1 (gemeenteraadszitting van 6 november 2018)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 (gemeenteraadszitting van 6 november 2018)"

Transcriptie

1 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 6 NOVEMBER 2018 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Veerle Schoenmaekers, Luc Hendrix, schepenen, Johan Sauwens, Fons Caubergh, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Veronik Moesen, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs, Hilde Luca, raadsleden, Kristien Schoofs, algemeen directeur. VERONTSCHULDIGD: Griet Mebis, Peter Simons, schepenen, Jos Roebben, raadslid Raadslid Ann Thijs verlaat de openbare vergadering tijdens behandeling van het agendapunt 6 en vervoegt de openbare vergadering tijdens behandeling van het agendapunt 7. Raadslid François Nelissen verlaat de openbare vergadering tijdens behandeling van het agendapunt 13 en vervoegt de openbare vergadering tijdens behandeling van het agendapunt 14. DE VERGADERING WORDT OM 20:03 UUR GEOPEND. DE RAAD VERGADERT IN OPENBARE VERGADERING 1. Minnelijke aankopen Ruimtelijk Uitvoeringsplan Spelver III: goedkeuring aankoopovereenkomsten en overeenkomst tot pachtverzaking inzake innemingen 34, 35 en 56 Raadslid Peter Thijs merkt een prijsverschil op tussen perceel 1 en 2 en vraagt hieromtrent meer uitleg. Schepen Bruno Steegen legt uit dat de onderhandelingen in dit dossier gevoerd werden door het studiebureau en het prijsverschil te verklaren is door de onderhandelingsmarge die men heeft. Met eenparigheid van stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Veerle Schoenmaekers, Luc Hendrix, Johan Sauwens, Fons Caubergh, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Veronik Moesen, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs, Hilde Luca) neemt de raad volgend besluit: Artikel Gemeentedecreet bepaalt dat de gemeenteraad exclusief bevoegd is voor het stellen van daden van beschikking met betrekking tot onroerende goederen.

2 2 Omwille van de behoefte van de stad tot uitbreiding van de mogelijkheden voor vestiging van lokale bedrijven en herlokalisatie van zonevreemde bedrijven en gelet op de noodzaak tot herlokalisatie van het containerpark werd het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Spelver III opgemaakt, definitief goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 5 september Samen met het RUP Spelver III werd tevens het onteigeningsplan en bijhorende tabel der innemingen, opgemaakt door Antea Group te Antwerpen in januari 2017 met kenmerk , goedgekeurd. Ingevolge beslissing van het schepencollege werd studiebureau Geotec te Bilzen, Riemsterweg 117, aangesteld om de waarde te bepalen van de betreffende percelen en om de onderhandelingen te voeren in het kader van de grondverwervingen. De stad heeft reeds een aantal gronden verworven in het kader van de uitvoering van het RUP Spelver III. Voor de verdere realisatie van het RUP Spelver III zijn een aantal bijkomende grondverwervingen noodzakelijk. Studiebureau Geotec heeft de onderhandelingen gevoerd en de bijhorende schattingsverslagen d.d. 30 januari 2017 en 23 mei 2017 afgeleverd. Volgende overeenkomsten tot minnelijke aankoop konden worden afgesloten met de betreffende grondeigenaars: de overeenkomst tot aankoop van de percelen grond gelegen te Bilzen, afdeling 1, kadastraal gekend sectie G nummer 135/C P0000 (22a 60ca) en nummer 137/B P0000, voorheen nummer 137/C/deel P0000 (volgens meting 4a 16ca), eigendom van Boelen Inge, Anton, Eline en Sophie, aan de prijs van ,00; de overeenkomst tot aankoop van de percelen grond gelegen te Bilzen, afdeling 1, kadastraal gekend sectie G nummer 214/E P0000, voorheen nummer 214/B/deel P0000 (volgens meting 10a 06ca) en nummer 214/F P0000, voorheen 214/B/deel P0000 (volgens meting 2a 41ca), eigendom van Bienkens Marie-Denise en Bienkens Jean-Pierre, aan de prijs van 8.685,75. Na lang onderhandelen kon uiteindelijk ook een akkoord tot pachtverzaking met de pachter, mevrouw Martens-Marting Anny, worden bekomen. Deze pachtverzaking betreft zowel de hierboven vermelde goederen, zoals aangekocht van de consoorten Boelen en de consoorten Bienkens, maar ook enkele andere percelen dewelke door de stad moeten worden aangekocht in uitvoering van het RUP Spelver III. De totale uittredingsvergoeding voor deze pachtverzaking bedraagt 9.750,00, cf. de aanvullende nota tot berekening van de uittredingsvergoeding, opgemaakt door studiebureau Geotec op 9 oktober De aankopen en de pachtverzaking moeten worden vastgelegd in authentieke akten. De burgemeester kan deze akten administratief verlijden. FINANCIËLE ASPECTEN De te betalen koopsommen en de uittredingsvergoeding bedragen samen ,75. De nodige kredieten zijn voorzien in het budget onder 2018/ ACT-559/ / Er is een gunstig financieel advies.

3 3 Art. 1 Art. 2 Art. 3 De gemeenteraad keurt de bovenvermelde aankoopovereenkomsten met consoorten Boelen en de consoorten Bienkens, alsook de overeenkomst tot pachtverzaking met mevrouw Martens-Marting Anny, goed, samen met de waardebepalingen zoals opgemaakt door studiebureau Geotec. De gemeenteraad gaat ermee akkoord dat de authentieke akten administratief verleden worden door de burgemeester. De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt ontslagen van het nemen van een ambtshalve inschrijving bij de overschrijving van de uitgifte van de authentieke akten. 2. Verkoop restperceel gelegen te Bilzen 10 de afdeling Kleine Spouwen, Keistraat, sectie A nr. 376/P P0000 aan aanpalende eigenaar: goedkeuring verkoopovereenkomst Met eenparigheid van stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Veerle Schoenmaekers, Luc Hendrix, Johan Sauwens, Fons Caubergh, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Veronik Moesen, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs, Hilde Luca) neemt de raad volgend besluit: Artikel Gemeentedecreet bepaalt dat de gemeenteraad exclusief bevoegd is voor het stellen van daden van beschikking met betrekking tot onroerende goederen. De stad Bilzen is eigenaar van het perceel te Bilzen, 10de afdeling Kleine-Spouwen, sectie A nummer 376 P P0000 met een kadastrale oppervlakte van 39ca. Het betreft een restperceel, meer bepaald een wegoverschot van de Keistraat. Per brief van 5 september 2018 werd door de aanpalende eigenaars, de heer Smeets Joep en mevrouw van de Ven Nikkie, de vraag gesteld om dit restperceel te mogen aankopen van de stad. Zij hebben dit perceel zelf al meer dan 10 jaar in gebruik als oprit. Het perceel heeft geen waarde voor het algemeen belang van de stad Bilzen. De andere aanpalende eigenaars, de heer en mevrouw Jacobs-Plusquin, hebben geen bezwaar tegen betreffende verkoop. Door landmeter Mathieu Motten te Bilzen werd op 1 oktober 2018 een waardebepaling opgemaakt waarbij het perceel werd geschat aan 2.925,00. Ingevolge een akkoord omtrent de prijs werd er een verkoopovereenkomst opgemaakt die door de heer Smeets Joep en mevrouw van de Ven Nikkie reeds werd ondertekend.

4 4 Art. 1 Art. 2 Art. 3 De gemeenteraad keurt de overeenkomst goed tot verkoop door de stad Bilzen van het restperceel te Bilzen, 10de afd. Kleine-Spouwen, Keistraat, sectie A nr. 376/P P0000, eigendom van de stad, aan de aanpalende eigenaars, de heer Smeets Joep en mevrouw van de Ven Nikkie, voor de prijs van 2.925,00. Notaris Peter Joossens, Stationsstraat 85 te 3620 Lanaken wordt aangesteld voor het verlijden van de verkoopakte. De Algemene Administratie van de Patrimoniumdocumentatie wordt ontslagen van het nemen van een ambtshalve inschrijving bij de overschrijving van de uitgifte van de authentieke akten. 3. Goedkeuring gebruiksovereenkomsten tussen de stad Bilzen en de aanpalende eigenaars van het perceel gelegen aan het kerkhof te Munsterbilzen, sectie B nummer 552/N/6 P0000, eigendom van de stad Met eenparigheid van stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Veerle Schoenmaekers, Luc Hendrix, Johan Sauwens, Fons Caubergh, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Veronik Moesen, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs, Hilde Luca) neemt de raad volgend besluit: Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald de artikelen 42 en De stad Bilzen is eigenaar van het perceel te Bilzen, 3de afdeling Munsterbilzen, sectie B nummer 552/N/6 P0000, aangrenzend aan het kerkhof. Dit perceel is niet toegankelijk vanaf het kerkhof en het heeft als bestemming zone voor koeren en hovingen volgens het BPA Centrum Munsterbilzen. Dit perceel is reeds lange tijd zonder toestemming van de stad in gebruik genomen door enkele aanpalende eigenaars. Op het plan opgemaakt door landmeter Mathieu Motten te Bilzen op 9 augustus 2018 wordt aangeduid welke respectievelijke delen in gebruik zijn genomen. De stad wenst volle eigenaar te blijven van het perceel maar gaat akkoord om het gebruik door de aanpalende eigenaars te gedogen in ruil voor het onderhoud ervan. Om dit gebruik te regelen werd met de verschillende eigenaars een gebruiksovereenkomst opgemaakt, waarbij zij elk een gedeelte van het perceel nummer 552/N/6 P0000 kosteloos in gebruik krijgen voor een periode van 9 jaar. Het is wenselijk om het schepencollege te machtigen om na het verloop van voormelde termijn van 9 jaar te beslissen om tussen partijen eenzelfde overeenkomst, onder dezelfde voorwaarden, op te maken.

5 5 Art. 1 Art. 2 De gemeenteraad keurt de gebruiksovereenkomsten goed tussen de stad Bilzen en respectievelijk de heer Hansen Wilfried, mevrouw Wijnen Marie Josée en de echtgenoten Valkenborgh-Maris, betreffende het perceel te Bilzen, 3de afdeling Munsterbilzen, sectie B nummer 552/N/6 P0000, eigendom van de stad, in ruil van het onderhoud ervan. Het college van burgemeester en schepenen wordt gemachtigd om na het verloop van voormelde termijn van 9 jaar te beslissen om tussen partijen eenzelfde overeenkomst, onder dezelfde voorwaarden, op te maken. 4. Goedkeuring overeenkomst tussen Elenchus-Invest, de consoorten Molenaers-Loverix en de stad Bilzen betreffende de verplaatsing van een toegang tussen het perceel sectie A nummer 625/C/2 en het plein te Grote Spouwen Met eenparigheid van stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Veerle Schoenmaekers, Luc Hendrix, Johan Sauwens, Fons Caubergh, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Veronik Moesen, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs, Hilde Luca) neemt de raad volgend besluit: Artikel Gemeentedecreet bepaalt dat de gemeenteraad exclusief bevoegd is voor het stellen van daden van beschikking met betrekking tot onroerende goederen. Elenchus-Invest bouwt een woonzorgcentrum te Bilzen, 11 de afdeling Grote Spouwen, langsheen de Pastorijstraat. Het ernaast gelegen plein, gekadastreerd te Bilzen, 11 de afdeling Grote Spouwen, sectie A nummer 623/N P0000 is eigendom van de stad Bilzen en wordt heringericht als een groen park met rustbanken dat in eerste instantie bedoeld is tot gebruik van de bewoners en bezoekers van het woonzorgcentrum. De consoorten Molenaers-Loverix nemen sinds geruime tijd toegang tot hun perceel gelegen Pastorijstraat 4, gekadastreerd te Bilzen, 11 de afdeling Grote Spouwen, sectie A nummer 625/C/2 P0000 (meer bepaald de tuin) via het voormalige plein en plaatsten dan ook een hekwerk op de grens tussen hun perceel en het plein. De Stad Bilzen heeft ingevolge akte d.d. 8 juni 2015 het perceel sectie A 623/M P0000 verkocht aan de NV Ark van Noe (die het nadien verkocht aan BVBA Elenchus-Invest), waarop een gedeelte van de toegang tussen het perceel 625/C/2 P0000 en het plein van de Stad Bilzen lag, zoals afgebeeld op het plan opgemaakt door landmeter-expert Peter Gijsen bij studiebureau Geotec te Bilzen op 5 februari 2015, gevoegd bij voormelde akte d.d. 8 juni Tussen BVBA Elenchus-Invest en de consoorten Molenaers-Loverix werd op 23 februari 2018 een overeenkomst inhoudende een verkoopbelofte opgemaakt waarbij de consoorten Molenaers-Loverix zich ertoe verbinden een gedeelte van het perceel 625/C/2

6 6 P0000 met een oppervlakte van 1a 20ca te verkopen aan BVBA Elenchus-Invest, gelegen in het verlengde van het door de stad verkochte perceel 623/M P0000. Het gedeelte van het perceel 625/C/2 P0000 waarop de huidige toegang naar het plein van de stad gelegen is, komt zo grotendeels in eigendom van Elenchus-Invest. De stad Bilzen wenst het nieuw aan te leggen plein te vrijwaren van gemotoriseerd verkeer. Hierdoor kunnen de consoorten Molenaers-Loverix de huidige toegang tot de tuin van hun perceel 625/C/2 P0000 niet meer bereiken met de wagen. Tussen partijen werd bijgevolg een overeenkomst opgemaakt waarbij een alternatieve toegang voor de consoorten Molenaers-Loverix wordt voorzien en waarbij de afspraken omtrent de aanleg van deze toegang worden vastgelegd. Art. 1 De gemeenteraad keurt de overeenkomst goed tussen de stad Bilzen, BVBA Elenchus-Invest en de consoorten Molenaers-Loverix, waarbij een nieuwe toegang naar de tuin van het perceel te Bilzen, 11 de afdeling Grote Spouwen, sectie A nummer 625/C/2 P0000 wordt voorzien via de nieuw aangelegde parking met ingang aan de Pastorijstraat en waarbij de afspraken omtrent de aanleg van deze toegang worden vastgelegd. 5. Goedkeuring wegtracé, plannen, meetstaat, kostenraming en bestek van de wegeniswerken, rioleringswerken en aanleg nutsvoorzieningen van de verkavelingsaanvraag AV 2018/14, Op de Steeg Bilzen Raadslid Fons Caubergh maakt zich zorgen over een mogelijke aantasting van het uitzicht door de woningen. Schepen Guido Cleuren wijst op het positief advies van RO in dit dossier en het feit dat deze verkaveling volledig in bouwzone ligt. Met 17 ja-stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Veerle Schoenmaekers, Luc Hendrix, Nico Bijnens, Emiel Degrève, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Veronik Moesen, Stefan Jans, Willy Reynders, Hilde Luca) en 11 onthoudingen (Johan Sauwens, Fons Caubergh, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Ann Thijs, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Tom Bosch, Guy Sillen, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meerbepaald art. 2 en 42. Decreet betreffende de omgevingsvergunning van 25 april 2014, meerbepaald art. 31. Besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015 tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, meerbepaald art. 47. Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, meerbepaald art Het college van burgemeester en schepenen ontving op 22 mei 2018 de aanvraag voor

7 7 een omgevingsvergunning van mevrouw Elisa Bosch wonende te Daalstraat 97, 3690 Zutendaal. De aanvraag heeft betrekking op een perceel met als adres Op De Steeg z/n te 3740 Bilzen (Grote Spouwen) en met als kadastrale omschrijving afdeling 11 sectie C nr. 290L. De aanvraag betreft het verkavelen van een perceel in twee loten open bebouwing (lot 1 en lot 2) met aanleg/uitbreiding van nieuwe wegenis. De loten 3 en 4, gelegen in agrarisch gebied, maken geen deel uit van de verkaveling. De aanvraag werd op 19 juli 2018 ontvankelijk en volledig verklaard. Het perceel is gelegen langsheen een ruilverkavelingsweg. Deze weg zal ter hoogte van de nieuw te creëren bouwloten door de aanvrager worden verhard en voorzien van nutsvoorzieningen. De aanvraag werd onderworpen aan een openbaar onderzoek van 25 juli 2018 t.e.m. 23 augustus Tijdens de periode van dit openbaar onderzoek werd er één bezwaar ingediend. De volgende adviezen werden uitgebracht tijdens de omgevingsvergunningsprocedure: - stedelijke dienst mobiliteit: gunstig advies d.d. 23 juli 2018; - stedelijke diensten infrastructuur en milieu: voorwaardelijk gunstig advies d.d. 22 augustus 2018; - Infrax: voorwaardelijk gunstig advies d.d. 22 augustus 2018; - brandweerzone Oost-Limburg: voorwaardelijk gunstig advies d.d. 9 augustus De volgende bijlagen worden gevoegd bij het dossier: Adviezen: Advies brandweer (bijlage 01) Advies dienst infrastructuur en milieu (bijlage 02) Advies dienst mobiliteit (bijlage 03) Bezwaar openbaar onderzoek Bezwaar openbaar onderzoek (bijlage 04) Documenten aanvraag verkaveling Bestek (bijlage 05) Meetstaat (bijlage 06) Plan dwars- en lengteprofiel (bijlage 07) Plan profiel (bijlage 08) Plan verkaveling (bijlage 09) Plan wegenis (bijlage 10) Raming (bijlage 11) Verantwoordingsnota (bijlage 12) Verkavelingsplan bestaande toestand (bijlage 13). Het bezwaar ingediend tijdens het openbaar onderzoek heeft geen betrekking op de uitbreiding van de wegenis. Er werden voorwaardelijke gunstige adviezen uitgebracht door de betrokken adviesinstanties. De vermelde voorwaarden zijn concreet en realistisch en kunnen als voorwaarden en last aan de verkavelingsvergunning opgelegd worden.

8 8 Er is voldaan aan de planologische bepalingen en het voorstel tot verkaveling kan ruimtelijk aanvaard worden. Het voorstel voldoet aan de algemene stedenbouwkundige voorschriften en de vigerende normen. ADVIEZEN De gemeentelijke omgevingsambtenaar stelt voor het wegtracé, de plannen, de meetstaat, de kostenraming en het bestek van de wegeniswerken, rioleringswerken en aanleg nutsvoorzieningen van de verkavelingsaanvraag AV 2018/14 goed te keuren en de voorwaarden gesteld in de adviezen op te leggen aan de verkavelingsvergunning. FINANCIËLE ASPECTEN De raming bedraagt ,65 incl. btw. Deze kosten zijn volledig ten laste van de verkavelaar en worden als last opgelegd in de verkavelingsvergunning. In toepassing van art VCRO 4 dient de verkavelaar er voor te zorgen dat de in de verkaveling opgenomen loten kunnen aansluiten op alle voorzieningen van openbaar nut. Art. 1 De gemeenteraad keurt het wegtracé, de plannen, de meetstaat, de kostenraming en het bestek van de wegeniswerken, rioleringswerken en aanleg nutsvoorzieningen van de verkavelingsaanvraag AV 2018/14, Op de Steeg z/n, kadastraal gekend als afd. 11 sectie C 290L, goed mits de voorwaarden gesteld in de adviezen van de brandweerzone Oost-Limburg, de dienst infastructuur en milieu en Infrax en de kosten ten laste van de verkavelaar worden opgelegd in de verkavelingsvergunning. 6. Besluit tot wijziging van het besluit van de gemeenteraad van 5 juni 2018 omtrent het ontwerp, financiering, bouw en exploitatie van de tennisinfrastructuur Raadslid Fons Caubergh schetst de historiek van het dossier zoals dit eerder door de gemeenteraad werd behandeld. Hij begrijpt het voorstel van wijziging niet en benadrukt dat overal gesproken wordt van een werkingstoelage. Raadslid Guy Sillen sluit zich aan bij collega Fons Caubergh. In het BAFO wordt gesproken van een investeringstoelage. Hij vraagt zich af of de overeenkomst nu nog wel geldig is. Daarnaast stelt hij zich vragen bij de participatie van de stad in een private vennootschap. Werd dit juridisch afgetoetst of een dergelijke constructie wel mogelijk is? Raadslid Thierry De Grunne vraagt uitleg omtrent de uitspraak dat er btw zou verschuldigd zijn op een werkingstoelage. Schepen Guy Swennen verwijst naar de klacht die werd ingediend bij de gouverneur omtrent dit dossier en meer nog naar het antwoord van de gouverneur waarin de klacht werd afgewezen en aldus bevestigd werd dat dit dossier volgens het boekje is verlopen. De discussie hierover werd reeds eerder gevoerd; de stad draagt door dit dossier bij aan de uitbouw van het sportieve gebeuren in Bilzen. In de documenten staat inderdaad werkingstoelage doch dit doet niets af aan het feit dat de bedoeling van de toelage in feite maakt dat er gesproken moet worden van een investeringstoelage. Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft ons daarenboven geadviseerd dit dossier zo voor te leggen wat maakt dat hierover geen extra juridisch

9 9 advies werd ingewonnen. Wat betreft de btw is het eveneens het ABB geweest dat ons gemeld heeft dat er op een werkingstoelage btw verschuldigd zou zijn. Raadslid Fons Caubergh deelt mee dat hij nog een antwoord moet ontvangen op zijn volledig schrijven aan de gouverneur. Raadslid Guy Sillen kan zich niet vinden in dit antwoord. Hij verwijst naar de richtlijnen die hierover bestaan binnen Europa en vraagt zich af of deze aftoetsing is gebeurd. Daarnaast stelt hij zich de vraag of men niet opnieuw de markt moet raadplegen bij een dergelijke fundamentele wijziging van het contract. Raadslid Thierry de Grunne is van mening dat er geen verschil is voor de stad en er aldus geen btw verschuldigd zou zijn bij een werkingstoelage. Raadslid Johan Sauwens geeft aan dat men met het geld van deze subsidie beter voor de optie had gekozen om de hal zelf te bouwen en erna in uitbating te geven. Ook sluit hij zich aan bij de opmerking van collega Guy Sillen omtrent het opnieuw bevragen van de markt bij de wijziging van een van de gunningscriteria. Schepen Guy Swennen vat samen dat iedereen uiteindelijk het erover eens is dat er opnieuw een tennisinfrastructuur dient te komen in Bilzen. De stad zal dit dossier op een juridisch correcte manier verderzetten. Hij heeft hiervoor vertrouwen in het advies dat hieromtrent werd gegeven door mr. Van Geeteruyen en het Agentschap Binnenlands Bestuur. Met 17 ja-stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Veerle Schoenmaekers, Luc Hendrix, Nico Bijnens, Emiel Degrève, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Veronik Moesen, Stefan Jans, Willy Reynders, Hilde Luca), 1 neen-stem (Fons Caubergh) en 9 onthoudingen (Johan Sauwens, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Tom Bosch, Guy Sillen, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald artikel 42. Het gemeenteraadsbesluit van 5 juni 2018 inzake Ontwerp, financiering, bouw en exploitatie van de tennisinfrastructuur besteknummer 216/18: goedkeuring gunning en opstalovereenkomst. Op 5 juni 2018 werd door de gemeenteraad de gunning en opstalovereenkomst goedgekeurd van het dossier Ontwerp, financiering, bouw en exploitatie van de tennisinfrastructuur besteknummer 216/18. In dit besluit wordt in artikel 5 opgenomen dat er een goedkeuring wordt verleend aan de toekenning van een jaarlijkse werkingstoelage door de stad Bilzen aan de bvba Tennis Katteberg. Bij de opmaak van de beleidsrapporten is er echter vastgesteld dat het doel waarvoor de subsidie verleend wordt ertoe leidt dat er hier gesproken moet worden van een investeringstoelage en niet van een werkingstoelage. Bijgevolg werd in de beleidsrapporten ook gesproken van investeringstoelage.

10 10 Om deze reden moet het besluit van 5 juni 2018 aangepast worden in die zin dat ook hier moet gesproken worden van een investeringstoelage. De duurtijd van de opstalovereenkomst bedraagt 25 jaar met een mogelijke verlenging. Het is duidelijk dat de stad niet de intentie heeft om de exploitant verder een toelage te geven na deze 10 jaar. Om deze reden moet de toelage gezien worden als een eenmalige opstartvergoeding (weliswaar gespreid over 10 jaar) om de tennisbeleving mogelijk te maken door de inrichting van een nieuwe infrastructuur. De tennisuitbating houdt na die 10 jaar echter niet op te bestaan. Met andere woorden, zal de initiële investering er toe bijdragen dat na 20 jaar nog steeds tennis kan gespeeld worden op deze terreinen. Dit maakt dat de stad Bilzen in de eerste 10 jaar een investering doet om gedurende langere periode een aanbod van tennis voor de burgers te hebben op haar grondgebied. Uitgaven die een dergelijk duurzaam karakter hebben en die een meerwaarde voor de toekomst betekenen, dienen in de boekhouding als investering opgenomen te worden. Daarenboven zal de tennisaccommodatie, zowel het sportieve gebeuren als het horecagebeuren, uitgebaat worden door derden aan wie de subsidie niet wordt toegekend. Dit bevestigt de redenering dat het hier in de feiten geen werkingstoelage betreft. ADVIEZEN Het Agentschap Binnenlands Bestuur heeft zich akkoord verklaard met het gebruik van de term investeringstoelage in de beleidsrapporten, indien de gemeenteraad een formele beslissing in die zin zal nemen, bijvoorbeeld door een besluit te nemen tot wijziging van artikel 5 van het besluit van 5 juni Art. 1 Art. 2 De gemeenteraad wijzigt het besluit van 5 juni 2018 inzake het ontwerp, de financiering, bouw en exploitatie van de tennisinfrastructuur in die zin dat in artikel 5 van het betreffende besluit het woord werkingstoelage vervangen wordt door investeringstoelage. De gemeenteraad zal in alle toekomstige documenten, overeenkomsten, aktes, het woord investeringstoelage gebruiken wanneer naar de desbetreffende toelage wordt verwezen. 7. Edelhof Munsterbilzen deel A bouwkundige cascorestauratie bestek nummer 3P-1847: goedkeuring OF 2 (definitief ontwerp) Met eenparigheid van stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Veerle Schoenmaekers, Luc Hendrix, Johan Sauwens, Fons Caubergh, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Veronik Moesen, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs, Hilde Luca) neemt de raad volgend besluit:

11 11 Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten, bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten en concessies. De wet van 17 juni 2016 inzake overheidsopdrachten, meer bepaald artikel 36. Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. Het koninklijk besluit van 18 april 2017 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren. De ontwerpopdracht voor de opdracht Edelhof Munsterbilzen - deel A: bouwkundige cascorestauratie werd gegund aan Michel Janssen - architectenbureau, 18de Oogstwal 1 bus 5 te 3700 Tongeren. In het kader van deze opdracht werd een bestek met nr. 3P-1847 opgesteld door de ontwerper, Michel Janssen - architectenbureau, 18de Oogstwal 1 bus 5 te 3700 Tongeren. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de openbare procedure, rekening houdende met het ramingsbedrag. FINANCIELE ASPECTEN De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,20 excl. btw of ,07 incl. btw. Een deel van de kostprijs wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid, Agentschap R-O Vlaanderen - Onroerend Erfgoed, Havenlaan 88 bus 5 te 1000 Brussel. Het voorlopig toegezegd bedrag van 23 april 2018 bedraagt ,82. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in de jaarbudgetrekening 2018/ACT-577/ / /BESTUUR/BHCBS/IE-AF. Art. 1 Art. 2 De gemeenteraad verleent goedkeuring aan het bestek met nr. 3P-1847 en de raming voor de opdracht Edelhof Munsterbilzen - Deel A: bouwkundige cascorestauratie, opgesteld door de ontwerper, Michel Janssen - architectenbureau, 18de Oogstwal 1 bus 5 te 3700 Tongeren. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,20 excl. btw of ,07 incl. btw. Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de openbare procedure.

12 12 Art. 3 Art. 4 Een subsidie zal aangevraagd worden bij de subsidiërende instantie Vlaamse Overheid, Agentschap R-O Vlaanderen - Onroerend Erfgoed, Havenlaan 88 bus 5 te 1000 Brussel. De aankondiging van de opdracht wordt ingevuld en bekendgemaakt op nationaal niveau. 8. Integrale vervanging van het reglement collectief pensioenplan (2 de pensioenpijler) ten voordele van de contractuele personeelsleden stad Bilzen Raadslid Ann Thijs vraagt meer duidelijkheid omtrent de waarborg overlijden bij uitdiensttreding. Kan deze worden overgedragen? En bestaat er een verschil tussen het geval wanneer de werknemer zelf ontslag neemt en wanneer hij ontslagen wordt? Raadslid Annick Ponthier informeert naar de protocollen van de vakbond. Raadslid Fons Caubergh vraagt concrete voorbeelden. Schepen Bruno Steegen geeft aan dat de vraag van collega Ann Thijs vrij technisch is en zal dit antwoord nog bezorgen. Verder legt hij uit dat aangezien het hier federale wetgeving betreft die reeds wordt toegepast en die nu ook in ons reglement wordt geïmplementeerd er hierover geen overleg met de vakbond is vereist. Met 26 ja-stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Veerle Schoenmaekers, Luc Hendrix, Johan Sauwens, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Veronik Moesen, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs, Hilde Luca) en 2 onthoudingen (Fons Caubergh, Annick Ponthier) neemt de raad volgend besluit: Artikel 42 3 Gemeentedecreet bepaalt dat de gemeenteraad de gemeentelijke reglementen kan vaststellen. Wet van 6 augustus 1993 betreffende de pensioenen van het benoemd personeel en het belastingstelsel van die pensioenen en van sommige aanvullende voordelen inzake sociale zekerheid. Wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende pensioenen en het belastingstelsel van die pensioenen en van sommige aanvullende voordelen inzake sociale zekerheid. Wet van 27 oktober 2006 betreffende het toezicht op de instellingen voor bedrijfspensioenvoorzieningen. Sectoraal akkoord voor het personeel van de lokale en provinciale besturen, afgesloten in het Vlaamse onderhandelingscomité C1 van 19 november Kaderreglement tweede pensioenpijler contractanten dat met de representatieve vakorganisaties onderhandeld werd in het Vlaamse onderhandelingscomité C1 van 9 december 2009.

13 13 Sedert 2009 heeft het provinciebestuur van Limburg een collectief pensioenplan voor de contractuele personeelsleden opgericht, conform het provincieraadsbesluit van 27 december 2008, en een reglement goedgekeurd voor het gezamenlijk organiseren van een collectief pensioenplan met de Limburgse gemeenten en OCMW s conform het besluit van de provincieraad van 16 september Met ingang van 1 januari 2010 heeft de stad Bilzen een tweede pensioenpijler opgericht voor de contractueel tewerkgestelde personeelsleden binnen de stad, door toe te treden tot het collectief pensioenplan dat door het provinciebestuur van Limburg werd opgericht. Op 21 december 2010 heeft de gemeenteraad de principes, modaliteiten en verplichtingen van dit plan vastgesteld in een reglement voor het collectief pensioenplan voor de tweede pijler voor contractuelen, rekening houdende met de wettelijke verplichtingen en mogelijke toekomstige modaliteiten. Op 2 februari 2016 heeft de gemeenteraad beslist betreffend reglement integraal te vervangen door het reglement van 1 januari Uit overleg met de werkgroep die de provincie, gemeenten en OCMW s vertegenwoordigt, is gebleken dat het huidige pensioenreglement moet aangepast worden omwille van volgende wetswijzigingen: Wet van 18 december 2015 tot waarborging van de duurzaamheid en het sociale karakter van de aanvullende pensioenen en tot versterking van het aanvullend karakter ten opzichte van de rustpensioenen: hervorming wet aanvullende pensioenen (WAP). Wet van 2 oktober 2017 betreffende de harmonisering van het in aanmerking nemen van studieperioden voor de berekening van het pensioen: afschaffing diplomabonificatie. De effectieve wijzigingen worden toegelicht in een nota als bijlage van het dossier. Het is aangewezen een aangepaste, gecoördineerde versie van het pensioenreglement op te maken en goed te keuren waarin voornoemde wetswijzigingen vervat zitten. Aangezien de wijzigingen in het reglement aldus zijn opgelegd door hogere rechtsregels, zal het aangepaste reglement met terugwerkende kracht in werking treden. Enig artikel Het huidige reglement houdende de oprichting en administratieve en technische modaliteiten van het collectief pensioenplan ten voordele van de contractuele personeelsleden bij de stad, dat deel uitmaakt van het raadsbesluit van 2 februari 2016, wordt opgeheven en integraal vervangen door onderstaande tekst. REGLEMENT HOUDENDE DE ADMINISTRATIEVE EN TECHNISCHE MODALITEITEN VAN HET COLLECTIEF PENSIOENPLAN TEN VOORDELE VAN DE CONTRACTUELE PERSONEELSLEDEN Artikel 1 Definities Voor de toepassing van huidig reglement verstaat men onder: 1. Aangeslotene: de werknemer die behoort tot de personeelscategorie waarvoor de inrichter dit pensioenstelsel heeft ingevoerd en die de aansluitingsvoorwaarden, zoals

14 14 hieronder gedefinieerd in artikel 2, vervult, alsook de gewezen werknemer die nog actuele of uitgestelde rechten geniet (=slaper). 2. Begunstigde: de persoon in wiens voordeel de prestatie bedongen is. 3. Conventionele datum van pensionering: De eerste dag van de maand volgend op die waarin de aangeslotene de pensioenleeftijd van 65 jaar bereikt. Indien de aangeslotene echter zijn wettelijk pensioen op dit ogenblik niet opneemt, zal de conventionele datum van pensionering verlengd worden met opeenvolgende perioden van een jaar tot de eerste dag van de maand volgend op de pensionering. 4. Echtgeno(o)t(e): de persoon die met de aangeslotene gehuwd is. 5. FSMA: de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. 6. Inrichter: de werkgever die de pensioentoezegging doet, zijnde de Stad Bilzen. 7. Kind: elk kind van wie de afstamming ten aanzien van de aangeslotene vaststaat overeenkomstig de op het ogenblik van het overlijden van de aangeslotene van kracht zijnde wettelijke bepalingen. 8. NBB: de Nationale Bank van België. 9. Pensionering: de effectieve ingang van het rustpensioen met betrekking tot de beroepsactiviteit die aanleiding geeft tot de opbouw van de prestaties. 10. Pensioenstelsel: de collectieve pensioentoezegging 11. Uittreding: - hetzij de beëindiging van de arbeidsovereenkomst, anders dan door overlijden of pensionering, wordt evenwel niet als een uittreding beschouwd, de beëindiging van de arbeidsovereenkomst, anders dan door overlijden of pensionering, die wordt gevolgd door het sluiten van een arbeidsovereenkomst met een werkgever die deelneemt aan hetzelfde multi-inrichterspensioenstelsel als dat van de vorige werkgever, op voorwaarde dat er een overeenkomst bestaat in de zin van artikel 33/2 van de WAP. - hetzij het einde van de aansluiting vanwege het feit dat de werknemer niet langer de aansluitingsvoorwaarden van het pensioenstelsel vervult, zonder dat dit samenvalt met de beëindiging van de arbeidsovereenkomst, anders dan door overlijden of pensionering (hierna «uittreding light»). - hetzij de overgang van een werknemer in het kader van een overgang van een onderneming, van een vestiging of van een deel van een onderneming of een vestiging, naar een andere onderneming of naar een andere vestiging, als gevolg van een conventionele overdracht of een fusie waarbij het pensioenstelsel van de werknemer niet wordt overgedragen. 12. Verworven prestaties: de prestaties waarop de aangeslotene aanspraak kan maken overeenkomstig huidig reglement indien hij bij zijn uittreding zijn verworven reserves bij de pensioeninstelling laat zonder wijziging van de pensioentoezegging. 13. Verworven reserves: de reserves waarop de aangeslotene op een bepaald ogenblik recht heeft overeenkomstig huidig reglement. 14. Wet betreffende de aanvullende pensioenen of WAP : de wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende pensioenen en het belastingsstelsel van die pensioenen en van sommige aanvullende voordelen inzake sociale zekerheid. 15. Wettelijke pensioenleeftijd: de leeftijd volgens artikel 2, 1 van het koninklijk besluit van 23 december 1996 tot uitvoering van de artikelen 15,16 en 17 van de wet van 29 juli 1996 tot modernisering van de sociale zekerheid en tot vrijwaring van de leefbaarheid van de wettelijke pensioenen.

15 Wettelijk samenwonende partner: de persoon die met de aangeslotene samenleeft, overeenkomstig de bepalingen van de wet van 23 november 1998 tot invoering van de wettelijke samenwoning. Artikel 2 Aansluiting 2.1 Aansluitingsvoorwaarden en -modaliteiten Alle contractuele personeelsleden tewerkgesteld bij de inrichter zijn vanaf het moment dat zij de leeftijd van 25 jaar bereikt hebben aangeslotenen in de zin van dit reglement. Contractuele personeelsleden met een arbeidsovereenkomst voor studenten zijn met betrekking tot hun dienovereenkomstige prestaties geen aangeslotenen in de zin van dit reglement. Gepensioneerde contractuele personeelsleden zijn geen aangeslotenen in de zin van dit reglement. Deze uitsluiting is echter niet van toepassing op gepensioneerde personeelsleden die in deze hoedanigheid op 1 januari 2016 reeds aangesloten waren bij het pensioenstelsel Beëindiging van de aansluiting Zonder afbreuk te doen aan de bepalingen van toepassing op de slapers, eindigt de aansluiting bij de pensionering, het overlijden of de uittreding van de aangeslotene. Artikel 3 Prestaties op de conventionele datum van pensionering 3.1 Pensioenprestaties Op de conventionele datum van pensionering heeft de aangeslotene recht op een Aanvullende Rustrente. Het jaarbedrag van deze Aanvullende Rustrente wordt gedefinieerd als maximum 50% van het verschil tussen: - enerzijds, het OverheidsPensioen (wettelijk rustpensioen overheidssector) dat de aangeslotene overeenkomstig het pensioenreglement voor vastbenoemden van de inrichter op jaarbasis zou ontvangen hebben in hetzelfde loonbarema, rekening houdende met de voor het overheidspensioen in aanmerking genomen loopbaan N zoals gedefinieerd in artikel 3.3, en berekend overeenkomstig de bepalingen in de technische bijlage, en; - anderzijds, het WerknemersPensioen (wettelijk rustpensioen privé-sector), uitgedrukt op jaarbasis, dat de aangeslotene zou ontvangen op de conventionele datum van pensionering ingevolge zijn werknemerschap bij de inrichter rekening houdende met alle in aanmerking te nemen diensten zoals gedefinieerd in artikel 3.2 en berekend overeenkomstig de bepalingen in de technische bijlage. Het percentage van de kloofdichting wordt als volgt bepaald: 31% van het berekende verschil in 2017, en telkens aangevuld met 3% per jaar vanaf 2018 zonder het maximum van 50% te overschrijden. In formulevorm betekent dit: => Op de conventionele datum van pensionering AR = Perc (OP WP) waarbij: AR= Aanvullende Rustrente;

16 16 Perc= Het percentage van de kloofdichting zoals hierboven omschreven; OP= Het OverheidsPensioen berekend overeenkomstig de bepalingen van de technische bijlage; WP = Het WerknemersPensioen berekend overeenkomstig de bepalingen van de technische bijlage. Het resultaat van deze formule op de conventionele datum van pensionering mag niet lager zijn dan een jaarrente gelijk aan het product van 10 EUR (bedrag wordt niet geïndexeerd) en het aantal jaren N dat voor de berekening van OP in aanmerking komt. 3.2 In aanmerking te nemen diensten Bij de berekening van OP en WP wordt rekening gehouden met: - alle werkelijk gepresteerde of te presteren of ermee gelijkgestelde diensten bij de inrichter in het kader van een arbeidsovereenkomst, vanaf 1/01/2000 als contractueel personeelslid tot de pensionering of uittreding, overeenkomstig de hieronder beschreven modaliteiten. De volgende periodes worden gelijkgesteld met werkelijke gepresteerde periodes: de jaarlijkse vakantie en de anciënniteitsverloven; de weekends en wettelijke feestdagen; de recuperatieverloven overeenstemmend met de kredieturen; de wettelijke verloven toegekend ter gelegenheid van familiale gebeurtenissen of voor het vervullen van burgerlijke plichten of van burgerlijke opdrachten; de tijd nodig om te zetelen als raadsheer of rechter in sociale zaken bij de arbeidshoven en arbeidsrechtbanken; de periodes van afwezigheid toegestaan aan vakbondsafgevaardigden, met behoud van bezoldiging, voor de uitoefening van hun opdracht; de periodes van ongeschiktheid wegens ziekte in zoverre zij de duur van 12 aaneensluitende maanden niet overschrijden; de periodes van ongeschiktheid wegens ziekte die de duur van 12 aaneensluitende maanden overschrijden, voor de eerste 12 maanden van deze ongeschiktheid; de periodes van loopbaanonderbreking (conform de bepalingen van de herstelwet van 22 januari 1985 en het koninklijk besluit van 2 januari 1991 betreffende de toekenning van onderbrekingsuitkeringen), thematisch verlof en het Vlaams Zorgkrediet voor maximum één jaar; de wettelijke moederschapsrust, periodes van afwezigheid wegens zwangerschaps- en borstvoedingsverlof; het vaderschapsverlof; adoptieverlof;

17 17 de opzegtermijn; de periodes van werkloosheid wegens technische stoornis, slecht weer en economische redenen. Daarentegen worden de onder andere hierna vermelde periodes niet gelijkgesteld met werkelijke periodes: de periodes van verlof zonder wedde; de periodes van ongeschiktheid wegens ziekte die de duur van 12 aaneensluitende maanden overschrijden behoudens de eerste 12 maanden hierboven gelijkgesteld; de periodes van schorsing van de arbeidsovereenkomst wegens persoonlijke redenen; het verlof toegekend voor de uitoefening van een politiek mandaat. - militaire dienst: de militaire dienst komt in aanmerking krachtens de modaliteiten toepasselijk voor het overheidspensioen waarbij voor de berekening van van OP en WP voor deze periode rekening gehouden wordt met het forfaitair loon van het jaar 1967, dat geherwaardeerd zal worden door dit te vermenigvuldigen met de wettelijke herwaarderingscoëfficiënt; 3.3 Loopbaan Voor de berekening van OP wordt voor het bepalen van de loopbaan N rekening gehouden met de in aanmerking te nemen diensten gedefinieerd in artikel 3.2. Bij deeltijdse arbeidsprestaties, wordt de duur van de loopbaan verminderd overeenkomstig de bepalingen van het Koninklijk besluit van 29 augustus 1983 tot regeling van de berekening van het pensioen van de openbare sector voor diensten met onvolledige opdracht. Voor de aangeslotenen die hun arbeidsprestaties verminderen wordt de duur van de loopbaan verminderd in functie van de activiteitsgraad. Artikel 4 Prestaties bij pensionering 4.1. Algemeen Bij pensionering worden aan de aangeslotene de verworven reserves in de vorm van een rente uitbetaald. De rente wordt bepaald aan de hand van de technische basissen beschreven in de technische bijlage. De renten zijn maandelijks achteraf betaalbaar. Indien het jaarbedrag van deze rente kleiner of gelijk is aan 100,00 EUR (niet geïndexeerd) op jaarbasis, wordt de rente in kapitaal uitbetaald. De omzetting naar kapitaal gebeurt op basis van de volgende parameters: - sterftetafel FR-5; - een interestvoet van 3,25%; - een inventaristoeslag van 3,00%. Wanneer het totale jaarlijkse bedrag van de renten bij de aanvang gelijk is of minder bedraagt dan het minimumbedrag (bedrag wordt niet geïndexeerd) bepaald in de Wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende pensioenen en het belastingstelsel van die pensioenen en van sommige aanvullende voordelen inzake sociale zekerheid, maar groter

18 18 is dan 100,00 EUR (niet geïndexeerd) wordt de prestatie, zijnde de som van de maandelijkse renten, jaarlijks uitbetaald aan de index van december van het lopende jaar. Wanneer de begunstigde van een prestatie overlijdt alvorens de jaarlijkse uitkering van de rente plaatsvindt, zal de toegepaste index deze zijn die van toepassing is in de maand van overlijden. De uitgekeerde renten worden gekoppeld aan de index van de sociale zekerheidsuitkeringen in de publieke sector, en volgen de perequatie van de korf waartoe ze behoren. 4.2 Vervroegde uitbetaling Vanaf de leeftijd van 65 jaar zal de rechthebbende die niet langer actief is bij de inrichter een vervroegde uitbetaling kunnen vragen, voor zover dit de wettelijke pensioenleeftijd is of de rechthebbende op deze datum aan de voorwaarden voldoet om zijn vervroegd rustpensioen als werknemer te verkrijgen. 4.3 Overgangsmaatregel voor aangeslotenen geboren vóór 01/01/1962 Voor de aangeslotenen die ten laatste op 31 december 2016 de leeftijd van 55 jaar of meer bereiken (aangeslotenen geboren voor 01/01/1962), wordt bij pensionering vóór de conventionele datum van pensionering de rente berekend op die datum volgens de formule hernomen in artikel 3. Indien het jaarbedrag van deze rente kleiner of gelijk is aan 100,00 (niet geïndexeerd) op jaarbasis, wordt de rente in kapitaal uitbetaald. De omzetting naar kapitaal gebeurt op basis van de volgende parameters: - sterftetafel FR-5; - een interestvoet van 3,25%; - een inventaristoeslag van 3,00%. Wanneer het totale jaarlijkse bedrag van de renten bij de aanvang gelijk is of minder bedraagt dan het minimumbedrag (bedrag wordt niet geïndexeerd) bepaald in de Wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende pensioenen en het belastingstelsel van die pensioenen en van sommige aanvullende voordelen inzake sociale zekerheid, maar groter is dan 100,00 EUR (niet geïndexeerd) wordt de prestatie, zijnde de som van de maandelijkse renten, jaarlijks uitbetaald aan de index van december van het lopende jaar. Wanneer de begunstigde van een prestatie overlijdt alvorens de jaarlijkse uitkering van de rente plaatsvindt, zal de toegepaste index deze zijn die van toepassing is in de maand van overlijden. Artikel 5 Verworven reserves en prestaties Algemeen gesteld worden de verworven rechten berekend op basis van de duur van een voleindigde loopbaan en door de salarisgegevens van de aangeslotene op het ogenblik van de berekening van diens rechten in overweging te nemen. De aangeslotene kan na 365 dagen gecumuleerde aansluiting bij het pensioenstelsel aanspraak maken op de verworven reserves op het ogenblik van zijn uittreding. Indien de aangeslotene bij uittreding zijn verworven reserves overdraagt naar de pensioeninstelling van de nieuwe werkgever of naar een pensioeninstelling die de totale winst onder de aangeslotenen in verhouding tot hun reserves verdeelt en de kosten beperkt volgens de door de Koning vastgestelde regels, zal een nieuwe indiensttreding een nieuwe aansluiting tot gevolg hebben. De verworven reserves zijn altijd minstens gelijk aan de minimale verworven reserves gedefinieerd in artikel 10 van het koninklijk besluit van 14 november 2003 (gewijzigd door het koninklijk besluit van 12 januari 2007) tot uitvoering van de WAP.

19 19 Voor de toepassing van huidig reglement wordt de berekeningswijze van de verworven reserves uiteengezet in een technische bijlage. Dienaangaande wordt verduidelijkt dat de technische rentevoet gebruikt voor de berekening van de actuele waarden bepaald in artikel 10 van het voormelde koninklijk besluit van 14 november 2003, deze is welke vermeld is in hetzelfde artikel 10, 2, 1 (zijnde 6% op datum van inwerkingtreding van huidig reglement). De aangeslotene kan na 365 dagen gecumuleerde aansluiting bij het pensioenstelsel bij pensionering aanspraak maken op de verworven prestaties. Voor de toepassing van huidig reglement wordt de berekeningswijze van de verworven prestaties uiteengezet in een technische bijlage. De verworven prestatie is het maximumbedrag van de prestaties dat middels actualisatie het bedrag van de verworven reserves tot stand heeft gebracht. In de loop van het contract worden de verworven reserves en prestaties berekend rekening houdend met de conventionele datum van pensionering. Artikel 6 Uittreding 6.1 Aanzuivering verworven reserves De inrichter is ertoe gehouden in geval van uittreding de eventuele tekorten van de verworven reserves aan te zuiveren en dit ten laatste op het moment dat één van de volgende gebeurtenissen zich voordoet: de overdracht van de verworven reserves bedoeld in artikel 32 WAP, de pensionering of de opheffing van de pensioentoezegging. 6.2 Keuze van de aangeslotene In geval van beëindiging van de arbeidsovereenkomst of overgang van de aangeslotene met behoud van de arbeidsovereenkomst, beschikt de aangeslotene bij zijn uittreding over de volgende mogelijkheden: 1. zijn verworven reserves overdragen naar de pensioeninstelling van de nieuwe werkgever met wie hij een arbeidsovereenkomst heeft gesloten, op voorwaarde dat hij wordt aangesloten bij het pensioenstelsel van die werkgever; 2. zijn verworven reserves overdragen naar een pensioeninstelling die de totale winst onder de aangeslotenen in verhouding tot hun reserves verdeelt en de kosten beperkt volgens de door de Koning vastgestelde regels; 3. zijn verworven reserves laten staan zonder wijziging van de pensioentoezegging; 4. zijn verworven reserves laten staan zonder een andere wijziging van de pensioentoezegging dan de toevoeging van een overlijdensdekking die overeenstemt met het bedrag van de verworven reserves. De verworven prestaties zullen in dit geval herberekend worden om rekening te houden met deze overlijdensdekking; 5. de verworven reserves onderbrengen in de onthaalstructuur voorzien door de inrichter. Deze onthaalstructuur is opgericht conform de wettelijke bepalingen inzake de aanvullende pensioenen. Ze is bestemd tot het opvangen van: de door elke aangeslotene bij een andere pensioeninstelling verworven reserves ingevolge een beroepsactiviteit voorafgaand aan huidige indiensttreding; de reserves van de aangeslotenen bij hun uittreding. De werking van de onthaalstructuur wordt geregeld in een bijzonder reglement. Bij uittreding vanwege het niet langer vervullen van de aansluitingsvoorwaarden dienen de verworven reserves in beginsel te blijven staan zonder wijziging van de pensioentoezegging. De aangeslotene kan er evenwel ook voor opteren zijn verworven reserves te laten zonder een andere wijziging van de pensioentoezegging dan de toevoeging van een overlijdensdekking die overeenstemt met het bedrag van de verworven

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE. Zitting van 2 februari 2016 Agendanummer: 17

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE. Zitting van 2 februari 2016 Agendanummer: 17 Provincie LIMBURG Stad BILZEN UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 2 februari 2016 Agendanummer: 17 AANWEZIG: Onderwerp: Referte: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda

Nadere informatie

Oprichting collectief pensioenplan

Oprichting collectief pensioenplan Reglement van 8 februari 2010 houdende oprichting van een collectief pensioenplan ten voordele van de contractuele personeelsleden van het Gemeentebestuur Jabbeke. Oprichting collectief pensioenplan Onderhavig

Nadere informatie

Samenvatting van de belangrijkste wijzigingen aan de algemene voorwaarden

Samenvatting van de belangrijkste wijzigingen aan de algemene voorwaarden Samenvatting van de belangrijkste wijzigingen aan de algemene voorwaarden 1. Vereffening van de uitkering bij leven Sinds 1 januari 2016 kan in het stelsel van de loontrekkende werknemers het aanvullend

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 5 juni 2018)

1 (gemeenteraadszitting van 5 juni 2018) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 5 JUNI 2018 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 3 maart 2015)

1 (gemeenteraadszitting van 3 maart 2015) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 MAART 2015 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 20 de dato 3 mei 2007. Verklarend lexicon van de gehanteerde begrippen in de jaarlijkse pensioenfiche

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 20 de dato 3 mei 2007. Verklarend lexicon van de gehanteerde begrippen in de jaarlijkse pensioenfiche COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 20 de dato 3 mei 2007 Gelet dat de Commissie voor aanvullende pensioenen, samengesteld krachtens art. 53 van de Wet van 28 april 2003 betreffende de aanvullende

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 3 oktober 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 3 oktober 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 OKTOBER 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Griet Mebis, Peter

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 5 september 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 5 september 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 5 SEPTEMBER 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/14/132 BERAADSLAGING NR. 14/070 VAN 2 SEPTEMBER 2014 INZAKE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 6 juni 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 6 juni 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 6 JUNI 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/14/116 BERAADSLAGING NR. 14/062 VAN 2 SEPTEMBER 2014 INZAKE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0703712 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Begrafenisvergoeding niet-gesubsidieerd ondersteunend

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/12/317 BERAADSLAGING NR. 12/095 VAN 6 NOVEMBER 2012 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/14/203 BERAADSLAGING NR 11/016 VAN 1 MAART 2011, GEWIJZIGD OP 6 MAART 2012, OP 15 JANUARI 2013 EN OP 2 DECEMBER

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 15 maart 2016)

1 (gemeenteraadszitting van 15 maart 2016) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 MAART 2016 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 APRIL Nico Bijnens, Veerle Schabregs, Tom Bosch, raadsleden.

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 APRIL Nico Bijnens, Veerle Schabregs, Tom Bosch, raadsleden. 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 APRIL 2015 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/10/090 BERAADSLAGING NR 10/053 VAN 6 JULI 2010 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

HERVORMING VAN DE WET OP DE AANVULLENDE PENSIOENEN: WAT IS NIEUW?

HERVORMING VAN DE WET OP DE AANVULLENDE PENSIOENEN: WAT IS NIEUW? HERVORMING VAN DE WET OP DE AANVULLENDE PENSIOENEN: WAT IS NIEUW? De hervorming van de aanvullende pensioenen die werd aangekondigd in aansluiting op de hervorming van de 1 ste pijler van de pensioenen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/10/141 BERAADSLAGING NR 10/080 VAN 7 DECEMBER 2010 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/137 BERAADSLAGING NR 09/075 VAN 1 DECEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING.

1.NIEUWBOUW GEMEENTESCHOOL GOEDKEURING AANGEPASTE LASTVOORWAARDEN EN RAMING. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe, schepenen; G. Thierens E. Coppens - L. Dieleman-van De Vijver F. Dierinck

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/12/015 BERAADSLAGING NR 12/007 VAN 7 FEBRUARI 2012 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/147 BERAADSLAGING NR 11/095 VAN 6 DECEMBER 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/18/060 BERAADSLAGING NR. 18/038 VAN 6 MAART 2018 INZAKE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 4 juli 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 4 juli 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 4 JULI 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE WERKNEMERS TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 302. Inhoudstafel... 1. 1 Voorwerp... 2. 2 Werking in de tijd...

SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE WERKNEMERS TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 302. Inhoudstafel... 1. 1 Voorwerp... 2. 2 Werking in de tijd... SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE WERKNEMERS TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 302 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 1 Voorwerp... 2 2 Werking in de tijd... 2 3 Aansluiting... 2 4 De solidariteitsinstelling

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/064 BERAADSLAGING NR. 08/022 VAN 8 APRIL 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 6 oktober 2015)

1 (gemeenteraadszitting van 6 oktober 2015) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 6 OKTOBER 2015 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/046 BERAADSLAGING NR 11/032 VAN 5 APRIL 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/023 BERAADSLAGING NR 11/018 VAN 1 MAART 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/057 BERAADSLAGING NR 11/036 VAN 3 MEI 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Nieuwe regels voor de aanvullende pensioenen vanaf 2016

Nieuwe regels voor de aanvullende pensioenen vanaf 2016 Nieuwe regels voor de aanvullende pensioenen vanaf 2016 De nouvelles règles pour les pensions complémentaires à partir de 2016 De wet van 18 december 2015 ter waarborging van de duurzaamheid en het sociale

Nadere informatie

SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE BEDIENDEN TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 220. Inhoudstafel... 1. 1 Voorwerp... 2. 2 Werking in de tijd...

SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE BEDIENDEN TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 220. Inhoudstafel... 1. 1 Voorwerp... 2. 2 Werking in de tijd... Bijlage 4 SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE BEDIENDEN TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 220 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 1 Voorwerp... 2 2 Werking in de tijd... 2 3 Aansluiting... 2 4 De solidariteitsinstelling

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 19 december 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 19 december 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 7 oktober 2014)

1 (gemeenteraadszitting van 7 oktober 2014) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 OKTOBER 2014 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 4 november 2014)

1 (gemeenteraadszitting van 4 november 2014) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 4 NOVEMBER 2014 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

Gelet op de brief van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 2 oktober 2006;

Gelet op de brief van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 2 oktober 2006; SCSZ/06/142 1 BERAADSLAGING NR 06/078 VAN 17 OKTOBER 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN DE PENSIOENINSTELLING VAN DE SECTOR VAN

Nadere informatie

INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN EN INSTELLINGEN VOOR BEDRIJFSPENSIOENVOORZIENING

INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN EN INSTELLINGEN VOOR BEDRIJFSPENSIOENVOORZIENING LEVEN 2015-14 / BIJLAGE 2 LEVEN/ TECHN. COMM. COLLECTIEF 2015-88/B INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN EN INSTELLINGEN VOOR BEDRIJFSPENSIOENVOORZIENING

Nadere informatie

Gelet op het sectoraal pensioenreglement gevoegd als bijlage bij de collectieve arbeidsovereenkomst van 5 november 2003;

Gelet op het sectoraal pensioenreglement gevoegd als bijlage bij de collectieve arbeidsovereenkomst van 5 november 2003; SCSZ/06/154 1 BERAADSLAGING NR. 06/089 VAN 5 DECEMBER 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN DE INRICHTER EN DE PENSIOENINSTELLING

Nadere informatie

Aan het College van Burgemeester en Schepenen. Geachte schepenen,

Aan het College van Burgemeester en Schepenen. Geachte schepenen, Aan het College van Burgemeester en Schepenen ons kenmerk [ons kenmerk] uw kenmerk [uw kenmerk] contact Katleen Janssens 02/211 55 35 en Marijke De Lange 02/211 55 34 datum 2 augustus 2010 bijlage(n) 2

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/15/004 BERAADSLAGING NR 06/082 VAN 14 NOVEMBER 2006, GEWIJZIGD OP 13 JANUARI 2015, MET BETREKKING TOT DE

Nadere informatie

ADDENDUM (dd. 07/2017) aan de algemene en bijzondere voorwaarden van de pensioentoezegging voor bedrijfsleiders met ref. 6112

ADDENDUM (dd. 07/2017) aan de algemene en bijzondere voorwaarden van de pensioentoezegging voor bedrijfsleiders met ref. 6112 ADDENDUM (dd. 07/2017) aan de algemene en bijzondere voorwaarden van de pensioentoezegging voor bedrijfsleiders met ref. 6112 Dit addendum bevat een aantal wijzigingen aan de bovengenoemde algemene en

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/11/129 BERAADSLAGING NR 11/085 VAN 8 NOVEMBER 2011 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Pensioentoezegging. Bijzondere voorwaarden

Pensioentoezegging. Bijzondere voorwaarden Pensioenreglement Maatschappelijke zetel Postadres Zetel Antwerpen ING 320-0002736-90 Koningsstraat 153, 1210 Brussel Desguinlei 92, 2018 Antwerpen IBAN BE34 3200 0027 3690 TEL. +32 (0)2 406 38 97 - FAX

Nadere informatie

Verklarend lexicon van de gehanteerde begrippen in de jaarlijkse pensioenfiche

Verklarend lexicon van de gehanteerde begrippen in de jaarlijkse pensioenfiche BV07083 24.05.2007 Verklarend lexicon van de gehanteerde begrippen in de jaarlijkse pensioenfiche Alle werknemers die aangesloten zijn bij een aanvullende pensioentoezegging ontvangen jaarlijks een pensioenfiche

Nadere informatie

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector

Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1. TITEL 8. - Pensioenen. HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Wet van 28 december 2011 houdende diverse bepalingen 1 TITEL 8. - Pensioenen HOOFDSTUK 1. - Pensioenen van de overheidssector Afdeling 1. - Verhoging van de pensioenleeftijd Art. 85. Artikel 46 van de

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft PROVINCIAAL ONDERWIJS - ALLE SCHOLEN Statuut niet-gesubsidieerd administratief en technisch, meesters-, vak- en

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/138 BERAADSLAGING NR 09/076 VAN 1 DECEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Overzicht van de nieuwe pensioenmaatregelen in de overheidssector. 2. De verhoging van de leeftijd en loopbaanvoorwaarde voor vervroegd

Overzicht van de nieuwe pensioenmaatregelen in de overheidssector. 2. De verhoging van de leeftijd en loopbaanvoorwaarde voor vervroegd Overzicht van de nieuwe pensioenmaatregelen in de overheidssector 1. 0verzicht Een eerste maatregel verhoogt de minimum leeftijd en loopbaanvoorwaarde om een vervroegd rustpensioen te kunnen genieten.

Nadere informatie

Aangifte EAS nieuwe definitie uittreding (Wet houdende diverse bepalingen) Datum 2014-09-10

Aangifte EAS nieuwe definitie uittreding (Wet houdende diverse bepalingen) Datum 2014-09-10 Betreft Aangifte EAS nieuwe definitie uittreding (Wet houdende diverse bepalingen) Datum 2014-09-10 5.12 Aangifte Tussentijdse stand van de rekening Via deze aangifte wordt informatie meegedeeld over de

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. NEIRINCK Rita, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN Patricia, VERZELE

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN

INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN LEVEN 2015-14 / BIJLAGE 1 LEVEN/ TECHN. COMM. COLLECTIEF 2015-88/A INDIVIDUELE RESERVE-OVERDRACHT VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN TUSSEN VERZEKERINGSONDERNEMINGEN 22 september 2015 Inleiding Definities Voor

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 6 maart 2018)

1 (gemeenteraadszitting van 6 maart 2018) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 6 MAART 2018 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN

CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN Brussel, 22 december 2008 CONTROLEDIENST VOOR DE ZIEKENFONDSEN Omzendbrief: 08/14/D1 Rubriek: 24 Uw contactpersoon: Robert VERSCHOREN, Financieel inspecteur-directeur Tel.: 02/209.19.27 Bijzondere richtlijnen

Nadere informatie

SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE WERKNEMERS TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 302 Officieuze coördinatie januari Inhoudstafel...

SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE WERKNEMERS TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 302 Officieuze coördinatie januari Inhoudstafel... SOLIDARITEITSREGLEMENT VOOR DE WERKNEMERS TEWERKGESTELD IN HET PARITAIR COMITÉ 302 Officieuze coördinatie januari 2019 Inhoudstafel Inhoudstafel... 1 1 Voorwerp... 2 2 Werking in de tijd... 2 3 Aansluiting...

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 25 februari 2014)

1 (gemeenteraadszitting van 25 februari 2014) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2014 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

Gelet op het sectoraal pensioenreglement gevoegd als bijlage bij voormelde collectieve arbeidsovereenkomst van 16 november 2006;

Gelet op het sectoraal pensioenreglement gevoegd als bijlage bij voormelde collectieve arbeidsovereenkomst van 16 november 2006; SCSZ/07/003 1 BERAADSLAGING NR. 07/005 VAN 9 JANUARI 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN DE INRICHTER EN DE PENSIOENINSTELLING

Nadere informatie

WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels

WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels FEDERALE OVERHEIDSDIENST SOCIALE ZEKERHEID WET VAN 5 MEI 2014 BETREFFENDE DIVERSE AANGELEGENHEDEN INZAKE DE PENSIOENEN VAN DE OVERHEIDSSECTOR. (B.S. 02.06.2014) Uittreksels De Kamers hebben aangenomen

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur

Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur Aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur ons kenmerk [ons kenmerk] uw kenmerk [uw kenmerk] contact Katleen Janssens 02/211 55 35 en Marijke De Lange 02/211 55 34 datum 2 augustus 2010 bijlage(n) 2 onderwerp

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

P -VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JUNI 2015

P -VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JUNI 2015 1 P -VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JUNI 2015 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido Cleuren,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/135 BERAADSLAGING NR 09/074 VAN 1 DECEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet WIJZIGEN VAN RECHTSPOSITIEREGELING VOOR GEMEENTEPERSONEEL DATUM BESLISSING: 22 juni 2017 DATUM BEKENDMAKING: 6 juli 2017

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

Gelet op het pensioenreglement gevoegd als bijlage bij hogervermelde collectieve arbeidsovereenkomst van 9 oktober 2006;

Gelet op het pensioenreglement gevoegd als bijlage bij hogervermelde collectieve arbeidsovereenkomst van 9 oktober 2006; SCSZ/06/146 1 BERAADSLAGING NR 06/082 VAN 14 NOVEMBER 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN DE PENSIOENINSTELLING VAN DE BETONINDUSTRIE,

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/187 BERAADSLAGING NR 08/069 VAN 2 DECEMBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 7 februari 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 7 februari 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 FEBRUARI 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 3 februari 2015)

1 (gemeenteraadszitting van 3 februari 2015) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 FEBRUARI 2015 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 3 juli 2018)

1 (gemeenteraadszitting van 3 juli 2018) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JULI 2018 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 2 februari 2016)

1 (gemeenteraadszitting van 2 februari 2016) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 FEBRUARI 2016 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

DECREET. houdende oprichting van de naamloze vennootschap Mijnschade en Bemaling Limburgs Mijngebied

DECREET. houdende oprichting van de naamloze vennootschap Mijnschade en Bemaling Limburgs Mijngebied VLAAMS PARLEMENT DECREET houdende oprichting van de naamloze vennootschap Mijnschade en Bemaling Limburgs Mijngebied HOOFDSTUK I Algemene bepalingen Artikel 1 Dit decreet regelt een gewestaangelegenheid.

Nadere informatie

SCSZ/06/044. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 21 februari 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse.

SCSZ/06/044. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 21 februari 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse. SCSZ/06/044 1 BERAADSLAGING NR. 06/033 VAN 18 APRIL 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN DE PENSIOENINSTELLING VAN DE TRANSPORTSECTOR,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 5 december 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 5 december 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 5 DECEMBER 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren,

Nadere informatie

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels

PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006. (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels PROGRAMMAWET (I) VAN 27 DECEMBER 2006 (B.S. 28 december 2006, 3e editie) Uittreksels Aangevuld, gewijzigd of aangepast door: - de wet van 21 december 2007 houdende diverse bepalingen (I) (B.S. 31 december

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 4 september 2018)

1 (gemeenteraadszitting van 4 september 2018) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 4 SEPTEMBER 2018 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Veerle Schoenmaekers,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT:

DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen en Armoedebestrijding; BESLUIT: Voorontwerp van decreet betreffende het Vlaams Pensioenfonds en het publieke pensioenstelsel voor de contractuele personeelsleden van de diensten van de Vlaamse overheid en andere besturen DE VLAAMSE REGERING,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES. nr. 15. de dato. 7 december 2006

COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES. nr. 15. de dato. 7 december 2006 COMMISSIE VOOR AANVULLENDE PENSIOENEN ADVIES nr. 15 de dato 7 december 2006 Gelet dat de commissie voor aanvullende pensioenen, samengesteld krachtens art. 53 van de Wet van 28 april 2003 betreffende de

Nadere informatie

De individuele pensioentoezegging

De individuele pensioentoezegging CLAEYS & ENGELS Advocaten Vorstlaan 280 1160 Brussel Tel +32 2 761 46 00 Fax +32 2 761 47 00 De individuele pensioentoezegging info@claeysengels.be www.claeysengels.be www.iuslaboris.com I WAT IS EEN INDIVIDUELE

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/13/177 BERAADSLAGING NR. 13/082 VAN 3 SEPTEMBER 2013 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 4 oktober 2016)

1 (gemeenteraadszitting van 4 oktober 2016) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 4 OKTOBER 2016 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

CAO van 30 september 2009 tot vaststelling van de overgangsregeling in het kader van de invoering van de sectorale tweede pensioenpijler

CAO van 30 september 2009 tot vaststelling van de overgangsregeling in het kader van de invoering van de sectorale tweede pensioenpijler CAO van 30 september 2009 tot vaststelling van de overgangsregeling in het kader van de invoering van de sectorale tweede pensioenpijler Art. 1 Voorwerp van deze CAO Deze CAO stelt voor de arbeiders van

Nadere informatie

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEDIENDEN

ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEDIENDEN ARBEIDSOVEREENKOMST VOOR BEDIENDEN Tussen de Universiteit Gent, openbare instelling met rechtspersoonlijkheid ingevolge het bijzonder decreet van 26 juni 1991 (B.S. 29.06.1991), waarvan de administratieve

Nadere informatie

SCSZ/06/044. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 21 februari 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse.

SCSZ/06/044. Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 21 februari 2006; Gelet op het verslag van de heer Michel Parisse. SCSZ/06/044 1 BERAADSLAGING NR. 06/032 VAN 18 APRIL 2006 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID AAN DE PENSIOENINSTELLING VAN DE SECTOR VAN

Nadere informatie