Doelstelling. De organisatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Doelstelling. De organisatie"

Transcriptie

1 Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid, zelfontplooing en sociale vaardigheden ten aanzien van elkaar centraal staan. We streven ernaar een huiselijke sfeer te creëeren. De organisatie Kinderdagverblijf `t Debberke is opgestart in 1996 en is begonnen met een verticale groep voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In de loop der jaren zijn we de verticale groep blijven handhaven. We ondervinden de volgende voordelen; Grote kinderen leren rekening houden met jongere kinderen. Kleinere kinderen leren weer van de grotere kinderen. Kinderen blijven gedurende hun verblijf op `t Debberke bij dezelfde leidsters waardoor een goede band ontstaat. Sinds 2003 is er ook een buitenschoolse opvang. We hanteren een open deuren beleid. Dat wil zeggen; er is een aparte ruimte voor de peuters en de baby s die speciaal is ingericht voor hen en er is een ruimte voor de BSO die speciaal voor de schoolkinderen is ingericht. Maar alle kinderen met uitzondering van de baby s mogen zich vrij bewegen door het hele kinderopvangcentrum. Van de B.S.O ruimte wordt vaak gebruik gemaakt als we de dagopvanggroep splitsen. We doen er vaak activiteiten. De grote kinderen vinden het vaak leuk om bij de kleintjes te spelen en of te helpen (bijvoorbeeld een baby fruithapje geven). En omgekeerd vinden de oudere peuters het leuk om een kijkje te gaan nemen bij de grote schoolkinderen waar zij straks ook bij horen. Op de hele opvang zijn maximaal 21 kinderen aanwezig. Afhankelijk van de samenstelling van de groep worden de leidsters ingezet. De leidster werken allemaal zowel op de B.S.O als op de dagopvang. Ze kennen alle kinderen en kunnen inspringen waar het nodig is. In de praktijk zijn er in de ochtend maximaal 10 kinderen op de dagopvang. Er zijn dan meestal 2 leidsters aanwezig. s middags wanneer er ook schoolkinderen zijn, zijn er 3 of 4 leidsters aanwezig. Vaak gaan er een paar kinderen van de dagopvang s middags naar huis.

2 Ons vier - ogen beleid. Op ons kinderdagverblijf is in ieder ruimte het vier- ogen beleid van toepassing. Dat wil zeggen dat in iedere ruimte altijd een andere volwassene onverwachts binnen kan komen, naast een pedagogisch medewerker die op de groep is of in de ruimte verblijft met een kind. Ook zijn er in elke ruimte ramen. Op de slaapkamer hangt een camera zodat er altijd iemand mee kan kijken. 's morgens tussen 7,30 en 8.00 uur is er één beroepskracht aanwezig om de eerste kinderen op te vangen, maar dan kan elk moment een ouder of verzorger binnen komen. Dit is het enige risicomoment op de dag. Verder zijn er heel de dag tot minimaal 2 personen aanwezig Als er iemand met een paar kinderen gaat wandelen of een boodschap gaat doen blijven we in openbaar terrein. We gaan zoveel mogelijk allemaal wandelen, maar mocht het voorkomen dat er een baby in bed ligt te slapen en moet er een persoon op het dagverblijf blijven dan kan de man van de eigenares altijd onverwacht binnen komen lopen. Tijdens de pauzes blijft iedereen op het dagverblijf. Ook tijdens de vakanties zijn er altijd minimaal 2 personen aanwezig. Klachtenprocedure Een incidentele, mondelinge uiting van ongenoegen of ontevredenheid. van een ouder of verzorger over het pedagogisch handelen en of de dienstverlening door een medewerkster van t Debberke, dient in direct contact tussen klager en medewerkster correct tot beider tevredenheid te worden afgehandeld. Wanneer een medewerkster de klacht niet kan wegnemen zal hulp worden ingeroepen van de leidinggevende. Zij zal de klager uitnodigen voor een gesprek. Indien nodig is de betrokken medewerkster ook aanwezig. Wanneer de klacht gericht is tegen een persoon zal de leidinggevende tussen beide bemiddelen. Leidt dit gesprek niet tot het wegnemen van de klacht dan zal de leidinggevende haar oordeel of mening over de klacht geven. Hierover zal een verslag gemaakt worden. Kan de klager zich niet vinden in zijn beslissing dan kan deze zich richten tot de ouderraad of de Klachtencommissie Kinderopvang. De skk is een landelijk werkende organisatie met een centraal informatie- en meldpunt. Zij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op en per info@klachtkinderopvang.nl. Wat doen zij Zij zijn een onafhankelijk instelling, die vragen en klachten aanhoort, advies geeft en duidelijk maakt welke stappen genomen kunnen worden. Kinderopvanginstellingen uit het gehele land zijn bij hun aangesloten voor de externe klachtenbehandeling. (zie aansluitingen) Een klacht van ouders wordt behandeld door een klachtencommissie van 3 deskundigen met ondersteuning van een ambtelijk secretaris. Afhankelijk van de herkomst van de klacht en de inhoud wordt een commissie samengesteld.

3 De ouder of verzorger kan altijd rechtstreeks een klacht indienen bij de Klachtencommissie kinderopvang zonder tussenkomst van het kinderdagverblijf 't Debberke heeft een ouderraad voor suggesties over bijvoorbeeld de organisatie kan men zich richten tot de ouderraad.

4 Dagindeling; Hoewel we flexibel zijn in het doen van activiteitjes houden we wel een dagindeling aan. Dit om structuur en houvast te bieden aan de kinderen. We houden de volgende dagindeling aan Kinderen worden gebracht en spelen binnen of buiten. Afhankelijk van hoe druk het is doen we een activiteit zoals tekenen of puzzelen We gaan allemaal aan tafel om liedjes te zingen en fruit te schillen en eten. Daarna worden ze verschoont. De grotere gaan naar het toilet Na het fruit eten doen we vaak een activiteit. Vaak splitsen we de groep als we een activiteit gaan doen. We bekijken dan waar kinderen behoefte aan hebben en spelen hier op in. Een activiteit kan o.a. zijn, wandelen,, voorlezen, liedjes zingen, samen een baby de fles geven, met de blokken spelen, buiten spelen, steentjes in een plas water gooien, kleien, verven en nog veel meer... We bereiden activiteiten niet lang van te voren voor, maar spelen in op de initiatieven die kinderen nemen. We benoemen waar de kinderen mee bezig zijn. Kinderen zijn niet verplicht deel te nemen aan een activiteit (met uitzondering van samen eten).wel proberen we kinderen die in niet meteen mee willen doen enthousiast te krijgen. Meestal zijn de groepjes klein, op deze manier krijgen de kinderen voldoende persoonlijke aandacht Tijd voor de broodmaaltijd, we gaan aan tafel We gaan nog even buiten spelen Kinderen die overdag nog slapen worden verschoont en gaan dan naar bed, andere kinderen gaan of rusten of spelen Rond deze tijd worden er kinderen wakker. Ze worden aangekleed en krijgen limonade met een koekje. Kinderen kunnen gaan spelen of we doen een activiteit We gaan gezellig aan tafel en eten een warme gezonde maaltijd Kinderen gaan na het eten spelen en vanaf uur worden de kinderen weer opgehaald. Voor de maaltijden hanteren we de richtlijnen van het voedingscentrum voor kinderopvang, behalve als de kinderen jarig zijn dan mogen ze zelf kiezen wat we eten. Voor baby s houden we geen vast dagindeling aan omdat zij ieder hun eigen ritme hebben. We overleggen met ouders de tijden wanneer ze ongeveer hun voedingen krijgen.

5 Dagindeling; B.S.O Om uur zijn de scholen in Stiphout uit. De leidsters halen de kinderen te voet uit school. Kinderen die van scholen buiten Stiphout komen worden met de auto door de leidsters van school gehaald. Sommige kinderen zijn al vroeger uit school, zij mogen zelf weten wat ze gaan spelen, mits ze binnen het dagverblijf blijven. Als alle kinderen aanwezig zijn dit is rond uur, bieden we ze een activiteitje aan of ze kunnen buiten spelen daarna om ongeveer uur gaan ze allemaal aan tafel voor een gezonde warme maaltijd. Tijdens het eten leest een leidster vaak voor of kunnen de kinderen zelf wat vertellen. Na het eten kunnen we nog even de eventuele activiteitje afmaken of ze gaan gewoon spelen De kinderen mogen zelf weten wat ze gaan spelen. Vanaf uur worden de kinderen gehaald. Veel kinderen willen buiten spelen, maar er zijn ook kinderen die samen met een leidster een spelletje willen doen of willen knutselen. Op woensdagmiddag en op vrijdagmiddag als de BSO kinderen langer op het dagverblijf zijn. Bieden we een activiteitje aan. De kinderen zijn niet verplicht hier aan mee te doen. Doel van de BSO is een vertrouwde plek voor de kinderen te zijn waar ze zich kunnen ontspannen na een drukke schooldag. Ook tijdens de school-vakanties bieden we activiteiten aan, maar ook dan geldt dat de kinderen niet mee moeten doen. We doen voorstellen voor activiteitjes waaruit kinderen kunnen kiezen maar we laten vooral de kinderen zelf voorstellen doen. Ook hier geldt voor de leidsters; we spelen in op de initiatieven die de kinderen nemen. Hoe ouder kinderen zijn hoe meer ze activiteitjes zij zelfstandig kunnen doen. Als kinderen zich vervelen sporen we een kind aan iets te gaan doen. Wanneer kinderen moe zijn richten we een plek in waar ze kunnen rusten. We lezen voor of zetten een verhaaltjes cd op. Kinderen mogen niet zelfstandig buiten het BSO terrein. Wanneer kinderen willen gaan fietsen gaat er een leidster mee. In de vakanties of tijdens school studiedagen, maken we vaak gebruik van de nabijgelegen Stiphoutse bossen om daar te gaan spelen of bijvoorbeeld een speurtocht te gaan doen.

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Kinderdagverblijf de Boerderij

Kinderdagverblijf de Boerderij Klachtenverslag 2014 16-02- 2015 Kinderdagverblijf de Boerderij 1 Inhoudsopgave Voorwoord Interne klachtenregeling Externe klachtenregeling Stichting Klachtencommissie Kinderopvang Ingediende klachten

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Madelief

Kinderdagverblijf Madelief Kinderdagverblijf Madelief 1.Inhoudsopgave 2.Voorwoord 3.Klachten 2014 4.Interne klachtenregeling 5.Stappen ondernemen 6.Externe klachtenregeling Stichting Klachtencommissie Kinderopvang 7.Tot slot 8.

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 68 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Voor U ligt een informatieboekje van Kinderopvang Tjil!.

Nadere informatie

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297.

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5. Voeding en verzorging

Nadere informatie

Openbaar klachtenverslag 2013 Kinderdagverblijf Senang locatie Loetjoe.

Openbaar klachtenverslag 2013 Kinderdagverblijf Senang locatie Loetjoe. Kinderdagverblijf Loetjoe Damsterdiep 215 9713 ED Groningen Tel : 050-31 11 582 E-mail : info@loetjoe.nl Website : www.loetjoe.nl Openbaar klachtenverslag 2013 Kinderdagverblijf Senang locatie Loetjoe.

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

KLACHTENVERSLAG 2014 HET KRUGERPARK

KLACHTENVERSLAG 2014 HET KRUGERPARK KLACHTENVERSLAG 2014 HET KRUGERPARK Voorwoord Dit is het openbare klachtenverslag van het jaar 2014 van Het Krugerpark. Het Krugerpark is een kleinschalig kinderdagverblijf met 33 kindplaatsen per dag.

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV KINDERDAGVERBLIJF INFORMATIE BOEKJE Kinderdagverblijf De Bron BV Beijensweide 19 6191 EK Beek 046-4379917 Landelijke registratienummer kinderopvang: 338781602 E-mail: kdv@bredeschooldebron.nl claire@bredeschooldebron.nl

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan

Pedagogisch Beleidsplan Pedagogisch Beleidsplan INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5.

Nadere informatie

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen

Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen Pedagogisch Werkplan Locatie Herwen INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. GROEPSSAMENSTELLING 3 3. INDELING EN INRICHTING VAN DE BINNEN EN BUITENRUIMTE 4 4. DAGRITME 4 5. ALGEMENE REGELS 6 6. SIGNALEREN 6 ELMO-Kinderopvang

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie D n Dulper Algemeen Stichting kinderopvang Le Papillon is gespecialiseerd in buitenschoolse en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Nadere informatie

Voor u ligt het openbare jaarverslag Klachten 2015 Ziezo BSO BV.. Ziezo biedt buitenschoolse opvang op één locatie Schoonhoven.

Voor u ligt het openbare jaarverslag Klachten 2015 Ziezo BSO BV.. Ziezo biedt buitenschoolse opvang op één locatie Schoonhoven. Klachten jaarverslag 2015 Voorwoord Voor u ligt het openbare jaarverslag Klachten 2015 Ziezo BSO BV.. Ziezo biedt buitenschoolse opvang op één locatie Schoonhoven. Ziezo BSO BV. is een plek waar elk kind

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Madelief

Kinderdagverblijf Madelief Inleiding Kinderdagverblijf Madelief 1. Inleiding 2 2. Beknopte beschrijving van de regeling 2 2.1 Wijze waarop de regeling onder de aandacht is gebracht 3 3. De samenstelling van de klachtencommissie

Nadere informatie

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Naam locatie: Cuneradal Adres: Cuneradal 17 5551 BP Dommelen Telefoonnummer: Algemeen mailadres: Website: Openingstijden: 040-2041471, paarse zon 040-2047230,

Nadere informatie

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch

Nadere informatie

Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark

Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark Jaarverslag Klachtenregeling 2015 kindercentrum de Ark Inhoudsopgave 1. Omschrijving van de klachtenregeling 3 2. Klachtenprocedure 3 3. Wie spreekt u waarop aan 4 4. Hoe dient u een klacht in 4 4a. Interne

Nadere informatie

OPENBAAR JAARVERSLAG KLACHTREGELING BSO BLIJE GEZICHTJES 2014

OPENBAAR JAARVERSLAG KLACHTREGELING BSO BLIJE GEZICHTJES 2014 19-6-2015 OPENBAAR JAARVERSLAG KLACHTREGELING BSO BLIJE GEZICHTJES 2014 Kinderopvang Blije Gezichtjes uw flexibele opvang in Almere Buiten! Openbaar Jaarverslag BSO Blije Gezichtjes Juni 2015 Inhoud 1.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Kinderdagverblijf t Kruimeltje Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje Inhoudsopgave 0 Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 3 4. Opzegtermijn 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

Openbaar Verslag Klachten 2015

Openbaar Verslag Klachten 2015 Openbaar Verslag Klachten 2015 Kinderdagverblijf Het Opstapje B.V. Schieweg 128 134 3038 BE ROTTERDAM 010-4661331 info@hetopstapje.com 1 Inhoud: blz. Voorwoord 3 1. Klachtenregelingen Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Werken in de kinderopvang

Werken in de kinderopvang Werken in de kinderopvang Sanne Houtepen werkt als pedagogisch medewerker bij Kibeo aan de Elvis Presleylaan in Goes. Ze is daar een bekend gezicht en heeft heel wat kinderen op zien groeien van baby tot

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie de Kleurencirkel Algemeen 2 Doelstelling 2 Openingstijden 2 Haaltijden 2 Vakanties 3 Groepsindeling en dagindeling 3 Hele dag opvang op vrijdag 4 Activiteiten

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven Pedagogisch werkplan Kinderdagverblijven 1 HET PEDAGOGISCH WERKPLAN 1. HET KIND Vanaf de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van opvang op de verschillende kinderdagverblijven

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Kindercentrum MultiKids Wiardi Beckmanstraat TG Amsterdam

Jaarverslag 2015 Kindercentrum MultiKids Wiardi Beckmanstraat TG Amsterdam Jaarverslag 2015 Kindercentrum MultiKids Wiardi Beckmanstraat 17 1063 TG Amsterdam 020-7890420 Dit is het klachtenverslag 2015 van Kindercentrum MultiKids. In dit jaarverslag staat het volgende beschreven:

Nadere informatie

OPENBAAR KLACHTENVERSLAG PEUTEROPVANG DOLFIJN VERSLAGJAAR 2015

OPENBAAR KLACHTENVERSLAG PEUTEROPVANG DOLFIJN VERSLAGJAAR 2015 OPENBAAR KLACHTENVERSLAG PEUTEROPVANG DOLFIJN VERSLAGJAAR 2015 1. Inleiding : 2. Beknopte beschrijving van de regeling en de wetswijzigingen per 1 januari 2016. 2.1 wijze waarop de regeling onder de aandacht

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt op al onze dagverblijven, is gebaseerd

Nadere informatie

Beschrijving van de regeling. Openbaar Klachtenverslag Kinderopvang Keet in de Kerk

Beschrijving van de regeling. Openbaar Klachtenverslag Kinderopvang Keet in de Kerk Openbaar Klachtenverslag 2015 Kinderopvang Keet in de Kerk Conform de wet- en regelgeving is Kinderopvang Keet in de Kerk verplicht over ieder kalenderjaar een openbaar jaarverslag uit te brengen over

Nadere informatie

Jaarverslag klachtenregelingen 2014

Jaarverslag klachtenregelingen 2014 Jaarverslag klachtenregelingen 2014 Inhoudsopgave Kindercentrum Eigenwijs 1. Inleiding...1 2. De klachtenregeling voor individuele klanten...2 3. De klachtenregeling voor de oudercommissie...3 4. Klachtenregelingen

Nadere informatie

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden

Nadere informatie

Klachtenregeling Kindercentrum Hansje Stoffel

Klachtenregeling Kindercentrum Hansje Stoffel Klachtenregeling Kindercentrum Hansje Stoffel Een incidentele, mondelinge uiting van ongenoegen of ontevredenheid (klacht) van een ouder/verzorger over het pedagogisch handelen en/of de dienstverlening

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan

Pedagogisch beleidsplan Pedagogisch beleidsplan Hieronder wordt een aantal kernpunten uit het pedagogische beleidsplan van Kinderdagverblijf Het Sprookjesbos besproken. Het volledige pedagogische beleidsplan ligt ter inzage op

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 1. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 2

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 1. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis. Pagina 2 Informatieboekje Kinderopvang Het Kinderpaleis Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

KLACHTENREGELING 1 KDV + BSO

KLACHTENREGELING 1 KDV + BSO KLACHTENREGELING 1 KDV + BSO Opgesteld door: Ilse van Dijk-Gianotten 1 Versie: 2016-11 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Interne klachten regeling 4 3. Interne klachtencommissie 4 4. Indienen klacht 4 5. Behandeling

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef (BSO) Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen,

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang

Ruimte om te groeien. Pedagogisch werkplan. Dagopvang Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Dagopvang Dikkie Dik 2016-2018 OPVANG ONTWIKKELING ONTSPANNING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van de dagopvanggroep van de locatie:

Nadere informatie

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Akkoord leidsters april 2012 Vastgesteld door OWG juni 2012 Geëvalueerd juli 2014 Aangepast april 2015 Wenbeleid dagopvang en buitenschoolse opvang Het wenbeleid

Nadere informatie

Klachten jaarverslag ouders en oudercommissie 2013

Klachten jaarverslag ouders en oudercommissie 2013 Klachten jaarverslag ouders en oudercommissie 2013 Inhoud Voorwoord 3 1. Klachtenregelingen Kindcentrum De Boomhut 4 1.1 Waarom een klachtenprocedure? 4 1.2 De interne klachtenregelingen 4 1.3 De externe

Nadere informatie

Openbaar jaarverslag klachten 2015

Openbaar jaarverslag klachten 2015 Openbaar jaarverslag klachten 2015 Kindercentrum Madelief Rijssenbeeklaan 1 6591 TB Gennep Telefoon: 0485-215 539 E-mail: info@madeliefkindercentrum.nl Website: www.madeliefkindercentrum.nl Kindercentrum

Nadere informatie

Openbaar klachtenverslag Stichting KDV De Kleine Prins

Openbaar klachtenverslag Stichting KDV De Kleine Prins 1. Openbaar klachtenverslag Stichting KDV De Kleine Prins Stichting KDV De Kleine Prins Leeswijzer 1. Inleiding 2. Beknopte beschrijving van de regeling 2.1 Wijze waarop de regeling onder de aandacht is

Nadere informatie

Werkplan De Schatkamer

Werkplan De Schatkamer De Schatkamer is gevestigd in een gedeelte van een kerkgebouw. Dit geeft het pand een wat nostalgische uitstraling. Op schooldagen vindt er voor en na schooltijd opvang plaats op de schatkamer. Ontspanning

Nadere informatie

OPENBAAR JAARVERSLAG KLACHTEN VAN OUDERS KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015. Openbaar Jaarverslag Klachten van Ouders Kinderopvang De Blije Bij 2015

OPENBAAR JAARVERSLAG KLACHTEN VAN OUDERS KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015. Openbaar Jaarverslag Klachten van Ouders Kinderopvang De Blije Bij 2015 1 OPENBAAR JAARVERSLAG KLACHTEN VAN OUDERS KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015 2 Inhoudsopgave Voorwoord blz. 3 Inleiding blz. 3 Klachtenregeling voor ouders blz. 3 Interne klachtenregeling blz. 3 Externe klachtenregeling

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis

Informatieboekje. Inhoudsopgave. Kinderopvang Het Kinderpaleis. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Informatieboekje Kinderopvang Het Kinderpaleis Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Nadere informatie

Inspectierapport BSO de Berensprong (BSO) Hasseltstraat LP Tilburg Registratienummer

Inspectierapport BSO de Berensprong (BSO) Hasseltstraat LP Tilburg Registratienummer Inspectierapport BSO de Berensprong (BSO) Hasseltstraat 194 5046LP Tilburg Registratienummer 319420115 Toezichthouder: GGD Hart voor Brabant In opdracht van gemeente: Tilburg Datum inspectie: 31-10-2017

Nadere informatie

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken!

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Meer dan alleen kinderopvang Kinderopvang 2Bkidz is een particuliere organisatie met verschillende vestigingen en voornamelijk gericht

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen kinderdagverblijf Kameleon & peutergroep t Snuffeltje

Ons pedagogisch handelen kinderdagverblijf Kameleon & peutergroep t Snuffeltje Ons pedagogisch handelen kinderdagverblijf Kameleon & peutergroep t Snuffeltje Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze

Nadere informatie

KLACHTEN JAARVERSLAG OUDERCOMMISSIE 2015 KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015

KLACHTEN JAARVERSLAG OUDERCOMMISSIE 2015 KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015 1 KLACHTEN JAARVERSLAG OUDERCOMMISSIE 2015 KINDEROPVANG DE BLIJE BIJ 2015 Inleiding Kinderopvang de Blije Bij is gevestigd in Amsterdam op Burgemeester Roëllstraat 25 en heeft 1 KDV-locatie met twee horizontale

Nadere informatie

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1

K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 K.b.s. de Polhaar ISH:/nwkl./infoboek juni 2015 1 NAAR DE BASISSCHOOL SCHOOLTIJDEN Dag Morgen Middag Maandag 8.30-12.00 13.15-15.15 uur Dinsdag 8.30-12.00 Woensdag 8.30-12.30 Donderdag 8.30-12.00 Vrijdag

Nadere informatie

Klachtenregeling Versie: maart 2017

Klachtenregeling Versie: maart 2017 Klachtenregeling Versie: maart 2017 Klachtenregeling Kindercentrum Madelief Voordat de opvang en begeleiding van de kinderen van start gaat, vindt er een tweede kennismaking (plaatsingsgesprek) op de stamgroep,

Nadere informatie

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven.

Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Pit Groeihuis Ook zo benieuwd naar wat de kinderen meemaken bij Pit Groeihuis? Dit fotoverslag laat je een dagje meebeleven. Aangeboden door 7.30-8.30 uur Brengen van de kindjes Ik maak je nog even mooi,

Nadere informatie

groeien-spelen-ontwikkelen

groeien-spelen-ontwikkelen groeien-spelen-ontwikkelen Informatie 2015 Welkom bij Hamertje-tik! Je wilt dat je kind heerlijk kan spelen met kinderen van z n eigen leeftijd, ongestoord kan groeien en zich optimaal kan ontwikkelen.

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan

Pedagogisch Beleidsplan Pedagogisch Beleidsplan INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding/kwaliteitseisen 2. Vierogenprincipe 3. Visie van Kinderopvang Funny Kids 4. Missie van Kinderopvang Funny Kids 5. Ouders 6. Inzet leidsters 7. Wenprocedure

Nadere informatie

Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis

Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis Jaarverslag Klachten 2013 Stichting Kinderopvang Maassluis Mei 2014 Z:\Huidige mappen\algemeen/klachten/2014/jaarverslag klachten 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag Klachten 2013 van Stichting

Nadere informatie

Klachtenregeling. Kinderopvang Zazou

Klachtenregeling. Kinderopvang Zazou Klachtenregeling Kinderopvang Zazou Maart 2012 Voorwoord Voor u ligt de klachtenregeling van Kinderopvang Zazou. Zazou is een lokale kinderopvangaanbieder met kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang.

Nadere informatie

Het ontmoetingspunt voor groot en klein. Locatie Zwijsenstraat

Het ontmoetingspunt voor groot en klein. Locatie Zwijsenstraat Het ontmoetingspunt voor groot en klein Locatie Zwijsenstraat Kindcentrum De Kiezel, Mgr Zwijsenstraat 85, 5683 HB Best 0499-714214, www.kindcentrumdekiezel.nl Welkom op de kindcentrum De Kiezel. Samen

Nadere informatie

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Hoorn Huesmolen

Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Hoorn Huesmolen Bijlage 1 Locatiegebonden werkplan Hoorn Huesmolen 1. Openingstijden De hele dagopvang is geopend op maandag tot en met vrijdag van 7:00 uur tot 18:30 uur. De peuterspeelgroep is geopend op maandag tot

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo!

Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo! Pedagogisch werkplan Gastouderopvang Leuk enzo! In het pedagogisch werkplan komt tot uitdrukking hoe ik met de kinderen omga en waarom ik dat zo doe. Als christelijke gastouder draag ik ook christelijke

Nadere informatie

Koters&Ko Bso De Speelkamer

Koters&Ko Bso De Speelkamer Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Koters&Ko Bso De Speelkamer Versiedatum : 27 september 2018 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Koters&Ko, Buitenschoolse

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. De Gele Vlieger

Pedagogisch werkplan. De Gele Vlieger Pedagogisch werkplan De Gele Vlieger 2017 1 INHOUDSOPGAVE Voorwoord Inleiding Hoofdstuk1 Heyendael Pedagogiek doelen Hoofdstuk 2 Accommodatie; bijzonderheden eigen vestiging Hoofdstuk 3 Groepsgrootte en

Nadere informatie

Openbaar klachtenverslag 2014

Openbaar klachtenverslag 2014 Openbaar klachtenverslag 2014 1. Voorwoord Kwaliteit staat bij Brood & Spelen hoog in het vaandel. Dit kwaliteitsgevoel wordt in belangrijke mate bepaald door de tevredenheid van onze klanten; de kinderen

Nadere informatie

Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis

Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis Klachtenprocedure Gastouderbureau Uit&Thuis Algemeen Gastouderbureau Uit&Thuis zal met grote zorgvuldigheid uw kinderen laten opvangen door een goede en liefdevolle gastouder op de momenten dat u opvang

Nadere informatie

Het beste voor je kind?

Het beste voor je kind? Het beste voor je kind? Dat wil elke ouder. Kinderopvang Bambino geeft ieder kind de aandacht en zorg die het nodig heeft, in een veilige omgeving waarin het plezier heeft en zichzelf mag zijn. Bambino

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Olleke Bolleke Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelzaal Olleke Bolleke p. 3 2. groepsomvang, en leeftijdsopbouw en personeel p. 4 3. kennismaking en wennen

Nadere informatie

Opendeurenbeleid. Aanvulling op de brochure pedagogische kwaliteit van kinderopvang

Opendeurenbeleid. Aanvulling op de brochure pedagogische kwaliteit van kinderopvang Opendeurenbeleid Aanvulling op de brochure pedagogische kwaliteit van kinderopvang Colofon Dit is een uitgave van de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang en Peuterspeelzalen, BOinK. Auteur

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTENREGELING CLIENTEN KINDEROPVANG KAKA 2017

JAARVERSLAG KLACHTENREGELING CLIENTEN KINDEROPVANG KAKA 2017 JAARVERSLAG KLACHTENREGELING CLIENTEN KINDEROPVANG KAKA 2017 Kinderopvang KaKa heeft een interne en een externe klachtenprocedure voor ouders en/of gebruikers. Deze worden eerst kort beschreven, waarna

Nadere informatie

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf

Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Aanvulling pedagogisch beleidsplan Kleine Raaf Auteur Datum geldigheidsverkl. Paraaf map Versie nr. IV juni 2015 Werkinstructie map Kinderopvang 2015A Voor u ligt de aanvulling op het pedagogisch beleidsplan

Nadere informatie

Voor ouders en Oudercommissie Kinderdagverblijf Eigenwijs

Voor ouders en Oudercommissie Kinderdagverblijf Eigenwijs Reglement Klachtenprocedure Voor ouders en Oudercommissie Kinderdagverblijf Eigenwijs Doel : Zorg dragen voor een klantgerichte afhandeling van klachten Datum : 01/04/2014 Beheerder : Directie Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Openbaar klachtenverslag

Openbaar klachtenverslag Openbaar klachtenverslag Gastouderbureau De Mellebie - Verslagjaar 2013 Mauritstraat 2 2902HK Capelle aan den IJssel 010 8221424 06 27622658 info@mellebie.nl www.mellebie.nl KvK: 24410592 Inleiding 3 Interne

Nadere informatie

Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018

Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018 Jaarverslag klachtenregeling 2017/2018 P809 Klachten november 2018 Verantwoordelijk: locatiemanager Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. De klachtenregeling voor individuele klanten...2 3. De klachtenregeling

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan KDV De Rode Bank 2014 Inleiding: Er zijn aparte werkplannen voor de verticale en horizontale groep van het kinderdagverblijf, alsmede een apart werkplan voor de buitenschoolse opvang.

Nadere informatie

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd)

Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Bijlage 1: Matrix vierogenprincipe (Deze matrix wordt ingevuld aan het pedagogisch werkplan toegevoegd) Naam locatie: Korein Kinderplein Kiplinglaan BSO Datum: Oktober 2017 Ingevuld door: Elke Pijnenburg

Nadere informatie

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK

PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK PEDAGOGISCH BELEID HUMMELTJESHOEK Voor u ligt het Pedagogisch beleid van Kinderdagverblijf HUMMELTJESHOEK. Intern beschrijven wij wat wij kinderen bieden in een veilige omgeving. Wij bieden 4 basisdoelen:

Nadere informatie

Openbaar Klachtenverslag Peuterspeelzalen. Stichting Welzijn Diemen. Klachtenjaarverslag Stichting Welzijn Diemen 2014

Openbaar Klachtenverslag Peuterspeelzalen. Stichting Welzijn Diemen. Klachtenjaarverslag Stichting Welzijn Diemen 2014 Openbaar Klachtenverslag Peuterspeelzalen Stichting Welzijn Diemen 2014 Inhoudsopgave Voorwoord Interne Klachtenregeling Externe Klachtenregeling Stichting Klachtencommissie Kinderopvang Ingediende klachten

Nadere informatie

BSO de Boomhut. Klachten verslag. Stichting Pluspunt Zandvoort

BSO de Boomhut. Klachten verslag. Stichting Pluspunt Zandvoort BSO de Boomhut Klachten verslag 2014 Stichting Pluspunt Zandvoort 1-5-2015 Inhoudsopgave Voorwoord De interne klachtenregeling De externe klachtenregeling Stichting Klachtencommissie Kinderopvang Klachtenkamer

Nadere informatie

Klachtenregeling Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk. Stichting Welzijn Middelsee

Klachtenregeling Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk. Stichting Welzijn Middelsee Klachtenregeling Kinderopvang en Peuterspeelzaalwerk Stichting Welzijn Middelsee Klachtenregeling kinderopvang en peuterspeelzaalwerk De klachtenregeling voor kinderopvang en peuterspeelzaalwerk van Stichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie

JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie JAARVERSLAG KLACHTEN 2013 Stichting voor peuterspeelzaalwerk en voorschoolse educatie 7 januari 2014 Omschrijving van de klachtenregeling De klachtenregeling kan een goed instrument zijn om de kwaliteit

Nadere informatie

Praktische informatie

Praktische informatie Praktische informatie Ruilen van dagen We zoeken de balans tussen het bieden van flexibiliteit aan ouders en het garanderen van structuur en ritme voor de kinderen. We geloven dat goede communicatie hierin

Nadere informatie

Kinderopvangorganisatie De KinderKroon Tubbergen

Kinderopvangorganisatie De KinderKroon Tubbergen Kinderopvangorganisatie De KinderKroon Tubbergen Interne klachtenprocedure; Het op efficiënte wijze behandelen van klachten teneinde klanttevredenheid te realiseren. Procesverantwoordelijke; Directie:

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Amarant Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Amarant BSO Amarant heeft alles

Nadere informatie

Jaarverslag klachten Stichting Peuteropvang Heerlen

Jaarverslag klachten Stichting Peuteropvang Heerlen Jaarverslag klachten 2018 Stichting Peuteropvang Heerlen April 2019 Inhoud: Voorwoord 1. Omschrijving van de klachtenregeling 2. Klachtenprocedure 3. Hoe de klachtenprocedure onder de aandacht van de ouders

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie