Verslag bijeenkomst Ouderraad 17 januari 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag bijeenkomst Ouderraad 17 januari 2018"

Transcriptie

1 Verslag bijeenkomst Ouderraad 17 januari 2018 Aanwezig: Barbara Bossier, Soet Descheemaeker, Frederic Desmyter, Hanni Devolder, Sandrino Devos, Laurent Haes, Annelies Lemiegre, Marie Maertens, Kurt Meerschaert, Kim Mondy, Joke Pattyn, Lindsey Reynaert, Stijn Rozé, Tom Van Hove, Tine Vandaele, Nancy Vandamme, Tessa Vanlook, Annelore Verborg, Kevin Verhoyen, Ilse Casteleyn Verontschuldigd: Ann Fonteijne, Tania Pattyn, Lieselot Snoeck, Sophie Mechelaere, Barbara Desmet (Barbara beslist om niet meer actief deel te nemen aan de vergaderingen van de ouderraad, maar zich wel te blijven inzetten voor de hulp aan de activiteiten). Stopt met de ouderraad: Evelien Reynaert. We bedanken Evelien voor de vele jaren waarin ze zich, telkens vol overgave, inzette voor de ouderraad. 1. Verwelkoming en gelukkig nieuwjaar Iedereen wordt van harte welkom geheten. Alsook aan iedereen een gelukkig en gezond 2018! 2. Goedkeuring verslag vorige vergadering en weergave financieel verslag Financieel verslag: huidige stand van zaken: Spaarrekening: ,12 en zichtrekening: 553,94. Wijzigingen zijn er door de aankoop van het nieuwjaarsgeschenk voor de leden. 3. Bespreking reglement van orde Het reglement van orde werd grotendeels overgenomen van het reglement dat door VCOV (Vlaamse Confederatie van Ouders en ouderverenigingen) wordt voorgesteld. Uiteraard kunnen aanpassingen worden gedaan. Een aantal opmerkingen worden gegeven: - Er wordt één keer verwezen naar leerlingenraad, maar op school is er geen leerlingenraad. Dit mag dus worden weggelaten. - Elk jaar, bij het begin van het schooljaar, moeten alle ouders worden uitgenodigd en de mogelijkheid krijgen aan te sluiten bij de ouderraad. - Het bestuursmandaat geldt voor vier jaar, maar misschien vermelden we er het best wel bij dat dit mandaat na die vier jaar kan worden verlengd.

2 Ook als één iemand van de bestuursleden wegvalt, kan een vervanger worden verkozen. - Punt 5.3: mandaat geldt voor vier jaar, tenzij afgevaardigde het mandaat eerder wenst stop te zetten. - In punt 12.4 wordt vermelding gemaakt van de afsprakennota. De vraag wordt gesteld of dit noodzakelijk is. Op zich is dit niet slecht, maar we gaan hier het best flexibel mee om. - Punt 13.3 geheimhoudingsplicht: discretieplicht moet worden gehandhaafd. We moeten discreet omgaan met de informatie (vb. namen van kinderen, leerkrachten). - Punt 12.6: het hanteren van een dubbele boekhouding en kasboek is tegenstrijdig. Bij een dubbele boekhouding zou een kasboek niet meer noodzakelijk zijn. Dit moeten we nog nazien. - te Lendelede: best te weglaten, dus Ouderraad St - Vincentius Lendelede - Punt 8.1: uitnodigingen worden ten minste tien dagen op voorhand verspreid. Misschien de tien dagen vervangen door tijdig. - Punt 12.1: de bij de financiële middelen weglaten (dus: verwerven van financiële middelen). 4. Evaluatie van de voorbije activiteit: hulp bij kerstspecial Er waren ongeveer 800 ouders en leerlingen die deelnamen aan de wandeltocht. Daarnaast kwamen ook nog heel wat mensen langs die niet deelnamen aan de tocht. De kerstspecial bracht 3500,00 op en ook nog eens 700,00 voor het goede doel (in het kader van Music for Life). De activiteit werd als erg vernieuwend beschouwd. Ook de leerlingen vonden het erg leuk. De school is erg tevreden met hulp geboden door de ouderraad. Wordt deze activiteit herhaald? Mogelijks wel, maar (nog) niet in Stand van zaken komende activiteiten Werkgroep postkaarten: - Alle leerlingen hebben een tekening gemaakt. Alle tekeningen werden genummerd, de lijsten werden opgemaakt en alle tekeningen werden verstuurd naar de firma. - Het is de bedoeling eind januari de postkaarten in de klassen te verdelen om dan het geld (en de niet verkochte kaarten) net voor de krokusvakantie terug op te halen. - De opbrengst van de vorige postkaartenverkoop wordt gespendeerd (zal worden gespendeerd, van zodra de aanvraag is goedgekeurd) aan de verbouwing van de toiletten. - Het doel van de actie deze keer is de aankoop van speeltuigen voor de jongste leerlingen en de aankoop van fietsrekken. Werkgroep poëzie-avond: - De avond gaat door op woensdag 14 maart 2018 (18.30u). De voorstelling wordt verzorgd door Johan Bonte. In vergelijking met de vorige editie gaat het nu om één avond in plaats van twee avonden. - De affiches en de uitnodigingen zijn klaar. - Er wordt een inkom van 2,00 gevraagd. - De werkgroep hoopt op een 50-tal deelnemers. - Er wordt een pretpakket voorzien voor de winnende klas. - De werkgroep spreekt nog sponsors aan voor de broodjes, hesp en kaas. - De werkgroep vraagt geen hulp om de activiteit op 14 maart te helpen begeleiden.

3 Werkgroep sponsoring: De werkgroep bestaat momenteel uit Stijn, Tom en Laurent. Wie interesse heeft, kan zeker nog bij deze werkgroep aansluiten. De vraag hoe pakken we de sponsoring aan in de toekomst, staat centraal. Welke afspraken kunnen we hierrond maken? Verschillende ideeën worden geopperd: - Elke werkgroep kan de noden oplijsten waardoor we een overzicht krijgen van wie wat nodig heeft wanneer en waarvoor. Op die manier gaan de verschillende werkgroepen ook niet telkens naar dezelfde sponsors. - We kunnen ook het bedrag dat zou nodig zijn vooraf bepalen en dan dit bedrag bevragen bij de sponsors. Anderzijds geven sponsors ook graag zaken in natura. - Gedurende één jaar één vaste sponsor? - Of we spreken vooraf af met de sponsor dat we vb. twee/jaar langskomen, niet méér. - Het is belangrijk dat alle sponsors een return merken. - Of we gaan niet meer op zoek naar sponsors, maar bevragen per activiteit en afhankelijk van de activiteit een paar sponsors (vb. in natura) en zetten die bepaalde sponsors dan in the picture. - De sponsors zelf kunnen ook worden bevraagd voor welke activiteit ze zich wensen te engageren. - Kortom, zeker stof tot nadenken. Wordt vervolgd. Werkgroep schoolfuif lager: 22 juni De werkgroep is nog niet gestart met de voorbereidingen. Werkgroep schoolfuif kleuter: deze fuif gaat mogelijks dit jaar niet door. Dit is nog niet duidelijk. Werkgroep fuif ouders: - Iedereen blijft erg enthousiast over de fuif. We beslissen ervoor te gaan. - Kim, Kevin, Lindsey en Juf Nancy zouden ook graag aansluiten bij de werkgroep. - Datum: vrijdag 29 juni Voorstel: POP Parents Only Party in Skalul - De werkgroep komt binnenkort samen om alles voor te bereiden. 6. Agendapunten school, schoolraad, verkeerscommissie, lokaal overleg kinderopvang School: - Refter: intussen zitten alle kleuters beneden om te eten (en hoeven zij dus niet meer met de trap naar boven te gaan). - Winterrapport: we voorzien geen drankstand meer vanuit de ouderraad. Dit bracht te weinig op. De oudercontacten zijn ook verplaatst van periode (dus niet meer voor de kerstvakantie), waardoor er geen vakantiesfeer is en ouders minder geneigd zijn om nog iets te drinken. Schoolraad - Er werden geen opmerkingen gegeven over de verhoging van de maaltijdprijs. Iedereen is wel positief over het te bekomen belastingsattest. Verkeerscommissie: er is opnieuw geen bijeenkomst geweest. De commissie wordt (momenteel) niet meer samengeroepen. De laatste vergadering dateert van april-mei 2017.

4 Lokaal overleg kinderopvang: Wat stond de vorige bijeenkomst op het programma? - Bezoek aan kinderopvang Alles Kidzz en onthaalouder Sia Demets. - Mochten er voorstellen zijn van activiteiten die door het LOK kunnen worden georganiseerd, dan zijn deze altijd welkom. - Ook de organisatie van de sportkampen in combinatie met opvang in Peuterleute werd besproken. In de herfstvakantie was er een probleem met het vervoer tussen de twee plaatsen. Dit probleem werd toen opgelost door de leden van de beheerraad (stonden zelf in voor het vervoer). Voor de komende krokusvakantie is er geen oplossing voor het vervoersprobleem. Het voorstel werd gedaan om een Stint (elektrische bakfiets/bolderwagen) aan te kopen met LOK en gemeente, maar dit is een zeer dure aankoop. Anderzijds kunnen de sportkampjes ook een volledige dag worden georganiseerd zodat kindjes de combinatie met opvang in Peuterleute niet moeten maken. 7. Varia - We kregen de vraag (via mail) van een ouder: waarom worden de proeven in januari en niet in december gepland? Marie geeft aan dat dit beslist werd in overleg met de leerkrachten. Het gaat om methodegebonden toetsen (er wordt les gegeven, een toets gepland, opnieuw les gegeven en opnieuw een toets gepland). Er is meer tijd om de leerstof te behandelen als de proeven gepland worden in januari: de volledige leerstof kan worden behandeld tot in december, in januari wordt de leerstof herhaald en hierna worden de proeven afgenomen. Marie geeft aan niet meer van deze manier van werken te willen afwijken. - Er werd een ontwerp gemaakt van de onkostennota, die door elke werkgroep kan worden aangevuld. Het Word-documentje zal door Frederic worden omgezet in Excel. Het document wordt meeg d met het verslag. - Het huis aan de hoek van de school werd verkocht. Aan wie is niet duidelijk. - Klopt het dat er nog nu en dan stukjes vlees tekort zijn tijdens het middagmaal? Marie hoorde dit recent ook en neemt contact op met traiteur, want dit kan zeker niet de bedoeling zijn. - Er komt een voorstel voor een nieuwe activiteit die door ouderraad kan worden georganiseerd: moorddiner. De kostprijs voor het theatergezelschap bedraagt 650,00. Dit zou eventueel kunnen worden georganiseerd in zaal Lindelei. We komen hier in de volgende vergadering op terug. We mogen in ieder geval niet te lang wachten om het gezelschap te plannen. Dit kan vanaf Lendeleeft: het verslag van Familie Ontbijt werd niet opgenomen. De redactie besliste hierover, zonder reden te geven. De geplande voordracht werd wel opgenomen in de agenda. We proberen in ieder geval in de toekomst opnieuw de activiteiten in de kalender te laten opnemen. - De oudercontacten worden vanaf nu elektronisch gepland. De vraag wordt gesteld of alle leerkrachten de doodle op hetzelfde tijdstip online zullen zetten? In ieder geval denken we dat deze manier van plannen beter en efficiënter zal verlopen. - De uitleendienst: wordt deze ook georganiseerd over de middag? Neen, enkel tijdens de speeltijden in de voor- en namiddag. Op donderdagmiddag worden anderzijds wel al activiteiten over de middag gepland.

5 - De Kiss and ride zone: veel mensen blijven er parkeren. Waarom deelt de politie geen boetes uit? Er wordt opnieuw opgemerkt dat ook de schoolbus er (nog steeds) blijft staan. Marie merkt op dat de buschauffeur de tijd van stilstand wel zo kort mogelijk probeert te houden. - Alle leden krijgen nog een nieuwjaarsattentie. Iedereen wordt ook nog eens bedankt voor de inzet. 8. Data volgende bijeenkomsten Donderdag 22 maart 2018 Dinsdag 12 juni 2018 Voor verslag, Ilse

Verslag bijeenkomst Ouderraad 12 september 2017

Verslag bijeenkomst Ouderraad 12 september 2017 Verslag bijeenkomst Ouderraad 12 september 2017 Aanwezig: Barbara Bossier, Soet Descheemaeker, Hanni Devolder, Sandrino Devos, Annelies Lemiegre, Marie Maertens, Sophie Mechelaere, Kurt Meerschaert, Joke

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst ouderraad 22 maart 2018

Verslag bijeenkomst ouderraad 22 maart 2018 Verslag bijeenkomst ouderraad 22 maart 2018 Aanwezig: Soet Descheemaeker, Frederic Desmyter, Hanni Devolder, Ann Fonteijne, Annelies Lemiegre, Marie Maertens, Sophie Mechelaere, Kurt Meerschaert, Kim Mondy,

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst ouderraad 5 september 2018

Verslag bijeenkomst ouderraad 5 september 2018 Verslag bijeenkomst ouderraad 5 september 2018 Aanwezig: Bossier Barbara, Descheemaeker Soet, Desmyter Frederic, Devolder Hanni, Devos Sandrino, Fonteijne Ann, Lemiegre Annelies, Maertens Marie, Mechelaere

Nadere informatie

Verslag vergadering 14 maart 2017 om 20 u in school

Verslag vergadering 14 maart 2017 om 20 u in school Verslag vergadering 14 maart 2017 om 20 u in school Aanwezig: Ann Durnez, Tania Pattyn, Desmyter Frederic, Isabelle Adams, Frederick Desmijter, Rozé Stijn, Tessa Vanlook, Annelies Lemiegre, Soet Descheemaeker,

Nadere informatie

Verslag vergadering 17 november 2015 om 20 u Den Tap

Verslag vergadering 17 november 2015 om 20 u Den Tap Verslag vergadering 17 november 2015 om 20 u Den Tap Aanwezig: Barbara Bossier, Ann Durnez, Evy Parmentier, Joke Pattyn, Tania Pattyn, Hilde Soenens, Tine Vandaele, Evelien Reynaert, Patrick Declercq,

Nadere informatie

Verslag vergadering 10 september 2015 om 20 u Den Tap

Verslag vergadering 10 september 2015 om 20 u Den Tap Verslag vergadering 10 september 2015 om 20 u Den Tap Aanwezig: Isabelle Adams, Barbara Bossier, Ann Durnez, Evy Parmentier, Joke Pattyn, Tania Pattyn, Hilde Soenens, Tine Vandaele, Evelien Reynaert, Patrick

Nadere informatie

Verslag vergadering 7 juni 2016 om 20 u in school

Verslag vergadering 7 juni 2016 om 20 u in school Verslag vergadering 7 juni 2016 om 20 u in school Aanwezig: Barbara Bossier, Ann Durnez, Evy Parmentier, Joke Pattyn, Tania Pattyn, Hilde Soenens, Tine Vandaele, Evelien Reynaert, Patrick Declercq, Annelore

Nadere informatie

Verslag vergadering 11 juni 2015 om 20 u Den Tap

Verslag vergadering 11 juni 2015 om 20 u Den Tap Verslag vergadering 11 juni 2015 om 20 u Den Tap Aanwezig: Isabelle Adams, Barbara Bossier, Ilse Casteleyn, Ann Durnez, Evy Parmentier, Joke Pattyn, Tania Pattyn, Lieselot Snoeck, Hilde Soenens, Tine Vandaele,

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief juni 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Een fijne en deugddoende zomervakantie gewenst! 2 Wist je dat - we ons jaarthema

Nadere informatie

Verslag vergadering 20 november 2014 om 20 u Den Tap

Verslag vergadering 20 november 2014 om 20 u Den Tap Verslag vergadering 20 november 2014 om 20 u Den Tap Aanwezig: Isabelle Adams, Barbara Bossier, Ilse Casteleyn, Ann Durnez, Wendy Herpoelaert, Annelies Lemiegre, Sofie Maes, Kurt Meerschaert, Evy Parmentier,

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

Verslag vergadering OR 25 februari 2016

Verslag vergadering OR 25 februari 2016 Aanwezig : Annelies K, Irmine V, Hanne DC, Nicky, Hannelore S, An P, Karen, Marjan, Tim G, Valerie, Leen DR,Toon, Kristoff, Carole, Tine B Leerkrachten : Kim DR Directie : Didier, Suzy Verontschuldigd:

Nadere informatie

Verslag vergadering 24 maart 2015 om 20 u Den Tap

Verslag vergadering 24 maart 2015 om 20 u Den Tap Verslag vergadering 24 maart 2015 om 20 u Den Tap Aanwezig: Isabelle Adams, Barbara Bossier, Ilse Casteleyn, Ann Durnez, Wendy Herpoelaert, Evy Parmentier, Joke Pattyn, Tania Pattyn, Lieselot Snoeck, Hilde

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief november 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Joepie, onze Kerstspecial komt stilletjes aan dichterbij en wij kijken

Nadere informatie

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014

Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Verslag ouderraad Sportschool maandag 17 maart 2014 Aanwezig : Diaine Sacha, Ilse Pauwelyn, Veerle Vandenbussche, Ann Bogaert, Peter Hulpiau, Jutta Rogge, May De Clerck Schoolteam : Ronny Troch, juf Viva,

Nadere informatie

Verslag Ouderraad 12 juni 2014 om 20u in den TAP

Verslag Ouderraad 12 juni 2014 om 20u in den TAP Verslag Ouderraad 12 juni 2014 om 20u in den TAP Aanwezig: Patrik Declercq, Isabelle Adams, Tania Pattyn, Ilse Casteleyn, Evy Parmentier, Hilde Soenens, Ignace Dewulf, Natascha Boudrez, Annick Vandewalle,

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 09/10/2012 om 20u DE OUDERRAAD VAN DE Aanwezig: Kristin Van Molle, Anne Van Nieuwenhoven, Claudia Van Der Linden, Peter Severins, Jenifer Aerts, Jessica Iyase,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. BENAMING Onder de benaming Ouderraad van de Vrije Basisschool De Knipoog te O.L.V.-Olen wordt de ouderraad als officieel participatieorgaan opgericht. 2. ZETEL De zetel van de

Nadere informatie

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 20/11/2012 om 20u

Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 20/11/2012 om 20u Verslag vergadering Ouderraad Krinkelrups: 20/11/2012 om 20u DE OUDERRAAD VAN DE Aanwezig: Kristin Van Molle, Anne Van Nieuwenhoven, Claudia Van Der Linden, Peter Severins, Ann Van Campfort, Griet Defloor,

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

Sleutelbos - ouderraad - uitgewerkt verslag donderdag 12 oktober :00

Sleutelbos - ouderraad - uitgewerkt verslag donderdag 12 oktober :00 20171012 - Sleutelbos - ouderraad - uitgewerkt verslag donderdag 12 oktober 2017 20:00 Onderwerp Bijeenkomst ouderraad Datum en plaats donderdag 12 oktober 2017 20:15-22:15 refter GBS Sleutelbos, Stevensveld

Nadere informatie

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien

Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Naam vakwerkgroep: leerlingenraad 3 de graad Datum: 21/11/2013 Aanwezig: Iliana, Mevr.Bossu, Mevr.Glorieux, Fauve, Shana, Veronique, Jolien Verontschuldigd: 5OH (stage) Verslag opgemaakt door Mevr.Glorieux

Nadere informatie

Ouderraad Spanjeschool

Ouderraad Spanjeschool Ouderraad Spanjeschool Voorzitter : Leen Lannoy Penningmeester : Sévrine Adams Ondervoorzitter : Dirk Leenknecht Schoolraad : Sévrine Adams, Dirk Leenknecht, Wim Vandeverre Secretaris : Tom Bruneel Directie

Nadere informatie

Ouderraad De Zeppelin

Ouderraad De Zeppelin VZW KB EN BLOH DIESTSESTEENWEG 11, 3540 HERK-DE-STAD Ouderraad De Zeppelin Verslag van de vergadering van 8-09-2011 Aanwezig: Jerome, Bart, Geert, Ingrid, Wendy, Anneleen, Yves, Dirk, Han, Joris, Petra

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Heilig Graf Nijverheidstraat

Huishoudelijk reglement Ouderraad Heilig Graf Nijverheidstraat Huishoudelijk reglement Ouderraad Heilig Graf Nijverheidstraat Inhoudstafel 1. Benaming 2. Zetel 3. Doelstelling 4. Samenstelling van de ouderraad 5. Bestuurssamenstelling en vertegenwoordigingen 6. Bevoegdheden

Nadere informatie

Toetsen.. doen we niet alleen in groep 8!

Toetsen.. doen we niet alleen in groep 8! Toetsen.. doen we niet alleen in groep 8! St. Vitusstraat 2 1404 HS Bussum telefoon: 035-6939582 e-mail: info@stvitusschool.nl Jaargang : 19, nummer 10, 1 februari 2013 Nieuws van de directie Inschrijving

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015

Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Verslag Vergadering Ouderraad 9 november 2015 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Veerle Vandensteen (verslag), Mark Vanhamme, Kim Daniëls, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Jan Haegemans School: Mevrouw

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief april 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Aangezien we het volledige schooljaar werken rond het thema Speel je met

Nadere informatie

Verslag werkvergadering

Verslag werkvergadering Verslag werkvergadering 02-07-2012 LOCATIE (TIJDSTIP): ten huize Van Puymbrouck-Schouteden (20u00) AANWEZIGEN: Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Peter De Cat (secretaris; PDC), Karen Schouteden (KS),

Nadere informatie

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016

De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 De Stip Binkom Verslag oudervereniging 21 april 2016 Aanwezigheden Aanwezige ouders Tom Lamproye Sofie Reynders Aanwezige leerkrachten / directie Verontschuldigd Afwezig Juf An Juf Tine Juf Els Veerle

Nadere informatie

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober OKTOBER 2017 De nieuwsbrief van oktober. Vol informatie en foto s over Jeelo, de verdeling van groep 1-2 en 3 en de leerlingenraad. Staking op de dag van de leraar 5 oktober U heeft eerder van ons een

Nadere informatie

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR !

LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR ! Vrije Basisschool K.La.P.Roos Molenheide 12 2242 Pulderbos 03/ 464 10 54 directie@klaproos-school.be http://www.klaproos-school.be LAATSTE INFO VAN DIT SCHOOLJAAR! EERSTE INFO VAN HET SCHOOLJAAR 2016 2017!

Nadere informatie

1. Opmaak briefjes inschrijvingen en situering Wim 29/9 2. Inschrijvingen opnemen en doorgeven aan VCOV

1. Opmaak briefjes inschrijvingen en situering Wim 29/9 2. Inschrijvingen opnemen en doorgeven aan VCOV OUDERRAAD 28/09/2015 Voorzitter: Ann Verslaggever:Wim Aanwezig: Leerkracht: Isabel en Anneleen Ann Van Trappen Wim Reynaert Chris Dumont Kris Vanden Eynde Bernadette Wambacq An Tavernier Jelle Vanhoorebeeck

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl September 2018 Houden jullie 10 oktober tussen 12.00 en 14.00 vrij? Dan valt er namelijk weer van alles te beleven op Nobelhorst! Welkom

Nadere informatie

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes!

De Globe. Een interessante Globe met leuke verhaaltjes en belangrijke weetjes! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

ouderraad GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL Ichtegem / Eernegem Vergadering van de ouderraad dd. 20 juni 2013 Vergaderingnummer 22

ouderraad GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL Ichtegem / Eernegem Vergadering van de ouderraad dd. 20 juni 2013 Vergaderingnummer 22 Vergadering van de ouderraad dd. 20 juni 2013 Vergaderingnummer 22 Aanwezig: Namens de school: Dominique Bonny (directrice) Namens de schoolraad: Emmy Dens Namens de ouders: Heidi Dhaens, Trui De Blauwe,

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019

Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Leden ouderraad Verslag vergadering ouderraad donderdag 14 maart 2019 Naam Anja Smet Annelies De Beuf Astrid Verboven Cindy Verdoorent Désirée De Maesschalck Ellen Heyrman Geert Vanhove (voorzitter) Hannelore

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Verslag vergadering 26/09/2016

Verslag vergadering 26/09/2016 Verslag vergadering 26/09/2016 Aanwezig: Elga, Marleen, Sandra, Leen V.T., Cathérine, Patrick, Heidi, Jessica, Juf Katia, Juf Heidi, Annelies, Koen Verontschuldigd: Wendy, Leen V.d.L., Greet, Annelise,

Nadere informatie

Verslag schoolraad

Verslag schoolraad Verslag schoolraad 8-9-2014 Aanwezig: Yves Puelings, Greta Puelings, Liesbeth Vanden Broeck, Ella Schroeven, Betty Van Even, Anita Vandenberg, Susan Bushe, Hans Veulemans, Hilde Lemmens Afwezig: / Verontschuldigd:

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

2. Stand van zaken puntjes vorige vergadering

2. Stand van zaken puntjes vorige vergadering VERSLAG OUDERCOMITE 25 oktober 2016 Aanwezig voor het Oudercomité: Sylvie, Ine V., Miranda, Eva, Liselotte, Jo, Kelly, Ann-Sofie Aanwezig voor de school: Juf Yvonne, Juf Stien, Dir. Veronique Verontschuldigd:

Nadere informatie

Verslag vergadering: oudercomité

Verslag vergadering: oudercomité Verslag vergadering: oudercomité datum 24/09/2018 tijd plaats aanwezig 20u Refter De KIM Ouders / grootouders, leerkrachten en directie voorstelling leden Vertegenwoordiging van ouders, grootouder, leerkrachten

Nadere informatie

Verslag ouderraad 22/11/2016

Verslag ouderraad 22/11/2016 Verslag ouderraad 22/11/2016 Aanwezig Juf Hilde, juf Chris, juf Veerle, juf Ilse, juf Martine, juf Maxime, Kurt, Klaas, Marjolein, Kris, Karen, Alexandra, Elke, Mario, Joris, Bart Inhoud Aanwezig... 1

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

samen spelen + leren = groeien Een actief begin van 2019

samen spelen + leren = groeien Een actief begin van 2019 NIEUWSBRIEF samen spelen + leren = groeien Een actief begin van 2019 Beste ouder, Namens alle collega s wens ik u een gelukkig 2019. Dat het in alle opzichten voor u en uw gezin een goed jaar mag zijn!

Nadere informatie

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u

VERSLAG. Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u VERSLAG Vergadering van het oudercomité op 18-September 2014 om 20u Laatste verslag 1. brandpreventie : eerste brandoefening dit schooljaar al achter de rug, verliep vlot en binnen de tijd. Volgende brandoefening

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Verslag vergadering OR 1 december 2015

Verslag vergadering OR 1 december 2015 Aanwezig : Annelies K, Irmine V, Hanne DC, Nicky, Hannelore S, Ann C, An P, Karen, Marjan, Bram S, Tim G, Isabel, Valerie, Carole, Annick, Toon, Tine B Leerkrachten : Kim, Jolien Directie : Didier, Suzy

Nadere informatie

Verslag ouderraad 28 januari 2016

Verslag ouderraad 28 januari 2016 Verslag ouderraad 28 januari 2016 Aanwezig: Kurt, Johan, Laila, Fahaima, Mario, Karen, Klaas, Ellen, Marie, Veerle, Joris, juf Hilde, juf Stephanie, juf Marijke, juf Karin D 1. Verwelkoming nieuwe leden

Nadere informatie

Verslag OR 12/09/2016

Verslag OR 12/09/2016 Verslag OR 12/09/2016 Aanwezig: Els U Meester Pascal Els VL Els M Elke Jurgen - Ellen Kim Sylvia - Robin - Meester Bart - Juf Lara Verontschuldigd: Igor Verslag: Elke Agendapunten: 1) Goedkeuring vorig

Nadere informatie

Tel: 09/ Fax: 09/

Tel: 09/ Fax: 09/ Oudercomité Gemeentelijke Basisschool Latem Deurle Afdeling Latem Twee Dreven Burgemeesterstraat,7 9830-Sint-Martens-Latem Tel: 09/282.49.46 Fax: 09/281.29.17 VERSLAG VERGADERING OUDERCOMITÉ DD. 15/6/2017

Nadere informatie

Ouders De Twijg vzw. De koptelefoons zijn intussen aangekocht voor een budget van 240 euro en worden reeds actief gebruikt.

Ouders De Twijg vzw. De koptelefoons zijn intussen aangekocht voor een budget van 240 euro en worden reeds actief gebruikt. Verslag vergadering 21/11/2017 Aanwezig: Hans Coessens Pieter Heymans Johan Ottenburgh Liesbeth Pauwels Marjan Plasschaert Nathalie Franchoo Hannelore Maddens Pieter Jan Van Steen Michael Wyffels Kirsten

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM?

OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? OUDERS, GRAAG GEZIEN OP SCHOOL! HOE EN WAAROM? VLAAMSE CONFEDERATIE VAN OUDERS EN OUDERVERENIGINGEN, 2006 GEBASEERD OP DE BROCHURE VAN SCHOOLOPBOUWWERK BRUSSEL WAT IS EEN OUDERRAAD? Een ouderraad is een

Nadere informatie

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier!

DATUM: 15 juli De allereerste Globe van dit schooljaar! Veel leuke, maar ook belangrijke nieuwtjes! Heel Veel plezier! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Verslag vergadering

Verslag vergadering Verslag vergadering 13-01-2011 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h15 AANWEZIGEN: Sven De Mey (voorzitter; SDM), Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Peter De Cat (secretaris; PDC), An Sevenants (AS),

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Vakantie voorbij, welkom allemaal Na 6 weken vakantie starten we op maandag 4 september. We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en weer zin heeft in het nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u

1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u 1 e samenkomst Oudercomité - 21 september 2017 leraarslokaal: 19:30 22:15u Aanwezig: Hilde, Sofie, Evelien, An M, An DK, Sara, Kim, Leen V., Vanessa, Koen. Verontschuldigd: Evelien J., Sonje B., Tom, Anja,

Nadere informatie

Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014.

Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014. Verslag ouderraad woensdag 10 september 2014. Aanwezig: Kurt Houwenhuyse, Ann Van Hecke, Annick Blomme, Kristof Lamote, Veerle De Maesschalk, Eveline Remorie, Evelyn Gyssels, Edward Vandedrinck, juf Margot,

Nadere informatie

Verslag vergadering

Verslag vergadering Verslag vergadering 13-09-2011 LOCATIE: refter 't Haegje TIJDSTIP: 20h15 AANWEZIGEN: Sven De Mey (voorzitter; SDM), Peter De Cat (secretaris; PDC), Ellen Camerlinck (penningmeester; EC), Daniël De Jaeger

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data

Nieuwsbrief Nr. 11. Belangrijke data Nieuwsbrief Nr. 11 Belangrijke data Dinsdag 16 juli Musical groep 8 Woensdag 17 juli Uitzwaaien groep 8 Donderdag 18 & vrijdag 19 juli Leerlingen groep 8 vrij! Donderdag 18 juli Rapportenavond & Eindfeest!

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Verslag ouderraad 26/01/2017

Verslag ouderraad 26/01/2017 Verslag ouderraad 26/01/2017 Aanwezig Juf Hilde, juf Chris, juf Elfie, meester Timothy, juf Lut, juf Lieve, Kurt, Klaas, Karen, Christine, Mario, Inhoud Goedkeuring vorig verslag... 2 Informatiedoorstroming

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent.

Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Huishoudelijk Reglement OUDERRAAD BO. De Boomgaard Gent. Ouderwerking omvat alle vormen van participatie door ouders in de Stedelijke Freinetschool De Boomgaard. De ouderraad overkoepelt de ouderwerking

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Suze (gr 5), Jorg (gr 4), Wies (gr 1), Harm (gr 2) en Amber (gr 8), van harte gefeliciteerd! BELANGRIJKE DATA 17-01: 15.00 16.30 uur, inschrijfmiddag voor nieuwe

Nadere informatie

OUDERRAAD 29/08/2013. Mededelingen School Guido licht een aantal nieuwe of gewijzigde zaken toe mbt het nieuwe schooljaar

OUDERRAAD 29/08/2013. Mededelingen School Guido licht een aantal nieuwe of gewijzigde zaken toe mbt het nieuwe schooljaar OUDERRAAD 29/08/2013 Voorzitter: Ann Verslaggever:Wim Aanwezig: Leerkracht: Guido en Leen Ann Van Trappen Wim Reynaert Veerle Vanden Eynde Hendrik Perreman Chris Dumont Sofie Titeca Start:20:00 Einde:21:30

Nadere informatie

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten:

VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL. Aanwezigheidslijst: Besproken Agenda Punten: VERSLAG BESTUURSVERGADERING OUDERCOMITÉ 21 NOVEMBER 2016 OM 20 UUR TOT 22 UUR - LERAARSLOKAAL Aanwezigheidslijst: Aanwezigen: Verontschuldigd: Uitgenodigd: (D) Directie - (L) Leerkracht Valerie, Vanya,

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Verslag vergadering OR 11 december 2014

Verslag vergadering OR 11 december 2014 Verontschuldigd: Bob Leysen, Saar Meganck, Irmine Vermander, Katrien Billiet Notulist : Tine Beke 1.Schoolraad De leden van de schoolraad willen de mening van de OR horen over de organisatie van een schooldag

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief oktober 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Vorig schooljaar staken we met enkele leerkrachten, ouders en leden van

Nadere informatie

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan

Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan Verslag ouderraad Kleuterschool Sint Jansschool Leuven Aanwezig : Ouders: Grietje, Andreas, Aleksandra, Niels, Kelly, Leen, Petra, Carl, Tom, Vanessa, Veerle, Johan (als ik nog iemand niet vermeld heb

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 13 januari 2014

Verslag Vergadering Ouderraad 13 januari 2014 Verslag Vergadering Ouderraad 13 januari 2014 Aanwezigen: Ilse Van Rompaey, Steven Bollion, Kurt Demets, Veerle Audenaert, Stefaan Motte, Barbara Manderyck, Sigrid Vandevelde, Nele Smets (verslag), Kim

Nadere informatie

1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen welkom en overloopt de agenda. Er zijn geen aanvullingen.

1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen welkom en overloopt de agenda. Er zijn geen aanvullingen. Agenda 4 e vergadering Ouderraad schooljaar 2013-2014 24 april 2014, 20.00 uur Lagere school Schriek De volgende punten zullen besproken worden: 1. Welkom en vaststellen agenda Natasja heet de enkele aanwezigen

Nadere informatie

Verslag Vergadering Ouderraad 15 oktober 2013

Verslag Vergadering Ouderraad 15 oktober 2013 Verslag Vergadering Ouderraad 15 oktober 2013 Aanwezig: Ouderraad: Ilse Van Rompaey, Jan Haegemans, Kurt Demets, Sigrid Vandevelde, Kim Daniëls, Stefaan Motte, Sofie Kestens, Nele Smets, Jan Van Olmen,

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)

Inhoud. Verslag schoolraad 10/05/2011. Verslag vorige vergadering. Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket) Inhoud Verslag schoolraad 10/05/2011... 1 Verslag vorige vergadering... 1 Inschrijvingen / LTP (Les Tijden Pakket)... 1 Enquête... 2 Leerlingenraad (Llnraard)... 2 Doorlichting... 3 Scholengemeenschap

Nadere informatie

Ouderwerking. (feitelijke vereniging)

Ouderwerking. (feitelijke vereniging) Ouderwerking (feitelijke vereniging) Inhoudstabel Inhoudstabel... 2 OUDERWERKING (feitelijke vereniging)... 3 versie website 8 oktober 2015... 3 Woord vooraf:... 3 Missie... 3 Visie... 3 HUISHOUDELIJK

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Nieuwsbrief januari 2015 januari 5 Nieuwsbrief Oud papier actie t/m 8 jan. 8 Leerlingenraad 14.00 14.45 Voorlichtingsavond HORDe 19.30 21.30 (zie bijlage) 14 Koffieochtend 08.30 09.15 19 OR vergadering

Nadere informatie

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE

HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool KERSTEDITIE HET EEKHOORNTJE Mater Dei Kleuterschool Schooljaar 2018-2019, 2019, n 51 KERSTEDITIE Beste ouders, Het eerste trimester zit er bijna op en de Kerstvakantie staat voor de deur. Hoog tijd dus voor de eerste

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari. Mededelingen van directie

Nieuwsbrief februari. Mededelingen van directie Nieuwsbrief februari Mededelingen van directie Vanaf 29 februari gaat de politie controleren op het fout parkeren in de Carmellitessenstraat. Ondanks eerdere oproepen van ons komt het nog steeds voor dat

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Januari 2019 Namens ons allemaal: Oproep! Om de betrokkenheid van onze kinderen te vergroten bij allerlei verschillende gebieden is onze

Nadere informatie

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017

RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 VBS Klim-Op Kerkkouterstraat 58 9520 Bavegem Tel * Fax 09 362 98 03 directie.bavegem@vbhoutembavegem.be RESULTATEN TEVREDENHEIDSONDERZOEK OUDERS JUNI 2017 Samen met onze maandelijkse nieuwsbrief WegWijs

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 www.toverlaars.nl detoverlaars@stichtingleersaam.nl Info 3 - november 2018 Agenda NOVEMBER 1. OV 2. Groep 2 vrij 12. GMR 15. Schoolfotograaf

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1

Wat we precies gaan kopen van dit geld is nog niet bekend maar zal volgend schooljaar duidelijk worden. U hoort nog van ons!! 1 Nieuw lid MR... 1 Opbrengst kaartenactie... 1 Vakanties en studiedagen 2017-2018... 2 Sportdag september: Hulpouders gevraagd!!!... 2 Even voorstellen... 3 We zwaaien ze feestelijk uit!... 4 Summerfun...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1

t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1 t Fonteintje Vrije Basisschool Passendale Jaargang 11 1 Schooljaar 2014-2015 Om te beginnen De eerste schooldag van dit schooljaar ligt al een tijdje achter ons en we hopen dat alle kinderen goed gestart

Nadere informatie

Verslag GO!ouders 19 maart 2018

Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Verslag GO!ouders 19 maart 2018 Aanwezig: juf Shari, meester Jimmy, Els, Lieve, Joke, Nel, juf Melaney, Anne en Kris (verslag) Verontschuldigd: Pipke, Eef, Wim, Liesbet en Leen 1. Goedkeuring verslag vorige

Nadere informatie

Verslag vergadering 12 januari 2010

Verslag vergadering 12 januari 2010 Verslag vergadering 12 januari 2010 LOCATIE: Café "De Fotograaf" TIJDSTIP: dinsdag 12/01/2010 om 20h30 AANWEZIGEN: Sven De Mey (voorzitter), Ellen Camerlinck (penningmeester), Peter De Cat (secretaris),

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mei 2015. In deze nieuwsbrief: Voor op de kalender. Schoolfotograaf. 8-9-10 juni 2015 schoolkamp groep 8 groep 1 en 2 vrij

Nieuwsbrief. Mei 2015. In deze nieuwsbrief: Voor op de kalender. Schoolfotograaf. 8-9-10 juni 2015 schoolkamp groep 8 groep 1 en 2 vrij In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Mei 2015 Voor op de kalender Schoolfotograaf Gym groep 3 en 4 Zwemmen Overblijfoverleg Schoolreis Schoolkamp groep 8 Groepen schooljaar 2015-2016 Nieuwe fietshesjes en

Nadere informatie

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag)

Pieter Heymans Hans Coessens. Wim Van Olmen Sarah Polfliet (verslag) Verslag vergadering schoolraad van 31 mei 2018 Aanwezigen: Pedagogische raad Ouderraad Lokale gemeenschap Juf Lut Juf Nicole Heidi Lenaerts Pieter Heymans Hans Coessens Hilde Van Wichelen (voorzitter)

Nadere informatie