AANDACHTSPUNTEN BIJ HET OPSTELLEN/ BIJWERKEN VAN EEN DRAAIBOEK BIJ OVERLIJDEN VAN EEN BEWONER IN DE VOORZIENING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AANDACHTSPUNTEN BIJ HET OPSTELLEN/ BIJWERKEN VAN EEN DRAAIBOEK BIJ OVERLIJDEN VAN EEN BEWONER IN DE VOORZIENING"

Transcriptie

1 Verbondsinformatief Zorg na het overlijden - Bijlage 1 AANDACHTSPUNTEN BIJ HET OPSTELLEN/ BIJWERKEN VAN EEN DRAAIBOEK BIJ OVERLIJDEN VAN EEN BEWONER IN DE VOORZIENING Opmerkingen vooraf: - Het is belangrijk dat vooraf afgesproken wordt wie de coördinatie op zich zal nemen. Zo zal bijvoorbeeld in de ene voorziening de sociale dienst hiervoor instaan, terwijl dit op een andere plaats de pastorale dienst kan zijn. - Voor de leesbaarheid van de tekst worden alle personen en functies vermeld in mannelijke vorm. Gelieve dus, waar nodig, dit te hertalen naar de vrouwelijke vorm. 1. WIE VERWITTIGEN? 1.1. Binnen de voorziening Bij zwaar zieke personen kan het overlijden verwacht worden en zullen veel van de volgende afspraken heel concreet voorbereid zijn. Bij een onverwacht overlijden zal het gebeuren altijd voor een zekere wanorde zorgen. De volgorde van de onderstaande afspraken wil daartoe wat orde in dit gebeuren brengen. Bij plotse ziekte waarop de dood snel kan volgen, zal dezelfde procedure gevolgd worden. Wanneer een overlijden zich voordoet zal de persoon van dienst die bij de zieke waakte onmiddellijk volgende personen verwittigen: De huisdokter van dienst voor het opstellen van de overlijdensakte De directeur en (ortho)pedagoog, diensthoofd, (eventueel via G.S.M.) De pastor van de voorziening of parochiepriester De vertrouwensopvoeder en de sociale dienst worden zo snel mogelijk door directie of (ortho)pedagoog, diensthoofd, op de hoogte gebracht. De overige personeelsleden van de leefgroep van de overleden bewoner worden door het diensthoofd op de hoogte gebracht, bij voorkeur nog voor ze op dienst komen. Alle andere personeelsleden worden op de hoogte gebracht als ze op dienst komen De familie Ook hier zal veel bepaald worden door het al of niet verwacht overlijden van de bewoner. Bij een verwacht overlijden wordt vooraf met de familie een aantal afspraken gemaakt. Het tijdstip en wijze van verwittigen laten bevragen en noteren in het protocol van dienstverlening. Dikwijls zal dit spontaan kunnen gebeuren naar aanleiding van het overlijden van een ander persoon. Samenwerking tussen ontvanger van deze informatie en de dossierbeheerder is hier van groot belang. Bij een onverwacht overlijden zal de familie (ouder of voogd) door de directie, de sociale dienst of de vertrouwensopvoeder op de hoogte gebracht worden.

2 De wijze (telefonisch of huisbezoek) en het tijdstip van verwittigen zal door deze mensen geregeld worden. Het is van belang aandacht te schenken aan wie men van de familie eerst op de hoogte brengt. Bijvoorbeeld de ouders benaderen met ondersteuning van één van hun kinderen. Hier zal rekening gehouden worden met het mogelijke verwachtingspatroon van de familie van de overledene. Bij plotse ziekte waarop de dood snel kan volgen zal dezelfde procedure gevolgd worden als bij een onverwacht overlijden De parochiepriester De parochiepriester van de thuisparochie van de bewoner zal door de pastoraal verantwoordelijke of directie van de voorziening op de hoogte gebracht worden. Eventueel kan hij bij het huisbezoek aanwezig zijn. Dit alles gebeurt in samenspraak met de dienst die alles coördineert: sociale dienst, pastorale dienst, afdelingsteam, 2. EERST TE REGELEN ZAKEN 2.1. Het opbaren Bij nacht zal na, vaststelling van een onverwacht overlijden door de dokter, het lichaam tijdelijk overgebracht worden naar een funerarium. Tijdens het eerste contact met de familie zal, rekening houdend met de levensovertuiging van de familie, afgesproken worden waar de overledene wordt opgebaard. Bij dag zal na afspraak met de dokter het lichaam overgebracht worden naar de door de familie gekozen plaats. Na vaststelling van een verwacht overlijden wordt de reeds vooraf besproken beslissing van de familie uitgevoerd. Het kan een mooi symbool zijn om de overledene te (laten) opbaren met een persoonlijk tintje (vb. het eigen donsdeken in plaats van het klassieke laken, een lievelingsknuffel, ) De administratie De overlijdensverklaring: Deze wordt opgesteld door de opgeroepen huisarts Keuze begrafenisondernemer: Hierbij worden zaken besproken als de plaats van de begrafenis, wijze van begraven, wijze van verwittigen, gebedswake, (zie ook 4) De aangifte: In de praktijk zal de begrafenisondernemer de aangifte doen. De nodige documenten zijn: - identiteitskaart - overlijdensverklaring Dit alles dient te gebeuren binnen de 24 uur na het overlijden op de gemeente waar de betrokkene is overleden. De sociale dienst houdt al deze regelingen in het oog.

3 3. OPVANG EN BEGELEIDING VAN FAMILIE, PERSONEEL EN MEDEBEWONERS IN DE INSTELLING Algemeen: Het is aan te bevelen onmiddellijk een bericht op te maken. Zo kan iedereen op de hoogte gebracht worden van het overlijden. Ook aan de deur van de leefgroep of dienst waar de persoon overleden is, hangt men dit best op. Zo worden onverwachte bezoekers verwittigd alvorens ze de leefgroep of dienst binnengaan Opvang van de familie Naast het huisbezoek kan de familie ook naar de voorziening komen. De personeelsleden die vertrouwd zijn met de familie, vangen de familie op. Zorg dat dit steeds rustig kan gebeuren. Het personeel kan zijn deelneming komen betuigen (vermijd overrompeling). Eventueel kunnen enkele personeelsleden de familie vergezellen bij het begroeten van de overledene. Voor een hierbij passend gebedsmoment kan de pastoraal verantwoordelijke aangesproken worden. Nadien worden verder praktische zaken geregeld (zie 4) Opvang van het personeel De directie, pedagoog, diensthoofd, zullen samen met de pastoraal verantwoordelijke instaan voor de opvang van het personeel. Ook met deze mensen kan een passende regeling uitgewerkt worden om de overledene te gaan groeten Opvang van medebewoners Het overlijden moet ter sprake kunnen komen. Aangepast aan de bewoners zal men zoeken naar mogelijkheden om ook hen kansen te geven om hun emoties uit te drukken. Ook hier zal een regeling uitgewerkt worden voor het afscheid nemen van de overledene. 4. VERDERE AFSPRAKEN Indien vroeger afgesproken of gewenst door de familie zijn zorgverleners van de voorziening aanwezig bij alle regelingen die genomen moeten worden met de begrafenisondernemer. In de volgende punten beperken wij ons tot de elementen waar wij een zinvolle medewerking kunnen aanbieden. Andere zaken behoren tot de taken van de begrafenisondernemer zelf De uitvaartdienst Wanneer en waar gaat de uitvaart door? In overleg met de familie wordt nagegaan of de begrafenis in de thuisparochie of in (de parochie van) de voorziening zal plaats vinden. Bij keuze voor de thuisparochie zal contact opgenomen worden met de priester van de thuisparochie. De pastorale dienst zal, mits toestemming van de ouders of familie, medewerking aanbieden om de uitvaartdienst te helpen verzorgen. Bij keuze voor (de parochie van) de voorziening zal alles door de voorziening, in overleg met de familie, moeten gebeuren Rouwberichten De voorziening zorgt, na afspraak met de familie, voor het eventueel aanschrijven van de overige ouders of voogden van de medebewoners van de overledene. Ook volgende personen ontvangen een rouwbericht: - de beheerraad - de gebruikersraad

4 - de directie - de dokters van de voorziening - de pastorale werkgroep - voor elke leefgroep en/of atelier één rouwbericht - één ad valvas voor personeel Bloemen Naar de zingeving-symboliek die eraan gegeven wordt, wordt namens de voorziening een bloemstuk aangebracht Gedachteniskaartje Indien het door de familie wordt gewenst, bieden zorgverleners van de voorziening hulp aan bij het opstellen van het gedachteniskaartje. 5. DE BEGRAFENIS 5.1. De gebedswake vooraf of nadienst De avond voor de begrafenis of korte tijd na de begrafenis, kan de pastorale werkgroep een gebedsdienst verzorgen in de instelling of in de parochiekerk. De familie van de overledene en alle personeelsleden en bewoners worden uitgenodigd. Zo geven we iedereen de kans om afscheid te nemen van de overledene. De keuze van het uur zal meebepalen of iedereen écht de kans krijgt om hieraan deel te nemen. Eventueel kan met de familie afgesproken worden om tijdens deze dienst een gedachtenisprentje te verdelen Bij begrafenis op de thuisparochie of crematorium De aanwezigheid van medewerkers van de voorziening wordt op voorhand met de familie besproken. Bij voorkeur zijn directie en een afvaardiging van het personeel aanwezig. Met betrekking tot de aanwezigheid van bewoners, wordt het verlangen van de ouders en familie geëerbiedigd. Eveneens wordt rekening gehouden met de wens van de bewoners zelf. Bij aanwezigheid van bewoners wordt voor voldoende begeleiding gezorgd Bij begrafenis in (de parochie van) de voorziening Hier is dezelfde regeling van kracht maar de betrokkenheid van de plaatselijke gemeenschap zal groter zijn. Onder andere op organisatorisch vlak en de verwachting naar aanwezigheid van mensen die betrokken waren op de overledene. 5.4 Aanwezigheid op het kerkhof of asverstrooiing of bijplaatsen van de urne Qua aanwezigheid spelen we in op de wensen van familie of plaatselijke gewoontes. Bezoek aan het graf, urnenveld of columbarium kan achteraf voor bewoners georganiseerd worden.

5 6. DE NAZORG 6.1. Materiële zaken Dit wordt individueel verder besproken met de familie en opgevolgd door de sociale dienst. Aandachtspunten voor de administratie: - Geen namen schrappen, maar meteen een nieuwe lijst maken waar nodig. - Uitgaande post, op naam van de overledene, onmiddellijk blokkeren Psycho-sociale begeleiding Van de ouders Als voorziening blijven we uitnodigend staan voor verder contact, zowel in de instelling als thuis. Er wordt gekeken hoe de band verder kan aangehouden worden (activiteiten en feesten van de instelling, krantje, ). Bij speciale dagen die verband hebben met de overledene kan nog even contact opgenomen worden (verjaardag, novemberviering op de parochie, verjaardag van overlijden, ) Van de leefgroep Zowel de zorgverleners, de opvoeders als de bewoners vergen verdere opvang. Gedachtenissymbolen naar de overledene toe moeten hun plaats kunnen krijgen in de leefgroep. De directie is samen met de pastoraal verantwoordelijke en het begeleidingsteam van de leefgroep verantwoordelijk voor deze opvang. Het inpalmen van de lege plaats door een nieuwe bewoner zal goed en op gepaste wijze voorbereid worden Administratieve regelingen De sociale dienst blijft dit opvolgen.

Wensen bij overlijden 1

Wensen bij overlijden 1 Wensen bij overlijden 1 Voorwoord Doelstelling Het is niet gemakkelijk om te praten over verdrietige onderwerpen. Ziek zijn, doodgaan en op een goede manier afscheid nemen is zo n moeilijk onderwerp. De

Nadere informatie

In dit document kunt u uw uitvaartwensen neerschrijven. Op die manier bepaalt u hoe uw uitvaart eruit zal zien.

In dit document kunt u uw uitvaartwensen neerschrijven. Op die manier bepaalt u hoe uw uitvaart eruit zal zien. Mijn uitvaart Pagina 2 van 11 Mijn uitvaart Praten over de dood is niet gemakkelijk. Als een dierbare overlijdt zijn er veel dingen te regelen. Het is troostend wanneer uw dierbare zijn of haar wensen

Nadere informatie

1. Het bericht komt binnen Tijdens of na de schooluren: Deelneming betuigen. Vragen wat er gebeurd is. Het nieuws direct melden aan de directie.

1. Het bericht komt binnen Tijdens of na de schooluren: Deelneming betuigen. Vragen wat er gebeurd is. Het nieuws direct melden aan de directie. DRAAIBOEK BIJ HET OVERLIJDEN VAN EEN LEERLING DATUM: Wat gebeurt er? Wat moeten we doen? 1. Het bericht komt binnen Tijdens of na de schooluren: Deelneming betuigen. Vragen wat er gebeurd is. Het nieuws

Nadere informatie

Wensenboekje. Naam en voornamen: Rijksregisternummer: Straat en nummer: Postnummer en gemeente: Geboorteplaats en datum: Partner: Ingevuld te:

Wensenboekje. Naam en voornamen: Rijksregisternummer: Straat en nummer: Postnummer en gemeente: Geboorteplaats en datum: Partner: Ingevuld te: Wensenboekje Dit boekje is een handleiding voor zij die duidelijk kenbaar willen maken wat er na hun overlijden met de stoffelijke resten van hun lichaam moet gebeuren en hoe zij wensen dat daaromtrent

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een leerling

Protocol bij het overlijden van een leerling Protocol bij het overlijden van een leerling Algemeen: Er worden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het locatie aanspreekpunt of de directeur meldt alleen dat onze 1 ste zorg de nabestaanden en de medeleerlingen

Nadere informatie

wensenboek deel cliënten

wensenboek deel cliënten wensenboek deel cliënten Wensenboek Iedereen gaat een keer dood. Weet jij wat doodgaan is? Wat denk jij dat er gebeurt als je dood gaat? Dit boek helpt je hierover te praten en op te schrijven wat voor

Nadere informatie

Laatste wensenformulier

Laatste wensenformulier Laatste wensenformulier Persoonsgegevens: Ondergetekende: Naam: Voornamen: Adres: Postcode/woonplaats: Telefoon: Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: BSN-nummer: Gehuwd met / partner van: Weduwe

Nadere informatie

Mijn uitvaartwensen. Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, Niemand van ons sterft voor zichzelf alleen.

Mijn uitvaartwensen. Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, Niemand van ons sterft voor zichzelf alleen. Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, Niemand van ons sterft voor zichzelf alleen. Diakonos Uitvaartverzorging Jan van Zutphenweg 4, 3958 GE Amerongen Prinsesselaan 38, 3905GL Veenendaal Rom. 14:

Nadere informatie

wil ik het wensen rond overlijden

wil ik het wensen rond overlijden ZO wil ik het wensen rond overlijden Als jij mij vertelt wat je wilt, Zet ik de wereld even stil Om jouw leven gedag te zeggen En jou in ons hart neer te leggen. Wilma van Grieken, teamleider De Vaart(2012)

Nadere informatie

U bewaart deze bij uw belangrijke papieren of u geeft deze af aan degene die de uitvaart te zijner tijd met ons bespreekt. Geboortedatum: te: BSN:

U bewaart deze bij uw belangrijke papieren of u geeft deze af aan degene die de uitvaart te zijner tijd met ons bespreekt. Geboortedatum: te: BSN: 1 Wilsbeschikking Bij een overlijden voelen nabestaanden zich gesteund als zij weten hoe de overledene dacht over zijn of haar afscheid en uitvaart. Om uw nabestaanden niet in onwetendheid achter te laten

Nadere informatie

Wensenboek. cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN:

Wensenboek. cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN: Wensenboek cliënten DIT WENSENBOEK IS VAN: Beste..., Iedereen gaat een keer dood. Weet jij wat doodgaan is? Wat denk jij dat er gebeurt als je dood gaat? Dit boek helpt je hierover te praten en op te schrijven

Nadere informatie

Persoonlijke Wilsbeschikking

Persoonlijke Wilsbeschikking Persoonlijke Wilsbeschikking Uitvaartvereniging Wijhe Eert Uw Doden Ondergetekende, familienaam voornamen ongehuwd gehuwd met partner van weduwe/weduwnaar van gescheiden van postcode en woonplaats adres

Nadere informatie

Het is belangrijk dat er een duidelijk afspraak bestaat over wat er dient te gebeuren op het moment dat de melding binnenkomt.

Het is belangrijk dat er een duidelijk afspraak bestaat over wat er dient te gebeuren op het moment dat de melding binnenkomt. Bijlage 2: Voorbeelden van draaiboeken Voorbeeld : draaiboek bij het overlijden van een leerling Inleiding In dit plan wordt stilgestaan bij de vraag hoe er gehandeld moet worden wanneer een leerling overlijdt.

Nadere informatie

Inlichtingen betreffende het afstaan van een lichaam na overlijden aan het Vesalius Instituut. Laatste wilsbeschikking

Inlichtingen betreffende het afstaan van een lichaam na overlijden aan het Vesalius Instituut. Laatste wilsbeschikking FACULTEIT GENEESKUNDE VESALIUS INSTITUUT VAARDIGHEIDSCENTRUM ANATOMIE MINDERBROEDERSSTRAAT 12, BLOK Q, BUS 1031 BE-3000 LEUVEN KATHOLIEKE UNIVERSITEIT LEUVEN Inlichtingen betreffende het afstaan van een

Nadere informatie

Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, niemand van ons sterft voor zichzelf alleen. Rom. 14: 7, 8. Mijn uitvaartwensen.

Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, niemand van ons sterft voor zichzelf alleen. Rom. 14: 7, 8. Mijn uitvaartwensen. Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, niemand van ons sterft voor zichzelf alleen. Rom. 14: 7, 8 Mijn uitvaartwensen Compact Geachte lezer, Voor u ligt het document Mijn uitvaartwensen compact. Speciaal

Nadere informatie

Wat te doen bij overlijden

Wat te doen bij overlijden Wat te doen bij overlijden T +32(0)89 32 50 50 F +32(0)89 32 79 00 info@zol.be Campus Sint-Jan Schiepse bos 6 B 3600 Genk Campus Sint-Barbara Bessemerstraat 478 B 3620 Lanaken Medisch Centrum André Dumont

Nadere informatie

Protocol verdriet en rouw voor de basisschool

Protocol verdriet en rouw voor de basisschool Protocol verdriet en rouw voor de basisschool Inleiding Dit protocol brengt punten onder de aandacht die in het geval van overlijden of ernstig (ongeneeslijk) ziek worden van een kind, een medewerker of

Nadere informatie

Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, niemand van ons sterft voor zichzelf alleen. Rom. 14: 7, 8. Mijn uitvaartwensen.

Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, niemand van ons sterft voor zichzelf alleen. Rom. 14: 7, 8. Mijn uitvaartwensen. Niemand van ons leeft voor zichzelf alleen, niemand van ons sterft voor zichzelf alleen. Rom. 14: 7, 8 Mijn uitvaartwensen Compact Persoonlijke gegevens Geachte lezer, Voor u ligt het document Mijn uitvaartwensen

Nadere informatie

Mijn laatste wensenboekje

Mijn laatste wensenboekje Met eerb ied e n re sp ect Bos begrafenissen Uitvaartleider J.L. (Joost) Bos Mijn laatste wensenboekje Naam:... Wensen document Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden, executeur-testamentair,

Nadere informatie

Wilsbeschikking. Persoonlijke gegevens: Naam: Voornamen: Roepnaam: Geboren op: in: Geslacht: Man / Vrouw. Adres: Postcode en woonplaats:

Wilsbeschikking. Persoonlijke gegevens: Naam: Voornamen: Roepnaam: Geboren op: in: Geslacht: Man / Vrouw. Adres: Postcode en woonplaats: Wilsbeschikking Persoonlijke gegevens: Naam: Roepnaam: Geboren op: in: Geslacht: Man / Vrouw Adres: Postcode en woonplaats: Telefoon: mobielnr: Nationaliteit: Naam huisarts: telefoon: Burgerlijke staat:

Nadere informatie

. Dit boekje wordt u aangeboden door Algemene begrafenis en Crematievereniging Samenwerking. Telefoon 045-563 9502

. Dit boekje wordt u aangeboden door Algemene begrafenis en Crematievereniging Samenwerking. Telefoon 045-563 9502 T. Dit boekje wordt u aangeboden door Algemene begrafenis en Crematievereniging Samenwerking 045-563 9502 www.begrafenisvereniging.nl/abcsamenwerking Woord vooraf Waarom u dit boekje wordt aangeboden.

Nadere informatie

Mijn uitvaartwensen, zo wil ik het graag! Telefoon 056/42.30.28-24/24, 7/7

Mijn uitvaartwensen, zo wil ik het graag! Telefoon 056/42.30.28-24/24, 7/7 Mijn uitvaartwensen, zo wil ik het graag! Telefoon 056/42.30.28-24/24, 7/7 Mijn uitvaartwensen, zo wil IK het graag! Meer en meer mensen nemen hun voorzorgen om hun uitvaart op voorhand vast te leggen.

Nadere informatie

Inlichtingen betreffende het afstaan van een lichaam na overlijden aan het Vesalius Instituut. Laatste wilsbeschikking. Algemene informatie

Inlichtingen betreffende het afstaan van een lichaam na overlijden aan het Vesalius Instituut. Laatste wilsbeschikking. Algemene informatie FACULTEIT GENEESKUNDE VESALIUS INSTITUUT VAARDIGHEIDSCENTRUM ANATOMIE MINDERBROEDERSSTRAAT 12, BLOK Q, BUS 1031 BE-3000 LEUVEN KATHOLIEKE UNIVERSITEIT LEUVEN Inlichtingen betreffende het afstaan van een

Nadere informatie

Uitvaartcodicil. Bel bij een overlijden met 0521-513660. Wij zijn dag en nacht bereikbaar.

Uitvaartcodicil. Bel bij een overlijden met 0521-513660. Wij zijn dag en nacht bereikbaar. Uitvaartcodicil Bel bij een overlijden met 0521-513660 Wij zijn dag en nacht bereikbaar. Bewaar dit codicil op een plek waar uw nabestaanden hem makkelijk vinden, laat uw nabestaanden ook weten dat u een

Nadere informatie

ROUWPROTOCOL. BS De Regenboog. Rouwprotocol Bs de Regenboog Schijndel versie: juli 2014

ROUWPROTOCOL. BS De Regenboog. Rouwprotocol Bs de Regenboog Schijndel versie: juli 2014 1 ROUWPROTOCOL BS De Regenboog 2 OVERLIJDEN VAN EEN LEERLING 1. Na verifiëring worden de teamleden via email, en daarna telefonisch geïnformeerd door de directie. De leerkrachten bepalen zelf in hoeverre

Nadere informatie

wilsbeschikking Uitvaartvereniging de Laatste Eer

wilsbeschikking Uitvaartvereniging de Laatste Eer wilsbeschikking 1 wilsbeschikking Speciale wensen en belangrijke gegevens voor nabestaanden Wat te doen bij overlijden Neem contact op met Uitvaartvereniging De Laatste Eer 071 402 86 89 Beantwoord de

Nadere informatie

Rebel's BEGRAFENISONDERNEMING. sinds 1815. Uitvaartcodicil

Rebel's BEGRAFENISONDERNEMING. sinds 1815. Uitvaartcodicil sinds 1815 Rebel's BEGRAFENISONDERNEMING Uitvaartcodicil SPECIALE WENSEN EN ANDERE GEGEVENS ONDERGETEKENDE: PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Postcode/woonplaats Geboortedatum Partner van Naam huisarts BIJ OVERLIJDEN

Nadere informatie

Wensenformulier. Waar zijn de bescheiden te vinden? Marjanvandergiessenuitvaartzorg.nl // Kerkweg 235 2985AS Ridderkerk. Persoonlijke gegevens.

Wensenformulier. Waar zijn de bescheiden te vinden? Marjanvandergiessenuitvaartzorg.nl // Kerkweg 235 2985AS Ridderkerk. Persoonlijke gegevens. Wensenformulier Persoonlijke gegevens Postcode/woonplaats Geboortedatum Ο gehuwd met: Ο ongehuwd Ο geregistreerd partner van: Waar zijn de bescheiden te vinden? Codicil Sleutels bankkluis Filiaal bank

Nadere informatie

Uitvaartcodicil Bel bij een overlijden met uw uitvaartondernemer.

Uitvaartcodicil Bel bij een overlijden met uw uitvaartondernemer. Uitvaartcodicil Bel bij een overlijden met uw uitvaartondernemer. Bewaar dit codicil op een plek waar uw nabestaanden hem makkelijk vinden, laat uw nabestaanden ook weten dat u een codicil heeft en waar

Nadere informatie

MIJN PERSOONLIJKE WILSBESCHIKKING. Wilsbeschikking

MIJN PERSOONLIJKE WILSBESCHIKKING. Wilsbeschikking MIJN PERSOONLIJKE WILSBESCHIKKING Wilsbeschikking Wilsbeschikking Wensen van nu, voor later. Voor de nabestaande is het een geruststellende gedachte te weten dat zij de uitvaart hebben kunnen regelen zoals

Nadere informatie

Heeft u bijzondere wensen voor uw uitvaart? Leg ze nu al vast. Dit kan via dit uitvaartcodicil van Begrafenis en Crematieonderneming Theo Arts.

Heeft u bijzondere wensen voor uw uitvaart? Leg ze nu al vast. Dit kan via dit uitvaartcodicil van Begrafenis en Crematieonderneming Theo Arts. Heeft u bijzondere wensen voor uw uitvaart? Leg ze nu al vast. Dit kan via dit uitvaartcodicil van Begrafenis en Crematieonderneming Theo Arts. Zij geven u de zekerheid dat uw uitvaart wordt verzorgd op

Nadere informatie

Gooische Uitvaartverzorging: Dicht bij u

Gooische Uitvaartverzorging: Dicht bij u 2 Gooische Uitvaartverzorging: Dicht bij u Het overlijden van een naaste behoort tot de meest verdrietige gebeurtenissen in een mensenleven. Juist in die moeilijke periode moet u kunnen rekenen op een

Nadere informatie

Mijn persoonlijke wilsbeschikking

Mijn persoonlijke wilsbeschikking Mijn persoonlijke wilsbeschikking wilsbeschikking Wensen van nu, voor later. Voor de nabestaanden is het een geruststellende gedachte te weten dat zij de uitvaart hebben kunnen regelen zoals de overledene

Nadere informatie

HET WENSENBOEK. Wensen die ik heb als ik erg ziek ben en niet meer beter wordt!

HET WENSENBOEK. Wensen die ik heb als ik erg ziek ben en niet meer beter wordt! HET WENSENBOEK Wensen die ik heb als ik erg ziek ben en niet meer beter wordt! Beleidsnotitie Wensenboek Auteur(s) A.Trienekens Datum September 2009 Advies/instemming Managementteam 22 september 2009 Centrale

Nadere informatie

Draaiboek bij overlijden

Draaiboek bij overlijden Draaiboek bij overlijden Inhoudsopgave DRAAIBOEK BIJ OVERLIJDEN VAN EEN LEERLING...3 DRAAIBOEK BIJ OVERLIJDEN VAN EEN COLLEGA...8 DRAAIBOEK BIJ OVERLIJDEN VAN EEN OUDER VAN EEN LEERLING...12 DRAAIBOEK

Nadere informatie

Mijn persoonlijke wilsbeschikking

Mijn persoonlijke wilsbeschikking Mijn persoonlijke wilsbeschikking wilsbeschikking Wensen van nu, voor later. Voor de nabestaande is het een geruststellende gedachte te weten dat zij de uitvaart hebben kunnen regelen zoals de overledene

Nadere informatie

LAATSTE WILSBESCHIKKING SPECIALE WENSEN EN ANDERE GEGEVENS HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN

LAATSTE WILSBESCHIKKING SPECIALE WENSEN EN ANDERE GEGEVENS HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN LAATSTE WILSBESCHIKKING SPECIALE WENSEN EN ANDERE GEGEVENS HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Geboortedatum Partner van Telefoonnummer partner Huisarts Naam huisarts

Nadere informatie

Draaiboek bij ziekte en overlijden

Draaiboek bij ziekte en overlijden Datum Draaiboek bij ziekte en overlijden Hoe kan de school handelen bij het overlijden van een leerling? In dit overzicht vindt u een samenvatting van deze informatie in een checklist per onderdeel. Dit

Nadere informatie

ABOVO Uitvaartverzorging. John den Breejen

ABOVO Uitvaartverzorging. John den Breejen ABOVO Uitvaartverzorging John den Breejen Mag ik mij even voorstellen... Mijn naam is John den Breejen, ik ben de eigenaar van Abovo uitvaartverzorging te Spijkenisse Een stukje geschiedenis In 1991 kwam

Nadere informatie

HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN

HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN Ondergetekende, HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN Postcode/woonplaats : Geboortedatum : telefoon: Partner van : Naam huisarts : Bij overlijden direct waarschuwen per telefoon, telegram, expresbrief:

Nadere informatie

Wilsbeschikking. Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer: Emailadres: Geboortedatum: Geboorteplaats: Burgerlijke stand: Naam: Adres:

Wilsbeschikking. Naam: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer: Emailadres: Geboortedatum: Geboorteplaats: Burgerlijke stand: Naam: Adres: Wilsbeschikking Ondergetekende verklaard deze wilsuiting naar eigen wensen te hebben ingevuld, hopende op een zo specifiek mogelijk nageleefde uitvaart. Personalia Postcode: Woonplaats: Emailadres: Geboortedatum:

Nadere informatie

Codicil Mijn laatste wens

Codicil Mijn laatste wens Adiós con Amor Uitvaart organisatie & begeleiding Jet van der Heijden NIE ES X6207607E www.adiosconamor.com 03730 Jávea (Alicante) Tel.(+34) 661100390 info@adiosconamor.com Codicil Mijn laatste wens Steeds

Nadere informatie

Ter inleiding. Persoonlijke wensen

Ter inleiding. Persoonlijke wensen 06-534 321 44 Ter inleiding Wanneer er een familielid overlijdt, wordt u met diep verdriet geconfronteerd en moet er in een korte tijd veel geregeld worden. Wij willen u bij deze wilsbeschikking informatie

Nadere informatie

De laatste wensen van

De laatste wensen van Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal Vlaanderenlaan 1, 9501 TJ Stadskanaal 0599-612437 info@nuv-stadskanaal.nl www.nuv-stadskanaal.nl De laatste wensen van dhr. / mevr. Uw wensen in een wilsbeschikking

Nadere informatie

Duidelijkheid brengt rust

Duidelijkheid brengt rust Duidelijkheid brengt rust Onze doelstelling als uitvaartonderneming is samen met de nabestaanden een mooi en waardig afscheid te realiseren voor hun dierbare. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening

Nadere informatie

Deel 2 Uitvaartwensen

Deel 2 Uitvaartwensen Levensdossier Deel 2 Uitvaartwensen Voorwoord Voor u ligt een belangrijk document: Met dit levensdossier legt u alle relevante gegevens vast die uw familie, partner, executeur, notaris of anderen moeten

Nadere informatie

Informatiebrochure voor bewoners en familieleden rond Palliatieve zorgverlening in WZC de Bekelaar

Informatiebrochure voor bewoners en familieleden rond Palliatieve zorgverlening in WZC de Bekelaar Uw zorg, onze zorg Vallen en fixatie Palliatieve zorg Wondzorg Zorg voor de bewoner Incontinentiezorg Vroegtijdige zorgplanning Mentorschap Aandachtspersoon Voeding RZL Dementie Informatiebrochure voor

Nadere informatie

Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal Vlaanderenlaan TJ Stadskanaal

Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal Vlaanderenlaan TJ Stadskanaal Neutrale Uitvaartvereniging Stadskanaal Vlaanderenlaan 1 9501 TJ Stadskanaal 0599-612437 info@nuv-stadskanaal.nl www.nuv-stadskanaal.nl Wilsbeschikking dhr. / mevr. Uw wensen in een wilsbeschikking vastleggen!

Nadere informatie

Checklist: wat de doen na een overlijden?

Checklist: wat de doen na een overlijden? Checklist: wat de doen na een overlijden? MEDISCH ATTEST BEGRAFENISONDERNEMER AANGIFTE BURGERLIJKE STAND UITVAART ADVISEUR/ NOTARIS BANKEN INSTANTIES verwittigen OVERLEVINGSPENSIOEN AANGIFTE Het overlijden

Nadere informatie

OVER DOOD EN DOODGAAN

OVER DOOD EN DOODGAAN OVER DOOD EN DOODGAAN Veel mensen willen daar liever niet aan denken. Toch wordt ieder mens er vroeg of laat mee geconfronteerd en vaak komt het dan ook nog onverwacht. Maar er zijn zaken die van tevoren

Nadere informatie

Afscheid bij overlijden

Afscheid bij overlijden Afscheid bij overlijden Zorgexpertisehuis Liduina www.zge.nl Afscheid nemen is moeilijk genoeg U heeft uw dierbare verloren en staat nu voor de moeilijke en verdrietige taak: het afscheid voorbereiden.

Nadere informatie

Dit formulier printen, invullen en opsturen naar:

Dit formulier printen, invullen en opsturen naar: Dit formulier printen, invullen en opsturen naar: Geuns Uitvaartbegeleiding Antwoordnummer 1053 6000 VB WEERT (postzegel is niet nodig) U krijgt dan uw laatste wensen duidelijk uitgewerkt op papier thuisgestuurd.

Nadere informatie

Brochure bij overlijden

Brochure bij overlijden Brochure bij overlijden Imeldaziekenhuis Bloemen met waterdruppels als ogen vol tranen, de grashalmen gebogen van verdriet... Wim Hofman imelda omringt u met zorg Geachte mevrouw, Geachte heer, Beste zoon

Nadere informatie

Vrije Basisschool de Regenboog

Vrije Basisschool de Regenboog Protocol Rouwverwerking 1. Het overlijden van een leerling 2. Het overlijden van een personeelslid 3. Het overlijden van een ouder, broer of zus van een leerling 1. Het overlijden van een leerling 1.1.

Nadere informatie

PERSOONLIJKE GEGEVENS (deze zijn nodig bij het doen van aangifte van overlijden bij de gemeente)

PERSOONLIJKE GEGEVENS (deze zijn nodig bij het doen van aangifte van overlijden bij de gemeente) 1 PERSOONLIJKE GEGEVENS (deze zijn nodig bij het doen van aangifte van overlijden bij de gemeente) Naam... Voornamen... Postcode en woonplaats... Geboortedatum... Geboorteplaats... Gehuwd met... Gescheiden

Nadere informatie

Draaiboek bij overlijden (leerling of collega)

Draaiboek bij overlijden (leerling of collega) Draaiboek bij overlijden (leerling of collega) Het bericht komt binnen (vink de checklist af): Bij een ongeval, bij een overlijden op school of een overlijden waarbij de school betrokken is: Zorgt de ontvanger

Nadere informatie

Belangrijke gegevens voor mijn nabestaanden. Uitvaartwensen van

Belangrijke gegevens voor mijn nabestaanden. Uitvaartwensen van Belangrijke gegevens voor mijn nabestaanden Uitvaartwensen van Wilsbeschikking Wensen van nu, voor later. Voor de nabestaanden is het een geruststellende gedachte te weten dat, zij de uitvaart hebben kunnen

Nadere informatie

Uw Kerkelijke Uitvaart

Uw Kerkelijke Uitvaart Uw Kerkelijke Uitvaart 2 Adressen Pastor T.F. Buitendijk OCarm Westelijk Halfrond 1 1183 HN Amstelveen tel. 020 641 63 01 e-mail: tom.buitendijk@hetnet.nl Pastor Ph. Kint Ronde Hoep Oost 31 1191 KC Ouderkerk

Nadere informatie

Wensen voor mijn uitvaart. Iepie Lindeboom-Hospes útfeartbegelieder

Wensen voor mijn uitvaart. Iepie Lindeboom-Hospes útfeartbegelieder Wensen voor mijn uitvaart Iepie Lindeboom-Hospes útfeartbegelieder Voor een afscheid met liefde en respect Wat heb ik u te bieden? Samen met u regel ik op de manier zoals u wenst de uitvaart. Door naar

Nadere informatie

Mijn Laatste Wensen. www.jansenuitvaartzorg.nl

Mijn Laatste Wensen. www.jansenuitvaartzorg.nl Mijn Laatste Wensen Wensenformulier van: Naam: Voornamen: Adres: Postcode: Woonplaats: Geboortedatum: Geboorteplaats: Datum van invullen: Handtekening: Hierin staan de wensen beschreven die ik heb, na

Nadere informatie

Mijn uitvaart... laatste wensenformulier. Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden

Mijn uitvaart... laatste wensenformulier. Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden Mijn uitvaart... laatste wensenformulier Vertrouwelijke gegevens voor mijn nabestaanden HILHORST uitvaartverzorging biedt u hierbij geheel vrijblijvend een Wensenformulier aan. Dit formulier is een hulpmiddel,

Nadere informatie

INFO VOOR NABESTAANDEN PRAKTISCHE GIDS VOOR NABESTAANDEN

INFO VOOR NABESTAANDEN PRAKTISCHE GIDS VOOR NABESTAANDEN INFO VOOR NABESTAANDEN PRAKTISCHE GIDS VOOR NABESTAANDEN INHOUD 01 Voorwoord 4 02 Het mortuarium van het UZ Gent 5 03 De aangifte van het overlijden 7 04 Diensten die u moet verwittigen 8 05 De begrafenis

Nadere informatie

Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink

Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink Christelijke Begrafenisverzorging J. Veenendaal-Meilink Wilsbeschikking van: Herikhof 15 3831 AM Leusden Telefoon: 033-433 76 17 E-mail: info@veenendaalmeilink.nl www.begrafenisverzorgingleusden.nl In

Nadere informatie

Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde

Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde -2- Wensen bij overlijden en uitvaart Voor u ligt het persoonlijk wensenboekje uitgegeven door Begrafenisvereniging Onstwedde Waarom dit boekje Nabestaanden weten soms niet wat de wensen van de overledene

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Begraafplaatsen in Zwijndrecht

Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Begraafplaatsen in Zwijndrecht Inleiding Aan het einde van een mensenleven wacht onvoorwaardelijk de dood. Bij het eind van een leven hoort ook het proces van afscheid nemen.

Nadere informatie

LAATSTE WENSEN FORMULIER VAN. Peppelerweg 2 3881 XK Putten Tel. 0341-363366 Fax. 0341-363086 E-mail: henktermaat@hetnet.nl www.henktermaat.

LAATSTE WENSEN FORMULIER VAN. Peppelerweg 2 3881 XK Putten Tel. 0341-363366 Fax. 0341-363086 E-mail: henktermaat@hetnet.nl www.henktermaat. LAATSTE WENSEN FORMULIER VAN Peppelerweg 2 3881 XK Putten Tel. 0341-363366 Fax. 0341-363086 E-mail: henktermaat@hetnet.nl www.henktermaat.nl HOE TE HANDELEN IN GEVAL VAN MIJN OVERLIJDEN Ondergetekende

Nadere informatie

PROCEDURE TE VOLGEN BIJ LICHAAMSDONATIE AAN DE GROEP BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN VAN DE KULAK

PROCEDURE TE VOLGEN BIJ LICHAAMSDONATIE AAN DE GROEP BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN VAN DE KULAK PROCEDURE TE VOLGEN BIJ LICHAAMSDONATIE AAN DE GROEP BIOMEDISCHE WETENSCHAPPEN VAN DE KULAK 1. Bij overlijden moet de universiteit zo snel mogelijk, ten laatste de eerstvolgende werkdag, telefonisch worden

Nadere informatie

Naam :... Voornamen (voluit) :... Adres :... Postcode :... Woonplaats :... Geboren op :... te... Nationaliteit :... Echtgeno(o)t(e) van :...

Naam :... Voornamen (voluit) :... Adres :... Postcode :... Woonplaats :... Geboren op :... te... Nationaliteit :... Echtgeno(o)t(e) van :... Mijn persoonlijke wensen voor het laatste afscheid Ondergetekende: Naam : Voornamen (voluit) :... Adres :... Postcode :... Woonplaats :... Geboren op :... te... Nationaliteit :... Echtgeno(o)t(e) van :...

Nadere informatie

Woonplaats. Geboortedatum. Telefoon. Partner van. Levensovertuiging. Naam huisarts. Telefoon

Woonplaats. Geboortedatum. Telefoon. Partner van. Levensovertuiging. Naam huisarts. Telefoon Mijn uitvaartwensen Naam Woonplaats Geboortedatum Telefoon Partner van Levensovertuiging Naam huisarts Telefoon Wanneer ik overlijd wil ik graag dat de volgende personen als eerste op de hoogte worden

Nadere informatie

Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis

Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis Als een dierbare sterft... Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis Een geliefde mens verliezen is een pijnlijk en ingrijpend gebeuren. Het afscheid raakt het hart van een gezin of

Nadere informatie

Rouwprotocol Widdonckschool Weert

Rouwprotocol Widdonckschool Weert Rouwprotocol Widdonckschool Weert overlijden van ouder(s) / verzorger(s) In dit protocol wordt beschreven hoe Widdonckschool Weert kan handelen bij het overlijden van een ouder(s) / verzorger(s) van (een

Nadere informatie

Draaiboek bij overlijden

Draaiboek bij overlijden Draaiboek bij overlijden DRAAIBOEK BIJ HET OVERLIJDEN VAN EEN COLLEGA Ia. De gebeurtenis vindt plaats op school 1. Een levensbedreigend voorval op school wordt onmiddellijk aan de vestigingsdirecteur gemeld.

Nadere informatie

Geachte mevrouw Geachte heer

Geachte mevrouw Geachte heer FGEN NANT - PROF. DR. GUY HUBENS CGB - GROENENBORGERLAAN 171 B-2020 ANTWERPEN Prof. dr. Guy Hubens Faculteit Geneeskunde Lab. Experimentele Heelkunde en Anatomie Anatomie en Embryologie Groenenborgerlaan

Nadere informatie

Rouwprotocol Bij het overlijden van een collega na een lange ziekte.

Rouwprotocol Bij het overlijden van een collega na een lange ziekte. Rouwprotocol Bij het overlijden van een collega na een lange ziekte. Het protocol is bestemd voor het primair onderwijs. Het is ontwikkeld en samengesteld door mevrouw Roelie Loois, IB'er bij SBO Mozaïek

Nadere informatie

Uw persoonlijk invulboekje

Uw persoonlijk invulboekje Uw persoonlijk invulboekje Tijdens een uitvaart komen uw nabestaanden voor veel vragen te staan, vragen waar ze nog nooit over hebben nagedacht. Hierbij komen ze voor keuzes te staan die misschien niet

Nadere informatie

Mijn laatste wens. Verleyen Van Baelen

Mijn laatste wens. Verleyen Van Baelen Mijn laatste wens Dit document is een handig hulpmiddel om uw persoonlijke wensen vast te leggen. U bepaalt zelf aan de hand hiervan hoe uw afscheid zal verlopen en dit helpt uw naasten bij de beslissingen

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Miltenburg Uitvaartverzorging

Met vriendelijke groet, Miltenburg Uitvaartverzorging Vrijwel alles in dit leven is onzeker, slechts één ding staat vast: voor iedereen komt een moment waarop aan dit leven een einde komt. Of de dood nu plotseling komt of niet- u kunt er voor zorgen dat uw

Nadere informatie

Voor het melden van een overlijden zijn wij 24 uur per dag bereikbaar: Mijn Laatste Wensen

Voor het melden van een overlijden zijn wij 24 uur per dag bereikbaar: Mijn Laatste Wensen Voor het melden van een overlijden zijn wij 24 uur per dag bereikbaar: 0475-48 61 00 Mijn Laatste Wensen Vertrouwelijke informatie voor nabestaanden. Bewaar dit formulier bij uw familiepapieren/officiële

Nadere informatie

Geboortedatum. Handtekening. Het versturen van rouwkaarten voor de uitvaart na de uitvaart geen rouwkaarten laat ik mijn nabestaanden bepalen

Geboortedatum. Handtekening. Het versturen van rouwkaarten voor de uitvaart na de uitvaart geen rouwkaarten laat ik mijn nabestaanden bepalen [mooi] afscheid voor een mooi en persoonlijk afscheid... zoals de dag uit de nacht treedt treedt het leven uit de dood er is liefde die niet sterft Toon Hermans mijn uitvaart In mijn uitvaart heb ik aangegeven

Nadere informatie

Uitvaartzorg Arthur Nijsten

Uitvaartzorg Arthur Nijsten Uitvaartzorg Arthur Nijsten Voornamen: Adres: Woonplaats: Geboortedatum: De hierna volgende wensen en aanwijzingen zijn door mij vastgesteld om als handleiding te dienen bij het regelen van mijn uitvaart.

Nadere informatie

Uitvaartverzorging Jannie Hulsbergen. Bericht van mijn overlijden graag doorgeven aan: Loonberg 26 4617 NX Bergen op Zoom

Uitvaartverzorging Jannie Hulsbergen. Bericht van mijn overlijden graag doorgeven aan: Loonberg 26 4617 NX Bergen op Zoom Bericht van mijn overlijden graag doorgeven aan: Uitvaartverzorging Jannie Hulsbergen Loonberg 26 4617 NX Bergen op Zoom tel. 0164-246664 GSM: 06-51910414 www.uitvaartverzorgingnaarwens.nl naam: voornamen:

Nadere informatie

Mijn. laatste wensen CREMATIE

Mijn. laatste wensen CREMATIE Mijn laatste wensen CREMATIE Mijn laatste wensen Vertrouwelijke gegevens voor nabestaanden, executeur-testamentair, bewindvoerder of curator van de heer of mevrouw Woord vooraf In dit boekje kunt u vastleggen

Nadere informatie

Procedure euthanasie ouderenzorg

Procedure euthanasie ouderenzorg Procedure euthanasie ouderenzorg 1. Euthanasie: Volgens de Belgische wetgeving wordt euthanasie omschreven als het opzettelijk levensbeëindigend handelen door een andere dan de betrokkene op diens verzoek

Nadere informatie

[ROUWPROTOCOL] Dit rouwprotocol geeft aan hoe de Jacobus school omgaat bij overlijden

[ROUWPROTOCOL] Dit rouwprotocol geeft aan hoe de Jacobus school omgaat bij overlijden [ROUWPROTOCOL] Dit rouwprotocol geeft aan hoe de Jacobus school omgaat bij overlijden Dit rouwprotocol is van kracht per 01-01-2016 en blijft in werking voor zolang er geen wijzigingen zijn overeengekomen.

Nadere informatie

Mijn persoonlijke wensen

Mijn persoonlijke wensen Mijn persoonlijke wensen Groenewoudlaan 4, 6004 VE Weert 0495-543815 www.uitvaart-vangansewinkel.nl Patersveld 19, 6001 SN Weert Fax. 0495-546184 info@uitvaart-vangansewinkel.nl Persoonlijke gegevens Achternaam

Nadere informatie

Begrafenisvereniging De Laatste Eer Markelo

Begrafenisvereniging De Laatste Eer Markelo Begrafenisvereniging De Laats Eer Markelo Adm.: G.J.H. Leunk Secr.: A. Karsenberg-Elkink Stationsweg 37 Koelertsweg 1b 7475 NM Markelo 7475 TX Markelo l. 0547 352283 l. 0547 388269 administratie@delaatseermarkelo.nl

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens

Persoonlijke gegevens Persoonlijke gegevens Familienaam : Voornamen (voluit) : Geboortedatum : Geboorteplaats : Burgerlijke staat : Samenwonend met : Gehuwd met : Eerder gehuwd met : Weduwe/weduwnaar van : Gescheiden van :

Nadere informatie

Uitvaartzorg Kaag & Braassem R. van Rijnsingel 94 2371 ER Roelofarendsveen

Uitvaartzorg Kaag & Braassem R. van Rijnsingel 94 2371 ER Roelofarendsveen Uitvaartzorg Kaag & Braassem R. van Rijnsingel 94 2371 ER Roelofarendsveen Jos van Klink 06 57747129 - Trees Zandvliet 06 10469958 In dit registratieboekje geeft u aan hoe uw uitvaart moet worden vormgegeven.

Nadere informatie

Mijn afscheid geregeld

Mijn afscheid geregeld Mijn afscheid geregeld Geeft uw wensen rondom uw afscheid weer. Het biedt ondersteuning voor uw nabestaanden en kan hun de nodige verlichting bieden bij het regelen van uw afscheid. woord vooraf 1 Woord

Nadere informatie

Laatste wensenformulier

Laatste wensenformulier Laatste wensenformulier Met dit formulier legt u eenvoudig uw uitvaartwensen vast. Sociale Uitvaartzorg Nederland kan u ondersteunen bij het invullen van dit formulier, maar ook als het om de uitvoer van

Nadere informatie

Inlichtingen begrafenissen in concessies

Inlichtingen begrafenissen in concessies Gemeentebestuur van Jette Inlichtingen begrafenissen in concessies Mevrouw, Mijnheer, Een naaste verliezen is een pijnlijk moment. Met deze brochure wensen wij u te informeren en te begeleiden. Er moeten

Nadere informatie

INFORMATIE BIJ HET OVERLIJDEN VAN UW FAMILIELID

INFORMATIE BIJ HET OVERLIJDEN VAN UW FAMILIELID INFORMATIE BIJ HET OVERLIJDEN VAN UW FAMILIELID Aan de familie, Vrienden van de overledene, De directie en de personeelsleden van de Europa Ziekenhuizen wensen hun oprechte deelneming te betuigen bij het

Nadere informatie

Mijn uitvaart. Ondergetekende, De heer / mevrouw

Mijn uitvaart. Ondergetekende, De heer / mevrouw Mijn uitvaart Mijn uitvaart In dit boekje kunt u op uw gemak alle persoonlijke wensen In dit document geeft u nu alvast het antwoord op een aantal Ondergetekende, en voorkeuren ten aanzien van uw eigen

Nadere informatie

Printversie wilsbeschikking. Voorwoord

Printversie wilsbeschikking. Voorwoord Printversie wilsbeschikking Voorwoord Indien u de vragen zorgvuldig invult, kunnen uw wensen in veel opzichten van nut zijn voor uw nabestaanden. u kunt de wensen aangeven, die na uw overlijden moeten

Nadere informatie

Ons Erf. Algemene voorstelling van Ons Erf Palliatieve zorg binnen Ons Erf

Ons Erf. Algemene voorstelling van Ons Erf Palliatieve zorg binnen Ons Erf Ons Erf Algemene voorstelling van Ons Erf Palliatieve zorg binnen Ons Erf 21 maart 2013 ONS ERF 1 Ons Erf missie Dienstverleningscentrum Personen met nood aan permanent toezicht en intensieve ondersteuning

Nadere informatie

Persoonlijk wensenboekje

Persoonlijk wensenboekje ALTEVEER KERKENVELD Persoonlijk wensenboekje Uitvaartverzorging Grafkistenfabriek Nieuw-Amsterdam UITVAARTZORG K ER M STICHTING KEUR U heeft een goede levens verzekering, maar wie verzorgt uw uitvaart...?

Nadere informatie

Na mijn overlijden wil ik worden begraven wil ik worden gecremeerd laat ik mijn nabestaanden bepalen of ik word begraven of gecremeerd

Na mijn overlijden wil ik worden begraven wil ik worden gecremeerd laat ik mijn nabestaanden bepalen of ik word begraven of gecremeerd Naam Voornamen (voluit) Geboortedatum Telefoon Straat Postcode Plaats Huisnr. Vrouw Man Datum Plaats Na mijn overlijden wil ik worden begraven wil ik worden gecremeerd laat ik mijn nabestaanden bepalen

Nadere informatie

Monuta Uitvaartzorg. Uw wensen centraal!

Monuta Uitvaartzorg. Uw wensen centraal! Monuta Uitvaartzorg. Uw wensen centraal! Welkom bij Monuta Uitvaartzorg- en verzekeringen U gaat kiezen of heeft gekozen voor een uitvaartverzekering van Monuta. Een goede beslissing voor nu, met veel

Nadere informatie