samenwerkjngsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevalsen en rampen zuidholland-west.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "samenwerkjngsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevalsen en rampen zuidholland-west."

Transcriptie

1 ^ ^/c?o7lt &y f\z2+xt/'gi samenwerkjngsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevalsen en rampen zuidholland-west. Tussen de gemeente Den Haacj, de Gemeenschappeiijke Gezondheidsdienst Westholland en de GemeenschappeHjke Gezondheidsdienst Delft/Westland/Oostland voor: de taken van de GGD'n met betrekking tot de voorbereiding, de opbouw en de instandhouding van de organisatie van de geneeskundige hulpverlening alsmede de coordinate van de noodzakelijke aktiviteiten; de uitvoering van de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen; de werkzaamheden van de coordinator ongevallen en rampenbestrijding (verder de coordinator GHR). Ondergetekenden, De gemeente Den Haag, verlegenwoordigd door Directeur sector GGD van de Dienst Welzijn, bij besluit van de Burgemeester en Wethouders dd 6 juli 1993; De GemeenschappeHjke Gezondheidsdienst Delft; Westland/Oostland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Voorzitter en De Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst West-Holland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de Voorzitter, Verklaren tot het tijdstip van instellen van een gemeenschappelijke regeling ex artikel 5 Wet Geneeskundige Hulpverlening bij Rampen (WGHR) tot een nadere voorziening noopt, een overeenkomst te zij-n aangegaan met betrekking tot: A. De voorbereiding van de organisatie en coordinatie alsmede de uitvoering van de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, conform WGHR (bijlage 1). B. De werkzaamheden van de coordinator GHR zoals aangegeven in de beschrijving zoals deze met betrekking tot de toekenning van het rijksnormbedrag voor deze functie wordt gehanteerd (bijlage 2). C. De samenwerking van de onder A en B genoemde werkterreinen tot het tijdstip dat de gemeenschappelijke regeling ex art 5, lid 1 WGHR van kracht is of deze overeenkons" kiachlens artikel 13 wordt gewijzigd of ontbonden.

2 Een en ander onder de volgende voorwaarden en bepalingen: 2 1. De Gemeente Den Haag, de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Delft/Westland/Oostland en de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst West-Holland zijn elk verantwoordelijk voor de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen in hun verzorgingsgebied. 2. Elke directeur GGD is, voor het eigen verzorgingsgebied, belast met de leiding over de geneeskundige hulpverlening. In de leiding over de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen in het kader van de regionale rampenbestrijding voorziet bij toerbeurt een van de directeuren als geconsigneerd directeur. De directeur GGD functioneert als mandataris van de andere directeuren in hun verzorgingsgebied en geeft functioneel leiding aan de hulpverlening. 3. Voor die gevallen waarin in meer dan een verzorgingsgebied behoefte aan geneeskundig hulpverleningspotentieel ont(be)staat, stellen de directeuren GGD, een specifiek plan op. 4. De directeuren GGD stellen, voor hun gezamenlijke verzorgingsgebied en met door het Rijk reeds beschikbare voorzieningen en financieringsmiddelen, gezamenlijke regelingen op met betrekking tot: de paraatheid van de functionarissen van de GGD'n, belast met de leiding en de coördinatie van de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen; de inzetbaarheid van het daarvoor op basis van de WGHR of anderzins beschikbare potentieel. 5. De coördinator GHR, in dienst van de gemeente Den Haag vervult, de in art 2 genoemde bijlage, dezelfde functie ten behoeve van de GGD Delft/Westland/Oostland en de GGD West-Holland. De rechtspositie van de gemeente Den Haag is op de coördinator GHR van toepassing en wordt door de directeur GGD Den Haag toegepast. 7. Voor de tijd dat de coördinator GHR werkzaam is voor de GGD Delft/Westland/Oostland of de OJGD West-Holland ontvangt hij instructies van de respectievelijke besturen en van de desbetreffende directeur GGD.

3 Ingeval van een ongeval of calamiteit staat de coördinator GHR in de functie van HSGA (Hoofd sectie geneeskundige aangelegenheden) ter beschikking van de directeur GGD in wiens verzorgingsgebied het incident plaatsvindt. 8. De Gemeente Den Haag vraagt mede namens de GGD Delft/Westland/Oostland en de GGD West-Holland de bijdragen van het Rijk, zoals deze krachtens de WGHR beschikbaar komen, aan. 9. De directeuren GGD stellen over enig dienstjaar, op basis van de WGHR en het in sub. 10 genoemde aktiviteiten- cq werkplan, een begroting op van inkomsten en uitgaven, betrekking hebbend op de taken van de in het verzorgingsgebied van de samenwerkende GGD'n op het gebied van de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen en de taken van de coördinator GHR. In de begroting worden alle inkomsten en uitgaven verwerkt. 10. De gezamenlijke directeuren GGD stellen jaarlijks vast: een aktiviteiten-c.q. werkplan inzake de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen. Als uitgangspunt hierbij gelden de financieringsmogelijkheden van de regeling ter zake; de rekening van inkomsten en uitgaven over enig dienstjaar. Ingeval van een eventueel tekort ontwikkelen zij, ten behoeve van hun respectievelijke besturen, een nader voorstel. Een eventuele (dreigende) overschrijding van de begrote middelen wordt door de GGD Den Haag zo tijdig mogelijk gesignaleerd. 11. De uitvoering van uit deze overeenkomst voortvloeiende aangelegenheden wordt nader bepaald tussen de directeuren van de drie GGD'n. 12. Bij (langdurige) afwezigheid van de coördinator GHR voorziet de GGD Den Haag, na overleg met de andere GGD'n en met inachtneming van het gestelde onder artikel 10, in de uitvoering van het in deze overeenkomst gestelde. De overeenkomst blijft onverkort van kracht. 13. Deze overeenkomst kan na onderling overleg worden: gewijzigd met wederzijds goedvinden; aangepast aan de algemene maatregelen van bestuur en overige uit de WGHR voortvloeiende uitvoeringsbepalingen en wordt met terugwerkende kracht tot 1 april 1993 ingevoerd.

4 14. Geschillenregeling. De uit deze overeenkomst voortvloeiende geschillen zullen onder toevoeging van de standpunten van de respectievelijke directeuren GGD ter besluitvorming aan de besturen van de GGD Den Haag, de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Delft/ Westland/Oostland en de Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst West-Holland worden voorgelegd. De gezamenlijke besturen doen daarop een bindende uitspraak. 15. De aanhalingstitel van deze overeenkomst luidt: Samenwerkingsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen Zuidholland-west. Aldus overeengekomen en in viervoud getekend. Te Den Haag f d d 2 - ' -. W ' v ' >««.' -%. i '..- *,- Q i O- O Burgemeester en Wethouders van Den Haag, namens hen, de directeur sector GGD, - ' J mr F.A.F. Toet Het Bestuur GGD West-Holland, voor deze,..._ is, I Drs H.R. Brander Het Bestuur GGD Delft/Westland-Oostiand, mw C. Heuvelman, voorzitter, voor deze, _. dr A.F.I. Bannenberg J

5 raadsvoorstellen rv 421 Dienst Welzijn nr Samenwerkingsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen Zuidholland-West. Den Haag, 7 december Aan de gemeenteraad. Provinciale Staten van Zuid-Holland hebben bij besluit van 15 april 1993 de Kroon geadviseerd binnen de provincie vier regio's aan te wijzen, die een gemeenschappelijke regeling als bedoeld in artikel 5 van de Wet Geneeskundige Hulpverlening bij Rampen (WGHR) dienen aan te gaan. Blijkens dit besluit maakt de gemeente Den Haag deel uit van de WGHR-regio Haaglanden, die wordt gevormd door de gemeenten De Lier, Delft, Den Haag, 's-gravenzande, Leidschendam, Maasland, Monster, Naaldwijk, Nootdorp, Pijnacker, Rijswijk, Schipluiden, Voorburg, Wassenaar, Wateringen en Zoetermeer. Deze indeling sluit aan op de grenzen van de beoogde Politieregio en die van de toekomstige brandweerregio Haagland/Delft. Aangezien het, ter voorbereiding van de instelling van de betreffende gemeenschappelijke regeling, noodzakelijk was dat door de gemeente Den Haag spoedheidshalve een samenwerkingsovereenkomst werd aangegaan met de GGD West- Holland en de GGD Delft/Westland/Oostland, hebben wij, vooruitlopend op een door uw raad dienaangaande te nemen besluit, bij besluit d.d. 6 juli 1993 ingestemd met de concept-samenwerkingsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen Zuidholland-West. Tevens hebben wij besloten de directeur van de sector GGD van de Dienst Welzijn te machtigen deze samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. De ondertekening heeft op 28 september 1993 plaatsgevonden. Het ligt in de bedoeling de vorenbedoelde regeling te zijner tijd om te vormen tot een gemeenschappelijke regeling. De samenwerkingsovereenkomst heeft betrekking op de volgende taken: A de voorbereiding van de organisatie en coördinatie alsmede de uitvoering van de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, conform de WGHR; B. de werkzaamheden van de coördinator ongevallen en rampenbestrijding die in dienst is van de gemeente Den Haag; C. de samenwerking van de onder A. en B. genoemde werkterreinen tot het tijdstip dat de gemeenschappelijke regeling van kracht is dan wel tot deze overeenkomst wordt ontbonden. Tussen de betrokken GGD'en is over de inhoud van de samenwerkingsovereenkomst intensief overleg gevoerd. Met betrekking tot de GGD Delft/Westland/Oostland dient te worden vermeld, dat het gebied Delft/Oostland niet geheel past in de bovenbeschreven WGHR-regio Haaglanden. De financiering geschiedt vooralsnog door het rijk. Naar verwachting zullen de financiële middelen ter zake in 1995 worden overgeheveld naar het gemeentefonds (algemene middelen). Gezien het vorenstaande stellen wij u, overeenkomstig het eenstemmige advies van de commissie voor Maatschappelijke Dienstverlening, Welzijn en Gezondheidszorg, voor het volgende besluit te nemen: De raad van de gemeente Den Haag; Gezien het voorstel van burgemeester en wethouders; Besluit: in te stemmen met de bij dit besluit behorende samenwerkingsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen Zuidholland-West. Aldus besloten in de openbare raadsvergadering van De secretaris, Burgemeester en wethouders van Den Haag, De voorzitter, De secretaris, De burgemeester, W. J. KUIJKEN. A. J. E. HAVERMANS.

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2000 2001 Nr. 289 27 598 Gemeentelijke herindeling van Den Haag en omgeving GEWIJZIGD VOORSTEL VAN WET 29 mei 2001 Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin

Nadere informatie

1. Aanleiding voor de liquidatie. Bijlage (gemeenten HW)

1. Aanleiding voor de liquidatie. Bijlage (gemeenten HW) Bijlage (gemeenten HW) Voorstel opheffing Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zuidhollandse Eilanden en aansluiting bij de GGD van de gemeenschappelijke regeling Regio Zuid-Holland Zuid Onze gemeente

Nadere informatie

Bijlage A bij agendapunt 11: gewijzigde TUO [AB ]

Bijlage A bij agendapunt 11: gewijzigde TUO [AB ] Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht, gelet op: - de Gemeenschappelijke regeling VRU; - de Bijdrageverordening VRU 2015, in het bijzonder artikel 2, vierde lid; overwegende: - dat het in

Nadere informatie

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord

Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Datum: 25-6-13 Onderwerp Toestemming tot wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord Status Besluitvormend Voorstel Het college toestemming te verlenen tot het wijzigen

Nadere informatie

Besluit Gelre-IJssel gemeenten inzake de vierde wijziging van de Samenwerkingsregeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Gelre-IJssel

Besluit Gelre-IJssel gemeenten inzake de vierde wijziging van de Samenwerkingsregeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Gelre-IJssel Besluit Gelre-IJssel gemeenten inzake de vierde wijziging van de Samenwerkingsregeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Gelre-IJssel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Apeldoorn,

Nadere informatie

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 Raadsvoorstel 49 Vergadering 8 mei 2007 Gemeenteraad Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 B&W vergadering : 27 maart 2007 Dienst / afdeling : SE. MOeD Aan de gemeenteraad, Als één van de uitwerkingen

Nadere informatie

Midden Holland. Convenant bovenregionale eindafrekening gesloten jeugdhulp 2015

Midden Holland. Convenant bovenregionale eindafrekening gesloten jeugdhulp 2015 Midden Holland Convenant bovenregionale eindafrekening gesloten jeugdhulp 2015 Ondergetekenden, Inkoopbureau H10, gevestigd te Pijnacker-Nootdorp en kantoorhoudende Markt 10 te Zoetermeer, rechtsgeldig

Nadere informatie

ADVIES. 9 februari december 2016, 20 december Onderwerp Regionale samenwerking De Kop Werkt!

ADVIES. 9 februari december 2016, 20 december Onderwerp Regionale samenwerking De Kop Werkt! ADVIES Nummer Portefeuillehouder(s): Leden Stuurgroep De Kop Werkt! Den Helder: wethouders E. Krijns en B. Haitsma Hollands Kroon: wethouders Th. Meskers en Th. Groot Schagen: wethouder J. Beemsterboer

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 13 JANUARI 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 13 JANUARI 2015 VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: No. 03 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 09:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN, BURGEMEESTER R. VAN HEMERT, WETHOUDER R.A.J. VAN DER MEIJ, WETHOUDER

Nadere informatie

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft;

De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING GEMEENTELIJKE BELASTINGEN BOLLENSTREEK De colleges van de gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen, een ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft; overwegende dat: - zij

Nadere informatie

Toelichting op gemeenschappelijke regeling

Toelichting op gemeenschappelijke regeling Toelichting op gemeenschappelijke regeling Artikelsgewijze toelichting Artikel 1 Algemene bepalingen Dit artikel bevat enkele begripsbepalingen die in de gemeenschappelijke regeling gehanteerd worden.

Nadere informatie

BESLUIT MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING HOLLAND RIJNLAND

BESLUIT MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING HOLLAND RIJNLAND BESLUIT MANDAAT, VOLMACHT EN MACHTIGING HOLLAND RIJNLAND Het college van burgemeester en wethouders, alsmede de burgemeester afzonderlijk, van de gemeente, ieder voor zover het de eigen bevoegdheid betreft

Nadere informatie

Geachte leden van de raad,

Geachte leden van de raad, Aan: de gemeenteraden van Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden- Delfland, Pijnacker- Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland en Zoetermeer Afschrift aan: de colleges van burgemeester

Nadere informatie

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015

Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 Wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 2 februari 2015 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp,

Nadere informatie

Algemeen bevoegdhedenbesluit gemeente Geldermalsen 2016

Algemeen bevoegdhedenbesluit gemeente Geldermalsen 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Geldermalsen. Nr. 39208 31 maart 2016 Algemeen bevoegdhedenbesluit gemeente Geldermalsen 2016 Het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester en

Nadere informatie

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Midden- en West Brabant Aan de Raad Made, 9 oktober 2006 Raadsvergadering: 14 december 2006 Nummer raadsnota: 13 Onderwerp: Verzoek om medewerking bij opheffing Stichting GMK en wijziging Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Inkoopovereenkomst. Overeenkomst voor de inkoop van jeugdhulp, jeugdbescherming of jeugdreclassering H10 gemeenten 2016

Inkoopovereenkomst. Overeenkomst voor de inkoop van jeugdhulp, jeugdbescherming of jeugdreclassering H10 gemeenten 2016 Inkoopovereenkomst Overeenkomst voor de inkoop van jeugdhulp, jeugdbescherming of jeugdreclassering H10 gemeenten 2016 Datum: [datum] [maand] 2015 1 Partijen: 1. gemeente Delft, bij deze overeenkomst rechtsgeldig

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0054 Rv. nr.: 11.0054 B en W-besluit d.d.: 7-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0596 Naam programma: Welzijn en Zorg Onderwerp: Aanleiding: Het Dagelijks Bestuur van de Regionale Dienst Openbare

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST RMC regio Rijnmond Samenwerkingsovereenkomst 1 De ondergetekenden: te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door vakwethouders van de colleges 1 : 1. College van Albrandswaard, 2. College van Barendrecht, 3. College van Brielle,

Nadere informatie

2. Dat partijen het gewenst achten dat er ondersteuning wordt geboden aan initiatieven die bijdragen aan de onder 1 genoemde doelstelling;

2. Dat partijen het gewenst achten dat er ondersteuning wordt geboden aan initiatieven die bijdragen aan de onder 1 genoemde doelstelling; Samenwerkingsovereenkomst Ring Blauwe Stad Samenwerken aan een vernieuwingsimpuls Ring Blauwe Stad De Ondergetekenden: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon De Provincie Groningen, gevestigd te Groningen,

Nadere informatie

Ziektekostenstelsel ten behoeve van ambtenaren in de zin van het Ambtenarenreglement s-gravenhage.

Ziektekostenstelsel ten behoeve van ambtenaren in de zin van het Ambtenarenreglement s-gravenhage. rv 113 Bestuursdienst nr. PI9900204 Den Haag, 11 mei 1999 Aan de gemeenteraad Ziektekostenstelsel ten behoeve van ambtenaren in de zin van het Ambtenarenreglement s-gravenhage. Wij zijn in overleg met

Nadere informatie

HULPVERLENINGSREGIO HAAGLANDEN

HULPVERLENINGSREGIO HAAGLANDEN HULPVERLENINGSREGIO HAAGLANDEN GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING HULPVERLENINGSREGIO HAAGLANDEN 2005. De raden, respectievelijk de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten

Nadere informatie

Wijziging Samenwerkingsregeling GGD Gelre-IJssel. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Wijziging Samenwerkingsregeling GGD Gelre-IJssel. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Wijziging Samenwerkingsregeling GGD Gelre-IJssel Agendering Commissie Bestuurlijk Domein x Gemeenteraad x Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en

Nadere informatie

Beëindigingsovereenkomst convenant Westlandse zoom

Beëindigingsovereenkomst convenant Westlandse zoom Ontwerp Beëindigingsovereenkomst convenant Westlandse zoom De colleges van burgemeester en wethouders van: 1. de gemeente Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd blijkens mandaatbesluit / machtigingsbesluit

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 22 november 2018 Onderwerp : Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Centrale Toegang Bijlage : 1 Vandaag ondertekenen

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, Mandaatbesluit, Serviceorganisatie Jeugd Zuid-Holland Zuid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardinxveld-Giessendam, gelet op: de Jeugdwet, in het bijzonder artikel 2.8; de Verordening

Nadere informatie

Collegevoorstel 193/2002. Registratienummer 2.51404. Fatale datum raadsbesluit 18 december 2002

Collegevoorstel 193/2002. Registratienummer 2.51404. Fatale datum raadsbesluit 18 december 2002 Collegevoorstel 193/2002 Registratienummer 2.51404 Fatale datum raadsbesluit 18 december 2002 Opgesteld door, telefoonnummer L. Deurloo, 2230 en O. van Dijk, 2452 Programma Openbare gezondheid Portefeuillehouders

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft-Rijswijk

Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft-Rijswijk Gemeenschappelijke Regeling Bedrijfsvoeringsorganisatie Delft - Rijswijk 1985638 De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft en Rijswijk, ieder voor zover voor de eigen gemeente bevoegd

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015

Voorstel aan de raad. Langevoort, M. (Marja) Kenmerk Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Voorstel aan de raad Opgesteld door Volksgezondheid Langevoort, M. (Marja) Kenmerk 15.511227 Vergadering Commissie Mens en Samenleving Vergaderdatum 19 november 2015 Geheim Nee Zienswijze gewijzigde begroting

Nadere informatie

Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 23 juni 2004 Agendapunt : 5. Aan de Raad. Made, 29 juni 2004

Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 23 juni 2004 Agendapunt : 5. Aan de Raad. Made, 29 juni 2004 Aan de commissie: Inwonerszaken Datum vergadering: 23 juni 2004 Agendapunt : 5 Aan de Raad Made, 29 juni 2004 Onderwerp Begrotingskader GROGZ 2005 Voorstel Financiële gevolgen Het begrotingskader GROGZ

Nadere informatie

Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst

Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst Document D: Model Taakuitvoeringsovereenkomst Pagina 1 van 7 Taakuitvoeringsovereenkomst Gemeente X Veiligheidsregio Utrecht De ondergetekenden: 1. De gemeente X, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Nr: Schipluiden: 23 maart Onderwerp: Gemeenschappelijke Regeling en Bedrijfsplan Omgevingsdienst Haaglanden.

Nr: Schipluiden: 23 maart Onderwerp: Gemeenschappelijke Regeling en Bedrijfsplan Omgevingsdienst Haaglanden. Nr: 2012-03-10 Schipluiden: 23 maart 2012 Onderwerp: Gemeenschappelijke Regeling en Bedrijfsplan Omgevingsdienst Haaglanden Aan de Raad Wat willen we bereiken? Wij willen toetreden tot de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Afkoop besluit Woninggebonden subsidies De heer ir. B. Emmens Vergadering 24-11-2010 Agendapunt 8 Wonen Instemmen met

Nadere informatie

Ter uitvoering van het besluit tot het aangaan van deze gemeenschappelijke regeling zijn

Ter uitvoering van het besluit tot het aangaan van deze gemeenschappelijke regeling zijn Samenwerkingsovereenkomst uitvoeringsorganisatie Werk, Zorg, Jeugd en Inkomen (incl. de decentralisaties Sociaal Domein) Boxtel en Haaren Ter uitvoering van het besluit tot het aangaan van deze gemeenschappelijke

Nadere informatie

Mandaatbesluit samenwerking Zandvoort-Haarlem sociaal domein

Mandaatbesluit samenwerking Zandvoort-Haarlem sociaal domein Mandaatbesluit samenwerking Zandvoort-Haarlem sociaal domein Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Zandvoort, een ieder voor zover het de bevoegdheden van het betreffende

Nadere informatie

Onderwerp: Jaarrekening 2006 en begroting 2008 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Nummer:

Onderwerp: Jaarrekening 2006 en begroting 2008 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Nummer: Gemeente Boxmeer Onderwerp: Jaarrekening 2006 en begroting 2008 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Ter uitvoering van het

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen

Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen Bestuursovereenkomst inzake de vestiging van een noodopvanglocatie voor vluchtelingen Noodopvanglocatie voor vluchtelingen Ede adres kazernelaan 2, panden 85 en 86 gemeente Ede Bestuursovereenkomst inzake

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 10 APRIL 2007 Aanwezig: de heer M.C. Boevée, burgemeester de heer J.A. Lavooi, wethouder de heer H. van Kooten, wethouder

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen:

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen: Dordrecht r«-^ \j SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT Tussen: Gemeente Dordrecht AM Wonen B.V. Amvest Projectontwikkeling Samenwerking met Derden B.V. Definltieve versie d.d. 6 juni 2005

Nadere informatie

Voornemen tot voortzetten samenwerking met de West-Holland Foreign Investment Agency

Voornemen tot voortzetten samenwerking met de West-Holland Foreign Investment Agency B&W.nr.: 07.0126 d.d. 06-02-2007 Onderwerp Voornemen tot voortzetten samenwerking met de West-Holland Foreign Investment Agency 2007-2009 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EP 1. Er kennis van

Nadere informatie

MANDAAT-, VOLMACHT- EN MACHTIGINGSBESLUIT INZAKE AANSTU RING VEILIG THUIS GGD GELDERLAND-ZUID

MANDAAT-, VOLMACHT- EN MACHTIGINGSBESLUIT INZAKE AANSTU RING VEILIG THUIS GGD GELDERLAND-ZUID MANDAAT-, VOLMACHT- EN MACHTIGINGSBESLUIT INZAKE AANSTU RING VEILIG THUIS GGD GELDERLAND-ZUID Colofon Auteur(s) R. Verstegen, Beleidsadviseur Juridische Zaken Versie definitief Status concept Vastgesteld

Nadere informatie

Algemeen bestuur. De leden van de bestuurs- en adviescommissie zijn voorgedragen door de gemeenten.

Algemeen bestuur. De leden van de bestuurs- en adviescommissie zijn voorgedragen door de gemeenten. Algemeen bestuur Onderwerp Voorgesteld besluit Korte motivering Vergadering 19-12-2014 Agendapunt 8 Economisch Vestigingsklimaat Vaststellen van: 1. De verordening Bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status

Raadsvoorstel. Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord. 1) Status Raadsvoorstel Agendanr. : Onderwerp: Jaarrekening 2007 en begroting 2009 van de Veiligheidsregio Brabant-Noord Reg.nr. : B&W verg.. : Cie_verg. : Raadsverg.. : 1) Status Ter uitvoering van het bepaalde

Nadere informatie

Het doel van de gemeenteschappelij ke regeling is het instellen van het openbaar lichaam met de aanduiding Veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Het doel van de gemeenteschappelij ke regeling is het instellen van het openbaar lichaam met de aanduiding Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 31 oktober 2011 Agenda nr: Onderwerp: Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio ZuidLimburg Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting en Advies van het raadsvoorstel

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden

Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden Samenwerkingsovereenkomst kernpartners Veiligheidshuis Haaglanden De Kernpartners: Gemeente Den Haag Gemeente Delft Gemeente Zoetermeer Gemeente Leidschendam-Voorburg Gemeente Westland Gemeente Pijnacker-Nootdorp

Nadere informatie

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0427 d.d. 13-4-2010 BB.nr. 10.033 d.d. 13-4-2010 Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp Convenant ter ondersteuning van de kandidatuur van de gemeente Den Haag als Europese Culturele

Nadere informatie

Taakuitvoeringsovereenkomst

Taakuitvoeringsovereenkomst Gewijzigd model TUO i.v.m. activiteiten ter intensivering van wettelijke basistaken voor repressieve huisvesting Taakuitvoeringsovereenkomst Gemeente [naam] Veiligheidsregio Utrecht Taakuitvoeringsovereenkomst

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM

C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM C O N C E P T 28 oktober 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN OPVANGCENTRUM OPVANGCENTRUM : Noodopvangcentrum Gorinchem, ADRES :Vroedschapstraat Gorinchem GEMEENTE : Gorinchem BESTUURSOVEREENKOMST

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG

OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG DSO2011.656 bijlage 2 TNO definitief concept Overeenkomst DH-TNO 16-5- 2011.doc.docx/Concept/10033543 /F687 OVEREENKOMST INZAKE DE LOCATIES TNO YPENBURG EN TNO WAALSDORPERWEG TUSSEN DE GEMEENTE DEN HAAG

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord )

CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord ) CONCEPT SOCIAAL PLAN (onderhandelaar akkoord 1-12-2008) De ondergetekenden, 1. Stichting Cordaad, gevestigd te Utrecht 2. Stichting Tussenvoorziening, gevestigd te Utrecht enerzijds en de Vereniging ABVAKABO

Nadere informatie

Veiligheidsregio Kennemerland

Veiligheidsregio Kennemerland Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio Kennemerland (2019) Haarlem, 1 januari 2019 Overzicht vaststelling 1 november 2011 Vaststelling gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Kennemerland door

Nadere informatie

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld B en W Adviesnota Onderwerp Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 10 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

dat het in het kader van het functioneren van deze regeling gewenst is te komen tot een nauwere samenwerking;

dat het in het kader van het functioneren van deze regeling gewenst is te komen tot een nauwere samenwerking; De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn, ieder voor zoveel zijn bevoegdheden betreft;

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 december Arnoud Rodenburg burgemeester

Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 december Arnoud Rodenburg burgemeester Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 9 december 2014. Aanwezig: Arnoud Rodenburg (burgemeester) Hans Horlings (wethouder) Govert van Oord (wethouder) Annemiek de

Nadere informatie

Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. 61

Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk Gemeenteblad nr. 61 Oplegnotitie Begroting 2013, 2014 en meerjarenbegroting 2015-2017 RUD Zuid Limburg Registratiekenmerk 437126 Gemeenteblad nr. 61 Rol van de raad De raad krijgt dit raadsvoorstel voorgelegd omdat de raad

Nadere informatie

Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland

Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland - 1 - Verordening bestuurscommissie Inkoop Jeugdhulp Zeeland Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst Zeeland, gelet op artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 218 Inboeknummer 99U002762 Beslisdatum B%W 18 september 1999 Dossiernummer 938.201 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN

Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Gemeenschappelijke regeling archiefbeheer Leiderdorp BESLUITEN Behoudens advies van de commissie MSCG De raad voor te stellen een gemeenschappelijke regeling aan te gaan

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief Raadsinformatiebrief Onderwerp : raadsinformatiebrief beëindigingsovereenkomst Ballast Nedam Aard : Actieve informatie, wensen en bedenkingen Portefeuillehouder : Van Veen en Baudet Datum college : 24

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Hulpverlening en Openbare Gezondheidszorg Groningen

Gemeenschappelijke Regeling Hulpverlening en Openbare Gezondheidszorg Groningen CVDR Officiële uitgave van Groningen. Nr. CVDR36092_1 21 november 2017 Gemeenschappelijke Regeling Hulpverlening en Openbare Gezondheidszorg Groningen De raad, het college van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Intentieovereenkomst

Intentieovereenkomst Intentieovereenkomst Remiseterrein Definitief 3 juli 2014 MS/JZ mw. mr. A.M. Zut i.o.v. GOB/E ing. J.P.R. Braakman 1 van 7 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten

Nadere informatie

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken;

UJ overwegende dat, < O omgevingsrecht wensen samen te werken; GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT REGIONALE MILIEUDIENST WEST-BRABANT De raden, de colleges van burgemeester en wethouders en de burgemeesters van de gemeenten: Bergen op

Nadere informatie

Verordening brandveiligheid en hulpverlening

Verordening brandveiligheid en hulpverlening Verordening brandveiligheid en hulpverlening Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0701 *B.19.0701* Landgraaf, 8 april 2019 ONDERWERP: Begroting 2020 Veiligheidsregio Zuid-Limburg PROGRAMMA 2. Veiligheid

Nadere informatie

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Logo GGD HN De ondergetekenden: I. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden, ten

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST NIEUWE BRANDWEERKAZERNE BEEK

INTENTIEOVEREENKOMST NIEUWE BRANDWEERKAZERNE BEEK INTENTIEOVEREENKOMST NIEUWE BRANDWEERKAZERNE BEEK ONDERGETEKENDEN 1. De gemeente Beek, rechtsgeldig vertegenwoordigd door burgemeester R.K.H. Krewinkel, - hierna te noemen gemeente, en 2. Brandweer Zuid-Limburg,

Nadere informatie

Centrumregeling samenwerking gemalendiensten

Centrumregeling samenwerking gemalendiensten Centrumregeling samenwerking gemalendiensten De colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Delft, Leidschendam- Voorburg en Pijnacker-Nootdorp Overwegen het volgende - De gemeenten Delft,

Nadere informatie

Convenant GGD en Omgevingsdienst in de regio Haaglanden

Convenant GGD en Omgevingsdienst in de regio Haaglanden Convenant GGD en Omgevingsdienst in de regio Haaglanden Samenwerkingsafspraken tussen GGD Haaglanden en Omgevingsdienst Haaglanden Partijen A. Gemeentelijke Gezondheidsdienst Haaglanden, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Raadsvoorstel 10 december 2009 AB09.01173 2009.189

Raadsvoorstel 10 december 2009 AB09.01173 2009.189 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 10 december 2009 AB09.01173 2009.189 Gemeente Bussum Subsidiëren schoolbegeleiding periode 2010-2014 Brinklaan 35 Postbus 6000 1400 HA

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.:

RAADSVOORSTEL Rv. nr.: B en W-besluit d.d.: B en W-besluit nr.: RAADSVOORSTEL 11.0062 Rv. nr.: 11.0062 B en W-besluit d.d.: 28-6-2011 B en W-besluit nr.: 11.0680 Naam programma: 6. Stedelijke ontwikkeling Onderwerp: Delegatie benoemingsbevoegdheid Welstands- en monumentencommissie

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling GGD Haaglanden

Gemeenschappelijke Regeling GGD Haaglanden CVDR Officiële uitgave van Midden-Delfland. Nr. CVDR318185_1 6 maart 2018 Gemeenschappelijke Regeling GGD Haaglanden De raad van de gemeente Midden-Delfland; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Bom B - Geparafeerd door: Tekke, R.M.H. D&H Conform Geparafeerd door: Tekke, R.M.H.

Parafering besluit PFO Bom B - Geparafeerd door: Tekke, R.M.H. D&H Conform Geparafeerd door: Tekke, R.M.H. agendapunt 3.b.1 1070506 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden HOF VAN DELFLANDRAAD: INTENTIEVERKLARING KWALITEITSVERBETERING HISTORISCHE FIETSROUTE Portefeuillehouder Bom - Lemstra, A.W. Datum 25

Nadere informatie

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe

Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe Gemeenschappelijke Regeling Openbaar Lichaam OV-bureau van de gemeente Groningen en de provincies Groningen en Drenthe HOOFDSTUK I. INLEIDENDE EN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. In deze regeling wordt verstaan

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. De Gemeente Haarlemmermeer. het consortium van huisartsen. ten behoeve van de realisering van een

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST. tussen. De Gemeente Haarlemmermeer. het consortium van huisartsen. ten behoeve van de realisering van een concept 15-06-2004 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen De Gemeente Haarlemmermeer en het consortium van huisartsen ten behoeve van de realisering van een multidisciplinair gezondheidscentrum Bijlagen: 1.

Nadere informatie

Raadsvoorstel. : ontbinding Stichting OnderwijsPLEIN. Voorstel:

Raadsvoorstel. : ontbinding Stichting OnderwijsPLEIN. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 1 maart 2006 Nummer : Raad 2006/022 Datum voorstel : 7 februari 2006 Portefeuillehouder Primaathouder Onderwerp : J. de Gruijter 078 69 21 313 j.de.gruijter@alblasserdam.nl

Nadere informatie

vast te stellen de navolgende Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt

vast te stellen de navolgende Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt Verordening Georganiseerd Overleg Hefpunt Het algemeen bestuur van de gemeenschappelijke regeling Hefpunt, overwegende dat: - het in het kader van de Sectorale Arbeidsvoorwaardenregeling Waterschapspersoneel

Nadere informatie

Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Noord-Nederland

Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Noord-Nederland SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Academische Werkplaats Publieke Gezondheid Noord-Nederland De ondergetekenden: 1 1. GGD Fryslân, GGD Drenthe en GGD Groningen; verder te noemen: de GGD -en en 2. RIVM (Volksgezondheid

Nadere informatie

Verordening betreffende de organisatie, het beheer en de taak van de

Verordening betreffende de organisatie, het beheer en de taak van de Verordening betreffende de organisatie, het beheer en de taak van de gemeentelijke brandweer Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Dordrecht Officiële naam regeling

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers

Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst Medische Opvang Asielzoekers gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r32 Inboeknumrner gguoor Sy6 Beslisdatum B&W t juni tggg Dossiernummer gzz.zor Raadsbijlage Voorste1 tot het aangaan van een Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid

Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid Raadsvoorstel Onderwerp Raadsvoorstel Governance samenwerking jeugdhulp H-10 en derde wijziging Gemeenschappelijke regeling Inkoopbureau H-10 Zaakid 0637293678 Versie Auteur Dorst, M.H. M.H.Dorst@zoetermeer.nl

Nadere informatie

Bedoeling is in juni 2016 een verzoek voor de vorming van een kernwerkgebied bij de minister in te dienen.

Bedoeling is in juni 2016 een verzoek voor de vorming van een kernwerkgebied bij de minister in te dienen. 2016-03- 03 Aan:. de raden van bestuur van de corporaties die actief zijn in de regio s Haaglanden, Midden-Holland en Rotterdam. de colleges van B&W van de gemeenten waar corporaties die actief zijn in

Nadere informatie

Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Groningen

Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Groningen GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Menterwolde. Nr. 2123 16 januari 2014 Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Groningen HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN ALGEMEEN Artikel 1 Definities

Nadere informatie

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo

Agenda. Openbare vergadering van. Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur. Algemeen Bestuur GR Bleizo Agenda Openbare vergadering van Algemeen Bestuur GR Bleizo Datum en tijdstip 15 september 2015 16:00 uur Gemeente Lansingerland - Dhr. A. Abee (voorzitter) - Dhr. J. Heuvelink - Dhr. S.A.F. Fortuyn Gemeente

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST INZAKE VMBO AMERSFOORT

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST INZAKE VMBO AMERSFOORT SAMENWERKINGSOVEREENKOMST INZAKE VMBO AMERSFOORT De ondergetekenden: 1. Stichting Meridiaan College Katholieke Scholengemeenschap Voortgezet Onderwijs, te dezer zake rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, ieder voor zover bevoegd;

Het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, ieder voor zover bevoegd; Geconsolideerde tekst van het Besluit van het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied van 9 januari 2013, nr. 9.2. tot vaststelling van het Besluit mandaat,

Nadere informatie

Organisatieverordening Veiligheidsregio Brabant-Noord 2007

Organisatieverordening Veiligheidsregio Brabant-Noord 2007 Organisatieverordening Veiligheidsregio Brabant-Noord 2007 1 Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, in vergadering d.d. 28 februari 2007 bijeen; overwegende: 1. dat de Veiligheidsregio

Nadere informatie

Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen!

Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen! BIJLAGE CHECKLIST MAATWERK BESTUURSOVEREENKOMST Let op: Aan dit document kunnen derden geen rechten aan ontlenen! CONCEPT: 16 SEPTEMBER 2015 BESTUURSOVEREENKOMST INZAKE DE VESTIGING VAN EEN NOODOPVANGCENTRUM

Nadere informatie

SAMENVATTING Geschil met betrekking tot het taakbelastingsbeleid van de opleiding; HBO

SAMENVATTING Geschil met betrekking tot het taakbelastingsbeleid van de opleiding; HBO SAMENVATTING 105154 - Geschil met betrekking tot het taakbelastingsbeleid van de opleiding; HBO Het taakbelastingsbeleid van de opleiding is van toepassing op de personeelsleden en heeft gevolgen voor

Nadere informatie

Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2010,

Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2010, 2014/13 Nummer 1641892 Mandaat- en machtigingenbesluit Programma Beheer en Subsidieverordening natuur- en landschapsbeheer Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland maken, gelet op het bepaalde in art.

Nadere informatie

MANDAATBESLUIT GEMEENTE AMSTELVEEN. Artikel 1. Begripsomschrijvingen

MANDAATBESLUIT GEMEENTE AMSTELVEEN. Artikel 1. Begripsomschrijvingen MANDAATBESLUIT GEMEENTE AMSTELVEEN Artikel 1 Begripsomschrijvingen In dit besluit en het bijbehorende mandatenoverzicht wordt verstaan onder: a. mandaatgever: het bestuursorgaan dat mandaat verleent; b.

Nadere informatie

Aanvraag Voorrangsverklaring Artikel 32, eerste lid, Nieuwe Huisvestingsverordening Zoetermeer 2015

Aanvraag Voorrangsverklaring Artikel 32, eerste lid, Nieuwe Huisvestingsverordening Zoetermeer 2015 Aanvraag Voorrangsverklaring Artikel 32, eerste lid, Nieuwe Huisvestingsverordening Zoetermeer 2015 De voorrangsverklaring is geldig in de volgende gemeenten: Delft, Den Haag, Leidschendam- Voorburg, Midden-Delfland,

Nadere informatie

Aanvraag Voorrangsverklaring

Aanvraag Voorrangsverklaring Aanvraag Voorrangsverklaring artikel 27 lid 1 Huisvestingsverordening juli 2015 gemeente Wassenaar De voorrangsverklaring is geldig in de volgende gemeenten: Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes

gemeente Eindhoven 3 Maatschappelijke effecten en het meetpunt voor succes gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer S6 Inboeknummer 99NOOOO22 Beslisdatum B&W a3 februari tggg Dossiernummer go8.203 Raadsbijlage Voorstel tot het uitwerken van het gezondheidsbeleid

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Bom 03-11-2014 Gewijzigd akkoord Geparafeerd D&H 11-11-2014 (Geen) Geparafeerd door: Werf, R. van der

Parafering besluit PFO Bom 03-11-2014 Gewijzigd akkoord Geparafeerd D&H 11-11-2014 (Geen) Geparafeerd door: Werf, R. van der agendapunt 3.a.2 1163311 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden OPHEFFEN VAN C.Q. UITTREDEN UIT DE GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BEHEER GRONDWATERONTTREKKING DELFT-NOORD Portefeuillehouder Bom - Lemstra,

Nadere informatie

: Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord"

: Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord RAADSVOORSTEL Onderwerp : Instellen van gemeenschappelijke regeling 'Veiligheidsregio Brabant-Noord" Inleiding Momenteel kent de hulpverleningsdienst Brabant-Noord twee gemeenschappelijke regelingen, namelijk

Nadere informatie

Mandaatbesluit gemeente Renkum maart 2014

Mandaatbesluit gemeente Renkum maart 2014 Mandaatbesluit gemeente Renkum maart 2014 Burgemeestersen B&W besluit Onderwerp 128992 Algemeen besluit mandaat, volmacht en machtiging 2014-1 Datum 6 mei 2014 Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Overlegverordening van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Overlegverordening van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Overlegverordening van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. De verenigde vergadering van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard; op voordracht van de dijkgraaf en

Nadere informatie

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier

Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier B&W.nr. 10.0310, d.d. 9-3-2010 BBnr. 10.027 d.d. 9-3-2010 Burgemeester en B&W-aanbiedingsformulier Onderwerp Dienstverleningsovereenkomst Wmo beheersorganisatie Burgemeester en wethouders besluiten Behoudens

Nadere informatie