Life Plan beschikt over zo n team van specialisten met een zeer ruime ervaring in het domein van pensioenplanning.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Life Plan beschikt over zo n team van specialisten met een zeer ruime ervaring in het domein van pensioenplanning."

Transcriptie

1 LIFE PLAN biedt U: Iedereen heeft vandaag op de één of andere manier wel te maken met zijn/ haar pensioen. De opbouw ervan wordt steeds belangrijker en het gedeelte dat wij zelf zullen dienen te voorzien zal in de toekomst groeien. Onroerend vermogen, verzekeringen, vermogensopbouw of persoonlijke financiële planning... alles wordt complexer en uitgebreider. Vandaag vraagt dit werk een zeer gedreven en gespecialiseerde professionele aanpak door een team van onafhankelijke specialisten. Life Plan beschikt over zo n team van specialisten met een zeer ruime ervaring in het domein van pensioenplanning. Life Plan is geen makelaar in schadeverzekeringen, geen financieel planner, geen successieplanner en geen immobiliën makelaar. De missie van Life Plan is eenvoudig maar duidelijk : wij willen onze cliënten begeleiden in hun pensioenplan met de nodige aandacht voor mogelijke lacunes. Passie, kennis en ervaring staan garant voor een professionele totaalaanpak. Dit onder de beste voorwaarden en via één centraal aanspreekpunt: Neutraal, onafhankelijk en gepersonaliseerd! U wil de vruchten van uw levensstandaard onder alle omstandigheden blijven behouden tot en tijdens uw pensioen? Dan heeft u gepersonaliseerd advies nodig. Advies dat rekening houdt met uw leven en uw specifieke situatie. Precies wat Life Plan u biedt. In volle vertrouwen. De pensioenplanners van Life Plan beschikken over een uitgebreid netwerk van nationale en internationale contacten. Zo kunnen wij ongebonden een beroep doen op de beste specialisten, en u in alle onafhankelijkheid de beste oplossing voorstellen. Ons engagement bij de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (F.S.M.A.) garandeert onze neutraliteit en zij controleren ons ook. Hierdoor bent u zeker dat Life Plan u steeds het beste en meest interessante advies voorschotelt.

2 LIFE PLAN staat voor fundamentele waarden Passie Passie is de motor van Life Plan. Voortdurend wijzigen de wettelijke verplichtingen in het kader van pensioenopbouw. Pensioenoplossingen worden alsmaar complexer en de fiscale omgeving wijzigt vrijwel dagelijks. Passie is cruciaal om in dit kluwen die mogelijkheden te vinden die het best beantwoorden aan de behoeften en de doelstellingen van onze cliënten. Onafhankelijkheid Life Plan werkt volledig onafhankelijk. Enkel op deze manier kunnen we handelen in het exclusieve belang van onze cliënten en hen volledig onpartijdig met gefundeerd advies bijstaan. Belangenconflicten zijn daarbij uitgesloten. Flexibiliteit De financiële en fiscale wereld vereist soepele en flexibele oplossingen die zich aanpassen aan de snel wijzigende omstandigheden. Life Plan kan u deze oplossingen voorleggen en onderzoekt en analyseert permanent alle oplossingen vooraleer deze aan haar cliënten voor te stellen. Dienstverlening Life Plan maakt tijd voor haar cliënten en geeft hen een persoonlijke service op maat. Wij werken ook steeds alles op maat uit Veiligheid Alle tegoeden van onze cliënten worden ondergebracht bij betrouwbare verzekeringsmaatschappijen. De maatschappijen waarmee Life Plan samenwerkt, staan onder de controle van officiële instanties zoals de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (F.S.M.A.). Zo koppelen we maximale zekerheid aan flexibiliteit. Discretie Bij Life Plan heeft u één vaste contactpersoon. Zo voorkomt u dat iedereen op de hoogte is van uw persoonlijke financiële toestand of van uw eigen financiële behoeften of objectieven. Opvolging Life Plan zorgt voor een correcte opvolging van uw pensioendossier.

3 Pensioenvoorziening voor zelfstandigen en KMO LIFE PLAN adviseert: Blijft ons wettelijk pensioen betaalbaar? Vandaag kan de sociale zekerheid niet meer gefinancierd worden met de bijdragen. Hoe zal dat de komende jaren evolueren als de babyboom van na de 2de wereldoorlog op pensioen. Hoe pakken we dit probleem best aan? Vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ) Elke zelfstandige die sociale bijdrage betaalt in hoofdberoep kan een bijdrage storten tussen de 1% en de 8,17% van zijn belastbaar inkomen. Absoluut maximum bedraagt 3.027,09 euro per jaar voor het jaar De premie komt bij de verzekeringsmaatschappij terecht die u een gegarandeerde rente geeft en een deelname in de winst van de beleggingen. Deze premie is volledig aftrekbaar zoals de sociale bijdrage en vermindert dus de fiscale grondslag. Hierdoor bespaart U algauw 45 % belastingen + gemeentebelasting, dus algauw de helft van de premie. Bovenop deze besparing krijgt U 3 jaar na de eerste betaling een verminderde basis voor de berekening van de sociale bijdrage. Voor velen is dat een extra besparing van 22%. (bijdrage % tot ,94 euro) Samen dus meer dan 67% of 2/3 van de premie gefinancierd door de staat. Van fiscaal voordeel gesproken. Op het einde van de rit wordt het kapitaal, niet de winstdeelname want die is vrijgesteld van belasting, omgezet in een fictieve rente van 3,5% tot 5%* al naar gelang de leeftijd van opname van het kapitaal respectievelijk op 60 of 65 jarige leeftijd. Dit bedrag wordt bijgevoegd bij uw wettelijk pensioen (gedurende 13 of 10 jaar afhankelijk van de opnameleeftijd). Op dit geheel betaalt U dan de verschuldigde belastingen. Omdat U als zelfstandige geen al te groot pensioen moet verwachten, zal U ook niet veel belastingen betalen. Besluit: Welk fiscaal voordeel wenst U? Kiest U voor het voordeel van pensioensparen en laat U dus ongeveer 1/3 van de premie door de staatskas betalen, of kiest U voor het voordeel van het vrij aanvullend pensioen en recupereert U graag 2/3 van uw premie. *Indien actief tot 65 jaar voorziet het generatiepact een omzettingspercentage van 4% i.p.v. 5%

4 LIFE PLAN adviseert: Individuele pensioentoezegging Als zelfstandig bestuurder of zaakvoerder kan U een individuele pensioentoezegging (IPT) afsluiten (fiscaal ten laste van de onderneming). U kan dus met geld van de vennootschap een interessant aanvullend pensioen opbouwen. De premies die de vennootschap stort aan de verzekeraar zijn binnen de grenzen van de 80% regel volledig fiscaal aftrekbaar. Aanvullend aan de IPT kan u een arbeidsongeschiktheidsverzekering of overlijdensverzekering koppelen. Uiteraard is dit maatwerk. Life Plan maakt voor zijn klanten een pensioenplan op, en vult dit in met de meest moderne verzekeringsoplossingen welke fiscaal optimaal worden benut (vrij aanvullend pensioen, individuele pensioentoezegging en andere financiële producten). Onze onafhankelijke positie stelt ons in staat om uit het hele gamma van Belgische verzekeraars steeds de meest aangepaste producten te kiezen die overeenstemmen met de specifieke behoeften van de cliënt.

5 Employee Benefits LIFE PLAN adviseert: In de huidige concurrentiestrijd zijn de meest succesvolle ondernemingen diegene die ook hun "menselijk kapitaal" efficiënt beheren. Dit beheer bestaat er onder andere in, binnen uw onder- neming, aan uw werknemers een «pakket» voordelen aan te bieden, die aanzien kunnen worden als aanvulling op de verschillende takken van de sociale zekerheid. Elke vergoeding die een arbeider, bediende of kaderlid bovenop zijn salaris ontvangt, noemt men een bovenwettelijk voordeel of employee benefit. Dat kan een firmawagen, maaltijdcheques, relatiegeschenken of andere voordelen zijn. De meest gekende naast een bedrijfswagen, zijn de groepsverzekering (pensioenvoorziening, overlijdensdekkingen, vervangingsinkomen) en de aanvullende ziekteverzekeringen. Ook bonusplannen om de spilfiguren in uw bedrijf een extra stimulans te geven, behoren tot onze mogelijkheden. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit extra legaal voordeel aan te bieden aan uw personeel. Het is echter niet eenvoudig om alle voor- en nadelen ervan in kaart te brengen, te beslis- sen welke voordelen het best passen bij uw bedrijf en uw werknemers, ze te implementeren en op te volgen. LIFE PLAN volgt op: De fiscale en sociale wetgeving rond employee benefits verandert voortdurend. Hierdoor zijn er onder meer. heel wat oudere groepsverzekeringen toe aan een groot onderhoud : Wordt de huidige wetgeving gerespecteerd? Zijn er nieuwe mogelijkheden waarvan u gebruik kunt maken? Wordt er optimaal gebruik gemaakt van de fiscale en sociale voordelen van de tweede pijler voorzieningen? In één woord, bent u nog steeds in regel met alles?

6 LIFE PLAN biedt u: Het Life Corporate Plan Analyse van de behoeften van het bedrijf en de werknemers: In een gesprek met de bedrijfsleider en/of personeels-verantwoordelijke wordt er een analyse gemaakt van de precieze verwachtingen en mogelijkheden van het bedrijf. Budgettering: Een heldere budgettering van uw loonkost is belangrijk voor uw onderneming. Wij zorgen voor een overzicht van de totale kost van uw employee benefits Definitie van het budget: een forfaitair bedrag of een percentage van het loon. Definitie van de personeelscategorie die u wenst te belonen of aan uw bedrijf te binden. Flexibiliteit in uw budget bij de start: zo kunt u dit laten aansluiten op de strategie van uw onderneming en uw concurrentiepositie op de arbeidsmarkt. Wetgeving: Is het plan conform aan de wetgeving? Worden de fiscale spelregels gevolgd? Worden de sociale richtlijnen gevolgd? Flexibele invullingen Uitkering van een kapitaal aan rechthebbenden bij overlijden Bijkomende uitkering in geval van overlijden door ongeval Uitkering van een rente in geval van arbeidsongeschiktheid door ziekte of ongeval, zowel in de privé- als de werkomgeving Vrijstelling van premiebetaling met behoud van waarborgen en verdere pensioenopbouw in geval van arbeidsongeschiktheid Herziening van de waarborgen op elk moment. De persoonlijke leefwereld verandert immers constant: kinderen groeien op, gaan studeren, verlaten het ouderlijk huis, Bedrijfspresentaties en onderhandelingen met personeelsvertegenwoordiging Presentatie naar ondernemingsraden, vakbonden en andere personeelsvertegenwoordigers. Personeelspresentaties Spreekuren voor personeel ivm employee benefits Administratieve opvolging van uw dossiers In- en uitdiensttredingen Aanpassingen salaris Aanpassingen waarborgen voor werknemers Contacten met sociaal secretariaat Het Life Plan Corporate Plan zorgt voor een oplossing en een invulling van A tot Z voor de extralegale voordelen die U uw personeel wenst aan te bieden.

7 CHARTER Uw pensioenplan is onze zorg 1. Life Plan is een onafhankelijk tussenpersoon met als specialisatie pensioenopbouw. Wij stellen voor onze cliënten een pensioenplan op waarbij rekening wordt gehouden met hun persoonlijke doelstellingen naar de toekomst toe, maar waar we ook hun huidige behoeften in kaart brengen. Zo maken we ook een risicoanalyse op persoonlijk vlak naar overlijden, gewaarborgd inkomen en ziektekosten. 2. Life Plan vult dit plan in met de meest moderne verzekeringsoplossingen welke fiscaal optimaal worden benut ( vrij aanvullend pensioen, individuele pensioentoezegging en andere financiële producten). Onze onafhankelijke positie stelt ons in staat om uit het hele gamma van Belgische verzekeraars steeds de meest aangepaste producten te kiezen die overeenstemmen met de specifieke behoeften van de cliënt. 3. Voor Life Plan staat coaching & opvolging van onze cliënten centraal. Jaarlijks ontvangt onze cliënt een duidelijke samenvatting van zijn pensioenplan waar alle contracten overzichtelijk gebundeld worden. Minstens één keer per jaar wordt er contact genomen met de cliënt voor een update en een fiscale optimalisatie van het pensioenplan. Tevens wordt de risicoanalyse herbekeken. 4. Life Plan begeleidt ook haar gepensioneerde cliënten. Zij kunnen rekenen op een professionele begeleiding van de mogelijkheden die hun opgebouwd pensioenkapitaal kan bieden. 5. Life Plan coaching is People-business! De kracht van Life Plan is de kracht van het team. Dankzij de regelmatige bijscholingen zijn alle medewerkers perfect op de hoogte van de laatste wijzigingen in de wetgeving en fiscaliteit en de nieuwigheden op het vlak van productinvullingen. 6. Life Plan hecht zeer veel belang aan een vlotte communicatie met de accountant van onze cliënten. Hij is en blijft in deze uw vertrouwenspersoon, waar wij intensief mee samenwerken. 7. Life Plan werkt samen met verschillende sociale dienstengroepen. Voor wie we de begeleiding van hun cliënten in het kader van aanvullende sociale verzekeringen en pensioenplanning voor onze rekening nemen. 8. Life Plan is geen successieplanner, tussenpersoon in schadeverzekeringen, financiële planner, vermogensbeheerder noch vastgoedconsultant. Voor al deze expertises beschikken wij over een netwerk van specialisten die volgens de Life Plan signatuur werken met dezelfde Life Plan kwaliteit. Hierdoor kunnen wij naar de juiste specialist op dat vlak doorverwijzen. Het netwerk wordt ook voortdurend op kwaliteit gecheckt en bijgestuurd waar nodig! Paul Fornoville Jan de Wit Rudi Neven Jo Rossou Vennoot Vennoot Vennoot Vennoot

8 LIFE PLAN BVBA (ANTWERPEN) Koralenhoeve 15 B B-2160 Wommelgem LIFE PLAN BVBA (HASSELT) Kuringersteenweg 172 B-3500 Hasselt LIFE PLAN BVBA (OOST-VLAANDEREN) - Oude Kouterdreef 137 B-9240 Zele FSMA A BE RPR Antwerpen info@lifeplan.be

-VOLULIFE. De groepsverzekering van de nieuwe generatie. AG Employee Benefits

-VOLULIFE. De groepsverzekering van de nieuwe generatie. AG Employee Benefits -VOLULIFE De groepsverzekering van de nieuwe generatie AG Employee Benefits -VOLULIFE Omdat elke werkgever die denkt in het belang van zijn onderneming, ook aan de toekomst van zijn medewerkers denkt.

Nadere informatie

VIVIUM Omzetverzekering

VIVIUM Omzetverzekering VIVIUM Omzetverzekering Uw zaak blijft zijn omzet halen, ook als u buiten strijd bent Maandelijkse uitkering tijdens arbeidsongeschiktheid Tot 60% van uw omzet gegarandeerd Mogelijkheid tot integrale uitbetaling

Nadere informatie

Inhoudstafel. Deel I - Groepsverzekering of IPT. Voorwoord... 1. Inhoudstafel. 1. Schema... 5. 2. Algemeen... 6

Inhoudstafel. Deel I - Groepsverzekering of IPT. Voorwoord... 1. Inhoudstafel. 1. Schema... 5. 2. Algemeen... 6 Inhoudstafel Voorwoord.... 1 Deel I - Groepsverzekering of IPT 1. Schema.................................................... 5 2. Algemeen.................................................. 6 2.1. Waarom

Nadere informatie

VIVIUM Top-Hat Plus Plan

VIVIUM Top-Hat Plus Plan VIVIUM Top-Hat Plus Plan Laat uw vennootschap sparen voor uw pensioen Uw vennootschap betaalt uw pensioenpremies U betaalt minder belastingen dan bij een loonsverhoging U behoudt de vrijheid om uw pensioengeld

Nadere informatie

Hoe uw onderneming via het Top-Hat Plus Plan uw pensioen mee betaalt!

Hoe uw onderneming via het Top-Hat Plus Plan uw pensioen mee betaalt! Zeker van elkaar. VIVIUM zekerheid voor uw pensioen p.2 Inleiding p.2 Een nieuw struikelblok : de Wijninckx-bijdrage p.3 Het antwoord van VIVIUM: TOP-HAT PLUS PLAN p.4 Waarom VIVIUM? p.5 Besluit Hoe uw

Nadere informatie

Pensioensparen. Verzekeringsnemer. Uw jaarlijks maximale premies van 940 EUR, hetzij maandelijks 78.33 EURO. Premies

Pensioensparen. Verzekeringsnemer. Uw jaarlijks maximale premies van 940 EUR, hetzij maandelijks 78.33 EURO. Premies Pensioensparen Verzekeringsnemer Premies Basisrentevoet Fiscaliteit Begunstigde bij leven Begunstigde bij overlijden Minimum kapitaal overlijden U Uw jaarlijks maximale premies van 940 EUR, hetzij maandelijks

Nadere informatie

VIVIUM Gewaarborgd Inkomen

VIVIUM Gewaarborgd Inkomen VIVIUM Gewaarborgd Inkomen Uw inkomen verzekerd, wat er ook gebeurt Gegarandeerd inkomen bij ziekte of ongeval Tot 80% van uw huidig loon U kiest de waarborgen Weet u hoeveel u van de sociale zekerheid

Nadere informatie

VIP-PLAN VOOR BEDRIJFSLEIDERS EN WERKNEMERS

VIP-PLAN VOOR BEDRIJFSLEIDERS EN WERKNEMERS VIP-PLAN VOOR BEDRIJFSLEIDERS EN WERKNEMERS INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING 30.30.014/10 09/08 U bent bedrijfsleider en u wil een extra-legaal pensioenvoordeel - gefinancierd do of aan bepaalde personeelsleden.

Nadere informatie

Uw aanvullend pensioen: méér dan de RIZIV-bijdragen. Efficiënt bouwen aan pensioenzekerheid. Zeker van elkaar.

Uw aanvullend pensioen: méér dan de RIZIV-bijdragen. Efficiënt bouwen aan pensioenzekerheid. Zeker van elkaar. Zeker van elkaar. Efficiënt bouwen aan pensioenzekerheid p.2 Inleiding: RIZIV als vangnet p.2 De troeven van VAPZ-RIZIV p.3 VAPZ met eigen middelen p.4 IPT? p.4 Plan op maat p.5 Besluit Uw aanvullend pensioen:

Nadere informatie

Rekening houdend met de financieringsmethode, kan er een onderscheid worden gemaakt tussen verschillende types van pensioenplannen.

Rekening houdend met de financieringsmethode, kan er een onderscheid worden gemaakt tussen verschillende types van pensioenplannen. CLAEYS & ENGELS Advocaten Vorstlaan 280 1160 Brussel Tel +32 2 761 46 00 Fax +32 2 761 47 00 De groepsverzekering info@claeysengels.be www.claeysengels.be www.iuslaboris.com I WAT IS EEN GROEPSVERZEKERING?

Nadere informatie

2.1. Wat is een groepsverzekering/ipt?... 2 2.2. Wat kunt u onderbrengen in een groepsverzekering?... 2

2.1. Wat is een groepsverzekering/ipt?... 2 2.2. Wat kunt u onderbrengen in een groepsverzekering?... 2 Inhoudstafel Deel I. Groepsverzekering / IPT 1. Schema... 1 2. Algemeen... 2 2.1. Wat is een groepsverzekering/ipt?... 2 2.2. Wat kunt u onderbrengen in een groepsverzekering?... 2 3. Premie... 3 3.1.

Nadere informatie

vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen stars for life praktische gids het pensioenplan

vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen stars for life praktische gids het pensioenplan vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen stars for life praktische gids het pensioenplan inhoud : 1. iedere zelfstandige zijn VAPZ 2. het gemiddeld wettelijk pensioen van een zelfstandige 3. het VAPZ

Nadere informatie

Wij geven je graag meer uitleg over de Individuele pensioentoezegging IPT - 050/40 65 68. info@incozina.be www.incozina.be

Wij geven je graag meer uitleg over de Individuele pensioentoezegging IPT - 050/40 65 68. info@incozina.be www.incozina.be Wij geven je graag meer uitleg over de Individuele pensioentoezegging IPT - 050/40 65 68 info@incozina.be www.incozina.be WELKOM info@incozina.be www.incozina.be startcentrum voor zelfstandigen sociaal

Nadere informatie

Pension Invest Plan. Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen. Maak vandaag al werk van een goed pensioen

Pension Invest Plan. Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen. Maak vandaag al werk van een goed pensioen Pension Invest Plan Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen Maak vandaag al werk van een goed pensioen Een beter pensioen Leg nu de fundamenten voor een goed inkomen bij pensioen Met één jaarlijkse

Nadere informatie

individuele pensioentoezegging stars for life praktische gids het pensioenplan

individuele pensioentoezegging stars for life praktische gids het pensioenplan individuele pensioentoezegging stars for life praktische gids het pensioenplan inhoud : 1. een must voor elke zelfstandige bedrijfsleider 2. wie kan een IPT afsluiten? 3. hoe werkt de individuele pensioentoezegging?

Nadere informatie

Laat uw zaak niet ten onder gaan aan ziekte of ongeval

Laat uw zaak niet ten onder gaan aan ziekte of ongeval Zeker van elkaar. Laat uw zaak niet ten onder gaan aan ziekte of ongeval p.2 Inleiding p.2 Uitkering ontoereikend p.3 De oplossingen van VIVIUM p.4 Nog meer voordelen van VIVIUM p.5 Besluit Laat uw zaak

Nadere informatie

VIVIUM Non-Stop Plan. Verzeker het voortbestaan van uw zaak

VIVIUM Non-Stop Plan. Verzeker het voortbestaan van uw zaak VIVIUM Non-Stop Plan Verzeker het voortbestaan van uw zaak Maandelijkse uitkering tijdens arbeidsongeschiktheid Tot 80% van uw bedrijfskosten betaald door VIVIUM Hét redmiddel voor uw onderneming tijdens

Nadere informatie

RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract voor apothekers en kinesitherapeuten De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend

Nadere informatie

PROFESSIONELEN. voor d un een wereld in verandering. qui change DE ONDERNEMERSBANK

PROFESSIONELEN. voor d un een wereld in verandering. qui change DE ONDERNEMERSBANK PENSION@WORK WERKNEMER PROFESSIONELEN DE ONDERNEMERSBANK La De banque bank voor d un een wereld monde in verandering qui change Verzekeringsproduct aangeboden door 4 PENSION@WORK Wat is een groepsverzekering

Nadere informatie

ik zorg voor mijn patiënten stars for life RIZIV zorgt voor mijn pensioen en inkomensbescherming

ik zorg voor mijn patiënten stars for life RIZIV zorgt voor mijn pensioen en inkomensbescherming zorgverleners ik zorg voor mijn patiënten stars for life RIZIV zorgt voor mijn pensioen en inkomensbescherming stars for life RIZIV het pensioenplan u zorgt voor uw patiënten, maar zorgt u ook voor uzelf?

Nadere informatie

Tak 21 spaarverzekering met vrije stortingen en fiscale voordelen

Tak 21 spaarverzekering met vrije stortingen en fiscale voordelen Life@Ease Type levensverzekering Tak 21 spaarverzekering met vrije stortingen en fiscale voordelen Waarborgen Hoofdwaarborg Bij leven Er wordt een pensioenkapitaal opgebouwd door kapitalisatie van de betaalde

Nadere informatie

PENSIOENOVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGEN

PENSIOENOVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGEN PENSIOENOVEREENKOMST VOOR ZELFSTANDIGEN Uw extralegaal pensioen, een onmisbare troef voor zelfstandige natuurlijke personen Bent u een zelfstandige zonder vennootschap en wilt u er zeker van zijn dat u

Nadere informatie

Pensioenplan voor de arbeiders van de grind- en zandgroeven

Pensioenplan voor de arbeiders van de grind- en zandgroeven Pensioenplan voor de arbeiders van de grind- en zandgroeven Voorwoord Midden 2014 werd voor de arbeiders van de grind- en zandgroeven een sectoraal pensioenplan ingevoerd. Met dit sectorpensioenplan bouwt

Nadere informatie

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Arts en tandarts De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! 2 RIZIV-contract voor artsen en tandartsen De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! Als geconventioneerde

Nadere informatie

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! 2 RIZIV-contract voor apothekers en kinesitherapeuten De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend

Nadere informatie

Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen!

Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen! Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen! Life@Ease Zelf uw professionele loopbaan bepalen, uw eigen baas zijn, klanten blij maken, uw eigen zaak doen groeien

Nadere informatie

RIZIV-contract. Kinesitherapeut, apotheker, logopedist en zelfstandige verpleegkundige. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

RIZIV-contract. Kinesitherapeut, apotheker, logopedist en zelfstandige verpleegkundige. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Kinesitherapeut, apotheker, logopedist en zelfstandige verpleegkundige De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! 2 RIZIV-contract voor apothekers, kinesitherapeuten, logopedisten

Nadere informatie

VIVIUM Langetermijnsparen

VIVIUM Langetermijnsparen VIVIUM Langetermijnsparen Sparen voor de toekomst met fiscale korting Gewaarborgd rendement Jaarlijkse winstdeelname Fiscaal voordeel Financiële zekerheid voor uw nabestaanden Moet u straks rondkomen met

Nadere informatie

Life@Ease. Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen! HR INSURANCE

Life@Ease. Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen! HR INSURANCE Life@Ease Wij beschermen u en uw naasten, zorgen voor uw pensioen en verminderen uw belastingen! HR INSURANCE Zelf uw professionele loopbaan bepalen, uw eigen baas zijn, klanten blij maken, uw eigen zaak

Nadere informatie

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Kinesitherapeut en apotheker De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! 2 RIZIV-contract voor apothekers en kinesitherapeuten De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend

Nadere informatie

Pension Invest Plan. Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen. Maak vandaag werk van een goed pensioen

Pension Invest Plan. Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen. Maak vandaag werk van een goed pensioen Pension Invest Plan Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen Maak vandaag werk van een goed pensioen Pension Invest Plan - VAPZ Uw pensioenplanning snel geregeld. Met één jaarlijkse inspanning regelt

Nadere informatie

Waarop moet u letten als u een groepsverzekering wilt aangaan?

Waarop moet u letten als u een groepsverzekering wilt aangaan? Inhoudstafel Deel 1. Waarop moet u letten als u een groepsverzekering wilt aangaan? 1. Waarom is een groepsverzekering interessant voor uzelf en voor uw vennootschap?... 1 1.1. Opbouw van een aanvullend

Nadere informatie

De groepsverzekering Werknemers

De groepsverzekering Werknemers De groepsverzekering De groepsverzekering 3 Uw veiligheid, onze zorg Meer financiële zekerheid voor uw medewerkers Gemotiveerde werknemers zijn voor elke onderneming de motor voor rendabele groei. Als

Nadere informatie

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Arts en tandarts De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! 2 RIZIV-contract voor artsen en tandartsen De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! Als geconventioneerde

Nadere informatie

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Pension@work. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst!

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Pension@work. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! GROEPSVERZEKERING Brochure werknemer Pension@work Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! 2 Gefeliciteerd! Uw werkgever biedt u de groepsverzekering Pension@work aan. Daarmee bouwt hij voor u

Nadere informatie

Individuele pensioentoezegging

Individuele pensioentoezegging Individuele pensioentoezegging Uw onderneming zorgt voor uw pensioen 2 Intro Pensioenvoorziening voor zelfstandige bedrijfsleiders Zelfstandige bedrijfsleiders hebben nood aan een specifieke pensioenvoorziening

Nadere informatie

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 1 januari 2017

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 1 januari 2017 Type levensverzekering Doelgroep Contracterende partijen Waarborgen Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, met gewaarborgde intrestvoet door de verzekeringsmaatschappij. Deze levensverzekering laat

Nadere informatie

ik zorg voor mijn patiënten stars for life RIZIV zorgt voor mijn pensioen en inkomensbescherming

ik zorg voor mijn patiënten stars for life RIZIV zorgt voor mijn pensioen en inkomensbescherming zorgverleners ik zorg voor mijn patiënten stars for life RIZIV zorgt voor mijn pensioen en inkomensbescherming stars for life RIZIV Een levensverzekering van AXA Belgium met als doel de geconventioneerde

Nadere informatie

VIVIUM Langetermijnsparen

VIVIUM Langetermijnsparen VIVIUM Langetermijnsparen Sparen voor de toekomst met fiscale korting Gewaarborgd rendement Jaarlijkse winstdeelname Fiscaal voordeel Financiële zekerheid voor uw nabestaanden Moet u straks rondkomen met

Nadere informatie

Korte intro Bank J.Van Breda & C

Korte intro Bank J.Van Breda & C Faculteit Geneeskunde Steve Wagemans Campuswerking Agenda Korte intro Bank J.Van Breda & C Waarom kiezen artsen voor JVB? Situatie arts-specialist in opleiding? Waarom kiezen jonge artsen voor JVB? 2 1930

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR HET VRIJ AANVULLEND PENSIOEN VOOR ZELFSTANDIGEN ADVIES NR. 2 VAN 15 SEPTEMBER 2003

COMMISSIE VOOR HET VRIJ AANVULLEND PENSIOEN VOOR ZELFSTANDIGEN ADVIES NR. 2 VAN 15 SEPTEMBER 2003 COMMISSIE VOOR HET VRIJ AANVULLEND PENSIOEN VOOR ZELFSTANDIGEN ADVIES NR. 2 VAN 15 SEPTEMBER 2003 INVENTARIS VAN DE VRAGEN BETREFFENDE TITEL II, HOOFDSTUK I, AFDELING 4 VAN DE PROGRAMMAWET (I) VAN 24 DECEMBER

Nadere informatie

Uw financieel fundament voor de toekomst

Uw financieel fundament voor de toekomst Uw financieel fundament voor de toekomst Vermogensopbouw 2 e en 3 e pijler Lies Van Kerckhove Account manager vrije beroepen Kantoor Leuven Inhoud Statuut arts-specialist in opleiding Vermogensopbouw 2

Nadere informatie

DE GROEPSVERZEKERING EEN MUST, OOK VOOR KMO S. 10 veelgestelde vragen over de groepsverzekering

DE GROEPSVERZEKERING EEN MUST, OOK VOOR KMO S. 10 veelgestelde vragen over de groepsverzekering DE GROEPSVERZEKERING EEN MUST, OOK VOOR KMO S 10 veelgestelde vragen over de groepsverzekering Aanvullende pensioenen in de lift Het gemiddelde wettelijke pensioen van een Belgische werknemer bedraagt

Nadere informatie

Uw toekomst verzekerd, wat er ook gebeurt Productaanbod voor zelfstandigen en ondernemers

Uw toekomst verzekerd, wat er ook gebeurt Productaanbod voor zelfstandigen en ondernemers Uw toekomst verzekerd, wat er ook gebeurt Uw toekomst verzekerd, wat er ook gebeurt 3 Een inkomen wat er ook gebeurt? Hebt u er al bij stilgestaan wat het voor u en uw gezin zou betekenen, indien u plots

Nadere informatie

Pension@work Werknemer PROFESSIONELEN

Pension@work Werknemer PROFESSIONELEN Werknemer PROFESSIONELEN Intro Een zekere toekomst dankzij uw werkgever Gefeliciteerd! Uw werkgever biedt u de groepsverzekering aan. Daarmee bouwt hij een mooi kapitaal op waarover u vrij beschikt bij

Nadere informatie

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst!

GROEPSVERZEKERING. Brochure werknemer. Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! GROEPSVERZEKERING Brochure werknemer Pension@work Mijn werk, mijn groepsverzekering, mijn toekomst! 2 Gefeliciteerd! Uw werkgever biedt u de groepsverzekering Pension@work aan. Daarmee bouwt hij voor u

Nadere informatie

Waarborg en Sociaal Fonds Voedingsindustrie Aanvullend pensioen. Wat?

Waarborg en Sociaal Fonds Voedingsindustrie Aanvullend pensioen. Wat? Waarborg en Sociaal Fonds Voedingsindustrie Aanvullend pensioen Wat? Sinds 1 april 2004 genieten alle arbeiders van de voedingsnijverheid een aanvullend pensioen, ofwel op basis van het sectoraal sociaal

Nadere informatie

RIZIV-contract Arts en tandarts. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen!

RIZIV-contract Arts en tandarts. De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract Arts en tandarts De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! RIZIV-contract voor artsen en tandartsen De eenvoudigste manier voor een mooi aanvullend pensioen! Als geconventioneerde

Nadere informatie

2. Voordelen van een doktersvennootschap

2. Voordelen van een doktersvennootschap 2. Voordelen van een doktersvennootschap 2.1 Samenwerken Een belangrijke reden om te starten met een vennootschap is de samenwerkingsfactor. De vennoten kunnen elkaar bijstaan in raad en daad. Het is natuurlijk

Nadere informatie

WORDT U TURELUUT VAN UW ZELFSTANDIGENSTATUUT?

WORDT U TURELUUT VAN UW ZELFSTANDIGENSTATUUT? WORDT U TURELUUT VAN UW ZELFSTANDIGENSTATUUT? GEEN PANIEK, PARTENA PROFESSIONAL HEEFT EEN TACTIEK! OPTIMALISEER UW STATUUT ALS ZELFSTANDIGE MET COMPASS VAN PARTENA PROFESSIONAL Uw recht op sociale bescherming

Nadere informatie

Pensioenupdate Up2date najaar 2018

Pensioenupdate Up2date najaar 2018 Pensioenupdate Up2date najaar 2018 1. Wat is er nieuw? 2. Regularisatie studiejaren 3. De POZ 2 Wat is er nieuw? 3 Wat is de wettelijke pensioenleeftijd? Periode Tot en met 31.01.2025 Van 01.02.2025 tot

Nadere informatie

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 22 mei 2017

financiële infofiche Flexibel VAP Saving Plan geldig op 22 mei 2017 Type levensverzekering Doelgroep Contracterende partijen Waarborgen Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen, met gewaarborgde intrestvoet door de verzekeringsmaatschappij. Deze levensverzekering laat

Nadere informatie

Intro: de pensioenspijlers

Intro: de pensioenspijlers Pensioenskapitaal opbouwen Dat zelfstandigen een laag pensioen genieten is alom bekend. We zijn dus in feite verplicht om zelf initiatief te nemen om onze oude dag te kunnen financieren. We onderscheiden

Nadere informatie

Capiplan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen

Capiplan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen Capiplan Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21 Waarborgen - In geval van leven van de verzekerde op de einddatum van het contract waarborgt het contract de betaling van de totale

Nadere informatie

Kan een VAPZE gecombineerd worden met een groepsverzekering?

Kan een VAPZE gecombineerd worden met een groepsverzekering? Kan een VAPZE gecombineerd worden met een groepsverzekering? Sedert enkele jaren hebben zelfstandigen de mogelijkheid om via hun sociaal verzekeringsfonds een aanvullend pensioen op te bouwen, het zogenaamde

Nadere informatie

VIVIUM Gewaarborgd Inkomen

VIVIUM Gewaarborgd Inkomen Zelfstandigen KUNT U DOOR EEN ZIEKTE OF ONGEVAL NIET MEER WERKEN? VERZEKER UW INKOMEN, WAT ER OOK GEBEURT. VIVIUM Gewaarborgd Inkomen Gegarandeerd inkomen bij ziekte of ongeval Tot 80% van uw huidig loon

Nadere informatie

De individuele pensioentoezegging

De individuele pensioentoezegging CLAEYS & ENGELS Advocaten Vorstlaan 280 1160 Brussel Tel +32 2 761 46 00 Fax +32 2 761 47 00 De individuele pensioentoezegging info@claeysengels.be www.claeysengels.be www.iuslaboris.com I WAT IS EEN INDIVIDUELE

Nadere informatie

Grenzen jaar 2017 versie 01/01/2017 1

Grenzen jaar 2017 versie 01/01/2017 1 Grenzen jaar 2017 versie 01/01/2017 1 Loongrenzen Aard grens Datum Bedrag RSZ-grens werknemers Loonplafond Riziv 01/01/2017 42.404,95 EUR Maximumpensioen 80 %-grens 01/01/2017 54.648,70 EUR RSZ-grens zelfstandigen

Nadere informatie

aantrekkelijke premie onderscheid rokers en niet-rokers premievermindering tot 50% naargelang de combinatie rente ongeval/ziekte.

aantrekkelijke premie onderscheid rokers en niet-rokers premievermindering tot 50% naargelang de combinatie rente ongeval/ziekte. gewaarborgd inkomen free income AXA stelt een interessante nieuwigheid voor starters voor : de mogelijkheid om te kiezen voor een rente bij ongeval die 0, 1, 2 of 3 maal de rente bij ziekte bedraagt. eenvoud

Nadere informatie

Instelling voor bedrijfspensioenvoorziening (IBP)

Instelling voor bedrijfspensioenvoorziening (IBP) CLAEYS & ENGELS Advocaten Vorstlaan 280 1160 Brussel Tel +32 2 761 46 00 Fax +32 2 761 47 00 Pensioenfonds info@claeysengels.be www.claeysengels.be Instelling voor bedrijfspensioenvoorziening (IBP) www.iuslaboris.com

Nadere informatie

Nieuwigheden pensioenopbouw. Roel Van Hemelen Docent Actuaclub Fiscaliteit

Nieuwigheden pensioenopbouw. Roel Van Hemelen Docent Actuaclub Fiscaliteit Nieuwigheden pensioenopbouw Roel Van Hemelen Docent Actuaclub Fiscaliteit Gastspreker Roel VAN HEMELEN Partner Belastingconsulent +32 479 90 15 88 roel.vanhemelen@taxquest.be https://www.taxquest.be https://www.facebook.com/taxquest/

Nadere informatie

Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid!

Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid! Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid! Niemand kan voorspellen hoe uw professionele toekomst er zal uitzien. Er zijn heel

Nadere informatie

Zomerakkoord. vennootschap, naast het VAPZ

Zomerakkoord. vennootschap, naast het VAPZ 54 POZ POZ 19 POZ: nieuw pensioenvehikel voor zelfstandigen zonder vennootschap Alle zelfstandigen (met of zonder vennootschap) hebben toegang tot het VAPZ, maar enkel de bedrijfsleiders (met vennootschap)

Nadere informatie

Grenzen jaar 2016 versie 01/07/2016 1

Grenzen jaar 2016 versie 01/07/2016 1 Grenzen jaar 2016 versie 01/07/2016 1 Loongrenzen Aard grens Datum Bedrag RSZ-grens werknemers Loonplafond Riziv 01/01/2016 01/06/2016 41.573,16 EUR 42.404,95 EUR Maximumpensioen 80 %-grens 01/01/2016

Nadere informatie

CAPIPLAN 1. Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Waarborgen

CAPIPLAN 1. Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Waarborgen CAPIPLAN 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Waarborgen Hoofdwaarborg Bij leven van de verzekerde op de einddatum: Het contract waarborgt de betaling van de

Nadere informatie

ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen

ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen zelfstandigen ik zorg voor mijn klanten stars for life zorgt voor mijn pensioen stars for life het pensioenplan wat doet u met uw vrije tijd? Als zelfstandige trekt u vast een wenkbrauw op wanneer iemand

Nadere informatie

Van: Vandelanotte Datum: 15/5/2015 Onderwerp: alternatieve verloningsvormen inzake bonussen

Van: Vandelanotte Datum: 15/5/2015 Onderwerp: alternatieve verloningsvormen inzake bonussen Van: Vandelanotte Datum: 15/5/2015 Onderwerp: alternatieve verloningsvormen inzake bonussen In onderstaande memo lichten wij graag volgende alternatieve verloningsvormen inzake bonussen toe: 1) Loonbonus

Nadere informatie

Wij geven je graag meer uitleg over het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen - 050/

Wij geven je graag meer uitleg over het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen - 050/ Wij geven je graag meer uitleg over het Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen - 050/40 65 65 info@incozina.be www.incozina.be startcentrum voor zelfstandigen sociaal statuut aanvullende verzekeringen

Nadere informatie

Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa 1!

Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa 1! Zelfstandigen, vrije beroepers en zelfstandige bedrijfsleiders. Koop of verbouw uw vastgoed dankzij uw aanvullend pensioen. Overal in Europa 1! Wilt u een nieuw huis kopen of uw huidige woning verbouwen?

Nadere informatie

Grenzen jaar 2018 versie 01/09/2018 1

Grenzen jaar 2018 versie 01/09/2018 1 Grenzen jaar 2018 versie 01/09/2018 1 Loongrenzen Aard grens Datum Bedrag RSZ-grens werknemers Loonplafond RIZIV 01/01/2018 43.598,51 EUR 01/09/2018 44.468,70 EUR Maximumpensioen 80 %-grens 01/01/2018

Nadere informatie

FLEXIBELE INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING LIFE BUSINESS CONTROL

FLEXIBELE INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING LIFE BUSINESS CONTROL FLEXIBELE INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING LIFE BUSINESS CONTROL Zelfstandige bedrijfsleider? Vul uw wettelijk pensioen aan via uw onderneming. Bouw uw aanvullend pensioenkapitaal op op maat. Intro Bent

Nadere informatie

Pensioen zelfstandigen

Pensioen zelfstandigen Pensioen zelfstandigen Aanleggen buitenwettelijk pensioen voor bedrijfsleiders en/of zelfstandigen Pijler 1: het wettelijk pensioen Binnen de 1 ste pijler zijn er drie pensioenstelsels: een pensioenstelsel

Nadere informatie

Arts en Vennootschap. Inleiding Dr. H. van Dijck 3 maart 2010 ALFAGEN Praktijkavond

Arts en Vennootschap. Inleiding Dr. H. van Dijck 3 maart 2010 ALFAGEN Praktijkavond Arts en Vennootschap Inleiding Dr. H. van Dijck 3 maart 2010 ALFAGEN Praktijkavond Twee Personen De Vennootschap is een rechtspersoon die vanaf de oprichting naast jou als fysische persoon komt te staan.

Nadere informatie

(Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1

(Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1 (Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Mogelijkheid om te kiezen voor een formule waarbij dit met betrekking tot de winstdeelname

Nadere informatie

1. Wat valt er onder uw loon als zaakvoerder/bestuurder?... 1

1. Wat valt er onder uw loon als zaakvoerder/bestuurder?... 1 Inhoudstafel Hoofdstuk 1. Inleiding 1. Wat valt er onder uw loon als zaakvoerder/bestuurder?... 1 1.1. Alle beloningen... 1 1.2. Tantièmes, zitpenningen, enz.... 1 1.3. Huur wordt soms ook aanzien als

Nadere informatie

GROEPSVERZEKERING ALGEMEEN STEDELIJK ZIEKENHUIS AALST + MSSZ VOOR CONTRACTUELEN

GROEPSVERZEKERING ALGEMEEN STEDELIJK ZIEKENHUIS AALST + MSSZ VOOR CONTRACTUELEN GROEPSVERZEKERING ALGEMEEN STEDELIJK ZIEKENHUIS AALST + MSSZ VOOR CONTRACTUELEN (ingaand op 01/01/2015) Groepsverzekering overlijden Groepsverzekering pensioen Deze brochure vormt geen juridisch bindend

Nadere informatie

SwingRIZIV. Denk eraan om ook voor uzelf te zorgen.

SwingRIZIV. Denk eraan om ook voor uzelf te zorgen. SwingRIZIV Denk eraan om ook voor uzelf te zorgen. U bent geneesheer, tandarts, apotheker of kinesist en u geniet het RIZIV-statuut. Jaarlijks keert het RIZIV dus een bedrag uit voor de opbouw van een

Nadere informatie

(Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1

(Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1 (Sociaal) VRIJ AANVULLEND PENSIOEN 1 Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet (Tak 21). Mogelijkheid om te kiezen voor een formule waarbij dit met betrekking tot de winstdeelname

Nadere informatie

DE ONDERNEMERSBANK UW ONDERNEMING. De bank voor een wereld in verandering. zorgt voor uw pensioen

DE ONDERNEMERSBANK UW ONDERNEMING. De bank voor een wereld in verandering. zorgt voor uw pensioen DE ONDERNEMERSBANK INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING UW ONDERNEMING zorgt voor uw pensioen De bank voor een wereld in verandering 4 INTRO Individuele pensioentoezegging voor zelfstandige bedrijfsleiders 6

Nadere informatie

DE ONDERNEMERSBANK. Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen

DE ONDERNEMERSBANK. Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen PENSION INVEST PLAN VAPZ DE ONDERNEMERSBANK Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen 5 EEN BETER PENSIOEN Leg nu de fundamenten voor een goed inkomen bij pensioen 6 HET PENSION INVEST PLAN VAPZ exclusief

Nadere informatie

Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen. Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid!

Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen. Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid! Bent u zelfstandige met vennootschap? Gewaarborgd inkomen Kies voor financiële zekerheid, ook bij arbeidsongeschiktheid! 2 Gewaarborgd inkomen is een arbeidsongeschiktheidsverzekering van AG Insurance,

Nadere informatie

DAMEN SERVICE-ABONNEMENTEN

DAMEN SERVICE-ABONNEMENTEN DAMEN SERVICE-ABONNEMENTEN Een goede keuze! Informatiebrochure Introductie in onze financiële dienstverlening. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3 Wat bieden wij? 4. Waarom een service-abonnement?

Nadere informatie

Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen. d.d. 05.01.2015. van. PerPius bvba FSMA 106785A

Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen. d.d. 05.01.2015. van. PerPius bvba FSMA 106785A Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen d.d. 05.01.2015 van PerPius bvba FSMA 106785A 1 VERZEKERINGEN TAKSEN BIJDRAGEN VERGOEDINGEN Voor de meest voorkomende verzekeringsproducten voor natuurlijke

Nadere informatie

Verlenging van uw pensioencontract: wat verandert er voor u en voor uw werknemers?

Verlenging van uw pensioencontract: wat verandert er voor u en voor uw werknemers? Verlenging van uw pensioencontract: wat verandert er voor u en voor uw werknemers? De verlenging van uw contract U ontvangt voor de verlenging van de pensioenregeling voor uw werknemers een voorstel voor

Nadere informatie

Naar aanleiding van deze uitdiensttreding sturen wij u de aangepaste pensioenfiche.

Naar aanleiding van deze uitdiensttreding sturen wij u de aangepaste pensioenfiche. Briefwisseling richten aan VIVIUM N.V. HP 0080 Desguinlei 92 2018 Antwerpen Persoonlijk en Vertrouwelijk Voor meer informatie Service Center Employee Benefits Tel. 03/244.66.77 - Fax 03/244.44.02 sceb-antwerpen@vivium.be

Nadere informatie

Het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen

Het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen Het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen Uw zekerheid voor een zorgeloos pensioen Acerta ondersteunt starters, zelfstandigen en werkgevers in elke groeifase en bij elk hr-proces. Redactie: Vormgeving:

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen

Top-Hat Plus Plan. Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen Top-Hat Plus Plan Type levensverzekering Levensverzekering van het type tak 21. Waarborgen - In geval van leven van de verzekerde op de einddatum van het contract waarborgt het contract de betaling van

Nadere informatie

Auteur. Onderwerp. Datum

Auteur. Onderwerp. Datum Auteur Rijksdienst voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen Onderwerp Aanvullende pensioenen voor zelfstandigen. Datum 22 december 2003 Copyright and disclaimer Gelieve er nota van te nemen dat

Nadere informatie

Motiveren en belonen met aanvullend pensioen: ook in uw onderneming

Motiveren en belonen met aanvullend pensioen: ook in uw onderneming Motiveren en belonen met aanvullend pensioen: ook in uw onderneming we hebben het voor u Motiveren en belonen met aanvullend pensioen: ook in uw onderneming Het Aanvullend Pensioen staat meer dan ooit

Nadere informatie

FLEXIBELE INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING LIFE BUSINESS CONTROL

FLEXIBELE INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING LIFE BUSINESS CONTROL FLEXIBELE INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING LIFE BUSINESS CONTROL 2 FLEXIBELE INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING Zelfstandige bedrijfsleider? Vul uw wettelijk pensioen aan via uw onderneming. Bouw uw aanvullend

Nadere informatie

Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen d.d. 09/05/2016. van. 4U2invest Bvba. Doelhofstraat Nieuwmunster FSMA: 115.

Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen d.d. 09/05/2016. van. 4U2invest Bvba. Doelhofstraat Nieuwmunster FSMA: 115. Overzicht taksen, bijdragen en vergoedingen d.d. 09/05/2016 van 4U2invest Bvba Doelhofstraat 22 8377 Nieuwmunster FSMA: 115.285A. BANK- EN BELEGGINGSDIENSTEN EN VERZEKERINGEN TAKSEN BIJDRAGEN VERGOEDINGEN

Nadere informatie

1 e pijler : Wettelijk pensioen. 2 e pijler : fiscaal - beroep (S)VAPZ IPT / groepsverzekering RIZIV contract

1 e pijler : Wettelijk pensioen. 2 e pijler : fiscaal - beroep (S)VAPZ IPT / groepsverzekering RIZIV contract Pensioenplanning 4 pensioenpijlers 1 e pijler : Wettelijk pensioen 2 e pijler : fiscaal - beroep (S)VAPZ IPT / groepsverzekering RIZIV contract 3 e pijler : fiscaal - privé Pensioensparen Langetermijnsparen

Nadere informatie

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) Financiële Infofiche

Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) Financiële Infofiche Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen (VAPZ) Financiële Infofiche Wat? Het VAPZ is een formule voor aanvullende pensioenopbouw. Het is een tak 21-levensverzekering op naam met gewaarborgd rendement.

Nadere informatie

AG Ascento. Omdat ú met pensioen gaat, niet uw kapitaal. AG Employee Benefits

AG Ascento. Omdat ú met pensioen gaat, niet uw kapitaal. AG Employee Benefits AG Ascento Omdat ú met pensioen gaat, niet uw kapitaal. AG Employee Benefits Het einde van uw loopbaan is in zicht? Dan hebt u waarschijnlijk heel wat vragen over hoe u uw pensioen het best kan voorbereiden.

Nadere informatie

SECTORAAL PENSIOENPLAN ZEEVISSERIJ PAKHUIZEN PC143-086

SECTORAAL PENSIOENPLAN ZEEVISSERIJ PAKHUIZEN PC143-086 SECTORAAL PENSIOENPLAN ZEEVISSERIJ PAKHUIZEN PC143-086 1 Aanvullend pensioen? 3 PIJLERS VAN HET PENSIOEN 1 e pijler Wettelijk pensioen Overheid (arbeiders, bedienden,.) 2 e pijler Aanvullend pensioen Bedrijf

Nadere informatie

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN

CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN CAPI 23 1 PENSIOENSPAREN, LANGE TERMIJNSPAREN EN NIET-FISCAAL SPAREN Type levensverzekering Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte van het contract (Tak

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1

Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 Top-Hat Plus Plan Capiplan of Capi 23 1 INDIVIDUELE PENSIOENTOEZEGGING (tak 21) Type levensverzekering Capiplan Levensverzekering met gewaarborgde rentevoet op de premies gestort in het tak 21-gedeelte

Nadere informatie