Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)?"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen Aanbod Wat is een collectieve zorgverzekering voor minima (Gemeentepolis)? Zorg wordt steeds duurder, daarom is het belangrijk dat u goed verzekerd bent. De overheid betaalde tot 2014 mee aan de zorgkosten via de Compensatie Eigen Risico (CER) of de WTCG. U heeft via het CAK een brief ontvangen dat deze regelingen zijn gestopt. Om u deels tegemoet te komen heeft de gemeente besloten dat mensen met een inkomen tot en met 120% van het sociaal minimum kunnen deelnemen aan de Gemeentepolis. Afhankelijk van het pakket dat u kiest, krijgt u van de gemeente een bijdrage in de kosten van de verzekering. Deze bijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt aan de verzekeraar, zodat de maandelijkse premie die u betaalt lager wordt. De Gemeentepolis is een zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen en die bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. De dekking van de aanvullende verzekering is vaak uitgebreid met extra vergoedingen. De premie is voordelig, omdat gemeenten een extra bijdrage geven en men van de zorgverzekeraar korting ontvangt. Hoe kan ik de pakketten vergelijken? Op de website kunt u zien welke verzekeringen aangeboden worden. Daarvoor moet u de button gemeente Waalwijk selecteren. U kunt de verschillende pakketten van het VGZ en het CZ vergelijken en het pakket kiezen dat het beste past bij uw zorgvraag. Meedoen Kom ik in aanmerking voor deelname aan de Gemeentepolis? U kunt deelnemen aan de Gemeentepolis als u een inkomen heeft van maximaal 120% van het sociaal minimum. Er wordt hierbij niet gekeken naar vermogen als een eigen woning of het bezit van een auto. Kijk op om een inschatting te maken of u in aanmerking komt en of u recht heeft op de gemeentelijke bijdrage. Dit is een indicatie en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. Als u studiefinanciering ontvangt, kunt u niet deelnemen aan de gemeentepolis. U kunt namelijk een studielening afsluiten en bijverdienen waardoor uw inkomen hoger is dan de norm. Bij een aantal zorgverzekeraars zijn er speciaal voor studenten voordelige ziektekostenverzekeringen. Let er op dat u waarschijnlijk recht heeft op Zorgtoeslag als u studeert. U kunt de Zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst.

2 Hoe kan ik me aanmelden voor de Gemeentepolis? Op de website kunt u zich aanmelden voor de verzekering. U moet vervolgens de button gemeente Waalwijk selecteren. Vervolgens ziet u de verzekeringen die wij aangeboden worden. U kunt klikken op de knop 'aanmelden' bij het pakket dat u graag wilt afsluiten. U kunt dan een aanmeldformulier invullen of de gegevens van Baanbrekers bekijken als u in contact met deze instantie wilt komen voor verdere informatie. Omdat de Gemeentepolis alleen bedoeld is voor mensen met een minimuminkomen, wordt uw aanmelding door Baanbrekers gecontroleerd. Als u een PasWijzer heeft, hoeft u geen inkomensgegevens in te leveren bij Baanbrekers. Baanbrekers vraagt u wel uw PasWijzer met een geldig legitimatiebewijs te overleggen. Wat gebeurt er als ik mij aanmeld en blijkt dat ik geen gemeentelijke bijdrage in de premie krijg? Als uit de inkomenstoets bij Baanbrekers blijkt dat uw inkomen te hoog is, kunt u geen gebruik maken van de gemeentepolis. Hoe moet ik mij aanmelden als ik geen computer heb? U kunt dan, in de ochtend, bellen naar Baanbrekers. Zij sturen u dan een aanvraagformulier toe. Het telefoonnummer is Moet ik mijzelf afmelden bij mijn huidige zorgverzekeraar? Ja, u moet uzelf afmelden bij uw huidige zorgverzekeraar. Via de overstapservice van de nieuwe verzekeraar wordt uw oude verzekering vaak opgezegd. Maar het is raadzaam zelf ook per of aangetekende brief op te zeggen om dubbelverzekering te voorkomen. Houd rekening met de kans op vertraging bij de oude verzekeraar of bij de post, zeker met de feestdagen. Mag ik direct deelnemen aan de Gemeentepolis als ik mij aanmeld? In sommige gevallen mag u direct meedoen. Dit kan meestal als u bijvoorbeeld al verzekerd bent bij VGZ of CZ. Dit zijn de zorgverzekeraars waarmee de gemeente Waalwijk afspraken heeft gemaakt. Als u eerst moet overstappen van een andere zorgverzekeraar dan kunt u deelnemen vanaf 1 januari U moet dan uiterlijk 31 december 2014 uw huidige verzekering opzeggen. Hanteert de verzekeraar een gezondheidscheck? Mag de verzekeraar mij weigeren of een hogere premie vragen i.v.m. mijn gezondheidsproblemen? Wanneer u behoort tot de doelgroep van de Gemeentepolis heeft de verzekeraar een acceptatieplicht. De verzekeraar hanteert geen gezondheidscheck. De verzekeraar mag u niet weigeren. Ook wordt geen hogere premie gevraagd als gevolg van gezondheidsproblemen.

3 Waarom biedt mijn gemeente meerdere pakketten in de Gemeentepolis aan? Waalwijk biedt meerdere pakketten aan. Op deze manier wil de gemeente u meer keuzevrijheid geven. U kunt zo bijvoorbeeld kiezen voor variant met lage premie en minder dekking of een variant met hogere premie en meer dekking. Bij een goedkopere variant met minder dekking loopt u het dat u zorgkosten maakt die u zelf moet betalen. Bij een wat duurdere variant bent u vaak beter verzekerd tegen zorgkosten, maar betaalt u wel meer premie. Komen de kosten die niet vergoed worden in aanmerking voor bijzondere bijstand? Medische kosten vallen in principe niet onder de bijzondere bijstand. De overheid gaat er van uit dat de Zorgverzekeringswet en de AWBZ regelen wat wel en wat niet vergoed wordt. Het zijn zogenaamde toereikende voorliggende voorzieningen. Soms is bijzondere bijstand wel mogelijk, bijvoorbeeld als u een eigen bijdrage moet betalen op grond van de Zorgverzekeringswet of de AWBZ. Of bijzondere bijstand eventueel mogelijk is, kunt u bij Baanbrekers navragen. Moet ik ook nog het verplicht eigen betalen als ik mij via de Gemeentepolis verzeker? Afhankelijk van het pakket dat u afsluit, moet u nog het verplichte eigen van 375,- betalen. Zowel bij CZ als VGZ wordt in hun meest uitgebreide pakketten het eigen ofwel vooraf gespreid betaald ofwel meeverzekerd. Premie Geeft de zorgverzekeraar korting op de premie? Vanwege onder andere het aantal verzekerden in onze regio heeft uw gemeente een afspraak gemaakt met verzekeraars voor korting. Maakt de gemeente de premiebijdrage rechtstreeks over aan mij of aan de verzekeraar? De gemeentelijke premiebijdrage wordt rechtstreeks overgemaakt aan de verzekeraar, zodat u als verzekerde een lagere premie betaalt. De premie voor mijn huidige verzekering is lager dan de Gemeentepolis van de gemeente. Hoe kan dat? Het kan zijn dat u zelf op dit moment alleen een basisverzekering heeft. Hierdoor kan het zijn dat uw maandelijkse premie lager is, maar dat u wordt geconfronteerd met extra kosten als u een bril moet kopen of naar de tandarts of fysiotherapeut gaat. De verzekering van de gemeente bestaat uit een basisverzekering inclusief een aanvullende verzekering met extra dekking voor bijvoorbeeld kosten voor brillen, tandarts of fysiotherapie. Dit heet de zogenaamde voorliggende voorziening. Dit houdt in dat u voor de kosten die de Gemeentepolis dekt, geen beroep meer kunt doen op de bijzondere bijstand.

4 Moet ik mij verzekeren bij CZ of VGZ via de Gemeentepolis? Nee, u heeft keuzevrijheid in het kiezen van een verzekering en een verzekeraar. De gemeente geeft alleen via de Gemeentepolis van VGZ of CZ een maandelijkse bijdrage aan de aanvullende verzekering. Ook in het al dan niet kiezen van een aanvullende verzekering heeft u keuzevrijheid. Wel moet u zich ervan bewust zijn dat de Gemeentepolis wordt beschouwd als voorliggende voorziening. Kosten die niet gedekt worden door uw aanvullende verzekering en wel door de aanvullende verzekering van CZ en VGZ, komen niet in aanmerking voor bijzondere bijstand. Wat als ik bij een andere maatschappij verzekerd ben dan VGZ of CZ, krijg ik dan geen korting of tegemoetkoming? Nee, als u bij een andere verzekeraar een verzekering heeft, komt u niet in aanmerking voor de tegemoetkoming van de gemeente. Kan ik een tegemoetkoming van de gemeente krijgen voor mijn zorgverzekeringspremie, zodat ik niet hoef over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Nee, dat is helaas niet mogelijk. Krijgen mensen compensatie voor het wegvallen van de compensatie van de eigen bijdrage voor het CAK? Wanneer u een polis afsluit bij CZ krijgt u een vergoeding van maximaal 375 van uw eigen bijdrage van de kosten van het CAK. Dit is een extra component binnen deze verzekering. In de maandelijkse bijdrage van de gemeente worden de kosten van deze module volledig gecompenseerd. Telt mijn vermogen mee? Het eigen vermogen wordt voor deze voorziening in principe buiten beschouwing gelaten. Komt de eigen bijdrage CAK in aanmerking voor bijzondere bijstand? Ja, maar wel onder de volledige regels van de bijzondere bijstand. Dus inclusief vermogenstoets. Daarnaast wordt gekeken of u gebruik heeft gemaakt van een voorliggende voorziening en wordt dit meegewogen in de beoordeling. Wat zijn de premiebedragen, wat draagt de gemeente bij en wat moet ik dan nog zelf betalen? Mensen krijgen in 2015 een maximale zorgtoeslag van 1871 per jaar voor een meerpersoonshuishouden. Voor een éénpersoons huishouden is de maximale jaarlijkse zorgtoeslag 982. Meer informatie hierover vindt u op

5 Genoemde bedragen zijn in euro s CZ AV Gemeenten Start AV Gemeenten Extra AV Gemeenten Extra Uitgebreid Gespreide betaling eigen Bruto premie Zorg op Maat 100,50 100,50 100,50 (basis) Netto premie Zorg op Maat 94,47 94,47 94,47 Aanvullend pakket 18,80 33,60 41,36 Verzekering eigen bijdrage 2,00 2,00 2,00 WMO* + Gespreide betaling eigen 31,25 Totale kosten 115,27 130,07 169,08 Gemeentelijke bijdrage 6,00 14,00 35,00 inclusief eigen bijdrage WMO Eigen aandeel in de premie 109,27 116,07 134,08 Max. indicatieve zorgtoeslag* 81,83 81,83 81,83 Voor eigen rekening blijft 27,44 + evt. eigen 34,24 + evt.eigen 52,25 Geen eigen, restitutie mogelijk * De premie van 2,00 wordt door volledig vergoed door de gemeente. ** Geldt bij minimuminkomen. Bij een toenemend inkomen neemt de zorgtoeslag af.

6 VGZ uitgebreid compleet compleet met verzekering eigen van 375 Bruto premie basisverzekering 107,95 107,95 107,95 Netto premie basisverzekering 101,47 101,47 101,47 Aanvullend pakket 29,95 37,30 65,95* Totale kosten 131,42 138,77 167,42 Gemeentelijke bijdrage 4,00 12,00 33,00 Eigen aandeel in de premie 127,42 126,77 134,42 Maximale indicatieve zorgtoeslag** 81,83 81,83 81,83 Voor eigen rekening blijvende kosten 45,59 + eventueel eigen 47,59 + eventueel eigen 52,59 Geen eigen * Inclusief verzekering eigen ** Geldt bij minimuminkomen. Bij een toenemend inkomen neemt de zorgtoeslag af. U kunt aan deze informatie geen rechten ontlenen.

2. Vraag: Antwoord: 3. Vraag:

2. Vraag: Antwoord: 3. Vraag: Vragen en antwoorden van de 10 meest verwachte vragen over de Regeling eenmalige financiële tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Gemeente Waalwijk. 1.Vraag:Ik heb geen brief gehad van

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE GEMEENTEPOLIS VGZ Bommelerwaard Algemeen - Wat is de Gemeentepolis? - Wat zit er in de pakketten van de Gemeentepolis? - Wie kan ik bellen met vragen over vergoedingen? Voorwaarden

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016

Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT) ook in 2016 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de Jeugdwet, de Wmo 2015 en de Participatiewet in de gemeente Dongen zoals die sinds 1 januari 2015 gelden. In deze tijd van verandering wil de gemeente Dongen inwoners,

Nadere informatie

Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente

Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente Veelgestelde vragen collectieve zorgverzekering Gemeente Gemeente Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo Inhoud ALGEMENE VRAGEN... 3 Bij welke zorgverzekeraars kan ik een collectieve verzekering afsluiten?...

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Aanpassing bijstandsbeleid / compensatie van de Wtcg en Cer

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Aanpassing bijstandsbeleid / compensatie van de Wtcg en Cer COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Aanpassing bijstandsbeleid / compensatie van de Wtcg en Cer Te besluiten om 1. Het minimabeleid met ingang van 1 januari 2015 aan te passen door wijziging van de richtlijnen;

Nadere informatie

WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015. Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen

WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015. Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen WERK EN INKOMEN CAV- WESTLAND 2015 Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen Uitgebreide zorgverzekeringspakketten voor Westlanders met een laag inkomen Uw gezondheid

Nadere informatie

Informatie Collectieve zorgverzekering 2016

Informatie Collectieve zorgverzekering 2016 Informatie Collectieve zorgverzekering 2016 Een goede zorgverzekering is belangrijk. Voor mensen met een laag inkomen biedt Ferm Werk een collectieve zorgverzekering aan bij VGZ of Zorg en Zekerheid. U

Nadere informatie

Memo. Aan : Van : N.M. Hazelzet. Onderwerp : Wtcg en CER. Datum : 30 juli 2014

Memo. Aan : Van : N.M. Hazelzet. Onderwerp : Wtcg en CER. Datum : 30 juli 2014 Memo Aan : Van : N.M. Hazelzet Onderwerp : Wtcg en CER Datum : 30 juli 2014 Inleiding De Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en de compensatie eigen risico (CER) worden afgeschaft.

Nadere informatie

Informatie Collectieve zorgverzekering 2017

Informatie Collectieve zorgverzekering 2017 Informatie Collectieve zorgverzekering 2017 Een goede zorgverzekering is belangrijk. Voor mensen met een laag inkomen biedt Ferm Werk een collectieve zorgverzekering aan bij VGZ of Zorg en Zekerheid. Beide

Nadere informatie

Workshop Mijn zorgverzekering

Workshop Mijn zorgverzekering Workshop Mijn zorgverzekering Welkom! Even voorstellen: Mark Salm, PCOB-adviseur van RISK Henrica de Vries, manager Communicatie & Marketing PCOB Programma workshop Korte kennisquiz Voorlichting Overstappen,

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit. Registratienr.: Openbaar. Compensatie wegvallen Wtcg en CER

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel. Besluit. Registratienr.: Openbaar. Compensatie wegvallen Wtcg en CER Registratienr.: Openbaar Onderwerp Compensatie wegvallen Wtcg en CER Samenvatting De Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en de Compensatieregeling eigen risico (CER) zijn afgeschaft.

Nadere informatie

Uitvoeringsplan Regeling Eenmalige financiële tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Gemeente Waalwijk

Uitvoeringsplan Regeling Eenmalige financiële tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Gemeente Waalwijk Uitvoeringsplan Regeling Eenmalige financiële tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten 2015 Gemeente Waalwijk 1. Inleiding Per 1 januari 2014 is de Wet tegemoetkoming chronisch zieken (WTCG) en

Nadere informatie

Gemeente Noord Beveland

Gemeente Noord Beveland Gemeente Noord Beveland Aan inwoners 65- en 65+ Gemeente Noord-Beveland M.A. de Ruijterlaan 2 Postbus 2118 4460 MC GOES Tel. (0113) 249 Fax. 0113-230876 Bankrelatie: BNG 's-gravenhage Banknr. 28 50 66

Nadere informatie

Hierbij zenden wij u het antwoord op de door u gestelde vragen op grond van artikel 39 reglement van orde van de gemeenteraad.

Hierbij zenden wij u het antwoord op de door u gestelde vragen op grond van artikel 39 reglement van orde van de gemeenteraad. Fractie ChristeUnie t.a.v. de heer G. Stam Uw brief van 12-12-2013 Ceintuurbaan 56 7941 LV MEPPEL Uw kenmerk Ons kenmerk 217083 Behandeld door T. Niemer Telefoon 14 0522 Bijlage(n) 1 Datum Onderwerp Collectieve

Nadere informatie

Collectieve zorgverzekeringen 2013

Collectieve zorgverzekeringen 2013 Collectieve zorgverzekeringen 2013 Het eind van het jaar nadert en dus wordt u weer overstelpt met allerlei aanbiedingen van zorgverzekeraars. De één nog beter dan de ander, en lastig om een en ander goed

Nadere informatie

Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015

Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015 Aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2015 datum ontvangst: Clientnr: Werkprocesnr: 1. Uw gegevens ( kopie paspoort of identiteitskaart bijvoegen) Burgerservicenummer Voorletters en naam

Nadere informatie

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten?

Tot zover uw rechten en zekerheid. Wat moet u zelf doen? Ten eerste: hoe zit het nu met de kosten? Uw zorgverzekering Wist u dat de zorgverzekering verplicht is? Wist u dat u altijd geaccepteerd moet worden voor een basisverzekering? Wist u dat een zorgverzekeraar een zorgplicht heeft om u de zorg uit

Nadere informatie

Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren

Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Collectieve aanvullende verzekering (CAV), minder betalen voor meer zorgverzekering in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Goed verzekerd zijn is heel belangrijk Goed verzekerd zijn

Nadere informatie

Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Compensatie eigen risico (Cer)

Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Compensatie eigen risico (Cer) Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Compensatie eigen risico (Cer) Klanten 2013 Wat krijgt u van het CAK? Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Compensatie

Nadere informatie

De zorgverzekeringswet

De zorgverzekeringswet De zorgverzekeringswet De invoering van de Zorgverzekeringswet (ZVW) en de wet op de Zorgtoeslag vanaf 1 januari 2006 is een feit. Hierdoor ontstaat er één zorgverzekering voor iedereen, waarmee het onderscheid

Nadere informatie

Minimaregelingen. en bijzondere bijstand. Minimaregelingen. en bijzondere bijstand

Minimaregelingen. en bijzondere bijstand. Minimaregelingen. en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Iedereen doet mee! De gemeente Peel en Maas vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom zijn

Nadere informatie

Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM) of Heerenveen Zorgt Regeling (HZR)

Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM) of Heerenveen Zorgt Regeling (HZR) Collectieve Zorgverzekering Minima (CZM) of Heerenveen Zorgt Regeling (HZR) Regeling voor mensen met laag inkomen en hoge zorgkosten In de Perspectiefnota 2016 is structureel een bedrag van 575.000 vrij

Nadere informatie

Aanvraagformulier Bijdrageregeling minima en collectieve zorgverzekering 2016

Aanvraagformulier Bijdrageregeling minima en collectieve zorgverzekering 2016 Aanvraagformulier Bijdrageregeling minima en collectieve zorgverzekering 2016 N U N S P E E T ELSPEET HULSHORST VIERHOUTEN 1. PERSOONSGEGEVENS Uzelf Partner Voorletter(s) en achternaam Geboortedatum Burgerservicenummer

Nadere informatie

Bijlage 1 Opties voor gemeentelijke ondersteuning van chronisch zieken en gehandicapten en advies voor keuze uit opties

Bijlage 1 Opties voor gemeentelijke ondersteuning van chronisch zieken en gehandicapten en advies voor keuze uit opties Bijlage 1 Opties voor gemeentelijke ondersteuning van chronisch zieken en gehandicapten en advies voor keuze uit opties In deze bijlage behandelen we kort vijf opties die de gemeente kan inzetten bij de

Nadere informatie

Voorlichting Gemeentepolis 2018

Voorlichting Gemeentepolis 2018 Voorlichting Gemeentepolis 2018 Waarom een gemeentepolis en voor wie? DE START: LEEUWARDEN 1995 Historie compensatie zorgkosten aanvullende verzekering basisverzekering Ontsluiten bijzondere bijstand

Nadere informatie

Vraag & Antwoord Afschaffing Compensatie eigen risico (CER) Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg)

Vraag & Antwoord Afschaffing Compensatie eigen risico (CER) Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Vraag & Antwoord Afschaffing Compensatie eigen risico (CER) Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) Krijg ik nog wel een CER vergoeding over het jaar 2014? De CER is met ingang van

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel mermeer Raadsvoorstel 2016.0047131 onderwerp Portefeuilehouder drs. Ap Reinders, dr. Tom Horn steiler Rob Kouwenhoven Collegevergadering 6 September 201 6 Raadsvergadering 1. Samenvatting I/Var willen

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Rijssen-Holten Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering heeft Waarom het van belang is dat mensen met een laag inkomen deelnemen

Nadere informatie

I-SZ/2015/2087 / RIS (Bijlage) Regeling Compensatie Zorgkosten 2016

I-SZ/2015/2087 / RIS (Bijlage) Regeling Compensatie Zorgkosten 2016 I-SZ/2015/2087 / RIS 2015-546 (Bijlage) Regeling Compensatie Zorgkosten 2016 Vastgesteld door het College 20 oktober 2015 . Regeling Compensatie Zorgkosten 2016 2 Regeling Compensatie Zorgkosten 2016 (RCZ)

Nadere informatie

Minimaregelingen en bijzondere bijstand

Minimaregelingen en bijzondere bijstand Minimaregelingen en bijzondere bijstand Iedereen doet mee De gemeente Peel en Maas vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom zijn er verschillende algemene minimaregelingen

Nadere informatie

Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering.

Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering. Openbaar (verderop aangeven waarom) Onderwerp: Wijziging doelgroep en gemeentelijke bijdrage collectieve zorgverzekering. Rapport aan B&W d.d. 2 december 2014 Secretaris Pauline van Gelder & Arnold den

Nadere informatie

FAQ zorgverzekeringen 2014 20 december 2013

FAQ zorgverzekeringen 2014 20 december 2013 FAQ zorgverzekeringen 2014 20 december 2013 Inhoud: 1. Over DVN zorgverzekeringen p.1 2. Over zorgverzekeringen in het algemeen p.2 3. Over de voorgenomen wijzigingen bij zorgverzekeraars p.4 1. Over DVN

Nadere informatie

Discussienota financiële ondersteuning chronisch zieken en gehandicapten in de gemeente Renkum Inhoudsopgave

Discussienota financiële ondersteuning chronisch zieken en gehandicapten in de gemeente Renkum Inhoudsopgave Discussienota financiële ondersteuning chronisch zieken en gehandicapten in de gemeente Renkum Inhoudsopgave 1 Aanleiding... 2 2 Voormalige WTCG en CER... 2 2.1 Gemeentelijk maatwerk... 2 3 Huidige regeling

Nadere informatie

Op zoek naar een verzekeraar die fysiotherapie in 2013 voor u prima vergoedt?

Op zoek naar een verzekeraar die fysiotherapie in 2013 voor u prima vergoedt? VvAA Zilveren Kruis Achmea Verzekering Mix Jong Pakket Mix Gezin Pakket Mix Mix Plus 2 Plus 3 Beter Af Plus Polis 3 sterren Beter Af Plus Polis 4 sterren Zorg en Zekerheid AV Totaal Op zoek naar een verzekeraar

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014

CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014 CZ Zorgverzekeringen Fincover 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat u niet

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2015.0041234 Tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten

Raadsvoorstel 2015.0041234 Tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten Bemeente Haarlemmermeer onderwerp Portefeuillehouder Steller Collegevergadering Raadsvergadering Raadsvoorstel 2015.0041234 dr. Tom Hom, drs. Ap Reinders Rob Kouwenhoven 15 september 2015 1. Samenvatting

Nadere informatie

Bestuursdienst / advies aan Burgemeester en Wethouders

Bestuursdienst / advies aan Burgemeester en Wethouders Bestuursdienst / advies aan Burgemeester en Wethouders Reg.nr: BW14-0500 Casenr.: Cbb140476 Sector/afd.:DV / SoZa Steller/tel/e-mail: O.M. Fabery de Jonge / 5462 / o.faberydejonge@heerhugowaard.nl Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Onderwerp Collectieve ziektekostenverzekering voor minima. Datum 27 oktober 2014. Collectieve ziektekostenverzekering voor minima 2015-2017

Onderwerp Collectieve ziektekostenverzekering voor minima. Datum 27 oktober 2014. Collectieve ziektekostenverzekering voor minima 2015-2017 Gemeenteraad 2014-342 Strekt ter vervanging Onderwerp Collectieve ziektekostenverzekering voor minima 2015-2017 Datum 27 oktober 2014 Raadsvoorstel Afdeling Strategie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 81014 Datum : 30 september 2014 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 8 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Tubbergen en Dinkelland

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Tubbergen en Dinkelland Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Tubbergen en Dinkelland Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering heeft Waarom het van belang is dat mensen met een laag inkomen

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014

CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014 CZ Zorgverzekeringen Collectief 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past, zodat u

Nadere informatie

In 2013 verandert het basispakket van de zorgverzekering als volgt:

In 2013 verandert het basispakket van de zorgverzekering als volgt: Zorgverzekering Iedereen die in Nederland woont of werkt moet een basisverzekering hebben. Dit basispakket dekt de standaardzorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis of apotheek. Daarnaast kunt u zich

Nadere informatie

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Zorgkosten. Jaargang 19 no.10 november 2015

De nieuwe regeling Tegemoetkoming Zorgkosten. Jaargang 19 no.10 november 2015 Jaargang 19 no.10 november 2015 Deze maand: Zorgkosten en een laag inkomen - Tegemoetkoming Zorgkosten - Zorgverzekering VGZ Zuid-Limburgpakket Campagne Burenhulp Vacatures vrijwilligerswerk Sluitingsdagen

Nadere informatie

Gemeentelijk maatwerk voor personen met een chronische ziekte en/of beperking voor de regio Noord-Limburg. Juni 2014

Gemeentelijk maatwerk voor personen met een chronische ziekte en/of beperking voor de regio Noord-Limburg. Juni 2014 Gemeentelijk maatwerk voor personen met een chronische ziekte en/of beperking voor de regio Noord-Limburg Juni 2014 Inhoud Samenvatting... 3 Inleiding... 4 Aanleiding... 4 Huidige regelingen ter tegemoetkoming

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering Menzis 2016 Wierden

Voorlichting collectieve zorgverzekering Menzis 2016 Wierden Voorlichting collectieve zorgverzekering Menzis 2016 Wierden Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering (gemeentepolis) heeft Waarom het van belang is dat mensen met een

Nadere informatie

Hulpmiddelen en de zorgverzekering. Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel

Hulpmiddelen en de zorgverzekering. Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel Hulpmiddelen en de zorgverzekering Alles wat je wilt weten over de vergoeding van je hulpmiddel 2015 Hulpmiddelen en de zorgverzekering Als cliënt van OIM Orthopedie kom je in aanraking met de zorgverzekeringswet.

Nadere informatie

Regeling Compensatie Zorgkosten 2017

Regeling Compensatie Zorgkosten 2017 Regeling Compensatie Zorgkosten 2017 Gemeente Sint Anthonis Besluit College d.d. 25 oktober 2016 Reg.nr.: I-SZ/2016/1995 . Regeling Compensatie Zorgkosten 2017 Sint Anthonis 2 Regeling Compensatie Zorgkosten

Nadere informatie

Collectieve ziektekostenverzekeringen Careyn 2013

Collectieve ziektekostenverzekeringen Careyn 2013 Collectieve ziektekostenverzekeringen Careyn 2013 1. Algemeen Iedereen in Nederland moet verzekerd zijn voor zijn/haar ziektekosten. Het afsluiten van een verzekering regelt iedereen zelf. Als medewerker

Nadere informatie

Aanvraagformulier A tot Z

Aanvraagformulier A tot Z 1. Gegevens tussenpersoon Tussenpersoonnummer Kantoornaam Contactpersoon E-mailadres Telefoonnummer 2. Gegevens verzekeringnemer Achternaam Voorletters Woonadres Huisnummer Postcode Woonplaats Geboortedatum

Nadere informatie

SPECIAL PZO ZORGCOLLECTIEF Platform Zelfstandige Ondernemers december 2005 (geactualiseerd)

SPECIAL PZO ZORGCOLLECTIEF Platform Zelfstandige Ondernemers december 2005 (geactualiseerd) SPECIAL PZO ZORGCOLLECTIEF Platform Zelfstandige Ondernemers december 2005 (geactualiseerd) In deze special: Uw ziektekostenverzekering via PZO 1. PZO sluit collectieve contracten met vier verzekeraars

Nadere informatie

Regeling ziektekosten en huishoudelijke ondersteuning

Regeling ziektekosten en huishoudelijke ondersteuning Regeling ziektekosten en huishoudelijke ondersteuning Ridderkerk 2015 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1.1 Begrippen a. WMO ; Wet Maatschappelijke Ondersteuning; b. WWB ; Wet werk en bijstand; c.

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 WIL Lekstroom

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 WIL Lekstroom Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 WIL Lekstroom Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering heeft Waarom het van belang is dat mensen met een laag inkomen deelnemen

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Voorlichting Collectieve Zorgverzekering Gemeenten 2016 Culemborg

Voorlichting Collectieve Zorgverzekering Gemeenten 2016 Culemborg Voorlichting Collectieve Zorgverzekering Gemeenten 2016 Culemborg Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering gemeenten heeft Waarom het van belang is dat mensen met een

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2015

CZ Zorgverzekeringen 2015 CZ Zorgverzekeringen 2015 Fincover 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw collectieve zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig hebt en aansluit

Nadere informatie

De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering

De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering Brochure 2016 1 2 De PZP helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschik baar is wanneer u het nodig hebt en aansluit bij uw wensen en behoeften.

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014

CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014 CZ Zorgverzekeringen via uw tussenpersoon 2014 Alles voor betere zorg Bij CZ kunt u terecht voor advies over uw zorgverzekering. Dit advies helpt u bij de keuze voor het pakket dat het beste bij u past,

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden, of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Hoe werkt de collectieve zorgverzekering van de gemeente Zutphen?

Hoe werkt de collectieve zorgverzekering van de gemeente Zutphen? Vragen over de collectieve zorgverzekering gemeente Zutphen Hoe werkt de collectieve zorgverzekering van de gemeente Zutphen? Elke inwoner van Zutphen met een laag inkomen kan zich aanmelden voor de collectieve

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 13 februari 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 13 februari 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Geen centje pijn in 2012? Verzeker je van genoeg fysiotherapie! (www.defysiotherapeut.com)

Geen centje pijn in 2012? Verzeker je van genoeg fysiotherapie! (www.defysiotherapeut.com) Geen centje pijn in 2012? Verzeker je van genoeg fysiotherapie! (www.defysiotherapeut.com) Jaarlijks gaan ongeveer 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Kortweg kan worden gesteld dat fysiotherapie

Nadere informatie

Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima

Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima Reg.nr. Werkprocesnr. Ontvangstdatum Aanvraagformulier AZOSS 2011 overige minima Leest u voor u dit formulier invult eerst de toelichting. De gemeente Oss, de gemeente Maasdonk en de zorgverzekeraars CZ

Nadere informatie

Geld.nl. Uitslag kennistest zorg 2013

Geld.nl. Uitslag kennistest zorg 2013 Geld.nl Uitslag kennistest zorg 2013 In dit overzicht vind je alle vragen uit de Kennistest Zorg 2013 van Geld.nl en de antwoorden die de deelnemers hierop hebben gegeven. Wil je meer weten? Bekijk dan

Nadere informatie

Schulden en/of betalingsachterstanden van uzelf? Nee Ja vul in. Totaalbedrag schulden

Schulden en/of betalingsachterstanden van uzelf? Nee Ja vul in. Totaalbedrag schulden Aanvraagformulier Collectieve aanvullende zorgverzekering Registratienummer: (in te vullen door de ISD) Werkprocesnummer:. (in te vullen door de ISD) Op de laatste bladzijde staat algemene informatie over

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST

GEMEENTEBESTUUR UITGEEST GEMEENTEBESTUUR UITGEEST Nota / advies van: Heico van Brakel Behandelende afdeling: Publiekszaken Datum: 08-10-2014 NR. TITEL: Deelname aan een collectieve verzekering voor Minima KORTE PROBLEEMSTELLING/ONDERWERP:

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012 Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012 Voor wie is deze folder? Ontvangt u zorg thuis zoals verpleegkundige hulp? Maakt u gebruik van hulp bij het huishouden? Of heeft u een hulpmiddel

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentelijke bijdrage in de collectieve. Datum 23 november Gemeentelijke bijdrage in de collectieve zorgverzekering voor minima

Onderwerp Gemeentelijke bijdrage in de collectieve. Datum 23 november Gemeentelijke bijdrage in de collectieve zorgverzekering voor minima 2018-395 Gemeenteraad Onderwerp Gemeentelijke bijdrage in de collectieve zorgverzekering voor minima Datum 23 november 2018 Raadsvoorstel Afdeling Strategie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Inhoud. Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering

Inhoud. Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering OHRA Zorgverzekering 2016 Inhoud Altijd vrije zorgkeuze met de OHRA Zorgverzekering Onze zorgverzekering 4 De OHRA Zorgverzekering 5 Aanvullende verzekeringen 8 Tandartsverzekeringen 10 Wat krijgt u vergoed?

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 8 oktober 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG. Datum 8 oktober 2014 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 2008 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Rijnstraat 50 255 XP DEN HAAG T 070 340 79 F 070 340 78 34

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: 00406342. compensatie ziektekosten chronisch zieken en gehandicapten

Collegevoorstel. Zaaknummer: 00406342. compensatie ziektekosten chronisch zieken en gehandicapten Collegevoorstel Inleiding Per 1 januari 2014 is de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (WTCG) en de Compensatie eigen risico (CER) afgeschaft. Deze rijksregelingen werden uitgevoerd door

Nadere informatie

AANVULLENDE (EXTRA) ZIEKTEKOSTENVERZEKERING AVX EN TAND-G-PAKKET

AANVULLENDE (EXTRA) ZIEKTEKOSTENVERZEKERING AVX EN TAND-G-PAKKET Afdeling Samenleving Richtlijn 560 AANVULLENDE (EXTRA) ZIEKTEKOSTENVERZEKERING AVX EN TAND-G-PAKKET Algemeen Met ingang van 1 januari 2006 is iedere Nederlander verplicht een zorgverzekering af te sluiten.

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2015

CZ Zorgverzekeringen 2015 CZ Zorgverzekeringen 2015 Collectief via uw tussenpersoon 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw collectieve zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u

Nadere informatie

De Zorgverzekeringswet per 1 januari 2006 bij wonen in België en werken in Nederland

De Zorgverzekeringswet per 1 januari 2006 bij wonen in België en werken in Nederland De Zorgverzekeringswet per 1 januari 2006 Vanaf 1 januari 2006 is in Nederland de Zorgverzekeringswet (Zvw) in werking. Deze wet is de basis van een geheel nieuw Nederlands verzekeringstelsel voor ziektekosten.

Nadere informatie

Minimagids Wegwijzer voor mensen met een laag inkomen. minimagids

Minimagids Wegwijzer voor mensen met een laag inkomen. minimagids Minimagids 2009 Wegwijzer voor mensen met een laag inkomen minimagids 2009 1 2 minimagids 2009 Minimagids 2009 Wegwijzer voor mensen met een laag inkomen minimagids 2009 3 4 minimagids 2009 minimagids

Nadere informatie

De informatiebijeenkomsten worden gehouden op: 18 november, 19.00-21.00 uur Helen Parkhurst, Bongerdstraat 1, Almere Stad

De informatiebijeenkomsten worden gehouden op: 18 november, 19.00-21.00 uur Helen Parkhurst, Bongerdstraat 1, Almere Stad Dit is de presentatie de wordt gehouden tijdens de informatiebijeenkomsten Veranderingen in de zorg in Almere. We hebben de informatie zorgvuldig samengesteld. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden

Nadere informatie

Zorgverzekeringen 2014

Zorgverzekeringen 2014 Zorgverzekeringen 2014 Dit informatiepakket bevat de volgende onderdelen: o Over Consumind o Basiszorgverzekering o Wijzigingen basispakket 2014 o Natura of vrije zorgkeuze polis o Top 5 meest gestelde

Nadere informatie

Aanvraagformulier Avéro Achmea

Aanvraagformulier Avéro Achmea Aanvraagformulier Avéro Achmea 1. Gegevens tussenpersoon Tussenpersoonnummer Kantoornaam Contactpersoon E-mailadres Telefoonnummer 2. Gegevens verzekeringnemer Achternaam Voorletter(s) Woonadres Huisnummer

Nadere informatie

Onderwerp Regeling zorgkosten voor mensen met een laag inkomen

Onderwerp Regeling zorgkosten voor mensen met een laag inkomen Portefeuillehouder Wethouder van der Laan Datum collegebesluit 1 november 2016 Opsteller S.G.N. van der Sluis Registratie GF16.20079 Agendapunt Onderwerp Regeling zorgkosten voor mensen met een laag inkomen

Nadere informatie

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder

Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Collectieve ziektekostenverzekering voor minima uitbreiding CZ 2017 Datum Kenmerk B en W datum 24 oktober 2016 31 oktober 2016 Naam steller Teammanager Team Portefeuillehouder

Nadere informatie

O14.003179 O14.003179* Compensatie zorgkosten minima. Afschaffing Wtcg en Cer

O14.003179 O14.003179* Compensatie zorgkosten minima. Afschaffing Wtcg en Cer O14.003179 O14.003179* Compensatie zorgkosten minima Afschaffing Wtcg en Cer Inhoudsopgave 1. Rapport in het kort... 3 2. Inleiding... 4 3. Huidige regelingen (tot 1 januari 2015)... 5 4. Compensatiemogelijkheden

Nadere informatie

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Enschede

Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Enschede Voorlichting collectieve zorgverzekering 2016 Enschede Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering heeft Waarom het van belang is dat mensen met een laag inkomen deelnemen

Nadere informatie

Toelichting collectieve zorgverzekering gemeente Meppel 2015

Toelichting collectieve zorgverzekering gemeente Meppel 2015 Toelichting collectieve zorgverzekering gemeente Meppel 2015 De gemeente Meppel heeft met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea een collectieve zorgverzekering afgesloten waar inwoners van de gemeente

Nadere informatie

Agendapunt : 12 Voorstelnummer : 12-079 Raadsvergadering : 11 december 2014. Zaaknummer : Registratienummer : 14.B001508

Agendapunt : 12 Voorstelnummer : 12-079 Raadsvergadering : 11 december 2014. Zaaknummer : Registratienummer : 14.B001508 Agendapunt : 12 Voorstelnummer : 12-079 Raadsvergadering : 11 december 2014 Naam opsteller : Eline van Braak Informatie op te vragen bij : Eline van Braak Portefeuillehouder(s) : Jan Mesu Zaaknummer :

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier VGZ Zorgverzekering en Aanvullende verzekering Collectief via werkgever

Aanmeldingsformulier VGZ Zorgverzekering en Aanvullende verzekering Collectief via werkgever Aanmeldingsformulier VGZ Zorgverzekering en Aanvullende verzekering Collectief via werkgever Toelichting U heeft als verzekerde van VGZ recht op verzekerde prestaties, als u zich daadwerkelijk bij VGZ

Nadere informatie

Voorlichting Collectieve zorgverzekering 2016 Oost Achterhoek

Voorlichting Collectieve zorgverzekering 2016 Oost Achterhoek Voorlichting Collectieve zorgverzekering 2016 Oost Achterhoek Wat weet ik na vandaag? Waarom de gemeente een collectieve zorgverzekering (gemeentepolis) heeft Waarom het van belang is dat mensen met een

Nadere informatie

Aanvraagformulier VGZ

Aanvraagformulier VGZ Aanvraagformulier VGZ 1. Gegevens tussenpersoon DFD De Financiële Dienstverleners Tussenpersoonsnummer: 1170 Collectiviteitsnummer: C9102 2. Gegevens verzekeringnemer Achternaam Voorletter(s) Woonadres

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen Collectief. Via uw tussenpersoon

CZ Zorgverzekeringen Collectief. Via uw tussenpersoon CZ Zorgverzekeringen Collectief Via uw tussenpersoon 2012 1 Alles voor betere zorg Als u een behandeling nodig hebt, dan wilt u natuurlijk de best mogelijke zorg. Maar het is niet altijd vanzelfsprekend

Nadere informatie

Collectieve ziektekostenverzekering voor minima 2015-2017

Collectieve ziektekostenverzekering voor minima 2015-2017 2 0 14-3 4 /. 9 Nieuwegein Gemeenteraad Onderwerp Collectieve ziektekostenverzekering voor minima 2015-2017 Datum 26 september 2014 Raadsvoorstel Afdeling Strategie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Politie Zorgpolis. Hebt u uw keuze gemaakt? Meld u dan aan via het aanvraagformulier.

Politie Zorgpolis. Hebt u uw keuze gemaakt? Meld u dan aan via het aanvraagformulier. Brochure 2014 1 2 Politie Zorgpolis Politiemensen hebben een speciaal beroep. De Politie Zorgpolis (PZP) is een verzekering op maat voor de politie. Of u nu uitvoerend, administratief, ondersteunend medewerker

Nadere informatie

Welkom bij Stad Holland 2010. 100222-Bijsl SH welkom b40

Welkom bij Stad Holland 2010. 100222-Bijsl SH welkom b40 Stad Holland, een dijk van een zorgverzekeraar Welkom bij Stad Holland 2010 100222-Bijsl SH welkom b40 Wat biedt Stad Holland Zorgverzekeraar? Stad Holland Zorgverzekeraar is een landelijk actieve zorgverzekeraar

Nadere informatie

CZ Zorgverzekeringen 2015

CZ Zorgverzekeringen 2015 CZ Zorgverzekeringen 2015 NS SPF 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw collectieve zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig hebt en aansluit

Nadere informatie

Informatie over minimaregelingen 2018

Informatie over minimaregelingen 2018 Informatie over minimaregelingen 2018 1 DEZE FOLDER IS VOOR U Heeft u een laag inkomen en weinig vermogen? Dan is de kans groot dat het voor u soms moeilijk is om rond te komen. Een groot deel van het

Nadere informatie

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009

Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009 Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 2009 Bij DSW is de premie opnieuw nét kostendekkend. Goedkoper kan niet, duurder hoeft niet. 100222-Bijsl Welkom Inhoudsopgave Welkom bij DSW Zorgverzekeraar 3 Wat biedt

Nadere informatie

CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering

CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering CZ Zorgverzekeringen 2015 1 2 CZ helpt u met het kiezen van uw zorgverzekering U wilt graag verzekerd zijn van goede zorg. Zorg die beschikbaar is wanneer u het nodig heeft en aansluit bij uw wensen en

Nadere informatie

Zorgverzekeringen. Thema-onderzoek. Zorgverzekeringen

Zorgverzekeringen. Thema-onderzoek. Zorgverzekeringen Thema-onderzoek TNS 5-11-2013 Inhoud 1 Restitutie- en naturapolis 4 2 Aanvullende verzekeringen 12 3 Overstappen en vertrouwen 16 TNS 5-11-2013 2 Achtergrondinformatie De Nederlandse Patiënten Consumenten

Nadere informatie

Uw gezondheid, onze zorg.

Uw gezondheid, onze zorg. Uw gezondheid, onze zorg. Uw werkgever biedt u deze collectieve zorgverzekering aan. Natuurlijk beslist u zelf of u deelneemt en profiteert van de vele voordelen. Kiest u voor Interpolis ZorgActief, dan

Nadere informatie

Aanvraagformulier Collectieve aanvullende zorgverzekering

Aanvraagformulier Collectieve aanvullende zorgverzekering Aanvraagformulier Collectieve aanvullende zorgverzekering Registratienummer: (in te vullen door de ISD) Werkprocesnummer:. (in te vullen door de ISD) Op de laatste bladzijde staat algemene informatie over

Nadere informatie

Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen

Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen Aanvraagformulier minima-voorzieningen gemeente Tholen 1. Mijn persoonlijke gegevens Achternaam Voorletters Geboortedatum Man/vrouw BSN-nummer Adres Huisnummer Postcode Woonplaats (Mobiele) telefoon Bankrekening

Nadere informatie

Nota. 1. Inleiding. Samenleving. Advies. Doorkiesnummers: Telefoon Aan Het college van burgemeester en wethouders.

Nota. 1. Inleiding. Samenleving. Advies. Doorkiesnummers: Telefoon Aan Het college van burgemeester en wethouders. Samenleving Advies Doorkiesnummers: Telefoon 0653634065 Aan Het college van burgemeester en wethouders Afschrift aan Nota Datum 11-03-2019 Ons kenmerk Onderwerp Beleidsregel AV-Delft Opsteller Ruud Diemers

Nadere informatie

1. Passende zorgverzekering minima Nieuwe gemeentepolis

1. Passende zorgverzekering minima Nieuwe gemeentepolis 1. Passende zorgverzekering minima 2019 2. Nieuwe gemeentepolis Zilveren Kruis Einde contract Gemeente Zwolle en Zilveren Kruis ZK Wettelijk verplicht verzenden nieuwe polis: Basisverzekering + aanvullend

Nadere informatie