Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang (BSO) Kennismaking op de Buitenschoolse Opvang. Kindercentra De Roef"

Transcriptie

1 (BSO)

2 Naar de buitenschoolse opvang Het team van Kindercentra De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin te maken. Waar niets hoeft en bijna alles mag. Uw kind kan knutselen, vrij spelen, lezen, computeren of ravotten, samen met anderen of alleen. De buitenschoolse opvang (BSO) is bedoeld om een veilige omgeving te bieden voor de vrijetijdsbesteding van kinderen. Dat betekent dat kinderen mogen beslissen wat ze willen doen. We stimuleren ze hun vrije tijd zinvol te besteden, maar een keertje lekker luieren mag ook. In de praktijk blijkt dat de kinderen al heel snel zin krijgen om mee te doen aan al die leuke activiteiten die aangeboden worden door onze enthousiaste pedagogisch medewerkers. Op de BSO werken wij met verschillende thema s/activiteiten in basisgroepen op meerdere locaties. Kinderen kunnen op de BSO o.a. knutselen, buiten spelen, koken, dansen, sporten, gezelschapspelletjes spelen, luisteren naar muziek en spelen in de natuur. Goede communicatie met de ouders vinden wij heel belangrijk. Tijdens het halen en brengen van uw kind is er gelegenheid om met de pedagogisch medewerker onderwerpen te bespreken. Heeft u meer tijd nodig dan kunt u natuurlijk altijd een afspraak maken om op een rustig moment zaken door te spreken. De kinderen worden in groepsverband opgevangen in een gezellige sfeer in een daarvoor geschikte ruimte. Speelgoed en spelmaterialen voor verschillende leeftijdsgroepen zijn voorhanden. Vanzelfsprekend krijgt het kind individuele aandacht van een professioneel opgeleide pedagogisch medewerker. De relatie tussen pedagogisch medewerker en kind wordt gekenmerkt door veiligheid en vertrouwen. De kinderen kunnen zich optimaal ontplooien in een veilige, vertrouwde, gezellige omgeving. Pedagogische uitgangspunten Om een goede buitenschoolse opvang te kunnen bieden, hanteren wij de volgende pedagogische uitgangspunten: 1. De BSO is vooral gericht op ontspanning en gezelligheid. Er worden geen prestaties van een kind verwacht. 2. De pedagogisch medewerker biedt veiligheid en vertrouwen, met name voor de jongste kinderen. Hoe ouder het kind wordt, hoe meer ruimte het krijgt om op de BSO zijn/haar eigen gang te gaan. Hierover worden afspraken gemaakt met ouders en kind. Pedagogisch medewerkers wegen steeds het belang van het kind af tegen het groepsbelang. 3. In de paar uur dat de kinderen bij elkaar zijn, kunnen zij zelf kiezen wat ze, binnen de mogelijkheden van de BSO, willen doen: alleen spelen, met anderen spelen, lekker niets doen op de bank. Wanneer een kind geen keuze kan maken, proberen wij hem/haar wel te stimuleren door activiteiten aan te bieden. 4. Tijdens de woensdag- en vrijdagmiddag (groep 1-3) en vakantiedagen brengen de kinderen meer tijd met elkaar door. Op deze dagen organiseren pedagogisch medewerkers activiteiten of gaan met de kinderen op stap. Op deze dagen staan dingen ontdekken en dingen doen centraal.

3 5. Samen vormen de kinderen een groep. Zij worden opgevangen in hun eigen ruimtes, ingericht op ontspanning en gezelligheid. De activiteiten worden voor en met de kinderen ingevuld en pedagogisch medewerkers voeren op afstand de regie. Zij zorgen dat de voorwaarden aanwezig zijn en wanneer de kinderen dat wensen, doen ze mee aan de activiteiten. 6. De kinderen worden op een positieve en opbouwende manier benaderd, waardoor ze zich geaccepteerd en gerespecteerd voelen. Verschillen tussen de kinderen in de groep worden als een verrijking gezien. De pedagogisch medewerkers stimuleren de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de kinderen. Verschillende vormen van buitenschoolse opvang De opvang die wij bieden voor kinderen van 4 t/m 12 jaar omvat: Buitenschoolse opvang: een combinatie van opvang vóór en na schooltijd tijdens schoolweken en de hele dag gedurende de schoolvakanties; Naschoolse opvang: opvang na schooltijd tijdens schoolweken en de hele dag gedurende de schoolvakanties; Voorschoolse opvang: opvang vóór schooltijd (alleen tijdens de schoolweken) Breng- en haaltijden Brengen: voorschoolse opvang vanaf uur of verlengd uur Ophalen: naschoolse opvang tot uur of verlengd uur Vakantieopvang kleine BSO-locaties Kindercentra de Roef koppelt de kleine BSO-locaties aan een grotere locatie. Het kan zijn dat het kind tijdens de schoolvakanties op een andere locatie opgevangen wordt dan de vaste locatie. In onderstaand schema wordt weergegeven hoe de kleinere locaties nu gekoppeld zijn: Kleinere locatie Grotere locatie Noordhoek Klundert Singel Willemstad Petteflet Willemstad Boemerang/Regenboog Kindcentrum de Neerhof Zevenbergen Mariaschool Langeweg Kindcentrum de Neerhof Zevenbergen Op deze manier kan de Roef naast een rendabele opvang, ook een uitdagende opvang bieden tijdens de schoolvakanties. Tijdens de vakantieopvang worden de kinderen door de ouder(s)/verzorger(s) gehaald en gebracht op de BSO-locatie waar de kinderen worden opgevangen.

4 Arrangementen Bij de BSO werken wij met arrangementen. U kunt kiezen uit: 40 weken: opvang alleen tijdens schoolweken 48 weken: opvang tijdens schoolweken en 8 vakantieweken (voorjaars-, mei-, herfst-, kerstvakantie + 2 weken zomervakantie naar keuze) 52 weken: opvang tijdens schoolweken en vakantieweken. Daarnaast is het mogelijk om alleen voor opvang tijdens schoolvakanties te kiezen. U geeft dan per dag/dagdeel op wanneer u opvang wenst. Let op: uw kind gaat niet automatisch naar de BSO bij het bereiken van de leeftijd van 4 jaar, u dient tijdig een inschrijving voor BSO in te dienen als u voor buitenschoolse opvang kiest. Overgang van het kinderdagverblijf naar de buitenschoolse opvang Voordat een kind naar de BSO gaat, mag hij eerst een keer komen oefenen op de groep. Een nieuw kind wordt zeker in de eerste drie maanden extra begeleiding geboden door observatie en gerichte aandacht. Zo kan hij gauw zijn eigen plekje in de groep vinden. Wij houden u hierover vanzelfsprekend op de hoogte. Ophalen van school Kinderen die naar de naschoolse opvang komen, worden door de pedagogisch medewerkers opgehaald bij school. De jongere kinderen worden opgehaald in de klas, de oudere verzamelen zich op een afgesproken plek in de school. De BSO beschikt over een aantal busjes voor het vervoer van kinderen van en naar de basisscholen. Thema's en activiteiten Op de BSO werken wij met verschillende thema's/activiteiten in basisgroepen op meerdere locaties. Het programma waarmee gewerkt wordt heet DoenKids. De activiteiten worden iedere week gepubliceerd op de Activiteitenpagina van De Roef en via de app Konnect. De pedagogisch medewerkers maken per maand een uitdagende planning aan de hand van een thema. Kinderen kunnen kiezen voor knutselen, buitenspelen, koken, dansen, sporten, spelen in de natuur en muziek maken. Op woensdagmiddag organiseren we extra activiteiten, zoals naar het bos gaan en andere uitstapjes. In de vakanties zijn er grote activiteiten rond een thema zoals sprookjesweek, interculturele week en indianenfeest. Ook maken we in de vakantie sportieve uitstapjes. Het is aan de kinderen of ze mee willen doen, de activiteiten worden altijd begeleid door een pedagogisch medewerker.

5 Ophalen De kinderen kunnen worden opgehaald in hun basisgroep. Dagindeling De voorschoolse opvang Alle kinderen die voor 8.00 uur binnen zijn kunnen bij ons een boterham eten en krijgen wat te drinken. Om 8.00 uur wordt dit opgeruimd. De kinderen mogen gaan knutselen of vrij spelen. De kleuters worden persoonlijk in de klas gebracht, de grote kinderen blijven nog even op het schoolplein of lopen zelf naar binnen. Tussen-de-middag opvang Op woensdag en vrijdag bieden we tussen-de-middag opvang aan van tot uur, Of verlengde tussen-de-middag opvang van tot uur. De naschoolse opvang De kinderen verzamelen na schooltijd op de afgesproken plaatsen. Kinderen in groep 1, 2 of 3 worden opgehaald in de klas. Vanaf groep 4 mogen de kinderen hier zelfstandig naartoe lopen. Als alle kinderen zijn verzameld gaan de kinderen in groepjes naar de BSO-locaties waar de activiteiten plaatsvinden. Daar gaan we samen met een pedagogisch medewerker in groepjes zitten om wat te drinken en een koekje eten. Op deze manier kunnen we alle kinderen even aandacht geven en vragen naar hun schooldag. De oudere kinderen mogen zelfstandig hun drinken en koekje pakken en apart gaan zitten zonder pedagogisch medewerker. Naar hun schooldag wordt natuurlijk ook geïnformeerd. De kinderen mogen kiezen of ze mee willen doen met de aangeboden activiteit of dat ze iets anders willen doen. In de loop van de middag krijgen ze nog een appeltje aangeboden. Opvang tijdens de schoolvakanties Tijdens vakantiedagen bieden we een dagprogramma dat gekoppeld is aan een thema via DoenKids. We beginnen om 07.00/07.30 uur met het opvangen van de kinderen en tot uur is er vrij spel. Om uur beginnen we met ons programma. Aan de kinderen wordt uitgelegd wat het programma van de dag biedt. We houden ons aan vaste tijden voor eten en drinken. Ook houden we rekening met mogelijkheden voor vrij spel en bieden we een afwisseling van drukke en rustige activiteiten. Vanaf uur zijn de thema-activiteiten meestal klaar. Daarna mogen de kinderen vrij spelen. Voorafgaand aan iedere schoolvakantie ontvangt u een opgaveformulier waarop u kunt aangeven op welke dagen uw kind wel of niet komt. Deze opgave is voor onze planning heel belangrijk. Zo kunnen wij extra personeel inzetten, leuke activiteiten organiseren en het vervoer daarop afstemmen. We vragen u om het formulier altijd voor de uiterste inleverdatum te retourneren. Een week voor de vakantie ontvangt u het activiteitenprogramma voor deze vakantie.

6 Opvang tijdens studiedagen Tijdens studiedagen van de basisscholen wordt er opvang geboden indien er meer dan 3 kinderen zijn die gebruik willen maken van de opvang. Hierbij kan het ook zijn dat de opvang geclusterd wordt op een andere locatie. Vieren van verjaardagen Natuurlijk wordt er op de BSO aandacht besteed aan de verjaardagen van kinderen. Wanneer er een kind jarig is, krijgt het kind de gelegenheid om te trakteren in de groep. De jarige mag op een stoel staan en wordt door alle kinderen toegezongen. Zelfstandige activiteiten Als kinderen groot worden, hebben ze behoefte om zelfstandig dingen te ondernemen, zoals zelfstandig van school naar de BSO komen of zelf naar huis fietsen. We geven hiervoor de gelegenheid uiteraard in overleg met ouders. Deze afspraken leggen we schriftelijk vast met zowel de ouders als het kind. Oudercontacten Contacten met ouders zijn belangrijk om de opvoedings- en opvangsituatie van thuis en van de BSO zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Informatie-uitwisseling tussen ouders en pedagogisch medewerkers begint bij het intakegesprek. In dit gesprek wordt informatie gevraagd over uw kind en wordt verteld over de BSO in de praktijk. Verder is er bij het ophalen van uw kind gelegenheid met de pedagogisch medewerkers te praten en als er behoefte aan is, kan er op verzoek een aparte afspraak voor een gesprek gemaakt worden.

7 Overige informatie Sluitingsdagen De buitenschoolse opvang is 52 weken per jaar geopend en alleen gesloten op de landelijk erkende feestdagen. Echter, op kerstavond (24 december) en oudejaarsdag (31 december) sluit de kinderdagopvang haar deuren om uur. Het hoofdkantoor is 52 weken per jaar geopend en alleen gesloten op de landelijk erkende feestdagen. Het kantoor is telefonisch bereikbaar op , maandag t/m vrijdag van 9.00 tot uur. Ziekte en medicatie Is uw kind ziek en/of heeft het medicatie nodig? Meer informatie hierover leest u in het Algemene Informatieboekje, te vinden op de website. Contact Het hoofdkantoor van Kindercentra De Roef is maandag t/m vrijdag van 9.00 tot uur telefonisch bereikbaar op kunt u sturen naar info@kindercentraderoef.nl.

KENNISMAKING MET DE BUITENSCHOOLSE OPVANG (BSO)

KENNISMAKING MET DE BUITENSCHOOLSE OPVANG (BSO) KENNISMAKING MET DE BUITENSCHOOLSE OPVANG (BSO) Naar de buitenschoolse opvang - BSO BSO de plek waar niets hoeft en bijna alles mag. Het team van De Roef doet enorm zijn best om het uw kind naar de zin

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie de Kleurencirkel Algemeen 2 Doelstelling 2 Openingstijden 2 Haaltijden 2 Vakanties 3 Groepsindeling en dagindeling 3 Hele dag opvang op vrijdag 4 Activiteiten

Nadere informatie

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

2. Opvangvormen en openingstijden Kinderdagverblijf Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Lepelaars 2Lepelaars heeft een mooi pand gelegen in de Vogelwijk in Den Haag. Wij bieden voor kinderen van 0 tot 13 jaar opvang in zes verschillende groepen. Op de begane grond hebben wij drie babygroepen,

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg HX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Aspelin Vleutenseweg 422 3532 HX Utrecht 030-2943995 bsoaspelin@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht

Buitenschoolse opvang Biliton. Bilitonkade TH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Biliton Bilitonkade 44-45 353 TH Utrecht 06-3455035 bsobiliton@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie D n Dulper Algemeen Stichting kinderopvang Le Papillon is gespecialiseerd in buitenschoolse en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Nadere informatie

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon:

2Kabouters. 1. Adresgegevens Kindercentrum 2Kabouters van der Spiegelstraat 23a 2547AE Den Haag Telefoon: 2Kabouters 2Kabouters is een knus en gezellig kindercentrum, gelegen in de kleurrijke en actieve wijk Zeeheldenkwartier, nabij het centrum van Den Haag. Aan de achterzijde van het gebouw ligt een grote

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang BSO Kikkersloot Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht

Buitenschoolse opvang Kikkersloot. Louis Couperrusstraat CX Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Louis Couperrusstraat 85 3532 CX Utrecht 06-34550253 bsokikkersloot@ludens.nl Pag 1 van 9 Bedankt voor je interesse in Ludens.

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht

Buitenschoolse opvang Kardoen. Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Kardoen Oude Kerkstraat 2A 3572 TJ Utrecht 06-22563689 bsowarmoes@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO Het Regenwoud Datum: December 2017 agogisch beleidsplan Doo Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Maassluis Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. Nieuw!! HELE DAGOPVANG - 40 weken Op vaste dagen

Nadere informatie

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur.

Kinderdagverblijf (KDV) Geopend op maandag t/m vrijdag van 7.30 uur tot uur. 2Prinsjes Ons kinderdagverblijf is gevestigd aan de Prinsegracht in het centrum van Den Haag. Achter het pand bevindt zich een ruime buitenspeelplaats en op loopafstand is er een kinderboerderij. De buitenschoolse

Nadere informatie

Werkplan De Schatkamer

Werkplan De Schatkamer De Schatkamer is gevestigd in een gedeelte van een kerkgebouw. Dit geeft het pand een wat nostalgische uitstraling. Op schooldagen vindt er voor en na schooltijd opvang plaats op de schatkamer. Ontspanning

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Erve Hooyerinck

Pedagogisch werkplan BSO Erve Hooyerinck Pedagogisch werkplan BSO Erve Hooyerinck (buitenschoolse opvang) Versie september 2018 Dit pedagogisch werkplan is een uitwerking van ons pedagogisch beleid, die voor de gehele organisatie Kinderopvang

Nadere informatie

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen

KINDEROPVANG TARIEVENLIJST 2016 Vlaardingen Hele dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar Opvangpakket Aantal uren Aantal weken per jaar HELE DAGOPVANG 52 weken op vaste dagen van 07:30 tot 18:00 uur. HELE DAGOPVANG 40 weken op vaste dagen van 07:30

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Ay. Eifel HH Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Ay Eifel 26 3524 HH Utrecht 06 42549179 bsoay@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum

Wegwijzer in het kindercentrum deel 1. Over dit kindercentrum Wegwijzer in het kindercentrum deel 1 Over dit kindercentrum Inhoudsopgave pagina Welkom 3 Contactgegevens 4 Algemeen 5 openingstijden 5 wennen 5 Visie 5 Dagprogramma 6 Oudercontact 6 dagelijks contact

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Maan. Oude liesbosweg SB Utrecht Apollo: Spoetnik: Kantoor:

Buitenschoolse opvang Maan. Oude liesbosweg SB Utrecht Apollo: Spoetnik: Kantoor: Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Maan Oude liesbosweg 40 3524 SB Utrecht Apollo: 06 41784264 Spoetnik:06 43779582 Kantoor: 030 8200709 bsomaan@ludens.nl Bedankt

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Hoek, versie januari 2018 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 30 kinderen per dag worden opgevangen op De Hoek De samenstelling van de groepen: Naam van de basisgroep Sprinkhanen geopend op maandag,

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht /

Buitenschoolse opvang Harlekino. Verlengde Hoogravenseweg BB Utrecht / Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Harlekino Verlengde Hoogravenseweg 37 3525 BB Utrecht 030 8200747 / 06 14477078 bsoharlekino@ludens.nl Bedankt voor je interesse

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel.

Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes. Informatieboekje. Buitenschoolse opvang. De Speelark Heel. Buitenschoolse opvang De speelark is onderdeel van kinderopvang Robbedoes Informatieboekje Buitenschoolse opvang De Speelark Heel. Doelgroep: De buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de leeftijd

Nadere informatie

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit

Tarievenkrant 2015. Stichting Kinderopvang Barendrecht. Samen op ontdekkingsreis. Inhoud. Betaalbare kwaliteit Tarievenkrant 2015 Stichting Kinderopvang Barendrecht Inhoud Hele dagopvang: overzicht van alle pakketten en tarieven VSO/NSO/BSO: Overzicht van alle pakketten en tarieven Onze sluitingsdagen, facturering

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Buitenschoolse opvang Rootz. Rijnhuizenlaan JA Utrecht

Buitenschoolse opvang Rootz. Rijnhuizenlaan JA Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Rootz Rijnhuizenlaan 2-4 3525 JA Utrecht 06-34 49 18 00 bsorootz@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0

PRIJSLIJST Buitenschoolse opvang Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.0 PRIJSLIJST 217 Unikids 2. Definitief v1. VERSIEBEHEER Versie Datum Wijziging.1 9/6/17 Status Concept t.b.v. de LRKP aanvraag 1. 3/7/17 Definitief Buitenschoolse Opvang Unikids 2. Prijslijst 217 Definitief

Nadere informatie

Coole Kikkers Buitenschoolse opvang

Coole Kikkers Buitenschoolse opvang Pedagogisch Beleidsplan Groepsbijlage Coole Kikkers Buitenschoolse opvang Versiedatum : 30 augustus 2018 Documentbeheer : Afdeling Beleid & Kwaliteit Welkom Bambino heet u van harte welkom bij Coole Kikkers

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael

Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Diensten van buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael Buitenschoolse Kinderopvang IKC de Bonte Pael: Geopend 7.00 uur 18.30 uur 52 weken, vijf dagen per week open (feestdagen dicht) Korte lijnen (één

Nadere informatie

Ruimte om te groeien. Oranje Nassau Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April 2016.

Ruimte om te groeien. Oranje Nassau Pedagogisch werkplan. Buitenschoolse Opvang. Ingangsdatum: April 2016. Ruimte om te groeien Pedagogisch werkplan Buitenschoolse Opvang Oranje Nassau 2016 2018 Pagina 1 van 7 OPVANG ONTWIKKE- LING ONTSPAN- NING OPVOEDING ONDERWIJS WOORD VOORAF Voor je ligt het werkplan van

Nadere informatie

Hoofdstuk II: 2Penselen

Hoofdstuk II: 2Penselen Versie juni 2014 Hoofdstuk II: 2Penselen 2Penselen ligt in de Schilderswijk, naast basisschool t Palet en het Hannemanplantsoen. Het kindercentrum is kleinschalig en gezellig, zodat de kinderen zich thuis

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere

Pedagogische werkwijze op locatie BSO Baloe Weremere, Kameelstraat 24,1531 EK Wormer juni Locatie: BSO Baloe Weremere Locatie: BSO Baloe Weremere Inleiding Deze locatie wordt ook wel De Spil genoemd (multifunctionele accommodatie) en grenst aan basisschool Weremere. Hier worden voornamelijk kinderen opgevangen van deze

Nadere informatie

Informatiebrochure BSO Hoera Panningen. Locatie Kinderdrôme

Informatiebrochure BSO Hoera Panningen. Locatie Kinderdrôme Informatiebrochure BSO Hoera Panningen Locatie Kinderdrôme Inhoudsopgave 1. BSO Hoera Panningen 3 2. Mogelijkheden bij BSO Hoera. 3 3. Stamgroepen bij BSO Hoera 4 4. Zwemlessen... 4 5. Openingstijden.

Nadere informatie

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen.

Omdat de voorschoolse opvang een korte opvangtijd kent, komen kinderen hier in principe niet wennen. Welkom in ons kindercentrum! Algemeen In kindercentrum Bij ONS vindt u een voorschoolse opvang ( VSO ) een peuterspeelzaal ( PSZ ) en een buitenschoolse opvang ( BSO ). Ons kindercentrum is gevestigd in

Nadere informatie

BROER KONIJN B.V. KINDEROPVANG INFORMATIEBOEKJE MIDAS EN WOLFJE. Buitenschoolse opvang

BROER KONIJN B.V. KINDEROPVANG INFORMATIEBOEKJE MIDAS EN WOLFJE. Buitenschoolse opvang KINDEROPVANG BROER KONIJN B.V. INFORMATIEBOEKJE MIDAS EN WOLFJE Buitenschoolse opvang Midas locatie BSO Zandloper Schoolstraat 15 1831 CC Koedijk tel. 072 5629800 Buitenschoolse opvang Wolfje locatie KDV

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Capelle, februari 2019 Renate Piet, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Capelle. Wij bieden opvang voor kinderen van De Buikslotermeer en Het Wespennest.

Nadere informatie

Werkplan. BSO de Ploeg

Werkplan. BSO de Ploeg Werkplan L BSO de Ploeg Locatie: BSO de Ploeg Datum: december 2017 gisch beleidsplan Doomijn Augustus 2 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie. We hebben bij Doomijn

Nadere informatie

Werkplan De Schatkamer

Werkplan De Schatkamer De Schatkamer is gevestigd in een gedeelte van een kerkgebouw. Dit geeft het pand een wat nostalgische uitstraling. Op schooldagen vindt er voor en na schooltijd opvang plaats op de schatkamer. Ontspanning

Nadere informatie

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang

Kinderdagverblijf en Buitenschoolse opvang Kidscasa Kinderopvang Kinderdagverblijf en Kidscasa Kinderopvang Op het kinderdagverblijf kan uw kind vijf dagen per week terecht. is opvang buiten de schooltijden en in vakanties voor kinderen die de basisschool bezoeken De

Nadere informatie

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin

Pedagogisch beleid. buitenschoolse opvang. Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd en/-of verspreid zonder. maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleid buitenschoolse opvang maatwerk kinderopvang voor elk gezin Pedagogisch beleidsplan 1.1 Visie 1.2 Missie 1.3 Uitgangspunten 1.4 Pedagogische doelen 1.4.1. Emotionele en lichamelijke veiligheid

Nadere informatie

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers

Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Bijlage: Omvang en leeftijdsopbouw stamgroepen, vaste pedagogisch medewerkers Samenstelling basisgroepen, verlaten basisgroep, opendeurenbeleid De Buiten Schoolse Opvang (BSO) bestaat uit drie groepsruimtes

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg LD Utrecht

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg LD Utrecht Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang het Fort Koningsweg 290 3585 LD Utrecht 030-251 1037 bsohetfort@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage

Nadere informatie

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af)

Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Tarieven de Kinderkei 2015 Kinderopvang. (Alle genoemde prijzen zijn brutobedragen, hier gaat de kinderopvangtoeslag nog van af) Dagopvang van 0 tot 4 jaar Prijs per uur 6,67 vergoeding belastingdienst

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Villa Linde

Pedagogisch werkplan BSO Villa Linde Pedagogisch werkplan BSO Villa Linde (buitenschoolse opvang) Versie januari 2018 Dit pedagogisch werkplan is een uitwerking van ons pedagogisch beleid, die voor de gehele organisatie Kinderopvang Hof van

Nadere informatie

Werkplan De Schatkamer

Werkplan De Schatkamer De Schatkaart is gevestigd in een voormalig woonhuis. Dit geeft het pand een huiselijke uitstraling. Op schooldagen vindt er voor en na schooltijd opvang plaats op de Schatkaart. Ontspanning na een lange

Nadere informatie

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang.

Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Welkom bij Kinderopvang Het Kinderpaleis Kinderopvang Het Kinderpaleis is een particuliere organisatie. In dit boekje willen we u informeren over onze Kinderopvang. Het Kinderpaleis biedt hele dagopvang

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Baexem

Informatiebrochure Hoera Baexem Informatiebrochure Hoera Baexem Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Mogelijkheden bij Hoera Baexem... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Baexem... 3 1.3. Strippenkaart... 3 2.

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO De Wilgenboom, versie december 2015 Vera Snelle, locatiemanager Omvang van De BSO en de samenstelling van de en Er worden momenteel op maandag, dinsdag en donderdag niet meer dan 20 kinderen opgevangen op BSO De Wilgenboom. Op vrijdag worden er momenteel niet meer

Nadere informatie

De Buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang t Planzoentje.

De Buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang t Planzoentje. De Buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang t Planzoentje. Voorwoord In dit pedagogisch beleidsplan wordt weergegeven wat onze visie is ten aanzien van het werken met kinderen in de betreffende

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO Heeckeren

Pedagogisch werkplan BSO Heeckeren Pedagogisch werkplan BSO Heeckeren (buitenschoolse opvang) Versie januari 2018 Dit pedagogisch werkplan is een uitwerking van ons pedagogisch beleid, die voor de gehele organisatie Kinderopvang Hof van

Nadere informatie

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar.

In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG In Kindcentrum De Zevensprong vullen onderwijs en opvang elkaar aan en ondersteunen elkaar. Opvang én onderwijs Eén team, één leiding Opvang passend bij de

Nadere informatie

TARIEVENKRANT MA - VR KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG. Kinderdagopvang Peutergroep Buitenschoolse Opvang WIST U DAT.

TARIEVENKRANT MA - VR KINDCENTRUM DE ZEVENSPRONG. Kinderdagopvang Peutergroep Buitenschoolse Opvang WIST U DAT. TARIEVENKRANT 2017 Kinderdagopvang Peutergroep Buitenschoolse Opvang De TARIEVEN IN DEZE TARIEVENKRANT zijn de tarieven van 2017. Elk jaar worden de tarieven in overeenstemming met de oudercommissies en

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier BSO

Informatiebrochure Hoera Maasbree. Locatie de Violier BSO Informatiebrochure Hoera Maasbree Locatie de Violier BSO Inhoudsopgave 1. Hoera Maasbree... 3 2. Mogelijkheden bij Hoera Maasbree, locatie de Violier... 3 2.1. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Maasbree...

Nadere informatie

Producten & Tarieven 2015

Producten & Tarieven 2015 kinderopvang in de buurt Producten & Tarieven 2015 Bijlage bij Onze Spelregels Kinderdagverblijven Kies de opvang die bij u past Opvang op vaste dagen Wanneer u op vaste dagen in de week werkt, brengt

Nadere informatie

Werkplan De Schatkamer

Werkplan De Schatkamer De Schatkaart is gevestigd in een voormalig woonhuis. Dit geeft het pand een huiselijke uitstraling. Op schooldagen vindt er voor en na schooltijd opvang plaats op de Schatkaart. Ontspanning na een lange

Nadere informatie

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Rosa. Malakkastraat 6 Tel:

Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid. Buitenschoolse opvang Rosa. Malakkastraat 6 Tel: Vestigingsbijlage bij het Algemeen Pedagogisch Beleid Buitenschoolse opvang Rosa Malakkastraat 6 Tel: 06 42640697 bsorosa@ludens.nl Bedankt voor je interesse in Ludens. In deze vestigingsbijlage vind je

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO Johanna Margaretha, februari 2016 Ellen Hemmelder, locatiemanager

Pedagogische werkwijze BSO Johanna Margaretha, februari 2016 Ellen Hemmelder, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO Johanna Margaretha De samenstelling van de groepen: Naam van de basisgroep Johanna Margaretha

Nadere informatie

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen.

Wij bieden kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang in Egmond Binnen, Egmond aan Zee en Bergen. TARIEVENKRANT 2018 Kinderopvang in De Egmonden en Bergen Forte Kinderopvang biedt professionele kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. We willen een veilige basis bieden waarin uw kind wordt

Nadere informatie

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen

Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf. Algemeen Aanbod Buitenschoolse Opvang SpelenderWijs IJsselgraaf Algemeen De buitenschoolse opvang (BSO) is voor kinderen die naar de basisschool gaan, dus in de leeftijd van vier tot dertien jaar. Het bijzondere

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: BSO De Torenmolen opgemaakt d.d.: 1 februari 2015 door: Selma Schalkwijk, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen

Nadere informatie

OBS Het Galjoen. TARIEVEN 2017 NA- EN VOORSCHOOLSE OPVANG 4-12 jaar

OBS Het Galjoen. TARIEVEN 2017 NA- EN VOORSCHOOLSE OPVANG 4-12 jaar OBS Het Galjoen TARIEVEN 2017 NA- EN VOORSCHOOLSE OPVANG 4-12 jaar Standaard opvang 52 weken opvang Naschoolse opvang 4-12 jaar van 13.45-18.00 uur (schoolweken en in de vakanties van 08.00-18.00 uur)

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: BSO De Korenaar opgemaakt d.d.: 2-12-2013 door: Maaike van Egdom Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Korenaar.

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie

Pedagogische werkwijze op de locatie Locatie: BSO De Vijf Sterren opgemaakt d.d.: juni 2014 door: Ineke van der Haak Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Vijf

Nadere informatie

Informatiebrochure BSO Hoera Kessel

Informatiebrochure BSO Hoera Kessel Informatiebrochure BSO Hoera Kessel Inhoudsopgave 1. BSO Hoera Kessel 3 2. Mogelijkheden bij BSO Hoera. 3 3. Stamgroepen bij BSO Hoera 4 4. Openingstijden. 4 5. Contactgegevens. 5 2016-08, Brochure BSO

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO De Stampertjes

Pedagogisch werkplan BSO De Stampertjes Pedagogisch werkplan BSO De Stampertjes HET TEAM VAN DE BSO STAMPERTJES De vaste medewerkers: BSO De Stampertjes: Kezban Sylvia Anouschka Senior pedagogisch medewerker: Sylvia Coördinator: M. Buysse OPVANG:

Nadere informatie

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp

PEDAGOGISCH WERKPLAN. Thea en Priscilla Pompert Boterzwin WH Julianadorp PEDAGOGISCH WERKPLAN Thea en Priscilla Pompert Boterzwin 3435 1788 WH Julianadorp Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. 1. Inleiding 2. 2. Visie 3. 3. Algemene informatie 4. 3.1 Groepssamenstelling 4. 3.2 Dagritme

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze BSO de Ooievaar (

Pedagogische werkwijze BSO de Ooievaar ( Locatie: BSO De Ooievaar opgemaakt d.d: 1 april 2014 door: Ellen van Foeken, locatiemanager Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Dagelijks kunnen 60 kinderen buitenschoolse opvang De Ooievaar

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan BSO De Whee

Pedagogisch werkplan BSO De Whee Pedagogisch werkplan BSO De Whee (buitenschoolse opvang) Versie januari 2018 Dit pedagogisch werkplan is een uitwerking van ons pedagogisch beleid, die voor de gehele organisatie Kinderopvang Hof van Twente

Nadere informatie

17. Tarieven Betreft: Opvangvormen en tarieven 2019

17. Tarieven Betreft: Opvangvormen en tarieven 2019 17. Tarieven Betreft: Opvangvormen en tarieven 2019 17.1 Breed en flexibel aanbod BSO Kids 4 life heeft een breed en flexibel aanbod. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of je 52, 48, 46 of 40 weken per jaar BSO

Nadere informatie

INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School

INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School INFORMATIEKRANT PEUTERS Peuterspeelzaal VVE Peuterspeelzaal subsidie Peuterpakket Peuteropvang Op School WELKOM BIJ KINDERWERELD! U wilt het beste voor uw kind. Spelen met leeftijdsgenootjes in een kindvriendelijke

Nadere informatie

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018

Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Algemene leveringsvoorwaarden Kinderdagpaleis Het Kroontje en BSO De Kinderkroon 2018 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst, die is gesloten tussen Kinderdagpaleis Het Kroontje,

Nadere informatie

Pedagogische werkwijze op de locatie (

Pedagogische werkwijze op de locatie ( Locatie: BSO De Kimme opgemaakt d.d.: 24 mei 2013 door: Dita Langenberg Omvang van de BSO en de samenstelling van de groepen Er kunnen maximaal 20 kinderen per dag worden opgevangen op BSO De Kimme. De

Nadere informatie

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus

Peutergids. Foxkidz Sint Willibrordus Peutergids Foxkidz Sint Willibrordus 2018-2019 Welkom op het Kindcentrum St. Willibrordus Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s) Welkom op de peutergroep van kindcentrum St. Willibrordus. Voor nieuwe ouders

Nadere informatie

Voor 0 4 jaar. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag vanaf uur tot uur

Voor 0 4 jaar. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag vanaf uur tot uur Voor 0 4 jaar 07.00 uur tot 18.30 uur Opvang 52 weken per jaar m.u.v. feestdagen. Voor niet genoten op feestdagen Tarieven inclusief voeding en luiers. Bij vanaf 07.00 uur ook incl. ontbijt. Uurtarief

Nadere informatie

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard

TARIEVENKRANT ALLES INCLUSIEF. De Helix Oosterweg Noord AA Heerhugowaard TARIEVENKRANT 2018 KINDCENTRUM DE HELIX De Helix is gevestigd in een modern en duurzaam pand in nieuwbouwwijk De Draai. In deze brede school wordt het basisonderwijs gecombineerd met een peuteropvang,

Nadere informatie

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar

Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Bijlage bij Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Locatie-specifieke informatie over BSO Vrijbuiters Bijlage Pedagogisch beleidsplan 4-12 jaar Pagina 1 van 5 De locatie van BSO Vrijbuiters BSO De Vrijbuiters

Nadere informatie

Pedagogisch werkplan

Pedagogisch werkplan Pedagogisch werkplan Locatie D n Bogerd Algemeen Stichting kinderopvang Le Papillon is gespecialiseerd in buitenschoolse en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Le Papillon

Nadere informatie

Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017

Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017 Pakketten en tarieven BSO Natureluur 2017 Natureluur biedt verschillende pakketten aan met bijbehorende tarieven. In deze tarieven is geen rekening gehouden met de tegemoetkoming van de Belastingdienst.

Nadere informatie

Informatiebrochure BSO Hoera Maasbree. Locatie de Violier

Informatiebrochure BSO Hoera Maasbree. Locatie de Violier Informatiebrochure BSO Hoera Maasbree Locatie de Violier Inhoudsopgave Inleiding... 2 1. Hoera Maasbree; de locaties... 3 2. Mogelijkheden bij BSO Hoera Maasbree, locatie de Violier... 3 2.1. Buitenschoolse

Nadere informatie

editie januari Orka s

editie januari Orka s 2Orka s Kindercentrum 2Orka s is gevestigd in Scheveningen en bestaat uit een hoofdlocatie aan de Haringstraat en een dependance aan de 2e Messstraat. 2Orka s biedt plaats aan totaal ongeveer 80 kinderen

Nadere informatie

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar!

Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! TARIEVENKRANT 2018 CAMPUS COLUMBUS Welkom bij Campus Columbus: Wereldwijd, het eerste officiële Daltonkindcentrum voor kinderen van 0-12 jaar! Op Campus Columbus komen kinderen samen om te groeien, te

Nadere informatie

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang

werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang werkplan buitenschoolse opvang met centrale vakantieopvang Locatie: BSO de Kinderkajuit Datum: 20 december 2017 Augustus 2015 Voorwoord U ontvangt dit werkplan omdat u klant bent geworden bij onze locatie.

Nadere informatie

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE

HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE HUISREGELS BUITENSCHOOLSE OPVANG HET TOVERBLOEMPJE 1. Brengen en halen. Bij aanmelding geeft u door op welke dagen en welke vorm van opvang u wenst (voorschools en/of naschools. De kinderen kunnen vanaf

Nadere informatie

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar

Uw kind in vertrouwde handen. Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar Uw kind in vertrouwde handen Kinderopvang van 0 t/m 12 jaar SKSG verzorgt alle vormen van professionele kinderopvang op kindercentra en bij gastouders. Voor kinderen van nul tot en met twaalf jaar. Onze

Nadere informatie

Informatiebrochure Hoera Ell

Informatiebrochure Hoera Ell Informatiebrochure Hoera Ell Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Mogelijkheden bij Hoera Ell... 3 1.1. Peuterprogramma... 3 1.2. Buitenschoolse opvang BSO Hoera Ell... 3 1.3. Vakantiepreturen... 4 2. Openingstijden...

Nadere informatie

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan

Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Inhoudsopgave pedagogisch werkplan Locatie D n Bogerd Algemeen Stichting kinderopvang Le Papillon is gespecialiseerd in buitenschoolse en naschoolse opvang voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar.

Nadere informatie

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp

Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Locatie t Snippertje Nieuwe Niedorp Plaats: Onderwerp: Aan: Anna Paulowna Informatie Kappio Belangstellende ouders en verzorgers Hartelijk dank voor uw aanvraag voor plaatsing in onze kinderopvang locatie

Nadere informatie

KindeRdam PakketWijzer 2016

KindeRdam PakketWijzer 2016 KindeRdam PakketWijzer 2016 Alle informatie over onze opvangpakketten voor hele en halve dagopvang en Buitenschoolse opvang (BSO) overzichtelijk voor u op een rij. De informatie in deze PakketWijzer geldt

Nadere informatie