EHBO-Pijn. Een snelle checklist voor Echte Hulp Bij Onze Pijn. Marjolein Top

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EHBO-Pijn. Een snelle checklist voor Echte Hulp Bij Onze Pijn. Marjolein Top"

Transcriptie

1 EHBO-Pijn Een snelle checklist voor Echte Hulp Bij Onze Pijn Marjolein Top

2 Iedereen voelt het. Iedereen heeft er mee te maken. Iedereen kent de betekenis. Iedereen reageert erop. Ik heb het over: PIJN Bovenstaande gaat op als je het hebt over iemand die zijn hand verbrand aan een hete ketel. Je voelt de pijn, je weet dat je je hand moet terug trekken om meer pijn en schade te voorkomen, je reageert dus op die pijn. Daar werkt de bekende Eerste Hulp Bij Ongelukken heel goed. Maar wat als je steeds pijn hebt in je nek. Onderzoeken wijzen niets uit en uiteindelijk zegt de dokter dat je er maar mee moet leren leven? Je voelt het nog steeds, maar de betekenis is niet duidelijk en het wordt erg moeilijk om te achterhalen welke reactie er moet komen. Zijn we misschien de betekenis van veel soorten pijn vergeten in de loop der tijden? Want er zijn heel veel spreekwoorden en gezegden die verwijzen naar het lichaam, lichamelijk ongemak, pijn en emoties. Zoals iemand teveel op zijn nek zitten of een harde nek hebben. Ook woorden verbergen soms een betekenis zoals hardnekkigheid. Zou de betekenis van de nekpijn dan misschien zo te achterhalen zijn? Misschien kan deze persoon nagaan of iemand hem teveel op de nek zit? Of is hij koppig en niet ontspannen en buigzaam, zoals de fysieke nek van nature is? Tijd voor de nieuwe aanpak met Echte Hulp Bij Onze PIJN!!

3 Onze fysieke pijn vertelt ons iets. Onze organen verwerken niet alleen het fysieke voedsel, maar onze organen zijn ook verantwoordelijk voor de verwerking van onze emoties. Ook daar zien we veel verwijzingen in onze taal dat deze kennis niet nieuw is. Iemand kan zijn gal niet spuwen of is pisnijdig, heeft iets op zijn lever of zit ermee in zijn maag. Door deze kennis mee te nemen als je ergens last van hebt, zie je de achterliggende oorzaak en kan je het daadwerkelijk bij de bron oplossen. Zo is het ook met de plek in jou lichaam waar je de pijn voelt. Een pijn in de knie vertelt heel iets anders dan een pijn in de onderrug. Daarom heb ik checklists gemaakt waar jij kan kijken wat de taal van jouw pijn is.

4 Checklist organen emotie Nieren -> Nieren houden onverwerkte angst vast. En dan echt diepe angst van vroeger. Vaak zijn wij al niet meer bewust van deze angst want we hebben een overlevingsstrategie ontworpen om met die angst te leven. Blaas ->De blaas verwerkt onze onzekerheid. Vaak moeten we nog even een plasje doen, als we iets spannends gaan doen. De onzekerheid slaat even toe. Bij kinderen zie je dit duidelijk. In onzekere tijden plassen ze ineens weer in bed. Maag -> Ben je veel aan het piekeren dan is de kans heel groot dat jij echt niets wil eten. Of je eten ligt als een steen op je maag. Alle energie gaat naar verwerking in je hoofd en niet naar de verwerking van voedsel in je maag. Lever ->De lever verwerkt onze boosheid en frustratie. Het is een filter, samen met je galblaas. Onbeheerste woedeaanvallen en gefrustreerd zijn. Galblaas -> De galblaas werkt samen met de lever. Als de woede en frustratie niet geuit wordt maar binnen wordt gehouden, gaat dat in de galblaas zitten als verbittering en een onmacht gevoel. Dikke Darm -> Je dikke darm doet de laatste vertering, ook van je emoties. Kan jij makkelijk loslaten of hou je heel erg vast aan dingen? Of verwerk je liever niets echt en laat je het snel gaan? Dunne Darm -> De dunne darm verwerkt alle emoties. Het is het fysieke middelpunt en is gelinkt aan het dichtst bijgelegen orgaan Longen -> De longen verwerken verdriet en eenzaamheid. Iedere ademteug is weer een loslaten en opnieuw beginnen. Milt -> De milt werkt samen met de maag. Een onvoldoende verwerking daar zet je aan het tobben en je kan zwaarmoedig worden. Hart -> Het hart verwerkt shock en pijn. Teveel onverwerkte emotie door bijvoorbeeld desinteresse of juist trots geeft onrust.

5 Checklist fysieke lichaam waar zit de pijn betekenis De benen staan voor ons voorwaarts bewegen in het leven. Je kan de onderverdeling maken in: Bovenbenen Vastzitten in je kinderjaren Knieën Zelfvertrouwen, trots en ego Onderbenen Angst voor de toekomst Enkels Beweeglijkheid en richting in het leven Voeten Brengen je naar je toekomst Tenen Details van het leven De armen staan voor het omarmen van het leven. Je kan de onderverdeling maken in: Schouders Hoe jij het leven draagt Armen Hoe wij onze ervaring omarmen Elleboog Flexibel in verandering, verandering van richting Handen Vasthouden en pakken van het leven Nagels Bescherming Een cliënt kwam op consult met de klacht dat hij zo onvast op zijn benen stond de laatste tijd. "Tuurlijk", zei hij zelf, "ik wordt een jaartje ouder maar dit snap ik niet". Tijdens het gesprek kwamen we er achter dat het begonnen was toen hij met pensioen ging. Hij voelde zich sindsdien niet meer nuttig en aan de kant gezet. Hij was de motivatie kwijt om zich voorwaarts te bewegen. Alleen met deze bewustwording werden de klachten al sterk verminderd. Het was nu ineens logisch geworden.

6 De rug staat daadwerkelijk voor de buigzame ruggensteun in het leven. Grofweg is de rug op te delen in drie gedeelten: de bovenrug, de middenrug en de onderrug. De onderrug staat voor het verleden en de angst voor gebrek aan geld en/of liefde. De middenrug staat voor het heden. Klachten hier kunnen komen dat je het verleden nog niet goed heb afgesloten waardoor je niet compleet in het hier en nu kan zijn. De bovenrug staat voor de toekomst en je gesteund voelen in de plannen die je hebt. De heupen staan voor onze voortstuwende kracht en dragen ons lichaam in perfecte balans. " Een cliënt kwam bij mij op consult nadat ze twee keer een ongeluk had gehad met twee keer whiplash. Haar nek (flexibiliteit) was echt niet meer happy. Na het eerste ongeluk was ze enigszins opgeknapt maar ging eigenlijk meer op karakter door. Dit resulteerde dan ook in een burn-out (blijven volhouden hoeveel signalen je ook krijgt) en het tweede ongeluk (stil gezet worden). Samen zijn we op zoek gegaan naar de waarde van dit ongeluk en deze klachten. We kwamen erachter dat ze, door ervaringen in de kinder- en pubertijd, niet meer in vertrouwen om zich heen keek en alles onder controle moest hebben. Door het ongeluk is zij letterlijk stil gezet, op een heel abrupte manier. En het heeft de ruimte gecreëerd eindelijk te kijken naar haar oude pijn. Door de ervaringen in haar kindertijd te vergeven, creëerde zij weer ruimte om zichzelf te kunnen zijn in vertrouwen. Nu heeft ze een veel minder veeleisende baan en is ze gelukkig"

7 De spijsvertering staat voor het verteren en verwerking van nieuwe ervaringen. Het is ook de weg die de buitenwereld verbindt met de binnenwereld. Alle bewustwordings-, verwerkings-, en uitscheidingsprocessen zien we terug in ons spijsverteringsstelsel. Je kan de onderverdeling maken in: - Mond Opnemen - Maag Verteren, verwerken - Dunne darm Selectie tussen goed en slecht, zuiver en onzuiver - Dikke darm Ontlasten, loslaten Het hart en vaatstelsel staat voor vreugde, liefde en veiligheid. Je kan de onderverdeling maken in: - Hart Centrum van vreugde, liefde en veiligheid. - Bloed Levensvreugde - Aderen Dragers en transporteurs van levensvreugde Veel cliënten zie ik binnen komen met klachten aan de onderrug (verleden), maar als je dan doorvraagt zijn er meestal ook probleen met de maag ( verwerken van het leven) of de darmen( ontlasten van ervaringen). Soms een te snelle werking (niet willen opnemen van het leven) of een te trage werking (vasthouden aan het verleden). Vaak ligt een ervaring uit de kindertijd ten grondslag aan deze problemaor daar eindelijk naar te mogen kijken en te verwerken, komt er weer rust en balans in alle systemen en knapt zowel de onderrug als het spijsverteringsprobleem op. Ook hier geldt weer dat het ontbreken aan kennis over hoe de klachten te interpreteren een groot gemis is. Je alleen focussen op de pijnklacht lokaal in de onderrug gaat geen lange termijn succes geven. Maar in het pijnlijke gebied werken met energie, kan wel herinneringen oproepen waar mee gewerkt kan worden.

8 Ik hoop dat het lezen van deze checklist jouw ogen en hart hebben geopend voor een andere kijk op pijn en ongemak. Heb je vragen, mail deze dan naar Wil je graag 1 op 1 aan de slag, neem de vrijblijvend telefonisch contact met mij op. Ik vertel je dan meteen welke leuke korting ik jou geef, omdat je deze tijd al geïnvesteerd heb in Jezelf! Natuurgeneeskundig Praktijk EENVOUDIG GENEZEN Marjolein Top Tel Deze informatie is niet bedoeld als vervanging van diensten of informatie van getrainde (medische) professionals en/of zorg verlenende instanties, zoals (huis)artsen, medisch specialisten, spoedeisende hulpverlening, (acute) geestelijke gezondheidszorg etc.. Deze informatie noch de gebruiksmogelijkheden kunnen gezien worden als een vervanging voor medische of andere professionele hulp, zorg, ondersteuning of informatievoorziening en is niet bedoeld als hulpmiddel bij het stellen van een (zelf)diagnose.

APPENDIX II. Mogelijke verbanden tussen lichaam en geest

APPENDIX II. Mogelijke verbanden tussen lichaam en geest APPENDIX II Mogelijke verbanden tussen lichaam en geest In hoofdstuk 7 werd Toevoeging van de START&GO-methode uitgelicht. Bij alle ijsbergen die ik in mijn werk en persoonlijk leven ben tegengekomen bleek

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Emoties

Worksheet EFT bij Emoties Worksheet EFT bij Emoties Inleiding Ik wil af van mijn angst, dit verdriet, deze onzekerheid, die twijfel.! Zo n bekende en begrijpelijke wens, sommige gevoelens en negatieve gedachten lijken soms al zo

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. Whatever comes. Let it come. Whatever stays. Let it stay. Whatever goes. Let it go YOGA LIFESTYLE FEBRUARI 2017 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf Ga mee op reis in dit avontuur van zelfontwikkeling en persoonlijke groei!

Nadere informatie

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de

WANNEER VERTEL JE HET AAN JE KINDEREN? Als de beslissing om te gaan scheiden eenmaal genomen is, dan kun je dit het beste zo snel mogelijk aan de OVER EN UIT OVER EN UIT Welkom bij de e-training Over en uit. In deze training leer je beter om te gaan met je scheiding. Je leert hoe je het beste het nieuws van de scheiding aan je kind kan vertellen,

Nadere informatie

Inspiratie & Meer. Oefeningen

Inspiratie & Meer. Oefeningen Inspiratie & Meer Oefeningen Inspiratie & Meer www.inspiratieenmeer.nl info@inspiratieenmeer.nl Oefeningen voor het het 1e chakra Oefening 1 Dit is een oefening de erg goed is voor e eerste chakra. Doe

Nadere informatie

Dit systeem is jouw onderbewustzijn

Dit systeem is jouw onderbewustzijn Besturingssysteem op de achtergrond Dagelijks open je het bureaublad op je pc of tabloid. Je start je mail en internet en ondertussen open je een game. Je mag er dagelijks op vertrouwen dat je pc doet

Nadere informatie

Studieplan Bewust afvallen

Studieplan Bewust afvallen Studieplan Bewust afvallen Opleidingsinstituut Academ Studiejaar 2016 Versie 0.1 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Inleiding... 3 Doel van de bijscholing... 3 Inhoud van de bijscholing... 3 Duur... 5 Toelatingseisen...

Nadere informatie

Step up, Sparke & Shine

Step up, Sparke & Shine Step up, Sparke & Shine Module 4 Innerlijk kind In de vorige module heb je gekeken naar de impact van vorige levens en familielijnen. Hoeveel we onbewust bij ons dragen wat eigenlijk helemaal niet van

Nadere informatie

Shenmen (Poort van Top van het oor. Vinger Bekkenspieren Knie Blaas Eierstok/testikel Dunne darm. Teen. Nier Galblaas Mond Keel

Shenmen (Poort van Top van het oor. Vinger Bekkenspieren Knie Blaas Eierstok/testikel Dunne darm. Teen. Nier Galblaas Mond Keel 5. OORREFLEXKAART De oren bevatten heel kleine puntjes die reageren op gevoelige inbrenging van acupunctuurnaalden en druk van de vingers. Hoewel drukken met de vinger minder nauwkeurig is dan het inbrengen

Nadere informatie

HSP bewust Leven vanuit je

HSP bewust Leven vanuit je HSP bewust Leven vanuit je Inzicht in Hoog gevoeligheid Veel mensen weten nog helemaal niet dat ze hoog gevoelig zijn totdat ze bij de huisarts zitten met een opstapeling van klachten die ze al jaren meedragen

Nadere informatie

Levende Verhalen Het verhaal van Anke

Levende Verhalen Het verhaal van Anke 1 Levende Verhalen Het verhaal van Anke Anke is een krachtige, levenslustige vrouw die midden in haar leven staat. Ze heeft een intensieve baan als leidinggevende in de zorg en naast haar drukke baan is

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self.

YOGA LIFESTYLE. verbinding met jezelf. 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self. YOGA LIFESTYLE F E B R U A R I 2 0 1 7 YOGA & MEDITATIE Geef jezelf de aandacht en de liefde die je verdient! Maak verbinding met jezelf 'Yoga is the journey of the self, to the self, through the self.

Nadere informatie

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding

Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Oefeningen ter Verbetering van je Lichaamshouding Verkeerde lichaamshoudingen veroorzaken klachten. Eén van de meest voorkomende verkeerde houdingen, wordt veroorzaakt door een naar vorend hangend hoofd,

Nadere informatie

Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding

Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding Visualisatie oefeningen, de kracht van verbeelding In de voorgaande mails heb je kunnen lezen over de kracht van je onderbewustzijn en hoe je jouw onderbewustzijn voor je kan laten werken. Je weet inmiddels

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

leven met een chronische ziekte

leven met een chronische ziekte leven met een chronische ziekte Een ont-moet spel, voor jezelf en anderen. Als we een chronische ziekte hebben, is er vooral aandacht voor de bestrijding van symptomen. Wat de ziekte met ons zelfbeeld

Nadere informatie

Vuist maken, binnekant en buitenkant arm bekloppen (losse polsen) Schedel bekloppen

Vuist maken, binnekant en buitenkant arm bekloppen (losse polsen) Schedel bekloppen Do In Staand, voeten 50cm uit elkaar. Stevig afstrijken binnenkant arm van schouder naar pols, gevolgd door buitenkant arm van pols naar schouder, zowel rechterarm als linkerarm Vuist maken, binnekant

Nadere informatie

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14

Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden Tevreden met weinig Tevreden met wat je hebt 14 Inhoud Tevredenheid 1. Tevreden over wat je hebt gedaan 8 2. Tevreden in alle omstandigheden 10 3. Tevreden met weinig 12 4. Tevreden met wat je hebt 14 Angst 5. Angst voor mensen 16 6. Angst voor God

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters

Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Gezonde Mama s & Co: Toolkit voor de verschillende type eters Kun jij de verleiding niet weerstaan als je versgebakken cake ruikt? Ga je eten als je verdrietig, boos, of gespannen bent? Lukt het je niet

Nadere informatie

Nummer 1 December 2011. Cursusaanbod 2012 Gedeeld verdriet Mindfulness Laat je zelf zien

Nummer 1 December 2011. Cursusaanbod 2012 Gedeeld verdriet Mindfulness Laat je zelf zien Nummer 1 December 2011 Cursusaanbod 2012 Gedeeld verdriet Mindfulness Laat je zelf zien LANDELIJK HEEFT 16% VAN DE JONGEREN PSYCHOSOCIALE PROBLEMEN. Scoop richt zich bij coaching, counseling en training

Nadere informatie

Inner Child meditatie

Inner Child meditatie De Inner Child meditatie Uit: Je Relatie Helen Een nieuwe weg naar heling van je relatievaardigheid Indra Torsten Preiss De Inner Child meditatie De Inner Child-meditatie is de meditatie bij uitstek om

Nadere informatie

Je mag jezelf kwetsbaar opstellen, het is oké, het is veilig. Ik beloof je dat je nu alleen maar in de spiegel ziet waar je klaar voor bent.

Je mag jezelf kwetsbaar opstellen, het is oké, het is veilig. Ik beloof je dat je nu alleen maar in de spiegel ziet waar je klaar voor bent. Ik weet zeker dat ook jij nog veel krachtiger kan zijn in wie je bent en wat je doet binnen je praktijk/ bedrijf en dat je daardoor nog veel meer waarde vanuit plezier kan leveren aan je klanten. Als je

Nadere informatie

WA A NZINNIGE BOEK OVER JE LICHA AM

WA A NZINNIGE BOEK OVER JE LICHA AM Het WA A NZINNIGE BOEK OVER JE LICHA AM 99% NONSENS 100% HUMOR ANDY GRIFFITHS TERRY DENTON en Vertaald door EDWARD VAN DE VENDEL INHOUD over de auteurs 8 Inleiding 9 Je lichaam: een korte wegwijzer 10

Nadere informatie

Tao Training Haarlem. Helende Klanken

Tao Training Haarlem. Helende Klanken Tao Training Haarlem Helende Klanken De 6 Helende Klanken. Duizenden jaren geleden ontdekten de Taoïstische meesters, dat ieder orgaan verbonden is met een bepaalde klank, kleur en kwaliteit van energie.

Nadere informatie

Je lijf bedriegt je niet

Je lijf bedriegt je niet Je lijf bedriegt je niet Studiedag Pastoraal, Ethiek, Humanisering 31 maart 2011 Mieke Ballinckx Maatschappelijke en zorgcontext Dwingende maatschappij Verwachtingen, moeten, uitreiken, Zorgcontext Geven

Nadere informatie

Mobiliserende oefeningen voor thuis

Mobiliserende oefeningen voor thuis Mobiliserende oefeningen voor thuis Oefeningen om het lichaam zo soepel mogelijk te houden Oefeningen Cervicale wervelkolom HCWK 1) Extensie: Ga rechtop zitten op een stoel en plaats de middelvingers van

Nadere informatie

DE 6 STREKKINGEN VAN MASUNAGA

DE 6 STREKKINGEN VAN MASUNAGA U aangeboden door Reikileen.be DE 6 STREKKINGEN VAN MASUNAGA inleiding Deze strekkingen voer je achtereenvolgens uit in een vloeiende, maar trage beweging. Ze kunnen tot drie keer achter elkaar herhaald

Nadere informatie

Calcimatics start steeds met een opwarming. Zo is de overgang dan niet-bewegen naar actief worden niet te bruusk en voorkom je letsels.

Calcimatics start steeds met een opwarming. Zo is de overgang dan niet-bewegen naar actief worden niet te bruusk en voorkom je letsels. CALCIMATICS 1. De opwarming Calcimatics start steeds met een opwarming. Zo is de overgang dan niet-bewegen naar actief worden niet te bruusk en voorkom je letsels. Als een vogel in de lucht - Houding:

Nadere informatie

Stap 6: Wat is de kernovertuiging?

Stap 6: Wat is de kernovertuiging? E-Learning: Hoe krijgen ze me zo gek als leidinggevende? Module 7/9 Stap 6: Wat is de kernovertuiging? De relevante vraag is hier: wat is het ergste wat er kan gebeuren als hij zijn controledrang loslaat?

Nadere informatie

PDF Meditatie Ontspanning door te Glimlachen

PDF Meditatie Ontspanning door te Glimlachen PDF Meditatie Ontspanning door te Glimlachen Meditatie Wat Is Dat Meditatie is niet zozeer alleen voor mensen die een klooster wonen. En ook niet alleen voor mensen die met spiritualiteit bezig zijn. Meditatie

Nadere informatie

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen

Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Worksheet EFT bij Negatieve Overtuigingen Inleiding Wat zijn overtuigingen eigenlijk? De meest eenvoudige omschrijving die voor mij werkt is: een overtuiging is een gedachte die vaak gedacht is en daardoor

Nadere informatie

De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid

De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid Tobias gechanneld door Geoffrey Hoppe www.crimsoncircle.com Inspiring Consciousness De Twaalf Tekenen van Jouw Ontwakende Goddelijkheid Tobias gechanneld

Nadere informatie

Psychosomatische fysiotherapie

Psychosomatische fysiotherapie Psychosomatische fysiotherapie bij DE KERN boz Praktijk voor Natuurgeneeskunde De Snoostraat 13 4624 VJ Bergen op Zoom Telefoon 0164-210700 Email: info@dekernboz.nl Website: www.dekernboz.nl Kamer van

Nadere informatie

zondag 1 mei 2016 in het Kruispunt

zondag 1 mei 2016 in het Kruispunt zondag 1 mei 2016 in het Kruispunt lezing oude testament (lector) Joël 2, 21-27 lied Liedboek 678, 1. 2. 3. 4. Vrees niet, gij land... lezing nieuwe testament (lector) Johannes 14, 23-29 lied Liedboek

Nadere informatie

Tips om liefdevol los te laten

Tips om liefdevol los te laten Tips om liefdevol los te laten Fijn dat je geïnteresseerd bent en dat je dit document hebt gedownload. Graag deel ik tips om je verder te helpen. Zoals Nelson Mandela in een prachtig gedicht heeft verwoord

Nadere informatie

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind

Relaxatie en ontspanning. voor ouder en kind Relaxatie en ontspanning voor ouder en kind door Sofie Possemiers www.elsole.be Deze oefening wordt aangeboden door Sofie Possemiers van El Sole. Wil je nog meer van zulke oefeningen ontvangen, schrijf

Nadere informatie

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg

Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel en geestelijke gezondheidszorg Informatie voor cliënten Cliënten en geestelijke gezondheidszorg Slachtoffers van mensenhandel hebben vaak nare dingen meegemaakt. Ze zijn geschokt

Nadere informatie

EHBOnrust in. EHBOnrust in een (werk)relatie. EHBOnrust als leidinggevende. EHBOnrust in teams

EHBOnrust in. EHBOnrust in een (werk)relatie. EHBOnrust als leidinggevende. EHBOnrust in teams EHBOnrust in Er zijn nog 3 brieven die wellicht interessant voor je zijn of voor iemand die je kent: EHBOnrust in een (werk)relatie EHBOnrust als leidinggevende EHBOnrust in teams Briska Smit Briska ontspant

Nadere informatie

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben.

Bewustwording dag 1 Ik aanvaard mezelf zoals ik nu ben. Het meditatieprogramma duurt veertig dagen en bestaat uit tien affirmaties. Het is fijn om gedurende dit programma een dagboek bij te houden om je bewustwordingen en ervaring op schrijven. Elke dag spreek

Nadere informatie

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan? Hoe vind ik mijn droombaan? Denk eens aan een collega of vriend van je die in jou ogen een droombaan heeft. Hij is niet alleen goed in zijn werk, maar geniet er ook elke dag met volle teugen van. Anderen

Nadere informatie

MINDFULNESS Bij deze mindfulness oefening maken we een reis door je lichaam.

MINDFULNESS Bij deze mindfulness oefening maken we een reis door je lichaam. MINDFULNESS Bij deze mindfulness oefening maken we een reis door je lichaam. Je hoeft niets te doen of te veranderen. Merk gewoon op hoe je je lichaam ervaart, aan spanning, het warm of koud aanvoelen

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Mensen vinden het vaak prettig om elkaar aan te raken. Dat kan een knuffel zijn van je ouders, een vriendschappelijke stomp tijdens een stoeipartij met vrienden

Nadere informatie

Vergeving, De Sleutel Tot Innerlijk Geluk

Vergeving, De Sleutel Tot Innerlijk Geluk 1 Vergeving, De Sleutel Tot Innerlijk Geluk IT ONLY TAKES ONE PERSON TO CHANGE YOUR LIFE YOU. First published on September 21, 2017 in Tilburg, Netherlands. INHOUD Introdu ctie Oefening Hoofdstuk 1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Tips voor nieuwe ME-patiёnten

Tips voor nieuwe ME-patiёnten ` Tips voor nieuwe ME-patiёnten ME Vereniging Nederland "Tips voor nieuwe ME-patiënten", ME Vereniging Nederland, 27 januari 2015 Deze collectie is samengesteld uit bijdragen van leden van de ME Vereniging

Nadere informatie

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen?

Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Zelfbeschadiging; wat kun jij doen om te helpen? Familie of naaste zijn van iemand die zichzelf beschadigt kan erg moeilijk zijn. Iemand van wie je houdt doet zichzelf pijn en het lijkt alsof je niks kunt

Nadere informatie

Voor wie is dit E-book bedoeld?

Voor wie is dit E-book bedoeld? Voor wie is dit E-book bedoeld? Heb je het gevoel dat je vastzit, maar je weet niet wat je moet veranderen om je weer goed te voelen? Verlang jij naar een baan waar je energie van krijgt in plaats van

Nadere informatie

Gelukkig en Vrij zonder Stress. Annelies Hilgers

Gelukkig en Vrij zonder Stress. Annelies Hilgers Gelukkig en Vrij zonder Stress Annelies Hilgers 1. Kijk uit voor stress... 3 2. Hoe beginnen?... 4 3. Ontspanning en Meditatie... 5 http://www.stopstressnu.nl 2 1. Kijk uit voor stress Je kent zeker wel

Nadere informatie

DE KERN boz Centrum voor biodynamische osteopathie, bewustwording, ontplooiing, spiritualiteit

DE KERN boz Centrum voor biodynamische osteopathie, bewustwording, ontplooiing, spiritualiteit DE KERN boz Centrum voor biodynamische osteopathie, bewustwording, ontplooiing, spiritualiteit DE KERN boz is lid van: VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze) Shibumi (International

Nadere informatie

Ontdek je kracht voor de leerkracht

Ontdek je kracht voor de leerkracht Handleiding les 1 Ontdek je kracht voor de leerkracht Voor je ligt de handleiding voor de cursus Ontdek je kracht voor kinderen van groep 7/8. Waarom deze cursus? Om kinderen te leren beter in balans te

Nadere informatie

Wat je moet weten voordat je start met het doen van de oefeningen:

Wat je moet weten voordat je start met het doen van de oefeningen: Wat je moet weten voordat je start met het doen van de oefeningen: 1. Acute en subacute rug en nek pijn gaan in de regel vanzelf weer over. 2. Soms kan rug of nek pijn een teken zijn van een ernstige aandoening.

Nadere informatie

Stressmanagement, Ademhaling, Yoga & Ontspanning. Les 1

Stressmanagement, Ademhaling, Yoga & Ontspanning. Les 1 Stressmanagement, Ademhaling, Yoga & Ontspanning Les 1 Agenda Introductie Ademhalingstest Oefening de Verkenning Nabespreken in 3-tallen: coach, cliënt, observator Evalueren observaties Theorie Verademing

Nadere informatie

Waar gaan we het over hebben?

Waar gaan we het over hebben? Waar gaan we het over hebben? Onderwerp: Mensen vinden het vaak prettig om elkaar aan te raken. Dat kan een knuffel zijn van je ouders, een vriendschappelijke stomp tijdens een stoeipartij met vrienden

Nadere informatie

Samenvatting Mensen ABC

Samenvatting Mensen ABC Samenvatting Mensen ABC Week 1ABC: Wie zijn wij? Info: Wie zijn wij mensen Mensen zijn verschillend. Iedereen is anders, niemand is hetzelfde. Dat noem je uniek. Een mens heeft een skelet van botten. Daarom

Nadere informatie

Training Een GROOTS leven

Training Een GROOTS leven Training Een GROOTS leven Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet naar een grootster leven. Je bent de meeste van jouw onzekerheden wel voorbij en je bent

Nadere informatie

If you want to fly, you have to give up the shit that weighs you down

If you want to fly, you have to give up the shit that weighs you down Praktijk informatie Als ik blijf kijken Zoals ik altijd heb gekeken Blijf ik denken Zoals ik altijd heb gedacht Als ik blijf denken Zoals ik altijd heb gedacht Blijf ik geloven Zoals ik altijd heb geloofd

Nadere informatie

41 tips Van Jezelf Houden

41 tips Van Jezelf Houden Marian Palsgraaf 41 tips Van Jezelf Houden Gewoon omdat jij het waard bent Hallo mooie JIJ, Leuk dat je je hebt ingeschreven voor de 21 dagen cursus Van Jezelf Houden. Wat zal het mooi zijn: een wereld

Nadere informatie

Er is een stem in je die WEET. Je hoeft alleen stil te staan en te luisteren. Makkelijk, en dat lukt ook

Er is een stem in je die WEET. Je hoeft alleen stil te staan en te luisteren. Makkelijk, en dat lukt ook Module 1. Bewustwording Dag 3. Van twijfel naar helderheid: luister naar de instructies van je ziel. Er is een stem in je die WEET. Je hoeft alleen stil te staan en te luisteren. Makkelijk, en dat lukt

Nadere informatie

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson

Ik ben BANG. oefenboekje om te leren omgaan met angst. Steef Oskarsson. Copyright Steef Oskarsson Ik ben BANG oefenboekje om te leren omgaan met angst Steef Oskarsson Bang Bang is een emotie. Net als blij, bedroefd en boos. Iedereen is wel eens bang. Sommige mensen zijn vaak bang, sommigen niet. Iedereen

Nadere informatie

10 tips. voor het beste resultaat uit een gesprek met een medium of paragnost!

10 tips. voor het beste resultaat uit een gesprek met een medium of paragnost! 10 tips voor het beste resultaat uit een gesprek met een medium of paragnost! Bespaar kosten, krijg betere antwoorden en voorkom teleurstelling en frustratie bij contact met mediums, paragnosten, kaartlegsters

Nadere informatie

Echo-onderzoek, wat doen ze dan?

Echo-onderzoek, wat doen ze dan? Echo-onderzoek, wat doen ze dan? Voor kinderen tot 12 jaar Met deze folder kunt u zich samen met uw kind voorbereiden op een echo-onderzoek Informatie voor ouders Waarom deze folder? Deze folder is een

Nadere informatie

Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten

Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten SC-0032 mei 2012 - alle rechten voorbehouden s Heeren Loo Zorggroep Berkenweg 11 3818 LA Amersfoort Postbus 647 3800 AP Amersfoort Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie voor lvg-cliënten

Nadere informatie

Keuzestress of ontspannen kiezen

Keuzestress of ontspannen kiezen Keuzestress of ontspannen kiezen Wat leuk dat je mijn weggever hebt aangevraagd. Ik vertrouw erop dat het je inzicht geeft! Veel plezier met lezen of kijken. Want de ene persoon leest liever en de ander

Nadere informatie

Bepaal met deze zelfscan waarmee jij het best bent geholpen én wat het best bij jou past

Bepaal met deze zelfscan waarmee jij het best bent geholpen én wat het best bij jou past Bepaal met deze zelfscan waarmee jij het best bent geholpen én wat het best bij jou past Hoi, ik ben Klaziena Waerts, jouw eetrelatie coach Op mijn website plezierigafvallen.nl heb je meerdere manieren

Nadere informatie

Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans

Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans Je kind in balans Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans Op weg naar emotionele stabiliteit UITGEVERIJ BOEKENCENTRUM ZOETERMEER Van Caroline Penninga-de Lange verschenen eerder bij Uitgeverij Boekencentrum:

Nadere informatie

Leiderschap is van iedereen

Leiderschap is van iedereen Leiderschap is van iedereen Eddy Karrenbelt Als u het wenkend perspectief leest in het boekje mensenzorg voor de transitie in de Langdurige Zorg. Dan vindt u het streefbeeld gedreven professionals. In

Nadere informatie

Oefeningen voor reumapatiënten

Oefeningen voor reumapatiënten Oefeningen voor reumapatiënten afdeling fysiotherapie U bent bekend met reuma en heeft oefeningen gekregen voor uw ontstoken gewrichten. In deze folder staan deze oefeningen beschreven. Doel van de oefeningen

Nadere informatie

Emoties, wat is het signaal?

Emoties, wat is het signaal? Emoties, wat is het signaal? Over interpretatie en actieplan dr Frits Winter Functie van Emoties Katalysator, motor achter gedrag Geen emoties, geen betrokkenheid, geen relaties Te veel emoties, te veel

Nadere informatie

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

Bonus Rapport : Lichaam en geest in balans

Bonus Rapport : Lichaam en geest in balans Bonus Rapport : Lichaam en geest in balans Lichaam en geest weer in bala ans Wil je echt ontspannen, plof dan niet op de bank maar ontspan actief! Katjaa Callens Denk aub eventjes aan het milieu voor je

Nadere informatie

Deze gevoelens en emoties blijven bestaan totdat jij er aan toe bent om ze te uiten.

Deze gevoelens en emoties blijven bestaan totdat jij er aan toe bent om ze te uiten. Ik wil EmoKnallen. Sjoelen en uiten van emoties en gevoelens met jongeren en volwassenen. Benodigdheden: een sjoelbak en sjoelschijven. Te spelen op school, in jongeren en opvangcentra, in het gezin, bij

Nadere informatie

7 inzichten voor hooggevoelige vrouwen met een miskraam

7 inzichten voor hooggevoelige vrouwen met een miskraam 2017 7 inzichten voor hooggevoelige vrouwen met een miskraam Joyce Beckker Soul MatchMaker 18-7-2017 1. De echte oorzaak van je miskraam is anders dan je denkt Wij, hooggevoelige vrouwen, willen graag

Nadere informatie

De vier onmetelijke vermogens van de geest

De vier onmetelijke vermogens van de geest De vier onmetelijke vermogens van de geest Geluk is alleen mogelijk als er liefde is. Ware liefde heeft het vermogen iedere situatie waarin we ons bevinden te genezen en te veranderen, en ons leven een

Nadere informatie

Stoppen met zelfbeschadiging?

Stoppen met zelfbeschadiging? Stoppen met zelfbeschadiging? Hoe weet ik of ik eraan toe ben te stoppen? Besluiten om te stoppen met zelfbeschadiging is een persoonlijke beslissing. Niemand kan dit voor je beslissen. Stoppen omdat je

Nadere informatie

grootste verschil kan je voelen op het moment dat je eigenlijk geen enkele reden hebt om dankbaar te zijn.

grootste verschil kan je voelen op het moment dat je eigenlijk geen enkele reden hebt om dankbaar te zijn. Waarschijnlijk weet je al wel dat stress de grootste sloper van je gezondheid is. Uit een onderzoek van het Stress Instituut in Harvard blijkt dat 90% van de ziektes terug te voeren is op stress. Stress

Nadere informatie

Hoe lief ben jij voor je lichaam? 20 tips voor een positieve relatie met jezelf, je lichaam en eten.

Hoe lief ben jij voor je lichaam? 20 tips voor een positieve relatie met jezelf, je lichaam en eten. Hoe lief ben jij voor je lichaam? 20 tips voor een positieve relatie met jezelf, je lichaam en eten. Inhoud Een woordje vooraf 2 Profielen en tips 4 Drilsergeant 4 Schooljuffrouw 7 Beste vriendin 10 Activist

Nadere informatie

Cursus DE MACHTIGE MINDSET

Cursus DE MACHTIGE MINDSET Cursus DE MACHTIGE MINDSET Gelukkig worden, begint met de vraag: Wat houdt mij tegen? Neale D. Walsch Inleiding Je mag nu al trots op jezelf zijn. Trots, omdat je de eerste stap hebt gezet om gelukkiger

Nadere informatie

1Wat is examenvrees eigenlijk?

1Wat is examenvrees eigenlijk? 8 1Wat is examenvrees eigenlijk? Lars is bang voor spinnen. Toen hij de foto op dit werkboek zag, kreeg hij kippenvel en ging hij anders ademhalen. Toen we Lars vroegen of de spin hem kon bijten, riep

Nadere informatie

In balans door. centreren

In balans door. centreren In balans door centreren Centreren Om je lichaam en geest op een lijn te brengen is centreren een belangrijke vaardigheid. In eerste instantie is centreren je aandacht naar je een punt 3 tot 5 centimeter

Nadere informatie

# H E T Z A N D K A S T E L E N P R O G R A M M A E n d e k i n d e r e n s c h e i d e n m e e...! Hoe vertel je het de kinderen?

# H E T Z A N D K A S T E L E N P R O G R A M M A E n d e k i n d e r e n s c h e i d e n m e e...! Hoe vertel je het de kinderen? # H E T Z A N D K A S T E L E N P R O G R A M M A E n d e k i n d e r e n s c h e i d e n m e e....! Hoe vertel je het de kinderen? TIPS VOOR OUDERS Veel scheidende ouders vinden het moeilijk om aan hun

Nadere informatie

WERKEN ROND MACHT EN ONMACHT 1

WERKEN ROND MACHT EN ONMACHT 1 WERKEN ROND MACHT EN ONMACHT 1 Doel Het doel is om met de cliënt(en) informatie te geven over macht, met hen te bekijken hoe zij macht ervaren, welke overlevingspatronen ze hiervoor hebben ontwikkeld en

Nadere informatie

Alvleesklierontsteking acuut. Interne Geneeskunde

Alvleesklierontsteking acuut. Interne Geneeskunde 00 Alvleesklierontsteking acuut Interne Geneeskunde De alvleesklier De alvleesklier, oftewel pancreas, is een hormoonklier. Het orgaan is ongeveer 15 centimeter lang en 1-3 centimeter dik. De alvleesklier

Nadere informatie

TOOLKIT ROUW EN VERDRIET

TOOLKIT ROUW EN VERDRIET TOOLKIT ROUW EN VERDRIET ALS JE IEMAND DICHTBIJ VERLIEST. Rouwen: een werkwoord waarvan je de betekenis pas leert kennen als je voor het eerst iemand verliest die veel voor jou betekende. Misschien wil

Nadere informatie

Platte Buik In 10 Minuten -Bonus

Platte Buik In 10 Minuten -Bonus Platte Buik In 10 Minuten -Bonus Met dank aan 50 jaar onderzoek en bijna 90 onderzoeken, hebben wetenschappers de beste oefeningen voor een platte buik ontdekt. Het geheim is om je buikspieren echt uit

Nadere informatie

ENERGIE Kun je die anderen geven en kun je die ontvangen?

ENERGIE Kun je die anderen geven en kun je die ontvangen? ENERGIE Kun je die anderen geven en kun je die ontvangen? Achtergrond presentatie van Marielle Cevaal-Roelse Bestaat het dat je energie kunt doorgeven? Dat jij anderen energie kunt geven of dat jij van

Nadere informatie

Afdeling revalidatie. Psychosomatische fysiotherapie

Afdeling revalidatie. Psychosomatische fysiotherapie Afdeling revalidatie Psychosomatische fysiotherapie Gespannen??? Pijn??? Vermoeid???? UIT BALANS. IN BALANS In deze folder krijgt u informatie over psychosomatiek, over wat psychosomatische klachten zijn

Nadere informatie

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is.

INTRO. Houd van je Heer God met je hele hart en met je hele ziel, met je hele verstand en met alles wat in je is. INTRO Tijd voor week 3 van de Focus 21 days Challenge. De afgelopen twee weken hebben we ons gefocust op God en gefocust op (acties van) geloof, deze week gaan we ons focussen op liefde. In de tijd waarin

Nadere informatie

Maatschappelijk werk (alweer)

Maatschappelijk werk (alweer) Maatschappelijk werk (alweer) Na mijn tweede miskraam heb ik toch weer besloten om het er op te wagen naar maatschappelijk werk te gaan. Ik vond de stap echt wel heel zwaar, want ik hou er niet zo van.

Nadere informatie

NATASJA KUIPERS ASTROLOGIE 7-CHAKRA SCAN. Natasja Kuipers Astrologie www.astro-energetischetherapie.nl info@natasjakuipers.

NATASJA KUIPERS ASTROLOGIE 7-CHAKRA SCAN. Natasja Kuipers Astrologie www.astro-energetischetherapie.nl info@natasjakuipers. NATASJA KUIPERS ASTROLOGIE 7-CHAKRA SCAN WAT IS EEN 7-CHAKRA SCAN? Wat zijn chakra s Chakra s zijn verzamelpunten van energie in je (energetisch) lichaam. Deze punten voorzien het lichaam en alle organen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Januari 2010

Nieuwsbrief Januari 2010 DE ROBIJN Nieuwsbrief Januari 2010 Een gelukkig nieuw jaar. Ik wens iedereen een heel creatief, daadkrachtig en energierijk 2010 toe. Deze kwaliteiten zullen je helpen om het nieuwe jaar dat voor je ligt

Nadere informatie

Madelon blok Holistic coaching experience inspiration

Madelon blok Holistic coaching experience inspiration Probleemgevallen bestaan niet 5 inzichten voor jongeren over verandering GRATIS E-Book Madelon blok Holistic coaching experience inspiration Inleiding Met handen in het haar kloppen ouders soms bij mij

Nadere informatie

Reader Gespreksvoering

Reader Gespreksvoering Reader Gespreksvoering Achtergrondinformatie Soorten vragen Actief Luisteren Slecht nieuws Gesprek Fasen in het gesprek Soorten Vragen In een gesprek kun je verschillende soorten vragen stellen. Al je

Nadere informatie

Wat het beste bij je past, werkt het best.

Wat het beste bij je past, werkt het best. Wat het beste bij je past, werkt het best. Als pijn je leven dwarszit, dan is pijnrevalidatie het overwegen waard. Het maakt vloeibaar wat vast zit. Zo krijg je energie voor de dingen die je wilt doen.

Nadere informatie

Wat het beste bij je past, werkt het best. Pijnrevalidatie

Wat het beste bij je past, werkt het best. Pijnrevalidatie Pijnrevalidatie Wat het beste bij je past, werkt het best. Als pijn je leven dwarszit, dan is pijnrevalidatie het overwegen waard. Het maakt vloeibaar wat vast zit. Zo krijg je energie voor de dingen die

Nadere informatie

In deze FeelGood Gids:

In deze FeelGood Gids: De FeelGood Gids In deze FeelGood Gids: Waarom heb ik deze FeelGood Gids gemaakt? Pag. 3 Wat heb je vandaag nodig? Pag. 4 Je intentie voor vandaag Pag. 5 Oefening Pag. 6 Back to Basics Pag. 8 Wie zorgt

Nadere informatie

Jouw superrelatie start nu!

Jouw superrelatie start nu! Jouw superrelatie start nu! Inleiding Herinner jij je je eerste liefde nog? Was je ook zo ontzettend verliefd? Je kon aan niets anders meer denken. Je hoofd en hart stroomden helemaal over. Je had de meest

Nadere informatie

157218_massage_kaarten_04465 massage kaarten N.QXD 23/06/15 10:30 Pag Fig. 1 Fig. 2

157218_massage_kaarten_04465 massage kaarten N.QXD 23/06/15 10:30 Pag Fig. 1 Fig. 2 Voorhoofdholte Hersenen Hypofyse Hersenen Neus Mond Hals Inwendige organen Borst Lendenen Heiligbeen/Stuitbeen Blaas/endeldarm Nek/Schildklier Zonnevlecht Bijnier Oog Bovenste lymfvatenstelsel Oor Schouder

Nadere informatie

DE ACHT BROKAATOEFENINGEN (QIGONG OEFENINGEN IN STAND) Eerste oefening - Met beide handen de hemel dragen.

DE ACHT BROKAATOEFENINGEN (QIGONG OEFENINGEN IN STAND) Eerste oefening - Met beide handen de hemel dragen. DE ACHT BROKAATOEFENINGEN (QIGONG OEFENINGEN IN STAND) Eerste oefening - Met beide handen de hemel dragen. Beide handen ondersteunen de " hemel ", werkt op het systeem dat verantwoordelijk is voor een

Nadere informatie

magie van rust in je hoofd

magie van rust in je hoofd De magie van rust in je hoofd Heb je regelmatig last van een druk, vol hoofd? Volgt de ene gedachte meteen weer op de andere en gaat dit maar door? Merk je dat dit regelmatig voor onrust in je hoofd zorgt

Nadere informatie