Het transport van de toekomst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het transport van de toekomst"

Transcriptie

1 Het transport van de toekomst Door: Sarah Pilasky De transportsector staat enorm onder druk. Zowel door de hoge eisen van opdrachtgevers en de eindklanten, als door de veranderingen en innovaties op het gebied van milieu, duurzaamheid en tekort aan personeel. Om hun voortbestaan in de toekomst te beschermen moeten de transportbedrijven zich instellen op continu veranderen. Maar hoe ziet de toekomst eruit? In dit artikel behandelen we een aantal van de belangrijkste trends en (toekomstige) innovaties in de transportsector. Trend 1: de nieuwe norm is vandaag besteld, vandaag in huis Same day delivery is upcoming. We zien de optie in steeds meer webshop checkouts verschijnen, tegen steeds lagere kosten. Eigenlijk is dit niet zo gek, want als we een pizza van een paar euro bestellen, wordt deze binnen een uur afgeleverd. Dan moet dit dus ook kunnen met andere producten. En dat kán, maar het brengt wel de nodige uitdagingen met zich mee. Die pizza bestellen we tenslotte bij de lokale pizzeria, maar dit hoeft voor andere producten niet zo te zijn: Woon je bijvoorbeeld in het zuidelijkste puntje van Nederland en bestel je een product bij een webshop in Groningen, dan moet je order verwerkt, gepickt en ingepakt worden. Vervolgens gaat het pakketje met de vervoerder mee, die het aflevert op het lokale DC in Limburg, waar een koerier je pakketje ophaalt en thuis aflevert. En dit allemaal in een paar uur tijd Of je het er nu mee eens bent of niet, feit is dat wij als klant (zowel B2C als B2B) inmiddels weten dat levering op dezelfde dag vaak mogelijk is, wat inhoudt dat ons verwachtingspatroon zich hiernaar aanpast. Wat betekent dit voor vervoerders? Deze trend heeft natuurlijk flinke impact op de transportsector. Waar zij eerst 1 keer per dag pakketten moesten ophalen bij webshops/groothandels, etc., rijden zij met de bezorgopties van tegenwoordig vaak 2 keer of zelfs 3 keer per dag langs dezelfde verkopers om de pakketten snel te kunnen verwerken in het DC en vervolgens binnen de afgesproken bezorgtijd te kunnen bezorgen. Dit resulteert in heel kleine marges qua tijd en dus een forse werkdruk, zeker wanneer je je bedenkt dat er binnen de logistiek structureel hoge tekorten aan personeel zijn, waaronder vrachtwagenchauffeurs. Trend 2: voorkom niet thuis bij bezorging Het komt onnodig vaak voor dat de ontvanger van een pakket tot 2 keer toe niet thuis is, waarna de bezorger het pakket op een pick up point in de buurt aflevert. Dit houdt in dat de bezorger (en uiteindelijk de verzender) voor 1 pakket veel tijd en geld kwijt is. Frustrerend? Ja, zowel voor de bezorger als voor de ontvanger. Als ontvanger had je je pakket tenslotte ook graag op een alternatief adres, direct bij een pick up point of in een bepaald tijdsvenster geleverd willen hebben zodat je het direct bij afleverpoging 1 in handen hebt. Tevens wordt het milieu extra belast door de verschillende afleverpogingen, wat tegenwoordig voor veel mensen een no-go is.

2 Het thuis afleveren van pakketten zal om deze redenen duurder gaan worden en afhaalpunten zullen de (goedkopere) standaard worden. Een bezorger die meerdere malen poogt je pakket af te leveren zal dus verleden tijd worden! Voor een succesvolle bezorging bij eerste poging is er een aantal bekende oplossingen: Afhaalpunten Zoals gezegd zal de optie tot thuis afleveren langzamerhand uit beeld verdwijnen en wordt je pakket standaard op een afhaalpunt geleverd. Dit kunnen verschillende afhaalpunten zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan pakketpunten van de vervoerder, zoals die van PostNL, DHL, UPS, GLS, etc. en aan winkels van de retailer zelf: je kan je nieuwe sneakers af laten leveren, maar ook ophalen in de dichtstbijzijnde winkel. Tevens gaan vervoerders spelen met het mixen van afhaalpunten. Bij vervoerder Bpost zien we bijvoorbeeld al vier verschillende categorieën van afhaalpunten: het postkantoor, een pakketpunt van Bpost, een pakketmuur en een externe click & collect shop. Slimme brievenbus De slimme brievenbus wordt aan de deur of aan de gevel bevestigd. De postbode opent deze met code en zodra hij de deur sluit krijg je melding dat het pakketje is bezorgd. Er bestaan plannen om deze brievenbus standaard in te bouwen in nieuwbouwhuizen. Pakketautomaat / pakketmuur Het huidige alternatief voor deze slimme brievenbus? De eerdergenoemde pakketautomaat: een 24/7 beschikbare kluisjeswand op een centrale plaats (bijvoorbeeld op stations) waar je pakket geleverd wordt. Door middel van een code die je krijgt toegestuurd, kun je het juiste kluisje openen. Homerr Je hoeft nooit meer thuis te zijn voor een bezorging. Met Homerr stuur je het pakket direct naar een buurtgenoot of winkelier in je buurt; je kiest zelf welke. Vervolgens kun je via de app een afspraak plannen om je pakket op te halen. Parcify Bezorgbedrijf Parcify wil een eind maken aan een grote ergernis: het eindeloos wachten op een pakketje. Daarom experimenteert het met het bezorgen van pakketten op de plek waar de ontvanger is, bijvoorbeeld in het park of op kantoor: Bumbal Eén van de belangrijkste trends is dat klanten keuzevrijheid willen in het bezorgmoment. Met Bumbal kan dit perfect ingeregeld worden. Met Bumbal afspraken krijgt de klant de mogelijkheid om een voorkeurstijdvak te kiezen voor bezorging. Voor de tijdvak voorkeuren worden alleen die opties aangeboden die daadwerkelijk op een efficiënte manier passen in de planning. Hiervoor kijkt het planalgoritme op basis van postcode en andere relevante kenmerken van de levering/service waar het efficiënt past in de open ritplanning. Als betreffende levering op een bepaalde datum en tijdvak niet meer past wordt deze optie ook niet aangeboden.

3 Wijzigen tijdens transport Nog niet alle vervoerders bieden dit aan, maar de optie begint terrein te winnen: de mogelijkheid voor de klant om het aflevermoment of de afleverlocatie te wijzigen tijdens het transport. Verwacht je een pakketje maar moet je onverhoopt weg? Dan kun je snel even de dag, tijd of locatie aanpassen en staat de bezorger niet voor niets aan je deur! Tijdsvensters We zien helaas nog regelmatig dat je als besteller geen optie krijgt om een tijdsvenster voor de aflevering te kiezen. Momenteel bieden namelijk alleen PostNL, DHL en Dynalogic dit aan binnen Nederland voor de consument. Een tekortkoming van andere vervoerders dus: want wanneer je deze optie als consument wél krijgt kies je automatisch een moment waarop je thuis bent. Met SmartWindow kunnen organisaties zelf tijdsvensters inbouwen. Dit kan op basis van de tijdsvensters van hun externe vervoerders, maar zij kunnen ook hun eigen tijdsvensters bepalen op basis van de capaciteit van hun eigen vervoer, zoals eerdergenoemd bij Bumbal. Kofferbak Volvo, Audi en Smart hebben hier al mee getest. De pakketbezorger lokaliseert en opent eenmalig je kofferbak met een code en legt het pakket in de auto óf haalt deze op. Trend 3: tekort aan vakmensen Helaas zien we de trend van een tekort aan vakmensen binnen de logistiek doorzetten. Uit onderzoek van TLN bleek dat 60 procent van de ondervraagden het moeilijk of zeer moeilijk vindt om aan voldoende personeel te komen. Er zijn maar liefst vacatures voor vrachtwagenchauffeurs en chauffeurs van bestelauto s. Voor de hele Nederlandse logistiek zijn er op dit moment (Maart 2018) unieke vacatures. Een grote zorg voor de ondernemers, maar ook een grote stimulans voor investeringen in automatisering om dit met innovaties op te lossen. Trend 4: duurzaam transport wint terrein Dag en nacht zijn er duizenden vrachtwagens, treinen en boten onderweg met onze pakketten, wat resulteert in een hoop uitlaatgassen. Nu we ons steeds bewuster worden van milieu-/luchtvervuiling is duurzaam transport een hot topic. Er wordt steeds vaker voor duurzame opties gekozen en worden steeds meer innovatieve alternatieven gepresenteerd. Welke duurzame opties er zijn binnen de transportsector en welke we op korte termijn kunnen verwachten, behandelen we hieronder.

4 Innovatie van transport Elektrische vrachtwagens & bestelbusjes Momenteel rijden de meeste vrachtwagens en bestelbusjes nog op diesel, maar de elektrische bestelbusjes beginnen inmiddels hun opmars te maken. Elektrische energie is milieuvriendelijk, onder voorwaarde dat de stroom milieuvriendelijk wordt opgewekt, bijvoorbeeld door middel van windmolens. Daarnaast werkt Tesla aan een elektrische vrachtwagen die ze in 2019 in productie willen nemen. In de toekomst is het zelfs de bedoeling dat deze vrachtwagens automatisch in konvooi kunnen rijden. Dit houdt in dat de wagens op bijvoorbeeld snelwegen kort op elkaar rijden door middel van automatisering. De eerste wagen communiceert met de wagens erachter. Alleen de voorste vrachtwagen heeft hierbij continu een bestuurder nodig. Wanneer we deze vrachtwagens ook daadwerkelijk bij ons op de weg gaan zien is nog niet bekend. Wel heeft Tesla er al diverse grote orders voor ontvangen. Zelfrijdende vrachtwagens & bestelbusjes Er worden volop zelfrijdende auto s ontwikkeld en getest. Nog geen enkele auto heeft hierbij alle cruciale tests succesvol doorstaan. Het zal dus nog wel eventjes duren voordat we volledig zelfrijdende auto s, vrachtwagens en bestelbusjes gaan zien. In de logistiek zal op korte termijn een start gemaakt worden met truck platooning : de eerdergenoemde semi-zelfrijdende vrachtwagens die in konvooi rijden en op elkaar reageren. Uiteraard zal, zeker de eerste jaren, in iedere truck nog een bestuurder zitten om in te grijpen wanneer nodig, maar deze manier van transport bespaart een hoop geld doordat er minder brandstof verbruikt wordt. Spoor & water De wegen slibben dicht, maar op het spoor en op het water is nog veel ruimte. Om deze reden heeft Europa budget vrijgemaakt waarmee het spoornetwerk een boost zal gaan krijgen. In de toekomst zal er binnen Europa meer vracht per trein vervoerd kunnen worden. Met ontlasting van het wegennet tot gevolg. Sinds september 2017 is bijvoorbeeld een kilometer lange verbinding van start gegaan tussen de Chinese stad Chengdu en Tilburg. Over deze rails rijden wekelijks 3 tot 5 goederentreinen met ruim 40 containers op en neer. Het is een goed alternatief voor vervoer over zee of door de lucht: de reis over het spoort duurt namelijk maar 15 dagen, waarbij vervoer over zee zo n 45 dagen in beslag neemt. Luchtvracht is uiteraard nog een stuk sneller, maar kost ook een flinke duit meer. Ook op het water is nog veel ruimte. Maar op de huidige vrachtschepen is enorm veel kritiek. De laatste jaren is steeds meer mensen bekend geworden dat deze schepen een enorme hoeveelheid zwaveloxiden uitstoten: zo staat de uitstoot van het grootste containerschip per jaar gelijk aan de uitstoot van ongeveer 50 miljoen auto s. Innovatie binnen deze branche is dus hard nodig om onze planeet te beschermen. Gelukkig wordt er hard gewerkt aan elektrische schepen en schepen die op duurzame, minder vervuilende brandstof kunnen varen. In augustus dit jaar is de tewaterlating van het eerste elektrische binnenvaartschip gepland, welke tussen Tilburg en Rotterdam zal gaan varen. Binnen twee jaar zullen er nog zeker 10 van deze schepen volgen. Fietskoeriers Fietskoeriers zijn een geweldig alternatief voor bestelbusjes in de drukke steden. Met de fiets ben je in de binnenstad tenslotte vaak sneller op je bestemming dan met de auto. Dit snellere en duurzamere alternatief wordt steeds vaker ingezet in Nederland en de fietsen zijn er in diverse maten en uitvoeringen. Fietsdiensten.nl maakte een overzicht van de beschikbare Pedal Powered Logistics en zoals u kunt zien zijn er al flink wat initiatieven:

5 Autovrije zones We zien dat steeds meer grote steden de lucht in hun binnenstad graag schoon willen hebben. Om deze reden verschijnen er steeds meer autovrije zones. Een logistieke innovatie? Nee, op zichzelf is dat het niet. Maar het vraagt wel om innovatie: alle winkels en bedrijven in de binnenstad moeten toch bevoorraad worden en pakketten moeten vanuit de binnenstad naar daarbuiten worden verzonden. Deze organisaties zullen daarom met duurzaam transport of innovaties moeten gaan werken. Denk aan Fietskoeriers, elektrisch ondersteunde fietskarren en te zijner tijd robots en drones. Drones Drones worden al geruime tijd ontwikkeld en getest, zowel voor pakketbezorging als binnen de horeca (bezorging van etenswaren). Toch blijft het echte gebruik hiervan vooralsnog uit. In Nederland is er strikte regelgeving omtrent het gebruik van drones opgesteld, waarmee het lastig wordt om deze in te zetten binnen de logistieke sector. Diverse landen hebben tests uitgevoerd met drones, waaronder Engeland: deze drone was 13 minuten onderweg en heeft een afstand van 3,5 km afgelegd. En ook Frankrijk heeft tests gedaan. Daar werd een pakket van anderhalve kilo 15 km verderop afgelegd, met een maximale snelheid van 30km per uur.

6 Wanneer wij als consument iets geleverd gaan krijgen met drones blijft gissen. Wie weet: misschien wordt onze bestelling volgend jaar niet meer bezorgd door iemand van Thuisbezorgd.nl maar door een drone. Zeker voor dunbevolkte, lastig te bereiken of achteraf gebieden zou het ideaal zijn. Robots Drones kunnen over je tuin vliegen, wat veel consumenten toch een ongemakkelijk gevoel bezorgt: inbraak op privacy. Rijdende robotjes lijken daarom een meer geaccepteerde vorm van transport. Tevens zijn hiervoor de regels minder streng. De robots zijn een mooie alternatieve bezorgwijze in de binnensteden voor pakketten, boodschappen en het diner dat je hebt besteld. Domino s Nederland is sinds vorig jaar bezig met Starship Technologies, het bedrijf achter de robots, om de robots voor hun pizzabezorging in te gaan zetten. Hierbij zijn ze gestart in 4 grote steden en wanneer dit succesvol blijkt zullen andere steden snel volgen. Deze verandering van het straatbeeld in de grote steden kan dus elk moment gaan plaatsvinden! Tunnels & hyperloops In de tunnels rijden 24 uur per dag autonome voertuigen. Het is snel en milieuvriendelijk. En, niet onbelangrijk, het bezorgt geen overlast op de al veel te drukke wegen. Een nadeel is dat het een erg duur concept is. De tunnels moeten aangelegd worden, de hubs/stations boven de grond waar de pakketten in en uit kunnen moeten gebouwd worden, etc. Tevens zal er altijd extra transport nodig blijven doordat de tunnels nooit aan huis zullen leveren. De Hyperloop is een vacuumtrein. Een concept van Tesla s Elon Musk dat momenteel in ontwikkeling is door Tesla en SpaceX. Het systeem maakt gebruik van luchtdruk. Vergelijkbaar met buizenpost, maar dan in het groot: er zullen te zijner tijd goederen en personen door getransporteerd kunnen worden. Ook dit is een zeer kostbaar concept wat, naar onze verwachting, nog wat jaren op zich zal laten wachten voordat het daadwerkelijk in gebruik kan worden genomen. Uberficatie De Uberficatie van Transport is in opmars. Deze sociale bezorgnetwerken zorgen voor het delen van mogelijkheden en capaciteiten en realiseren gebundeld vervoer. Dit vraagt natuurlijk om goede communicatie en datastromen tussen de verschillende partijen, wat een uitdaging kan zijn. Maar dankzij Uberficatie kunnen vrachtwagens altijd volledig volgeboekt worden en hoeven er geen halfvolle vrachtwagens meer de weg op. Slimme software Slimme software wordt steeds belangrijker binnen de logistieke sector. Aan de hand van alle beschikbare data kunnen immers de meest efficiënte en kosteneffectieve scenario s voor vrachtvervoer en pakketvervoer automatisch bepaald worden. Zowel voor transporteurs waar u mee werkt, als voor uw eigen wagens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verzendsoftware van Transsmart. Hiermee kunt u uw logistieke proces van aankoop tot en met verzending en zélfs retouren optimaliseren en automatiseren. In de checkout worden de juiste bezorgopties aan uw klant getoond, welke naadloos gekoppeld zijn aan uw eigen systeem. Het gehele verzendproces, inclusief transportboeking, labelprint, exportdocumentatie en overige documenten wordt voor u geregeld. Tevens zijn de zendingen te volgen via Track & Trace en worden zowel u als uw klant door middel van notificatie op de hoogte gehouden van noodzakelijke

7 updates. En zelfs uw transportfacturen kunnen gemakkelijk gecontroleerd en verwerkt worden door de gedetailleerde transportkostenberekening vooraf. Uw gehele verzendproces van A tot Z gewoon goed geregeld. Conclusie Zoals u in dit artikel heeft kunnen lezen zijn er ontzettend veel ideeën over het transport van de toekomst. Veel van deze ideeën zijn ook daadwerkelijk in ontwikkeling. Aan innovatie dus geen gebrek, maar deze concepten moeten nog wel van de grond komen. De drie belangrijkste zaken voor nu en de nabije toekomst: Zorg dat uw processen zo efficiënt mogelijk zijn ingericht, waarbij altijd de wensen van de klant in acht worden genomen. Dit vraagt dus om slimme en flexibele processen. De verzendsoftware van Transsmart kan u hier bijvoorbeeld bij helpen. Zorg dat u de juiste bezorgservices biedt zodat uw zendingen altijd bij bezorgpoging 1 afgeleverd kunnen worden. Dit bespaart tijd, geld en CO2-uitstoot. Duurzaam transport zal blijven groeien. Het is goed om hier rekening mee te houden in uw plannen voor komende jaren. Zo kunt u heel geleidelijk overstappen naar de meer duurzame opties in uw processen. Transporteurs werken bijvoorbeeld met een jarenplan om van diesel- en benzinewagens over te stappen naar elektrische wagens zodat zij de investeringen kunnen spreiden. Meer informatie Transsmart heeft krachtige systemen welke uw logistieke processen ondersteunen. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. We helpen u graag. Sarah Pilasky Marketing manager +31 (0) info@transsmart.com Transsmart B.V. Ellen Pankhurststraat 1C 5032MD Tilburg

Digitalisatie van de last mile Hoe zit dat bij jullie?

Digitalisatie van de last mile Hoe zit dat bij jullie? Digitalisatie van de last mile Hoe zit dat bij jullie? Transsmart Opgericht in 2008 In 2017 uitgegroeid tot 27 FTE Met een jaarlijkse groei van 30% Gepassioneerde experts in IT en logistiek 15% van Nederlandse

Nadere informatie

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen.

Namens Simtrec schrijft Roland Slegers voor Twinkle een reeks artikelen over de onderzoeksbevindingen. NL webshops voorop in afleveropties, consument wil méér! Simtrec onderzocht de logistiek van 550 webwinkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Daarnaast werd ruim duizend Nederlandse

Nadere informatie

Management Summary Pakketbezorging - Wuunder

Management Summary Pakketbezorging - Wuunder Click to edit Master title style Relevante afbeelding Management Summary Pakketbezorging - Wuunder Uitgevoerd door CG Selecties in opdracht van Wuunder. Inhoud 1. Achtergrond en onderzoeksdoel 2. Onderzoeksopzet

Nadere informatie

LOGISTIEK VOOR E-COMMERCE VAN PUSH NAAR PULL

LOGISTIEK VOOR E-COMMERCE VAN PUSH NAAR PULL LOGISTIEK VOOR E-COMMERCE VAN PUSH NAAR PULL STELLING: HET NIET MEER HANTEREN VAN STANDAARD NEXT DAY AFLEVEREN LEVERT OMZET EN KOSTEN BESPARINGEN OP! ONDERZOEK DELIVERYMATCH 2017 (INCLUSIEF GEDEELTELIJKE

Nadere informatie

Zo verloopt de reis van het pakket :39

Zo verloopt de reis van het pakket :39 Zo verloopt de reis van het pakket 12-10-2016 08:39 Door Kevin Lamers Content strategist bij Buzzcapture Post- en pakketdiensten zijn bij uitstek organisaties waarbij monitoring een doorslaggevende factor

Nadere informatie

Pagina: 2 2 Titel: Vraag: Wat is uw leeftijd? geslacht? 2 = vrouw

Pagina: 2 2 Titel: Vraag: Wat is uw leeftijd? geslacht? 2 = vrouw Pagina: 2 2 Titel: Vraag: Wat is uw leeftijd? geslacht? Legenda 1 = man 2 = vrouw Respondent 1 28 1 Respondent 2 22 1 Respondent 3 19 1 Respondent 4 23 1 Respondent 9 1 Respondent 6 26 1 Respondent 7 23

Nadere informatie

Introductie. Transportmiddelen. Opdracht 1

Introductie. Transportmiddelen. Opdracht 1 Les 4. Transport Introductie De onderdelen voor de pennen in de fabriek van Pennenland bv moeten van de Verenigde Staten naar de fabriek in Nederland worden verplaatst. We noemen het verplaatsen van deze

Nadere informatie

Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten.

Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten. Wij bieden u de beste service voor tevreden klanten. DPD Network DPD ParcelShop dicht bij de consument De B2C markt is groeiende en de verwachtingen van de consument stijgen. van de consumenten wil vooraf

Nadere informatie

JAAR. 75 jaar transport op maat

JAAR. 75 jaar transport op maat 75 JAAR 75 jaar transport op maat Wel de lusten maar niet de lasten! Select2Connect de beste manier van SAMENwerken 24/7 bereikbaar Deskundigheid Afspraak = Afspraak Kwaliteit Flexibiliteit Snelle levering

Nadere informatie

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl

Uw totaalpakket in logistiek. www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek www.packntrace.nl Uw totaalpakket in logistiek Als dienstverlener op het gebied van pakketlogistiek, biedt packntrace eersteklas diensten die betrekking hebben op alle aspecten

Nadere informatie

Leidt webwinkelen tot meer mobiliteit? Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid

Leidt webwinkelen tot meer mobiliteit? Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid Quickscan naar de betekenis van internetwinkelen voor de mobiliteit Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid Johan Visser Jan Francke Juni 2013 Analyses van mobiliteit en mobiliteitsbeleid dat is waar het

Nadere informatie

Wat gebeurt er nadat je iets hebt besteld op het internet? Kijk naar het volgende filmpje:

Wat gebeurt er nadat je iets hebt besteld op het internet? Kijk naar het volgende filmpje: Les 5. E commerce Introductie Pennenland bv verkoopt zijn pennen in winkels, maar ook via het internet. Een klant kan naar de website van Pennenland gaan om daar één of meerdere pennen uit te zoeken. De

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ViaTim gebruiker

Algemene voorwaarden ViaTim gebruiker Algemene voorwaarden ViaTim gebruiker Algemene voorwaarden zijn vaak saai en onduidelijk. Tja, deze is misschien ook wat saai maar we willen het wel zo simpel mogelijk opschrijven. We willen alle mogelijke

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Voorwoord Hierbij de installatiehandleiding voor het installeren van onze module voor uw MijnWebwinkel shop. Bij vragen kunt u support aanvragen via een e-mail naar ict@parcelpro.nl

Nadere informatie

echt HEMA Joke Vink Expertmeeting Nieuwe economie 30 januari 2014 Raadzaal Stadhuis Utrecht Amsterdam Datum

echt HEMA Joke Vink Expertmeeting Nieuwe economie 30 januari 2014 Raadzaal Stadhuis Utrecht Amsterdam Datum echt HEMA Joke Vink Expertmeeting Nieuwe economie 30 januari 2014 Raadzaal Stadhuis Utrecht Amsterdam Datum Programma Introductie Hema Internetwinkelen bij Hema Lopende initiatieven Onze visie Issues /

Nadere informatie

Onze stad thuis WINKELEN ETEN BESTELLEN BOODSCHAPPEN. Schoenen, sieraden, boeken, kleding, speelgoed, witgoed, meubelen en nog veel meer!

Onze stad thuis WINKELEN ETEN BESTELLEN BOODSCHAPPEN. Schoenen, sieraden, boeken, kleding, speelgoed, witgoed, meubelen en nog veel meer! WINKELEN Schoenen, sieraden, boeken, kleding, speelgoed, witgoed, meubelen en nog veel meer! ETEN BESTELLEN Kant- en klaarmaaltijden, warme gerechten, verse vis, fruit en groenten! Uit de eigen regio!

Nadere informatie

Handleiding PostNL Checkout Shoptrader heeft de PostNL Checkout ontwikkelt. In deze handleiding wordt toegelicht hoe je deze add-on kan instellen.

Handleiding PostNL Checkout Shoptrader heeft de PostNL Checkout ontwikkelt. In deze handleiding wordt toegelicht hoe je deze add-on kan instellen. Handleiding PostNL Checkout Shoptrader heeft de PostNL Checkout ontwikkelt. In deze handleiding wordt toegelicht hoe je deze add-on kan instellen. Inhoud Instelling beheren 2 Tabblad algemeen 3 Tabblad

Nadere informatie

Global Webshop Logistics 2014

Global Webshop Logistics 2014 Global Webshop Logistics 2014 Logistiek van webshops wordt commercieel steeds belangrijker Logistiek van webshops wordt commercieel steeds belangrijker Blauwdruk voor succesvol (= klantgericht) e-fulfilment

Nadere informatie

Zonder Paazl zou ik 3 dagen per week een developer nodig hebben voor bezorging. We besparen hiermee dus al per jaar.

Zonder Paazl zou ik 3 dagen per week een developer nodig hebben voor bezorging. We besparen hiermee dus al per jaar. Zonder Paazl zou ik 3 dagen per week een developer nodig hebben voor bezorging. We besparen hiermee dus al 30.000 per jaar. 1 Casestudy: Helloprint 2 Van 4 man naar 40 miljoen omzet: hoe Helloprint groeit

Nadere informatie

Logistieke Hub Amsterdam

Logistieke Hub Amsterdam A5 Logistieke Hub Amsterdam A5 N200 Het groene opslag- en distributiepunt aan de rand van Amsterdam, vanwaar goederen met duurzaam vervoer door de stadspoort gaan en waar orders van webwinkels worden afgehandeld.

Nadere informatie

Logistiek Servicecentrum Succes van en voor alle betrokken partijen. Den Haag, 29 november 2013

Logistiek Servicecentrum Succes van en voor alle betrokken partijen. Den Haag, 29 november 2013 Logistiek Servicecentrum Succes van en voor alle betrokken partijen Den Haag, 29 november 2013 Binnenstadservice Collectief goederen- servicepunt van de winkeliers. Het is hun afleveradres. Gevestigd buiten

Nadere informatie

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden.

We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. We groeiden vorig jaar met ruim 30%. We blijven keihard groeien. In Paazl hebben we een partner die deze groei kan bijhouden. 1 Case-study: Brouwland 2 Wat zijn de ingrediënten van cross-border succes

Nadere informatie

1-5-2015. Bart Sebregts - Medeoprichter. Parcel4me is een initiatief van. Last Mile Logistics. Onderdeel van het Dinalog project 'Cargo Hitching'.

1-5-2015. Bart Sebregts - Medeoprichter. Parcel4me is een initiatief van. Last Mile Logistics. Onderdeel van het Dinalog project 'Cargo Hitching'. Bart Sebregts - Medeoprichter Parcel4me is een initiatief van LML / P4M - 'Presentatie Stadsdistributie Sittard' 1 Last Mile Logistics Onderdeel van het Dinalog project 'Cargo Hitching'. Bij dit project

Nadere informatie

2: vermindering van koolmonoxide, kooldioxide, zwaveldioxide en stikstofoxide en dat is erg goed om het broeikaseffect tegen te houden.

2: vermindering van koolmonoxide, kooldioxide, zwaveldioxide en stikstofoxide en dat is erg goed om het broeikaseffect tegen te houden. Stelling door T. 1429 woorden 12 juni 2014 7,8 2 keer beoordeeld Vak Methode Biologie Nectar Stelling 1: openbaar vervoer moet gratis worden 1: km autorijden levert dan per passagier gemiddeld zeven keer

Nadere informatie

Technologie en innovatie in de sector Transport en Logistiek. 30 november 2016 G.J. (Jaap) Verkiel, Team strategie & bedrijfsvoering

Technologie en innovatie in de sector Transport en Logistiek. 30 november 2016 G.J. (Jaap) Verkiel, Team strategie & bedrijfsvoering Technologie en innovatie in de sector Transport en Logistiek 30 november 2016 G.J. (Jaap) Verkiel, Team strategie & bedrijfsvoering De sector De sector T&L creëert verbinding! Onze klanten zoeken betaalbare

Nadere informatie

LOGISTIEKE XXS SERVICE

LOGISTIEKE XXS SERVICE NIEUW LOGISTIEKE XXS SERVICE Extra logistieke service en dienstverlening op en rondom uw bouwproject www.verdouw.nu LOGISTIEKE XXS SERVICE Wij besparen u kosten en tijd, zodat u kunt doen waar u goed in

Nadere informatie

PostNL extensie voor Magento

PostNL extensie voor Magento PostNL extensie voor Magento Gebruikershandleiding Copyright 2017 Total Internet Group B.V. 1 Inleiding PostNL Magento extensie De PostNL Magento extensie is een volledige logistieke oplossing voor Belgische

Nadere informatie

WIJ TANKEN OP LOCATIE

WIJ TANKEN OP LOCATIE WIJ TANKEN OP LOCATIE En creëren hiermee een optimale inzetbaarheid van jullie wagenpark 2018-2019 Tanken als de voertuigen stilstaan In één keer alle voertuigen getankt We komen zo vaak en wanneer je

Nadere informatie

transport management system (TMS)

transport management system (TMS) transport management system (TMS) optimale planning, kwaliteit verhogend dus kostenbesparend Verzamelen van transportorders via telefoon, internet, mail of EDI TMS Minder administratie op kantoor. Beter

Nadere informatie

DHL KOPPELING INTRODUCTIE. *Bron: Metapack

DHL KOPPELING INTRODUCTIE. *Bron: Metapack DHL KOPPELING INTRODUCTIE DHL biedt WooCommerce webshops een handige koppeling, genaamd plug-in. Hiermee biedt u bezorgopties direct aan in uw webshop en daarmee vergroot u uw service voor uw klanten.

Nadere informatie

DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW ANTWOORDEN

DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW ANTWOORDEN DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Veel mensen werken in de haven. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip

Nadere informatie

MyParcel. Handleiding Versie

MyParcel. Handleiding Versie MyParcel Handleiding Versie 2.2 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Instellen van MyParcel 5 2.1 Order versturen bij een individuele

Nadere informatie

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 150 Nederlandse webshops 100 Duitse webshops 100 Australische webshops logistiek getest 35 tips om webshoplogistiek te verbeteren and Slegers en Nando van Essen Logistiek

Nadere informatie

DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS MIDDENBOUW ANTWOORDEN

DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS MIDDENBOUW ANTWOORDEN DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS MIDDENBOUW De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Veel mensen werken in de haven. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ViaTim - ViaPunt

Algemene voorwaarden ViaTim - ViaPunt Algemene voorwaarden ViaTim - ViaPunt ViaTim is een platform waarbij ViaTim, diensten en gebruikers aan elkaar koppelen. De ViaTim locatie is zelfstandig en er is geen werknemer- / werkgever relatie. Om

Nadere informatie

HANDLEIDING. Martijn Mengerink.

HANDLEIDING. Martijn Mengerink. HANDLEIDING Auteur: Website: E-mail : Martijn Mengerink www.biedmeer.nl support@biedmeer.nl Datum Versie Opmerking 15-05-2013 V1.0 Initiële opzet Pagina 2 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 4 INSTELLEN VAN DE KOPPELING

Nadere informatie

Miles handleiding. Koeriers. Android & ios.

Miles handleiding. Koeriers. Android & ios. Miles handleiding Koeriers Android & ios www.miles.delivery Welkom bij Miles! Hoi, leuk dat je gebruik gaat maken van het meest moderne online koeriers platform van Nederland. Miles regelt koeriersopdrachten

Nadere informatie

and Slegers en Nando van Essen DeliveryMatch en de ontwikkeling van webwinkellogistiek

and Slegers en Nando van Essen DeliveryMatch en de ontwikkeling van webwinkellogistiek and Slegers en Nando van Essen DeliveryMatch en de ontwikkeling van webwinkellogistiek and Slegers en Nando van Essen Samenwerken in netwerken and Slegers en Nando van Essen Publiceren and Slegers en Nando

Nadere informatie

PostNL Checkout Fulfilment Handleiding Parcelware

PostNL Checkout Fulfilment Handleiding Parcelware PostNL Checkout Fulfilment Handleiding Parcelware PostNL Checkout Fulfilment Handleiding - Parcelware Datum Versie 8 januari 2013 v2.0 Inhoudsopgave 1 PostNL Checkout en MijnPakket.nl 2 2 Fulfilment voor

Nadere informatie

De specialist in warehousing, fulfilment en distributie voor het MKB 3 PL. Logistics

De specialist in warehousing, fulfilment en distributie voor het MKB 3 PL. Logistics De specialist in warehousing, fulfilment en distributie voor het MKB 3 PL Logistics 3 PL Logistics Warehousing en Opslag Mondial Logistics beschikt over de juiste kennis en ervaring op het gebied van warehousing,

Nadere informatie

Algemeen - Vragen & antwoorden CityDepot Brugge

Algemeen - Vragen & antwoorden CityDepot Brugge 1 Algemeen - Vragen & antwoorden CityDepot Brugge Wat is de eigenlijke opdracht die Citydepot van de stad Brugge heeft gekregen? CityDepot werd gevraagd een haalbaarheidsstudie op te stellen voor de stad

Nadere informatie

Palletways Express distributie van palletzendingen

Palletways Express distributie van palletzendingen Palletways Express distributie van palletzendingen Het netwerk van Palletways Europe strekt zich uit over de Benelux, Noord-Frankrijk en West-Duitsland. Londen BELGIË NEDERLAND Hamburg Nijmegen DUITSLAND

Nadere informatie

Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is

Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is Klare taal Inleiding Zuid-Holland is een mooie provincie met grote steden en veel groen. Zuid-Holland is ook een kwetsbare provincie. De bodem daalt en de zeespiegel stijgt door klimaatverandering. Er

Nadere informatie

FLEXIBELE TRANSPORTROBOTS 4/04/2017

FLEXIBELE TRANSPORTROBOTS 4/04/2017 FLEXIBELE TRANSPORTROBOTS 4/04/2017 WORDEN ROBOTS IN DE LOGISTIEK REALITEIT? LUC PLEYSIER 4/04/2017 Agenda Intro robotica Objectieven en project verloop Flexibele transportrobots Innovatieve oplossingen

Nadere informatie

PostNL extensie voor Magento

PostNL extensie voor Magento PostNL extensie voor Magento Gebruikershandleiding Documentinformatie en copyright Document: tig_postnl_gebruikershandleiding.pdf Auteur: Berend Lantink Laatst gewijzigd op: 21-07-15 Copyright 2015 PostNL

Nadere informatie

Automotive design. -Individueel verslag- Jep Noordeloos Hogeschool Rotterdam Klas IP2A

Automotive design. -Individueel verslag- Jep Noordeloos Hogeschool Rotterdam Klas IP2A Automotive design -Individueel verslag- Jep Noordeloos 0917095 Hogeschool Rotterdam Klas IP2A Inhoudsopgave Tekentechnieken...- 3 - Mobiliteit in het jaar 2030...- 5 - Ontwerpen in een team...- 7 - Packaging...-

Nadere informatie

Lesbrief DUURZAAM WERKEN OPDRACHT 1 - WERKEN IN DE HAVEN

Lesbrief DUURZAAM WERKEN OPDRACHT 1 - WERKEN IN DE HAVEN Lesbrief Primair onderwijs - BOVENBOUW DUURZAAM WERKEN De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Veel mensen werken in de haven. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip

Nadere informatie

Introductie. Duurzame stedelijke distributie. Goevaers Consultancy. België 16 februari 2013

Introductie. Duurzame stedelijke distributie. Goevaers Consultancy. België 16 februari 2013 Goevaers Consultancy Duurzame stedelijke distributie België 16 februari 2013 GC Introductie Duurzaam goederen vervoer Duurzaamheid vraagt om samenwerking in de keten Nieuwe technologieën kunnen alleen

Nadere informatie

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant Hoe kun je de race tegen de klok winnen? HOE KUN JE DE RACE TEGEN DE KLOK WINNEN? PTV. The Mind of Movement De PTV Group levert software en consultancy diensten voor transport, logistiek en geomarketing.

Nadere informatie

Stad.nl Hoogstraat 7 5256 AW HEUSDEN. SendCloud Bogert 1, Eindhoven T +31 (0)40 304 1316. E contact@sendcloud.nl W www.sendcloud.

Stad.nl Hoogstraat 7 5256 AW HEUSDEN. SendCloud Bogert 1, Eindhoven T +31 (0)40 304 1316. E contact@sendcloud.nl W www.sendcloud. SendCloud Bogert 1, Eindhoven T +31 (0)40 304 1316 Stad.nl Hoogstraat 7 5256 AW HEUSDEN E contact@sendcloud.nl W www.sendcloud.nl Heusden 14 april 2015, Beste Stad klant, Wij zijn verheugd te melden dat

Nadere informatie

Tarievenlijst 2019 Business Post Limburg

Tarievenlijst 2019 Business Post Limburg Tarievenlijst 2019 Business Post Limburg Business Post Limburg hanteert de volgende tarieven: 1 Postbezorging Business Post Limburg. 2 Frankeren PostNL 3 Postbusservice. 4 Ophalen poststukken. 5 Brengen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft

Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft 06-03-2018 Algemeen Waarom is er in de binnenstad een logistieke zone voor zwaar vrachtverkeer ingevoerd? De gemeente Delft wil minder zwaar verkeer

Nadere informatie

PostNL Checkout SEOshop handleiding

PostNL Checkout SEOshop handleiding PostNL Checkout SEOshop handleiding PostNL Checkout SEOshop handleiding Datum Versie 26 februari 2013 V3.0 Inhoudsopgave 1 PostNL Checkout 3 1.1 PostNL Checkout en MijnPakket.nl 3 1.2 SEOShop en PostNL

Nadere informatie

Tarievenlijst 2016 Business Post Limburg

Tarievenlijst 2016 Business Post Limburg Tarievenlijst 2016 Business Post Limburg Business Post Limburg hanteert de volgende tarieven: 1. Postbezorging Business Post Limburg. 2. Frankeren PostNL 3. Postbusservice. 4. Ophalen poststukken. 5. Brengen

Nadere informatie

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012

Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 Webwinkellogistiek Onderzoek 2012 150 Nederlandse webshops 100 Duitse webshops 100 Australische webshops logistiek getest 35 tips om webshoplogistiek te verbeteren and Slegers en Nando van Essen Logistiek

Nadere informatie

EN DIT ALLEMAAL DEZELFDE DAG IN HUIS! WINKELEN ETEN BOODSCHAPPEN: 1 WINKELMAND. WAT IS INVENLO.NL? WINKELEN ETEN BOODSCHAPPEN

EN DIT ALLEMAAL DEZELFDE DAG IN HUIS! WINKELEN ETEN BOODSCHAPPEN: 1 WINKELMAND. WAT IS INVENLO.NL? WINKELEN ETEN BOODSCHAPPEN 100% LOKAAL WAT IS INVENLO.NL? WINKELEN ETEN BOODSCHAPPEN: 1 WINKELMAND. Op InVenlo.nl vind je het uitgebreide winkel-, horeca- en versaanbod van Venlo. Onbeperkt shoppen voor de beste deals én tegelijk

Nadere informatie

Resultaten RESOLVE ondernemersenquête Roermond 2017

Resultaten RESOLVE ondernemersenquête Roermond 2017 Resultaten RESOLVE ondernemersenquête Roermond 2017 Inleiding Roermond is Lead Partner van RESOLVE, een project waarin acht Europese steden en de Erasmus Universiteit Rotterdam de komende vijf jaar samenwerken.

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Casestudy: MyMicro Group

Casestudy: MyMicro Group Heb je nog geen logistieke softwarepartner? Dan zou ik hier absoluut eens naar kijken. Paazl zorgt voor een enorm effect op de efficiency van je warehouse. 1 Casestudy: MyMicro Group 2 3 Alle onderdelen

Nadere informatie

13 september E-commerce en de balans tussen mens, proces en techniek

13 september E-commerce en de balans tussen mens, proces en techniek 13 september 2016 E-commerce en de balans tussen mens, proces en techniek E-Commerce en bedrijf Winfred Laudy Proces manager Copaco Voorstel ronde, wie zijn wij Quiz Wat beïnvloedt ons Kwaliteit vs kwantiteit

Nadere informatie

VOLVO TRUCKS SERVICES

VOLVO TRUCKS SERVICES VOLVO TRUCKS SERVICES DRIE UNIEKE PAKKETTEN BESPAAR DIRECT SLIMMER VEILIGER EFFICIËNTER DE TOEKOMST Er is meer dan alleen uw truck op de weg. Het gaat ook om goede prestaties, een laag brandstofverbruik,

Nadere informatie

E-Academy: Kennisvermeerdering. essentieel in booming E- business. Shirley Klever Nando van Essen Berend Sikkenga

E-Academy: Kennisvermeerdering. essentieel in booming E- business. Shirley Klever Nando van Essen Berend Sikkenga E-Academy: Kennisvermeerdering essentieel in booming E- business Shirley Klever Nando van Essen Berend Sikkenga E-ACADEMY: KENNISVERMEERDERING ESSENTIEEL IN BOOMING E-BUSINESS, Noordhoff Uitgevers Marjolein

Nadere informatie

ACTIE TEKST EVELIEN MANSENS, ELSE MEIJER ILLUSTRATIE MARC KOLLE KLACHTEN PAKKETBEZORGING UW PAKKET LIGT IN DE KLIKO

ACTIE TEKST EVELIEN MANSENS, ELSE MEIJER ILLUSTRATIE MARC KOLLE KLACHTEN PAKKETBEZORGING UW PAKKET LIGT IN DE KLIKO TEKST EVELIEN MANSENS, ELSE MEIJER ILLUSTRATIE MARC KOLLE KLACHTEN PAKKETBEZORGING UW PAKKET LIGT IN DE KLIKO 10 CONSUMENTENGIDS APRIL 2019 Pakketjes die nooit, te laat, ergens anders of beschadigd aankomen.

Nadere informatie

and Slegers en Nando van Essen DeliveryMatch en de ontwikkeling van webwinkellogistiek

and Slegers en Nando van Essen DeliveryMatch en de ontwikkeling van webwinkellogistiek and Slegers en Nando van Essen DeliveryMatch en de ontwikkeling van webwinkellogistiek and Slegers en Nando van Essen Samenwerken in netwerken and Slegers en Nando van Essen Publiceren and Slegers en Nando

Nadere informatie

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen

Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Trendsportal Slimme mobiliteit voor morgen Geachte partijprogrammamakers voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, U werkt momenteel aan het verkiezingsprogramma van uw partij voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops?

Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops? Logistiek voor e-commerce; de Sales-motor voor webshops? Tips om de webwinkellogistiek te verbeteren op basis van meerjarig en internationaal onderzoek. Wij, Roland Slegers en Nando van Essen, onderzochten

Nadere informatie

DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW OPDRACHTEN

DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW OPDRACHTEN DUURZAAM WERKEN LESBRIEF PRIMAIR ONDERWIJS BOVENBOUW De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Veel mensen werken in de haven. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip

Nadere informatie

DPD Nederland. Best, maart 2018

DPD Nederland. Best, maart 2018 DPD Nederland Best, maart 2018 Onderdeel van DPDgroup Kerncijfers 2017 Bezorgde pakketten per dag (miljoen) DPDgroup heeft het grootste deferred wegnetwerk in Europa, marktaandeel: 4,8 20% Depots en hubs

Nadere informatie

Praktische opdracht Aardrijkskunde Betuweroute

Praktische opdracht Aardrijkskunde Betuweroute Praktische opdracht Aardrijkskunde Betuwerou Praktische-opdracht door een scholier 1407 woorden 21 maart 2005 5,7 34 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inhoudsopgave - Wel of niet aanleggen? - Waarom word

Nadere informatie

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE

PROPOSITIE DEVELOPER. Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE Consulting Exit Business Development Marketing #VACATURE PROPOSITIE DEVELOPER De prijzenkast van bol.com puilt uit: Retailer van het Jaar, Beste webshop, publieksprijzen, noem maar op. De e-tailer kent

Nadere informatie

Wijzigen voor bezorging. IT ontwikkeling in de logistiek van PostNL Erik Bootsma Value Chain

Wijzigen voor bezorging. IT ontwikkeling in de logistiek van PostNL Erik Bootsma Value Chain Wijzigen voor bezorging IT ontwikkeling in de logistiek van PostNL Erik Bootsma Value Chain 5-10-2017 2 Inhoud Introductie PostNL Waarom: Logistiek Service Provider concept Wat: Bezorgen wijzigen Hoe:

Nadere informatie

DHL Checkout. Handleiding Versie

DHL Checkout. Handleiding Versie DHL Checkout Handleiding Versie 1.0 088 228 9849 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 3. De app activeren 5 4. Instellingen 6 5. Orderproces 6 6.1

Nadere informatie

INITIATIEVEN EN PARTICIPATIES (3D1)

INITIATIEVEN EN PARTICIPATIES (3D1) S (3D1) Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. REFLECTIE VOORGAANDE INITIATIEVEN... 2 3. ORIËNTATIE INITIATIEVEN EN KEUZEBEPALING... 3 INVENTARISATIE MOGELIJKE INITIATIEVEN... 4 4. NIEUWE INITIATIEVEN... 4

Nadere informatie

Een presentatie van Pieter Smit Theater Productie Service. KAN MILIEUBEWUST DENKEN KOSTEN BESPAREN?

Een presentatie van Pieter Smit Theater Productie Service. KAN MILIEUBEWUST DENKEN KOSTEN BESPAREN? Een presentatie van Pieter Smit Theater Productie Service. KAN MILIEUBEWUST DENKEN KOSTEN BESPAREN? Wie wij zijn. De Pieter Smit Groep richt zicht op logistieke en aanverwante diensten ten behoeve van

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2014

Nationaal verkeerskundecongres 2014 Nationaal verkeerskundecongres 2014 De elektrische (bak)fiets als kans voor een duurzame onderneming en een schone stedelijke omgeving Ronald Jorna (Mobycon) Jaap Sytsma (Mobycon) Samenvatting Uit onderzoek

Nadere informatie

Actieve deelname aan keteninitiatief maart tussentijdse rapportage. Inhoudsopgave

Actieve deelname aan keteninitiatief maart tussentijdse rapportage. Inhoudsopgave 3.D.1 Keteninitiatief 2016-2019 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Initiatief 1: door samenwerking meer efficiency... 3 Doel van het initiatief... 3 Het initiatief... 3 Meerwaarde m.b.t. maatschappelijke betrokkenheid,

Nadere informatie

Installatie Handleiding. MyParcel plug-in

Installatie Handleiding. MyParcel plug-in Installatie Handleiding plug-in Inhoudsopgave Instructie POS Lightspeed plug-in... 3 De configuratie... 3 Het wijzigen van de verzendmethode(n)... 6 Het aanmaken van de labels... 7 Track & Trace mail...

Nadere informatie

Elektrisch rijden is de toekomst

Elektrisch rijden is de toekomst Elektrisch rijden is de toekomst Duurzaam onderweg in Rotterdam www.rotterdam.nl/elektrischrijden Elektrisch rijden neemt een vlucht. Er rijden steeds meer elektrische voertuigen rond. Een positieve ontwikkeling

Nadere informatie

Nooit meer exporteren. Nooit meer overtikken. Altijd Track & Trace mails. Alleen hierdoor besparen we al minimaal een uur per dag.

Nooit meer exporteren. Nooit meer overtikken. Altijd Track & Trace mails. Alleen hierdoor besparen we al minimaal een uur per dag. Nooit meer exporteren. Nooit meer overtikken. Altijd Track & Trace mails. Alleen hierdoor besparen we al minimaal een uur per dag. 1 Case-study: Ten Kate Motoren 2 Logistiek als motor van succes Voor menig

Nadere informatie

BRANDWIJK HOLDING BV. CO 2 -Prestatieladder Participatie plan. Pagina 1 van 6

BRANDWIJK HOLDING BV. CO 2 -Prestatieladder Participatie plan. Pagina 1 van 6 BRANDWIJK HOLDING BV CO 2 -Prestatieladder Participatie plan Pagina 1 van 6 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 BRANDWIJK HOLDING BV... 3 3 Sector- en keteninitiatieven... 3 4 Passieve deelname aan initiatieven...

Nadere informatie

Conjunctuurbericht 2 e kwartaal Research, 14 augustus 2019

Conjunctuurbericht 2 e kwartaal Research, 14 augustus 2019 Conjunctuurbericht 2 e kwartaal 2019 Research, 14 augustus 2019 Kosten stijgen in transport, prijzen blijven gelijk De druk op de marges in de transportsector blijft groot. Terwijl de helft van de bedrijven

Nadere informatie

Tarievenlijst 2018 Business Post Limburg

Tarievenlijst 2018 Business Post Limburg Tarievenlijst 2018 Business Post Limburg Business Post Limburg hanteert de volgende tarieven: 1. Postbezorging Business Post Limburg. 2. Frankeren PostNL 3. Postbusservice. 4. Ophalen poststukken. 5. Brengen

Nadere informatie

Model Stedelijke Distributie voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case

Model Stedelijke Distributie voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars Beschrijving & case 18 mei 2011 Inhoud Inhoud beschrijving Model Stedelijke Distributie Kern van de tool Aanpak Mensen & middelen Resultaat Case beschrijving

Nadere informatie

De technologische hoogtepunten van dit jaar :44

De technologische hoogtepunten van dit jaar :44 De technologische hoogtepunten van dit jaar 08-07-2016 08:44 Retail en technologie, het is een combinatie die niet meer weg te denken is. Innoveren om te overleven is het credo voor de retailer van 2016.

Nadere informatie

Zijn al deze voertuigen wel noodzakelijk?

Zijn al deze voertuigen wel noodzakelijk? Onze steden worden steeds minder goed bereikbaar. Binnensteden slibben dicht en door de toename van voertuigen staat de luchtkwaliteit, het winkelklimaat en de veiligheid zwaar onder druk. Het wordt voor

Nadere informatie

KeenDelivery Shipping Extension Magento

KeenDelivery Shipping Extension Magento KeenDelivery Shipping Extension Magento 1 Inhoudsopgave 1. Demo account & test account aanmaken... 3 1. Instellen... 3 2. Bestellingen... 6 3. Last mile activeren... 7 2 1. Demo account & test account

Nadere informatie

PostNL extensie voor Magento

PostNL extensie voor Magento PostNL extensie voor Magento Gebruikershandleiding Documentinformatie en copyright Document: tig_postnl_gebruikershandleiding.pdf Auteur: Berend Lantink Laatst gewijzigd op: 31-08-16 Copyright 2016 PostNL

Nadere informatie

Naam HAVEN ROTTERDAM import en export

Naam HAVEN ROTTERDAM import en export Naam HAVEN ROTTERDAM import en export Als er één plek is die duidelijk maakt waarom Nederland in de moderne tijd zo n belangrijk handelsland is, dan is het Rotterdam wel. De haven ligt in de delta van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ViaTim - ViaPunt. Versie 24 Mei 2016

Algemene voorwaarden ViaTim - ViaPunt. Versie 24 Mei 2016 Algemene voorwaarden ViaTim - ViaPunt Versie 24 Mei 2016 Inleiding: ViaTim is een platform waarbij ViaPunten, ViaGebruikers en diensten aan elkaar worden gekoppeld. Een ViaPunt is zelfstandig en er is

Nadere informatie

Mikropakket: uw distributiesysteem in vogelvlucht

Mikropakket: uw distributiesysteem in vogelvlucht uw distributiesysteem in vogelvlucht l Uw pakketten worden keer in handen zijn van een door onze vaste chauffeur sorteermedewerker. Dit zorgt bij u afgehaald. De barcodes voor minimale kans op fouten en

Nadere informatie

PRIMAIRE DISTRIBUTIE Planning en transport van productielocatie naar distributiecentra en tussen distributiecentra.

PRIMAIRE DISTRIBUTIE Planning en transport van productielocatie naar distributiecentra en tussen distributiecentra. POST KOGEKO Uw klanten willen hun bestelling op tijd en in perfecte staat ontvangen. Of het nu gaat om een volle vracht of om een enkele pallet of colli. Post-Kogeko Logistics maakt dat voor u waar. Wij

Nadere informatie

De standaard routeplanner voor de logistieke branche. TLNplanner is een product van

De standaard routeplanner voor de logistieke branche.     TLNplanner is een product van De standaard routeplanner voor de logistieke branche www.tlnplanner.nl TLNplanner is een product van 2 De standaard routeplanner voor de logistieke branche TLNplanner is ontwikkeld omdat er behoefte was

Nadere informatie

Factsheet Transsmart Efficiency in transport Unit4 Multivers Extended Unit4 Software B.V. Stationspark DA Sliedrecht T +31 (0) F

Factsheet Transsmart Efficiency in transport Unit4 Multivers Extended Unit4 Software B.V. Stationspark DA Sliedrecht T +31 (0) F Factsheet Transsmart Efficiency in transport Unit4 Multivers Extended Unit4 Software B.V. Stationspark 1000 3364 DA Sliedrecht T +31 (0)184 44 44 44 F +31 (0)184 44 44 01 I www.unit4.nl E mkb@unit4.com

Nadere informatie

Het vervoeren van goederen van de ene plek naar de andere. Bijvoorbeeld in vrachtwagen, vliegtuig of boot.

Het vervoeren van goederen van de ene plek naar de andere. Bijvoorbeeld in vrachtwagen, vliegtuig of boot. Meander Samenvatting groep 5 Thema 5 Over de grens Samenvatting Transport Producten die je in de supermarkt koopt, komen soms uit verre landen. Bananen uit Brazilië bijvoorbeeld zijn weken met de boot

Nadere informatie

Expertgroep E-Fulfillment & Warehousing De impact van locatiekeuze op e-fulfilment. Tussenresultaten september 2016 ShoppingToday

Expertgroep E-Fulfillment & Warehousing De impact van locatiekeuze op e-fulfilment. Tussenresultaten september 2016 ShoppingToday Expertgroep E-Fulfillment & Warehousing De impact van locatiekeuze op e-fulfilment Tussenresultaten september 2016 ShoppingToday Topics Impact E-Fulfillment locatie op cut-off tijden, transport tarieven,

Nadere informatie

Astro WMS: een innovatief en slim WMS

Astro WMS: een innovatief en slim WMS Astro WMS: een innovatief en slim WMS Beschrijving product: Astro WMS oplossing: innovatief en slim Astro WMS is een slim, innovatief en schaalbaar standaard warehouse management systeem wat zich aanpast

Nadere informatie

Lesbrief DUURZAAM WERKEN OPDRACHT 1 - WERKEN IN DE HAVEN

Lesbrief DUURZAAM WERKEN OPDRACHT 1 - WERKEN IN DE HAVEN Lesbrief Primair onderwijs - MIDDENBOUW DUURZAAM WERKEN De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Veel mensen werken in de haven. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per

Nadere informatie

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015

Start up Case. Sendcloud. Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Start up Case Sendcloud Remi van Buul Soufian Touil Ellen Burghoorn 22-03-2015 Interne analyse Algemene informatie SendCloud SendCloud is opgericht in 2012 door Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi

Nadere informatie

MyParcel. Handleiding Versie

MyParcel. Handleiding Versie MyParcel Handleiding Versie 2.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Instellen van MyParcel 5 2.1 Order versturen bij een individuele

Nadere informatie

Energie Actieplan. Conform NEN Versie 1 juni Dit document zal minimaal 2 keer per jaar beoordeeld en aangepast worden.

Energie Actieplan. Conform NEN Versie 1 juni Dit document zal minimaal 2 keer per jaar beoordeeld en aangepast worden. Energie Actieplan Conform NEN 50001 Versie 1 juni Verantwoordelijke voor dit verslag is de directie Pagina 1 van 5 Scope 1 Maatregel Vrachtauto s verantwoordelijke Benodigde in Bron status en referentiekader

Nadere informatie