Start werkzaamheden Beneluxweg Zuid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Start werkzaamheden Beneluxweg Zuid"

Transcriptie

1 Start werkzaamheden Beneluxweg Zuid In de week van 5 december 2011 zal gestart worden met het bouwrijp maken van de locatie Beneluxweg Zuid (het terrein tussen de Beneluxweg, de A27, de moskee Almohsinin en de Burgemeester Materlaan). Er zal een (bouw)weg worden aangelegd en het perceel waar de nieuwbouw van Oranjewoud is voorzien, zal bouwrijp worden gemaakt. Hiervoor zal een aantal bomen worden gekapt. Daarnaast worden nutsvoorzieningen en riolering aangelegd en worden enkele wadi s (berging voor water) gegraven. Bestemmingsplan Beneluxweg Zuid in werking Het bestemmingsplan Beneluxweg Zuid, dat de ontwikkeling van kantoren en hoogwaardige bedrijvigheid op deze locatie mogelijk maakt, is op 5 juli 2011 door de gemeenteraad vastgesteld. Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan Beneluxweg Zuid was voorlopige voorziening aangevraagd bij de Raad van State. Deze voorlopige voorziening is op 18 november jl. afgewezen. Daarmee is het nieuwe bestemmingsplan van kracht. Nieuwbouw kantoor Oranjewoud Op de locatie Beneluxweg Zuid zal onder meer het nieuwe kantoor voor Oranjewoud verrijzen. Hiervoor is inmiddels een omgevingsvergunning (bouwvergunning) aangevraagd door projectontwikkelaar OVG. Deze omgevingsvergunning zal op korte termijn verleend worden. Naar verwachting zal het eerste kwartaal 2012 met de bouw van het kantoor worden begonnen. Nadere informatie Meer informatie over de ontwikkeling Beneluxweg Zuid is te vinden op de website van de gemeente Oosterhout ( > inwoners > ruimtelijke ontwikkeling > projecten > Beneluxweg - Zuid.

2 Open dag Bus in Brabant Op zaterdag 10 december a.s. verwelkomt Goed Bezig BUS al haar (vaste) reizigers en andere belangstellenden in de busremise in Oosterhout voor een bijzonder kijkje achter de schermen. Goed Bezig BUS is een samenwerking tussen de Provincie Noord-Brabant, het Reizigersoverleg Brabant en de vervoerders Arriva en Veolia Transport. Samen proberen zij het openbaar vervoer te verbeteren en onder de aandacht te brengen van de inwoners van Noord-Brabant. Open dag Vanaf het busstation aan de Leijsenhoek in Oosterhout rijdt een historische bus bezoekers naar de open dag. Bezoekers kunnen een eenmalige expositie van bijzondere bussen bekijken, zien hoe een grote stadsbus door de wasstraat gereden wordt en onder leiding van een instructeur zelf een bus besturen. Er is een informatiemarkt waar onder andere Reizigersoverleg Brabant, de Provincie Noord-Brabant en Villa Pardoes zich presenteren. Speciaal voor de jonge busliefhebbertjes is er een speelparadijs met springkussen, schilderstand en leuke busspelletjes. Onder de bezoekers worden verschillende prijzen verloot. De open dag vindt plaats in busremise Veolia Transport en het omliggend terrein in Oosterhout van uur tot uur (adres: Europaweg 9 te Oosterhout).

3 Informatieavond herinrichting Ridderstraat op 15 december 2011 In 2012 wordt het oostelijk deel van de Ridderstraat gerenoveerd en heringericht. Het betreft het gedeelte van de Ridderstraat tussen de Keiweg en de Sint Vincentiusstraat. Op donderdag 15 december aanstaande is er een informatieavond in buurthuis de Slotjes, Slotjesveld 15, van tot ongeveer uur. De gemeente geeft dan uitleg over het nieuwe ontwerp voor de Ridderstraat. Bij de avond zullen de wethouders Janse-Witte en Willemsen aanwezig zijn.

4 Extra koopzondag voor winkelcentra op 18 december Op zondag 18 december mogen de winkelcentra Zuiderhout en Arkendonk geopend zijn. Dit geldt ook voor alle overige gebieden waar supermarkten zijn gevestigd. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders op dinsdag 29 november 2011 besloten.

5 Drie supermarkten op zondag geopend De supermarkten Albert Heijn Arkendonk, Jumbo in het centrum en de Em-té aan de Markkant mogen de komende twee jaar op zondagmiddag tussen en of uur geopend zijn. Er mogen in Oosterhout drie supermarkten op zondagmiddag open zijn volgens de Winkeltijdenwet. Twee jaar geleden kregen drie supermarkten daarvoor een ontheffing. Onlangs is er een loting gehouden die moest bepalen welke drie supermarkten voor de komende twee jaar een ontheffing krijgen. De uitslag is: Albert Heijn Arkendonk Jumbo supermarkt in het centrum Em-té supermarkt aan de Markkant (in plaats van C1000 op Zuiderhout ingeloot)

6 Nominatie kandidaten sportprijzen 2011 Sportgala in Theater de Bussel Op maandag 26 maart 2012 vindt in Theater de Bussel het jaarlijkse Sportgala plaats. Dan worden de Oosterhoutse sportvrouw, sportman, sportploeg en winnaar van de algemene sportprijs van 2011 bekend gemaakt en gehuldigd. Tot uiterlijk 14 januari 2012 kunnen kandidaten worden voorgedragen. Deze uitnodiging geldt met name voor verenigingen die geen schrijven hebben ontvangen van de gemeente Oosterhout en voor sporters die wel in Oosterhout wonen, maar lid zijn van een vereniging buiten Oosterhout. Sportprijzen Een door het college van burgemeester en wethouders benoemde nominatiecommissie doet de voorselectie en draagt de kandidaten voor de sportprijzen aan het college voor. Tijdens het Sportgala worden een viertal prijzen uitgereikt: de Oosterhoutse sportvrouw van het jaar, de Oosterhoutse sportman van het jaar, de Oosterhoutse sportploeg van het jaar en de algemene sportprijs van de gemeente Oosterhout. De algemene sportprijs is bedoeld voor een Oosterhouter die op bijzondere wijze een bijdrage levert of heeft geleverd aan de sportstimulering in Oosterhout. Selectiecriteria Door de nominatiecommissie worden verschillende selectiecriteria gehanteerd voor individuele- en teamkampioenen. Selectiecriteria individuele kampioenen: Kandidaten dienen lid te zijn van een sportvereniging die via een sportbond is aangesloten bij de Nederlandse sportfederatie; Kandidaten dienen woonachtig te zijn in de gemeente Oosterhout; Het kampioenschap bij de senioren moet zijn behaald op ten minste het hoogste niveau waarop de betreffende sportvereniging haar sport beoefent; Het kampioenschap bij de junioren moet op provinciaal/gewestelijk niveau zijn behaald in ten minste de hoogst bereikbare klasse van een leeftijdscategorie; De prestatie van de genomineerden dient uitstraling te hebben voor de gemeente Oosterhout.

7 Selectiecriteria teamkampioenen: Het team dient deel uit te maken van een Oosterhoutse sportvereniging die via een sportbond is aangesloten bij de Nederlandse sportfederatie; Het kampioenschap dient op ten minste provinciaal/gewestelijk niveau te zijn behaald; Per vereniging kan 1 damesteam, 1 meisjesteam, 1 herenteam, 1 jongensteam en 1 gemengd team genomineerd worden. Kandidaten nomineren Tot uiterlijk 14 januari 2012 kunnen kandidaten kenbaar worden gemaakt. Hoe kunt u kandidaten nomineren? a. Met het nominatieformulier 2011 (digitaal beschikbaar op de website b. U kunt het nominatieformulier 2011 ook opvragen via adres: nominatiecommissie.oosterhout@kpnmail.nl en digitaal invullen c. De voorkeur van de commissie gaat uit naar de onder a en b genoemde mogelijkheden, maar nomineren kan ook schriftelijk via het nominatieformulier Het formulier is verkrijgbaar bij de secretaris van de nominatiecommissie. Postadres: Nominatiecommissie sportprijzen gemeente Oosterhout, Lisztstraat 17, 4904 ME Oosterhout. De secretaris van de nominatiecommissie Hans Janssen is telefonisch bereikbaar voor eventuele vragen, via telefoonnummer: (0162) of telefoonnummer:

8 VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT Met ingang van 26 juni 2012 is het niet meer mogelijk uw kind(eren) bij te laten schrijven in uw paspoort. Vanaf die datum heeft uw kind een eigen reisdocument nodig. Alle bijschrijvingen in uw paspoort zijn vanaf 26 juni 2012 niet meer geldig. Naar verwachting zullen -op aanwijzing van het Rijk- de kosten voor de identiteitskaart voor kinderen tot en met dertien jaar per 1 januari 2012 verhoogd worden en waarschijnlijk 30,00 gaan bedragen. Voor 1 januari kunt u nog een identiteitskaart voor uw kind tot en met 13 jaar aanvragen tegen het huidige tarief van 9,20. Waarom worden bijschrijvingen afgeschaft? Dit is het gevolg van de aanpassing van de Paspoortwet aan de Europese regelgeving. Een bijschrijving in een paspoort is fraudegevoeliger dan een document dat uitsluitend op naam van één persoon wordt uitgegeven. De identiteit van het kind kan beter worden gecontroleerd. Wat zijn de gevolgen? Bestaande bijschrijvingen zijn vanaf 26 juni 2012 automatisch ongeldig. De controlerende autoriteiten zullen vanaf dat moment altijd vragen naar het eigen paspoort of reisdocument van het kind, ongeacht of het kind nog in uw paspoort of reisdocument is vermeld. Kinderen hebben, ongeacht hun leeftijd, vanaf 26 juni 2012 altijd een eigen reisdocument nodig. Uw paspoort en andere reisdocumenten waarin beschrijvingen zijn opgenomen, blijft voor uzelf gewoon geldig en u kunt er dus zelf mee reizen tot het einde van de lopende geldigheidsduur. Welk document kunt u voor uw kind aanvragen? U kunt kiezen uit het aanvragen van een paspoort, een Nederlandse identiteitskaart of allebei. Mocht uw kind al in het bezit zijn van een Nederlandse identiteitskaart dan kunt u desgewenst daarnaast een paspoort voor het kind aanvragen. Een paspoort is nodig, indien uw kind een reis moet maken naar een land waarvoor de Nederlandse identiteitskaart niet geldig is. Voor meer informatie, kunt u kijken op de gemeentelijke website: op trefwoord identiteitskaart. Regels

9 Voor het aanvragen van een paspoort is tot de leeftijd van achttien jaar schriftelijke toestemming nodig van beide ouders (of gezagvoerders). Bij de aanvraag moet een geldig identiteitsbewijs worden getoond van degene(n) die schriftelijk toestemming moet(en) verlenen. Dit geldt ook voor minderjarigen tot twaalf jaar die een Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Vanaf die leeftijd is geen toestemming meer nodig voor het aanvragen van een Nederlandse identiteitskaart. Het kind behoort zelf bij de aanvraag van het benodigde reisdocument aanwezig te zijn aan de balie van het stadhuis, de eigen reisdocumenten die al in het bezit zijn dienen meegenomen te worden, samen met een goed gelijkende kleurenpasfoto die aan alle eisen voldoet. Afspraak maken voor aanvraag paspoort en/of identiteitskaart Voor de aanvraag van een paspoort en/of identiteitskaart kunt u het beste een afspraak voor uw kind maken via het centrale nummer: of via het digitaal loket. Zo voorkomt u een eventuele lange wachttijd. Heeft u nog vragen? Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de gemeente Oosterhout; en op de website:

10 Uw zorgverzekering voor 2012 Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Bij een zorgverzekering kunt u zelf kiezen welke zorgkosten u wilt verzekeren. Deze keuze hangt af van uw (gezins)situatie en uw wensen. Een goede zorgverzekering vinden kan daardoor best tijdrovend zijn. Er is niet één beste zorgverzekering, want iedereen heeft weer andere wensen. Collectieve zorgverzekering voor minima Als u in Oosterhout woont en een minimuminkomen hebt, kunt u korting krijgen op uw zorgverzekering. De gemeente beoordeelt of u hiervoor in aanmerking komt. Met de verzekeraars CZ en VGZ heeft de gemeente Oosterhout afspraken gemaakt. Als u deelneemt aan de collectieve zorgverzekering van CZ of VGZ, krijgt u korting op uw basis- en aanvullende verzekering. Daarnaast betaalt de gemeente een deel van de kosten voor het aanvullende pakket. Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar? Uw zorgverzekering kunt u maar op één moment per jaar opzeggen: per 1 januari. Vanaf begin november worden de kosten en voorwaarden voor het nieuwe jaar bekend gemaakt. U krijgt dan de nieuwe polis voor het volgende jaar thuisgestuurd. Vervolgens kunt u beoordelen of deze verzekering nog bij u past. Vindt u de verzekering te duur of hebt u komend jaar andere wensen qua vergoedingen? Dan kunt u op zoek gaan naar een andere, betere of goedkopere zorgverzekering. U hebt ieder jaar tot 31 december de tijd om uw zorgverzekering op te zeggen en een nieuwe te kiezen. Zorgverzekeraar kiezen In het kader van bijzondere bijstand is de zorgverzekering een voorliggende voorziening. Dat wil zeggen dat medische kosten en eigen bijdragen niet via bijzonder bijstand vergoed worden, omdat deze vergoeding binnen de zorgverzekering plaatsvindt. Ook daarom is het belangrijk om goed te onderzoeken welke kosten de verschillende pakketten van verzekeraars dekken, zodat u niet onverwachts tegen kosten aanloopt die niet door de verzekeraar vergoed worden. De site kan u ondersteunen bij het vinden van de juiste verzekeringspolis.

11 Gladheidbestrijding winterseizoen De gemeente Oosterhout is klaar om de komende winterperiode opnieuw de gladheid te voorkomen en bestrijden. Daarmee houden we ook bij gladheid de wegen zo veel mogelijk in goede en veilige staat. We kunnen echter bij gladheid niet alle wegen in Oosterhout strooien. Gladheid doet zich voor over een groot gebied en bestrijding kan niet overal en zeker niet overal tegelijk gebeuren. Past u dan ook bij gladheid uw rijstijl en snelheid aan de omstandigheden aan. In het strooiplan kunt u zien welke wegen gestrooid worden en welke niet. Het strooiplan en alle informatie over het strooibeleid vindt u op de gemeentelijke website Het strooiplan en de bijbehorende plattegronden zijn ook in te zien in het gemeentelijk informatiecentrum in het stadhuis aan het Slotjesveld. Geen gratis strooizout meer De gemeente Oosterhout deelt geen gratis strooizout meer uit op de milieustraat. Strooizout kan op eigen initiatief gekocht worden in doe-het-zelf zaken en bouwmarkten.

12 Isoleren en besparen Door goed te isoleren kunt u jaarlijks veel geld besparen. De investering verdient u vaak terug via een lagere energierekening. Isoleren Een woning verliest warmte via ramen en muren, via het dak en via de vloer van de begane grond. Isolatie van deze oppervlakten vermindert het warmteverlies en verbetert het comfort in huis. Isolatie voorkomt dus een hoge energierekening, en onnodige milieubelasting. Isoleren verbetert het comfort van uw woning. Isolatie gaat namelijk tocht en warmteverlies tegen. Dat betekent: minder condens op de ramen, warmere voeten en ook minder geluidsoverlast van buiten. Maatwerkadvies Welke maatregelen op uw woning van toepassing zijn, hangt allereerst af van de isolatie die al in de woning aanwezig is. U kunt hiervoor een maatwerkadvies aanvragen. Een adviseur zet dan bij u thuis alle mogelijkheden op een rij. Keuze maken Als er meerdere mogelijkheden zijn voor verbeterde isolatie, wilt u wellicht een keuze maken en niet alles (laten) aanpakken. Er zijn een paar maatregelen die zeer kosteneffectief zijn en zeker de moeite waard: het aanpakken van naden en kieren, de isolatie van CV-leidingen en isolatie van het dak of de zoldervloer. Steek energie in je huis Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Steek energie in je huis, via telefoonnummer: of via: info@steekenergieinjehuis.nl. Steek energie in je huis is een initiatief van tien gemeenten, waaronder de gemeente Oosterhout.

13 Persbericht: Brandveiligheid: Ook tijdens de feestdagen. Het klinkt altijd wat flauw. Wij hoeven u niet te vertellen dat onvoorzichtigheid met kerstbomen, kaarsen en versiering een gezellig avondje danig kan verstoren. Helaas vinden er jaarlijks toch talloze kleine en grote ongevallen plaats rondom de feestdagen. Leest u onze tips nog eens aandachtig door. Er zit vast iets tussen waar u nog niet direct aan gedacht heeft. Komt er een echte kerstboom en gaat u versiering ophangen? Echt dennengroen is brandgevaarlijk, zeker wanneer het droog is. Gebruik geïmpregneerd kerstmateriaal Kiest u voor een echte boom, kies dan voor een boom met kluit en plaats deze in een stevige kuip. Houd de aarde waarin de boom geplant is goed vochtig, zodat de boom minder snel uitdroogt Natuurlijk zorgt u ervoor dat de kerstboom op een brandveiligeplek staat en niemand tegen de versieringen aanloopt. Gebruik een veilige verlengsnoer en rol deze helemaal af. Doe de verlichting uit wanneer u weggaat. Haal de stekker uit het stopcontact. Echte kaarsjes in of bij de boom kan anno 2011 echt niet meer. Laat u kaarsen of openhaard branden? Zet kaarsen in een stevige onbrandbare houder op een vlakke, veilige plek. Laat kaarsen in kerststukjes niet te ver opbranden. Gebruik een vonkenscherm voor de open haard en zorg ervoor dat binnen 50 cm geen brandbare materialen zijn. Brand geen afvalhout. Uiteraard is de schoorsteen dit jaar nog geveegd en is er voldoende ventilatie in uw woning.

14 Gaat u fonduen of gourmetten? Zorg dat het fondue- of gourmetstel niet op een brandbaar onderblad staat. Vul de afgekoelde brander nooit in de nabijheid van vuur. Zorg ervoor dat niemand over het snoer kan struikelen; Reik nooit over een fondue- of gourmetstel heen; gebruik geen aardewerk pannen. Wanneer er toch brand uitbreekt en zelf blussen niet meer lukt! Blijf kalm Waarschuw de overige bewoners Vlucht volgens uw eigen vluchtplan Houd ramen gesloten en sluit deuren achter u. Blijf dicht bij de grond. Bel na ontvluchten direct 112 Wilt u meer weten over dit onderwerp kunt u ook contact opnemen met uw plaatselijke brandweer via: of bel naar: (0162)

15 <plaatje bij artikel energie besparen>

16 <artikel bus>

17 <plaatje rijbewijs>

Werkzaamheden Burgemeester Materlaan bijna ten einde Afronding werkzaamheden LED-verlichting fietsoversteken Meer informatie

Werkzaamheden Burgemeester Materlaan bijna ten einde Afronding werkzaamheden LED-verlichting fietsoversteken Meer informatie Werkzaamheden Burgemeester Materlaan bijna ten einde De afgelopen maanden is er hard doorgewerkt aan de herinrichting van de Burgemeester Materlaan. Het einde van de werkzaamheden nadert. Als de weersomstandigheden

Nadere informatie

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT Werkzaamheden Burgemeester Materlaan bijna ten einde De afgelopen maanden is er hard doorgewerkt aan de herinrichting van de Burgemeester Materlaan. Het einde van de werkzaamheden nadert. Als de weersomstandigheden

Nadere informatie

Buurtpreventie starten?

Buurtpreventie starten? Buurtpreventie starten? Twee buurten in Oosterheide hebben een buurtpreventieteam opgericht; de Componistenbuurt en sinds kort ook de Warande en omstreken. In beide buurten staan borden die duidelijk maken

Nadere informatie

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Heeft u dat nu ook? Dat opgejaagde gevoel als u zich opeens realiseert dat het einde van het jaar nadert? Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht

Nadere informatie

Tips voor een veilige kerst De gemeente Oosterhout en Brandweer Midden-en West-Brabant willen u de volgende tips meegeven:

Tips voor een veilige kerst De gemeente Oosterhout en Brandweer Midden-en West-Brabant willen u de volgende tips meegeven: Stille nacht, (brand)veilige nacht De gemeente Oosterhout vraagt haar inwoners om voor en tijdens de kerstdagen verstandig om te gaan met kerstmateriaal. Zorgen voor een brandveilige woon- en leefomgeving

Nadere informatie

Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO)

Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO) Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO) Met ingang van 1 januari 2011 zal er één sector-cao Ambulancezorg van toepassing zijn. Tot op heden kent de ambulancesector in Nederland nog verschillende cao

Nadere informatie

Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat

Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat Gemeente Oosterhout laat matrassen recyclen Jaarlijks worden er in Nederland 1,2 miljoen matrassen afgedankt. Deze belanden, voornamelijk

Nadere informatie

Van 16.30 tot 18.30 uur. Maandag 4 januari nieuwjaarsbijeenkomst stadhuis

Van 16.30 tot 18.30 uur. Maandag 4 januari nieuwjaarsbijeenkomst stadhuis Van 16.30 tot 18.30 uur Maandag 4 januari nieuwjaarsbijeenkomst stadhuis Burgemeester en wethouders willen u graag een gezond en gelukkig Nieuwjaar wensen. U bent van harte welkom bij de nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Heeft u dat nu ook? Dat opgejaagde gevoel als u zich opeens realiseert dat het einde van het jaar nadert? Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht

Nadere informatie

Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan bijna klaar

Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan bijna klaar Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan bijna klaar De Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan is bijna klaar. De komende 2 maanden worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. De bermen worden afgewerkt, er

Nadere informatie

Collectieve zorgverzekering voor minima

Collectieve zorgverzekering voor minima Uw zorgverzekering voor 2012 Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Bij een zorgverzekering kunt u zelf kiezen welke zorgkosten u wilt verzekeren. Deze keuze hangt af van

Nadere informatie

17 brandveiligheids. Brandveiligheid, ook tijdens feestelijke dagen! INFO

17 brandveiligheids. Brandveiligheid, ook tijdens feestelijke dagen! INFO 17 brandveiligheids INFO Brandveiligheid, ook tijdens feestelijke dagen! Meer informatie of andere folders uit deze serie? Ga naar de brandweer kazerne bij u in de buurt of kijk op www.brandweer.nl Ook

Nadere informatie

Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar?

Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar? Uw zorgverzekering voor 2012 Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Bij een zorgverzekering kunt u zelf kiezen welke zorgkosten u wilt verzekeren. Deze keuze hangt af van

Nadere informatie

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest Brandveilig feestvieren Tips voor een brandveilig feest Sta stil bij risico s op brand Elektrische verlichting Gebruik alleen goedgekeurde verlichting, bijvoorbeeld met KEMA-keur Controleer voor gebruik

Nadere informatie

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest Brandveilig feestvieren Tips voor een brandveilig feest Sta stil bij risico s op brand Viert u binnenkort een feestje? Staat u dan eens stil bij de risico s op brand. Jaarlijks krijgt de brandweer duizenden

Nadere informatie

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest Brandveilig feestvieren Tips voor een brandveilig feest Sta stil bij risico s op brand Viert u binnenkort een feestje? Staat u dan eens stil bij de risico s op brand. Jaarlijks krijgt de brandweer duizenden

Nadere informatie

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT

VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT VANAF 26 JUNI 2012 KINDEREN EEN EIGEN REISDOCUMENT Met ingang van 26 juni 2012 is het niet meer mogelijk uw kind(eren) bij te laten schrijven in uw paspoort. Vanaf die datum heeft uw kind een eigen reisdocument

Nadere informatie

Ontwerp Herendam vastgesteld

Ontwerp Herendam vastgesteld Ontwerp Herendam vastgesteld De Herendam wordt in 2013 opgeknapt. Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitief ontwerp voor de Herendam op 11 december vastgesteld. Het voorlopig ontwerp

Nadere informatie

De inschrijvingen voor het project Kennismaken met Sport gaan vanaf dit schooljaar via internet en per periode en niet meer via een flyer.

De inschrijvingen voor het project Kennismaken met Sport gaan vanaf dit schooljaar via internet en per periode en niet meer via een flyer. INSCHRIJVING KENNISMAKEN MET SPORT VIA INTERNET De inschrijvingen voor het project Kennismaken met Sport gaan vanaf dit schooljaar via internet en per periode en niet meer via een flyer. Alle leerlingen

Nadere informatie

Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)?

Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Veel gestelde vragen Aanbod Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Zorg wordt steeds duurder, daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. De overheid betaalde tot 2014

Nadere informatie

BESTEMMINGSPLAN (REPARATIEHERZIENING) BUITENGEBIED.

BESTEMMINGSPLAN (REPARATIEHERZIENING) BUITENGEBIED. Het plan heeft betrekking op het gebied tussen de Beneluxweg en de A27, de zogeheten Marokkaanse Moskee Almohsinin en de Burgemeester Materlaan. De beoogde ontwikkeling voorziet in de ontwikkeling van

Nadere informatie

Les 35. Een nieuw paspoort

Les 35. Een nieuw paspoort http://www.edusom.nl Thema Het stadhuis Les 35. Een nieuw paspoort Wat leert u in deze les? Informatie over het aanvragen en verlengen van uw paspoort of identiteitskaart. Vragen stellen bij het loket.

Nadere informatie

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren.

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren. COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2011 Ook dit najaar is er weer een compostactie voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende

Nadere informatie

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Burgemeester en wethouders willen de hoogte van de rioolbelasting voor bedrijven in 2013 koppelen aan de hoeveelheid afvalwater die deze bedrijven in

Nadere informatie

Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015

Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015 Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015 datum ontvangst: Clientnr: Werkprocesnr: 1. Uw gegevens ( kopie paspoort of identiteitskaart bijvoegen) Burgerservicenummer Voorletters en naam

Nadere informatie

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2

INHOUD. Werk Inschrijven bij UWV WERKbedrijf 2 Een uitkering en vrijwilligerswerk? 2 September 2011 Naam Adres Woonplaats Voor u ligt de tweede nieuwsbrief van Sociale Zaken van dit jaar. In elke nieuwsbrief behandelen we onderwerpen die voor u van belang kunnen zijn. Hieronder vindt u

Nadere informatie

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014

Gemeentepagina Woudrichem week 38, 18 september 2014 Agenda commissie bezwaarschriften gemeente Woudrichem op maandag 22 september 2014 De vaste commissie van advies voor de bezwaarschriften gemeente Woudrichem houdt op maandag 22 september 2014, vanaf 17.30

Nadere informatie

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen.

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen. Katwijk, 17 oktober 2016 Onderwerp: Sportverkiezingen Katwijk 2016 Beste bestuurders Op vrijdag 27 januari 2017 organiseren we voor de 2 e keer het Sportgala Katwijk. Het SportGala is het feestelijke sluitstuk

Nadere informatie

Nota. 1. Inleiding. Samenleving. Advies. Doorkiesnummers: Telefoon Aan Het college van burgemeester en wethouders.

Nota. 1. Inleiding. Samenleving. Advies. Doorkiesnummers: Telefoon Aan Het college van burgemeester en wethouders. Samenleving Advies Doorkiesnummers: Telefoon 0653634065 Aan Het college van burgemeester en wethouders Afschrift aan Nota Datum 11-03-2019 Ons kenmerk Onderwerp Beleidsregel AV-Delft Opsteller Ruud Diemers

Nadere informatie

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Onder het motto Ik wil je zien zal de politie in de regio Breda de komende maanden intensief controleren op het juiste gebruik van fietsverlichting.

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg. Wat betaalt u? mca.nl

Ziekenhuiszorg. Wat betaalt u? mca.nl Ziekenhuiszorg Wat betaalt u? mca.nl Inhoudsopgave Vergoedingen 3 Ziekenhuiszorg kan voor u financiële gevolgen hebben! 3 Meeste zorg wordt vergoed 4 Eigen risico 4 Bent u aanvullend verzekerd? 5 Als er

Nadere informatie

Informatieblad. Ondersteuning bij een laag inkomen

Informatieblad. Ondersteuning bij een laag inkomen Informatieblad Ondersteuning bij een laag inkomen November 2016 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 3 2. Bijzondere bijstand 5 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 6 4. Collectieve verzekering ziektekosten

Nadere informatie

Over winkelen op zondag

Over winkelen op zondag Over winkelen op zondag Zouden alle winkels iedere zondag open moeten kunnen zijn? En de supermarkten? Moeten die open op zondag? Stadserf van de Gemeente Schiedam 11 oktober 2010 Aanvang 20.00 uur Aleidazaal,

Nadere informatie

Voor : het plaatsen van volières voor een periode van 5 jaar Locatie : Hoge Dijk 90 Datum : 1 november 2010

Voor : het plaatsen van volières voor een periode van 5 jaar Locatie : Hoge Dijk 90 Datum : 1 november 2010 Bekendmakingen Bouwplannen Aanvragen omgevingsvergunning Bij het college is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor: : het plaatsen van een dakkapel Locatie : Schoondonk 1 Datum : 29 oktober

Nadere informatie

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Dit jaar dreigde er weinig te beleven te zijn voor de Oosterhoutse jeugd tijdens Carnaval maar dat is nu opgelost. Zo kunnen jongeren van 14 tot en met 17 jaar

Nadere informatie

Het aanvragen van paspoort en identiteitskaart

Het aanvragen van paspoort en identiteitskaart Het aanvragen van paspoort en identiteitskaart Een paspoort of identiteitskaart kunt u persoonlijk aanvragen bij de Stadswinkel in het Stadshuis van Nieuwegein. Na het lezen van deze folder weet u hoe

Nadere informatie

Spoedeisende hulp en legitimeren Verzekeringsplicht Uitzonderingen verzekeringsplicht Kinderen tot 18 jaar

Spoedeisende hulp en legitimeren Verzekeringsplicht Uitzonderingen verzekeringsplicht Kinderen tot 18 jaar Identificatieplicht De identificatieplicht in de zorg houdt in dat u zich moet kunnen identificeren met een geldig identiteitsbewijs als u medische zorg ontvangt. U kunt zich identificeren met een geldig

Nadere informatie

Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis

Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis Het regioloket Steek energie in je huis informeert inwoners van tien gemeenten in West- Brabant

Nadere informatie

Een brandveilig bedrijfsfeest. Tips voor brandveilig feestvieren

Een brandveilig bedrijfsfeest. Tips voor brandveilig feestvieren Een brandveilig bedrijfsfeest Tips voor brandveilig feestvieren Sta stil bij risico s op brand Leuk. U organiseert een bedrijfsfeest. Staat u ook stil bij de risico s op brand? Jaarlijks krijgt de brandweer

Nadere informatie

Gemeente Noord Beveland

Gemeente Noord Beveland Gemeente Noord Beveland Aan inwoners 65- en 65+ Gemeente Noord-Beveland M.A. de Ruijterlaan 2 Postbus 2118 4460 MC GOES Tel. (0113) 249 Fax. 0113-230876 Bankrelatie: BNG 's-gravenhage Banknr. 28 50 66

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie BOEKERIJ E.O. SEPTEMBER 2018 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2019 wil Intermaris bij 77 huurwoningen aan de Boekerij, Galerij en Binnenplaats

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3 Waar gaat deze brochure over?

Inhoudsopgave. 3 Waar gaat deze brochure over? Het huisbezoek Gemeente Amsterdam Inhoudsopgave 3 Waar gaat deze brochure over? 4 Wat doet de Dienst Werk en Inkomen? 4 Uitkering aanvragen bij de Dienst Werk en Inkomen 4 Wanneer heeft u recht op een

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de Jeugdwet, de Wmo 2015 en de Participatiewet in de gemeente Dongen zoals die sinds 1 januari 2015 gelden. In deze tijd van verandering wil de gemeente Dongen inwoners,

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg;

Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg; CVDR Officiële uitgave van Geertruidenberg. Nr. CVDR429941_1 8 mei 2018 Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg;

Nadere informatie

Brandveilig op kamers. Tips voor een brandveilige kamer

Brandveilig op kamers. Tips voor een brandveilige kamer Brandveilig op kamers Tips voor een brandveilige kamer Een brand overkomt mij niet. Wat je kunt doen Plaats een rookmelder op elke verdieping in de gangen en bij voorkeur ook in je eigen kamer. Bepaal

Nadere informatie

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen

Januari Inkomensondersteuning. Regelingen voor mensen met een laag inkomen Januari 2019 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2019 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SOCIALE ZEKERHEID OKTOBER 2005

NIEUWSBRIEF SOCIALE ZEKERHEID OKTOBER 2005 NIEUWSBRIEF SOCIALE ZEKERHEID OKTOBER 2005 Deze nieuwsbrief opent met het onderzoek dat de afdeling Zorg en Werk recent onder het merendeel van haar klanten heeft gehouden. Daarna is een artikel over woonkostensubsidie

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor zelfstandig wonen met zorg Maak de zorg brandveilig TIPS OM Brandveiligheid is een belangrijk

Nadere informatie

Echte kerstbomen in openbare ruimten. Richtlijnen voor het veilig plaatsen van kerstbomen

Echte kerstbomen in openbare ruimten. Richtlijnen voor het veilig plaatsen van kerstbomen Echte kerstbomen in openbare ruimten Richtlijnen voor het veilig plaatsen van kerstbomen 1 2 Kerstbomen in openbare ruimten, kan dat wel en hoe groot mogen deze dan zijn? Deze discussie duikt elk najaar

Nadere informatie

Gemeente Steenwijkerland

Gemeente Steenwijkerland Gemeente Steenwijkerland Versie mei 2019 Aan de brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Inkomensregelingen: Bijdrage in kosten sociaal culturele activiteiten U kunt deze bijdrage gebruiken om mee

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg: wat betaalt u? Ziekenhuiszorg: wat betaalt u? Komt u binnenkort als patiënt naar Rijnstate? Of bent u al patiënt? In deze folder vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

KENNISGEVINGEN WEEK

KENNISGEVINGEN WEEK KENNISGEVINGEN WEEK 49 2016 Gemeentelijke bekendmakingen in elektronisch gemeenteblad Omgevingsvergunningen Tijdelijke verkeerstmaatregelen Raadsvergaderingen Nieuwe vervoerder regiotaxi Noordoost-Brabant

Nadere informatie

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken!

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! 1 Brand! Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. De paniek die dan uitbreekt. Hoe breng je jezelf, je

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor zelfstandig wonen met zorg Brochure-IkMaakDeZorgBrandveilig_AB3-v3.indd 1 20-06-17 09:33 Maak

Nadere informatie

Collectieve zorgverzekeringen 2013

Collectieve zorgverzekeringen 2013 Collectieve zorgverzekeringen 2013 Het eind van het jaar nadert en dus wordt u weer overstelpt met allerlei aanbiedingen van zorgverzekeraars. De één nog beter dan de ander, en lastig om een en ander goed

Nadere informatie

Inkomensondersteunende maatregelen

Inkomensondersteunende maatregelen Inkomensondersteunende maatregelen Voor wie Wanneer u moeite heeft om iedere maand rond te komen, kunt u ondersteund worden door de gemeente waar u staat ingeschreven. U kunt dan een beroep doen op de

Nadere informatie

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Dit jaar dreigde er weinig te beleven te zijn voor de Oosterhoutse jeugd tijdens Carnaval maar dat is nu opgelost. Zo kunnen jongeren van 14 tot en met 17 jaar

Nadere informatie

(Thuis)bezorgen reisdocument en rijbewijs

(Thuis)bezorgen reisdocument en rijbewijs (Thuis)bezorgen reisdocument en rijbewijs Twee keer naar het Stadskantoor voor een nieuw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs is niet meer nodig. Nu kunt u uw document veilig thuis of bijvoorbeeld op

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning!

Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! Verbeteringen aan uw woning Condens aan de buitenkant: Gefeliciteerd met uw vernieuwde woning! De verbeteringen die we hebben doorgevoerd verschillen per woning,

Nadere informatie

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Landsmeer De gemeente Landsmeer is er voor u: inwoners en ondernemers van

Nadere informatie

Weener XL voor werk en inkomen

Weener XL voor werk en inkomen Weener XL voor werk en inkomen Weener XL voor werk en inkomen Weener XL is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente s-hertogenbosch. Wij zijn er voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We

Nadere informatie

Lekker wonen, lagere lasten

Lekker wonen, lagere lasten Lekker wonen, lagere lasten Lees hoe u energie kunt besparen met het energiepakket van Woonservice. Het energiepakket Een huishouden is gemiddeld 150,- per maand kwijt aan energie. Dat is een kwart van

Nadere informatie

Lekker wonen, lagere lasten

Lekker wonen, lagere lasten Lekker wonen, lagere lasten Lees hoe u energie kunt besparen met het energiepakket van Woonservice. Lekker wonen, lagere lasten Het energiepakket van Woonservice Energiekosten bepalen voor een groot deel

Nadere informatie

Donderdag 6 maart 2014, week 10. Gemeenteblad

Donderdag 6 maart 2014, week 10. Gemeenteblad Donderdag 6 maart 2014, week 10 Gemeenteblad Bekendmaking beleidsregel Internetwinkels Deurne Burgemeester en wethouders van de gemeente Deurne maken bekend dat zij in hun vergadering van 25 februari 2014

Nadere informatie

PDFlib PLOP: PDF Linearization, Optimization, Protection. Page inserted by evaluation version www.pdflib.com sales@pdflib.com

PDFlib PLOP: PDF Linearization, Optimization, Protection. Page inserted by evaluation version www.pdflib.com sales@pdflib.com PDFlib PLOP: PDF Lineariation, Optimiation, Protection Page inserted by evaluation version www.pdflib.com sales@pdflib.com p Energielabel woning supplement* Afgegeven conform de Regeling energieprestatie

Nadere informatie

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013

De Wmo. en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats. januari 2013 De Wmo en de aanvraag van een gehandicapten parkeerkaart en -plaats januari 2013 De Wmo en de aanvraag van gehandicapten parkeerkaart en - De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard Algemeen - Wat is de Gemeentepolis? - Wat zit er in de pakketten van de Gemeentepolis? - Wie kan ik bellen met vragen over vergoedingen? Voorwaarden

Nadere informatie

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten?

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten? Contact, informatie, vragen of klachten? Breng Klantenservice Openbaar Vervoer Antwoordnummer 2125 8270 WB IJsselmuiden U kunt ons ook volgen via Twitter: @Brengov Telefoon: 0900-266 63 99 (lokaal tarief)

Nadere informatie

De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen

De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen De kwaliteit die u mag verwachten van de gemeente Terneuzen De gemeente Terneuzen wil graag goed contact met haar klanten. Het is daarbij belangrijk dat u weet welke kwaliteit u van ons kunt verwachten.

Nadere informatie

Uw gezondheid, onze zorg.

Uw gezondheid, onze zorg. Uw gezondheid, onze zorg. Uw werkgever biedt u deze collectieve zorgverzekering aan. Natuurlijk beslist u zelf of u deelneemt en profiteert van de vele voordelen. Kiest u voor Interpolis ZorgActief, dan

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 DEZE FOLDER IS VOOR U Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het inkomen

Nadere informatie

Streekdienst. LIJN 400 h. LIJN 401 h. Brabant-West. Ingangsdatum 13 februari 2005. van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. van BREDA naar UTRECHT V.V.

Streekdienst. LIJN 400 h. LIJN 401 h. Brabant-West. Ingangsdatum 13 februari 2005. van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. van BREDA naar UTRECHT V.V. Streekdienst Brabant-West LIJN 400 h van OOSTERHOUT naar UTRECHT V.V. LIJN 401 h van BREDA naar UTRECHT V.V. Ingangsdatum 13 februari 2005 BR05-W07 Busdiensten tijdens vakantieperiodes Een aantal ritten

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg: wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg: wat betaalt u? Ziekenhuiszorg: wat betaalt u? Komt u binnenkort als patiënt naar Rijnstate? Of bent u al patiënt? In deze folder vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Neem altijd uw verzekeringsgegevens

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg Wat betaalt u?

Ziekenhuiszorg Wat betaalt u? Ziekenhuiszorg Wat betaalt u? www.nwz.nl Inhoud Vergoedingen 3 Ziekenhuiszorg kan voor u financiële gevolgen hebben! 3 Meeste zorg wordt vergoed 5 Eigen risico 5 Bent u aanvullend verzekerd? 6 Als er geen

Nadere informatie

Hierbij zenden wij u het antwoord op de door u gestelde vragen op grond van artikel 39 reglement van orde van de gemeenteraad.

Hierbij zenden wij u het antwoord op de door u gestelde vragen op grond van artikel 39 reglement van orde van de gemeenteraad. Fractie ChristeUnie t.a.v. de heer G. Stam Uw brief van 12-12-2013 Ceintuurbaan 56 7941 LV MEPPEL Uw kenmerk Ons kenmerk 217083 Behandeld door T. Niemer Telefoon 14 0522 Bijlage(n) 1 Datum Onderwerp Collectieve

Nadere informatie

Voorkom winterschade. Inhoud

Voorkom winterschade. Inhoud Voorkom winterschade Tocht, vrieskou, duisternis, gladheid, storm, bliksem de winter lijkt het risico op schades te vertienvoudigen. Vooral de decembermaand waarin we zelf ook extra risico s nemen met

Nadere informatie

Aanvraagformulier SPD / VGZ

Aanvraagformulier SPD / VGZ 1. Gegevens tussenpersoon Naam: DFD De Financiële Dienstverleners Tussenpersoonsnummer: 1170 Collectiviteitsnummer: C9100 2. Gegevens verzekeringnemer Achternaam Voorletter(s) Woonadres Huisnummer Postcode

Nadere informatie

Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima

Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima Reg.nr. Werkprocesnr. Ontvangstdatum Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima Leest u voor u dit formulier invult eerst de toelichting. De gemeente Oss, de gemeente Maasdonk en de zorgverzekeraars CZ

Nadere informatie

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2

Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid. Energiebesparende maatregelen. informatie MOLENBUURT FASE 2 informatie MOLENBUURT FASE 2 JANUARI 2016 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2016 wil Intermaris bij 40 woningen aan de Paltrokmolen in Purmerend de vloer

Nadere informatie

Ziekenhuiszorg. Wat betaalt u? mca.nl

Ziekenhuiszorg. Wat betaalt u? mca.nl Ziekenhuiszorg Wat betaalt u? mca.nl Inhoudsopgave Vergoedingen 3 Ziekenhuiszorg kan voor u financiële gevolgen hebben! 3 Meeste zorg wordt vergoed 4 Eigen risico 4 Bent u aanvullend verzekerd? 4 Als er

Nadere informatie

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Zorgkosten. Jaargang 19 no.10 november 2015

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Zorgkosten. Jaargang 19 no.10 november 2015 Jaargang 19 no.10 november 2015 Deze maand: Zorgkosten en een laag inkomen - Tegemoetkoming Zorgkosten - Zorgverzekering VGZ Zuid-Limburgpakket Campagne Burenhulp Vacatures vrijwilligerswerk Sluitingsdagen

Nadere informatie

De contracten voor CZ en VGZ blijven voor 2016 bestaan onder de naam SKAG : Samenwerkende KBO afdelingen in Gelderland.

De contracten voor CZ en VGZ blijven voor 2016 bestaan onder de naam SKAG : Samenwerkende KBO afdelingen in Gelderland. Zorgverzekering 2016 Collectiviteitscontracten 2016 KBO Gelderland heeft gesprekken gehad met de zorgverzekeraars CZ en VGZ. De samenwerking is geëvalueerd en er zijn afspraken gemaakt voor het komende

Nadere informatie

Zorgpremie. Doolhof Ontmaskerd! Vind je weg door het zorgpremie doolhof in 8 heldere stappen!

Zorgpremie. Doolhof Ontmaskerd! Vind je weg door het zorgpremie doolhof in 8 heldere stappen! Zorgpremie Doolhof Ontmaskerd! Vind je weg door het zorgpremie doolhof in 8 heldere stappen! Een goedkope zorgpolis kiezen lijkt soms voordeliger dan in sommige gevallen het geval is. Het komt soms voor

Nadere informatie

Aanvraagformulier VGZ

Aanvraagformulier VGZ 1. Gegevens tussenpersoon TP-nummer Naam kantoor Contactpersoon E-mailadres Telefoonnummer 2. Gegevens verzekeringnemer Achternaam Voorletters Woonadres Huisnummer Postcode Woonplaats Burgerservicenummer

Nadere informatie

Een uitgave van Nh1816 Verzekeringen. Winter preventietips. Bereid je goed voor op de winter en voorkom schade!

Een uitgave van Nh1816 Verzekeringen. Winter preventietips. Bereid je goed voor op de winter en voorkom schade! Een uitgave van Nh1816 Verzekeringen Winter preventietips 1 Veilig autorijden in de winter In de winter krijgt je auto te maken met barre omstandigheden en is autorijden soms een stuk lastiger. Bladeren,

Nadere informatie

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 GRONINGEN FRIESLAND DRENTHE NOORD-HOLLAND FLEVOLAND OVERIJSSEL ZUID-HOLLAND UTRECHT GELDERLAND NOORD-BRABANT ZEELAND LIMBURG PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN WATERSCHAPSVERKIEZINGEN

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2

Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel Versie 3.2 Vragen en antwoorden Vrij reizen voor 65-plus Capelle aan den IJssel 2018 Versie 3.2 1. Hoe kan ik mij aanmelden voor het vrij reizen abonnement voor 65-plus? 2. Wie komen in aanmerking voor het vrij reizen

Nadere informatie

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven

Betaald parkeren in woonwijken. Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven Betaald parkeren in woonwijken Betaald parkeren in combinatie met een parkeervergunning voor bewoners en bedrijven augustus 2014 In woonwijken dichtbij het centrum, winkelcentra of P andere verkeers aantrekkende

Nadere informatie

Waar heeft u recht op?

Waar heeft u recht op? KLIËNTEN RAAD ALMELO Waar heeft u recht op? Minimawijzer 2016 uitgave 1 januari 2016 Kliënten Raad Almelo Grotestraat Zuid 174 7607 CZ Almelo www.klientenraadalmelo.nl info@almelosociaal.nl 0546-45 69

Nadere informatie

QLINER 315 LIJNFOLDER 2011

QLINER 315 LIJNFOLDER 2011 QLINER 315 LIJNFOLDER 2011 GRONINGEN JOURE EMMELOORD LELYSTAD GELDIG VANAF 3 JULI 2011 QLINER 315 GRONINGEN LELYSTAD 325 GRONINGEN EMMELOORD 335 GRONINGEN (ZERNIKE) JOURE Alles voor een Goede Reis met

Nadere informatie

ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND

ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND Ondernemers en internetpanel over de winkelopeningstijden in Purmerend In opdracht van: Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Patty Laan

Nadere informatie

B&W 30 maart 2010 Gemeenteblad. Vast te stellen de gewijzigde invulling van richtlijn nr. B155 Fysiotherapie en oefentherapie

B&W 30 maart 2010 Gemeenteblad. Vast te stellen de gewijzigde invulling van richtlijn nr. B155 Fysiotherapie en oefentherapie Jaar: 2010 Nummer: 47 Besluit: B&W 30 maart 2010 Gemeenteblad GEWIJZIGDE RICHTLIJN NR. B155 FYSIOTHERAPIE EN OEFENTHERAPIE Het college van burgemeester en wethouders, Collegevoorstel 30 maart 2010, nummer

Nadere informatie

Studiefinanciering Studentenreisproduct

Studiefinanciering Studentenreisproduct Studiefinanciering Studentenreisproduct Aangenaam, wij zijn duo DUO staat voor Dienst Uitvoering Onderwijs. We voeren verschillende onderwijswetten en -regelingen uit, namens het ministerie van Onderwijs,

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t.

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2006 / 242/2006 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Sportgala Nijmegen 2007-2010 Programma / Programmanummer Sport / 9240 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Werknemers, werkgevers en zzp ers kunnen bij ons terecht voor een compleet en uitgebreid pensioenadvies.

Werknemers, werkgevers en zzp ers kunnen bij ons terecht voor een compleet en uitgebreid pensioenadvies. Dienstenwijzer Inleiding Wij vinden het belangrijk om u inzicht te geven in onze dienstverlening. In deze Dienstenwijzer leest u wat wij doen voor onze klanten en hoe wij dat doen. U leest ook wat u kunt

Nadere informatie

ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U?

ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U? ZIEKENHUISZORG: WAT BETAALT U? GAAT U BINNENKORT NAAR HET ZIEKENHUIS? OF BENT U AL PATIËNT? In deze brochure vindt u informatie over het betalen van ziekenhuiszorg. Informeer vóór behandeling, het kan

Nadere informatie

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid

Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid informatie RIVIERENLAAN APRIL 2017 Energiebesparende maatregelen Samen investeren in energiebesparing en duurzaamheid In 2017 wil Intermaris bij 64 huurwoningen aan de Rivierenlaan in Purmerend de vloer

Nadere informatie