De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben 12 belangstellenden plaatsgenomen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben 12 belangstellenden plaatsgenomen."

Transcriptie

1 Merksplas, 20 maart 2018 Verslag Zitting van de gemeenteraad van 19 februari 2018 AANWEZIG: VERONTSCHULDIGD: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Frans Dielis, Kris Govers, Monique Quirynen, Karel Lenaerts, Schepenen Josée Van Aert, OCMW-voorzitter Mies Gijsbrechts, Ad Sommen, Annie Verheyen, Karel Brosens, Jef Schoofs, Kris Luyckx, Raf Verheyen, Evelien Willems, Tine Van der Vloet, Koen Verheyen, Herman Pelkmans, Patrik Hillen, Hugo Cornelis, Walter Van Pelt, Raadsleden Dries Couckhuyt, Gemeentesecretaris De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben 12 belangstellenden plaatsgenomen. Overeenkomstig artikel 33, tweede lid van het gemeentedecreet, werden de notulen van de vorige gemeenteraad ten minste acht dagen voor de dag van de vergadering van heden, 19 februari 2018, ter inzage van de leden van de raad gelegd. Ook werd een afschrift van de notulen van de gemeenteraad ten huize van elk raadslid overhandigd. Deze overhandiging ten huize is gebeurd op 9 februari 2018, datum waarop ieder raadslid eveneens de agenda met bijlagen van de raadszitting van heden werd overhandigd. Bijkomende bijlagen en inlichtingen werden eveneens op ten huize overhandigd. Openbaar Aanhef 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. Door middel van loting wordt gemeenteraadslid Mies Gijsbrechts door de voorzitter aangeduid om in deze raadsvergadering als eerste de mondelinge stem uit te brengen. De voorzitter vraagt of er opmerkingen zijn bij de notulen van de vorige gemeenteraad. gemeenteraadslid Koen Verheyen (N-VA) wil nog graag de toelichting bij het stemgedrag van zijn fractie genotuleerd zien bij agendapunt 18 (lastvoorwaarden aanstelling ontwerper assistentiewoningen): "we keuren de aanstelling van de ontwerper goed maar dit geeft geen goedkeuring voor de invulling van het dossier." Cultuur 2. Overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en gemeentebestuur Merksplas betreffende de voortzetting van de aansluiting van de openbare bibliotheek op de omgeving van het Provinciaal BibliotheekSysteem. Goedkeuring.

2 het gemeentedecreet; het decreet houdende de vernieuwde taakstelling en gewijzigde financiering van de provincies van 18 november 2016; de statuten van vzw Cultuurconnect van 1 juli 2016; Feiten de Vlaamse overheid heeft aan Cultuurconnect de opdracht gegeven om de uitbating van de Provinciaal BibliotheekSysteem - omgevingen per 1 januari 2018 over te nemen van de provinciebesturen en te consolideren in een Eengemaakt BibliotheekSysteem (EBS) en het platform Bibliotheekwebsites; het schrijven van Cultuurconnect, Priemstraat 51, 1000 Brussel de dato 11 december 2017; voorliggende overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en gemeentebestuur Merksplas betreffende de voortzetting van de aansluiting van de openbare bibliotheek op de omgeving van het Provinciaal BibliotheekSysteem; Budget geen budgettaire weerslag Besluit Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Voorliggende overeenkomst tussen Cultuurconnect vzw en gemeentebestuur Merksplas betreffende de voortzetting van de aansluiting van de openbare bibliotheek op de omgeving van het Provinciaal BibliotheekSysteem goed te keuren en de gemeentesecretaris en de burgemeester te machtigen deze namens de gemeente te onderschrijven. Afschrift Cultuurconnect, Priemstraat 51, 1000 Brussel Financiën 3. Financiën. Beleids- en beheerscyclus. Keuze voor vervroegde inwerkingtreding. het gemeentedecreet; het Besluit van de Vlaamse Regering van 25/06/2010 betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de OCMW s, gewijzigd bij besluit van de Vlaamse Regering van 23/11/2012; de verslagen aan de Vlaamse Regering bij het Besluit van de Vlaamse Regering van 25/06/2010 en de wijziging van 23/11/2011; het Ministerieel Besluit van 1 oktober 2010 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan, en van de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de OCMW s, gewijzigd bij Ministerieel Besluit van 26/11/2012; het decreet lokaal bestuur werd goedgekeurd door het Vlaams Parlement op 22/12/2017. Het treedt in in principe in werking op 1/1/2019. De BBC-bepalingen treden in werking op 1/1/2020; Feiten Volgens de nieuwe BBC-bepalingen moet er nog slechts 1 gemeenschappelijk beleidsrapport worden opgemaakt voor gemeente en OCMW met gedeelde beleidsdoelstellingen en wordt het financieel evenwicht voor gemeente en OCMW samen berekend; De Vlaamse Regering kan op vraag van gemeente- en OCMW-raad deze artikelen vervroegd in werking laten treden; Motieven De vervroegde inwerkingtreding heeft als voordeel dat de technische voorbereiding van de wijzigingen in de boekhouding in 2018 kunnen gebeuren, zodat in 2019 kan toegespitst worden op het voorbereiden van het beleid (omgevingsanalyse, structuur beleidsplan, ); Besluit Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.

3 De raad beslist om beroep te doen op de mogelijkheid om de artikelen zoals opgesomd in artikel 597 van het decreet lokaal bestuur vervroegd in werking te laten treden en een verzoek in die zin aan de Vlaamse Regering, Arenbergstraat 9, 1000 Brussel, te richten. Intergemeentelijke samenwerking 4. Welzijnszorg Kempen. Wijziging meerjarenplan en budget Kennisname. het gemeentedecreet; Welzijnszorg Kempen is als OCMW vereniging onderworpen aan het OCMW decreet van 19 december 2008; Welzijnszorg Kempen volgt dezelfde regelgeving als haar vennoten; het Besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni 2010 omtrent de beleids- en beheerscyclus gemeenten, provincies en OCMW's; Welzijnszorg Kempen dient bijgevolg eveneens een meerjarenplan volgens de regels van de beheers- en de beleidscyclus op te maken; Artikel 17 van de statuten van Welzijnszorg Kempen dat bepaalt dat de Algemene Vergadering van de vereniging bevoegd is voor het goedkeuren van het budget en het meerjarenplan; De omzendbrief van minister Bourgeois BB 2013/4 aangepast door omzendbrief BB 2013/6 stelt dat de gemeenteraden enerzijds kennis moeten nemen van het meerjarenplan van de publiekrechtelijke OCMW- verenigingen en anderzijds van het budget indien dit past binnen het meerjarenplan. Feiten het OCMW van de gemeente Merksplas participeert in Welzijnszorg Kempen, Dr.- Van de Perrestraat 218A, 2440 Geel, een vereniging van 27 OCMW s; de Algemene Vergadering van Welzijnszorg Kempen heeft in zitting van 13 december 2017 het meerjarenplan volgens het stramien van de beheers- en beleidscyclus en het budget 2018 met eenparigheid van stemmen goedgekeurd; het document Meerjarenplan dat door Welzijnszorg Kempen op 17 januari 2018 werd bezorgd; Besluit Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen. Artikel 1: Kennis te nemen van het meerjarenplan. 1. Strategische nota (prioritaire doelstellingen) 2. Financiële nota Financieel doelstellingen plan M1 Staat van het financiële evenwicht M2 Artikel 2: Kennis te nemen van het budget Doelstellingennota 2. Financiële nota Exploitatiebudget 2018 Investeringsbudget 2018 Liquiditeitsbudget 2018 Artikel 3: Welzijnszorg Kempen hiervan in kennis te brengen. Afschrift Welzijnszorg Kempen, Dr.- Van de Perrestraat 218A, 2440 Geel. Toegevoegd agendapunt 5. Toetreding van de gemeente Merksplas tot de statiegeldalliantie. (bijkomend agendapunt van Groen) art. 22 van het gemeentedecreet (Gemeenteraadsleden kunnen uiterlijk vijf dagen vóór de vergadering punten aan toevoegen. Hiervoor bezorgen ze hun voorstel van beslissing, vergezeld van een toelichtende nota, aan de gemeentesecretaris, die de voorstellen bezorgt aan de voorzitter van de gemeenteraad);

4 Feiten de gemeente wordt geconfronteerd met de zichtbare en financiële gevolgen van zwerfvuil; Perstekst OVAM van 19 januari 2018:.De best beschikbare benadering voor de totale beleidskosten voor de lokale besturen in 2015 liep op tot ,- euro of 24,2 euro per Vlaming, inclusief de kosten voor het ledigen van straatvuilnisbakken. Voor de andere vernoemde partijen bedroeg dit ,- euro. Opgeteld ,- euro dus, ofwel 25,6 euro per Vlaming ; de gevolgen voor mens en dier van de steeds groter wordende hoeveelheid microplastics die jarenlang in ons milieu aanwezig blijven; de noodzaak om te evolueren naar een circulaire economie waarbij geen grondstoffen verloren gaan en de positieve invloed van statiegeld op de kwaliteit van de afvalstromen; de bereidheid van de Vlaming om mee te werken aan een systeem van statiegeld zoals blijkt uit o.a. een in 2017 gehouden enquête door Test-aankoop ( het reeds bestaan van een statiegeldsysteem op PET flessen en blikjes in vele Europese landen die samen een bevolking van meer dan 115 miljoen mensen vertegenwoordigen; ter ondersteuning van de vele kinderen en volwassenen die in de voorbije jaren een inspanning hebben geleverd tijdens de zwerfvuilacties die in de gemeente georganiseerd werden; voorstel van beslissing: - Gemeente Merksplas treedt toe tot de statiegeldalliantie ( De Statiegeldalliantie roept de Vlaamse regering op om in 2018 een statiegeldsysteem in te voeren voor PET-flessen en blikjes. - Gemeente Merksplas schrijft zich in op de website van de statiegeldalliantie met toevoeging van dit besluit. - Ter sensibilisering van de Merksplasse burgers licht de gemeente dit besluit toe in de volgende editie van het gemeentelijke informatieblad. Tussenkomsten Burgemeester-Voorzitter Frank Wilrycx (Leefbaar) stelt dat het gemeentebestuur zich, los van de inhoudelijke discussie, liever niet uitspreekt over zaken die niet tot haar bevoegdheid behoren. Dit is een debat dat moet gevoerd worden op het bevoegde niveau, zijnde het Vlaams parlement; Besluit Met 4 stemmen voor (Ad Sommen, Jef Schoofs, Herman Pelkmans, Walter Van Pelt), 15 stemmen tegen (Frank Wilrycx, Frans Dielis, Kris Govers, Monique Quirynen, Karel Lenaerts, Mies Gijsbrechts, Annie Verheyen, Karel Brosens, Kris Luyckx, Raf Verheyen, Evelien Willems, Tine Van der Vloet, Koen Verheyen, Patrik Hillen, Hugo Cornelis) dit agendapunt te verwerpen Rondvraag 6. Rondvraag. Ingevolge artikel 32 van het gemeentedecreet en artikel 11 van het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad wordt aan de raadsleden de mogelijkheid geboden aan het schepencollege vragen te stellen. Tussenkomsten gemeenteraadslid Walter Van Pelt (Groen) vraagt: 'Bekendmaking van lopende vergunningsaanvragen en openbare onderzoeken Het is ons opgevallen dat er de laatste 7 maanden zo goed als geen vermeldingen meer zijn van lopende vergunningsaanvragen of openbare onderzoeken in de Nog meer over Merksplas nieuwsbrief van de gemeente. Blijkbaar maakt het gemeentebestuur niet langer gebruikt van het eigen informatieblad om lopende vergunningsaanvragen bekend te maken maar kiest het bestuur voor streekpublicaties van private aanbieders. Groen Merksplas vraagt zich af of deze informatie klopt en zo ja sinds wanneer deze manier van werken gevolgd wordt.

5 Daarnaast willen we ook graag weten welke de criteria zijn om lopende vergunningsaanvragen al dan niet bekend te maken, zij het via het eigen gemeentelijk informatieblad of de streekpublicaties. Bijkomend willen we ook graag weten of alle vergunningsaanvragen en openbare onderzoeken worden bekendgemaakt op de website en een eigen item krijgen met toelichting, zoals gestipuleerd wordt in het Besluit van de Vlaamse Regering van 27 november 2015 tot uitvoering van het decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning. In aansluiting hierop zouden we ook willen vragen om de terinzagelegging maximaal digitaal ter beschikking te willen stellen om de toegankelijkheid voor alle burgers te optimaliseren.' burgemeester-voorzitter Frank Wilrycx (Leefbaar) antwoordt dat de gemeente de wettelijk voorgeschreven formaliteiten vervult voor bekendmakingen: 1. Aanplakking affiche ter plaatse. Vroeger diende er ook een aanplakking te gebeuren in het kaske van het gemeentehuis. Dit dient ikv de omgevingsvergunning niet meer te gebeuren. 2. Publicatie op de website van de gemeente. Op de startpagina is een link naar het thema "omgeving - openbaar onderzoek en bezwaren" aangebracht, waarna op de pagina "omgeving" een rechtstreekse link naar de pagina met de aankondigingen van de lopende openbare onderzoeken wordt voorzien. 3. Individuele kennisgeving. 4. Publicatie in een dag- of weekblad. Enkel in de volgende gevallen dient dit te gebeuren: - De vergunningsaanvraag omvat een project-mer of omgevingsveiligheidsrapport. - De vergunningsaanvraag heeft betrekking op de exploitatie van een inrichting of activiteit met een GPBV-installatie (Geïntegreerde Preventie en Bestrijding van Verontreiniging), dwz aanvragen met een zeer grote milieu-impact. Soms kan de publicatie wegens tijdsdruk of vakantieperiode uitzonderlijk niet in de nieuwsbrief worden opgenomen maar wel in 'Markant' verschijnen; gemeenteraadslid Hugo Cornelis (N-VA) vraagt: 'Integratie OCMW Hoe ver staat de gemeente met de integratie OCMW en gemeente?' burgemeester-voorzitter Frank Wilrycx (Leefbaar) antwoordt dat het decreet lokale besturen in het Vlaams parlement werd goedgekeurd op 22 december 2017 en ondertussen werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 15 februari Het gemeenschappelijk managementteam is volop de integratie aan het voorbereiden. De financieel beheerder die zowel OCMW als gemeente bedient wordt van rechtswege financieel directeur. Er dient nog een oproep te komen voor algemeen directeur. We zullen de veranderingen voor het personeel beperkt houden. gemeenteraadslid Tine Van der Vloet (N-VA) vraagt: 'Snelheidscontroles zone 30 Uit een artikel in de krant van 26 januari blijkt dat het aantal snelheidscontroles in zone 30 zeer laag is. Wat is de mening van het schepencollege hierover?' burgemeester-voorzitter Frank Wilrycx (Leefbaar) antwoordt dat er - net zoals in de andere snelheidszones - indien er een probleem wordt vastgesteld er eerst metingen gebeuren en pas dan gerichte snelheidscontroles. Er is nooit een probleem gesignaleerd bij zone 30 omdat die pas geactiveerd is op het spitsuur (schooluren) en het verkeer in het dorp dan stapvoets rijdt; gemeenteraadslid Tine Van der Vloet (N-VA) stelt dat er in de Bevrijdingsstraat geen bord zone 30 staat. burgemeester-voorzitter Frank Wilrycx (Leefbaar) stelt dat dit zal nagezien worden.

6 gemeenteraadslid Hugo Cornelis (N-VA) vraagt: 'Kolonie Is er al een zicht op de verdeling van de gebouwen van de kolonie na de 2 open oproepen?' burgemeester-voorzitter Frank Wilrycx (Leefbaar) antwoordt dat er niet echt valabele projecten zijn uit voortgevloeid en er best op termijn een nieuwe open oproep gebeurt op basis van lastenboeken waarbij er iets meer aandacht is voor de afwerkingsgraad van deze gebouwen, want het is moeilijk om zich een bloeiende zaak voor te stellen in de gebouwen in hun huidige staat; gemeenteraadslid Hugo Cornelis (N-VA) vraagt of er plannen zijn in de richting van sociale tewerkstelling aan het midden magazijn. burgemeester-voorzitter Frank Wilrycx (Leefbaar) antwoordt dat nu het masterplan voor de gevangenis is goedgekeurd het midden magazijn op termijn zal worden afgestoten en daar inderdaad mogelijkheden zijn om sociale tewerkstelling te ontwikkelen; Aldus gedaan en beslist in zitting datum als ten hoofde. De Gemeentesecretaris, De Burgemeester-Voorzitter, Dries Couckhuyt Frank Wilrycx

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben vijftien belangstellenden plaatsgenomen.

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben vijftien belangstellenden plaatsgenomen. Merksplas, 24 oktober 2018 Verslag Zitting van de gemeenteraad van 17 september 2018 AANWEZIG: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Frans Dielis, Kris Govers, Monique Quirynen, Karel Lenaerts, Schepenen

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 0/01/013 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

Vergadering van 21 februari - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben 19 belangstellenden plaatsgenomen.

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben 19 belangstellenden plaatsgenomen. Merksplas, 7 januari 2019 Verslag Zitting van de gemeenteraad van 19 november 2018 AANWEZIG: VERONTSCHULDIGD: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Frans Dielis, Kris Govers, Monique Quirynen, Karel Lenaerts,

Nadere informatie

Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 16 november 2015.

Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 16 november 2015. Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 16 november 2015. AANWEZIG: Frank WILRYCX Burgemeester-Voorzitter; Frans DIELIS, Kris GOVERS, Monique QUIRYNEN, Karel LENAERTS Schepenen; Mies GIJSBRECHTS,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-12-11 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 16 mei 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering

Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u. Ontwerpverslag van de vergadering Gemeenteraadszitting woensdag 11 januari 2017 om 20.00u Ontwerpverslag van de vergadering versiebeheer: v1 Aanwezig Kris Ally, voorzitter; Erné De Blaere, burgemeester; Herlinde Trenson, Fons De Neve,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 22 FEBRUARI 2018

NOTULEN ZITTING VAN 22 FEBRUARI 2018 NOTULEN ZITTING VAN 22 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Walter Van Baelen, voorzitter; Bob Aerts, Peggy De Busser, Sylvia van Hasselt, Elvira Bellens, Fons Brosius, Monique Hens, Pascale Puts, Eric Van Beurden,

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 10 december 2018 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 10 december 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Katelijne Scheirlinckx, voorzitter; Godelieve Van Der Straeten, Tamara De Geeter, Dirk Verniers,

Nadere informatie

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben 6 belangstellenden plaatsgenomen.

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben 6 belangstellenden plaatsgenomen. Merksplas, 20 februari 2018 Verslag Zitting van de gemeenteraad van 18 december 2017 AANWEZIG: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Frans Dielis, Kris Govers, Monique Quirynen, Karel Lenaerts, Schepenen

Nadere informatie

Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 15 december 2014.

Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 15 december 2014. Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 15 december 2014. AANWEZIG: Frank WILRYCX Burgemeester-Voorzitter; Frans DIELIS, Kris GOVERS, Monique QUIRYNEN, Karel LENAERTS Schepenen; Annie VERHEYEN,

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

Verontschuldigd: Schuermans Lutgarde, secretaris

Verontschuldigd: Schuermans Lutgarde, secretaris Vergadering van 15 november 2017 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 2 2019_GR 00088 jaarrekening 2018 Gemeente Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Robben

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe.

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe. RAAD VAN 26 FEBRUARI 2014 Aanwezig: Dhr. G. Van Damme, Waarnemend Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. J.M. Hubert, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en Mevr. I. De Maegd,

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne Gemeentebestuur Herne Centrum 17 1540 Herne NIS 23032 Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING 2 2015 Gemeente Herne Gemeenteraad 30/12/2015 Budgetwijziging 2015/2 A. VERKLARENDE NOTA 1 Motivering van

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 november - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve, Van Accom Jef, raadsleden

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 12 december 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Wendy Van Dyck, raadslid; de

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

Gemeenteraad. GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT LIEDEKERKE TEL FAX Huishoudelijk Reglement 2013/2018

Gemeenteraad. GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT LIEDEKERKE TEL FAX Huishoudelijk Reglement 2013/2018 GEMEENTEBESTUUR OPPERSTRAAT 31 1770 LIEDEKERKE TEL. 053 64 55 11 FAX 053 64 55 09 www.liedekerke.be LIEDEKERKE Gemeenteraad NDC 172.20 Huishoudelijk Reglement 2013/2018 Hoofdstuk 1 Inleiding. Artikel 1.

Nadere informatie

BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS

BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING... 3 2. MISSIE... 5 3. BELEIDSNOTA... 6 3.1. DOELSTELLINGENNOTA... 6 3.2. DOELSTELLINGENBUDGET... 16 3.3. FINANCIËLE TOESTAND... 17 3.4. LIJST OVERHEIDSOPDRACHTEN...

Nadere informatie

Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 20 april 2015.

Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 20 april 2015. Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 20 april 2015. AANWEZIG: Frank WILRYCX Burgemeester-Voorzitter; Kris GOVERS, Monique QUIRYNEN, Karel LENAERTS Schepenen; Mies GIJSBRECHTS, Annie VERHEYEN,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 19/12/2018 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Verontschuldigd:

Verontschuldigd: Vergadering van 20 september 2017 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 19 juni 2017

Zitting van de gemeenteraad van 19 juni 2017 Merksplas, 19 september 2017 Verslag Zitting van de gemeenteraad van 19 juni 2017 AANWEZIG: VERONTSCHULDIGD: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Frans Dielis, Kris Govers, Monique Quirynen, Karel Lenaerts,

Nadere informatie

GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III. r e g l e m e n t

GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III. r e g l e m e n t GEMEENTE EDEGEM ontwikkelingssamenwerking III r e g l e m e n t Besluit van de gemeenteraad van Edegem van betreffende de financiële en logistieke ondersteuning van ontwikkelingssamenwerking. De gemeenteraad

Nadere informatie

Vergadering van 20 januari 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Kerremans Leen, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD

WIJZIGEN VASTSTELLING HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 26 JANUARI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Ward Baeten, voorzitter Simon Lagrange, burgemeester Sophie Delaere, Olivier Peirs, Michaël

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van donderdag 18 augustus 2016 Aanwezig: de heer M. Aytar, voorzitter; de heer L. Vanoppen, ondervoorzitter; mevr. M. Ceyssens, de heer L. Derwae, mevrouw

Nadere informatie

Raad 24.11.2014. 1. Goedkeuring van het openbaar gedeelte van het verslag van 27.10.14.

Raad 24.11.2014. 1. Goedkeuring van het openbaar gedeelte van het verslag van 27.10.14. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 november 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

OCMW GROBBENDONK GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 09/11/2015 PUBLIEKE ZITTING

OCMW GROBBENDONK GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 09/11/2015 PUBLIEKE ZITTING OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN OCMW GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 09/11/2015 PUBLIEKE ZITTING Aanwezig: Beullens Els - Voorzitter Appeltans-Janssen Anne, Van der Elst Gino,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad Merksplas, 22 januari 2019 Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad Zitting van de Gemeenteraad van 21 januari 2019 AANWEZIG: VERONTSCHULDIGD: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Kris Govers, Monique

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 2. Kennisgeven opzeg huurcontract Izegemstraat 34 door VZW Onze Kinderen

OPENBARE ZITTING. 2. Kennisgeven opzeg huurcontract Izegemstraat 34 door VZW Onze Kinderen Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 19 december 2016 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

Statuten projectvereniging Berg en Nete

Statuten projectvereniging Berg en Nete 1 STATUTEN Statuten projectvereniging Berg en Nete Hoofdstuk 1: naam, zetel, doelstellingen en duur Artikel 1 - Naam van de projectvereniging De projectvereniging wordt genoemd projectvereniging Berg en

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

Gelet op het decreet houdende openbaarheid van bestuur d.d. 26 maart 2004;

Gelet op het decreet houdende openbaarheid van bestuur d.d. 26 maart 2004; u.ltendaal Raad voor Maatschappelijk Welzijn Besluit GOEDGEKEURD Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 3 2019_OR 00023 Jaarrekening 2018 OCMW Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben tien belangstellenden plaatsgenomen.

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben tien belangstellenden plaatsgenomen. Merksplas, 21 november 2017 Verslag Zitting van de gemeenteraad van 16 oktober 2017 AANWEZIG: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Frans Dielis, Kris Govers, Monique Quirynen, Karel Lenaerts, Schepenen

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 28 april 1993 houdende het administratief toezicht op de gemeenten van het Vlaams Gewest;

Gelet op het decreet van 28 april 1993 houdende het administratief toezicht op de gemeenten van het Vlaams Gewest; Notulen Gemeenteraad Datum zitting 30/12/2013 Aanvangsuur zitting 20:00 Locatie raadzaal Aanwezigheid: Naam Functie Aanw Naam Functie Aanw dhr. M. Keulen Burgem.-Voorz. mevr. V. Schellingen Raadslid dhr.

Nadere informatie

Overeenkomstig artikel 29 van het gemeentedecreet vraagt de burgemeester wegens hoogdringendheid nog twee agendapunten toe te voegen:

Overeenkomstig artikel 29 van het gemeentedecreet vraagt de burgemeester wegens hoogdringendheid nog twee agendapunten toe te voegen: Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 18 april 2016. AANWEZIG: Frank WILRYCX Burgemeester-Voorzitter; Kris GOVERS, Monique QUIRYNEN, Karel LENAERTS Schepenen; Mies GIJSBRECHTS, Adri SOMMEN,

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Roevens Svenja, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 november 2017 en 22 november 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 9 november 2017 en 22 november 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 14 DECEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 15 mei 2017

Zitting van de gemeenteraad van 15 mei 2017 Merksplas, 18 september 2017 Verslag Zitting van de gemeenteraad van 15 mei 2017 AANWEZIG: VERONTSCHULDIGD: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Frans Dielis, Kris Govers, Monique Quirynen, Karel Lenaerts,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen Zitting van 23 mei 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Sylvie Thieren, voorzitter OCMW-raad Gerard Liefooghe, burgemeester Jacques Blanckaert, Kris Laleman,

Nadere informatie

De voorzitter vraagt of er opmerkingen zijn bij de notulen van de vorige gemeenteraad.

De voorzitter vraagt of er opmerkingen zijn bij de notulen van de vorige gemeenteraad. Proces-verbaal van de zitting van de gemeenteraad van 20 januari 2014. AANWEZIG: Frank WILRYCX Burgemeester-Voorzitter; Frans DIELIS, Kris GOVERS, Monique QUIRYNEN, Karel LENAERTS Schepenen; Mies GIJSBRECHTS,

Nadere informatie

Goedkeuring verslag van het openbaar gedeelte van de vorige raadszitting.

Goedkeuring verslag van het openbaar gedeelte van de vorige raadszitting. Zitting van 19 december 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad Merksplas, 20 maart 2019 Uittreksel uit de notulen van de Gemeenteraad Zitting van de Gemeenteraad van 18 maart 2019 AANWEZIG: VERONTSCHULDIGD: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Kris Govers, Monique

Nadere informatie

3. a) Intrekking van de raadsbeslissing van 26 februari 2014 inhoudende goedkeuring van het Meerjarenplan 2014-2019

3. a) Intrekking van de raadsbeslissing van 26 februari 2014 inhoudende goedkeuring van het Meerjarenplan 2014-2019 RAAD VAN 1 JULI 2014 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. P. Van Cauwenberghe, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND,

DE VLAAMSE MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND, Ministerieel besluit tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan, en van de rekeningstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard.

1. Vergadering van 9 januari Om twintig uur wordt door de Voorzitter de vergadering voor geopend verklaard. 1. Vergadering van 9 januari 2017. Aanwezig: Dames en Heren: Laenen Michel, Voorzitter Gruyters Bart, Burgemeester; Vanleeuw, Guypen, Berden Wim, Vandersmissen en Berden Marijke, Schepenen; Grosemans,

Nadere informatie

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. N.

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 20/04/2015 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN DONDERDAG 22 NOVEMBER 2018 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Marianne VANCOILLIE, Jean DAENEN, Mia DELODDERE, Gabriël BENOIT, Carine

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verontschuldigd Thijs D'Alleine: Voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn; Dirk Sioen, Ingrid Vandepitte, Jan Vandoolaeghe,

Nadere informatie

Raadszitting van 29 juni 2017

Raadszitting van 29 juni 2017 OCMW HEIST-OP-DEN-BERG Raadszitting van 29 juni 2017 Aanwezig: D. Van Noten, voorzitter B. De Haes, G. Du Pont, P. Geysels, H. Hosteaux, J. Scheirs, P. Schoovaerts, E. Van Den Broek, A. Van Dyck, leden

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC)

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om 20.00 uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) (conform artikel 29 tot en met 33 van het decreet van 19 december 2008) Aanwezig Voorzitter:

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 augustus 2015 Notule OPENBARE ZITTING BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG ALGEMEEN

Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 augustus 2015 Notule OPENBARE ZITTING BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG ALGEMEEN Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 augustus 2015 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Katrien Vandecasteele: voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING

Kathy Verschoot: raadslid; Fien Debeuf: raadslid afwezig voor 15., 16. (op basis van OCMW-decreet art. 37, 1, eerste lid) OPENBARE ZITTING Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 29 mei 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Jozef Verbauwhede, Fien Debeuf, Kurt

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 14 mei 2018

Zitting van de gemeenteraad van 14 mei 2018 Merksplas, 18 september 2018 Verslag Zitting van de gemeenteraad van 14 mei 2018 AANWEZIG: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Frans Dielis, Kris Govers, Monique Quirynen, Karel Lenaerts, Schepenen

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad

OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad OVERZICHTSLIJST Gemeenteraad Maandag 23 april 2018 aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter gemeenteraad Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen, Ward Baets, Jef Vissers,

Nadere informatie