Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebrochure. Pedagogisch beleidsplan"

Transcriptie

1 Pedagogisch beleidsplan Informatiebrochure Op Kinderdagverblijf Doetsie wordt er gewerkt volgens een strikt pedagogisch beleidsplan. Om alvast een indruk te krijgen van onze visie hebben wij ons pedagogisch beleidsplan kort voor u samengevat: Kinderopvang is meer dan alleen gezellig bezig zijn met kinderen. Kinderdagverblijf Doetsie heeft naast de ouders, een eigen opvoedingsverantwoordelijkheid. In dit plan zullen wij het kader aangeven waarin wij dit pedagogisch handelen vorm geven. Ons doel is: het op professionele wijze opvangen en begeleiden van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 4 jaar. Dit doen wij zodanig dat het kind de mogelijkheid krijgt zich optimaal te ontwikkelen. Welkom bij kinderdagverblijf Doetsie, het leukste kinderdagverblijf van Amsterdam! Een bijzondere plek waar kinderen van 0-4 jaar worden opgevangen zodat ouders zich met een gerust hart kunnen richten op werk of studie. In deze informatiebrochure komen de onderwerpen aan de orde die met de praktische kant van de opvang te maken hebben: de pedagogische uitgangspunten, openingstijden, pedagogisch medewerkers, dagindelingen, activiteiten en plaatsingsbeleid. We hopen u zo te helpen bij het maken van een goede en doordachte keuze voor een kinderdagverblijf. Samen met onze gediplomeerde medewerkers zorgen wij voor een vertrouwde en bijzonder welkome omgeving voor uw zoon/dochter. Neem de tijd en lees de algemene informatie goed door. Welkom en wellicht tot ziens! In ons pedagogisch beleidsplan wordt uitgebreid ingegaan op de volgende onderwerpen: Veilige en vertrouwde omgeving Zelfvertrouwen en zelfstandigheid Persoonlijke competenties Sociale ontwikkeling Emotionele ontwikkeling Cognitieve ontwikkeling Motorische ontwikkeling Creatieve ontwikkeling Omgaan met normen en waarden Wennen Visie en missie Wennen Wij hopen dat u met interesse ons volledige pedagogisch beleidsplan zult doorlezen. U kunt het pedagogisch beleidsplan inzien op onze website:

2 Dagritme Doetsie heeft een flexibele dagindeling, daar elke baby nog zijn of haar eigen ritme heeft. Slaap- en voedingstijden die thuis een gewoonte zijn worden zoveel mogelijk in de babygroep aangehouden. Naarmate de kinderen ouder worden zullen zij zich steeds meer voegen in de gebruikelijke dagindeling, welke wij ook in de peutergroepen hanteren. De dagindeling ziet er als volgt uit: kinderen worden gebracht, vrij spelen drinken, fruit eten, verschonen en plassen naar buiten (bij slecht weer worden er activiteiten binnen georganiseerd) lunch/warme maaltijd slapen en activiteit voor kinderen die op blijven kinderen verschonen en aankleden drinken, crackers, rijstewafels, cracottes etc. met smeerbeleg activiteit op de groep en Vriendjes Gezocht in een andere ruimte drinken en tussendoortje, kinderen worden opgehaald. Algemene informatie Huiselijke omgeving Wij bieden goede kinderopvang door een huiselijke omgeving te creëren waar kinderen zich vertrouwd voelen en zich in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen. Veilig en gezellig Om een kwalitatief hoogwaardige kinderopvang te kunnen zijn en blijven, bieden wij uw kinderen een veilige, gezellige en hygiënische omgeving aan. Visie Wij bieden een opvoedingsklimaat waarin kinderen hun persoonlijke en sociale competenties kunnen ontwikkelen, zich normen en waarden eigen maken en zich veilig voelen. Missie Wij vinden dat elk kind op zijn of haar eigen manier groot mag worden, en dat het onze taak en verantwoordelijkheid is om kinderen daartoe de ruimte te geven. Wennen Tijdens de wenochtend wordt kennisgemaakt met de pedagogisch medewerker, er wordt besproken hoe er het beste met het kind wordt omgegaan. Het wenschema ziet er als volgt uit: 1ste wendag uur 2de wendag uur 3de wendag uur

3 Tarieven Op de website treft u de tarievenlijst aan voor het Kinderdagverblijf. Wij hanteren een vast uurtarief dat jaarlijks zal worden herzien. Sluitingsdagen Kinderdagverblijf Doetsie is het gehele jaar geopend met uitzondering van de verplichte feestdagen. Kinderdagverblijf Doetsie sluit niet op studiedagen. Breng en haaltijden U kan uw kind(eren) brengen tussen 7:00 en 9:00 uur en halen tussen 16:30 en 18:00uur. Wij verzoeken alle ouders om voor 18:00 uur aanwezig te zijn. Op deze manier is er voldoende tijd voor het haalgesprek. Erkend kinderdagverblijf Kinderdagverblijf Doetsie is geregistreerd bij de overheid en gemeente. Hierdoor is teruggave van de Belastingdienst mogelijk. Ruildagen Ouders kunnen kosteloos hun vaste opvangdag ruilen tegen een ander dag: De voorwaarden kunt u teruglezen in het pedagogische beleidsplan. Flexibele opvang Kinderdagverblijf Doetsie biedt ook flexibele opvang aan. Het tarief voor flexibele opvang is 7,16 per uur. Algemene pedagogiek Personeelsbeleid Per dag werken er twee pedagogisch medewerkers in iedere groep. De pedagogisch medewerkers beschikken over de voor de werkzaamheden passende beroepskwalificatie zoals in de CAO kinderopvang is opgenomen. Pedagogisch medewerkers die werkzaam zijn bij kinderdagverblijf Doetsie dienen in het bezit te zijn van een verklaring omtrent het gedrag. Stagiaires Stagiaires zijn welkom als de groep het toelaat, zij worden door de pedagogisch medewerkers begeleid. Een stagiaire is altijd als extra persoon op de groep. Ze zal niet in plaats van een pedagogisch medewerker ingeroosterd worden. Groepsindeling Iedere groep heeft een vaste groepsruimte. De maximale omvang op deze vaste groepsruimte is bij Doetsie gerelateerd aan de wettelijke vereisten conform de Wet Kinderopvang. een pedagogisch medewerker per 4 aanwezige kinderen tot 1 jaar een pedagogisch medewerker per 5 aanwezige kinderen van 1 tot 2 jaar een pedagogisch medewerker per 6 aanwezige kinderen van 2 tot 3 jaar een pedagogisch medewerker per 8 aanwezige kinderen van 3 tot 4 jaar. Interne route van de klachtenprocedure: Bij een klacht kunnen ouders contact opnemen met degene in de organisatie die met de klacht te maken heeft. Ouders kunnen openhartig zijn over hun ontevredenheid. Externe route van de klachtenprocedure : Wanneer ouders direct zonder tussenkomst van de ondernemer een klacht willen melden of wanneer de voorkeur uitgaat naar een onafhankelijke behandeling, kan de externe klachtencommissie, de SKK, worden ingeschakeld.

4 Veiligheid Veiligheidsbeleid Het veiligheidsbeleid bij kinderdagverblijf Doetsie bestaat uit meerdere aspecten. Er wordt gebruik gemaakt van de risico-monitor. Met de risicomonitor als instrument worden de verschillende veiligheidsaspecten beheerst. Risico inventarisatie u kunt de RIE inzien op Elk jaar worden de risico s geïnventariseerd naar aanleiding van het werkboek Consument en Veiligheid. Deze risico inventarisaties worden vervolgens getoetst door de GG&GD Ongevallenregistratie Elk ongeval binnen Kinderdagverblijf Doetsie wordt nauwkeurig geregistreerd en bijgehouden. De ouder wordt altijd mondeling op de hoogte gebracht van eventuele ongelukken. Achterwachtregeling Kinderdagverblijf Doetsie heeft een tweetal achterwachten. Deze achterwachten wonen of werken 10 minuten van de kinderdagverblijf. Toestemmingsformulieren Voor het inbakeren, buikslapen en het toedienen van medicatie dient een toestemmingsformulier te worden ondertekend. Hygiëne en gezondheid Bedden & beddengoed Twee maal per week en naar behoefte worden de bedden verschoond. Daarnaast slapen de kinderen volgens schema s altijd in hun eigen bed Flessen & spenen Flessen en spenen worden iedere ochtend gesteriliseerd in de flessensterilisator. Verschonen De luiers worden dagelijks, op drie vaste momenten verschoond. Indien nodig meerdere malen. De luieremmer wordt dagelijks verschoond. Medische hulp De gegevens van de huisarts worden opgenomen in het kinddossier die aanwezig zijn op de groep. Knuffels & speelgoed De knuffels en het speelgoed worden zeer regelmatig gewassen. Ziekteprotocol Kinderdagverblijf Doetsie houdt zich aan het ziekteprotocol dat wordt verstrekt door de GG&GD, met een aantal aanvullende regels welke terug te vinden zijn in de regels omtrent ziekte van Kinderdagverblijf Doetsie. Wiegendood Er is een protocol wiegendood aanwezig waar de pedagogisch medewerksters van op de hoogte zijn. Preventief worden alle kamers gelucht en liggen de kleintjes op hun rug in een slaapzak.

5 Groepen Babygroep Elmo Kinderdagverblijf Doetsie hanteert een leeftijdsgrens voor de babygroep van 8 weken tot 2,5 jaar. Uitzonderingen daar gelaten wanneer de ontwikkeling anders verloopt. Het gemiddeld aantal op te vangen kinderen in de babygroep bedraagt 9 kinderen op twee pedagogisch medewerkers. Verticale groep Maya Kinderdagverblijf Doetsie hanteert het gemiddelde van maximaal aantal kinderen per pedagogisch medewerker zoals genoemd bij de aanwezige leeftijdsgroepen. Op de verticale groep kunnen wij dagelijks 10 kinderen opvangen met 2 pedagogische medewerker. Peutergroepen Bert (verdieping) en Ernie (Verdieping) Kinderdagverblijf Doetsie hanteert een leeftijd vanaf 2,5 tot 4 jaar daarin worden 15 kinderen per dag opgevangen op twee pedagogisch medewerkers. Kinderdagverblijf Doetsie Laan van Vlaanderen MV Amsterdam info@kdvdoetsie.nl Inrichting van de groepsruimte De groepen zijn huiselijk, gezellig en uitdagend ingericht. Iedere groepsruimte is ingericht met speelhoeken, vrije speelruimte, maar ook rustige hoekjes met kussens waar de kinderen zich terug kunnen trekken. Er is gewerkt met lichte, frisse kleuren pastelkleuren.

6

Welkom bij Kinderopvang Polly. Wij hopen dat u door het lezen van ons informatieboekje

Welkom bij Kinderopvang Polly. Wij hopen dat u door het lezen van ons informatieboekje Welkom. Welkom bij Kinderopvang Polly. Wij hopen dat u door het lezen van ons informatieboekje een goed beeld krijgt van onze bijzondere en kleinschalige manier van kinderopvang. Na een aantal jaar gewerkt

Nadere informatie

Samen met onze gediplomeerde medewerkers zorgen wij voor een vertrouwde en bijzonder welkome omgeving voor uw zoon/dochter.

Samen met onze gediplomeerde medewerkers zorgen wij voor een vertrouwde en bijzonder welkome omgeving voor uw zoon/dochter. Welkom. Welkom bij Kinderopvang Polly. Wij hopen dat u door het lezen van onze informatiebrochure een goed beeld krijgt van onze bijzondere en kleinschalige manier van kinderopvang. Kinderopvang Polly

Nadere informatie

Informatiebrochure 2012/2013

Informatiebrochure 2012/2013 Informatiebrochure 2012/2013 Welkom Welkom bij Kinderopvang Polly. Wij hopen dat u door het lezen van onze informatiebrochure een goed beeld krijgt van onze bijzondere en kleinschalige manier van Kinderopvang.

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven

Pedagogisch werkplan. Kinderdagverblijven Pedagogisch werkplan Kinderdagverblijven 1 HET PEDAGOGISCH WERKPLAN 1. HET KIND Vanaf de leeftijd van 6 weken tot 4 jaar kunnen kinderen gebruik maken van opvang op de verschillende kinderdagverblijven

Nadere informatie

Informatiebrochure 2013/ 2014

Informatiebrochure 2013/ 2014 Informatiebrochure 2013/ 2014 Welkom Welkom bij Kinderopvang Polly. Wij hopen dat u door het lezen van onze informatiebrochure een goed beeld krijgt van onze bijzondere en kleinschalige manier van Kinderopvang.

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Vermeulenstraat 52 5012 HB Tilburg 013-455 92 98 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Dit document bevat algemene informatie over Tjil! Kinderopvang. Tjil! Kinderopvang

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Informatie voor Ouders

Informatie voor Ouders Informatie voor Ouders Tjil! Kinderopvang Eilenbergstraat 176 5011 EB Tilburg 013-455 92 98 06-54 77 43 68 www.tjil.net info@tjil.net Voorwoord: Voor U ligt een informatieboekje van Kinderopvang Tjil!.

Nadere informatie

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING

REGLEMENT HOJPIEPELOJ. Artikel 1. DOELSTELLING. Artikel 2. GROEPSINDELING REGLEMENT HOJPIEPELOJ Artikel 1. DOELSTELLING 1. Met betrekking tot de kinderen Een zodanige leefruimte creëren waarbij elk kind individueel en in groepsverband de gelegenheid krijgt zich optimaal te ontplooien

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY

Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY Algemene informatie kinderdagverblijf DE COMPANY De organisatie DE COMPANY is een organisatie die meehelpt en -denkt om voor taakcombineerders het leven makkelijker te maken. Een doelstellig van onze organisatie

Nadere informatie

informatieboekje bambi kinderdagverblijf

informatieboekje bambi kinderdagverblijf informatieboekje bambi kinderdagverblijf Bij Bambi wandel je zo binnen! Het voormalige schoolgebouw aan de Julianaweg is vanaf 1991 in gebruik en heeft een flinke verbouwing ondergaan om aan de huidige

Nadere informatie

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum

Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Informatie en werkwijze Kinderdag centrum Franchise Kinderdagverblijf Kalle is een franchiseonderneming van kindercentra LOKOWO bv. Het is een kleinschalig kinderdagcentrum dat net even iets meer kan bieden

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje"

Informatieboekje Kinderdagverblijf Het Hummeltje Informatieboekje Kinderdagverblijf "Het Hummeltje" Yolanda Pool Adres: Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon 075 615 95 33 Email y.pool2@upcmail.nl Website www.hummeltjeweb.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje

Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Huishoudelijk Reglement Kinderdagverblijf Het Boerderijtje Om de zaken soepel te laten verlopen hebben wij een aantal huisregels waar een ieder zich aan dient te houden. 1.Openingstijden Het boerderijtje

Nadere informatie

Een tijd om nooit te vergeten!

Een tijd om nooit te vergeten! Een tijd om nooit te vergeten! Beste ouders/verzorgers, U overweegt voor uw kind een plaats bij kinderdagverblijf Bubbels. Middels deze informatiebrochure krijgt u een eerste indruk over onze visie op

Nadere informatie

Doelstelling. De organisatie

Doelstelling. De organisatie Doelstelling Kinderdagverblijf `t Debberke biedt ouders opvang aan voor hun kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Dit door middel van dagopvang en buitenschoolse opvang waarbij het bieden van veiligheid,

Nadere informatie

Intakeformulier kinderdagverblijf

Intakeformulier kinderdagverblijf Intakeformulier kinderdagverblijf Datum intakegesprek:..- -20. ( van 1 tot 4 jaar) Algemene gegevens ouder(s)/verzorger(s) en kind Gegevens kind Achternaam Voornamen Roepnaam Geboortedatum Gegevens ouders(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf

Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf Informatieboekje voor Mix & Match Kinderdagverblijf 1. Inleiding 2. Wie zijn wij? 3. Kwaliteit 3.1 Veiligheid 3.2 Hygiëne 4. Dagelijkse gang van zaken 4.1 Openingstijden 4.2 Ziekte en ongevallen 4.3 Normen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers.

Kinderdagverblijf. Informatieboekje 2012. website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Kinderdagverblijf Informatieboekje 2012 website: www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en of verzorgers. Voorburg 1-1-2012 Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg HX Utrecht

Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin (nieuwbouw) Vleutenseweg 4 353 HX Utrecht 030-943995 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers.

Bestemd voor ouders en verzorgers. Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

Flexibel NATUUR BEWEGEN INFORMATIEBOEKJE. inderhaven KINDEROPVANG 0-12 JAAR

Flexibel NATUUR BEWEGEN INFORMATIEBOEKJE. inderhaven KINDEROPVANG 0-12 JAAR Flexibel NATUUR BEWEGEN INFORMATIEBOEKJE De inderhaven KINDEROPVANG 0-12 JAAR 1 INHOUD VOORWOORD.... 5 FLEXIBEL... 6 Flexibele opvanggroepen.... 6 Ontzorgen van ouders.... 6 NATUUR.... 7 Natuurcoaches....

Nadere informatie

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje

Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje Huisregels Kinderdagverblijf t Kruimeltje 1. Brengen en halen: t Kruimeltje is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 uur t/m 18.00 uur. U hoeft uw kind niet voor een bepaalde tijd te brengen. Wel stellen

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September

Inhoud 1. INLEIDING Het pedagogisch beleid Openingstijden De leiding van Kinderen van September Informatieboekje Inhoud 1. INLEIDING... 2 1.1 Het pedagogisch beleid... 2 1.2 Openingstijden... 2 1.3 De leiding van Kinderen van September... 3 1.4 Achterwacht en vervanging... 3 1.5 Groepsgrootte...

Nadere informatie

Welkom. Hartelijk dank voor uw interesse in de kinderopvang. Beknopt leest u hier informatie over de visie en een aantal praktische zaken.

Welkom. Hartelijk dank voor uw interesse in de kinderopvang. Beknopt leest u hier informatie over de visie en een aantal praktische zaken. Welkom Beste ouders, Hartelijk dank voor uw interesse in de kinderopvang. Beknopt leest u hier informatie over de visie en een aantal praktische zaken. De kinderopvang is een huiselijk kinderdagverblijf

Nadere informatie

Informatie Prins Heerlijk

Informatie Prins Heerlijk Informatie Prins Heerlijk In dit boekje vindt u informatie over kinderdagverblijf Prins Heerlijk De bedoeling van dit boekje is om u te informeren over de verschillende zaken die belangrijk zijn voor kinderdagverblijf

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker

Algemene informatie. Versie 1.0 datum 17-11-2015. Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker Algemene informatie Versie 1.0 datum 17-11-2015 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Informatiegids

Informatiegids Informatiegids 2017-2018 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 1.1 Openingstijden 1.2 Brengen en halen 1.3 Dagindeling 1.4 Speelruimte 1.5 Afwezigheid 1.6 Trakteren 1.7 Uitstapjes 1.8 Noodsituaties 1.9

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1/8/2018 KINDERDAGVERBLIJF HET BOERDERIJTJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE....2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 1. Openingstijden 2. Gesloten 3. Welkom 4. Aanmelden 5. Minimum afname

Nadere informatie

Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven 2. 5.

Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven 2. 5. Inhoudsopgave Kinderdagverblijf De Boefies 1. Inleiding 2 2. Contactgegevens 2 3. Openingstijden 2 4. Inschrijven 2 5. Plaatsing 2 6. Facturen en Betalingen 3 7. Tarieven / Flexibele afname 3/4 8. Gereserveerde

Nadere informatie

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel

Kinderdagverblijf t Kruimeltje. Informatie Boekje. Oude Arnhemseweg 234, 3705 BJ Zeist Tel Kinderdagverblijf t Kruimeltje Informatie Boekje 0 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Openingstijden 2 3. Inschrijving, plaatsing en intake 2 4. Opzeggingen 3 5. De gang van zaken 3 6. Wennen op t

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018

Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018 GO for Kids Partners in Kinderopvang Aanvullend pedagogisch beleidsplan voor kinderdagopvang locatie de Koningstraat Groep Ieniemienie Versie juli 2018 1. Inleiding Naast het algemene beleidsplan heeft

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Informatiebrochure Gastouderbureau Polly

Informatiebrochure Gastouderbureau Polly Informatiebrochure Gastouderbureau Polly 2011/2012 Inhoudsopgave 1.0. Visie Gastouderbureau Polly 1.1. Algemeen 2.0. Stappen bemiddeling 2.1. Aannemen gastouders 2.2. Bemiddeling door het Gastouderbureau

Nadere informatie

Informatiegids 2014-2015

Informatiegids 2014-2015 Informatiegids 2014-2015 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie 1.1 Openingstijden 1.2 Brengen en halen 1.3 Dagindeling 1.4 Speelruimte 1.5 Afwezigheid 1.6 Trakteren 1.7 Uitstapjes 1.8 Noodsituaties 1.9

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten

Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Pedagogisch werkplan Kinderopvang De Cirkel KDV Den Ham Zuidmaten Algemene pedagogische visie Ons algemene pedagogisch beleid, dat onderschreven en uitgevoerd wordt op al onze dagverblijven, is gebaseerd

Nadere informatie

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT

opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT opvang 0-4 jaar STICHTING KINDEROPVANG BARENDRECHT SAMEN OPGROEIEN Bent u op zoek naar goede opvang voor uw zoon of dochter? Wij bieden kinderen een plek om met plezier naar toe te gaan op verschillende

Nadere informatie

I N F O R M A T I E M A P Wennen op Avonturijn

I N F O R M A T I E M A P Wennen op Avonturijn Wennen op Avonturijn Wenprocedure Kinderopvang Avonturijn Kinderopvang Avonturijn hanteert een wenprocedure. Graag willen we ouders ook hierover informeren, zodat zij weten wat zij gedurende deze periode

Nadere informatie

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon :

2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer AC Koog aan de Zaan Telefoon : Informatieboekje 2009 KDV Het Hummeltje Dir. Yolanda Esveld-Pool Breedweer 2 1541 AC Koog aan de Zaan Telefoon : 075 615 95 33 Email : info@hummeltjeweb.nl Index EVEN VOORSTELLEN... 4 WAT BIEDEN WIJ...

Nadere informatie

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang

Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch plan Bengels kinderopvang Pedagogisch beleidsplan Bengels Inleiding In dit beleidsplan laten we u kennis maken met het pedagogisch beleid van kinderopvang Bengels. Het pedagogisch beleid geeft

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 2-4 en 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over Kindercentrum Zeester Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 en 4-12 jaar Pagina 1 van 6 De locatie van Kindercentrum

Nadere informatie

Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl

Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Bestemd voor ouders en verzorgers. www.hummeltjeshoek.nl Beste ouder/verzorger, Welkom op kinderdagverblijf Hummeltjeshoek. Wij zijn een klein particulier kinderdagverblijf met een huiselijke sfeer. De

Nadere informatie

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal

Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Pedagogisch locatiebeleid van kdv Cuneradal Naam locatie: Cuneradal Adres: Cuneradal 17 5551 BP Dommelen Telefoonnummer: Algemeen mailadres: Website: Openingstijden: 040-2041471, paarse zon 040-2047230,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom

Versie 1.06 Datum 17-02-2015. Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Versie 1.06 Datum 17-02-2015 Informatieboekje Gastouderbureau Beiler Sprookjesboom Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Wie zijn wij? 3 3. Gediplomeerde gastouders 3 4. Hygiëne 3 5. Openingstijden 3 6. Wennen

Nadere informatie

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5

PLAATSINGSINFORMATIE Blz. 1 van 5 Blz. 1 van 5 Openingstijden en bereikbaarheid Uk & Ko is geopend en bereikbaar op werkdagen tussen 7.30 en 18.15 uur. Opvang vindt het gehele jaar door plaats, ook tijdens de schoolvakanties. Uitzondering

Nadere informatie

Inhoudsopgave Kinderopvang De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven Plaatsing 2

Inhoudsopgave Kinderopvang De Boefies. 1. Inleiding Contactgegevens Openingstijden Inschrijven Plaatsing 2 Datum: 24-01-2017 Inhoudsopgave Kinderopvang De Boefies 1. Inleiding 2 2. Contactgegevens 2 3. Openingstijden 2 4. Inschrijven 2 5. Plaatsing 2 6. Facturen en Betalingen 3 7. Tarieven / Flexibele afname

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015

Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Aanbod & Tarieven Kinderdagopvang 2015 Kijk voor meer informatie op: www.kinderwereldvenray.nl KinderWereld Venray Postbus 234 5800 AE Venray 0478 586 498 info@kinderwereldvenray.nl KINDERDAGOPVANG KinderWereld

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe

Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Informatieboekje Kinderdagverblijf Hebe Kompaan en De Bocht info Kinderdagverblijf Hebe november 2014 2 Inhoud Welkom bij Hebe 4 Wat wij bieden 5 Plaatsing van jouw kind 6 Groepsindeling 6 Een dag bij

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten

Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Veel gestelde vragen over peuterschool Nieuw Sloten Maart 2015 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Kinderdagverblijf Aspelin. Curacaostraat XL Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Kinderdagverblijf Aspelin Curacaostraat 2-1 3531 XL Utrecht 030-7210320 aspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1

Huisregels. Huisregels Kinderopvang Zonnestraal (november 2017) 1 Huisregels 1 Huisregels Kinderopvang Zonnestraal Aanwezigheid van ouders gedurende de opvang Festiviteiten worden door de pedagogisch werker en kinderen gezamenlijk gevierd, waarbij ouders in principe

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie Rabobank Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie Rabobank Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie Rabobank... 3 2.1. Dagopvang... 3 2.1.1 Reguliere dagopvang... 3 2.1.2.

Nadere informatie

Samen met onze gediplomeerde medewerkers zorgen wij voor een vertrouwde en bijzonder welkome omgeving voor uw zoon/dochter.

Samen met onze gediplomeerde medewerkers zorgen wij voor een vertrouwde en bijzonder welkome omgeving voor uw zoon/dochter. Welkom Welkom bij Kinderopvang Polly. Wij hopen dat u door het lezen van onze informatiebrochure een goed beeld krijgt van onze bijzondere en kleinschalige manier van Kinderopvang. Kinderopvang Polly staat

Nadere informatie

JABADOO KINDEROPVANG. Eemsgolaan 11 (bedrijvenpark Kranenburg) 9727 DW Groningen 050 5200910

JABADOO KINDEROPVANG. Eemsgolaan 11 (bedrijvenpark Kranenburg) 9727 DW Groningen 050 5200910 JABADOO KINDEROPVANG Jabadoo kinderopvang is een bedrijf dat de opvang van kinderen van 0 t/m 13 jaar op een professionele wijze verzorgt. Wij zijn een particulier kinderdagverblijf en bestaan sinds 1

Nadere informatie

OPEN DEUREN BELEID 2017

OPEN DEUREN BELEID 2017 OPEN DEUREN BELEID 2017 Welkom op onze groep! (Dit document zal in 2017 geïntegreerd worden in het beleidsplan) Inhoud Voorwoord... 3 De term opendeurenbeleid... 4 Uitgangspunten van het opendeurenbeleid...

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: KDV De Koppoter opgemaakt d.d.: 12 april 2015 door: Marijke Siffels Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen In principe is er ruimte om maximaal 70 kinderen per dag

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV

KINDERDAGVERBLIJF. De Bron BV KINDERDAGVERBLIJF INFORMATIE BOEKJE Kinderdagverblijf De Bron BV Beijensweide 19 6191 EK Beek 046-4379917 Landelijke registratienummer kinderopvang: 338781602 E-mail: kdv@bredeschooldebron.nl claire@bredeschooldebron.nl

Nadere informatie

Algemene informatie. Versie 1.1 datum

Algemene informatie. Versie 1.1 datum Algemene informatie Versie 1.1 datum 29-11-2017 Kinderopvang Ilse T.a.v. Ilse Diepens - van der Steuijt Kamille-erf 45, 2643 HX Pijnacker www.kinderopvangilse.nl info@kinderopvangilse.nl Telefoon: 015-8795805

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar. Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV Minoes 1 De locatie van KDV Minoes Kinderdagverblijf Minoes is gehuisvest in een vrijstaande laagbouw locatie. Binnen heeft

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN

INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN INFORMATIEBROCHURE PEUTERSPEELZAAL DE BINNENHAVEN 2 Wanneer u uw kind naar de peuterspeelzaal brengt wilt u natuurlijk niets minder dan de best mogelijke zorg voor uw kind. Daarvoor bent u bij MAX Kinderopvang

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Betrokken, flexibel én betaalbaar

Betrokken, flexibel én betaalbaar voor het hele gezin Betrokken, flexibel én betaalbaar Kinderopvang via Zowiezo Als u aan het werk bent wilt u natuurlijk dat uw kinderen veilig en professioneel worden opgevangen. Bij Zowiezo heeft u de

Nadere informatie

Welkom bij: Infoboekje

Welkom bij: Infoboekje Welkom bij: Infoboekje Hallo nieuwe Vriendjes en ouders, Welkom op Vriendjes van Kockengen! Om het wennen en het verblijf op de groep soepel te laten verlopen hebben we in dit boekje omschreven hoe alles

Nadere informatie

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS

KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS KINDERDAGVERBLIJVEN BLUB, ZEGT DE VIS Blub, zegt de vis zijn gezellige, kleinschalige en huiselijke kinderdagverblijven. De kinderdagverblijven bestaan uit groepen die opvang en verzorging bieden aan kinderen

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar

Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Bijlage bij Pedagogisch overleg 0-4 jaar Locatie-specifieke informatie over KDV de Toverballenboom Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 0-4 Pagina 1 van 5 De locatie Toverballenboom. Kinderdagverblijf De

Nadere informatie

Pedagogische Beleidsplan

Pedagogische Beleidsplan Datum: Herzien Mei 2015 Pedagogische Beleidsplan Visie Christelijk kinderdagverblijf Het Oogappeltje Het aanbieden van Christelijke kinderopvang van de leeftijd 4 t/m 13 jaar. Missie kinderdagverblijf

Nadere informatie

Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat

Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat Veel gestelde vragen Zo aan de Van der Wyckstraat Veel gestelde vragen Inhoudsopgave 1. Uw kind 1 Hoe ziet de groepssamenstelling eruit? 1 Wie is de vestigingsmanager? 1 Hoe is het dagritme van de groepen?

Nadere informatie

Het gezellige, knusse en vertrouwde kinderdagverblijf in Groessen.

Het gezellige, knusse en vertrouwde kinderdagverblijf in Groessen. Het gezellige, knusse en vertrouwde kinderdagverblijf in Groessen. Kinderdagverblijf Pepeloentje; aan de rand van het groene Groessen, wat de natuur betrekt in hun dagelijkse activiteiten. GEGEVENS Adres:

Nadere informatie

Peuteropvang Dolfijn

Peuteropvang Dolfijn Peuteropvang Dolfijn Samen spelen, leren en ontdekken VVE Leuk en leerzaam Vriendjes maken Voorwoord Beste ouders en peuters, In deze brochure kunt u allerlei praktische informatie lezen over onze peutergroep.

Nadere informatie

Informatieboekje Kinderdagverblijf

Informatieboekje Kinderdagverblijf Informatieboekje Kinderdagverblijf Inleiding Bij Little Stars Kinderopvang vinden wij een persoonlijke benadering van ouder en kind belangrijk. Daarom is de kinderdagverblijf kleinschalig, ca. 15 kindplaatsen

Nadere informatie

Huisregels en Werkwijze

Huisregels en Werkwijze Huisregels en Werkwijze Inhoudsopgave Hoe te lezen... 3 o Disclaimer... 3 Huisregels... 5 o Wat moet u meenemen voor de opvang... 5 o Ophalen... 5 o Flexibele opvang... 5 o Ziekte... 5 Bij ziekte van uw

Nadere informatie

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken!

Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Informatieboekje Dirksland Transparant, betrouwbaar en betrokken! Meer dan alleen kinderopvang Kinderopvang 2Bkidz is een particuliere organisatie met verschillende vestigingen en voornamelijk gericht

Nadere informatie

INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR KINDEROPVANG TAMARA

INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR KINDEROPVANG TAMARA INFORMATIE: VOOR HET EERST NAAR DAGINDELING 07.30 09.00 uur Brengen van de kinderen en mogelijkheid tot vrij spelen, slapers gaan naar bed, mandjes worden verzorgd. 09.00 10.00 uur Speelgoed opruimen en

Nadere informatie

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe

Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Wenbeleid Voor de kinderopvang van KieKeBoe Akkoord leidsters april 2012 Vastgesteld door OWG juni 2012 Geëvalueerd juli 2014 Aangepast april 2015 Wenbeleid dagopvang en buitenschoolse opvang Het wenbeleid

Nadere informatie

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297.

www.kinderopvangfunnykids.nl. E: contact@kinderopvangfunnykids.nl Adres: Scheepmakersstraat 4,2515VC Den Haag T: +31 (0)70 737 11 86. KVK: 57281297. INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Visie en missie van Kinderopvang Funny Kids 3. Visie op kinderen (hoe kijken wij naar kinderen) 4. Visie op opvoeden/ Pedagogische uitgangspunten 5. Voeding en verzorging

Nadere informatie

Ouderbeleid van BSO De Bosuil

Ouderbeleid van BSO De Bosuil Ouderbeleid van BSO De Bosuil BSO De Bosuil vindt het belangrijk dat de ouders van de kinderen die in onze opvang zitten actief worden betrokken. Het is belangrijk dat ouders zich op hun gemak voelen,

Nadere informatie

Ouderfolder Buitenschoolse opvang

Ouderfolder Buitenschoolse opvang Ouderfolder Buitenschoolse opvang 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. Het Pedagogisch beleid.... 3 3. De groep.... 3 4. Stagiaires.... 3 5. Oudercontacten.... 3 6. Oudercommissie.... 4 7. Veiligheid en

Nadere informatie

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel

1. Inleiding 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar 3. Het Kinderdagverblijf 4. Het Personeel INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pag.2 2. De Stichting Kinderopvang Alkmaar pag.2 3. Het Kinderdagverblijf pag.2 4. Het Personeel pag.2 4.1 Management Kinderdagverblijf pag.2 4.2 De Pedagogisch medewerker pag.3

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan. Kinderdagverblijf Doetsie

Pedagogisch beleidsplan. Kinderdagverblijf Doetsie Pedagogisch beleidsplan Kinderdagverblijf Doetsie 1 Inhoud Voorwoord... 4 Doelstelling van kinderdagverblijf Doetsie... 5 Visie... 6 Missie... 6 Accommodatie Doetsie... 7 Startfase kinderdagverblijf Doetsie...

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan. KDV De Paddestoel. Auteur: Julia Schriever

Pedagogisch Beleidsplan. KDV De Paddestoel. Auteur: Julia Schriever Pedagogisch Beleidsplan KDV De Paddestoel Auteur: Julia Schriever Inleiding Het pedagogisch beleidsplan geeft aan welke uitgangspunten De Paddestoel kiest en welke werkwijze er wordt gehanteerd bij de

Nadere informatie

Pedagogisch Beleidsplan

Pedagogisch Beleidsplan Pedagogisch Beleidsplan Inhoudsopgave Voorwoord p. 3 Visie p. 4 Emotionele veiligheid p. 5 Persoonlijke competenties p. 6 Sociale competenties p. 7 Overdracht van waarden en normen p. 7 Organisatie Alderleafste

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: TintelTuin Hoorn opgemaakt d.d.: 28 januari 2014 door: Leonie Hooyberg, locatiemanager Omvang van het kinderdagverblijf en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 24 kinderen per dag

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

Huishoudelijke Reglement

Huishoudelijke Reglement Huishoudelijke Reglement Dit reglement is samengesteld om de rechten en plichten van jullie als vraagouders en van de medewerkers van Kinderopvang Smile te verduidelijken. 1. Openingstijden, planning en

Nadere informatie

Huisregels en richtlijnen

Huisregels en richtlijnen Huisregels en richtlijnen Kinderopvang 1. Openingstijden Ons kinderdagverblijf is dagelijks geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 18.30 uur. Op de volgende algemeen erkende feestdagen

Nadere informatie

Wenbeleid KDV. Van Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg. Uitgiftedatum: Februari 2007 Herzien: Mei Documentnummer:

Wenbeleid KDV. Van Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg. Uitgiftedatum: Februari 2007 Herzien: Mei Documentnummer: Wenbeleid KDV Van Kinderdagverblijf De Bibelebontseberg KCWA KDV Uitgiftedatum: Februari 2007 Herzien: Mei 2017 Titel: Wenbeleid KDV Documentnummer: 02.01. Proceseigenaar: Directeur Algemeen De overgangsfase

Nadere informatie

JABADOO KINDEROPVANG. Eemsgolaan 11 (bedrijvenpark Kranenburg) 9727 DW Groningen 050 5200910

JABADOO KINDEROPVANG. Eemsgolaan 11 (bedrijvenpark Kranenburg) 9727 DW Groningen 050 5200910 JABADOO KINDEROPVANG Jabadoo kinderopvang is een bedrijf dat de opvang van kinderen van 0 t/m 13 jaar op een professionele wijze verzorgt. Wij zijn een particulier kinderdagverblijf en bestaan sinds 1

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2015

KindeRdam PakketWijzer 2015 KindeRdam PakketWijzer 2015 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en buitenschoolse opvang, tarieven, nieuwe tijden BSO, opvang op schoolsluitingsdagen, regels rondom ruilen,

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje

Pedagogisch werkplan. Peuterspeelzaal Pippeloentje Pedagogisch werkplan Peuterspeelzaal Pippeloentje Maart 2016 1 Inhoud 1. informatie over peuterspeelopvang Pippeloentje 3 2. groepsomvang en leeftijdsopbouw 4 3. kennismaking en wennen 5 4. dagindeling

Nadere informatie

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0 PRIJSLIJST 217 Unikids 2. Definitief v1. VERSIEBEHEER Versie Datum Wijziging.1 9/6/17 Status Concept t.b.v. de LRKP aanvraag 1. 3/7/17 Definitief Buitenschoolse Opvang Unikids 2. Prijslijst 217 Definitief

Nadere informatie