Organisatoren houden zich aan de afspraken in verband met de het schenken van alcoholische dranken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Organisatoren houden zich aan de afspraken in verband met de het schenken van alcoholische dranken"

Transcriptie

1 EVENEMENTENCHARTER GEMEENTE LAARNE Fuiven is een essentieel onderdeel van de jeugd- en jongerencultuur. Het hoort bij het jong - zijn en is dikwijls een belangrijk onderdeel van de inkomsten van veel verenigingen Met deze zinsnede in het achterhoofd werd het idee van dit charter in de loop van 2009 gelanceerd. We spreken ondertussen echter met recht en rede van een evenementencharter en niet van een fuifcharter. Het is namelijk niet enkel de jeugd die graag feest en organiseert. Ook andere (volwassen) verenigingen organiseren graag een fuif, optreden of eetfestijn. Met dit evenementencharter willen we dan ook een aantal afspraken maken tussen het gemeentebestuur, de politie en de organiserende verenigingen van allerlei evenementen in de gemeente. Met dit evenementencharter engageren de ondertekenden zich als evenwaardige partners om op een constructieve manier te werken aan een leefbaar en verantwoord feestklimaat in de gemeente. Hieronder geven we een overzicht van de verschillende afspraken waartoe de ondertekenende partners zich engageren met het ondertekenen van dit charter.

2 Organisatoren nemen hun verantwoordelijkheid Tijdens het evenement zijn er altijd twee verantwoordelijken permanent aanwezig. Zij hebben een gsm bij en gebruiken geen alcoholische dranken. Deze verantwoordelijken zijn meerderjarig. Via en/of de formulieren aan het loket van jeugd & cultuurdienst laten zij minstens 60 dagen op voorhand weten wie ze zijn en op welk gsm - nummer ze tijdens het evenement bereikbaar zijn. Deze telefoonnummers worden doorgegeven aan de evenementencel. Organisatoren vragen hun evenement tijdig aan Wie een evenement organiseert moet de aanvraag tijdig indienen bij de jeugd & cultuurdienst. Met tijdig bedoelen we hier ten laatste 60 dagen voor de aanvang van het evenement. Voor de aanvraag en/of de nodige formulieren hiervoor kan je altijd terecht bij de jeugd en cultuurdienst. Er is een vast formulier beschikbaar voor het aangeven van allerlei evenementen. Meer info vind je ook terug in de brochure goed georganiseerd van de gemeente en op de website van de gemeente onder de rubriek Help?! Ik organiseer. Alle evenementen worden besproken op de bijeenkomsten van de evenementencel, die maandelijks doorgaan. Organisatoren respecteren het huisreglement van de locatie De organisatoren houden zich aan het huisreglement van de locatie waar het evenement doorgaat. Organisatoren respecteren het sluitingsuur en de geluidsnormen De organisatoren houden zich aan het geldende sluitingsuur in de gemeente. Dit sluitingsuur is er om geluidsoverlast tegen te gaan en de nachtrust van de buurtbewoners te respecteren. Ook de vastgelegde geluidsnormen worden door de organisatoren gerespecteerd. Een afwijking op het sluitingsuur en de geluidsnorm kan aangevraagd worden bij het aangeven van het evenement. Het College van Burgemeester en Schepenen zal bij elke aanvraag de toegestane geluidsnorm (uitgedrukt in dba) vastleggen, alsook het vastgestelde sluitingsuur van het evenement. Organisatoren stellen de geluidsinstallatie in de zaal en/of op het terrein zodanig op dat de geluidsoverlast naar de buurt toe tot een minimum beperkt wordt. Voor zaal Skala wil dit zeggen dat de boxen zodanig moeten opgesteld worden dat het geluid naar het midden van de zaal gericht is. De politie kan bij overschrijding van de vastgestelde geluidnorm verzoeken om de muziek zachter te zetten en/of de muziekactiviteit stilleggen. De richtlijnen van de politie moeten hierbij ten allen tijde gevolgd worden.

3 Organisatoren houden zich aan de afspraken in verband met de het schenken van alcoholische dranken Hieronder volgt een overzicht van de gemaakt afspraken binnen de gemeente met betrekking tot het schenken van sterke drank: 1. Het gemeentebestuur zal elke aanvraag tot het krijgen van een toelating tot het schenken van sterke drank voorleggen aan de burgemeester waarna de burgemeester een vergunning kan afleveren. 2. Wanneer aanvragen? Bij een (occasionele) publieke toegankelijke manifestatie of gebeurtenis met al dan niet betalende bezoekers en/of deelnemers op het gebied van feesten,kermis, sport, kunst, cultuur op de openbare weg en/of op openbaar terrein of op privaat terrein. Voorbeelden zijn fuiven, gemeente-, dorp- of wijkfeesten, muziekfestivals, kermissen, braderijen, jaarmarkten, markten, sportmanifestaties, Wat valt hier NIET onder: Privé-feesten of privé-evenementen zoals een tuinfeest, communiefeest, familiefeest, etc. Een evenement is privé wanneer een persoonlijke band bestaat tussen de organisator en de aanwezigen, m.a.w. wanneer gewerkt wordt met een persoonlijke uitnodiging. Evenementen of activiteiten in zalen of locaties waarvan de uitbater uit hoofde van zijn beroep reeds over een permanente drankvergunning beschikt (horeca: restaurants, feestzalen, cafés) moeten evenmin aangevraagd worden. De aanvraag kan gebeuren met het formulier Aanvraag voor het organiseren van een activiteit of evenement op het openbaar domein, waar een apart luik werd toegevoegd in verband met het schenken van sterke dranken. 3. De burgemeester zal bij elke aanvraag nagaan of de activiteit of het evenement doorgaat in een gemeentelijke zaal (cfr het gemeentelijk uitleenreglement), zoals o.a.: Keistraat (lokaal A, lokaal B en de polyvalente zaal), Paviljoen Kasteel van Laarne, Schoolhuis Kalken, Nieuwe raadzaal Laarne, Zaal Skala Turnzaal van de gemeenteschool te Kalken Zaal Jeugdhuis Sjatoo Voetbalkantine Veldmeers De burgemeester zal hierbij ook nagaan of het over een gemeentelijke organisatie (kerstmarkten, jaarmarkten...) gaat of niet.

4 4. Een sterke drankvergunning kan toegekend worden voor een evenement of activiteit in een niet-gemeentelijke zaal of bij een niet-gemeentelijke organisatie, mits voldaan wordt aan de volgende voorwaarden: De organisator is verplicht een lijst op te stellen waarbij u de te gebruiken dranken vermeldt. Deze lijst moet bij vermengingen ook het recept met de verhoudingen van de gebruikte dranken bevatten. De lijst wordt als bijlage bij de aanvraag gevoegd. De verkoop van dranken moet sluiten 1u voor het sluiten van het evenement. De organisator kan bij een welbepaald evenement of organisatie verplicht worden te werken met een visueel teken (bijv. tyvek bandjes) waardoor het voor iedereen duidelijk is dat het om een meerder- of minderjarige gaat. Zo kan bij overmatig drankgebruik dit visuele teken worden ontnomen, zodat het voor alle medewerkers van het evenement duidelijk is dat de persoon in kwestie geen alcoholische dranken meer kan krijgen. Om geen inbreuk op de privacywetgeving te plegen, kan een meerderjarige vrijwillig zijn identiteitskaart tonen aan de organisatoren waardoor hij dit meerderjarig visueel teken kan krijgen. 5. Een sterke drankvergunning voor een evenement of activiteit in gemeentelijke zaal en jeugdhuis Sjatoo of bij een gemeentelijke organisatie kan verkregen worden indien voldaan wordt aan de onderstaande voorwaarden: De organisator is verplicht een lijst op te stellen van de gebruikte dranken. Deze lijst moet bij vermengingen eveneens het recept met de verhoudingen van de gebruikte dranken bevatten. De lijst wordt als bijlage bij de aanvraag gevoegd. Enkel de (sterke) dranken vermeld op de hieronder vermelde positieflijst worden toegelaten. Lijst met toegelaten dranken ( positieflijst ): Soort drank Pilsbieren Schuimwijn - Champagne Cider Glühwein Trappisten Sterke bieren Porto Sherry Sake Vermout Wijn Martini Advocaat

5 Pastis/Ricard 1 Passoa 1 Malibu 1 Safari 1 Blue Curacao 1 Pisang 1 Vruchtenjenever 1 (max 22 ) Alcoholpops Grand Marnier Whisky Cognac Triple sec Rum Amaretto 1 Deze dranken moeten geschonken worden in vermenging met alcoholvrije dranken. De hoeveelheid van de alcoholische drank mag maximaal 1/3 van de te schenken drank bedragen. Dit houdt in dat geen enkele sterke drank zonder vermenging kan worden geconsumeerd of verkocht. Indien een drank gebruikt wordt die niet in de positieflijst staat, kan enkel de burgemeester beslissen of een afwijking wordt toegestaan. De verkoop van dranken moet sluiten 1u voor het sluiten van het evenement. De organisator kan bij een welbepaald evenement of organisatie verplicht worden te werken met een visueel teken (bijv. tyvek bandjes) waardoor het voor iedereen duidelijk is dat het om een meerder- of minderjarige gaat. Zo kan bij overmatig drankgebruik dit visuele teken worden ontnomen, zodat het voor alle medewerkers van het evenement duidelijk is dat de persoon in kwestie geen alcoholische dranken meer kan krijgen. Om geen inbreuk op de privacywetgeving te plegen, kan een meerderjarige vrijwillig zijn identiteitskaart tonen aan de organisatoren waardoor hij dit meerderjarig visueel teken kan bekomen. Bij het schenken van sterke drank mag enkel gebruik worden gemaakt van bekertjes van maximaal 25cl. Deze kunnen dan maximaal 20cl bevatten, zonder ijsblokken. 6. Het niet naleven van de afspraken in dit charter en/of de voorwaarden die gesteld worden bij de aflevering van de vergunning, heeft tot gevolg dat bij toekomstige aanvragen van dezelfde organisator geen vergunning meer zal toegekend worden. 7. Alcoholgebruik van jongeren onder de 16 jaar kan door organisatoren sowieso niet getolereerd worden.

6 Organisatoren houden rekening met de buurtbewoners De organisatoren brengen de buurtbewoners in de directe omgeving van de zaal/het terrein waar het evenement doorgaat schriftelijk op de hoogte van de geplande activiteit en dit ten laatste een week voor de start van het evenement. Hierbij vermelden ze het gsm - nummer van de verantwoordelijken die bij eventuele en het einduur (sluitingsuur) van het evenement. Een goede communicatie op voorhand, kan veel problemen op de dag zelf vermijden. De gemeente stelt zaal en materiaal ter beschikking De gemeente stelt zijn beschikbare zalen en materiaal ter beschikking van de organisatoren tegen een democratische prijs. De prijzen en huurvoorwaarden werden vastgelegd in het gemeentelijk uitleenreglement. Dit reglement en de noodzakelijke formulieren voor het reserveren van gemeentelijke zalen en materiaal zijn verkrijgbaar bij de jeugd & cultuurdienst en op de website van de gemeente onder de rubriek uitleendienst. In de gemeentelijke zalen is altijd een duidelijk plan van de zaal aanwezig, met aanduiding van de nooduitgangen en maximumcapaciteit. De gemeente stelt een fuifbox ter beschikking De fuifbox bevat handig materiaal (geldkistje, fluojasjes, zaklamp, ) voor organisatoren van een evenement. Deze box werd samengesteld door de jeugdraad en kan ontleend worden bij de jeugd & cultuurdienst. Het ontlenen van de box is volledig gratis voor organisatoren die tijdig hun evenement aangeven bij de gemeente, er wordt enkel een waarborg gevraagd. De politie is altijd bereikbaar op het nummer 101 De politie wordt bij de aanvraag van het evenement op de hoogte gebracht door de evenementencel. Indien de organisatoren of de gemeente een preventieve controle wensen van de politie en/of de brandweer kan dit aangevraagd worden. Indien de politie dit noodzakelijk acht, kan zij een overlastploeg ter beschikking stellen die ten allen tijde bereikbaar is tijdens het evenement.

7 Organisatoren, gemeente, brandweer en politie waken over de veiligheid tijdens het inrichten van een evenement Organisatoren zorgen altijd voor een veilig ingerichte zaal en/of terrein waar het evenement kan doorgaan. Hierbij wordt ook voldoende rekening gehouden met de geldende voorschriften van de brandweer in verband met de brandveiligheid en de vluchtwegen. De gemeente zorgt voor een jaarlijks nazicht van de brandveiligheidsvoorschriften in zijn lokalen. Bij de inrichting van evenementen (die per geval worden gedefinieerd naargelang de druk die het evenement uitoefent op de omgeving: een groot aantal bezoekers, verkeershinder, geluidsoverlast, ) wordt altijd rekening gehouden met de volgende afspraken: Organisatoren - zorgen dat de vereiste verzekeringen voor het organiseren van het evenement in orde zijn en bevestigen dit via het aanvraagformulier. - worden sterk aangeraden om bij evenementen in zaal Skala een veiligheidsperimeter in te richten aan de ingang van de zaal. Deze perimeter kan ingericht worden met hekwerk dat door de gemeente ter beschikking gesteld wordt. Deze perimeter laat toe het publiek beter te controleren en de overlast naar de buurt sterk in te perken. - geven ten laatste 30 dagen voor de aanvang van het evenement de lijst met alle vrijwillige stewards en/of het contract met de professionele veiligheidsfirma door. Dit moet als bijlage bij de aanvraag van het evenement. - zorgen altijd voor een duidelijke EHBO-post op het evenement. De gemeente - waakt erover dat alle verzekeringen van de gebruikte zaal in orde zijn. - stelt de weide naast zaal Skala altijd ter beschikking als extra parkeerruimte. - kan de brandweer altijd oproepen voor een preventieve veiligheidscontrole - de organisatoren uitnodigen naar de evenementencel als zij dit nodig acht De politie - beoordeelt afhankelijk van het evenementen de inzet van een overlastploeg.

8 Alle ondertekenden verklaren zich akkoord met dit charter en engageren zich om aan de hand van deze afspraken werk te maken van een gezond feestklimaat in de gemeente. Ondertekend te Laarne op:. (ondertekenen met naam + hoedanigheid)

A a n v r a a g v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n e e n a c t i v i t e i t o f e v e n e m e n t

A a n v r a a g v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n e e n a c t i v i t e i t o f e v e n e m e n t Dienst Jeugd & Vrije Tijd Laarne Dorpsstraat 2, 9270 Laarne 09 365 46 26 jeugd.cultuur@laarne.be A a n v r a a g v o o r h e t o r g a n i s e r e n v a n e e n a c t i v i t e i t o f e v e n e m e n

Nadere informatie

A a nvraag voor het organiser en van een activit eit of evenem ent

A a nvraag voor het organiser en van een activit eit of evenem ent Dienst Jeugd & Vrije Tijd Laarne Dorpsstraat 2, 9270 Laarne 09 365 46 26 jeugd.cultuur@laarne.be A a nvraag voor het organiser en van een activit eit of evenem ent Voor wie is dit formulier? Dit formulier

Nadere informatie

REGLEMENT INRICHTING FUIVEN en SOORTGELIJKE ACTIVITEITEN

REGLEMENT INRICHTING FUIVEN en SOORTGELIJKE ACTIVITEITEN REGLEMENT INRICHTING FUIVEN en SOORTGELIJKE ACTIVITEITEN 1. De inrichting van een fuif en soortgelijke activiteiten is onderworpen aan de voorafgaande aflevering van een vergunning door het gemeentebestuur.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN gemeente Vleteren

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN gemeente Vleteren AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN gemeente Vleteren Aandacht: De aanvraag moet ten laatste 30 dagen op voorhand ingediend worden Naam evenement: Datum: 1. Organisator van de activiteit Naam van de organisatie

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

EVENEMENTEN. O AANVRAAG EVENEMENT IN OPEN LUCHT O MELDING EVENEMENT IN BESLOTEN PLAATS Aanduiden wat van toepassing is.

EVENEMENTEN. O AANVRAAG EVENEMENT IN OPEN LUCHT O MELDING EVENEMENT IN BESLOTEN PLAATS Aanduiden wat van toepassing is. AANVRAAGFORMULIER GEMEENTEBESTUUR BERLAAR MARKT 1 2590 BERLAAR EVENEMENTEN Aanvraagformulier, volgens toepassing van het politiereglement Evenementen. Het betreft evenementen dewelke dans- en muziekactiviteiten

Nadere informatie

EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER

EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN AANMELDINGSFORMULIER Je vraagt je wellicht af 'Waarom het aanmeldingsformulier invullen?' Het neemt inderdaad wat tijd in beslag, maar: je kan alle aanvragen, die dienen behandeld te worden

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

T!PS www.fuifpunt.be www.ikgebruikmuziek.be www.bvergoed.be

T!PS www.fuifpunt.be www.ikgebruikmuziek.be www.bvergoed.be T!PS www.fuifpunt.be www.ikgebruikmuziek.be www.bvergoed.be BEPERKING GELUIDSHINDER Een fuif zou geen fuif zijn zonder muziek en lichtshow. Kies een geluids-en lichtinstallatie op maat van de zaal/tent.

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

EVENEMENTENCHARTER. 3. De organisator engageert zich om de omgeving rond de locatie op te ruimen na het evenement.

EVENEMENTENCHARTER. 3. De organisator engageert zich om de omgeving rond de locatie op te ruimen na het evenement. EVENEMENTENCHARTER Doel Het gemeentebestuur wil werk maken van een vriendelijk klimaat voor fuiven, festivals, feesten en andere evenementen in de gemeente. Dit zowel voor de organisator, de bezoekers

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement EVENTNR. 2015/...... MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN in te dienen bij de gemeente minimum 2 maanden voor evenement Wie een evenement of fuif wil organiseren, moet dit minstens 2 maanden vooraf melden aan

Nadere informatie

FESTIVITEITEN IN DE LOWAZONE AANGIFTEFORMULIER

FESTIVITEITEN IN DE LOWAZONE AANGIFTEFORMULIER FESTIVITEITEN IN DE LOWAZONE AANGIFTEFORMULIER Dit formulier moet volledig ingevuld zijn! Onvolledige formulieren worden niet behandeld! Dit formulier, samen met een ondertekende en gedateerde kopie van

Nadere informatie

Melding kleine evenementen (100-500 personen) Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding kleine evenementen (100-500 personen) Gegevensverzameling en risicoanalyse 1/15 Melding kleine evenementen (100-500 personen) Gegevensverzameling en risicoanalyse Dit document heeft als doel de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een evenement goed te keuren. Het houdt tevens

Nadere informatie

GEGEVENS ORGANISATOR, ACTIVITEIT EN MATERIAAL

GEGEVENS ORGANISATOR, ACTIVITEIT EN MATERIAAL Dienst vrije tijd & jeugd Laarne Postadres: Dorpsstraat 2, 9270 Laarne Bezoekadres: Keistraat 5 09 365 24 19 uitleen@laarne.be G e b r u i k s o v e r e e n k o m s t Z a a l S k a l a Voor wie is dit

Nadere informatie

EVENEMENTENFICHE KOKSIJDE

EVENEMENTENFICHE KOKSIJDE EVENEMENTENFICHE KOKSIJDE Dien tijdig uw aanvraag in! Minimum 2 maanden op voorhand! Let op. Goedkeuring is pas definitief na akkoord van het schepencollege (voor de gemeentelijke zalen). Naam evenement

Nadere informatie

Evenementen in Buggenhout

Evenementen in Buggenhout AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN IN BUGGENHOUT 1. ALGEMENE INFORMATIE Info over het evenement Type evenement binnen open lucht tent Naam van het evenement Plaats Datum en uur Doelgroep Omschrijving: fuif

Nadere informatie

Dossiernummer: Barcode (sticker) Gebruiksovereenkomst zaal Skala

Dossiernummer: Barcode (sticker) Gebruiksovereenkomst zaal Skala Dienst Vrije Tijd en Jeugd Dorpsstraat 2 (postadres) Keistraat 5 (bezoekadres) 9270 Laarne 09 365 24 19 uitleen@laarne.be Dossiernummer: Barcode (sticker) Ontvangstdatum (in te vullen door de Uitleendienst)

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement of fuif wil organiseren, moet dit MINSTENS 2 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt binnen de

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER FUIVEN EN EVENEMENTEN IN HERNE

MELDINGSFORMULIER FUIVEN EN EVENEMENTEN IN HERNE MELDINGSFORMULIER FUIVEN EN EVENEMENTEN IN HERNE A. GEGEVENS FUIF: (in te vullen door organisator) naam organiserende vereniging: naam fuif:... e-mail aanvrager:.. datum fuif: / / LOCATIE FUIF: een zaal:

Nadere informatie

EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT

EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT Opgelet: Vul deze evenementenfiche per activiteit volledig en correct in en verstuur hem minimum 1 maand voor het evenement terug naar de ondersteunende dienst (sport,

Nadere informatie

dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN

dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN dienst communicatie A A N V R A A G TOELATING ORGANISATIE EVENEMENTEN Dit formulier dient uiterlijk 6 weken voor de datum van de activiteit bezorgd te worden aan: stad Tienen dienst secretariaat Grote

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN IN BUGGENHOUT

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN IN BUGGENHOUT AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN IN BUGGENHOUT Vak voorbestemd voor administratie Datum ontvangst aanvraag:.././. Volgnummer evenement: 20.. 1. ALGEMENE INFORMATIE Info over het evenement Type evenement binnen

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen

Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen Aanvraagformulier voor de organisatie van openbare evenementen, feesten en fuiven in de gemeente Holsbeek De organisator van een openbaar

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER VAN EEN FEEST, FUIF OF EVENEMENT IN EEN ZAAL, EEN TENT OF IN OPENLUCHT

MELDINGSFORMULIER VAN EEN FEEST, FUIF OF EVENEMENT IN EEN ZAAL, EEN TENT OF IN OPENLUCHT uw kenmerk ons kenmerk datum uw contactpersoon telefoonnummer bijlage(n) Isabelle De Gauquier 054 51 61 60 feest- en fuifreglement isabelle.degauquier@galmaarden.be MELDINGSFORMULIER VAN EEN FEEST, FUIF

Nadere informatie

Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse Gemeentebestuur Meulebeke Nood en interventieplanning Markt 1, 8760 Meulebeke info@meulebeke.be Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse 1. Inleiding

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement wil organiseren, moet dit MINSTENS 3 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt binnen de maand

Nadere informatie

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT?

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? dienst co dienst informatie en feestelijkheden Zin in een activiteit in uw buurt? Wil je met je straat of buurt een activiteit organiseren? Dat kan! Het gemeentebestuur

Nadere informatie

EVENEMENTENFICHE DE PANNE

EVENEMENTENFICHE DE PANNE EVENEMENTENFICHE DE PANNE Opgelet: deze fiche dient minimum 2 maanden voor de activiteit terug bezorgd te worden aan de afdeling Technische Zaken - dienst Verhuur Zalen en Materiaal. Goedkeuring is pas

Nadere informatie

Meldingsformulier fuiven & feesten

Meldingsformulier fuiven & feesten Meldingsformulier fuiven & feesten Datum van melding: : Naam van de organisatie : Wijze van melding: : website / persoonlijk / e-mail PERSOONSGEGEVENS MELDER & PLAATSVERVANGER (EINDVERANTWOORDELIJKEN)

Nadere informatie

Melding evenementen MINI voor evenementen van personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen MINI voor evenementen van personen Gegevensverzameling en risicoanalyse Nood- en interventieplanning Krist Malisse Kerkstraat 1 8720 Dentergem 051/57 55 21 planning@dentergem.be Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Nadere informatie

EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT

EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT Kopie aan: stempel dienst: ORIGINEEL NAAR DIENST VEILIGHEID EN PREVENTIE cultuur toerisme sport- /jeugddienst milieu zaalwachter onthaal aankoopdienst brandweer politie EVENEMENTENFICHE STAD NIEUWPOORT

Nadere informatie

Meldingsformulier van een fuif

Meldingsformulier van een fuif Meldingsformulier van een fuif IN TE VULLEN DOOR ORGANISATOR Gegevens fuif: Naam van de organiserende vereniging: Naam fuif: E-mail aanvrager: Datum van de fuif: Vindt de fuif plaats in: o een zaal: naam

Nadere informatie

Meldingsformulier van een fuif/evenement in een zaal of in een tent

Meldingsformulier van een fuif/evenement in een zaal of in een tent Meldingsformulier van een fuif/evenement in een zaal of in een tent 2 Meldingsformulier Mevrouw, Mijnheer, Het meldingsformulier voor de organisatie van een evenement/fuif op../../.. wordt door de burgemeester

Nadere informatie

7 Belgisch Staatsblad d.d VLAAMSE OVERHEID

7   Belgisch Staatsblad d.d VLAAMSE OVERHEID VLAAMSE OVERHEID N. 2012 967 [C 2012/35373] 17 FEBRUARI 2012. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 24 februari 1977 houdende vaststelling van geluidsnormen voor

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT (versie maart 2017) (BIJLAGE 2)

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT (versie maart 2017) (BIJLAGE 2) Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT (versie maart 2017) (BIJLAGE 2) Gelieve dit document grondig in te vullen waar nodig en 2 maanden voor het evenement te bezorgen aan secretariaat van de gemeente

Nadere informatie

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014

Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014 Aanvraagformulier Evenementen KAMPENHOUT versie 04 februari 2014 Gelieve dit document grondig in te vullen waar nodig en 2 maanden voor het evenement te bezorgen aan secretariaat van de gemeente (zie onderaan),

Nadere informatie

EVENEMENTEN TE KAPRIJKE MELDINGSFORMULIER

EVENEMENTEN TE KAPRIJKE MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN TE KAPRIJKE MELDINGSFORMULIER Dit formulier moet tenminste: Voor evenementen die op de openbare weg en/of openbare terreinen plaatsvinden, en voor evenementen die in openlucht of in tenten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMEENSCHAPSCENTRUM DE VOLLE VAART (aangepast door de gemeenteraad in zitting van 20 januari 2009) Artikel 1: Omschrijving 1. Het gemeenschapscentrum De Volle Vaart bestaat uit

Nadere informatie

Meldingsformulier Evenementen, (buurt)feesten en fuiven ::.. Aanvraag 3 weken vóór aanvang indienen!

Meldingsformulier Evenementen, (buurt)feesten en fuiven ::.. Aanvraag 3 weken vóór aanvang indienen! Meldingsformulier Evenementen, (buurt)feesten en fuiven ::.. Aanvraag 3 weken vóór aanvang indienen! Naam van de activiteit Datum van de activiteit Administratieve gegevens van de organisator Naam vereniging,

Nadere informatie

Geluidsnormen in de horeca

Geluidsnormen in de horeca Geluidsnormen in de horeca Een gids voor Leuvense Horeca-uitbaters De nieuwe geluidsnormen voor muziekactiviteiten * toepassing van de Wet Schauvlieghe (01-01-2013) Bent u uitbater van een horeca-zaak

Nadere informatie

Reglement inrichting fuiven en soortgelijke activiteiten

Reglement inrichting fuiven en soortgelijke activiteiten Reglement inrichting fuiven en soortgelijke activiteiten 1. De inrichting van een fuif en soortgelijke activiteiten is onderworpen aan de voorafgaande aflevering van een vergunning door het gemeentebestuur.

Nadere informatie

Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle

Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle Meldingsformulier gemeentebestuur Langemark-Poelkapelle Aanvraagdatum : Stuur het ingevulde document terug via mail naar evenementen@langemark poelkapelle.be of per post naar Gemeentebestuur Langemark

Nadere informatie

Fuif- en feestreglement - GEMEENTE BEVER

Fuif- en feestreglement - GEMEENTE BEVER Fuif- en feestreglement - GEMEENTE BEVER BIJZONDER GEMEENTELIJK POLITIEREGLEMENT MET BETREKKING TOT HET ORGANISEREN VAN VOOR HET PUBLIEK TOEGANKELIJKE FEESTELIJKHEDEN EN EVENEMENTEN De gemeenteraad, Gelet

Nadere informatie

Evenementenformulier LoWaZoNe

Evenementenformulier LoWaZoNe Gemeentebestuur Nevele Evenementen en feestelijkheden Evenementenformulier LoWaZoNe Organiseer je een evenement in een gemeente van de LoWaZoNe, dan moet je het gemeentebestuur 12 weken op voorhand op

Nadere informatie

Infobrochure Veilig fuiven

Infobrochure Veilig fuiven Veilig Infobrochure Veilig fuiven Gent 1 v.u. Filip Rasschaert, A. Triestlaan 12, 9000 Gent Inhoud Veiligheid is één van de prioriteiten bij het organiseren van een evenement. Het is belangrijk dat je

Nadere informatie

A a n v r a a g f o r m u l i e r e v e n e m e n t e n. 1. De activiteit. 2. Details van de activiteit. 3. Organisator van het evenement

A a n v r a a g f o r m u l i e r e v e n e m e n t e n. 1. De activiteit. 2. Details van de activiteit. 3. Organisator van het evenement A a n v r a a g f o r m u l i e r e v e n e m e n t e n Voor wie is dit formulier? Dit formulier is bestemd voor alle organisatoren die een activiteit of evenement (fuif, barbecue, buurtfeest, wielerwedstrijd,

Nadere informatie

1. Ongeveer een half jaar van tevoren

1. Ongeveer een half jaar van tevoren 68 Er bestaat geen ideaal recept voor het organiseren van een concert. Er spelen immers honderden dingen mee in het welslagen van de avond en de moeilijkheidsgraad om dit te realiseren. Maar we doen toch

Nadere informatie

Meldingsformulier. feesten, fuiven, evenementen. Naam evenement: Datum evenement (dag + datum): Contactpersoon: (naam). (tel / gsm):.

Meldingsformulier. feesten, fuiven, evenementen. Naam evenement: Datum evenement (dag + datum): Contactpersoon: (naam). (tel / gsm):. Meldingsformulier feesten, fuiven, evenementen Wie een evenement / fuif wil organiseren, moet dit MINSTENS 2 MAANDEN VOORAF melden aan het College van burgemeester en schepenen via dit formulier. Een antwoord

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT IN AVELGEM NIET IN GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT IN AVELGEM NIET IN GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR A V E L G E M MELDINGSFORMULIER EVENEMENT IN AVELGEM NIET IN GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u een melding doen van de organisatie van een evenement in

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016

MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016 MELDINGSFORMULIER EVENEMENTEN / FUIVEN Versie augustus 2016 Bestemd voor de Burgemeester Wie een evenement wil organiseren, moet dit MINSTENS 3 MAANDEN VOORAF melden aan de burgemeester. Een antwoord volgt

Nadere informatie

FUIFREGLEMENT PITTEM - EGEM

FUIFREGLEMENT PITTEM - EGEM FUIFREGLEMENT PITTEM - EGEM Hoofdstuk 1 - Algemene bepalingen procedure Art. 1.1. Dit reglement is van toepassing op alle openbare fuiven op het grondgebied Pittem Egem. Bij iedere fuifmelding zal het

Nadere informatie

Aanvraagformulier Vergunning Drankgelegenheid- Ronsetijdelijke

Aanvraagformulier Vergunning Drankgelegenheid- Ronsetijdelijke Aanvraagformulier Vergunning Drankgelegenheid- Ronsetijdelijke vergunning DEEL 1: ALGEMENE GEGEVENS GEGEVENS DRANKGELEGENHEID Naam drankgelegenheid Adres drankgelegenheid Ondernemingsnummer drankgelegenheid

Nadere informatie

&+(&./,67,17,-' 0,167(16-$$50$$1'(19225$)

&+(&./,67,17,-' 0,167(16-$$50$$1'(19225$) &+(&./,67VOOR)8,9(1 Met deze uitgebreide checklist laat je niets aan het toeval over! Gebruik deze checklist als leidraad tijdens het organiseren van je evenement. Bekijk nauwkeurig elk onderdeel en alle

Nadere informatie

Wat ben ik als organisator verplicht?

Wat ben ik als organisator verplicht? Fuifcharter Dit fuifcharter is een samenwerkingsinitiatief van de gemeentelijke diensten, promotie en preventie - welzijn, cultuur en jeugd de politie van Houthalen-Helchteren. Dit fuifcharter wordt afgesloten

Nadere informatie

Melding beperkt evenement Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding beperkt evenement Gegevensverzameling en risicoanalyse Nood- en interventieplanning Krist Malisse Kerkstraat 1 8720 Dentergem 051 57 55 21 planning@dentergem.be Melding beperkt evenement Gegevensverzameling en risicoanalyse Dit document dient uiterlijk 8 weken

Nadere informatie

HORECAREGLEMENT. Dit geldt eveneens bij de overname van een bestaande drankgelegenheid.

HORECAREGLEMENT. Dit geldt eveneens bij de overname van een bestaande drankgelegenheid. STADSBESTUUR IZEGEM HORECAREGLEMENT Artikel 1 Toepassingsgebied Dit reglement is van toepassing op elke voor het publiek toegankelijke inrichting, hetzij besloten hetzij in openlucht, waar dranken, alcoholische

Nadere informatie

Chronologisch. DOCUMENT: Checklist voor fuiven, pagina 1 van 6 DOELGROEP: Organisatoren MINSTENS 1 JAAR 6 MAANDEN VOORAF 3 MAANDEN VOORAF

Chronologisch. DOCUMENT: Checklist voor fuiven, pagina 1 van 6 DOELGROEP: Organisatoren MINSTENS 1 JAAR 6 MAANDEN VOORAF 3 MAANDEN VOORAF DOCUMENT: Checklist voor fuiven, pagina 1 van 6 CHECKLIST voor FUIVEN Met deze uitgebreide checklist laat je niets aan het toeval over! Gebruik deze checklist als leidraad tijdens het organiseren van je

Nadere informatie

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan.

Artikel 2.- Het college van burgemeester en schepenen duidt in overleg met het beheersorgaan één of meerdere bevoegde contactpersonen aan. Gebruiksreglement gemeenschapscentrum Neerpelt Artikel 1.- Het college van burgemeester en schepenen geeft opdracht aan het beheersorgaan van het gemeenschapscentrum (GC) om het GC te verhuren met voorrang

Nadere informatie

AANMELDING FUIF / BAL / OPTREDEN

AANMELDING FUIF / BAL / OPTREDEN AANMELDING FUIF / BAL / OPTREDEN 1/5 datum aanvraag : BENAMING EVENEMENT : GEGEVENS ORGANISATIE: Organisator: rechtspersoon 1 : Adres vereniging / rechtspersoon: Ondernemingsnummer: Organisator: natuurlijke

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ten Boer. Aanvraag evenementenvergunning. Naam en telefoonnummer voor nadere info:..

AANVRAAGFORMULIER EVENEMENTEN Ten Boer. Aanvraag evenementenvergunning. Naam en telefoonnummer voor nadere info:.. 1. Gegevens aanvrager: Aanvraag evenementenvergunning Organisatie: Naam en voorletters aanvrager: de heer / mevrouw: (doorhalen wat nvt is) Straatnaam: Postcode: Woonplaats: Tel. nummer: Fax. nummer: E-mail:

Nadere informatie

Provincie Limburg Arrondissement Tongeren Gemeente Hoeselt. Uittreksel uit het notulenboek van de Gemeenteraad Vergadering van 24 november 2016

Provincie Limburg Arrondissement Tongeren Gemeente Hoeselt. Uittreksel uit het notulenboek van de Gemeenteraad Vergadering van 24 november 2016 Provincie Limburg Arrondissement Tongeren Gemeente Hoeselt Uittreksel uit het notulenboek van de Gemeenteraad Vergadering van 24 november 2016 Aanwezig: Alfons Capiot, voorzitter; Werner Raskin, burgemeester;

Nadere informatie

GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN WIJZIGING PER

GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN WIJZIGING PER GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN WIJZIGING PER Informatievergadering voor de horeca maandag 3 december 2012 20.00 uur Porseleinhallen AGENDA 1. Verwelkoming door de heer Stijn TANT, schepen voor leefmilieu

Nadere informatie

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014

Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Gebruiks- en retributiereglement Domein Diesterweg Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 15 december 2014 Algemene voorwaarden: 1. Domein Diesterweg, Acacialaan z/n, 2920 Kalmthout wordt ter beschikking

Nadere informatie

De FOD Volksgezondheid over de vloer

De FOD Volksgezondheid over de vloer De FOD Volksgezondheid over de vloer Leen Bartholomeus, Bruno Smet, Filip Stallaert, Delphine Derammelaere Bash Fever, David Domingo Heel wat gemeenten kregen recent of iets minder recent inspecteurs van

Nadere informatie

AANMELDING FUIF / BAL / OPTREDEN

AANMELDING FUIF / BAL / OPTREDEN AANMELDING FUIF / BAL / OPTREDEN 1/5 datum aanvraag : BENAMING EVENEMENT : GEGEVENS ORGANISATIE: Organisator: rechtspersoon 1 : Adres vereniging / rechtspersoon: Ondernemingsnummer: Organisator: natuurlijke

Nadere informatie

F U I F R E G L E M E N T

F U I F R E G L E M E N T F U I F R E G L E M E N T Regelement goedgekeurd op gemeenteraad van 29 januari 2013. DEEL 1: AANVRAAG/MELDING VAN EEN FUIF Art.1. Toepassingsgebied 1.1. Onder een fuif wordt verstaan: elke publiek toegankelijke

Nadere informatie

29/04/2013. Nieuwe Geluidsnormen. Wat houdt het in? Hoe gaan we er mee om?

29/04/2013. Nieuwe Geluidsnormen. Wat houdt het in? Hoe gaan we er mee om? Nieuwe Geluidsnormen Wat houdt het in? Hoe gaan we er mee om? 1 2 1 GELUID Wat is geluid? geluid = golven Wat is lawaai? Geluid dat als overlast ervaren wordt 3 GELUID Geluid meten: geluiddruk-niveau wordt

Nadere informatie

GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN

GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN GELUIDSNORMEN VOOR MUZIEKACTIVITEITEN INHOUD - Achtergrond wetgeving - Wat zijn decibels? - Indeling in geluidsniveaus - Welke toelating of vergunning? - Geluid meten - Controle - Communiceer vooraf! ACHTERGROND

Nadere informatie

Geluidsnormen muziekactiviteiten

Geluidsnormen muziekactiviteiten Geluidsnormen muziekactiviteiten trajectcontrole 1+1 2 eenzame flitspaal Geluidsnormen muziekactiviteiten decibels enzo geluidsnormen Vlaanderen voorbeelden hoe meten gratis tips websites db 1 +1 2 90dB

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT MELDINGSFORMULIER EVENEMENT 1. ADMINISTRATIEVE GEGEVENS VAN HET EVENEMENT ORGANISERENDE VERENIGING Naam:. Adres:. Telefoonnummer:. E-mail: CONTACTPERSONEN NAAM ADRES TELEFOONNUMMER 1 2 GEDETAILLEERD INFO

Nadere informatie

Feest- en fuifreglement gemeente GALMAARDEN

Feest- en fuifreglement gemeente GALMAARDEN Feest- en fuifreglement gemeente GALMAARDEN BIJZONDER GEMEENTELIJK POLITIEREGLEMENT MET BETREKKING TOT HET ORGANISEREN VAN VOOR HET PUBLIEK TOEGANKELIJKE FEESTELIJKHEDEN EN EVENEMENTEN Dit reglement werd

Nadere informatie

Fuifgids Sint-Amands editie 01/2014

Fuifgids Sint-Amands editie 01/2014 Fuifgids Sint-Amands editie 01/2014 Richtlijnen, tips en info i.v.m. het organiseren van een fuif in Sint-Amands, Oppuurs of Lippelo. 1. Een fuif organiseren? Wanneer je een evenement of fuif wil organiseren

Nadere informatie

Vak bestemd voor de administratie Dossier ontvangen door: Aanvraagformulier binnengekomen:

Vak bestemd voor de administratie Dossier ontvangen door: Aanvraagformulier binnengekomen: AANVRAAGFORMULIER EVENEMENT/ACTIVITEIT OP PBLZB/1/7 Elke activiteit of evenement op het openbaar domein (straten, pleinen, parkings, ) of die impact heeft op het openbaar domein (vb. grote fuiven, evenementen,

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagformulier evenementen De aanvraag moet ten laatste 8 weken op voorhand ingediend worden! Naam evenement: Datum: 1. Organisator van het evenement Naam van de organisatie (feitelijke vereniging,

Nadere informatie

Infosessie Elektronisch versterkte muziek 10 maart 2015. Dienst milieu en landbouw An Vandermoere Adjunct milieuambtenaar

Infosessie Elektronisch versterkte muziek 10 maart 2015. Dienst milieu en landbouw An Vandermoere Adjunct milieuambtenaar Infosessie Elektronisch versterkte muziek 10 maart 2015 Dienst milieu en landbouw An Vandermoere Adjunct milieuambtenaar Overzicht 1. Wetgeving vóór 2013 2. Wetgeving vanaf 2013 3. Praktisch (meten/tips)

Nadere informatie

www.brugge.be ALGEMENE RICHTLIJNEN dansgelegenheden en dansactiviteiten

www.brugge.be ALGEMENE RICHTLIJNEN dansgelegenheden en dansactiviteiten www.brugge.be 1 ALGEMENE RICHTLIJNEN dansgelegenheden en dansactiviteiten 2 3 Naast een leuke vorm van ontspanning is dansen voor velen een belangrijke manier om mensen te ontmoeten. Het is echter belangrijk

Nadere informatie

Evenementen Aanvraagformulier

Evenementen Aanvraagformulier Dienst Noodplanning 03-410 16 69 noodplan@zandhoven.be Evenementen Aanvraagformulier A. INFORMATIE AANVRAAG 1. VERENIGING / ORGANISATIE 2. VOORZITTER/VERANTWOORDELIJKE van de vereniging /organisatie E-mail:

Nadere informatie

FUIVEN & EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER

FUIVEN & EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER VOORBEHOUDEN LOKET VRIJE TIJD DATUM INLEVERING VOLLEDIGE AANVRAAG: ONTVANGEN DOOR: 1. GEGEVENS HOOFDVERANTWOORDELIJKE FUIVEN & EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER Met dit formulier vraagt u toestemming voor

Nadere informatie

FUIVEN & EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER

FUIVEN & EVENEMENTEN AANVRAAGFORMULIER AANVRAAGFORMULIER Met dit formulier vraagt u toestemming voor de organisatie van een fuif of evenement. Uiterste inleveringsdatum: 6 weken voor de start van het evenement. 1. GEGEVENS AANVRAGER Organisatie

Nadere informatie

Melding grote evenementen ( > 500 personen ) Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding grote evenementen ( > 500 personen ) Gegevensverzameling en risicoanalyse Melding grote evenementen ( > 500 personen ) Gegevensverzameling en risicoanalyse Dit document heeft als doel de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een evenement goed te keuren. Het houdt tevens

Nadere informatie

Inhoud. Wanneer spreken we van een evenement? Hoe verloopt de evenementenaanvraag? Ondersteuning organisatoren

Inhoud. Wanneer spreken we van een evenement? Hoe verloopt de evenementenaanvraag? Ondersteuning organisatoren Inhoud Wanneer spreken we van een evenement? Hoe verloopt de evenementenaanvraag? Ondersteuning organisatoren Wanneer spreken we van een evenement? Wanneer spreken we van een evenement? Een publiek toegankelijke

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ORGANISATIE VAN OPENBAAR TOEGANKELIJKE EVENEMENTEN

REGLEMENT VOOR DE ORGANISATIE VAN OPENBAAR TOEGANKELIJKE EVENEMENTEN REGLEMENT VOOR DE ORGANISATIE VAN OPENBAAR TOEGANKELIJKE EVENEMENTEN GR 15.12.2015 I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Dit reglement heeft betrekking op alle openbare evenementen georganiseerd op het grondgebied

Nadere informatie

MELDING/AANVRAAG VOOR TOELATING MUZIEKACTIVITEIT

MELDING/AANVRAAG VOOR TOELATING MUZIEKACTIVITEIT MELDING/AANVRAAG VOOR TOELATING MUZIEKACTIVITEIT Indien je een activiteit wil organiseren met elektronisch versterkte muziek moet een meldingsfiche ingevuld worden conform de politieverordening van de

Nadere informatie

Datum / Data van het evenement:... Naam van het evenement:...

Datum / Data van het evenement:... Naam van het evenement:... cultuurcentrum de kimpel Eikenlaan 25-3740 Bilzen tel. 089/ 519 531 mail: evenementen@bilzen.be web: www.bilzen.be Openingsuren evenementenloket: maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur,

Nadere informatie

Met een ontheffing mag u na middernacht sluiten. Hiervoor moet u wel aan een aantal eisen voldoen:

Met een ontheffing mag u na middernacht sluiten. Hiervoor moet u wel aan een aantal eisen voldoen: 1. 1 van 5 Bureau Beleid en Juridische Ondersteuning Contactpersoon : T.J. Ton Telefoonnr. : 0229-252497 E-mail : gemeente@hoorn.nl Uw brief van : - Uw kenmerk : Ons kenmerk : 09.58919 Bijlage(n) : 1 Onderwerp

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENT IN AVELGEM IN GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR

MELDINGSFORMULIER EN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENT IN AVELGEM IN GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR A V E L G E M MELDINGSFORMULIER EN AANVRAAGFORMULIER EVENEMENT IN AVELGEM IN GEMEENTELIJKE INFRASTRUCTUUR Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier kunt u een melding doen van de organisatie van

Nadere informatie

Datum / Data van het evenement:... Naam van het evenement:...

Datum / Data van het evenement:... Naam van het evenement:... cultuurcentrum de kimpel Eikenlaan 25-3740 Bilzen tel. 089/ 519 531 mail: evenementen@bilzen.be web: www.bilzen.be Openingsuren evenementenloket: maandag, dinsdag en donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur,

Nadere informatie

Artikel 1. Activiteiten waarvan vooraf geweten is dat er muziek zal worden gespeeld

Artikel 1. Activiteiten waarvan vooraf geweten is dat er muziek zal worden gespeeld Plan Stadsbestuur Gemeenteplein 2 8790 Waregem 056 62 12 21 secretariaat@waregem.be goedgekeurd in de gemeenteraad van 3 mei 2016 Gelui(d)Tplan I. Inleiding Samen feest vieren, studeren, werken, sporten,

Nadere informatie

e-mail : feestelijkheden@oudenaarde.be

e-mail : feestelijkheden@oudenaarde.be e-mail : feestelijkheden@oudenaarde.be U wilt publiciteit maken d.m.v.: verspreiden van drukwerk of flyers op het openbaar domein aanplakken van affiches op de officiële aanplakborden in de gemeente plaatsen

Nadere informatie

4édMP BERNHEZE MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT. Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! 1. Naam van de aanvrager/organisator

4édMP BERNHEZE MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT. Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! 1. Naam van de aanvrager/organisator ~c 4édMP BERNHEZE 111ç. 111 MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 35 van de Drank- en Horecawet Let op! Lever uw formulier

Nadere informatie

De gebruiker verklaart akkoord te gaan met alle bepalingen van dit reglement.

De gebruiker verklaart akkoord te gaan met alle bepalingen van dit reglement. Huishoudelijk reglement zaal Sector L Art. 1: Algemeen De zaal Sector L wordt ter beschikking gesteld door de stad Sint-Truiden. Elk contact met de huurders gebeurt via de jeugddienst, tenzij anders overeengekomen.

Nadere informatie

Meldingsformulier van een fuif

Meldingsformulier van een fuif Meldingsformulier van een fuif IN TE VULLEN DOOR ORGANISATOR Gegevens fuif: Naam van de organiserende vereniging: Naam fuif: E-mail aanvrager: Datum van de fuif: Vindt de fuif plaats in: o een zaal: naam

Nadere informatie

Aanvraagformulier evenementen

Aanvraagformulier evenementen Aanvraagformulier evenementen Inleiding Voor wie is dit formulier? Gemeentebestuur Assenede Kasteelstraat 1-3 9960 Assenede versie 09.03.2017 Dit formulier is bestemd voor alle organisatoren die een activiteit

Nadere informatie

Huurovereenkomst ZoeNK

Huurovereenkomst ZoeNK Huurovereenkomst ZoeNK Huurovereenkomst voor activiteit in zaal de ZoeNK op / / Tussen enerzijds ZoeNK vzw, Overwinningstraat 96, 3010 Kessel-lo, hieronder genaamd de verhuurder en anderzijds de inrichter

Nadere informatie

EVENEMENTEN TE SINT-LAUREINS

EVENEMENTEN TE SINT-LAUREINS EVENEMENTEN TE SINT-LAUREINS MELDINGSFORMULIER Indien u een evenement wil organiseren in de gemeente, dient u dit ingevulde meldingsformulier over te maken t.a.v. Melina Van Audenaerde. Dit kan worden

Nadere informatie

Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel

Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel Gebruikersreglement en tarieven Cultuurkapel Cultuurcentrum Zwaneberg Cultuurkapel Cultuurplein 1 Kloosterstraat 1 2220 Heist-op-den-Berg 2220 Heist-op-den-Berg 015 25 07 70 www.zwaneberg.be www.facebook.com/cultuurcentrum.zwaneberg

Nadere informatie

Aanvraagformulier Circussen/Niet-permanente amusementsbedrijven

Aanvraagformulier Circussen/Niet-permanente amusementsbedrijven Dienst VES (Verenigingen Evenementen Samenleving) Korenmarkt 10 8870 Izegem 051 337 303 051 314 867 ves@izegem.be IBAN BE81 0910 0022 2624 BIC GKCCBEBB Aanvraagformulier Circussen/Niet-permanente amusementsbedrijven

Nadere informatie

100% POSITIEF FUIVEN

100% POSITIEF FUIVEN Jeugdraad 100% POSITIEF FUIVEN Campagne positief fuifklimaat Beislovenstraat 4 9620 Zottegem T 09 367 91 98 F 09 367 71 59 100% positief fuiven CAMPAGNE JEUGDRAAD ZOTTEGEM 100% POSITIEF FUIVEN IN ZOTTEGEM

Nadere informatie