1 (gemeenteraadszitting van 3 maart 2015)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 (gemeenteraadszitting van 3 maart 2015)"

Transcriptie

1 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 MAART 2015 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido Cleuren, Griet Mebis, Peter Simons, Luc Hendrix, schepenen, Johan Sauwens, Jos Roebben, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmes, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs, raadsleden, Kristien Schoofs, secretaris. VERONTSCHULDIGD: Veronik Moesen, raadslid. Raadslid Ann Thijs vervoegt de openbare vergadering tijdens behandeling van het agendapunt 3. DE VERGADERING WORDT OM 20:05 UUR GEOPEND. DE RAAD VERGADERT IN OPENBARE VERGADERING Bij aanvang van de zitting maakt raadslid Johan Sauwens een opmerking omtrent de behandeling van zijn vraag tot agendering van een bijkomend punt. Voorzitter Wouter Raskin geeft toelichting bij de motivatie waarom de vraag zal behandeld worden als een schriftelijke vraag, en dit conform het reglement van orde van de raad. Raadslid Sauwens kan, indien hij dit wenst, zijn schriftelijke vraag bij het einde van de zitting mondeling stellen. Raadslid Sauwens geeft aan dat hij zijn vraagstelling als een bijkomend punt had willen behandeld zien. Deze aanpak getuigt van een gebrek aan respect voor de raadsleden. Schepen Fons Caubergh verwijst naar een gelijkaardige afhandeling van de vraagstellingen die hij in het verleden stelde ten aanzien van de voorzitter van de raad, zijnde de heer Sauwens. 1. Verkoop van een perceel grond (lot 4) gelegen binnen de KMO-zone De Spelver II aan de BVBA H2O-Techniek Raadslid Maike Meijers vraagt of de stad reeds zicht heeft op mogelijke bijkomende tewerkstelling. Schepen Bruno Steegen geeft aan dat, gezien de activiteit van het betreffend bedrijf, er vooral tijdens de zomerperiode tijdelijke arbeidskrachten dienen aangeworven te worden. Structureel zal er slechts een beperkte stijging zijn van het aantal arbeidskrachten. Raadslid Guy Sillen vraagt in hoeverre het voorliggend dossier werd beoordeeld door de commissie terreinenbedrijven.

2 2 Gezien de commissie pas op 17 maart zal samenkomen geeft schepen Steegen aan dat in dit dossier een schriftelijke procedure werd gevoerd. Maike Meijers, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gelet op de intentie van H2O-Techniek BVBA, Eikelaarstraat 12, 3600 Genk, vertegenwoordigd door de zaakvoerder, de heer Eddy Meers, om een perceel KMO-grond aan te kopen voor de uitoefening en het in stand houden van volgende activiteiten op de KMO-zone De Spelver: assembleren van pompinstallaties, drukverhogingsgroepen, samenstellen en plaatsen van beregeningspaketten ; Gezien de volledigheid van het aanvraagdocument van BVBA H2O-Techniek, Eikelaarstraat 12, 3600 Genk; Gelet op de concrete plannen van BVBA H2O-Techniek, Eikelaarstraat 12, 3600 Genk om te voldoen aan het duurzame aspect dat geldt op de KMO-zone De Spelver II; Gelet dat BVBA H2O-Techniek voldoet aan de vereisten inzake tewerkstelling; Gelet op de principiële beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 23 februari 2015 houdende verkoop van een perceel industriegrond, gelegen in de bedrijvenzone De Spelver II te Bilzen, 1e afdeling, volgens titel en hierna vermeld verkavelingsplan gekend sectie G nummers 404/deel, 405/deel, 409/02/deel, 410/A/deel en 411/deel, thans ten kadaster gekend sectie G nummers 404/deel, 405/deel, 410/A/deel, 411/deel en 413/A/deel, voor een oppervlakte volgens meting van vijfentwintig are (25a 00ca), zijnde lot 4 van het verkavelingsplan opgemaakt door landmeter-ingenieur Peter Gijsen bij studiebureau Geotec te Bilzen, Riemsterweg 117 op 31 januari 2013 aan BVBA H2O-Techniek, Eikelaarstraat 12, 3600 Genk; Gelet op de bijgevoegde verkoopovereenkomst; Gelet op de bijgevoegde stukken van het dossier; Gelet op alle wettelijke en decretale bepalingen ter zake; De stad Bilzen verkoopt in volle eigendom aan BVBA H2O-Techniek, Eikelaarstraat 12, 3600 Genk een perceel industriegrond, gelegen in de bedrijvenzone De Spelver II te Bilzen 1ste afdeling, volgens titel en hierna vermeld verkavelingsplan gekend sectie G nummers 404/deel, 405/deel, 409/02/deel, 410/A/deel en 411/deel, thans ten kadaster gekend sectie G nummers 404/deel, 405/deel, 410/A/deel, 411/deel en 413/A/deel, voor een oppervlakte volgens meting van vijfentwintig are (25a 00ca), zijnde lot 4 van het verkavelingsplan opgemaakt door landmeter-ingenieur Peter Gijsen bij studiebureau Geotec te Bilzen, Riemsterweg 117 op 31 januari De bijgevoegde verkoopovereenkomst wordt goedgekeurd. Het college van burgemeester en schepenen wordt gemachtigd voor de verdere afhandeling van dit dossier.

3 3 Art. 4 Dit besluit wordt onderworpen aan de bepalingen betreffende het bestuurlijk toezicht (artikel 248 tot en met artikel 264) van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd. 2. Verkoop van een perceel grond, gelegen langsheen de Eikaart te Bilzen, sectie N nummer 192/C, e.a. aan de NV Immo Palmaers Maike Meijers, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 18 december 2012 waarbij de verkoop van een perceel grond, gelegen te Bilzen, langsheen de Eikaart, groot 1ha 25are 00ca, sectie N nummers 192/C, 194/B, 188/C/deel, 189/B/deel, 195/T/deel, 196/C/deel, 197/A/deel, 205/C/deel en een gedeelte openbaar domein, aan de Immo Palmaers NV, Tongersestraat 94, 3740 Bilzen, werd goedgekeurd; Overwegende dat een ontwerp van overeenkomst betreffende deze verkoop werd overgemaakt aan de notaris van de NV Immo Palmaers, zijnde notaris Goddeeris, d.d. 11 maart 2014; Overwegende dat de NV Immo Palmaers tot op heden deze verkoopovereenkomst niet heeft ondertekend; Overwegende dat bijgevolg tot op heden geen definitieve verkoopovereenkomst is tot stand gekomen; Overwegende dat de stad Bilzen te allen tijde dient te vermijden dat zij percelen grond verkoopt die worden aangekocht zonder dat aan deze percelen op korte tot middellange termijn een nuttige bestemming wordt gegeven, zijnde de realisatie van grootschalige kleinhandel conform de planologische bestemming; Overwegende dat dient vastgesteld te worden dat de NV Immo Palmaers reeds meer dan 1 jaar lang heeft gewacht om haar goedkeuring te verlenen aan het ontwerp van verkoopovereenkomst; Overwegende dat bijgevolg de stad Bilzen genoodzaakt was om ten aanzien van de NV Immo Palmaers bijkomende voorwaarden op te leggen aangaande de eventuele verkoop van de hierboven genoemde gronden teneinde de zekerheid te hebben dat de betreffende gronden wel degelijk op nuttige wijze worden bestemd en niet worden verworven om louter speculatieve doeleinden; Gelet op het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 22 september 2014 waarin werd beslist om in het ontwerp van verkoopovereenkomst de volgende bijkomende voorwaarden te voorzien: De koper verbindt zich ertoe om binnen de 6 maanden na het verlijden van de authentieke akte een aanvraag in te dienen tot het verkrijgen van een stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van infrastructuur met het oog op een exploitatie inzake grootschalige kleinhandel bij gebreke waarvan de verkoper de verkoopovereenkomst eenzijdig kan ontbinden bij aangetekend schrijven, zonder voorafgaande ingebrekestelling en zonder voorafgaande rechterlijke tussenkomst.

4 4 De vaststelling van de ontbinding gebeurt bij deurwaardersexploot of bij aangetekend schrijven tegen ontvangstbewijs. Door de ontbinding van de verkoopovereenkomst is de verkoper gehouden tot volledige terugbetaling van de koopprijs, zulks tot slot van alle rekening; De koper verbindt zich ertoe om de infrastructuur met het oog op een exploitatie inzake grootschalige kleinhandel op te leveren binnen de 2 jaar nadat hij hiervoor een definitieve en uitvoerbare stedenbouwkundige vergunning heeft verkregen bij gebreke waarvan de verkoper de verkoopovereenkomst eenzijdig kan ontbinden bij aangetekend schrijven, zonder voorafgaande ingebrekestelling en zonder voorafgaande rechterlijke tussenkomst. De vaststelling van de ontbinding gebeurt bij deurwaardersexploot of bij aangetekend schrijven tegen ontvangstbewijs. Door de ontbinding van de verkoopovereenkomst is de verkoper gehouden tot volledige terugbetaling van de koopprijs, zulks tot slot van alle rekening; Overwegende dat in dezelfde beslissing aan de NV Immo Palmaers werd gevraagd een ontwerp van authentieke akte te bezorgen aan de stad Bilzen uiterlijk op 10 oktober 2014 met daarin vermeld de bijkomende voorwaarden zoals bepaald in artikel 1 van bovenvermeld besluit, bij gebreke waarvan de NV Immo Palmaers werd geacht op definitieve wijze te verzaken aan het aanbod tot verkoop van de stad Bilzen, zijnde het aanbod tot verkoop zoals voorzien in het ontwerp van verkoopovereenkomst, goedgekeurd door de gemeenteraad van 18 december 2012 en zoals aangevuld conform bovenvermeld besluit; Gelet op het schrijven van 6 oktober 2014 waarbij notaris Goddeeris liet weten dat de NV Immo Palmaers niet akkoord kon gaan met de bijkomende voorwaarden; Overwegende dat het standpunt van de stad Bilzen middels haar schrijven van 15 oktober 2014 nogmaals werd herhaald en er geconcludeerd werd dat er bijgevolg geen verkoopovereenkomst zou plaatsvinden; Gelet op het schrijven van de raadsman van de NV Immo Palmaers van 3 november 2014 waarbij de inhoud van het besluit werd betwist, stellende dat tussen partijen een verkoopovereenkomst is tot stand gekomen. Dat in hetzelfde schrijven het verzoek werd gedaan opdat de stad haar medewerking zou verlenen tot het verlijden van de notariële akte; Overwegende dat de stad bij wege van haar raadsman hierop heeft gereageerd bij schrijven van 12 november 2014, stellende dat er in geen enkel geval sprake is van de totstandkoming van een verkoopovereenkomst; Overwegende dat dit laatste schrijven onbeantwoord is gebleven; Overwegende dat bij gebreke aan enig akkoord van de NV Immo Palmaers aangaande de betreffende verkoopovereenkomst met inbegrip van de hierboven vermelde voorwaarden uiterlijk op 10 oktober 2014 moet vastgesteld worden dat het aanbod tot verkoop niet is aanvaard en bijgevolg is komen te vervallen; Gezien de heer Palmaers Ivo intussen heeft laten weten akkoord te kunnen gaan met de hierboven vermelde voorwaarden, mits aanpassing van de termijn van 6 maanden naar 18 maanden betreffende het indienen van aanvraag tot het bekomen van een stedenbouwkundige vergunning; Gezien de heer Palmaers Ivo intussen tevens akkoord is gegaan met de bijkomende aankoop van een naastliggend perceel met een oppervlakte van ongeveer 51a 29ca, nader op te meten, sectie N nummers 188/C/deel, 189/B/deel en 195/T/deel; Gelet op de bijgevoegde aangepaste verkoopovereenkomst; Gelet op de bijgevoegde stukken van het dossier;

5 5 Gelet op de wettelijke bepalingen ter zake; Art. 4 Art. 5 Art. 6 De gemeenteraad stelt vast dat het aanbod tot verkoop aan de NV Immo Palmaers van het perceel te Bilzen, langsheen de Eikaart, groot 1ha 25are 00ca, sectie N nummers 192/C, 194/B, 188/C/deel, 189/B/deel, 195/T/deel, 196/C/deel, 197/A/deel, 205/C/deel en een gedeelte openbaar domein conform de verkoopovereenkomst zoals goedgekeurd door de gemeenteraad op 18 december 2012 en zoals aangevuld door het college van burgemeester en schepenen op 22 september 2014 na te hebben vastgesteld dat nog geen verkoopovereenkomst is tot stand gekomen, is komen te vervallen. De gemeenteraad gaat akkoord met het nieuwe aanbod tot verkoop van een perceel grond, gelegen te Bilzen, langsheen de Eikaart, groot 1ha 25are 00ca, sectie N nummers 192/C, 194/B, 188/C/deel, 189/B/deel, 195/T/deel, 196/C/deel, 197/A/deel, 205/C/deel en een gedeelte openbaar domein, en een naastliggend perceel met een oppervlakte van ongeveer 51a 29ca, nader op te meten, sectie N nummers 188/C/deel, 189/B/deel en 195/T/deel, aan de Immo Palmaers NV, Tongersestraat 94, 3740 Bilzen. De bijgevoegde gewijzigde verkoopovereenkomst wordt goedgekeurd, inhoudende volgende bijkomende voorwaarden: De koper verbindt zich ertoe om binnen 18 maanden na het verlijden van de authentieke akte een aanvraag in te dienen tot het verkrijgen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen voor de bouw van infrastructuur met het oog op een exploitatie grootschalige kleinhandel. De koper verbindt zich ertoe om de infrastructuur met het oog op een exploitatie inzake grootschalige kleinhandel te (laten) bouwen en af te (laten) werken binnen de 2 jaar nadat hij hiervoor een definitieve en uitvoerbare stedenbouwkundige vergunning heeft verkregen. Voor het geval de koper in gebreke blijft aan minstens één van bovenstaande voorwaarden, kan de verkoper de verkoopovereenkomst eenzijdig ontbinden bij aangetekend schrijven, zonder voorafgaande ingebrekestelling en zonder rechterlijke tussenkomst. De vaststelling van de ontbinding gebeurt bij deurwaardersexploot of bij aangetekend schrijven tegen ontvangstbewijs. Door de ontbinding van de verkoopovereenkomst is de verkoper gehouden tot de volledige terugbetaling van de koopprijs, zulks tot slot van alle rekening. De hypotheekbewaarder wordt ontslagen van het nemen van een ambtshalve inschrijving bij de overschrijving van de uitgifte van de verkoopakte. Het college van burgemeester en schepenen wordt gemachtigd voor de verdere afhandeling van dit dossier. Dit besluit wordt onderworpen aan de bepalingen betreffende het bestuurlijk toezicht (artikel 248 tot en met artikel 264) van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd. 3. Goedkeuring onderhandse overeenkomst tussen de stad Bilzen en de heer en mevrouw Meers-Jans met als onderwerp het ruilen en verkopen van gronden gelegen binnen het RUP De Meere Weyen Raadslid Johan Sauwens vraagt waarom het RUP, zoals initieel goedgekeurd, niet wordt uitgevoerd. Hij verwijst naar de procedure van totstandkoming RUP en stelt een aantal

6 6 technische vragen. Hij pleit ervoor om het RUP uit te voeren conform het onteigeningsplan in plaats van voorrang te geven een particulier belang. Raadslid Annick Ponthier sluit zich aan bij de opmerking van Johan Sauwens. Zij stelt vast dat dit een vreemde manier van handelen is, waarbij er grond ter beschikking wordt gesteld van één particulier. Burgemeester Frieda Brepoels geeft aan dat het RUP zeer stringent is, waarbij het vorig bestuur besliste om het uit te voeren in twee fases. Dit heeft geleid tot heel wat protesten tegen de opgedrongen bouwpolitiek van het vorig bestuur. Het huidig bestuur kiest duidelijk voor een kleinschalige ontwikkeling zonder gedwongen onteigeningen. Burgemeester Brepoels is dan ook zeer tevreden met het voorliggend voorstel van besluitvorming. Raadslid Johan Sauwens pleit voor uitstel van het voorstel tot besluitvorming. Met 11 ja-stemmen (Johan Sauwens, Jos Roebben, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Ann Thijs, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Tom Bosch, Guy Sillen, Peter Thijs) en 19 neen-stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Luc Hendrix, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Emiel Degrève, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Stefan Jans, Willy Reynders) wordt het voorstel van raadslid Johan Sauwens om dit punt uit te stellen niet goedgekeurd. Met 19 ja-stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido Cleuren, Griet Mebis, Peter Simons, Luc Hendrix, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Emiel Degrève, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Stefan Jans, Willy Reynders) en 11 neen-stemmen (Johan Sauwens, Jos Roebben, François Nelissen, Thierry de Grunne, Maike Meijers, Ann Thijs, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Tom Bosch, Guy Sillen, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gezien er voor de realisatie van het RUP De Meere Weyen een aantal gronden aangekocht moet worden; Gezien er een ondergrondse erfdienstbaarheid gevestigd moet worden voor het leggen van nutsleidingen ten dienste van het projectgebied; Gezien er met de heer en mevrouw Meers-Jans een overeenkomst werd bekomen tot: enerzijds het ruilen van gronden, zonder opleg, waarbij de stad 60ca uit het perceel gelegen te Bilzen, 6de afd. Eigenbilzen, sectie B nummer 1124/D afstaat en 60ca uit het naastliggend perceel 1127/G verkrijgt; anderzijds de verkoop aan de heer en mevrouw Meers-Jans van in totaal 2a 65ca uit het perceel 1124/D voor ,00 onder voorwaarde van het vestigen van een ondergrondse erfdienstbaarheid voor de betreffende nutsleidingen; waardoor de heer en mevrouw Meers-Jans eigenaar worden van een perceel uitgeruste grond gelegen in het projectgebied; Gelet op de waardebepaling opgemaakt door landmeter Mathieu Motten te Bilzen op 22 december 2014; Gelet op bijgevoegde schets van de nader op te meten percelen; Gelet op bijgevoegde overeenkomst tot verkoop en ruil; Gelet op de bijgevoegde stukken van het dossier; Gelet op de wettelijke bepalingen ter zake;

7 7 Art. 4 Art. 5 De gemeenteraad gaat akkoord met: enerzijds het ruilen van gronden, zonder opleg, waarbij de stad 60ca uit het perceel gelegen te Bilzen, 6de afd. Eigenbilzen, sectie B nummer 1124/D afstaat en 60ca uit het naastliggend perceel 1127/G verkrijgt; anderzijds de verkoop aan de heer en mevrouw Meers-Jans van in totaal 2a 65ca uit het perceel 1124/D voor ,00, onder voorwaarde van het vestigen van een ondergrondse erfdienstbaarheid voor de aanleg van nutsleidingen ten dienste van het projectgebied; waardoor de heer en mevrouw Meers-Jans eigenaar worden van een perceel uitgeruste grond gelegen in het projectgebied. De bijgevoegde verkoopovereenkomst wordt goedgekeurd. De hypotheekbewaarder wordt ontslagen van het nemen van een ambtshalve inschrijving bij de overschrijving van de uitgifte van de verkoopakte. Het college van burgemeester en schepenen wordt gemachtigd voor de verdere afhandeling van dit dossier. Dit besluit wordt onderworpen aan de bepalingen betreffende het bestuurlijk toezicht (artikel 248 tot en met artikel 264) van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd. 4. Aankoop van een perceel grond van de heer en mevrouw Hubrechts-Warnants in het kader van de realisatie van het woonuitbreidingsgebied Tabaert: goedkeuring aankoop en overeenkomst Maike Meijers, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gelet op de intentie van de stad om het woonuitbreidingsgebied Tabaartstraat- Tielemanstraat-Spelverstraat en Maastrichterstraat te ontwikkelen; Gezien daarom dient overgegaan te worden tot de verwerving van gronden gelegen binnen dit gebied; Gezien de stad binnen deze zone al verschillende percelen grond in eigendom heeft; Gelet ook op de overeenkomst afgesloten met de echtgenoten Slechten-Smets, pachters van verschillende percelen gelegen in deze zone, afgesloten op 12 juni 2008, verlengd tot 31 december 2015 via een addendum afgesloten op 8 mei 2012; Gezien het perceel kadastraal gekend Bilzen, afdeling 1, sectie G nummer 519, met een oppervlakte van 11a 90ca, te koop werd aangeboden door de echtgenoten Hubrechts- Warnants; Gezien dit perceel verpacht wordt aan de echtgenoten Slechten-Smets;

8 8 Gelet op bijgevoegde waardebepaling; Gelet op bijgevoegde verkoopovereenkomst; Overwegende dat in BBC 2015 de nodige kredieten voorzien zijn onder beleidsitem , algemene rekening , ACT-301; Gelet op het bijgevoegde financieel advies; Gelet op de overige bijgevoegde stukken van het dossier; Gelet op alle wettelijke en decretale bepalingen ter zake; De gemeenteraad gaat akkoord met de aankoop van een perceel grond gelegen te Bilzen, afdeling 1, sectie G nummer 519, met een oppervlakte van 07a 10ca, eigendom van de echtgenoten Hubrechts-Warnants. De nodige kredieten zijn voorzien in BBC 2015 onder beleidsitem , algemene rekening , ACT-301. Art. 4 Art. 5 Art. 6 Bijgevoegde overeenkomst wordt goedgekeurd. Het college van burgemeester en schepenen wordt gemachtigd voor de verdere afhandeling van dit dossier. Deze beslissing wordt gehecht aan het desbetreffende betalingsbevel. Dit besluit wordt onderworpen aan de bepalingen betreffende het bestuurlijk toezicht (artikel 248 tot en met artikel 264) van het gemeentedecreet van 15 juli 2005, zoals gewijzigd. 5. De Watergroep uitbreiding van het net in de Tongersestraat: goedkeuring opdracht, kostenraming en financieringswijze Maike Meijers, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gezien er een geldige bouwvergunning werd afgeleverd op 19 maart 2013 voor het bouwen van een magazijn tussen de oprit van de omleidingsweg en de brug van de omleidingsweg;

9 9 Gelet op de noodzakelijkheid om het waterleidingsnet uit te breiden, dit om een huisaansluiting mogelijk te maken; Gezien er aan De Watergroep Vlaamse maatschappij voor watervoorziening gevraagd werd om een bestek op te maken voor uitbreiding van het net; Gezien de kosten voor uitbreiding van het waterleidingsnet ten laste vallen van de stad en dat de kosten voor de huisaansluiting ten laste vallen van de aanvrager; Gelet op het schrijven van De Watergroep Vlaamse maatschappij voor watervoorziening van 8 december 2014 houdende de kostenraming voor uitbreiding van het waterleidingsnet in de Tongersestraat; Gezien de kosten, ten laste van de stad, geraamd worden op ,30 exclusief btw; Gezien de factuur zal vereffend worden door afhouding van het tegoed aan autonome investeringskredieten waarover de stad beschikt bij De Watergroep; De raad geeft goedkeuring om over te gaan tot uitbreiding van het waterleidingsnet in de Tongersestraat, nodig voor de realisatie van de huisaansluiting nieuwbouw tussen de oprit van de omleidingsweg en de brug van de omleidingsweg. De kosten, ten laste van de stad, geraamd op ,30 excl. btw, worden eveneens goedgekeurd. De factuur zal vereffend worden door afhouding van het tegoed aan autonome investeringskredieten waarover de stad beschikt bij De Watergroep. Afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de gemeentelijke afdeling financiën, aan de dienst infrastructuur en aan de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening. 6. Loods stapelplein Kapittelstraat verdere inrichting besteknummer 204/15: goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze Maike Meijers, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht;

10 10 Gelet op de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet overschreden); Gelet op de wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten; Gelet op het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 105; Gelet op het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 5, 3; Overwegende dat in het kader van de opdracht Loods Stapelplein Kapittelstraat - verdere inrichting een bestek met nr. 204/15 werd opgesteld door de dienst overheidsopdrachten; Overwegende dat deze opdracht is opgedeeld in volgende percelen: * Perceel 1 (Ladekasten), * Perceel 2 (Ladeverdeler), * Perceel 3 (Werktafel), * Perceel 4 (Bodembak voor vloeistofopvang), * Perceel 5 (Kabelhaspel elektriciteit muuropbouw), * Perceel 6 (Slanghaspel perslucht muuropbouw), * Perceel 7 (Rolwagen voor olievaten), * Perceel 8 (Vetsmeerketel), * Perceel 9 (Looplamp 24V led en omvormer), * Perceel 10 (Afwasbak garage), * Perceel 11 (Mobiele werkbank); Overwegende dat de totale uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op incl. 21% btw; Overwegende dat voorgesteld wordt de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in de jaarbudgetrekening O-93/ / /BESTUUR/BHCBS/600/IE-OVERDR; Art. 4 Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Goedkeuring wordt verleend aan het bestek met nr. 204/15 en de raming voor de opdracht Loods Stapelplein Kapittelstraat - verdere inrichting, opgesteld door de dienst overheidsopdrachten. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bestek en zoals opgenomen in de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten. De raming bedraagt incl. 21% btw. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in de jaarbudgetrekening O-93/ / /BESTUUR/BHCBS/600/IE-OVERDR. Onderhavig besluit wordt overgemaakt aan de financiële dienst ter staving.

11 11 7. De Wandeling restauratie perceel 1 (bouwkundige restauratie) besteknummer 3P-611: goedkeuring eindafrekening Maike Meijers, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op de wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur; Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, inzonderheid artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht; Gelet op de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 15; Gelet op het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen; Gelet op het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, inzonderheid artikel 3, 1; Gelet op de algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen; Gelet op het besluit van de gemeenteraad van 6 juli 2010 betreffende de goedkeuring van de selectievereisten, de raming en de gunningswijze van de opdracht De Wandeling - restauratie - perceel 1: bouwkundige restauratie, met name de beperkte aanbesteding; Gelet op het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 28 december 2012 betreffende de goedkeuring van de gunning van deze opdracht aan Janssen Gebr. Bouwwerken, Industrieweg Noord 1165 te 3660 Opglabbeek tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van ,09 excl. btw; Overwegende dat de uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bestek met nr. 3P-611; Gelet op het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 21 mei 2013 betreffende de goedkeuring van de aanvangsdatum van deze opdracht, zijnde 3 juni 2013; Gelet op het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 26 januari 2015 betreffende de goedkeuring van het proces-verbaal van voorlopige oplevering van 22 mei 2014, opgesteld door de ontwerper, Ontwerpteam Simoni-Janssen, 18e Oogstwal 1 bus 5 te 3700 Tongeren;

12 12 Overwegende dat de ontwerper, Ontwerpteam Simoni-Janssen, 18e Oogstwal 1 bus 5 te 3700 Tongeren de eindafrekening opstelde, waaruit blijkt dat het eindbedrag van de werken ,02 excl. btw bedraagt; Overwegende dat een deel van de kostprijs gesubsidieerd wordt door de Vlaamse Overheid, Agentschap R-O Vlaanderen - Onroerend Erfgoed, Phoenix-gebouw 8ste verdieping, Koning Albert II-laan 19 bus 3 te 1210 Brussel; Overwegende dat een deel van de kostprijs gesubsidieerd wordt door provincie Limburg - agentschap voor Binnenlands Bestuur, Universiteitslaan 1 te 3500 Hasselt; Overwegende dat de uitgave voor deze opdracht voorzien is in de jaarbudgetrekening 2014/O-33/ / /BESTUUR/BHCBS/IE-OVERDR; Goedkeuring wordt verleend aan de eindafrekening voor de opdracht De Wandeling - restauratie - perceel 1: bouwkundige restauratie, opgesteld door de ontwerper, Ontwerpteam Simoni-Janssen, 18e Oogstwal 1 bus 5 te 3700 Tongeren, waaruit blijkt dat de werken een eindtotaal bereikten van ,02 excl. btw. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in de jaarbudgetrekening 2014/O-33/ / /BESTUUR/BHCBS/IE-OVERDR. Onderhavig besluit wordt overgemaakt aan de financiële dienst ter staving. 8. Kerkfabriek Sint-Mauritius Bilzen-centrum herstelling/renovatie van de klokkeninstallatie en het torenuurwerk in de toren van de Sint-Mauritiuskerk: goedkeuring voor uitbetaling van de investeringstoelage ter financiering van de werken Maike Meijers, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gelet op de noodzakelijkheid om herstellingswerken/renovatiewerken uit te voeren aan de klokkeninstallatie en het torenuurwerk in de toren van de Sint-Mauritiuskerk; Gezien deze werken ten laste zijn van de stad; Gezien de stad een onderhoudsovereenkomst heeft afgesloten met de firma Clock-o-matic nv, De Vunt 14 te 3220 Holsbeek; Gelet op de omschrijving van de uit te voeren herstellingen, alsook op de offerte door Clock-o-matic van 25 november 2013; Gezien de herstellingswerken inmiddels werden uitgevoerd en gefactureerd op naam van de kerkfabriek Sint-Mauritius ten bedrage van ,00 excl. btw of ,59 incl. btw;

13 13 Gezien de factuur werd betaald door de kerkfabriek Sint-Mauritius en dat deze kosten op de stad worden verhaald door middel van een investeringstoelage ten voordele van de kerkfabriek Sint-Mauritius; Gezien de nodige kredieten voor deze investeringstoelage voorzien zijn in het budget van de stad 2014 onder artikel met nummer / ; Goedkeuring wordt gegeven om de investeringstoelage ten bedrage van ,59 door te storten aan de kerkfabriek Sint-Mauritius Bilzen-centrum ter financiering van de herstellingswerken/renovatiewerken aan de klokkeninstallatie en het torenuurwerk in de toren van de Sint-Mauritiuskerk. De nodige kredieten voor deze investeringstoelage zijn voorzien in het budget van de stad 2014 onder artikel / Onderhavig besluit wordt overgemaakt aan de afdeling financiën om te dienen als opdracht en aan de kerkfabriek Sint-Mauritius ter kennisgeving. 9. Vaststelling verkeersreglement houdende het beperken in tijd van de laad- en losplaatsen in de Romboutstraat te Bilzen-centrum Maike Meijers, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het ministerieel besluit waarbij de minimale afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het ministerieel rondschrijven betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens; Overwegende dat de laad- en losplaatsen in de Romboutstraat momenteel gesignaleerd worden met de verkeersborden E9c met onderbord laden en lossen ; Overwegende dat op vraag van de middenstand de laad- en losplaatsen in de Romboutstraat beperkt worden in tijd, zodat deze ook als parkeerplaatsen kunnen gebruikt worden, als het laden en lossen niet meer van toepassing is; Overwegende dat voornoemde laad- en losplaatsen infrastructureel niet als stoep ingericht zijn; Overwegende dat navolgende maatregel betrekking heeft op een gemeenteweg; Gelet op het advies van politie; Gelet op alle wettelijke en decretale bepalingen ter zake;

14 14 Navolgende laad- en losplaatsen worden voorbehouden voor laden en lossen van maandag tot zondag van 5 tot 18 uur: - Romboutstraat. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden E/1 met onderbord van maandag tot zondag van 5 tot 18 uur. Onderhavig reglement wordt ter kennisgeving voorgelegd aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken. 10. Vaststelling verkeersreglement houdende het aanbrengen van 2 voetgangersoversteekplaatsen in de Appelboomgaardstraat te Munsterbilzen Raadslid Thierry de Grunne informeert nogmaals naar de stand van zaken met betrekking tot het samenvoegen van de drie opeenvolgende zones 30. Schepen Walter Bollen geeft aan dat de bevoegde diensten motiveren dat het samenvoegen tot één zone een moeilijk te handhaven situatie is, wat er toe leidt dat de zones apart gehandhaafd blijven. Raadslid François Nelissen informeert naar de uitvoering van het zebrapad in Mopertingen. Schepen Walter Bollen geeft aan dat het opgenomen is in de planning van zodra het weer beter wordt. Maike Meijers, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gelet op de wet betreffende de politie over het wegverkeer; Gelet op het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer; Gelet op het ministerieel besluit waarbij de minimale afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Gelet op het ministerieel rondschrijven betreffende de aanvullende reglementen en de plaatsing van de verkeerstekens; Gelet op de aanwezigheid van een secundaire school in de Appelboomgaardstraat; Gelet op de vraag van de school om ook in deze straat de oversteekbewegingen structureel te laten verlopen; Gelet op de intentie van het stadsbestuur om de stoepen in de Appelboomgaardstraat door te trekken tot aan het aldaar gelegen rusthuis; Overwegende dat gezien de looplijnen de meeste oversteekbewegingen in de Appelboomgaardstraat zich zullen gaan situeren ter hoogte van de aansluiting Abdijstraat voor de

15 15 leerlingen die richting Abdijstraat gaan; Overwegende dat de school ook vragende partij is om een oversteekplaats te voorzien in de Appelboomgaardstraat ter hoogte van de aansluiting met de Wijngaardstraat om ook hier het oversteken structureel te laten verlopen voor de leerlingen die deze richting uit wandelen; Overwegende dat het om voornoemde redenen aangewezen is een zebrapad aan te leggen ter hoogte van voornoemde aansluitingen; Gelet op het advies van politie; Overwegende dat navolgende maatregel betrekking heeft op een gemeenteweg; Gelet op alle wettelijke en decretale bepalingen ter zake; In de Appelboomgaardstraat, ter hoogte van de aansluiting met Abdijstraat en ter hoogte van de aansluiting met Wijngaardstraat te Munsterbilzen wordt een voetgangersoversteekplaats aangebracht. Deze maatregel wordt ter kennis gebracht door de verkeersborden F49 en A21. Onderhavig reglement wordt ter kennisgeving voorgelegd aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Departement Mobiliteit en Openbare Werken. 11. Intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-energa: goedkeuring voorstel van statutenwijziging Raadslid François Nelissen geeft aan dat het voorstel van statutenwijziging een vorm van belastingverhoging inhoudt. Met 20 ja-stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido Cleuren, Griet Mebis, Peter Simons, Luc Hendrix, Thierry de Grunne, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Emiel Degrève, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Stefan Jans, Willy Reynders) en 10 neen-stemmen (Johan Sauwens, Jos Roebben, François Nelissen, Maike Meijers, Ann Thijs, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Tom Bosch, Guy Sillen, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gelet op het gemeentedecreet en in het bijzonder op artikel 43 inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad; Gelet op het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en meer bepaald op artikel 39; Gelet op de omzendbrief BA/2002/01 van 11 januari 2002 betreffende de toepassing van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en de omzendbrief BA 2003/09 betreffende de toepassing van artikel 11 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op het feit dat de gemeente deelnemer is van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-energa;

16 16 Gelet op de aankondiging van statutenwijziging, ter kennis gebracht aan de gemeente bij brief van 5 februari 2015 waarin het voorstel tot wijziging van de statuten werd gevoegd samen met een nota waarin deze statutenwijziging wordt verantwoord; Overwegende dat er geen bezwaren voorhanden zijn om goedkeuring van de statutenwijziging te weigeren; Op basis van de bekomen documenten en toelichtingsnota wordt het voorstel van statutenwijziging van Inter-energa die aan de bijzondere algemene vergadering van 12 mei 2015 ter goedkeuring zal worden voorgelegd, goedgekeurd. De door de gemeenteraad aangestelde vertegenwoordigers en hun plaatsvervangers worden gemandateerd om op de in artikel 1 vermelde bijzondere algemene vergadering (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zouden worden) te handelen en te beslissen conform de beslissingen die door die gemeenteraad zijn genomen over de statuten. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van onderhavige beslissing en zal onverwijld een afschrift van dit besluit bezorgen aan Inter-Energa. 12. Intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-media: goedkeuring voorstel van statutenwijziging Met 20 ja-stemmen (Wouter Raskin, Frieda Brepoels, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido Cleuren, Griet Mebis, Peter Simons, Luc Hendrix, Thierry de Grunne, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Emiel Degrève, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Stefan Jans, Willy Reynders) en 10 neen-stemmen (Johan Sauwens, Jos Roebben, François Nelissen, Maike Meijers, Ann Thijs, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Tom Bosch, Guy Sillen, Peter Thijs) neemt de raad volgend besluit: Gelet op het gemeentedecreet en in het bijzonder op artikel 43 inzake de bevoegdheid van de gemeenteraad; Gelet op het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en meer bepaald op artikel 39; Gelet op de omzendbrief BA/2002/01 van 11 januari 2002 betreffende de toepassing van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking en de omzendbrief BA 2003/09 betreffende de toepassing van artikel 11 van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking; Gelet op het feit dat de gemeente deelnemer is van het intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-media; Gelet op de aankondiging van statutenwijziging, ter kennis gebracht aan de gemeente bij brief van 5 februari 2015 waarin het voorstel tot wijziging van de statuten werd gevoegd samen met een nota waarin deze statutenwijziging wordt verantwoord; Overwegende dat er geen bezwaren voorhanden zijn om goedkeuring van de statutenwijziging te weigeren;

17 17 Op basis van de bekomen documenten en toelichtingsnota wordt het voorstel van statutenwijziging van Inter-media die aan de bijzondere algemene vergadering van 26 mei 2015 ter goedkeuring zal worden voorgelegd, goedgekeurd. De door de gemeenteraad aangestelde vertegenwoordigers en hun plaatsvervangers worden gemandateerd om op de in artikel 1 vermelde bijzondere algemene vergadering (of iedere andere datum waarop deze uitgesteld of verdaagd zouden worden) te handelen en te beslissen conform de beslissingen die door die gemeenteraad zijn genomen over de statuten. Het college van burgemeester en schepenen wordt gelast met de uitvoering van onderhavige beslissing en zal onverwijld een afschrift van dit besluit bezorgen aan Inter-Media. 13. Goedkeuren van de notulen van de vergadering van de gemeenteraad van 3 februari 2015 Maike Meijers, Veerle Schoenmaekers, Nico Bijnens, Ann Thijs, Emiel Degrève, Annick Ponthier, Katrien Timmers, Rudi Dops, Nassèr Nijs, Veerle Schabregs, Joris Cielen, Tom Bosch, Stefan Jans, Guy Sillen, Willy Reynders, Peter Thijs) worden de notulen van de vergadering van de gemeenteraad van 3 februari 2015 goedgekeurd. HIEROP GAAT DE RAAD OVER TOT DE MONDELINGE VRAGEN Raadslid Johan Sauwens formuleert zijn schriftelijk ingediende vraag mondeling. Hij pleit ervoor om schoolinfrastructuur naschools ter beschikking te stellen. Mits het maken van duidelijke afspraken in het verleden is het bestuur steeds in onderhandeling geweest met scholen om dit mogelijk te maken. Hij informeert naar de huidige stand van zaken met betrekking tot de stopzetting van de gebruiksovereenkomst tussen het Heilig Graf en de Muziekacademie. Raadslid Maike Meijers verwijst eveneens naar het beleid van Minister Crevits die ervoor pleit om onderwijsinfrastuctuur maximaal open te stellen voor derden. De commotie die er nu ontstaan is leidt tot heel wat onrust bij ouders. Zij vindt het dan ook een heel vreemde aanpak van dit dossier. Burgemeester Frieda Brepoels stelt eveneens, samen met de raadsleden, vast dat de beslissing van het Heilig Graf geleid heeft tot heel wat onrust bij ouders. Zij betreurt dan ook de aanpak van de directie van het Heilig Graf. Burgemeester Brepoels geeft een overzicht van de stappen die genomen werden nadat de stad kennis had genomen van het aangetekend schrijven betreffende de beslissing tot stopzetting van de gebruiksovereenkomst. Raadslid Sauwens bedankt de burgemeester voor deze situering en duidt nogmaals op het belang van het maken van concrete afspraken waarbij hij pleit voor het behoud van het toezicht bij het medegebruik van infrastructuur.

18 18 Raadslid Tom Bosch geeft aan dat de uitbater van het cafetaria van de sporthal te Eigenbilzen volgende week vrijdag stopt met zijn uitbating. Is de stad hiervan op de hoogte? Schepen Guy Swennen geeft aan dat er geen opzeg heeft plaatsgevonden, doch dat de sportfunctionaris dit van nabij opvolgt zodanig dat de gebruikers hier geen hinder van zullen ondervinden. Raadslid Annick Ponthier stelt vast dat bij activiteiten in het centrum, zoals recent naar aanleiding van carnaval, er te weinig parkeerplaatsen beschikbaar zijn voor mindervaliden. Schepen Walter Bollen zal deze melding ter bespreking voorleggen aan de eerstvolgende vergadering van de STAR. DE VERGADERING WORDT DOOR DE VOORZITTER OM 21:35 UUR GESLOTEN. Namens de raad Kristien Schoofs secretaris Wouter Raskin voorzitter

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE. Zitting van 2 februari 2016 Agendanummer: 17

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE. Zitting van 2 februari 2016 Agendanummer: 17 Provincie LIMBURG Stad BILZEN UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 2 februari 2016 Agendanummer: 17 AANWEZIG: Onderwerp: Referte: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 5 juni 2018)

1 (gemeenteraadszitting van 5 juni 2018) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 5 JUNI 2018 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 6 juni 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 6 juni 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 6 JUNI 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 3 juli 2018)

1 (gemeenteraadszitting van 3 juli 2018) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JULI 2018 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 15 maart 2016)

1 (gemeenteraadszitting van 15 maart 2016) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 MAART 2016 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 4 juli 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 4 juli 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 4 JULI 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 25 februari 2014)

1 (gemeenteraadszitting van 25 februari 2014) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2014 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 APRIL Nico Bijnens, Veerle Schabregs, Tom Bosch, raadsleden.

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 APRIL Nico Bijnens, Veerle Schabregs, Tom Bosch, raadsleden. 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 APRIL 2015 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 4 november 2014)

1 (gemeenteraadszitting van 4 november 2014) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 4 NOVEMBER 2014 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 7 oktober 2014)

1 (gemeenteraadszitting van 7 oktober 2014) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 OKTOBER 2014 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

P -VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JUNI 2015

P -VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JUNI 2015 1 P -VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JUNI 2015 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido Cleuren,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 3 oktober 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 3 oktober 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 OKTOBER 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Griet Mebis, Peter

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 6 oktober 2015)

1 (gemeenteraadszitting van 6 oktober 2015) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 6 OKTOBER 2015 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 19 december 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 19 december 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 19 DECEMBER 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 2 december 2014)

1 (gemeenteraadszitting van 2 december 2014) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 DECEMBER 2014 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 5 september 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 5 september 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 5 SEPTEMBER 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 3 februari 2015)

1 (gemeenteraadszitting van 3 februari 2015) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 FEBRUARI 2015 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 7 februari 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 7 februari 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 FEBRUARI 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 16 december 2014)

1 (gemeenteraadszitting van 16 december 2014) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 7 november 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 7 november 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 NOVEMBER 2017 AANWEZIG: AFWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 6 december 2016)

1 (gemeenteraadszitting van 6 december 2016) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 6 DECEMBER 2016 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE. Zitting van 15 december 2015 Agendanummer: 45

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE. Zitting van 15 december 2015 Agendanummer: 45 Provincie LIMBURG Stad BILZEN UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 15 december 2015 Agendanummer: 45 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 4 oktober 2016)

1 (gemeenteraadszitting van 4 oktober 2016) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 4 OKTOBER 2016 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 3 november 2015)

1 (gemeenteraadszitting van 3 november 2015) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 NOVEMBER 2015 AANWEZIG: Frieda Brepoels, wnd. voorzitter- burgemeester, Guy Swennen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet Mebis, Luc Hendrix,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 6 maart 2018)

1 (gemeenteraadszitting van 6 maart 2018) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 6 MAART 2018 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 17 april 2018)

1 (gemeenteraadszitting van 17 april 2018) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 APRIL 2018 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 2 februari 2016)

1 (gemeenteraadszitting van 2 februari 2016) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 FEBRUARI 2016 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gemeentelijk patrimonium. Aankoop 1.190,18 m2 grond,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge Van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 18 april 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 18 april 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 APRIL 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Peter

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 7 juni 2016)

1 (gemeenteraadszitting van 7 juni 2016) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JUNI 2016 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 5 december 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 5 december 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 5 DECEMBER 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren,

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 5 september 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens,

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 1 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Nutsvoorzieningen. VMW. Uitbreiding distributienetten

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2015 OPENBARE VERGADERING FINANCIËN 1. Goedkeuring van de aanpassing meerjarenplan 2014-2019, nr. 4. Het meerjarenplan, overeenkomstig bijgaande opgave,

Nadere informatie

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Aanwezig Nele Geudens, voorzitter Cyriel Van Sweevelt, Mariette Boven, Paula Van Hal, Mark Struyf, Heidi Suls, Jo Laenen, Dorien Lievens, Filip Monsieurs,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Gemeentelijk patrimonium. Openbare verkoop van grond,

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. Gemeente Vorselaar Overzicht van de raadsbesluiten van 02 mei 2016 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 4 april 2016 goed. 02. Kennisname nazicht

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 4 september 2018)

1 (gemeenteraadszitting van 4 september 2018) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 4 SEPTEMBER 2018 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Guido Cleuren, Veerle Schoenmaekers,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten Stad Borgloon College van burgemeester en schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 20 juni 2017 Technisch Beleidsdomein - Administratie & Technisch Ondersteunende Diensten 26 2017_CBS_00515 Aanvullend

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 20 december 2016)

1 (gemeenteraadszitting van 20 december 2016) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2016 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh,

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van de Voorde Liesbeth, Van der Helst Anne-Marie,

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 3 juni 2014)

1 (gemeenteraadszitting van 3 juni 2014) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JUNI 2014 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 2 september 2014)

1 (gemeenteraadszitting van 2 september 2014) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 SEPTEMBER 2014 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Bruno Steegen, Walter Bollen, Fons Caubergh, Guido Cleuren,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014

Zitting van 26 januari Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 22 december 2014 Zitting van 26 januari 2015 Aanwezig : De Heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De Heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de Heren Vandewaetere

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 17 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13892 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota

1. BPA nr.1 Hernekouter Artikel 5 - Beperkte herziening Goedkeuring stedenbouwkundige voorschriften Goedkeuring toelichtingsnota PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 28 januari 2009 Aanwezig POELAERT Kris, burgemeester-voorzitter BOMBAERT Marc, VANDENNEUCKER Lieven, DEVRIESE Marie-Louise, DIERICKX Jean-Marie,

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07827 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om 19.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er Cevdet,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark

Verontschuldigd : Ampe Lieve, De Neve Stijn, Rossey Lode en Vancoillie Toon. 1. Goedkeuring gunning : Omgevingswerken BKO Kortemark Zitting van 25 april 2017 Aanwezig : Logghe Christine Voorzitter Waeyaert Jolien, Vandecappelle Magda, Volckaert Carine, Callebert Mieke en Vandewalle Ronny Leden De Meyer Sara Secretaris. Verontschuldigd

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08640 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Deroo Dienst technische dienst Volgnummer dossier 18 Onderwerp Westelijke ontsluiting recreatiedomein Grasduinen.

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

1 (gemeenteraadszitting van 16 mei 2017)

1 (gemeenteraadszitting van 16 mei 2017) 1 PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 MEI 2017 AANWEZIG: Wouter Raskin, voorzitter, Frieda Brepoels, burgemeester, Guy Swennen, Bruno Steegen, Walter Bollen, Guido Cleuren, Griet

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst financiële dienst Volgnummer dossier 50 Onderwerp Retributies en belastingen. Opheffen en opnieuw vaststellen

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 mei 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Op de Beeck, voorzitter ; de heer Jan Boulliard; mevrouw Brigitte Malfait; de heer Lau

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST

Nadere informatie