De komende periode oefenen we:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De komende periode oefenen we:"

Transcriptie

1 In de klas werken we vanuit verschillende methodes en met thema s die zowel passen bij de belevingswereld van de kinderen als aansluiten bij de methodes. Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de cognitieve vaardigheden van de kinderen zijn ze op grond van de CITO-toetsen en de observatie van de leerkracht bij de vakken lezen, taal, spelling en rekenen ingedeeld in 3 zorggroepen. - Basis: krijgt de basisstof uit de methode aangeboden - Zorg: krijgt de basis aangeboden en extra begeleiding en instructie van de leerkracht - Plus: krijgt de basis aangeboden en werkt zelfstandig aan verrijksopdrachten. De komende periode krijgen de kinderen voor het eerst een huiswerkmap mee, met daarin meestal leerstof voor een toets. Dit is dan voor aardrijkskunde, natuur en techniek of geschiedenis. Voor taal gebruiken we de methode Taal op maat. Tot de Kerstvakantie werken we met de volgende thema s: Om je heen, gezond, samen, en geld De methode geeft iedere les aan wat de kinderen gaan leren en ook handig dat wat ze hebben geleerd. Voor de kinderen is het ook duidelijk wat ze af moeten hebben. Ze werken op hun eigen niveau. De leerkracht geeft aan wie de basis af moet hebben, wie de opgaven met het rondje af moeten hebben en wie ook de opdrachten met een driehoekje af moeten hebben.

2 De komende periode oefenen we: Woordenschat: woorden bij het thema Schrijven: uitnodigingen schrijven, flyer schrijven, alinea s herkennen en maken Luisteren en spreken: betekenis uit een context halen, luisteren om een mening te geven, leren wat een discussie is en zelf discussiëren. Kijk op taal: o onderwerp, persoonsvorm en gezegde, o lidwoorden, persoonlijk voornaamwoord, aanwijzend voornaamwoord en bijvoeglijk voornaamwoord herkennen, o sterke en zwakke werkwoorden vervoegen. Hiervoor gebruiken we de methode Spelling op maat. Het werkt op dezelfde manier als Taal op maat. Bij de spellingsmoeilijkheden wordt de kinderen een strategie geleerd, waardoor ze leren hoe ze de woorden kunnen schrijven. Iedere spellingscategorie heeft een eigen kaart. Door deze kaart worden de kinderen herinnerd aan de spellingscategorie en leren ze nadenken welk woord daarbij hoort. Deze eerste periode oefenen we woorden: met een lange klinker op het einde van een lettergreep (dan schrijf je er maar één): mo-len. met een korte klank op het einde van een lettergreep: mollen. waar je de u hoort, maar een e schrijft: knabbelen. waar de f een v wordt en de s een z als je er meer van maakt: muis - muizen en schrijf schrijven. waar de i klinkt als een ie: dirigent. waar de c klinkt als een c of een k: circus. met in het meervoud s: auto s.

3 Oefenen op Bloon: Binnenkort kunnen de spellingswoorden die aan bod komen in de lessen, weer worden geoefend op BLOON betekent: Bekijken, Lezen, Omkeren, Opschrijven, Nakijken. Belangrijk is het technisch lezen en het tempo leren lezen. Dit oefenen wij met. We lezen hierbij met voor-koordoor. Tempo lezen is ook belangrijk bij het begrijpend lezen. Als je langzaam leest ben je, voordat je aan het einde van het verhaal bent, al vergeten wat er in het begin van het verhaal stond. Bij Grip maken we gebruik van 7 leesstrategieën om goed begrijpend te leren lezen en vragen n.a.v. een tekst te kunnen beantwoorden. 1. Doel bepalen, waarom lees ik de tekst? 2. Voorspellen, waar gaat de tekst over? 3. (voor)kennis ophalen, wat weet ik al over het onderwerp? 4. Herstellen, wat die ik als ik het niet meer snap? 5. Vragen stellen, welke vragen zie ik in de tekst? 6. Visualiseren, welk plaatje past bij de tekst? 7. Samenvatten, hoe vat ik de tekst samen? Ik gebruik kernwoorden en kernzinnen. Lekker zelf een boek uitkiezen van je eigen AVI-niveau en dan helemaal in het verhaal kruipen. De kinderen kiezen een onderwerp dat ze aanspreekt. Als ze de boekjes lezen leren ze veel over dat onderwerp. Boekje uit? Dan maken ze de vragen bij het boekje. Klaar? Zelf met het antwoordenblad nakijken. De leerkracht houdt bij welke onderwerpen de kinderen gehad hebben. Heel goed voor het begrijpend lezen.

4 Voor rekenen gebruiken we de methode Pluspunt. Regelmatig worden de lessen leerkracht gebonden en zelfstandig werken afgewisseld. Tijdens de leerkrachtgebonden lessen dagen we de kinderen uit om zelf creatief op zoek te gaan naar een oplossing voor een rekenprobleem. In de lessen zelfstandig werken, dagen we de kinderen uit om zelf de opgaven te maken. Dit volgens aangeleerde rekenstrategieën De kinderen werken op hun eigen niveau in het werkschrift en boek: 1 ster, de zorggroep: Deze kinderen krijgen het minimum aangeboden en werken naar de basis toe. Geen zorg, ook zij kunnen het toets niveau aan. 2 sterren, de basisgroep: Zij volgen het basisprogramma en werken naar het plusniveau toe. 3 sterren, de plusgroep: Dit is het plusniveau. De opdrachten zijn ook voor deze kinderen uitdagend. De basis- en plusgroepen hebben bovendien nog een werkschrift Pluspunters met uitdagende opdrachten. Elk blok in Pluspunt heeft bijpassende oefensoftware. Dit zijn leuke opgaven waarmee de kinderen alle behandelde rekenonderwerpen nog eens extra oefenen. Ieder kind werkt gemiddeld een kwartier per week met de oefensoftware. Korter of langer kan ook. Er is voldoende oefenstof. Werkt het kind met de oefensoftware, dan worden er minder opgaven uit het boek en/of werkboek gemaakt. Na de toets werken we met taakbrieven. Iedere leerling krijgt zijn eigen taakbrief. o Wordt een onderdeel niet beheerst, dan wordt de stof extra geoefend m.b.v. een kopieerblad onder begeleiding van de leerkracht. (remediëring) o Is een voldoende behaald op een toetsonderdeel, dan wordt oefenstof uit het opdrachtenboek aangeboden. (herhaling) o Wordt de leerstof goed beheerst, dan worden extra uitdagende opgaven uit het opdrachtenboek aangeboden of zij werken verder in hun werkschrift Pluspunters. (verrijking) Het kan zijn dat alle drie de varianten op de taakbrief staan. De leerstof gaat in groep vooral over: Getallen en getalrelaties; uitgebreid tot aandacht besteed aan schattend rekenen Bewerkingen; hoofdrekenen (rekenen in het hoofd met tussenstappen), tafels, cijferen in het HTE schema, vermenigvuldigen onder elkaar, delen tussen strepen (staartdelingen) Meten tijd en geld; het begrip vierkante meter, digitale kloktijd met de nul bijv. 08:30, gewichten bijv. 0,5 kg. Is 500 gram. Meetkunde; lengte, gewicht, temperatuur en inhoud; plattegronden, op een kaart locaties vinden m.b.v. coördinaten.

5 Breuken, procenten, verhoudingen en kommagetallen; de begrippen een derde, kwart, een vijfde. Ze oefenen met verhoudingstabellen (echt heel belangrijk!) Er gaat gewerkt worden met kommagetallen. Tabellen en grafieken; oefenen met staafgrafiek, lijngrafiek en beeldgrafiek. Heel belangrijk blijft het automatiseren van de tafels! De drie vrienden Brandaan, Meander en Naut nemen ons ieder één keer per week mee op hun ontdekkingstocht door de geschiedenis, aardrijkskunde en natuur en techniek. Het fijne is dat we werken in leerwerkboeken dat is een boek en werkschrift in één. Na ieder thema krijgen de kinderen hun leerwerkboek mee naar huis. Goed bewaren dus! Handig om later nog eens terug te lezen. Dit schooljaar ( ) werken we met de thema s 6 t/m 10. Volgend schooljaar ( ) werken we met de thema s 1 t/m 5. In elke les leren kinderen kennis en vaardigheden. Die passen ze direct toe in de opdracht aan het eind van elk thema: de Uitdaging. Deze combinatie van leren én doen zorgt ervoor dat ze er veel van leren. De 21 eeuwse vaardigheden die we ook bij de lessen gebruiken helpen de kennis doelgericht in te zetten. neemt ons mee op een ontdekkingstocht door de geschiedenis. We beginnen onze reis door de tijd met de VOC die van Amsterdam de rijkste stad van de Europa maakte. Hoe kon de VOC zo groot en rijk worden? Ook de minder mooie kant van onze geschiedenis nl. de slavernij slaan we niet over. De Industriële revolutie zorgde voor het automatiseren van veel productieprocessen en de komst van de trein en auto s, maar voor de gewone burger nog niet de welvaart bracht die we nu hebben. De mensen hadden het toen moeilijk, maar ook nu zien we een wereld in crisis. Onze geschiedenisreis dit schooljaar leert ons nog eens dat Nederland steeds verandert.. leert ons graag over ons eigen land en neemt daar ook een stukje geschiedenis in mee en hoe we wonen, werken en leven. Ook vergelijkt ze ons land met andere landen en hoe mensen daar wonen en werken. Daarnaast leren

6 we over de natuur en hoe ons land en andere landen door de mensen gevormd zijn. Kijk maar naar de thema s hieronder. is dol op het uitzoeken hoe dingen en elkaar zitten en hoe het werkt. Van hem leren we over natuur en techniek. Natuurlijk experimenteren we lekker met hem mee. Zo hebben we al geleerd dat je best hard aan een gedroogde spaghettisliert kan trekken zonder dat die breekt. (Hij kan wel afknappen.) Vanaf januari houden de kinderen een spreekbeurt over een zelfgekozen onderwerp. Natuurlijk krijgen ze dan te horen hoe dat precies gaat. Veel kinderen vinden dat best spannend. Helemaal alleen presenteren. Maar na de spreekbeurt zijn ze altijd beretrots op zichzelf! Op voeten en fietsen zijn leuke werkboekjes waarbij we aan de hand van afbeeldingen over verschillende verkeerssituaties praten. De vragen met afbeeldingen of foto s laten ons goed nadenken over het verkeer, waarna we de vragen gaan beantwoorden. Zo krijgen ze een beter inzicht in het verkeer. Kinderen ontwikkelen zich ook heel goed wanneer ze uitgedaagd worden om zelf oplossingen te vinden.

7 Smartgames zoals bijv. Troy en Tipover stimuleren het ruimtelijk inzicht en leren kinderen door te zetten als het moeilijker wordt. Het gevoel als dan eindelijk toch de oplossing gevonden wordt is fantastisch. Bouwen met Knex en tandwielen of een hefboom of zelf een knikkerbaan maken, een lampje laten branden door elektriciteit. Allemaal leuke uitdagingen. Kinderboekenweek met dit jaar als thema : Gruwelijk eng Dit jaar duurt de Kinderboekenweek erg lang, want op 8 november komt de kinderboekenschrijver Jozua Douglas bij ons in de klas. De thema s bij de zaakvakken. De feesten Sint-Maarten, Sinterklaas en Kerst. Sinterklaas wordt gevierd met het maken van een surprise met daarbij een gedicht. Spannend!!! Iedere week besteden we aandacht aan deze vakgebieden. Heerlijk ontspannen en we leren er ook nog veel van. We wisselen tekenen en handvaardigheid met elkaar af. De lessen laten we aansluiten op de gebeurtenissen om ons heen en de thema s waar we mee werken. Of we maken gewoon iets leuks.

8 We gymmen twee keer in de week. Op maandag krijgen de kinderen les van Agnes, de vakdocent en op donderdag krijgen ze les van hun eigen juf. Samen gaan we dit jaar ook weer pad. Onze eerste excursie gaat op 27 september naar het Drents museum waar we meedoen met het E-lab met als codenaam: Energy. Genieke Sterk en Storm Roosting, allebei bekend van o.a. het Klokhuis werken in het gaafste lab van de wereld. Het E-lab en ze hebben de hulp van de kinderen nodig. Samen maken ze een spannende tocht door de wereld van energie. Om de tocht te laten slagen is een code nodig. Lukt het ons die code te vinden? Op 11 oktober gaan we naar een agrarisch boerderij Kloosterplaats in Muntendam. We bezoeken dit schooljaar ook weer de kinderboerderij en doen mee aan sportieve activiteiten. Er zijn nog een paar culturele uitstapjes in de planning die mooi aansluiten bij de zaakvakken. Welke dat zijn? We houden het nog even spannend.

De basisstof voor de periode tot de Kerstvakantie :

De basisstof voor de periode tot de Kerstvakantie : In de klas werken we vanuit verschillende methodes en met thema s die zowel passen bij de belevingswereld van de kinderen als aansluiten bij de methodes. Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de cognitieve

Nadere informatie

De komende periode oefenen we:

De komende periode oefenen we: In de klas werken we vanuit verschillende methodes en met thema s die zowel passen bij de belevingswereld van de kinderen als aansluiten bij de methodes. Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de cognitieve

Nadere informatie

De basisstof voor de periode tot de Kerstvakantie :

De basisstof voor de periode tot de Kerstvakantie : In de klas werken we methode gebonden. De kinderen zijn op grond van de CITO-toetsen en de observatie van de leerkracht bij de vakken lezen, taal, spelling en rekenen ingedeeld in 3 groepen. - Basis: krijgt

Nadere informatie

De basisstof voor de periode tot de Kerstvakantie :

De basisstof voor de periode tot de Kerstvakantie : In de klas werken we methode gebonden. De kinderen zijn op grond van de CITO-toetsen en de observatie van de leerkracht bij de vakken lezen, taal, spelling en rekenen ingedeeld in 3 zorggroepen. - Basis:

Nadere informatie

De basisstof voor de periode tot de Kerstvakantie :

De basisstof voor de periode tot de Kerstvakantie : In de klas werken we methode gebonden. De kinderen zijn op grond van de CITO-toetsen en de observatie van de leerkracht bij de vakken lezen, taal, spelling en rekenen ingedeeld in 3 zorggroepen. - Basis:

Nadere informatie

De basisstof voor de periode tot de Kerstvakantie :

De basisstof voor de periode tot de Kerstvakantie : In de klas werken we methode gebonden. De kinderen zijn op grond van de CITO-toetsen en de observatie van de leerkracht bij de vakken lezen, taal, spelling en rekenen ingedeeld in 3 zorggroepen. - Basis:

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016

Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Informatie groep 5 Daltonschool In Balans Schooljaar 2015/2016 Leerkrachten: 4/5 Anja Smits en Jennie van Laarhoven 5A Marloes Bongers ALGEMEEN GEDEELTE Zelfstandig werken In de groepen 5 werken de leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

Leerkracht: Josefien Groep: 3/4 Werkdagen: maandag t/m vrijdag Stagiaire: Jessica (maandag en dinsdag)

Leerkracht: Josefien Groep: 3/4 Werkdagen: maandag t/m vrijdag Stagiaire: Jessica (maandag en dinsdag) Welkom! Leerkracht: Josefien Groep: 3/4 Werkdagen: maandag t/m vrijdag Stagiaire: Jessica (maandag en dinsdag) Leerkracht: Denice Groep: 4/5 Werkdagen: maandag t/m vrijdag Stagiaires: Pjotr (maandag) en

Nadere informatie

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag?

Wat leren wij? Algemene informatie: En wat leren wij met taal, spelling, begrijpend lezen en rekenen? Waar gaan wij mee aan de slag? Wij werken tijdens de verschillende (les)momenten aan de 5 principes van ons Daltononderwijs: zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerken, effectiviteit en reflectie. Als u benieuwd bent hoe deze

Nadere informatie

Kindcentrum Cornelius

Kindcentrum Cornelius Kindcentrum Cornelius Groep 6 St. Jozefplein 7, 5428 GL Venhorst. 0492 35 90 36 e-mail: info@cornven.nl website : www.cornven.nl Snappet Ook dit jaar werken wij in groep 5 t/m 8 weer met Snappet. Groep

Nadere informatie

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur

Informatie bovenbouw Donderdag 29 september: uur Informatie bovenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september: 14.30 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding van

Nadere informatie

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers.

Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Groep 6-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 6 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Informatieboekje Groep 7 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 4 SCHOOLJAAR Informatieboekje voor ouders OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 4 SCHOOLJAAR Informatieboekje voor ouders OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 4 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2018-2019 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 4, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s),

Groep 7, 2014-2015. Beste ouder(s)/verzorger(s), Groep 7, 2014-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder volgt belangrijke informatie over de groep waarin uw kind nu zit. Wij willen u dan ook vragen dit thuis eens op het gemak door te nemen. Belangrijke

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 6 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 6 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL

WELKOM IN GROEP 6. Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR OBS DE HAARSCHOOL WELKOM IN GROEP 6 Informatieboekje voor ouders SCHOOLJAAR 2017-2018 OBS DE HAARSCHOOL De Haarschool: Waar samen leren en creëren een beleving is! 1 VOORWOORD Beste ouders van groep 6, In dit informatieboekje

Nadere informatie

Juf Leonie Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen

Juf Leonie Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Informatieboekje Groep 6 Juf Leonie Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 1.

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieavond Groep 4/5 13 september Bron:

Informatieavond Groep 4/5 13 september Bron: Informatieavond Groep 4/5 13 september 2016 Bron: www.siris.nl Opzet van vanavond Algemene gang van zaken Inhoud van de vakken Overige zaken De start Elke dag inloop: 8.20 uur Groepsvorming: kennismaken

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

ALLE VAKKEN OP EEN RIJ IN GROEP 5

ALLE VAKKEN OP EEN RIJ IN GROEP 5 ALLE VAKKEN OP EEN RIJ IN GROEP 5 Trefwoord Rekenen o.a. tafels Spelling Taal Lezen, estafette/tutorlezen Schrijven Begrijpend lezen Handvaardigheid/tekenen/techniek Verkeer Muziek Speelwerkuur Voorlezen

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), Groep 5-1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 5 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2016-2017 Markelo, september 2016 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels

Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Welkom in groep 5 Wat vinden wij belangrijk? Goede sfeer Betrokkenheid leerlingen Samenwerken Afspraken/regels Nieuw in groep 5 De vakken aardrijkskunde, natuur, geschiedenis en studievaardigheden. Huiswerk

Nadere informatie

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen.

Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. Informatie over de gang van zaken in leerjaar 5 Sabine Sommer is Interne begeleider van de bovenbouw.. Zij gaat vooral over de zorg van de kinderen. ALGEMEEN Het allerbelangrijkste vinden wij dat de kinderen

Nadere informatie

Rekenen (methode Wereld in Getallen)

Rekenen (methode Wereld in Getallen) Informatie groep 7 cursusjaar 2017-2018 De leerstof in groep 7: In groep 7 stijgt het tempo en het niveau De leerstof is een stuk moeilijker Er komen extra vakken bij zoals Engels en Blitz (studievaardigheden)

Nadere informatie

Nieuwsrekenen naast reguliere methoden voor rekenen-wiskunde

Nieuwsrekenen naast reguliere methoden voor rekenen-wiskunde Nieuwsrekenen naast reguliere methoden voor rekenen-wiskunde De bedoeling van dit document is leerkrachten handvatten te geven bij het inpassen van het werken met Nieuwsrekenen in de reguliere rekenmethode.

Nadere informatie

Leerlijnen groep 8 Wereld in Getallen

Leerlijnen groep 8 Wereld in Getallen Leerlijnen groep 8 Wereld in Getallen 1 2 3 4 REKENEN Boek 8a: Blok 1 - week 1 Oriëntatie - uitspreken en schrijven van getallen rond 1 miljoen - introductie miljard - helen uit een breuk halen 5/4 = -

Nadere informatie

Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8

Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8 Toelichting bij het rapport van groep 3 t/m 8 De volgende items vindt u terug in de rapporten van alle groepen 3 t/m 8 De cognitieve vakken zijn per groep aangegeven. SOCIALE VAARDIGHEDEN WERKHOUIDNG CITO-LOVS

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 4 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Groepsinformatie 3. Extra dit jaar 4. Huiswerk 5. Leerstofaanbod 6. LVS 7. Overige informatie

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR 2015-2016 Leerkracht: Nicole Koevoets Algemene zaken in groep 7: Huiswerk: Alle kinderen in groep 7 hebben een agenda nodig. Hierin wordt elke week het huiswerk genoteerd voor

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 7

Informatieboekje GROEP 7 Informatieboekje GROEP 7 Schooljaar 2015-2016 Voorwoord Voor u ligt het informatieboekje van uw kind in groep 7. We gaan samen met de kinderen fris een nieuw jaar in. Een jaar waarin er veel gebeurt en

Nadere informatie

INLEIDING. Beste ouder(s),

INLEIDING. Beste ouder(s), - 1 - INLEIDING Beste ouder(s), Hierbij treft u een informatiebrochure aan met de gegevens over de leer- en oefenstof en de manier van werken in groep 7 op de Haafakkers. Naast de ouderavonden, de ouderbezoeken,

Nadere informatie

-Samen talig en talentvol de wereld in- Groep Court.vandersloot

-Samen talig en talentvol de wereld in- Groep Court.vandersloot -Samen talig en talentvol de wereld in- Groep 7 2017-2018 Court.vandersloot court.vandersloot@agora.nu Wat kunnen jullie verwachten dit schooljaar? Nieuwe rapporten Maandmail van de groep Opera uitvoering

Nadere informatie

Groep 5 en 6 heeft meegedaan met schoolvoetbal, wat hebben ze goed gespeeld en samengewerkt!

Groep 5 en 6 heeft meegedaan met schoolvoetbal, wat hebben ze goed gespeeld en samengewerkt! Wat gaan we leren? Groep 5 en 6 heeft meegedaan met schoolvoetbal, wat hebben ze goed gespeeld en samengewerkt! We hebben een drukke periode achter de rug. De Cito-toetsen zitten er op en de kinderen hebben

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 5

Informatieboekje GROEP 5 Informatieboekje GROEP 5 Schooljaar 2015-2016 Wat doen we eigenlijk allemaal in groep 5? Rekenen We werken met de rekenmethode De Wereld in Getallen. Deze methode is zodanig samengesteld dat er leerstof

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 8 (DEEL 1) 22 SEPTEMBER 2016 Even voorstellen: Femke de Graef Erik van Schaijk 2 Groeps- en schoolafspraken - Dagschema op bord - Contact leerkracht (voor school, na school

Nadere informatie

Geachte ouder(s), verzorger(s),

Geachte ouder(s), verzorger(s), Infobrief groep 7 Geachte ouder(s), verzorger(s), Uw kind zit nu in groep 7. Het lijkt ons goed om via deze infobrief wat informatie te geven over het reilen en zeilen in deze groep. Nieuwe leerstof voor

Nadere informatie

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek

Walewyc-mavo Planning proefwerkweek Walewyc-mavo Planning proefwerkweek KLAS 1 - Rooster proefwerkweek - Lokalen rooster proefwerkweek - Overzicht per vak wat moet ik leren - Studeerschema/planning voor thuis - Tips - Rooster inzage proefwerken

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Informatieavond. Groep 7a

Informatieavond. Groep 7a Informatieavond Groep 7a Opbouw van de avond Vakinhoudelijke informatie Bijzonderheden groep 7: 2015-2016 Rekenen Nieuwe methode Wereld in Getallen 4 Hoofdrekenen Cijferen Breuken Meten, tijd en geld Opbouw

Nadere informatie

GROEP 7. Informatieavond

GROEP 7. Informatieavond GROEP 7 Informatieavond 1 Leerkrachten 7a Gwendy Reek Linda Huijsmans Bapo 7b Bas Mauriks 7c Debby van Twillert Anne-Claire Andreoli IB-er: Jeannette Vos Boco: Kaija de Gooijer ma, di, do, vr wo ma t/m

Nadere informatie

Cito-toetsen ( )

Cito-toetsen ( ) Cito-toetsen (15.01.2017) Op de Plakkenberg worden diverse toetsen afgenomen. Veel toetsen horen bij de methode, zgn. methodetoetsen, die de stof toetsen die in de methode is behandeld. Daarnaast wordt

Nadere informatie

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen.

Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Rekenen Rekenen staat vijf keer in de week op het rooster. We werken met de vierde versie van de methode De wereld in getallen. Niet alle kinderen rekenen even makkelijk en vlot. Onze methode houdt daar

Nadere informatie

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Alie Zwaagstra

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Alie Zwaagstra -Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP 5 2017-2018 Alie Zwaagstra alie.zwaagstra@agora.nu WAT KUNNEN DE KINDEREN VERWACHTEN DIT SCHOOLJAAR? Nieuwe rapporten Maandmail van de groep Opera Kennismakingsmiddag

Nadere informatie

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014

Informatieavond groep 6. Schooljaar 2013-2014 Informatieavond groep 6 Schooljaar 2013-2014 Programma Algemene informatie Vakspecifieke informatie Rondvraag Sluiting Even voorstellen Miranda Suijker Werkzaam Maandag Dinsdag Marja Vonk Werkzaam Woensdag

Nadere informatie

Informatieboekje GROEP 3

Informatieboekje GROEP 3 Informatieboekje GROEP 3 Schooljaar 2015-2016 Informatie groep 3 De dag begint in groep 3 vaak met een inloopmoment. Vanaf 08.20 uur komen de kinderen in de klas en kiezen een activiteit van het planbord.

Nadere informatie

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017

WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 WELKOM INFORMATIEAVOND VAN GROEP 7 14 SEPTEMBER 2017 Even voorstellen: Thijs Backx Femke de Graef 2 Groep 7: - Belangrijk jaar - Meer eigen verantwoordelijkheid (zelf nakijken) - VO informatie avonden

Nadere informatie

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Erik Smit

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Erik Smit -Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP 8 2017-2018 Erik Smit erik.smit@agora.nu WAT KUNNEN DE KINDEREN VERWACHTEN DIT SCHOOLJAAR? Schoolkeuze voortgezet onderwijs Kamp van 27 september tot 29

Nadere informatie

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Suheda Sarikaya

-Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP Suheda Sarikaya -Samen meertalig en talentvol de wereld in- GROEP 4 2017-2018 Suheda Sarikaya Suheda.sarikaya@agora.nu INHOUD IGDI-model Vakken en methodes Klassenouders HOE ZIET EEN LES ERUIT - HET IGDI-MODEL Lesmodel

Nadere informatie

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar

Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar Daar leer je! Informatie groep 8 Schooljaar 2018-2019 Even voorstellen Ik ben Mayke van Zeeland en ik ben 24 jaar. Ik woon in Mariaheide, nog lekker bij mijn ouders! Ik ben op maandag en dinsdag in groep

Nadere informatie

Informatieboekje Groep

Informatieboekje Groep Informatieboekje Groep 5 Basisschool de Peppel Wilhelminaplantsoen 1A 4271 AX Dussen Inhoudsopgave 1. Inleiding In dit informatieboekje vindt u alles wat u moet weten over groep 5 op basisschool de Peppel.

Nadere informatie

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur

Informatie middenbouw Donderdag 29 september 2016: uur uur Informatie middenbouw 2016 2017 Donderdag 29 september 2016: 14.30 uur 16.00 uur CBS De Lichtbron Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost 0511 542 385 Welkom in onze groep, Vanmiddag krijgt u een rondleiding

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 5

Informatieboekje Groep 5 Informatieboekje Groep 5 Schooljaar 2015-2016 Markelo, augustus 2015 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 5 van Oecumenische Basisschool De Welp. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 6?

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 6? Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 6? Informatieavond 1 september 2016 1 Begin van de schooldag Als kinderen om 8.20 uur binnenkomen, pakken zij hun contract. Ze leggen de materialen

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6.

Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Welkom in groep 6! Beste ouder/verzorger, In deze folder vindt u zoveel mogelijk informatie over het reilen en zeilen in groep 6. Tijdens de opening van het schooljaar met de kinderen bent u van harte

Nadere informatie

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6

Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6 Welkom! Op de informatieavond van de groepen 6 Groep 6a met juf Irma, juf Marjo en juf Anouk Groep 6b van juf Lisette, juf Marjolein en juf Anouk Taal en Spelling Taal in Beeld en Spelling in Beeld Taal

Nadere informatie

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4.

Groepsinfo-folder BS Theresia 1. Informatie folder groep 4. Welkom in groep 4. Informatie folder groep 4 Postbus 16 5170AA Kaatsheuvel Tel: 0416-540 939 Email: directie@theresia-kaatsheuvel.nl Welkom in groep 4. Leuk dat uw kind in groep 4 zit. We zijn al enkele weken bezig en zoals

Nadere informatie

Informatieavond groep 4

Informatieavond groep 4 Informatieavond groep 4 Dagindeling- weekrooster -Elke dag starten we met stillezen, om het lezen te bevorderen. Zo beginnen we de dag altijd heel rustig. -Daarna hebben we het vak; levensbeschouwing en

Nadere informatie

Groepen 5 Naar school Lopen, fietsen of met de auto? Klassenouder en ouderhulp Rapporten en oudercontact

Groepen 5 Naar school Lopen, fietsen of met de auto? Klassenouder en ouderhulp Rapporten en oudercontact Groepen 5 Naar school De schooltijden van maandag tot en met vrijdag zijn van 8.30 uur tot 12.00 uur en 13.30 uur tot 15.30 uur. Op woensdag zijn de leerlingen na 12.00 uur de middag vrij. De leerlingen

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016

Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Praktische informatie groepen 6 Schooljaar 2015-2016 Een verzoek: - Naar binnen gaan na de bel, wanneer de leerkracht de deur open maakt. - Aan onze kant op de speelplaats naar binnen en niet binnendoor.

Nadere informatie

Informatieavond groep 6/7/8

Informatieavond groep 6/7/8 Informatieavond groep 6/7/8 EVEN KENNIS MAKEN: Juf Linda en juf Sharita (groep 6/7) Juf Marieke (LIO-stagiaire 6/7) Juf Lisanne en juf Melissa (groep 6/8) INHOUD VAN DEZE AVOND De klas deel 1 Methodes

Nadere informatie

Rekenen op maat 7. Doelgroepen Rekenen op maat 7. Doelgroepen Rekenen op maat 7

Rekenen op maat 7. Doelgroepen Rekenen op maat 7. Doelgroepen Rekenen op maat 7 Rekenen op maat 7 Rekenen op maat 7 richt zich op de belangrijkste vaardigheden die nodig zijn voor het rekenwiskundeonderwijs. Er wordt nauw aangesloten bij de oefenstof van de verschillende blokken van

Nadere informatie

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3?

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein. in groep 3? Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 3? Informatieavond 1 september 2016 1 1 september 2016 Beste ouders / verzorgers van de kinderen uit groep 3 Voor u ligt het informatieboekje van

Nadere informatie

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 6?

Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 6? Wat maakt mijn kind allemaal mee op De Fontein in groep 6? 1 Begin van de schooldag Als kinderen om 8.20 uur binnenkomen, pakken zij hun contract. Ze leggen de materialen klaar die ze die dag nodig hebben.

Nadere informatie

Nieuwe generatie rekenmethodes vergeleken

Nieuwe generatie rekenmethodes vergeleken Nieuwe generatie rekenmethodes vergeleken Ruud Janssen Alles telt (2e editie - ThiemeMeulenhoff) De methode biedt een doorgaande lijn vanuit de kleuterbouw. De leerlijnen zijn digitaal beschikbaar. Het

Nadere informatie

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk!

Informatie groep 4 Taal Spelling Begrijpend lezen Rekenen Thuis oefenen is daarbij heel belangrijk! Taal Onze taalmethode heet Taalactief. Deze methode werkt met verschillende thema s, bijvoorbeeld vriendschap. De eerste 3 weken van een thema krijgen alle kinderen basisinstructie. Daarbij moeten ze een

Nadere informatie

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen

Leerdoelen groep 8. Pluspunt rekenen Leerdoelen groep 8 Pluspunt rekenen NB. De leerdoelen van deze rekenmethode bieden wij de kinderen aan middels Denken in Doelen. Dat betekent dat we niet exact de blokken van de methode volgen, maar dat

Nadere informatie

REKENEN OP MAAT GROEP 4

REKENEN OP MAAT GROEP 4 REKENEN OP MAAT GROEP 4 REKENEN OP MAAT GROEP 4 RICHT ZICH OP DE BELANGRIJKSTE VAARDIGHEDEN DIE NODIG ZIJN VOOR HET REKEN-WISKUNDEONDERWIJS. ER WORDT NAUW AANGESLOTEN BIJ DE OEFENSTOF VAN DE VERSCHILLENDE

Nadere informatie

Groepen 6 Naar school Lopen, fietsen of met de auto? Klassenouder en ouderhulp Rapporten en oudercontact

Groepen 6 Naar school Lopen, fietsen of met de auto? Klassenouder en ouderhulp Rapporten en oudercontact Groepen 6 Naar school De schooltijden van maandag tot en met vrijdag zijn van 8.30 uur tot 12.00 uur en 13.30 uur tot 15.30 uur. Op woensdag zijn de leerlingen na 12.00 uur de middag vrij. De leerlingen

Nadere informatie

Informatieboekje Groep 6

Informatieboekje Groep 6 Informatieboekje Groep 6 Schooljaar 2014-2015 Markelo, september 2014 Beste ouder(s) en verzorger(s), Voor u ligt het informatieboekje van groep 6 van Oecumenische Basisschool Ichthus. In dit boekje vindt

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, De vakantie is weer voorbij en we gaan nu het laatste deel van het schooljaar in. Een periode waarin we bezig gaan met de laatste blokken van rekenen, taal en spelling.

Nadere informatie

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders,

Lesbrief groep 5/6. Beste ouders, Lesbrief groep 5/6 Beste ouders, Het is al weer een tijdje geleden dat we een lesbrief aan jullie hebben gestuurd. Maar met de start op onze prachtige nieuwe school, ook gelijk maar een doorstart met de

Nadere informatie

INFORMATIE GROEP 7. De vakken: Taal:

INFORMATIE GROEP 7. De vakken: Taal: INFORMATIE GROEP 7 Kenmerken: De meeste kinderen krijgen wat meer oog voor wereldse problemen, tevens komen ze met allerlei vragen over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ze verwachten exacte antwoorden

Nadere informatie

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken.

Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Neemt u plaats op de stoel bij de tafel van uw kind. U kunt dan ook meteen de spullen van uw kind in het laatje bekijken. Welkom op de infoavond van groep 6 Even voorstellen Meester Dennis en zijn werkdagen

Nadere informatie

Er staat koffie voor u klaar!

Er staat koffie voor u klaar! Er staat koffie voor u klaar! Even voorstellen.. Onze directeur: Joost Heemskerk Barend Schuurman IB Saskia Smeets 7S Judith Does 7J LIO-stagiaire Amy Spaans Sophie Kistemaker Op de vrijdag Catechese Jaaropening

Nadere informatie

Lesstof groep 8 Wat leert uw kind de komende maanden.

Lesstof groep 8 Wat leert uw kind de komende maanden. Nummer 1 oktober 2015 Lesstof groep 8 Wat leert uw kind de komende maanden. In groep 8 vindt de afronding plaats van de basisschool. Dit betekent dat alle stof herhaald wordt en vooral door elkaar wordt

Nadere informatie

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5.

De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van groep 4 de combinatiegroep 4/5. Informatie groep 5 Algemeen: Leerkrachten: Ellen Moerman maandag, dinsdag en woensdag. Iris Stuur donderdag en vrijdag. Groep 5 De groep 5 bestaat uit 14 leerlingen, zij vormen samen met 9 leerlingen van

Nadere informatie

Informatiebulletin groep 5 2015-2016

Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Informatiebulletin groep 5 2015-2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hieronder de informatie over groep 5. Uiteraard wordt u ook dit schooljaar middels de nieuwsbrief geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond. Groep 5 en 6 Dinsdag 22 september 2015

Welkom op de informatieavond. Groep 5 en 6 Dinsdag 22 september 2015 Welkom op de informatieavond. Groep 5 en 6 Dinsdag 22 september 2015 Indeling van de avond: Kennismakingsronde Normen en waarden RDW Vakgebieden Algemene informatie Normen en waarden opgesteld voor leerkrachten,

Nadere informatie

Welkom bij de workshop van groep 7 8!

Welkom bij de workshop van groep 7 8! Welkom bij de workshop van groep 7 8! Doelen van deze ouderavond: U krijgt een idee hoe uw kind les krijgt in groep 7 of 8. U ervaart zelf de manier waarop wij lesgeven (directe instructiemodel). U krijgt

Nadere informatie

Omgang met regels Het hanteren van de klassen- en schoolregels waaronder de omgang met elkaar en het materiaal.

Omgang met regels Het hanteren van de klassen- en schoolregels waaronder de omgang met elkaar en het materiaal. Algemeen Zelfstandigheid Van uw kind wordt een bepaalde mate van zelfstandigheid in de groep verwacht. Kan uw kind zelfstandig aan het werk gaan, maar ook een bepaalde tijd zelfstandig aan een opdracht

Nadere informatie

Informatieavond groep

Informatieavond groep Informatieavond groep 5 2018-2019 Vreedzame School: U als ouders en wij als leerkrachten hebben de taak om onze kinderen voor te bereiden op een maatschappij, die gecompliceerd is. Een maatschappij waarin

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR

JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR JAARPLAN GROEP 7 SCHOOLJAAR 2016-2017 Leerkrachten: Dennis Voorst 7a Nicole Koevoets 7b Algemene zaken in groep 7: Huiswerk: Alle kinderen in groep 7 hebben een agenda nodig. Hierin wordt elke week het

Nadere informatie

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken:

Vanaf groep 5 krijgen de kinderen cijfers op hun rapport. Dit geldt alleen voor de volgende vakken: Informatie over groep 5 Groep 5A: Juf Maaike (ma, di en wo) Juf Jolanda (do en vr) Groep 5B: Juf Anita (ma, di en wo) Juf Dien (do en vr) Gymles: maandag (van gymleerkracht Elly Buijs) dinsdag (van de

Nadere informatie

Informatiefolder groep 5

Informatiefolder groep 5 Informatiefolder groep 5 Schooljaar 2014-2015 foto van de nieuwe groep! Beste ouders, In deze folder vindt u de basis- informatie die van belang is voor uw kind in groep 5. Aanvullende informatie zult

Nadere informatie

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015

Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Informatieboekje groep 5-6 schooljaar 2014-2015 Samenwerkingsschool de Lispeltuut Juf Teatske Juf Marleen Juf Judith Het informatieboekje voor groep 5/6 In dit boekje willen wij u in t kort vertellen hoe

Nadere informatie

Terugblik. De lesstof

Terugblik. De lesstof Nieuwsbrief Groep 7 - Oktober 2013 Beste ouders, De herfstvakantie ligt alweer achter ons en voor ons ligt een drukke en gezellige periode. Via deze nieuwsbrief willen wij hierover nader informeren. Maar

Nadere informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie

Informatie groep 7. Algemene informatie Informatie groep 7 Algemene informatie Inleiding: In groep 7 wordt nadrukkelijk gewerkt aan de voorbereiding op het Voortgezet Onderwijs. Dit betekent dat we de kinderen steeds een beetje meer verantwoording

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond groep 7

Welkom. Informatieavond groep 7 Welkom Informatieavond groep 7 Wat komt vanavond ter sprake? Voorstellen Vakken en toetsing in groep 7 Rekenen Hoofdrekenen, herhaald aftrekken, metriek stelsel, breuken, procenten, zakrekenmachine. Er

Nadere informatie

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR LEERKRACHT: NICO HEUVELMANS

JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR LEERKRACHT: NICO HEUVELMANS JAARPLAN GROEP 6 SCHOOLJAAR 2016-2017 LEERKRACHT: NICO HEUVELMANS Informatie m.b.t. de verschillende vakgebieden in groep 6: Taal: De groepen 4 t/m 8 maken gebruik van de taalmethode Taal Actief. De methode

Nadere informatie