3. Een psychodiagnostisch onderzoek gericht op de onderwijsbelemmeringen als gevolg van de

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3. Een psychodiagnostisch onderzoek gericht op de onderwijsbelemmeringen als gevolg van de"

Transcriptie

1 Richtlijnen voor de dossiervorming van aanvragen voor extra ondersteuning en plaatsing in speciaal (basis)onderwijs van leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften Zeer moeilijk leren Syndroom van Down Bij aanmelding van een leerling met het Syndroom van Down is aanwezigheid van de 2. Een relevant medisch verslag. IQ onder 55 Bij aanmelding van een leerling met een totaal IQ lager dan 55 is aanwezigheid van de diagnostische aantekening. IQ en jonger dan 8 jaar Bij aanmelding van een leerling met een totaal IQ tussen 55 en 70, en jonger dan 8 jaar is aanwezigheid van de 2. Het verslag van een individueel afgenomen intelligentie onderzoek. Er moet gebruikt gemaakt zijn van een Cotan-genormeerde test. De onderzoeker moet in het bezit zijn van een 3. Een relevant psychodiagnostisch onderzoek met daarin een gediagnosticeerde stoornis volgens DSM-IV of V of ICD-10. De onderzoeker moet bevoegd zijn om een diagnose te stellen. 4. Een psychodiagnostisch onderzoek gericht op de sociale redzaamheid. Hiervoor kan de SRZ of Vineland- Z worden gebruikt. 5. Ingevuld aanmeldingsformulier ondersteuningsteam, PAB en TKC, waaruit ten minste blijkt dat er sprake is van ontbrekende leervoorwaarden. 6. Geëvalueerde handelingsplannen waaruit blijkt welke zorg er is geboden en dat deze zorg TIQ 55-70, tussen de 8 en 11 jaar oud Bij aanmelding van een leerling met een totaal IQ tussen 55 en 70, en tussen 8 en 11 jaar oud is aanwezigheid van de 2. Een verslag van een individueel afgenomen intelligentie onderzoek. Er moet gebruikt gemaakt zijn van een Cotan-genormeerde test. De onderzoeker moet in het bezit zijn van een 3. Een psychodiagnostisch onderzoek gericht op de sociale redzaamheid. Hiervoor kan de SRZ of Vineland- Z worden gebruikt. is van zeer geringe vooruitgang. De zeer geringe vooruitgang moet blijken uit minimaal 2 toetsmomenten en eventueel verslaggeving over taak-werkhouding.

2 5. Geëvalueerde handelingsplannen waaruit blijkt welke zorg er is geboden en dat deze zorg Lichamelijke handicap (LG) Bij aanmelding van een leerling met een lichamelijk beperking en een totaal IQ hoger dan 70 is aanwezigheid van de 2. Een relevant medisch verslag van een specialist. In het verslag moet de diagnose vermeld staan en de eventuele gevolgen voor dagelijkse leven en onderwijs. 3. Een psychodiagnostisch onderzoek gericht op de onderwijsbelemmeringen als gevolg van de lichamelijke handicap. Uit dit verslag moet duidelijk blijken dat er sprake is van een IQ > 70, er hoeft geen intelligentieonderzoek te zijn afgenomen. De onderzoeker moet in het bezit zijn van een is van onderwijsbelemmeringen op één van de volgende gebieden: b. verzuim van > 25%, verzuimregistratie meesturen; c. didactische gegevens waaruit blijkt dat de leerling tot de 10% laagst functionerende leerlingen behoort, afgenomen met didactisch gekwalificeerde toetsen. 5. Geëvalueerde handelingsplannen waaruit blijkt welke gerichte zorg er recent is geboden en dat deze zorg ontoereikend is. 6. Soms kan een verslag van een fysiotherapeut en ergotherapeut ook aan het dossier toegevoegd worden. Deze verslaggeving kan aangeven dat er sprake is van afhankelijkheid van derden en welke behandeling er gegeven wordt en de huidige stand van zaken (evaluatie). Langdurige ziekte (LZ) Bij aanmelding van een langdurig zieke leerling is aanwezigheid van de volgende documenten noodzakelijk in het dossier: 1. Het aanmeldformulier 2. Een relevant medisch verslag van een specialist, waaruit blijkt dat er sprake is van een lichamelijke, neurologische of psychosomatische stoornis die niet in hoofdzaak leidt tot motorische beperkingen, maar wel leidt tot ernstige belemmeringen om aan het onderwijs deel te nemen. Aandachtspunten t.a.v. dit verslag: a. Is er sprake van medicijngebruik, zo, ja, de dosering en eventuele bijwerking; b. Is er sprake van een behandelplan en hoe is het verloop; c. Eventuele prognose. 3. Een psychodiagnostisch onderzoek gericht op de onderwijsbelemmeringen als gevolg van de stoornis/ziekte. Dit hoeft geen intelligentieonderzoek te zijn. Het gaat om een verslag waarin staat beschreven welke gevolgen de ziekte heeft op het psychosociaal welbevinden en/of cognitief functioneren. De onderzoeker moet in het bezit zijn van een diagnostische aantekening (NIP of NVO). 4. Ingevuld aanmeldingsformulier ondersteuningsteam, PAB en TKC, met daarin gegevens over onderstaande onderwijsbelemmeringen: b. verzuim van > 25%, verzuimregistratie meesturen; c. de leerling behoort tot de 10% laagst functionerende leerlingen gemeten met gekwalificeerde didactische toetsen.

3 5. Geëvalueerde handelingsplannen waaruit blijkt welke zorg er is geboden en dat deze zorg Meervoudige handicap (MG) LG-MG Bij aanmelding van een leerling met een lichamelijk beperking en een totaal IQ lager dan 70 is aanwezigheid van de 2. Een relevant medisch verslag van een specialist. In het verslag moet de diagnose vermeld staan en de eventuele gevolgen voor dagelijkse leven en onderwijs. 3. Een psychodiagnostisch onderzoeksverslag, waaruit blijkt dat er sprake is van een IQ < 70 en waarin de onderwijsbelemmeringen als gevolg van de stoornis zijn meegenomen. De onderzoeker moet in het bezit zijn van een is van onderwijsbelemmeringen op één van de volgende gebieden: b. verzuim van > 25%, verzuimregistratie meesturen. ZML-MG Leerlingen met een ZMLK/MG-indicatie zijn niet altijd plaatsbaar op een ZML-school, wel op een Tyltylschool of Mytylschool. TIQ <20 Bij aanmelding van een leerling met een totaal IQ lager dan 20 is aanwezigheid van de volgende documenten noodzakelijk in het dossier: TIQ Bij aanmelding van een leerling met een totaal IQ tussen de 20 en 35 is aanwezigheid van de 3. a. Een psychodiagnostisch onderzoek met daarin een gediagnosticeerde stoornis volgens DSM-IV of V of ICD-10. De onderzoeker moet bevoegd zijn om een diagnose te stellen. Óf: b. Een medisch verslag met daarin een diagnose, dit verslag mag niet ouder zijn dan 1 jaar. TIQ Bij aanmelding van een leerling met een totaal IQ tussen de 35 en 55 is aanwezigheid van de 3. a. Een psychodiagnostisch onderzoek met daarin een gediagnosticeerde stoornis volgens DSM-IV of V of ICD-10. De onderzoeker moet bevoegd zijn om een diagnose te stellen. Óf:

4 b. Een medisch verslag met daarin een diagnose, dit verslag mag niet ouder zijn dan 1 jaar. 4. Een psychodiagnostisch onderzoeksverslag met daarin omschreven dat er ondanks een IQ > 35 toch sprake is van een beperkt gedragsrepertoire en argumentatie waarom het reguliere ZML-onderwijs deze leerling onvoldoende kan bieden. Gedrags- en/of kinderpsychiatrische problematiek Bij aanmelding van een leerling met specifieke onderwijsbehoeften op het gebied van gedrag en/of als gevolg van kinderpsychiatrische problematiek is de aanwezigheid van de volgende documenten noodzakelijk in het dossier: 1. Het aanmeldingsformulier. 2. a. Psychodiagnostisch / kinderpsychiatrisch onderzoek met een formele DSM-IV of V classificatie of een beschrijving van de stoornis in termen van het DSM-IV of V systeem door een bevoegd persoon (psychiater of GZ-psycholoog of kinder- en jeugdpsycholoog NIP of NVO orthopedagoog-generalist of kinder- en jeugdarts of psychotherapeut/klinisch psycholoog). In het onderzoeksverslag dient een beschrijving te staan van de aard, ernst en zwaarte van de stoornis, alleen een DSM-IV of V classificatie is niet voldoende. Wanneer bovengenoemd verslag relevant is, een DSM-IV of V classificatie bevat en een beschrijving van de huidige aard, ernst en zwaarte van de stoornis, dan is dit voldoende. Indien de huidige aard, ernst en zwaarte van de stoornis in een apart verslag wordt beschreven, dan moet dit nog relevant zijn. Een gedragsdeskundige (psycholoog of orthopedagoog) mag de huidige aard, ernst en zwaarte van de stoornis beschrijven. Een DSM-IV of V classificatie moet worden ondertekend door een daartoe bevoegd persoon. OF: b. Rapportage geïndiceerde hulpverlening waaruit blijkt dat de geboden zorg van minimaal een half jaar onvoldoende effect heeft gehad. De ernst van de gedragsproblematiek moet blijken uit het uitblijven van vooruitgang na een half jaar geïndiceerde hulpverlening (d.w.z. zorg die door een Bureau Jeugdzorg of een regionaal indicatieorgaan is geïndiceerd, b.v. Boddaert, orthopedagogische setting, (dag)klinische behandeling, MKD e.d.). Om de geïndiceerde hulpverlening aan te kunnen tonen moeten het indicatiebesluit, de hulpverleningsplannen van een periode van ten minste zes maanden met doelen en de evaluaties van de hulpverleningsplannen worden bijgevoegd. EN: c. Relevant psychodiagnostisch onderzoek (waarbij minimaal 1, door de Cotan als voldoende beoordeeld, testinstrument is gebruikt). De resultaten van het psychodiagnostisch onderzoek moeten worden vertaald naar concrete gedragingen in de klas- en school- en thuissituatie, zodat de structurele beperking in de onderwijsparticipatie door toedoen van de gedragsproblematiek en/of sociaal-emotionele problematiek wordt aangetoond. Het onderzoek moet worden uitgevoerd door een gedragsdeskundige (psycholoog of orthopedagoog).

5 3. Onderzoeksgegevens betreffende de integraliteit van de problematiek door minimaal een maatschappelijk werker. (Integraliteit wil zeggen dat de problematiek niet alleen op school, maar ook in de thuissituatie en/of vrijetijdsbesteding voorkomt). Wanneer de integraliteit wordt beschreven in bovengenoemd psychodiagnostisch/kinderpsychiatrisch onderzoek (punt 2A), is dit voldoende. Indien de integraliteit in een apart verslag wordt beschreven, moet dit verslag nog relevant zijn. 4. Gegevens en resultaten uit jeugdhulpverlening, jeugd-ggz, kinderpsychiatrische voorziening of jeugdbescherming. Als bij punt 2 verslagen uit bovengenoemde hulpverlening worden gebruikt dan is meer rapportage niet nodig. Verslagen die bovengenoemde hulpverlening aantonen, hebben geen maximale geldigheidsdatum. Als er geen bemoeienis is of in het verleden vanuit jeugdzorg en/of kinderpsychiatrische voorziening is geweest, dan dienen ouders een verklaring daaromtrent te ondertekenen. 5. Ingevuld aanmeldingsformulier ondersteuningsteam, PAB en TKC. 6. Opgestelde ontwikkelingsperspectieven (of specifieke individuele handelingsplannen) t.a.v. de gedragsproblematiek / sociaal-emotionele problematiek met recente evaluaties daarvan. 7. Recente verslagen van betrokkenheid vanuit het samenwerkingsverband, zoals verslagen van (P)AB vanuit het SWV.

Dossieropbouw tbv het aanvragen van een toelaatbaarheidsverklaring VSO cluster 3

Dossieropbouw tbv het aanvragen van een toelaatbaarheidsverklaring VSO cluster 3 Dossieropbouw tbv het aanvragen van een toelaatbaarheidsverklaring VSO cluster 3 Schooljaar 2016/2017 Voor toelating tot het VSO cluster 3 is er een TLV nodig. Bij elke TLV-aanvraag voor het VSO cluster

Nadere informatie

Richtlijnen Commissie Leerling Ondersteuning (CLO) Samenwerkingsverband De Liemers po

Richtlijnen Commissie Leerling Ondersteuning (CLO) Samenwerkingsverband De Liemers po Richtlijnen Commissie Leerling Ondersteuning (CLO) Samenwerkingsverband De Liemers po Minimaal noodzakelijk bij aanmelding voor alle leerlingen: Ondertekend aanmeldingsformulier Handelingsgericht Zorgformulier

Nadere informatie

AANVRAAG TOELAATBAARHEIDSVERKLARING CLUSTER 3 1. ZEER MOEILIJK LEREN 2. LANGDURIGE ZIEKTE 3. LICHAMELIJKE HANDICAP 4. MEERVOUDIG HANDICAP

AANVRAAG TOELAATBAARHEIDSVERKLARING CLUSTER 3 1. ZEER MOEILIJK LEREN 2. LANGDURIGE ZIEKTE 3. LICHAMELIJKE HANDICAP 4. MEERVOUDIG HANDICAP AANVRAAG TOELAATBAARHEIDSVERKLARING CLUSTER 3 1. ZEER MOEILIJK LEREN 2. LANGDURIGE ZIEKTE 3. LICHAMELIJKE HANDICAP 4. MEERVOUDIG HANDICAP 1. TOELAATBAARHEIDSVERKLARING SO CLUSTER 3 ZEER MOEILIJK LEREN

Nadere informatie

Criteria voor de toelaatbaarheidsverklaring speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs cluster 3 en 4 1

Criteria voor de toelaatbaarheidsverklaring speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs cluster 3 en 4 1 Criteria voor de toelaatbaarheidsverklaring speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs cluster 3 en 4 1 Inleiding De scholen in een samenwerkingsverband stellen minstens eenmaal in de vier jaar een

Nadere informatie

Landelijke criteria voor de toelaatbaarheidsverklaring SBO en cluster-3 en cluster-4 onderwijs

Landelijke criteria voor de toelaatbaarheidsverklaring SBO en cluster-3 en cluster-4 onderwijs Landelijke criteria voor de toelaatbaarheidsverklaring SBO en cluster-3 en cluster-4 onderwijs Versie 3 1 In oktober 2013 is de landelijke werkgroep Arrangeren en Indiceren door de raad van bestuur (rvb)

Nadere informatie

Regeling indicatiecriteria en aanmeldingsformulier leerlinggebonden financiering

Regeling indicatiecriteria en aanmeldingsformulier leerlinggebonden financiering Regeling indicatiecriteria aanmeldingsformulier leerlinggebond financiering van 15 Juli 2005 De criteria schematisch weergegev. Schema s criteria per juli 2005 (versie 15 juli) 1 DOV Indicatiecriteria

Nadere informatie

RICHTLIJNEN TOELAATBAARHEIDSVERKLARING ALMERE

RICHTLIJNEN TOELAATBAARHEIDSVERKLARING ALMERE Voorwoord Met de invoering van passend onderwijs wordt het proces van indiceren naar arrangeren werkelijkheid. Passend Onderwijs Almere heeft afgesproken dat de onderwijsbehoefte van kinderen centraal

Nadere informatie

TOELAATBAARHEIDSCRITERIA VOOR HET VOORTGEZET SPECIAAL ONDERWIJS

TOELAATBAARHEIDSCRITERIA VOOR HET VOORTGEZET SPECIAAL ONDERWIJS TOELAATBAARHEIDSCRITERIA VOOR HET VOORTGEZET SPECIAAL ONDERWIJS Inleiding Passend Onderwijs wil de omslag maken van diagnosegericht naar handelingsgericht: niet het probleem van de leerling staat centraal,

Nadere informatie

2

2 2 Inhoud 3 o o o 4 o o 5 6 7 1 8 a. 9 b. 10 11 12 a. b. 13 14 15 Soort informatie IQgegevens (IQ < 70) Eventueel: naam van document waarin de gevraagde informatie te vinden is Ontwikkelingsperspectief

Nadere informatie

Toelaatbaarheidscriteria voor het Speciaal Voortgezet Onderwijs

Toelaatbaarheidscriteria voor het Speciaal Voortgezet Onderwijs Toelaatbaarheidscriteria voor het Speciaal Voortgezet Onderwijs 1. Toelichting Passend Onderwijs wil de omslag maken van diagnosegericht naar handelingsgericht. Niet de diagnose staat centraal, maar de

Nadere informatie

Richtlijn Toelaatbaarheid tot het Voortgezet Speciaal Onderwijs

Richtlijn Toelaatbaarheid tot het Voortgezet Speciaal Onderwijs Richtlijn Toelaatbaarheid tot het Voortgezet Speciaal Onderwijs 1. Toelichting Passend Onderwijs wil de omslag maken van diagnosegericht naar handelingsgericht. Niet de diagnose staat centraal, maar de

Nadere informatie

Steunpunt Autisme Noordelijk Zuid Holland

Steunpunt Autisme Noordelijk Zuid Holland Steunpunt Autisme Noordelijk Zuid Holland 8.4 Indicatiecriteria voor cluster 2, 3 en 4. (Met dank aan: REC 2 Holland-Flevoland, REC Zuid-Holland Midden en REC West) Sinds 1 augustus 2008 zijn de criteria

Nadere informatie

Regeling indicatoren voor toelaatbaarheid VSO Cluster 3: Zeer moeilijk lerend (ZML)

Regeling indicatoren voor toelaatbaarheid VSO Cluster 3: Zeer moeilijk lerend (ZML) Zeer moeilijk lerend (ZML) Het toekennen van een TLV VSO cluster 3 ZML gebeurt op basis van de combinatie van vastgestelde kindkenmerken en de ondersteuningsbehoeften. De leerling heeft ondersteuningsbehoeften

Nadere informatie

Algemene voorschriften voor het vaststellen van stoornis en beperking. onderzoek is uitgevoerd door een daartoe bevoegde deskundige

Algemene voorschriften voor het vaststellen van stoornis en beperking. onderzoek is uitgevoerd door een daartoe bevoegde deskundige CHECKLIST TOELAATBAARHEIDSCRITERIA & NOODZAKELIJKE RAPPORTAGE m.b.t. INDICATIESTELLING VOOR HET ONDERWIJS AAN KINDEREN/DEELNEMERS MET EEN VERSTANDELIJKE HANDICAP (ZMLK) Toelichting: deze checklist is gebaseerd

Nadere informatie

Indicatiestelling en criteria

Indicatiestelling en criteria Indicatiestelling en criteria voor het speciaal onderwijs of een rugzak Brochure voor ouders Regeling van juli 2005 Indicatiestelling en criteria voor het speciaal onderwijs of een rugzak 1 1 Brochure

Nadere informatie

Richtlijn Toelaatbaarheid tot het Voortgezet Speciaal Onderwijs

Richtlijn Toelaatbaarheid tot het Voortgezet Speciaal Onderwijs Richtlijn Toelaatbaarheid tot het Voortgezet Speciaal Onderwijs 1. Toelichting Passend Onderwijs wil de omslag maken van diagnosegericht naar handelingsgericht. Niet de diagnose staat centraal, maar de

Nadere informatie

Algemene voorschriften voor het vaststellen van stoornis en beperking

Algemene voorschriften voor het vaststellen van stoornis en beperking CHECKLIST INDICATIESTELLING ONDERWIJSSOORTEN CLUSTER 3: onderwijssoorten: lichamelijk gehandicapte kinderen (LG) en langdurig zieke kinderen (LZK) m.i.v. 01-08-2008 Toelichting: deze checklist is gebaseerd

Nadere informatie

Bijlage beoordelingskader. Bepaling soort TLV en SO-categorie

Bijlage beoordelingskader. Bepaling soort TLV en SO-categorie Bijlage beoordelingskader Bepaling soort TLV en SO-categorie 17 november 2016 1. Inleiding Onderstaande uitwerking van de bepaling van de soort TLV, SBO of SO en de categoriebepaling SO, is niet alleen

Nadere informatie

Bijlage 1. Indicatiecriteria SWV VO Lelystad

Bijlage 1. Indicatiecriteria SWV VO Lelystad Bijlage 1 Indicatiecriteria SWV VO Lelystad 81 Richtlijn toelaatbaarheid Ernstig Meervoudig Beperkte leerlingen (EMB) tot het SO na 1 augustus 2014 (NB: Dit betreft de bijgestelde versie, eind september

Nadere informatie

Kader arrangeren en indiceren

Kader arrangeren en indiceren Kader arrangeren en indiceren Versie vastgesteld door het bestuur van SPPOH op 4 juni 2014 Inhoudsopgave 1.1 Inleiding blz. 1 1.2 Doel van het kader blz. 1 1.3 Uitgangspunten voor het kader blz. 2 2. Procedure

Nadere informatie

Criteria. ten dienste van de commissies van toekenning. bestemd voor:

Criteria. ten dienste van de commissies van toekenning. bestemd voor: Criteria ten dienste van de commissies van toekenning bestemd voor: - toelaatbaarheidsverklaring SBO en SO cluster 3 en 4 - ondersteuningsarrangementen cluster 3 en 4 Loket Randstad: criteria en arrangementen/versie

Nadere informatie

5. Toelaatbaarheidscriteria Voortgezet Speciaal onderwijs

5. Toelaatbaarheidscriteria Voortgezet Speciaal onderwijs 5. Toelaatbaarheidscriteria Voortgezet Speciaal onderwijs Inleiding De vier samenwerkingsverbanden voor Voortgezet Onderwijs, Den Haag e.o, Zoetermeer, Delft en Westland hanteren voor de indicatiestelling

Nadere informatie

zorgmakelaar. AB wordt geboden door Dienstencentrum. Dienstencentrum legt contact met de school. Arrangementen AB medischlichamelijk

zorgmakelaar. AB wordt geboden door Dienstencentrum. Dienstencentrum legt contact met de school. Arrangementen AB medischlichamelijk WERKWIJZE AANVRAGEN ARRANGEMENT ALGEMENE INFORMATIE In onderstaand overzicht wordt aangegeven op welke gebieden er een arrangement kan worden aangevraagd, welke rol het Loket heeft en hoe de communicatie

Nadere informatie

zorgmakelaar. AB wordt geboden door Dienstencentrum. Dienstencentrum legt contact met de school. Arrangementen AB medischlichamelijk

zorgmakelaar. AB wordt geboden door Dienstencentrum. Dienstencentrum legt contact met de school. Arrangementen AB medischlichamelijk WERKWIJZE AANVRAGEN ARRANGEMENT ALGEMENE INFORMATIE In onderstaand overzicht wordt aangegeven op welke gebieden er een arrangement kan worden aangevraagd, welke rol het Loket heeft en hoe de communicatie

Nadere informatie

Bijlage 9: Leerling gebonden financiering (rugzakleerlingen).

Bijlage 9: Leerling gebonden financiering (rugzakleerlingen). Bijlage 9: Leerling gebonden financiering (rugzakleerlingen). WSNS SWV Meppel e.o. 407 Postbus 220, 7940 AE Meppel. j.slagter@wsnsmeppel.nl info@wsnsmeppel.nl 0522 278129 06 12643810 Industrieweg 1B1 7944

Nadere informatie

Oktober Toelichting

Oktober Toelichting Richtlijn Toelaatbaarheid tot het Voortgezet Speciaal Onderwijs Oktober 2018 1. Toelichting De twee Samenwerkingsverbanden voor V(S)O Leiden en Duin- en Bollenstreek hebben in samenwerking deze richtlijn

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Drechtsteden. Arrangementen extra ondersteuning SWV Passend Onderwijs Drechtsteden

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Drechtsteden. Arrangementen extra ondersteuning SWV Passend Onderwijs Drechtsteden Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Arrangementen extra ondersteuning SWV Passend Onderwijs Speciaal basisonderwijs In zijn algemeenheid kan gesteld worden dat leerlingen in aanmerking kunnen komen

Nadere informatie

OCW heeft wel toegezegd dat bij een eventuele nieuwe aanscherping van de criteria, OCW voor een nadere richtlijn/toelichting zal zorg dragen.

OCW heeft wel toegezegd dat bij een eventuele nieuwe aanscherping van de criteria, OCW voor een nadere richtlijn/toelichting zal zorg dragen. Aanvullende informatie over indicatiestelling d.d. 12 mei 2009 Inleiding Met ingang van 1 augustus 2008 zijn de criteria voor de indicatiestelling gewijzigd. De WEC-Raad heeft hierover een publicatie geschreven

Nadere informatie

zorgmakelaar. AB wordt geboden door Dienstencentrum. Dienstencentrum legt contact met de school. Arrangementen AB medischlichamelijk

zorgmakelaar. AB wordt geboden door Dienstencentrum. Dienstencentrum legt contact met de school. Arrangementen AB medischlichamelijk WERKWIJZE AANVRAGEN ARRANGEMENT ALGEMENE INFORMATIE In onderstaand overzicht wordt aangegeven op welke gebieden er een arrangement kan worden aangevraagd, welke rol het Loket heeft en hoe de communicatie

Nadere informatie

BIJLAGE 3: OVERZICHT AAN TE LEVEREN DOCUMENTEN EN IN TE VULLEN ONDERDELEN OPP PER TYPE ARRANGEMENT

BIJLAGE 3: OVERZICHT AAN TE LEVEREN DOCUMENTEN EN IN TE VULLEN ONDERDELEN OPP PER TYPE ARRANGEMENT BIJLAGE 3: OVERZICHT AAN TE LEVEREN DOCUMENTEN EN IN TE VULLEN ONDERDELEN OPP PER TYPE ARRANGEMENT 1) ARRANGEMENT MEDISCH/LICHAMELIJK LICHT Behandelverslagen van fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist

Nadere informatie

HANDREIKING EVIDENT EN KENNELIJK STABIELE KINDKEMERKEN Algemene uitgangspunten

HANDREIKING EVIDENT EN KENNELIJK STABIELE KINDKEMERKEN Algemene uitgangspunten HANDREIKING EVIDENT EN KENNELIJK STABIELE KINDKEMERKEN Algemene uitgangspunten Het vaststellen van een stoornis bii (her-)indicatie. De toegang tot het speciaal onderwijs of leerlinggebonden financiering

Nadere informatie

Document Ondersteuningstoewijzing. Versie DEF

Document Ondersteuningstoewijzing. Versie DEF Document Ondersteuningstoewijzing Versie 4.0 2016 01 01 - DEF Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Loket samenwerkingsverband RefSVO... 3 2.1 Functie:... 3 2.2 Taken:... 3 2.3 Samenstelling:... 3 2.4 Besluitvorming:...

Nadere informatie

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1: Bijlage 2:

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1: Bijlage 2: AANVRAAGFORMULIER TLV VOOR OVERGANG VAN SO NAAR VSO VOORBLAD Naam van de leerling Naam aanvragende school TLV Cluster 3 VSO TLV Cluster 4 VSO Anders: DOCUMENTEN: Document 1: Document 2: Document 3: Administratieve

Nadere informatie

de behandelaar of huisarts mee te sturen. In deze verklaring moet het volgende worden vermeld: een

de behandelaar of huisarts mee te sturen. In deze verklaring moet het volgende worden vermeld: een Toelichting bij aanvraagformulier AWBZ-indicatie (PGB/ZIN) U dient deze aanvraag bij Bureau Jeugdzorg in, omdat u uw kind in aanmerking wilt laten komen voor zorg die bekostigd wordt op basis van de Algemene

Nadere informatie

Checklist aanvraag CvT

Checklist aanvraag CvT Checklist aanvraag CvT Aanvraagformulier voor een Toelaatbaarheidsverklaring (TLV) Formulier ter ondertekening van de aanvraag TLV Integrale onderbouwing / deskundigenadvies, zie hoofdstuk 3A van de werkwijzer

Nadere informatie

Versie november Werkwijzer Commissie van Advies

Versie november Werkwijzer Commissie van Advies Versie november 2017 Werkwijzer Commissie van Advies Inhoudsopgave 1. INLEIDING 3 2. ROLLEN EN TAKEN VAN DE CVA 4 3. FUNCTIES EN OMVANG BINNEN DE CVA 4 4. AANNAMES BIJ AANVRAAG TLV VSO 4 5. DESKUNDIGENADVIES

Nadere informatie

Indicatiestelling speciaal onderwijs 2003/2004: de indicatiecommissies van cluster vier

Indicatiestelling speciaal onderwijs 2003/2004: de indicatiecommissies van cluster vier Indicatiestelling speciaal onderwijs 2003/2004: de indicatiecommissies van cluster vier Landelijke Commissie Toezicht Indicatiestelling Den Haag, december 2004 2 Inhoud Samenvatting 5 1. Inleiding en leeswijzer

Nadere informatie

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1:

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1: AANVRAAGFORMULIER TLV VOOR OVERGANG VAN SO NAAR VSO VOORBLAD Naam van de leerling Naam aanvragende school TLV Cluster 3 VSO TLV Cluster 4 VSO Anders: DOCUMENTEN: Document 1: Document 2: Document 3: Administratieve

Nadere informatie

Procedure Aanvraag TLV

Procedure Aanvraag TLV Procedure plaatsing leerlingen Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) / Aanvraag Toelaatbaarheidsverklaring (TLV) VSO Voor het afgeven van een TLV, zodat de leerling toelaatbaar is tot het VSO, kent het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Versie december Werkwijzer Commissie van Toelaatbaarheid

Versie december Werkwijzer Commissie van Toelaatbaarheid Versie december 2016 Werkwijzer Commissie van Toelaatbaarheid INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. COMMISSIE VAN TOELAATBAARHEID (CVT) 4 3. PROCEDURE BIJ AANVRAAG TOELAATBAARHEIDSVERKLARING SO EN SBO 5 3a.

Nadere informatie

Indicatiestelling speciaal onderwijs 2003/2004: de indicatiecommissies van cluster drie

Indicatiestelling speciaal onderwijs 2003/2004: de indicatiecommissies van cluster drie Indicatiestelling speciaal onderwijs 2003/2004: de indicatiecommissies van cluster drie Landelijke Commissie Toezicht Indicatiestelling Den Haag, december 2004 2 Inhoud Samenvatting 5 1. Inleiding en leeswijzer

Nadere informatie

Reglement Advies Commissie Toewijzing Arrangementen (ACTA)

Reglement Advies Commissie Toewijzing Arrangementen (ACTA) Reglement Advies Commissie Toewijzing Arrangementen (ACTA) Dit reglement vindt zijn grondslag in de Wet op het Voortgezet Onderwijs (artikel 17a lid 11), de Algemene Maatregel van Bestuur Passend Onderwijs,

Nadere informatie

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1: Bijlage 2:

BIJLAGEN DIE BIJ DEZE AANVRAAG ZIJN GEVOEGD: Bijlage 1: Bijlage 2: AANVRAAGFORMULIER VERLENGING TLV (Aanvraag bij verlenging Toelaatbaarheidsverklaring van een leerling in het VSO) VOORBLAD Naam van de leerling Naam aanvragende school TLV Cluster 3 VSO TLV Cluster 4 VSO

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen vanuit de fracties 1. Algemeen

Vragen en opmerkingen vanuit de fracties 1. Algemeen 31 413 Besluit tot wijziging van onder meer het Besluit bekostiging WEC in verband met het wegnemen van enkele knelpunten bij de leerlinggebonden financiering Nr. Verslag van een schriftelijk overleg Vastgesteld

Nadere informatie

Benodigde gegevens voor een aanvraag TLV voor meervoudig beperkte leerlingen: lichamelijk en verstandelijk (MG)

Benodigde gegevens voor een aanvraag TLV voor meervoudig beperkte leerlingen: lichamelijk en verstandelijk (MG) Benodigde gegevens voor een aanvraag TLV voor meervoudig beperkte leerlingen: lichamelijk en verstandelijk (MG) Vooraf: voor de TLV commissie is de inhoud van documenten van belang, niet de vorm; de benodigde

Nadere informatie

Mytylschool Prins Johan Friso te Haren Onderwijscentrum De Springplank te Emmen

Mytylschool Prins Johan Friso te Haren Onderwijscentrum De Springplank te Emmen Mytylschool Prins Johan Friso te Haren Onderwijscentrum De Springplank te Emmen De Mytylschool PJF en Onderwijscentrum De Springplank zijn scholen voor leerlingen van vier tot achttien jaar, met een mogelijke

Nadere informatie

Werkwijze Adviescommissie Toelaatbaarheid SWV VO De Langstraat

Werkwijze Adviescommissie Toelaatbaarheid SWV VO De Langstraat Werkwijze Adviescommissie Toelaatbaarheid SWV VO De Langstraat Vooraf Binnen het SWV VO De Langstraat hebben de scholen voor voortgezet onderwijs uitgebreide afspraken gemaakt over de inzet van ondersteuning

Nadere informatie

Teksten voor de nieuwe website van REC Zeeland t.a.v. INFORMATIE T.B.V. HET ONDERWIJS/ONDERWIJS(DES)KUNDIGEN.

Teksten voor de nieuwe website van REC Zeeland t.a.v. INFORMATIE T.B.V. HET ONDERWIJS/ONDERWIJS(DES)KUNDIGEN. Teksten voor de nieuwe website van REC Zeeland t.a.v. INFORMATIE T.B.V. HET ONDERWIJS/ONDERWIJS(DES)KUNDIGEN. Informatie m.b.t. indicatiestelling t.b.v. het onderwijs/onderwijs(des)kundigen In alle gevallen

Nadere informatie

Leerlingenzorg op de Bataaf

Leerlingenzorg op de Bataaf Leerlingenzorg op de Bataaf Combinatiegroepen Op de Bataaf zijn alle groepen ingedeeld in combinatiegroepen: 1/2, 3/4, 5/6 en 7/8. Iedere groep heeft twee leerkrachten, zij zijn verantwoordelijk voor de

Nadere informatie

Handreiking. In welke situatie wordt een TLV aangevraagd? Wat is nodig om een TLV aan te vragen?

Handreiking. In welke situatie wordt een TLV aangevraagd? Wat is nodig om een TLV aan te vragen? Handreiking Toelaatbaarheidsverklaring voor kinderen tot 13 jaar voor scholen in het samenwerkingsverband (SWV) Primair Onderwijs Duin- en Bollenstreek A. Basisonderwijs pag. 2-4 B. Speciaal basisonderwijs

Nadere informatie

Het Eemsdeltacollege Onderwijskundig Rapport PO - VO 2015-2016

Het Eemsdeltacollege Onderwijskundig Rapport PO - VO 2015-2016 Het Eemsdeltacollege Onderwijskundig Rapport PO - VO 2015-2016 Naam van de leerling : Onderwijskundig rapport opgemaakt door : Functie : Email adres : Aantal bijlagen : Datum : Rapport besproken op : Handtekening

Nadere informatie

Benodigde gegevens voor een aanvraag TLV voor lichamelijk beperkte leerlingen (LG) of langdurig/chronisch zieke leerlingen (LZ)

Benodigde gegevens voor een aanvraag TLV voor lichamelijk beperkte leerlingen (LG) of langdurig/chronisch zieke leerlingen (LZ) Benodigde gegevens voor een aanvraag TLV voor lichamelijk beperkte leerlingen (LG) of langdurig/chronisch zieke leerlingen (LZ) Vooraf: voor de TLV commissie is de inhoud van documenten van belang, niet

Nadere informatie

Het aanvragen van een TLV of ondersteuningsarrangement

Het aanvragen van een TLV of ondersteuningsarrangement Het aanvragen van een TLV of ondersteuningsarrangement Wet- en regelgeving In de wet is het volgende bepaald m.b.t. een TLV: - Voor een leerling die vanuit het (speciaal) basisonderwijs wordt aangemeld

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Afdeling Hoogbegaafden onderwijs Burgemeester Amersfoordtschool

Aanmeldingsformulier Afdeling Hoogbegaafden onderwijs Burgemeester Amersfoordtschool Dit formulier graag digitaal dan wel in blokletters invullen PERSONALIA LEERLING* Voorna(a)m(en) Roepnaam Sofinummer/BSN Onderwijsnummer Gezindte Eerste nationaliteit Tweede nationaliteit Culturele achtergrond

Nadere informatie

Deel D Trajectgroepen

Deel D Trajectgroepen checklist voor aanmelding eel Trajectgroepen Benodigde gegevens Aanmeldformulier riestar College volledig ingevuld en ondertekend A anmeldformulier deel (voor aanmelding Trajectgroepen) volledig ingevuld

Nadere informatie

Deel D Trajectgroepen

Deel D Trajectgroepen checklist voor aanmelding eel Trajectgroepen Benodigde gegevens Aanmeldformulier riestar College volledig ingevuld en ondertekend Aanmeldformulier deel (voor aanmelding Trajectgroepen) volledig ingevuld

Nadere informatie

Bijlage INDICATIESTELLING SPECIAAL ONDERWIJS

Bijlage INDICATIESTELLING SPECIAAL ONDERWIJS Bijlage INDICATIESTELLING SPECIAAL ONDERWIJS 2002-2003 1. Inleiding Het proces dat tot indicatiestelling leidt, begint met het verzamelen van informatie en onderzoek dat nodig is om vast te stellen of

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER (toelaatbaarheidsverklaring vso c.q. toestemming voor plaatsing tussenvoorzieningen)

AANVRAAGFORMULIER (toelaatbaarheidsverklaring vso c.q. toestemming voor plaatsing tussenvoorzieningen) AANVRAAGFORMULIER (toelaatbaarheidsverklaring vso c.q. toestemming voor plaatsing tussenvoorzieningen) A. ALGEMENE GEGEVENS Gegevens leerling: Voornaam: Achternaam : Geboortedatum: BSN nummer Woonadres:

Nadere informatie

ONDERWIJSKUNDIG RAPPORT (in te vullen door de school) VERTROUWELIJK. 1 Leerling- en schoolgegevens. 2 Advies van de school.

ONDERWIJSKUNDIG RAPPORT (in te vullen door de school) VERTROUWELIJK. 1 Leerling- en schoolgegevens. 2 Advies van de school. ONDERWIJSKUNDIG RAPPORT (in te vullen door de school) 1 Leerling- en schoolgegevens VERTROUWELIJK Naam leerling Naam verwijzende school School voor basisonderwijs speciaal onderwijs voortgezet onderwijs

Nadere informatie

Zorgwijzer december 2012

Zorgwijzer december 2012 LWOO Leerlingen met een LWOO beschikking krijgen extra hulp en ondersteuning bij spelling, rekenen, huiswerk en met de gelden worden kleine klassen gerealiseerd waar de leerlingen met LWOO beter tot hun

Nadere informatie

Veelgestelde vragen (FAQ) EED Ernstige Enkelvoudige Dyslexie-ondersteuning SWV Brabantse Wal

Veelgestelde vragen (FAQ) EED Ernstige Enkelvoudige Dyslexie-ondersteuning SWV Brabantse Wal Veelgestelde vragen (FAQ) EED Ernstige Enkelvoudige Dyslexie-ondersteuning SWV Brabantse Wal Inhoud Basisondersteuning: waarvoor zijn scholen verantwoordelijk, op het gebied van lees- en/of spellingsproblemen?...

Nadere informatie

Procedure aanvraag toelaatbaarheidsverklaring. 1. Inleiding

Procedure aanvraag toelaatbaarheidsverklaring. 1. Inleiding Procedure aanvraag toelaatbaarheidsverklaring 1. Inleiding De procedure voor de verwijzing van een leerling naar het SBO of SO is veranderd. Hoe ziet de nieuwe procedure er nu uit? 1. De school of instelling

Nadere informatie

Regeling indicatiecriteria en aanmeldingsformulier leerlinggebonden financiering (LGF)

Regeling indicatiecriteria en aanmeldingsformulier leerlinggebonden financiering (LGF) Regeling indicatiecriteria en aanmeldingsformulier leerlinggebonden financiering (LGF) Bestemd voor: commissies voor de indicatiestelling scholen en besturen voor primair en voorgezet onderwijs en agrarische

Nadere informatie

Leerlingdossier Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie

Leerlingdossier Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Leerlingdossier Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor school / interne begeleider Datum invullen Gegevens leerling Achternaam Voornaam (voluit) Geslacht M / V* Adres Postcode en plaats

Nadere informatie

Handreiking. In welke situatie wordt een TLV aangevraagd? Wat is nodig om een TLV aan te vragen?

Handreiking. In welke situatie wordt een TLV aangevraagd? Wat is nodig om een TLV aan te vragen? december 2016 Handreiking Toelaatbaarheidsverklaring voor kinderen tot 13 jaar voor scholen in het samenwerkingsverband (SWV) Primair Onderwijs Duin- en Bollenstreek A. Basisonderwijs pag. 2-4 B. Speciaal

Nadere informatie

OVERGANGSSITUATIE LEERINGEN CLUSTER-3 DIE VANAF 2014-2015 ANDERE CATEGORIE TOEGEKEND MOETEN KRIJGEN

OVERGANGSSITUATIE LEERINGEN CLUSTER-3 DIE VANAF 2014-2015 ANDERE CATEGORIE TOEGEKEND MOETEN KRIJGEN Schema overgangsperiode zorgtoewijzing Huidig Vanaf 1 aug. 2014 Cluster Regulier/ huidige benaming TLV/arrangement Type Categorie/ Aanmelding loket SWV Plaatsing in speciaal Bekostiging door Cluster-3

Nadere informatie

Startblad voor: kies een item (opp2014)

Startblad voor: kies een item (opp2014) Startblad voor: kies een item (opp2014) 1. ALGEMEEN Achternaam Voornaam Geboortedatum jongen meisje BSN: nationaliteit: Ned. in Nederland sinds: ouderlijk gezag: beiden moeder vader anders: VO-school Leerweg

Nadere informatie

Aanmeldformulier. Datum aanmelding: Ingevuld door: Reden aanmelding: Aanvraag is gericht op: SO (speciaal onderwijs), groep

Aanmeldformulier. Datum aanmelding: Ingevuld door: Reden aanmelding: Aanvraag is gericht op: SO (speciaal onderwijs), groep Aanmeldformulier Datum aanmelding: Ingevuld door: Reden aanmelding: Aanvraag is gericht op: SO (speciaal onderwijs), groep SBO (speciaal basisonderwijs), groep Aanmelding betreft schooljaar: 2018/2019

Nadere informatie

Overgang van Primair naar Voortgezet Onderwijs Almere

Overgang van Primair naar Voortgezet Onderwijs Almere Overgang van Primair naar Voortgezet Onderwijs Almere Voorlopig advies groep 6 en 7 Aan het einde van het schooljaar groep 6 en 7 geeft de PO school na overleg met ouders een voorlopig schooladvies 1.

Nadere informatie

Aannamebeleid passend onderwijs St. Jozefschool Lichtenvoorde

Aannamebeleid passend onderwijs St. Jozefschool Lichtenvoorde Aannamebeleid passend onderwijs St. Jozefschool Lichtenvoorde Algemeen Vanaf 1 augustus 2014 melden ouders hun kind aan bij de school van hun keuze en heeft de school de taak om het kind een passende onderwijsplek

Nadere informatie

Ouderbrochure. Commissie Toelaatbaarheidsverklaring (CTLV)

Ouderbrochure. Commissie Toelaatbaarheidsverklaring (CTLV) Ouderbrochure Commissie Toelaatbaarheidsverklaring (CTLV) Deze brochure gaat over de werkwijze van de Commissie Toelaatbaarheidsverklaring in het Regionaal Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Breda

Nadere informatie

Ontwikkelingsperspectief Opgesteld door: (naam en functie)

Ontwikkelingsperspectief Opgesteld door: (naam en functie) Ontwikkelingsperspectief Opgesteld door: (naam en functie) Datum: 1. Algemene gegevens Naam leerling Geboortedatum BSN leerling Adres Postcode en plaats Telefoonnummer E-mailadres Niveau Leerjaar/ klas

Nadere informatie

School ONDERSTEUNINGSPROFIEL

School ONDERSTEUNINGSPROFIEL School ONDERSTEUNINGSPROFIEL VAN basisschool Ondersteuningsprofiel van De Horizon Naam van de school: Basisschool De Horizon Adres: Landtong 8-10 Postcode: 1186 GP Plaats: Amstelveen Datum: juni 2015 Opgesteld

Nadere informatie

Criteria. Onderwijszorgloket Berseba

Criteria. Onderwijszorgloket Berseba Criteria Onderwijszorgloket Berseba betreffende: toelaatbaarheid SBO toelaatbaarheid SO cluster 3 en 4 ondersteuningsarrangementen cluster 3 en 4 jrk-arrangementen 1 versie zeeland 012016 Inhoudsopgave

Nadere informatie

31 oktober 2013. Martine Joustra

31 oktober 2013. Martine Joustra 31 oktober 2013 Martine Joustra Agenda 9.30 inloop met koffie 10.00 werken met een OPP 11.00 in groepjes stimulerende en belemmerende factoren benoemen 11.30 plenaire terugkoppeling 12.00 vooruitblik op

Nadere informatie

Vragenlijst leergeschiedenis lees- en spellingvaardigheid bestemd voor school/groepsleerkracht en interne leerlingenbegeleider

Vragenlijst leergeschiedenis lees- en spellingvaardigheid bestemd voor school/groepsleerkracht en interne leerlingenbegeleider Vragenlijst leergeschiedenis lees- en spellingvaardigheid bestemd voor school/groepsleerkracht en interne leerlingenbegeleider Gegevens leerling Naam leerling :.. 0 jongen 0 meisje Geboortedatum Groep

Nadere informatie

Persoonlijke gegevens van de leerling Achternaam :... Voornaam/-namen :... Adres :... Postcode :... Woonplaats :... Geboortedatum :...

Persoonlijke gegevens van de leerling Achternaam :... Voornaam/-namen :... Adres :... Postcode :... Woonplaats :... Geboortedatum :... Aanmeldingsformulier In te vullen door de ouders Persoonlijke gegevens van de leerling Achternaam :... Voornaam/-namen :... Roepnaam :... meisje jongen Adres :... Postcode :... Woonplaats :... Telefoonnummer

Nadere informatie

Regeling indicatiecriteria en aanmeldingsformulier leerlinggebonden financiering (lgf)

Regeling indicatiecriteria en aanmeldingsformulier leerlinggebonden financiering (lgf) OCenW-Regelingen aanmeldingsformulier leerlinggebonden Bestemd voor: commissie voor de indicatiestelling; scholen en besturen voor primair en voortgezet onderwijs en agrarische opleidingencentra Besluit

Nadere informatie

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO

ZORGPLAN. Christelijk Lyceum Delft VMBO ZORGPLAN Christelijk Lyceum Delft VMBO 1 Missie en visie van de school Het CLD wil zijn leerlingen een veilige omgeving bieden, waarin zij kunnen opgroeien tot verantwoordelijke en vrije mensen. Wij beschouwen

Nadere informatie

REC Flevoland. Onderwijskundig rapport MBO. voor aanmelding bij de Commissie van Indicatie (CvI) cluster 4. versie 20060304

REC Flevoland. Onderwijskundig rapport MBO. voor aanmelding bij de Commissie van Indicatie (CvI) cluster 4. versie 20060304 REC Flevoland Onderwijskundig rapport MBO voor aanmelding bij de Commissie van Indicatie (CvI) cluster 4 versie 20060304 1. Ondertekening Datum: Naam contactpersoon: Handtekening: Datum: Ondertekening

Nadere informatie

HCO Werkwijze dyscalculieonderzoek. Informatie voor intern begeleiders/rekencoördinatoren

HCO Werkwijze dyscalculieonderzoek. Informatie voor intern begeleiders/rekencoördinatoren HCO Werkwijze dyscalculieonderzoek Informatie voor intern begeleiders/rekencoördinatoren Versie 6 mei 2014 HCO Werkwijze bij dyscalculieonderzoek Dyscalculie wordt gezien als een zeldzame stoornis. Circa

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier school Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor school / interne begeleider

Aanmeldingsformulier school Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor school / interne begeleider Aanmeldingsformulier school Onderzoek en behandeling van ernstige dyslexie Bestemd voor school / interne begeleider Datum invullen Gegevens leerling Achternaam Voornaam (voluit) Geslacht M / V* Adres Postcode

Nadere informatie

Onderwijskundig Rapport

Onderwijskundig Rapport 2017-2018 Onderwijskundig Rapport Advies & Inlichtingenformulier voor het Voortgezet Onderwijs Naam Leerling: Woonplaats: 1 1. Leerling- en schoolgegevens Achternaam leerling Tussenvoegsel Roepnaam Geboortedatum

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER (versie 4, juli 2016) Toewijzingscommissie Samenwerkingsverband Doetinchem e.o. VO 2503

AANMELDFORMULIER (versie 4, juli 2016) Toewijzingscommissie Samenwerkingsverband Doetinchem e.o. VO 2503 AANMELDFORMULIER (versie 4, juli 2016) Toewijzingscommissie Samenwerkingsverband Doetinchem e.o. VO 2503 Graag aankruisen welke aanvraag gedaan wordt: Plaatsing voortgezet speciaal onderwijs Invullen vraag

Nadere informatie

Criteria versie

Criteria versie Criteria versie 2018-08 Loketten Berséba betreffende: toelaatbaarheid SBO toelaatbaarheid SO cluster 3 en 4 ondersteuningsarrangementen ZML, LZK, LG ondersteuningsarrangementen gedrag ondersteuningsarrangementen

Nadere informatie

Aanmelding Structuurklas

Aanmelding Structuurklas Datum: Een intakegesprek bij het Erfgooiers College is voorwaardelijk voor deze aanmelding Datum Met Dit heeft plaatsgevonden op Namen 1. Leerling gegevens NAW leerling Voornaam Tussenvoegsel + achternaam

Nadere informatie

Gezinsleden Familienaam Voornaam Geboortedatum Relatie (bv ouder/verzorger/broer/zus/oom etc)

Gezinsleden Familienaam Voornaam Geboortedatum Relatie (bv ouder/verzorger/broer/zus/oom etc) Bureau Jeugdzorg Flevoland Aanvraag formulier voor GGZ AWBZ indicatie 1. Gegevens van uw kind Als uw kind 16 jaar en ouder is mag hij/zij zelf de zorg aanvragen. Uw zoon of dochter dient in ieder geval

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Speciaal onderwijs en positionering van de school van onderzoek

Hoofdstuk 3 Speciaal onderwijs en positionering van de school van onderzoek 27 Hoofdstuk 3 Speciaal onderwijs en positionering van de school van onderzoek 3.1 Inleiding De afgelopen jaren is in Nederland een aantal wezenlijke wettelijke wijzingen doorgevoerd op het gebied van

Nadere informatie

1. Cluster 2 WP****.** 1

1. Cluster 2 WP****.** 1 De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen; Gelet op artikel IX en XV, van de Wet houdende de Wijziging van de Wet op de expertisecentra, de Wet op het primair onderwijs en de Wet op het voortgezet

Nadere informatie

Gegevens kind Voorletters Voornaam (voluit) Achternaam Geslacht jongen meisje Geboortedatum

Gegevens kind Voorletters Voornaam (voluit) Achternaam Geslacht jongen meisje Geboortedatum Alleen complete aanmeldingen kunnen wij in behandeling nemen. Hiervoor hebben wij een checklist toegevoegd aan onderstaand aanmeldingsformulier. Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op via

Nadere informatie

AANMELDINGS-/INSCHRIJFFORMULIER Speciaal Onderwijs Keurhove versie 21

AANMELDINGS-/INSCHRIJFFORMULIER Speciaal Onderwijs Keurhove versie 21 AANMELDINGS-/INSCHRIJFFORMULIER Speciaal Onderwijs Keurhove versie 21 GEGEVENS LEERLING Svp in blokletters invullen. Achternaam leerling: Voornamen leerling: Roepnaam: Woonplaats: Postcode: Gemeente: Telefoonnummer(s):

Nadere informatie

Naam kind : Geboortedatum: - - (dd-mm-jjjj)

Naam kind : Geboortedatum: - - (dd-mm-jjjj) Voorschoolse rapportage bij aanmelding voor speciaal onderwijs of leerlinggebonden financiering, cluster 3 t.b.v. de Commissie voor de Indicatiestelling (CvI) Voorschoolse rapportage voor kinderen die

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Commissie van Advies Provincie Groningen

Aanmeldingsformulier Commissie van Advies Provincie Groningen 1 Deel 1: checklist aanvraag toelaatbaarheidsverklaring Voorafgaand aan het opstellen van de aanvraag dient u middels de route TLV vast te stellen welke school de aanvraag opstelt en bij welke CvA de aanvraag

Nadere informatie

Schoolondersteuningsprofiel

Schoolondersteuningsprofiel Schoolondersteuningsprofiel Bernardusschool Het definitieve profiel wordt, gebundeld met de schoolondersteuningsprofielen van de andere scholen van REC West en REC Zuid Holland Midden en Noord, aangeboden

Nadere informatie

Bijlage 5 Deskundigheid bij de toekenning van arrangementen en de Bestuurlijke Advies Commissie inzake TLV en BOV (BAC TLV/BOV)

Bijlage 5 Deskundigheid bij de toekenning van arrangementen en de Bestuurlijke Advies Commissie inzake TLV en BOV (BAC TLV/BOV) Bijlage 5 Deskundigheid bij de toekenning van arrangementen en de Bestuurlijke Advies Commissie inzake TLV en BOV (BAC TLV/BOV) Inleiding Voor het bepalen van de toelaatbaarheid tot leerwegondersteunend

Nadere informatie

Aanmeldformulier. Leerling formulier Leerling gegevens Burgerservicenummer Roepnaam Voornaam(en) Voorvoegsel Achternaam

Aanmeldformulier. Leerling formulier Leerling gegevens Burgerservicenummer Roepnaam Voornaam(en) Voorvoegsel Achternaam Aanmeldformulier We vragen u goed te letten op de spelling van de naam van uw kind. De naam moet precies zo geschreven zijn als in het geboorteregister. Dit is belangrijk omdat de namen in de administratiesystemen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TOELAATBAARHEID

AANVRAAGFORMULIER TOELAATBAARHEID AANVRAAGFORMULIER TOELAATBAARHEID A. ALGEMENE GEGEVENS Gegevens leerling: Voornaam: Achternaam : Geboortedatum: BSN nummer Woonadres: Postcode: Woonplaats: Deze aanvraag wordt ingediend door: Naam school:

Nadere informatie

INFORMATIE T.B.V. ZORGINSTELLINGEN en andere VOORSCHOOLSE ORGANISATIES.

INFORMATIE T.B.V. ZORGINSTELLINGEN en andere VOORSCHOOLSE ORGANISATIES. INFORMATIE T.B.V. ZORGINSTELLINGEN en andere VOORSCHOOLSE ORGANISATIES. Informatie m.b.t. indicatiestelling speciaal onderwijs/lgf t.b.v. zorginstellingen en andere voor- en vroegschoolse organisaties

Nadere informatie

Intakevragenlijst school

Intakevragenlijst school Intakevragenlijst school De school van de leerling vult dit formulier in. Uw leerling is aangemeld bij het HCO voor hulp van een onderwijsadviseur. Het doel hiervan is het vinden van een geschikte aanpak

Nadere informatie

PLD de Spindel, bijlage 4

PLD de Spindel, bijlage 4 Checklist Onderkenning Dyslexie Edux Beoordeling van de ernst en hardnekkigheid van de lees- en/of spellingproblemen t.b.v. de continuïteit van de zorg in het primair en voortgezet onderwijs Naam leerling

Nadere informatie