ZITTING VAN 28 JANUARI 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN 28 JANUARI 2016"

Transcriptie

1 1 ZITTING VAN 28 JANUARI 2016 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Gwendolijn Meskens mevrouw Els Van Gucht, mevrouw Martine Moijson, mevrouw Natalie De Coninck, mevrouw Annelies De Pauw, mevrouw Linda Verbesselt Voorzitter Leden en mevrouw Christel Ringoot, Secretaris Verontschuldigd : mevrouw Joke Longin, Raadslid OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEURING VAN DE NOTULEN VAN DE OPENBARE RAADSZITTING VAN 22 DECEMBER De notulen van de openbare raadszitting van 22 december 2015 worden met 8 stemmen op 8 stemmers goedgekeurd. 2. BESTUUR /ALGEMENE ORGANISATIE GEMEENTELIJKE WELZIJNSRAAD VERVANGING VAN HET NIET_STEMGERECHTIGD LID IN DE ALGEMENE VERGADERING VAN DE GEMEENTELIJKE WELZIJNSRAAD. Gelet op de volgende overwegingen, WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn; 2. Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn. 3. Het gemeentedecreet van 15 juli De omzendbrief BB 2012/2 van het Vlaams Ministerie van Bestuurszaken Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Lokale en Provinciale Besturen Regelgeving en Werking betreffende de start van de lokale en provinciale bestuursperiode. ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. De beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 24 april 2014 houdende de samenstelling van de delegatie van de raad voor maatschappelijk welzijn in de gemeentelijke welzijnsraad.

2 2. De beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 26 november 2015 houdende de kennisname van de eedaflegging van mevrouw Annelies De Pauw. FEITELIJK : 2 1. Bij de oprichting van de gemeentelijke welzijnsraad werd de heer Peter Beerens als OCMW raadslid verkozen om het OCMW Opwijk te vertegenwoordigen als niet stemgerechtigd lid in de Algemene Vergadering van de Gemeentelijke Welzijnsraad. 2. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn heeft in zitting van 26 november 2015 kennis genomen van de eedaflegging van mevrouw Annelies De Pauw als opvolgend OCMW-raadslid. 3. De heer Peter Beerens heeft de vraag gesteld hem te laten vervangen door mevrouw Annelies De Pauw als vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering van de Gemeentelijke Welzijnsraad. BESLIST MET 8 STEMMEN OP 8 STEMMEN : 1. Mevrouw Annelies De Pauw als OCMW raadslid aan te duiden als vervanger van de heer Peter Beerens om het OCMW Opwijk te vertegenwoordigen als niet stemgerechtigd lid in de Algemene Vergadering van de Gemeentelijke Welzijnsraad. 2. Deze beslissing zal via de beknopte overzichtslijst worden meegedeeld aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant en het College van Burgemeester en Schepenen. 3. Deze beslissing zal voor kennisgeving en verder gevolg worden overgemaakt aan al de betrokken raadsleden en aan het diensthoofd Sociale Zaken. 3. ALGEMENE ORGANISATIE GOEDKEURING WIJZIGING MAATSCHAPPELIJKE ZETEL EN CORRESPONDENTIEADRES OCMW OPWIJK VANAF 1 MAART Gelet op de volgende overwegingen, WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen, meer bepaald de artikelen 6 tot Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inzonderheid artikel 10, artikel 16 4 en artikel 26. ADMINISTRATIEF JURIDISCH : FEITELIJK : 1. De maatschappelijke zetel en het correspondentieadres van het OCMW van Opwijk is momenteel Kloosterstraat 71 te 1745 Opwijk.

3 3 2. Naar aanleiding van de verhuis van de administratie en de ondersteunende diensten van het OCMW van de Kloosterstraat 71 naar de Ringlaan 20 te 1745 Opwijk in de loop van de eerste weken van februari 2016 is het noodzakelijk om ook het adres van de maatschappelijke zetel en het correspondentieadres voor het bestuur te wijzigen. 3. Alle officiële instanties en belanghebbenden (partners, bewoners en familie, gebruikers van dienstverlening, cliënteel, ) zullen geïnformeerd worden. BESLIST MET 8 STEMMEN OP 8 STEMMEN : 1. De wijziging van de maatschappelijke zetel en het correspondentieadres naar Ringlaan 20 te 1745 Opwijk goed te keuren. 2. Deze beslissing zal via de beknopte overzichtslijst worden meegedeeld aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant en het College van Burgemeester en Schepenen 4. BESTUUR /ALGEMENE ORGANISATIE AANSTELLING VAN DE RAADSLEDEN TER VERTEGENWOORDIGING VAN HET OCMW IN HET LOKAAL ADVIESCOMITE. Gelet op de volgende overwegingen, WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn; 2. Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn. 3. Het decreet van 20 december 1996 tot regeling van het recht op een minimumlevering van elektriciteit, gas en water. 4. Het besluit van 16 september 1997 van de Vlaamse Regering betreffende de samenstelling en de werking van de lokale adviescommissie. ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. De omzendbrief BA 97/19 van 25 november 1997 betreffende het recht op minimumlevering van elektriciteit, gas en water. 2. Het besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 30 maart 1998 houdende de oprichting van een Lokale Adviescommissie voor de minimumlevering van elektriciteit, gas en water. 3. De beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 24 januari 2013 betreffende de aanstelling van de raadsleden ter vertegenwoordiging van het OCMW in de Lokale Adviescommissie.

4 4 FEITELIJK : 1. Bij het begin van de legislatuur werd de samenstelling van de Lokale Adviescommissie vastgesteld. 2. De Lokale Adviescommissie voor het OCMW-Opwijk bestaat uit : - Diensthoofd sociale zaken, mevrouw Vivianne Thomas - Een raadslid - Een administratief medewerker voor het opvolgen van het secretariaat 3. In zitting van de OCMW-raad van 24 januari 2013 werd mevrouw Agnes Lievens aangeduid als vertegenwoordiger van de OCMW-raad. 4. Mevrouw Agnes Lievens heeft in zitting van de gemeenteraad van 15 december 2015 haar ontslag aangeboden als OCMW-raadslid. Zij wordt opgevolgd door mevrouw Linda Verbesselt. 5. Voor de vertegenwoordiging van de OCMW-raad in de Lokale Adviescommissie dient er bijgevolg een opvolger aangesteld te worden. 6. Volgende kandidatuur wordt staande de vergadering mondeling voorgedragen : - Mevrouw Linda Verbesselt BESLIST MET 8 STEMMEN OP 8 STEMMEN : 1. Mevrouw Linda Verbesselt als vertegenwoordiger van de OCMW-raad in de Lokale Adviescommissie aan te duiden als opvolger van mevrouw Agnes Lievens. 2. Deze beslissing zal via de beknopte overzichtslijst worden meegedeeld aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant en het College van Burgemeester en Schepenen. 3. Deze beslissing zal voor kennisgeving en verder gevolg worden overgemaakt aan het betrokken raadslid, mevrouw Linda Verbesselt en aan het diensthoofd Sociale Zaken, mevrouw Vivianne Thomas. 5. OUDERENZORG WERKING EN BEHEER HERNIEUWING SAMENWERKINGSOVEREENKOMST ZORGBIB RODE KRUIS-VLAANDEREN VZW. Gelet op de volgende overwegingen: WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen, meer bepaald artikel 24 en artikel eerste lid. 2. Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen.

5 5 ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. De goedkeuring door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 18 oktober 2011 van het aangaan van een samenwerkingsovereenkomst tussen het OCMW Opwijk en Rode Kruis- Vlaanderen vzw houdende het inrichten van een bibliotheek. 2. De brief van Rode Kruis-Vlaanderen vzw op datum van 17 november 2015 tot hernieuwing van de samenwerkingsovereenkomst. FEITELIJK : 1. Door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn werd in zitting van 18 oktober 2011 een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Rode Kruis-Vlaanderen vzw tot het inrichten van een zorgbibliotheek. 2. Het betrof hier een uitbreiding van een dienstverlening die ook reeds door de plaatselijke openbare bibliotheek werd verzorgd. In tegenstelling tot de samenwerking met de plaatselijke openbare bibliotheek waarmee voornamelijk valide bewoners werden bereikt (het uitlenen van (grootletter)boeken aan bewoners via een interne bibliotheekkar) richtte deze samenwerking met Rode Kruis-Vlaanderen vzw zich eerder naar de zorgbehoevende bewoners. 3. Zorgbib van Rode Kruis-Vlaanderen vzw leent immers boeken, muziek, film en spelen specifiek voor ouderen en mensen met dementie uit aan zorginstellingen. 4. In Vlaanderen maken reeds 130 zorginstellingen gebruik van deze gratis aangepaste bibliotheekdienst waaronder ook het woonzorgcentrum De Oase. 5. Door Rode Kruis-Vlaanderen vzw werd er een brief verstuurd naar alle zorginstellingen waarmee zij een samenwerkingsovereenkomst hebben met als doel deze overeenkomsten te actualiseren. Vele zorginstellingen hebben immers te maken gehad met structurele veranderingen zoals fusies en reorganisaties zodat de bestaande samenwerkingsovereenkomsten niet altijd meer actueel zijn. Tevens heeft Rode Kruis-Vlaanderen vzw ook de inhoud van hun samenwerkingsovereenkomsten herbekeken en aangepast aan de huidige werking van Zorgbib. Enkele bestaande artikelen worden uitgebreider toegelicht en de afspraken voor het bekomen van een goede samenwerking werden opgenomen. 6. Rode Kruis-Vlaanderen vzw wil met alle zorginstellingen constructief blijven samenwerken binnen een duidelijk kader. De voorzieningen kunnen blijven rekenen op een gratis gebruik van de dienstverlening van Zorgbib. De vrijwilligers verbonden aan Zorgbib blijven verzekerd voor hun activiteit door een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid van Rode Kruis-Vlaanderen vzw en blijven de vertegenwoordigers van Zorgbib in de instelling. 7. In woonzorgcentrum De Oase is de ergotherapeute het aanspreekpunt van de instelling met de vrijwilligers van Zorgbib. Door de ergotherapeute wordt deze samenwerking met de Zorgbib als positief ervaren. Het aanbod van de Zorgbib is meer aangepast aan de noden van ouderen dan het aanbod verkregen via de plaatselijke openbare bibliotheek. De Zorgbib richt zich ook specifiek naar ouderen met dementie. Het grote pluspunt van de samenwerking met Zorgbib is dat materialen (zoals vb. spelen) gedurende enkele maanden uitgetest kunnen worden in het woonzorgcentrum. Door deze testfase kan de meerwaarde van een bepaald spel beter ingeschat worden zodat spelmateriaal doelgerichter zelf aangekocht kan worden door het woonzorgcentrum. 8. Bijgevolg is het voorstel om de samenwerkingsovereenkomst met Rode Kruis-Vlaanderen vzw in het kader van de Zorgbib te hernieuwen.

6 6 9. Door het hernieuwen van deze samenwerkingsovereenkomst verbindt het woonzorgcentrum zich tot het volgende: - Een behoorlijk uitgerust en afsluitbaar lokaal of kast te voorzien in het woonzorgcentrum. - Alles in het werk stellen om de Zorgbibwerking in het woonzorgcentrum te vergemakkelijken. - De afgevaardigden van Zorgbib toe te laten voor een werkbezoek. - Het verzorgen van eventuele administratie m.b.t. de Zorgbib. - De Rode Kruisvrijwilligers de nodige producten en infrastructuur ter beschikking te stellen in het kader van (hand)hygiëne. 10. De overeenkomst geldt voor onbepaalde duur. De overeenkomst kan door elk van de partijen bij aangetekende brief opgezegd worden mits naleving van een opzegtermijn van drie maanden. BESLIST MET 8 STEMMEN OP 8 STEMMERS: 1. De samenwerkingsovereenkomst met Rode Kruis-Vlaanderen vzw in het kader van het inrichten van een bibliotheek in woonzorgcentrum De Oase te hernieuwen. 2. Deze dienstverlening, georganiseerd door Rode Kruis-Vlaanderen vzw, is gratis voor het woonzorgcentrum en omvat het ontlenen van boeken, muziek, film en spelen specifiek voor ouderen en personen met dementie. 3. Deze samenwerkingsovereenkomst geldt voor onbepaalde duur. 4. Deze beslissing voor uitvoering en verdere opvolging over te maken aan: De heer Geert Geeroms, directeur ouderenzorg Mevrouw Inge Leys, ergotherapeute WZC De Oase 6. OUDERENZORG OVERHEIDSOPDRACHTEN HET GUNNEN VAN EEN OPDRACHT HOUDENDE DE LEVERING VAN BROOD EN BANKETWAREN AAN HET WOONZORGCENTRUM DE OASE VOOR DE PERIODE VAN 1 APRIL 2016 TOT EN MET 31 JANUARI 2018 HET VASTSTELLEN VAN DE VOORWAARDEN (GOEDKEURING VAN HET LASTENBOEK) EN WIJZE VAN GUNNING. Gelet op de volgende overwegingen: WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen, meer bepaald artikel 24 en artikel eerste lid. 2. Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 3. Wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inclusief latere wijzigingen. 4. Koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, inclusief latere wijzigingen. 5. Koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, inclusief latere wijzigingen.

7 7 6. Het Koninklijk Besluit van 2 juni 2013 tot bepaling van de datum van inwerktreding van de wet op de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni en van de Koninklijke uitvoeringsbesluiten ervan. 7. Wet van 21 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen, diensten. ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. De goedkeuring door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 23 december 2014 van het meerjarenplan over de periode De verlenging tot en met 31 maart 2016 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 22 december 2015 van de opdracht houdende de levering van brood en banketwaren aan het woonzorgcentrum De Oase tijdens de periode van 16 september 2015 t.e.m. 31 januari FEITELIJK : 1. Door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn werd in zitting van 22 december beslist om de overheidsopdracht Leveren van brood en banketwaren aan het woonzorgcentrum De Oase voor de periode van 1 februari 2016 tot en met 31 januari 2018 niet te gunnen wegens het ontbreken van offertes voor dieetgebak, wat een essentieel onderdeel was van de opdracht; 2. Door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn werd in zitting van 22 december 2015 de opdracht houdende de levering van brood en banketwaren voor de periode van 16 september 2015 t.e.m. 31 januari 2016, verlengd tot en met 31 maart Deze opdracht was gegund aan Bakkerij Joos Gasthuisstraat Opwijk; 3. Aangezien deze verlenging ten einde loopt op 31 maart 2016 is het voorstel om een nieuwe overheidsopdracht voor de periode van 1 april 2016 tot en met 31 januari 2018 uit te schrijven. 4. Het geraamd bedrag van de opdracht houdende de levering van brood en banketwaren aan het woonzorgcentrum De Oase zal jaarlijks bij benadering incl. BTW bedragen. 5. De nodige kredieten zullen worden voorzien in de budgetten van het jaar 2016 en de volgende jaren. 6. Voor de goede werking en de dienstverlening van het woonzorgcentrum De Oase is het noodzakelijk te voorzien in de continuïteit van levering en bevoorrading van voedingswaren of roerende goederen die aan de algemene of periodieke behoeften voldoen. 7. Het bestek werd besproken in de vergadering van de Ambtelijke Commissie Overheidsopdrachten in zitting van 27 januari De voorgestelde gunningswijze werd gunstig bevonden. De Commissie formuleerde een positief advies naar de Raad voor Maatschappelijk Welzijn toe. 9. Alle argumenten zijn dus aanwezig om een opdracht uit te schrijvern met als voorwerp : de levering van brood en banketwaren aan het woonzorgcentrum De Oase tijdens de periode van 1 april 2016 tot en met 31 januari Het nieuwe bestek is opgesplitst in 2 percelen, m.n. de levering van brood, koffiekoeken en diversen en de levering van gebak en dieetgebak; ook worden meer bakkers aangeschreven met de bedoeling meer offertes te ontvangen en beide percelen te kunnen gunnen.

8 BESLIST MET 8 STEMMEN OP 8 STEMMERS : 8 1. Een opdracht te gunnen - waarvan het geraamd bedrag, het betreft een raming die slechts indicatief is, bij benadering jaarlijks incl. BTW zal bedragen - met als voorwerp de levering van BROOD EN BANKETWAREN aan het woonzorgcentrum De Oase tijdens de periode van 1 april 2016 tot en met 31 januari Bijgevoegde lastvoorwaarden en het voorgelegd bestek voor de levering van BROOD EN BANKETWAREN tijdens de periode 1 april 2016 tot en met 31 januari 2018 goed te keuren. 3. De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal gegund worden via de onderhandelingsprocedure zonder bekendmakingsregels bij de aanvang van de procedure. Volgende leveranciers worden geraadpleegd : Bakkerij Ronny De Vos - Steenweg op Vilvoorde Opwijk Bakkerij Emiel Esselens - Steenweg Opwijk Bakkerij Roelants Luc - Eeksken Opwijk Bakkerij Joos - Gasthuisstraat Opwijk De Hoprank Traiteur-Bakker - Gasthuisstraat Opwijk Bakkerij Jens - Langeveldstraat Opwijk Bakkerij Van Thienen Frans Nijverseelstraat Opwijk Huize van Langenhove Krapstraat Buggenhout Bakkerij Lucas Stationsstraat Merchtem Bakkerij Van den Bossche Nieuwstraat Merchtem Bakkerij De Ridder Stenenstraat Buggenhout Bakkerij Mika Dendermondsesteenweg Lebbeke Bakkerij Merckx Mechelseweg Baardegem BROVADO Asse 4. De opdracht waarvan sprake in artikel 1 zal beheerd worden : enerzijds, door de algemene aannemingsvoorwaarden in hun geheel, en anderzijds, door de bepalingen in het ontwerp van overeenkomst dat bij onderhavig beslissing gevoegd is. 5. Dit besluit zal worden opgenomen in de lijst met een beknopte beschrijving van de beslissingen die naar de gouverneur van de provincie Vlaams Brabant en het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Opwijk worden gestuurd. 6. Deze beslissing voor uitvoering en verdere opvolging over te maken aan: De heer Geert Geeroms, directeur woonzorgcentrum De Oase. Mevrouw Sofie Van Gysel, verantwoordelijke facilities Mevrouw Heidi Weyne, diensthoofd centrale aankoop en contractbheer

9 9 7. OUDERENZORG OVERHEIDSOPDRACHTEN DEFINITIEVE GUNNING LEVERING INCONTINENTIEMATERIAAL AAN HET WOONZORGCENTRUM DE OASE TIJDENS DE JAREN Gelet op de volgende overwegingen: WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen, meer bepaald artikel 24 en artikel eerste lid. 2. Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 3. Wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inclusief latere wijzigingen. 4. Koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, inclusief latere wijzigingen. 5. Koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, inclusief latere wijzigingen. 6. Het Koninklijk Besluit van 2 juni 2013 tot bepaling van de datum van inwerktreding van de wet op de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni en van de Koninklijke uitvoeringsbesluiten ervan. 7. Wet van 21 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen, diensten. ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. De goedkeuring door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 22 december 2015 van de aanpassing aan het strategisch meerjarenplan en het budget De gunning door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 26 november 2015 van een overheidsopdracht houdende de levering van incontinentiemateriaal aan WZC De Oase tijdens de jaren De kennisname door het Vast Bureau in zitting van 18 december 2015 van de stand van zaken van de gunning van de overheidsopdracht houdende de levering van incontinentiemateriaal tijdens de jaren Het uittreksel uit de notulen van de openbare vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Kampenhout van 15 december Het verslag van nazicht van de offertes voor de raamovereenkomst incontinentiemateriaal van het OCMW Kampenhout op datum van 14 december 2015.

10 10 FEITELIJK : 1. Door de OCMW-Raad werd er in zitting van 22 november 2011 een overheidsopdracht gegund voor de levering van incontinentiemateriaal aan het woonzorgcentrum van het OCMW Opwijk tijdens de jaren 2012 tot en met Deze overheidsopdracht werd gegund aan de firma Ontex Genthof 5 te 9255 Buggenhout. 3. Het betrof hier een gezamenlijke overheidsopdracht van zes openbare woonzorgcentra, namelijk de woonzorgcentra van het OCMW Opwijk, OCMW Asse, OCMW Halle, OCMW Londerzeel, OCMW Meise en OCMW Grimbergen. 4. Op 31 december 2015 nam deze overheidsopdracht een einde. Bijgevolg diende het OCMW Opwijk voor de periode vanaf 1 januari 2016 een nieuwe overheidsopdracht uit te schrijven. 5. Door het Vast Bureau werd er in zitting van 19 maart 2015 beslist om deel te nemen aan de gezamenlijke overheidsopdracht Vlaams-Brabant voor de levering van incontinentiematieriaal tijdens de jaren 2016 tot en met Het OCMW Kampenhout heeft de taak van opdrachtencentrale opgenomen en heeft een raamovereenkomst voor de levering van incontinentiemateriaal uitgeschreven. 6. In totaal hebben 13 openbare woonzorgcentra uit Vlaams-Brabant deelgenomen aan deze gezamenlijke overheidsopdracht (waaronder dus ook het OCMW Opwijk en OCMW Kampenhout inbegrepen in dit aantal van 13). Samen vertegenwoordigen deze woonzorgcentra bedden. 7. Door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Kampenhout werd in zitting van 20 oktober 2015 deze overheidsopdracht gegund aan de economisch meest voordelige regelmatige bieder zijnde SCA Hygiëne Products sa Rue de la Papeterie 2 te 4801 Stembert tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver. 8. Gelet op het feit dat het OCMW Opwijk heeft deelgenomen aan deze gezamenlijke overheidsopdracht, heeft de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Opwijk in zitting van 26 november 2015 een overheidsopdracht voor de levering van incontinentiemateriaal voor WZC De Oase voor de jaren 2016 tot en met 2019 in navolging van de beslissing van het OCMW Kampenhout gegund aan SCA Hygiëne Products sa Rue de la Papeterie 2 te 4801 Stembert tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver. 9. Door het OCMW Kampenhout werd op datum van 21 oktober 2015 de firma Ontex bvba in kennis gesteld van de gunning van deze overheidsopdracht aan de firma SCA Hygiëne Products. 10. Door de firma Ontex werd er op datum van 5 november 2015 een brief gericht aan het OCMW Kampenhout waarbij meegdeeld werd dat deze firma een vordering tot schorsing bij uiterst dringende noodzakelijkheid bij de Raad van State heeft ingesteld. Een kopie van het verzoekschrift tot schorsing werd aan het OCMW Kampenhout bezorgd. 11. Door het OCMW Kampenhout werd er een raadsman van Publius aangesteld die de belangen van het OCMW Kampenhout en de deelnemende OCMW s heeft verdedigd. 12. Op 24 november 2015 vond de zitting bij de Raad van State met betrekking tot het dossier plaats.

11 Op 3 december 2015 heeft het OCMW Kampenhout het Arrest nr op datum van 1 december 2015 van de Raad van State ontvangen. 14. In dit Arrest beveelt de Raad van State de schorsing van de tenuitvoerlegging bij uiterst dringende noodzakelijkheid van de beslissing van het OCMW Kampenhout van 20 oktober 2015 houdende de gunning van de overheidsopdracht voor leveringen met als voorwerp raamovereenkomst incontinentiemateriaal aan SCA Hygiëne Products. 15. Door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Kampenhout werd in zitting van 15 december 2015 de beslissing van de OCMW-Raad in zitting van 20 oktober 2015 tot goedkeuring van de gunning raamovereenkomst incontinentiemateriaal aan SCA Hygiëne Products ingetrokken. 16. Door het Vast Bureau van het OCMW Opwijk werd vervolgens in zitting van 18 december 2015 beslist om de gunning van de overheidsopdracht incontinentiemateriaal aan SCA Hygiëne Products zoals beslist in de OCMW-Raad van 26 november 2015 niet uit te voeren gelet op het Arrest van de Raad van State. De huidige overheidsopdracht met de firma Ontex werd door het Vast Bureau verlengd van 1 januari 2016 tot en met 31 maart Door het OCMW Kampenhout werd op datum van 14 december 2015 een nieuw (aangepast) verslag van nazicht van de offertes voor de overheidsopdracht voor de levering van incontinentiemateriaal tijdens de jaren opgesteld. Ook op basis van dit gewijzigde pv blijft het voorstel om de overheidsopdracht te gunnen aan de firma SCA Hygiëne Products. 18. Door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Kampenhout werd in zitting van 15 december 2015 vervolgens beslist om in navolging van het verslag van nazicht van de offertes op datum van 14 december 2015 de opdracht raamovereenkomst incontinentiemateriaal aan de economisch meest voordelige regelmatige inschrijver te gunnen, namelijk SCA Hygiëne Products sa, Rue de la Papeterie 2 te 4801 Stembert tegen de eenheidsprijzen vermeld in de offerte van deze inschrijver. 19. Door het OCMW Kampenhout werden de inschrijvers van de overheidsopdracht verwittigd van de gunning zoals beslist in de OCMW-Raad van 15 december De niet-weerhouden inschrijver (Ontex) kreeg een termijn van 15 dagen toebedeeld waarbinnen zij een vordering tot schorsing konden indienen bij een rechtscollege. 20. Aangezien er geen beroep meer ingediend werd binnen deze termijn kon op datum van 5 januari 2016 aan de firma SCA Hygiëne Products de effectieve sluiting van de opdracht kenbaar gemaakt worden. 21. Bijgevolg is het voorstel om in navolging van de OCMW-Raad van Kampenhout de overheidsopdracht voor de levering van incontinentiemateriaal aan WZC De Oase vanaf 1 april 2016 definitief te gunnen aan SCA Hygiëne Products sa, Rue de la Papeterie 2 te 4801 Stembert. BESLIST MET 8 STEMMEN OP 8 STEMMERS: 1. De opdracht voor de levering van incontinentiemateriaal aan WZC De Oase via deelname aan de raamovereenkomst incontinentiemateriaal OCMW Kampenhout definitief te gunnen aan SCA Hygiëne Products sa Rue de la Papeterie 2 te 4801 Stembert tegen de eenheidsprijzen zoals vermeld in de offerte van deze inschrijver en voor de periode van 1 april 2016 tot en met 31 december Deze opdracht toe te wijzen: Op basis van de door het Vast Bureau in zitting van 19 maart 2015 goedgekeurde deelname aan de gezamenlijke overheidsopdracht incontinentiemateriaal.

12 12 Op basis van het Besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Kampenhout in zitting van 15 december 2015, het OCMW dat fungeerde als opdrachtencentrale in deze overheidsopdracht. 3. De kosten verbonden aan deze opdracht de levering van incontinentiemateriaal aan WZC De Oase te verrekenen op de jaarbudgetrekeningen AP-172/ / Verzorging en Verpleging luiers en AP-172/ / Verzorging en Verpleging ander incontinentiemateriaal over de jaren 2016 tot en met Deze beslissing voor uitvoering en verdere opvolging over te maken aan: De heer Geert Geeroms, directeur ouderenzorg Mevrouw Heidi Weyne, dienst aankoop en contractbeheer SOCIALE ZAKEN 8. HET OPRICHTEN VAN EEN DIENST BURENBEMIDDELING-BEKRACHTIGING. Gelet op de volgende overwegingen : WETTELIJK 1. De organieke wet van 8 juli betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, gewijzigd door de wetten van 5 augustus 1992, het Decreet van 17 december 1997, het Decreet van 14 juli 1998, het Decreet van 17 juli 2000, het Decreet van 5 juli 2002, het Decreet van 23 mei 2003, het Decreet van 7 mei 2004, het Decreet van 7 juli ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. Het besluit van het college van burgemeester en schepenen van 12 januari 2016 houdende de principiële goedkeuring tot de oprichting van een dienst burenbemiddeling binnen de dienst Welzijn. 2. Het besluit van de gemeenteraad Raad van 26 januari 2016 houdende de principiële goedkeuring tot de oprichting van een dienst burenbemiddeling binnen de dienst Welzijn 3. De prioritaire beleidsdoelstelling 17 werking van het sociaal huis de wegwijzer. FEITELIJK 1. De gemeente stelt voor om een dienst burenbemiddeling op lokaal vlak op te starten. Het project wordt gecoördineerd door het Sociaal Huis. 2. De afdeling Sociale Zaken van het OCMW stelt voor om beroep te doen op plaatselijke vrijwilligers voor het opnemen van de taak van burenbemiddelaar. 3. De kandidaat burenbemiddelaars een opleiding van 5 dagen te laten volgen georganiseerd door de provincie Vlaams Brabant in de lokalen van PIVO. Deze opleiding is gratis.

13 13 BESLIST MET 8 STEMMEN OP 8 STEMMERS: 1. Over te gaan tot de bekrachtiging van de beslissing van de gemeenteraad genomen in zitting van 26 januari Deze beslissing voor kennisgeving en verder gevolg over te maken aan het diensthoofd sociale zaken en de deskundige sociaal beleid 9. PRINCIPEBESLISSING: TOEKENNING LEEFLOON AAN STUDENTEN VANAF DE LEEFTIJD VAN 18 JAAR. Gelet op de volgende overwegingen: WETTELIJK: 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 2. De wet van 2 april 1965 betreffende het ten laste nemen van steun door Openbare Centra voor Maatschappelijk Werk. 3. De wet van 12 april 1993 houdende het urgentieprogramma voor een meer solidaire samenleving. ADMINISTRATIEF JURIDISCH: 1. De diverse beslissingen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn betreffende de opvolging van de maatschappelijke en financiële situatie van personen die een hulpvraag stellen. 2. De prioritaire beleidsdoelstelling 1: Werken aan een beter welzijn in onze gemeente. FEITELIJK: 1. De toenemende vraag van studenten om gedurende de periode van hun studies een leefloon te ontvangen van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijke Welzijn : Steeds meer jongeren worden doorverwezen naar het OCMW om hun recht op een leefloon te onderzoeken. Steeds meer jongeren studeren verder na hun 18 jaar. Er zijn steeds meer anderstaligen, die door de taalachterstand het secundair onderwijs nog niet afgewerkt hebben en hun recht wensen te openen. Veel jongeren wonen zelfstandig vanaf hun 18 jaar. Een aantal jongeren zijn gestopt met studeren, en wensen na een aantal jaar de draad terug op te pikken. 2. De wet op de RMI geeft de OCMW s de mogelijkheid om aan leerlingen of studenten vanaf de leeftijd van 18 jaar een leefloon toe te kennen. Afhankelijk van de situatie is dit categorie alleenstaande (kotstudent) of samenwonende (indien student nog inwoont bij ouders of iemand anders).

14 14 3. De dienstverlening van het OCMW heeft echter een residuair karakter. Dit betekent dat eerst alle andere rechten dienen uitgeput te worden vooraleer er kan beroep gedaan worden op de tussenkomst van het OCMW. Er is dus geen wettelijke verplichting om aan alle studenten leefloon toe te kennen. 4. De onderhoudsplicht van de ouders primeert. Er dient steeds een onderzoek gedaan te worden naar de financiële toestand van de ouders. 5. De jongere / student die een leefloon aanvraagt dient een GPMI (Geïndividualiseerd Project Maatschappelijke Integratie) te ondertekenen. 6. Het voorstel van de Afdeling Sociale Zaken om voorafgaandelijk aan de toekenning van het leefloon volgende overwegingen te maken : De financiële situatie van de ouders onderzoeken In het GPMI vermelden dat het uitvoeren van een studentenjob gedurende minimum 1 maand verplicht is. De student mag slechts één maal van richting veranderen in het hoger ondersijs of éénmaal een jaar dubbelen. Geen toekenning van leefloon aan kotstudenten. Indien er na een aantal jaar terug gestart wordt met het volgen van studies, wordt de persoon eerst gehoord op een vergadering van het bijzonder comité sociale dienst en wordt er naar zijn / haar intenties gepeild. De effectieve studiekosten dienen bezorgd te worden aan de afdeling sociale zaken en de mogelijkheid dient onderzocht te worden om enkel deze studiekosten ten laste te nemen. De studieresultaten moeten bezorgd worden aan de afdeling sociale zaken. Indien er anderstalig onderwijs gevolgd wordt, verplichting opleggen tot het volgen van Nederlandse lessen. Elke situatie dient nog steeds individueel onderzocht te worden. 7. Het voorstel van de Afdeling Sociale Zaken om elke vraag individueel te behandelen. BESLIST MET 8 STEMMEN OP 8 STEMMERS : 1. De principebeslissing in verband met de toekenning van leefloon aan studenten goed te keuren. 2. De medewerkers van de Afdeling Sociale Zaken opdracht te geven vanaf heden de nieuwe aanvragen te onderzoeken conform de principebeslissing. * * * De heer Patrick De Smedt, Voorzitter OCMW, sluit na de afhandeling van het agendapunt 9 de openbare vergadering. De deur van het vergaderlokaal wordt gesloten. De Voorzitter nodigt de Raadsleden uit om de dagorde van de geheime zitting aan te vatten. * * *

ZITTING VAN 24 APRIL 2014

ZITTING VAN 24 APRIL 2014 276 ZITTING VAN 24 APRIL 2014 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 OKTOBER 2015

ZITTING VAN 22 OKTOBER 2015 827 ZITTING VAN 22 OKTOBER 2015 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens, de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2014

ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2014 99 ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2014 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013

ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013 1 ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur Aanwezig Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Greet Baldewijns, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes, Johan Feytons, mevrouw Marie Hubertine Leunen,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

ZITTING VAN 25 APRIL 2013

ZITTING VAN 25 APRIL 2013 1 ZITTING VAN 25 APRIL 2013 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van Gucht,

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 28 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22/07/2019 OM 19:30 UUR

ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22/07/2019 OM 19:30 UUR ONTWERPNOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22/07/2019 OM 19:30 UUR Openbare zitting Bestuursadministratie 1. Goedkeuring notulen 2. Kennisname notulen Welzijnskoepel Aankoopdienst 3. Stopzetting

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 MAART 2016

ZITTING VAN 24 MAART 2016 166 ZITTING VAN 24 MAART 2016 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens, mevrouw Els Van Gucht, mevrouw Martine Moijson, mevrouw Natalie

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 28 september 2016

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 28 september 2016 Raad voor maatschappelijk welzijn 26 oktober 2016 1/5 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 26 oktober 2016 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken,

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 25 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

Verslag Raadszitting van 20 april 2017

Verslag Raadszitting van 20 april 2017 Verslag Raadszitting van 20 april 2017 Aanwezig: Paul Verschelden, Voorzitter Herman Vijt, Burgemeester Wesley Heirwegh, Bruno Pletinck, Jan Rosschaert, Annick Vehent, Kathleen De Bondt, Jurgen De Malsche,

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 26 april 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 december 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; mevrouw Gwendolijn Meskens; mevrouw Els Van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 27 juni 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER OPENBAAR

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER OPENBAAR VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER 2016. Aanwezig: Julie Asselman, Voorzitter Anne Del Piero, Jos Cools, Jeannine Van de Vreken, Lucienne François, Erik Crombé, Ann Tambour,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 26 april 2016 OPENBARE ZITTING Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van de Voorde Liesbeth, Van der Helst Anne-Marie,

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER Aanwezig: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER 2017 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Ann Pauwels, Gino Bertin,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 28 december 2016

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 28 december 2016 Raad voor maatschappelijk welzijn 25 januari 2017 1/7 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 25 januari 2017 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Willy Bijnens, Raadslid;

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2013

ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2013 1192 ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2013 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

001 Personeel - inzet preventieadviseur voor de politiezone Kempenland

001 Personeel - inzet preventieadviseur voor de politiezone Kempenland NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria, Dieltjens

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 18 december 2014 Erik Vanderheiden, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 20/09/2016

NOTULEN RAAD 20/09/2016 NOTULEN RAAD 20/09/2016 Aanvang: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: 20:00 uur Christophe Merckx: voorzitter; Freddy Busselot, Carine De Cock, Valerie Hamelryck, Jeroen Hofmans, Kimberly Michel, Mathias

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober 2009 Beknopt verslag dagorde pnt 1: Mededeling notulen vorige vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn De agenda van deze vergadering van

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 3 januari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 februari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT OCMW-RAAD van 05-12-2013 OVERZICHTSLIJST Openbare vergadering De voorzitter vraagt de raadsleden de goedkeuring om de volgende agendapunten in te trekken: 23 ste

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet).

Logghe Christine is niet aanwezig bij de behandeling van het agendapunt met referentie OR/2017/089 (art van het OCMWdecreet). Zitting van 29 augustus 2017 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Stijn De Neve, Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Iris Plaisier, Raadsleden Stephan

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Gabriël BENOIT, Paul DE BLANCK, Mia DELODDERE, Norbert GOUTSMET, Geert

Nadere informatie

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017

Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 februari 2017 Londerzeel, 28 februari 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft: Zitting

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 15 mei 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 15 mei 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 19 juni 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Lode Degrieck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn, Marie-Paule

Nadere informatie

Vergadering van 28.01.13

Vergadering van 28.01.13 Vergadering van 28.01.13 Aanwezig : Chris Loosvelt, voorzitter; Pieterjan Geldhof, Vicky Claeys, Anita Deprez, Wim Verlinde, Emmy Mispelaere, Joachim Naert, Suzan Joye, Hilde Martin, Veerle De Pauw, raadsleden;

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

PROVINCIE ARRONDISSEMENT OCMW VLAAMS-BRABANT HALLE-VILVOORDE MEISE

PROVINCIE ARRONDISSEMENT OCMW VLAAMS-BRABANT HALLE-VILVOORDE MEISE PROVINCIE ARRONDISSEMENT OCMW VLAAMS-BRABANT HALLE-VILVOORDE MEISE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD ZITTING VAN 20 maart 2014 Aanwezig: Mijnheer Herwig

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 09/02/2016

NOTULEN RAAD 09/02/2016 Aanvang: Aanwezig: NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN 09/02/2016 NOTULEN RAAD 09/02/2016 20:00 uur Marie-Rose Harnie: voorzitter; Carine De Cock, Jeroen Hofmans, Kimberly Michel, Mathias Pierquin,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 31 mei 2017

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 31 mei 2017 Raad voor maatschappelijk welzijn 28 juni 2017 1/8 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 28 juni 2017 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, Raadslid;

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 26 februari 2015 Herwig Beckers, voorzitter Luc Ponsaerts, Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 10 JANUARI 2008 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems, G. De

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 31 MEI 2016 1. Verslag vorige zitting: zie bijlage. Het schepencollege agendeert opnieuw de punten 2 tot en met 7 om overeenkomstig

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Gelet op de vraag vanwege gemeente Zelzate om toe te treden tot de vereniging Audio, zoals blijkt uit

Gelet op de vraag vanwege gemeente Zelzate om toe te treden tot de vereniging Audio, zoals blijkt uit Aanwezig: Verontschuldigd: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 10 JULI 2018 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Paul Van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 SEPTEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 mei 2018 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015.

ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015. ZITTING VAN 24 FEBRUARI 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 AUGUSTUS 2015

ZITTING VAN 27 AUGUSTUS 2015 650 ZITTING VAN 27 AUGUSTUS 2015 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van Gucht, mevrouw Natalie De

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 20 maart 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

OPENBAAR GEDEELTE DE RAAD

OPENBAAR GEDEELTE DE RAAD VERSLAG OCMW-RAAD 24 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Frank Vroonen, voorzitter; Hannah Billen, Magda Hanssen, Sven Luyck, Carine Meyers, Jo Vandercappellen, Peter Vanhoutteghem en Piet Wijgaerts, OCMWraadsleden;

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge Van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis)

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) OCMW-raad Wachtebeke Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) Aanwezig: An Delen, Jacqueline Van Pamel, Marleen Claeys, Raf De Weggheleire, Anita Van Cronenburg, Willy Celie, Jan

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 27 april 2016 Raad voor maatschappelijk welzijn 25 mei 2016 1/11 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 25 mei 2016 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, Raadslid;

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om 20.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er

Nadere informatie

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING

Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn OPENBARE ZITTING Overzichtslijst Overzichtslijst van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Aanwezig Datum 27 augustus 2015 Herwig Beckers, voorzitter Chris Bex, Elisabeth Dyckmans, Luc Haine, Louis Debruyne,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie