BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Beantwoording schriftelijke vragen fractie CDA inzake Bowling Menken

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITEN. B&W-nr.: d.d Beantwoording schriftelijke vragen fractie CDA inzake Bowling Menken"

Transcriptie

1 Behoudens advies van de commissie ROWR B&W-nr.: d.d Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen fractie CDA inzake Bowling Menken BESLUITEN 1. De beantwoording van de schriftelijke vragen van J.J. de Haan en A. Flippo (CDA), ingekomen 17 januari 2005, inzake Bowlingbaan Menken conform bijgevoegde conceptbeantwoording vast te stellen; 2. Dit besluit te zenden aan de vragenstellers en de overige leden van de gemeenteraad.

2 16. Schriftelijke vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van de raadsleden J.J. DE HAAN en A. FLIPPO (CDA) inzake bowlingbaan Menken (ingekomen 14 januari 2005). Op basis van art. 43 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad wil de CDA-fractie graag de volgende vragen stellen. Bowling Menken, gevestigd aan de Boshuizerlaan in het 5-mei bad-complex, is sinds 1994 in gesprek met de gemeente over een nieuwe locatie. Tot op de dag van vandaag (ruim 10 jaar later) is deze locatie nog niet gevonden. Hoewel geschikte locaties voor handen waren, bleken er steeds ruimtelijke bezwaren: het bestemmingsplan. Hierover is o.a. in het Leidsch Dagblad van 3 november bericht. Antwoord van Burgemeester en Wethouders (ingezonden 8 maart 2005). 1. Kunt u bevestigen dat al sinds 1994 contacten zijn over herhuisvesting van de bowlingbaan? Ja. Ondanks de vele locaties, die door de eigenaren zelf zijn aangedragen, heeft de gemeente in 2003 aangegeven dat de eigenaren beter buiten Leiden konden gaan kijken. 2. Kunt u bevestigen of een dergelijk advies is gegeven? Nee, niet in die zin. Wel heeft de toenmalige accountmanager van de afdeling Economische Zaken, Menken Bowling na twee jaren zoeken, gewezen op een mogelijke vrije ruimte bij het Valkenburgse Meer. Rond dit meer wilde de gemeente Valkenburg destijds een concentratie van recreatieve functies realiseren, hetgeen later niet is doorgegaan. 3. Op basis van welk beleid worden dergelijke, goed lopende (recreatie) voorzieningen naar buiten Leiden verwezen? Ter zake bestaat geen beleid. 4. Acht u het wenselijk dat Leidse ondernemingen, waarvoor fysiek voldoende ruimte is in de stad, vanwege procedurele argumenten naar elders worden verwezen?

3 Nee. Er dient naast fysieke ruimte ook planologische ruimte aanwezig te zijn. Overigens worden mogelijke locaties binnen de Leidse regio niet op voorhand afgewezen. 5. Deelt u onze mening dat dergelijke uitlatingen richting ondernemingen onwenselijk zijn en niet bijdragen aan een goed vestigingsklimaat? Ten dele. De uitlating(zie onder vraag 2) werd gedaan om de onderneming te faciliteren bij de zoektocht naar een geschikte vestigingslocatie. Op dit moment nadert snel een belangrijke deadline van Op deze datum wordt een algeheel rookverbod van kracht in het 5-meibad, waardoor de bedrijfsvoering van de bowling ernstig in de problemen komt. De concurrentiepositie ten opzicht van andere banen komt daardoor in gevaar.

4 6. Op welk gemeentelijk beleid is het betreffende rookverbod gebaseerd? 2 Het betreft landelijk beleid. Het betreft een overeenkomst tussen Horeca Nederland en de minister van Volksgezondheid, gesloten medio september 2004, over commerciële instellingen in overheidsgebouwen. Er is overeengekomen dat al deze instellingen per 1 januari % rookvrij moeten zijn. Er zijn regelmatige controles aangekondigd. De eigenaar van het gebouw riskeert boetes. Als bedrijven een aparte ruimte instellen, die voldoet aan alle eisen, mag roken in die ruimte wel. 7. Waarom wordt het (besloten) bowling-deel gelijk gesteld aan het openbare deel van het 5-meibad? Een Bowlingbaan is toch geen publieke gelegenheid? De onderneming zit in een overheidsgebouw. Het restaurant van de bowlingbaan is tevens het restaurant van het 5 mei-bad. 8. Is het omdat het gemeentelijk beleid betreft- mogelijk een overgangsregime te treffen, waardoor de eigenaren (nog) iets meer tijd hebben een andere locatie te vinden? De periode tot 1 januari 2006 wordt door de Minister al gezien als overgangsperiode. Er is geen gemeentelijke vrijheid om aanvullende overgangsperiodes af te spreken. Daarnaast hebben de eigenaren vernomen dat per 1 maart a.s. hun vergunning t.b.v. speelautomaten verliezen. Dit leidt tot inkomstenderving en in combinatie met het rookverbod- tot ontslagen en mogelijk het eind van de onderneming. 9. Op welk gemeentelijk beleid is het intrekken van de speelautomatenvergunning gebaseerd? Het betreft landelijk beleid. De Wet op de kansspelen bepaalt dat met name kinderen (maar ook volwassenen) zo min mogelijk in aanraking moeten kunnen komen met kansspeelautomaten. 10. Hangt deze intrekking eveneens samen met de gecombineerde vestiging met het 5-mei bad? Zo ja, betekent dit dat de speelautomaten op een andere locatie wel hadden mogen blijven staan?

5 Nee. Om kansspeelautomaten te mogen hebben dient de aanvrager een drank- en horecavergunning te hebben, restaurant of café te zijn, de nadruk te leggen op bezoekers van 18 jaar en ouder en geen zelfstandige stroom bezoekers aan te trekken (bezoekers die speciaal komen voor de automaten). 11. Bent u bereid om voor de speelautomaten eveneens een overgangsregime te treffen, totdat de nieuwe locatie in gebruik is genomen? Ja. Tot eind oktober zal een aanwezigheids vergunning verstrekt worden voor maximaal 2 kansspelautomaten en 1 behendigheidsautomaat. Gezien de aanstaande verhuizing zal geen verbouwingsverplichting opgelegd worden om tot een hoogdrempelige kwalificatie te komen.

6 Tijdens de afgelopen jaren hebben de ondernemers locaties op het oog gehad in de Stevenshof, aan de Lammenschansweg, aan de Zoeterwoudseweg en de Rooseveltstraat. Steeds bleken bestemmingsplannen een obstakel. Tegelijkertijd zijn er nieuwe bestemmingsplannen voor de Stevenshof, het gebied rond de Lammenschansweg en Leiden Zuid-West in (verregaande staat van) voorbereiding. Voor het laatste gebied is ook een Wijkontwikkelingsplan in voorbereiding Is de wens van de Bowling Menken om te verhuizen naar genoemde locaties betrokken bij de voorbereiding van de nieuwe bestemmingsplannen en/of het wijkontwikkelingsplan Zuid-West? Ja. 13. Zo ja, waarom heeft dit niet tot resultaat geleid cq. waarom zijn de betreffende locaties afgevallen? De nieuwe bestemmingsplannen Stevenshof, Cronesteijn en Zuid-West komen voor Menken te laat. Het is niet haalbaar om voor 1 januari 2006 de bestemmingsplanprocedure voor één of meerdere van deze gebieden te doorlopen, een bouwvergunning te verlenen (wordt alleen verleend als het bestemmingsplan de bouw toestaat) en het pand aan te passen. 14. Zo nee, waarom niet? De wens van deze firma was toch reeds lang bekend bij de gemeente? Zie onder vraag 13. De bowlingbaan heeft serieuze redenen om aan te nemen dat een groot deel van de klandizie na verloren zal gaan, waardoor waarschijnlijk voor de 15 personeelsleden ontslag aangevraagd moet worden. Op dit moment rest nog (te) weinig tijd om planologische procedures, zoals vrijstelling van bestemmingsplannen (art. 19 WRO) te voeren. Dit staat nog los van de bouwtijd die evt. nodig is. 15. Waarom is niet eerder een art. 19 WRO-procedure (vrijstelling van het bestemmings-plan) toegepast? De afgelopen jaren is gewerkt aan de opstelling van nieuwe bestemmingplannen. Het is niet gebruikelijk om gedurende dit proces art. 19 WRO-procedures te doorlopen.

7 16. Bent u bereid om alles in het werk te stellen om voor de onderneming voor zekerheid te geven over een nieuwe locatie in Leiden? Ja. 17. Op welke wijze wilt u dit realiseren? In afwijking van het gebruik om tijdens het maken van een bestemmingsplan geen WRO artikel 19 procedures te doorlopen, wordt in deze bijzondere situatie onderzocht of op deze manier een bestemmingswijziging doorgevoerd kan worden op een voor Menken geschikte locatie. Het betreft de locatie Kenauweg 10.

8 4 18. Kun u een indicatie geven wanneer de bowling op een nieuwe locatie open kan en wilt u het onder vraag 7 en 10 genoemde overgangsregime tot die tijd (of zoveel langer als nodig) instellen? De tijd die nodig is om een WRO artikel 19.3 procedure te doorlopen is mede afhankelijk van eventuele bezwaren. Het is echter zeer aannemelijk dat Menken voor 1 januari 2006 open kan. Een overgangsregime voor roken zou dan niet nodig zijn. Het overgangsregime voor gokken duurt tot 1 oktober Op deze datum verwacht Menken over te zijn. De CDA-fractie is van mening dat het zeer onwenselijk is dat een bedrijf, dat (mede door gemeentelijk beleid), een huisvestingsvraagstuk heeft, op een dergelijke wijze onnodig en te lang heeft moeten wachten op zekerheid over het voortbestaan. 19. Deelt u de mening van de CDA-fractie? Nee. Het herhuisvestingsvraagstuk van Menken is niet veroorzaakt door gemeentelijk beleid. 20. Wat wordt eraan gedaan om dit soort zaken te voorkomen? In nieuwe bestemmingsplannen wordt waar mogelijk meer flexibliteit voor recreatieve functies opgenomen.

Beantwoording schriftelijke vragen fractie CU inzake de Groenoordhallen BESLUITEN

Beantwoording schriftelijke vragen fractie CU inzake de Groenoordhallen BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV B&W- nr.: 05.0320 d.d. 08-03-2005 Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen fractie CU inzake de Groenoordhallen BESLUITEN 1. De beantwoording van de schriftelijke

Nadere informatie

Aanwezigheidsvergunning aanvragen

Aanwezigheidsvergunning aanvragen Aanwezigheidsvergunning aanvragen Aanvraag ter verkrijging van een vergunning voor het plaatsen van speelautomaten zoals bedoeld in artikel 30b van de Wet op de kansspelen AANVRAAGFORMULIER AANWEZIGHEIDSVERGUNNING

Nadere informatie

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005.

2005. Nr. : 05.157. Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. 2005. Nr. : 05.157. Dnst. : BOWO Planschadeverzoek de heer Van Groen. Leiden, 6 december 2005. Op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bestaat voor een belanghebbende die schade lijdt

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER AANWEZIGHEIDSVERGUNNING SPEELAUTOMATEN

AANVRAAGFORMULIER AANWEZIGHEIDSVERGUNNING SPEELAUTOMATEN gemeente Hardinxveld-Giessendam AANVRAAGFORMULIER AANWEZIGHEIDSVERGUNNING SPEELAUTOMATEN Wet op de kansspelen NADERE INLICHTINGEN Gemeente Hardinxveld-Giessendam, Afdeling BurgerBalie, cluster Vergunningen

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.1099, d.d. 13 oktober 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording van schriftelijke vragen aan het college van B & W van de raadsleden L. Rademaker en E.R. de Bakker (SP) inzake vergunningaanvragen

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Terneuzen ons kenmerk : Terneuzen, 28 juni Betreft: vestigingscriteria automatenhallen.

De Raad van de gemeente Terneuzen ons kenmerk : Terneuzen, 28 juni Betreft: vestigingscriteria automatenhallen. De Raad van de gemeente Terneuzen ons kenmerk : 144262 contactpersoon : MTM de Vos telefoon : 14-0115 e-mail : m.devos@terneuzen.nl verzonden : Terneuzen, 28 juni 2016 Betreft: vestigingscriteria automatenhallen

Nadere informatie

Aanvraagformulier exploitatievergunning art. 2:28 van de Apv

Aanvraagformulier exploitatievergunning art. 2:28 van de Apv Aanvraagformulier exploitatievergunning art. 2:28 van de Apv Wanneer u een horecabedrijf gaat exploiteren dient u in het bezit te zijn van een vergunning van de burgemeester. Door middel van dit formulier

Nadere informatie

Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat

Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat Zaaknummer: VHDPB01 Onderwerp Vragen DMP ex art 61 RvO m.b.t. terrasvergunning Wijksestraat Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde brief van 8 juni 2010 stelt de fractie DMP Heusden vijf vragen op

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 13 september 2005 05.0995 Vaststellen concept subsidieover-zicht 2006 voor inspraak. B&W heeft het subsidieoverzicht 2006 vastgesteld

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0773, d.d. 7 juli 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragenvan de raadsleden mevr E. de Bakker en dhr. L. Rademakers(SP) in zake de Hooglandse Kerkgracht 4 (ingekomen

Nadere informatie

Een horecabedrijf starten

Een horecabedrijf starten Een horecabedrijf starten Welke vergunningen moet u bij de gemeente vragen als u een horecabedrijf gaat starten? Welke eisen stelt de Drank- en Horecawet? Hoe gaat het aanvragen van de vergunningen? In

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 8-1-2008 Nummer voorstel: 2008/7 Voor raadsvergadering d.d.: 22-01-2008 Agendapunt: 17 Onderwerp:

Nadere informatie

Schriftelijke vragen PvdA ex art. 39 van het Reglement van Orde Voortbestaan cultureel terras De Kaaij en ligplaats Opoe Sientje

Schriftelijke vragen PvdA ex art. 39 van het Reglement van Orde Voortbestaan cultureel terras De Kaaij en ligplaats Opoe Sientje Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Schriftelijke vragen PvdA ex art. 39 van het Reglement van Orde Voortbestaan cultureel terras De Kaaij en ligplaats Opoe Sientje Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2000 nr. 53

GEMEENTEBLAD 2000 nr. 53 GEMEENTEBLAD 2000 nr. 53 De raad der gemeente Maassluis; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 juli 2000; bijlage nr. 6.6; gelet op het bepaalde in artikel 30, 31

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 juli 2015. Documentnummer : 2015.0.055.926. Zaaknummer: 2014-11-00464

Raadsvoorstel. Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 juli 2015. Documentnummer : 2015.0.055.926. Zaaknummer: 2014-11-00464 Raadsvoorstel Voor de gemeenteraadsvergadering d.d. 13 juli 2015 Documentnummer : 2015.0.055.926 Zaaknummer: 2014-11-00464 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Geluidszone industrieterrein Arnhem Noord

Nadere informatie

Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein

Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Commissie Bestuurlijk Domein. Commissie Ruimtelijk Domein. Commissie Sociaal en Economisch Domein Raad VOORBLAD Onderwerp Voorbereidingsbesluit Lochemseweg 3 in Borculo. Agendering Commissie Bestuurlijk Domein Gemeenteraad Commissie Ruimtelijk Domein Lijst ingekomen stukken Commissie Sociaal en Economisch

Nadere informatie

Goeiemiddag. Vragen n.a.v. vorige week 27-4-2011. Programma vandaag: odrank- en Horecawet vervolg oexploitatiestelsel. in bijzondere wetten

Goeiemiddag. Vragen n.a.v. vorige week 27-4-2011. Programma vandaag: odrank- en Horecawet vervolg oexploitatiestelsel. in bijzondere wetten Frank Joosten advies en trainingscentrum in bijzondere wetten Goeiemiddag Programma vandaag: odrank- en Horecawet vervolg oexploitatiestelsel Vragen n.a.v. vorige week Drank- en Horecawet 1 Artikel 27,

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING FINANCIËLE LUIK BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT. Vergadering van 10 mei 2016

BESLUIT OPSCHRIFT AANHEF MOTIVERING FINANCIËLE LUIK BESLISSING BIJKOMENDE INFO BIJ HET BESLUIT. Vergadering van 10 mei 2016 BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 10 mei 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00304 Onderwerp Beantwoording schriftelijke raadsvraag over vergunning BMC en bestemmingsplan Fort de Pol - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 06.1061 d.d. 12 september 2006 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen van het raadslid A-J. Sleijster (VVD) n.a.v. het interview met Wethouder Jonas in het Leidsch

Nadere informatie

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d. 29 april 2005

BESLUITEN. B&W-nr.: d.d. 29 april 2005 B&W-nr.: 05.0573 d.d. 29 april 2005 Onderwerp Antwoord schriftelijke vragen van het raadslid P. Van Meenen (D66) inzake ambtelijke procedure beantwoording schriftelijke raadsvragen. BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

Aanvraagformulier drank- en horecavergunning

Aanvraagformulier drank- en horecavergunning Aanvraagformulier drank- en horecavergunning Aanvraag ter verkrijging van een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet voor het uitoefenen van een horecabedrijf of slijtersbedrijf door

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juli 2015, nummer ;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 14 juli 2015, nummer ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leusden. Nr. 107405 16 november 2015 Speelautomatenhalverordening Leusden 2015 De raad van de gemeente Leusden; gezien het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 12 oktober 2010 Nummer voorstel: 2010/103

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 12 oktober 2010 Nummer voorstel: 2010/103 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 12 oktober 2010 Nummer voorstel: 2010/103 Voor raadsvergadering d.d.: 26-10-2010 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

1 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening.

1 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coördinatieregeling Wet ruimtelijke ordening. Nieuwegei Gemeenteraad 2o14-1 7 Onderwerp Blokhoeve: toepassen coc rdinatieregeling We Datum 1 mei 2 114 ruimtelijke ordening Raadsvoorstel Afdeling Duurzame Ontwikkeling Portefeuillehouder AJ. Adriani

Nadere informatie

Aan de commissie VROM

Aan de commissie VROM Made, 20 maart 2002 Commissievergadering d.d. 16 april 2002 Aan de commissie VROM Agendapunt: Onderwerp: Verzoeken om planschadevergoeding Toelichting: De verzoeken om planschadevergoeding zijn ingediend

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: Onderwerp: Verzoek vrijstelling bestemmingsplanvoorschriften ten behoeve van vervangen recreatieve woonboot te Muggenbeet Conceptbesluit:

Nadere informatie

Schriftelijke vragen van het lid Bootsma (D66) over poortjes op station Leiden Centraal BESLUITEN

Schriftelijke vragen van het lid Bootsma (D66) over poortjes op station Leiden Centraal BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS B&W-nr.: 05.0653 d.d. 31-05-2005 Onderwerp Schriftelijke vragen van het lid Bootsma (D66) over poortjes op station Leiden Centraal BESLUITEN 1. De beantwoording van

Nadere informatie

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde.

Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8 te Zuidvelde. Aan de gemeenteraad Agendapunt Documentnr.: RV10.0167 Roden, 11 mei 2010 Onderwerp Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten (vervangende nieuwbouw) van twee mestsilo's op het perceel Peesterweg 8

Nadere informatie

Nr JORI Houten, 23 mei 2000

Nr JORI Houten, 23 mei 2000 Nr. 2000-83-JORI Houten, 23 mei 2000 Aan de gemeenteraad Onderwerp Verzoek om planschadevergoeding van de heer P.J.M. Kamman en mevrouw E.H.W. Kamman- Croese op grond van artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke

Nadere informatie

H. van Heugten raad juli 2010

H. van Heugten raad juli 2010 H. van Heugten 599 hhe@valkenswaard.nl Delegatiebesluit 10raad00495 29 juli 2010 - De (raads-)bevoegdheid tot het nemen/weigeren van een projectbesluit ex. artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening

Nadere informatie

Informatie over deze regeling kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Ruimte en Verkeer, de heer

Informatie over deze regeling kunt u inwinnen bij de afdeling Openbare Ruimte en Verkeer, de heer Verordening op de kans- en de behendigheidsspelen vastgesteld door de gemeenteraad van s-hertogenbosch op 19 december 2006 goedgekeurd door Gedeputeerde Staten goedgekeurd door de Kroon medegedeeld aan

Nadere informatie

Vestigen/overnemen horecabedrijf

Vestigen/overnemen horecabedrijf Vestigen/overnemen horecabedrijf Wilt u een horecabedrijf beginnen of overnemen? U krijgt dan te maken met allerlei regels en vergunningen. In deze folder leest u waar u rekening mee moet houden en waar

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik'

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 01-11-2018 18-088 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening

Nadere informatie

M. Peterse raad september 2011

M. Peterse raad september 2011 9 M. Peterse 479 mar@valkenswaard.nl 11raad00437 29 september 2011 Afwijzen van een verzoek tot partiële herziening bestemmingsplan Valkenswaard Noord (Dijkstraat 134) Het voorliggende woonhuis wordt nu

Nadere informatie

B en W advies *BW1300117* *BW1300117* Datum ontwerp dinsdag 29 januari 2013 Voorstel van Gauke van Rij Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Akkoord hoofd Zie memoveld corsa Mede accordering Portefeuillehouder

Nadere informatie

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer Rs van

Gelezen het raadsvoorstel van burgemeester en wethouders, nummer Rs van GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering 21 december 2017 Datum carrousel 7 december 2017 Raadsbesluitnummer R17.078 Registratienummer Rsl 7.00724 Onderwerp: aststellen bestemmingsplan

Nadere informatie

Verordening speelautomatenhallen

Verordening speelautomatenhallen Verordening speelautomatenhallen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Vastgesteld op 29 september 2015 Bekend gemaakt op 7 oktober 2015 In werking getreden op 7 oktober 2015 INDEX HOOFDSTUK 1 ALGEMENE

Nadere informatie

Bijlagen Bij sommige bekendmakingen hoort een bijlage. Die zijn helemaal onderaan (dus onder alle bekendmakingen) te vinden.

Bijlagen Bij sommige bekendmakingen hoort een bijlage. Die zijn helemaal onderaan (dus onder alle bekendmakingen) te vinden. Nummer : 27 Datum : 02-07-2014 --------------------------------------------------------------------------------------------- LEESWIJZER De gemeente Weert publiceert bekendmakingen op de website van de

Nadere informatie

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST

NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST NOTA ZIENSWIJZE(N) BESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST REACTIENOTA ZIENSWIJZE(N) ONTWERPBESTEMMINGSPLAN HAREN DORP WEST 1. INLEIDING 2. SAMENVATTING ZIENSWIJZEN + REACTIE 3. VOORSTEL 4. AMBTSHALVE WIJZIGINGEN

Nadere informatie

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald.

Voor de overzichtelijkheid worden de door u gestelde vragen herhaald. Fractie PvdA Stichtse Vecht Datum 10 oktober 2018 Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Kleizuwe 129 te Vreeland Bijlage(n) 1. Feitenrelaas T 140346 F 0346 25 40 10 info@stichtsevecht.nl Team Omgevingskwaliteit

Nadere informatie

HET SPEELAUTOMATENBELEID van de GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE

HET SPEELAUTOMATENBELEID van de GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE HET SPEELAUTOMATENBELEID van de GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE In de vergadering van burgemeester en wethouders van 15 augustus 2000 heeft de burgemeester het speelautomatenbeleid voor de gemeente

Nadere informatie

Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen Oosterhout

Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen Oosterhout Verordening op de speelautomaten en speelautomatenhallen Oosterhout Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 16 JUNI 2015. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 16 JUNI 2015. besluitenlijst VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 16 JUNI 2015 besluitenlijst Aanwezig: Burgemeester mvv. W.J.A. Verklei), Secretaris P. Schouten, Wethouders W.J.M. Spaanderman. J.N. Schouten en A.A.

Nadere informatie

GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL. gezien het voorstel van burgemeester en 'Wethouders van 8 december 1987;

GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL. gezien het voorstel van burgemeester en 'Wethouders van 8 december 1987; GEMEENTE VALKENBURG AAN DE GEUL De raad van de gemeente Valkenburg aan de Geul; gezien het voorstel van burgemeester en 'Wethouders van 8 december 1987; gelet op titel Va van de Wet op de kansspelen, het

Nadere informatie

, ONTVANGEN 1 3 AUG. 20H

, ONTVANGEN 1 3 AUG. 20H , ONTVANGEN 1 3 AUG. 20H advocaten SOI 5001 De Ruyterlaan 2 7511 JH Enschede Postbus 199 7500 AD Enschede Tel. 053-3040030 Fax 053-3040031 www.ds-advocaten.nl info@ds-advocaten.nl Gemeente Hengelo T.a.v.

Nadere informatie

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016.

Beslispunt Vaststelling van de lijst categorieën verklaring van geen bedenkingen Stadskanaal 2016. Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

Een horecabedrijf starten

Een horecabedrijf starten Een horecabedrijf starten Welke vergunningen moet u bij de gemeente vragen als u een horecabedrijf gaat starten? Welke eisen stelt de Drank- en Horecawet? Hoe gaat het aanvragen van de vergunningen? In

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: 2. ADV/G/17/02306 Z/G/16/38339 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 18 juli 2017. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

B en W nummer ; besluit d.d

B en W nummer ; besluit d.d B en W nummer 12.0780. ; besluit d.d. 28-8-2012 Onderwerp Beantwoording van de schriftelijk vragen aan het College van Burgemeester en Wethouders van het raadslid R. van Laar (PvdA) d.d. 9 juli 2012 inzake

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Datum: Portefeuillehouder: 19 september 2017 Krieger Domein / Team: Ruimtelijk/ projectmanagement Behandeld door: P. Hania NIET OPENBAAR Onderwerp:

Nadere informatie

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 18 mei 2011; dossiernummer : WB20110318; van : Panteia de heer MJM Vermunt : Bredewater 26, 2715CA

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Simpelveld, in vergadering bijeen op 23 januari 2014.

De Raad van de gemeente Simpelveld, in vergadering bijeen op 23 januari 2014. RAADSBESLUIT nummer: VII-6 De Raad van de gemeente Simpelveld, in vergadering bijeen op 23 januari 2014. Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 10 december 2013 inzake Vast te stellen

Nadere informatie

Beleid gemeente Elburg Speelautomatenbeleid gemeente Elburg Raadsvoorstel speelautomatenbeleid Raad gemeente Elburg Etc, etc, Wij stellen voor: de Algemene Plaatselijke Verordening te wijzigen met dien

Nadere informatie

Beleidsregel Horecahandhaving

Beleidsregel Horecahandhaving Beleidsregel Horecahandhaving 1. Inleiding Een horecabedrijf moet voldoen aan verschillende regels. De belangrijkste regels staan in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening Beesel), Wet op de kansspelen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Vaststelling veeg-bestemmingsplannen Kortland, Langeland en Lansingh-Zuid Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de zienswijzen met betrekking

Nadere informatie

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG.

DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. DIT VOORSTEL IS NIET AAN DE ORDE GEWEEST IN DE RAADSVERGADERING VAN 21 JANUARI 2010, VANWEGE INTREKKEN VAN DE AANVRAAG. RAADSVOORSTEL Agendanummer 6.1* Raadsvergadering van 21 januari 2010 Onderwerp: weigering

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo;

Burgemeester en wethouders van de gemeente Venlo; PROJECTBESLUIT GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk GO/ 20081333 behandeld door mevrouw J. Koppers-Kusters doorkiesnummer 077-3596494 emailadres j.kusters@venlo.nl besluit d.d. 20 december 2010 verzonden d.d.

Nadere informatie

Nederweert samen groots, samen doenl

Nederweert samen groots, samen doenl ililililtiltil tililtilililrilllllilffi ilffi ililrilril 7 3 Nederweert samen groots, samen doenl Gemeentehuis Raadhuisplein 1, Nederueert Gemeente Weert College van B&W Postbus 950 6000 AZ WEERT Postbus

Nadere informatie

Nederweert samen groots, samen doenl

Nederweert samen groots, samen doenl I uil [ffi üilililuililil[ilrilllürüliltutur Nederweert samen groots, samen doenl Gemeentehuis Raadhuisplein 1, Nederweert Gemeente Weert t.a.v. de Gemeenteraad Postbus 950 6000 AZ WEERT Postbus 2728 6030

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 27-10-2016 16-063 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Gevraagde beslissing

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011

Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15. Aan: De Gemeenteraad. Vries, 21 juni 2011 Raadsvergadering d.d. 13 september 2011 agendapunt 15 Aan: De Gemeenteraad Vries, 21 juni 2011 Onderwerp: Verplaatsing agrarisch bedrijf familie Siegers en toepassing ruimte voor ruimte regeling Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Schriftelijke vragen van het CDA over de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Waard en de verkeersdoorstroming Leiden/Leiderdorp d.d.

Schriftelijke vragen van het CDA over de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Waard en de verkeersdoorstroming Leiden/Leiderdorp d.d. B&W-nr.: 05.1047 d.d. 20-09-2005 Onderwerp Schriftelijke vragen van het CDA over de bereikbaarheid van bedrijventerrein De Waard en de verkeersdoorstroming Leiden/Leiderdorp d.d. 27 juli 2005 BESLUITEN

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gevraagd besluit: Registratienummer: RV Portefeuillehouder: P.N. Bruin

Raadsvoorstel. Gevraagd besluit: Registratienummer: RV Portefeuillehouder: P.N. Bruin gemeente Den Helder Raadsvoorstel Registratienummer: RV011.0202 Portefeuillehouder: P.N. Bruin Van afdeling: Ruimte, Wonen en Ter inzage gelegde stukken / bijlagen: Ondernemen Ontwerp bestemmingsplan Julianadorp

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 'Hoe kunnen we de wethouder van Ruimte en Vastgoed stoppen'?

gemeente Eindhoven 'Hoe kunnen we de wethouder van Ruimte en Vastgoed stoppen'? gemeente Eindhoven Inboeknummer Beslisdatum B&W 17 april 2012 Dossiernummer 12.16.103 2.2.2 Raadsvragenvan Raadsvragen van het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over Aangekondigde handhaving rondom Eindhoven

Nadere informatie

Infoblad drank- en horecawet model A

Infoblad drank- en horecawet model A Infoblad drank- en horecawet model A Beschrijving Een drank- en horecavergunning geeft toestemming tot het uitoefenen van het horeca- of slijtersbedrijf. Om een café, restaurant, kantine of slijtersbedrijf

Nadere informatie

Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN

Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN B&W-nr.: 05.0918 d.d. 23-08-2005 Onderwerp Verwerking amendementen 1 en 2 bij besluit RV04.0184 Detailhandelsstructuurvisie Leiden BESLUITEN Behoudens advies van de commissie EGTV 1. Bijgaande brief met

Nadere informatie

interpretatie vrijstelling Julianalaan 11 te Vlijmen

interpretatie vrijstelling Julianalaan 11 te Vlijmen College Onderwerp: V200900884 interpretatie vrijstelling Julianalaan 11 te Vlijmen Samenvatting: Het college heeft in haar vergadering van 15 december 2009 voor de uit te geven kavels aan de Wilhelminastraat

Nadere informatie

: Coördinatieregeling ruimtelijke besluiten. Beslispunt(en): 1. De coördinatieverordening Wro gemeente Woensdrecht vaststellen

: Coördinatieregeling ruimtelijke besluiten. Beslispunt(en): 1. De coördinatieverordening Wro gemeente Woensdrecht vaststellen Voorstel aan de Raad Onderwerp : Coördinatieregeling ruimtelijke besluiten Raadsvergadering : 26 juni 2013 Agendapunt : Portefeuillehouder : A.Th.S. van der Wijst Datum : 14 mei 2013 Bestuurlijk kader

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD VOORBLAD Besluit Burgemeester en wethouders hebben op 6 december 2013 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van 2 'te koop' borden. De aanvraag gaat over diverse locaties

Nadere informatie

Besl ispu nten 1. Het bestemmingsplan Wegelaar 7 vast te stellen. 2. De ingekomen zienswijze te weerleggen.

Besl ispu nten 1. Het bestemmingsplan Wegelaar 7 vast te stellen. 2. De ingekomen zienswijze te weerleggen. De gemeenteraad van Wijchen 14 RZ 017 Beslisnota Vaststelling bestemmingsplan Wegelaar 7 Wijchen, 22 april 2014 Geachte leden van de raad, Besl ispu nten 1. Het bestemmingsplan Wegelaar 7 vast te stellen.

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Aan de burgemeester van de gemeente Zwijndrecht t.a.v. afdeling Gemeentewinkel Postbus AA ZWIJNDRECHT

Aanvraagformulier. Aan de burgemeester van de gemeente Zwijndrecht t.a.v. afdeling Gemeentewinkel Postbus AA ZWIJNDRECHT Aanvraagformulier Exploitatievergunning horecabedrijf Wanneer u een inrichting gaat exploiteren die valt onder de reikwijdte van artikel 2:28 e.v. van de Algemene Plaatselijke Verordening, dient u in het

Nadere informatie

Vragen art. 43 Rvo van L. van der Heijden (Heusden Transparant) over EMTÉ s Vlijmen en Drunen

Vragen art. 43 Rvo van L. van der Heijden (Heusden Transparant) over EMTÉ s Vlijmen en Drunen Zaaknummer 00547766 Onderwerp Vragen art. 43 Rvo van L. van der Heijden (Heusden Transparant) over EMTÉ s Vlijmen en Drunen Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis In de brief van 29 maart 2018 stelt

Nadere informatie

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING

(ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING (ONTWERP) OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Moerdijk hebben op 19 december 2013 een aanvraag om een omgevingsvergunning als bedoeld in de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp: coördinatieverordening DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM: een coördinatieverordening vast te stellen

Raadsvoorstel. Onderwerp: coördinatieverordening DE GEMEENTERAAD WORDT VOORGESTELD TE BESLUITEN OM: een coördinatieverordening vast te stellen Raadsvoorstel Zaakkenmerk: 1024264 Raad 5 juni 2014 Documentkenmerk: 1024272 B. en W. 6 mei 2014 Behandeld door: dhr. D. Doornweerd E-mail: Dries.Doornweerd@ommen-hardenberg.nl Onderwerp: coördinatieverordening

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting GEMEENTE OLDEBROEK Voorstel van het college aan de raad Raadsvergadering d.d. 10 november 2016 Agendapunt 10-03 Onderwerp: Gewijzigde vaststelling ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Vierhuizenweg 5.

Nadere informatie

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015

GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 Reg.nr:Z.06827 INT.08894 Pagina 1 van 5 GEMEENTE NUTH Raad: 24 maart 2015 Agendapunt: RTG: 10 maart 2015 AAN DE RAAD Onderwerp: Verzoek om medewerking realisatie nieuw zorgpension Nuth 1. Samenvatting

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen

Raadsvergadering. Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële herziening Dorp Odijk 2012, snippergroen RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 23 juni 2016 16-042 Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Aan de raad, Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan partiële snippergroen Gevraagde

Nadere informatie

Raadsvoorstel 116 Vergadering 1 december 2015. Gemeenteraad

Raadsvoorstel 116 Vergadering 1 december 2015. Gemeenteraad Vergadering 1 december 2015 Gemeenteraad Onderwerp : Kaders voor de mogelijkheid om op meerdere locaties een speelautomatenhal te exploiteren B&W vergadering : 3 november 2015 Dienst / afdeling : Veiligheid

Nadere informatie

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets

Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Uw (bouw)plan past niet in het bestemmingsplan: de haalbaarheidstoets Inleiding Wanneer u wilt bouwen of verbouwen of het gebruik van uw pand wilt wijzigen, doet u dat niet zomaar. U wilt immers niet voor

Nadere informatie

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Nr. 60207/PUV Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Zwolle, Op 9 maart 2009 hebben burgemeester en wethouders van Zwolle een aanvraag om bouwvergunning ontvangen en in behandeling genomen

Nadere informatie

Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/ Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr Datum:

Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/ Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr Datum: Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/10-00291 Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr 0345-636286 Datum: 31-01-10 ONDERWERP: Aanpassing APV aan de Wabo Vertrouwelijk Openbaar besluit

Nadere informatie

U dient dit formulier volledig ingevuld en ondertekend in te leveren of te sturen aan:

U dient dit formulier volledig ingevuld en ondertekend in te leveren of te sturen aan: DRANK- EN HORECAWET Model A Aanvraag ter verkrijging van een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet voor het uitoefenen van een horecabedrijf of slijtersbedrijf door natuurlijke personen

Nadere informatie

Behandeld in Commissie Omgeving. Telefoonnummer

Behandeld in Commissie Omgeving. Telefoonnummer Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR14.00190* GR14.00190 Behandeld in Commissie Omgeving Datum Commissie 28 januari 2015 Agendanummer 7 Datum Raad 11 februari 2015 Agendanummer 10 Opsteller H.

Nadere informatie

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo,

De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg PB Heijenrath. diversen. Geachte heer Loo, De heer M.H.G.W. Loo Givelderweg 2 6276 PB Heijenrath Datum: 20 mei 2015 Behandeld door: de heer M. v.d. Venne Uw brief van: Onderwerp: verleende omgevingsvergunning Uw kenmerk: Dossiernummer: 20150011

Nadere informatie

B&W-voorstel Onderwerp Coordinatiebesluit bestemmingsplan en omgevingsvergunning bouwplanontwikkeling 18 woningen Voorweg 115 (Zilversterlocatie) Zaaknummer -2017-000247 Documentnummer DOC-2017-001717

Nadere informatie

Aanvraagformulier Horeca exploitatievergunning (voor een bedrijf waar alcohol wordt geschonken) tevens aanvraagformulier voor een terras

Aanvraagformulier Horeca exploitatievergunning (voor een bedrijf waar alcohol wordt geschonken) tevens aanvraagformulier voor een terras StadsOntwikkeling / Frontoffice & Vergunningen Balie Bouwen Wonen en Ondernemen Postadres Postbus 8406, 3503 RK Utrecht Telefoon 030-286 37 09 Fax 030-286 3600 www.utrecht.nl/horecaloket Aanvraagformulier

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Onderwerp: Voorbereidingsbesluit centrum Oldemarkt. Nummer: Datum vergadering: 21-12-2004 Conceptbesluit: Samenvatting: Bijlagen: De uitspraak van de Raad van

Nadere informatie

De inhoud/strekking van de nieuw ingebrachte argumenten in de zienswijze kan als volgt worden samengevat:

De inhoud/strekking van de nieuw ingebrachte argumenten in de zienswijze kan als volgt worden samengevat: Artikel 19 lid 1-procedure voor het veranderen/uitbreiden van twee winkels met daarboven twee appartementen op het perceel Roosendaalsestraat 60-62 te Wouw Zienswijzebehandeling 1. Algemeen Met ingang

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders

College van burgemeester en wethouders College van burgemeester en wethouders toestelnummer 0181 696 948 faxnummer 0181 696 319 e-mail griffie@spijkenisse.nl datum ons kenmerk bijlagen 17 april 2013 13.R.00058 1 betreft vaststelling beheersverordening

Nadere informatie

U dient dit formulier -volledig ingevuld en ondertekend- in te leveren of te sturen aan:

U dient dit formulier -volledig ingevuld en ondertekend- in te leveren of te sturen aan: DRANK- EN HORECAWET Model A Aanvraag ter verkrijging van een vergunning op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet voor het uitoefenen van een horecabedrijf of slijtersbedrijf door natuurlijke personen

Nadere informatie

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek

Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek Amendement: bestemmingsplan Klarenbeek De raad van de gemeente Apeldoorn in vergadering bijeen op 30 mei 2013, Gehoord de beraadslagingen over het ontwerpbestemmingsplan Klarenbeek, Overwegende dat In

Nadere informatie

'Omgevingsvergunning Kerkdriel 2013, Mgr. Zwijsenplein 17-21*. NL.IMRO.0263.OV0009-VG01

'Omgevingsvergunning Kerkdriel 2013, Mgr. Zwijsenplein 17-21*. NL.IMRO.0263.OV0009-VG01 m m^^k ib^^/ ^^ ^^ MAASD1L& OMGEVINGSVERGUNNING 'Omgevingsvergunning Kerkdriel 2013, Mgr. Zwijsenplein 17-21*. NL.IMRO.0263.OV0009-VG01 Gemeente Maasdriel Burgemeester en Wethouders hebben op 31 oktober

Nadere informatie

Vrijstellingsverzoek voor het spelen van boerengolf in Lage Zwaluwe, Verzoek voor het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het betrokken gebied.

Vrijstellingsverzoek voor het spelen van boerengolf in Lage Zwaluwe, Verzoek voor het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het betrokken gebied. Aan de Raad Made, 29 mei 2007 Aan de commissie: Grondgebiedzaken Datum vergadering: 28 augustus 2007 Agendapunt : 13 Raadsvergadering: 20 september 2007 Onderwerp: Nummer raadsnota: Vrijstellingsverzoek

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50. O (11-12-2018) Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 11-12-2018 Tijd 9:00-12:30 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen INLEIDING De meeste mensen willen graag wonen in een gemeente die veilig is en er netjes en verzorgd uitziet. Maar we willen ook wel eens iets aan de omgeving

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u ons antwoord met een kopie van de schriftelijke vragen van de heer Bezuijen.

Hierbij ontvangt u ons antwoord met een kopie van de schriftelijke vragen van de heer Bezuijen. / I gemeente Gemeenteraad Postbus 41 3417 ZG MONTFOORT Uw kenmerk: Zaaknummer: 298457 Onderwerp: Schriftelijke vragen 2016-15 Uw BSN: : Datum verzending: 2 3 AUG. 2016 Geachte raadsleden, Op 20 mei 2016

Nadere informatie

BIJLAGE 4 UITGEBREIDE VRAGENFORMULIER. Toelichting bij dit formulier

BIJLAGE 4 UITGEBREIDE VRAGENFORMULIER. Toelichting bij dit formulier BIJLAGE 4 UITGEBREIDE VRAGENFORMULIER Uitgebreide vragenformulier op grond van artikel 30 van de Wet BIBOB horende bij de aanvraag om vergunning artikel 3 Drank- en horecawet (drank- en horecavergunning)

Nadere informatie

*5228* Gegevens aanvrager Naam en voorletters * : Gegevens ten behoeve van het nieuwe huisnummer Straat * :

*5228* Gegevens aanvrager Naam en voorletters * : Gegevens ten behoeve van het nieuwe huisnummer Straat * : *5228* Gemeente Weert Team Gegevensbeheer (BAG) Postbus 950 6000 AZ WEERT Aanvraag huisnummer Toelichting: Velden met een * moeten verplicht worden ingevuld. Er dient een bouwtekening op schaal ingeleverd

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Deurne houdende regels omtrent samenhangende besluiten Coördinatieverordening Deurne 2019

Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Deurne houdende regels omtrent samenhangende besluiten Coördinatieverordening Deurne 2019 CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR623004_1 4 april 2019 Besluit van de gemeenteraad van de gemeente Deurne houdende regels omtrent samenhangende besluiten Coördinatieverordening Deurne 2019 DE

Nadere informatie