WinRIS 8.5 releasenotes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WinRIS 8.5 releasenotes"

Transcriptie

1 WinRIS Nederland bv, versie pagina 1/21 1 Inleiding De nieuwste versie van WinRIS is versie 8.5. Het zwaartepunt van deze versie is komen te liggen op verdere integratie met en nieuwe functionaliteiten van het DATA-collectief. Daarnaast heeft WinRIS 8.5 een verbeterde synchronisatie en integratie met Outlook. En WinRIS wordt vanaf versie 8.5 geleverd inclusief Microsoft SQL Server; daardoor wordt het systeem nog betrouwbaarder, veiliger en sneller. Een ander nieuwe functionaliteit van WinRIS zijn de Plug-ins. Tegenwoordig is het mogelijk om gemakkelijk extra functionaliteit in WinRIS te introduceren middels deze Plug-ins. En ondertussen zijn er een aantal interessante gebouwd zoals bijvoorbeeld: een koppeling met Google Maps, een SMS plug-in,en de Snel Plug-in. Ontwikkelingen op dit vlak gaan snel en er zullen binnenkort weer meer Plug-ins verschijnen. Verder zijn er een aantal kleinere aanpassingen gedaan; het is nu bijvoorbeeld mogelijk om direct vanuit WinRIS ondersteuning te krijgen van de WinRIS Support. Tenslotte zijn er een aantal extra s te verkrijgen; bijvoorbeeld de gratis WinRIS Tweak die voor vele applicatiebeheerders het leven een stuk aangenamer zal maken. In de volgende hoofdstukken wordt bovenstaande uitgebreid toegelicht.

2 WinRIS Nederland bv, versie pagina 2/21 2 DATA-collectief Wat eerder bekend was onder de namen Bedrijvencheck en de Doelgroepselectie valt nu onder de noemer DATA-collectief. Het DATA-collectief is een samenwerkingsverband van partijen met als doel het beste adressenbestand van Nederland te creëren, om daar vervolgens zeer gebruiksvriendelijke diensten op aan te bieden. WinRIS Nederland speelt in dit samenwerkingsbestand een centrale rol. WinRIS CRM profiteert van het DATA-collectief door een aantal substantiële uitbreidingen: het downloaden van contactpersonen verbeterde Bedrijvencheck en Doelgroepselectie 2.1 Downloaden van contactpersonen In vorige versies van WinRIS konden nieuwe bedrijven worden gedownload en eerder gekoppelde bedrijven worden geüpdate. In WinRIS 8.5 kunnen ook de bijbehorende contactpersonen worden gedownload. Dat kan bij een individuele download van een bedrijf; hierbij wordt een tussenscherm getoond waarin geselecteerd kan worden welke contactpersonen moeten worden gedownload. Ook bij de download van een groep bedrijven via een Doelgroepselectie kunnen de bijbehorende contactpersonen worden gedownload. Vóór de download begint, kan de gebruiker instellen welke contactpersonen mee moeten komen. En daarnaast kan men bij een bestaand (gekoppeld) bedrijf vanuit het contactpersoontabblad ontbrekende contactpersonen downloaden. En men kan eigen contactpersonen koppelen aan het DATA-collectief. Daarbij wordt de eigen contactpersoon gematched met de personen in het DATA-collectief en vervolgens in het opvolgende scherm een match-score gegeven.

3 WinRIS Nederland bv, versie pagina 3/21 De download van contactpersonen geschiedt op basis van een persoonlijk profiel bij elke WinRIS-gebruiker. Daarin is vastgelegd: of de gebruiker wel of niet contactpersonen kan downloaden welke functies wel moeten worden gedownload en welke niet 2.2 Aanbieden van contactpersonen Als deelnemer aan het DATA-collectief kunnen er vanuit WinRIS contactpersonen worden aangeboden. Dat kan vanuit het Verkort toevoeg scherm: En ook vanuit de Doelgroepselectie:

4 WinRIS Nederland bv, versie pagina 4/21 De aangeboden contactpersonen worden op het DATA-collectief platform verwerkt. Indien de contactpersoon aan de eisen voldoet krijgt de aanbieder credits uitgekeerd. 2.3 Bericht aan Data-collectief sturen Het DATA-collectief wordt steeds beter door de gegevens die het van de deelnemers krijgt. In WInRIS is het nu mogelijk om (facultatief) aan het DATA-colelctief een bericht te sturen als informatie niet klopt. Dat kan in het algemene DATA-collectief scherm: Of in het scherm van een Doelgroepselectie. In het bericht kan worden aangegeven wat er niet correct lijkt te zijn aan de informatie. Een reden kan worden opgegeven met eventueel een opmerking.

5 WinRIS Nederland bv, versie pagina 5/21 Bijvoorbeeld dat het telefoonnummer niet lijkt te kloppen: 2.4 Aanpassingen Bedrijvencheck / Doelgroepselectie Bij de downloadfunctionaliteit van bedrijven is een nieuw koppelscherm geïntroduceerd. Wanneer bij een bestaand bedrijf de koppeling met het DATA-collectief wordt gestart, kan voortaan heel simpel via dit scherm het bijbehorende bedrijf in de DATA-collectiefdatabase gevonden worden. Het enige dat de gebruiker hoeft te doen is het aan- en uitzetten van vinkvelden. Daarnaast zijn in het rechtermuismenu bij Selecties de opties "BedrijvenCheck", "Koppel bedrijf" en "Koppel contactpersoon" toegevoegd. Daarmee kunnen bedrijven in de database direct vanuit een selectie gekoppeld worden aan het DATA-collectief, zonder eerst het betreffende record in WinRIS te hoeven openen.

6 WinRIS Nederland bv, versie pagina 6/21 Een andere zeer interessante nieuwe optie is dat de gebruiker nu in staat is om bij de Doelgroepselectie alle bedrijven van die selectie in één slag te downloaden. Inclusief de gewenste contactpersonen! 2.5 Licentie: creditsysteem De koppeling met het DATA-collectief geschiedt op basis van downloadcredits. Na de inkoop van credits krijgt de WinRIS-gebruiker de beschikking over de koppeling met het DATA-collectief (inclusief de complete contactpersoondownload) en de Doelgroepselectie. Elke ingekochte credit staat garant voor één mogelijke download of update van een bedrijf of contactpersoon. De status van de ingekochte credits is via het WinRIS-helpmenu inzichtelijk. 2.6 Match en synchronisatie In de nieuwe versie van WinRIS kan ook eenvoudig hele adressenbestanden aan het data-collectief worden gekoppeld. Dit gaat door middel van de match en de synchronisatie. Deze beide diensten vormen samen het hart van het DATA-collectief in WinRIS.

7 WinRIS Nederland bv, versie pagina 7/21 Met de match kan het originele adressenbestanden van uw database tegen de grote database van het DATAcollectief worden gehouden. De overeenkomende bedrijven en contactpersonen worden gekoppeld en verrijkt. Vervolgens worden deze bedrijven met hun contactpersonen met de synchronisatie van alle nieuwe wijzigingen voorzien. Eén en ander werkt erg eenvoudig. Het is een kwestie van selecties maken en een knop indrukken om een matchbestand aan te bieden. En idem dito voor het synchoniseren.

8 WinRIS Nederland bv, versie pagina 8/21 3 Aanpassingen Outlook-synchronisatie 3.1 Lay-out In deze versie van de Outlook Add-in is het instellingenmenu van de buttonbalk naar de menubalk verhuisd. Daarnaast zijn er in de buttonbalk meer opties gekomen voor het eenvoudig koppelen van een Outlook-item aan WinRIS-informatie. Verder is het scherm om te importeren ingrijpend aangepast; de functionaliteit wordt simpeler gepresenteerd waardoor het gebruiksgemak is toegenomen. En in Microsoft Office 2007 wordt nu geprofiteerd van de ribbon van Outlook. Daarin kunnen nu ook WinRISfunctionaliteiten worden gevonden. 3.2 Nieuwe functionaliteiten Als een WinRIS-gebruiker een in WinRIS importeert en het bedrijf of de contactpersoon die bij de hoort nog niet in WinRIS staat, dan kan voortaan al in Outlook het bedrijf of de contactpersoon worden aangemaakt.

9 WinRIS Nederland bv, versie pagina 9/21 Verder kan aan elke agenda-actie en taak in Outlook een bedrijf, contactpersoon, forecast en project van WinRIS worden gehangen. Vervolgens kunnen vanuit Outlook zeer eenvoudig deze gekoppelde bedrijven, contactpersonen, forecasts en/of projecten worden geopend in WinRIS.

10 WinRIS Nederland bv, versie pagina 10/21 4 Standaard ondersteuning Microsoft SQL Vanaf WinRIS 8.5 wordt bij elke nieuwe versie van WinRIS Microsoft SQL Server meegeleverd. Hierdoor krijgt elke WinRIS-gebruiker standaard de beschikking over een snel, robuust en zeer veilig databasesysteem onder de WinRIS-applicatie(s). WinRIS wordt geleverd op een DVD met een installatiemenu die in alle benodigde installatiescenario s voorziet. Onder andere in de installatie van een nieuwe MS SQL Server. SQL Server Express 2008 wordt meegeleverd, maar er kan ook gekozen worden om een al bestaande SQL Server te gebruiken. WinRIS ondersteunt MS SQL 2000 en hoger. De meegeleverde WinRIS-databaseconversie regelt dat alle eerdere databases, ook de Access-databases, worden geconverteerd naar een juiste SQL-database.

11 WinRIS Nederland bv, versie pagina 11/21 5 WinRIS log-inbestand De WinRIS-applicatie heeft altijd uit drie delen bestaan: de software; lokaal of op een Terminal Server geïnstalleerd de database; vroeger Access of SQL Server, tegenwoordig standaard een SQL Server-database de licentie; een bestand waarin de rechten op (delen van) het product vastliggen Hier is in WinRIS 8.5 een deel bijgekomen: het WinRIS log-inbestand Het WinRIS log-inbestand is vergelijkbaar met het licentiebestand. Het is namelijk een tekstbestand (om precies te zijn een xml-bestand) waarin gegevens vastgelegd zijn die bij elke sessie van WinRIS worden gebruikt. In het geval van het log-inbestand zijn deze vastgelegde gegevens de naam van de SQL-server, de naam van de database en de SQL-toegangsgegevens (gebruikersnaam en wachtwoorden) om deze database te kunnen openen. Het log-inbestand wordt naast het centrale licentiebestand geplaatst. Elke individuele WinRIS-gebruiker zal (na het aanwijzen van de licentie) ditzelfde log-inbestand ter beschikking hebben. Dit waarborgt dat elke gebruiker op dezelfde database werkt. Het log-inbestand wordt niet meegeleverd maar wordt gegenereerd tijdens de installatie en/of de databaseconversie. Het is belangrijk om (net zoals voor de database) te regelen dat het WinRIS log-inbestand meekomt in uw dagelijkse back-up.

12 WinRIS Nederland bv, versie pagina 12/21 6 WinRIS Plug-Ins In navolging van andere applicaties als Firefox heeft WinRIS in deze nieuwe versie ook de mogelijkheid tot plugins. Plug-ins zijn gemakkelijk te installeren uitbreidingen van de standaard functionaliteit van WinRIS. Een plug-in kan maatwerk zijn maar er zijn ook al een heel aantal standaard plug-ins beschikbaar (zie verderop in dit hoofdstuk). Er wordt bijvoorbeeld nu gewerkt aan een plug-in die het mogelijk gaat maken om vanuit WinRIS SOCIAL CRM te bedrijven. Anders gezegd; vanuit WinRIS valt te koppelen met bijvoorbeeld LinkedIn. De kosten van de plug-ins zijn op te vragen bij de afdeling Verkoop. 6.1 Google Maps plug-in De Google Maps plug-in maakt een koppeling tussen WinRIS-informatie en de website van Google Maps. Vrijwel alle kaartfunctionaliteit van Google Maps kan hierdoor in WinRIS gebruikt worden, zoals onder andere satellietbeelden, in- en uitzoomen. Hoe werkt het? In WinRIS kan vanuit vrijwel ieder scherm het bijbehorende adres in Google Maps worden opgeroepen. Het resultaat is een kaart met route naar het betreffende adres uit WinRIS, berekend vanaf het standaard thuisadres (bijvoorbeeld uw kantooradres). Tevens wordt informatie gegeven over de afstand, tijdsduur en details van de route en is het mogelijk de kaart en route uit te printen. Een uniek aspect is dat de plug-in integreert met agenda-acties. Hierdoor kunt u navigeren van afspraak naar afspraak. Omdat de kaartinformatie van Google Maps altijd actueel is, kunt u voortaan vanuit WinRIS met de meest recente kaarten navigeren.

13 WinRIS Nederland bv, versie pagina 13/21 De voordelen Met deze functionaliteiten is WinRIS Google Maps ideaal om bijvoorbeeld: * Routes te plannen naar afspraken * Afspraken te plannen en te coördineren voor externe medewerkers * Afgelegde kilometers te berekenen voor declaraties 6.2 SMS plug-in Door een samenwerkingsverband met een SMS-provider kan WinRIS alle klanten een nieuwe (maatwerk) functionaliteit aanbieden. Aangestuurd via de Custom validatie kunnen vanuit WinRIS in allerlei scenario s sms-berichten worden verstuurd. Er kan zo bijvoorbeeld geregeld worden dat medewerkers vlak voor afspraken een sms-bericht krijgen. Of bijvoorbeeld bij het wijzigen van afspraken. Of er kan een sms-bericht worden gestuurd met uw telefoonnummer en adresgegevens aan een klant die bij u op bezoek komt. 6.3 TAPI plug-in Deze plug-in verzorgt het uitbellen vanuit WinRIS met een verscheidenheid aan telefooncentrales. Via dubbelklikken of via de rechtermuisknop op een telefoonnummer kan er worden gebeld.

14 WinRIS Nederland bv, versie pagina 14/21 Een aantal instellingen kan dan worden opgeslagen. Wanneer u de vink 'dit venster niet meer tonen' aanvinkt zal de volgende maal worden gebeld zonder verdere tussenschermen. Als u dit instelscherm weer wilt zien, kunt u uitbellen maar dan met de CTRL toets gelijktijdig ingedrukt. Dan zal het instelscherm weer verschijnen. 6.4 DMCards plug-in WinRIS maakt vanuit een actie contact met een webservice van een ansichtkaart-provider (DMCards). Vervolgens kunnen ansichtkaarten gekozen en verstuurd laten worden naar een persoon uit de WinRISdatabase. Dit zijn trouwens geen digitale ansichtkaarten maar de echte ouderwetse papieren variant!

15 WinRIS Nederland bv, versie pagina 15/ Snel plug-in De Snel Plug-in: een eenvoudige manier om op basis van een sjabloon een te sturen. De Plug-in werkt op basis van een geselecteerde actie, aan de contactpersoon van die actie zal een worden verstuurd. Dit versturen werkt verder op normale wijze via Outlook. De meerwaarde van de Plug-in is vooral dat, op een simpele manier, met behulp van Outlooksjablonen kan worden g d. Instellingen Via Applicatiebeheer moet een map met outlooksjablonen (.OFT bestanden) worden aangewezen. (Hier kunt u lezen hoe u.oft sjablonen maakt.) In de map moeten 1 of meer sjablonen staan. Deze map moet een centrale map en voor alle gebruikers toegankelijk zijn.

16 WinRIS Nederland bv, versie pagina 16/21 En vervolgens kan onder Bestand, Instellingen elke medewerker instellen welke van de sjablonen hij of zij als snelkoppeling in het menu wilt zien. De menuopties krijgen de naam van het sjabloon. Het is ook mogelijk om een keuzescherm met alle sjablonen te tonen. Een versturen * De gebruiker selecteert een actie (in de te-doen-lijst van de agenda of bij een bedrijf, contactpersoon, forecast of project). * De gebruiker klikt op het menu en selecteert de sjabloon die hij / zij wil toepassen. * Vervolgens wordt automatisch (indien nodig) Outlook gestart, de sjabloon getoond en worden eventuele samenvoegvelden gevuld. De mail wordt pas gestuurd als de gebruiker op Verzenden klikt, zo is er nog controle mogelijk. In de sjabloon kunnen samenvoegvelden worden gebruikt. Dit zijn velden uit WinRIS omgeven door dollartekens. Samenvoegveld Omschrijving $Medewerker$ Medewerker naam $Voornaam$ Medewerker voornaam $Functie$ Medewerker functie $ $ Medewerker $Naam$ Bedrijfsnaam $Naam2$ Bedrijfsnaam 2 $Adresregel_1$ Adresregel 1 $Adresregel_2$ Adresregel 2 $Adresregel_3$ Adresregel 3 $Adresregel_4$ Adresregel 4 $Adresregel_5$ Adresregel 5 $Adresregel_6$ Adresregel 6

17 WinRIS Nederland bv, versie pagina 17/21 $CP_TAV$ $CP_Aanhef$ $CP_Naam$ $CP_Voornaam$ $CP_ $ $AC_Datum$ $AC_Tijd$ $AC_Medewerker$ $AC_Omschrijving$ $PR_Omschrijving$ $PR_Straat$ $PR_Huisnummer$ $PR_Toevoeging$ $PR_Postcode$ $PR_Plaats$ $PR_Telefoon$ Contactpersoon t.a.v. Contactpersoon aanhef Contactpersoon naam Contactpersoon voornaam Contactpersoon Actie datum Actie tijd Actie medewerker Actie omschrijving Project omschrijving Project straat Project huisnummer Project huisnummer toevoeging Project postcode Project plaats Project telefoon NB: Deze plug-in werkt samen met Outlook 2003, Outlook 2007 en Outlook Diverse aanpassingen 7.1 Kleine verbeteringen Er zijn tal van kleine verbeteringen in de WinRIS-applicatie. We noemen er een paar: de mogelijkheid om URL s te koppelen aan alle kenmerk- en eigen gegevenstabbladen uitgebreide Webservice informatie in het Helpmenu via het Helpmenu is de Supportwebsite direct benaderbaar via het Helpmenu is direct een Support chatsessie te starten: U krijgt vervolgens contact met een van onze supportmedewerkers. Zij zijn tijdens die chatsessie in staat om (op uw verzoek) met u mee te kijken.

18 WinRIS Nederland bv, versie pagina 18/ Betere ondersteuning van maatwerk In WinRIS 8.5 zijn er nog meer faciliteiten gekomen voor het ontwikkelen van maatwerk. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger geworden om voor gebruikers op maat functionaliteiten toe te voegen. En de mogelijke functionaliteiten zijn rijker geworden. Vrijwel alles kan hierdoor worden verwezenlijkt; denk hierbij aan koppelingen met ERP of financiële pakketten. Enkele nieuwe mogelijkheden: Men kan gemakkelijk extra invoerschermen verwezenlijken. Er kunnen maatwerk menuitems aan de WinRIS menu s worden toegevoegd. Complexe validaties met geautomatiseerde workflows kunnen gemaakt worden. Meerdere maatwerk tools zijn tegenwoordig te combineren. 7.3 Verwijderingen De volgende functionaliteiten zijn verwijderd uit WinRIS: De standaard in WinRIS aanwezige Management-rapportage De ondersteuning van WordPerfect De ondersteuning van Netscape De ondersteuning van MSWord versies 6 en 7 (en daarmee het eerste tabblad in de Mail-merge Wizard)

19 WinRIS Nederland bv, versie pagina 19/21 8 Extra 8.1 WinRIS Tweak WinRIS Tweak is een applicatie waarmee instellingen in de database of het register makkelijk gewijzigd kunnen worden. Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden zoals het opschonen van de database en het exporteren van stamtabellen. Deze applicatie is alleen bedoeld voor mensen die binnen de organisatie als applicatiebeheerder voor WinRIS zijn aangesteld. De tweaktool is voor elke WinRIS-klant met SOHC abonnement gratis te gebruiken. Een opsomming van de functionaliteiten van de tweaktool: register tweaks zoals het tonen van de databasenaam in de menubalk van WinRIS en het aanzetten van debug-logging database tweaks zoals het standaard bovenin het memo zetten van naam/datum en het uitzetten van het controleren op de initialen bij contactpersonen instellingen kopiëren : met deze functionaliteit kunnen de gebruikersinstellingen gekopieerd worden naar (meerdere) andere gebruikers autorisaties kopiëren : met deze functionaliteit kunnen de autorisaties van gebruikers of afdelingen gekopieerd worden naar (meerdere) andere gebruikers of afdelingen zoekschermen aanpassen : zoekvelden toevoegen aan de zoekschermen en aan het grid van de zoekschermen in WinRIS data exporteren : een overzicht exporteren van een stamtabel of de autorisaties van medewerkers en afdelingen uit de WinRIS-database database opschonen : met deze functionaliteit kan de database opgeschoond worden

20 WinRIS Nederland bv, versie pagina 20/ Move2WinRIS Een nieuwe handige tool is Move2WinRIS. Hiermee kunnen documenten, vanuit de Windows Verkenner, gemakkelijk aan acties in WinRIS worden gekoppeld. De tool is geïntegreerd in de verkenner: En vervolgens kan men eenvoudig de aan te maken actie aanpassen en opslaan. Dit gaat door middel van een eigen actiescherm, zonder dat WinRIS geopend hoeft te worden. De kosten van Move2WinRIS zijn op te vragen bij de afdeling Verkoop van WinRIS Nederland

21 WinRIS Nederland bv, versie pagina 21/ DocScan In 2009 is er een nieuwe module beschikbaar: DocScan. Hieronder de tekst van het leaflet. Archiveren van documenten is nog nooit zo gemakkelijk geweest! Met DocScan kunt u in één adem uw gescande documenten doorzetten naar de juiste relatie. U hoeft alleen maar aan te geven bij welk bedrijf het document moet worden opgeborgen. Deze oplossing regelt de rest. Uw scanner of multifunctional kan standaard uw gescande documenten centraal in een map en in pdf-formaat opslaan. Op elk gewenst moment loopt u vervolgens met DocScan door die centrale map heen. Elk afzonderlijk pdf-bestand wordt getoond, mét een extra invoergedeelte daarboven. In dat gedeelte kunnen bij het document zeer eenvoudig de relatiegegevens in WinRIS gezocht en vervolgens automatisch gekoppeld worden. U hoeft dus geen kostbare tijd meer te besteden aan het scannen en koppelen van bestanden en u heeft in één oogopslag overzicht over alle gegevens van uw klanten: een knap staaltje software van WinRIS! Uw gescande documenten zijn centraal geregistreerd en oproepbaar in WinRIS Ieder soort document (ook aantekeningen) kan worden gearchiveerd Versiebeheer Archiveren naar een nieuwe of bestaande actie bij een bedrijf Archiveren naar een bedrijfskenmerktabblad De kosten van DocScan zijn op te vragen bij de afdeling Verkoop.

WinRIS 8.5 plug-ins Editie - releasenotes

WinRIS 8.5 plug-ins Editie - releasenotes WinRIS Nederland bv, 25-1-2012 versie 1.0 - pagina 1/9 1 Inleiding De nieuwste versie van WinRIS is de 8.5 Plug-ins Editie. In navolging van andere applicaties als Firefox heeft WinRIS in deze nieuwe versie

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Scan+ Introductie Met Scan+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

WinRIS. Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem

WinRIS. Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem WinRIS Marketing-, Sales- en Communicatiesysteem Inleiding WinRIS is een marketing, sales- en communicatiesysteem dat eigenhandig is ontwikkeld door WinRIS Nederland b.v. Het systeem wordt ook wel een

Nadere informatie

Installatiehandleiding. Facto minifmis

Installatiehandleiding. Facto minifmis Installatiehandleiding Facto minifmis 1. Installatie Facto MiniFMIS 1.1 Achtergrond Facto MiniFMIS biedt facilitaire organisaties een eenvoudige en gebruikersvriendelijke hulpmiddel bij het uitvoeren van

Nadere informatie

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten.

Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. Werking van de Office Connector, en het oplossen van fouten. De Office Connector zorgt ervoor dat de Microsoft Officeomgeving gebruikt kan worden als ontwerp en genereeromgeving voor documenten waarbij

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

Om te starten met HIPIN, klikt u met de rechtermuisknop op het HIPIN pictogram. Als u hierop klikt, verschijnt onderstaand HIPIN menu.

Om te starten met HIPIN, klikt u met de rechtermuisknop op het HIPIN pictogram. Als u hierop klikt, verschijnt onderstaand HIPIN menu. Verkorte handleiding HIPIN Desktop Integratie HIPIN Desktop Integratie koppelt je Windows Desktop aan jou telefoon. Dat betekent dat je gesprekken kunt bedienen vanaf je desktop en dat je telefoon instellingen

Nadere informatie

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding

Inventus Software. Antum Secured Mail / Message System. Gebruikershandleiding Inventus Software Antum Secured Mail / Message System Gebruikershandleiding 1 Hoe begin ik? 3 2 Wat is er zoal aanwezig in het hoofdprogramma? 3 3 Hoe decoder ik e-mails of tekstberichten? 4 3.1 Decoderen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR

INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR HANDLEIDING INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR 0 0 HANDLEIDING INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR INSTALLATIE EXCHANGE CONNECTOR HANDLEIDING datum: 10-08-2018 1 Inleiding... 1 2

Nadere informatie

Central Station Versie 2.2, 05-05-2011

Central Station Versie 2.2, 05-05-2011 Central Station Versie 2.2, 05-05-2011 2 / 13 Inhoud 1 Inleiding... 5 1.1 Schrijfwijze... 5 1.2 Veel gebruikte termen... 5 1.3 Afkortingen... 5 1.4 Meer informatie... 5 1.5 Doel van de handleiding... 6

Nadere informatie

Outlook koppeling ChainWise

Outlook koppeling ChainWise Outlook koppeling ChainWise Product ChainWise Bedrijfssoftware Datum 6-11-2018 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke

Nadere informatie

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER-

Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Gebruikershandleiding -ICT BEHEERDER- Inhoudsopgave 1. LET OP... 3 2. Inloggen... 4 3. Naar de beheeromgeving... 5 3.1 Tabbladen en menubalk... 5 4. School... 6 5. Licenties... 7 6. Groepen... 7 6.1 Licenties

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Handleiding Reinder.NET.Tasks.SQL versie 2

Handleiding Reinder.NET.Tasks.SQL versie 2 Handleiding Reinder.NET.Tasks.SQL versie 2 Reinder Stolte Tramstraat 33 8771RR Nijland Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Installeren en configureren... 3 3 Taken instellen... 4 3.1 Taskname (Taaknaam) verplicht

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software 7 Relatiebeheer 7 Verkoop

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

Landelijk Indicatie Protocol (LIP)

Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Handleiding Landelijk Indicatie Protocol programma pagina 1 of 18 Landelijk Indicatie Protocol (LIP) Welkom bij LIP Lip is ontstaan uit een toegevoegde module aan het kraamzorg administratie pakket van

Nadere informatie

Installatie van een update Versie 10

Installatie van een update Versie 10 Installatie van een update Versie 10 Inhoudsopgave 1 INLEIDING 4 2 NOTEER BELANGRIJKE GEGEVENS 5 3 MAAK EEN BACKUP 6 4 DOWNLOAD HET INSTALLATIEPROGRAMMA 7 5 INSTALLEER DE NIEUWE UPDATE OP ÉÉN WERKSTATION

Nadere informatie

Handleiding UniDis Agendakoppeling

Handleiding UniDis Agendakoppeling Handleiding UniDis Agendakoppeling Handleiding versie 1.0 Gebaseerd op Agendakoppeling 1.1.2 1 Introductie De UniDis Agendakoppeling is ontwikkeld om een actieve koppeling te maken tussen uw Unit 4 Multivers

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

Handleiding JOIN NOW

Handleiding JOIN NOW Handleiding JOIN NOW Inleiding JOIN NOW is het hulpprogramma waarmee rechtstreeks bestanden vanuit de Microsoft Office applicaties kunnen worden opgeslagen in JOIN het document management systeem dat we

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Zeon PDF Driver Trial

Zeon PDF Driver Trial Zakelijke software voor verkoop, dienstverlening en administratie Handleiding module Document Uitgaande correspondentie genereren Uitgaande correspondentie terugvinden Persoonlijk geadresseerde mailings

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

Handleiding Job voor gebruikers

Handleiding Job voor gebruikers Handleiding Job voor gebruikers I Handleiding Job voor gebruikers Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Werking van de Job 2... 2 1.1 Wat is een job?... 2 1.2 Selecteer de personeelsdatabase... 3 1.3 Is de job gestart?...

Nadere informatie

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0.

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0. Handleiding Documentbeheer Handleiding Declareren Versie 3.0.0.3 PlanCare 2 elektronisch cliënten dossier G2 Paramedici het EPD voor paramedici INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Gebruik van de module...

Nadere informatie

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix

EUROFACE Financial Services B.V. - PEOPLE IN SOFTWARE - HDN in Finix HDN in Finix Datum : 1 Juli 2011 Versie : 2.0 Printdatum: 1-7-2011 10:45 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 : Inleiding... 3 Hoofdstuk 2 : Starten met HDN binnen Finix... 3 2. 1. Invullen HDN gegevens binnen Finix...

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice

SnelStart. Stappenplan. SBR btw-aangifte met SnelStart 12. Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Status: Definitief Auteur: Selfservice SnelStart Stappenplan SBR btw-aangifte met SnelStart 12 Datum: 18-4-2014 Versie: 0.5 Inleiding Vanaf 1 januari 2014 is het verplicht om de btw-aangifte te versturen volgens de Standard Business Reporting

Nadere informatie

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming

Documentatie Installatie Instructie. Microsoft Outlook: RPC over HTTPS. De Dierenbescherming Documentatie Installatie Instructie Microsoft Outlook: RPC over HTTPS De Dierenbescherming Auteur: Michel Koelewijn ICT Servicedesk Dierenbescherming Scheveningseweg 58 Postbus 85980, 2508 CR Den Haag

Nadere informatie

Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016

Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016 Handleiding Activiteiten Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Algemeen... 3 1.2 Handleiding activiteiten... 3 1.3 Referentiedocumenten...

Nadere informatie

ORBIS SOFTWARE BENELUX BV RELEASE NOTES WORKFLOW4U Release Notes WORKFLOW4U. Versie ORBIS SOFTWARE BENELUX BV

ORBIS SOFTWARE BENELUX BV RELEASE NOTES WORKFLOW4U Release Notes WORKFLOW4U. Versie ORBIS SOFTWARE BENELUX BV Release Notes WORKFLOW4U Versie 1.6.2 ORBIS SOFTWARE BENELUX BV WORKFLOW4U VERSIE 1.6.2 RELEASE NOTES RELEASE DATUM: 18-06-2018 1 Nieuwe functionaliteiten... 2 SQL Server Reporting Services (SSRS) integratie

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Act! CRM KVK Business Connector. Handleiding

Act! CRM KVK Business Connector. Handleiding Act! CRM KVK Business Connector Handleiding Inleiding Wilt u de invoer van adres- en bedrijfsgegevens vergemakkelijken in Act! CRM? Verzekerd zijn van complete en actuele relatiegegevens? Efficiënter werken

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software versie 18 6 Administratie

Nadere informatie

Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013

Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013 AdvertentieHOSTER Verdronkenoord 17 1811 BB Alkmaar Telefoon: 072-2010200 Fax: 072-2010202 Email: info@advertentiehoster.nl Handleiding Adscan 2 (Beta) Datum: 04-05-2013 Inleiding Software downloaden Taalkeuze

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP

Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening. 11 april 2007 ZorgTTP Installatie- en gebruikshandleiding Risicoverevening 11 april 2007 ZorgTTP Inleiding In het kader van Risicoverevening wordt gepseudonimiseerd informatie aangeleverd aan het College voor Zorgverzekeringen

Nadere informatie

WinRIS Outlook Add-in

WinRIS Outlook Add-in WinRIS Outlook Add-in WinRIS Outlook Add-in 3 Inhoudsopgave Inleiding 5 De Outlook Add-in 7 De installatie van de WinRIS Outlook Add-in 7 De Outlook Add-in instellen 8 De systeeminstellingen 9 Gebruikersinstellingen

Nadere informatie

TOOL MJOB HANDLEIDING

TOOL MJOB HANDLEIDING TOOL MJOB HANDLEIDING Tool MJOB Handleiding Tool MJOB Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene voorwaarden René Tijssen Postbus 20014, 2500 EA Den Haag Abonnementen

Nadere informatie

Cashflow versie 5.1. Handleiding voor installeren en gebruik van de BETA versie. BankingTools.nl, augustus 2017, Ref

Cashflow versie 5.1. Handleiding voor installeren en gebruik van de BETA versie. BankingTools.nl, augustus 2017, Ref Cashflow versie 5.1 Handleiding voor installeren en gebruik van de BETA versie. Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u

Nadere informatie

Winrar. door verhaegen

Winrar. door verhaegen Winrar door verhaegen 1. Inleiding WinRar is software dat gebruikt wordt om bestanden in te pakken en om deze uit te pakken. Het is de Windowsversie van Rar Archiver, een archiefprogramma dat ongeveer

Nadere informatie

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop

NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING. 3.2.1. Eigenschappen knop Handleiding NACSPORT TAG&GO HANDLEIDING 1. Introductie 2. Configureren en bestellen 3. Sjabloon (categorieën en descriptors) 3.1 Lijst sjablonen 3.2 Sjablonen bewerken 3.2.1. Eigenschappen knop 4. Analyseren

Nadere informatie

Tool Calculeren. Handleiding

Tool Calculeren. Handleiding Tool Calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten Hanzestraat 1,

Nadere informatie

Taxis Pitane Transparantie. Censys BV Eindhoven

Taxis Pitane Transparantie. Censys BV Eindhoven Taxis Pitane Transparantie Censys BV Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Transparantie... 3 Taxis Pitane Transparantie in gebruik... 4 Tabblad Instellingen... 4 Tabblad Logboek... 5 Tabblad Licentie...

Nadere informatie

Handleiding 4CIS Synchro

Handleiding 4CIS Synchro Zakelijke software s voor verkoop, dienstverlening en administratie Handleiding 4CIS Synchro Optimale ondersteuning van uw frontoffice Optimale communicatie tussen uw frontoffice en backoffice 4CIS InfoBase

Nadere informatie

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl. Handleiding

Tool Calculeren voor GWWkosten.nl. Handleiding voor GWWkosten.nl Tool Calculeren Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten

Nadere informatie

SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden.

SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden. SAP Mobile Documents SP 05 Hoe het werken met de nieuwste versie nog makkelijker is geworden. Documentnummer: 1.0 Datum: 4-1-2016 Auteur: SANDER MAES Rompertdreef 1b 5233 ED s-hertogenbosch Postbus 86

Nadere informatie

Handleiding Amyyon Care Algemeen. Rondomzorg

Handleiding Amyyon Care Algemeen. Rondomzorg Handleiding Amyyon Care Algemeen Inhoudsopgave 1 In- en Uitloggen in Amyyon Care... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Wachtwoord wijzigen... 4 1.3 Uitloggen... 5 2 Bediening en gebruik... 6 2.1 Knoppen en functietoetsen...

Nadere informatie

ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv

ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv ZEKER WETEN-tool MJO-begroting Een uitgave van Reed Business bv Helpdesk Uitgever Adres Abonnement Klantenservice 0900-235 63 98 ( 0,45 per minuut) technische.helpdesk@reedbusiness.nl M.M.M. Gianotten

Nadere informatie

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl

Captain Reader. E-captain help E-captain help http://help.e-captain.nl 1 / 7 Captain Reader De e-captain reader is een applicatie om een automatische koppeling tussen Microsoft Word en e-captain tot stand te brengen. Zo kunt u op een eenvoudige manier uw gegevens uit e-captain

Nadere informatie

Upgrade naar People Inc 3.5.0

Upgrade naar People Inc 3.5.0 I Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 1 1.1 Installeren... van de upgrade 2 1.2 Uitvoeren... van de upgrade 5 1.3 Installatie... Applicatie Server 9 1.4 Installatie... Gebruikers programma's 15 1.5 Afronding...

Nadere informatie

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren...

1 Algemeen... 2. 2 Inloggen in Basecone... 2. 3 Aanleveren van documenten... 3. 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4. 5 Autoriseren... blz. 1 HANDLEIDING BASECONE Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 2 Inloggen in Basecone... 2 3 Aanleveren van documenten... 3 4 Commentaar toevoegen aan documenten... 4 5 Autoriseren... 5 6 Archiveren en opvragen

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software & Mamut Online Desktop

Nieuw in Mamut Business Software & Mamut Online Desktop News in version 12.5 Mamut Business Software Introductie Nieuw in Mamut Business Software & Mamut Online Desktop Versie 14 MBS.BKL.EB.NL.140.2 1 Introductie INTRODUCTIE Mamut werkt continu aan het verbeteren

Nadere informatie

Installatie Avalanche Windows

Installatie Avalanche Windows Installatie Avalanche Windows Deze handleiding beschrijft de stappen om software voor Avalanche Windows op een huidige omgeving te updaten en te installeren. Tijdens deze installatie, kunnen anders gebruikers

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook

Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versleutelen e-mail met Microsoft Outlook Versie 2.0 Datum 25 november 2014 Status definitief (UZ68.01) UZI-register Ondertekenen e-mail met Microsoft Outlook versie 2.0 definitief (UZ69.03) 24 november

Nadere informatie

NIS Notarieel Informatie Systeem

NIS Notarieel Informatie Systeem INSTALLATIEHANDLEIDING CONVISO ID-SCAN NIS Notarieel Informatie Systeem Sportlaan 2h, 818 BE Heerde T (0578) 693646, F (0578) 693376 www.vanbrug.nl, info@vanbrug.nl 2014 Van Brug Software B.V. Hoewel deze

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

INSTALLATIEHANDLEIDING

INSTALLATIEHANDLEIDING INSTALLATIEHANDLEIDING Update van uw Mamut programma EEN GEDETAILLEERDE STAP-VOOR-STAP BESCHRIJVING VAN HOE U EEN UPDATE KUNT MAKEN VAN UW MAMUT BUSINESS SOFTWARE PROGRAMMA (VAN VERSIE 9.0 OF NIEUWER).

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Mailing Delux handleiding

Mailing Delux handleiding Mailing Delux handleiding Datum: 6-11-2017 Versie: 1.0 Omschrijving: Hulp bij het maken van een Mailing Delux. Hierbij kunnen veel meer selecties worden gemaakt dan bij de 'Standaard mailing'. Aanmaken

Nadere informatie

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc

Workshop CCleaner. Onderhoudsbeurt voor uw pc Workshop CCleaner Onderhoudsbeurt voor uw pc CCleaner is een gratis programma dat uw pc grondig onder handen neemt en allerlei ongewenste softwarerestjes en overbodige bestanden verwijdert. Niet alleen

Nadere informatie

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding

Tool Calculeren voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Handleiding voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl V2011.03.1 Tool Calculeren Voor Bouwkosten.nl en BeheerEnOnderhoudkosten.nl Een uitgave van Sdu Uitgevers bv Uitgever Adres Abonnement Klantenservice Algemene

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Web Cursisten Manager WCM

Web Cursisten Manager WCM Web Cursisten Manager WCM 2011, Behoudens de in de Auteurswet van 1912 gestelde uitzonderingen mag niets uit deze documentatie worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl

Aan de slag met Office2Go Voor Windows. Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl Aan de slag met Office2Go Voor Windows Office2Go +31 (0)88 053 64 64 www.office2go.nl WELKOM U heeft voor Office2Go gekozen als uw ICT oplossing. Voordat wij de omgeving voor u gereed maken en u aan de

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Agenda+ is ontwikkeld om een koppeling mogelijk te maken tussen Unit 4 Multivers acties en Microsoft Outlook agenda- en taakitems.

Agenda+ is ontwikkeld om een koppeling mogelijk te maken tussen Unit 4 Multivers acties en Microsoft Outlook agenda- en taakitems. Handleiding Agenda+ Introductie Agenda+ is ontwikkeld om een koppeling mogelijk te maken tussen Unit 4 Multivers acties en Microsoft Outlook agenda- en taakitems. Waarom Agenda+? Agenda+ is ontstaan vanuit

Nadere informatie

Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik

Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik Handleiding Coligo Connect installatie en gebruik Version 1.0 Content 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 2. Installeren en in gebruik nemen van Coligo Connect... 3 2.1 Downloaden... 3 2.2 Installeren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3

Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 Gebruikershandleiding ATTACHTINGIT - VERSIE 3 24-05-2019 www.smartlockr.eu Inhoudsopgave Inleiding... 2 Werkwijze plug-in... 3 Veilig versturen van bijlagen... 4 Zie je geen zijpaneel?... 5 Let op: cache-modus

Nadere informatie

Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x)

Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x) Rodin installatiehandleiding (vanaf versie 2.1.xxx.x) Introductie De Rodin applicatie bestaat uit een programma en een database. Het programma zal altijd lokaal op uw computer worden geïnstalleerd, terwijl

Nadere informatie

Handleiding Migratie. Bronboek Professional

Handleiding Migratie. Bronboek Professional Handleiding Migratie Bronboek Professional Laatste wijziging: 25/02/2015 Inhoudsopgave Controles en acties vooraf pag. 1 Installatie en configuratie Microsoft SQL met de Bronboek Helpdesk Tool pag. 3 Migratie

Nadere informatie

SCENARIO ADVIES INSTALLATIEHANDLEIDING. Versie 1.3

SCENARIO ADVIES INSTALLATIEHANDLEIDING. Versie 1.3 SCENARIO ADVIES INSTALLATIEHANDLEIDING Versie 1.3 1 Handleiding Installatie Scenario Advies... 1 2 Voorbereiding installatie Scenario Advies... 1 2.1 Downloaden programmatuur... 2 3 Serverinstallatie Scenario

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

ChainWise digitaal factureren

ChainWise digitaal factureren ChainWise digitaal factureren Product ChainWise Bedrijfssoftware Jaar 2016 Alle rechten voorbehouden aan ChainWise Niets in deze uitgave mag worden gebruikt in welke vorm dan ook zonder schriftelijke toestemming

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine

Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Hoofdstuk 1 Afbeeldingen scannen via Intramed OnLine Voortaan kunt u in Intramed OnLine gebruik maken van uw scanner U kunt van deze functionaliteit gebruik maken als u een Basic of Dynamisch account heeft,

Nadere informatie

Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins

Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins Instructies voor het downloaden van nieuwsbulletins Inleiding Met het RTV AudioDownload Tool kan ieder uur het laatste nieuwsbulletin worden gedownload en beschikbaar worden gesteld voor de omroep automatisering

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online

Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online // Mamut Business Software Nieuw in Mamut Business Software en Mamut Online Inhoud Voorwoord 3 Nieuwe versie 3 Over updates naar een nieuwe versie 4 Nieuw in Mamut Business Software versie 18.0 en 18.1

Nadere informatie

Update Autoflex naar 9.2x.xx

Update Autoflex naar 9.2x.xx Update Autoflex naar 9.2x.xx Midden Engweg 15b 3882 TS Putten telefoon (0341) 375 180 fax (0341) 375 188 internet: www.autoflex.nl email : info@autoflex.nl IBAN NL25 RABO 0354 2405 01 BTW nr. 8113.33.632.B.01

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool

Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Priva Blue ID Network scanner / Syslog Tool Versie 1.3.15.0 Bladzijde 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie:... 3 Systeemeisen:... 4 Installeren op een SX100:... 5 De Werking:... 6 Scannen van

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.3

OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology. Versie 2.3 OTYS e-mail in Microsoft Outlook OTYS Recruiting Technology Versie 2.3 OTYS Recruiting Technology OTYS Academy E: academy@otys.nl Datum 13-5-2014 Adres- en contactgegevens OTYS Nederland Landjuweel 52

Nadere informatie

Beheerdershandleiding

Beheerdershandleiding Beheerdershandleiding OpusFlowCRM binnen een NT Netwerk en/of Terminal Server DEZE HANDLEIDING IS NIET BEDOELD VOOR INSTALLATIE OP LATOPS/OFFLINE WERKSTATIONS! OpusFlowCRM is een product van: OpusFlow

Nadere informatie

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties

De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 5.0 activeren... 2 Automatisch activeren via

Nadere informatie

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP)

Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Eenvoudig overstappen naar Windows 7 (ik heb Windows XP) Werk je met Windows XP? Hoewel Windows 7 dan geen upgrade-installatie ondersteunt, kun je toch eenvoudig van Windows XP naar Windows 7 overstappen

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.3 Datum 07-10-14 Handleiding Serviceportal Versie 1.3 Datum 07-10-14 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie