De succesformule voor ondernemers!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De succesformule voor ondernemers!"

Transcriptie

1 De succesformule voor ondernemers! Sinds 2008 ben ik zelfstandig ondernemer en ik kan je vertellen: ik heb nog geen dag spijt! Het zelfstandig werken brengt zoveel nieuwe uitdagingen met zich mee. Ik leer zoveel nieuwe dingen, ontmoet steeds leuke, inspirerende mensen. En ik hou van de vrijheid! Vrij zijn om mijn eigen ding te doen. Vrij om mijn eigen dagen in te plannen, te werken waar en met wie ik wil. Hoe fijn is het als je je werk en leven kunt inrichten zoals jij het zelf graag wilt? Herkenbaar? Is dit wat jou ook drijft? Het gaat echter niet vanzelf. Bij het runnen van een succesvol bedrijf komt veel kijken. En dan heb ik het nog niets eens over de nieuwe online ontwikkelingen. Die gaan razend snel. Ze bieden ook vele mogelijkheden en kansen. Om je diensten door gebruik van online marketing aan te bieden. Echter ook om diensten online uit te voeren of om praktische zaken online in te regelen. De mogelijkheden zijn enorm! In de afgelopen jaren heb ik heel wat trainingen gevolgd over het ondernemerschap. Ik heb veel ondernemers leren kennen die het goed laten draaien van hun bedrijf lastig vinden. Puur en alleen omdat ze allerlei taken moeten doen waar ze geen kennis of affiniteit mee hebben en hen dus veel tijd kost. Er is niets mis met het leren van nieuwe vaardigheden en kennis, dat kan iedereen. De bottleneck zit hem vaak in de uitvoering. Daardoor had ik al heel snel in de gaten dat ik met mijn oorspronkelijk secretariële achtergrond een heel groot voordeel heb. Ik weet hoe te organiseren, structureren, plannen, prioriteren en gewoonweg te doen! Dat is exact waar de meeste ondernemers mee worstelen. Wat de ondernemer nodig heeft, is een virtuele assistent die alledaagse, terugkerende taken van zijn bord haalt en helpt met stroomlijnen van bedrijfsprocessen en de groei. Dát is de succesformule! Met mijn bedrijf Manage je Bedrijfsgroei help ik ondernemers die door tijdgebrek kansen laten liggen hoe ze hun bedrijfsgroei kunnen managen. Hierdoor kunnen ze online opschalen en zich richten op het werk dat ze het allerliefst doen. Ik doe dit echter niet alleen! Ik heb de Academie voor Virtueel Assistenten opgericht waar ik professionele VA s opleidt en train. Zodat zij samen met mij ondernemers kunnen ondersteunen. Opdat ieder succesvol kan zijn in haar/zijn eigen bedrijf en geniet van vrijheid in werk en leven! Ik wens jou veel succes!

2 Wil jij ontdekken of het werken met een VA iets voor jou is? Boek dan de Gratis OntdekkingsSessie: Wanneer is investering in een VA voor mij lucratief? Kijk voor meer informatie op mijn website door op de link te klikken. Mijn doel is ondernemers die door tijdgebrek kansen laten liggen, te helpen met het managen van de bedrijfsgroei zodat ze online kunnen opschalen. Aandachtsgebieden: Bepaal je doel (met bijbehorende planning) Pas systemen toe (o.a. automatiseren) Zet een Virtueel Assistent in Met de focus op online werken & tools. Manage je Bedrijfsgroei en de Academie voor Virtueel Assistenten zijn opgericht door Petra Fehring gecertificeerd Online Business Manager Let s connect via social media!

3 10 Valkuilen waardoor je Bedrijfsgroei stagneert Ondernemers starten hun bedrijf met een droom die ze graag willen verwezenlijken. Ze zijn creatief, hebben allerlei plannen en gaan vol enthousiasme aan de slag. Ze onderschatten echter dat er nog zoveel andere taken bij komen waar ze veelal geen tijd voor hebben, laat staan de kennis! Naast dit soort taken, ontstaan er diverse valkuilen waardoor het menig ondernemer niet lukt om verder te groeien met zijn bedrijf. Sterker nog, deze valkuilen stagneren de bedrijfsgroei daadwerkelijk. Wat maakt dat deze valkuilen ontstaan? Ondernemers zijn goed in hun eigen expertise. Geen enkele ondernemer is goed in alles! Dat beseft menigeen en daarom worden volop trainingen gevolgd. Om nieuwe ontwikkelingen te leren op bv. het gebied van online ondernemen en online marketing. Maar ook over bedrijfsmodellen en -strategieën. Deze nieuwe kennis inspireert. Het geeft nieuwe energie en drive om verder te gaan. Als ondernemers echter hun droom wil waarmaken, als ze zich willen focussen op het ontwikkelen van een succesvol bedrijf en het werk doen wat ze het allerliefst doen, zijn er een aantal valkuilen die gedicht moet worden. De oplossingen voor de 10 meest voorkomende valkuilen deel ik in dit e-book. Ik wens je veel succes met het managen van je bedrijfsgroei! 1. Valkuil Je hebt geen concreet doel gesteld. Bepaal een concreet jaar doel die SMART is. Ik weet het, SMART is zo n populaire kreet maar ik meen het wel serieus. Want ik ga er vanuit dat je wel doelen hebt, maar wat ik vaak zie is dat het niet concreet genoeg is. Gebaseerd op een financieel plaatje. En concreet in de zin van omgezet in een planning. Laat het mij nader uitleggen:

4 a) Allereerst ga je bekijken wat je qua inkomsten wilt verdienen. Je maakt een overzicht gebaseerd op je maandelijkse bedrijfskosten + persoonlijke uitgaven en zet dit om in een jaaroverzicht. Daarnaast heb je nog een percentage winst voor ogen en die neem je natuurlijk ook op. b) Bepaal welke dienst(en) je in het jaar wilt aanbieden en tegen welke prijs je dit in de markt gaat zetten. Het is slim om niet teveel verschillende diensten te leveren en je te focussen op een paar die heel goed in de markt liggen en waar je doelgroep ook echt behoefte aan heeft. Hierdoor kan je deze diensten steeds verbeteren en krijg je een echte expert status. c) Vervolgens bepaal je hoeveel (van elk van deze) diensten je wilt verkopen in een jaar. Tevens splits je de doorlooptijd van een dienst uit in maanden. De ene dienst is heel kort, een andere loopt wellicht een aantal maanden door. En bij trainingen: hoeveel deelnemers wil je in je training hebben? Maak dit concreet zodat je weet waar je je op gaat richten. Je weet dan ook hoeveel diensten je kunt aanbieden om de uitvoering te kunnen behappen. Tevens kan je tussentijds bekijken wat de stand van zaken is m.b.t. hoeveel diensten je verkocht hebt, zodat je je doel eventueel kunt bijstellen. 2. Valkuil Niet consequent actief met (online) marketing acties. Eigenlijk gaan we hier mooi door op het vorige punt. Als jij weet hoeveel diensten je wilt verkopen en wanneer, kan je een plan van aanpak maken om heel specifiek je marketing te richten op het aanbieden en verkopen van die diensten. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik richt me veelal op online marketing. Niet alleen hoor, ik doe ook veel offline, maar het online stuk is wel het overgrote deel. Dat betekent dat ik heel concreet mijn marketing online heb ingericht. Hoe het werkt: d) Wetende hoeveel klanten je nodig hebt om je doel te halen, ga je nu bepalen hoe je deze klanten gaat werven. Online of offline? En op welke wijze pak je dit aan? Ga je presenteren of werk je met marketing? Geef je een webinar of zet je social media in? Allemaal keuzes en het is slim om iets te kiezen wat zowel bij je doelgroep past als bij jou. Lukt het jou niet om steeds een nieuwe blog te schrijven? Wat werkt wel bij jou? Iedereen is anders en je kunt je prima onderscheiden door je eigen aanpak te hanteren.

5 e) Welke online marketing tools wil je gaan inzetten? Met online marketing ga je de dialoog met je doelgroep aan. Dat betekent niet 1x per maand een berichtje op LinkedIn, maar continu in contact blijven. Om dit behapbaar te houden, is het slim om tools in te gaan zetten en te automatiseren waar mogelijk. Online marketing mag dan wel voor iedereen beschikbaar zijn en is veelal gratis, maar dat betekent ook heel veel werk. Dus ook hier: maak een keuze wat bij jou past. f) Op welke momenten ga je je (online) campagnes voeren om die klanten te werven? Dit is nog best tricky. Je zult nl. moeten gaan plannen. Als je op 1 mei een nieuwe training wilt starten, wanneer ga je dan je marketing campagne starten? Welke stappen zet je hierin? Welke mogelijkheden gebruik je wanneer? Wanneer is de sluitingsdatum om in te schrijven? Nou, zo kan ik nog wel even doorgaan. Een campagne starten is een kwestie van plannen. En alles klaar maken om ook echt de markt op te kunnen gaan. Houd hier rekening mee. 3. Valkuil Altijd alles alleen doen. Als je de vorige oplossing gelezen hebt, weet je meteen hoeveel werk het is. En hier komt meteen een grote bottleneck de hoek omzetten: gebrek aan tijd! Volgens mij het allergrootste probleem van ondernemers. Ik hoef jou dit niet uit te leggen. Toen ik in 2012 met Manage je Bedrijfsgroei begon, ben ik gaan onderzoeken waar ondernemers mee worstelen. Waar nou echt behoefte aan is in de markt. En wat bleek? Ondersteuning! Hulp van iemand die gespecialiseerd is op een gebied waar de ondernemer geen expert in is. Of waar gewoonweg geen tijd (meer) voor is. En dat kan voor iedereen op een ander vlak liggen. Dat is exact de reden waarom ik met de Academie voor Virtueel Assistenten ben gestart. Om zelfstandig VA s op te leiden die heel gericht op bepaalde expertises ondernemers kunnen ontlasten. Waarbij je een VA kunt inhuren voor slechts een paar uur per week, zonder personele kosten en aanschaf van allerlei apparatuur, werkplek, etc. Want een VA werkt op afstand vanuit haar eigen kantoor. Dus de oplossing is simpel: huur een virtuele assistent (VA) in. Of iedere andere expertise waar je behoefte aan hebt. Mocht je een VA zoeken, op de website pagina AcademieVirtueelAssistent/Ik-Zoek-Een-VA kan je eenvoudig verschillende VA s vinden en benaderen met de diverse aandachtsgebieden. En onthoud: jij kunt je tijd beter

6 besteden doordat je gericht werkt aan je bedrijfsgroei waarbij je tijd (en jouw kosten) bespaart door taken uit te besteden. 4. Valkuil Perfectionisme. Niet iedereen heeft hier last van, maar velen wel. We willen te goed, te mooi, te perfect. Waardoor het werk nooit af is en we niet naar buiten durven te treden. Geloof me, ook lang mijn valkuil geweest. Want eenmaal gepubliceerd en op het net Maar het belemmert ook. Om stappen te zetten, meters te maken, door te pakken. Want hierdoor hou je jezelf tegen. Voor jou is het nooit goed genoeg. Voor je klanten wel. Want die kijken met een heel andere blik. Ja, het moet er goed uitzien en kloppen. Daar ben ik van overtuigd. Alleen moet je het moment van af wel bepalen. Ook hier helpt dat je taken uit handen kunt geven. Laat iemand die beter in de Nederlandse taal is, naar je teksten kijken. Huur een grafisch ontwerper in om de plaatjes mooi te maken. Ook al vind je het zelf ook leuk om te fröbelen. En voorkom sowieso dat je je urenlang in online systemen gaat verdiepen terwijl de VA dit in een handomdraai voor je heeft ingericht. Perfectionisme kost op deze manier alleen maar. 5. Valkuil Geen financieel inzicht. Ik heb dit ook al aangestipt bij valkuil 1. Je moet (jawel MOET) overzicht hebben over wat er inkomt en uitgaat. Geen beeld hebben bij de inkomsten en uitgaven is een no go. Je kunt geen bedrijf runnen zonder financieel inzicht. Dat betekent alles inzichtelijk maken. Al is het maar in een Excel overzicht. En daarbij hou je ook de stand van zaken tussentijds bij. Als jij begroot had dat je in het eerste kwartaal 10 klanten zou dienen en je hebt er 8, dan loop je dus 2 klanten achter. Wat betekent dit dan voor je financiën? Andersom bekeken: als je op dat moment al 15 klanten hebt, ga je dan het kwartaal daarna op je lauweren rusten? Of pak je door en zie je hoe je bedrijf aan het groeien is? En wellicht geeft

7 dat juist ruimte om meer processen goed in te richten waardoor dit je de volgende keer minder werk kost. Of ga je zaken automatiseren zodat je daardoor tijd bespaart? Wat je ook kiest: zonder een goed financieel overzicht en inzicht ben jij niet aan het ondernemen! 6. Valkuil Geleefd worden door de waan van de dag. Dit is een hele lastige. Want we worden iedere dag gestoord. Door de . Door sociale media berichten. Telefoon. Maar ook omdat we ons laten afleiden. Ik blijf er bij dat als je geen helder plan van aanpak hebt, een deadline voor al je doelen en stappen, dan is het lastig focussen. En dan verlies je jezelf in de waan van de dag. Wat kan je hieraan doen? a) Allereerst start met het plan van aanpak gericht op je jaar doel dat je al eerder gemaakt hebt. Dat is een mooie leidraad voor waar je naar toe wilt. b) Vervolgens ga je je jaar doel uitsplitsen in kleinere doelen en ga je terugrekenen in de tijd. Als je over een half jaar een nieuwe dienst in de markt wilt zetten, welke stappen ga je dan zetten in welk tijdsbestek? En zo reken je terug naar het startmoment en bepaal je waar mogelijk op weekbasis welke stap gezet moet worden. c) Daarnaast heb je natuurlijk de steeds terugkerende taken. Ook die ga je inplannen. Sommige taken komen dagelijks of wekelijks terug. Andere 1x per maand of zelf kwartaal. Het hangt van je eigen persoonlijke werkstijl af wat voor jou werkt. Misschien is 1 dag per week kantoordag een goed idee om allerlei klussen af te handelen? Hierdoor cluster je taken, creëer je focus en ben je ook sneller door je actielijst heen. d) Als laatste stap is prioritering nog een belangrijke. Plaats de meest urgente taken bovenaan op je actielijst. Hierdoor handel je in ieder geval deze zaken tijdig af. Zit er iemand op input van jou te wachten? Vergeet dan niet dat deze persoon ook de tijd moet krijgen om dit goed af te kunnen ronden. Zou zonde zijn als hij of zij moet afraffelen door gebrek aan planning van jouw kant. En dat komt jouw bedrijf ook niet ten goede.

8 7. Valkuil Continu brandjes blussen. Ik zie heel veel ondernemers steeds brandjes blussen. Dat is zo zonde van je energie en tijd. Want brandjes blussen betekent continu tegen zaken aanlopen die niet goed ingericht zijn, niet goed werken of waarvoor iedere keer opnieuw het wiel uitgevonden wordt. Daardoor kost het zoveel tijd. En zoals al eerder vermeld, tijd is juist hetgeen waar we allemaal tekort aan hebben. Ons meest kostbare bezit. Om te voorkomen dat je steeds weer brandjes blust, is het slim om systemen in te richten. Systemen zorgen nl. dat je heel gericht alle taken en activiteiten in je bedrijf die continu terugkomen, goed gaat inrichten. Een systeem bestaat uit 3 aspecten: a) hoe je taken uitvoert: het proces b) wat je hiervoor gebruikt: de tools c) wie welke taken uitvoert: het team Stel je voor hoe het zou zijn als je voor elke taak die steeds terugkomt, zo een draaiboek uit de kast kunt pakken hoe dit gedaan moet worden. Of dat je gaat automatiseren waardoor taken automatisch goed lopen. Er is nl. een heleboel wat je eenmalig kunt inrichten en opzetten waardoor je hier niet langer over na hoeft te denken. Dat scheelt pas tijd! En ander voordeel van het goed opzetten van een systeem? Nu werk je echt concreet aan het managen van je bedrijfsgroei. Want na iedere taak die goed gesystematiseerd is, kan jij je focussen op een volgende stap met je bedrijf. 8. Valkuil IN je bedrijf i.p.v. AAN je bedrijf werken. Ai, ai, dat doet bijna iedere ondernemer. Wat is het probleem hiervan? Dat alles altijd om jou draait. Niets loopt door als jij er niet bent. Hoe gevaarlijk is dat? Wat doe je als je onverhoopt ziek wordt? Of geldt voor jouw bedrijf dat je eigenlijk niet op vakantie kunt gaan omdat alles dan stil ligt?

9 Laat het mij uitleggen a.d.h.v. een plaatje: IN je bedrijf werken AAN je bedrijf werken Als jij AAN je bedrijf wilt werken, is het slim om alles wat ik hiervoor al gedeeld heb, toe te passen: Een plan van aanpak met jaar doel waarop je je inricht. Een financieel plan waardoor je gericht werkt aan je jaar doel en je bedrijfsbestaan zeker stelt. Systemen om de taken en activiteiten vlekkeloos door te laten lopen (processen, tools, automatiseren) Team aanstellen (al begin je maar vast met 1 teamlid) om taken uit te laten voeren. En nee, je hoeft echt niet altijd alles zelf te doen! Bekijk wat jij en jouw bedrijf nodig heeft om te kunnen opschalen en te managen. 9. Valkuil Creatieve ideeën niet ombuigen naar concrete acties Ik heb heel veel bewondering voor ondernemers die met prachtige creatieve ideeën komen om unieke diensten neer te zetten. Het is zo gaaf als je iets bijzonders kunt bedenken. Zo zonde dat niet iedereen creativiteit kan omzetten in iets praktisch waardoor het uitvoerbaar wordt. Waardoor je jouw creatieve plannen kunt ombouwen naar concrete diensten en/of programma s die ook daadwerkelijk aan je doelgroep verkocht kunnen worden. Vandaag de dag hebben we zoveel tools en middelen waardoor allerlei ideeën wél uitgevoerd kunnen worden. Daarom is het belangrijk om met een praktisch ingesteld persoon af te

10 stemmen. Iemand die concreet in stappen kan denken. Die ideeën kan omzetten naar uitvoering. Zonder dat het altijd heel kostbaar hoeft te worden. Het mooie is dat je ideeën kunt testen in de markt. Om te zien of er voldoende vraag naar is. En om te zien of dit werkelijk het resultaat voor je klanten oplevert dat je van tevoren had bedacht. Afhankelijk van het soort idee, zou ik zeer zeker eens afstemmen met mensen die een praktische insteek hebben zoals business coaches, marketing coaches, ontwerpers (op allerlei vlak) maar ook de praktisch personen als VA s of Online Business Managers zoals ik. Creativiteit staat bijna synoniem aan uniek. En iets unieks op de markt (durven) brengen is geweldig! 10. Valkuil Balans werk/privé is helemaal zoek. Ooit ben je je eigen bedrijf gestart vanuit een passie en drive. Je wilde het graag op jouw manier doen. Zelf ontdekken, creëren en ondernemen. Vanuit jouw expertise en jouw drijfveren. Ondertussen ziet het beeld er al heel anders uit. Ondanks het feit dat je nog steeds je passie voor jouw klanten en expertise voelt, word je geleefd daar alle taken die je er automatisch bijkrijgt als ondernemer. De taken waar je niet blij van wordt. Maar waar je niet onderuit komt. Dat vreet tijd en energie. Veelal gebeuren al deze taken in de avonduren en weekenden. Dus ten koste van je privé tijd. Wat weer ten koste gaat van je familie, vrienden, hobby s, sport, vakantie, noem maar op. En dan heb ik het nog niet eens over je energieniveau. Want hoelang houd je het vol om onder deze werkdruk door te gaan? Wil jij je passie en drive terug? De vrijheid die ondernemerschap geeft ook weer echt voelen en ervaren? Pas dan alle oplossingen uit dit e-book toe en ga voor jouw geluk! Want als je succesvol bent in je diensten, als jij een expert bent die excelleert, dan verdien je een goed lopend en groeiend bedrijf waarin jij het werk kunt doen dat je het allerliefst doet.

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

De VA als succesformule voor zelfstandig ondernemers!

De VA als succesformule voor zelfstandig ondernemers! De VA als succesformule voor zelfstandig ondernemers! Sinds 2008 ben ik zelfstandig ondernemer en ik kan je vertellen: ik heb nog geen dag spijt! Het zelfstandig werken brengt zoveel nieuwe uitdagingen

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

TIPS voor. samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST. Petra Fehring

TIPS voor. samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST. Petra Fehring TIPS voor samenwerken met een Virtueel Assistent CHECKLIST Petra Fehring Checklist bij het boek Experttips voor samenwerken met een Virtueel Assistent Inleiding Van harte gefeliciteerd met je aanschaf

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen

3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen 3 vragen die managers hun medewerkers nooit stellen en die het managen veel simpeler en succesvoller maken! Door Esther Mallant 2012 Esther Mallant www.hrmallant.nl Introductie De 3 vragen die managers

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

directie)secretaresses, managementassistenten, officemanagers, (project)ondersteuners, (financieel) administratief medewerkers, marketing- /

directie)secretaresses, managementassistenten, officemanagers, (project)ondersteuners, (financieel) administratief medewerkers, marketing- / directie)secretaresses, managementassistenten, officemanagers, (project)ondersteuners, (financieel) administratief medewerkers, marketing- / communicatie- / salesmedewerkers et cetera Steeds meer taken

Nadere informatie

Een lancering doen (van een dienst, gratis aanbod o.i.d.) is een verplicht onderdeel.

Een lancering doen (van een dienst, gratis aanbod o.i.d.) is een verplicht onderdeel. Ondernemers gaan steeds meer online marketing actief toepassen. Een lijst opbouwen met warme contacten, e-mailmarketing inzetten, een gratis download aanbieden, webinars organiseren en een lanceringsplan

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

(Directie)secretaresses Managementassistenten. Administratief medewerkers Officemanagers. Communicatiemedewerkers Personal Assistants

(Directie)secretaresses Managementassistenten. Administratief medewerkers Officemanagers. Communicatiemedewerkers Personal Assistants Ondernemers gaan steeds meer online marketing actief toepassen. Een lijst opbouwen met warme contacten, e-mailmarketing inzetten, een gratis download aanbieden, webinars organiseren en een lanceringsplan

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar

7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN. Maartje. Ik heb de ruimte om iedere dag een paar 7 TIPS DIE MIJ DAGEIJKS HELPEN OM IN FLOW TE WERKEN Toen ik begon met ondernemen, moest ik nog veel leren over het ondernemerschap. Zo had ik weinig kaas gegeten van marketing, wist ik niet veel van boekhouden

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower IN 5 STAPPEN EEN STRATEGISCHE PLANNING Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower INLEIDING 01 Generaal Dwight D. Eisenhower is de man die de invasie van de geallieerde strijdkrachten

Nadere informatie

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG)

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG) In dit document vind je nadere informatie over: 1. de voorwaarden voor deelname 2. de stage opdracht per module 3. de keuze tussen volledige opleiding of losse modules 4. de investering per module en de

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk?

E-mailmarketing voor zorg-professionals: Reader Deel 1: Waarom is e-mail marketing belangrijk? Waarom is e-mail marketing belangrijk als zorg-professional? Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag genoeg verdienen om van te kunnen leven. Dat betekent dat het belangrijk voor

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 1: denken en doen als een ondernemer Les 3: omarmen Pen en papier? Omarmen Ondernemen is een groot avontuur Onderweg op je reis kom je van alles tegen, ook

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden Timemanagement Als manager heb je veel verschillende werkzaamheden: je geeft leiding aan je medewerkers, maar je hebt ook je eigen taken. Je hebt met je medewerkers te maken, met andere collega s en afdelingen

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur

Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Dit ebook heb ik geschreven op 28/10/2013 van 8:26 uur tot 9.58 uur Inhoud Ik heb geen tijd om een ebook te schrijven!... 3 Waarom heb ik het recht om je dit te vertellen?... 4 Template voor schrijven

Nadere informatie

die je direct meer winst opleveren

die je direct meer winst opleveren 3 PRIKKELENDE VRAGEN AAN JE MEDEWERKERS die je direct meer winst opleveren 3 simpele, prikkelende vragen. Die jij vergeet te stellen, maar die veel resultaat kunnen opleveren Dé drie vragen die je jouw

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Ik wens je veel succes! *voorheen de Academie voor Virtueel Assistenten

Ik wens je veel succes! *voorheen de Academie voor Virtueel Assistenten Sinds 2008 ben ik zelfstandig ondernemer en ik kan je vertellen: ik heb nog geen dag spijt! Het zelfstandig werken brengt zoveel nieuwe uitdagingen met zich mee. Ik leer zoveel nieuwe dingen, ontmoet steeds

Nadere informatie

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel?

Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Bonus: Hoe goed ben jij momenteel? Blad 1 van 20 Hoe goed ben jij momenteel? Iedereen kan zijn leiderschapsvaardigheden aanzienlijk verbeteren met een beetje denkwerk en oefening. Met deze test krijg je

Nadere informatie

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES

MODULE #6 DREAMBOARD PROCES MODULE #6 DREAMBOARD PROCES Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye

Organiseren. werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Organiseren werkt! Krijg meer overzicht,, structuur en (tijd) winst! Germo Bekendam Karlijn L Ortye Inhoud 1. Organiseren is keuzes maken 6. Planning en digitaal organiseren 7. E-mail organiseren Pagina

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Hoe maak je interessante tweets?

Hoe maak je interessante tweets? Hoe maak je interessante tweets? Januari 2012 Inleiding Leuk dat je echt aan de slag gaat met het maken van goede tweets! In dit document vind je algemene tips voor het opstellen van goede tweets. Bovendien

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional

E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional E-mailmarketing om cliënten aan te trekken als zorgprofessional Als therapeut of coach werk je graag met mensen. Ook wil je graag voldoende verdienen om van te kunnen leven. Daarom is het belangrijk voor

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Laat je tijd niet weglekken.

Laat je tijd niet weglekken. Laat je tijd niet weglekken. Waar verdwijnt jouw tijd in? PATRICIA GORISSEN Laat jij je kostbare tijd weglekken? Je werkt zo hard aan je bedrijf, aan je projecten. Om je klanten beter te helpen en tegelijkertijd

Nadere informatie

8 Succesfactoren om online geld te verdienen. "Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen?"

8 Succesfactoren om online geld te verdienen. Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen? 8 Succesfactoren om online geld te verdienen "Hoe kan jij jouw kennis en ervaring online delen en daar geld mee verdienen?" Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen

Nadere informatie

Checklist voor Succesvol Ondernemen

Checklist voor Succesvol Ondernemen Kruis aan wat voor jou van toepassing is om een overzicht te hebben van waar je mee aan de slag kunt om meer klanten te krijgen en meer geld te verdienen. SuccesHoek 1: Actiegerichte Focus Ik besteed meestal

Nadere informatie

WEBINAR 7 geheimen hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt

WEBINAR 7 geheimen hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt WEBINAR hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt 17 juni 2014 Wat leer je in deze webinar? de hoe je een succesvol VA bedrijf opbouwt welke stappen je kunt zetten om VA te worden hoe je eigen mindset jou

Nadere informatie

Dit boekje is van:..

Dit boekje is van:.. Ik en mijn plan Dit boekje is van:.. Hallo, Jij bent cliënt bij SOVAK. Je hebt bij SOVAK een persoonlijk begeleider. Samen maak je afspraken over wat jij zelf doet en wat SOVAK doet. Die afspraken staan

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN 10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN SNEL GOED VERDIENEN MET WERK DAT JE LEUK VINDT DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL WAT IS EEN VIP-DAG PRECIES? Je gaat een dag met de klant aan het werk

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN

ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN ONDERNEMEN IS VOOR HELDEN EXCLUSIEF PROGRAMMA OVERZICHT 2016 LEF IN ACTIE Ontdek waarom het zo moeilijk is je hart te volgen en heb het lef dit toch te doen! De achtergrond van het programma Jij weet dat

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN

KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN KLANTEN WERVEN IN 5 STAPPEN In dit E-book help ik jou als zelfstandig ondernemer in vijf stappen meer klanten te werven. Niet door vage tips te geven, maar door je in vijf stappen naar een plan te leiden.

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Tijd voor jezelf maken

Tijd voor jezelf maken ZO doe je dat Tijd voor jezelf maken ZO blijf je energiek door Stefanie Hoogland Ondernemen is een lifestyle, daar ben je inmiddels wel achter gekomen. Je kunt wel dag en nacht werken als je wilt, ideeën

Nadere informatie

Schrijf met meer impact

Schrijf met meer impact Schrijf met meer impact Het volledige trainingsprogramma om met je teksten meer klanten te werven In het Schrijf met meer impact -programma leer je hoe je met jouw eigen schrijfstijl meer ideale klanten

Nadere informatie

10 vragen voor 10 x sneller je droombedrijf

10 vragen voor 10 x sneller je droombedrijf WWW.PASSIONFORBUSINESS.BE 10 vragen voor 10 x sneller je droombedrijf Beste ondernemer, Zijn volgende vragen herkenbaar voor jou: ondernemen stopt nooit, hoe zorg ik voor balans werkprivé? ik heb zoveel

Nadere informatie

Training Extra Eindsprint & Doelen Training

Training Extra Eindsprint & Doelen Training Training Extra Eindsprint & Doelen Training 2017 is al weer bijna afgelopen. Wow, wat is dat snel gegaan he? Ik deel in deze extra training wat inzichten met je om dit jaar nog een eindsprint te kunnen

Nadere informatie

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen.

Als je nog steeds hoopt dat oplossingen buiten jezelf liggen dan kun je dit boekje nu beter weg leggen. Theoreasy de theorie is eenvoudig. Je gaat ontdekken dat het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen denken en doen dé sleutel is tot a beautiful way of life. Als je nog steeds hoopt dat oplossingen

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 1: van missie naar business Pen en papier? Het begint met een missie Dit is een korte maar wel heel belangrijke les over de rol van

Nadere informatie

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur

meest geweldige beslissing de basis van je hele business speels avontuur Proficiat! Dit is de meest geweldige beslissing die je kon nemen om jouw business te doen uitgroeien van een zaadje (lees: passie) naar een tuin vol bloemen (lees : fulltime inkomen). Echt waar. Dit wordt

Nadere informatie

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes?

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? December 2007 / Januari 2008 Door: Marco Bouman, Impulse, Strategie & Marketing Februari 2008 2008 Marco Bouman, alle rechten voorbehouden Het is niet

Nadere informatie

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage

FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage FABULOUS VIRTUAL ASSISTANT MODULE 1 Les 5: Bijlage We spreken uit ervaring als we zeggen dat er ongetwijfeld momenten komen (en misschien is dat nu ook al wel) dat je zelf gaat bedenken waarom ondernemen

Nadere informatie

WERKBOEK. compassiechallenge. 10 dagen / minder perfectie meer mildheid. Stephanie van Workum ACT COACH. Naam: Datum:

WERKBOEK. compassiechallenge. 10 dagen / minder perfectie meer mildheid. Stephanie van Workum ACT COACH. Naam: Datum: WERKBOEK compassiechallenge 10 dagen / minder perfectie meer mildheid Stephanie van Workum ACT COACH Naam: Datum: compassiechallenge 10 dagen / minder perfectie meer mildheid Wat fijn dat je meedoet met

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 3: systemen om je te helpen Pen en papier? Van alles en nog wat Dit klinkt wat oneerbiedig maar zo bedoel ik het niet Waar ik het

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Tips voor Succesvolle Productlancering

Tips voor Succesvolle Productlancering Tips voor Succesvolle Productlancering Door Welmoet Babeliowsky 2015-2016 Hallo! Ben je zelfstandige, coach, trainer of adviseur? Dan heb ik gelijk een vraag aan je! Stel je eens voor: Dat je een nieuw

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

Inspirerend Presenteren

Inspirerend Presenteren Inspirerend Presenteren Door Kai Vermaas & Charis Heising Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla Inleiding Wil je leren hoe jij een presentatie kunt geven waar je zeker bent van je verhaal? En

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Hoe vind ik mijn droombaan?

Hoe vind ik mijn droombaan? Hoe vind ik mijn droombaan? Denk eens aan een collega of vriend van je die in jou ogen een droombaan heeft. Hij is niet alleen goed in zijn werk, maar geniet er ook elke dag met volle teugen van. Anderen

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

Voorwoord! Wie wil ik helpen?!

Voorwoord! Wie wil ik helpen?! Voorwoord Allereerst dankjewel dat je mijn boek hebt gekocht of gekregen en dat je dit ook leest. Dit toont dat jij vooruit wil in het leven en dat je ook actiegericht bent. En actiegerichte mensen halen

Nadere informatie

voor coaches, trainers en adviseurs

voor coaches, trainers en adviseurs De 7 beste businessmodellen voor coaches, trainers en adviseurs om goed te verdienen met het werk dat je het allerleukste vindt door Laura Babeliowsky www.bouweenbloeiendbedrijf.nl Waarom een business-model

Nadere informatie

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson

De langzaam brandende lont van al wat mogelijk is, wordt ontstoken door verbeelding Emily Dickinson Hoe ve r k o o p jij jo u w pr o d u c t of di e n s t. Voorbeeld: ik ben gespecialiseerd in herenmodefoto s en heb al vele bedrijven als zzp-er succesvol mogen ondersteunen met het optimaliseren van de

Nadere informatie

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN

HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN E-blog HEY WAT KAN JIJ EIGENLIJK GOED? VERKLAP JE TALENT IN 8 STAPPEN In talent & groei Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans om het werk te

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

MODULE #7 CORE PURPOSE

MODULE #7 CORE PURPOSE MODULE #7 CORE PURPOSE Welkom bij het 90 dagen mindset coachings programma. Dit programma heeft de potentie om jouw leven compleet te veranderen de komende 90 dagen. Daarin is het belangrijk dat je de

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken

Voor een groep. Korte Workshop Time-management. Slim Werken + Creatief Werken Voor een groep Korte Workshop Time-management Slim Werken + Creatief Werken edere dag een SlimWerken.COM Julianapark 48-5 5046 GB Tilburg T 013-5770495 M 06-27326562 E contact@slimwerken.com W www.slimwerken.com

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be

E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be E-Book Thuiswerk Vacatures Met 10 Insider Tips!!! Gratis downloaden op: www.thuiswerk-vacatures.be Disclaimer Bij het samenstellen van deze cursus is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Netwerkmarketing school VIDEO MARKETING

Netwerkmarketing school VIDEO MARKETING Netwerkmarketing school VIDEO MARKETING In deze training Waarom je video marketing dagelijks moet gebruiken Richtlijnen om video s te maken die leads genereren De grootste fouten die jij niet wil maken

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken!

E-PAPER. Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! Dé expert in praktische apotheektrainingen E-PAPER Drie praktische tips om je werk als apothekersassistent(e) leuker te maken! 1 Inhoudsopgave De cliënt en ik 3 Weet jij nog waarom je in de apotheek wilde

Nadere informatie

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom

Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Plan Aanpak promotie en programmering Kulthus Wekerom Geschreven door: Daan Boers Inleiding Om het Kulturhus Wekerom bekendheid te geven en om de mensen te informeren over de activiteiten in het Kulturhus,

Nadere informatie

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven

ecourse Moeiteloos leren leidinggeven ecourse Moeiteloos leren leidinggeven Leer hoe je met minder moeite en tijd uitmuntende prestaties met je team bereikt 2012 Marjan Haselhoff Ik zou het waarderen als je niets van de inhoud overneemt zonder

Nadere informatie

Persoonlijk opleiding plan

Persoonlijk opleiding plan Persoonlijk opleiding plan Een opdrachtgever adviseren Hem vertellen wat jou de beste optie lijkt. Het klopt dat ik deze competenties zo had ingevuld. Ik heb hiermee ervaring doordat ik vaak op forums

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie