Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Multiweld.



Vergelijkbare documenten
Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Technetix BV.

Case. Study. Orbis Software

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Nieuwkoop Europe BV.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Mconomy BV.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Bugaboo International.

Case. Study. Orbis Software

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Clou Bath Findings BV.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Watercompany BV.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Zevenboom.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Vila Etiketten B.V.

Case. Study. Orbis Software

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en MiNiGRiP.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en TCK Sports Group.

Case. Study. Orbis Software

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Doornbos Equipment BV.

Case. Study. Orbis Software

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software en Expense Reduction Analysts (ERA).

Voorstellen. Bauke Dijkstra. Business Consultant

Whitepaper. 5 vraagstukken bij het koppelen van uw webwinkel aan uw boekhoud- of ERP systeem.

Orbis Software. Case. Study. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software en Nottingham Forest Football Club.

Orbis Software viert feest!

ORBIS SOFTWARE E-COMMERCE INTEGRATIE

Als er een probleem is met uw levering.

ChainWise Inkoop en voorraad modules

aan de leverancier zijde oplossingen om alle processen te optimaliseren.

INFOMOBIEL ONDERDELEN INKOOP ADMINISTRATIE

Bestellen. Voor het vinden van de benodigde onderdelen is de groep 'Originele onderdelen' één van de belangrijkste functies op onze site.

In deze release notes vindt u informatie omtrent de aanpassingen in de software in Product Update 396 ten opzichte van voorgaande releases.

Software voor projectmatig produceren. Verkooporder en Facturatie Module

SMART automation. Met de A.B. Entiteiten Interface. Ger Bos

Orbis Software. Ship4U. Whitepaper. Deze whitepaper geeft u meer informatie over ons standaardproduct Ship4U van Orbis Software Benelux BV.

Brochure AMF Inkoop en logistiek

Artikelstatus functionaliteit

Verhoging BTW tarief

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER

Brochure AMF Portable

Standaard functies FashionBase ERP

AAN DE SLAG L O G I S T I E K G E D E E LT E i

Op deze pagina s van deze PDF vindt u de belangrijkste punten over het gebruik van Mijn Dossier op de website van Bikerpolis.nl

Orbis Software. Debman4U. Whitepaper. Deze whitepaper geeft u meer informatie over ons standaardproduct Debman4U van Orbis Software Benelux BV.

Handleiding internet bestellen voor Top Bakkers klanten

Webshop Connector Intakeformulier

Samenwerken met icounting. Beschrijving verkooprol

Financieel Upload prijsbestanden

Fagron s nieuwe website/-shop

Het Galvano Offerte- en Orderprogramma (GOOP ) FEITEN EN CIJFERS. 1. Introductie. 2. Hoofdpunten van GOOP. Januari 2014

HOE WERKT HET PERSOONLIJK DIGITAAL DOSSIER

Orbis Software. Store4U. Whitepaper. Deze whitepaper geeft u meer informatie over ons standaardproduct Store4U van Orbis Software Benelux BV.

Samenwerken met icounting. Beschrijving in- en verkooprol

Pending. Multiple level autorisatie flow 4-ogen principe (of meer)

Handleiding. Exact Online Handel ERP - Lightspeed. iwebdevelopment Klokgebouw AC Eindhoven E:

1-FashionBase Extra voor Fashion 499,- eenmalig voor Mac en Windows PC. 1b Online voor 32,50 extra per maand. Neem uw eigen programma s mee.

Gebruikshandleiding module Party-Feestdagen

Handleiding. Exact Online Handel- Magento. iwebdevelopment Klokgebouw AC Eindhoven E:

Handleiding. Exact Online Handel- Lightspeed. iwebdevelopment Klokgebouw AC Eindhoven E:

Focus op uitzonderingen

Compad Bakkerij. Document beheer. Inleiding. Debiteuren. Facturering. Compad Bakkerij Facturering

1. Afwijkingen leveranciers (levertijden) t.b.v. leveranciersbeoordeling 2. Omloopsnelheid

Profin. Financiële administratie. Cervus Automatisering BV Midden Engweg TT Putten

Twinfield conversie. Mogelijkheden en stappenplan. versie 2.3. Mei Twinfield International NV De Beek MS Hoevelaken Nederland

Standaard functies FashionBase ERP. Boekhouding. FashionBase. Boekhouding, telebankieren en automatische BTW aangifte. Facturatie.

Handleiding Directe distributie

Handleiding. Exact Online Handel- CCV Shop. iwebdevelopment Klokgebouw AC Eindhoven E:

ChainWise Voorraadmodule

Handleiding conversie Davilex naar Exact Online

Onze ERP oplossing. SalesManager Online. Hoe kunnen wij uw keten optimaliseren? SALESMANAGER ONLINE INTRODUCTIE

Infoboek v.a. versie 12.00

Handleiding. Exact Online Handel - WooCommerce. iwebdevelopment Klokgebouw AC Eindhoven E:

VMA Verzekeringen HANDLEIDING. Handleiding voor gebruik van de site. Inhoud: > Afsluiten van een verzekering. > Wachtwoord vergeten

Inhoudsopgave. Werkinstructie Exposanten Procedure (digitale) bestellingen

Gasunie inkoopproces 2012

Pagina 2

References. Handleiding. Intelly B.V. Aan de slag (logistiek)

Samenwerken met icounting. Beschrijving betalingsrol

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding imuis Online. Snel aan de slag

Hosting. Exact koppeling. WeFact B.V. Kuiper 7a 5521 DG Eersel Nederland. w: e:

S-CONNECT. Uw webshop koppelen aan SnelStart

Samenwerken met icounting. Beschrijving financiële rol

Handleiding. Exact Online Boekhouden Handel- WooCommerce. iwebdevelopment Ceresstraat CA Breda E: info@iwebdevelopment.nl

S-Connect Magento Order

Update: Exact Online Handel. Joost de Stigter Exact Software Nederland

Fagron s nieuwe website/-shop

INFOBOEK BOEKINGEN. Newmerce.nl

FashionBase Start voor Fashion vanaf 1,- per dag voor Mac en Windows

ADVISIE SERVICE SOLUTIONS

Gebruikershandleiding One Stop Webshop Voor Klarna Factuur en Klarna Account

Handleiding TIM Connect 1 Platform

De Ridder forceertechniek B.V.

Online Boekhouden. Welke mogelijkheid u ook kiest, u staat er bij ons niet alleen voor. U kunt bij ons altijd terecht voor ondersteuning.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding InformerOnline Handel

Q3 Concept BV Trainingen Maintenance Software - Asset Management - Vastgoed beheer. Q3 Concept BV. De trainingen.

Een business case voor credit management software

Handleiding Webshop De Bondt B.V.

Handleiding 'Mijn dossier'

Beste Werkwijze: Factureren

Securitas Alarm App Klantmanual

Transcriptie:

Orbis Software Case Study Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Multiweld.

P02

Multiweld specialist in las- & snijtechniek Multiweld is een lastechnische handelsonderneming die voorziet in alle producten die een lasser nodig heeft. Kennis van zaken en een juiste combinatie van serviceen kwaliteitsproducten van toonaangevende fabrikanten vormen de basis van de filosofie van Multiweld. Advies en ondersteuning bij lastechnische zaken begint achter de tekentafel, gecombineerd met een jarenlange praktijkervaring en een stevige dosis aan inzet. Mede door deze aanpak is Multiweld in korte tijd uitgegroeid tot èèn van de voornaamste leveranciers op lasgebied in Nederland. Multiweld bestaat inmiddels ruim 11 jaar en levert aan ca. 1.300 klanten. Als ERP systeem wordt gebruik gemaakt van Exact Globe en e-synergy. Deze Case Study vertelt het succesverhaal van de samenwerking tussen Orbis Software Benelux BV en Multiweld. P03

Orbis TaskCentre verstuurd een leveringsbericht Op het moment dat wij met DPD een pakket versturen ontvangt de klant van ons een e-mail met een koppeling naar de webservice van DPD. Door op deze link te klikken ziet de klant precies waar zijn pakket zich bevindt en wanneer hij dit kan verwachten. Orbis TaskCentre controleert onze registraties Het juist en volledig registreren van onze klantgegevens is uiterst belangrijk om de processen volledig te kunnen automatiseren. Wanneer dit niet juist gebeurt, (denk hierbij aan het ontbreken van een telefoonnummer, sector, e-mail adres, enz) dan ontvangt de verantwoordelijke medewerker een bericht van Orbis TaskCentre met het verzoek om de ontbrekende gegevens aan te vullen. In dit bericht zijn een drietal links opgenomen naar de klantgegevens zoals deze geregistreerd staan bij de telefoongids.nl, de goudengids.nl en een link naar het bedrijf via Google. Op deze manier kunnen de ontbrekende gegevens snel aangevuld worden. Orbis TaskCentre genereert onze besteladviezen Het juist en volledig registreren van onze klantgegevens is uiterst belangrijk om de processen volledig te kunnen automatiseren. Wanneer dit niet juist gebeurt, (denk hierbij aan het ontbreken van een telefoonnummer, sector, e-mail adres, enz) dan ontvangt de verantwoordelijke medewerker een bericht van Orbis TaskCentre met het verzoek om de ontbrekende gegevens aan te vullen. In dit bericht zijn een drietal links opgenomen naar de klantgegevens zoals deze geregistreerd staan bij de telefoongids.nl, de goudengids.nl en een link naar het bedrijf via Google. Op deze manier kunnen de ontbrekende gegevens snel aangevuld worden. Orbis TaskCentre maant onze leveranciers aan! Onze leveranciers ontvangen van Orbis TaskCentre een maning tot leveren wanneer de afgesproken leverdatum overschreden wordt. Leverbetrouwbaarheid is voor ons heel belangrijk en op deze manier houden wij controle op onze bestellingen. P04

Orbis TaskCentre en Multiweld Orbis TaskCentre bespaart ons niet alleen veel tijd maar ook de papierstroom binnen onze organisatie is aanzienlijk verminderd, aldus Jeroen Engelen, directeur bij Multiweld. Onnodig geklik binnen onze organisatie behoort tot het verleden. Denk hierbij aan vragen als: welke orders staan nog open?, wat moet ik nog leveren?, etc. etc. Orbis TaskCentre voorziet iedere medewerker van de informatie die hij nodig heeft. Deze is online beschikbaar of wordt door Orbis TaskCentre automatisch aangeleverd. Een mooi voorbeeld is de orderpicking in het magazijn, hier komen alleen nog maar orders terecht die volledig uitgeleverd kunnen worden. Vroeger kwam het veelvuldig voor dat men halverwege de order tot de conclusie kwam dat niet alle artikelen voorradig waren. Dit is nu voorbij. P05

Inkoop en voorraad Orbis TaskCentre bewaakt de incourante voorraad Wat is de waarde van onze incourante voorraad en om welke artikelen gaat het? Orbis zorgt voor een actueel en online beschikbaar overzicht van alle artikelen die meer dan 180 dagen in ons magazijn liggen. Controle op niet gefiatteerde inkooporders Inkooporders dienen binnen een afgesproken tijdslimiet gefiatteerd te worden. Orbis TaskCentre bewaakt de inkooporders en informeert de verantwoordelijke persoon wanneer de inkooporder niet op tijd gefiatteerd is. Intelligente tellijsten Met behulp van Orbis TaskCentre zijn we in staat om een intelligente tellijst te genereren. Iedere dag krijgt het magazijn een lijst met 35 artikelen die geteld moeten worden. Deze lijst wordt samengesteld aan de hand van een telfrequentie. Standaard tellen we de daadwerkelijke voorraad van een artikel eenmaal per jaar. Indien de getelde voorraad afwijkt van de geregistreerde voorraad in ons systeem wordt de frequentie van dit artikel teruggebracht naar eenmaal per half jaar. Wanneer bij de volgende telling blijkt dat er wederom een verschil is met de geregistreerde voorraad in ons systeem dan verhogen we de telfrequentie naar eenmaal per kwartaal. Orbis TaskCentre past de telfrequentie automatisch aan in Exact. Zo worden onze tellijsten steeds intelligenter. Controle op wijzigingen van voorraadgrootheden Indien een medewerker de bestelgrootte of de minimum of maximum voorraad van een artikel wijzigt dan ontvangt de manager een bericht van deze wijziging zodat hij deze kan controleren dan wel kan fiatteren. P06

Verkoop Orderoverzicht voor medewerkers Orbis TaskCentre informeert de medewerkers over de status van de verkooporders. Zo wordt er voorkomen dat orders te lang in het systeem blijven staan zonder dat er actie ondernomen wordt. Denk hierbij aan orderregels met artikelen die niet op voorraad zijn, nog niet gefiatteerde orders etc. etc. Orbis TaskCentre controleert de verkooporders Alvorens een verkooporder naar het magazijn gaat om uitgeleverd te worden controleert Orbis TaskCentre of alle artikelen van deze order op voorraad zijn en of de klant binnen zijn kredietlimiet is. Tevens controleert Orbis TaskCentre of er verzendkosten worden berekend op orders die niet Franco aan huis geleverd worden. Automatisch aanpassen afleverdatum Ieder artikel kent een standaard levertermijn. Indien de afleverdatum in het weekeinde valt dan past Orbis TaskCentre deze automatisch aan naar de eerst volgende werkdag. Orbis TaskCentre controleert de prijsafspraken Orbis TaskCentre informeert de accountmanagers over alle prijsafspraken die gaan verlopen. De accountmanager dient vervolgens contact op te nemen met de klant om nieuwe prijsafspraken te maken. Ook informeert Orbis TaskCentre de accountmanager wanneer de prijs voor een artikel voor dezelfde klant meer dan 5% afwijkt ten opzichte van een eerder geplaatste order. P07

Wat gaat Orbis nog meer doen? In de toekomst gaan wij Orbis TaskCentre actief inzetten bij onze verkoop buitendienst, aldus Jeroen Engelen. Denk hierbij aan het bewaken van openstaande offertes, het plannen van bezoeken maar ook aan het actief informeren van onze buitendienstmedewerkers over artikelen die een klant nog niet bij ons afneemt. Orbis TaskCentre is nu geheel geaccepteerd binnen onze organisatie en de medewerkers vragen nu zelf om meer signaleringen. Dit betekent dat er wekelijks nieuwe Orbis TaskCentre taken bijkomen. P08

Financiële administratie Controle saldi tussenrekeningen Binnen de verschillende administraties zijn er tussenrekeningen die bewaakt worden door Orbis TaskCentre. Het saldo van deze rekeningen dient nul te zijn. Indien dit niet het geval is geeft Orbis TaskCentre hiervan een melding. Bewaking invoer kredietlimiet Bij iedere nieuwe klant wordt een blinde dekking van 3000,00 ingevoerd. Vervolgens wordt er een definitieve kredietlimiet aangevraagd. Deze dient binnen 1 week in het systeem ingevoerd te zijn. Orbis TaskCentre bewaakt of dit (op tijd) gebeurt. Actielijst Elke afdeling ontvangt iedere dag van Orbis TaskCentre een actielijst. Op deze lijst staat niet alleen wat iedere medewerker nog moet doen maar wordt de afdeling ook geïnformeerd over alle zaken die Orbis TaskCentre voor hun zal gaan doen. De financiële administratie wordt geïnformeerd over: - Alle debiteuren die geblokkeerd worden - Debiteuren waarvan de kredietlimiet verhoogd dient te worden - Openstaande posten die na gebeld dienen te worden - Posten die ter incasso zullen worden aangeboden - etc. etc. Overzicht te keuren artikelen Een groot aantal artikelen dienen volgens de NEN3140 normering periodiek een veiligheidskeuring te ondergaan. Orbis TaskCentre informeert de serviceafdeling met welke klanten zij contact dienen op te nemen om` afspraken te maken voor deze keuring. P09

Meer informatie omtrent onze producten en/of diensten? Neem dan contact met ons op via: Orbis Software Benelux BV Geldropseweg 250 5643 TR Eindhoven, Nederland Tel: +31 (0) 40 290 1640 Fax: +31 (0) 40 290 1649 Email: verkoop@orbis-software.nl WWW: http://www.orbis-software.nl