Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf: 26/03/10

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf: 26/03/10"

Transcriptie

1 Pagina 1 van 8 Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf: Documenteigenaar: Doel - het organiseren van de interne communicatie en het overleg (SMK 4.1) - het bevorderen van de interdisciplinaire werking (SMK 4.2.) Verwante documenten en hulpmiddelen Standaard verslagformulier (zie procedure Corrigerende en preventieve maatregelen en de bijlage bij die procedure) Overzicht en werking van de Raad Van Bestuur Voorzitter: Voorzitter vzw Secretaris: Secretaris vzw Andere deelnemers: Vertegenwoordigers uit sociale organisaties + nevendiensten (Waarnemend) vertegenwoordiger van de gebruikersraad (indien agendapunten i.v.m. Muylenberg) Doel: Algemeen beleid van de vzw Frequentie: 1 keer per maand Onderwerpen: Beheer van de vzw Personeelsbeleid Uitbouw van de dienstverlening Verspreiding van het verslag: Alle leden van de Raad van Bestuur : De secretaris van de vzw bewaart het verslag, de indexering gebeurt op. Directiecomité Voorzitter: Secretaris van de vzw Secretaris: Secretaris van de vzw Andere deelnemers:directies van de verschillende onderdelen van de vzw Voorzitter van de vzw Vertegenwoordiger van de Raad van Bestuur Doel: afstemmen op elkaar van de verschillende deelorganisaties van de vzw Beleidsvoorbereidend werk voor de Raad van Bestuur Frequentie: 1 keer per maand Onderwerpen: Personeelsbeleid Financieel beleid Verspreiding van het verslag: Alle leden van het directiecomité De secretaris van de vzw bewaart het verslag gedurende 10 jaar en de indexering gebeurt op datum. Teamvergadering Voorzitter: Secretaris: Administratief bediende Andere deelnemers:maatschappelijk werker Technisch coördinator Pedagoog dagcentrum

2 Pagina 2 van 8 Groepschefs zorg Administratief bediende (enkel voor verslag) Doel: Algemeen beleid van Muylenberg Frequentie: 2 keer per maand gedurende een halve dag, uitz. de vakantiemaanden, minimum 15x/jaar Onderwerpen: Opvolging vorig verslag Personeelszaken Overlopen gebruikers Post en briefing vanuit de directeur Vooraf binnen geleverde agendapunten van de verschillende deelnemers Varia Verspreiding van het verslag: elke deelnemer van de vergadering de administratief bediende bewaart het verslag. De bewaartermijn is blijvend. Pedagogisch platform Voorzitter: Secretaris: De deelnemers nemen deze rol beurtelings op zich Andere deelnemers:maatschappelijk werker Pedagoog dagcentrum Groepschefs zorg Doel: Algemeen beleid van Muylenberg, uitwerken van meer inhoudelijke, pedagogische thema s Op de vergadering worden voorstellen uitgewerkt. De pedagogisch coördinator bespreekt deze nadien met de directeur en agendeert ze daarna op de teamvergadering ter bekrachtiging. Frequentie: 2 keer per maand gedurende een halve dag, uitz. de vakantiemaanden, minimum 10x/jaar Onderwerpen: Opvolging vorig verslag Vooraf binnen geleverde agendapunten van de verschillende deelnemers Varia Verspreiding van het verslag: elke deelnemer van de vergadering de pedagogisch coördinator bewaart het verslag. De bewaartermijn is blijvend. Groepschefsoverleg Voorzitter: OGZ TNW Secretaris: De deelnemers nemen deze rol beurtelings op zich Andere deelnemers:ogz DC OGZ DIO OGZOG OGZOP Doel: Bespreken van organisatorische zaken die alle groepschefs aangaan. Het overleg heeft geen beslissingsbevoegdheid maar werkt eerder adviserend. Frequentie: 4 keer per jaar Onderwerpen: Opvolging vorig verslag Stages Vereenvoudiging van de organisatie Budgetbeheer Praktische kant van de jaarkalender Gezamenlijke daguitstap Varia Verspreiding van het verslag: groepschefs, pedagogisch coördinator, directie de OGZ TNW bewaart het verslag. De bewaartermijn is blijvend.

3 Pagina 3 van 8 Hoofdopvoedersvergadering Voorzitter: OGZ TNW Secretaris: De deelnemers nemen deze rol beurtelings op zich Andere deelnemers:alle hoofdopvoeders Doel: Het samenleven van verschillende leefgroepen binnen Muylenberg optimaliseren Ondersteunen van de hoofdopvoeders in hun leidinggeven Frequentie: 1 à 2 keer per 4 weken, uitz. de vakantiemaanden, minimum 10x/jaar Onderwerpen: Aspecten i.v.m. het samenleven van verschillende leefgroepen binnen Muylenberg, zowel inhoudelijk als organisatorisch (opzetten van, evaluatie van, bijsturing van) op maat van de taak van hoofdopvoeders Briefing vanuit de verschillende hoofdopvoeders Briefing vanuit de OGZ TNW Verspreiding van het verslag: OGZ TNW OGZ DIO Alle hoofdopvoeders Punten die moeten geweten zijn door alle opvoeders worden via een schriftelijke briefing meegedeeld. De OGZ TNW bewaart de verslaggeving. De indexering gebeurt op Algemene personeelsvergadering Voorzitter: Secretaris: Administratief bediende Andere deelnemers: Alle personeelsleden Doel: Algemene informatie verstrekken aan alle personeelsleden Frequentie: 1 keer per jaar Onderwerpen: Kwaliteitsdecreet, toelichting procedure, kwaliteitsplanning,... Informatie van de lopende werkgroepen Organisatie van Muylenbergfeesten of andere leefgroepoverstijgende activiteiten Herinnering aan afspraken die geregeld overtreden worden Verspreiding van het verslag: 1 exemplaar ter inzage in het infolokaal gedurende enkele weken De administratieve dienst bewaart deze verslagen. De bewaartermijn is blijvend. Opvoedervergadering Voorzitter: OGZ TNW Secretaris: OGZ DIO Andere deelnemers: Alle opvoeders uit het TNW en DIO Doel: Relevante informatie over verschillende inhouden verstrekken aan alle opvoeders Frequentie: 1 keer per jaar Onderwerpen: Visieteksten nader toelichten Informatie van de lopende werkgroepen Interessante vergadermethodieken toelichten EHBO Verspreiding van het verslag: 1 exemplaar per leefgroep TNW en DIO De OGZ TNW bewaart deze verslagen. De indexering gebeurt op.

4 Pagina 4 van 8 Interne leefgroepvergadering Voorzitter: Hoofdopvoeder (TNW) / (DIO: beide begeleiders) Andere deelnemers: Alle opvoeders en stagiairs van de leefgroep Doel: Bespreken van de dagelijkse werking van de leefgroep Frequentie 1 à 2 keer per 4 weken, uitz. de vakantiemaanden, minimum 10x/jaar Onderwerpen: Aspecten i.v.m. de gebruikers (ZP, vakantie, gedrag,.) Aspecten i.v.m. teamsamenwerking Leefgroepprogramma Organisatorische aspecten van de leefgroepwerking, die toepasbaar is op de eigen leefgroep Verspreiding van het verslag: Alle leefgroepbegeleiders OGZ TNW of OGZ DIO De OGZ TNW of DIO bewaart de verslaggeving. De indexering gebeurt op. Externe leefgroepvergadering (DC) Voorzitter: OGZ DC Andere deelnemers:alle opvoeders en stagiairs van de leefgroep (afhankelijk van het thema) Doel: Inhoudelijke werking van de leefgroep bespreken Frequentie: DC: 1 keer per 4 weken, uitgezonderd de vakantiemaanden, minimum 8 x/jaar. Onderwerpen: ZP van de gebruikers Programma-aanbod Teambuilding. Verspreiding van het verslag: Externe leefgroepvergadering (TNW en DIO) 1 exemplaar voor de betrokken leefgroep OGZ DC De OGZ DC bewaart de verslaggeving. De indexering gebeurt op Voorzitter: OGZ TNW of OGZ DIO Andere deelnemers:alle opvoeders en stagiairs van de leefgroep (afhankelijk van het thema) Doel: Inhoudelijke werking van de leefgroep bespreken Frequentie: Enkel op vraag van de leefgroep of initiatief van OGZ /pedagogisch coördinator Er is geen minimum per jaar. Onderwerpen: ZP van de gebruikers Programma-aanbod Teambuilding.

5 Pagina 5 van 8 Verspreiding van het verslag: 1 exemplaar voor de betrokken leefgroep OGZ TNW of OGZ DIO De OGZ TNW of OGZ DIO bewaart de verslaggeving. De indexering gebeurt op Externe leefgroepvergadering (DC NAH) Voorzitter: Secretaris: Andere deelnemers:opvoedster, stagiaire Doel: Inhoudelijke werking van de leefgroep bespreken Frequentie: 1 keer per 3 weken, uitz. de vakantiemaanden, minimum 8x/jaar. Onderwerpen: ZP van de gebruikers Programma-aanbod. Verspreiding van het verslag: Nachtvergadering Opvoedster De bewaart de verslaggeving. De indexering gebeurt op. Voorzitter: OGZ TNW Andere deelnemers:alle opvoeders die in een permanent nachtsysteem werken Doel: werking van de nachtploeg te optimaliseren (takenpakket, bepaalde dringende zaken, ) Frequentie: 1x/jaar, volgend op de algemene personeelsvergadering Onderwerpen: belangrijke aandachtspunten m.b.t. de gebruikers Takenpakket van de nachtdiensten. Verspreiding van het verslag: Personeelsvergadering in het dagcentrum 1 exemplaar voor de nachtkaft OGZ TNW De OGZ TNW bewaart de verslaggeving. De indexering gebeurt op Voorzitter: OGZ DC Andere deelnemers:alle opvoeders en stagiairs die in de leefgroepen van het DC werken Doel: De werking en het samenleven van de leefgroepen in het DC optimaliseren Frequentie: 1 keer per 4 weken, uitz de vakantiemaanden, minimum 10x/jaar Onderwerpen: Aspecten i.v.m. het samenleven van verschillende leefgroepen binnen het dagcentrum zowel inhoudelijk als organisatorisch (opzetten van, evalueren van, bijsturen van)

6 Pagina 6 van 8 Briefing vanuit de verschillende leefgroepen Briefing vanuit de OGZ Verspreiding van het verslag: OGZ DC Alle leefgroepen van het DC (1 exemplaar) De OGZ DC bewaart de verslaggeving. De indexering gebeurt op Ateliervergadering Voorzitter: OGZ DC Secretaris 1 van de atelierverantwoordelijken Andere deelnemers: Alle atelierverantwoordelijken + eventuele stagiairs in de ateliers Doel De werking en het samenleven van de ateliers optimaliseren Frequentie 1 keer om de 4 weken, uitz. de vakantiemaanden, minimum 10x/jaar Onderwerpen Aspecten i.v.m. de werking en het samenwerken van de verschillende ateliers zowel inhoudelijk als organisatorisch (opzetten van, evalueren van, bijsturen van) Briefing vanuit de verschillende ateliers Briefing vanuit de OGZ DC Verspreiding van het verslag: OGZ DC Alle atelierverantwoordelijken De OGZ DC bewaart de verslaggeving. De indexering gebeurt op Extern atelieroverleg Voorzitter: OGZ DC Secretaris: Eén van de aanwezige atelierverantwoordelijken Andere deelnemers:atelierverantwoordelijke(n) van het betrokken atelier + ev stagiair(es) Doel: Inhoudelijke werking van het atelier bespreken Frequentie: 2 maal per jaar Onderwerpen: ZP van de gebruikers Extra aandacht voor de voltijdse ateliergasten Programma aanbod (zowel inhoudelijk als praktisch-organisatorisch) Verspreiding van het verslag: Eén exemplaar voor het betrokken atelier OGZ dagcentrum De OGZ DC bewaart de verslaggeving. De indexering gebeurt op datum en de bewaartermijn is 10 jaar. Opnameteam Voorzitter: Secretaris: Verantwoordelijke van de sociale dienst Andere deelnemers:, indien het gaat om opnames binnen het dagcentrum of dagcentrum NAH Doel: Wachtlijst up-to-date houden

7 Pagina 7 van 8 Opname van een gebruiker bespreken en bekrachtigen Frequentie: Enkele malen per jaar (niet op regelmatig gestructureerde tijdstippen) Onderwerpen: Opname van een gebruiker Wachtlijst Nieuwe aanmeldingen Evolutietrends in de sector Verspreiding van het verslag: Verantwoordelijke van de sociale dienst, indien het gaat om opnames binnen het dagcentrum of dagcentrum NAH De verantwoordelijke van de sociale dienst bewaart dit verslag. De indexering is op. Vergadering van het logistiek personeel Voorzitter: Technisch coördinator Secretaris: Technisch coördinator Andere deelnemers:alle leden van het logistiek kader Doel: Personeelsleden van het logistiek kader op de hoogte houden van het reilen en zeilen in Muylenberg Kans bieden om verzuchtingen te uiten en samen oplossingen te zoeken Frequentie: 2 keer per jaar Onderwerpen: Informatie van algemene aard (vb KHB, handhygiëne.) Dienstregelingen Rondvraag bij de deelnemers Verspreiding van het verslag: Technisch coördinator Alle leden van het logistiek kader De technisch coördinator bewaart de verslaggeving. Dit gebeurt op. Medisch pedagogisch overleg Voorzitter: Secretaris: Verantwoordelijke van de sociale dienst Andere deelnemers: Psychiater Geneesheer OGZ TNW OGZ DIO Doel: Medische en pedagogische aspecten op elkaar afstemmen Frequentie: 1 keer per maand, uitz de vakantiemaanden, minimum 8x/jaar Onderwerpen: Individuele gebruikers met psychische/medische problematieken bespreken Procedure rond overlijden/terminale zieken Algemeen preventieve richtlijnen: Diëten Handhygiëne Gewichtscontrole Gezonde voeding Verspreiding van het verslag: Geneesheer Psychiater OGZ TNW OGZ DIO Verantwoordelijke van de sociale dienst

8 Pagina 8 van 8 De verantwoordelijke van de sociale dienst bewaart de verslaggeving. De indexering gebeurt op. Andere vormen van interne communicatie Volgende vormen van interne communicatie hebben ook een impact op de zorgverlening maar kunnen niet echt als formeel overlegmoment worden bestempeld (zie meer informatie bij 6.6.6): Muyltje (instellingskrant) Dienstmededelingenkaft Logboeken Medische logboeken Individuele postvakjes Meldingsbon Observatiekaften Informatie in het infolokaal Tijdelijke werkgroepen Permanentiesysteem (Buiten de kantooruren kunnen de opvoed(st)ers 24u op 24 u telefonisch iemand van het leidinggevend team bereiken in geval van ernstige gezondheidsproblemen van gebruikers, ernstige materiële problemen of dringende personeelszaken. Het teamlid beslist bij twijfel wat er moet gebeuren, eventueel na overleg met de directie. Elke interventie wordt door hem of haar gemeld aan de directie.).

Kwaliteitshandboek 4. Kwaliteitssysteem 4.6. Overzicht van de procedures 4.6.14. Het plannen en implementeren van kwaliteitsaudits

Kwaliteitshandboek 4. Kwaliteitssysteem 4.6. Overzicht van de procedures 4.6.14. Het plannen en implementeren van kwaliteitsaudits Pagina 1 van 5 Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf: Documenteigenaar: kwaliteitscoördinator Doel - Bepalen of de activiteiten op het gebied van kwaliteit en de daarmee samenhangende resultaten (=realiteit)

Nadere informatie

eigenaar: versiedatum: vorige versiedatum: Alg. Dir. 21/01/2009 zoekwoorden:

eigenaar: versiedatum: vorige versiedatum: Alg. Dir. 21/01/2009 zoekwoorden: KHB 4.2 1 / 8 [procedure in herziening] Doel de voorziening beschrijft de wijze waarop ze de interne communicatie en het overleg organiseert (SMK 4.1), de voorziening steunt op haar interdisciplinaire

Nadere informatie

Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: (B.S. van 4-2-2011) Artikels 5, 8,11,12,13, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 29 1/2/3/4, 30,33, 41, 42

Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: (B.S. van 4-2-2011) Artikels 5, 8,11,12,13, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 29 1/2/3/4, 30,33, 41, 42 khb 4.6.02 - versie 1 1/5 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/01/2014 DOEL (B.S. van 4-2-2011) Artikels 5, 8,11,12,13, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 29 1/2/3/4,

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 4. Kwaliteitssysteem 4.2. Overzicht en werking van de overlegorganen. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf:

Kwaliteitshandboek 4. Kwaliteitssysteem 4.2. Overzicht en werking van de overlegorganen. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Khb 4.2. versie 1 1 / 10 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/01/2014 DOEL (B.S. van 4-2-2011) Artikel 46 1 en 2, bijlage 3,4 b VERWANTE DOCUMENTEN EN HULPMIDDELEN

Nadere informatie

Organiseren van collectief overleg met gebruikers Beoordeeld en goedgekeurd op : Proces-eigenaar: Algemeen directeur

Organiseren van collectief overleg met gebruikers Beoordeeld en goedgekeurd op : Proces-eigenaar: Algemeen directeur Doel Het voorzien van overleg tussen de gebruiker en de voorziening op collectief vlak: Informatierecht: Het MFC geeft de gebruikers, op collectief vlak, informatie over de inzet van haar middelen (financiën,

Nadere informatie

KWALITEITSHANDBOEK MFC Sint-Jozef

KWALITEITSHANDBOEK MFC Sint-Jozef Doel Een overzicht geven van de structurele overlegorganen Een overzicht geven van de belangrijkste afspraken over de werking van de respectievelijke overlegorganen. Overzicht en werking overlegorganen

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg 3. Kwaliteitssysteem 3.3. Overzicht van de procedures 3.3.1. Het informeren van en maken van afspraken met de gebruikers versie 2010 Doel: Ministerieel besluit: Art. 5 1: Hoe het de gebruikers informeert

Nadere informatie

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander.

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander. 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 26/06/2013 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Termen en definities Interne klachtencommissie: De klachtencommissie bestaat

Nadere informatie

Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 9/09/2015

Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 9/09/2015 in het MFC, het 1/7 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 9/09/2015 Procedurehouder: Orthopedagogische dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toepassingsgebied Het opstellen, uitvoeren, evalueren

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 4.7. Organisatiegerichte processen Het evalueren van het personeel. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf:

Kwaliteitshandboek 4.7. Organisatiegerichte processen Het evalueren van het personeel. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Khb 4.7.3. versie 1 1/5 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/01/2014 DOEL (B.S. van 4-2-2011) Artikels 46 1/2 en bijlage 3,4 g) TOEPASSINGSGEBIED Alle personeelsleden

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 4. Organisatiegerichte procedures 4.3 Het ondersteunen en evalueren van het personeel

Kwaliteitshandboek 4. Organisatiegerichte procedures 4.3 Het ondersteunen en evalueren van het personeel 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 10/12/2014 Procedurehouder: Directeur, administratie en interne Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toepassingsgebied Alle medewerkers met een arbeidscontract

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 5. Zelfevaluatie 5.1 Overzicht en instrumenten van zelfevaluatie

Kwaliteitshandboek 5. Zelfevaluatie 5.1 Overzicht en instrumenten van zelfevaluatie 5.1 oc 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 26/06/2013 Procedurehouder: Kwaliteitscoördinator Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toepassingsgebied Alle elementen van het kwaliteitshandboek,

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.1.1 De intakeprocedure voor het internaat en tehuis niet-werkenden

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.1.1 De intakeprocedure voor het internaat en tehuis niet-werkenden 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 26/06/2013 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toetsingskader Art 5. De voorziening kan een gebruiker niet weigeren op

Nadere informatie

KWALITEITSHANDBOEK MFC Sint-Jozef

KWALITEITSHANDBOEK MFC Sint-Jozef Doel Deze procedure beschrijft hoe de individuele zorgvraag van elke gebruiker door de pedagogisch medewerkers wordt opgenomen en hoe deze finaal vorm krijgt in een individuele dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.7 Tijdelijke afzonderingsmaatregelen

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.7 Tijdelijke afzonderingsmaatregelen 3.7 Tijdelijke smaatregelen 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit, dd. 28-03-2018 Procedurehouder: Orthopedagogische dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens, dd. 14-03-2018 1. Toepassingsgebied Alle cliënten die

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg 3. Kwaliteitssysteem 3.2. Middelenbeheer 3.2.1. Inzet van personele middelen versie 2010 Doel: Ministerieel besluit: Art. 4 1: Hoe het de personele middelen inzet. Dit wordt ondermeer geconcretiseerd in:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN SAMENSTELLING COLLECTIEF OVERLEG. Huishoudelijk reglement cliëntenraad fysieke zorg en mentale zorg

HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN SAMENSTELLING COLLECTIEF OVERLEG. Huishoudelijk reglement cliëntenraad fysieke zorg en mentale zorg HUISHOUDELIJK REGLEMENT EN SAMENSTELLING COLLECTIEF OVERLEG Huishoudelijk reglement cliëntenraad fysieke zorg en mentale zorg Samenstelling leden: Het minimum aantal leden dat moet deelnemen aan de cliëntenraad

Nadere informatie

4.2. Overzicht en werking van de interne overlegorganen

4.2. Overzicht en werking van de interne overlegorganen Versie 15 1 / 9 Laatste beoordeling en goedkeuring door: Op datum van: Stuurgroep 12/03/02-14/01/03-21/03/06-04/09/07 Directie 12/11/10 Overleg Dienstverantwoordelijken 26/11/04-04/13 Stuurgroep Evaluatie

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 5. Zelfevaluatie 5.1. Opstellen, uitvoeren en evalueren van het jaarlijks beleidsplan. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf:

Kwaliteitshandboek 5. Zelfevaluatie 5.1. Opstellen, uitvoeren en evalueren van het jaarlijks beleidsplan. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Khb.5.1. versie 3 1/4 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: Doel Artikel 46 1/2, 47 en bijlage 3 TOEPASSINGSGEBIED Alle medewerkers Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/03/2016 VERWANTE DOCUMENTEN

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek HET EEPOS

Kwaliteitshandboek HET EEPOS Algemeen Het Eepos voert over de verschillende afdelingen heen één gezamenlijk opnamebeleid, waarbij de verschillende ondersteuningsfuncties flexibel kunnen worden aangeboden. We streven er naar dat de

Nadere informatie

3. Kwaliteitsmanagementssysteem. 3.P. Processen en procedures 3.P.15. Klachtenregistratie, klachtenbehandeling en bekendmaking van het klachtenrecht.

3. Kwaliteitsmanagementssysteem. 3.P. Processen en procedures 3.P.15. Klachtenregistratie, klachtenbehandeling en bekendmaking van het klachtenrecht. Pagina 1 van 7 Beoordeeld: Raad van bestuur Kwaliteitsverantwoordelijke Goedgekeurd : Auteur : Iris Van Steenwinckel Geldig vanaf : 01/03/2013 1. Doelstelling Opmerkingen- / klachtenrecht kenbaar maken

Nadere informatie

Het overzicht en de werking van de overlegorganen

Het overzicht en de werking van de overlegorganen Het overzicht en de werking van de overlegorganen Blijdorp vzw Visie- en Beleidsteksten Kwaliteitshandboek -: 1. Blijdorp als organisatie / 1.1 Organisatiebeleid / 1.1.1 Visie en Beleid Beoordeeld en goedgekeurd:

Nadere informatie

Het selecteren en aanwerven van het personeel

Het selecteren en aanwerven van het personeel Het selecteren en aanwerven van het personeel Blijdorp vzw Visie- en Beleidsteksten - Kwaliteitshandboek -: 3. Medewerkers / 3.1 Inzet personeelsmiddelen/ 3.1.1 Visie en Beleid Beoordeeld en goedgekeurd:

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 5. De zelfevaluatie 5. DE ZELFEVALUATIE

Kwaliteitshandboek 5. De zelfevaluatie 5. DE ZELFEVALUATIE Versie 14-2 1 / 6 5. DE ZELFEVALUATIE Laatste beoordeling en goedkeuring door: Op datum van: Directie - Stuurgroep 08/01/14-14/01/14 Geschreven referentiekader en verwante documenten Documenten kwaliteitshandboek

Nadere informatie

De intake meerderjarigen

De intake meerderjarigen De intake meerderjarigen Blijdorp vzw Visie- en Beleidsteksten Kwaliteitshandboek -: 2.. Gebruikers / 2.1 Opnames en doorverwijzingen / 2.1.1 Visie en Beleid Beoordeeld en goedgekeurd: SA 18/11/2013 Geldigheidsdatum:

Nadere informatie

Voorstelling Blijdorp 18 september 2018

Voorstelling Blijdorp 18 september 2018 Voorstelling Blijdorp 18 september 2018 Jongerenwerking Volwassenwerking Mobiel Ambulante dienst Habitar MFC dagopvang: 100 plaatsen MFC verblijf: 31plaatsen + 1 plaats kortverblijf Scholen: BuBao type

Nadere informatie

4.b. Overzicht en werking overlegorganen

4.b. Overzicht en werking overlegorganen Kwaliteitshandboek MFC Sint-Gregorius - OC De Beweging 4.b. Overzicht en werking overlegorganen Beoordeeld Directieteam Documenteigenaar: Kwaliteitscoördinator Goedgekeurd Directieteam dd. 19 december

Nadere informatie

Aansturend team: de huiscoördinator, de orthoagoog en de maatschappelijk werker

Aansturend team: de huiscoördinator, de orthoagoog en de maatschappelijk werker Versie k 1/6 Beoordeeld : C. Windels Paraaf : Goedgekeurd : R. Vanhoorne Paraaf : Geldig vanaf : 21 maart 17 DOEL De voorziening garandeert medezeggingschap aan de cliënten en de bewindvoerders en wilt

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING WONINGVERANTWOORDELIJKE

FUNCTIEBESCHRIJVING WONINGVERANTWOORDELIJKE FUNCTIEBESCHRIJVING WONINGVERANTWOORDELIJKE BELEIDSNOTA NR. 2007-002 S:\KIOSK\DIRECTIE\BELEIDSNOTA S\ 2007-002.doc EFQM RUBRIEK Personeelsbeleid HOOFDTREFWOORD Organisatie BIJKOMENDE TREFWOORDEN Functie,

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg 3. Kwaliteitssysteem 3.3. Overzicht van de procedures 3.3.2. Plannen, evalueren en bijsturen van de individuele hulp en dienstverlening 3.3.2.1 Ambulant/residentieel versie 2010 Doel: Ministerieel besluit:

Nadere informatie

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET OPSTELLEN/ BIJWERKEN VAN EEN DRAAIBOEK BIJ OVERLIJDEN VAN EEN BEWONER IN DE VOORZIENING

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET OPSTELLEN/ BIJWERKEN VAN EEN DRAAIBOEK BIJ OVERLIJDEN VAN EEN BEWONER IN DE VOORZIENING Verbondsinformatief Zorg na het overlijden - Bijlage 1 AANDACHTSPUNTEN BIJ HET OPSTELLEN/ BIJWERKEN VAN EEN DRAAIBOEK BIJ OVERLIJDEN VAN EEN BEWONER IN DE VOORZIENING Opmerkingen vooraf: - Het is belangrijk

Nadere informatie

Afhandelen van klachten van gebruikers Beoordeeld en goedgekeurd op : Proces-eigenaar: Algemeen Directeur

Afhandelen van klachten van gebruikers Beoordeeld en goedgekeurd op : Proces-eigenaar: Algemeen Directeur Doel Deze procedure legt de afspraken vast voor de afhandeling van klachten zodat: elke klacht wordt geregistreerd elke klacht wordt geanalyseerd op elke klacht feedback wordt gegeven op elke gegronde

Nadere informatie

KWALITEITSHANDBOEK MFC Sint-Jozef

KWALITEITSHANDBOEK MFC Sint-Jozef Doel Beschrijven van de wijze waarop de voorziening meewerkt aan het voorzienings-overstijgend overleg. Overzicht van de externe overlegorganen De opsomming van de verschillende overlegorganen is opgesplitst

Nadere informatie

Inhoudstafel Kwaliteitshandboek

Inhoudstafel Kwaliteitshandboek Inhoudstafel Kwaliteitshandboek 1. Inleiding 1.1. Structuur van het kwaliteitshandboek 1.2. Beschrijving van het aanbod van de voorziening 2. Kwaliteitsbeleid 2.1. Missie, visie, waarden, objectieven,

Nadere informatie

Aan alle medewerkers, stagiairs, vrijwilligers, ouders van MPC Sint-Franciscus.

Aan alle medewerkers, stagiairs, vrijwilligers, ouders van MPC Sint-Franciscus. Roosdaal, 27 augustus 2009 Belangrijke informatie over de Mexicaanse griep Aan alle medewerkers, stagiairs, vrijwilligers, ouders van MPC Sint-Franciscus. Beste medewerkers, Geachte mevrouw, geachte heer,

Nadere informatie

Reglement functioneringsgesprekken

Reglement functioneringsgesprekken Reglement functioneringsgesprekken 1. Inleiding Een centrale taak van het management is personeelszorg. Het functioneringsgesprek is voor het management een hulpmiddel om gestalte te geven aan personeelszorg.

Nadere informatie

Het afhandelen van klachten van gebruikers

Het afhandelen van klachten van gebruikers Versie 15-1 1 / 6 Laatste beoordeling en goedkeuring door: Op datum van: Stuurgroep 03/06/03, 21/09/04 Directie 12/11/10 Stuurgroep 13/01/15, 07/04/15 Stuurgroep Evaluatie Jaarplanning Januari 2016 4.6.5.

Nadere informatie

Afspraken Begeleidings- en evaluatietraject Mentorenproject Traject functiebeschrijvingen. SG SN BaO loopbaanontwikkeling / loopbaanbegeleiding

Afspraken Begeleidings- en evaluatietraject Mentorenproject Traject functiebeschrijvingen. SG SN BaO loopbaanontwikkeling / loopbaanbegeleiding Loopbaanbegeleiding Loopbaanontwikkeling personeelsbeleid in de SG SN BaO Info 18 april 2008 Inhoud van de sessie Schets van het groeiproces Beleidsvoorbereidende jaren Consequenties voor de definitieve

Nadere informatie

KHB Kwaliteitsbeleid: Visietekst Drugsbeleid

KHB Kwaliteitsbeleid: Visietekst Drugsbeleid KHB Kwaliteitsbeleid: Visietekst Drugsbeleid De hulpverlening in KIDS is gericht op de maximale ontplooiing van de totale persoon. Communicatie neemt daarin een belangrijke plaats, en is zowel middel als

Nadere informatie

PARITAIR SUBCOMITÉ LOONBAREMA'S geldig van 1 FEBRUARI 2008 tot 31 MEI 2008

PARITAIR SUBCOMITÉ LOONBAREMA'S geldig van 1 FEBRUARI 2008 tot 31 MEI 2008 PARITAIR SUBCOMITÉ 319.01 LOONBAREMA'S geldig van 1 FEBRUARI 2008 tot 31 MEI 2008 Het indexcijfer van de maand december 2007 heeft de spilindex van 106.22 punten overschreden. De bijgevoegde loonbarema's

Nadere informatie

F1-Auditrapport versie080505 Pagina 1 van 5. Inspectie gehandicaptenzorg ISO 9001: 2000 gecertificeerd AUDITRAPPORT

F1-Auditrapport versie080505 Pagina 1 van 5. Inspectie gehandicaptenzorg ISO 9001: 2000 gecertificeerd AUDITRAPPORT F1-Auditrapport versie080505 Pagina 1 van 5 Inspectie gehandicaptenzorg ISO 9001: 2000 gecertificeerd AUDITRAPPORT Voorziening: Nummer: Adres: e-mail adres website Erkenning: Huis in de stad Z107 A099

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 4. Organisatiegerichte processen 4.1 Het selecteren en aanwerven van het personeel

Kwaliteitshandboek 4. Organisatiegerichte processen 4.1 Het selecteren en aanwerven van het personeel 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit, dd. 09-05-2018 Procedurehouder:, Goedgekeurd: Luc Lemkens, dd. 16-05-2018 1. Toepassingsgebied Voor alle sollicitanten, uitgezonderd bij een directiefunctie. De procedure

Nadere informatie

Zorginspectie. Auditrapport

Zorginspectie. Auditrapport Zorginspectie Koning Albert II-laan 35, bus 3 3 BRUSSEL Tel. 2 553 34 34 Fax 2 553 34 35 E-mail: contact@zorginspectie.be Auditrapport Naam voorziening Heilig Hart Adres LEERNSESTEENWEG 53 98 Deinze Telefoon

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 4.6. Procedures 4.6.9 Het selecteren en aanwerven van het personeel. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf:

Kwaliteitshandboek 4.6. Procedures 4.6.9 Het selecteren en aanwerven van het personeel. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: khb 4.6.09. versie 7 1/5 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/07/2009 DOEL - Het beschrijven van de wijze waarop het geselecteerd en aangeworven wordt (SMK

Nadere informatie

KHB Kwaliteitssysteem Individuele dienstverleningsovereenkomst MFC KIDS 1 OVEREENKOMST

KHB Kwaliteitssysteem Individuele dienstverleningsovereenkomst MFC KIDS 1 OVEREENKOMST KHB Kwaliteitssysteem Individuele dienstverleningsovereenkomst MFC KIDS MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM INHOUDSOPGAVE 1 OVEREENKOMST... 1 2 SPECIFICATIES VAN DE INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST... 2 3

Nadere informatie

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY ***

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Titel: Overlegvormen *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 5.25 Soort document: Procedure Aantal pagina s: 12 (incl. bijlagen van 8 pag.) Aantal bijlagen: 8 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Zelfevaluatie: Procesbeschrijving

Zelfevaluatie: Procesbeschrijving Zelfevaluatie: Procesbeschrijving Blijdorp vzw Visie- en Beleidsteksten Kwaliteitshandboek -: 1. Blijdorp als Organisatie / 1.6 Evaluatie Organisatie Algemeen / 1.6.1 Visie en Beleid Beoordeeld en goedgekeurd:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Collectief overlegorgaan

Huishoudelijk reglement Collectief overlegorgaan Huishoudelijk reglement Collectief overlegorgaan 1. Doel Art 1. Het huishoudelijk reglement van het Collectief overleg heeft als doel alle mogelijke afspraken voor het Collectief overleg zo volledig en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. - Ouderwerkgroep -

Huishoudelijk reglement. - Ouderwerkgroep - Huishoudelijk reglement - Ouderwerkgroep - HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW DE ZEVENSPRONG OUDERWERKGROEP Huishoudelijk reglement vzw De Zevensprong Ouderwerkgroep 1 INHOUD 1! Lidmaatschap van vzw De Zevensprong

Nadere informatie

Sint-Franciscus Roosdaal

Sint-Franciscus Roosdaal Sint-Franciscus Roosdaal Najaar 2010: oproep VAPH Bespreking op coördinatoren niveau en stafniveau: moeten we hier wel in stappen Hele proces van minder is meer nog bezig Op sommige plaatsen al wel verlichting

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 4.6. Procedures 4.6.16. Het detecteren en gepast reageren op misbruik en geweld ten aanzien van gebruikers

Kwaliteitshandboek 4.6. Procedures 4.6.16. Het detecteren en gepast reageren op misbruik en geweld ten aanzien van gebruikers khb 4.6.16 - versie 2 1/5 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/05/2008 DOEL - De voorziening respecteert steeds de eigenheid van de gebruiker en aanvaardt

Nadere informatie

Doel Een duidelijke en doordachte werkwijze hanteren bij het omgaan met privacygevoelige gegevens ter bescherming van persoonsgegevens.

Doel Een duidelijke en doordachte werkwijze hanteren bij het omgaan met privacygevoelige gegevens ter bescherming van persoonsgegevens. Doel Een duidelijke en doordachte werkwijze hanteren bij het omgaan met privacygevoelige ter bescherming van persoons. Toepassingsgebied Alle medewerkers en van Stichting Kinderdagverblijf Brabant (hierna

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 2 Kwaliteitsbeleid 2.2 Sectorspecifieke Minimale Kwaliteitseisen. Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf:

Kwaliteitshandboek 2 Kwaliteitsbeleid 2.2 Sectorspecifieke Minimale Kwaliteitseisen. Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf: 1/7 Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf: 15.01.2010 De directie is ervan overtuigd dat deze Sectorspecifieke Minimale Kwaliteitseisen (SMK s) bijdragen tot een verantwoorde hulp- en dienstverlening.

Nadere informatie

PARITAIR SUBCOMITÉ LOONBAREMA'S geldig vanaf 1 juli 2016

PARITAIR SUBCOMITÉ LOONBAREMA'S geldig vanaf 1 juli 2016 PARITAIR SUBCOMITÉ 319.01 LOONBAREMA'S geldig vanaf 1 juli 2016 Het indexcijfer van de maand mei 2016 heeft de spilindex van 101.02 overschreden. Onderstaande bedragen en loonbarema's zijn geldig vanaf

Nadere informatie

Technisch adviseur coördinator volwassenenonderwijs

Technisch adviseur coördinator volwassenenonderwijs Technisch adviseur coördinator volwassenenonderwijs Tijdelijke job (niet via uitzendkantoren) Functieomschrijving Coördineren en opvolgen van alle activiteiten met betrekking tot materiële en agogische

Nadere informatie

onthaalprocedure Internaat en IPO

onthaalprocedure Internaat en IPO 3.3.1.1. onthaalprocedure en IPO 1. Doel De Steiger streeft een laagdrempelig en uitnodigend onthaal na waarbij we open communicatie, echtheid en toegankelijkheid hoog in het vaandel dragen. Hierbij verwijzen

Nadere informatie

PARITAIR SUBCOMITÉ LOONBAREMA'S geldig vanaf 1 FEBRUARI 2008

PARITAIR SUBCOMITÉ LOONBAREMA'S geldig vanaf 1 FEBRUARI 2008 PARITAIR SUBCOMITÉ 319.01 LOONBAREMA'S geldig vanaf 1 FEBRUARI 2008 Het indexcijfer van de maand december 2007 heeft de spilindex van 106.22 punten overschreden. De bijgevoegde loonbarema's zijn geldig

Nadere informatie

Het selecteren en aanwerven van het personeel

Het selecteren en aanwerven van het personeel Versie 17 1 / 5 Beoordeeld / geldig vanaf: Goedgekeurd: Stuurgroep 07/05/02 Directie 12/11/10 Toepassingsgebied Alle personeelsleden die bijdragen tot de hulp- en dienstverlening aan de gebruikers. Verwante

Nadere informatie

Procedures 3. Gebruikersgerichte pocessen 3.5 Het afhandelen van klachten van de cliënt, de gebruiker en/of zijn vertegenwoordiger.

Procedures 3. Gebruikersgerichte pocessen 3.5 Het afhandelen van klachten van de cliënt, de gebruiker en/of zijn vertegenwoordiger. 1/6 Beoordeeld: Beleidsvergadering Geldig vanaf: 19/09/2017 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Termen en definities Interne klachtencommissie: De klachtencommissie bestaat

Nadere informatie

Katholieke Scholengemeenschap Oscar Romero Sint-Bavostraat 51, 2610 Wilrijk tel fax

Katholieke Scholengemeenschap Oscar Romero Sint-Bavostraat 51, 2610 Wilrijk tel fax Katholieke Scholengemeenschap Oscar Romero Sint-Bavostraat 51, 2610 Wilrijk tel. 03 827 16 23 fax 03 825 13 34 FUNCTIEBESCHRIJVING COÖRDINEREND DIRECTEUR DOMEIN DOEL AANDACHTSVELDEN Communicatie en overleg

Nadere informatie

PARITAIR SUBCOMITÉ LOONBAREMA'S geldig vanaf 1 oktober 2018

PARITAIR SUBCOMITÉ LOONBAREMA'S geldig vanaf 1 oktober 2018 PARITAIR SUBCOMITÉ 319.01 LOONBAREMA'S geldig vanaf 1 oktober 2018 Het indexcijfer van de maand augustus 2018 heeft de spilindex van 105.10 bereikt. Onderstaande bedragen en loonbarema's zijn geldig vanaf

Nadere informatie

Competentiegerichte functiebeschrijving. Administratief medewerk(st)er directiesecretariaat. Administratief medewerk(st)er

Competentiegerichte functiebeschrijving. Administratief medewerk(st)er directiesecretariaat. Administratief medewerk(st)er Competentiegerichte functiebeschrijving administratief medewerker directiesecretariaat 1. Identificatiegegevens: Functiebenaming: Graadbenaming: Sector/Dienst: Administratief medewerk(st)er directiesecretariaat

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 4.7. Organisatiegerichte processen 4.7.1. Het selecteren en aanwerven van het personeel. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf:

Kwaliteitshandboek 4.7. Organisatiegerichte processen 4.7.1. Het selecteren en aanwerven van het personeel. Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: khb 4.7.1.- versie 1 1/5 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/01/2014 DOEL (B.S. van 4-2-2011) Artikels 46 1/2 en bijlagen 3,4 g) TOEPASSINGSGEBIED Alle personeelsleden,

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS

FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS 1. ALGEMEEN Departement: Gedeelde diensten Dienst: Stafdienst GIS Naam van de functie: Stafmedewerker GIS Weddeschaal: B1B2B3 Datum: maart 2019 2. DOEL VAN DE FUNCTIE

Nadere informatie

REAGEREN OP GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG T.A.V. GEBRUIKERS. GOEDGEKEURD: RAAD VAN BESTUUR

REAGEREN OP GRENSOVERSCHRIJDEND GEDRAG T.A.V. GEBRUIKERS. GOEDGEKEURD: RAAD VAN BESTUUR BEOORDEELD ALGEMEEN DIRECTEUR KWALITEITSHANDBOEK GOEDGEKEURD: RAAD VAN BESTUUR Pagina 1 Khb 4.6.6 Grensoverschrijdend gedrag GELDIG VANAF 1. DOEL. Het nemen van maatregelen tegen geweld en misbruik ten

Nadere informatie

Functiefamilie AS Strategisch adjuncten

Functiefamilie AS Strategisch adjuncten Functiefamilie AS Strategisch adjuncten DOEL Het management adviseren en ondersteunen op organisatorisch, administratief en/of inhoudelijk vlak teneinde optimaal bij te dragen tot de dienstverlening en

Nadere informatie

Stage in t Pasrel. t Pasrel vzw. Onthaal-, Oriëntatie- en Observatiecentrum voor de bijzondere jeugdzorg.

Stage in t Pasrel. t Pasrel vzw. Onthaal-, Oriëntatie- en Observatiecentrum voor de bijzondere jeugdzorg. t Pasrel vzw Onthaal-, Oriëntatie- en Observatiecentrum voor de bijzondere jeugdzorg. Stage in t Pasrel t Pasrel vzw Maatschappelijke zetel: Emile Zolalaan 50, 1030 Schaarbeek. (02) 524 41 26 F. (02) 523

Nadere informatie

II FUNCTIEOMSCHRIJVING COÖRDINATOR ORGANISATIE

II FUNCTIEOMSCHRIJVING COÖRDINATOR ORGANISATIE II.2.11.14. FUNCTIEOMSCHRIJVING COÖRDINATOR ORGANISATIE 1. Doel van de functie De «coördinator organisatie» voert de missie en visie 1 van de organisatie uit op de resultaatsgebieden die eigen zijn aan

Nadere informatie

dienstverleningsovereenkomst

dienstverleningsovereenkomst Versie 15 1 / 8 Laatste beoordeling en goedkeuring door: Op datum van: Stuurgroep 09/04/02 Directie 12/11/10 Stuurgroep 13/01/2015 Toepassingsgebied Alle en van bewoners en individuele begeleidingsplannen

Nadere informatie

Kwaliteitsplanning 2014

Kwaliteitsplanning 2014 Kwaliteitsplanning 2014 Lokaal dienstencentrum De Stille Meers OCMW Middelkerke Sluisvaartstraat 17 8430 Middelkerke Voorzitter: Dirk Gilliaert Secretaris: Pierre Ryckewaert 1 Inhoudstafel 1. Evaluatie

Nadere informatie

4. Kwaliteitssysteem 4.6. Procedures 4.6.9. Het selecteren en aanwerven van het personeel a. minderjarigen

4. Kwaliteitssysteem 4.6. Procedures 4.6.9. Het selecteren en aanwerven van het personeel a. minderjarigen 1 / 5 beoordeeld: jef scheurweghs Goedgekeurd: coachingsteam 07/05/2004 or:25/04/2005 Geldig vanaf: 25/04/2005 SMK 3.5. De voorziening beschrijft de wijze waarop ze het selecteert De voorziening beschrijft

Nadere informatie

Doel Een duidelijke en doordachte werkwijze hanteren bij het omgaan met privacygevoelige gegevens ter bescherming van persoonsgegevens.

Doel Een duidelijke en doordachte werkwijze hanteren bij het omgaan met privacygevoelige gegevens ter bescherming van persoonsgegevens. Doel Een duidelijke en doordachte werkwijze hanteren bij het omgaan met privacygevoelige ter bescherming van persoons. Toepassingsgebied Alle medewerkers en van (hierna te noemen M-A ) Verwijzingen Algemene

Nadere informatie

Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf:

Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: khb 4.6.6 - versie 2 1/6 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: DOEL (B.S. van 4-2-2011) Artikels 20,42 Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/03/2016 TOEPASSINGSGEBIED - Grensoverschrijdend gedrag

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.3 Het beëindigen van zorg of ondersteuning

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.3 Het beëindigen van zorg of ondersteuning 1/6 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 08/11/2017 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toepassingsgebied De procedure beëindigen van zorg of ondersteuning wordt

Nadere informatie

CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF

CENTRUM VOOR KORTVERBLIJF Zorginspectie Koning Albert II-laan 35 bus 31 1030 BRUSSEL T 02 553 34 34 F 02 553 34 35 contact@zorginspectie.be ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

B. Wie werkt op de medische dienst "het Heelal"

B. Wie werkt op de medische dienst het Heelal 1/6 Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf:2009 Alle ouders ontvangen deze brochure. A. Inleiding U vindt in deze brochure - wie op de medische dienst werkt en wanneer U hen best kan bereiken - wat u kan

Nadere informatie

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR 2/6 FUNCTIEBESCHRIJVING: Adjunct - Directeur Datum opmaak: 22-01-2012 Door: Nancy Cantens (Mentor consult) Datum bijwerking: Door: Reden

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS TUSSENBESLISSING GO/2012/04/ /14 JUNI Inzake:, wonende te, bijgestaan door, advocaat te,

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS TUSSENBESLISSING GO/2012/04/ /14 JUNI Inzake:, wonende te, bijgestaan door, advocaat te, 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS TUSSENBESLISSING GO/2012/04/ /14 JUNI 2012 Inzake:, wonende te, bijgestaan door, advocaat te, Verzoekende partij Tegen:,, te, vertegenwoordigd door, algemeen directeur

Nadere informatie

REGELING FUNCTIONERINGSGESPREKKEN

REGELING FUNCTIONERINGSGESPREKKEN REGELING FUNCTIONERINGSGESPREKKEN Regeling functioneringsgesprekken Primair Onderwijs Editie december 2000 vastgesteld op 3 oktober 2001 Het bestuur van de Stichting: PCBO Baarn Soest, Postbus 3178, 3760

Nadere informatie

VACATURE Coördinator P.O.T. (m/v) vzw LEJO Voltijds

VACATURE Coördinator P.O.T. (m/v) vzw LEJO Voltijds VACATURE Coördinator P.O.T. (m/v) vzw LEJO Voltijds Vzw LEJO Vzw LEJO is een jonge dynamische organisatie die zich reeds 30 jaar actief inzet voor jongeren die zich in een maatschappelijk kwetsbare situatie

Nadere informatie

EVALUATIE VAN DE MEDEWERKER MET ADMINISTRATIEVE OPDRACHT

EVALUATIE VAN DE MEDEWERKER MET ADMINISTRATIEVE OPDRACHT EVALUATIE VAN DE MEDEWERKER MET ADMINISTRATIEVE OPDRACHT Algemene en persoonlijke gegevens VOORNAAM NAAM Ambt Administratieve toestand Periode Datum / /20 1 ste evaluator 2 de evaluator De scores zijn

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Sociale dienst

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Sociale dienst Functie Graadnaam: Functienaam: Maatschappelijk assistent(e) Functiefamilie: Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: Dienst: Sociale dienst Subdienst: Code: Doel van de entiteit Het verzekeren van het recht

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg 3. kwaliteitssysteem 3.4. concretisering van het personeelsbeleid 3.4.2. VTO beleid versie 2011 Doel: Ministerieel besluit: Art. 6: Het centrum omschrijft hoe het personeelsbeleid gestalte krijgt in het

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1: naam De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen wordt in dit reglement genoemd: FZO-VL. Artikel 2: maatschappelijke zetel FZO-VL heeft als

Nadere informatie

II VERANTWOORDELIJKHEDEN CLIËNTCOÖRDINATOR

II VERANTWOORDELIJKHEDEN CLIËNTCOÖRDINATOR II.2.11.15. VERANTWOORDELIJKHEDEN CLIËNTCOÖRDINATOR 1. Doel van de functie De cliëntcoördinator voert de missie en visie 1 van de organisatie uit op de resultaatsgebieden die eigen zijn aan diens functie.

Nadere informatie

Evaluatie Kwaliteitsplanning 2016

Evaluatie Kwaliteitsplanning 2016 Evaluatie Kwaliteitsplanning 2016 Lokale dienstencentra OCMW Brugge Ganzenstraat 33-8000 Brugge Lokale Dienstencentra Ganzenstraat 33 8000 BRUGGE Van toepassing op de lokale dienstencentra OCMW Brugge

Nadere informatie

INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING

INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING Koninklijk Instituut Woluwe Multifunctioneel Centrum voor kinderen met een spraak- of taalstoornis, dove en slechthorende kinderen, blinde of slechtziende jongeren, kinderen en jongeren met autisme Georges

Nadere informatie

IKZ - Cel. Vanuit het Isomorphosis-idee van sandwichvergaderingen ontstaan de vaste IKZ-celvergaderingen:

IKZ - Cel. Vanuit het Isomorphosis-idee van sandwichvergaderingen ontstaan de vaste IKZ-celvergaderingen: VOORZITTER: IKZ - Cel O 7.3 campusdirecteur i.s.m. pedagogisch directeur VASTE LEDEN, nadien IKZ-coördinatoren: 2005 2006: directieleden UM-HAG 2006 2007: idem + opleiding graadcoördinatoren en vertegenwoordigers

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL MAATSCHAPPELIJK WERKER DIENSTENCENTRUM ST.-ODA

FUNCTIEPROFIEL MAATSCHAPPELIJK WERKER DIENSTENCENTRUM ST.-ODA 1. FUNCTIEDOEL FUNCTIEPROFIEL MAATSCHAPPELIJK WERKER DIENSTENCENTRUM ST.-ODA De sociale dienst heeft als doel het ondersteunen van families/wettelijke vertegenwoordigers en het optimaliseren van de onderlinge

Nadere informatie

Ontwikkelingslijn: Teamleren Ontwikkelingsveld 2: Vormen van samenwerking Eigenaren: Nils Schutte en Lidy Meyer

Ontwikkelingslijn: Teamleren Ontwikkelingsveld 2: Vormen van samenwerking Eigenaren: Nils Schutte en Lidy Meyer Ontwikkelingslijn: Teamleren Ontwikkelingsveld 2: Vormen van samenwerking Eigenaren: Nils Schutte en Lidy Meyer Het zichtbaar maken en vastleggen van overlegstructuren. Het weergeven van overlegstructuren

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. 2. Hoofdopdracht en opdracht 2.1 Coördinatie van het zorgbeleid op school De zorgcoördinator

FUNCTIEBESCHRIJVING. 2. Hoofdopdracht en opdracht 2.1 Coördinatie van het zorgbeleid op school De zorgcoördinator FUNCTIEBESCHRIJVING School: GBS De Vierklaver, Baaigemstraat 26, 9890 Gavere Schoolbestuur: Gemeentebestuur Gavere, Markt 1, 9890 Gavere Instellingsnummer: 024349 Scholengemeenschap: Gavere-Merelbeke Nummer

Nadere informatie

Procedures 4.6.8 Het selecteren en het aanwerven van het personeel. Beoordeeld: 15.01.09 Goedgekeurd: 20.01.09 Geldig vanaf: 21.01.

Procedures 4.6.8 Het selecteren en het aanwerven van het personeel. Beoordeeld: 15.01.09 Goedgekeurd: 20.01.09 Geldig vanaf: 21.01. Ter Elst Khb 4.6.8d 1/5 Beoordeeld: 15.01.09 Goedgekeurd: 20.01.09 Geldig vanaf: 21.01.09 Doel het verbeteren van de doeltreffendheid van de hulp- en dienstverlening (SMK 3.5). Toepassingsgebied alle nieuwe

Nadere informatie

Functieomschrijving ortho-agoog.

Functieomschrijving ortho-agoog. Functieomschrijving ortho-agoog. 1. Inleidende visie over de functie van ortho-agoog De opdracht van de ortho-agoog is het: - ontwikkelen - coördineren - en opvolgen van de optimale begeleiding van de

Nadere informatie

Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen

Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen Taakomschrijvingen ambtelijk secretaris van medezeggenschapsorganen De VASMO (Vereniging voor Ambtelijk Secretarissen van Medezeggenschapsorganen) heeft een 3 deling in de niveaus voor ambtelijk secretarissen

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR

FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR FUNCTIEBESCHRIJVING VOOR HET AMBT VAN DIRECTEUR Onderwijsinstelling :... Instellingsnummer :... Schoolbestuur :... Scholengemeenschap/consortium : SG BLOM Nummer scholengemeenschap : 121921 Het arbeidsreglement,

Nadere informatie

Beleid functioneringsgesprekken

Beleid functioneringsgesprekken Beleid functioneringsgesprekken 1 Regeling functioneringsgesprekken Deze regeling is vastgesteld door het bestuur van St. PCBO Baarn - Soest Voor akkoord: april 2012 De voorzitter van de Stichting PCBO,

Nadere informatie

Deelname aan externe overlegorganen

Deelname aan externe overlegorganen Deelname aan externe overlegorganen Blijdorp vzw Visie- en Beleidsteksten Kwaliteitshandboek -: 1. Blijdorp als organisatie / 1.1 Organisatiebeleid / 1.1.1 Visie en Beleid Beoordeeld en goedgekeurd: SA

Nadere informatie