Tips voor een veilige kerst De gemeente Oosterhout en Brandweer Midden-en West-Brabant willen u de volgende tips meegeven:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tips voor een veilige kerst De gemeente Oosterhout en Brandweer Midden-en West-Brabant willen u de volgende tips meegeven:"

Transcriptie

1 Stille nacht, (brand)veilige nacht De gemeente Oosterhout vraagt haar inwoners om voor en tijdens de kerstdagen verstandig om te gaan met kerstmateriaal. Zorgen voor een brandveilige woon- en leefomgeving doen we samen, dus de gemeente, de inwoners en de brandweer. Dat voorkomt ongelukken! De Brandweer ziet in de maand december een toename in meldingen van brand, brandschade en slachtoffers. December kenmerkt zich door toename van typische sfeer-verhogende activiteiten zoals het gebruik van kaarsen, fonduen, ontsteken van sfeerhaarden en kerstverlichting. Bijzonder gezellig maar deze activiteiten kunnen leiden tot ongevallen en een vroegtijdig einde van de feestvreugde. Ook tijdens de feestdagen zit een ongeluk in een klein hoekje! Tips voor een veilige kerst De gemeente Oosterhout en Brandweer Midden-en West-Brabant willen u de volgende tips meegeven: Kerstbomen en versiering Echt dennengroen is brandgevaarlijk, zeker wanneer het droog is. Heeft een natuurlijke boom de voorkeur kies dan voor een boom met kluit en geef deze elke dag water zo blijft deze minder brandbaar. Voorkeur gaat uit naar kunsttakken van brandvertragend materiaal. Het impregneren van echte takken blijkt in de praktijk vaak niet afdoende. Gebruik bij voorkeur geïmpregneerd kerstmateriaal. Gebruik voor uw kerstboom- of andere verlichting een onbeschadigde verlengsnoer en rol deze helemaal af. Wanneer u het huis verlaat; kerstverlichting uit en stekker uit het stopcontact. Kaarsen en open haard Gebruik een vonkenscherm voor de open haard en zorg ervoor dat binnen 50 cm geen brandbare materialen zijn. Brand geen afvalhout en zorg dat de schoorsteen geveegd is. Zet kaarsen in een stevige onbrandbare houder op een vlakke, veilige plek.

2 Kerststukjes zijn mooi, maar zonder kaarsen! Gezellig eten, misschien fonduen of gourmetten? Zorg dat het fondue- of gourmetstel niet op een brandbaar onderblad staat. Vul de afgekoelde brander nooit in de nabijheid van vuur. Zorg dat niemand over het (verleng) snoer van het gourmetstel kan struikelen. Wanneer er toch brand uitbreekt en zelf blussen niet meer lukt! Blijf kalm Waarschuw de overige bewoners Vlucht volgens uw eigen vluchtplan Houd ramen gesloten en sluit deuren achter u Blijf dicht bij de grond Bel na ontvluchting direct 112!

3 Vuurwerkcampagne van start Gemeente Oosterhout vraagt haar inwoners mee te helpen het jaar 2016 veilig en schoon te beginnen door verstandig om te gaan met vuurwerk en het eigen vuurwerkafval op nieuwjaarsdag op te ruimen. Hiervoor voert de gemeente de vuurwerkcampagne met een wedstrijd voor de beste vuurwerkposter. Leerlingen van het Sint Oelbertgymnasium, het Mgr. Frencken College en het Effent hebben hiervoor posters ontworpen. Voor de poster en flyer zijn dit jaar twee verschillende ontwerpen gekozen. Dat betekent twee winnaars! Dit zijn de jongedames Doortje Bot (poster met hand) en Fong Mungkhunkhamchao (flyer) van het Mgr. Frencken college. Gevaar voor kinderen Afgestoken vuurwerk zorgt niet alleen voor veel rommel op straat, maar is ook een gevaar voor kinderen. Een kwart van alle vuurwerkongevallen gebeurt doordat zij op zoek gaan naar niet geknald vuurwerk en dit alsnog proberen af te steken. Daarom vragen wij u het afgestoken vuurwerk zo spoedig mogelijk op te ruimen. De laatste jaren was er ook veel schade veroorzaakt door vuurwerk. Dit bracht aanzienlijke kosten met zich mee, vooral voor herstelwerkzaamheden aan vernielde gemeentelijke eigendommen. Streng optreden Gemeente en politie treden streng op tegen het vroegtijdig afsteken van vuurwerk en tegen het veroorzaken van schade door vuurwerk. Vuurwerk afsteken mag alleen op 31 december van uur tot 1 januari uur. In de Klappeijstraat, -horecagedeelte-, mag geen vuurwerk worden afgestoken. Gemeentelijke handhavers en politie werken samen met bureau Halt. Overtreders lopen grote kans op een boete of een doorverwijzing naar bureau Halt. De eventuele schade wordt verhaald op de dader. De gemeente roept haar inwoners dan ook op alert te zijn op vroegtijdig afsteken en vernielingen en die te melden bij de politie ( ). Daarnaast roept de gemeente inwoners op om bij vernielingen of schade in de directe woonomgeving aangifte te doen bij de politie.

4 Opening busstation en reconstructie Leijsenhoek Het busstation en de Leijsenhoek worden op vrijdag 11 december om uur heropend door wethouder Mark Vissers (verkeer, openbaar vervoer). Voor deze officiële heropening worden onder meer de bewoners van de Leijsenhoek en een deel van de Mathildastraat uitgenodigd. Zij hebben voor een lange periode overlast ervaren door de werkzaamheden aan hun straat en aan het busstation. De gemeente Oosterhout stelt hen graag in de gelegenheid om na de opening, in café De Kloek aan de Leijsenhoek, samen met de betrokken aannemers, het glas te heffen op de afloop van beide projecten. Vanaf september 2014 is er gewerkt aan de bouw van het busstation én vanaf april 2015 ook aan de reconstructie van de Leijsenhoek. Er zijn in deze straat nieuwe nutsvoorzieningen (gas- en waterleiding) en nieuwe bestratingen aangebracht. De straat is tussen september 2014 en oktober 2015 vaak afgesloten geweest. Met name gedurende de wegafsluitingen vanaf begin juni tot medio oktober hebben de bewoners veel overlast ervaren. Zondag 13 december gaat de nieuwe dienstregeling in en maakt Arriva weer gebruik van het busstation aan de Leijsenhoek. Bij de opening zal ook aandacht worden besteed aan de nieuwe snelle verbinding met het NS-station in Breda (hoogwaardig openbaar vervoer). Het tijdelijke busstation aan de Abdis van Thornstraat zal vanaf die datum komen te vervallen.

5 Oosterhout feliciteert haar gouden bruidsparen Op 3 december zijn 120 Oosterhoutse gouden bruidsparen in het zonnetje gezet. Burgemeester Huisman heeft de paren uitgenodigd in het Pannenkoeckershuys in Den Hout. Iedereen heeft onder het genot van een pannenkoek en een drankje een gezellige middag gehad.

6 Alimentaties voor 2016 verhoogd met 1,3 procent Jaarlijks wordt de alimentatie (bijdrage in de kosten van levensonderhoud) verhoogd. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft op 10 november 2015 de verhoging per 1 januari 2016 vastgesteld op 1,3 procent. De verhoging komt tot stand op basis van de ontwikkeling van de indexcijfers van de CAO-lonen. Bij de samenstelling van dit indexcijfer wordt rekening gehouden met de ontwikkeling van de salarissen in het bedrijfsleven, bij de overheid en andere sectoren. De verhoging van 1,3% geldt voor alle alimentatie. Het maakt niet uit of de alimentatie door de rechter is vastgesteld of door partijen zelf is afgesproken. De verhoging van de alimentatie wordt berekend over het bedrag zoals dat op 31 december 2015 vaststond, was vastgesteld of was gewijzigd. Voor meer informatie over dit onderwerp kijk op

7 Afvalkalender 2016 Het eind van het jaar komt alweer in zicht. Bij een nieuw jaar hoort ook weer een nieuwe afvalkalender. De afvalkalender voor 2016 kunt u in week 52 in de brievenbus verwachten. Vanaf eind week 51 zijn de kalenders voor 2016 al wel digitaal beschikbaar via de website > inwoners > afval > afvalkalender. App Afvalwijzer Wist u dat er ook een afval-app beschikbaar is? Met de app Afvalwijzer kunt u door in te loggen met postcode en huisnummer direct zien op welke dagen welk afval in uw wijk wordt opgehaald. U kunt ook een herinnering instellen, waarmee u op smartphone of tablet tijdig een signaal krijgt om afval aan de straat te zetten. In de app vindt u ook tips en informatie over afval scheiden. De app kan via de Appstore, Google Playstore en Windows Phone Store gratis gedownload worden. Website Voor inwoners zonder smartphone of tablet is er de website Door hier in te loggen met postcode en huisnummer, kunt u dezelfde informatie raadplegen als in de app. Een herinnering instellen kan hier ook: u ontvangt dan een reminder via .

8 Laag inkomen? Al gedacht aan de collectieve ziektekostenverzekering? In Oosterhout kunnen mensen met een kleine portemonnee deelnemen aan de collectieve zorgverzekering. De tarieven voor de vier verzekeringspakketten die inwoners via de gemeente Oosterhout kunnen afsluiten, zijn inmiddels bekend. Heeft u een inkomen van 125% van de bijstandsnorm of lager én ligt uw vermogen onder het normbedrag? Dan kunt u gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering van de gemeente. De gemeente heeft met CZ en VGZ in totaal vier verzekeringspakketten samengesteld. Op vindt u alle informatie over deze pakketten en kunt u zich aanmelden. Aanmelden Aanmelden bij CZ of VGZ gaat gemakkelijk via Meldt u zich liever rechtstreeks aan bij de verzekeraar, dan kan dat uiteraard ook. U moet dan wel eerst het gemeentelijk aanvraagformulier collectieve zorgverzekering minima 2016 invullen en bij ons inleveren of opsturen. Het aanvraagformulier vindt u vanaf 23 november op onze website. Natuurlijk kunt u het formulier vanaf deze datum ook afhalen op het stadhuis. Hulp nodig? De burgeradviseurs van Surplus Welzijn helpen u graag verder. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer (076) (vragen naar Surplus Welzijn Oosterhout) of via het adres burgeradviseur@surpluswelzijn.nl. Meer informatie over de bijstandsnorm en de collectieve zorgverzekering is te vinden op

9 Nominatie kandidaten sportprijzen 2015 Sportgala in Theater de Bussel Op maandag 21 maart 2016 is het jaarlijkse Sportgala in Theater de Bussel. In dit gala worden de Oosterhoutse sportvrouw, sportman, sportploeg en de winnaar van de algemene sportprijs van 2015 bekend gemaakt en gehuldigd. Kandidaten kunnen tot en met 1 januari 2016 worden voorgedragen. (De nominatiecommissie neemt nominatieformulieren die na 1 januari 2016 binnenkomen niet meer in behandeling). Deze uitnodiging geldt vooral voor verenigingen die geen brief hebben gehad van de gemeente Oosterhout en voor sporters die wel in Oosterhout wonen, maar lid zijn van een vereniging buiten Oosterhout. Sportprijzen Een door het college van burgemeester en wethouders benoemde nominatiecommissie doet de voorselectie en draagt de kandidaten aan het college voor. Tijdens het Sportgala worden een viertal prijzen uitgereikt; Oosterhoutse sportvrouw; Oosterhoutse sportman; Oosterhoutse sportploeg; Algemene sportprijs van de gemeente Oosterhout. De algemene sportprijs is voor die Oosterhouter/Oosterhoutse die op een bijzondere wijze een bijdrage levert of heeft geleverd aan de sportstimulering in Oosterhout. Selectiecriteria De nominatiecommissie hanteert verschillende selectiecriteria voor individuele- en teamkampioenen. Selectiecriteria individuele kampioenen: Kandidaten dienen lid te zijn van een sportvereniging die via een sportbond is aangesloten bij de Nederlandse sportfederatie. Kandidaten dienen woonachtig te zijn in de gemeente Oosterhout. Het kampioenschap bij de senioren moet zijn behaald op ten minste het hoogste niveau waarop de betreffende sportvereniging haar sport beoefent.

10 Het kampioenschap bij de junioren moet op provinciaal/gewestelijk niveau zijn behaald in tenminste de hoogst bereikbare klasse van een leeftijdscategorie. De prestatie van de genomineerden dient uitstraling te hebben voor de gemeente Oosterhout. Selectiecriteria teamkampioenen: Het team dient deel uit te maken van een Oosterhoutse sportvereniging die via een sportbond is aangesloten bij de Nederlandse sportfederatie. Het kampioenschap dient op tenminste provinciaal/gewestelijk niveau te zijn behaald. Per vereniging kan er 1 damesteam, 1 meisjesteam, 1 herenteam, 1 jongensteam en 1 gemengd team genomineerd worden. Kandidaten nomineren Kandidaten kunnen tot en met 1 januari 2016 voorgedragen worden. Hiervoor dient u gebruik te maken van het nominatieformulier. Dit nominatieformulier vindt u op U kunt ook een sturen naar nominatiecommissie.oosterhout@kpnmail.nl met de vraag of u het formulier g d kunt krijgen. De commissie heeft de voorkeur dat u het formulier digitaal invult. U kunt het formulier ook schriftelijk opvragen bij de Nominatiecommissie sportprijzen gemeente Oosterhout, Lisztstraat 17, 4904 ME Oosterhout. Hebt u nog vragen? Neem dan contact op met de secretaris van de nominatiecommissie, Hans Janssen, bereikbaar op telefoonnummer (0162) of

11 12 december Rotonde Bromtol afgesloten Op zaterdag 12 december is rotonde de Bromtol aan de Weststadweg geheel afgesloten van tot uur. Dit vanwege wegwerkzaamheden aan de verharding. Indien de weersomstandigheden het niet toelaten dan worden de werkzaamheden verzet.

12 Sint Janstoren krijgt verlichte wijzers Op 14 en 15 december worden de wijzers- en wijzerplaten teruggeplaatst op de uurwerken van de St. Janstoren. Op deze dagen staat er een hoogwerker bij de toren om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren. De doorgang van/naar de Torenstraat is dan ook afgesloten. De wijzers worden verlicht met duurzame LED-lampen. Bovenstaande data is wel onder voorbehoud van de weersomstandigheden.

13 <foto bij artikel Vuurwerkcampagne van start>

14 <foto bij artikel gouden bruidsparen>

15 <banner stoeptegel>

16 <plaatje App afvalwijzer bij het artikel>

Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat

Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat Lever vanaf 17 december uw oude matras gratis in bij de milieustraat Gemeente Oosterhout laat matrassen recyclen Jaarlijks worden er in Nederland 1,2 miljoen matrassen afgedankt. Deze belanden, voornamelijk

Nadere informatie

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Heeft u dat nu ook? Dat opgejaagde gevoel als u zich opeens realiseert dat het einde van het jaar nadert? Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht

Nadere informatie

Van 16.30 tot 18.30 uur. Maandag 4 januari nieuwjaarsbijeenkomst stadhuis

Van 16.30 tot 18.30 uur. Maandag 4 januari nieuwjaarsbijeenkomst stadhuis Van 16.30 tot 18.30 uur Maandag 4 januari nieuwjaarsbijeenkomst stadhuis Burgemeester en wethouders willen u graag een gezond en gelukkig Nieuwjaar wensen. U bent van harte welkom bij de nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO)

Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO) Wijzigingen in arbeidsvoorwaarden (CAR-UWO) Met ingang van 1 januari 2011 zal er één sector-cao Ambulancezorg van toepassing zijn. Tot op heden kent de ambulancesector in Nederland nog verschillende cao

Nadere informatie

Buurtpreventie starten?

Buurtpreventie starten? Buurtpreventie starten? Twee buurten in Oosterheide hebben een buurtpreventieteam opgericht; de Componistenbuurt en sinds kort ook de Warande en omstreken. In beide buurten staan borden die duidelijk maken

Nadere informatie

Start werkzaamheden Beneluxweg Zuid

Start werkzaamheden Beneluxweg Zuid Start werkzaamheden Beneluxweg Zuid In de week van 5 december 2011 zal gestart worden met het bouwrijp maken van de locatie Beneluxweg Zuid (het terrein tussen de Beneluxweg, de A27, de moskee Almohsinin

Nadere informatie

Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015

Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015 Openingstijden stadhuis op 24 + 31 december 2015 Op 24 en 31 december is het stadhuis van Oosterhout open van 09.00 tot 12.00 uur. Op deze dagen kunt u dus tot 12.00 uur terecht bij de balies in de publiekshal

Nadere informatie

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur

Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Uitnodiging voor nieuwjaarsbijeenkomst gemeentebestuur Heeft u dat nu ook? Dat opgejaagde gevoel als u zich opeens realiseert dat het einde van het jaar nadert? Sinterklaas heeft zijn hielen nog niet gelicht

Nadere informatie

Collectieve zorgverzekering voor minima

Collectieve zorgverzekering voor minima Uw zorgverzekering voor 2012 Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Bij een zorgverzekering kunt u zelf kiezen welke zorgkosten u wilt verzekeren. Deze keuze hangt af van

Nadere informatie

Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar?

Wanneer kan ik overstappen van zorgverzekeraar? Uw zorgverzekering voor 2012 Iedereen in Nederland is verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Bij een zorgverzekering kunt u zelf kiezen welke zorgkosten u wilt verzekeren. Deze keuze hangt af van

Nadere informatie

Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan bijna klaar

Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan bijna klaar Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan bijna klaar De Burgemeester Huijbregts-Schiedonlaan is bijna klaar. De komende 2 maanden worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. De bermen worden afgewerkt, er

Nadere informatie

17 brandveiligheids. Brandveiligheid, ook tijdens feestelijke dagen! INFO

17 brandveiligheids. Brandveiligheid, ook tijdens feestelijke dagen! INFO 17 brandveiligheids INFO Brandveiligheid, ook tijdens feestelijke dagen! Meer informatie of andere folders uit deze serie? Ga naar de brandweer kazerne bij u in de buurt of kijk op www.brandweer.nl Ook

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0150434 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150435 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Op dinsdag 23 februari vindt in het NAC Stadion de Meet & Greet Samen voor de Jeugd plaats. Professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen uit het jeugdwerkveld

Nadere informatie

In vergelijking met voorgaande jaren. Vuurwerkschade periode jaarwisseling licht toegenomen

In vergelijking met voorgaande jaren. Vuurwerkschade periode jaarwisseling licht toegenomen In vergelijking met voorgaande jaren Vuurwerkschade periode jaarwisseling licht toegenomen De gemeente Oosterhout heeft de balans opgemaakt van de kosten van de vuurwerkschade van afgelopen jaarwisseling

Nadere informatie

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest Brandveilig feestvieren Tips voor een brandveilig feest Sta stil bij risico s op brand Viert u binnenkort een feestje? Staat u dan eens stil bij de risico s op brand. Jaarlijks krijgt de brandweer duizenden

Nadere informatie

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest Brandveilig feestvieren Tips voor een brandveilig feest Sta stil bij risico s op brand Viert u binnenkort een feestje? Staat u dan eens stil bij de risico s op brand. Jaarlijks krijgt de brandweer duizenden

Nadere informatie

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets.

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets. Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest

Brandveilig feestvieren. Tips voor een brandveilig feest Brandveilig feestvieren Tips voor een brandveilig feest Sta stil bij risico s op brand Elektrische verlichting Gebruik alleen goedgekeurde verlichting, bijvoorbeeld met KEMA-keur Controleer voor gebruik

Nadere informatie

In vergelijking met voorgaande jaren. Vuurwerkschade periode jaarwisseling licht toegenomen

In vergelijking met voorgaande jaren. Vuurwerkschade periode jaarwisseling licht toegenomen In vergelijking met voorgaande jaren Vuurwerkschade periode jaarwisseling licht toegenomen De gemeente Oosterhout heeft de balans opgemaakt van de kosten van de vuurwerkschade van afgelopen jaarwisseling

Nadere informatie

Aanpassing procedure Hulp bij het huishouden

Aanpassing procedure Hulp bij het huishouden Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities

Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande.

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. In de loop van week 47/48 krijgen bewoners van het vergunningengebied

Nadere informatie

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg De gemeente Oosterhout is gestart met de aanbesteding voor de verkoop van de laatste bedrijfskavel op het bedrijventerrein Everdenberg. Deze bedrijfskavel

Nadere informatie

Ontwerp Herendam vastgesteld

Ontwerp Herendam vastgesteld Ontwerp Herendam vastgesteld De Herendam wordt in 2013 opgeknapt. Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitief ontwerp voor de Herendam op 11 december vastgesteld. Het voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA In september duidelijkheid over voormalig UWV-gebouw Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA Vanwege de dalende vluchtelingeninstroom heroverweegt het COA de behoefte aan opvanglocaties

Nadere informatie

Houdt u er rekening mee dat de maaltijd iets kan uitlopen. Wij hopen op uw begrip hiervoor.

Houdt u er rekening mee dat de maaltijd iets kan uitlopen. Wij hopen op uw begrip hiervoor. Jaargang 23, nummer 04, datum 20 november Kalender 11 dec : Vaste Prik 21 dec : kerstviering om 17.30 uur 22 dec : start kerstvakantie, kinderen om 12.00 uur vrij 8 jan : start 2 e helft van het schooljaar,

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor zelfstandig wonen met zorg Maak de zorg brandveilig TIPS OM Brandveiligheid is een belangrijk

Nadere informatie

Voorkom winterschade. Inhoud

Voorkom winterschade. Inhoud Voorkom winterschade Tocht, vrieskou, duisternis, gladheid, storm, bliksem de winter lijkt het risico op schades te vertienvoudigen. Vooral de decembermaand waarin we zelf ook extra risico s nemen met

Nadere informatie

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen.

Uit alle aanmeldingen kiest een deskundige jury de genomineerden en de winnaars van de sportverkiezingen. Katwijk, 17 oktober 2016 Onderwerp: Sportverkiezingen Katwijk 2016 Beste bestuurders Op vrijdag 27 januari 2017 organiseren we voor de 2 e keer het Sportgala Katwijk. Het SportGala is het feestelijke sluitstuk

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor zelfstandig wonen met zorg Brochure-IkMaakDeZorgBrandveilig_AB3-v3.indd 1 20-06-17 09:33 Maak

Nadere informatie

Brandveilig op kamers. Tips voor een brandveilige kamer

Brandveilig op kamers. Tips voor een brandveilige kamer Brandveilig op kamers Tips voor een brandveilige kamer Een brand overkomt mij niet. Wat je kunt doen Plaats een rookmelder op elke verdieping in de gangen en bij voorkeur ook in je eigen kamer. Bepaal

Nadere informatie

December preventietips

December preventietips December preventietips De maand december brengt extra risico s en gevaren met zich mee. In dit overzicht wijzen wij u op enkele van deze gevaren en geven wij tips en adviezen om schade te voorkomen. Door

Nadere informatie

Echte kerstbomen in openbare ruimten. Richtlijnen voor het veilig plaatsen van kerstbomen

Echte kerstbomen in openbare ruimten. Richtlijnen voor het veilig plaatsen van kerstbomen Echte kerstbomen in openbare ruimten Richtlijnen voor het veilig plaatsen van kerstbomen 1 2 Kerstbomen in openbare ruimten, kan dat wel en hoe groot mogen deze dan zijn? Deze discussie duikt elk najaar

Nadere informatie

Woningcontrole brandveiligheid

Woningcontrole brandveiligheid Woningcontrole brandveiligheid De woningcontrole brandveiligheid (Home-Safety-Check) werd door de brandweer ontwikkeld om bewoners bewust te maken van de gevaren van brand en de preventieve maatregelen

Nadere informatie

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout

Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout Programmaraad vergadert 7 februari in Oosterhout De Programmaraad Breda en omstreken vergadert op 7 februari in Oosterhout. De Programmaraad Breda en omstreken adviseert kabelmaatschappij Ziggo, die de

Nadere informatie

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken!

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! Wie waakt als je slaapt? Rookmelders laten je niet stikken! 1 Brand! Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. De paniek die dan uitbreekt. Hoe breng je jezelf, je

Nadere informatie

MELDING KLEIN EVENEMENT

MELDING KLEIN EVENEMENT MELDING KLEIN EVENEMENT IN DE GEMEENTE DEVENTER ALS BEDOELD IN ARTIKEL 2:25 LID 5 VAN DE ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING DEVENTER Dit formulier is bedoeld voor het melden van een kleinschalig evenement.

Nadere informatie

Dat energiebesparende maatregelen niet allemaal duur hoeven te zijn, leest u hieronder.

Dat energiebesparende maatregelen niet allemaal duur hoeven te zijn, leest u hieronder. Tien tips om de winter energiezuinig door te komen Het regioloket Steek energie in je huis informeert inwoners van tien gemeenten in West-Brabant over de mogelijkheden voor verlaging van het energieverbruik

Nadere informatie

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren.

Voor de particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren. COMPOST AFHAALDAGEN NAJAAR 2011 Ook dit najaar is er weer een compostactie voor de inwoners van de gemeente Geertruidenberg en Oosterhout. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende

Nadere informatie

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN

EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN EEN SCHONE EN VEILIGE WIJK: DAT DOE JE SAMEN Wonen is meer dan een dak boven je hoofd. Prettig wonen doe je ook in een schone veilige woonomgeving. De Veenendaalse Woningstichting (VWS) wil graag dat

Nadere informatie

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015

Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Schendelsinfo 21 e jaargang; nr. 2 Oktober 2015 Gemert, 10 oktober 2015 Hallo allemaal, Hierbij ontvangen jullie de tweede Schendelsinfo van 2015. In deze versie staan leuke foto s en verslagen van de

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

1.2 Deze voorwaarden maken deel uit van alle offertes en van overeenkomsten met opdrachtgevers.

1.2 Deze voorwaarden maken deel uit van alle offertes en van overeenkomsten met opdrachtgevers. Huurvoorwaarden Seizoen 2014 2015 Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle verbintenissen, hetzij uit overeenkomst, hetzij uit de wet, tussen de Deventer Schouwburg

Nadere informatie

11 PREVENTIE II 12 ONVEILIGE PLEKKEN 13 AANVULLENDE VRAAG ONVEILIGE PLEKKEN. pagina 31. Komt het wel eens voor dat u:

11 PREVENTIE II 12 ONVEILIGE PLEKKEN 13 AANVULLENDE VRAAG ONVEILIGE PLEKKEN. pagina 31. Komt het wel eens voor dat u: 11 PREVENTIE II 1 Komt het wel eens voor dat u: 1. s avonds of s nachts niet open doet, omdat u het niet veilig vindt? 2. in uw eigen buurt omloopt of omrijdt om onveilige plekken te vermijden? 3. uw kind(eren)

Nadere informatie

Doe mee! Horen Zien Bellen

Doe mee! Horen Zien Bellen Horen Zien Bellen Doe mee! Een veilige woon- en leefomgeving. Met Burgernet kunnen we daar samen wat aan doen. De gemeente en de politie werken dagelijks aan de veiligheid op straat. Maar, we kunnen uw

Nadere informatie

Een uitgave van Nh1816 Verzekeringen. Winter preventietips. Bereid je goed voor op de winter en voorkom schade!

Een uitgave van Nh1816 Verzekeringen. Winter preventietips. Bereid je goed voor op de winter en voorkom schade! Een uitgave van Nh1816 Verzekeringen Winter preventietips 1 Veilig autorijden in de winter In de winter krijgt je auto te maken met barre omstandigheden en is autorijden soms een stuk lastiger. Bladeren,

Nadere informatie

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Onder het motto Ik wil je zien zal de politie in de regio Breda de komende maanden intensief controleren op het juiste gebruik van fietsverlichting.

Nadere informatie

Voorkom brand, wees voorzichtig in de keuken

Voorkom brand, wees voorzichtig in de keuken brand, wees voorzichtig in de keuken Houd brandbare objecten zoals keukenrol en pannenlappen uit de buurt van de kookplaat. Blijf in de buurt tijdens het koken en houd een passende deksel bij de hand.

Nadere informatie

Een brandveilig bedrijfsfeest. Tips voor brandveilig feestvieren

Een brandveilig bedrijfsfeest. Tips voor brandveilig feestvieren Een brandveilig bedrijfsfeest Tips voor brandveilig feestvieren Sta stil bij risico s op brand Leuk. U organiseert een bedrijfsfeest. Staat u ook stil bij de risico s op brand? Jaarlijks krijgt de brandweer

Nadere informatie

Informatieblad. Ondersteuning bij een laag inkomen

Informatieblad. Ondersteuning bij een laag inkomen Informatieblad Ondersteuning bij een laag inkomen November 2016 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 3 2. Bijzondere bijstand 5 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 6 4. Collectieve verzekering ziektekosten

Nadere informatie

Bibliotheek van de toekomst in Oosterhout

Bibliotheek van de toekomst in Oosterhout Bibliotheek van de toekomst in Oosterhout Een bibliotheek met een sterke ontmoetingsfunctie in het centrum en in de activiteitencentra in Dommelbergen en Oosterheide. Dat is in een notendop het voorstel

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT MELDINGSFORMULIER EVENEMENT Uw melding moet uiterlijk 10 dagen voor het evenement bij de gemeente zijn ingediend. 1. Gegevens van de melder Naam organisatie Contactpersoon Straat + huisnummer Postcode

Nadere informatie

Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis

Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis Hoe warmpjes zit u erbij deze winter? Bespaar op uw energierekening met het loket Steek energie in je huis Het regioloket Steek energie in je huis informeert inwoners van tien gemeenten in West- Brabant

Nadere informatie

Voorkom brand, wees voorzichtig in de keuken

Voorkom brand, wees voorzichtig in de keuken brand, wees voorzichtig in de keuken Houd brandbare objecten zoals keukenrol en pannenlappen uit de buurt van de kookplaat. Blijf in de buurt tijdens het koken en houd een passende deksel bij de hand.

Nadere informatie

1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering van 21 en 22 april 2015

1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering van 21 en 22 april 2015 Concept-agenda raadsvergadering dinsdag 26 mei 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Raadzaal DEEL A: Vaststelling agenda en verslagen 1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma. Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout

Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma. Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout Wethouder Mark Vissers loopt mee met Marjan Minnesma Te voet van Utrecht naar Parijs via Oosterhout Urgenda directeur Marjan Minnesma loopt van 1 tot en met 29 november meer dan 500 kilometer van Utrecht

Nadere informatie

Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering

Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering Als u een bijstandsuitkering ontvangt, kan u een bepaalde periode met behoud van uitkering in het buitenland verblijven. Aan deze periode is door de

Nadere informatie

Voorkom brand, wees voorzichtig in de keuken

Voorkom brand, wees voorzichtig in de keuken brand, wees voorzichtig in de keuken Houd brandbare objecten zoals keukenrol en pannenlappen uit de buurt van de kookplaat. Blijf in de buurt tijdens het koken en houd een passende deksel bij de hand.

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders redden levens!

Wie waakt als je slaapt? Rookmelders redden levens! Wie waakt als je slaapt? Rookmelders redden levens! 1 Rookmelders laten je niet stikken! 2 Brand! Je moet er niet aan denken dat je op een nacht wakker schrikt omdat er brand is. De paniek die dan uitbreekt.

Nadere informatie

Weet je dat je rook niet kunt ruiken wanneer je slaapt?... er jaarlijks nog steeds mensen als gevolg hiervan in hun slaap stikken en overlijden?

Weet je dat je rook niet kunt ruiken wanneer je slaapt?... er jaarlijks nog steeds mensen als gevolg hiervan in hun slaap stikken en overlijden? Weet je dat...... je rook niet kunt ruiken wanneer je slaapt?... er jaarlijks nog steeds mensen als gevolg hiervan in hun slaap stikken en overlijden? Een rookmelder werkt in zo'n situatie als wekker en

Nadere informatie

Verordening op de toekenning van eretekenen en prijzen van de gemeente Oosterhout

Verordening op de toekenning van eretekenen en prijzen van de gemeente Oosterhout Verordening op de toekenning van eretekenen en prijzen van de gemeente Oosterhout Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door

Nadere informatie

Scootmobielen. Tips voor een brandveilig gebruik

Scootmobielen. Tips voor een brandveilig gebruik Scootmobielen Tips voor een brandveilig gebruik Plaats een scootmobiel nooit in de vluchtroute Scootmobiel of elektrische rolstoel? Een scootmobiel is niet hetzelfde als een elektrische rolstoel. Een scootmobiel

Nadere informatie

Aanwijzingsbesluit Opslagcontainers en bouwmaterialen. April 2017

Aanwijzingsbesluit Opslagcontainers en bouwmaterialen. April 2017 Aanwijzingsbesluit Opslagcontainers en bouwmaterialen April 2017 AANWIJZINGSBESLUIT OPSLAGCONTAINERS EN BOUWMATERIALEN Inhoudsopgave Aanwijzingsbesluit Opslagcontainers en bouwmaterialen. 5 Artikel 1

Nadere informatie

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8

Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012. Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 Jaargang 15 nr. 6 13 december 2012 Agenda. 18 december 2012 Zwemspelmorgen, groep 8 19 december 2012 24-12- 12 t/m 04-01- 13 Kerstdiner (17.00 18.30 uur) Kerstvakantie (begint vrijdagmiddag 21-12- 12 om

Nadere informatie

Nieuwsbrief 21 december 2018

Nieuwsbrief 21 december 2018 Nieuwsbrief 21 december 2018 Schoolnieuws Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de achtste nieuwsbrief van het schooljaar 2018-2019. Kerstvieringen De afgelopen week is met alle leerlingen van

Nadere informatie

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten?

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? Contact Voorwoord Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Postadres Postbus 10150 4900 GB Oosterhout Telefoonnummer 14 0162 Internet www.oosterhout.nl

Nadere informatie

INLICHTINGEN EN AFSPRAKEN BIJ HET GEBRUIK VAN ZALEN

INLICHTINGEN EN AFSPRAKEN BIJ HET GEBRUIK VAN ZALEN 1 INLICHTINGEN EN AFSPRAKEN BIJ HET GEBRUIK VAN ZALEN ZAALGEBRUIK DIENSTBETOON Don Bosco is geen professioneel uitbater van zalen, maar stelt enkel lokalen en terreinen ter beschikking als dienstbetoon

Nadere informatie

Nieuwsbrief van woensdag 16 december 2015

Nieuwsbrief van woensdag 16 december 2015 Nieuwsbrief van woensdag 16 december 2015 Beste ouders, hierbij de laatste nieuwsbrief van het jaar met info over het kerstfeest en de afsluiting van 2015. Wat gaat de tijd toch snel! Namens het team alvast

Nadere informatie

Woon- en leefregels Eengezinswoningen

Woon- en leefregels Eengezinswoningen Woon- en leefregels Eengezinswoningen Woon- en leefregels Eengezinswoningen Inleiding Prettig wonen wordt nog plezieriger, als iedereen zijn steentje bijdraagt: de Woningcorporatie, de Gemeente en de bewoners

Nadere informatie

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter...

WINTER PREVENTIETIPS BEVEILIGINGS GROEP. Ontspannen BEWAAREXEMPLAAR. genieten van de winter... BEVEILIGINGS GROEP WINTER PREVENTIETIPS Ontspannen genieten van de winter... BEWAAREXEMPLAAR Goede preventie is belangrijk en schade voorkomen begint bij het nemen van de juiste maatregelen. NVD Beveiligingsgroep

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

TOP! JIJ DOORSTOND DE VUURPROEF! JE HEBT JE LIDMAATSCHAP VERDIEND VAN DE CLUB VAN 1-1-2

TOP! JIJ DOORSTOND DE VUURPROEF! JE HEBT JE LIDMAATSCHAP VERDIEND VAN DE CLUB VAN 1-1-2 TOP! JIJ DOORSTOND DE VUURPROEF! JE HEBT JE LIDMAATSCHAP VERDIEND VAN DE CLUB VAN 1-1-2 GEFELICITEERD! JIJ BENT NU GETRAIND IN HET HERKENNEN EN BESTRIJDEN VAN BRANDGEVAAR. DAT IS EEN GEWELDIGE WINST VOOR

Nadere informatie

Natuurlijk doet u het omdat u het leuk vindt maar u dient er ook een aantal andere zaken mee zoals:

Natuurlijk doet u het omdat u het leuk vindt maar u dient er ook een aantal andere zaken mee zoals: Correspondentieadres wedstrijd secretariaat Commissie Versiering & Verlichting Postbus 16 8100 AA Raalte versiering@stoppelhaene.nl www.stoppelhaene.nl Alle inwoners van Raalte die het Stöppelhaene feest

Nadere informatie

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over :

Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : Editie 7 april 2016 Beste buurtbewoners, Deze Nieuwsbrief bevat informatie over : 1. Samen een insectenhotel maken op 23 april 2. Buurtpreventie app in gebruik 3. Algemene Ledenvergadering op 9 mei 4.

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor zorginstellingen voor langdurende zorg Maak de zorg brandveilig TIPS OM Brandveiligheid is

Nadere informatie

Het team van jenaplanschool De Zuiderkroon wenst u een hele fijne Kerst en een gezond 2017.

Het team van jenaplanschool De Zuiderkroon wenst u een hele fijne Kerst en een gezond 2017. Jaargang 22, nummer 08, datum 16 december t/m 12 januari 2017 Kalender 22 december : Kerstviering van 17:30 19:00 uur (kinderen zijn om 12:00 uur vrij) 23 december : Kerstvakantie (vanaf 12:00 zijn de

Nadere informatie

Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september

Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september Open huis voor ondernemers op woensdag 30 september Op woensdag 30 september houdt de gemeente haar inmiddels traditionele open huis voor alle ondernemers in Oosterhout. Vanaf 16.30 uur is de publiekshal

Nadere informatie

Voorkom brand, wees voorzichtig in de keuken

Voorkom brand, wees voorzichtig in de keuken brand, wees voorzichtig in de keuken Houd brandbare objecten zoals keukenrol en pannenlappen uit de buurt van de kookplaat. Blijf in de buurt tijdens het koken en houd een passende deksel bij de hand.

Nadere informatie

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer : adres :

2. Contactpersoon tijdens de activiteit/klein evenement Naam : Mobiel telefoonnummer :  adres : MELDINGSFORMULIER KLEIN EVENEMENT Artikel 2.24, 2.25 van de Algemeen plaatselijke verordening Bernheze (APV) Artikel 35 van de Drank- en Horecawet Let op! Lever uw formulier zo vroeg mogelijk in!!!! Voor

Nadere informatie

Kermis Oosterhout start op 15 augustus

Kermis Oosterhout start op 15 augustus Kermis Oosterhout start op 15 augustus De Oosterhoutse kermis is dit jaar van vrijdag 15 augustus tot en met woensdag 20 augustus. De attracties staan op parkeerterrein Slotjesveld, de Slotlaan, het Slotpark,

Nadere informatie

Meldingsformulier Evenement

Meldingsformulier Evenement De organisator dient de burgemeester tenminste vier weken voorafgaand aan het evenement in kennis stellen middels het formulier. Zonder tegenbericht, binnen veertien dagen, kan het evenement plaatsvinden,

Nadere informatie

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Dit jaar dreigde er weinig te beleven te zijn voor de Oosterhoutse jeugd tijdens Carnaval maar dat is nu opgelost. Zo kunnen jongeren van 14 tot en met 17 jaar

Nadere informatie

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018

Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen. Juli 2018 Juli 2018 Inkomensondersteuning Regelingen voor mensen met een laag inkomen Juli 2018 2 Inhoud 1. Heeft u een laag inkomen? 4 2. Bijzondere bijstand 7 3. Bijdrageregeling Sociale Activiteiten 9 4. Collectieve

Nadere informatie

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u de evaluatie van de aanpak Oud & Nieuw

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u de evaluatie van de aanpak Oud & Nieuw Veiligheid km Gemeente Delft Advies Phoenixstraat 16 261 1 AL Delfl Bankrekening BNG 28.50.01.787 IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delfl Retouradres : Advies, Posîbus 78, 2600 ME Delfl Gemeenteraad

Nadere informatie

Het Buurt Informatie Netwerk (BIN) biedt kaders om deze afstemming en samenwerking vorm te geven.

Het Buurt Informatie Netwerk (BIN) biedt kaders om deze afstemming en samenwerking vorm te geven. College Onderwerp: V200900347 Buurt Informatie Netwerk Oudheusden Collegevoorstel Inleiding: Veiligheid en je veilig voelen bepaalt in hoge mate het welzijn en welbevinden van bewoners in de wijk. Samenwerken

Nadere informatie

Toelichting collectieve zorgverzekering gemeente Meppel 2015

Toelichting collectieve zorgverzekering gemeente Meppel 2015 Toelichting collectieve zorgverzekering gemeente Meppel 2015 De gemeente Meppel heeft met zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea een collectieve zorgverzekering afgesloten waar inwoners van de gemeente

Nadere informatie

BelJeBuren Informatiedocument Informatiedocument

BelJeBuren Informatiedocument Informatiedocument Informatiedocument Dit document is er voor bedoeld om (toekomstige-) deelnemers aan BelJeBuren te informeren over de werking van het platform. Als u onderstaande informatie goed doorleest, zijn de meeste

Nadere informatie

Brandveiligheid in de zorg

Brandveiligheid in de zorg Brandveiligheid in de zorg HANDIGE TIPS om brand te voorkomen en goed te kunnen reageren bij brand Versie voor zorginstellingen voor langdurende zorg Brochure-IkMaakDeZorgBrandveilig_AB2-v3.indd 1 20-06-17

Nadere informatie

www.speelnietmetvuur.be brandgevaar

www.speelnietmetvuur.be brandgevaar www.speelnietmetvuur.be Reageren Omgaan met op brandgevaar Jaarlijks zijn er in België een 10.000 branden. U kan zich hiertegen wapenen door een aantal eenvoudige maatregelen. Als u toch te maken krijgt

Nadere informatie

WIJKGERICHT WERKEN BUURTBUDGET

WIJKGERICHT WERKEN BUURTBUDGET WIJKGERICHT WERKEN BUURTBUDGET Gemeente beloont bewonersinitiatieven! Wilt u met uw buren en bewoners van uw straat of buurt een activiteit organiseren? Bijvoorbeeld een buurt- of straatfeest, een schoonmaakactie,

Nadere informatie

Provinciaal Erfgoedcentrum. Calamiteitenwijzer Wat te doen bij:

Provinciaal Erfgoedcentrum. Calamiteitenwijzer Wat te doen bij: Provinciaal Erfgoedcentrum Calamiteitenwijzer Wat te doen bij: Geef de schade door via telefoonnummer: Vermeld kort de plaats en aard van de schade. Blijf ter plekke tot er assistentie komt Houd mensen

Nadere informatie

Meldingsformulier kleinschalig evenement

Meldingsformulier kleinschalig evenement Meldingsformulier kleinschalig evenement Met dit formulier meldt u een straatbarbecue, een buurtfeest, een open dag, kinderspeelactiviteiten, fiets- of wandeltochten of herdenkingen. Een vergunning voor

Nadere informatie

VERZENDADVIES** Steller: J.Liezen Afdeling: O&S Verzendlijst: archief belanghebbende(n) Bestandsnaam: art. 32 vragen D'66 vuurwerk

VERZENDADVIES** Steller: J.Liezen Afdeling: O&S Verzendlijst: archief belanghebbende(n) Bestandsnaam: art. 32 vragen D'66 vuurwerk Steller: J.Liezen Afdeling: O&S Verzendlijst: archief belanghebbende(n) VERZENDADVIES** Bestandsnaam: art. 32 vragen D'66 vuurwerk Afschriften: 1. raadsleden via e-mail aan Gemeenteraad 2. 3. 4. 5. binnengekomen

Nadere informatie

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN EENVOUDIGE TAAL

VERKIEZINGSPROGRAMMA IN EENVOUDIGE TAAL Westerkwartier VERKIEZINGSPROGRAMMA 2019 2022 IN EENVOUDIGE TAAL Hallo, Over een paar weken mogen mensen stemmen. Dan mag je kiezen voor een partij. Dat is op woensdag 21 november. Je hebt daarvoor een

Nadere informatie

BHV Organisatie. BHV organisatie. Organisatie: Dikkertje Dap Adres : Paulus Potterstraat 6 Postcode/plaats: 7204 CV Zutphen

BHV Organisatie. BHV organisatie. Organisatie: Dikkertje Dap Adres : Paulus Potterstraat 6 Postcode/plaats: 7204 CV Zutphen BHV Organisatie Organisatie: Dikkertje Dap Adres : Paulus Potterstraat 6 Postcode/plaats: 7204 CV Zutphen Versie: 20-07-2016 Pagina 1 van 5 Inhoud Pagina Inleiding 3 Preventie 4 Bedrijfshulp Verlening

Nadere informatie

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro

November 2016 Jaargang 2, Nr. 13. Wat een prachtige herfst om ons heen! Vriendelijke groeten Carmela Tumminaro Nieuwsbrief van RK BS Wijzer aan de Vecht Wijzernieuws November 2016 Jaargang 2, Nr. 13 Inhoud Flessenactie. 2 Personele zaken.... 2 Peutermiddag. 2 Social schools.... 3 Buurtsportclub.. 4 Nationaal schoolontbijt.4

Nadere informatie

BRANDPREVENTIE BINNEN... Een brochure met informatie over: Brandpreventie. Voorschriften ter voorkoming van brand. Wat te doen bij brand

BRANDPREVENTIE BINNEN... Een brochure met informatie over: Brandpreventie. Voorschriften ter voorkoming van brand. Wat te doen bij brand BRANDPREVENTIE BINNEN... Een brochure met informatie over: Brandpreventie Voorschriften ter voorkoming van brand Wat te doen bij brand Tips en wetenswaardigheden, Beheer & Onderhoud.../januari2009 Inleiding

Nadere informatie