Buurtpreventie starten?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Buurtpreventie starten?"

Transcriptie

1 Buurtpreventie starten? Twee buurten in Oosterheide hebben een buurtpreventieteam opgericht; de Componistenbuurt en sinds kort ook de Warande en omstreken. In beide buurten staan borden die duidelijk maken dat er buurtpreventie is. Samen maken we de stad veilig. Wilt u zelf ook buurtpreventie in de gemeente Oosterhout beginnen? Bel dan naar de gemeente via telefoonnummer of kijk op de website Eikenbomen in de Contreie verplaatst In de toekomstige nieuwbouwwijk de Contreie, aan de Herweg, werden vorige week 21 eikenbomen verplaatst. Omdat de percelen in de Contreie opgehoogd moeten worden, konden de bomen niet blijven staan. De gemeente wilde de bomen wel behouden, omdat ze een duidelijke begrenzing vormen van de groene weide in de Contreie. De eikenbomen werden daarom uitgegraven en zo n 5 meter verderop geplant. Oude spelcomputer levert sleetje op in Oosterhout Op Pakjesavond krijgen veel kinderen elektrisch speelgoed. Een spelcomputer, digitale fotocamera of MP3-speler staat vaak hoog op het verlanglijstje. Maar wat gebeurt er met het oude speelgoed dat niet meer gebruikt wordt? Lever dit vanaf 6 december in op de milieustraat. Zo zorgen we er samen met Wecycle voor dat deze optimaal worden gerecycled. Kinderen gebruiken steeds meer elektrische apparaten en speelgoed. Ruim driekwart van het elektrisch speelgoed dat niet meer wordt gebruikt, belandt in de prullenbak. Zonde, want dan kan het niet worden gerecycled.

2 Cadeautje De eerste honderd inwoners die vanaf 6 december afgedankt elektrisch speelgoed, andere elektrische apparaten en/of spaarlampen inleveren bij de milieustraat, krijgen gratis het unieke Wecycle-sleetje! Let op: op = op! Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op een familiebox hotelovernachting.* Recyclen = behoud grondstoffen Recycling is heel belangrijk. Want door recycling behouden we de grondstoffen voor de generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Elektrische apparaten worden voor 75% tot 90% gerecycled, spaarlampen en koelkasten zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper; het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt hiervan echter ruim 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle wil de gemeente Oosterhout dit tegengaan. Wecycle - recyclen doen we samen met Oosterhout * Er worden 25 familiebox hotelovernachtingen verloot onder alle uitgegeven kanskaarten. Nominatie kandidaten sportprijzen 2012 Sportgala in Theater de Bussel Op maandag 25 maart 2013 vindt in het Theater de Bussel het jaarlijkse Sportgala plaats. Tijdens dit gala worden de Oosterhoutse sportvrouw, sportman, sportploeg en de winnaar van de algemene sportprijs van 2012 bekend gemaakt en op passende wijze gehuldigd. Tot uiterlijk 12 januari 2013 kunnen kandidaten worden voorgedragen.

3 Deze uitnodiging geldt met name voor verenigingen die geen schrijven hebben ontvangen van de gemeente Oosterhout en voor sporters die wel in Oosterhout wonen, maar lid zijn van een vereniging buiten Oosterhout. Sportprijzen Een door het college van burgemeester en wethouders benoemde nominatiecommissie doet de voorselectie en draagt de kandidaten voor de sportprijzen aan het college voor. Tijdens het Sportgala worden een viertal prijzen uitgereikt: de Oosterhoutse sportvrouw van het jaar, de Oosterhoutse sportman van het jaar, de Oosterhoutse sportploeg van het jaar en de algemene sportprijs van de gemeente Oosterhout. De algemene sportprijs is bedoeld voor een Oosterhouter die op bijzondere wijze een bijdrage levert of heeft geleverd aan de sportstimulering in Oosterhout. Selectiecriteria Door de nominatiecommissie worden verschillende selectiecriteria gehanteerd voor individuele- en teamkampioenen. Selectiecriteria individuele kampioenen: Kandidaten dienen lid te zijn van een sportvereniging die via een sportbond is aangesloten bij de Nederlandse sportfederatie. Kandidaten dienen woonachtig te zijn in de gemeente Oosterhout. Het kampioenschap bij de senioren moet zijn behaald op ten minste het hoogste niveau waarop de betreffende sportvereniging haar sport beoefent. Het kampioenschap bij de junioren moet op provinciaal/gewestelijk niveau zijn behaald in ten minste de hoogst bereikbare klasse van een leeftijdscategorie. De prestatie van de genomineerden dient uitstraling te hebben voor de gemeente Oosterhout. Selectiecriteria teamkampioenen: Het team dient deel uit te maken van een Oosterhoutse sportvereniging die via een sportbond is aangesloten bij de Nederlandse sportfederatie. Het kampioenschap dient op ten minste provinciaal/gewestelijk niveau te zijn behaald. Per vereniging kan er 1 damesteam, 1 meisjesteam, 1 herenteam, 1 jongensteam en 1 gemengd team genomineerd worden.

4 Kandidaten nomineren Tot uiterlijk 12 januari 2013 kunnen kandidaten kenbaar worden gemaakt middels: a. het nominatieformulier 2012 dat u kunt vinden op de website b. opvragen van een nominatieformulier via adres nominatiecommissie.oosterhout@kpnmail.nl Het nominatieformulier kunt u (digitaal) ingevuld terugmailen. De voorkeur van de commissie gaat uit naar de opgave van kandidaten door het nominatieformulier ingevuld terug te mailen. De opgave kan ook schriftelijk gebeuren maar dan wel middels het vastgestelde nominatieformulier 2012, dat verkrijgbaar is bij de secretaris van de nominatiecommissie. Postadres: Nominatiecommissie sportprijzen gemeente Oosterhout, Lisztstraat 17, 4904 ME Oosterhout. De secretaris van de nominatiecommissie, de heer Hans Janssen, is bereikbaar via telefoonnummer (0162) of Uw zorgverzekering voor 2013 Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Bij een zorgverzekering kunt u zelf kiezen welke zorgkosten u wilt verzekeren. Deze keuze hangt af van uw (gezins)situatie en uw wensen. Een goede zorgverzekering vinden kan daardoor best tijdrovend zijn. Er is niet één beste zorgverzekering, want iedereen heeft weer andere wensen. Collectieve zorgverzekering voor minima Als u in Oosterhout woont en een minimuminkomen heeft, kunt u (via een collectieve zorgverzekering) korting krijgen op uw maandelijkse premie. De gemeente heeft hierover met de verzekeraars CZ en VGZ afspraken gemaakt. Als u deelneemt aan de collectieve zorgverzekering van CZ of VGZ, krijgt u korting op uw basis- en aanvullende verzekering. Daarnaast betaalt de gemeente een deel van de kosten van het aanvullende pakket.

5 U kunt aan de collectieve zorgverzekering deelnemen als: uw inkomen niet hoger is dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm (inclusief vakantiegeld en gemeentelijke toeslag), én uw vermogen niet boven de voor u geldende vermogensgrens komt, én u geen achterstand heeft in het betalen van uw premie bij de zorgverzekeraar. Denkt u in aanmerking te kunnen komen voor de collectieve zorgverzekering, dan kunt u hiervoor een aanvraag indienen bij de gemeente via telefoonnummer Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar? Uw zorgverzekering kunt u maar op één moment per jaar opzeggen: per 1 januari. Vanaf begin november worden de kosten en voorwaarden voor het nieuwe jaar bekend gemaakt. U krijgt dan de nieuwe polis voor het volgende jaar thuisgestuurd. Vervolgens kunt u beoordelen of deze verzekering nog bij u past. Vindt u de verzekering te duur of hebt u komend jaar andere wensen qua vergoedingen, dan kunt u op zoek gaan naar een andere, betere of goedkopere zorgverzekering. U hebt ieder jaar tot uiterlijk 31 december de tijd om uw zorgverzekering op te zeggen en een nieuwe te kiezen. Zorgverzekeraar kiezen In het kader van bijzondere bijstand is de zorgverzekering een voorliggende voorziening. Dat wil zeggen dat medische kosten en eigen bijdragen niet via bijzondere bijstand vergoed worden, omdat deze vergoeding binnen de zorgverzekering plaatsvindt. Ook daarom is het belangrijk om goed te onderzoeken welke kosten de verschillende pakketten van verzekeraars dekken, zodat u niet onverwachts tegen kosten aanloopt die niet door de verzekeraar vergoed worden. De site kan u ondersteunen bij het vinden van de juiste verzekeringspolis. Seniorenpas vervalt per 1 januari 2013 Per 1 januari 2013 vervalt de seniorenkorting voor het deeltaxivervoer.

6 West-Brabant is de enige regio in de provincie die een kortingstarief voor senioren kent. De provincie Noord-Brabant wil dat er in het gehele gebied dezelfde regels gelden en uitgevoerd worden. Daarbij komt het deeltaxi-kortingstarief voor senioren ook te vervallen omdat het openbaar busvervoer steeds bruikbaarder wordt. 65-plussers kunnen namelijk zonder seniorenpas ook voordeliger met de Brabantse bussen reizen. De leeftijdskorting bedraagt 34% en als men in de daluren reist, kan de korting oplopen tot wel 60%. Personen die in het bezit zijn van een seniorenpas, kunnen deze pas ook na 1 januari 2013 blijven gebruiken. Zij betalen dan wel automatisch het normale tarief (dit is op dit moment 1,80 per strip). Aan uw pasnummer kunt u zelf aflezen of u een seniorenpas heeft. Als het 4e cijfer van uw pasnummer een 2 is, dan heeft u een seniorenpas (bijvoorbeeld ). Voor mensen, ongeacht hun leeftijd, die vanuit de Wmo recht hebben op deeltaxivervoer, blijft het tarief ongewijzigd. Archeologisch onderzoek in de Contreie In opdracht van de gemeente Oosterhout heeft Ingenieurs- en adviesbureau Oranjewoud in oktober en november een archeologische opgraving uitgevoerd in de Contreie. Deze opgraving volgde op een eerder uitgevoerd onderzoek in 2010, waarbij maar liefst 14 hectare werd onderzocht. Het nu onderzochte gebied kon toen nog niet worden onderzocht, omdat er nog bos stond. Uit het onderzoek blijkt dat het eerder aangetroffen grafveld verder door loopt. Daarmee is dit één van de grotere grafvelden in West- en Midden- Brabant. Verder zijn er resten gevonden van gebouwen uit de IJzertijd en werd een historisch erf van een boerderij uit de 19 e eeuw herkend. Meer weten? Kijk dan op ècht de Contreie > schatten in de bodem.

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Heeft u dat nu ook? Dat opgejaagde gevoel als u zich opeens realiseert dat het einde van het jaar nadert? Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht

Nadere informatie

Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat

Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat Gemeente Oosterhout laat matrassen recyclen Jaarlijks worden er in Nederland 1,2 miljoen matrassen afgedankt. Deze belanden, voornamelijk

Nadere informatie

Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO)

Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO) Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO) Met ingang van 1 januari 2011 zal er één sector-cao Ambulancezorg van toepassing zijn. Tot op heden kent de ambulancesector in Nederland nog verschillende cao

Nadere informatie

Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan bijna klaar

Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan bijna klaar Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan bijna klaar De Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan is bijna klaar. De komende 2 maanden worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. De bermen worden afgewerkt, er

Nadere informatie

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Heeft u dat nu ook? Dat opgejaagde gevoel als u zich opeens realiseert dat het einde van het jaar nadert? Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht

Nadere informatie

Start werkzaamheden Beneluxweg Zuid

Start werkzaamheden Beneluxweg Zuid Start werkzaamheden Beneluxweg Zuid In de week van 5 december 2011 zal gestart worden met het bouwrijp maken van de locatie Beneluxweg Zuid (het terrein tussen de Beneluxweg, de A27, de moskee Almohsinin

Nadere informatie

Collectieve zorgverzekering voor minima

Collectieve zorgverzekering voor minima Uw zorgverzekering voor 2012 Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Bij een zorgverzekering kunt u zelf kiezen welke zorgkosten u wilt verzekeren. Deze keuze hangt af van

Nadere informatie

Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar?

Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar? Uw zorgverzekering voor 2012 Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Bij een zorgverzekering kunt u zelf kiezen welke zorgkosten u wilt verzekeren. Deze keuze hangt af van

Nadere informatie

Ontwerp Herendam vastgesteld

Ontwerp Herendam vastgesteld Ontwerp Herendam vastgesteld De Herendam wordt in 2013 opgeknapt. Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitief ontwerp voor de Herendam op 11 december vastgesteld. Het voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Tips voor een veilige kerst De gemeente Oosterhout en Brandweer Midden-en West-Brabant willen u de volgende tips meegeven:

Tips voor een veilige kerst De gemeente Oosterhout en Brandweer Midden-en West-Brabant willen u de volgende tips meegeven: Stille nacht, (brand)veilige nacht De gemeente Oosterhout vraagt haar inwoners om voor en tijdens de kerstdagen verstandig om te gaan met kerstmateriaal. Zorgen voor een brandveilige woon- en leefomgeving

Nadere informatie

Alleen voor het afhalen met auto/tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken.

Alleen voor het afhalen met auto/tractor + aanhanger, bestelauto of zelf vullen van plastic zakken, emmers of bakken. COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2012 Net als voorgaande jaren is er ook dit najaar een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de

Nadere informatie

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT Werkzaamheden Burgemeester Materlaan bijna ten einde De afgelopen maanden is er hard doorgewerkt aan de herinrichting van de Burgemeester Materlaan. Het einde van de werkzaamheden nadert. Als de weersomstandigheden

Nadere informatie

Van 16.30 tot 18.30 uur. Maandag 4 januari nieuwjaarsbijeenkomst stadhuis

Van 16.30 tot 18.30 uur. Maandag 4 januari nieuwjaarsbijeenkomst stadhuis Van 16.30 tot 18.30 uur Maandag 4 januari nieuwjaarsbijeenkomst stadhuis Burgemeester en wethouders willen u graag een gezond en gelukkig Nieuwjaar wensen. U bent van harte welkom bij de nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

Werkzaamheden Burgemeester Materlaan bijna ten einde Afronding werkzaamheden LED-verlichting fietsoversteken Meer informatie

Werkzaamheden Burgemeester Materlaan bijna ten einde Afronding werkzaamheden LED-verlichting fietsoversteken Meer informatie Werkzaamheden Burgemeester Materlaan bijna ten einde De afgelopen maanden is er hard doorgewerkt aan de herinrichting van de Burgemeester Materlaan. Het einde van de werkzaamheden nadert. Als de weersomstandigheden

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg;

Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg; CVDR Officiële uitgave van Geertruidenberg. Nr. CVDR429941_1 8 mei 2018 Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg;

Nadere informatie

Dat energiebesparende maatregelen niet allemaal duur hoeven te zijn, leest u hieronder.

Dat energiebesparende maatregelen niet allemaal duur hoeven te zijn, leest u hieronder. Tien tips om de winter energiezuinig door te komen Het regioloket Steek energie in je huis informeert inwoners van tien gemeenten in West-Brabant over de mogelijkheden voor verlaging van het energieverbruik

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de Jeugdwet, de Wmo 2015 en de Participatiewet in de gemeente Dongen zoals die sinds 1 januari 2015 gelden. In deze tijd van verandering wil de gemeente Dongen inwoners,

Nadere informatie

Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)?

Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Veel gestelde vragen Aanbod Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Zorg wordt steeds duurder, daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. De overheid betaalde tot 2014

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard Algemeen - Wat is de Gemeentepolis? - Wat zit er in de pakketten van de Gemeentepolis? - Wie kan ik bellen met vragen over vergoedingen? Voorwaarden

Nadere informatie

Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren

Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Goed verzekerd zijn is heel belangrijk Goed verzekerd zijn

Nadere informatie

Regeling Compensatie Zorgkosten 2017

Regeling Compensatie Zorgkosten 2017 Regeling Compensatie Zorgkosten 2017 Gemeente Sint Anthonis Besluit College d.d. 25 oktober 2016 Reg.nr.: I-SZ/2016/1995 . Regeling Compensatie Zorgkosten 2017 Sint Anthonis 2 Regeling Compensatie Zorgkosten

Nadere informatie

Laat u meer dan 100 euro korting per persoon op uw zorgpremie liggen?

Laat u meer dan 100 euro korting per persoon op uw zorgpremie liggen? Het ANBO Zorgcollectief Laat u meer dan 100 euro korting per persoon op uw zorgpremie liggen? ANBO heeft kortingsafspraken met 16 zorgverzekeraars. Neem deze folder mee! Dé belangenorganisatie voor senioren

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel mermeer Raadsvoorstel 2016.0047131 onderwerp Portefeuilehouder drs. Ap Reinders, dr. Tom Horn steiler Rob Kouwenhoven Collegevergadering 6 September 201 6 Raadsvergadering 1. Samenvatting I/Var willen

Nadere informatie

I-SZ/2015/2087 / RIS (Bijlage) Regeling Compensatie Zorgkosten 2016

I-SZ/2015/2087 / RIS (Bijlage) Regeling Compensatie Zorgkosten 2016 I-SZ/2015/2087 / RIS 2015-546 (Bijlage) Regeling Compensatie Zorgkosten 2016 Vastgesteld door het College 20 oktober 2015 . Regeling Compensatie Zorgkosten 2016 2 Regeling Compensatie Zorgkosten 2016 (RCZ)

Nadere informatie

Zorg, hulp en inkomensvoorzieningen

Zorg, hulp en inkomensvoorzieningen Zorg, hulp en inkomensvoorzieningen (076) 525 15 15 www.zorgvoorelkaarbreda.nl Inhoud Pagina 3 Inkomensvoorzieningen BredaPas, seniorentoeslag, collectieve ziektekostenverzekering, kwijtschelding gemeentelijke

Nadere informatie

Minimaregelingen en bijzondere bijstand

Minimaregelingen en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Iedereen doet mee De gemeente Peel en Maas vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom zijn er verschillende algemene minimaregelingen

Nadere informatie

Nota. 1. Inleiding. Samenleving. Advies. Doorkiesnummers: Telefoon Aan Het college van burgemeester en wethouders.

Nota. 1. Inleiding. Samenleving. Advies. Doorkiesnummers: Telefoon Aan Het college van burgemeester en wethouders. Samenleving Advies Doorkiesnummers: Telefoon 0653634065 Aan Het college van burgemeester en wethouders Afschrift aan Nota Datum 11-03-2019 Ons kenmerk Onderwerp Beleidsregel AV-Delft Opsteller Ruud Diemers

Nadere informatie

Minimaregelingen. en bijzondere bijstand. Minimaregelingen. en bijzondere bijstand

Minimaregelingen. en bijzondere bijstand. Minimaregelingen. en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Iedereen doet mee! De gemeente Peel en Maas vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom zijn

Nadere informatie

Wat zijn de voorwaarden?

Wat zijn de voorwaarden? ii Minimaregelingen Woont u in Nunspeet en hebt u een laag inkomen? Dan is het goed om te weten dat er regelingen zijn om u financieel te ondersteunen. In deze folder staan alle regelingen van de gemeente.

Nadere informatie

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Zorgkosten. Jaargang 19 no.10 november 2015

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Zorgkosten. Jaargang 19 no.10 november 2015 Jaargang 19 no.10 november 2015 Deze maand: Zorgkosten en een laag inkomen - Tegemoetkoming Zorgkosten - Zorgverzekering VGZ Zuid-Limburgpakket Campagne Burenhulp Vacatures vrijwilligerswerk Sluitingsdagen

Nadere informatie

WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015. Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen

WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015. Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015 Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen Uw gezondheid

Nadere informatie

Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering.

Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering. Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering. Rapport aan B&W d.d. 2 december 2014 Secretaris Pauline van Gelder & Arnold den

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit. Registratienr.: Openbaar. Compensatie wegvallen Wtcg en CER

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit. Registratienr.: Openbaar. Compensatie wegvallen Wtcg en CER Registratienr.: Openbaar Onderwerp Compensatie wegvallen Wtcg en CER Samenvatting De Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en de Compensatieregeling eigen risico (CER) zijn afgeschaft.

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 1 DEZE FOLDER IS VOOR U Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen juli 2019

Informatie over minimaregelingen juli 2019 Informatie over minimaregelingen juli 2019 Inhoud Deze folder is voor u... 3 Vooraf aanvragen... 3 Inkomen en vermogen... 4 Woonkosten... 5 Gezondheid... 6 Opgroeiende kinderen... 8 Overige regelingen...

Nadere informatie

Informatieblad. Ondersteuning bij een laag inkomen

Informatieblad. Ondersteuning bij een laag inkomen Informatieblad Ondersteuning bij een laag inkomen November 2016 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 3 2. Bijzondere bijstand 5 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 6 4. Collectieve verzekering ziektekosten

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen juli 2019

Informatie over minimaregelingen juli 2019 Informatie over minimaregelingen juli 2019 1 Inhoudsopgave Deze folder is voor u... 3 Vooraf aanvragen... 3 Inkomen en vermogen... 4 Woonkosten... 5 Gezondheid... 6 Opgroeiende kinderen... 8 Overige regelingen...

Nadere informatie

Inkomensondersteunende maatregelen

Inkomensondersteunende maatregelen Inkomensondersteunende maatregelen Voor wie Wanneer u moeite heeft om iedere maand rond te komen, kunt u ondersteund worden door de gemeente waar u staat ingeschreven. U kunt dan een beroep doen op de

Nadere informatie

B&W 30 maart 2010 Gemeenteblad. Vast te stellen de gewijzigde invulling van richtlijn nr. B155 Fysiotherapie en oefentherapie

B&W 30 maart 2010 Gemeenteblad. Vast te stellen de gewijzigde invulling van richtlijn nr. B155 Fysiotherapie en oefentherapie Jaar: 2010 Nummer: 47 Besluit: B&W 30 maart 2010 Gemeenteblad GEWIJZIGDE RICHTLIJN NR. B155 FYSIOTHERAPIE EN OEFENTHERAPIE Het college van burgemeester en wethouders, Collegevoorstel 30 maart 2010, nummer

Nadere informatie

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen.

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen. Katwijk, 17 oktober 2016 Onderwerp: Sportverkiezingen Katwijk 2016 Beste bestuurders Op vrijdag 27 januari 2017 organiseren we voor de 2 e keer het Sportgala Katwijk. Het SportGala is het feestelijke sluitstuk

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Aanpassing bijstandsbeleid / compensatie van de Wtcg en Cer

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Aanpassing bijstandsbeleid / compensatie van de Wtcg en Cer COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Aanpassing bijstandsbeleid / compensatie van de Wtcg en Cer Te besluiten om 1. Het minimabeleid met ingang van 1 januari 2015 aan te passen door wijziging van de richtlijnen;

Nadere informatie

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren.

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren. COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2011 Ook dit najaar is er weer een compostactie voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende

Nadere informatie

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen Januari 2019 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2019 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 DEZE FOLDER IS VOOR U Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het inkomen

Nadere informatie

Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015

Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015 Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015 datum ontvangst: Clientnr: Werkprocesnr: 1. Uw gegevens ( kopie paspoort of identiteitskaart bijvoegen) Burgerservicenummer Voorletters en naam

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentelijke bijdrage in de collectieve. Datum 23 november Gemeentelijke bijdrage in de collectieve zorgverzekering voor minima

Onderwerp Gemeentelijke bijdrage in de collectieve. Datum 23 november Gemeentelijke bijdrage in de collectieve zorgverzekering voor minima 2018-395 Gemeenteraad Onderwerp Gemeentelijke bijdrage in de collectieve zorgverzekering voor minima Datum 23 november 2018 Raadsvoorstel Afdeling Strategie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Voor mensen met wat minder doet de gemeente wat meer. Minimaregelingen juli 2019

Voor mensen met wat minder doet de gemeente wat meer. Minimaregelingen juli 2019 Voor mensen met wat minder doet de gemeente wat meer Minimaregelingen juli 2019 1 I Inhoud Deze folder is voor u 3 Vooraf aanvragen 3 Inkomen en vermogen 4 Woonkosten 5 Gezondheid 7 Opgroeiende kinderen

Nadere informatie

Bent u ziekenfonds of particulier?

Bent u ziekenfonds of particulier? Uitgave: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag Postadres: Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Juli 2005 Informatie Wilt u na het lezen van deze brochure

Nadere informatie

Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen

Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen B138 Aangewezen groepen voor categoriale bijzondere bijstand Wijziging: aanpassing van de bedragen voor 2013. Bij de regeling collectieve ziektekostenverzekering minima is de term bijstandsconsulent gewijzigd

Nadere informatie

22001/ september

22001/ september Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email D.W. Willems-Merkx 06-46277026 Danielle.willems-merkx@a2samenwerking.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 22001/22002 24 september

Nadere informatie

Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen

Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen B138 - Aangewezen groepen voor categoriale bijzondere bijstand Wijziging: toevoeging van de Regeling maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen. De richtlijn bevat de volgende regelingen: Regeling

Nadere informatie

Gemeente Noord Beveland

Gemeente Noord Beveland Gemeente Noord Beveland Aan inwoners 65- en 65+ Gemeente Noord-Beveland M.A. de Ruijterlaan 2 Postbus 2118 4460 MC GOES Tel. (0113) 249 Fax. 0113-230876 Bankrelatie: BNG 's-gravenhage Banknr. 28 50 66

Nadere informatie

Feitenkaart Collectieve zorgverzekering

Feitenkaart Collectieve zorgverzekering Feitenkaart Collectieve zorgverzekering Peiling onder het Digitaal Stadspanel Achtergrond De gemeente heeft afspraken gemaakt met zorgverzekeraar VGZ over een collectieve zorgverzekering ( het Rotterdampakket

Nadere informatie

Meer vóór mensen met minder

Meer vóór mensen met minder Meer vóór mensen met minder Iedereen zit wel eens krap bij kas. Maar wie al jarenlang een laag inkomen heeft, zit altijd krap. Door de steeds maar stijgende lasten, onverwachte uitgaven of bijzondere kosten

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oegstgeest. Nr. 176909 15 december 2016 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest houdende Regeling collectieve zorgverzekering

Nadere informatie

Bijzondere bijstand en minimaregelingen

Bijzondere bijstand en minimaregelingen Bijzondere bijstand en minimaregelingen De gemeente Duiven kent vier vormen van inkomensondersteuning. In deze folder leest u informatie over. 1. Bijzondere bijstand 2. Minimabeleid 3. Individuele inkomenstoeslag

Nadere informatie

Informatie Collectieve zorgverzekering 2017

Informatie Collectieve zorgverzekering 2017 Informatie Collectieve zorgverzekering 2017 Een goede zorgverzekering is belangrijk. Voor mensen met een laag inkomen biedt Ferm Werk een collectieve zorgverzekering aan bij VGZ of Zorg en Zekerheid. Beide

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 29 augustus Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving

Burgemeester en Wethouders 29 augustus Steller Documentnummer Afdeling. L. van der Hoeven Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling L. van der Hoeven 00500000018939 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder Nee E.J. de Jonge Kabinet Brief bijgevoegd Te volgen

Nadere informatie

MEMO. Lokaal. Geachte raad,

MEMO. Lokaal. Geachte raad, MEMO Aan: De gemeenteraad Van: Het college van B&W Onderwerp: Overzicht van minimaregelingen 3 november 2015 Bijlage: bijstandsnormen hoogbijstand Afschrift aan: snor Geachte raad, Op uw verzoek, gedaan

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 1 Deze folder is voor u Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het

Nadere informatie

Hierbij zenden wij u het antwoord op de door u gestelde vragen op grond van artikel 39 reglement van orde van de gemeenteraad.

Hierbij zenden wij u het antwoord op de door u gestelde vragen op grond van artikel 39 reglement van orde van de gemeenteraad. Fractie ChristeUnie t.a.v. de heer G. Stam Uw brief van 12-12-2013 Ceintuurbaan 56 7941 LV MEPPEL Uw kenmerk Ons kenmerk 217083 Behandeld door T. Niemer Telefoon 14 0522 Bijlage(n) 1 Datum Onderwerp Collectieve

Nadere informatie

De contracten voor CZ en VGZ blijven voor 2016 bestaan onder de naam SKAG : Samenwerkende KBO afdelingen in Gelderland.

De contracten voor CZ en VGZ blijven voor 2016 bestaan onder de naam SKAG : Samenwerkende KBO afdelingen in Gelderland. Zorgverzekering 2016 Collectiviteitscontracten 2016 KBO Gelderland heeft gesprekken gehad met de zorgverzekeraars CZ en VGZ. De samenwerking is geëvalueerd en er zijn afspraken gemaakt voor het komende

Nadere informatie

WIJZIGINGEN SINDS 1 JANUARI 2013 IN DE WET WERK EN BIJSTAND ÈN GEMEENTELIJKE RICHTLIJNEN

WIJZIGINGEN SINDS 1 JANUARI 2013 IN DE WET WERK EN BIJSTAND ÈN GEMEENTELIJKE RICHTLIJNEN WIJZIGINGEN SINDS 1 JANUARI 2013 IN DE WET WERK EN BIJSTAND ÈN GEMEENTELIJKE RICHTLIJNEN Sinds 1 januari 2013 worden overtredingen van uitkeringsregels strenger bestraft. De overheid èn het Nederlandse

Nadere informatie

Laag inkomen? Er kan meer dan je denkt! Minimaregelingen

Laag inkomen? Er kan meer dan je denkt! Minimaregelingen Laag inkomen? Er kan meer dan je denkt! Minimaregelingen GEMEENTE LOPIK 1 De gemeente Lopik heeft speciale minimaregelingen voor mensen met een laag inkomen. Zoals het kindpakket voor bijvoorbeeld schoolkosten

Nadere informatie

Collectieve zorgverzekeringen 2013

Collectieve zorgverzekeringen 2013 Collectieve zorgverzekeringen 2013 Het eind van het jaar nadert en dus wordt u weer overstelpt met allerlei aanbiedingen van zorgverzekeraars. De één nog beter dan de ander, en lastig om een en ander goed

Nadere informatie

Zorgpremie. Doolhof Ontmaskerd! Vind je weg door het zorgpremie doolhof in 8 heldere stappen!

Zorgpremie. Doolhof Ontmaskerd! Vind je weg door het zorgpremie doolhof in 8 heldere stappen! Zorgpremie Doolhof Ontmaskerd! Vind je weg door het zorgpremie doolhof in 8 heldere stappen! Een goedkope zorgpolis kiezen lijkt soms voordeliger dan in sommige gevallen het geval is. Het komt soms voor

Nadere informatie

Hoe werkt de collectieve zorgverzekering van de gemeente Zutphen?

Hoe werkt de collectieve zorgverzekering van de gemeente Zutphen? Vragen over de collectieve zorgverzekering gemeente Zutphen Hoe werkt de collectieve zorgverzekering van de gemeente Zutphen? Elke inwoner van Zutphen met een laag inkomen kan zich aanmelden voor de collectieve

Nadere informatie

Bijlage 1 Opties voor gemeentelijke ondersteuning van chronisch zieken en gehandicapten en advies voor keuze uit opties

Bijlage 1 Opties voor gemeentelijke ondersteuning van chronisch zieken en gehandicapten en advies voor keuze uit opties Bijlage 1 Opties voor gemeentelijke ondersteuning van chronisch zieken en gehandicapten en advies voor keuze uit opties In deze bijlage behandelen we kort vijf opties die de gemeente kan inzetten bij de

Nadere informatie

Moerdük. ge meente RAADSINFORMATIEBRIEF

Moerdük. ge meente RAADSINFORMATIEBRIEF ge meente Moerdük RAADSINFORMATIEBRIEF Zaaknummer Documentnummer Van Colleoe van buroemeester en wethouders Aan de leden van de qemeenteraad Onderwerp Collectieve ziektekostenreqelino oemeente Moerdiik

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Tubbergen en Dinkelland

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Tubbergen en Dinkelland Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Tubbergen en Dinkelland Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering heeft Waarom het van belang is dat mensen met een laag inkomen

Nadere informatie

Onderwerp Regeling zorgkosten voor mensen met een laag inkomen

Onderwerp Regeling zorgkosten voor mensen met een laag inkomen Portefeuillehouder Wethouder van der Laan Datum collegebesluit 1 november 2016 Opsteller S.G.N. van der Sluis Registratie GF16.20079 Agendapunt Onderwerp Regeling zorgkosten voor mensen met een laag inkomen

Nadere informatie

Weener XL voor werk en inkomen

Weener XL voor werk en inkomen Weener XL voor werk en inkomen Weener XL voor werk en inkomen Weener XL is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente s-hertogenbosch. Wij zijn er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We

Nadere informatie

Onderwerp: Overzicht maatregelen Terneuzen ter voorkoming van stapeling zorgkosten.

Onderwerp: Overzicht maatregelen Terneuzen ter voorkoming van stapeling zorgkosten. Postadres: Postbus 35, 4530 AA Terneuzen Bezoekadres: Stadhuisplein 1, 4531 GZ Terneuzen Telefoon: 14 0115 Vanuit buitenland: +31 115 455 000 E-mail : gemeente@terneuzen.nl Internet: www.terneuzen.nl Bij

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Enschede

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Enschede Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Enschede Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering heeft Waarom het van belang is dat mensen met een laag inkomen deelnemen

Nadere informatie

voor inwoners van Kaag en Braassem met een krappe beurs.

voor inwoners van Kaag en Braassem met een krappe beurs. Financiële hulp voor inwoners van Kaag en Braassem met een krappe beurs. Heeft u een laag inkomen en hebt u weinig vermogen? In deze folder leest u hoe de gemeente u kan helpen. Wie kan gebruik maken van

Nadere informatie

Gemeente Steenwijkerland

Gemeente Steenwijkerland Gemeente Steenwijkerland Versie mei 2019 Aan de brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Inkomensregelingen: Bijdrage in kosten sociaal culturele activiteiten U kunt deze bijdrage gebruiken om mee

Nadere informatie

Pak je kans 2015. Scholierenvergoeding. Gratis computer. Bijdrage kinderopvang. Extra s voor mensen met een krappe beurs

Pak je kans 2015. Scholierenvergoeding. Gratis computer. Bijdrage kinderopvang. Extra s voor mensen met een krappe beurs 1 Scholierenvergoeding De scholierenvergoeding is een bijdrage voor ouders van schoolgaande kinderen. Met het geld kunt u activiteiten tijdens én na school betalen, zoals schoolreisjes, contributie van

Nadere informatie

Beleidsplan minimabeleid 2014-2017

Beleidsplan minimabeleid 2014-2017 Beleidsplan minimabeleid 2014-2017 Pagina 1 Inleiding: Armoede is een complex fenomeen waarin de dimensies van inkomen, gezondheid, opleiding, zelfredzaamheid en mogelijkheden tot participatie een belangrijke

Nadere informatie

Met ingang 2015 zijn er op het gebied van de bijzondere bijstand een aantal zaken veranderd.

Met ingang 2015 zijn er op het gebied van de bijzondere bijstand een aantal zaken veranderd. Bijzondere bijstand U kunt onverwacht voor noodzakelijke uitgaven komen te staan als gevolg van bijzondere individuele omstandigheden. Als u daarbij een laag inkomen heeft en geen of weinig vermogen dan

Nadere informatie

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op? KLIËNTEN RAAD ALMELO Waar heeft u recht op? Minimawijzer 2016 uitgave 1 januari 2016 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 174 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl info@almelosociaal.nl 0546-45 69

Nadere informatie

Brochure over. Minimafonds 2010. (inwoners Westerveld) juli 2010. Bij wie kunt u de aanvraag indienen?

Brochure over. Minimafonds 2010. (inwoners Westerveld) juli 2010. Bij wie kunt u de aanvraag indienen? Bij wie kunt u de aanvraag indienen? Bij de Intergemeentelijke Sociale Dienst Steenwijkerland/Westerveld (IGSD). Het bezoekadres is Het postadres is De Vesting 11-13 Postbus 300 8332 GL Steenwijk 8330

Nadere informatie

Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente

Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente Gemeente Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo Inhoud ALGEMENE VRAGEN... 3 Bij welke zorgverzekeraars kan ik een collectieve verzekering afsluiten?...

Nadere informatie

Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima

Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima Reg.nr. Werkprocesnr. Ontvangstdatum Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima Leest u voor u dit formulier invult eerst de toelichting. De gemeente Oss, de gemeente Maasdonk en de zorgverzekeraars CZ

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 Deze folder is voor u Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het inkomen

Nadere informatie

Voorlichting Collectieve zorgverzekering 2016 Oost Achterhoek

Voorlichting Collectieve zorgverzekering 2016 Oost Achterhoek Voorlichting Collectieve zorgverzekering 2016 Oost Achterhoek Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering (gemeentepolis) heeft Waarom het van belang is dat mensen met een

Nadere informatie

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten?

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten? Uw zorgverzekering Wist u dat de zorgverzekering verplicht is? Wist u dat u altijd geaccepteerd moet worden voor een basisverzekering? Wist u dat een zorgverzekeraar een zorgplicht heeft om u de zorg uit

Nadere informatie

KBO & IAK. Zorgverzekering Voor: KBO Bergen op Zoom Datum: 22 november 2017 Door: Bram Vaessen Adviseur Zorg en Schade

KBO & IAK. Zorgverzekering Voor: KBO Bergen op Zoom Datum: 22 november 2017 Door: Bram Vaessen Adviseur Zorg en Schade KBO & IAK Zorgverzekering 2018 Voor: KBO Bergen op Zoom Datum: 22 november 2017 Door: Bram Vaessen Adviseur Zorg en Schade Even voorstellen Wie we zijn Top 10 speler in collectieve markt Uniek in de markt:

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17044734* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z17-006503 Documentnummer: ZD17044734 Rubriek: Maatschappelijke zorg en welzijn Naam regeling: Beleidsregels bijzondere bijstand gemeente Zundert 2018 Citeertitel:

Nadere informatie

Zorg voor een geldig identiteitsbewijs. De consulent vraagt ernaar.

Zorg voor een geldig identiteitsbewijs. De consulent vraagt ernaar. 1 DEZE FOLDER IS VOOR U Voor iemand met een laag inkomen is het moeilijk rond komen. Een groot deel van het inkomen gaat op aan huur en huishoudgeld. Geld om uw kinderen te laten sporten of om opzij te

Nadere informatie

Regeling collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Steenwijkerland 2016. Beleidsregel 1. Begripsbepalingen Beleidsregel 2.

Regeling collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Steenwijkerland 2016. Beleidsregel 1. Begripsbepalingen Beleidsregel 2. Regeling collectieve zorgverzekering voor minima in de gemeente Steenwijkerland 2016. Gelet op het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Steenwijkerland van dinsdag 22 januari 2008 en de op 11 november

Nadere informatie

BELEIDSREGELS MINIMABELEID GEMEENTE HOOGEVEEN

BELEIDSREGELS MINIMABELEID GEMEENTE HOOGEVEEN BELEIDSREGELS MINIMABELEID GEMEENTE HOOGEVEEN Het college van de gemeente Hoogeveen, gelet op artikel 35, Wet Werk en Bijstand, besluit vast te stellen de volgende beleidsregels: beleidsregels minimabeleid

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 81014 Datum : 30 september 2014 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 8 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Diemen helpt MET EXTRA GELD VOOR ALLE HUISHOUDENS VOOR GEZINNEN VOOR CHRONISCH ZIEKEN, GEHANDICAPTEN EN/OF AOW

Diemen helpt MET EXTRA GELD VOOR ALLE HUISHOUDENS VOOR GEZINNEN VOOR CHRONISCH ZIEKEN, GEHANDICAPTEN EN/OF AOW MET EXTRA GELD januari 2019 Heeft u een laag inkomen en heeft u weinig geld? Kunt u af en toe een extraatje gebruiken? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. Voor het extra geld gelden

Nadere informatie

Tynaarlo Versie 15, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt.

Tynaarlo Versie 15, februari Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. Tynaarlo Versie 15, februari 2017 Extra financiële ondersteuning nodig? Kijk waarvoor u bij Werkplein Drentsche Aa terecht kunt. WAAR HEB IK RECHT OP? AANVRAGEN U kunt onderstaande financiële vergoedingen

Nadere informatie

Diemen helpt MET EXTRA GELD VOOR ALLE HUISHOUDENS VOOR GEZINNEN VOOR CHRONISCH ZIEKEN, GEHANDICAPTEN EN/OF AOW

Diemen helpt MET EXTRA GELD VOOR ALLE HUISHOUDENS VOOR GEZINNEN VOOR CHRONISCH ZIEKEN, GEHANDICAPTEN EN/OF AOW MET EXTRA GELD april 2017 Heeft u een laag inkomen en heeft u weinig geld? Kunt u af en toe een extraatje gebruiken? Dan kan de gemeente u misschien helpen met extra geld. Voor het extra geld gelden natuurlijk

Nadere informatie

In Beek doet iedereen mee. Regelingen voor mensen met een laag inkomen

In Beek doet iedereen mee. Regelingen voor mensen met een laag inkomen In Beek doet iedereen mee Regelingen voor mensen met een laag inkomen De gemeente Beek heeft een aantal regelingen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Dit doen wij omdat wij het belangrijk

Nadere informatie

Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Bijzondere bijstand. Informatie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. www.utrecht.nl/sozawe

Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Bijzondere bijstand. Informatie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid. www.utrecht.nl/sozawe Bijzondere bijstand www.utrecht.nl/sozawe Informatie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid 2 Bijzondere Bijstand Steeds meer mensen moeten van steeds minder geld rondkomen. De gemeente Utrecht wil een sociale

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen

Informatie over minimaregelingen Informatie over minimaregelingen 2017 DEZE FOLDER IS VOOR U Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het inkomen

Nadere informatie