OPENBARE VERGADERING 2. AANDUIDING WAARNEMEND VOORZITTER GEMEENTERAAD

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OPENBARE VERGADERING 2. AANDUIDING WAARNEMEND VOORZITTER GEMEENTERAAD"

Transcriptie

1 GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 JUNI 2013 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. VERSLAG VORIGE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare zitting van 30 mei AANDUIDING WAARNEMEND VOORZITTER GEMEENTERAAD In toepassing van artikel 8, 4 van het Gemeentedecreet, heeft voorzitter Gerd Adriaensen de heer Nico Vissers aangeduid als waarnemend voorzitter van de gemeenteraad bij verhindering of tijdelijke afwezigheid. De gemeenteraad neemt hiervan akte, alsook van het feit dat de voorzitter tijdelijk afwezig is op 27 juni LOKALE POLITIE: BEGROTINGSREKENING EN RESULTATENREKENING BALANS PER 31 DECEMBER 2012 Goedkeuring. 4. LOKALE POLITIE: MOBILITEITSCYCLUS 2013/4 De gemeenteraad dient de ambten aan te duiden die voor mobiliteit in aanmerking komen, op advies van de korpschef. De behoeftebepaling van de 4 e cyclus 2013 dient aan de Directie van de Mobiliteit en het Loopbaanbeheer te worden meegedeeld, voor 6 september Er wordt hierbij besloten om volgende plaatsen open te stellen: Operationeel kader: - 1 betrekking van hoofdinspecteur van politie ELPZ - 1 betrekking van hoofdinspecteur van politie openbare orde - 1 betrekking van hoofdinspecteur van politie functioneel beheer - 1 betrekking van commissaris van politie ELPZ - 1 betrekking van inspecteur van politie ELPZ. Tevens dient de gemeenteraad de selectiemodaliteiten te bepalen. Hierbij wordt besloten om volgende voorwaarden te weerhouden: - voorwaarde 2: het in aanmerking nemen voor alle kandidaten van het gemotiveerd advies van de korpschef onder wiens bevoegdheid de vacante bediening valt - voorwaarde 5: het in aanmerking nemen van het advies van een selectiecommissie - voorwaarde 6: het organiseren van één of meer tests of geschiktheidsproeven (voor de betrekking van commissaris).

2 Tevens wordt besloten om te voorzien in een mobiliteitsronde die voor eenzelfde functionaliteit geldig is tot de publicatie van de 2 de navolgende cyclus. 5. AGBS: JAARREKENING 2012 Overeenkomstig artikel 40 van de door de gemeenteraad in zitting van 30 mei 2013 opnieuw vastgestelde statuten van het Autonoom Gemeentebedrijf Schoten (AGBS), legt de raad van bestuur van het AGBS de jaarrekening van het voorbije boekjaar 2012 ter goedkeuring voor aan de gemeenteraad. De gemeenteraad - neemt akte van de verslagen van de commissarissen - hecht goedkeuring aan de jaarrekening verleent kwijting aan de leden van de raad van bestuur - verleent kwijting aan de leden van het college van commissarissen. 6. AGBS: TOEKENNING SUBSIDIES IN KAPITAAL VOOR ONROERENDE INVESTERINGEN 2013 Hiernavolgende subsidies voor onroerende investeringen worden toegekend aan het AGBS: - renovatie luchtbehandelingskasten SH Vordenstein ,01 - vernieuwen regenwaterafvoer SH Vordenstein ,50 - vernieuwen klokputten doucheruimten SH Vordenstein 1.843,40 - verrekening afwerking bekleding luifel dak conciërgewoning ,02 - meerprijs afwerking keuken (nispanelen) woning cafetaria 543,00 7. KERKFABRIEKEN: JAARREKENING 2012 Iedere kerkraad stelt jaarlijks de rekening van de kerkfabriek van het voorgaande jaar vast en dient ze voor 1 maart in bij het centraal kerkbestuur. De rekeningen worden jaarlijks voor 1 mei samen bij de gemeenteoverheid ingediend door het centraal kerkbestuur waaronder de kerkfabrieken ressorteren. De rekeningen zijn onderworpen aan het advies van de gemeenteraad (uit te brengen binnen een termijn van vijftig dagen) en aan de goedkeuring van de provinciegouverneur. De rekeningen 2012 van de kerkfabrieken: - O. L. Vrouw Koningin - Sint-Filippus - Sint-Jozef - H. Familie - Sint-Cordula - H. Hart werden ontvangen op 14 mei De gemeenteraad geeft hierover gunstig advies.

3 8. OCMW: JAARREKENING 2012 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Schoten keurde in zitting van 19 juni 2013 de jaarrekening over het dienstjaar 2012 goed. Deze jaarrekening bestaat uit de balans per 31 december 2012, de exploitatierekening 2012, de toelichtingen en de berekening van de gemeentelijke toelage. De gemeenteraad neemt kennis van deze documenten. 9. BEGROTINGSREKENING EN RESULTATENREKENING BALANS PER 31 DECEMBER 2012 Goedkeuring. 10. WIJZIGING SUBSIDIEREGLEMENTEN GROENDAKEN EN HEMELWATER 2013 Op 7 mei 2013 meldde de Vlaamse Overheid via de caplo-mailing dat de terugbetaling van de uitgekeerde subsidies voor groendaken (100 %) en hemelwater (50 %) enkel nog geldt voor dossiers die tot en met 31 december 2013 bij de gemeente ingediend worden. De samenwerkingsovereenkomst loopt op deze datum ten einde en hiermee eindigt ook de terugbetaling van de door de gemeente uitbetaalde subsidies. In het gemeentelijke subsidiereglement groendaken 2013 wordt echter volgende uiterste indiendatum vermeld: 4 1. Dit subsidiereglement geldt voor de periode 1 januari 2013 tot 31 december Het subsidiebedrag wordt toegekend voor aanvragen met factuurdatum tussen 1 januari 2013 en 31 december De aanvraagformulieren dienen ons te bereiken vóór 1 juli In het gemeentelijk subsidiereglement 2013 duurzaam hergebruik en/of infiltratie hemelwater wordt volgende uiterste indiendatum vermeld: 4.1 Dit subsidiereglement geldt voor de periode 1 januari 2013 tot en met 31 december De aanvraagformulieren dienen ons te bereiken vóór 1 juli De gemeenteraad wijzigt de indiendatum in de huidige subsidiereglementen groendaken en hemelwater in 31 december 2013 (in plaats van 1 juli 2014). Alle dossiers die de gemeente voor deze datum bereiken, worden volledig of voor 50 % terugbetaald door de Vlaamse Overheid. De dossiers die na 31 december 13 worden ingediend, ontvangen echter geen subsidie meer gebaseerd op het subsidiereglement Deze wijziging zal uitgebreid naar de bevolking gecommuniceerd worden! 11. HERBEVESTIGING DEELNAME CAMPAGNE 'KLIMAATNEUTRALE GEMEENTE 2020' De provincie Antwerpen wil tegen 2020 op een duurzame manier een klimaatneutrale organisatie worden. Dit wil zeggen dat ze de eigen uitstoot van CO 2, N 2 O en CH 4 tegen 2020

4 naar nul wenst te reduceren. De provincie neemt hiermee haar verantwoordelijkheid in het klimaatbeleid op en bereid zich voor op de Europese richtlijnen die meer en meer inzetten op het lokale klimaatbeleid. Daarnaast biedt de provincie de gemeenten ondersteuning aan via de campagne klimaatneutrale gemeente 2020 om dit engagement samen met hen aan te gaan. De campagne vormt een ideale opvolger van het in 2012 afgelopen Kyotoprotocol. Aangezien een groot deel van de broeikasgasuitstoot van de gemeente veroorzaakt wordt door het eigen gebouwenpark, zal de campagne zich voor een groot deel hiertoe richten. De gemeente bereidt zich hiermee voor op de Europese richtlijn die stelt dat tegen 2019 elk nieuw overheidsgebouw energieneutraal dient te zijn. Het unieke voordeel is dat investeringen op dit vlak het potentieel hebben zichzelf terug te verdienen aangezien prognoses stellen dat de energiekost enkel zal blijven toenemen. Het college van burgemeester en schepenen keurde op 29 december 2011 dit engagement voor de gemeente Schoten reeds goed. Gelet op de ingang van een nieuwe bestuursperiode wordt nu gevraagd dit engagement te herbevestigen (zowel door college van burgemeester en schepenen als gemeenteraad). Binnen de provincie Antwerpen ondertekenden reeds 33 gemeenten dit engagement. De provincie Antwerpen ontwikkelt in uitbreiding op de campagne klimaatneutrale organisatie 2020 ook ondersteuning voor de Europese campagne Convenant of Mayors (burgemeestersconvenant). Deze campagne heeft tot doel de broeikasgassen op het gehele grondgebied van de gemeente met minimaal 20 % te reduceren. De gemeente Schoten voert reeds doorlopend verschillende klimaatacties uit binnen de organisatie (bv energieboekhouding, plaatsing hernieuwbare energie-installaties, aankoop groene stroom, renovatie gebouwen, ). Vanzelfsprekend is er steeds ruimte voor verbetering en dient er blijvend ingezet te worden op energiebesparing. Deze campagne kadert al deze bestaande acties en geeft tevens duidelijk aan dat de gemeente naar de toekomst toe ook ten volle voor een duurzaam klimaatbeleid wil gaan. Concrete engagementen: - een klimaatneutrale organisatie in 2020 te zijn volgens de methodiek van de provincie; - via een inventaris de broeikasgasuitstoot van de eigen werking in kaart te brengen; - op zoek te gaan naar efficiënte acties om de broeikasgasuitstoot te verminderen en deze uit te voeren; - personeel voor de uitvoering van de campagne te voorzien; - middelen te voorzien voor uitvoering van de meest efficiënte acties; - te communiceren over de uitvoering van deze acties via het communicatieplatform vriend van ; - vanaf 2020 middelen te voorzien om resterende uitstoot te compenseren. De gemeente herbevestigt deelname aan de campagne.

5 12. WIJZIGINGEN ARBEIDSREGLEMENT Volgende wijzigingen dienen in het Arbeidsreglement te worden ingeschreven: 1. Berekeningsbasis voor overloon, toeslagen en dringende oproepen Naar aanleiding van de wijziging aan de Rechtspositieregeling m.b.t. de berekeningsbasis voor overloon, toeslagen en dringende oproepen (zie gemeenteraadsbesluit van 28 maart 2013) moeten de desbetreffende artikels in het Arbeidsreglement worden aangepast. 2. Gebruikers van badge voor tikklok Wegens het ingebruiknemen van een tikklok in de gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord, maken het administratief personeel en de schoonmaaksters van de GAMW gebruik van een badge en dienen zij niet langer virtueel (via de computer) in te tikken. Artikel 16 van het Arbeidsreglement dient in die zin te worden aangepast. 3. Bijkomende verloven De halftijdse vervroegde uittreding en de vrijwillige vierdagenweek zijn verlofstelsels waar personeelsleden van lokale besturen, sinds 1 januari 2013, geen gebruik meer kunnen van maken. Artikel 26 van het AR moet worden aangepast. 4. Dienstvrijstellingen De regeling m.b.t. dienstvrijstelling voor bloedgiften werd gewijzigd (zie wijzigingen RPR, gemeenteraadsbesluit van 28 maart 2013). Artikel 27 4 van het AR moet worden aangepast. 5. Welzijn op het werk Sinds 1 januari 2013 is het personeelslid, tevens aangesteld als vertrouwenspersoon, met pensioen. Momenteel is nog geen nieuwe interne vertrouwenspersoon aangesteld. Zijn naam en gegevens dienen te worden geschrapt. 6. Het toezichthoudend personeel Volgende wijzigingen dienen te gebeuren aan artikel 55: Het toezichthoudende personeel: - de nieuwe functie van stafmedewerker integrale veiligheid moet onder coördinator integrale veiligheid worden ondergebracht - de assistent-dienstleiders van de bibliotheek werden aangeduid als beoordelaars van de bibliotheekassistenten en administratief assistenten die onder hun afdeling resorteren, vandaar dat de functies van bibliotheekassistent en administratief assistent niet langer onder het gezag en toezicht van de dienstleider vallen - de nieuwe functie van milieudeskundige/handhaver en van groendeskundige komen onder het gezag van de milieuambtenaar (diensthoofd) 7. EHBO Update van de personeelsleden die een brevet hebben van EHBO.

6 8. Plaats van de EHBO-koffer Update van de lijst met de plaatsen waar zich EHBO-koffers bevinden. 9. Hoofdstuk 15: Inlichtingen Update van namen en van diensten waar nodig. 10. Bijlage II: Formulier aangifte wijzigingen persoonsgegevens gemeentepersoneel In bijlage II wordt het formulier aangifte wijzigingen persoonsgegevens gemeentepersoneel vervangen. 11. Bijlage III: Uurroosters Sommige uurroosters werden aangepast. De uurroosters in het Arbeidsreglement dienen overeenkomstig te worden gewijzigd. 12. Internet- en policy In de gemeenteraad van 29 november 2012 werd de internet- en policy uitgebreid. Deze nieuwe uitgebreide versie vervangt de in bijlage XI van het AR opgenomen internet- en e- mailpolicy. Deze materie werd voorgelegd aan de vergadering van het Syndicaal Onderhandelingscomité van 4 juni De gemeenteraad keurt deze wijzigingen aan het Arbeidsreglement goed. 13. CONTRACTUEEL KADER ONBEPAALDE DUUR STAFMEDEWERKER PERSONEELSZAKEN Met de interne personeelsmobiliteit van het diensthoofd personeelsdienst naar afdelingshoofd, biedt zich een opportuniteit aan om geleidelijk aan de personeelsdienst van de gemeente en die van het OCMW nauwer te laten samenwerken. Een van de afspraken die hiertoe gemaakt werden is de aanwerving van een contractuele medewerker onbepaalde duur op B-niveau door de gemeente (hiervoor dient een contractueel kader te worden vastgesteld) die halftijds voor de gemeente en halftijds voor het OCMW zal werken via een beheersovereenkomst. Deze persoon, die vooral HRM-taken krijgt toebedeeld (vorming, evaluatie, ziekteverzuim, competentiemanagement, vertrouwenspersoon), moet beide organisaties leren kennen en geleidelijk aan alle HRM-processen van beide organisaties op elkaar afstemmen om zo van onderuit de synergie tussen de beide diensten (organisaties) voor te bereiden. Deze materie werd voorgelegd aan de vergadering van het Syndicaal Onderhandelingscomité van 4 juni De gemeenteraad keurt de contractuele personeelsformatie onbepaalde duur van 1 voltijdse betrekking met de graad van stafmedewerker personeelszaken (B1-B2-B3) goed.

7 14. PERSONEELSFORMATIEWIJZIGING DIENST BURGERZAKEN Bij de dienst burgerzaken gaan 2 voltijds vastbenoemde administratief medewerkers met pensioen op respectievelijk 1 maart 2014 en 1 juni Om de continuïteit van de dienstverlening te kunnen verzekeren, wordt voorgesteld om deze 2 voltijdse statutaire betrekkingen te vervangen door 2 x een 4/5 de statutaire betrekking van administratief medewerker. Bovendien zal in de toekomst 1 voltijdse statutaire betrekking van administratief medewerker, niet meer statutair begeven worden maar wel als gesco-functie. Deze laatste statutaire betrekking dient dan ook in een uitdovend kader te worden geplaatst. Deze materie werd voorgelegd aan de vergadering van het Syndicaal Onderhandelingscomité van 4 juni De gemeenteraad keurt deze wijziging aan de organieke personeelsformatie administratieve graden bij het statutair gemeentepersoneel goed. 15. VASTSTELLEN BRUGDAGEN 2014 In 2014 vallen 2 feestdagen (i.c. 1 en 2 november 2014) in een weekend. Voorgesteld wordt om deze 2 feestdagen te gebruiken om te bruggen op 30 mei (d.i. vrijdag na O. H. Hemelvaart) en op 10 november 2014 (d.i. maandag voor 11 november). Deze materie werd voorgelegd aan de vergadering van het Syndicaal Onderhandelingscomité van 4 juni 2013 en een eenparig protocol van akkoord werd getekend. De gemeenteraad stelt de brugdagen 2014 voor het gemeentepersoneel vast. 16. REGLEMENT OP HET PLAATSEN EN GEBRUIKEN VAN EEN BRANDWEERKLUIS Brandweer Schoten zal in de toekomst gebruik maken van het systeem van sleutelkluizen waarvoor toegang wordt verschaft tot bedrijven, instellingen, scholen. Hiertoe wordt een sleutelkluis geïnstalleerd in de 1 e autopomp. Met de lopersleutel die hierin bewaard wordt kunnen de sleutelkluizen van de betreffende gebouwen worden geopend. In deze sleutelkluizen hangen dan de nodige toegangssleutels. Het voordeel van dit systeem is dat de brandweer niet langer met een gigantische sleutelbos dient te werken en dat de bedrijven weten wie er toegang heeft tot de sleutelkluizen. Bij budgetwijziging 2013/1 werd de aankoop van een sleutelkluis met lopersleutel voor de 1 e autopomp goedgekeurd. De gemeenteraad keurt het reglement op het plaatsen en gebruiken van een brandweerkluis goed.

8 17. CONCESSIE FOYER DE KELDER De huidige uitbaatster van de Foyer De Kelder stopt haar activiteiten op 30 juni Het voorstel is nu om een nieuwe concessie uit te schrijven voor een periode van 3 jaar, met mogelijkheid tot verlenging met termijnen van telkens 3 jaar en met een maximum duurtijd van 9 jaar. De gemeenteraad keurt het voorliggende ontwerp van lastenkohier Concessie Foyer Cafetaria De Kelder goed. 18. AANVULLEND REGLEMENT POLITIE OP HET WEGVERKEER: TULPENLAAN 58: AANVRAAG PARKEERPLAATS VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP De aanvraag betreft een mindervalidenparkeerplaats voor de bewoner van de Tulpenlaan 56 app. 4. Uit onderzoek blijkt dat betrokkene houder is van de speciale parkeerkaart voor personen met een handicap, niet over een toegankelijke garage of staanplaats aan de woning beschikt en zich wegens zijn handicap moeilijk kan verplaatsen. Vermits voldaan wordt aan de wettelijk gestelde voorwaarden, wordt besloten te voorzien in een voorbehouden parkeerplaats voor personen met een handicap in de Tulpenlaan ter hoogte van nr LEVEREN EN PLAATSEN VAN AANDUIDING HYDRANTEN - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE. In het kader van de omzendbrief d.d. 14 oktober 1975 betreffende de watervoorraden voor het blussen van branden (BS 31 januari 1976) dienen de gemeenten herkennings- en identificatietekens te voorzien ter hoogte van brandkranen. Vooral in de omgeving van de woonparkzones dienen de brandkranen die zich in de bermen bevinden duidelijk aangeduid te worden door middel van paal + herkenningsplaatje + coördinatenbordje. Intercommunale PIDPA stelt hiervoor volgende eenheidsprijzen voor: - aanduiding op gevels: 98,05 euro inclusief 6 % btw - aanduiding op paal: 176,66 euro inclusief 21 % btw. In 2012 werd al een groot deel van de woonparkzones voorzien van signalisatie, te weten de wijken Schotenhof, Koningshof en Berkenrode. Het is aangewezen om dit jaar de resterende buitengebieden eerst uit te voeren. De raming voor deze werken bedraagt ,00 euro excl. btw of ,02 euro incl. btw De gemeenteraad hecht goedkeuring aan de technische beschrijving volgens omzendbrief d.d. 14 oktober 1975, de raming en voorgestelde stratenlijst, en gaat akkoord om hiertoe een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking uit te schrijven.

9 20. VERVANGING KLEINE TRACTOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE Het betreft de aankoop van een kleine tractor voor de groendienst van de DDW. Deze is ter vervanging van de oude Goldoni, bouwjaar 2000 met nummerplaat AQS 507. De tractor wordt tijdens de winter ingezet bij het verwijderen van sneeuw en ijs op voet- en fietspaden en tijdens de zomer voor maai- en egalisatiewerken. De voorbije winter is deze tractor verschillende malen voor herstelling weggeweest. Om de volgende winter voldoende degelijk materiaal te hebben om sneeuw en ijs te bestrijden, is vervanging noodzakelijk. Het krediet van euro is voorzien op het budget 2013 bij budgetwijziging 1 onder actie , beleidscode 0680 en algemene rekening De gemeenteraad keurt bestek en raming van deze opdracht goed en gaat akkoord om hiertoe een onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking uit te schrijven.

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING Datum 2019-01-22 Uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon telefoon Marijke De Bondt administratief medewerker 03 680 09 83 Agenda gemeenteraad 31 januari 2019 Mevrouwen Mijne heren U wordt

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING

OPENBARE VERGADERING GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 OKTOBER 2015 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN 1. VERSLAG VORIGE VERGADERING OPENBARE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting

gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 19 december 2016 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 21 november 2016. De notulen werden unaniem goedgekeurd. 2 Eredienst. Kerkfabriek Sint-Niklaas

Nadere informatie

02. GOEDKEUREN VORIG VERSLAG. 1. Validatie verslag Zonecollege 14 december Goedkeuring (2016_ZC_00001) Verslag Zonecollege 14 december 2015

02. GOEDKEUREN VORIG VERSLAG. 1. Validatie verslag Zonecollege 14 december Goedkeuring (2016_ZC_00001) Verslag Zonecollege 14 december 2015 ZONECOLLEGE BEKNOPTE LIJST VAN 11 JANUARI 2016 02. GOEDKEUREN VORIG VERSLAG 1. Validatie verslag Zonecollege 14 december 2015 - Goedkeuring (2016_ZC_00001) Verslag Zonecollege 14 december 2015 04. TE BESPREKEN

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE

STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE stad brugge dienst ruimtelijke ordening STEDELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN SUBSIDIE VOOR HET RESTAUREREN VAN GEBOUWEN MET ERFGOEDWAARDE Herziening Vastgesteld door de Gemeenteraad in zitting van

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 mei 2018 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 116, 2;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 116, 2; Besluit van de Vlaamse Regering houdende regeling van de externe personeelsmobiliteit tussen sommige lokale en provinciale overheden onderling en tussen sommige lokale en provinciale overheden en de diensten

Nadere informatie

* ft OPENBARE VERGADERING

* ft OPENBARE VERGADERING gemeente Schoten * ft ft SECRETARIAAT Uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Datum 2018-10-16 contactpersoon - telefoon Marijke De Bondt 03 680 09 83 Dagorde gemeenteraad 25 oktober 2018 Mevrouwen Mijne

Nadere informatie

5 schepen J. Vanhooren

5 schepen J. Vanhooren DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen J. Vanhooren Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier 9 Onderwerp Personeelsdienst. Openverklaring van de betrekking

Nadere informatie

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling

OPENBAAR. 6. Leden van de commissie Algemeen Bestuur, Ondersteuning en Dienstverlening - Aanstelling Puurs-Sint-Amands, 22.02.2019 25 FEBRUARI 2019 De uittredend voorzitter van de gemeenteraad van Puurs-Sint-Amands verzoekt de leden voor de eerste maal in zitting te vergaderen op 25/02/2019 om 20.00 uur

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 1 JULI 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Verkaveling Kerkweg-Heldenweg.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

Gelet op het koninklijk besluit van 30 maart 001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten;

Gelet op het koninklijk besluit van 30 maart 001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten; GR20170622 punt 3: Politie - Personeel - Externe aanwerving - Openverklaring van een betrekking in het administratief en logistiek kader - Niveau B - Consulent - voor de dienst beleid, beheer & ondersteuning

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 4 november 2011. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 6 februari 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Toelichting bij het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan door WVI Het voorontwerp van gemeentelijk ruimtelijk

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel I Hoofdstuk IV Verbintenistoelage Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel I Hoofdstuk IV Verbintenistoelage Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk IV Verbintenistoelage Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 6. Kenmerken van

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 26 MEI 2016 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 01 maart 2012 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Gemeentelijk ruimtelijk structuurplan Lennik: voorlopige vaststelling - advies De gemeenteraad

Nadere informatie

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur

reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Ste tedelijk reglement voor de subsidiëring van aankoop, bouw of verbouwingen aan jeugdwerkinfrastructuur Art. 1: Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde kredieten in de stadsbegroting en overeenkomstig

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 november 2016.

Toelichting gemeenteraad van 28 november 2016. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 november 2016. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 24 oktober 2016. Toelichting: De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raadslid L. Van den Bossche heeft volgende mail d.d overgemaakt:

OPENBARE ZITTING. Raadslid L. Van den Bossche heeft volgende mail d.d overgemaakt: NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 02.02.2016 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands - voorzitter L. De boeck burgemeester Bornem K. Van den Heuvel, burgemeester

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 3. AGBS - HERZIENING PRIJSSUBSIDIE 2017 NA BUDGETWIJZIGING 2017/2

OPENBARE VERGADERING 3. AGBS - HERZIENING PRIJSSUBSIDIE 2017 NA BUDGETWIJZIGING 2017/2 GEMEENTERAAD ZITTING VAN 28 SEPTEMBER 2017 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 april 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00307 Onderwerp: Eénmalige vaste aanstelling in statutair verband op grond van aantal jaren actieve dienst -

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00009 Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Invoering van het gemeenschappelijk arbeidsreglement

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. LOKALE POLITIE: HUUR MULTIFUNCTIONALS GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE

OPENBARE VERGADERING 2. LOKALE POLITIE: HUUR MULTIFUNCTIONALS GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN EN GUNNINGSWIJZE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2016 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het verslag van

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Conny Gevens, Joachim Lelièvre- Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen P. Bolle Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier Onderwerp Personeel. Wijziging van de personeelsformatie. Zitting

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies

Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 30 juni 2008 Openbare zitting 1 Financiën. Begrotingsrekening 2007, resultatenrekening over het dienstjaar 2007 en balans per 31 december

Nadere informatie

Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus;

Gelet op de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus; GR20120621 punt 1: politiezone Ninove - Openverklaring van een vacante betrekking in het operationeel kader - Hoofdinspecteur van politie - politieassistent DE RAAD, Gelet op de wet van 7 december 1998

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad betreft PROVINCIAAL ONDERWIJS Diverse wijzigingen aan het statuut van het administratief en technisch, meesters-,

Nadere informatie

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet WIJZIGEN VAN RECHTSPOSITIEREGELING VOOR GEMEENTEPERSONEEL DATUM BESLISSING: 22 juni 2017 DATUM BEKENDMAKING: 6 juli 2017

Nadere informatie

BUDGETWIJZIGING 2011/1 De budgetwijziging 2011/1 (gewone en buitengewone dienst) wordt goedgekeurd.

BUDGETWIJZIGING 2011/1 De budgetwijziging 2011/1 (gewone en buitengewone dienst) wordt goedgekeurd. GEMEENTERAAD ZITTING VAN 30 JUNI 2011 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1 VERSLAG VORIGE VERGADERING Goedkeuring van het verslag van de openbare

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 3 mei 2017 OPENBARE VERGADERING Beleidssecretariaat Secretariaat 1 2017_GR_00041 Notulen vorige vergadering - Ontwerp-notulen van de vergadering van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN

namens het politiecollege W. DEN TANDT J. VERMEULEN BEKENDMAKING Deinze, 19 februari 2019 De vergadering van de politieraad vond plaats op 19 februari 2019. De lijst met beknopte inhoud van de daarin geregelde aangelegenheden ligt ter inzage van het publiek

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 04-02-2019 Tijd 14:00-15:55 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs aanwezig: Lukas Jacobs, Silke Lathouwers, Jef Van den Bergh,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 19 september 2017 Verslag HD 1 2017_RMW_00131 OCMW en instellingen - Afname raamovereenkomst VVSG "Postdiensten voor Vlaamse lokale besturen" - Delegatiebevoegdheid

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Politieraad. Zitting van 20 december 2006, 20 uur. Agenda en verslag

Politieraad. Zitting van 20 december 2006, 20 uur. Agenda en verslag Politiezone Maasland 5383 Provincie Limburg Politieraad Zitting van 20 december 2006, 20 uur Agenda en verslag In openbare zitting 1. Goedkeuring verslag Politieraad van 26.09.2006 2. Goedkeuring drie

Nadere informatie

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven

Reglement voor de Toekenning van een Rollend Fonds aan Erkende Plaatselijke Jeugdwerkinitiatieven GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2005 18. DAGORDE : GOEDKEURING VAN HET REGLEMENT VOOR TOEKENNING VAN EEN ROLLEND FONDS AAN PLAATSELIJK ERKENDE JEUGDWERKINITIATIEVEN. DE RAAD, in openbare zitting Gelet op het

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

Federale Politie STATUTAIRE NOTA PUBLIEK Onderwerp Toelage Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het nieuwe CALog-statuut - Richtlijnen

Federale Politie STATUTAIRE NOTA PUBLIEK Onderwerp Toelage Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het nieuwe CALog-statuut - Richtlijnen Federale Politie Algemene Directie Personeel Uitgiftenummer DGP/DPS/P-2006/61716 Directie van de juridische dienst, Uitgiftedatum 21/12/2006 het contentieux en de statuten Classificatie PUBLIEK Fritz Toussaintstraat

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011.

Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 2 mei 2011 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 28 maart 2011. De notulen van de vorige zitting worden goedgekeurd. 2 Overheidsopdrachten.

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen

Reglement voor de toekenning van renteloze leningen. aan erkende culturele verenigingen Reglement voor de toekenning van renteloze leningen aan erkende culturele verenigingen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 januari 2002 Bekendgemaakt op 31 januari 2002 Artikel 1 Hoofdstuk I - Algemene

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van. periode Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van. periode Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017 Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Gentse amateurkunstenverenigingen voor muziek voor de periode 2017-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017 Bekendgemaakt op 25 januari

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09412 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016.

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016. RAAD VAN 3 MEI 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur en Mevr.

Nadere informatie

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET HOOFDSTUK III. INLEIDING WETTELIJKE VERPLICHITNGEN-HUIDIGE SITUATIE WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN 41-56 VAN HET DECREET

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren.

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015. De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed te keuren. TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 22/06/2015 openbare zitting 1. Goedkeuring van de notulen van de zitting van 26/05/2015 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting van 26/05/2015 goed

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode 2014-2018 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 maart 2014. Bekendgemaakt op 27 maart 2014. Inhoudstafel

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 28 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

XXX en XXX hebben zich in het kader van het hoorrecht aangeboden om 16u30 m.b.t. het leegstandsdossier van Rummenweg 28.

XXX en XXX hebben zich in het kader van het hoorrecht aangeboden om 16u30 m.b.t. het leegstandsdossier van Rummenweg 28. Besluitenlijst college van burgemeester en schepenen PROVINCIE LIMBURG Arrondissement Hasselt Zitting van het college van burgemeester en schepenen 18 februari 2019 Aanwezig Verontschuldigd Bert Moyaers,

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het subsidiereglement voor het buiten gebruikstellen

Nadere informatie

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend.

verontschuldigd: L. Van den Bossche, I. Faes, E. De Keersmaecker De voorzitter verklaart de zitting voor geopend. NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 01.12.2015 ===================== Aanwezig: P. Van Hoeymissen burgemeester Sint-Amands L. De boeck burgemeester Bornem voorzitter K. Van den Heuvel, burgemeester Puurs

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad van

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 30 APRIL 2009 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING STRAATNAAMGEVING. 1. Goedkeuring van een nieuwe straatnaam - Matruyepleintje. In de zitting van

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 APRIL 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van het subsidiereglement voor het buiten gebruikstellen van een bestaande individuele

Nadere informatie

Agenda en beknopte toelichting zitting OCMW-raad op 05/11/2018

Agenda en beknopte toelichting zitting OCMW-raad op 05/11/2018 Agenda en beknopte toelichting zitting OCMW-raad op 05/11/2018 Aanwezig: D. Gilliaert, OCMW-voorzitter; Verontschuldigd: ; R. Devriendt, G. Galle, L. Viaene, L. Maurau-Jonckheere, F. Spaey, H. Dierendonck,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Subsidiedossier dakisolatie

Subsidiedossier dakisolatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document GEMEENTELIJK

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie