Aan geadresseerde Uw brisf~lrenmerk: Ons kenmerk: t t ~ ~ Inlichtingen bi): "1 J. Westenenk Onderwerp: reacties informatie-avond Middengebied

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan geadresseerde Uw brisf~lrenmerk: Ons kenmerk: t t ~ ~ Inlichtingen bi): "1 J. Westenenk Onderwerp: reacties informatie-avond Middengebied"

Transcriptie

1 Aan geadresseerde Uw brisf~lrenmerk: Ons kenmerk: t t ~ ~ Inlichtingen bi): "1 J. Westenenk Onderwerp: reacties informatie-avond Middengebied Nieuwleusen Geachte heer/mevrouw, Doorklesnummer: (0529) Datum: 25 januari 2008 Op 18 december 2007 hebben wij een informatie-avond gehouden over de plannen voor het project sportontwikkeling Middengebied Nieuwleusen. Bij brief van 27 december 2007 hebben wij u het verslag van deze informatie-avond toegezonden. Als venrolg hierop informeren wij u nu over: 1. de besluitvorming op de gemaakte opmerkingen tijdens de informatie-avond; 2. de mogelijkheid voor een nadere toelichting op de besluitvorming tijdens een inloopavond op 7 febroari 2008; 3. de venrolgstappen in het besluihrormingstraject. Ad. 1 Besluilvorming op gemaakte opmehringen tijdens de informatie-avond De opmerkingen zoals die in het verslag opgenomen zijn, hebben wij in januari besproken in een overleg met de betrokken verenigingen. Onderstaand zijn de opmerkingen en de reacties hierop van de betrokken verenigingen en het college van burgemeester en wethouders weergegeven. a. De aangegeven locatie voor de skatebaan en de JOP Qongerenontmoetingsplek) stult In verband met de te verwachten (geluids)overlast op vesl bezwaren van omwonenden. Graag een locatie waarbij er een zskere afstand is ten opzichte van woningen. R ac i Om problemen te voorkomen zal een alternatieve locatie voor de skatebaan en de JOP gevonden moeten worden. Een locatie waarbij in de directe omgeving geen woningen staan. Voor de locatie is het voorts van belang dat deze goed bereikbaar is en, in verband met sociale controle, in het zicht ligt. De voorkeur gaat op dit moment uit naar een plek op de huidige parkeerplaats bij sporthal De Schakel; in verband met toezicht het liefst dicht bij de accommodatie van SMON. Bij de verdere udwerking van de plannen zal dit meegenomen worden. Daarbij zal ook bekeken worden of en op welke plek de op te offeren parkeerplaatsen gecompenseerd kunnen worden.

2 2 b. Graag de toegangsweg naar de clubgebouwen via de Bosmansweg. Bij de verdere uitwerking van de plannen zal de toegang tot zowel de clubgebouwen als het evenemententerrein via de Bosmansweg gesitueerd worden (één toegangsweg die ook zwaar materieel aan kan). De ijs- cq. skeelerbaan wordt normaliter afgesloten als parkeerplaats. Tussen de huidige parkeerplaats bij sporthal De Schakel en de parkeerplaats bij de ijs- cq. skeelerbaan wordt een looppad gecreëerd. Daarbij wel rekening houden met de accommodatie van de korfbalvereniging die niet vanaf dit looppad toegankelijk moet zijn. c. Hoe wordt het skeeleren georganiseerd, in verenlgingsverband of ongeorganiseerd9 Er is iets te zeggen voor zowel georganiseerd als ongeorganiseerd skeeleren. De IJsclub Nieuwleusen wordt gevraagd het georganiseerd skeeleren op te pakken. De skeelerbaan zou ook ruimte moeten bieden aan ongeorganiseerde sporters. d. Welke organisatie is veraniwoordelijk vooe de skatebaan? Primair de gemeente Dalfsen; dft echter in samenspraak met SMON die toezicht uitoefent. e. Is in het plan rekening gehouden met een groel van het aantal leden van de verschillende verenlgingent Ja, voor de langere termijn is uitgegaan van een gemiddelde groei van 7ß6. f. De functie van het evenemententerreln past vanu-rt een stedenbouwkundige visie niet In het Middengebied: liever op deze plek een park. Deze mening wordt niet gedeeld. Daarnaast wordt opgemerkt dat de situering van het evenemententerrein in het Middengebied een wens is van de verenigingen en als voordeel heeft dat er sprake is van een mult'rfunctioneel gebruik van de ruimte. g. Welke activiteften worden georganiseerd op het evenemententerreln en welke regels gelden hiervoorz De volgende activiteiten worden georganiseerd - Oranjefeest met onder andere kermis (eind augustus/begin september) - voorjaarskermis (in mei/juni; organisatie bij De Broederband) - Bos beddenrace (augustus) - concoursen hippische sport Quli/augustus) - evangelisatie Quli); - incidenteel een andere activiteit, zoals een circus. De activiteiten worden gereguleerd door middel van vergunningen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening. Daarbij worden eisen gesteld aan geluid, verkeersafwikkeling, aanvangstijdstip, eindtijd en dergelijke. Voorts zullen de activiteiten op het evenemententerrein in aantal worden gelim'rteerd.

3 h. Het organiseren van de autorodeo past volgens een aantal aanwezigen niet op het evenemententerrein in verband met lawaaiwerlast en vervuiling (reactie Oranjeverenlging: "De autorodeo womt één keer per jaar gehouden en trekt tot bezoekers". De activlteit past volgens de Oranjevereniging prima In het Middengebled. Na afloop van de activiteit wordt het terrein weer echoongemaakt en Ingezaald). Heactie Met de Oranjevereniging heeft hierover op 8 januari 2008 overleg plaats gevonden. De autorodeo vormt een zeer belangrijk onderdeel van het Oranjefeest. U'rt het overleg van 8 januari 2008 is gebleken dat de Oranjevereniging de autorodeo organisatorisch niet van het overige deel van de activite'rten op zaterdag kan afscheiden. VaR de autorodeo weg, dan komt de rest van haar activiteften financieel in gevaar. In verband hiermee zal één keer per jaar (op de zaterdagmiddag van het Oranjefeest) het houden van een autorodeo worden toegestaan op het evenemententerrein. De Oranjevereniging zal redelijkerwijs alle mogelijke maatregelen nemen om overlast te voorkomen. Bekeken zal worden in hoeverre er een buffer kan worden gecreëerd tussen het terrein en woningen van derden (door middel van te plaatsen vrachtauto's). Bovendien zullen in de benodigde vergunning eisen gesteld worden aan geluid, verkeersatwikkeling, aanvangstijdstíp, eindtijd en dergefijke. i. Hoe worden de toegangswegen gesftueerd en kan verkeersoverlast bij de Klevitlaan mr de Zwaluwlaan voorkomen women? In verband hiermee ook de vraag of er afrasteringen worden aangebracht. Onderdeel van de plannen is een verhuizing van de korfbalvereniging. Door de verhuizing zal de verkeersoverlast bij de Kievitlaan en de Zwaluwlaan aanzienlijk verminderen. Indien desondanks nodig, dan zal een parkeenrerbod voor deze straten ingesteld kunnen worden. Om ongewenste toegangsroutes zoveel mogefijk te voorkomen zal het gehele terrein worden omrasterd en zo veel mogelijk in het groen gezet worden. j. Kan er Iangs de Prinses Beatrlxlaan sen brede sloot/groensingel gerealisesrd worden: de kikkers en eenden kunnen dan een plekje knjgen in de brede eloot. Voor de groenvoorziening n zal een zogenaamd groenplan opgesteld worden. De wens van een brede sloot/groene singel langs de Prinses Beatrixlaan zal in het groenplan opgenomen worden. Dit plan zal ook ter inzage worden gelegd. k. De aanwezige jongsren willen graag verder betrokken worden bij de plek voor de skatevoorzienfng en de JOP - voorkeur voor een plek dicht bij de jeugdsoos van SMON. Rea ie In het voortraject zullen de jongeren worden betrokken. I. Als attematieve plek voor de skatevoorzfening)jop wordt het veldje achter de oude sporthal genoemd. Hler wordt vanuit de zaal wisselend op gereageerd. Rea ie Omdat toezicht op deze locatie lastiger is en de tennisvereniging bang is voor overlast, is deze plek niet in beeld voor de skatevoorziening/jop. Zie ook onder a.

4 4 m. Ken de loopgroep ook betrokken worden bij de plannen? Akkoord. Met de contactpersoon, de heer J. Otten, zullen verdere afspraken gemaakt worden. n. Beachvolleybal is In opkomst - Is er rulmte voor drie permanente beachvolleybalvelden? Aan de volleybalvereniging wordt gevraagd om te komen met een onderbouwing van de behoefte aan drie permanente beachvolleybalvelden. Op voorhand wordt opgemerkt dat er op incidentele basis ruimte gevonden moet worden voor beachvolleybal. o. Hos zit hst met de parkesrruimte indlen de multifunctionele Ijsbaan gebrulkt wordt voor skeeleren? R a i De ijs- cq. skeelerbaan annex parkeerplaats is normaliter gesloten als parkeerplaats. Alleen bij grotere evenementen is deze parkeerplaats geopend. De ijs- cq. skeelerbaan is normaal gesproken dan ook niet toegankelijk voor auto's. Ad 2. Nadere toelichtlng tijdens Inloopavond op 7 februari 2008 Indien u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen of opmerkingen heeft, dan willen wij u uitnodigen voor een inloopavond. Deze inloopavond hebben wij gepland op donderdag 7 februari aanstaande in het servicepunt Nieuwleusen ("R Olde gemientehuus"), Westeinde 2 te Nieuwleusen van uur tot uur. Aanmeldina voor de inloo~avond In verband met de organisatie van deze avond verzoeken wij u om u u'rtedijk maandag 4 februari 2008 aan te melden bij de heer J. Westenenk van de afdeling Welzijn en Onderwijs; bij voorkeur per ii.westenenkna dalfsen.nl of anders per telefoon: (0529) Ad 3- De vervolgstappen in het besluitvormingstraject Uit het bovenstaande blijkt dat de gemaakte opmerkingen tijdens de informatie-avond van 18 december 2007 voor een deel leiden tot een aanpassing van de plannen. De bijgestelde plannen worden in maart 2008 voor besluitvorming voorgelegd aan respectievelijk de raadscommissie en de gemeenteraad. In het voorstel aan de raadscommissie en de gemeenteraad zal worden ingegaan op het inhoudelijke plan, de financiële kaders en de planologische procedure. De vergaderingen van de raadscommissie en de gemeenteraad vinden plaats in het gemeentehuis in Dalfsen en zijn openbaar. Bij de vergadering van de raadscommissie kunt u gebruik maken van het inspreekrecht. Indien u dit wenst dan verzoek ik u d'rt uiterlijk uur op de vrijdag voorafgaand aan de raadscommissie te melden bij de raadsgriffier; de heer Erik Lankman. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0529) of per e.lankmanca)dalfsen.nl. De behandeling in de raadscommissie vindt plaats op 3 maart of op 10 maart 2008 (aanvang op beide dagen is uur). De definitieve datum hangt af van de agenda van de raadscommissie en is op 21 februari 2008 bekend. De definitieve datum wordt in de week van 25 februari 2008 aangekondigd in het weekblad "De Marskramer", onder de rubriek "Kempunten", en op de websfte van de gemeente Dalfsen (

5 Vanaf 25 februari 2008 ligt het voorstel aan de raadscommissie ter inzage in het senricepunt Nieuwleusen ("'t Olde gemientehuus ) en de bibliotheek in Nieuwleusen. Het voorstel is ook te downloaden via de website van de gemeente Dalfsen. Nog vragen Indien u nog vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer J. Westenenk; hij is bereikbaar via telefoonnummer (0529) of per j.westenenkqdalfsen.nl.

RAADSVOORSTEL status: B

RAADSVOORSTEL status: B RAADSVOORSTEL status: B Agendapunt: 13 Onderwerp: project sportontwikkeling Middengebied Nieuwleusen Commissie: 8-6-2009, nr. 5 Raadsvoorstel: 12-5-2009, nr. 84 Portefeuillehouders : Beleidsterrein: Programma:

Nadere informatie

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist.

Om dit te kunnen doen, is een aantal besluiten door de gemeenteraad vereist. Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Datum Tuincentrum De Wilgen verzending: Geachte heer, mevrouw, Door middel van deze brief wil

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / juli 2017

E.G.M. van den Boom / juli 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.1 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 120977/239451 6 juli 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Buiten is zoveel te beleven! Schommelen op een speelplek, hutten bouwen in de bosjes, voetballen op het veldje en een rondje skaten door de buurt.

Buiten is zoveel te beleven! Schommelen op een speelplek, hutten bouwen in de bosjes, voetballen op het veldje en een rondje skaten door de buurt. Inspraaknotitie DENK MEE OVER SPELEN (SPEELRUIMTEPLAN) Buiten is zoveel te beleven! Schommelen op een speelplek, hutten bouwen in de bosjes, voetballen op het veldje en een rondje skaten door de buurt.

Nadere informatie

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer,

Aan de bewoners van. Geachte mevrouw, heer, Aan de bewoners van Datum: 26 februari 2015 Zaaknummer: Afdeling: Contactpersoon: Uw brief van: Onderwerp: Ontwikkeling Prinsessenflats Geachte mevrouw, heer, Door middel van deze brief wil ik u graag

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad. Geachte heer/mevrouw,

De leden van de gemeenteraad. Geachte heer/mevrouw, inlichtingen bij mevrouw E.M. Rozeboom doorkiesnummer (035) 548 17 49 uw BSN ons kenmerk erm/jz/ 2008.4668 datum 7 juli 2008 De leden van de gemeenteraad onderwerp Jaarverslag 2007 bezwaarschriftencommissie

Nadere informatie

Bijlage 1 Concept intentieverklaring WOC Campus Nieuwleusen

Bijlage 1 Concept intentieverklaring WOC Campus Nieuwleusen Bijlage 1 Concept intentieverklaring WOC Campus Nieuwleusen Intentieverklaring project WOC Campus Nieuwleusen De Partijen: In het project WOC Campus Nieuwleusen participeren de volgende partijen: Landstede

Nadere informatie

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING

NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en Waalwijk DEEL 1: INLEIDING NOTA VAN INSPRAAK en WETTELIJK VOOROVERLEG Bestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk DEEL 1: INLEIDING Het voorontwerpbestemmingsplan Grotestraat 403 en 409-413 Waalwijk heeft op grond van de

Nadere informatie

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan

Routingformulier. Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan Routingformulier Nummer: 2014/ Onderwerp: Opstarten procedure projectomgevingsvergunning voor het bouwen van 37 appartementen aan de Kruyderlaan 25-29. Afdeling Duurzame Ontwikkeling Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op

Elektronisch. Deze berichten staan op Gemeenteblad Week 20 15 mei 2013 Gemeente Pekela Elektronisch Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad Week 33 14 augustus 2013 nummer 33 In voorliggend

Nadere informatie

E.G.M. van den Boom / september 2017

E.G.M. van den Boom / september 2017 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 3.2 E.G.M. van den Boom 3665 Evelien.van.den.Boom@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 246333/254627 11 september 2017 portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016

Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016 SPREEKRECHT Brede School Visio-Oost, A.Klomp Raadscommissievergadering Inwoners en Bestuur, 5 april 2016 Namens een aantal betrokken en bezorgde bewoners van de Van Steenhuijslaan, het Jan Hondongpark

Nadere informatie

Met een ontheffing mag u na middernacht sluiten. Hiervoor moet u wel aan een aantal eisen voldoen:

Met een ontheffing mag u na middernacht sluiten. Hiervoor moet u wel aan een aantal eisen voldoen: 1. 1 van 5 Bureau Beleid en Juridische Ondersteuning Contactpersoon : T.J. Ton Telefoonnr. : 0229-252497 E-mail : gemeente@hoorn.nl Uw brief van : - Uw kenmerk : Ons kenmerk : 09.58919 Bijlage(n) : 1 Onderwerp

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Beoogd resultaat: De bestemmingsplanprocedure kan van gemeentewege worden afgerond, waarna tot uitvoering kan worden gekomen.

GEMEENTE BOEKEL. Beoogd resultaat: De bestemmingsplanprocedure kan van gemeentewege worden afgerond, waarna tot uitvoering kan worden gekomen. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 16 januari 2018. Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Vaststelling van bestemmingsplan Donkstraat 5. Samenvatting Voor bebouwing

Nadere informatie

Privatisering en meer multifunctioneel maken van sporthal De Schakel

Privatisering en meer multifunctioneel maken van sporthal De Schakel RAADSVOORSTEL status: B Agendapunt: 13 Onderwerp: Privatisering en meer multifunctioneel maken van sporthal De Schakel Commissie: 7-4-2008, nr. 9 Raadsvoorstel: 25-3-2008, nr. 28 Portefeuillehouder : Beleidsterrein:

Nadere informatie

Bijlage 3 Zienswijzennota

Bijlage 3 Zienswijzennota Bijlage 3 Zienswijzennota Inleiding De concept evenementenverordening heeft ter inzage gelegen van 20 maart 2014 tot en met 1 mei 2014. Tijdens deze inzageperiode zijn verschillende zienswijzen ontvangen

Nadere informatie

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid 18 juni 2013 RA131070 Samenvatting Een vrouw ondervindt geluidsoverlast van een ondergelegen kapsalon.

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergunning terrassen

Aanvraagformulier vergunning terrassen Aanvraagformulier vergunning terrassen In artikel 2.10 van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is geregeld dat het zonder vergunning verboden is voorwerpen te plaatsen op of aan een openbare plaats

Nadere informatie

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente.

Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11. Gemeente Hof van Twente. Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat 11 Gemeente Hof van Twente. 1 juni 2016 Inspraaknotitie voorontwerp-bestemmingsplan Markelo-west, herziening Grotestraat

Nadere informatie

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o.

Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. Bijlage 2 - Reactienota zienswijzen m.b.t. Ontwerpbestemmingsplan De Wijk, Parkweg e.o. 1. Indiener zienswijze 1 1. Indieners zienswijze geven aan bezwaar te hebben tegen de realisatie van een appartementencomplex

Nadere informatie

C.C.A. Evers 3678

C.C.A. Evers 3678 Agendapunt commissie: 3.3 steller telefoonnummer email C.C.A. Evers 3678 carlijn.evers@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 123325/225214 portefeuillehouder M. Wijnen onderwerp Verklaring

Nadere informatie

UDDELERWEG 69A: NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG. 1. Vooroverleg op grond van artikel Bro. 2. Inspraakreacties

UDDELERWEG 69A: NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG. 1. Vooroverleg op grond van artikel Bro. 2. Inspraakreacties UDDELERWEG 69A: NOTA INSPRAAK EN VOOROVERLEG 1. Vooroverleg op grond van artikel 3.1.1 Bro Op het voorontwerp van het bestemmingsplan Uddelerweg 69a is in het kader van het vooroverleg een reactie ontvangen

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp IJsbaan Ruurlo Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende Commissie

Nadere informatie

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken

Raad. gfedc OR. gfedc. Besluitenlijst d.d. d.d. gfedc Akkoordstukken Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS/VT/VG Evenementenkalender 2007 1- Notagegevens Notanummer 2007.03545 Datum 2-3-2007 Portefeuillehouder Burgemeester 2- Bestuursorgaan

Nadere informatie

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Inleiding Wanneer u wilt bouwen of verbouwen of het gebruik van uw pand wilt wijzigen, doet u dat niet zomaar. U wilt immers niet voor

Nadere informatie

Samenspraak en inspraak

Samenspraak en inspraak Wegwijzer Samenspraak en inspraak De gemeente samen met u aan de slag in uw buurt Maak t mee! Burgerparticipatie in Eindhoven In deze folder leest u hoe u invloed kunt hebben op wat de gemeente doet in

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Nieuwleusen 2007

Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Nieuwleusen 2007 Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Nieuwleusen 2007 18 maart 2010 Verantwoording Titel Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Nieuwleusen 2007 Opdrachtgever Gemeente Dalfsen, Afdeling Ontwikkeling en

Nadere informatie

Onderwerp : Schetsontwerp groot onderhoud Stellingmolen. Aanwezig : dinsdag 15 november: ca. 36 belangstellende, zie presentielijst.

Onderwerp : Schetsontwerp groot onderhoud Stellingmolen. Aanwezig : dinsdag 15 november: ca. 36 belangstellende, zie presentielijst. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van 1 ste ter inzage legging schetsontwerp Groot onderhoud Stellingmolen Verslag bespreking d.d. : 15, 17, 21 november 2011 Aanvang : 19.30 uur Einde : 21:00 uur Plaats bespreking

Nadere informatie

GEMEENTE OPSTERLAND ANTWOORDNOTA INSPRAAK VOORONTWERP-BESTEMMINGSPLAN HEMRIK MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE

GEMEENTE OPSTERLAND ANTWOORDNOTA INSPRAAK VOORONTWERP-BESTEMMINGSPLAN HEMRIK MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE GEMEENTE OPSTERLAND ANTWOORDNOTA INSPRAAK VOORONTWERP-BESTEMMINGSPLAN HEMRIK MULTIFUNCTIONELE ACCOMMODATIE INSPRAAK In het kader van de inspraakverordening heeft het bestemmingsplan vanaf 21 december 2009

Nadere informatie

Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD)

Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD) Formulier: Melding kleinschalig evenement of activiteit (zonder DigiD) Ingevuld: 11-05-2016 15:21 Page 1/6 Zijn er tijdens het evenement maximaal 100 personen tegelijk aanwezig? Het tijdstip waarop een

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 10. Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen. Datum: 2 september 2014.

Raadsvoorstel. Status: Besluitvormend. Agendapunt: 10. Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen. Datum: 2 september 2014. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 10 Onderwerp: Aankoop kantoorpand Rabobank te Nieuwleusen Datum: 2 september 2014 Portefeuillehouder: Decosnummer: 235 Informant: P. la Roi E. p.laroi@dalfsen.nl

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op

Elektronisch. Deze berichten staan op Gemeenteblad Week 50 10 december 2014 Gemeente Pekela Elektronisch Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad Week 31 29 juli 2015 nummer 31 In voorliggend

Nadere informatie

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting

Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting WAAR RAADSBESLUIT Wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Asten 2017 inclusief bijbehorende toelichting Zaaknummer 2018073298 Onderwerp: Dagtekening: Agendanummer: Wijziging van de

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : P.J. Beers : Beleid en Projecten : M. Klazema Voorstel aan de raad Onderwerp Programma : Vaststelling bestemmingsplan

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL NR april Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL NR. 19-45 Raadsvergadering Zaaknummer 18 april 2019 653643 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3 Bunnik Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Parallelweg 3, Bunnik.

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid De raad van de gemeente Waalwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 oktober 1999; gelet op de bepalingen over het op overeenstemming gericht overleg in de Wet op het primair onderwijs,

Nadere informatie

Besluit Gelet op het bepaalde in de betreffende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening en de Zondagswet;

Besluit Gelet op het bepaalde in de betreffende artikelen van de Algemene Plaatselijke Verordening en de Zondagswet; Centrum Management Weert Weert, 11 december 2017 Onderwerp : aanvraag vergunning Ons kenmerk : 22323 Beste meneer, Bijgaand ontvangt u de vergunning voor het organiseren van Winters Weert in de binnenstad

Nadere informatie

Jessy Riesthuis, Gerrie Meijer, Nirmala Rambocus, Ad Tourne, Jasper Fastl, Annette van den Bosch, Barend Olde Rikkert

Jessy Riesthuis, Gerrie Meijer, Nirmala Rambocus, Ad Tourne, Jasper Fastl, Annette van den Bosch, Barend Olde Rikkert Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 00 00 www.utrecht.nl Vergaderverslag Bijeenkomst herontwikkeling openbare ruimte Verslag door K. Wolswijk-Deckers Centrumgebied Overvecht Datum

Nadere informatie

Vertegenwoordiging Rodamco en Busmaatschappijen

Vertegenwoordiging Rodamco en Busmaatschappijen Verslag Onderwerp: Samenspraak ikv haalbaarheidsonderzoek jongerenwoningen Spazio2 Vergaderdatum en tijd: 3 november 2015, 19:30-22:30 Vergaderplaats: Wijkcentrum Castellum Palensteyn te Zoetermeer Aanwezig:

Nadere informatie

~7\ ja nee. AD^ES^' ; *j31. 20 0*t«ju4tu/*?OlZ NOORDENVELD. Datum fj/<f 6 au gustus2013. ' gvoorstellfe M. llpörixties^lctief.

~7\ ja nee. AD^ES^' ; *j31. 20 0*t«ju4tu/*?OlZ NOORDENVELD. Datum fj/<f 6 au gustus2013. ' gvoorstellfe M. llpörixties^lctief. 1 G E M E E N T E t NOORDENVELD Paraaf secretaris *1 Paraaf direct leidinggev ende AD^ES^' ; *j31 Datum fj/

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358

OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 OMGEVINGSVERGUNNING (definitief besluit) Nummer: W12/003358 Aanvraag Op 29 februari 2012 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het oprichten van 28 woningen, kadastraal bekend gemeente

Nadere informatie

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team

Voordracht voor de Bestuurscommissie Datum: 19-11-2014. 13 Wijken. Strategiebesluit Verplaatsing Tempo-Team Nummer BD2014-002377 Zuidas Voordracht voor de Datum: 19-11-2014 Publicatiedatum 14 november 2014 Programma 13 Wijken Datum besluit DB 28-10- 2014 Te publiceren tekst Onderwerp Strategiebesluit Verplaatsing

Nadere informatie

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Leiden t.a.v. C. ir. Vonk Maresingel HA Leiden. Geachte heer Vonk,

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Leiden t.a.v. C. ir. Vonk Maresingel HA Leiden. Geachte heer Vonk, Stichting Openbaar Primair Onderwijs Leiden t.a.v. C. ir. Vonk Maresingel 3 2316 HA Leiden Bezoekadres Postadres Telefoon Contact Website Gemeente Leiden Stadsbouw huis Langegracht 72 Postbus 9100 2300

Nadere informatie

Amste 9 5. Dienst Milieu en Bouwtoezicht 2 7 JAN, Reguliere bouwvergunning adres Snijdersbergweg 97. gewaarmerkte stukken datum.

Amste 9 5. Dienst Milieu en Bouwtoezicht 2 7 JAN, Reguliere bouwvergunning adres Snijdersbergweg 97. gewaarmerkte stukken datum. Bezoekadres Amste 9 5 Postbus 922 1000 AX Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 624 06 36 www.dmb.amsterdam.nl Bouw- en Woningtoezicht Retouradres: Postbus 922, 1000 AX Amsterdam ons kenmerk T01/1289 2009

Nadere informatie

Info aan de raad. Raad: Beslissing:

Info aan de raad. Raad: Beslissing: Raad: Beslissing: Info aan de raad Raadsvergadering : 5 november 2009 Behandeld door : Marion Denissen Portefeuillehouder : Frans Ronnes Registratienummer : 42 Onderwerp : Extra informatie ontwikkeling

Nadere informatie

Aan de Raad. Inleiding

Aan de Raad. Inleiding Nr: Schipluiden: 10 augustus 2010 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan "Kastanjehof" Aan de Raad Inleiding Het ontwerp bestemmingsplan Kastanjehof heeft ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Zaaknummer : 16242. 1 van 5

Zaaknummer : 16242. 1 van 5 Aan de gemeenteraad van3 : Gemeente Lemsterland Raadsvergadering : 19 december 2013 Commissievergadering : 4 december 2013 Agendapunt : RB 5 Nummer : 2013/ Datum voorstel : 5 november 2013 Onderwerp :

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: KCFK06. Rapport Nationale ombudsman over klacht

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Voorgenomen besluit. Zaaknummer: KCFK06. Rapport Nationale ombudsman over klacht Zaaknummer: KCFK06 Onderwerp Rapport Nationale ombudsman over klacht Collegevoorstel Inleiding De heer A.J.W. van Maanen heeft bij de Nationale ombudsman een klacht ingediend inhoudende dat de gemeente

Nadere informatie

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/

NEERIJ NEN. W l. Raadsvoorstel. \'uuilliiàfíšiu-i'hi. Portefeuillehouder Dhr. Kool. Zaak-/Docnummer 06/ Raadsvoorstel NEERIJ NEN Aan De gemeenteraad Datum vergadering 8 november 2018 Agenda nummer Portefeuillehouder Dhr. Kool Onderwerp Rotonde Hellouw Zaak-/Docnummer 06/08864-32419 Samenvatting: Er wordt

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Loes Peters 3417

Loes Peters 3417 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email Loes Peters 3417 Loes.Peters@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering portefeuillehouder Egbert Buiter onderwerp Verordening Paracommercie

Nadere informatie

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat

TITEL Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor bouw woningen aan de Stavestraat en de Valkestraat RAADSVOORSTEL Van Aan Portefeuillehouder Burgemeester en Wethouders Gemeenteraad Wethouder P. van den Berg Reg.nr. Datum 4410142 8 april2014 B&W-vergadering De Ronde Agenda Het Besluit Vastgesteld besluit

Nadere informatie

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 27 augustus 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en):

Hierbij delen wij u mede dat op uw d.d. 27 augustus 2013 bij het college ingekomen verzoek om een omgevingsvergunning voor de activiteit(-en): gemeente Maassluis Gemeente Maassluis De heer R. de Roo Postbus 55 3140 AB Maassluis Postbus 55 3140 AB Maassluis T 14-010 E gemeente@maassluis.nl 1 www.maassluis.nl uw brief van uw kenmerk contactpersoon

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie

Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012. Algemene informatie. Gegevens van de regeling. Overige informatie Verordening overleg lokaal onderwijsbeleid Zaltbommel 2012 Algemene informatie Gegevens van de regeling Bestuursorgaan dat regeling vaststelde Gemeenteraad van Zaltbommel d.d. 13 september 2012 Officiële

Nadere informatie

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne

Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Gemeenteblad nr. 75, 23 oktober 2013 Notitie sluitingstijden horeca tijdens zon- en feestdagen 2014 t/m 2017, gemeente Deurne Deurne, 10 oktober 2013. Versie 1.0. Colofon: Portefeuillehouder : H.J. Mak,

Nadere informatie

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016

Nota zienswijzen. Bestemmingsplan Snippergroen. Gemeente Deventer Januari 2016 Nota zienswijzen Bestemmingsplan Snippergroen Gemeente Deventer Januari 2016 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. ZIENSWIJZEN BESTEMMINGSPLAN... 4 INGEDIENDE ZIENSWIJZEN... 4 BIJLAGE 1 LUCHTFOTO S... 6

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken.

Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch. Informerende Commissie. Bespreken. Raad VOORBLAD Onderwerp IJsbaan Ruurlo Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch Domein Informerende Commissie

Nadere informatie

U Dienstverlening

U Dienstverlening Zuídplas Brasserie Geen Idee V.O^F^ T.a.v, de heer R.J. Ouwendijk en mevrouw G. Ouwendijk Klein Hitland 2 2911 BR NIEUWERKERKAAN DEN IJSSEL lil li III lil verzenddatum afdeling 9 FEB 2016 U16.001245 Dienstverlening

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning.

Hierbij ontvangt u de vergunning voor dit evenement. Wij verzoeken u kennis te nemen van de vergunning. Samenwerkende Ondernemers Oelemarkt De heer N. Joosen Oelemarkt 20 6001 ES Weert Weert, 5 augustus 2015 Onderwerp Ons kenmerk : : Aanvraag vergunning VTH/042174 Beste heer Joosen, Op 30 juni 2015 en 5

Nadere informatie

AANWIJZING HONDENUITLAATPLAATS MAARTEN VAN LEEUWENSTRAAT NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN

AANWIJZING HONDENUITLAATPLAATS MAARTEN VAN LEEUWENSTRAAT NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN AANWIJZING HONDENUITLAATPLAATS MAARTEN VAN LEEUWENSTRAAT NOTA BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN Vastgesteld in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loon op Zand van 21

Nadere informatie

- 6 SEP Gemeente Someren I N G E K O M E N. Barry Jansen. Hooghoef JP Someren Barry.jansen(a)solupro.

- 6 SEP Gemeente Someren I N G E K O M E N. Barry Jansen. Hooghoef JP Someren Barry.jansen(a)solupro. Gemeente Someren I N G E K O M E N - 6 SEP. 2016 Nr Barry Jansen Hooghoef 32 5712 JP Someren 06-151542946 Barry.jansen(a)solupro.nl Datum: 03 september 2016 Onderwerp: Overlast Lindeboom Geachte Raad en

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1064828 Datum: 17 juni 2013 Behandeld door: mw. P. Weitjes-Evers/mw. S. Voorsluijs Afdeling/Team: Vergunningen, Toezicht en Handhaving / Vergunningen

Nadere informatie

Peter Roest raad december 2012

Peter Roest raad december 2012 Agendapunt commissie: Steller Telefoonnummer Email Peter Roest 2083413 pro@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp Vaststellen beheerbeleidsplan verkeersregelingen 2013-2022.

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status

Raadsinformatiebrief. Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H. 1) Status Raadsinformatiebrief Reg.nr. : 8211456 B&W verg. : 20 november 2018 Onderwerp: Concept ruimtelijke onderbouwing Oranje Nassaustraat 1B-1H 1) Status Dit stuk wordt u ter informatie aangeboden in het kader

Nadere informatie

M. Peterse raad september 2011

M. Peterse raad september 2011 9 M. Peterse 479 mar@valkenswaard.nl 11raad00437 29 september 2011 Afwijzen van een verzoek tot partiële herziening bestemmingsplan Valkenswaard Noord (Dijkstraat 134) Het voorliggende woonhuis wordt nu

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Vergadering gemeenteraad d.d. 28 februari 2019 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Korte inhoud:

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk

Besluitenlijst d.d. d.d Vertrouwelijk 1/ 6 Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Eenheid/Cluster/Team RS_VT_VG Aanwijzing collectieve festiviteiten 2011 (vrijstelling geluids- en lichtvoorschriften) 1- Notagegevens Notanummer 470732

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op

Elektronisch. Deze berichten staan op Gemeente Veendam Elektronisch Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.veendam.nl/gemeenteblad Week 49 3 december 2013 nummer 53 In voorliggend document vindt u de Gemeenteberichten

Nadere informatie

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'.

Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Raadsvoorstel Status: Besluitvormend Agendapunt: 12 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling '4e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Plattelandswoningen'. Datum: 22 juli 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk

Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november /cor Z Wiebe Jan Dijk Aan dhr. A.D. Scholma Dr. M. Noordewierstraat 16 9953 SJ BAFLO Drachten, Kenmerk Zaaknummer Behandeld door 4 november 2016 16-0254/cor Z1675143 Wiebe Jan Dijk D 0512 581234 w.dijk@smallingerland.nl Onderwerp

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1064828 Datum: 17 juni 2013 Behandeld door: mw. P. Weitjes-Evers/mw. S. Voorsluijs Afdeling/Team: Vergunningen, Toezicht en Handhaving / Vergunningen

Nadere informatie

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering.

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Werkzaamheden riolering In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Reiniging riolen Slotjes In de maanden september

Nadere informatie

Nr.: Renswoude, 16 februari 2016 Behandeld door: J.C. van Essen/ E. Zech Onderwerp: bezoekerscentrum bij Fort aan de Buursteeg

Nr.: Renswoude, 16 februari 2016 Behandeld door: J.C. van Essen/ E. Zech Onderwerp: bezoekerscentrum bij Fort aan de Buursteeg Agendapuntnr.: 10 Nr.: 151990 Renswoude, 16 februari 2016 Behandeld door: J.C. van Essen/ E. Zech Onderwerp: bezoekerscentrum bij Fort aan de Buursteeg Geachte raad, Aan de gemeenteraad Samenvatting: Het

Nadere informatie

Voorstel raad - verordening

Voorstel raad - verordening Voorstel raad - verordening Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1826 *B.18.1826* Landgraaf, 13 november 2018 ONDERWERP: Gebiedsvisie en Verordening geurhinder en veehouderij Landgraaf 2018

Nadere informatie

Datum Contactpersoon S.S. Chotkan Ons Kenmerk WABO / OLO Doorkiesnummer (071)

Datum Contactpersoon S.S. Chotkan Ons Kenmerk WABO / OLO Doorkiesnummer (071) Bezoekadres Postadres Telefoon E-mail Website Gemeente Leiden Stadsbouwhuis Langegracht 72 Postbus 9100 2300 PC Leiden 14 071 bodvs@leiden.nl www.leiden.nl/gemeente Datum 28-01-2013 Contactpersoon S.S.

Nadere informatie

27 januari 2005 SROB/05/008

27 januari 2005 SROB/05/008 \s? m- Gemeente ê \Q002 Datum raadsvergadering Nummer Onderwerp 27 januari 2005 SROB/05/008 Voorstel tot het afwijzen van 2 verzoeken om planschade i.v.m. de bouw van een loods aan de Kruisweg Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie

NOTITIE SPORTONTWIKKELINGEN MIDDENGEBIED NIEUWLEUSEN DEELTRAJECT VOETBAL EN KORFBAL

NOTITIE SPORTONTWIKKELINGEN MIDDENGEBIED NIEUWLEUSEN DEELTRAJECT VOETBAL EN KORFBAL NOTITIE SPORTONTWIKKELINGEN MIDDENGEBIED NIEUWLEUSEN DEELTRAJECT VOETBAL EN KORFBAL Het College van Burgemeester en Wethouders van Dalfsen 6 december 2006 1 I. Inleiding. Het project Sportontwikkelingen

Nadere informatie

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen

Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Week 15 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Bekendmakingen Vastgesteld bestemmingsplan Kerkendijk 80 Burgemeester en wethouders van Someren maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke

Nadere informatie

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 1 mei 2018 Blad : 1 van 5

IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Datum: 1 mei 2018 Blad : 1 van 5 Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 549215 Programma : Wonen & Ruimte Commissie : Ruimte Portefeuillehouder: Wethouder mr. N.P.L.M. Doesburg

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 1 nov. 2016 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 8 november 2016 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011

RAADSVOORSTEL. Aan de raad van de gemeente Wormerland. Datum aanmaak 25 mei Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 RAADSVOORSTEL Aan de raad van de gemeente Wormerland Datum aanmaak 25 mei 2011 Onderwerp Algemene Plaatselijke Verordening Wormerland 2011 Programma en portefeuillehouder Openbare Orde en Veiligheid, portefeuillehouder:

Nadere informatie

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1.

Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. Nota beantwoording zienswijzen omgevingsvergunning speelparadijs Groenhovenpark 1. 1. Inleiding In deze nota van beantwoording zienswijzen worden de ingekomen zienswijzen in het kader van de omgevingsvergunning

Nadere informatie

Eric, Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groeten. Jos Westenenk Allround beleidsmedewerker welzijn/onderwijs. Gemeente Dalfsen

Eric, Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groeten. Jos Westenenk Allround beleidsmedewerker welzijn/onderwijs. Gemeente Dalfsen Eric, Onderstaand recente informatie over de ontwikkelingen in het Middengebied. Het betreft: 1. het verslag van het overleg tussen de verenigingen en de gemeente op 9 juni; 2. de verslagen van het onderlinge

Nadere informatie

Raadsvoorstel Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Veiligheid. Handhaving

Raadsvoorstel Gebied en Wijkzaken A. de Neef P.J. Möhlmann. Veiligheid. Handhaving Titel Activiteitenplan handhaving 2012 Nummer 12/32 Datum 23 april 2012 Programma Fase Onderwerp Veiligheid Handhaving Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 20, 1530

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 11 september Steller Documentnummer Afdeling. G.J. van Scherrenburg Publiek

Burgemeester en Wethouders 11 september Steller Documentnummer Afdeling. G.J. van Scherrenburg Publiek Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling 0050000002237 Publiek Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229517 Nee W.P. van der Es Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen procedure

Nadere informatie

Van groene loper naar groene ruimte

Van groene loper naar groene ruimte Van groene loper naar groene ruimte Alternatieven voor de bebouwing van het Katwijkerlaantracé deelgebied B Opgesteld door de Klankbordgroep Zenobia Vertegenwoordigend 100 bewoners van de Zenobiabuurt

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies:

Samenvatting: Inleiding: Afweging: Advies: Raad Onderwerp: V200900446 aanvraag van verklaring van geen bezwaar voor het verlenen van een vrijstelling ex artikel 19 lid 1 WRO voor een gasopslag annex bedrijfsverzamelcomplex aan de Bosscheweg 67

Nadere informatie

Elektronisch. Deze berichten staan op

Elektronisch. Deze berichten staan op Gemeenteblad Week 50 10 december 2014 Gemeente Pekela Elektronisch Gemeenteblad Officiële bekendmakingen Deze berichten staan op www.pekela.nl/gemeenteblad Week 7 17 februari 2016 nummer 7 In voorliggend

Nadere informatie

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen.

Aanvraag compleet De aanvraag is getoetst op volledigheid. De aanvraag is compleet en in behandeling genomen. Burgemeester en wethouders hebben op 26 november 2015 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen. De aanvraag gaat over het bouwen van een multifunctionele accommodatie op sportpark De Pol in Gaanderen.

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 421082 Programma : Sport Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Betreft Bijl. Ede, Vergunning evenement Div. 19-01-2015

Betreft Bijl. Ede, Vergunning evenement Div. 19-01-2015 Toerclub Wageningen 1979 De heer Frank Fiselier p/a Julianastraat 76 6707 DH WAGENINGEN uw kenmerk uw aanvraag van registratienummer behandeld door doorkiesnummer E-mail 26-12-2014 23959 Bertine Bruijn,

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer: Nr augustus 2015

STAATSCOURANT. Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer: Nr augustus 2015 STAATSCOURANT 27 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 26858 augustus 2015 Gemeente Westland diverse kernen E-laad zoeknummer:15-0034126 Verkeersbesluit Onderwerp: Verkeersbesluit

Nadere informatie

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

Overlast park Lepelenburg

Overlast park Lepelenburg Overlast park Lepelenburg 1-meting oktober 2014 www.onderzoek.utrecht.nl Colofon Uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht Postbus 16200 3500 CE Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht

Nadere informatie

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 6-9-05 Datum

Nadere informatie

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het OMWONENDE BRIEF Aan de omwonende aan het Noordplein Bruisende Park aan de Rotte Zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 Bezoekadres Postadres Website E-mail Inlichtingen Telefoon Datum Eudokiaplein 35 3037

Nadere informatie

Postadres Bezoekadres Besluit Overwegingen

Postadres Bezoekadres Besluit Overwegingen Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Tav: dhr. J. Schaminee Bevelandseweg 1 1703 AZ Heerhugowaard Postadres Postbus 200 1790 AE Den Burg Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT Den Burg T 14 0222 F 0222

Nadere informatie