De standaard routeplanner voor de logistieke branche. TLNplanner is een product van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De standaard routeplanner voor de logistieke branche. TLNplanner is een product van"

Transcriptie

1 De standaard routeplanner voor de logistieke branche TLNplanner is een product van

2 2 De standaard routeplanner voor de logistieke branche TLNplanner is ontwikkeld omdat er behoefte was onder professionele vervoerders, opdrachtgevers en verladers aan één gestandaardiseerd product voor de berekening van afstanden. TLN, VZV en PTV hebben in deze behoefte voorzien met de ontwikkeling van TLNplanner, een gestandaardiseerde professionele routeplanner waarmee meerdere adressen in één route geoptimaliseerd worden en discussies over kilometerdeclaraties voorgoed tot het verleden behoren. De volgende organisaties ondersteunen TLNplanner: TLN, VZV, FENEX, FEBETRA, UPTR en TLV. Door de intensieve betrokkenheid van deze brancheorganisaties is de betrouwbaarheid van TLNplanner gewaarborgd. In een optimale routeplanning wordt met heel veel parameters rekening gehouden. TLNplanner kent uw eisen en is uitgerust met diverse functionaliteiten. Een overzicht van de functionaliteiten: De standaard vrachtwagen routeplanning De basis voor eenduidige transportplanning Voorkom discussies over het aantal kilometers of de tijd dat u onderweg bent. Met TLNplanner genereert u de uitkomsten die de basis vormen voor uw offerte of factuur Plan uw routes op basis van belangrijke gegevens voor vrachtwagens. U kunt kiezen uit vier standaard voertuigprofielen, waarbij u de standaard uitkomsten genereert: Zware vrachtauto 40T Stadsdistributie 12T Lichte vrachtauto 20T Bestelauto (Koerier) De profielen zijn zo ingesteld dat ze de optimale route berekenen, rekening houdend met tolwegen, milleuzones, gewichts beperkingen, transit traffic, brughoogtes en andere traject beperkingen. Tol- en transportkostenberekening Voorbereid op weg met actuele tarieven Klopt uw offerte? Voor een exacte berekening moet u de te verwachten kosten kennen. Naast de transportkosten zorgt de vrachtwagentol voor een behoorlijke kostenpost. TLNplanner biedt voor Europese landen geactualiseerde toltarieven, inclusief geplande toekomstige wijzigingen. Hiertoe behoort ook de speciale tolberekening voor tunnels en bruggen.

3 3 Volgorde- en tijdvensteroptimalisatie Eenvoudig sneller plannen Herkent u dit scenario? Uw vrachtwagens rijden naar meerdere klanten op één route. Deze willen worden beleverd op één dag, binnen steeds vooraf bepaalde tijdvensters. De planning van de optimale volgorde kan dan al snel meerdere uren kosten. Met TLNplanner kunt u snel en eenvoudig de routepunten op volgorde optimaliseren. Bereken hierbij op basis van hemelsbrede afstand, kilometers over de weg of tijdvensters waarin de klant wil worden beleverd. ADR voertuigprofiel Veilig op weg met gevaarlijke stoffen Veel bedrijven vervoeren gevaarlijke stoffen, het vervoer hiervan gaat niet altijd zonder risico. Om de risico s zoveel mogelijk te beperken, houdt TLNplanner internet rekening met uw ADR voertuig. Speciaal ontwikkeld ADR voertuigprofiel in TLNplanner internet Alle tunnelrestricties die er voor uw transport gelden worden meegenomen in het berekenen van de meest efficiënte route Routes door heel Europa voor ADR voertuigen worden berekend Altijd up to date Data manager Persoonlijk en sneller plannen Met de data manager kunt u uw eigen adressen, bijvoorbeeld van klanten of leveranciers, als gegevensbestand(en) in TLNplanner internet importeren. De adressen worden direct zichtbaar op de kaart, zo kunt u beginnen met plannen. Om alle locaties van uw klant of leverancier direct zichtbaar te maken op de kaart, hoeft u nu nog alleen maar de naam van uw relatie in te voeren. Het is niet meer noodzakelijk om de NAWgegevens in te voeren voor een zoekresultaat. Zo kunt u snel en gemakkelijk selecteren welke locaties wel en niet beleverd moeten worden.

4 4 TLNplanner internet Snel, betrouwbaar, altijd actueel U bent heel flexibel met TLNplanner internet. Nu heeft u uw routeplanner altijd bij u, inclusief het meest actuele kaartmateriaal. Eenvoudig, intuïtief en razend snel te bedienen. Alles wat u nodig heeft, zijn een computer en internettoegang. Transportrouteplanning altijd en overal beschikbaar Met TLNplanner internet kunt u uw routeplanner overal en op elk gewenst moment gebruiken. U zit dus niet gebonden aan één vaste werkplek. Het enige wat nodig is, is een verbinding met het internet. Uw individuele gegevens zoals vrachtwagenprofielen of routepunten worden in uw persoonlijke account opgeslagen Gebruiksgemak TLNplanner internet heeft een compleet nieuwe interface, die eenvoudig en snel wordt bediend. Het slepen van adressen zorgt ervoor dat u snel adressen kunt veranderen binnen de route. Met de smart zoom functie binnen TLNplanner ziet u uw berekende route tot in detail op uw scherm. TLNplanner heeft een csv input functie. Hierdoor is het mogelijk om meerdere adressen vanuit een csv bestand te importeren zodat u direct kunt beginnen met plannen. Weet u een straat-plaatsnaam niet, de eerste letters zijn al voldoende voor TLNplanner om u een voorstel te doen van uw bestemming. Altijd het meest actuele kaartmateriaal De kaarten van TLNplanner internet worden één keer per jaar geactualiseerd. Dit gaat geheel automatisch en zonder extra werk of kosten voor u. Zo blijft u met het premium kaartmateriaal van TLNplanner altijd op de juiste weg en berekent u de routes op straatniveau door héél Europa. Snelste routing ooit Complexe berekeningen door heel Europa duren maar enkele seconden.

5 5 Referenties Wie gingen u voor... Overstap naar TLNplanner internet geeft direct voordeel TLNplanner past binnen totaal concept Ewals Cargo Care is gebruiker van TLNplanner sinds het op de markt verscheen. Om de routes voor het transport te berekenen, kwamen zij terecht bij de standaard routeplanner, TLNplanner DVD. De schijven werden lokaal geïnstalleerd en de jaarlijkse updates zorgden voor veel extra werk. Met TLNplanner internet werd de stap gezet naar internet. Hiermee kan iedere gebruiker snel van updates worden voorzien; binnen TLNplanner internet vinden deze automatisch plaats. De administrator van Ewals Cargo Care kan daarnaast via de online klantenservice zelf de licenties beheren en toewijzen. Lees het hele verhaal op of Al jaren heeft B&F International een goede relatie met PTV; ze maken vanaf het begin gebruik van TLNplanner, destijds het meest gebruikte programma voor routeberekeningen. In 2011 ontstond bij Jan Willem Beverdam, directeur van B&F International, de behoefte aan een internetversie omdat hij het bedrijf liefst webbased wilde zien werken. Na een demonstratie van de functies van TLNplanner internet ging in juli 2012 de kogel door de kerk. Lees het hele verhaal op of Snelle en nauwkeurige kilometer-/kostencalculatie Vanuit alle Europese HOYER-kantoren krijgt de business unit Chemilog van HOYER Nederland aanvragen voor een kilometer- en kosten calculatie van transporten door Europa. Die voert Chemilog snel en nauwkeurig uit met TLNplanner internet. Ook de ritten van subcontractors worden berekend met deze veelzijdige routeplanner, die in de komende versie wordt uitgebreid met de data manager. Lees het hele verhaal op of

6 6 Wij zijn er voor u! Iedere gebruiker van TLNplanner internet krijgt automatisch toegang tot onze helpdesk. Onze medewerkers van de helpdesk staan voor u klaar, om met u mee te kijken en mee te denken. Helpdesk Van maandag tot en met vrijdag is onze helpdesk bereikbaar via het telefoon nummer of stuur een mail naar support.tlnplanner@ptvgroup.com Zie ook of voor veelgestelde vragen en antwoorden. Maak een testaccount aan en test de volledige versie van TLNplanner internet 15 dagen geheel gratis.

7 PRIJSLIJST REFERENTIELIJST Meer informatie via:

8 Nader kennismaken of meer informatie nodig? Neem dan contact op met een van onze kantoren. Nederland Energieweg DZ Utrecht Nederland Telefoon +31 (0) info.nl@ptvgroup.com Website België Dehemlaan Ieper België Telefoon +32 (0) info.be@ptvgroup.com Website Ondersteunende brancheorganisaties:

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant Hoe kun je de race tegen de klok winnen? HOE KUN JE DE RACE TEGEN DE KLOK WINNEN? PTV. The Mind of Movement De PTV Group levert software en consultancy diensten voor transport, logistiek en geomarketing.

Nadere informatie

Win tijd en bespaar kosten met ritplanning

Win tijd en bespaar kosten met ritplanning Win tijd en bespaar kosten met ritplanning PTV Smartour 2 PTV SMARTOUR PTV THE MIND OF MOVEMENT De PTV Group levert software en consultancy diensten voor transport, logistiek, verkeer en geomarketing.

Nadere informatie

PTV MAP&GUIDE INTRANET WAT IS ER NIEUW?

PTV MAP&GUIDE INTRANET WAT IS ER NIEUW? PTV MAP&GUIDE INTRANET WAT IS ER NIEUW? Inhoud Inhoud 1 Wat heeft de nieuwe versie van PTV Map&Guide intranet u te bieden?... 3 2 Wat verandert er bij de licentieverlening?... 3 2.1 U gebruikt op dit moment

Nadere informatie

1. Het Online platform

1. Het Online platform www.festplanner.nl FEST is een route optimalisatie programma. Het helpt bij het weergeven van optimale routes over meerdere adressen en het neemt de planning uit handen. Inhoud 1. het Online platform...

Nadere informatie

Datum versie: 1 Mei Technische aspecten

Datum versie: 1 Mei Technische aspecten Datum versie: 1 Mei 2017 Technische aspecten van OBU-tolheffing Inhoudsopgave 1) Hoe berekent de OBU tol?... 3 Gps-positionering en Map Matching... 3 Hoe berekent de OBU tol?... 4 2) Bijzondere gevallen:

Nadere informatie

ZIJN WIJ TE KLEIN VOOR EEN RITPLANNINGSSYSTEEM?

ZIJN WIJ TE KLEIN VOOR EEN RITPLANNINGSSYSTEEM? ZIJN WIJ TE KLEIN VOOR EEN RITPLANNINGSSYSTEEM? STADSDISTRIBUTIE VERSDISTRIBUTIE GROOTHANDELS WOONRETAILERS KOERIERS FIELD SERVICE RETAIL BOUWINDUSTRIE Te klein? Niet het aantal vrachtauto s, maar de complexiteit

Nadere informatie

Praktijkinstructie Externe transportplanning 3 (CLO12.3/CREBO:50196)

Praktijkinstructie Externe transportplanning 3 (CLO12.3/CREBO:50196) instructie Externe transportplanning 3 (CLO12.3/CREBO:50196) pi.clo12.3.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen

Nadere informatie

TomTom Truck Navigation Gebruikershandleiding

TomTom Truck Navigation Gebruikershandleiding TomTom Truck Navigation Gebruikershandleiding Inhoud Vrachtwagennavigatie 3 Informatie over navigatie voor vrachtwagens... 3 Een voertuigprofiel instellen... 3 Wegen die geblokkeerd zijn voor vrachtwagens

Nadere informatie

Mesttransport wordt eenvoudiger dan ooit

Mesttransport wordt eenvoudiger dan ooit Mesttransport wordt eenvoudiger dan ooit De AGR Cockpit één systeem voor meststoffenregistratie, navigatie, track & trace, urenregistratie en (tele)communicatie 1 De AGR Cockpit 2 De AGR Cockpit Data2Track

Nadere informatie

Bijlage 1. Opzet aanpak Navigatie. inowit. Datum: augustus 2013. Versie 4. Pagina 1 van 7

Bijlage 1. Opzet aanpak Navigatie. inowit. Datum: augustus 2013. Versie 4. Pagina 1 van 7 Bijlage 1 Opzet aanpak Navigatie inowit Datum: augustus 2013 Versie 4 Pagina 1 van 7 Inhoud 1. Stappen:... 3 Stap 1: beheer kaartapplicatie / wegennetwerk... 3 Stap 2: CCS-M ingeven van (operationele)

Nadere informatie

ebook Wat Is Telematica?

ebook Wat Is Telematica? ebook Wat Is Telematica? Wat is telematica? Laten we bij het begin beginnen. Telematics, of telematica, is letterlijk een combinatie van de woorden telecommunicatie en informatica. Het is de technologie

Nadere informatie

Kerntaak 1: Plant wegtransporten

Kerntaak 1: Plant wegtransporten Kerntaak 1: Plant wegtransporten Werkproces 1.1: Beoordeelt transportopdrachten en aanvragen De planner wegtransport ontvangt een transportopdracht/transportaanvraag en beoordeelt of deze kan worden uitgevoerd

Nadere informatie

Routes voor Sygic maken en aanpassen met ITN Converter

Routes voor Sygic maken en aanpassen met ITN Converter Routes voor Sygic maken en aanpassen met ITN Converter Er zijn veel manieren (lees: programma s) om een route te maken, maar het gemakkelijkste gaat het met ITN Converter. Hiermee kun je ook een bestaande

Nadere informatie

Betrouwbaar Eenvoud. Overzichtelijk. Privacy

Betrouwbaar Eenvoud. Overzichtelijk. Privacy Betrouwbaar Eenvoud Overzichtelijk Privacy Wilt u voor uw bedrijf: Efficiëntere inzet van uw medewerkers? Besparen op het brandstofverbruik en de onderhoudskosten? 24/7 beveiligde toegang tot de posities

Nadere informatie

Hosting & support contract

Hosting & support contract Hosting & support contract FOCUSTOOL TRACK YOUR GOALS & BEHAVIORS 1. Inleiding FocusTool biedt online software voor het bijhouden van voortgang op doelen en gedrag voor teams.om meer grip te krijgen op

Nadere informatie

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 30. Efficiency through innovation

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 30. Efficiency through innovation Release Notes CheQpoint 2.0 Versie 30 Efficiency through innovation 1 (PIBU) #CON: Importeren van contracten 1.1 Doelstelling Het doel van deze tool is om de vorige contracten, uit een ander softwarepakket,

Nadere informatie

Handleiding Claassen web portal

Handleiding Claassen web portal Handleiding Claassen web portal Order- en informatiesysteem Claassen Logistics Claassen Logistics Tilburg Heliosstraat 6 5048 CB Tilburg T: +31 (0)13 572 05 00 F: +31 (0)13 572 06 55 E: planning@claassen.nu

Nadere informatie

NAVIGATIE. Quick Start Guide X-302MH. Nederlands. Rev 1.0

NAVIGATIE. Quick Start Guide X-302MH. Nederlands. Rev 1.0 NAVIGATIE Quick Start Guide X-302MH Nederlands Rev 1.0 Van start gaan Als u de navigatiesoftware de eerste keer gebruikt, wordt een automatisch proces gestart voor het instellen van de basisinstellingen.

Nadere informatie

Transportmanagementondersteuning 3 TRANSPORTMANAGEMENTONDERSTEUNING 3 (CLO10.3/CREBO:50197)

Transportmanagementondersteuning 3 TRANSPORTMANAGEMENTONDERSTEUNING 3 (CLO10.3/CREBO:50197) TRANSPORTMANAGEMENTONDERSTEUNING 3 (CLO10.3/CREBO:50197) sd.clo10.3.v1 ECABO, Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of gepubliceerd in enige

Nadere informatie

Overdaad schaadt Simple Screen Adaptation in SAP Business One

Overdaad schaadt Simple Screen Adaptation in SAP Business One Overdaad schaadt Simple Screen Adaptation in SAP Business One Vergroot gebruiksvriendelijkheid en productiviteit door een passende user interface per rol of functie Wat zijn uw ervaringen met SAP Business

Nadere informatie

On-the-Road transport

On-the-Road transport On-the-Road transport Verbeter uw planning en distributie Overzicht en inzicht. Altijd en overal. Effciënte transportplanning met On-the-Road Tijd is geld, zeker voor transportbedrijven. Daarom is het

Nadere informatie

INTRO PRESENTATIE BUMBAL

INTRO PRESENTATIE BUMBAL INTRO PRESENTATIE BUMBAL Inhoud 1. Wie zijn we? 2. Bumbal 3. Referenties 4. Waarom Bumbal? 5. Contact Wie zijn we? Bumbal Eenvoudige te gebruiken transportsoftware (afspraken planning track & trace). Missie

Nadere informatie

On-the-Road transport

On-the-Road transport On-the-Road transport Verbeter uw planning en distributie Overzicht en inzicht. Altijd en overal. Effciënte transportplanning met On-the-Road Tijd is geld, zeker voor transportbedrijven. Daarom is het

Nadere informatie

Arval Active Link DE VERSCHILLENDE MODULES VAN ARVAL ACTIVE LINK ACTIVE JOURNEY EUR 2,00 ACTIVE LINK EUR 3,00 ACTIVE ROUTING EUR 2,00

Arval Active Link DE VERSCHILLENDE MODULES VAN ARVAL ACTIVE LINK ACTIVE JOURNEY EUR 2,00 ACTIVE LINK EUR 3,00 ACTIVE ROUTING EUR 2,00 Arval Active Link Arval Active Link maakt fleet management nog efficiënter met zijn nieuwste telematica. De automatische verwerking in real time van gegevens die rechtstreeks uit de wagens zijn gehaald,

Nadere informatie

AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing

AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing Ontdek de voordelen van een nieuwe mobiliteitsoplossing: AlphaCity, Corporate CarSharing Eenvoudig, efficiënt en flexibel Zo hoort

Nadere informatie

Ruim Europese transport professionals slechts één muisklik verwijderd

Ruim Europese transport professionals slechts één muisklik verwijderd Ruim 70.000 Europese transport professionals slechts één muisklik verwijderd Logistiek dienstverlener Jonker & Schut bespaart tijd, rijdt minder lege kilometers, werkt duurzaam en verhoogt zijn rendement

Nadere informatie

Maak Bezorging Op Dezelfde Dag Winstgevend Zodat U Kunt Concurreren Met De Besten

Maak Bezorging Op Dezelfde Dag Winstgevend Zodat U Kunt Concurreren Met De Besten Maak Bezorging Op Dezelfde Dag Winstgevend Zodat U Kunt Concurreren Met De Besten Copyright Route4Me Inc. Doen De Eisen Van Klanten Een Aanslag Op Uw Bedrijf Extreme Eisen: De eisen van klanten zijn uitgegroeid

Nadere informatie

MAN TeleMatics voor zuinig rijden en een transparante logistiek

MAN TeleMatics voor zuinig rijden en een transparante logistiek MAN TeleMatics voor zuinig rijden en een transparante logistiek MAN TeleMatics software in een nieuw jasje Asse 17/06/2013 Verschillende servicepakketten voor elk doel Wagenparken onderweg beheren met

Nadere informatie

GPS Instructie MC de Kraats. Mapsource gebruik

GPS Instructie MC de Kraats. Mapsource gebruik GPS Instructie MC de Kraats Mapsource gebruik Mapsource en City Navigator Doel programma: Maken van routes op je computer Bestaat uit: Programma waar je in werkt: Mapsource Kaartmateriaal wat je gebruikt:

Nadere informatie

Voor wie: Trevler Fleet is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met een wagenpark van meer dan 10 (grijskenteken)auto s.

Voor wie: Trevler Fleet is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met een wagenpark van meer dan 10 (grijskenteken)auto s. Trevler Fleet: Voor wie: Trevler Fleet is speciaal ontwikkeld voor bedrijven met een wagenpark van meer dan 10 (grijskenteken)auto s. Waarom: De Belastingdienst heeft in veel gevallen de controle op het

Nadere informatie

Taxis Pitane Business Suite VERWERKING NOTEERRITTEN. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Business Suite VERWERKING NOTEERRITTEN. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Business Suite VERWERKING NOTEERRITTEN Censys BV Eindhoven Inhoudsopgave Inleiding... 3 Karakter van een noteerrit... 4 Basis reizigers... 5 Soorten noteerritten... 6 Type noteerrit... 6 Standaard

Nadere informatie

Fiscaal Service. Gebruikershandleiding. Versie /15

Fiscaal Service. Gebruikershandleiding. Versie /15 Fiscaal Service Gebruikershandleiding Versie 3.0 06/15 1 Woord vooraf Wanneer u uw zakelijke voertuig gebruikt voor privédoeleinden, loopt u het risico dat u hiervoor bijtelling moet betalen (indien u

Nadere informatie

Kilometerheffing in België. GLS Belgium, 24/03/2016

Kilometerheffing in België. GLS Belgium, 24/03/2016 Kilometerheffing in België GLS Belgium, 24/03/2016 De principes Alle voertuigen, zowel Belgische als buitenlandse, met een Maximaal Toegelaten Massa (MTM)* van minimum 3,5 ton moeten vanaf 1 april in België

Nadere informatie

On-the-Road service. Verbeter uw planning en reactiesnelheid. Overzicht en inzicht. Altijd en overal.

On-the-Road service. Verbeter uw planning en reactiesnelheid. Overzicht en inzicht. Altijd en overal. On-the-Road service Verbeter uw planning en reactiesnelheid Overzicht en inzicht. Altijd en overal. Efficiënte serviceplanning en -uitvoering met On-the-Road Abecon On-the-Road is een mobiele oplossing

Nadere informatie

Gebruikershandleiding HERE Maps

Gebruikershandleiding HERE Maps Gebruikershandleiding HERE Maps Uitgave 1.0 NL HERE Maps HERE Maps toont u wat zich in de buurt bevindt en leidt u naar de plaats van bestemming. U kunt: Plaatsen, straten en diensten zoeken De weg vinden

Nadere informatie

TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE 3D SCANNEN EN PRINTEN APPS AUDIO EN VIDEO BESTURINGSSYSTEMEN

TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE 3D SCANNEN EN PRINTEN APPS AUDIO EN VIDEO BESTURINGSSYSTEMEN 3D SCANNEN EN PRINTEN Voorwerpen kunnen gescand en/of ontworpen worden en daarna 3D geprint met een 3D printer. APPS Apps voor smartphone, tablet of computer toepassen, ontwerpen en maken AUDIO EN VIDEO

Nadere informatie

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst

sales performance Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Guided Buying software for customer specific solutions Bas Könst Visie Quootz ontwikkelt en implementeert standaard software voor het optimaliseren van het verkoop-proces Wereldwijde toegang, 24/7 Webbased

Nadere informatie

Taxis Pitane Automaat. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Automaat. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Automaat Censys BV Eindhoven Wat is de 'automaat' van Taxis Pitane Een Taxis Pitane 'automaat' bestaat uit verschillende componenten: De belangrijkste Taxis Pitane component is wellicht het

Nadere informatie

Bargrilori Logistics werkt met Teleroute aan dagelijks succes

Bargrilori Logistics werkt met Teleroute aan dagelijks succes Bargrilori Logistics werkt met Teleroute aan dagelijks succes Het in 2005 in Roemenië opgerichte Bargrilori Logistics is een klein, maar snel groeiend vrachtvervoerbedrijf dat nauwe operationele banden

Nadere informatie

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL DUTCH Van start gaan Als u de navigatiesoftware de eerste keer gebruikt, wordt een automatisch proces gestart voor het instellen van de basisinstellingen.

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR INCONTROL TOUCH MAP UPDATER

GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR INCONTROL TOUCH MAP UPDATER GEBRUIKERSHANDLEIDING VOOR INCONTROL TOUCH MAP UPDATER OVER HET ACTIVEREN EN UPDATEN VAN NAVIGATIE Om u de best mogelijke ervaring te leveren met uw InControl Touch Map Updater bieden Jaguar en NNG, de

Nadere informatie

Registreer uren zoals ú wilt Urenregistratie via stopwatch of achteraf via de werkbalk en kalender, tot op de minuut nauwkeurig.

Registreer uren zoals ú wilt Urenregistratie via stopwatch of achteraf via de werkbalk en kalender, tot op de minuut nauwkeurig. Registreer uren zoals ú wilt Urenregistratie via stopwatch of achteraf via de werkbalk en kalender, tot op de minuut nauwkeurig. Direct inzicht op elk niveau Beantwoordt de vragen van uw organisatie in

Nadere informatie

Timecloud Een allround pakket speciaal voor de industriële elektronica sector

Timecloud Een allround pakket speciaal voor de industriële elektronica sector Timecloud Een allround pakket speciaal voor de industriële elektronica sector Door veel vragen vanuit de elektronicasector voor een allround oplossing op het gebied van urenverantwoording, daarbij rekening

Nadere informatie

De Q Plus website. Inloggegevens

De Q Plus website. Inloggegevens De Q Plus website De website van Q Plus, is meer dan alleen een online catalogus. De website moet voor onze klanten een meerwaarde bieden, de website biedt ingelogde gebruikers veel gemak en voordelen.

Nadere informatie

MG Car Club Regio West. Bert Ewalds

MG Car Club Regio West. Bert Ewalds MG Car Club Regio West Bert Ewalds Versie B, Maart 2018 1 Inhoud: Pag. 1. Hoe kwam U hier terecht? 2 2. Voorbereiden van uw TomTom 3. Een GPX ritbestand laden in een TomTom van de 1 ste of 2 e generatie

Nadere informatie

Whitepaper Toewijzen van 'spotmarkt'-transporten DAGELIJKSE TRANSPORT TOEWIJZING VERMINDERT LEGE KILOMETERS EN KOSTEN

Whitepaper Toewijzen van 'spotmarkt'-transporten DAGELIJKSE TRANSPORT TOEWIJZING VERMINDERT LEGE KILOMETERS EN KOSTEN DAGELIJKSE TRANSPORT TOEWIJZING VERMINDERT LEGE KILOMETERS EN KOSTEN Toewijzen van transportopdrachten conform het 'spotmarkt'-principe Dagelijkse transport toewijzing vermindert lege kilometers en kosten

Nadere informatie

Product demonstratie

Product demonstratie TimeTell 8 Product demonstratie Nieuwe Look & Feel Configureerbare tegels Dashboards (zelf configureren) Planning volledig vernieuwd Tientallen andere verbeteringen en uitbreidingen Web App Geheel nieuwe

Nadere informatie

Platform Regent Mobile Connect

Platform Regent Mobile Connect Platform Regent Mobile Connect WWW.REGENTMOBILE.NL Eigenschappen Regent Connect Productlijn Secure Route Pro Plug & play Live actuele locatie bekijken x x x x Routes terugkijken op kaart x x x x Virtueel

Nadere informatie

Routes herberekenen. In mapsource. 2010 - www.hansenwebsites.nl 1

Routes herberekenen. In mapsource. 2010 - www.hansenwebsites.nl 1 In mapsource 1 mapsource Open het programma mapsource om een route te bekijken en opnieuw te berekenen. Wanneer moet je herberekenen? Als het kaartmateriaal dat bij de vervaardiging van een route werd

Nadere informatie

Garmin (Nederland) GARMIN NÜVI 465T Garmin s eerste draagbare navigatie voor vrachtwagens

Garmin (Nederland) GARMIN NÜVI 465T Garmin s eerste draagbare navigatie voor vrachtwagens GARMIN NÜVI 465T Garmin s eerste draagbare navigatie voor vrachtwagens 1 Voor wie is de nüvi 465T bedoeld? Vrachtwagenchauffeurs Buschauffeurs Campereigenaars Fleetmanagement 2 Welke kenmerken heeft de

Nadere informatie

Ervaar de voordelen van Online personeelsplanning

Ervaar de voordelen van Online personeelsplanning Webplanner Ervaar de voordelen van Online personeelsplanning De Déhora webplanner is dé online oplossing om makkelijk en snel personeel te plannen. Geschikt voor uiteenlopende werkzaamheden zoals productieplanning,

Nadere informatie

TOEWIJZEN VAN KOSTEN: BEWUSTE KEUZES

TOEWIJZEN VAN KOSTEN: BEWUSTE KEUZES TOEWIJZEN VAN KOSTEN: BEWUSTE KEUZES Situering Business Intelligence Activity Based Costing Kennis Actie Nacalculatie Data 2 Begrippen (Transport)opdracht, zending, dossier De opdracht van één klant om

Nadere informatie

Emissiescan Logistiek voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case

Emissiescan Logistiek voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars. Beschrijving & case voor (potentiële) Lean & Green Awardwinnaars Beschrijving & case Inhoud Inhoud beschrijving Emissiescan Logistiek Kern van de tool Aanpak Mensen & middelen Resultaat Toepassing Aanvullende informatie 2

Nadere informatie

GO x40, GO x30, GO x20, GO x10, GO,XXL IQ Routes, XL IQ Routes, XL,ONE, ONE 2nd edition, Urban Rider, Rider Pro

GO x40, GO x30, GO x20, GO x10, GO,XXL IQ Routes, XL IQ Routes, XL,ONE, ONE 2nd edition, Urban Rider, Rider Pro Ritten rijden met de TomTom Is uw TomTom geschikt om ritten te rijden? Met ritten bedoelen we routes, langs meerdere zogenaamde routepunten, uitgezet door iemand en opgeslagen als een geschikt digitaal

Nadere informatie

Tirolia optimaliseert en versnelt processen met Teleroute interface

Tirolia optimaliseert en versnelt processen met Teleroute interface Tirolia optimaliseert en versnelt processen met Teleroute interface Snelheid gewenst: stipte en ongecompliceerde vervoersdienst Het in Oostenrijk gevestigde Tirolia Spedition Ges.m.b.H is gespecialiseerd

Nadere informatie

Tactisch plannen Peter de Haan

Tactisch plannen Peter de Haan Tactisch plannen Peter de Haan Even voorstellen U Peter de Haan Universiteit Twente Toegepaste Wiskunde ORTEC Sen. Solution Architect 2 Agenda Wat is tactisch plannen Voorbeelden van tactisch plannen Hoe

Nadere informatie

Optimalisatieplatform

Optimalisatieplatform Personenvervoer Consultancy: analyses voor overheden en vervoerbedrijven Doelgroepenvervoer - Openbaar Vervoer Optimaliseren van bezettingsgraden en routes Anticiperen op verkeerssituatie; reistijdvoorspellingen

Nadere informatie

VERGELIJKING RITREGISTRATIESYSTEMEN WERKGEVERS

VERGELIJKING RITREGISTRATIESYSTEMEN WERKGEVERS VERGELIJKING RITREGISTRATIESYSTEMEN WERKGEVERS Algemeen LEVERANCIERS Aps Decos Transscope Hoofddoelgroep / Overheid / Overheid Travel Groot Berijders / Business / MKB / Groot Berijder/ / Overheid Berijders/

Nadere informatie

Het ongeëvenaarde gereedschap om PV systemen professioneel te plannen. Nieuw en exclusief voor u!

Het ongeëvenaarde gereedschap om PV systemen professioneel te plannen. Nieuw en exclusief voor u! DE PV Manager. Het ongeëvenaarde gereedschap om PV systemen professioneel te plannen. Nieuw en exclusief voor u! De PV Manager: Systematische project planning De PV Manager is het resultaat van meer dan

Nadere informatie

Gas- en Elektrische Apparaten Service Opgericht in 1966 Klanttevredenheid v.s. Verlagen operationele kosten: Een dilemma?

Gas- en Elektrische Apparaten Service Opgericht in 1966 Klanttevredenheid v.s. Verlagen operationele kosten: Een dilemma? Gas- en Elektrische Apparaten Service Opgericht in 1966 Klanttevredenheid v.s. Verlagen operationele kosten: Een dilemma? John Huitink Manager IT Peter Noordanus Manager Planning Programma Geas Energiewacht

Nadere informatie

Programmeren. Inhoudsopgave

Programmeren. Inhoudsopgave Programmeren Inhoudsopgave Beginpunt 2 Implementatie Karhoo 3 ETA & Prijs principe 4 Implementatie prijsberekening en gegevens database 4 Het versturen, ontvangen en beantwoorden van ritaanvragen. 7 Weergeven

Nadere informatie

MyDHL+ QUICK REFERENCE GUIDE

MyDHL+ QUICK REFERENCE GUIDE 1 MyDHL+ QUICK REFERENCE GUIDE Ongekend snel. Ongekend efficiënt. Gewoon geweldig. DHL Express Excellence. Simply delivered. Deutsche Post AG Hoofdkantoor Charles-de-Gaulle-Str. 20 53113 Bonn Duitsland

Nadere informatie

Handleiding. MED PLUS software

Handleiding. MED PLUS software Handleiding MED PLUS software De MED PLUS software beschikt over een aantal functies waarmee instellingen en of functies aangepast kunnen worden in de MED11. Aansluiten van MED11 Sluit de MED SK PLUS interface

Nadere informatie

VOOR VERKEERSINFORMATIE IN BINNENSTEDELIJK GEBIED EN TIJDENS EVENEMENTEN

VOOR VERKEERSINFORMATIE IN BINNENSTEDELIJK GEBIED EN TIJDENS EVENEMENTEN SMART CITY MESSENGER VW 750 VOOR VERKEERSINFORMATIE IN BINNENSTEDELIJK GEBIED EN TIJDENS EVENEMENTEN PRAKTISCH IN FORMAAT, ZONNE-ENERGIE EN SLIM AANGESTUURD VIA TRAFFIC FLEET CO 2 -NEUTRAAL, MANOEUVREERBAAR

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN OVER SCOL:

VEELGESTELDE VRAGEN OVER SCOL: VEELGESTELDE VRAGEN OVER SCOL: 1. Wat is Shell Card Online? Shell Card Online is een nieuwe manier om uw tankkaarten te beheren. Shell Card Online is een efficiënt en eenvoudig platform, waarmee u alle

Nadere informatie

Act! @Map. handleiding. Act! @Map voor Act! Handleiding. Versie 1.1 16-09-2014. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd.

Act! @Map. handleiding. Act! @Map voor Act! Handleiding. Versie 1.1 16-09-2014. Onderdeel van TendenZ ICT Product van Afd. Act! @Map voor Act! Handleiding Versie 1.1 16-09-2014 Inleiding Uw Act! contacten in één overzicht Met Act!@Map kunt u een selectie contacten tonen op een kaart. De locaties van de contactpersonen worden

Nadere informatie

Mini-masterclass: Zero-Emissie Stadsdistributie Stand van zaken in de praktijk. 12 oktober 2017

Mini-masterclass: Zero-Emissie Stadsdistributie Stand van zaken in de praktijk. 12 oktober 2017 Mini-masterclass: Zero-Emissie Stadsdistributie Stand van zaken in de praktijk 12 oktober 2017 Programma Evofenedex even voorstellen + profiel leden Actuele Ontwikkelingen & Facts en Figures Menukaart

Nadere informatie

Snelstart Handleiding

Snelstart Handleiding Home landkaart In het hoofdmenu vind je functionaliteiten die je werk een stuk efficiënter maken. Zo kun je in dit menu gebruik maken van de filterknop, zodat je nog sneller de juiste informatie kunt terugvinden.

Nadere informatie

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Calculatie tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 03D00 Inhoudsopgave 1. Een calculatie maken - 3-1.1 Start een nieuwe calculatie... - 3-1.2 Algemene

Nadere informatie

camperlocaties. Exclusief voor en door camperaars. Gratis voor NKC-leden. Snelgids. Campercontact app. 1 Campercontact Snelgids

camperlocaties. Exclusief voor en door camperaars. Gratis voor NKC-leden. Snelgids. Campercontact app. 1 Campercontact Snelgids 25.000 camperlocaties Gratis voor NKC-leden Snelgids Campercontact app 1 Campercontact Snelgids Exclusief voor en door camperaars Wat is Campercontact? Campercontact is met meer dan 25.000 aangemelde camperlocaties

Nadere informatie

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator

Helpt je op weg met de upgrade. Augustus 2015 - Presentator Helpt je op weg met de upgrade Augustus 2015 - Presentator 1 1. Controle compatibiliteit van het systeem en programmatuur Windows 7 en 8.1 Als het Windows 10 downloaden icoon in het systeem vak staat:

Nadere informatie

DSV XPress. Global Transport & Logistics

DSV XPress. Global Transport & Logistics DSV XPress Global Transport & Logistics Inhoud Diensten in één oogopslag 03 Online software en wereldwijd volgen via het web 05 Aanvullende diensten en toeslagen 07 Maten en gewichten 07 Aanvullende producten

Nadere informatie

Uw sprekers. Barry de Waard Business Analyst Routing barry.dewaard@rentokil-initial.com

Uw sprekers. Barry de Waard Business Analyst Routing barry.dewaard@rentokil-initial.com & Uw sprekers Barry de Waard Business Analyst Routing barry.dewaard@rentokil-initial.com Erwin Callaerts Distribution Project Manager Benelux erwin.callaerts@rentokil-initial.com Wie is Rentokil Initial?

Nadere informatie

De continuïteit van uw business gewaarborgd

De continuïteit van uw business gewaarborgd De continuïteit van uw business gewaarborgd Assist & Care U rekent op een ICT-infrastructuur die perfect uw professionele behoeften vervult, meegroeit met uw noden en dag en nacht feilloos draait. Via

Nadere informatie

Office 365. Overstappen of niet?

Office 365. Overstappen of niet? Office 365 Overstappen of niet? Moet je als bedrijf ook overstappen naar de cloud? Office 365 Introductie Moet ik met mijn bedrijf ook overstappen naar de cloud? Veel MKB bedrijven worstelen nogal met

Nadere informatie

s Nachts actief voor uw succes

s Nachts actief voor uw succes s Nachts actief voor uw succes 00209_TNT_Innight_Image_NL.indd 1 23-07-2008 18:27:31 bis Vóór uw werkdag begint zijn uw zendingen al geleverd Terwijl anderen slapen, zijn wij voor u onderweg. Elke nacht

Nadere informatie

GPS Instructie MC de Kraats. Probleemloos gebruik maken van Garmin GPS Navigatie op de motor

GPS Instructie MC de Kraats. Probleemloos gebruik maken van Garmin GPS Navigatie op de motor GPS Instructie MC de Kraats Probleemloos gebruik maken van Garmin GPS Navigatie op de motor Doel van de instructie Fijn gebruik maken van je GPS Van A naar B navigeren Zelf routes maken en in je GPS zetten

Nadere informatie

1989 oprichting Cash Software B.V. met als activiteiten: Ontwikkeling financiële standaardprogrammatuur Ondersteuning Verkoop Instructie.

1989 oprichting Cash Software B.V. met als activiteiten: Ontwikkeling financiële standaardprogrammatuur Ondersteuning Verkoop Instructie. SESSIE SLIMMER ONDERNEMEN Sessievoorzitter: Patrick Verboom, KPMG Tel uit je winst Door Zita de Booij, Cash Software Overal bereikbaar! Een zegen of een last? Door, Vodafone Do a 180 degree turn Door topondernemer

Nadere informatie

Inloggen en mogelijkheden

Inloggen en mogelijkheden TMS handleiding TFF Xpress is hét verzendsysteem voor al uw zendingen, zowel nationaal als internationaal voor een scherpe prijs. Kijk hoe het werkt >> Eén portal voor al uw zendingen TFF Xpress geeft

Nadere informatie

JLN Transport BV "Meer dan alleen transport"

JLN Transport BV Meer dan alleen transport JLN Transport BV "Meer dan alleen transport" Historie Van JLN Koerier naar JLN Transport BV 1995 JLN Transport (toen nog JLN Koerier) is opgericht in 1995 en is gestart met één bestelauto vanuit huis.

Nadere informatie

Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand

Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand In deze handleiding wordt beschreven hoe je een lijst maakt met contact personen in Outlook die voorheen in een Excel bestand stonden. deze handleiding

Nadere informatie

Nummer Naam. 07.01 Direct koerier, lokaal ongeregeld vervoer. 07.02 Direct koerier, nationaal ongeregeld vervoer

Nummer Naam. 07.01 Direct koerier, lokaal ongeregeld vervoer. 07.02 Direct koerier, nationaal ongeregeld vervoer Nummer Naam 07.01 Direct koerier, lokaal ongeregeld vervoer 07.02 Direct koerier, nationaal ongeregeld vervoer 07.03 Systeem koerier, nationaal geregeld vervoer 07.04 Direct koerier, internationaal ongeregeld

Nadere informatie

Waarom navigatie afwijking? Het eerste onderwerp - up to date houden - hebben we in de eerste presentatie behandeld. Nu behandelen we de afwijkingen

Waarom navigatie afwijking? Het eerste onderwerp - up to date houden - hebben we in de eerste presentatie behandeld. Nu behandelen we de afwijkingen 1 2 Waarom navigatie afwijking? Het eerste onderwerp - up to date houden - hebben we in de eerste presentatie behandeld. Nu behandelen we de afwijkingen in de routeberekening. 3 4 Berekening in MapSorce/

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF IMPACT Februari 2019

NIEUWSBRIEF IMPACT Februari 2019 NIEUWSBRIEF IMPACT Februari 2019 Beste lezer, In deze nieuwsbrief lees je welke aanpassingen en toevoegingen er in IMPACT zijn gerealiseerd. De eerste klant die IMPACT gaat gebruiken is H. van den Berg

Nadere informatie

AllSolutions 10.0.24. Online samenwerken. Algemeen

AllSolutions 10.0.24. Online samenwerken. Algemeen AllSolutions 10.0.24 Online samenwerken Documenten bij een entiteit aan kringen koppelen Met kringen kunt u samenwerken met personen in een bepaalde groep. Bijvoorbeeld alle medewerkers binnen uw bedrijf,

Nadere informatie

PROBA 4. Bananenrijping onder controle. World leaders in process control.

PROBA 4. Bananenrijping onder controle. World leaders in process control. PROBA 4. Bananenrijping onder controle World leaders in process control. Uitgebreide controle met de PROBA 4 Bananenrijperijen eisen bananen met exact de juiste rijpheid op exact het juiste moment. Aan

Nadere informatie

W I N D E X C C. ReleaseNotes 1.11

W I N D E X C C. ReleaseNotes 1.11 W I N D E X C C ReleaseNotes 1.11 INHOUD Inhoud 2 327 48 Uur tool migreren naar Windex CC 4 323 Adreseditors uitbreiden met property's 4 300 Projecten: actuele voortgang en aanpassing BedrijfsvoeringGegevensMedewerker

Nadere informatie

CaseMaster WS E-Commerce Webshop

CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster WS E-Commerce Webshop CaseMaster Webshop Het aantal webshops groeit nog steeds en de ontwikkelingen hierin volgen elkaar in snel tempo op. Om succesvol te blijven, is het van belang dat uw software

Nadere informatie

Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online

Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online Citrix Desktop Online: De vertrouwde Windows desktop volledig online De vertrouwde en complete Windows desktop van uw klant volledig online. Dat is Desktop Online van Citrix. De werkplekken worden door

Nadere informatie

Voorstellen Vervoerplan Rail 2016

Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 Voorstellen Vervoerplan Rail 2016 HTM Reizigers maart 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. HTM voorstellen 2016 5 2.1 Instroom Avenio 5 3. Frequentietabellen 7 3.1 Frequentietabellen

Nadere informatie

Unieke ligging zorgt voor efficiënte backboneverbindingen

Unieke ligging zorgt voor efficiënte backboneverbindingen BEHOEFTE Een schaalbaar en stabiel netwerk tussen de verschillende datacenterlocaties, tegen marktconforme tarieven. OPLOSSING Dark Fiber verbindingen, die dankzij de ligging van de i3d.net-locaties in

Nadere informatie

DYNALOG 3.0 versie 3.0.43

DYNALOG 3.0 versie 3.0.43 Van Hoecke nv Europark-Noord 9 9100 Sint-Niklaas, België Tel.: +32 760 19 00 Fax: +32 760 19 19 E-mail: info@vanhoecke.be www.vanhoecke.be DYNALOG 3.0 versie 3.0.43 Geachte klant, Wie voor meubels naar

Nadere informatie

SNELLER OP JE BESTEMMING

SNELLER OP JE BESTEMMING TOMTOM TRAFFIC. BRENGT JE SNELLER OP JE BESTEMMING TomTom is een toonaangevende leverancier van verkeersinformatie. TomTom controleert, verwerkt en levert verkeersinformatie met behulp van eigen technologie.

Nadere informatie

OVERZICHT AANPASSINGEN VISION - RELATIE VANAF

OVERZICHT AANPASSINGEN VISION - RELATIE VANAF OVERZICHT AANPASSINGEN VISION - RELATIE VANAF 01-01-2013 Versie Datum korte omschrijving module WAT WAAR WAAROM Online Hulp Link 1.1.224 6-11-2018 Instelling voor wel of niet direct een actieverslag doorzetten

Nadere informatie

track-and-trace Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht

track-and-trace Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Kwaliteit, gemak en up-to-date inzicht Meten is weten. Om zeker te weten dat uw voertuigen en medewerkers optimaal presteren, wilt u inzicht in waar ze zijn en wat

Nadere informatie

Best Scene in Town. Projectvoorstel Earmap

Best Scene in Town. Projectvoorstel Earmap Best Scene in Town Best Scene in Town Projectvoorstel Earmap Inleiding 7scenes is in eerste instantie een applicatie om avontuurlijke augmented reality games mee te beleven. Dit gegeven augmented reality;

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

ATP Online: Zakenreizen voor een nieuwe generatie!

ATP Online: Zakenreizen voor een nieuwe generatie! ATP Online: Zakenreizen voor een nieuwe generatie! Zakenreizen voor een nieuwe generatie! Online tools voor het zoeken en boeken van zakenreizen zijn er in vele soorten en maten. Maar de eisen die u als

Nadere informatie

LOGISTIEK OPTIMALISEREN IN EEN MARKT VAN SCHAARSTE

LOGISTIEK OPTIMALISEREN IN EEN MARKT VAN SCHAARSTE WHITE PAPER LOGISTIEK OPTIMALISEREN IN EEN MARKT VAN SCHAARSTE Auteur: Chris Rodrigues Sr. consultant bij Adjust INLEIDING Center of gravity (CoG) en Point of Gravity (PoG) zijn beide benamingen voor een

Nadere informatie