GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 SEPTEMBER 2014 TE UUR.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 SEPTEMBER 2014 TE UUR."

Transcriptie

1 GEMEENTERAADSZITTING VAN 23 SEPTEMBER 2014 TE UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers, Ingeborg De Meulemeester, Raf Van Roeyen, Filip Kegels en Dirk Van Esbroeck, schepenen; Ludo De Block, Roger Heirwegh, Luc Maes, Werner Maes, Guy Tindemans, Ernest Smet, André Buyl, Jan Weyers, Marleen Goeminne, Kristien Hulstaert, Veerle Vincke, Ann Cools, Elise Balliauw, Dominique Tielens, Filip Hendrickx, Jurgen De Kerf, Lien Van Dooren, Marina Apers, Hilde Maes, Jan Van De Perre, Charlotte Van Strydonck, Geert Noppe en Herman Uyttersprot, raadsleden. Jan Noppe, gemeentesecretaris. De raadsleden Jozef Schelfhout, Luk Smet en Issam Benali waren afwezig en werden verontschuldigd. Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Openbare zitting. D Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting 29 juli BM D 13 D 01 D 64 WZ 02. Kerkfabrieken: a) Sint-Laurentius Verrebroek: investering voor plaatsen galmplaten; b) Sint-Jacobus de Meerdere Haasdonk: investering vloer hoogkoor. 03. Financiën: aktename budget 2014 en meerjarenplan 2014/ Vrijwillige fusie politiezone Beveren en politiezone Sint-Gillis- Waas/Stekene. 05. Goedkeuring jaarverslag en jaarrekening 2013 PEVA-vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren. 06. Goedkeuring jaarrekening 2013 en vrijwillige ontbinding vzw Gemeentelijke Sportcentra Beveren. 07. Goedkeuring jaarrekening 2013 en vrijwillige ontbinding vzw Gemeentelijke Jeugdcentra Beveren. D 23 D Goedkeuring aanpassing reglement zorgpremie volwassenen. 09. Vaststelling lastvoorwaarden voor aanstelling deskundige voor bijsturen, verder uitwerken en opvolgen van Masterplan Grote Heide te Beveren.

2 D Vaststelling lastvoorwaarden uitvoeren infrastructuurwerken Molenbeekpark te Melsele: wandelpaden, bruggen en poel. 11. Aanpassing van de raming voor binnenrestauratie van het kasteel Hof ter Welle. 12. Aanpassing van de raming met betrekking tot ontwerp en realisatie systeembouw voor de kleuterschool te Kallo. 13. Vaststelling lastvoorwaarden bouwen van een kleuterschool te Haasdonk. 14. Vaststelling lastvoorwaarden voor vaste inrichting havenpost brandweer. 15. Goedkeuring wijziging overeenkomst en eindafrekening voor afbraak woningen Nieuwe Baan te Vrasene en Melseledijk te Melsele. 16. Vaststelling lastvoorwaarden voor aankoop nieuw dienstvoertuig voor de burgemeester. 17. Vaststelling lastvoorwaarden aankoop reinigingsapparaat en droogkast voor ademluchttoestellen brandweer. 18. Vaststelling lastvoorwaarden nazicht aantal machines van de 2 e graad van het Gemeentelijk Technisch Instituut. 19. Vaststelling lastvoorwaarden leveren van kantoorbenodigdheden gedurende 2015/2016 voor gemeente en OCMW. 20. Vaststelling lastvoorwaarden leveren en plaatsen speeltuigen en valbodems voor de kleuterspeelplaats gemeentelijke basisschool De Toren te Melsele en gemeentelijke basisschool Bosdamlaanschool Beveren. 21. Vaststelling lastvoorwaarden leveren van onderhoudsproducten en materialen gedurende 2015/ Goedkeuring ontwerp uitbreiding waterleidingnet in verkaveling/woonerf Haasdonkbaan te Beveren. 23. Goedkeuring gewijzigde uitvoering voor aanpassing waterleidingsnet ten gevolge van heraanleg van de uitkom van de Elzestraat op het Zillebeek te Beveren. 24. Goedkeuring ontwerp uitbreiding waterleidingnet in verkaveling Snoeckstraat te Melsele. 25. Goedkeuring ontwerp uitbreiding waterleidingnet in verkaveling Sportlaan te Vrasene.

3 D 31 D 32 D Goedkeuring ontwerp van De Watergroep voor aanpassingswerken aan en ontdubbelen van waterleidingsnet in Rijkstraat en Zwaantje te Verrebroek n.a.v. de wegen- en rioleringswerken. 27. Principiële vaststelling van de straatnaam: a) Geuzenlaan en Willem Van Oranjelaan te Melsele; b) Vogelkerslaan te Melsele; c) Haagmolenstraat te Melsele. 28. Goedkeuring ontwerp huurcontract met KSK Kieldrecht. 29. Goedkeuring gebruiksovereenkomst met de VLM in het kader van het Scheldelandschapspark te Kieldrecht. D Verkoop lot 17 in uitbreiding KMO-zone Doornpark te Beveren. 31. Verkoop woning met grond, Beekmolenstraat 2 te Melsele. 32. Verkoop perceel grond tussen Kasteeldreef en Bankwegelhof te Beveren. 33. Verkoop perceel grond Hoge Eiken te Beveren. 34. Verkoop 16 percelen bouwgrond in de verkaveling Steenland Kallo. 35. Aankoop van gronden in de Schaarbeekstraat te Melsele. D 22 D 11 POL D Academie voor schone kunsten: oprichting filiaal in Haasdonk. 37. Gemeentepersoneel: wijziging personeelsformatie. 38. Personeel lokale politie Beveren: openverklaring van 2 betrekkingen van inspecteur van politie interventie/onthaal/planton. 39. Ten verzoeke van de Open Vld-fractie: Kan onze gemeente extra zuinig omspringen met elektriciteit in perioden van schaarste deze winter? Kan onze gemeente de inwoners van onze gemeente die het risico lopen om één of meerdere keren afgeschakeld te worden extra voorlichten en sommigen zelfs bijstaan? 40. Vervanging van de voorzitter van de 6 e commissie. Geheime zitting: POL 41. Personeel lokale politie Beveren: a) aanstelling leden selectiecommissie voor midden- en basiskader voor de aanwerving van 2 inspecteurs van politie interventie/onthaal/planton ;

4 b) benoeming 2 inspecteurs van politie interventie/onthaal/ planton. Openbare zitting: 01. Voorzitter De Wael verklaart de openbare zitting voor geopend. Voorzitter De Wael deelt mee dat in deze zitting zal voorgesteld worden om punt 7 van deze agenda af te voeren. Een amendement aangaande punt 8 met betrekking tot de zorgpremies werd op de plaats van de raadsleden gelegd. Vervolgens geeft de voorzitter het woord aan secretaris Noppe. De secretaris leest het verslag van de gemeenteraadszitting van dinsdag 29 juli 2014 voor. Door alle raadsleden wordt goedkeuring gehecht aan het voorgelegd verslag van de gemeenteraadszitting van dinsdag 29 juli Vervolgens start de voorzitter de zitting met het vragenkwartiertje. - Raadslid Buyl, Vlaams Belang-fractie, heeft enkele vragen. * Een eerste vraag betreft het maaien van de bermen door onderaannemers. Vorig week zijn op verschillende plaatsen in Beveren de bermen van de landelijke wegen gemaaid met een tractor met achteraan een klepelmaaier en opvangwagen voor het afgemaaide gras. Dit is echter zeer onzorgvuldig gebeurd. Bij het uitvoeren van deze werken werden er op verschillende plaatsen verkeersborden en signalisatiepaaltjes beschadigd of gewoon volledig platgereden. Kan er onderzocht worden welke aannemer hiervoor verantwoordelijk was, zodat de eventuele schade kan verhaald worden?

5 In de Polderstraat heeft de chauffeur zich willen keren en is achteruit gereden, daardoor zijn er enkele meters maïs plat gereden. Schepen Kegels kan dit bevestigen. Er zijn vorige week een aantal klachten binnengekomen over het maaien van de bermen. De desbetreffende aannemers zijn er op aangesproken geweest. Op de plaatsen waar er weet van is, werd er al ingegrepen. * Een tweede vraag betreft de inzamelcontainers voor kledij. Enkele maanden geleden werd daar een reglement over gestemd. Recent is in de Pastoor Steenssensstraat, ter hoogte van de Gamma, deze container volledig leeggehaald. De kledij werd overal rond verspreid. Kan aan de firma gevraagd worden om dit eventueel op te ruimen? Dit geeft alleen maar aanleiding tot meer sluikstorten. Schepen Kegels antwoordt dat het reglement pas ingaat op 1 januari Momenteel zijn de firma s nog altijd zelf verantwoordelijk voor hun containers. De schepen heeft over deze container geen klacht binnengekregen. Hij zal contact opnemen met onze milieudienst en navragen wat daar precies gebeurd is. * Volgende vraag betreft de betonblokken op de hoek Doornpark- Boerenstraat. Op de hoek van het Doornpark en de Boerenstraat staan er betonblokken om te beletten dat men te ver de bocht zou afsnijden. Er zijn een paar betonblokken volledig weggereden. Andere betonblokken hebben hun kleur verloren en zijn niet goed meer zichtbaar. Kunnen deze betonblokken hersteld en opnieuw wit geschilderd worden?

6 Volgens schepen Van Roeyen worden deze schampblokken niet alleen daar weggereden. De dienst heeft een ganse lijst van waar er regelmatig herstellingen moeten uitgevoerd worden. Hij zal contact opnemen met de dienst en de vraag stellen om de blokken opnieuw te schilderen. Dit hangt wel van de weersomstandigheden af. * Een laatste vraag betreft de slagboom in Doel. Afgelopen zondag, op de dag van de landbouw, is het raadslid zelf naar Doel gereden. In Doel werd hij aangesproken door enkele inwoners die vertelden dat de slagboom aan de Engelsesteenweg perfect werkt. Aan de achterkant van Doel, in de Scheldemolenstraat, staat de slagboom echter praktisch altijd open. Deze slagbomen hebben veel geld gekost. Het heeft ook lang geduurd voor dit alles goed in werking was. Een slagboom die altijd open staat, dan is het dweilen met de kraan open. Kan er voor gezorgd worden dat deze slagboom terug dichtgaat? Het is misschien beter dat alleen de veiligheidsdiensten hier een sleutel van hebben en niemand anders. De burgemeester antwoordt dat die slagboom in het voorjaar (en misschien wordt de vraag ook gesteld in het najaar) is open blijven staan op vraag van de landbouwers, want anders moeten zij volledig rondrijden. Na het voorjaar is deze slagboom terug op slot gedaan, maar telkens wordt het slot met een tang open geknipt. De sloten worden zo dikwijls afgeknipt dat de politie de aankoop niet kan bijhouden. In het verleden werden er met een bepaalde persoon een aantal afspraken gemaakt, maar die worden ook niet volledig nagekomen.

7 Het is echt een probleem van vandalisme. Bepaalde mensen hebben liever dat deze slagboom blijft open staan zodat zij zich sneller kunnen verplaatsen. Raadslid Buyl vraagt of deze slagboom niet kan vervangen worden door paaltjes die gewoon in het wegdek staan en te verwijderen zijn met een bepaalde sleutel. Deze sleutel mag alleen in het bezit zijn van de politie, de brandweer en de Kerncentrale. De burgemeester zegt dat dit mogelijk een andere oplossing is. Hij weet niet of dit vandalismebestendig is. Hij wil dit zeker bekijken.. * Raadslid Noppe, Groen-sp.a-fractie, vraagt naar de evaluatie door het college van burgemeester en schepenen van de Beverse Feesten. Wat zijn de positieve aspecten? Welke punten moeten bijgestuurd worden? Zijn er gegevens over de opkomst en de appreciatie door de burgers? Zijn de organisatoren tevreden? Waren er voldoende inkomsten om de kosten dekken? Komt er eventueel een commissie? Schepen Van Roeyen antwoordt dat de twee organiserende verenigingen en de meewerkende diensten een positieve evaluatie hebben gegeven. Er was een zeer goed verloop en er waren geen veiligheidsproblemen. Hierover volgt er zeker een gemeenteraadscommissie. * Raadslid Noppe, Groen-sp.a-fractie, stelt een gelijkaardige vraag over Waasland-Beveren. De fractie had ook graag daarover een commissie samengeroepen. De burgemeester antwoordt dat een uitnodiging voor deze gemeenteraadscommissie binnenkort wordt verzonden.

8 * Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, heeft twee vragen. Begin juni zaten de fracties en de medewerkers van het ontwerpbureau samen voor bespreking van de plannen van het nieuw administratief centrum. Het ontwerpbureau zou nagaan hoe het zat met de breedte van de N70 en of de grootte van het administratief centrum de trambedding niet hindert. Er waren ook vragen over het parkeren vlak voor de ingang van het gebouw. Zijn er ondertussen al verdere stappen gezet in dit dossier? Zal men dit overleg ook nog verder opvolgen? De burgemeester antwoordt dat het bureau bezig is om die plannen bij te sturen. Het bureau gaat bekijken of we het gebouw niet een klein beetje kunnen draaien zodat er meer ruimte kan gecreëerd t.o.v. de N70. Deze vraag werd door onze dienst mobiliteit ook nog eens nadrukkelijk gesteld. Het bureau gaat er op een positieve manier op in, net zoals afgesproken was. Raadslid Hulstaert vraagt of de raadsleden hier ook nog verder van op de hoogte worden gebracht. Volgens de burgemeester is het de bedoeling om in oktober een informele commissie te organiseren rond de evolutie van het ganse dossier. * Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, is blij dat Beveren heeft deelgenomen aan de autoloze zondag. Het raadslid is ook blij om in de pers te lezen dat het een jaarlijkse gewoonte zou kunnen worden als afsluiter van de week van de mobiliteit.

9 Ze vraagt of de week van de mobiliteit ook niet zou kunnen worden aangegrepen om eens goed te sensibiliseren in de fietsstraten. Automobilisten weten nog altijd niet dat het daar zone 30 is. In de zone 30 mag men geen fietsers voorbijsteken. Ze vraagt om een aantal ochtenden na elkaar een sensibiliseringsactie te houden. Het is noodzakelijk om automobilisten duidelijk te maken wat het nieuwe regime is. Ze moeten er op gewezen worden dat zij eigenlijk een verkeersovertreding begaan. Op dit ogenblik worden deze overtredingen oogluikend toegestaan. Schepen Van Roeyen antwoordt dat er in de week van de mobiliteit heel actief met de scholen wordt samengewerkt. Onze dienst mobiliteit bekijkt de sensibilisering rond de fietsstraten. Zij proberen dit zeer gericht te doen. Ze zoeken een manier om met de scholen, de ouders en de betrokkenen daarover te communiceren. Raadslid Hulstaert gaat akkoord. Het zou toch ook gewoon kunnen helpen als de politie een aantal ochtenden na elkaar zou aanwezig zijn. Ze kunnen dan aan de automobilisten duidelijk maken dat zij een verkeersovertreding begaan door de fietsers aan een serieuze snelheid te willen voorbijsteken. De schepen antwoordt dat dit een onderdeel is van de communicatie die nu wordt opgenomen met de politiediensten.

10 02. Volgende punten met betrekking tot de kerkfabrieken worden telkens met algemeenheid van stemmen aanvaard. a) De kerkfabriek Sint-Laurentius Verrebroek vraagt de goedkeuring voor het plaatsen van bijkomende galmplaten in de toren van de kerk voor een geraamd bedrag van euro. Door de raad wordt deze aanvraag aanvaard. b) De kerkfabriek Sint-Jacobus-de-Meerdere vraagt de goedkeuring voor de uitvoering van een nieuwe vloer hoogkoor kerk (aankoop nieuwe vloer, nodige materialen voor chape en het aanbrengen van wachtbuizen voor elektriciteit) voor een geraamd bedrag van 7 978,18 euro. De raad gaat akkoord met deze investeringsaanvraag. 03. De voorzitter geeft toelichting bij het punt Financiën aktename budget 2014 en meerjarenplan 2014/2019. Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, weet dat het een aktename is. Zij wenst in de marge van dit punt te vragen naar de financiële consequenties van de sluiting van de verschillende kerncentrales. Doel 3 is dicht sinds maart 2014 en Doel 4 sinds augustus Doel 3 start misschien niet meer op. Doel 1 is misschien dicht vanaf februari 2015 en Doel 2 misschien vanaf december Het is een heel verhaal met verschillende financiële implicaties. We zijn er van overtuigd dat de gemeente, als goede huisvader, een goed plan heeft om deze verschillende scenario s op te vangen. De fractie vraagt of er aan de commissie die gepland is op 1 oktober betreffende de situatie van Doel 3 (één luik) ook een financieel luik kan gekoppeld worden zonder de mensen van Electrabel. Ze vraagt om de mensen van de raad te informeren over die verschillende implicaties van de verschillende sluitingsscenario s.

11 Zijn daar ook bepaalde projecten aan gekoppeld die met een worst-case scenario op de helling komen te staan? De burgemeester antwoordt dat de commissie op 1 december gepland is en niet op 1 oktober. Hij denkt dat die commissie gestoffeerd genoeg zal zijn en het een probleem zal zijn om dit daar nog bij te nemen. De burgemeester kan hier wel kort op antwoorden. Officieel weten wij niets. Doel 1 en Doel 2 worden normaal in 2015 gesloten. Dit wordt nu weer in vraag gesteld. We hebben deze sluiting in de BBC mee ingecalculeerd. Die inkomsten zullen gedeeltelijk verdwijnen. De inkomsten uit de belasting op drijfkracht zullen verdwijnen en deze van de onroerende voorheffing zullen nog niet direct verdwijnen, maar wel op termijn. Men zal pas in het voorjaar van 2015 terug beslissen of Doel 3 open zal gaan of niet. We gaan er van uit dat Doel 4 op het einde van dit jaar terug open zal gaan. De burgemeester heeft geen enkele informatie gekregen dat dit niet zo zal zijn. De gederfde inkomsten bedroegen in 2013 één miljoen euro voor de drijfkrachtbelasting. De gederfde inkomsten voor Doel 3 en Doel 4 worden in 2014 geraamd op 2 miljoen euro. De gemeente Beveren heeft een reservefonds opgericht waar 18 miljoen euro inzit. De één miljoen euro van 2013 is uit dit Reservefonds genomen. De 2 miljoen euro van 2014 zullen opnieuw uit dit reservefonds genomen worden.

12 Indien zou blijken dat in dit voorjaar structureel wordt beslist dat Doel 3 definitief dicht blijft, dan zal er serieus moeten bijgestuurd worden. We moeten afwachten wat er zal gebeuren. Indien Doel 3 dicht blijft en Doel 1 en 2 gaan terug open, dan is er natuurlijk de vraag wanneer deze terug open gaan. Er is voorlopig nog geen duidelijkheid. De burgemeester weet niet wat de nieuwe aantredende regering zal beslissen. Raadslid Hulstaert begrijpt niet dat een gemeente als Beveren gewoon afwacht met het voorzien van een wat-als plan tot men een fiat geeft voor de heropening van Doel 3. Er moet toch over een noodscenario nagedacht zijn! Wat als het reservefonds niet voldoende is voor de bouw van het administratief centrum? Als de twee miljoen euro weg is, dan kan ze ook niet meer voorzien worden voor het project administratief centrum. We willen een overzicht krijgen van al die verschillende implicaties. De burgemeester antwoordt dat er over nagedacht is. Het reservefonds zal niet gebruikt worden voor het administratief centrum. Er zijn een aantal verkopen in het verleden gedaan die in een fonds zitten, maar momenteel worden deze gebruikt voor de lopende uitgaven of om leningen die moeten aangegaan worden uit te stellen. Het is zeker niet de bedoeling om het reservefonds te gebruiken voor de bouw van het administratief centrum. Het is wel de bedoeling om met de verkopen uit het verleden en deze van de toekomst het administratief centrum te financieren. Het is niet de bedoeling dat er extra belastingen zullen komen naar de burgers toe. We denken aan een aantal pistes. Geef ons een beetje tijd tot wij meer zekerheid hebben over wat er gaat gebeuren.

13 Paniekvoetbal heeft nu geen enkele zin. De sluiting van Doel 1 en Doel 2 is ingecalculeerd in de meerjarenplanning die vorig jaar gepresenteerd werd aan de gemeenteraad. Doel 3 is niet meegenomen en Doel 4 konden we totaal niet meenemen omdat het stilleggen totaal niet te voorzien was. In Doel 3 zijn een aantal proeven gedaan die nu bestudeerd worden. De onderzoeksfase is afgerond. Er worden internationale experts bijgehaald om die resultaten op een goede manier te taxeren en een beslissing te nemen die ruim gedragen wordt. Dit zal pas in het voorjaar van 2015 gebeuren. De 2 pistes zijn open. Er is niemand die zegt dat Doel 3 definitief dicht blijft, maar ook niemand die zegt dat Doel 3 terug zal opengaan. Er moet ook op zeer lange termijn gedacht worden. Op een gegeven moment zullen de kerncentrales allemaal gesloten worden. Deze legislatuur loopt tot eind De volgende legislatuur is tot en met Normaal gezien, als de uitstap niet in zijn totaliteit verlengd wordt, dan wordt de legislatuur na 2024 geconfronteerd met de sluiting van alle kerncentrales. Die legislatuur moet het stellen zonder de inkomsten van de kerncentrales. Bij schrijven van de Gouverneur d.d werd het budget 2014 en de meerjarenplanning 2014/2019 goedgekeurd mits een aantal opmerkingen/aanbevelingen: 1. Er werd een discrepantie vastgesteld tussen de digitale rapportering en de papieren bundel. 2. Er werd een verschil tussen digitale en papieren versie vastgesteld op nieuwe van schema TM2-interesten. 3. In de toekomst is het aan te bevelen om de raming van de werkgeversbijdrage apart te bekijken voor contractuelen en voor vastbenoemden. 4. De hoge geraamde te ontvangen investeringssubsidies in 2019 blijken ontvangsten uit verkopen te zijn.

14 5. Financiële toestand De financiële toestand betreft steeds een vergelijking tussen het meerjarenplan en het budget wat betreft het resultaat op kasbasis en de autofinancieringsmarge (art.20 BVR BBC). Een verwijzing naar schema M2 is onvoldoende, daar dit schema enkel onkosten van de meerjarenplanning bevat. 6. Bij de toelichting van het budget ontbreekt volgend stuk : Per nieuwe investeringsenveloppe die betrekking heeft op een prioritaire beleidsdoelstelling, een raming van de ontvangsten en de uitgaven die gepaard gaan met de normale exploitatie van de activa. Door alle raadsleden wordt akte genomen van het door de heer Gouverneur goedgekeurd budget 2014 en het meerjarenplan 2014/ De voorzitter geeft toelichting bij volgend punt met betrekking tot de vrijwillige fusie van de politiezone Beveren en de politiezone Sint- Gillis-Waas/Stekene. Raadslid Maes, Open Vld-fractie, zal dit punt niet goedkeuren. Hij vindt de fusies van de zones mogelijks een goede zaak voor de realisatie van een betere dienstverlening. Er werd echter wel een onevenwichtig akkoord gemaakt inzake de financiële verdeelsleutels. Beveren heeft altijd veel meer inkomsten gehad dan die andere gemeenten. Dit leidt ook tot meer uitgaven. De tijden zijn nu wel aan het veranderen. Het is de bedoeling van dezelfde hoge kwaliteit van dienstverlening ook in Sint-Gillis-Waas en Stekene te handhaven, maar dit dient gespreid te worden over een paar jaren. De financiering blijft gebaseerd op de huidige budgetten en daar komt de

15 gemeente Beveren eigenlijk niet zo goed uit. Dit kan niet op één of twee jaar opgelost worden, want er is altijd een overgangstermijn. In dit akkoord is eigenlijk niets voorzien. Dit is echt geen daad van behoorlijk bestuur van de meerderheid. De burgemeester heeft in de eerste commissie gezegd dat dit komt door het hoge verschil in dotaties vanuit de Federale Overheid tussen de twee zones. Het raadslid heeft dit uitgerekend en er is nauwelijks verschil. Tijdens de laatste commissie heeft de burgemeester gezegd dat er ook andere scenario s voorgelegd zijn, waar Beveren nog slechter uit kwam. Het raadslid heeft geen enkel cijfer gekregen, dus hij kan daar ook niets over zeggen. Door deze verdeelsleutel blijft ofwel de Beverse inwoner altijd het slachtoffer ofwel zal dit altijd tot discussies lijden met die andere gemeenten om tot een herziening te komen. Het raadslid heeft zich bevraagd bij andere politiezones en heeft er geen enkele gevonden waar geen objectieve criteria gebruikt worden om de lasten te verdelen. Dit is gebaseerd op de zogenaamde KUL-norm die wel een stukje verouderd is, maar wel bepaalde evenwichten heeft. Dit is soms voor een stuk gebaseerd op het belastbaar kadastraal inkomen van de inwoners. Dit is een goede parameter, want dan weegt één bedrijvigheid in één gemeente sterker door. Dit akkoord dat is uitgegaan van de huidige budgetten, is geen goed akkoord en zijn fractie zal dit niet goedkeuren. De burgemeester antwoordt raadslid Maes dat zij in de commissie hierover uitvoerig gediscussieerd hebben. De burgemeester vindt dat het raadslid een deel van de woorden van de korpschef verdraait.

16 De problematiek in Beveren is helemaal anders dan die in Sint-Gillis-Waas en in Stekene. In Beveren zijn er veel meer evenementen en een voetbalclub in 1 e klasse. De inzet van politiemensen in Beveren zal altijd veel groter zijn dan in Sint- Gillis-Waas en in Stekene. Beveren heeft in het verleden altijd veel meer uitgegeven aan politiezorg. Op basis van die cijfers is er nu een verdeelsleutel bepaald. Die beide cijfers worden jaarlijks geïndexeerd met 3%. Er is niets billijker dan dit systeem. Het is zeker geen goede manier van onderhandelen om naar een vergadering te gaan met het voorstel dat de fusie wel doorgaat, maar dat de ene partij meer moet gan betalen dan de andere. Men kan dan evengoed zeggen dat de fusie niet doorgaat. We hebben goed onderhandeld. We geven nu even veel uit dan in het verleden. We hebben ook de zekerheid dat we niet meer moeten uitgeven, want het bedrag wordt gewoon geïndexeerd met 3%. Met dat budget zal de zone moeten werken. Raadslid Maes antwoordt dat er geen sprake is van een indexering. Het gaat gewoon om een vaste verhoging van 3%. Volgens de commissarissen hebben Stekene en Sint-Gillis-Waas momenteel een mindere dienstverlening dan Beveren. Het is de optie van de commissaris om dezelfde kwaliteit van dienstverlening over het ganse nieuw gebied te verspreiden. De mensen uit de andere gemeenten gaan een betere kwaliteit krijgen maar er niet voor moeten betalen.. Zij zullen dus altijd profiteren van de fusie. Rond het financiële is er geen redelijk akkoord.

17 Er had een overgangstermijn moeten voorzien worden met daarna een aanpassing van de verdeelsleutel. Die aanpassing is niet voorzien. De Beverse inwoners gaan, via hun belastingen, ongeveer het dubbele betalen dan Stekene en Sint-Gillis-Waas per inwoner. De burgemeester vindt het triestig dat het raadslid zich probeert te verschuilen achter de korpschef. De korpschef is hier niet aanwezig en kan zich dus ook zelf niet verantwoorden. Het raadslid beweert dat de korpschef heeft gezegd dat de politiezorg in Stekene en Sint-Gillis-Waas ondermaats is. De politiezorg is zeker niet ondermaats. Indien er onevenwichten zouden zijn, dan worden die gelijkgesteld. Zonder fusie zouden wij als Beveren nog hetzelfde uitgeven als nu. De zone zal nu huurgeld betalen voor de gebouwen waar de wijkagenten in gevestigd zijn en voor het nieuwe gebouw dat zal opgetrokken worden. Je moet dit bedrag eigenlijk aftrekken van de dotatie die wij nu geven. In die dotatie zitten ook de 10 mensen die ingeschakeld worden voor de gevangenis. Het K.I. in Beveren is heel wat hoger dan in de andere gemeenten. Het is wel een goed akkoord. De politiezones Beveren en Sint-Gillis-Waas/Stekene streven naar een gemeenschapsgerichte en kwaliteitsvolle politiezorg tegen een maatschappelijk verantwoorde kostprijs. Binnen deze context wordt gepleit voor een vrijwillige fusie van beide politiezones. Het onderzoeken van de mogelijkheden tot schaalvergroting is een tendens die zich zowel lokaal als bovenlokaal voordoet. Om een vrijwillige fusie juridisch mogelijk te maken, werd de Wet op de Geïntegreerde Politie aangepast, waardoor de gemeente- of poli-

18 tieraden van de betrokken politiezones gezamenlijk een aanvraag tot vrijwillige samensmelting van hun politiezones kunnen indienen bij de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie. Aan beide korpschefs werd de opdracht gegeven de haalbaarheidsstudie uit te voeren met als hoofddoelstelling: meer en beter blauw tegen dezelfde kostprijs. Uit deze haalbaarheidsstudie is gebleken dat: - ondanks het feit dat diverse andere vormen van associaties en samenwerkingsvormen werden onderzocht, enkel bij een reële fusie tussen de politiezones een meerwaarde voor beide politiezones kan gecreëerd worden - enkel bij een reële fusie tussen de politiezones de voordelen van schaalvergroting, en de vooropgestelde doelstellingen (betere politionele dienstverlening door meer en beter blauw zonder meerkost) kunnen gerealiseerd worden. De haalbaarheidsstudie resulteerde in een positief advies inzake de haalbaarheid van een fusie en een ontwerp van protocolakkoord dat door het college van burgemeester en schepenen van Beveren op 08 september 2014 eveneens positief geadviseerd werd en nu ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Het college van burgemeester en schepenen van Beveren verleende op 08 september 2014 positief advies voor het indienen van een aanvraag tot vrijwillige fusie met de politiezone Sint-Gillis-Waas/Stekene, volgens de modaliteiten van het protocolakkoord. Met 31 ja-stemmen (CD&V, N-VA, Vlaams Belang, Groen-sp.a) tegen 1 neen-stem (Open Vld) wordt akkoord gegaan met: een vrijwillige fusie van de politiezones Beveren en Sint-Gillis- Waas/Stekene; aan de Ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie de vraag stellen tot vrijwillige fusie van de politiezones Beveren en Sint- Gillis-Waas/Stekene;

19 aan de Ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie de vraag stellen tot bepaling van het territoriaal ambtsgebied van de nieuwe politiezone; de fusie vorm te geven volgens de afspraken opgenomen in het protocolakkoord; goedkeuring van het ontwerp van het sociaal plan; de vraag te richten aan de Minister van Binnenlandse Zaken om een fusiebonus ter beschikking te stellen om de éénmalige investerings- en opstartkosten te dekken; aan de Minister van Binnenlandse Zaken de vraag stellen inzake de benaming van de nieuwe politiezone, volgens het voorstel opgenomen in het protocol. 05. Conform artikel 18 3 van de statuten van het Privaatrechtelijk Extern Verzelfstandig Agentschap (PEVA) vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren wordt kennis genomen van de agenda van de Algemene Vergadering van de PEVA-vzw van 30 juni Tijdens voormelde Algemene Vergadering van de PEVA-vzw werd goedkeuring gehecht aan de Jaarrekening 2013 en het Jaarverslag Conform artikel 19 1 van de samenwerkingsovereenkomst tussen het gemeentebestuur Beveren en de vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren, zoals goedgekeurd door de Raad van Bestuur van de vzw op 6 mei 2014 en door de Gemeenteraad van Beveren op 27 mei 2014, worden het Jaarverslag 2013 en de Jaarrekening 2013 uiterlijk op 30 september ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraad. Met algemeenheid van stemmen wordt goedkeuring gehecht aan het Jaarverslag 2013 en de Jaarrekening 2013 van de PEVA-vzw Gemeentelijk Cultuurcentrum Beveren zoals goedgekeurd in de Algemene Vergadering van 30 juni Om in overeenstemming te zijn met de bepalingen van het gemeentedecreet, meer bepaald met artikel 245, 246 en 247, moesten de bestaande gemeentelijke vzw s ofwel grondig hervormd worden ofwel moest overgegaan worden tot vrijwillige ontbinding.

20 Betreffende de vzw gemeentelijke sportcentra Beveren waren er onvoldoende elementen aanwezig om aan te tonen dat de taken die deze vzw vervulde, niet door de gemeente in eigen beheer konden uitgevoerd worden. Daarom besliste de vzw gemeentelijke sportcentra Beveren op de Algemene Vergadering van 28 november 2013 over te gaan tot vrijwillige ontbinding. De afsluitende jaarrekening 2013 werd door de Algemene Vergadering van 2 juli 2014 goedgekeurd, terwijl de vereffenaars ontlast werden uit hun functie. Met eenparigheid van stemmen hecht de gemeenteraad goedkeuring aan de vrijwillige ontbinding en aan de jaarrekening 2013 van de vzw gemeentelijke sportcentra Beveren. 07. Alle raadsleden gaat akkoord om volgend punt af te voeren van de agenda van deze raadszitting: Goedkeuring jaarrekening 2013 en vrijwillige ontbinding vzw Gemeentelijke Jeugdcentra Beveren. 08. De voorzitter deelt aan de raadsleden mee dat een amendement bij dit punt op hun plaats werd gelegd met betrekking tot de wijziging van de aanpassing van het reglement zorgpremie volwassenen. Vooreerst wordt met algemeenheid van stemmen goedkeuring gehecht aan het voorgelegd amendement met betrekking tot de aanpassing van het reglement zorgpremie volwassenen. Volgens goedgekeurd amendement worden volgende artikelen gewijzigd: * artikel 1 Rechthebbenden de bepaling rond de datum van het attest BEL-profielschaal te schrappen; * artikel 3 - dit houdt bijgevolg ook de schrapping in van het zinsdeel met nieuw attest in de eerste zin van artikel 3. Met algemeenheid van stemmen gaat de gemeenteraad akkoord met voorgestelde wijzigingen en de gecoördineerde versie, inclusief goedgekeurd amendement van het reglement zorgpremie volwassenen: de personen vanaf de werkelijke leeftijd van 21 jaar die op 1 januari van het dienstjaar ingeschreven zijn in het bevolkings-of vreemdelingenregister van de gemeente Beveren of in het wachtregister en tevens woon-

21 achtig zijn in de gemeente Beveren; op dezelfde datum beschikken over een attest van de FOD Sociale Zekerheid, directie-generaal voor Personen met een handicap waaruit blijkt dat zij een erkenning hebben van minstens 12 en maximaal 14 punten op de medische schaal voor integratietegemoetkoming; of een attest van de FOD, directie-generaal voor Personen met een handicap kunnen voorleggen waaruit blijkt dat zij een erkenning hebben vanaf 15 punten op de medische schaal voor integratietegemoetkoming, maar die omwille van bepaalde redenen uitgesloten zijn van de Vlaamse Zorgverzekering (bv. mensen in een instelling); of een attest kunnen voorleggen van de BEL-profielschaal gescoord door een indicatiesteller van een zorgkas in het kader van een aanvraag van de Vlaamse Zorgverzekering met een score van minimaal 30 en maximaal 34 punten. Een eerste aanvraag of heraanvraag tot het bekomen van de zorgpremievolwassenen moet bij het gemeentebestuur ingediend worden vóór 1 juli van het dienstjaar op een daartoe bestemd aanvraagformulier. Wie laattijdig de zorgpremie-volwassenen aanvraagt, ontvangt de zorgpremie-volwassenen enkel voor de nog resterende maanden van het dienstjaar aan 68 euro/ maand, te starten van de maand volgend op de aanvraag. De datum van indienen van de aanvraag geldt als referentie. 09. Voorzitter De Wael geeft toelichting bij het punt vaststelling lastvoorwaarden voor aanstelling deskundige voor bijsturen verder uitwerken en opvolgen van Masterplan Grote Heide te Beveren. Raadslid De Block, Groen-sp.a-fractie, heeft geen probleem met het feit dat er voor dit plan een deskundige aangesteld wordt voor verdere bijsturing en verfijning. Hij hoopt dat de krachtlijnen die in dit plan zitten, kunnen behouden worden. Het valt wel op dat men probeert om creatief om te springen met dit ontwerp. Dit kan misschien wel de verkeerde richting uitgaan. Bij het lezen van de motivatie van de private partner Matexi over het piloot-

22 project wonen, vallen er twee punten op. De promotor wil sterk het traditioneel bouwen behouden (eigen tuintje en eigen garage) en het moet ook verkoopbaar zijn. We moeten echter in een innoverend project de mensen in een andere richting durven duwen. Het raadslid pleit dat Beveren probeert om de krachtlijnen te behouden. Schepen Vlegels antwoordt dat het een zeer kort en intensief planningsproces geweest is om het Masterplan in orde te krijgen samen met de Vlaamse Bouwmeester. Dit plan is niet technisch uitgewerkt tot op percelen. De grote principes zijn daar vastgelegd. Het is juist om die reden dat wij het proces willen bewaken en de sterke punten die er in zitten willen bewaren. We stellen daarom een deskundige aan en willen het niet overlaten aan de privé. Matexi wou zelf ook de verdere uitwerking doen, maar de gemeente wou de kosten dragen om de regie in eigen handen te behouden. Het project moet anderzijds inderdaad betaalbaar zijn. Dat geeft ook de grootste kans op slagen als de betaalbaarheid blijkt uit de ontwerpen. Matexi is daar zeer gevoelig aan, maar wij ook. Voor het eerste project is er een principieel akkoord met Matexi. Het zal volledig uitgevoerd worden in de geest van het huidige project. Er is een groep aangesteld die de communicatie zal verzorgen om die nieuwe denkwijze over verkavelen over te brengen aan de Beverse bevolking en aan iedereen die daar interesse voor heeft. In het kader van de pilootprojecten Wonen is er een masterplan opgemaakt

23 voor het woonuitbreidingsgebied Middenheide te Beveren. In een korte tijdsspanne van 2 maanden heeft Bovenbouw tijdens het pilootproject meerdere scenario s onderzocht, voor er een eerste aanvaardbaar scenario uit de bus kwam. In functie van de ruimtelijke kwaliteit, de wenselijke dichtheden, de vraag naar bijkomend kwalitatief groen, enz. is het belangrijk dat de gemeente verder regie blijft voeren over dit project. Om dit te bereiken, schrijft het gemeentebestuur best een nieuwe dienstenopdracht uit voor de verdere uitwerking en bijsturing van het masterplan voor de zone Middenheide/Casa de Luz. Deze opdracht moet leiden tot een akkoord tussen de gemeente, provincie en Matexi over de krachtlijnen voor de toekomstige ontwikkeling van het gebied. Op basis hiervan kan vervolgens een samenwerkingsakkoord voor de toekomstige ontwikkeling opgemaakt worden. Algemeen wordt principieel beslist tot aanstelling van een deskundige voor het bijsturen, verder uitwerken en opvolgen van het "Masterplan Grote Heide" te Beveren. De raad gaat akkoord met de vaststelling van de lastvoorwaarden voor de aanstelling van een deskundige voor het bijsturen, verder uitwerken en opvolgen van het Masterplan Grote Heide te Beveren. Goedkeuring wordt gehecht aan de geraamde uitgave ten bedrage van euro, inclusief btw, bedrag voorzien in het investeringsbudget. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking (met criteria) als gunningswijze gekozen. 10. De voorzitter geeft toelichting bij de uitvoering van infrastructuurwerken Molenbeekpark te Melsele: aanleggen wandelpaden, bruggen en poel. Op vraag van buurtwerking De Stekelbeek en positief geadviseerd door gemeente- en milieuraad dienen trage wegen het landschapspark te ontsluiten. Rondom het geboortebos wordt in de toekomst een finse piste en fit-o-meter voorzien. In de beekvallei wordt een kindvriendelijke poel gecreëerd en een verhoogd graspad voorzien. Fiets- en wandelpaden in het noorden en het zuiden van het landschapspark sluiten aan op de trage weg

24 Ponjaardwegel. De Molenbeek dient minstens op 3 plaatsen van een brug voorzien te worden om de buurtbewoners doorheen het park te loodsen. Ook een 2-tal grachten worden gekruist en dienen dus minstens van loopplanken voorzien te worden. Overeenkomstig het voorgelegde ontwerp van de groendienst keuren alle raadsleden de lastvoorwaarden goed voor de uitvoering van infrastructuurwerken aan het Molenbeekpark te Melsele (wandelpaden, bruggen en poel). De uitgave - geraamd op ,74 euro inclusief btw wordt goedgekeurd en de financiering zal gebeuren overeenkomstig het goedgekeurde liquiditeitenbudget. In uitvoering van artikel 26, 1, 1 a van de wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten wordt de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking als gunningswijze gekozen. 11. De voorzitter geeft toelichting bij de aanpassing van de raming voor de binnenrestauratie van het kasteel Hof ter Welle. Raadslid De Block, Groen-sp.a-fractie, deelt mee dat er over dit project ter plaatse een gemeenteraadscommissie geweest is. De schepen heeft toen meegedeeld dat de raming van de oorspronkelijke plannen begroot werd op 3,1 miljoen euro, door de besparingen is de raming vermindert tot 2,8 miljoen euro. Er werd uitvoerig toegelicht waar men op wou besparen. De besparing die men wil realiseren, komt er echter niet door. Door de hoge aanbesteding wordt deze besparing ongedaan gemaakt. De aanbesteding voor de restauratie van een oud gebouw is niet altijd het gemakkelijkste werk. De vooropgestelde besparing wordt teniet gedaan, maar men zou dit via begrotingswijziging recht zetten. Wil dit zeggen dat men op budget cultuur of gebouwen die euro

25 gaat recupereren of gaat men dit bedrag gewoon toevoegen? Schepen Smet antwoordt dat de renovatie van een kasteel geen sinecure is. De buitenrestauratie van dit kasteel werd beëindigd in De binnenrenovatie liet 14 jaar op zich wachten. In 2008 lagen de plannen klaar. Die plannen in 2008 werden toen geraamd op euro. Dit bleef allemaal in de planfase. In 2013 was er zelfs geen budget voorzien. Daarna volgde de meerjarenplanning waar wij in 2015 een bedrag van 1 miljoen euro hadden voorzien en in 2016 werd er 1,8 miljoen euro voorzien. In gemeenteraadszitting van 27 mei 2014 werden de lastvoorwaarden en de gunningswijze goedgekeurd. Er volgde een gemeenteraadscommissie waarin duidelijk werd dat de raming uit 2008 van 2,8 miljoen euro achterhaald was. Aan de architect werd gevraagd om de zaak te herzien op basis van aangepaste plannen. Er werd voor geopteerd om de kelder en de zolder niet te ontwikkelen. De architect kwam tot een nieuwe berekening. Met een nieuwe raming van euro vielen we binnen het budget van euro. Er was een strakke planning en een deadline. Op 9 juni 2014 zijn de offertes geopend en was de laagste bieder ongeveer euro. De laagste bieder was dus 10% boven de raming. Het college van burgemeester en schepenen wenst absoluut verder te gaan met dit dossier. Het moet nu echt gebeuren, want anders kunnen we het voor altijd vergeten. Er was de opdracht om een nieuwe stedenbouwkundige vergunning aan te

26 vragen. Deze zal klaar zijn midden maart. Als we dit punt goedkeuren, dan kan er gegund worden. Er zijn verschillende redenen voor de hoge prijs. Er waren maar drie inschrijvers. Dit is altijd een teken aan de wand. Dit is jammer en wordt betreurd. Er zal een keuze moeten gemaakt worden om hier wel of niet mee verder te gaan. Die keuze moet vandaag positief zijn. Er is het project dat in een ver gevorderd stadium zit en waar bepaalde budgetten voor voorzien zijn, maar iets te weinig. Om die euro te vinden, zullen er keuzes moeten gemaakt worden. Dit wordt het onderwerp van de budgetbespreking in het college. Op het einde van dit jaar zal dat voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Volgens raadslid Maes, Open Vld-fractie was er in 2007 al een princiepsbeslissing om Hof ter Welle in eigen handen te houden en zelf te renoveren. Men sprak toen over een renovatiekost van max. 2 miljoen euro. Nadien is het bedrag snel gestegen. Hier werd een raming gemaakt. Eerst waren er besparingen en daarna blijkt de aanbesteding veel hoger te zijn. Er zijn nog andere dossiers die een beetje in dezelfde zin zijn zoals de renovatie van Hof ter Saksen zijn, waar we ook niet weten waar de geschatte budgetten gaan eindigen. Bij het administratief centrum hebben we ook gezien dat er van de oorspronkelijke plannen opeens een groot stuk afgaat, waardoor er heel wat minder kosten zijn. Dit moet nog aanbesteed worden en we zullen zien waar dit zal eindigen. De Open Vld-fractie zal dit punt niet goedkeuren.

27 Dit is geen goede manier van werken. Ofwel heeft deze architect zijn werk niet goed gedaan en het slecht ingeschat. Hier is iets gebeurd dat echt niet klopt. Het is een beetje de weg van altijd maar verdergaan. Volgens schepen Smet kent alles zijn wetten. Wat bedoelt men met geen eerlijke manier van werken? Alles is wel echt wetmatig gebeurd. De schepen betreurt ook de hogere offertes. We hadden liever gezien dat de offertes binnen de raming zouden gebleven zijn. Moeten we stoppen of gaan we verder met dit dossier? De keuze wordt nu gemaakt om verder te gaan. We zullen de knip op de portemonnee houden. Er zijn nog altijd mogelijkheden na de gunning. Schepen Kegels volgt dit dossier vanuit het departement gebouwen. Ondanks de huidige conjunctuur zitten we bij nieuwbouw met verlaagde prijzen. Bij beschermde gebouwen zijn er maar 4 of 5 grote spelers in gans Vlaanderen die willen concurreren. De architect in dit dossier heeft van bij het begin echt moeite gedaan. Er is in het dossier gesneden om het beheersbaar te houden. De drie aangeboden offertes lagen in dezelfde lijn. Daaruit blijkt dus dat ondanks de huidige conjunctuur qua beschermde gebouwen - zowel voor Hof te Welle als voor Hof te Saksen - niets veranderd is Als de ramingen alle drie in dezelfde lijn liggen, dan kan de schepen niets kwalijk genomen worden. Hij moet het dossier verder laten gaan omdat we geen indicaties hebben dat we goedkoper zouden kunnen werken. Mocht er een indicatie zijn dat er veel goedkoper kon uitgevoerd worden, dan hadden we een punt.

28 Nu niet, want alle offertes zitten in dezelfde lijn. Raadslid De Block, Groen-sp.a-fractie, zegt dat het niet de bedoeling was om het voorliggende punt af te keuren. Hij begrijpt ook dat het college geen andere keuze heeft dan met dit dossier verder te doen. Het kwam voor de fractie nogal raar over dat we eerst op dit dossier euro gingen besparen en na aanbesteding blijkt dat dit bedrag er opnieuw bij is. Hij heeft nog een informatieve vraag. Op de commissie werd gezegd dat in het geraamde bedrag ook de euro inbegrepen was voor het archeologisch onderzoek en ook de euro voor de trap naar buiten vanaf de eerste verdieping. Zitten die nu nog in deze bedragen of gaan die er later nog bijkomen? Raadslid Maes veronderstelt dat het architectenbureau gespecialiseerd is inzake restauratie van geklasseerde gebouwen. De ontwerper moet de marktprijzen toch kennen op het moment dat hij die raming maakt! Als later blijkt dat alle drie de prijzen hoger liggen, dan heeft hij zijn job niet goed gedaan. Schepen Smet zegt dat er voor de euro besparing die de gemeente wenst te realiseren, wel moeten gestart worden met een bedrag van 4 miljoen euro. Als we vandaag het plan dat voorlag lieten schatten, dan kwam dit op 4 miljoen euro. We hebben ingegrepen. De architect heeft het een beetje onderschat. De euro komt er vandaag terug bij, maar we hebben ongeveer euro bespaard tegenover het oorspronkelijk plan. In vorige zitting werd beslist het archeologisch onderzoek eruit te halen.

29 We hebben dit aan de archeologische dienst toegewezen. Het gaat niet alleen over euro, maar over euro. Het zal zeker euro zijn, maar als onroerend erfgoed nog bijkomend onderzoek zou opleggen, dan kan dit uitlopen tot euro. Het archeologisch onderzoek is dus niet in deze prijs inbegrepen. Het wordt apart begroot en zal ook moeten voorzien worden. De trap naar buiten toe zit er wel in. Raadslid Buyl zal, gezien het algemene besparingsplan van de gemeente, namens de Vlaams Belang-fractie, dit punt niet goedkeuren. De gemeenteraad besliste in vergadering van 27 mei 2014 tot een open aanbesteding voor de binnenrestauratie van het kasteel Hof ter Welle. De uitgave werd geraamd op ,50 euro inclusief btw. Op 9 juli 2014 vond de opening van de offertes plaats. Uit het verslag van nazicht, opgemaakt door het architectenbureau, blijkt dat het inschrijvingsbedrag van de laagst regelmatige offerte ,32 euro inclusief btw bedraagt. Dit is meer dan 10% boven de raming. De gemeenteraad gaat met 30 ja-stemmen (CD&V, N-VA, Groen-sp.a) tegen 2 neen-stemmen (Vlaams Belang, Open Vld) akkoord om de raming voor de binnenrestauratie van het kasteel Hof ter Welle aan te passen naar ,32 euro inclusief btw. 12. De gemeenteraad besliste in vergadering van 25 februari 2014 tot een open offerteaanvraag voor de opmaak van een ontwerp én realisatie van een systeembouw voor de kleuterschool te Kallo. De uitgave werd geraamd op euro inclusief btw. Op 4 april 2014 vond de opening van de offertes plaats. Na een grondig nazicht van de offertes, rekening houdend met de gunningscriteria, blijkt dat het inschrijvingsbedrag van de meest voordelige, regelmatige inschrijver euro inclusief btw bedraagt. Dit is meer dan 10% boven de raming. Met algemeenheid van stemmen beslist de gemeenteraad om de raming voor het ontwerp en realisatie van een systeembouw voor de kleuterschool

30 te Kallo aan te passen naar euro inclusief btw. 13. De kleuters van de school te Haasdonk zitten momenteel in de klaslokalen van de lagere school. De kinderen van de lagere school zitten momenteel grotendeels in prefab klaslokalen. Er zijn in de school van Haasdonk zes klascontainers in gebruik waarvan er één door kleuters wordt gebruikt. Er zal een kleuterschool worden gebouwd volgens laag-energieschool. Daarna kunnen de vrijgekomen klaslokalen worden gerenoveerd en in gebruik worden genomen door de lagere school. Tevens kunnen dan al de klascontainers worden verwijderd. Dit dossier werd in 2009 ingediend bij de subsidiërende overheid Agion voor het bekomen van een toelage via de standaardprocedure. Door Agion werd begin juni aan ons bestuur meegedeeld dat ons dossier is opgenomen in de prioriteitenlijst 2014 en voor goedkeuring in aanmerking komt. Door 3D-architecten bvba, Kruisbessenlaan 27 in 9120 Melsele, werd het definitief ontwerp ingediend. De gemeenteraad beslist algemeen tot het bouwen van een kleuterschool te Haasdonk. Met algemeenheid van stemmen worden de lastvoorwaarden vastgesteld voor voormelde opdracht. De uitgave wordt geraamd op ,00 euro inclusief btw en zal gefinancierd worden overeenkomstig het goedgekeurde liquiditeitenbudget. Als gunningswijze wordt de open aanbesteding gekozen. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in de meerjarenplanning Door Agion wordt 70% van het subsidieerbaar gedeelte betoelaagd. Het exacte bedrag zal pas gekend zijn na definitieve goedkeuring van het aanbestedingsdossier door Agion. 14. Door AIKO Architecten & Ingenieurs werd een ontwerp opgemaakt voor de vaste inrichting van de havenpost van de brandweer. Door alle raadsleden wordt beslist tot vaststelling van de lastvoorwaarden voor de vaste inrichting van de havenpost brandweer te Kallo.

31 De uitgave wordt geraamd op ,05 euro inclusief btw. De financiering is voorzien in het investeringsbudget van De open aanbesteding wordt als gunningswijze gekozen. 15. In vergadering van 27 januari 2014 heeft het college van burgemeester en schepenen de afbraak van woningen gelegen Nieuwe Baan te Vrasene en Melseledijk te Melsele toegewezen aan Van Moer Hector en Zonen uit Beveren voor de som van ,41 euro exclusief btw. Op de locatie Nieuwe Baan te Vrasene diende de gevelschoring te worden omkast met hout en zink in lijn met de gevelbekleding. Ook de bestaande schouw van de buur diende aangepast te worden: meerprijs bedraagt euro exclusief btw. De ontwerper, 3D-architecten uit Melsele, geeft gunstig advies voor deze wijziging. Vermits deze verrekening en de vorige al goedgekeurde verrekeningen door het schepencollege en de gemeenteraad meer dan 10% bedragen van het toewijzingsbedrag, dient het dossier in overeenstemming met artikel 43 van het Gemeentedecreet aan de gemeenteraad ter goedkeuring te worden voorgelegd. Met algemeenheid van stemmen hecht de gemeenteraad goedkeuring aan de wijziging aan de overeenkomst voor de afbraak van woningen, Nieuwe Baan te Vrasene en Melseledijk te Melsele, voor de som van euro exclusief btw. Tevens hechten alle raadsleden goedkeuring aan de eindafrekening voor deze opdracht voor de som van ,41 euro exclusief btw en herzieningen. 16. De voorzitter geeft toelichting bij het punt vaststelling lastvoorwaarden voor aankoop dienstvoertuig voor de burgemeester. Raadslid Hulstaert, Groen-sp.a-fractie, heeft twee vragen bij dit punt. Het is niet zo dat zij de burgemeester geen nieuwe wagen gunnen, maar waarom moet het huidige dienstvoertuig (6 jaar oud) in tijden van besparing

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 23 september 2014..

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 23 september 2014.. Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 23 september 2014.. Punt 02: Kerkfabrieken: a) Sint-Laurentius Verrebroek: investering voor plaatsen galmplaten. De kerkfabriek

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 20 december 2018

Notulen van de politieraad van 20 december 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 20 december 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Leo Mares - korpschef

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari

Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de installatievergadering van de nieuwe gemeenteraad d.d. 02 januari 2013.. Punt 01: Mededeling betreffende de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018

Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 14 juni 2018 Aanwezigen: Verontschuldigd: Marc Van de Vijver - burgemeester-voorzitter Christiaan Lippens - burgemeester Luc De Witte, adjunct-korpschef,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG: Jens De Wael, voorzitter

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 december 2016.. Punt 02: OCMW-Beveren goedkeuring. (OCMW) a) Budgetwijziging 2016. De budgetwijziging 2016 OCMW Beveren

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement OPENBARE ZITTING VAN 25 april 2017 Sint-Niklaas Gemeente Beveren UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD WAREN AANWEZIG : J. De Wael, voorzitter Van

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017

Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Lokale Politie Waasland-Noord Notulen van de politieraad van 31 augustus 2017 Aanwezigen: Verontschuldigd: Chris Lippens - burgemeester Stany De Rechter - wrnd. burgemeester-voorzitter Luc De Witte, Leo

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012

College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 College van burgemeester en schepenen van 28 november 2012 001 Milieu. Niet-ingedeelde muziekactiviteit. Reünieparty jeugdhuis Phoenix op 30 november 2012. Toelating. 002 Overheidsopdrachten. Kleine werken

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe.

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe. RAAD VAN 26 FEBRUARI 2014 Aanwezig: Dhr. G. Van Damme, Waarnemend Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. J.M. Hubert, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en Mevr. I. De Maegd,

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015...

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 27 januari 2015... Punt 02: Kerkfabriek Sint-Michiel Kieldrecht: goedkeuring investering nieuwe vloer. (BM). De gemeenteraad

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld:

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: Raad voor maatschappelijk welzijn van 29 januari 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen, Ingeborg

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER u30 OPENBARE ZITTING BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 DECEMBER 2015 8u30 OPENBARE ZITTING 1. KENNISNAME ONTSLAG GEMEENTERAADSLID ELS DE CEUNINCK De raad wordt verzocht kennis te willen nemen van het ontslag van

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. N.

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar.

OPENBARE VERGADERING. De stad Dendermonde is de administratieve werkgever van de aangeworven bemiddelaar. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 31 mei 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december 2015.. Punt 02: Opvolging schepen Deckers: Ontslag van rechtswege van schepen Deckers op 31.12.2015; Opvolging

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019

SECRETARIE. Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 SECRETARIE Overzichtslijst van de gemeenteraadsbeslissingen van 26 februari 2019 1. Vaststelling huishoudelijk reglement gemeenteraad. 2. Aanvulling bestaand retributiereglement voor uitlening mobiele

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester.

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Gemeenteraadszitting van 3 januari 2019 om 20 uur Jens De Wael, voorzitter installatieraad tot en met agendapunt 4. Veerle Vincke, voorzitter installatieraad vanaf agendapunt 5. Marc Van de Vijver, burgemeester;

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00612 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Braemstraat te

Nadere informatie

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in "Schippersbos"

3 Principe tot verkoop 9 loten bouwgrond in Schippersbos ZITTING VAN DE RAAD VAN 25 FEBRUARI 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd.

De raadsleden Jan Van de Perre, Kristien Hulstaert en Kathleen De Schepper waren afwezig en werden verontschuldigd. Raad voor maatschappelijk welzijn van 26 maart 2019 Waren aanwezig: Veerle Vincke, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Filip Kegels, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Raf Van Roeyen,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR.

GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM UUR. GEMEENTERAADSZITTING VAN 29 DECEMBER 2015 OM 20.00 UUR. Waren aanwezig: Jens De Wael, voorzitter gemeenteraad; Marc Van de Vijver, burgemeester; Johan Smet, Katrien Claus, Boudewijn Vlegels, Peter Deckers,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte,

Zitting van Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Zitting van 17.10.2018 aanwezig: Celine D'huyvetter, Gemeenteraadslid Koenraad Degroote, Burgemeester Bart De Keukeleire, Philip Vanhaesebrouck, Rita Delmotte, Ivès Lambrecht, Schepenen Antoon Vandemaele,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD dd. 12 AUGUSTUS 2004 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING 1. Gemeentebelasting. Onwaarden...2

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne Gemeentebestuur Herne Centrum 17 1540 Herne NIS 23032 Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING 2 2015 Gemeente Herne Gemeenteraad 30/12/2015 Budgetwijziging 2015/2 A. VERKLARENDE NOTA 1 Motivering van

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

25 oktober Openbare zitting

25 oktober Openbare zitting dd. 25 oktober 2012 Politieraad blz. : 1 POLITIEZONE BERLAAR-NIJLEN POLITIERAAD 25 oktober 2012 Aanwezig: Verbeeck Paul, Burgemeester van Nijlen-voorzitter Horemans Walter, Burgemeester te Berlaar Van

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 24 F E BRUARI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Audomarus.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

OCMW-raad van 29 januari 2015

OCMW-raad van 29 januari 2015 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 28 NOVEMBER Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 28 NOVEMBER Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 28 NOVEMBER 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Abbeel Marleen, Bollaert Carine,

Nadere informatie

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur.

Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r Katrien Blommaert, algemeen directeur. Z I T T I N G V A N 2 7 d e c e m b e r 2 0 1 8. AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert, schepenen; Guy Glorieux, schepen - voorzitter

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) PROJECT WZC DE LINDE - GROND SCHOOL

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018 Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 18 september 2018 Punt 02: Voorlopige vaststelling RUP Ropstraat in Haasdonk. (D 32) Voor het binnengebied in Haasdonk,

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS

BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS BUDGET 2015 GEMEENTE MERKSPLAS INHOUDSTAFEL 1. INLEIDING... 3 2. MISSIE... 5 3. BELEIDSNOTA... 6 3.1. DOELSTELLINGENNOTA... 6 3.2. DOELSTELLINGENBUDGET... 16 3.3. FINANCIËLE TOESTAND... 17 3.4. LIJST OVERHEIDSOPDRACHTEN...

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING

OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING 79 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 10 JULI 2018 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. aanvullend punt - hoogdringend 1. Verslag vorige zitting

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten

Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten Besluit van de Vlaamse Regering tot regeling van de cofinanciering van onderzoek en ontwikkeling in het kader van overheidsopdrachten DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 21 december 2001 houdende

Nadere informatie

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed.

Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. Besluitenlijst gemeenteraad 4 september 2017 01. Goedkeuring verslag vorige vergadering Keurt eenparig het verslag van de raadszitting van 10 juli 2017 goed. 02. Kennisname verslagen intercommunales Neemt

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 18 december 2014 Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie