Observaties. Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Observaties. Algemeen"

Transcriptie

1 Inleiding Eerst een aanloopje om iedereen van het zelfde stukje papier te laten zingen en dan een overzicht van de gebeurtenissen tijdens de Klankborgroep Flevokust sessies tot die van vandaag, 27 september. De Klankbordgroep Flevokust volgt op het raadsbesluit van 2 juli jl. en is in de vakantie periode inderhaast opgericht teneinde bij de direct betrokken partijen rond Flevokust alsnog meer draagvlak te doen creëren en hen te betrekken bij het invulling geven aan het verzoek van de Raad aan Portefeuillehouder Flevokust om te komen tot een bedrijvenlijst. Voor hen die het document niet hebben, lees het voorstel Raadsbesluit er maar op na op: juli/18:45/voorstel-project-flevokust- Punt Ad 1c. is daarbij belangrijk waarin onder andere gesteld wordt dat: De raad wil een bedrijvenlijst vaststellen van type bedrijvigheid die zich wel op Flevokust mag vestigen. Die lijst zal dan in het nog te maken bestemmingsplan gevoegd worden. Uitgangspunt is dat de bedrijven geen negatieve milieueffecten op de omgeving (met name landbouwgebieden) hebben. In het verslag van de eerste Klankbordgroep Flevokust bijeenkomst op 26 juli is de status als volgt verwoordt: De klankbordgroep wordt geïnformeerd en kan reageren op de plannen. De belangrijkste output van de klankbordgroep moet de bedrijvenlijst voor Flevokust worden. Hoe meer de direct betrokken omwonenden en bedrijven zich herkennen in die lijst hoe makkelijker het besluitvormingsproces binnen de Raad op dit punt kan verlopen. Daar is op zich niets mis mee. De Gemeente moet er alles aan gelegen zijn de belangen van haar Inwoners en de aanwezige bedrijven te dienen maa rook de doorlooptijd van projecten niet te laten beïnvloeden door bijvoorbeeld onnodige bezwaarprocedures Omdat ik als direct betrokken Inwoner bij het welzijn van Lelystad gebrandmerkt ben als niet direct betrokken (omwonende) partij inzake Flevokust kon ik alleen als toehoorder worden toegelaten tot de bijeenkomsten. Als ik nog wat te vragen heb dan kan dat alleen tijdens de aankomende BOB-sessies als er een definitief voorstel bij de Raad voorligt. Soms mag deelgenomen worden aan een discussie maar het spreekrecht, kan mij als toehoorder, ook net zo makkelijk worden ontnomen wat ook gebeurt. Met deze aanpak van een selecte groep deelnemers schakelt de Portefeuillehouder echter wel al voor op een besluit door de 2 e kamer op de 7 e tranche van de Crisis en Herstelwet voor de MER en bestemmingsplanprocedure op Flevokust. Hierdoor zal het voor niet direct omwonenden, bijvoorbeeld Oosterrandpark, beduidend moeilijker worden van uit hun persoonlijke perspectief nog een succesvolle bezwaarprocedure te starten in een poging om hun gelijk te halen.

2 Observaties Algemeen Sinds 26 juli zijn er tot en met vandaag 4 bijeenkomsten geweest. Er gaat veel tijd verloren omdat er overduidelijk eerst een informatie achterstand moet worden weggewerkt voordat de hete aardappel van de bedrijvenlijst kan worden opgepakt. Tijdens de diverse sessies is duidelijk naar voren gekomen dat er geen vertrouwen is in de huidige project aanpak. Men heeft het gevoel nu nog even snel betrokken te worden in de planvorming om een procesmatige tic in de box krijgen dat er met de directe belanghebbenden is gesproken. Als het al geen wantrouwen in mag heten dan wordt er duidelijk grote zorg uitgesproken of de belangen van Lelystad in het algemeen en die van de direct betrokken omwonenden en hun bedrijven in het bijzonder wel goed worden behartigd. Deelnemende boeren geven herhaaldelijk aan dat zij op persoonlijke titel voor zich zelf en hun bedrijf deelnemen in het overleg. Anders dan de bewonersverenigingen van het Golfpark en Golf Ressort zijn zij niet georganiseerd. Als door de Raad waarde wordt gehecht aan de uitkomsten van de Klankbordgroep en de mate van instemming vanuit alle direct betrokken omwonenden en partijen mag dat niet over het hoofd worden gezien. Zoals vandaag duidelijk werd uitgesproken: In de partij waar de Portefeuillehouder nu zaken mee doet hebben zij geen vertrouwen. Als ondernemer doen zij ook geen zaken met partijen die ze niet vertrouwen / hun belangen kunnen schaden en zijn dan ook erg verbaasd dat de gemeente dat wel doet. Een aangevoerd argument dat er, ondanks alle civiele procedures, geen veroordelingen liggen maakt wantrouwen jegens de beoogde mede ontwikkelpartner van Flevokust niet minder was de uitspraak. Past deze politieke wijze van zaken doen met beoogd partner BRC beter bij Flevokust dan het zakelijk inzicht dat de Haven van Amsterdam heeft doen besluiten uit het project te stappen in zijn huidige aanpak? Deze link werd onbedoeld wel gelegd door één van de deelnemers vandaag. Informatieve karakter Algemene teneur van de bijeenkomsten tot nu toe was dat zij overwegend beeldvormend zijn geweest omdat er nog steeds veel vragen leven over het project. In opvolgende bijeenkomsten zijn experts aan het woord geweest om opnieuw en waar mogelijk meer diepgaand informatie te delen op diverse onderwerpen. Informatie die naar mijn mening niet alleen relevant was voor direct omwonenden van Flevokust maar juist ook voor alle Inwoners van Lelystad.

3 Ik kon er kennis van nemen omdat ik er bij was maar hoe wordt de rest geïnformeerd inbegrepen de Raadsleden die geen toehoorder waren? Als voor Raadsleden alleen verslaglegging het vertrekpunt is voor hun beeldvorming heb ik mijn vraagtekens. Persoonlijke ervaring is dat in de verslaglegging op belangrijke punten die later, bijvoorbeeld een bezwaar procedure, aanleiding kunnen zijn van wel / niet discussie omdat dan om interpretaties gaat, het dan mogelijk ontbreekt aan vastlegging van de feitelijkheden. Dat laatste is nu juist weer een voedingsbodem voor datgene wat eerder als grote zorg werd bestempeld omdat dat andere woord niet gepast zou zijn. Milieueffecten Door de een vertegenwoordiger van het bedrijf Alterra, gelieerd met de Landbouw Universiteit Wageningen is een toelichting gegeven op de invloed van milieubelastingen op de voedsel keten. Wat daaruit wel naar voren kwam was dat effecten van bijvoorbeeld verwaaiing van (fijn) stof niet stopt bij de erfgrens waar direct betrokken partijen overgaan in niet direct betrokken partijen bij Flevokust. Ook in de Warande zouden dus de effecten van de bedrijfsactiviteiten op Flevokust merkbaar kunnen zijn. Vooral de boeren doen hun best om normen voor hun producten aan te leveren opdat onderzocht welke voorwaarden aan te vestigen bedrijven moeten worden opgelegd om de bedrijfsvoering van de (BD) boeren niet in gevaar te brengen. Situatie lijkt op catch 22. Boeren kunnen nog niet leveren en Gemeente geen maatregelen nemen. Observatie is dat dit zeker geen verwijt aan de boeren kan zijn. Een makkelijke verwijzing naar een branche vereniging als Land en Tuinbouw Organisatie lijkt logisch maar zijn de boeren daar wel lid van. Feit is dat zij pas laat betrokken zijn bij het project. Observatie is dat er ook wordt gesproken milieu 0-metingen. Dat blijft boven de kim hangen zo lijkt het. Uit de MER zal moeten blijken of er referentie punt is, 0- metingen zijn uitgevoerd, waartegen een omgevingsdienst kan gaan handhaven als de afgesproken normen voor de milieu belasting door Flevokust worden overschreden. Ophoging Tijdens een aantal bijeenkomsten is ingegaan op het op te hogen terrein. Professor Haas heeft opnieuw een toelichting gegeven over de bodem assen. Ook heeft een gemeentelijke vertegenwoordiger een nuttige en inhoudelijke toelichting gegeven over het ophoog proces van het bedrijven terrein. Toch bleef het antwoord op vragen over onduidelijk / niet bevredigend. Ondoorzichtig blijft op welke wijze inhoud wordt gegeven aan de opmerking van Prof Haas op een vraag over de omvang (73ha en 8 tot 10hoog) ophoging in relatie tot uitloging. Antwoordt van Prof Haas was dat dit een unieke situatie is en dat nader onderzoek zal vragen. Verwijzen naar de MER onderzoeken is wat al te gemakkelijk. Als de reactie van Prof Haas er al een was dat moet worden uitgezocht hoe is dat dan in de MER verwerkt.

4 Daar kwam bij dat toelichting van de Gemeente dat er een gelaagde ophoging, ten minste 2 maar mogelijk zelfs 3 of 4, lagen van afwisselend gewassen bodemassen en ander vrij toepasbaar ophoog materiaal als zand (ook gerecyclede beton?) worden voorzien. Achtergrond van de gelaagde ophoging heeft te maken met het realiseren van voldoende stabiliteit om het bebouwen van het terrein mogelijk te maken. Daarbij werd zorgvuldigheid in de uitvoering en het niet overhaast te werk gaan benadrukt. Waar de vragen aan Prof Haas gingen over het uitlogen van zo n groot terrein werd ook de Gemeente bevraagd over hoe zij inschatten dat water wat op het terrein valt in de vorm van regen en kwelwater wat door de dijk dringt zich door de ophoging verplaatst richting het gebied waar enkele deelnemende boeren in het overleg hun bedrijf voeren. De MER zal daar duidelijkheid over geven. Dat gaan we dus zien. Bedrijvenlijst Tot het opstellen van bedrijvenlijst voor Flevokust is het nog steeds niet gekomen. Het overwegend informatieve karakter van de bijeenkomsten bood telkens weinig ruimte om binnen de gestelde vergadertijden hier verder over te spreken. Wat nu voorligt is 1 op 1 een lijst die is opgesteld door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Daarbij wordt natuurlijk voldaan aan de gestelde Geluid, Stof, Geur en Gevaar milieucriteria maar een visie op wat je er wel wilt en wat niet ontbreekt. Er wordt daardoor nog geen invulling gegeven aan de kaders van de Raad die wil dat er een bedrijvenlijst wordt vastgesteld van het type bedrijvigheid die zich wel op Flevokust mag vestigen. Het is opmerkelijk dat in het begeleidend Memo bij de bedrijvenlijst alleen wordt gesproken over haven gerelateerde activiteiten op en rond Flevokust. Op verzoek van de Klankbordgroep zal nu per activiteit worden aangegeven welke bedrijfsactiviteit gezien wordt als haven gerelateerd en welke niet. Maar dan ben je er nog niet is de overtuiging. Het vertrekpunt haven gerelateerd is op zich begrijpelijk. Maar uit op het bestemmingsplan rust ook nog een werkgelegenheidshypotheek. Zoals voor de leden van de klankbordgroep onduidelijk is welk type bedrijf achter een activiteiten schuilgaat zo hoop ik wel dat de Portefeuillehouder en zijn team wel goed zicht hebben op de bijdrage die een bepaalde bedrijfsactiviteit levert in de gewenste politieke toename van directe werkgelegenheid op Flevokust. Met name de direct belanghebbende ondernemers hebben aangegeven dat zij op dit moment geen uitspraken doen over de voorliggende bedrijvenlijst. BRC en haar bedrijfsactiviteiten zijn feitelijk onbespreekbaar. Een suggestie uit de Klankbordgroep dat dan de maximale milieu categorie op Flevokust c3.1 niet te boven moet gaan is natuurlijk geen optie maar geeft wel aan waar de kern van het probleem ligt.

5 Om de discussie met de Raad over de bedrijvenlijst te vergemakkelijken geef ik Portefeuillehouder mee om zijn Team alle bedrijfsactiviteiten t/m milieucategorie 3.1 en boven 5 uit de lijst te laten verwijderen. Flevokust gaat over categorie 3.2 t/m 5.3. Dat maakt de lijst in ieder geval gelijk wat korter. Assessment Klanbordgroep Het mechanisme van de Klankbordgroep voor Flevokust werkt. Echter het moment waarop men gestart is met het betrekken van de (direct) betrokken Inwoners en partijen is veel te laat gestart. Was men vanaf het begin betrokken geweest dan had men meegenomen kunnen worden in het proces van onderzoeken en kennis kunnen nemen van tussen resultaten. Nu zitten we met de situatie dat uitkomsten van onderzoeken die aan de MER moeten worden toegevoegd nog niet allemaal openbaar zijn. Onderzocht wordt of het om tijd te winnen goed kennis te kunnen nemen van de onderzoeken, deze voor de formele behandeling van de MER door College en Raad al beschikbaar kunnen komen voor de leden van de Klankbordgroep. Volgende bijeenkomst De behandeling van een nieuwe bedrijvenlijst Flevokust op 10 oktober as. wordt dan ook met spanning afgewacht.

Besprekingsverslag. Bespreking op : 24 oktober 2013 : Van 9:30 uur tot 11:00 uur : Stadhuis Lelystad Verslagdatum : 28 oktober 2013 B&W A B&W B

Besprekingsverslag. Bespreking op : 24 oktober 2013 : Van 9:30 uur tot 11:00 uur : Stadhuis Lelystad Verslagdatum : 28 oktober 2013 B&W A B&W B Besprekingsverslag Bespreking op : 24 oktober 2013 Tijdsduur : Van 9:30 uur tot 11:00 uur In/te : Stadhuis Lelystad Verslagdatum : 28 oktober 2013 Naam steller : D Nauta Doorkiesnummer : 0320-278270 Sector/Afdeling

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie

Beantwoording van vragen, gesteld tijdens BOB-sessie over Flevokust d.d. 19 november 2013

Beantwoording van vragen, gesteld tijdens BOB-sessie over Flevokust d.d. 19 november 2013 Beantwoording van vragen, gesteld tijdens BOB-sessie over Flevokust d.d. 19 november 2013 Vragen dhr. Frans Anemaet Vraag 1 In de argumenten als bijlage bij het voorliggende collegevoorstel staat op pagina

Nadere informatie

Second opinion Flevokust Beoordeling kwaliteit van de voortgang

Second opinion Flevokust Beoordeling kwaliteit van de voortgang Second opinion Flevokust Beoordeling kwaliteit van de voortgang Inhoud Blz. 1 Vooraf 1 2 Algemeen beeld 1 Bijlage 1 Beoordeling voortgang in detail 4 Bijlage 2 Lijst van beoordeelde stukken 5 Uitgevoerd

Nadere informatie

Besprekingsverslag. Bespreking op : 8 augustus 2013 : Van 09:30 uur tot 11:30 uur B&W A B&W B. Verslagdatum : 8 augustus 2013

Besprekingsverslag. Bespreking op : 8 augustus 2013 : Van 09:30 uur tot 11:30 uur B&W A B&W B. Verslagdatum : 8 augustus 2013 Besprekingsverslag Bespreking op : 8 augustus 2013 Tijdsduur : Van 09:30 uur tot 11:30 uur In/te : Stadhuis Verslagdatum : 8 augustus 2013 Naam steller : D Nauta Doorkiesnummer : 0320-278270 Sector/Afdeling

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

Praat met de Gemeenteraad

Praat met de Gemeenteraad Praat met de Gemeenteraad Griffie, januari 2016 Zakboekje voor inwoners en instellingen Inhoudsopgave Voorwoord...3 De gemeenteraad...4 De werkwijze...4 Het Beeld - rondetafelgesprekken...5 Het Debat debatraad...5

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Arnhemseweg e.o., Tuincentrum Klinkenbergerweg 29 te Ede

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Arnhemseweg e.o., Tuincentrum Klinkenbergerweg 29 te Ede Bestemmingsplan Arnhemseweg e.o., Tuincentrum Klinkenbergerweg 29 te Ede 19 september 2011 Inhoud Zienswijzen... 3 Zienswijzenoverleg... 7 2 Het ontwerpbestemmingsplan Arnhemseweg e.o., Tuincentrum Klinkenbergerweg

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad,

Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad, Raadsvoorstel Griffiersnummer: Onderwerp: Vaststelling herindelingsontwerp Datum B&W-vergadering: 17 juli 2012 Datum raadsvergadering: 30 juli 2012 Datum politieke avond: 11 juli 2012 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Intrekking besluit vestiging AZC Registratienummer: 00589421 Op voorstel B&W d.d.: 19 juli 2016 Datum vergadering: 19 juli 2016 Portefeuillehouder: H. Mak Rol gemeenteraad:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 3. Inleiding

Raadsvoorstel. 3. Inleiding Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Reactie geven op de onderzoeksvraagstelling en uitwerking daarvan voor de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven Soort: Besluitvormend Opsteller: J. v.d. Kolk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Raadsvergadering. 1 oktober Gevraagde beslissing 1. In te stemmen met het proces van de totstandkoming van de Strategische Agenda.

Raadsvergadering. 1 oktober Gevraagde beslissing 1. In te stemmen met het proces van de totstandkoming van de Strategische Agenda. RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 1 oktober 2015 15-061 Onderwerp Proces totstandkoming Strategische Agenda Aan de raad, Onderwerp Proces totstandkoming Strategische Agenda Gevraagde beslissing 1.

Nadere informatie

Aanwezigen, burgemeester, wethouders, leden van de gemeenteraad, ambtenaren, medeondernemers en winkeliers.

Aanwezigen, burgemeester, wethouders, leden van de gemeenteraad, ambtenaren, medeondernemers en winkeliers. Dit is een verklaring van de gezamenlijke ondernemersverenigingen van Maasland, Schipluiden en Den Hoorn. Deze is op 28 augustus ook uitgesproken door de heer Sjef Kleijweg van Auto s Kleijweg te Den Hoorn.

Nadere informatie

Wethouder Economie, wonen, cultuur en dienstverlening.

Wethouder Economie, wonen, cultuur en dienstverlening. Voorstel aan de raad Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: Afdeling: Telefoon: E-mail: J.G.C. de Groote IBP Projectmanagement jgc.de.groote@lelystad.nl Wethouder Economie, wonen, cultuur

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 8/2015 Datum : 21 januari 2015 B&W datum : 22 januari 2015 Beh. ambtenaar : J.H.D. Hulshof Portefeuillehouder : G. Berghoef en T.M.M. Kok Onderwerp : Reacties naar aanleiding

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG

Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Aan de raad van de gemeente LEIDSCHENDAM-VOORBURG Datum 16 juli 2013 Onderwerp Project Rustoord: Toepassing coördinatieregeling Categorie A Verseonnummer 878771 / 882847 Portefeuillehouder Mevrouw Mijdam

Nadere informatie

Kaders voor burgerparticipatie

Kaders voor burgerparticipatie voor burgerparticipatie 1 Inhoud Pagina Hoofdstuk 3 1. Inleiding 1.1 Doel van deze notitie 1.2 Opbouw van deze notitie 4 2. Algemeen 2.1 Twee niveaus: uitvoering en meedenken over beleid 2.2 Tweerichtingsverkeer

Nadere informatie

Participatietraject tijdens opstellen Stedenbouwkundig Plan (SP) resp. ontwerpbestemmingsplan

Participatietraject tijdens opstellen Stedenbouwkundig Plan (SP) resp. ontwerpbestemmingsplan Bennebroek, 14 mei 2019 ZIENSWIJZE Geachte leden van de gemeenteraad van Bloemendaal, Hierbij dient de Dorpsraad Bennebroek zienswijze in op het ontwerpbestemmingsplan Park Vogelenzang. Deze zienswijze

Nadere informatie

B&W VOORSTEL. Kenmerk: 19BW Datum voorstel: 31 januari Onderwerp: Wensen en bedenkingen initiatief Rijnstate in Elst Centraal

B&W VOORSTEL. Kenmerk: 19BW Datum voorstel: 31 januari Onderwerp: Wensen en bedenkingen initiatief Rijnstate in Elst Centraal * B&W VOORSTEL Kenmerk: 19BW000065 Datum voorstel: 31 januari 2019 Onderwerp: Wensen en bedenkingen initiatief Rijnstate in Elst Centraal Voorstel portefeuillehouder: 1. Instemmen met de memo 'wensen ten

Nadere informatie

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren,

Gemeenteraad van Delft Postbus ME Delft. Delft, 8 april Geachte dames en heren, Gemeenteraad van Delft Postbus 78 2600 ME Delft Delft, 8 april 2013 Geachte dames en heren, Tijdens de vergadering van de raadscommissie SVR van 6 februari hebben wij onze bezwaren tegen het bestemmingsplan

Nadere informatie

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie?

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie? Vragen artikel 39 RvO over de evaluatie participatie project tunnel spoorkruising Maarsbergen Gesteld door de raadsleden T.D.J. (Dorien) Schults, S. (Sybe) Streekstra en P.C. (Peter) van der Zee 23 november

Nadere informatie

Haalbaarheidsstudie AH

Haalbaarheidsstudie AH Januari 2016 Nieuwsbrief Bruisend Dorpshart Heeze Raadsbesluit 9 mei 2016 over haalbaarheid locatie naast het gemeentehuis Haalbaarheidsstudie AH Start Centrumvisie 3 december 2013 Opstellen Centrumvisie

Nadere informatie

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling

Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Registratienr.: Z/14/005105/9510. Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Pagina 1 van 6 Versie Nr. 1 Afdeling: Beleid Ruimte Leiderdorp, 25 augustus 2014 Onderwerp: herontwikkeling Aan de raad. Hoogmadeseweg 60A Besluit categorie vvgb 09-2014 Beslispunten *Z001D11AA5 5* 1.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. De raad besluit:

Raadsvoorstel. De raad besluit: Raadsvoorstel Onderwerp Aanvullend krediet grondexploitatie Reitdiepzone Registratienr. 6492530 Steller/telnr. Theo Zaal (8286) / Edwin Mol (8368), Bijlagen 1 Classificatie Vertrouwelijk Portefeuillehouder

Nadere informatie

Bomenbeleidsplan Sliedrecht

Bomenbeleidsplan Sliedrecht Bomenbeleidsplan Sliedrecht Bomenbeleidsplan Sliedrecht Afdeling Plantsoenen en Reiniging Sliedrecht, 2009 Inhoud 1. Inleiding 1 2. Definiëring boomcategorieën en status 2 3. Herplant- en compensatiebeleid

Nadere informatie

Veel belangstelling voor startbijeenkomst ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein

Veel belangstelling voor startbijeenkomst ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein Veel belangstelling voor startbijeenkomst ontwerp omgevingsplan Hembrugterrein 14 februari 2017 Ongeveer 70 omwonenden en huidige ondernemers van het Hembrugterrein namen op dinsdag 14 februari deel aan

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Transformatieagenda 2017-2018 Wmo en haar omgeving doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 161900 datum voorstel: 23 november 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Het verzelfstandigen van cultuurspelers, (hoe) werkt dat?

Het verzelfstandigen van cultuurspelers, (hoe) werkt dat? Aan de gemeenteraad Zaaknummer 156405 ONDERWERP: Het verzelfstandigen van cultuurspelers, (hoe) werkt dat? Onderzoek naar de verzelfstandiging van drie culturele instellingen en de huidige kaders voor

Nadere informatie

Raadsvoorstel CONCEPT T.B.V. TERINZAGELEGGING

Raadsvoorstel CONCEPT T.B.V. TERINZAGELEGGING Raadsvoorstel 2018. CONCEPT T.B.V. TERINZAGELEGGING Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Zwaanshoek Hanepoel 154-170 Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller R. van Engeland Collegevergadering Raadsvergadering

Nadere informatie

Nota zienswijzen ontwerpbestemmingsplan "Recreatieve Poort 2015" Behoort bij het besluit van de raad van de gemeente Goirle van 9 juni 2015 Mij bekend, De griffier Gemeente Goirle Afdeling Ontwikkeling

Nadere informatie

Naar aanleiding van de vergadering de volgende vragen: Aan de statenleden van de Provincie Flevoland, Geachte Statenleden,

Naar aanleiding van de vergadering de volgende vragen: Aan de statenleden van de Provincie Flevoland, Geachte Statenleden, Naar aanleiding van de vergadering de volgende vragen: Aan de statenleden van de Provincie Flevoland, Geachte Statenleden, Naar aanleiding van de beeldvormende vergadering 5 juni j.l.betreffende de ontwikkelingen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Op 3 juli 2001 heeft zich een calamiteit voorgedaan bij Roek Loos Medical B.V. (HLM),

gemeente Eindhoven Op 3 juli 2001 heeft zich een calamiteit voorgedaan bij Roek Loos Medical B.V. (HLM), r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer og.r259.004 Inboeknummer oapoooxox Beslisdatum Bikw x4 januari zoop Dossiernummeraoa.4Sx Raadsvoorstel tot het nemen van een

Nadere informatie

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden Verslag van bijeenkomst ontwikkeling WTC gebied en Cambuurstadion Uitgenodigd: Datum: 26 september 2017 Namens de samenwerkende partijen: bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging

Nadere informatie

besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle;

besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle; besluit Jaargang Kenmerk Onderwerp 36749 Bestemmingsplan Stadshagen, Broderiestraat, Nieuw Frankhuis speeleiland De raad van de gemeente Zwolle; Gelezen het van burgemeesters en wethouders, d.d. 20-06-2017

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp intrekken bestemmingsplan Sportpark Diepenveen 1- Notagegevens Notanummer 2016-000592 Datum 11-04-2016 Programma: 05 Ruimtelijke ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Nieuwsbrief Categorie Datacenters

Nieuwsbrief Categorie Datacenters Nieuwsbrief Categorie Datacenters Inkoop Uitvoeringscentrum Noord (IUC-Noord) SSO-Noord Dienst Uitvoering Onderwijs Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Dienstverlening door deskundigheid 3

Nadere informatie

Besprekingsverslag. Bespreking op : 11 september 2013 : Van 9:00 uur tot 10:00 uur In/te : Verslagdatum : 11 september 2013 B&W A B&W B

Besprekingsverslag. Bespreking op : 11 september 2013 : Van 9:00 uur tot 10:00 uur In/te : Verslagdatum : 11 september 2013 B&W A B&W B Besprekingsverslag Bespreking op : 11 september 2013 Tijdsduur : Van 9:00 uur tot 10:00 uur In/te : Verslagdatum : 11 september 2013 Naam steller : D Nauta Doorkiesnummer : 0320-278270 Sector/Afdeling

Nadere informatie

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum

Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum Rapport Gemeentelijke Ombudsman Informatie over een jaaropgave Gemeente Amsterdam Dienst Werk en Inkomen Marktplein Centrum 12 september 2007 RA0713989 Samenvatting Een man krijgt van de Dienst Werk en

Nadere informatie

MEMO. Pagina 1 van 7. Memo 26 januari 2017, stadsdeelcommissie Centrum 7 feb 2017 knip Spelbergsweg

MEMO. Pagina 1 van 7. Memo 26 januari 2017, stadsdeelcommissie Centrum 7 feb 2017 knip Spelbergsweg MEMO Datum : 26 januari 2017 Aan : Stadsdeelcommissie Centrum 7 februari 2017 Van Onderwerp : Wethouder verkeer - Hans van Agteren : diagonale afsluiting Spelbergsweg ( de knip ) / consultatie wijkraad

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: openbaar Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 11 juni 2013 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: Doting Onderwerp: Motie Politiek Landsmeer aangaande B&B Kanaalweg 29 Afdeling

Nadere informatie

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming

Spoorboekje. Beeldvorming. Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer. Oordeelsvorming Besluitvorming Spoorboekje Oriëntatie op de bestuurlijke toekomst van de gemeente Landsmeer Beeldvorming Oordeelsvorming Besluitvorming maart 2014 november 2014 Inleiding De gemeenteraad heeft op 29 oktober 2013 het

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: 15.16354

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Registratienummer: 15.16354 *15.16354* Behandelend ambtenaar: H. Brink Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535293 Portefeuillehouder: F.A.J. Buijtelaar VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Registratienummer: 15.16354 Oriënterende raadsbijeenkomst

Nadere informatie

3 e Gewijzigde Raadsvoorstel R adsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 22 april 2016

3 e Gewijzigde Raadsvoorstel R adsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 22 april 2016 3 e Gewijzigde Raadsvoorstel R adsvoorstel Voorstelnummer: Houten, 22 april 2016 Onderwerp: Bestemmingsplan Verplaatsing Timmer- en onderhoudsbedrijf van Dort van de Gemeente Houten Beslispunten: 1. Het

Nadere informatie

12a ALGEMENE VERGADERING. Voorstel Kennisnemen van de stand van zaken en de route naar de realisatie van de dijkverlegging voor het project Flevokust.

12a ALGEMENE VERGADERING. Voorstel Kennisnemen van de stand van zaken en de route naar de realisatie van de dijkverlegging voor het project Flevokust. V ERGADERDATUM SECTOR/AFDELING 25 juni 2013 Planvorming Waterbeheer STUKDATUM NAAM STELLER 3 juni 2013 C.H. van Dam ALGEMENE VERGADERING AGENDAPUNT ONDERWERP 12a Project Flevokust PROGRAMMA Veilig en Voldoende

Nadere informatie

Onderzoek naar Zee- burgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014

Onderzoek naar Zee- burgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014 Onderzoek naar Zeeburgertafel als instrument voor gebiedsontwikkeling Beknopt verslag, juni 2014 Aanleiding Tertium doet in opdracht van het ministerie van I & M onderzoek naar toepassingsmogelijkheden

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : P.J. Beers : BP-projecten : J. de Boer Voorstel aan de raad Onderwerp : Veilingterrein Noord Scharwoude

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp Beschermd Dorpsgezicht Gelselaar Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein

Nadere informatie

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland,

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland, gemeente Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus 55 8200 AB LELYSTAD Uw brief van Onderwerp resultaten Stuurgroep Standpuntbepaling Provinciale Herindeling Uw kenmerk Bijlagen 1 Ons

Nadere informatie

Betreft: Beantwoording vragen begeleidingscommissie Buijtenland 22 december 2016

Betreft: Beantwoording vragen begeleidingscommissie Buijtenland 22 december 2016 Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Ons kenmerk: 1172656 Contact: Doorkiesnummer: E-mailadres: p.wunderink@albrandswaard.nl Datum: 10 januari 2017 Betreft: Beantwoording vragen begeleidingscommissie

Nadere informatie

Algemene opmerkingen LR1621. Opmerkingen vanuit de ledenraad PCOB n.a.v. concept-statuten en algemeen reglement

Algemene opmerkingen LR1621. Opmerkingen vanuit de ledenraad PCOB n.a.v. concept-statuten en algemeen reglement Opmerkingen vanuit de ledenraad PCOB n.a.v. concept-statuten en algemeen reglement De ledenraad van de PCOB heeft op 29 september jl. de concept-statuten en algemeen reglement besproken. Daarnaast hebben

Nadere informatie

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink

PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan. Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink 1. HET PROJECT PROCESPLAN fase ontwerp postzegelbestemmingsplan en definitief ontwerp bouwplan Herontwikkeling Scapino / De Nieuwe Brink Vastgesteld door College van B&W: 9 april 2013 Geactualiseerd: 1

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 08 okt 2019 NR.: RI

VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 08 okt 2019 NR.: RI VOORSTEL AAN DE RAAD: Raadsvergadering d.d. 08 okt 2019 NR.: RI-19-00531 Onderwerp: Voorontwerp omgevingsvisie buitengebied Nederweert Agendapunt 10. Raadsvoorstel- 2019-47 nummer Voorstel: 1. Het voorontwerp

Nadere informatie

O P E N B A A R. Advies:

O P E N B A A R. Advies: O P E N B A A R VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. Barelds Tel nr: 8494 Nummer: 16A.00286 Datum: 21 maart 2016 Team: Ruimte Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v. (evt. briefnrs.):

Nadere informatie

Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom

Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom Rapportage Burgerparticipatie Mierlo s Welkom 1 Inhoudsopgave 0. Voorwoord 1. Samenvatting 1.1 Werkgroep Openbare ruimte 1.2 Werkgroep Woningen 2. Plan van Aanpak Burgerparticipatie 2.1 Informeren belanghebbenden

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel (in te vullen door Griffie) / (In te vullen door Griffie)

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel (in te vullen door Griffie) / (In te vullen door Griffie) Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel (in te vullen door Griffie) / (In te vullen door Griffie) Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp reparatie bestemmingsplan Nijmegen Groot Bijsterhuizen

Nadere informatie

13 juli J. Wingens

13 juli J. Wingens het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Brabantlaan 1 5216 TV 's-hertogenbosch Afdeling PVTH E-mail gemeente@oss.nl www.oss.nl Postbus 5 5340 BA Oss Wilt u bij uw reactie de datum van deze

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 152/2012 Datum : 14 oktober 2012 B&W datum : 14 oktober 2012 Portefeuillehouder : T.M.M. Kok Onderwerp Gendringseweg 9 : Beantwoording vragen CDA en aanvullende vragen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorstel Project Herinrichting Herenweg, Oranje Nassaulaan Warmond doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 168639 datum voorstel: 7 september 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

September 2014. Evaluatie BOB vergaderen.

September 2014. Evaluatie BOB vergaderen. September 2014 Evaluatie BOB vergaderen. Inhoudsopgave 1. Aanleiding 3 2. Evaluatie BOB model 3 3. Evaluaties 3 4. De beeldvormende vergadering 4 5. De oordeelsvormende vergadering 4 6. De besluitvormende

Nadere informatie

: -- : 23 september : dhr. E.L. Jansen : Freek Henseler

: -- : 23 september : dhr. E.L. Jansen : Freek Henseler RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering : -- : 23 september 2013 Zaaknummer : 7536 Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : dhr. E.L. Jansen : Freek

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg

Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Zegheweg, Woudenberg Het ontwerpbestemmingsplan Zegheweg heeft gedurende zes weken voor een ieder ter visie gelegen, van 19 december 2012 tot en

Nadere informatie

Interne Nieuwsbrief april 2013

Interne Nieuwsbrief april 2013 Interne Nieuwsbrief april 2013 De laatste weken is er weer veel nieuws geweest op kinderopvang gebied. Bij deze alvast een korte update. Meldplicht Kindermishandeling wordt ingevoerd BHV training 5 juni

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 3 februari 2015. Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer 15I0000441 Ruimte

Burgemeester en Wethouders 3 februari 2015. Steller Documentnummer Afdeling. M. de Boer 15I0000441 Ruimte Steller Documentnummer Afdeling M. de Boer 5I000044 Ruimte Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 522954 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure Nee Nee Rubriek Advies

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. C.V. beroep ingesteld. De Raad van State heeft inmiddels uitspraak gedaan waarin het beroep gedeeltelijk gegrond is verklaard.

GEMEENTE BOEKEL. C.V. beroep ingesteld. De Raad van State heeft inmiddels uitspraak gedaan waarin het beroep gedeeltelijk gegrond is verklaard. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 13 september 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Nieuw besluit op het bezwaar van Den Hollander Advocaten, namens Molenbrand

Nadere informatie

* * Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport

* * Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport Mededeling *1638434* Onderwerp Ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport Doel van deze mededeling: U te informeren over het proces rond het ontwerp-luchthavenbesluit Lelystad Airport. Toezegging/motie/amendement:

Nadere informatie

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering

Oude Tempel Soesterberg Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Notitie Project: Oude Tempel Soesterberg Onderwerp: Milieukundige onderzoeken luchtkwaliteit en bedrijven en milieuzonering Referentie: 16M8024 Datum: 18 juli 2016 Auteur: Mevrouw ing. N.J.W. Pirovano

Nadere informatie

Wethouder Economie, wonen, cultuur en dienstverlening.

Wethouder Economie, wonen, cultuur en dienstverlening. Voorstel aan de raad Nummer: 131041837 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: Afdeling: Telefoon: E-mail: J.G.C. de Groote IBP Projectmanagement jgc.de.groote@lelystad.nl Wethouder Economie,

Nadere informatie

Rapport. Datum: 25 november 2010 Rapportnummer: 2010/335

Rapport. Datum: 25 november 2010 Rapportnummer: 2010/335 Rapport Datum: 25 november 2010 Rapportnummer: 2010/335 2 Klacht Beoordeling Conclusie Onderzoek Bevindingen Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Nunspeet vanaf 1999 onvoldoende actie onderneemt

Nadere informatie

«JG» Actueel commentaar

«JG» Actueel commentaar Actueel commentaar Planschade beperken of ongedaan maken met toepassing van artikel 6.1.3.4 Bro? Bestemmingsplannen moeten elke tien jaar worden geactualiseerd (art. 3.1 lid 1 Wro). 1 Dan zal voor vergelijkbare

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Registratienummer: 519178 Op voorstel B&W d.d.: 28 juni 2014 Datum vergadering: 7 oktober 2014 Portefeuillehouder: N. Lemlijn Rol gemeenteraad: Aanpak wijziging

Nadere informatie

Principe verzoek Sanders Machinefabriek om medewerking voor uitbreiding bedrijf aan de Heidonk 5.

Principe verzoek Sanders Machinefabriek om medewerking voor uitbreiding bedrijf aan de Heidonk 5. Reg. nr.: 1310508 Afdeling: Ruimtelijke Ontwikkeling Onderwerp Principe verzoek Sanders Machinefabriek om medewerking voor uitbreiding bedrijf aan de Heidonk 5. Samenvatting Naar aanleiding van het raadsvoorstel

Nadere informatie

Raadscommissievoorstel

Raadscommissievoorstel Raadscommissievoorstel Status: Voorbereidend besluitvormend Agendapunt: 9 Onderwerp: Grondslag rioolheffing Datum: 11 november 2014 Portefeuillehouder: dhr. N.L. Agricola Decosnummer: 279 Informant: G.

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2016

Raadsvoorstel: Onderwerp: Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2016 Raadsvoorstel: 2016-1593 Onderwerp: Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2016 Datum: 30 mei 2016 Portefeuillehouder: J. Freije I & O: 12 mei 2016 B &A / Raadsvergadering: 16 juni 2016 Programma:

Nadere informatie

Artikel 38 VRAGEN. Dit alles leidt tot de volgende vragen van de Partij voor de Dieren aan het College:

Artikel 38 VRAGEN. Dit alles leidt tot de volgende vragen van de Partij voor de Dieren aan het College: Artikel 38 VRAGEN Datum: 28 januari 2016 Onderwerp: Gekapte bomen op perceel Tweede Moordrechtse Tiendeweg. INLEIDING In een uitspraak van de Raad van State is het college en de Bestuursrechter in het

Nadere informatie

". gemeente Bronckhorst

. gemeente Bronckhorst ". gemeente Bronckhorst Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer: Raad-00320/12 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van het college van b en w van 15 januari 2018; besproken

Nadere informatie

Communicatie en participatie

Communicatie en participatie Communicatie en participatie Beleid / project: Documentversie: WISH 1.0 / 4 oktober 2011 (definitief) Paragraaf 5.4 van het projectplan WISH (pagina 12) is gewijd aan Informatie en communicatie. Dit document

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststellen gewijzigde bestemmingsplannen Bloemendalerpolder

Onderwerp: Vaststellen gewijzigde bestemmingsplannen Bloemendalerpolder ADVIES COLLEGE Onderwerp: Vaststellen gewijzigde bestemmingsplannen Bloemendalerpolder Opgesteld door: A.E. Tempelaars Persbericht: Nee Telefoonnummer: (0294) 491 384 WKPB: Nee Datum: 10 mei 2016 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

12 maart n.v.t. wethouder H.G. Engberink. Onderwerp Voorstel tot gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Buitengebied, Waterstraat 32 te Wijhe

12 maart n.v.t. wethouder H.G. Engberink. Onderwerp Voorstel tot gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Buitengebied, Waterstraat 32 te Wijhe Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 12 maart 2018 11 n.v.t. wethouder H.G. Engberink Zaaknummer 1379-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Commissie voor Ecologie en Handhaving

Commissie voor Ecologie en Handhaving Griffie Commissie voor Ecologie en Handhaving Datum commissievergadering : 1 februari 2013 Document nummer : 3340603 Behandelend ambtenaar : J.W.H.M. Dankers Directie/bureau : Staten Griffie : EH-0226

Nadere informatie

2. Projectresultaat Realisatie van nieuw Gemeentehuis inclusief ondergrondse parkeergarage

2. Projectresultaat Realisatie van nieuw Gemeentehuis inclusief ondergrondse parkeergarage Voortgangsrapportage Gemeenteraad Projectnaam Bestemd Gemeenteraad Periode 2 maart 2012-6 april 2012 voor Status Openbaar Datum 6 april 2012 1. Organisatie a) bestuurlijk Gemeenteraad Weert opdrachtgever

Nadere informatie

ONDERWERP Raadsinformatiebrief Nollebos/Westduin: aansprakelijkheid en alternatieve locaties.

ONDERWERP Raadsinformatiebrief Nollebos/Westduin: aansprakelijkheid en alternatieve locaties. Aan de leden van de gemeenteraad t.a.v. de griffie. UW BRIEF VAN UW KENMERK ONS KENMERK DATUM 724001 / 767086 20 april 2017 BEHANDELD DOOR BEZOEKADRES TELEFOON BIJLAGEN W. Vael Paul Krugerstraat 1 0118-487316

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011 Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15 Aan: De Gemeenteraad Vries, 21 juni 2011 Onderwerp: Verplaatsing agrarisch bedrijf familie Siegers en toepassing ruimte voor ruimte regeling Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Evaluatie werkwijze gemeenteraad Bloemendaal Verslag & Uitslag Enquête

Evaluatie werkwijze gemeenteraad Bloemendaal Verslag & Uitslag Enquête Evaluatie werkwijze gemeenteraad Bloemendaal 2014-2018 Verslag & Uitslag Enquête Bloemendaal, 23 februari 2018 Evaluatie werkwijze gemeenteraad Bloemendaal 2014-2018 1 Inleiding Verslag & Uitslag Enquête

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 382 Vragen van het lid

Nadere informatie

Verslag van inspraak Dijkverbeteringsplan Linnaeuskade

Verslag van inspraak Dijkverbeteringsplan Linnaeuskade Datum 8 mei 2017 Verslag van inspraak Dijkverbeteringsplan Linnaeuskade Versie 1.0 Projectnummer 01.0371/001 R. Kuipers Inhoud Inhoud 3 1 Inleiding 5 2 Procedure 5 3 Advertentie 5 4 Reacties 8 5 Rechtsbescherming

Nadere informatie

Adviesgroep Informatievoorziening. Omgevingswet. Erna Roosendaal

Adviesgroep Informatievoorziening. Omgevingswet. Erna Roosendaal Adviesgroep Informatievoorziening Omgevingswet Erna Roosendaal Inhoud De Omgevingswet Impact gemeenten Governance model Omgevingsplan versus bestemmingsplan Invoeringsondersteuning Eerste resultaten impactanalyse

Nadere informatie

Nota Van Beantwoording

Nota Van Beantwoording Nota Van Beantwoording Ontwerp Bestemmingsplan De Schooten 2012 d.d. 07 februari 2013 Nota van Beantwoording ontwerp bestemmingsplan De Schooten 2012 Hieronder zijn de zienswijzen weergegeven welke in

Nadere informatie

Rapport. Datum: 15 december 2008 Rapportnummer: 2008/303

Rapport. Datum: 15 december 2008 Rapportnummer: 2008/303 Rapport Datum: 15 december 2008 Rapportnummer: 2008/303 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de ambtelijk voorzitter van het Dorpsplatform Sint Pancras en Koedijk niet heeft ingegrepen toen tijdens de

Nadere informatie

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen

Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Praat met de Gemeenteraad Zakboekje voor inwoners en instellingen Inhoudsopgave Voorwoord...3 Gemeenteraad...5 De werkwijze...6 Het vergaderschema...8 Het rondetafelgesprek...10 Het doel van het rondetafelgesprek...11

Nadere informatie

In de volgende paragrafen volgt een nadere uiteenzetting van tijdstippen en besluiten,.

In de volgende paragrafen volgt een nadere uiteenzetting van tijdstippen en besluiten,. SOWECO: overzicht besluitvorming 2014-2019 Stand van zaken mei 2019 1. Inleiding en samenvatting Deze memo verschaft inzicht in de besluitvorming (tijdstippen en korte inhoud) door bestuurders GR Soweco

Nadere informatie

Nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Oude Wehlseweg 15-2014

Nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Oude Wehlseweg 15-2014 Nota van zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Oude Wehlseweg 15-2014 28 juli 2014 14zk009287 / 14g0010584 (anonieme versie) 2 Inhoud plan Voor een bijbehorend bouwwerk bij de woning Oude Wehlseweg 15 te

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Cao Bouwnijverheid (201 1) en Cao Bedrijfstakeigen Regelingen Bouwnijverheid ( )

Cao Bouwnijverheid (201 1) en Cao Bedrijfstakeigen Regelingen Bouwnijverheid ( ) Cao Bouwnijverheid (201 1) en Cao Bedrijfstakeigen Regelingen Bouwnijverheid (201 1-2015) Artikel 97: Werkingssfeeronderzoeken 1. Het Technisch Bureau Bouwnijverheid stelt namens partijen werkingssfeeronderzoeken

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex Art46 RvO D66-huisvesting Klimmendaal 1- Notagegevens Notanummer 2019-000078 Datum 09-01-2019 Programma: Portefeuillehouder Burgemeester Team DEV-CS

Nadere informatie

Checklist EVC-procedure voor organisaties

Checklist EVC-procedure voor organisaties Checklist EVC-procedure: voor organisaties Checklist EVC-procedure voor organisaties Eén van de instrumenten uit de toolbox van het kwaliteitsmodel EVC is de checklist voor organisaties. Met behulp van

Nadere informatie

Laat Wijdemeren de gemeente Stichtse Vecht in de steek?

Laat Wijdemeren de gemeente Stichtse Vecht in de steek? Schriftelijke vragen van De Lokale Partij www.delokalepartij.org twitter: @DeLokalePartij_ email: info@delokalepartij.org Wijdemeren, 28 juli 2015. Schriftelijke vragen De Lokale Partij Laat Wijdemeren

Nadere informatie

Raadsvoorstel Kenmerk: Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Kerkdriel Noord herziening 2015, Kersenbuurt (BP1109)

Raadsvoorstel Kenmerk: Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Kerkdriel Noord herziening 2015, Kersenbuurt (BP1109) Raadsvoorstel 387890 MAASDRIEL Gemeenteraad 12 november 2015 8 Kerkdriel, 29 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Kerkdriel Noord herziening 2015, Kersenbuurt (BP1109) Beslispunten 1. Geen exploitatiepian

Nadere informatie

OAR Oostermoer. OAR Oostermoer. Initiatief voor het opzetten van een OmgevingsAdviesRaad. 20 februari Gasselternijveen

OAR Oostermoer. OAR Oostermoer. Initiatief voor het opzetten van een OmgevingsAdviesRaad. 20 februari Gasselternijveen 1 Initiatief voor het opzetten van een OmgevingsAdviesRaad 2 Agenda 1. Inleiding door Co Lambert (wethouder AA & Hunze) 2. Uitleg OmgevingsAdviesRaad (OAR) Rob Rietveld (NLVOW) 3. Toelichting/reactie stichting

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO PvdA-Communicatie bij werk aan leidingen Zandweerd 1- Notagegevens Notanummer 2016-000342 Datum 26-02-2016 Programma: 03 Leefomgeving

Nadere informatie