INTO INFO.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTO INFO. www.libis.be"

Transcriptie

1 INTO INFO

2

3 Samen met u Deze brochure geeft u een overzicht van de verschillende domeinen waarin wij u als team van informatie professionals graag bijstaan. Want bij LIBIS kunt u rekenen op een uitgebreide mix van expertises. Voor zowel uw bibliotheek als uw archieven. Ook als museum- of erfgoedbeheerder kunt u bij ons terecht voor eigentijdse, geïntegreerde informatieoplossingen. Hoe uiteenlopend deze domeinen ook zijn, onze aanpak is consistent. Samen komen we tot een oplossing op maat van uw organisatie. Hierbij stellen we de gebruiker centraal. Zijn doel een snelle en vlotte toegang krijgen tot de kennis waarnaar hij op zoek is is onze focus. Samen met u kijken we vooruit en maken we de juiste keuzes. Zodat uw investering van vandaag ook in de toekomst blijft renderen. 1 In dit informatietijdperk staan we voor boeiende uitdagingen. Wij zien deze als unieke kansen. Kansen die ons de mogelijkheid bieden om samen met u nieuwe mijlpalen te bereiken. Jo Rademakers (Diensthoofd LIBIS)

4 BIBLIOTHEEKOPLOSSINGEN GRENZEN VERLEGGEN Dit informatietijdperk wordt gekenmerkt door verandering. Wat vandaag de norm is, kan morgen al voorbijgestreefd zijn. Stilstaan is geen optie. Vooruitkijken is de boodschap. Want hoe helderder onze horizon, hoe beter we onze weg kunnen uitstippelen.

5 BIBLIOTHEEKOPLOSSINGEN 3

6 BIBLIOTHEEKOPLOSSINGEN LIBIS ontstond in 1973 als een afdeling van de K.U.Leuven. De voorbije drie decennia hebben wij geïnvesteerd in het opzetten en ontwikkelen van partnerships met allerlei wetenschappelijke en publieke instellingen. Hierbij hanteren we een eenduidige doelstelling. Wij leveren oplossingen die de eindgebruiker op een snelle en efficiënte manier tot bij de relevante informatie brengen die hij nodig heeft. Dit doen we als een team. Wij bundelen onze expertise in geautomatiseerde informatieoplossingen met uw inzichten over de dagelijkse werking van een bibliotheek. Zo komen we tot kwalitatieve oplossingen die effectief werken in de praktijk. 4 Wij vertrekken van een systeem dat gebaseerd is op shared used facilities. Dit biedt het voordeel dat u op een kostvriendelijke manier onze servers, bibliotheeksoftware en expertise kunt benutten. De informatiewereld is een wereld in volle beweging. Wij volgen de evoluties op de voet. Zodat we de beste en meest eigentijdse oplossingen kunnen aanbieden die perfect aansluiten bij de noden van uw gebruikers.

7 BIBLIOTHEEKOPLOSSINGEN Een voorbeeld van zo n eigentijdse oplossing voor de bibliotheekgebruiker van vandaag is Limo. All in one Limo biedt een antwoord op de situatie waarin de gebruiker zich vandaag bevindt. Hij wordt overspoeld door informatie en vindt moeilijk z n weg in een doolhof dat steeds groter wordt. Dit product helpt hem zijn zoektocht naar relevante informatie te vereenvoudigen. Het biedt hem in één beweging een overzicht van al de verschillende bronnen rond een bepaald onderwerp. 5 Voor de moderne gebruiker Limo speelt in op de behoeften van de moderne gebruiker. Deze raadpleegt vaak op verschillende plaatsen allerlei bronnen. Hij wil zo ruim mogelijk zoeken zodat hij uit zoveel mogelijk informatie kan kiezen. Hij is opgegroeid met digitale media en wil instant info. Limo is aangepast aan de noden van de huidige Google-generatie. De gebruiker staat dan ook centraal. Het resultaat: een gebruiksvriendelijk en eigentijds zoeksysteem. Een sterke basis Aan de basis van Limo ligt een traditioneel bibliotheekbeheerssysteem, Aleph. De data hiervan zijn eveneens toegankelijk via Limo. Aleph bevat alle modules voor het beheer van een traditionele bibliotheek, drie netwerken worden bediend: LIBISnet PBS Vlaams-Brabant Open Vlacc. Limo is gekoppeld met LibriLinks, deze context sensitive linking server legt verbanden tussen referenties en andere informatie. Limo is gebaseerd op Primo, een product van Ex Libris. Primo is een systeem voor Unified Resource Discovery and Delivery waarbij het zoeken (discovery) en de toegang tot de informatie (delivery) binnen dezelfde interface gebeuren.

8 BIBLIOTHEEKOPLOSSINGEN SAMEN BAKENS UITZETTEN 6 Meer dan ooit beseffen we dat kennis een kostbaar goed is dat pas echte waarde krijgt wanneer het gedeeld wordt. Kennis die zich geïsoleerd op een eiland bevindt, zorgt niet meteen voor toegevoegde waarde. Een partnership in expertise des te meer. Bij LIBIS gaan we dan ook voluit voor het delen van onze expertises met die van anderen. Door onze krachten te bundelen, krijgen we samen meer wind in de zeilen.

9 BIBLIOTHEEKOPLOSSINGEN Partnership LIBIS - Ex Libris Inventieve spirit Ex Libris is onze partner waarmee we sinds 2004 samenwerken. Zij zijn een vooraanstaande speler op het vlak van bibliotheekautomatisering. Hun producten worden gekenmerkt door een creatieve spirit. Hun doelstelling loopt parallel met de onze: wetenschappelijke en academische bibliotheken voorzien van state-of-the-art oplossingen die mee evolueren met de tijd. 7 Een waaier van toepassingen De producten van Ex Libris bieden antwoorden voor zowel kleinere, middelgrote als grote bibliotheken. Ze zijn gemaakt op maat van de noden van de bibliothecaris én de eindgebruiker. En zijn geschikt voor zowel print, elektronisch als digitaal materiaal. Dankzij een open architectuur kunnen deze oplossingen vlot op een geïntegreerde manier opereren, zodat verschillende soorten informatie steeds via de kortste en vlotste weg tot bij de gebruiker komen. Als development partner van Alma, het nieuwste Unified Resource Management System van Ex Libris, is LIBIS betrokken bij de verdere optimalisatie van hun producten.

10 ARCHIVERINGSOPLOSSINGEN INNOVEREN IN ARCHIVEREN Ook de wereld van archieven evolueert. Willen we ons kostbaar verleden vrijwaren voor de volgende generaties, dan is innoveren de boodschap. Een duurzame digitale bewaring is de richting voor de toekomst. Nieuwe technologieën wijzen ons de weg.

11 ARCHIVERINGSOPLOSSINGEN 9

12 ARCHIVERINGSOPLOSSINGEN Hedendaagse archieven bevatten steeds meer verschillende types digitale objecten. Ook audiovisueel materiaal, s, websites, tekst- en gegevens - bestanden hebben nood aan een duurzame bewaring. En dit vraagt om een professionele en vernieuwende benadering. 10 Hiervoor gingen we een samen - werking aan binnen de K.U.Leuven met KADOC, het Universiteitsarchief, de Universiteits bibliotheek en ICTS. Onze opzet was via het delen van kennis tot een archiveringssysteem te komen op maat van de archivaris en de eindgebruiker van vandaag. Het resultaat van deze samenwerking is een krachtige en pragmatische archiverings- en preservatie oplossing geworden die de flexibiliteit biedt om afgestemd te worden op de individuele noden van uw organisatie. Welke de specifieke behoeften ook zijn, onze fundamentele doelstelling blijft steeds dezelfde: de duurzame bewaring van uw papieren en digitale archieven. Ons uitgangspunt was een architectuur uit te werken die beantwoordt aan de noden van de archiefvormer, de archivaris, de bibliothecaris, de erfgoed - beheerder, de archiefsysteembeheerder, de onderzoeker en het brede publiek. Kortom, een oplossing aan te bieden die werkt voor de verschillende categorieën gebruikers.

13 ARCHIVERINGSOPLOSSINGEN Onze eigentijdse oplossing voor archieven heet Lias. Het is een systeem dat gebouwd is op twee fundamenten: ScopeArchiv Dankzij dit systeem kunt u uw papieren en digitale archieven op een efficiënte manier beschrijven, beheren en ter beschikking stellen. Het is een software die beantwoordt aan de specifieke noden en hoge kwaliteitsnormen van de archivaris van vandaag. Daarnaast is het complementair met andere systemen zoals bijvoorbeeld DigiTool. 11 DigiTool - Rosetta De combinatie met DigiTool brengt het beste van twee werelden samen. Deze tool zorgt ervoor dat u digitale archieven duurzaam kunt bewaren waarbij gebruiksvriendelijkheid centraal staat. Zo wordt er veel aandacht besteed aan een overzichtelijke presentatie en is er een vlotte integratie met de andere LIBIS-producten. Met Rosetta wordt daarenboven een oplossing geboden voor long term preservation.

14 ARCHIVERINGSOPLOSSINGEN SAMEN NAVIGEREN 12 Als specialisten hun knowhow bundelen, komen ze tot meer dan een geïntegreerde aanpak. Ze krijgen ook een rijker resultaat. Want samen zien ze meer. Samen zien ze scherper. In elkaars gezelschap wordt de reis zoveel interessanter en de bestemming zoveel duidelijker.

15 ARCHIVERINGSOPLOSSINGEN Partnership LIBIS - KADOC - K.U.Leuven Een partnership van experts Als team beschikken we over een uitgebreide mix van expertises. Deze willen we delen en verder laten groeien. Daarom gingen we ook in het kader van Lias een professionele samenwerking aan met verschillende eenheden van de universiteit. Het werd een productief partnership met als uitkomst een efficiënte archiveringsoplossing. 13 Een krachtig resultaat Door samen te werken komen we tot scherpere inzichten die de basis vormen voor sterkere resultaten. Zo werd Lias een geïntegreerde oplossing die erin geslaagd is de pluspunten van een archiefbeheerssysteem te koppelen aan de troeven van een digitaal depot. Zo krijgt u het beste van twee werelden verenigd in één systeem.

16 MUSEALE COLLECTIES DE WEG TONEN Het internet heeft een enorme omwenteling teweeggebracht. We kunnen er niet omheen: online communicatie wordt alsmaar belangrijker. De informatiesnelweg wordt breder. Z n impact op het landschap steeds groter. Digitaal is de nieuwe norm. De digitale gebruiker zet de toon voor de toekomst. De gebruiker als gids voor de specialist.

17 MUSEALE COLLECTIES 15

18 MUSEALE COLLECTIES Bezoekers van musea en erfgoedinstellingen willen steeds vaker collecties online raadplegen. Soms doen ze dit omdat ze zich liever niet verplaatsen om een bepaald waardevol object te gaan bekijken. In vele gevallen is dit omdat de geïnteresseerde bezoeker de collectie al eens van op zijn computer wil bekijken vooraleer hij naar het museum gaat of omdat hij achteraf nog eens wil terugkijken. 16 Dit heeft tot gevolg dat de nood bij bovengenoemde instellingen groeit om virtuele collecties te maken en te publiceren. Enerzijds willen ze hun hele aanbod van unieke objecten makkelijk toegankelijk maken. Anderzijds willen ze op een vlotte en onafhankelijke manier virtuele tenstoon stellingen kunnen organiseren. In beide gevallen doen ze dit door hun collectie of een deel ervan online te plaatsen. Zo wordt de website van deze instellingen hoe langer hoe meer de toegangspoort voor de bezoeker. In vele gevallen begeeft hij zich regelmatig op de site van een museum op zoek naar nieuwe informatie en weetjes. Dit soort interactie stimuleert de bezoeker niet alleen de site, maar ook het museum meer te bezoeken. De bezoeker is duidelijk mee geëvolueerd met zijn tijd. Hij verwacht hetzelfde van ergfoedinstellingen. Daarom selecteerde het LIBIS-team twee toepassingen die gecombineerd een geavanceerde en complementaire oplossing bieden voor museale collecties.

19 MUSEALE COLLECTIES Onze geïntegreerde oplossing voor museale collecties is een samenspel tussen Omeka, Collective Access en DigiTool. Dit doen zij in de praktijk: Collective Access Deze software is aangepast aan de specifieke vereisten voor beschrijvingen van museale collecties. Hij biedt de ruimte om metadata aan de items toe te kennen en van opmerkingen te voorzien. Zoals Aleph dit op een aangepaste manier voor bibliotheken doet, doet Collective Access dit voor museale collecties. 17 Omeka Dit product is een open source platform waarmee ook een museum professional die geen IT specialist is, zelf een virtuele collectie kan aanmaken en publiceren. Omeka is zo ontworpen dat hij dit op een vlotte en onafhankelijke manier kan doen. Tegelijkertijd voorziet deze software de mogelijkheid voor interactie en participatie met de bezoekers.

20 MUSEALE COLLECTIES SAMEN MODERNISEREN 18 Moderniseren doe je niet alleen. Het is door het samenspel van nieuwe inzichten dat je een extra dimensie creëert. Door de sterkte van verschillende spelers met elkaar te combineren, krijg je een krachtiger effect. Dat - op zijn beurt - zorgt voor een meer doortastend eindresultaat.

21 MUSEALE COLLECTIES LIBIS en Omeka Collective Access Partners in eenvoud De keuze voor Omeka en Collective Access is erop gericht om het voor de gebruiker zo transparant en eenvoudig mogelijk te maken. Met het makkelijke plug-in systeem van Omeka kunnen aanpassingen gebeuren zonder grote technische ingrepen. Met Collective Access kan u op een gebruiksvriendelijke manier uw collecties beschrijven. Op verschillende fronten 19 U kunt op ons rekenen voor de ondersteuning bij technische vragen. Maar ook voor de implementatie van een geïntegreerd systeem dat zich zowel op het niveau van de front- als backoffice bevindt. In onze oplossingen staat zowel de gebruiker van het museum als de technisch beheerder centraal. En niet te vergeten, onze oplossingen garanderen u een duurzame bewaring van uw objecten.

22 LIBISNET: HET NETWERK KRUISBESTUIVING Voorbij zijn de tijden van kennis voor zich te houden. Dit is het tijdperk van kennis zonder grenzen. Technologie maakt het ons makkelijk informatie met elkaar uit te wisselen. Als we deze mogelijkheden nu eens koppelen aan een groep mensen met een open mind set? Wat krijgen we dan? Een set vernieuwende ideeën die de contouren aangeven voor het informatielandschap van de toekomst.

23 LIBISNET: HET NETWERK 21

24 LIBISNET: HET NETWERK LIBISnet is een netwerk dat bestaat uit een 30-tal partnerorganisaties. Het is een samenwerkingsverband dat met een krachtig bibliotheeksysteem de grootste Belgische catalogus heeft gebouwd. De leden van het netwerk denken samen na over de optimalisatie van de informatieoplossingen van vandaag. Samen formuleren zij antwoorden op de uitdagingen van morgen. Het resultaat zijn applicaties die permanent worden aangepast aan een context die voortdurend in beweging is. 22 Dit netwerk is gebaseerd op het principe van een open dialoog. De gebruikers komen samen in werkgroepen waarin allerlei onderwerpen besproken worden. Op deze manier komen verbeteringspunten naar boven en kan het LIBIS-team concrete acties ondernemen om deze punten om te zetten in concrete ver - wezenlijkingen. In LIBISnet is samenwerken een traject dat je samen aflegt. Onderweg communiceer je op een open manier met elkaar. Dat is voor reisgezellen vanzelfsprekend. Want zo inspireer je elkaar en kom je tot een partnership dat alles in zich heeft om uit te groeien tot een win-win relatie met lange termijn perspectieven. Deze manier van samenwerken levert een hogere kwaliteit maar ook een lagere kost. Door het delen van hard- en software én ideeën krijgen de partners een hoge Return On Investment. Het is een aanpak die het financiële plaatje aantrekkelijk maakt en tegelijkertijd zorgt voor flexibele oplossingen die inpikken op de actuele noden van de gebruiker.

25 LIBISNET: HET NETWERK Onze partners Deze organisaties vormen samen LIBISnet ACADEMIA BELGICA ASSOCIATIE K.U.LEUVEN ACV BELGISCH PARLEMENT BOERENBOND IMEC EUROPEAN CENTRAL BANK FARO FOD FINANCIËN FOD PERSONEEL & ORGANISATIE HOGESCHOOL VOOR WETENSCHAP & KUNST H.U.BRUSSEL KADOC KAHO SINT-LIEVEN KATHO KBC BANK EN VERZEKERINGEN KONINKLIJK BELGISCH INSTITUUT VOOR NATUUR - WETENSCHAPPEN KHBO - KATHOLIEKE HOGE- SCHOOL BRUGGE - OOSTENDE KHLIM - KATHOLIEKE HOGESCHOOL LIMBURG KHK KATHOLIEKE HOGESCHOOL KEMPEN LESSIUS KH-MECHELEN KONINKLIJKE MUSEA VOOR KUNST EN GESCHIEDENIS KONINKLIJK MUSEUM VOOR MIDDEN-AFRIKA K.U.LEUVEN LESSIUS HOGESCHOOL LIBERAAL ARCHIEF NATIONALE BANK VAN BELGIË SERV ST-LUKAS BRUSSEL WETENSCHAPPELIJK INSTITUUT VOLKSGEZONDHEID VDIC VESALIUS DOCUMENT AND INFORMATION CENTER VLAAMS PARLEMENT Daarnaast werkt LIBIS intens samen met de Provincie Vlaams-Brabant en Bibnet. 23

26 LIBISNET: HET NETWERK VOORTDUREND OPTIMALISEREN 24 De geest van voortdurend verbeteren, eens deze je te pakken heeft, blijf je voor beter gaan. Het heeft te maken met het beste willen. Het is een drijfveer die je steeds verder doet gaat. Het geeft je energie om door te gaan. Het geeft je extra punch om nieuwe horizonten te verkennen. En onderweg ontdekkingen te doen die misschien niet gepland waren.

27 LIBISNET: HET NETWERK LIBISnet werkgroepen At your service De werkgroepen van LIBISnet hebben een gemeenschappelijk doel voor ogen. De belangen van de gebruikers en de eindgebruikers verdedigen. Zij houden ook de vinger aan de pols en zorgen ervoor dat u op de hoogte blijft van de evolutie binnen informatieoplossingen. Hun participatie is een belangrijk element in de totale kwaliteitszorg die u van het LIBIS-team kunt verwachten. Gediversifieerd en geëngageerd U kunt rekenen op het engagement van een hele reeks werkgroepen: Periodieken, Catalografie & Inhoudelijke Ontsluiting, Circulatie, Eindgebruiker, Acquisitie, E-bronnen en Interbibliothecair Leenverkeer. Elke werkgroep heeft een verschillende focus. Hun traject leidt echter naar één gemeenschappelijk punt: de beste informatieoplossingen ter beschikking stellen van uw eindgebruiker. 25

28 W. de Croylaan 54 bus 5592 n BE-3001 Heverlee n n into-info@libis.be n

18/09/2013. LIBIS aan zee. Update LIBIS. Informatie aan zee 12 & 13 September 2013

18/09/2013. LIBIS aan zee. Update LIBIS. Informatie aan zee 12 & 13 September 2013 18/09/2013 LIBIS aan zee Update LIBIS Informatie aan zee 12 & 13 September 2013 1 Voor bibliotheken Unified Resource Discovery & Delivery Unified Resource Management Schaalvergroting = kostenverlaging

Nadere informatie

Een moderne dienstverlening voor musea en erfgoedinstellingen

Een moderne dienstverlening voor musea en erfgoedinstellingen Een moderne dienstverlening voor musea en erfgoedinstellingen Wat is Heron? Heron of Heritage Online staat voor: Een moderne softwaretoepassing voor het beheren, duurzaam bewaren en ontsluiten van al uw

Nadere informatie

HET WETTELIJK DEPOT VAN NUMERIEKE

HET WETTELIJK DEPOT VAN NUMERIEKE HET WETTELIJK DEPOT VAN NUMERIEKE PUBLICATIES Sophie Vandepontseele Operationeel directrice Hedendaagse Verzamelingen Dag van de Bibliothecaris 17 november 2016 Maatschappelijk belang? HET BELGISCHE UITGEVERSERFGOED

Nadere informatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie

Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Klaar voor de cloud! Stap voor stap naar cloudtransformatie Stap mee in de cloudrevolutie Cloud is vandaag in volle expansie. Sinds de popularisering van de technologie de laatste jaren, heeft cloud de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden:

Algemene Voorwaarden: Algemene Voorwaarden: Op al onze leveringen zijn de Algemene Voorwaarden van RS Components van toepassing. Zie hiervoor onze catalogus of www.rsonline.nl of www.rsonline.be. Aanbiedingen gelden zolang

Nadere informatie

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint #1 Oplossing wereldwijd. Bewezen in omgvangrijke omgevingen 100+ en 10.000+ gebruikers. GeONE is uw partner voor SharePoint Informatie Management. GeONE levert het volledige pakket aan SharePoint toepassingen

Nadere informatie

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei

managing people meeting aspirations Natuurlijke groei managing people meeting aspirations Natuurlijke groei geloof Wij hebben een gemeenschappelijke visie pagina - managing people, meeting aspirations Vandaag verhoogt CPM de prestaties op elk niveau van uw

Nadere informatie

Lunadoc. Lunadoc. Geavanceerd Documentbeheer op maat van de KMO

Lunadoc. Lunadoc. Geavanceerd Documentbeheer op maat van de KMO Lunadoc Lunadoc Geavanceerd Documentbeheer op maat van de KMO Een archief moet lang ter beschikking blijven, ook al veranderen bepaalde servers en computers. De interface is altijd op maat. Iedere KMO

Nadere informatie

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint

Gebruikersvriendelijke beheer van bestanden in SharePoint #1 Oplossing wereldwijd. Bewezen in omgvangrijke omgevingen 100+ en 10.000+ gebruikers. GeONE is uw partner voor SharePoint Informatie Management. GeONE levert het volledige pakket aan SharePoint toepassingen

Nadere informatie

Tijdbesparing in de zorg met apps

Tijdbesparing in de zorg met apps De alles-in-1 Zorgapp Efficiënt en veilig Tijdbesparing in de zorg met apps Zorgapps maken al het coördinerende en administratieve werk eenvoudiger en efficiënter zodat tijd overblijft Moderne technologie

Nadere informatie

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau KICKSTARTERS We lanceren binnen twee maanden een nieuw digitaal platform waarmee u in hoog tempo business value genereert. De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten

Nadere informatie

Incore Solutions Learning By Doing

Incore Solutions Learning By Doing Incore Solutions Learning By Doing Incore Solutions Gestart in November 2007 Consultants zijn ervaren met bedrijfsprocessen en met Business Intelligence Alle expertise onder 1 dak voor een succesvolle

Nadere informatie

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE

STORAGE AUTOMATION IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION STORAGE AUTOMATION DATAGROEI DE BAAS MET EXTREEM BEHEERGEMAK DOOR AUTOMATISERING EN VIRTUALISATIE EEN EFFECTIEVE EN KOSTENEFFICIËNTE OPLOSSING VOOR DATAGROEI De druk op systeembeheerders

Nadere informatie

STEPSTONE IN CIJFERS. April

STEPSTONE IN CIJFERS. April April 2019 1/7 Informatie over de bezoekers van StepStone Bezochte pagina s 4.524.587 Bezoeken 1.358.796 Unieke bezoekers 808.529 Jobs online 6846 Bij StepStone zetten we alles in het werk om nog meer

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

Uw telefooncentrale in de cloud?

Uw telefooncentrale in de cloud? ? Kostenbesparend Gebruiksvriendelijk Innovatieve mogelijkheden Wat is VoIP? VoIP is de afkorting van Voice over IP. VoIP maakt het mogelijk om via het internet of een ander IP-netwerk spraak te transporteren.

Nadere informatie

Hoe promoot ik mij als kunstenaar via het internet? Workshop over het sociale web

Hoe promoot ik mij als kunstenaar via het internet? Workshop over het sociale web Hoe promoot ik mij als kunstenaar via het internet? Workshop over het sociale web Kristof Michiels IBBT-SMIT- Vrije Universiteit Brussel kristof.michiels@ibbt.be Over mezelf Kristof Michiels = Onderzoeker

Nadere informatie

Een beleidsvisie in paradoxen. Gaat het om het maken van keuzes of wordt het de kunst van continue schipperen tussen de uitersten?

Een beleidsvisie in paradoxen. Gaat het om het maken van keuzes of wordt het de kunst van continue schipperen tussen de uitersten? Een beleidsvisie in paradoxen Gaat het om het maken van keuzes of wordt het de kunst van continue schipperen tussen de uitersten? Paradox 0: dagelijks werk én ambities De dagelijkse werkzaamheden belemmeren

Nadere informatie

samen groeien - samen oogsten - samen proeven NICO CRAS

samen groeien - samen oogsten - samen proeven NICO CRAS NICO CRAS CIPAL onderscheidt zich van de andere dienstenleveranciers in het feit dat zij als intercommunale dezelfde publieke identiteit draagt als haar klanten en door haar origine en sectorkennis

Nadere informatie

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA

WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA WHITEPAPER DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Movin Westerlaan 51 8011 CA Zwolle t. +31 (0)85 20 30 010 movin e. info@movin.io DIGITALE INNOVATIES VOOR MUSEA Inspireer je bezoekers door ze een geweldige, persoonlijke

Nadere informatie

Factsheet. Debble Workplace

Factsheet. Debble Workplace Factsheet Debble Workplace Empowering Collaboration Missie We stellen medewerkers in staat om relevant nieuws en kennis te delen en de conversatie aan te gaan, zodat ze kunnen uitmunten in wat ze doen,

Nadere informatie

IT-GIDS VOOR DE ZORG

IT-GIDS VOOR DE ZORG IT-GIDS VOOR DE ZORG IT als drijvende kracht achter betere zorgverlening Wij hoeven u niet uit te leggen dat achter de beste zorg een hele organisatie schuilt. Digitalisering heeft de manier van werken

Nadere informatie

UZ BRUSSEL, vlekkeloze communicatie als standaard.

UZ BRUSSEL, vlekkeloze communicatie als standaard. UZ BRUSSEL, vlekkeloze communicatie als standaard. Het UZ Brussel is in beweging. Elk jaar worden er 28.000 patiënten opgenomen en vinden er meer dan 400.000 patiëntencontacten plaats. Die gigantische

Nadere informatie

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT

Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Slimmer samenwerken met SharePoint Workflows voor SharePoint met forms en data K2 VOOR SHAREPOINT Workflows, forms, reports en data WAAROM KIEZEN VOOR K2? Of u nu workflows moet maken voor items in SharePoint

Nadere informatie

i-scan 2.0 Informatiebeheer van werkvloer tot beleid. Begeleiding voor

i-scan 2.0 Informatiebeheer van werkvloer tot beleid. Begeleiding voor Informatiebeheer van werkvloer tot beleid. Begeleiding voor gemeenten en OCMW s Waarom I-scan 2.0? De uitbouw van e-government en het toenemend gebruik van ICT-toepassingen leveren niet altijd de voorspelde

Nadere informatie

OUD IS IN. 12 september 2013

OUD IS IN. 12 september 2013 OUD IS IN 12 september 2013 David Coppoolse Vlaamse Erfgoedbibliotheek Marleen Vandenreyt Provinciale Bibliotheek Limburg Welkom 2 In deze presentatie Realisering Flandrica.be 2011-2012 Ervaringen van

Nadere informatie

Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio

Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio Portfoliomanagement software van Thinking Portfolio Eenvoudig in gebruik Snelle implementatie Betrouwbaar in de cloud Vast maandbedrag Onbeperkt aantal gebruikers PMO Portfoliomanagement Programma s en

Nadere informatie

Sectormoment Architectuurcultuur. Dinsdag 11 december 2018

Sectormoment Architectuurcultuur. Dinsdag 11 december 2018 Sectormoment Architectuurcultuur Dinsdag 11 december 2018 Foto: Jasper Gregory Léonard van Toor Een substantieel sterkere architectuurcultuursector kan de noodzakelijke vernieuwing brengen bij de ontwikkeling

Nadere informatie

Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad

Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad Mobiliteit van de manager vraagt om nieuwe toepassingen Procesgegevens nu ook inzichtelijk en overzichtelijk op je ipad Insurance Government Automotive Finance Energy Healthcare Logistics Mobiliteit van

Nadere informatie

Waarom development partner?

Waarom development partner? 5/0/0 Unified Resource Discovery and Delivery Primo Primo Central Discovery and Delivery SFX bx Linking Public layer Selection and acquisition Aleph Print SFX MetaLib Alma Verde DigiTool Electronic Digital

Nadere informatie

Het informatieplan: instrument voor een succesvolle omgang met je digitale. collecties en archieven. #informatieplan

Het informatieplan: instrument voor een succesvolle omgang met je digitale. collecties en archieven. #informatieplan Het informatieplan: instrument voor een succesvolle omgang met je digitale collecties en archieven #informatieplan Het informatieplan: instrument voor een succesvolle omgang met je digitale collecties

Nadere informatie

Choral + Spraaktechnologie: ingezet voor de ontsluiting van audiovisuele

Choral + Spraaktechnologie: ingezet voor de ontsluiting van audiovisuele Choral + Spraaktechnologie: ingezet voor de ontsluiting van audiovisuele archieven De benadering Doel van het NWO CATCH project CHoral (2006-2011): onderzoek en ontwikkel geautomatiseerde annotatieen zoek

Nadere informatie

10 klimaatmaatregelen voor innovatie

10 klimaatmaatregelen voor innovatie 10 klimaatmaatregelen voor innovatie We hebben als overheid de ambitie om bij de te dragen in Vlaanderen als topregio. Vandaag leven we in een context van beperking. Van meer, met minder. En nóg meer met

Nadere informatie

Ontdek een betere manier om uw catalogus te doorzoeken

Ontdek een betere manier om uw catalogus te doorzoeken Ontdek een betere manier om uw catalogus te doorzoeken Kijk voor meer informatie op www.medialab.nl of neem contact met ons op: Medialab Solutions BV Modemstraat 2B 1033 RW Amsterdam Tel. 020 635 3190

Nadere informatie

De alles-in-1 Zorgapp

De alles-in-1 Zorgapp De alles-in-1 Zorgapp Tevreden cliënten en medewerkers Impact van zorgapps op de zorgverlening Meerwaarde van zorgapps in het zorgproces De rol van de zorgverlener verandert in rap tempo door nieuwe technologie

Nadere informatie

Alma, een nieuw gemeenschappelijk bibliotheekbeheerssysteem. Waarom nieuw?

Alma, een nieuw gemeenschappelijk bibliotheekbeheerssysteem. Waarom nieuw? Alma, een nieuw gemeenschappelijk bibliotheekbeheerssysteem. Waarom nieuw? Informatie aan Zee - 2013 Bart Peeters Hoofd uitbating diensten - LIBIS Agenda Situering Evolutie bibliotheeksystemen Overzicht

Nadere informatie

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken

atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken atworkshops Live online & interactief Experts in live, online & interactief leren en samenwerken Hoe zorg je er in deze turbulente tijden voor dat mensen zich blijven ontwikkelen en relevant blijven voor

Nadere informatie

Extreme Library Makeover

Extreme Library Makeover Extreme Library Makeover Innovatie audit voor de bibliotheek van de 21e eeuw en verder DOKLAB b.v. Vesteplein 1 00 2611 WG Delft info@doklab.nl Bank rek.nr. 166145971 KVK nr. 54081653 BTW nr. NL851151450B01

Nadere informatie

Associatie KU Leuven: Sterke partners voor beter hoger onderwijs

Associatie KU Leuven: Sterke partners voor beter hoger onderwijs Associatie KU Leuven: Sterke partners voor beter hoger onderwijs Associatie KU Leuven: een netwerk van sterke partners Groep T, KHLeuven en KHLim bereiden een fusie voor Facts & figures 4% % 45% 49% 95.000

Nadere informatie

Innovatie support gids

Innovatie support gids Innovatie support gids Uw gids naar resultaat 1 Uw gids naar resultaat Innovatief duurzaam drukwerk Het drukwerk van deze gids is uitgevoerd in waterloos offset met inkt op plantaardige basis, dit resulteert

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de GWW Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt

Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt Onze gedifferentieerde benadering tot de Intelligent Workload Management markt de markt 1 het IT-landschap is aan het veranderen De risico's en uitdagingen van computerservices in meerdere omgevingen moeten

Nadere informatie

MEER TIJD. voor uw patiënt

MEER TIJD. voor uw patiënt MEER TIJD voor uw patiënt Het EMD (Elektronisch Medisch Dossier) is uitgegroeid tot een onmisbaar instrument in de huisartsenpraktijk. Het is daarom belangrijk dat u over een programma beschikt dat naadloos

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

Handout PrOfijt. - Versie 1.1 - Versie: 1.1 Datum: 09-04-2014 Mike Nikkels / Olav van Doorn

Handout PrOfijt. - Versie 1.1 - Versie: 1.1 Datum: 09-04-2014 Mike Nikkels / Olav van Doorn Handout PrOfijt - Versie 1.1 - Versie: 1.1 Datum: 09-04-2014 Auteur(s): Mike Nikkels / Olav van Doorn 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding... 3 3 Algemeen... 3 4 Visie op PrOfijt... 4 5 Techniek...

Nadere informatie

GEEL IN FEITEN ANVERS PSYCHIATRIE IN EEN NOTENDOP

GEEL IN FEITEN ANVERS PSYCHIATRIE IN EEN NOTENDOP GEEL IN FEITEN 38.808 ANVERS PSYCHIATRIE INWONERS PROVINCIE GEKEND VOOR IN EEN NOTENDOP Geel is een stad met bijna 40.000 inwoners gelegen in de Kempen. De stad heeft een landelijk karakter en dat spreekt

Nadere informatie

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Blended Learning met Canvas De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Als opleider weet u als geen ander hoe belangrijk het is om kennis snel en succesvol over te dragen. Daarnaast wilt

Nadere informatie

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE

ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE IT MANAGEMENT & OPTIMIZATION ONTZORG DE ZORGPROFESSIONAL DOOR VIRTUALISATIE E-BOOK DE STAP NAAR EEN TOEKOMST- BESTENDIGE EN DUURZAME BASIS Virtualiseren is in veel disciplines een populaire term. Het is

Nadere informatie

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service:

ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: ICT-uitbestedingsdiensten en Software as a Service: Betrouwbaardere ICT, minder zorgen! Maak kennis met Multrix Wilt u op maat gesneden ICT-diensten die volledig aan de wensen en behoeften van uw organisatie

Nadere informatie

StepStone. Onze producten en tarieven

StepStone. Onze producten en tarieven StepStone Onze producten en tarieven Vacatures Onderstaande services zijn standaard inbegrepen in de tarieven van de vacatures: KWALITATIEVE KANDIDATEN MEER DAN 45 PARTNERS Uw vacature wordt gratis gepubliceerd

Nadere informatie

www.novell.com Veelgestelde vragen van Partners WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010

www.novell.com Veelgestelde vragen van Partners WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010 Veelgestelde vragen van Partners www.novell.com WorkloadIQ Veelgestelde vragen 17 augustus 2010 W a t i s d e I n t e l l i g e n t W o r k l o a d M a n a g e m e n t m a r k t? De Intelligent Workload

Nadere informatie

Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010

Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010 Persdossier ikgeeflevenaanmijnplaneet.indeklas.be 28 september 2010 Persbericht Wat vind je in de virtuele edukit? Een dynamische website Activiteiten in detail De algemene campagne ikgeeflevenaanmijnplaneet.be

Nadere informatie

Invoerdersdag. Mechelen, 13 juni 2014

Invoerdersdag. Mechelen, 13 juni 2014 Invoerdersdag Mechelen, 13 juni 2014 Welkom Jan De Maeyer Jaarverslag 2013 Peter Heyrman ODIS kerncijfers, 2009 2013 Jaar Totaal volume (31 december) OPAC volume (31 december) Nieuwe records Bezoeken Unieke

Nadere informatie

integrating your business

integrating your business integrating your business Codit is een IT expert in business integratie en levert wereldwijd diensten in consultancy, technologie en managed services. Door de integratie van een centraal technologisch

Nadere informatie

Uw telefooncentrale in de cloud?

Uw telefooncentrale in de cloud? ? ü Kostenbesparend ü Gebruiksvriendelijk ü Innovatieve mogelijkheden Wat is VoIP? VoIP is de afkorting van Voice over IP. VoIP maakt het mogelijk om via het internet of een ander IP-netwerk spraak te

Nadere informatie

School of Education: Bruggen bouwen en onderhouden

School of Education: Bruggen bouwen en onderhouden School of Education: Bruggen bouwen en onderhouden Ter inleiding - Algemeen kader van projectwerking - Onderscheid kern vs competitieve projecten - Vragensessie met aandacht voor zowel competieve projecten

Nadere informatie

Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Officiële Opening Studio Alijn - Gent

Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Officiële Opening Studio Alijn - Gent Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Officiële Opening Studio Alijn - Gent Mijnheer de burgemeester, meneer de schepen, Dames en heren,

Nadere informatie

Lancering van de DERA

Lancering van de DERA Lancering van de DERA 1 Doelstelling Vergroten maatschappelijke waarde van de collecties van archieven, bibliotheken, musea en andere instellingen ; Door betere (digitale) toegankelijkheid Gerealiseerd

Nadere informatie

LOMMEL IN FEITEN LIMBURG TOERISME IN EEN NOTENDOP

LOMMEL IN FEITEN LIMBURG TOERISME IN EEN NOTENDOP LOMMEL IN FEITEN 34.000 INWONERS LIMBURG PROVINCIE TOERISME GEKEND VOOR IN EEN NOTENDOP Lommel is een natuurstad in de Limburgse Kempen, een streek bekend om haar groot aanbod en variatie in natuur. Bij

Nadere informatie

Periodiekenviewer. Jaargangen digitaal inzichtelijk

Periodiekenviewer. Jaargangen digitaal inzichtelijk Periodiekenviewer Jaargangen digitaal inzichtelijk Periodiekenviewer Kranten, tijdschriften, raadsnotulen, archieven en bibliotheek- en bedrijfsarchieven zijn de secondewijzer van de geschiedenis. Hierin

Nadere informatie

Werkgroep Preservation Preservation en Research & Development

Werkgroep Preservation Preservation en Research & Development Werkgroep Preservation Preservation en Research & Development Leden van de werkgroep Aad van der Valk, NIBG Andrea Scharnhorst, DANS Barbara Sierman, KB Giovanna Fossati, EYE, voorzitter Inge Angevaare,

Nadere informatie

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

EFFICIENTE ZITTINGSVERSLAGEN IN 1-2-3

EFFICIENTE ZITTINGSVERSLAGEN IN 1-2-3 EFFICIENTE ZITTINGSVERSLAGEN IN 1-2-3 Geïntegreerde oplossingen voor het perfecte zittingsverslag. Van microfoon tot streaming. Als Algemeen Directeur van een gemeenteraad of OCMW-raad bent u op zoek naar

Nadere informatie

Samen beter, samen sterker: een nieuw begin?

Samen beter, samen sterker: een nieuw begin? Samen beter, samen sterker: een nieuw begin? Samen De toekomst tegemoet? beste inwoner, op het moment dat u deze brochure uit de brievenbus haalt, heeft u misschien al opgevangen dat er een eventuele gemeentefusie

Nadere informatie

Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie

Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie Snelle en doelgerichte e-mailcommunicatie Beheer en segmenteer uw contacten Beheer online uw eigen mediabibliotheek Creëer gepersonaliseerde berichten met dynamische inhoud Ontwerp uw bericht met onze

Nadere informatie

Het beheer van elektronische collecties Guido Goedemé Koninklijke Bibliotheek van België

Het beheer van elektronische collecties Guido Goedemé Koninklijke Bibliotheek van België Het beheer van elektronische collecties Guido Goedemé Koninklijke Bibliotheek van België Elektronische collecties Documenten Rapporten, boeken, Tijdschriften Kaarten Kadasterkaarten Muziek Fonds Yves Becko

Nadere informatie

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer!

Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! brochure.indd 1 07-02-12 11:02 brochure.indd 2 07-02-12 11:02 Arrix Optimus, de SharePoint specialist Deel meer, doe meer! Arrix optimus is

Nadere informatie

Gezocht én gevonden: vrijwilligers met een hart voor religieus erfgoed Lothar Casteleyn, Coördinator Erfgoedbeleid

Gezocht én gevonden: vrijwilligers met een hart voor religieus erfgoed Lothar Casteleyn, Coördinator Erfgoedbeleid CRKC Gezocht én gevonden: vrijwilligers met een hart voor religieus erfgoed Lothar Casteleyn, Coördinator Erfgoedbeleid Programma 23 april 2015 Kennismaking Erfgoedcel Brugge Vrijwilligerswerking religieus

Nadere informatie

IP Businessmanager voor gevorderden

IP Businessmanager voor gevorderden IP Businessmanager voor gevorderden mobiel integratie total cost of ownership (tco) management rapportages netwerken en ict vm en hosted oplossingen business manager integratie bedrijfs applicaties voip

Nadere informatie

Caag CRM. info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl. Informatie Brochure

Caag CRM. info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl. Informatie Brochure Caag CRM info@caagcrm.nl www.caagcrm.nl Informatie Brochure Over Ons Caag CRM is een cloud- based software onderneming. Onze kracht ligt in het ontwikkelen van slimme software oplossingen gebaseerd op

Nadere informatie

PRODUCT SHEET WHAT WE DO

PRODUCT SHEET WHAT WE DO ESDNOW, onderdeel van DISC BV, is dé Europese specialist als het gaat om het beheren, beveiligen, verkopen, toegang verschaffen tot, en distributie van digitale content. ESDNOW helpt uitgevers bij het

Nadere informatie

Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT. Chris Block 5/3/12

Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT. Chris Block 5/3/12 Waarom deelnemen aan een ICT project voor KMO s? Business aliniëren met ICT Chris Block 5/3/12 De KMO heeft veel vraagtekens over ICT Onze informatica is onvoldoende aangepast aan onze bedrijfsvoering

Nadere informatie

ATHENA Access to cultural heritage networks across Europe. Presentatie door Chris Vastenhoud

ATHENA Access to cultural heritage networks across Europe. Presentatie door Chris Vastenhoud ATHENA Access to cultural heritage networks across Europe Presentatie door Chris Vastenhoud INHOUD Introductie Relatie EDL Doelstelling Activiteiten in project Belgische deelnemers Organisatie Planning

Nadere informatie

RESULTATEN ONDERZOEK VLAAMS BIBLIOTHEEKSYSTEEM

RESULTATEN ONDERZOEK VLAAMS BIBLIOTHEEKSYSTEEM Haalbaarheidsstudie Consolidatie Bibliotheeksystemen RESULTATEN ONDERZOEK VLAAMS BIBLIOTHEEKSYSTEEM 24 november2015 Karin Zwiggelaar VRAAGSTELLING Onderzoek haalbaarheid Vlaams geconsolideerd biebsysteem.

Nadere informatie

Capitec Bank verbetert de klantbeleving met het digitaal content management systeem van Scala

Capitec Bank verbetert de klantbeleving met het digitaal content management systeem van Scala Capitec Bank verbetert de klantbeleving met het digitaal content management systeem van Scala Elektronisch wachtrijbeheer gecombineerd met digital signage verhoogt de klanttevredenheid en verbetert de

Nadere informatie

Don t wait for a miracle Make one!

Don t wait for a miracle Make one! Don t wait for a miracle Make one! Durf dromen. We dromen immers allemaal van een betere, duurzame en welvarende wereld waarin dynamisme en ondernemerschap worden aangemoedigd bij onze jongeren en waarin

Nadere informatie

Syfadis Suite. LMS & Talent applicatie

Syfadis Suite. LMS & Talent applicatie Syfadis Suite LMS & Talent applicatie FERN : digitaal leren op werkvloer E books Library Learning Management SyfadisLearning & Talent suite Learning Content management & authoring Performance Support Feiten

Nadere informatie

Cartesius Eén poort voor historisch geografisch materiaal

Cartesius Eén poort voor historisch geografisch materiaal Cartesius Eén poort voor historisch geografisch materiaal Sint-Niklaas 21 juni 2012 Rink W. Kruk Historische geografische documenten Wat is Cartesius? Wat doet Cartesius? Hoe doet Cartesius het? Inhoud

Nadere informatie

Nederlandse Gedragswetenschappen Grote Kruistraat 2/1, 9712 TS Groningen. 1. Inleiding

Nederlandse Gedragswetenschappen Grote Kruistraat 2/1, 9712 TS Groningen. 1. Inleiding 1. Inleiding De geschiedenis van de Nederlandse psychologie, pedagogiek en onderwijskunde verdween uit de curricula van Nederlandse universiteiten en waardevol historisch materiaal gerelateerd aan deze

Nadere informatie

BBL en Beweging. Naar een sterke community

BBL en Beweging. Naar een sterke community BBL en Beweging Naar een sterke community Onze opdracht verenigingen aansterken in hun streven naar een grotere impact Ons team Elien Sohier Laurien Spruyt Nik Meeusen een community van verenigingen...

Nadere informatie

Het nieuwe verzekeren

Het nieuwe verzekeren Het nieuwe verzekeringssoftware Het nieuwe Ongebonden door plaats en tijd, zonder menselijk handelen met elkaar verbonden door de digitale wereld. Verzekerden, intermediairs en verzekeringsmaatschappijen

Nadere informatie

Alfresco Document Management 100% Open Source

Alfresco Document Management 100% Open Source Alfresco Document Management 100% Open Source Alfresco Document Man agement Of u nu uw organisatie effectiever wilt maken, uw klanten beter wilt bedienen of intern een betere onderlinge samenwerking wilt

Nadere informatie

NOUS PARLONS LES MÊMES LANGUES PARTNERS IN TAAL

NOUS PARLONS LES MÊMES LANGUES PARTNERS IN TAAL Communiquer sans frontières Grensverleggend communiceren FRANEL Interreg III-project Frankrijk/Wallonië/Vlaanderen Frans-Vlaams deel-programma NOUS PARLONS LES MÊMES LANGUES PARTNERS IN TAAL 1. Wat is

Nadere informatie

Trendrapport. Channel convergence en de nieuwe medewerker. case 13

Trendrapport. Channel convergence en de nieuwe medewerker. case 13 Trendrapport Channel convergence en de nieuwe medewerker De consument is door de exponentiële groei van de internetmogelijkheden en de mobiele media mondiger dan ooit. Om te beantwoorden aan de eisen van

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services

Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services Factsheet BEHEER CONSULTANCY Managed Services BEHEER CONSULTANCY Managed Services We geven gedegen advies om de beschikbaarheid van uw platform en daarmee de user experience te verbeteren. Inclusief concrete

Nadere informatie

Werken in de culturele sector. 11 maart 2013 Info-avond KU Leuven

Werken in de culturele sector. 11 maart 2013 Info-avond KU Leuven Werken in de culturele sector 11 maart 2013 Info-avond KU Leuven Luc Delrue Opleiding: Communicatiewetenschappen (E)MBA Strategisch Management: Specialiteit: structureren en positioneren van een organisatie

Nadere informatie

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK

DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK DE BOUWCAMPUS GIDS VAN EEN MERK VERSIE JUNI 2014 INLEIDING De Bouwcampus staat in de steigers: hier pakken we de uitdagingen binnen de bouw gezamenlijk op. In vraagstukken die zowel private als publieke

Nadere informatie

MASTERCLASS. SharePoint in het Onderwijs

MASTERCLASS. SharePoint in het Onderwijs MASTERCLASS SharePoint in het Onderwijs MASTERCLASS SharePoint in het Onderwijs De drie daagse MASTERCLASS SharePoint in het Onderwijs heeft als doel deelnemers kennis en vaardigheden bij te brengen daar

Nadere informatie

Make it work! Virtuele mobiliteit in internationale stages integreren: een snelgids

Make it work! Virtuele mobiliteit in internationale stages integreren: een snelgids Make it work! Virtuele mobiliteit in internationale stages integreren: een snelgids Wat? Internationale stages worden steeds belangrijker in de context van de internationalisering van hoger onderwijs en

Nadere informatie

Beleidsopties Musea en Erfgoed Antwerpen Cultureel erfgoed is toegankelijk voor een divers publiek én zet aan tot participatie. Het erfgoedaanbod zet aan tot kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding en creativiteit.

Nadere informatie

Telecommunicatie op maat van uw onderneming.

Telecommunicatie op maat van uw onderneming. Telecommunicatie op maat van uw onderneming. Licom info@licom.be www.licom.be Industriezone Herdersbrug Pathoekeweg 9B 009 B-8000 Brugge T +32(0)50 45 78 00 Licom Z.1 Researchpark 310 B-1731 Zellik T +32(0)2

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

StepStone in cijfers Januari 2016

StepStone in cijfers Januari 2016 StepStone in cijfers Januari 2016 Finding great people for great jobs StepStone in cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.683.229 Aantal bezoeken 1.203.462 Unieke bezoekers 699.806 Aantal jobs 4755

Nadere informatie

Hoe selecteer je preserveringstools? Sara van Bussel. Koninklijke Bibliotheek

Hoe selecteer je preserveringstools? Sara van Bussel. Koninklijke Bibliotheek Hoe selecteer je preserveringstools? Sara van Bussel Koninklijke Bibliotheek Hoe selecteer je preserveringstools? Het probleem van digitale duurzaamheid Types digitale preservering Preserveringstools in

Nadere informatie

Presentatie e-depot: het archief van de toekomst. Chantal Keijsper 22 januari 2015

Presentatie e-depot: het archief van de toekomst. Chantal Keijsper 22 januari 2015 Presentatie e-depot: het archief van de toekomst Chantal Keijsper 22 januari 2015 Context van de pilot: landelijke ontwikkelingen Een veranderende samenleving Samenwerking in de archiefsector en breder

Nadere informatie

ICT in Digi-Taal Presentatie titel

ICT in Digi-Taal Presentatie titel ICT in Digi-Taal Presentatie titel de rol van human centered ICT Ingrid Mulder Lector Human Centered ICT Hogeschool Rotterdam Rotterdam, 00 januari 2007 Engels en Digi-Taal in het basisonderwijs Rotterdam,

Nadere informatie