INTERACTIEVE MARKTCONSULTATIE OPENBARE VERLICHTING EN DATA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTERACTIEVE MARKTCONSULTATIE OPENBARE VERLICHTING EN DATA"

Transcriptie

1 INTERACTIEVE MARKTCONSULTATIE OPENBARE VERLICHTING EN DATA Versie 2.1 Datum

2 SAMENVATTING De gemeente Renkum heeft een oud areaal en wil dit moderniseren. De gemeente wil een opdrachtnemer voor de vervanging, het voorzien van een slim systeem en het 20-jarig beheer en onderhoud van de installatie voor openbare verlichting. Tevens wil de gemeente de opdrachtnemer de mogelijkheid bieden om data onder voorwaarden in te zetten voor doeleinden anders dan de openbare verlichting. Het doel van de marktconsultatie betreft het beter begrijpen van de technische en commerciële aspecten van een dergelijk project en de risico s en kansen in kaart te hebben, met name op het gebied van het inzetten van de data.

3 Inhoudsopgave SAMENVATTING PROCEDURE Algemeen Project en opdrachtgever Aanbestedende dienst en contactpersoon Context Technische en maatschappelijke ontwikkelingen Missie gemeente Renkum Nieuw contract openbare verlichting Verduurzamen Scope van de uiteindelijke aanbesteding Marktconsultatie Doel van de marktconsultatie Uitvoering marktconsultatie Tijdschema Inlichtingen en communicatie... 8

4 1. PROCEDURE 1.1 Algemeen De opdracht wordt als één geheel aanbesteed en niet opgedeeld in percelen. De motivatie hiervoor is dat opdelen van de opdracht niet doelmatig zou zijn vanwege de beperkte schaalgrootte van de opdracht (geen geografisch verdeelde percelen) en vanwege de directe relatie tussen installatie en beheer & onderhoud van de lichtmasten en verlichtingsarmaturen (geen functionele percelen). Op de aanbestedingsprocedure is Nederlands recht van toepassing. Geschillen die ontstaan naar aanleiding van deze aanbesteding dienen te worden voorgelegd aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank van Arnhem. De aanbestedende dienst behoudt zich het recht voor om de aanbestedingsprocedure zonder opgaaf van reden tijdelijk of definitief te stoppen. 1.2 Project en opdrachtgever Project: Opdrachtgever: Adres: Vernieuwing, beheer en onderhoud openbare verlichting gemeente Renkum Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum. Gemeente Renkum Generaal Urquhartlaan GG Oosterbeek T (026) Aanbestedende dienst en contactpersoon Aanbestedende dienst: Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renkum. De aanbestedende dienst laat zich voor deze aanbesteding vertegenwoordigen door adviesbureau LIGHT2020. Contactpersoon: mw H. Lieftink heleen@light2020.nl De gegadigde wijst één contactpersoon aan die gedurende de aanbestedingsprocedure het contact met de contactpersoon van de aanbestedende dienst onderhoudt. De contactpersoon van de gegadigde dient beslissingsbevoegd en gemachtigd te zijn om namens de gegadigde op te treden.

5 1.4 Context Technische en maatschappelijke ontwikkelingen Technische en maatschappelijke ontwikkelingen hebben een belangrijke invloed op de openbare verlichting in Nederland. Zo is ledverlichting de nieuwe standaard geworden en zijn diminstallaties gemeengoed. De noodzaak voor energiebesparing en duurzaamheid wordt steeds nadrukkelijker en in 2013 is het Energieakkoord gesloten waarin overheden doelstellingen hebben neergezet voor energiebesparing en intelligente verlichting. De gemeente Renkum doet hier actief aan mee, onder meer door het aanleveren van gegevens over het energieverbruik van haar OVL installatie. Daarnaast bestaat er in de markt een duidelijke trend naar het waarderen van data. Gegevens kunnen worden gebruikt om verschillende soorten dienstverlening te verbeteren. Op een ethisch verantwoorde manier, waarbij de privacy van burgers en verkeersdeelnemers wordt gewaarborgd, wil de gemeente Renkum hier op inspelen. Zodoende verwacht de gemeente Renkum minder budget te hoeven investeren in de openbare verlichting zodat zij kosten bespaart op de gemeentebegroting Missie gemeente Renkum De gemeente Renkum zorgt voor openbare verlichting, zodanig dat deze optimaal voldoet aan de maatschappelijke behoefte. De OVL beheerder van de gemeente geeft hier invulling aan door te zorgen voor: verlichting die verkeersveiligheid en sociale veiligheid creëert en bijdraagt aan de kwaliteit van de leefomgeving; duurzame en energiezuinige verlichting; communicatie met haar inwoners over de openbare verlichting; werkzaamheden volgens processen die doelmatig zijn en die de gezondheid, veiligheid en welzijn van de betrokken mensen bevorderen. Van de opdrachtnemer wordt verlangd dat hij te allen tijde kan aantonen dat de werkzaamheden die hij uitvoert om te voldoen aan de verplichtingen volgens de overeenkomst bijdragen aan de missie van de gemeente Renkum en in alle gevallen daarmee niet strijdig zijn Nieuw contract openbare verlichting De gemeente Renkum wil de vervanging en het beheer en onderhoud van de installatie voor openbare verlichting aanbesteden. De gemeente wil dat de gehele installatie is voorzien van led en het beheer en onderhoud vastleggen voor een langere tijd dan in de markt gebruikelijk, namelijk voor 20 jaar. Tevens wil de gemeente dat de installatie wordt voorzien van een slim systeem, zoals een telemanagementsysteem, waarmee het beheer en onderhoud efficiënter kan. Daarnaast wil de gemeente de opdrachtnemer de mogelijkheid bieden om de uit het slimme systeem vrijkomende data onder voorwaarden in te zetten voor doeleinden die geld opleveren. Zodoende kan de gemeente de aanneemsom beperken.

6 1.4.4 Verduurzamen De gemeente Renkum wil energie besparen door alle armaturen voorzien te hebben van led lichtbronnen. Dit kunnen nieuwe armaturen zijn maar ook led retrofit modules zijn toegestaan. De gemeente wil dat de opdrachtnemer bij aanvang van het contract alle technisch verouderde armaturen & masten vernieuwt naar duurzame energiezuinige alternatieven. Het telemanagementsysteem zal het lichtniveau van het gehele areaal, met elk lichtpunt afzonderlijk, moeten kunnen regelen zodat nog meer energie kan worden bespaard. De gemeente Renkum heeft een budget voor de energievoorziening van de openbare verlichting gereserveerd tegen een kwh prijs van 0,08 euro, gedurende de looptijd van 20 jaar. Besparingen op de kosten van energie laat de gemeente Renkum ten goede komen aan de contractpartij. 1.5 Scope van de uiteindelijke aanbesteding De scope van de uiteindelijke aanbesteding die hieronder is weergegeven, is een indicatief overzicht. De concrete prestaties en minimumeisen die hieruit worden afgeleid, worden opgenomen in de uiteindelijke uitvraag). Vervanging, beheer en onderhoud van de openbare verlichting installatie. Installeren van energiezuinige en duurzame verlichting (ledarmaturen en/of ledretrofit modules). Installeren van een slim systeem (een telemanagementsysteem) voor het gehele areaal. Installeren van communicatieapparatuur voor het vermarkten van gegevens. De opdrachtnemer verzorgt het volledige proces van schade-afhandeling. Decoratieve masten en armaturen worden behouden. Een overeenkomst met één opdrachtnemer met een looptijd van 2017 t/m De gemeente wil de rol van regisseur en wil ontzorgd worden op het gebied van de uitvoering. o Klachten, storingen en meldingen worden rechtstreeks door de opdrachtnemer afgehandeld. o De gemeente moet kunnen meekijken in het beheersysteem maar de opdrachtnemer is verantwoordelijk voor alle handelingen, daar heeft de gemeente geen operationele taak. De gemeente schrijft het soort verlichtingsarmaturen en lichtmasten voor op basis van 1. uitgevoerde proefnemingen aan het lichtbeeld. 2. veiligheid / installatieverantwoordelijkheid. 3. beheersbaarheid van het areaal, onder meer door uniformiteit. Bij vervanging van armaturen wordt op elke locatie het thans aanwezige lichtniveau teruggebracht of anders indien in overleg met opdrachtgever. Er is een plafondbedrag van 3,1 miljoen euro.

7 Alle gegevens met betrekking tot de openbare verlichting installatie en de gegenereerde data zijn en blijven eigendom van de gemeente Renkum. Alle gegevens die met betrekking tot de openbare verlichting mag de contractpartij inzetten voor andere doeleinden dan verlichting. Het gebruik van datagegevens is toegestaan mits het College van B&W akkoord is. 1.8 Marktconsultatie In de marktconsultatie worden één op één gesprekken gevoerd tussen de gemeente en een marktpartij. Alle verkregen informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Er wordt bewust geen verslag verspreid van de marktconsultatie zodat marktpartijen vrijuit inhoudelijk de dialoog met de gemeente kunnen aangaan en hun visie en mening kunnen geven. Wel wordt een intern verslag gemaakt en worden de conclusies en aanbevelingen verwerkt in de aanbestedingsdocumenten. Ook marktpartijen die slechts een deel van een oplossing kunnen bieden en daarin specialist zijn, worden met nadruk en van harte uitgenodigd. Dit project en deze aanbesteding is uniek in de markt en er zijn geen voorbeelden om op terug te grijpen. Het beschikbaar stellen en laten gebruiken van data is een nieuw aspect van een project voor openbare verlichting. De gemeente denkt daarmee de kosten te kunnen beperken, maar is zich er tevens van bewust dat dit aspect de complexiteit verhoogt. Om die reden houdt de gemeente een marktconsultatie. 1.9 Doel van de marktconsultatie Het doel van de marktconsultatie is om meer helderheid te krijgen over de mogelijkheden en vragen beantwoord te krijgen over een aantal aspecten van het beoogde project. Algemeen Welke kansen en risico s zien marktpartijen? Welke technische oplossingen liggen voor de hand? Hoe kan een opdrachtnemer zorgvuldig omgaan met alle verzoeken, klachten, meldingen die uit de gemeente komen (bewoners, bedrijven, raad)? Wat voor soort eisen zouden het project duur maken, de kosten opdrijven? Welke (externe) financieringsmogelijkheden zijn er? In hoeverre kan een marktpartij een dergelijk project (mee-)financieren? Welke afspraken moet de gemeente met de opdrachtnemer maken om te verzekeren dat de installatie na 20 jaar nog steeds veilig en functioneel is? Data Welke mogelijkheden zijn er als de data beschikbaar worden gesteld? Wie zijn mogelijke klanten en eindgebruikers voor de data? Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van data in de komende jaren? Welke voorwaarden moet de gemeente stellen om negatieve reacties van het publiek te voorkomen? Hoe kan privacy worden gewaarborgd?

8 1.10 Uitvoering marktconsultatie In de marktconsultatie worden één op één gesprekken gevoerd tussen de gemeente en een marktpartij. Alle verkregen informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Er wordt bewust geen verslag verspreid van de marktconsultatie zodat marktpartijen vrijuit inhoudelijk de dialoog met de gemeente kunnen aangaan en hun visie en mening kunnen geven. Wel wordt een intern verslag gemaakt en worden de conclusies en aanbevelingen verwerkt in de aanbestedingsdocumenten. Ook marktpartijen die slechts een deel van een oplossing kunnen bieden en daarin specialist zijn, worden met nadruk en van harte uitgenodigd Tijdschema De marktconsultatie staat gepland voor 16 maart 2017 in het gemeentehuis van Renkum (Generaal Urquhartlaan 4, 6861 GG te Oosterbeek) en duurt 1 uur per marktpartij. Namens de gemeente is de beheerder vertegenwoordigd, ondersteund door specialisten op het gebied van marktconsultaties, aanbestedingen en openbare verlichting. Een deelnemer aan de marktconsultatie heeft de mogelijkheid een (Powerpoint) presentatie te geven. Een deelnemer ontvangt geen vergoeding Inlichtingen en communicatie Inlichtingen worden niet mondeling verstrekt. Gegadigden kunnen via TenderNed vragen indienen. Het is met betrekking tot deze aanbestedingsprocedure niet toegestaan met iemand van de aanbestedende dienst of op een andere wijze contact te zoeken. De aanbestedende dienst kan een gegadigde die dat doet, uitsluiten van de aanbestedingsprocedure.

Vastleggen budget Openbare verlichting

Vastleggen budget Openbare verlichting Openbaar Onderwerp Vastleggen budget Openbare verlichting Programma Openbare Ruimte Portefeuillehouder R. Helmer-Englebert Samenvatting Kwaliteitsverbeteringen door investeringen van de markt in ruil voor

Nadere informatie

Marktconsultatie gemeente Utrechtse Heuvelrug

Marktconsultatie gemeente Utrechtse Heuvelrug Marktconsultatie gemeente Utrechtse Heuvelrug Regulier onderhoud en vernieuwing openbare verlichting Marktconsultatie document Inhoudsopgave: Aanleiding marktconsultatie Huidige situatie Nieuwe situatie

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting

Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting Vergadering gemeenteraad d.d. 2 november 2017 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting 2016-2025 Korte inhoud: De raad wordt voorgesteld

Nadere informatie

Bureau Openbare Verlichting. Lek - Merwede

Bureau Openbare Verlichting. Lek - Merwede Bureau Openbare Verlichting Lek - Merwede Traject Beleidsplan 2017-2026 Beheerplan 2017-2026 Uitvoeringsplannen 15 juni 2017 presentatie Beleids- en Beheerplan 2 Doel beleidsplan Genereren kwaliteit Openbare

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Beleidsplan openbare verlichting Reg.nummer: 2016/ Inleiding

Raadsstuk. Onderwerp: Beleidsplan openbare verlichting Reg.nummer: 2016/ Inleiding Raadsstuk Onderwerp: Beleidsplan openbare verlichting 2017-2020 Reg.nummer: 2016/052071 1. Inleiding Er is geen domein in de openbare ruimte waar de technologische ontwikkelingen zo snel gaan als bij de

Nadere informatie

Evaluatie Beleidsuitgangspunten. Openbare Verlichting. Gemeente Geertruidenberg

Evaluatie Beleidsuitgangspunten. Openbare Verlichting. Gemeente Geertruidenberg Evaluatie Beleidsuitgangspunten Openbare Verlichting Gemeente Geertruidenberg Opdrachtgever: Gemeente Geertruidenberg Cluster Beheer en ontwikkeling Openbare Ruimte Nobra Technisch Adviesbureau B.V. Bunderstraat

Nadere informatie

Notitie LH/01160İVS3. Grootschalige ledvervanging Stormpolder. L. Hoebink R. Briënne

Notitie LH/01160İVS3. Grootschalige ledvervanging Stormpolder. L. Hoebink R. Briënne Notitie Betreft Grootschalige ledvervanging Stormpolder Kenmerk LH/01160İVS3 Van Aan L. Hoebink R. Briënne Datum 28 november 2016 Inleiding In de afgelopen periode heeft de gemeente zich gefocust op de

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 27 september 2016 NR.: RI

VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 27 september 2016 NR.: RI VOORSTEL AAN DE RAAD: VERGADERING 27 september 2016 NR.: RI-16-00176 Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting 2016-2020 Agendapunt 18. Raadsvoorstel- 2016-49 nummer Voorstel: van +/- 416.000,- toe te

Nadere informatie

Inkoop van EPCs AGENDA 12/10/2018. Floris den Boer

Inkoop van EPCs AGENDA 12/10/2018. Floris den Boer Inkoop van EPCs Floris den Boer Selectie onder de drempel 1 AGENDA Inkoopproces Functionele specificaties Deconstrueren van functies en objecten Bestuurlijk commitment Schaalgrootte en kansen voor de markt

Nadere informatie

Actualisering visie en beleid Openbare Verlichting, beleidsperiode

Actualisering visie en beleid Openbare Verlichting, beleidsperiode Datum: 28-1-14 Onderwerp Actualisering visie en beleid Openbare Verlichting, beleidsperiode 2014-2018 Status Besluitvormend Voorstel Het Beleidsplan Openbare Verlichting 2014-2018 vast te stellen als geactualiseerde

Nadere informatie

OVL beleidsplan op 1 A4: verduurzaming, betere kwaliteit én lagere kosten. Het kan. Ralph Groenendaal

OVL beleidsplan op 1 A4: verduurzaming, betere kwaliteit én lagere kosten. Het kan. Ralph Groenendaal OVL beleidsplan op 1 A4: verduurzaming, betere kwaliteit én lagere kosten. Het kan. Ralph Groenendaal Drie vragen Waarom investeren in OVL? Wat kan een gemeente doen en wat kost dat? Hoe zorg je ervoor

Nadere informatie

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016

Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk d.d. 3 maart 2016 Marktconsultatie 'Vormgeving', Kenmerk 1100041811 d.d. 3 maart 2016 Interne bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email: concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Datum 29 september 2011

Datum 29 september 2011 Beleidsnotitie duurzame openbare verlichting 2011-2016 Kerngegevens Projectleider Afdeling B.I.C. Stolk Ruimte 3 Datum 29 september 2011 3 Behandeling Gemeenteraad Planstatus Casenummer Vastgesteld AB11.00502

Nadere informatie

Onderwerp: Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder

Onderwerp: Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder Gevraagde Beslissing: Aan de gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel Te

Nadere informatie

Monitoring Energieakkoord. Snel gids Invullen monitoringslijst. Snel gids Monitoring OVLVRI Energieakkoord September 2014 Pagina 1

Monitoring Energieakkoord. Snel gids Invullen monitoringslijst. Snel gids Monitoring OVLVRI Energieakkoord September 2014 Pagina 1 Monitoring Energieakkoord Snel gids Invullen monitoringslijst Snel gids Monitoring OVLVRI Energieakkoord September 2014 Pagina 1 Inleiding In het Energieakkoord dat in 2013 is ondertekend door ruim veertig

Nadere informatie

Presentatie Beleidsplan Openbare verlichting

Presentatie Beleidsplan Openbare verlichting Presentatie Beleidsplan Openbare verlichting 2014-2024 Eric Vos, Infra-lux. Stand van zaken t.o.v. Beleidsplan 2004: 2 begrotingsposten: - Exploitatie(klein onderhoud): 160.000,- waarvan 60.000,- energiekosten

Nadere informatie

Aan de Raad Raad Made, 22 april 2015

Aan de Raad Raad Made, 22 april 2015 Aan de Raad Raad Made, 22 april 2015 Agendapuntnummer: 6 Raadsvergadering 28 mei 2015 Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting 2015-2019 Registratienummer: 15int01566 Casenr: 15.00616 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van. : wethouder mw. W.J.F. van der Rijt-van der Kruis

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van. : wethouder mw. W.J.F. van der Rijt-van der Kruis Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : wethouder mw. W.J.F. van der Rijt-van der Kruis Onderwerp : Beleidsplan Openbare Verlichting 2017-2021 Programma : Wonen Voorstelnummer : 17.04 Info bij

Nadere informatie

In te stemmen met bijgevoegde RIB en deze door te sturen naar de gemeenteraad.

In te stemmen met bijgevoegde RIB en deze door te sturen naar de gemeenteraad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: R. van der Marel Tel nr: 8328 Nummer: 17A.01248 Datum: 21 november 2017 Team: Realisatie en Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift

Nadere informatie

Raadsvoorstel Voorstel Inleiding Beoogd doel Argumenten

Raadsvoorstel Voorstel Inleiding Beoogd doel Argumenten Agendapunt nr.: 10 Raadsvoorstel Onderwerp: Beleidsplan Openbare Verlichting 2014-2018 Datum voorstel: 14 januari 2014 Vergaderdatum: 25 februari 2014 Registratienr.: Opsteller: J. van Bekhoven Portefeuillehouder:

Nadere informatie

nieuwkoop raadsvoorstel G G.A.H. Eikhuizen Beheer Openbare Ruimte ( Frans Lamfers/Cees Tas)

nieuwkoop raadsvoorstel G G.A.H. Eikhuizen Beheer Openbare Ruimte ( Frans Lamfers/Cees Tas) Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders nieuwkoop raadsvoorstel G14.1166 portefeuillehouder opgesteld door Reg i strat ien ummer G.A.H. Eikhuizen Beheer Openbare Ruimte ( Frans Lamfers/Cees

Nadere informatie

Bijlage 2. Plan van Aanpak Duurzaamheid. Gemeente Teylingen. November Pagina 1 van 9

Bijlage 2. Plan van Aanpak Duurzaamheid. Gemeente Teylingen. November Pagina 1 van 9 Bijlage 2 Plan van Aanpak Duurzaamheid Gemeente Teylingen November 2011 Pagina 1 van 9 Opdrachtgever opdrachtgever : Gemeente Teylingen contactpersoon : Dhr. E. Schreve Opdrachtnemer opdrachtnemer : Ziut

Nadere informatie

Onderwerp Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder

Onderwerp Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Grootschalige vervanging ledverlichting Oud Krimpen en Stormpolder Te besluiten om 1. Kennis te nemen van en in te stemmen met het voorstel grootschalige vervanging ledverlichting

Nadere informatie

Verduurzamen gemeentelijk openbare verlichting

Verduurzamen gemeentelijk openbare verlichting Verduurzamen gemeentelijk openbare verlichting Ridderkerk, 20 februari 2018 Inhoud Voorwoord... 3 1 Onze visie op openbare verlichting... 4 2 Onze uitgangspunten... 4 2.1 Beleid... 4 2.2 Richtlijnen openbare

Nadere informatie

OVL-monitor

OVL-monitor Ruimte en Licht Festival 17 november 2016 OVL-monitor 2016 2017 getallen, trends en ontwikkelingen Presentatie Waarom de OVL-monitor? Intro - wie hebben de enquête ingevuld? Belangrijkste resultaten: A.

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.15.1019 B.15.1019 Landgraaf, 7 september 2015 ONDERWERP: Beleidsplan Openbare Verlichting 2016 t/m 2020 Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en Overeenkomst Gemeente Eindhoven en. Aanbesteding Deelproject 1a Tweedelijns specialistische zorg 2015 Overeenkomst aanbesteding Jeugdzorg Tweedelijns specialistische zorg 2015 pag 2 van 6 De ondergetekenden:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 1. Aanleiding

Raadsvoorstel. 1. Aanleiding Raadsvoorstel Aan : Raad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 27 november 2014 Agendanummer : 09 Datum collegebesluit : 9 september 2014 Onderwerp : Evaluatie beleidsuitgangspunten en vervangingsplannen

Nadere informatie

*D13.001408* D13.001408

*D13.001408* D13.001408 MEMO Van: Afdeling Ruimte en Groen Datum: 29 januari 2013 Onderwerp: Beleidsplan openbare verlichting 2013-2017 Bijlagen: Verlichtingsscan, beleidsplan OVL 2013-2017 en beheersplan *D13.001408* D13.001408

Nadere informatie

Buurthuizen en activiteiten

Buurthuizen en activiteiten Invalshoek: een wijkbudget voor activiteiten We stoppen met de financiering van (een gedeelte van) de huidige activiteiten in de wijk en stellen per wijk een budget beschikbaar voor initiatieven van inwoners

Nadere informatie

drs A.J. Ditewig 26 september 2013

drs A.J. Ditewig 26 september 2013 Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 26 september 2013 Datum voorstel 06 augustus 2013 Agendapunt Onderwerp Beleid openbare verlichting De raad wordt voorgesteld te besluiten: in

Nadere informatie

Openbare verlichting uitrol led pilot Utrechtse Heuvelrug

Openbare verlichting uitrol led pilot Utrechtse Heuvelrug Openbare verlichting uitrol led pilot Utrechtse Heuvelrug De Kruijter Openbare Verlichting oktober 2013 Colofon Project: Openbare Verlichting Led Pilot Kom Noord gemeente Utrechtse Heuvelrug Opdrachtgever:

Nadere informatie

Marktconsultatie aanbesteding openbaar vervoer Haarlem-IJmond

Marktconsultatie aanbesteding openbaar vervoer Haarlem-IJmond Marktconsultatie aanbesteding openbaar vervoer Haarlem-IJmond 2016-2025 Opgesteld door: A.M.M. Weijers Vastgesteld door: R. Postma, Directie Beleid, sector Verkeer en Vervoer Referentie: PNH 264871 Datum:

Nadere informatie

Marktverkenning Geo-informatie en GIS-dienstverlening. Afwegingen en voorkeurscenario

Marktverkenning Geo-informatie en GIS-dienstverlening. Afwegingen en voorkeurscenario RWS ONGECLASSIFICEERD Marktverkenning Geo-informatie en GIS-dienstverlening Afwegingen en voorkeurscenario Op weg naar de toekomst RIJKSWATERSTAAT CENTRALE INFORMATIEVOORZIENING Datum 27 juni 2017 Status

Nadere informatie

Antwoord op Statenvragen PS2011-517 Arnhem, 13 september 2011 zaaknummer 2011-012464

Antwoord op Statenvragen PS2011-517 Arnhem, 13 september 2011 zaaknummer 2011-012464 Gedeputeerde Staten Antwoord op Statenvragen PS2011-517 Arnhem, 13 september 2011 zaaknummer 2011-012464 Beantwoording schriftelijke Statenvragen Statenlid Van der Veer (Partij voor de Dieren) over energiezuinige

Nadere informatie

Kwaliteit & Kosten Verlichting Openbare Ruimte

Kwaliteit & Kosten Verlichting Openbare Ruimte Kwaliteit & Kosten Verlichting Openbare Ruimte Verlichtingsmiddelen Martin Springer / 8 Juli 2013 Kwaliteit & Kosten Verlichting Openbare Ruimte Bezuinigingen Wet & Regelgeving Kwaliteit & Kosten Verlichting

Nadere informatie

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 29 februari Voorstel aan de gemeenteraad om in te stemmen met het beleidsplan OVL

Aan: de gemeenteraad Vergadering: 29 februari Voorstel aan de gemeenteraad om in te stemmen met het beleidsplan OVL Aan: de gemeenteraad Vergadering: 29 februari 2016 Onderwerp: BW vaststelling beleidsplan openbare verlichting 2016-2023 Agendapunt: STATUS RAADSVOORSTEL Voorstel aan de gemeenteraad om in te stemmen met

Nadere informatie

OVL Areaal beheer. Samenwerkende gemeentes. TECHTEK engineering b.v

OVL Areaal beheer. Samenwerkende gemeentes. TECHTEK engineering b.v OVL Areaal beheer Samenwerkende gemeentes OVL areaal beheer Primaire doelstelling en realisatie. Wat beheer je? Wat registreer je? Wat wordt er verwacht? Wat voor oplossingen zijn er? Wat beheer je? Bovengronds

Nadere informatie

Marktconsultatie voor LED-verlichting in parkeergarage Roermondse Poort Venlo

Marktconsultatie voor LED-verlichting in parkeergarage Roermondse Poort Venlo Marktconsultatie voor LED-verlichting in P-garage Roermondse Poort Marktconsultatie voor LED-verlichting in parkeergarage Roermondse Poort Venlo Van: Gemeente Venlo, afdeling Openbare Werken, team Bouwbeheer

Nadere informatie

sßk Aan de raad van de gemeente Emmen emmen,nl Geachte leden van de raad,

sßk Aan de raad van de gemeente Emmen emmen,nl Geachte leden van de raad, Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t 14 0591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. www.emmen.nl sßk Aan de raad van de gemeente Emmen Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en Infrastructuur

Nadere informatie

Duurzaam Inkopen, een stap verder

Duurzaam Inkopen, een stap verder Duurzaam Inkopen, een stap verder Frans van Beek, Programma Duurzame energievoorziening bedrijfsvoering Rijk Rob van Arnhem, Categoriemanager Bedrijfskleding Rijk Ivo Bonajo, programmamanager duurzaam

Nadere informatie

Verduurzamen gemeentelijk openbare verlichting

Verduurzamen gemeentelijk openbare verlichting Verduurzamen gemeentelijk openbare verlichting Opgesteld door: Arjan Goedhart Verseonnummer: 1283290 Datum: 9 februari 2018 Inhoud Voorwoord... 3 1 Onze visie op openbare verlichting... 4 2 Onze uitgangspunten...

Nadere informatie

Hardenberg. Gemeente. Zaakkenmerk: 228767 Raad: 15 november 2011 Afdelingshoofd: G.D. van Lenthe

Hardenberg. Gemeente. Zaakkenmerk: 228767 Raad: 15 november 2011 Afdelingshoofd: G.D. van Lenthe Gemeente Hardenberg Zaakkenmerk: 228767 Raad: 15 november 2011 Afdelingshoofd: G.D. van Lenthe Onderwerp: Beleidsplan openbare verlichting Document 228775 kenmerk: Hardenberg, 4 oktober 2011, Wat willen

Nadere informatie

De mogelijkheid bieden om schoolgebouwen in Teylingen grootschalig te verduurzamen - Besluitvormend

De mogelijkheid bieden om schoolgebouwen in Teylingen grootschalig te verduurzamen - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van januari 2014 Besluit nummer: 2014_Raad_00009 Onderwerp: De mogelijkheid bieden om schoolgebouwen in Teylingen grootschalig te verduurzamen - Besluitvormend Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

Aanbesteding gerechtsdeurwaarders. 5 juli 2016

Aanbesteding gerechtsdeurwaarders. 5 juli 2016 Aanbesteding gerechtsdeurwaarders 5 juli 2016 INHOUD 01 Doelstellingen van de aanbesteding 02 Resultaten van de marktconsultatie 03 Aanbestedingsstrategie 04 Planning en belangrijkste mijlpalen Doelstellingen

Nadere informatie

P. Roest raad00777

P. Roest raad00777 Agendapunt commissie: 6 Steller Telefoonnummer Email P. Roest 040-2083413 pro@valkenswaard.nl Agendapunt Kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp Beheer openbare verlichting. 11raad00777 aan de gemeenteraad

Nadere informatie

= = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 23 april 2013 Agendanr. 12. Onderwerp: Verduurzamen openbare verlichting (MIP 1201)

= = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 23 april 2013 Agendanr. 12. Onderwerp: Verduurzamen openbare verlichting (MIP 1201) *ZE93DF127ED* = = Besluitvormende raadsvergadering d.d. 23 april 2013 Agendanr. 12. Aan de Raad No.ZA.13-21769/DV.13-179, afdeling Ruimte. Sellingen, 11 april 2013 Onderwerp: Verduurzamen openbare verlichting

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amsterdam, Dienst Metro, Stationsplein 7, 1012 AB Amsterdam (NL). Contactpunt(en):

Nadere informatie

Onderwerp: Gunning aanleg en onderhoud rioolaansluitingen in Teylingen - Besluitvormend

Onderwerp: Gunning aanleg en onderhoud rioolaansluitingen in Teylingen - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 17 maart 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00200 Onderwerp: Gunning aanleg en onderhoud rioolaansluitingen in Teylingen - Besluitvormend Beknopte samenvatting: De gemeente

Nadere informatie

dhr. T. de Vries - Openbare werken 3. Beheer openbare ruimte

dhr. T. de Vries - Openbare werken 3. Beheer openbare ruimte Agendapunt: Onderwerp: Vaststellen beleidsplan openbare verlichting 2010-2013 Commissie:, nr. Raadsvoorstel: 13-10-2009, nr. 177 RAADSVOORSTEL status: commissiestuk Portefeuillehouder : Beleidsterrein:

Nadere informatie

Hotel- & Vergader accommodatie rijksbreed

Hotel- & Vergader accommodatie rijksbreed Hotel- & Vergader accommodatie rijksbreed VERVOLG MARKTCONSULTATIE (DEEL 2) OPDRACHTGEVER: INKOOPUITVOERINGSCENTRUM BELASTINGDIENST Versie : definitief Kenmerk : IUC17-203 Datum : 11 juli 2017 Inhoud Hoofdstuk

Nadere informatie

Gratis OVL-verlichting

Gratis OVL-verlichting Gratis OVL-verlichting Contact: info@volgroen.nl / 085-3032817 Wie is Volgroen? Volgroen is de specialist in financiering van kleinschalige schone energie-projecten Opgericht door Emiel van Sambeek en

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT - SPECIALE SECTOREN

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT - SPECIALE SECTOREN AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT SPECIALE SECTOREN Richtlijn 2014/25/EU Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE INSTANTIE I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Eindhoven Airport B.V. (i.c.m. Schiphol Nederland

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Bestuursdienst OmmenHardenberg 5242405 Stephanuspark 1, 7772 HZ Hardenberg ( Nederland ) Ter attentie van: Anne Altena Email: anne.altena@noorderdiep.nl

Nadere informatie

Marktdialoog Energie uit oppervlaktewater binnen het Hoogheemraadschap van Delfland

Marktdialoog Energie uit oppervlaktewater binnen het Hoogheemraadschap van Delfland Marktdialoog Energie uit oppervlaktewater binnen het Marktconsultatie Energie uit oppervlaktewater binnen het 1 van 11 Datum : Maart 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. De Marktdialoog... 4 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

SER Energieakkoord voor Duurzame groei:

SER Energieakkoord voor Duurzame groei: Energieakkoorddoelstellingen openbare verlichting Dyana Loehr 19 januari 2015 Dyana.Loehr@rws.nl SER Energieakkoord voor Duurzame groei: Doelen: Gemiddeld 1,5% energiebesparing per jaar 100 Petajoule energiebesparing

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 3 mei 2011

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 3 mei 2011 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 3 mei 2011 Steller : Jankees Salverda Telefoonnummer: (0343) 565681 E-mailadres : j.c.salverda@heuvelrug.nl Onderwerp : Voortgang ontwikkelingen exploitatie en beheer

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.16.1279 B.16.1279 Landgraaf, 5 juli 2016 ONDERWERP: Verbeteren energielabel particuliere woningvoorraad Raadsvoorstelnummer: 47 Verantwoordelijke

Nadere informatie

Gemeente Apeldoorn Aanbesteding Inhuur Ruimtelijke Leefomgeving en Veiligheid en Recht

Gemeente Apeldoorn Aanbesteding Inhuur Ruimtelijke Leefomgeving en Veiligheid en Recht Gemeente Apeldoorn Aanbesteding Inhuur Ruimtelijke Leefomgeving en Veiligheid en Recht Aanbestedende dienst: Gemeente Apeldoorn Opgesteld door: Gert Jan Logtenberg, Jean-Paul Roegies Datum: 27-10-2016

Nadere informatie

!"#$%&""#%'(#)* Klachtenreglement

!#$%&#%'(#)* Klachtenreglement Klachtenreglement Algemeen Het doel van behandeling van klachten is in de allereerste plaats herstel van de verhoudingen tussen de klager en de organisatie. Het vastleggen en volgen van een procedure om

Nadere informatie

Beleidsuitgangspunten. openbare verlichting. Midden-Drenthe

Beleidsuitgangspunten. openbare verlichting. Midden-Drenthe Beleidsuitgangspunten openbare verlichting Midden-Drenthe 26 maart 2013 INHOUD AANLEIDING Pagina 3 OPENBARE VERLICHTING (functies) Pagina 4 KADERS EN ONTWIKKELINGEN Pagina 5 BELEID Pagina 7 FINANCIËN EN

Nadere informatie

Commissie Samenleving Het college van burgemeester en wethouders Onderwerp:

Commissie Samenleving Het college van burgemeester en wethouders Onderwerp: Keuzenota Aan: Commissie Samenleving Van: Het college van burgemeester en wethouders Onderwerp: Leerlingenvervoer inkopen door de gemeente of de inwoner (ouder) Portefeuillehouder: Wethouder L. Verspuij

Nadere informatie

Ontwikkelen. Beleidsplan. Openbare verlichting. Gemeente Haren

Ontwikkelen. Beleidsplan. Openbare verlichting. Gemeente Haren Ontwikkelen Beleidsplan Openbare verlichting Gemeente Haren Programma 15/20 januari 2015: 19.30 uur: Welkomstwoord wethouder M. Sloot 19.35 uur: Presentatie Henk Ensing 20.05 uur: Pauze/invullen enquête

Nadere informatie

Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra

Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra Hoe voorkom je een bezwaar bij een aanbesteding? Presentatie IGOV kenniscafé Aanbesteding en Contractvormen OVL Bureau OVL Lek Merwede Joris Dijkstra Uitgangspunten Bezwaar maken mag! Staat in de wet!

Nadere informatie

2.2 Innovatief aanbesteden in Haarlem: los laten en regie voeren NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN

2.2 Innovatief aanbesteden in Haarlem: los laten en regie voeren NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN 2.2 Innovatief aanbesteden in Haarlem: los laten en regie voeren NATIONAAL CONGRES AANBESTEDEN EN CONTRACTEREN FLORIS VOSSE IMPLEMENTATIEADVISEUR GEMEENTE HAARLEM MENNO WOUDA SENIOR CONTRACTMANAGER ARATIS

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

Privacyreglement Tandem Bewind, Bewindvoering, Mentorschap & Curatele. Dit reglement is op 25 mei 2018 in werking getreden.

Privacyreglement Tandem Bewind, Bewindvoering, Mentorschap & Curatele. Dit reglement is op 25 mei 2018 in werking getreden. Privacyreglement Tandem Bewind, Bewindvoering, Mentorschap & Curatele Dit reglement is op 25 mei 2018 in werking getreden. Inleiding In dit Privacy Reglement informeert Tandem Bewind u over de wijze waarop

Nadere informatie

Toelichting Model vraagspecificatie bestaande bouw

Toelichting Model vraagspecificatie bestaande bouw 2/7 Toelichting Model vraagspecificatie bestaande bouw Inhoud Algemeen 1 INLEIDING 1.1 Projectomschrijving 1.2 Organisatie 1.3 Scope van het werk 1.4 Randvoorwaarden 1.5 Budget 1.6 Opzet van de Vraagspecificatie

Nadere informatie

5 tips voor contractvorming in het onderhoud voor openbare verlichting. white paper

5 tips voor contractvorming in het onderhoud voor openbare verlichting. white paper 5 tips voor contractvorming in het onderhoud voor openbare verlichting white paper Samenvatting In de afgelopen jaren is de markt voor beheer en onderhoud van openbare verlichting geleidelijk geëvolueerd

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012. Rekenkamercommissie Raalte

JAARVERSLAG 2012. Rekenkamercommissie Raalte JAARVERSLAG 2012 Rekenkamercommissie Raalte Voorwoord. Voor u ligt het Jaarverslag 2012 van de rekenkamercommissie Raalte. Naast de wettelijke verplichting om een jaarverslag op te stellen doet de rekenkamercommissie

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Werken. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen

Aankondiging van een opdracht. Werken. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen Aankondiging van een opdracht Werken Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1) Naam en adressen Officiële benaming: Rijkswaterstaat Programma's Projecten en Onderhoud Nationale identificatie:

Nadere informatie

Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk d.d. 18 mei 2017

Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk d.d. 18 mei 2017 Marktonderzoek ICT Strategische Adviesdiensten met resultaatverplichting', Kenmerk 17.017200 d.d. 18 mei 2017 Bezoekadres Hofstraat 110, 7311 KZ Apeldoorn Inhoudsopgave 1 Marktonderzoek ICT Strategische

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/618540 Besluitnummer: 27-6.1 Onderwerp: Verlengen contract openbare verlichting met Ziut Advies: 1. In te stemmen met

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 02-05-2017 Agendapunt: Onderwerp: Beleidsplan Openbaar

Nadere informatie

Openbare aanbesteding raamovereenkomsten IMMA

Openbare aanbesteding raamovereenkomsten IMMA Openbare aanbesteding raamovereenkomsten IMMA Marktconsultatie bijeenkomst Postillion Hotel Bunnik Gerben Schuhmacher 25 augustus 2015 1 Wat gaan we doen? Deze presentatie lijkt sprekend op de presentatie

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Diensten

Aankondiging van een opdracht. Diensten Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2004/18/EG Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 Contactpunt(en): Gemeente

Nadere informatie

Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten

Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten Factsheet Inkoop Basisondersteuning 2018 BMWE gemeenten Wanneer Wat Wie Opmerkingen 30 januari 2017 Akkoord portefeuillehoudersoverleg Sociaal gemeenten opdrachtformulering inkoop basisondersteuning Beslispunten:

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud

Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud Nota van Inlichtingen Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbesteding Bestek riooladvies & -Onderhoud 2016-2019 Aanbestedende Dienst: Gemeente Hellevoetsluis Referentie: 15-029 Omschrijving: Data:

Nadere informatie

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen.

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen. Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G-03-01 voor de gemeente Groningen. Concept Raamovereenkomst voor de levering van Bulkscanners 1 Concept-RaamOvereenkomst voor de levering

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Diensten. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen

Aankondiging van een opdracht. Diensten. Richtlijn 2014/24/EU. Afdeling I: Aanbestedende dienst. I.1) Naam en adressen Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2014/24/EU Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1) Naam en adressen Officiële benaming: Stichting Strabrecht College Nationale identificatie: 321669914 Postadres:

Nadere informatie

Marktconsultatie. V&G risicodossiers rijksgebouwen en Defensiegebouwen Versie 1. Datum 9 februari 2017 Status Definitief

Marktconsultatie. V&G risicodossiers rijksgebouwen en Defensiegebouwen Versie 1. Datum 9 februari 2017 Status Definitief Marktconsultatie V&G risicodossiers rijksgebouwen en Defensiegebouwen Versie 1 Datum 9 februari 2017 Status Definitief Colofon Versie 1 Contactpersoon Jurgen Guntlisbergen / Ellen Meijer M 06 53 69 05

Nadere informatie

Marktconsultatie document

Marktconsultatie document Marktconsultatie individuele werkplek conditionering Transacties & Projecten Korte Voorhout 7 Postbus 20952 2500 EZ Den Haag www.rijksvastgoedbedrijf.nl 19 augustus 2016 Marktconsultatie document Ten behoeve

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 22/04/2015 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Oss 82056995 Raadhuislaan 2, 5341GM Oss (Nederland)

Nadere informatie

Energiemanagement rendeert

Energiemanagement rendeert Samenwerken is een must Masterclass - Rotterdam Openbare Verlichting 27 januari 2010 Presentatie door: Ing. A.G.J. Verhaar Bestuurlijke zijde Burgemeester Openbare Orde & Veiligheid Openbare Werken, Infrastructuur

Nadere informatie

Verantwoord Verlichten. Roger van Ratingen, Consultant Ziut

Verantwoord Verlichten. Roger van Ratingen, Consultant Ziut Verantwoord Verlichten Roger van Ratingen, Consultant Ziut Beleid: sociaal veilige openbare ruimte Uitvoering: Meer blauw op straat. Reflectie: Meer blauw op straat. Inhoud verbinden van beleid en uitvoering

Nadere informatie

Slim aanbesteden en financiering

Slim aanbesteden en financiering Caspar Boendermaker BNG Advies, oktober 2013 Onderwerpen: BNG en duurzaamheid Valkuilen bij verduurzaming Financiering verduurzaming corporatiewoningen; 2 Onze missie: Lage financieringskosten voor maatschappelijke

Nadere informatie

Geachte heer, mevrouw,

Geachte heer, mevrouw, Onderwerp Marktconsultatie Sociaal Domein Regio Centraal Gelderland Geachte heer, mevrouw, Op dinsdag 5 en woensdag 6 april zal de Regio Centraal Gelderland een marktoconsultatie organiseren met betrekking

Nadere informatie

Vooraankondiging. ten behoeve van de aanbesteding Vast Onderhoudscontract DVM-keten (VODK) in het beheersgebied West Nederland Noord

Vooraankondiging. ten behoeve van de aanbesteding Vast Onderhoudscontract DVM-keten (VODK) in het beheersgebied West Nederland Noord Vooraankondiging ten behoeve van de aanbesteding Vast Onderhoudscontract DVM-keten (VODK) in het beheersgebied West Nederland Noord Datum 30 januari 2017 Status definitief Colofon Uitgegeven door InkoopCentrum

Nadere informatie

Prestatiecontracten voor bestaand maatschappelijk vastgoed: slim besparen én verduurzamen

Prestatiecontracten voor bestaand maatschappelijk vastgoed: slim besparen én verduurzamen Prestatiecontracten voor bestaand maatschappelijk vastgoed: slim besparen én verduurzamen 6 december 2011 Albert Hulshoff Ede 22 maart 2012 Prestatiecontracten - Prestatiecontracten - ESCo-eigenschappen

Nadere informatie

EPC/ECSo gemeente Zutphen en Van Dorp Installaties: beheer en onderhoudsuitdagingen. Hedwig Tummers, mei 2013 senior adviseur aanbesteden & bouw

EPC/ECSo gemeente Zutphen en Van Dorp Installaties: beheer en onderhoudsuitdagingen. Hedwig Tummers, mei 2013 senior adviseur aanbesteden & bouw EPC/ECSo gemeente Zutphen en Van Dorp Installaties: beheer en onderhoudsuitdagingen Hedwig Tummers, mei 2013 senior adviseur aanbesteden & bouw Wat wil ik met u bespreken? Casus Zutphen Strategie en uitgangspunten

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Beleidsbeheerplan openbare verlichting 2016 gemeente Boekel

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Beleidsbeheerplan openbare verlichting 2016 gemeente Boekel GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 12 april 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Beleidsbeheerplan openbare verlichting 2016 gemeente Boekel Samenvatting Er

Nadere informatie

Eventuele voettekst 1

Eventuele voettekst 1 Informatiebijeenkomst Project DGNSS Nl. Vervanging Uitbreiding Bewaking Beheer & Onderhoud Gastheer : J.N. van Bergen Datum : 9 april 2015 Programma Informatiebijeenkomst Project DGNSS Nl 1. 13:45 Ontvangst

Nadere informatie

Marktconsultatie Algemeen Maatschappelijk Werk. Consultatiedocument Gemeente Renkum 2016

Marktconsultatie Algemeen Maatschappelijk Werk. Consultatiedocument Gemeente Renkum 2016 Marktconsultatie Algemeen Maatschappelijk Werk Consultatiedocument Gemeente Renkum 2016 1. Consultatiedocument 1.1 Aanleiding Vanaf 2015 is de gemeente Renkum verantwoordelijk voor een breed pakket aan

Nadere informatie

Gezocht: De beste Werkzaamheden voor. Marktconsultatie

Gezocht: De beste Werkzaamheden voor. Marktconsultatie Gezocht: De beste Werkzaamheden voor medewerkers met WSWindicatie voor Rotterdam Marktconsultatie Marktconsultatie De beste Werkzaamheden voor medewerkers met een WSW-indicatie voor Rotterdam 1-253-17

Nadere informatie

iedere natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf die:

iedere natuurlijke persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf die: Algemene voorwaarden Consumenten Definities Hoorndeals: de vennootschap onder firma Hoorndeals, Hoorndeals V.O.F., statutair gevestigd te (1689WD) Zwaag, aldaar kantoorhoudende aan de Wierdijk 119. Hoorndeals

Nadere informatie

Marktconsultatie: Touch TV s interactieve beeldschermen

Marktconsultatie: Touch TV s interactieve beeldschermen Marktconsultatie: Touch TV s interactieve beeldschermen Kenmerk: 9552 Versie: 2.0 Status: 1-12-2017 Definitief Opdrachtgever: Verus, vereniging voor katholiek en christelijk onderwijs Marktconsultatie:

Nadere informatie

PRODUCTVOORWAARDEN PERIODIEKE DIENSTEN VOOR INFRASTRUCTUUR KENTER B.V.

PRODUCTVOORWAARDEN PERIODIEKE DIENSTEN VOOR INFRASTRUCTUUR KENTER B.V. PRODUCTVOORWAARDEN PERIODIEKE DIENSTEN VOOR INFRASTRUCTUUR KENTER B.V. 2017 Pagina 2 van 6 Inhoudsopgave 1 Definities 3 2 Toepasselijkheid 4 3 Looptijd en beëindiging 4 4 Uitvoering van de Overeenkomst

Nadere informatie

Cluster Bedrijfsvoering rve ICT

Cluster Bedrijfsvoering rve ICT Cluster Bedrijfsvoering rve ICT ACTIEPLAN 2017-2020 Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) 30 juni 2017 Pagina 1 van 10 Inhoud 1 INLEIDING... 3 2 AMBITIE RVE ICT MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD INKOPEN...

Nadere informatie

Sprekers: Siep Eilander Ronald Verheggen Richard Nagtzaam

Sprekers: Siep Eilander Ronald Verheggen Richard Nagtzaam Verslag Organisatieonderdeel Bedrijfsvoering Facilitair Management Inkoopmanagement Behandeld door K. Veltman E-mail Koen.veltman@politie.nl Pagina 1/5 Sprekers: Siep Eilander Ronald Verheggen Richard

Nadere informatie

1. Algemeen In deze Verwerkersovereenkomst wordt verstaan onder:

1. Algemeen In deze Verwerkersovereenkomst wordt verstaan onder: VERWERKERSOVEREENKOMST (EENZIJDIG) 1. Algemeen In deze Verwerkersovereenkomst wordt verstaan onder: 1.1 Algemene voorwaarden: de Algemene voorwaarden van Verwerker, die onverkort van toepassing zijn op

Nadere informatie