Alvast veel succes en natuurlijk heel veel plezier!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alvast veel succes en natuurlijk heel veel plezier!"

Transcriptie

1 Op zo n drukke dag is het belangrijk om te weten bij wie je terecht kunt en wat er van iedereen wordt verwacht Onderstaand een onderverdeling wie wat doet en aanstuurt. Om chaos en verwarring te voorkomen vragen we je dan ook vriendelijk om goed te kijken bij wie je terecht kan en op deze dag NIET zelf ongevraagd dingen te wijzigen, zorg altijd dat je bij vragen of bijzonderheden eerst overlegt met verantwoordelijke uit onderstaand overzichtschema. Zo blijft alles overzichtelijk en kunnen we chaos en fouten voorkomen. Lees ALLE onderstaande info even goed door, weet wat de afspraken zijn op deze dag en weet wanneer en waar je groepen zich moeten opstellen tijdens het optreden en natuurlijk ook de finale. Alvast veel succes en natuurlijk heel veel plezier!

2 WIE DOET WAT EN BIJ WIE KUN JE TERECHT OP 30 JUNI? SYGLIEN ROOSVELD Algemene leiding/regie. Heb je vragen m.b.t. de regie/show, techniek of muziek/algemene vragen? kom dan naar Syglien toe. Tijdens de show zal zij voornamelijk backstage zijn i.v.m regie. SIMONE VISSER Backstage Manager. Zij regelt alles m.b.t backstage. Zij beheert timetable van doorloop en generale, Het op de juiste plek klaarstaan van groepen backstage, props, zenders en alles wat backstage nodig is voor de show. Stem met haar af als je props nodig hebt en waar deze dan klaar staan en volg instructies van haar m.b.t. klaarstaan met je groepen voor show en finale ELS BALOE Coordinator voor docenten. Zij komt jouw ophalen met je groep en als docent kun je bij haar terecht met al je vragen m.b.t. je groep, met haar afstemmen als er iets bijzonders is, leerlingen-vragen hebt etc. Meld je bij aankomst eerst bij haar voor de laatste update ontvangst draaiboek/timetable en leenkleding en geef bijzonderheden over je leerlingen aan haar door. LYNN MEIJER Voor leerlingen die vaker optreden en snel moeten omkleden stem je af met LYNN MEIJER. Zij begeleidt al onze dubbele leerlingen (leerlingen die vaker moeten optreden) backstage, stemt met jou af hoe en waar de leerling zich snel omkleedt en is tijdens de generale en doorloop backstage aanwezig om hierbij te assisteren. HAYBOREE MARTIS Zij doet de coordinatie van hulpouders, is voor hen het aanspreekpunt en zorgt voor drinken/ snacks en overige benodigdheden etc. op de groepen. Tevens coordineert zij de aankomst en het ontvangst in de foyer (bezoekers/gasten)

3 INFO + AFSPRAKEN Vergoeding op deze dag Alle docenten die vanaf de ochtend aanwezig zijn ( een hele dag) kunnen 80, euro declareren voor deze eindpresentatie. Ben je pas vanaf de middag aanwezig dan mag je 50, euro declareren. Kom je met de auto, dan mag je Parkingkosten declareren mits je schouwburgtarief gebruikt ( let dus goed op!) HERKENBAARHEID; Om beter herkenbaar te zijn voor elkaar dragen alle hulpouders een naambadge. Docenten en overige medewerkers zijn te herkennen aan motion-shirt. Heb je deze niet meer? vraag op deze dag of vooraf dan om een nieuw t-shirt Het maakt niet uit of je mouwloos of t-shirt aan hebt van Motion (als het maar zwart met witte logo is) combineer met eigen keuze broek /rok of anders! DRAAIBOEK We werken op deze dag uiteraard met een draaiboek, zorg dat je dit ontvangt en goed doorneemt.en van de juiste tijden op de hoogte bent. Op elke zaaldeur hangt aan de binnenkant een tijdschema zodat iedereen kan zien hoe laat men klaar moet staan. Het draaiboek zenden we je een week van te voren toe per mail en/of ontvang je binnenkort. Als je vragen hebt, stel die dan gerust! Op onze website en in de docentenportaal tref je ook een link aan die doorverwijst naar online timetable, (Zorg wel dat je op de dag zelf altijd meest actuele timetable ontvangt/bekijkt, er kunnen nog plotseling dingen wijzigen ) REGISTRATIE; Meld je bij binnenkomst even direct bij onze balie. Docenten melden zich bij ELS en HULPOUDERS worden door onze Foyer assistenten opgevangen Over de gehele dag komen leerlingen binnen op verschillende tijdsblokken. (zie tijdschema) Leerlingen gaan direct klaar staan bij verzamelpunt (ballonnen-kleurstation ) of melden zich eerst bij de registratiebalie ( als zij niet weten waar ze moeten staan). Docent + hulpouder wachten alle leerlingen op. Docenten checken de presentielijst en vinken af. Heb je meer groepen dan kan je per groep hulp vragen van de hulpouder om voor jou de aanwezigheid af te vinken.als er bijzonderheden zijn noteer die dan direct op de presentielijst.els BALOE (docentencoordinator) komt bij alle docenten langs in de kleedkamer om bijzonderheden m.b.t. de show/registratie/afweigheid leerlingen etc. aan te horen en oplossing voor te bedenken. Als alle leerlingen aanwezig zijn dan gaat iedereen naar eigen kleedkamer. 10min.voor aanvang van de ochtenddoorloop dienen docenten/hulpouders met leerlingen klaar te staan in de kleedkamer! (zij worden hier opgehaald door Backstage- assistenten en/of Docenten-coordinator ELS. Docenten dienen op 30 juni uiterlijk 30 minuten voor aanmelddtijd van hun eigen groep aanwezig te zijn (presentielijst komt bij de docent of hulpmama terecht en de docent dient zelf kledinguitleen op te halen backstage bij Els!)

4 DUBBELLE-LEERLINGEN Er zijn leerlingen die vaker dansles volgen en dus in meerdere dansacts zijn ingedeeld. We noemen dit zoals je wellicht al weet DUBBELE LEERLINGEN. Het kan zijn dat jij leerlingen hebt die ook in andere groepen dansen en dus op deze dag weg worden gehaald uit jouw groep. OP de presentielijst zijn deze DUBBELE leerlingen GEEL gemarkeerd zodat je weet om welke leerlingen het gaat. Het is erg belangrijk dat je goed op de hoogte bent wanneer jouw leerling voor een ander optreden dan die van jezelf klaar dient te zijn. Op deze dag is er een speciale Coordinator LYNN MEIJER die alle dubbele leerlingen begeleidt. Het is belangrijk dat je hierover samen goed communiceert met Lynn. Zij maakt met jou afspraken of jouw dubbele leerling voor of na het eerste optreden in de coulisse blijft en of met Els meegenomen wordt naar haar/zijn volgende act en/of docent. Elke docent dient ervoor te zorgen dat hij/zij meehelpt om de kleding van de leerling die vaker optreedt alvast op tijd en netjes klaar te leggen BEGELEIDING OP DE GROEP: Op elke groep staat altijd tenminste 1 docent en eventueel 1 of 2 extra hulpouders. Laat de kinderen t/m 12 jr.nooit alleen achter. Leerlingen mogen niet naar buiten,naar het winkelcentrum en het is de bedoeling dat docenten en hulpouders dit ook niet doen. Wil je even naar buiten omdat je moet roken? gebruik dan de artiesteningang en zorg dat je goed met de hulppouder/docent afstemt. Wel heel belangrijk dat je het tijdschema in de gaten houdt (dit hangt ook op de binnenkant van je kleedkamer deur) en ervoor zorgt dat je op tijd terug bent in je kleedkamer. Creer rust,orde en gezelligheid (doe leuke groepsspelletjes/of laat kinderen knutselen. De oudere groepen krijgen tassen met divers knutsel en speel materiaal. Zorg dat alle kleding netjes gelabeld klaarhangt of in tassen voorzien van naam! (stickers ontvang je op deze dag) Heb je ideeen nodig voor leuke spelletjes? Op de dag zit er bij je spelletjestas een formulier met leuke spel-ideeen. LUNCH; Alle deelnemers nemen zelf eigen lunchpakketje mee. Motion zorgt voor voldoende drinken en een kleine snack voor alle deelnemers. Er wordt wel een lunch verzorgd voor hulpouders, medewerkers en docenten! Na de generale repetitie dien je als docent samen met je hulpouders ervoor te zorgen dat alle deelnemers rustig de tijd nemen om te eten. Let op; aantal jongste groepen doen niet mee aan de generale en komen pas vanaf half 2 naar de Meervaart. Voor deze groepen geldt dat ze direct na hun doorloop wat drinken/eten. Zorg dat je hier echt even rustig de tijd voor neemt met je groep. Ontdek je dat leerlingen helemaal niets te eten heben meegenomen? Geef dit dan z.s.m door

5 OPRUIMEN/ACHTERLATEN VAN DE KLEEDRUIMTEN We zijn te gast in de Schouwburg en vinden het belangrijk dat we een goede indruk achterlaten als dansstudio/organisatie.als docent en hulpouders ben jij verantwoordelijk voor goed gedrag, voorkomen van schade aan spullen/stoelen/tafels en of anderz zaken. Zorg dat je kinderen niets kapotmaken, spullen van de Schouwburg meenemen en zich netjes gedragen. Ook m.b.t. alle geleende kleding van Motion. Controleer vooraf en achteraf wat er wordt uitgeleend aan je leerlingen en geef alles netjes af aan het einde van de dag bij de registratiebalie in de foyer. (hier moet je voor aftekenen!) Kwijtgemaakte spullen worden bij docenten in rekening gebracht, dus wees a.u.b. alert en verantwoordelijk. Samen met de hulpouders zorgen docenten voor een opgeruimde lege kleedkamer. Lege en halfvolle flessen, overgebleven snack,make up, speelgoed etc.alles sorteren en niet in 1 zak doen, Geleende kleding weer terug backstage ebij Els afgeven en overige zaken netjes gesorteerd in zakken of kratten! Vuilniszakken blijven op de kamers. Gevonden voorwerpen in een aparte zak s.v.p SHOW; Er is 1 show. Deze duurt ongeveer 2u en 15 min.tijdens de show dient iedereen in de kleedkamer te blijven, behalve de vertellers/acteurs en actrices (deze zijn continu op podium of in coulisse. Alle andere leerlingen worden opgehaald. Omdat alle acts vrij snel achter elkaar volgen, kun je tijdens de show niet van de kleedkamer af. Alle groepen worden gehaald en staan op tijd klaar in zijcoullisse of backstage op aanwijzing van onze backstage assistenten Mocht het op deze dag mogelijk zijn, dan zullen we groepen die pas na de pauze moeten optreden toegang geven tot onze bovenfyer. Maar dit hoor je op de dag zelf! DOORLOOP + GENERALE; De doorloop is een moment dat je even met je groep het podium op kan om de vloer te verkennen en de leerlingen te laten wennen aan het podium. Geef ze dan direct hun vaste plek. (afplakken kan,maar niet met witte tape! Dat ziet er erg lelijk uit vanuit de zaal. Tijdens de doorloop wordt ook het licht afgestemd voor jouw groep. De generale doen we precies zoals de show (met muziek en licht, alles achter elkaar door, let op, de allerkleinsten peuter groepen en de kleuterballetgroep doen hier niet aan mee. Zij hebben na de generale tijd voor een eigen doorloop op het podium. We doen ons best iedereen ruim de tijd te geven, helaas zitten we met beperkte tijd en best veel groepen. Zorg dus dat je op tijd begint met je doorloop en dit efficient doet, want als je te laat bent,gaan we door naar de volgende groep en dat zou jammer zijn! Op vrijdag 29 juni hebben we ook een doorloop voor een aantal groepen. Dit is fijn want dat betekent dat jouw leerlingen zaterdag pas later aanwezig hoeven te zijn in de Schouwburg en iedereen iets meer tijd heeft voor zijn/haar doorloop

6 FINALE;. Het finale moment is erg belangrijk. We hebben hierbij jouw hulp als docent en hulpouder hard nodig. Zorg dat je de instructies van de backstagemanager en assistenten goed opvolgt en zorg ervoor dat je kinderen enthousiast doorlopen als dat moet of zich opstellen op de juiste plek! Voor een goede doorstroming is het erg belangrijk dat je precies weet wat ervan je wordt verwacht. Het finale moment willen we ook oefenen bij de generale! De allerkleinste groepen die later binnenkomen ( na 13.00) zullen een eigen finale hebben. Zij oefenen dus niet mee met de generale maar krijgen wel duidelijke instructies hoe en waar ze zich moeten opstellen/lopen over het podium bij hun eigen finale. Deze kleintjes lopen na hun final direct door naar de foyer om klaar te zitten bij de ontvangsttafels! LET DUS OP DAT JE RUIM VOORAF AAN DE FINALE AL SPULLEN VAN DE KINDEREN HEBT KLAARGEZET BIJ DE ONTVANGSTTAFELS ( GEBRUIK HIERVOOR DE KRATTEN EN LABEL ALLE TASSEN VAN DE KLEINTJES MET HUN NAAM ZODAT BIJ HET OPHALEN DUIDELIJK IS VAN WIE WAT IS! Op de dag zelf krijg je hierover nog instructies! TOEGANGSKAARTJES VOOR DOCENTEN Helaas is onze show uitverkocht!! Tot mijn spijt kunnen er geen extra mensen/bezoekers meer bij CERTIFICATEN; Alle leerlingen ontvangen na afloop een certificaat. Het gaat helaas niet elk jaar goed met uitdelen. Vaak worden de certificaten door alle drukte vergeten! Denk er dus echt even aan dat je bij het weggaan de certificaten uitdeelt. Maak er een ritueeltje van dat je de presentielijst aftekent als een leerling wordt opgehaald, dit is erg belangrijk, Zo vergeet je ook de certificaten niet, aangezien dit staat aangegeven op de presentielijst Leerlingen die vaker optreden ( dubbele leerlingen) kunnen hun certificaat ophalen bij Lynn Meijer (die staat na afloop beneden bij de uitgang OPHALEN EINDE DAG docenten en/of hulpouders dienen leerlingen af te vinken als zij zijn opgehaald en voor alle hulpouders staat er een kleine bedankpresentie klaar bij de afmeld balie in de foyer!

INHOUDSOPGAVE!! Pagina

INHOUDSOPGAVE!! Pagina DRAAIBOEK ALGEMEEN INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Algemene informatie 2. Organisatie 3. Programma algemeen 4. Aankomsttijden/ overzicht kleedkamers +hulpouders 5. Tijdsschema ochtend doorloop & generale repetitie)

Nadere informatie

Over ruim 4 weken is het zover! Onze eindvoorstelling Mega Dance Event met het thema The All Stylez Dance Awards van het seizoen

Over ruim 4 weken is het zover! Onze eindvoorstelling Mega Dance Event met het thema The All Stylez Dance Awards van het seizoen Hoofddorp, 1 juni 2018 Beste ouders, dansers, Over ruim 4 weken is het zover! Onze eindvoorstelling Mega Dance Event met het thema The All Stylez Dance Awards van het seizoen 2017-2018. Alle docenten en

Nadere informatie

Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Speciale info voor peuters & kleuters (kiddo's & kidsdancelessen)

Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Speciale info voor peuters & kleuters (kiddo's & kidsdancelessen) Beste CDD dansers & ouders/verzorgers IN DEZE NIEUWSBRIEF: Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Uiterste inschrijfdatum Doorloop Theatershows bij CDD Generale Repetitie in Theater

Nadere informatie

Algemeen: : Het Evertshuis Spoorstraat 15, 2411 ED Bodegraven

Algemeen: : Het Evertshuis Spoorstraat 15, 2411 ED Bodegraven 30 mei 2018 Beste dansers, ouders, kennissen en andere geïnteresseerden, Nog maar een paar weken en dan is het zover: Attitude 54 over de rode loper Wij hebben er super veel zin in en hopen jullie ook!

Nadere informatie

BALLET- EN DANSSTUDIO SCHIEDAM & VLAARDINGEN

BALLET- EN DANSSTUDIO SCHIEDAM & VLAARDINGEN AAN DE HULPTROEPEN BALLET EN DANSSTUDIO SCHIEDAM & VLAARDINGEN VOORSTELLING DE TIJDMACHINE 30 JUNI, 1 JULI, 7 & 8 JULI 2018 THEATER AAN DE SCHIE Nu gaat het echt gebeuren, na lang oefenen mogen we het

Nadere informatie

Bij deze kunt u de informatiebrief wat tevens per mail is verzonden nog even nalezen. Deze brief staat ook gepubliceerd op de website.

Bij deze kunt u de informatiebrief wat tevens per mail is verzonden nog even nalezen. Deze brief staat ook gepubliceerd op de website. Bij deze kunt u de informatiebrief wat tevens per mail is verzonden nog even nalezen. Deze brief staat ook gepubliceerd op de website. Hallo!!! Ook dit jaar organiseren wij weer een dansvoorstelling, namelijk

Nadere informatie

Beste leerling/ ouder(s),

Beste leerling/ ouder(s), Beste leerling/ ouder(s), In deze brief staat belangrijke informatie over de eind voorstelling Breaking News. Het verzoek om deze informatie goed door te lezen. Alle dansers, met uitzondering van de Kids

Nadere informatie

INFOBRIEF REPETITIES EN OPTREDEN. Algemene info

INFOBRIEF REPETITIES EN OPTREDEN. Algemene info INFOBRIEF REPETITIES EN OPTREDEN Algemene info De dansvoorstelling gaat door op zaterdag 28 mei 2016 in CC De Kaekelaer te Schoten. Er zijn drie voorstellingen: 1ste om 14u, 2 de om 16u30, 3 de om 19u.

Nadere informatie

LEERLINGEN UITVOERING 28 en 29 maart 2015

LEERLINGEN UITVOERING 28 en 29 maart 2015 LEERLINGEN UITVOERING 28 en 29 maart 2015 Het is bijna zover! De leerlingenuitvoering in De Kampanje op zaterdag 28 en zondag 29 maart, waar alle danseressen en dansers al druk voor aan het repeteren zijn,

Nadere informatie

LEERLINGEN UITVOERING 1 en 2 juni 2013

LEERLINGEN UITVOERING 1 en 2 juni 2013 LEERLINGEN UITVOERING 1 en 2 juni 2013 LEERLINGENUITVOERING ZATERDAG 1 en ZONDAG 2 JUNI 2013 Het is bijna zover! De leerlingenuitvoering in De Kampanje in Den Helder, waar alle danseressen en dansers al

Nadere informatie

DRAAIBOEK SPELWEEK 2018!

DRAAIBOEK SPELWEEK 2018! DRAAIBOEK SPELWEEK 2018! Hallo allemaal! Voor je ligt het draaiboek van de spelweek 2018. We zijn erg blij dat je mee doet als vrijwilliger deze week! Zoals je weet is de spelweek dit jaar van maandag

Nadere informatie

Handboek TMO. Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten. SKSG Kinderopvang

Handboek TMO. Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten. SKSG Kinderopvang Handboek TMO Tussen de middagopvang voor overblijfkrachten SKSG Kinderopvang Inhoudsopgave blz. Inleiding 3 1. Wat is TMO? 4 2. Verloop van een TMO uur 4 3. Je taken 4 4. Regels voor kinderen 5 5. Regels

Nadere informatie

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 Het BSO- feest is ieder jaar anders. De ene keer is het een playbackshow, een talentenjacht en weer een andere keer een optreden. Afgelopen jaren

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 28 mei 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl Stakingsdag Kinderen vrij Tel.nr.: 0341-701110 Woensdag 30 mei Wieltjesdag Avondvierdaagse Studiedag Kinderen vrij

Nadere informatie

VOETBALDAGEN 2,3 EN 4 MEI 2O16. word jij onze sponsor. Dan komt oa hier jouw logo MET SPORTLUNCH INCLUSIEF TENUE 3 DAGEN LANG VOETBALPLEZIER

VOETBALDAGEN 2,3 EN 4 MEI 2O16. word jij onze sponsor. Dan komt oa hier jouw logo MET SPORTLUNCH INCLUSIEF TENUE 3 DAGEN LANG VOETBALPLEZIER VOETBALDAGEN 2,3 EN 4 MEI 2O16 3 DAGEN LANG VOETBALPLEZIER MET SPORTLUNCH INCLUSIEF TENUE 5 tot en met 14 jaar JONGENS EN MEIDEN voetbalvereniging GOZ SPORTPARK DE ERVE word jij onze sponsor Dan komt oa

Nadere informatie

Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang

Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 VOORWOORD Ontdek Vlietkinderen TSO! Colofon Redactie Robert Heusinkveld Yvonne Bood Vormgeving Dare to Design* Contact Tussenschoolse

Nadere informatie

Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer.

Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer. Reglement Tussenschoolse Opvang Interconfessionele Basisschool Toermalijn te Wormerveer. 1. Wettelijk geregeld De volgende zaken zijn bij wet geregeld (verkorte weergave): Het bestuur van de school is

Nadere informatie

LEERLINGEN VOORSTELLING. 6 april 2019

LEERLINGEN VOORSTELLING. 6 april 2019 LEERLINGEN VOORSTELLING 6 april 2019 Het is bijna zover! De leerlingenvoorstelling in Theater De Kampanje te Den Helder op zaterdag 6 april, waar alle danseressen al druk voor aan het repeteren zijn, komt

Nadere informatie

Betalingen: Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij alle informatie voor het nieuwe seizoen.

Betalingen: Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij alle informatie voor het nieuwe seizoen. Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij alle informatie voor het nieuwe seizoen. Betalingen: Zoek in 1 van de tabellen in het andere document de juiste les(sen) en noteer alle lesdatums in uw agenda. Sommige

Nadere informatie

Deelnemersinformatie UCRU 2019

Deelnemersinformatie UCRU 2019 Deelnemersinformatie UCRU 2019 Beste Urban Culture Run 2019 Runner, Het is bijna zover! Op zondag 8 september doe je mee aan de vierde editie van de Urban Culture Run en loop je dwars door de Utrechtse

Nadere informatie

De Olympische SKOS Spelen

De Olympische SKOS Spelen Activiteit groep 1 t/m 4 alle SKOS-locaties Zomervakantie week 1: 7 t/m 11 juli De Olympische SKOS Spelen De eerste week van de zomervakantie staat helemaal in het teken van sport en spel. Alle kinderen

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 September Oktober 2018 info Kalender: Agenda Vrijdag 21 september Groep 2 vrij Maandag 24 september Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Dinsdag 25 september

Nadere informatie

Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi

Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi Een educatief programma voor groep 8 (en 7) Handleiding Deel 2 Draaiboek Woordvoerders van de Eendenkooi Inhoudsopgave Deel 2: programma Eendenkooi 1. Planning en organisatie 1.1. Voordat u begint 1.2.

Nadere informatie

Programmaboekje voorjaarsvakantie 2016

Programmaboekje voorjaarsvakantie 2016 Programmaboekje voorjaarsvakantie 2016 Het wordt een creatieve, bewegende maar vooral muzikale vakantie Tussen 7.00 uur & 8.30 uur: Ontvangst van de kinderen, als de opvang niet op je eigen locatie is

Nadere informatie

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2019 Hieronder volgt een aantal zaken die de eindexamenkandidaten gedurende de periode van het schriftelijk gedeelte van het examen in de gaten

Nadere informatie

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat

welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat welkom in groep 1/2 op t Hunnighouwersgat Hallo Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer bij ons komen kijken. Dit boekje gaat over onze school, dan weet

Nadere informatie

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee.

Trek als het nog nodig is, je sportiefste kleding aan. 12.30 uur Aankomst van groep 3-4. Zij lunchen gezellig met ons mee. 08.00 uur Wakker worden!!! Tijd om op te staan, een stevig ontbijt te eten en te bedenken of het weer past bij je fietskleding. O ja, zorg dat je fiets in orde is!!!! 09.45 uur verzamelen op school. Al

Nadere informatie

Communicatie in het horecabedrijf. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is communicatie?

Communicatie in het horecabedrijf. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Wat is communicatie? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over communicatie in het horecabedrijf. In de horeca ga je om met gasten en communiceer je met ze. Je gaat als medewerker ook om met je collega s en je zult het

Nadere informatie

NIEUWE KINDEREN. Ontvangst nieuwe ouder/kind

NIEUWE KINDEREN. Ontvangst nieuwe ouder/kind Pagina: 1 van 10 Ontvangst nieuwe ouder/kind Ouder&kind voelen zich op hun gemak Vertrouwensband opbouwen, zodat ouders en kinderen zich thuis voelen. Richtlijnen Ouder wordt door degene die de intake

Nadere informatie

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Dit document helpt je om een actie voor ZOA op te zetten. Je kan met een maatschappelijke stage voor ZOA 15 tot 30 uur maken. Wat vind je in

Nadere informatie

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566

Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 Welkom in groep 1 en 2 van de Pieter Brueghelschool Informatieboekje voor de kleutergroepen Bauerstraat 6-8 tel 4436566 www.pieterbrueghelschool.nl De kalender Op het informatiebord hangt een BSO en overblijf

Nadere informatie

Brugklaskamp 2019 Bergen op Zoom

Brugklaskamp 2019 Bergen op Zoom Klaverstraat 7 2565 BT Den Haag tel. 070-363 49 40 Goudsbloemlaan 131 2565 CR Den Haag tel. 070-363 34 39 E: info@segbroek.nl Brugklaskamp 2019 Bergen op Zoom 11 september - t/m 13 september Informatie

Nadere informatie

Sportdag Vrijdag 22 april wordt op sportpark Den Dries een grote Valkenswaardse Sportdag georganiseerd!

Sportdag Vrijdag 22 april wordt op sportpark Den Dries een grote Valkenswaardse Sportdag georganiseerd! Kindcentrum de Grasspriet van de Venstraat 9 5555KK VALKENSWAARD Tel. 040-2012908 e-mail: infodegrasspriet@skozok.nl website: www.degrasspriet.nl 2015-2016 Nummer 16 20 april 2016 In dit nummer: Belangrijke

Nadere informatie

Kerstdiner Week 50 Schooljaar De Zandbergschool 1

Kerstdiner Week 50 Schooljaar De Zandbergschool 1 Week 50 2018-2019 Agenda 12 december Spreekuur Schoolarts 19 december Kerstviering 18.30 uur (Dit jaar voor de Zandberg op woensdag 19 december; op Lange Voren op donderdag 20 december. Volgend jaar 2019:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Winterdansdag PROJECT IN BRAZILIË. Show KAARTVERKOOP EN. Danskleding NIEUWE KLEDINGLIJN IN DE MAAK DECEMBER 2017 HULP NODIG!

NIEUWSBRIEF. Winterdansdag PROJECT IN BRAZILIË. Show KAARTVERKOOP EN. Danskleding NIEUWE KLEDINGLIJN IN DE MAAK DECEMBER 2017 HULP NODIG! DECEMBER 2017 NIEUWSBRIEF Winterdansdag PROJECT IN BRAZILIË Show KAARTVERKOOP EN HULP NODIG! Danskleding NIEUWE KLEDINGLIJN IN DE MAAK THEMA VAN DE MAAND: VRIENDSCHAP! LEES SNEL VERDER! NIEUWSBRIEF AGENDA

Nadere informatie

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken.

Beneden in het Atrium Op het plein van de Unit In de kantine! Dit zijn de plekken waar je mag eten/drinken en je mobiele telefoon mag gebruiken. HUISREGELS In het kort: GOED VOORBEELD: DOET GOED VOLGEN! A: Tijdens de les gaan we op een plezierige manier met elkaar om. Je komt op tijd in de les. Je hebt al je spullen bij je. Je spreekt Nederlands.

Nadere informatie

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017

LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 LEERLINGENDRAAIBOEK EXAMEN 2017 Hieronder volgt een aantal zaken die de eindexamenkandidaten gedurende de periode van het schriftelijk gedeelte van het examen in de gaten

Nadere informatie

Draaiboek secretariaat vrijwilligers: Locatie : Oude Markt te Vlissingen INSTRUCTIES SECRETARIAAT EN BAGAGEDEPOT

Draaiboek secretariaat vrijwilligers: Locatie : Oude Markt te Vlissingen INSTRUCTIES SECRETARIAAT EN BAGAGEDEPOT Draaiboek secretariaat vrijwilligers: Locatie : Oude Markt te Vlissingen Vrijdag 6 juni : 11.00 uur vrijwilligers melden bij Mariette (Oude Markt) 12.00 uur opening secretariaat voor deelnemers 17.45 uur

Nadere informatie

LEERLINGEN VOORSTELLING. 16 april 2017

LEERLINGEN VOORSTELLING. 16 april 2017 LEERLINGEN VOORSTELLING 16 april 2017 Het is bijna zover! De leerlingenvoorstelling in Theater De Kampanje te Den Helder op zondag 16 april, waar alle danseressen al druk voor aan het repeteren zijn, komt

Nadere informatie

Info bulletin april t/m september 2017

Info bulletin april t/m september 2017 Clubgebouw De Veldschoppe Gebr. Ketteringstraat 15 7131NM Lichtenvoorde Tel: 06-30690868 Info bulletin april t/m september 2017 Overzicht activiteiten mei t/m september 2017 Opening speeltuin maandag 17

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 Welkom! Het verhaal van Vlietkinderen gaat over veel meer dan alleen opvang. Ons verhaal gaat over ontdekken, ontwikkelen, spelen,

Nadere informatie

Hierbij volgt belangrijke informatie voor de leerlingen die in show 2 in Bodegraven dansen:

Hierbij volgt belangrijke informatie voor de leerlingen die in show 2 in Bodegraven dansen: SHOW 2 16 mei 2019 Beste dansers, ouders, kennissen en andere geïnteresseerden, Nog maar een paar weken en dan is het zover: Attitude 54 in Utopia Wij hebben er super veel zin in en hopen jullie ook! Hierbij

Nadere informatie

Roel$&$Sandra$van$Heel$ Basielhof$65$ 4907$AH$Oosterhout$ T$06$21$390$312$$ W$www.leefintens.com$ Pagina$. 1$van$. .

Roel$&$Sandra$van$Heel$ Basielhof$65$ 4907$AH$Oosterhout$ T$06$21$390$312$$ W$www.leefintens.com$ Pagina$. 1$van$. . Het$ochtendritueel$ Gisteren hebben we kennisgemaakt met Daan en Sterre. Daan is een prikkelmijder, en Sterre is een prikkelzoeker. Als prikkelmijder probeert Daan zijn ochtend zo in te richten dat iedereen

Nadere informatie

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT?

WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? WAT IS EEN OVERBLIJFKRACHT? Op basisschool De Achtbaan hebben kinderen de mogelijkheid om op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag over te blijven. Dit gebeurt onder leiding van twee coördinatoren. Dit

Nadere informatie

KIJKT IN DE TOEKOMST

KIJKT IN DE TOEKOMST KOERSKAARTSESSIE INZETBAARHEID MET MEDEWERKERS WAT IS HET DOEL? Tijdens de Koerskaartsessie Inzetbaarheid kun je medewerkers aan het denken zetten over hun eigen toekomst en inzetbaarheid. Ook kunnen ze

Nadere informatie

Beste ouders / verzorgers,

Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar de basisschool, We beseffen dat er dan veel op u en uw kind afkomt. We willen proberen door middel van dit informatieboekje een aantal

Nadere informatie

Kinderopvang Huisregels

Kinderopvang Huisregels Huisregels Uw keuze voor De Kabouters Met uw keuze voor De Kabouters kiest u ervoor om een deel van de zorg en opvoeding van uw kind aan ons uit te besteden. Binnen de kaders van ons beleid houden wij

Nadere informatie

Alle kinderen van Voorstelling 1 kunnen om uur opgehaald worden en alle kinderen van Voorstelling 2 & 3 om uur.

Alle kinderen van Voorstelling 1 kunnen om uur opgehaald worden en alle kinderen van Voorstelling 2 & 3 om uur. Hallo allemaal, Na maanden keihard oefenen is het bijna zover: De voorstelling The 4-Seasons: Fall, Winter, Spring & Summer! komt eraan!!! Ik kan niet wachten en de kinderen volgens mij ook niet. Je kunt

Nadere informatie

OVERBLIJVEN OP OBS DE ZONNEBLOEM

OVERBLIJVEN OP OBS DE ZONNEBLOEM OVERBLIJVEN OP OBS DE ZONNEBLOEM Er blijven gemiddeld 200 leerlingen tussen de middag op school. Het team en directie van OBS de Zonnebloem vinden het belangrijk dat de overblijf voor de leerlingen goed

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF UC theatershow

NIEUWSBRIEF UC theatershow NIEUWSBRIEF UC theatershow Nummer: 5 (laatste) September 2015 Bijna is het zover Zondag 20 september was zo goed als iedereen aanwezig voor de pre-generale repetitie voor de Theatershow Nobody s Perfect.

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Kindervakantieweek THE STARS

Kindervakantieweek THE STARS Kindervakantieweek 20-22 juli 2015 THE STARS Hutten bouwen Dit jaar zijn onze hutten ook ons «decor» want wij zijn echte «Sterren» Pagina 2 Theater en Musical We leren acteren en muziek maken als echte

Nadere informatie

K L E P P E R B R I E F

K L E P P E R B R I E F K L E P P E R B R I E F Katholieke basisschool St. Sebastianus 23e jaargang nummer 19 23 juni 2017 Onderwijs in actie: dinsdag 27 juni!! (zie laatste pagina) Gezinsviering. Op zondag 25 juni is er weer

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven.

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven. OPZET GROEPEN 5,6 (van 8:50 tot 14:15) Iedere dag starten we met een leuke warming-up op het veld (op muziek). In de ochtend hebben we gekozen voor een opzet van droge spelen op de ligweide. Na de lunch

Nadere informatie

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma. In deze docentenhandleiding

Nadere informatie

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 1 Voorwoord Dit is het tweede jaar dat wij als KCVO het KCVO talenten toernooi organiseren en de opkomst is nog groter dan vorig jaar. We hebben helaas veel teams op

Nadere informatie

Lieve prinsen en prinsessen,

Lieve prinsen en prinsessen, Lieve prinsen en prinsessen, Yasmine, Belle, Pinokkio, Nemo, Rapunzel of Aladin, iedereen heeft wel een favoriet Disney figuur en daarom staat dit jaar het zomerkamp in het teken van de Disney. In deze

Nadere informatie

KERST-LADIES NIGHT bij Holland Fotostudio

KERST-LADIES NIGHT bij Holland Fotostudio KERST-LADIES NIGHT bij Holland Fotostudio Datum: vrijdag, 12 december 2014 Tijden: 19-22 uur Beste standhouder, Wat leuk dat je mee wilt doen met onze KERST Ladies Night! Wij gaan er van uit dat het weer

Nadere informatie

Maandag 12 augustus

Maandag 12 augustus Dagindeling Kindervakantieweek Mariahout 2019 Maandag 12 augustus Let op! Dit jaar hebben we een nieuw terrein, namelijk het voetbal veldje aan de Koperwiek in Mariahout! 08.30 Binnenkomst bij het voetbal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017

NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017 NIEUWSBRIEF 12 Maart 2017 In deze nieuwsbrief vind je meer info over het volgende: Paaswedstrijd Vrij rijden Ponykamp en Trainingskampweek Inhaallessen Verbouwing... Rust rondom de bak Paaswedstrijd Voor

Nadere informatie

6 april Yvonne. Opening freerun Parkour bij Kindcentrum Maaspoort. Maandag 9 april 2018

6 april Yvonne. Opening freerun Parkour bij Kindcentrum Maaspoort. Maandag 9 april 2018 6 april 2018 Yvonne Hartelijk dank voor alle kaartjes, tekeningen, bloemen en fruitschalen en knutsels. Dit helpt ons enorm. Overweldigend allemaal. Wat een lieve betrokkenheid. Het gedenkplekje van Yvonne

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Protocol. van o.b.s. De Vuurtoren

Tussen Schoolse Opvang (TSO) Protocol. van o.b.s. De Vuurtoren Tussen Schoolse Opvang (TSO) Protocol van o.b.s. De Vuurtoren 2 TSO Protocol o.b.s. de Vuurtoren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Organisatie... 3 Opvang... 5 TSO vergoeding... 6 Overdracht...

Nadere informatie

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas

Aan de kapstok hang ik mijn jas en tas, Bij de deur nog Een knuffel Een kus En dan ga ik naar mijn klas GROEPSBRIEF VOOR GROEP 1 EN 2 B Schooljaar 2018 2019 EVEN VOORSTELLEN Wij zijn Liza Vos en Mariëlle Gerritsen en samen werken we in groep 1/ 2 B. Liza werkt op de woensdag en Mariëlle op de maandag, dinsdag,

Nadere informatie

Alle kinderen van Voorstelling 1 kunnen om uur opgehaald worden en alle kinderen van Voorstelling 2 & 3 om uur.

Alle kinderen van Voorstelling 1 kunnen om uur opgehaald worden en alle kinderen van Voorstelling 2 & 3 om uur. Hallo allemaal, Na maanden keihard oefenen is het bijna zover: De voorstelling Dansstudio Yvette Made in Holland! komt eraan!!! Ik kan niet wachten en de kinderen volgens mij ook niet. Je kunt nog steeds

Nadere informatie

Wat hoop je dat het werken met de gebruiksaanwijzing oplevert, thuis en op school?

Wat hoop je dat het werken met de gebruiksaanwijzing oplevert, thuis en op school? Opdracht: schrijf je eigen gebruiksaanwijzing In een gebruiksaanwijzing voor bijvoorbeeld je telefoon staat heel nauwkeurig beschreven hoe hij werkt. Hoe zet je hem aan? Met welke knop? Hoe vaak of hoe

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

IN DEZE NIEUWSBRIEF: AGENDA BIJLAGE AUDITIES BIJLAGE INFO EINDSHOWS-DVD BESTELFORMULIER

IN DEZE NIEUWSBRIEF: AGENDA BIJLAGE AUDITIES BIJLAGE INFO EINDSHOWS-DVD BESTELFORMULIER NIEUWSBRIEF MEI 2017 www.dcfouderkerk.nl D A N S S C H O O L IN DEZE NIEUWSBRIEF: AGENDA BIJLAGE AUDITIES BIJLAGE INFO EINDSHOWS-DVD BESTELFORMULIER Kaartverkoop & DVD bestelformulier Via https://dcfouderkerk.nl/eindvoorstelling-17/kaartverkoop

Nadere informatie

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD

WELKOMSTBOEKJE JONGSTE JEUGD Copyright 2017 - HBS - Niets uit dit document mag geheel of gedeeltelijk worden verveelvoudigd, opgeslagen of openbaar worden gemaakt, op welke wijze dan ook, zonder schriftelijke toestemming. WELKOMSTBOEKJE

Nadere informatie

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen 1 Tussenschoolse Opvang Hier vindt u allerlei informatie over de gang van zaken bij de tussenschoolse opvang (TSO). Heeft u na het lezen van deze informatie

Nadere informatie

Protocol continurooster. KBS Franciscus

Protocol continurooster. KBS Franciscus Protocol continurooster KBS Franciscus Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 70 2. Uitwerking continurooster 70 2.1 Tussen Schoolse Opvang (TSO) 70 2.2 Regels en afspraken voor het eten en drinken 71 2.3 De lunch

Nadere informatie

Selectiegids BCD Seizoen 2018 / 2019

Selectiegids BCD Seizoen 2018 / 2019 BCD Seizoen 2018 / 2019 Vooraf Je ontvangt deze selectiegids met informatie omdat je bent aangenomen in een selectieteam (of informatie wilt voor het komende seizoen) bij Bewegingscentrum Drachten. Gedurende

Nadere informatie

Handboek Leerlingenvervoer Schooljaar 2014/2015

Handboek Leerlingenvervoer Schooljaar 2014/2015 Handboek Leerlingenvervoer Schooljaar 2014/2015 Belangrijke gegevens (zorgvuldig bewaren!!!) Naam leerling: Routenummer: Vervoerder: Naam chauffeur: Overige opmerkingen: Belangrijke contactgegevens LET

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven.

Langer blijven!!! Het is NIET toegestaan dat kinderen na de sportdag langer blijven. OPZET GROEPEN 3 en 4 (van 9:00 tot 12:00) Iedere dag starten we met een leuke warming-up op het veld. In de ochtend hebben we gekozen voor een opzet van droge spelen op de ligweide. Na de lunch gaan we

Nadere informatie

Voor het eerst naar school

Voor het eerst naar school Voor het eerst naar school Welkom op De Wonderboom Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. We wensen jullie een fijne tijd toe op De Wonderboom. Dit boekje informeert over verschillende zaken

Nadere informatie

LOOKS. Inschrijfformulier. Give me. Miss Travestie Noord Brabant Your Next Step.. MTNB 2018

LOOKS. Inschrijfformulier. Give me. Miss Travestie Noord Brabant Your Next Step.. MTNB 2018 Inschrijfformulier Your Next Step.. MTNB 2018 Deelname Leuk dat je interesse hebt om deel te nemen aan en te strijden om de titel van Miss Travestie Noord Brabant 2018. Meer informatie vindt je op de volgende

Nadere informatie

Alle kinderen van Voorstelling 1 kunnen om uur opgehaald worden en alle kinderen van Voorstelling 2 & 3 om uur.

Alle kinderen van Voorstelling 1 kunnen om uur opgehaald worden en alle kinderen van Voorstelling 2 & 3 om uur. Hallo allemaal, Na maanden keihard oefenen is het bijna zover: De voorstelling Time 2 Dance in America! komt eraan!!! Ik kan niet wachten en de kinderen volgens mij ook niet. Je kunt nog steeds tickets

Nadere informatie

Hand-outs ouderavond jaar 2

Hand-outs ouderavond jaar 2 Hand-outs ouderavond jaar 2 Inhoudsopgave Werkblad: Uitdagingen in gedrag 2 Overzicht voorwaarden voor gedragsverwachtingen 3 Matrix voor Thuis (leeg) 4 Matrix voor Thuis (ingevuld) 5 Les in goed gedrag

Nadere informatie

11e jaargang, nummer 14

11e jaargang, nummer 14 11e jaargang, nummer 14 Maandag 29 april tot en met vrijdag 10 mei : meivakantie Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij Maandag 3 juni en dinsdag 4 juni: studiedagen: alle leerlingen

Nadere informatie

09.00 uur - 17.00 uur ( uitloop voor de laatkomers en shirts ruilen)

09.00 uur - 17.00 uur ( uitloop voor de laatkomers en shirts ruilen) Draaiboek secretariaat vrijwilligers: Locatie : Bellamypark te Vlissingen Donderdag 16 juni: Opbouwdag melden secretariaat Bellamypark Vrijdag 17 juni : 8.00 uur vrijwilligers melden bij Mariette van Vliet

Nadere informatie

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG

HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG HANDLEIDING SPRAAKAFZIEN EN NmG Voorwoord Er zijn in Nederland naar schatting 1,5 miljoen mensen met een gehooraandoening. Stichting Hoormij is dé patiëntenorganisatie voor mensen met een gehooraandoening.

Nadere informatie

Wat leuk dat je ons hebt gevonden

Wat leuk dat je ons hebt gevonden Wat leuk dat je ons hebt gevonden In dit informatieboekje vertellen we je alles wat je moet weten over De Musical4daagse. Bij De Musical4daagse gaan we zeker voor een te gek eindresultaat: de voorstelling,

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Volgende week is het dan zover. 4 dagen wandel plezier! Middels deze brief willen we jullie op de hoogte stellen van de laatste informatie.

Volgende week is het dan zover. 4 dagen wandel plezier! Middels deze brief willen we jullie op de hoogte stellen van de laatste informatie. Ede, 16 mei Van: de Ouderraad (OR) Betreft: Avondvierdaagse Aan de ouder(s)/verzorger(s) van de deelnemende leerlingen aan de avondvierdaagse Beste ouder, Volgende week is het dan zover. 4 dagen wandel

Nadere informatie

Maandagmorgen 18 augustus a.s. om 9.00 uur in het gemeenschapshuis. De kinderen kunnen vanaf 8.50 uur de zaal in.

Maandagmorgen 18 augustus a.s. om 9.00 uur in het gemeenschapshuis. De kinderen kunnen vanaf 8.50 uur de zaal in. Beste kinderen en ouders/verzorgers, Hier volgt de laatste informatie over de 37 e jaargang van Kindervakantiewerk Neerbeek Durp Thema: Deze week is het thema: Circus. Het zou leuk zijn als de kinderen

Nadere informatie

Reglement Tussen Schoolse Opvang

Reglement Tussen Schoolse Opvang Reglement Tussen Schoolse Opvang Inhoud van het TSO reglement. Artikel 1 : Begrippen Artikel 2 : Het bevoegd gezag Artikel 3 : Directie Artikel 4 : TSO coördinator Artikel 5 : Kosten TSO voor ouders. Artikel

Nadere informatie

Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Dit keer is het thema:

Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Dit keer is het thema: Hallo, leuk dat je je hebt opgegeven voor de Kinderspelweek. Er hebben zich in totaal 75 kinderen opgegeven wat echt super is. Het is inmiddels de 7 e keer en we maken er met elkaar leuke en gezellige

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2017-2018 25 t/m 29 september Agenda: Ma - Grafiti workshop (bij regen verschuift dit naar dinsdag) Oude kleren aan/mee Di - Wo - Start Kinderpostzegels Do - Vr - Sportwijktoernooi vanaf groep

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOORSTELLING Het Vliegend Tapijt

NIEUWSBRIEF VOORSTELLING Het Vliegend Tapijt VOORSTELLING Het Vliegend Tapijt Het is bijna zover, op zondag 25 juni 2017 vindt de voorstelling Het Vliegend Tapijt plaats in theater De Poorterij, een voorstelling voor alle leerlingen van de dansschool

Nadere informatie

Nieuwskrant. Uitvoering Gymnastiekvereniging Brinio. 29 juni 2019

Nieuwskrant. Uitvoering Gymnastiekvereniging Brinio. 29 juni 2019 Nieuwskrant Uitvoering Gymnastiekvereniging Brinio 29 juni 2019 Inhoud 1.Nieuws van het bestuur...3 2. Wanneer is je optreden?...4 3. Podiumverkenning...5 4. Kaartverkoop...6 5.Verloting...7 6. Gezocht:

Nadere informatie

SPEELWEEK 2017 De Tijdmachine

SPEELWEEK 2017 De Tijdmachine SPEELWEEK 2017 De Tijdmachine Dinsdag 11 juli t/m vrijdag 14 juli op het trapveld in Jaarsveld PROGRAMMABOEK De speelweek 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door: Sloop, grond en straatwerk 06 20 54 46 26

Nadere informatie

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag

Thema Op het werk. Demet TV. Lesbrief 8. De eerste werkdag Thema Op het werk. Demet TV Lesbrief 8. De eerste werkdag Deze les gaat over de eerste werkdag. gaat voor het eerst werken bij een snoepfabriek. Hij komt binnen en maakt kennis met de chef. De chef vertelt

Nadere informatie

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom.

Basisschool St.Bernardus Loo KP Bergeijk Jij bent welkom. Basisschool St.Bernardus Loo 109 5571 KP Bergeijk 0497-571235 Jij bent welkom Email: infostbernardus@skozok.nl www.stbernardus.nl Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten bij ons

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 19 september 2018 J. van den Broek BROJ/brhe/18-B081

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 19 september 2018 J. van den Broek BROJ/brhe/18-B081 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit klas 1d en 1e Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 19 september 2018 J. van den Broek BROJ/brhe/18-B081 Onderwerp Doe-week Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

Protocol continurooster

Protocol continurooster Protocol continurooster Obs Mathenesse Augustus 2015 Inhoud 1. Voorwoord... 3 4. Uitwerking continurooster... 4 4.1 Regels en afspraken voor het eten en drinken... 4 4.2 De lunch... 4 4.2.1 Afspraken voor

Nadere informatie

Hierbij volgt belangrijke informatie voor de leerlingen die in de voorstelling in Gouda dansen: Algemeen: : de Goudse Schouwburg, Boelekade 67, Gouda

Hierbij volgt belangrijke informatie voor de leerlingen die in de voorstelling in Gouda dansen: Algemeen: : de Goudse Schouwburg, Boelekade 67, Gouda 14 juni 2018 Beste dansers, ouders, kennissen en andere geïnteresseerden, Nog maar een paar weken en dan is het zover: Attitude 54 over de rode loper Hierbij volgt belangrijke informatie voor de leerlingen

Nadere informatie

Werken in de techniek

Werken in de techniek 08740 Arbeidsmarkt Assistent 05-06-2008 10:44 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 Werken in de techniek Arbeidsmarktgekwalificeerd Assistent Wat laat je zien? Je komt op tijd en houdt je aan afspraken Je assisteert

Nadere informatie