Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf?"

Transcriptie

1 Hoe wordt technologie een groeiversneller voor jouw bedrijf? Digital Transformation een van de buzzwoorden van deze tijd. Begrijpelijk want nieuwe mogelijkheden, ontstaan door technologische vooruitgang, zetten hele bedrijfstakken op z n kop. Maar wat is digitale transformatie eigenlijk? Hoe raakt deze transformatie jouw business? Welke stappen moet je nemen om technologie als groeiversneller in te zetten?

2 Digitale transformatie is de verandering die bedrijven doorvoeren in het verder ver-digitaliseren van het landschap door in te spelen op de (veranderende) wensen en behoeften van klant, werknemers en maatschappij. Vandaag de dag zien we hele bedrijfstakken transformeren. Zo bestellen we steeds meer online, luisteren we muziek overal en on demand via onze smart phone, brengen we ons elektrische auto niet naar een monteur maar naar een software engineer en werken we plaats onafhankelijk met behulp van de cloud. De keerzijde van deze transformatie is dat de bedrijven die deze behoeften nog op de traditionele manier proberen in te vullen, het steeds lastiger hebben. Zo zien we steeds meer leegstand in winkelcentra, zagen we de free record shop failliet gaan, hebben garages steeds minder werk en is de vraag naar vierkante meters kantoorruimte sterk teruggelopen. Raak geobsedeerd door de klant Succesvolle business modellen vandaag de dag, hebben een ding gemeen. Ze voegen waarde toe voor hun klanten. Alleen geeft een goed werkend business model vandaag de dag, geen enkele garantie voor succes morgen. Business modellen hebben een houdbaarheidsdatum. Reden daarvan is dat de mogelijkheden en klantbehoeften voortdurend veranderen. Vonden we het een paar jaar geleden nog prima om ons te conformeren aan de planning van de tv gids? Met de komst van digitale televisie zijn onze behoeften veranderd en kijken we hele series achter elkaar en on demand op het tijdstip dat het ons uitkomt. Hoe zorg je ervoor dat je relevant blijft voor klanten? Hoe vertaal je de mogelijkheden van technologische ontwikkeling naar kansen voor jouw business? In deze Digital transformation Eye-opener krijg je inzicht in die stappen die je kan zetten om technologie in te zetten als groeiversneller voor jouw bedrijf.

3 Valideer! Hoe zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de ervaringen van je klanten en hoe signaleer je veranderende behoeften? Dit is een uitdaging. Zeker omdat we steeds meer digitaliseren, waardoor we onze klanten minder spreken. Het antwoord zit hem deels juist in die digitalisering. We kunnen steeds beter het gedrag van onze klanten meten. Zo weet Netflix exact wat we kijken op welk moment en kan zij meedenken met welke series en films voor jou interessant zijn. Wanneer je dat observeren van klantgedrag combineert met naar buiten gaan en verkennen, kan je ook veranderingen in behoeften signaleren. Onderzoek daarbij of de aannames die je hebt, over je klanten en jouw toegevoegde waarde, kloppen in de realiteit. Door klanten echt te willen begrijpen. Door met ze te praten en vooral goed naar ze te luisteren. Ben daarbij bang voor het antwoord! Ga op zoek naar dat wat je nog niet weet van jouw (potentiële) klanten. Want daar zit vaak de grootste kans om het verschil te maken. Technologie als drijfveer van groei Wanneer je die klant goed kent, weet welke probleem hij/zij wil oplossen, komt de vraag hoe je meer waarde voor die klant kunt toevoegen. Technologie kan op meerdere manieren helpen bij het bouwen van succesvolle business: 1. Bouw hechte klantrelaties 2. Transformeer jouw product/dienst 3. Verbeter jouw bedrijfsvoering 4. Faciliteer jouw medewerkers zodat zij de beste prestaties kunnen leveren Zes tips om een start te maken met technologie als groeiversneller voor jouw bedrijf: 1. Breng in kaart waar de kracht in jouw huidige business ligt door jouw business model uit te werken. Kijk waar de eerste scheuren in jouw business model ontstaan. Wat is eigenlijk niet langer logisch? En wat gaat minder goed dan voorheen? 2. Breng de context van je bedrijf in kaart. Doe dat met veel verschillende mensen. Wat zie je gebeuren dat relevant is voor jouw bedrijf? 3. Zet een heldere visie en ambitie neer. Waar wil je staan over 2, 5 of 7 jaar? 4. Kruip in de huid van jouw klant of potentiële klant. Wat is zijn/haar vraag of behoefte? En aan welke randvoorwaarden moet de oplossing voldoen om echt relevant te zijn voor die klant? 5. Maak, samen met collega s en klanten, een lijst van alles wat je anders zou doen als geld/tijd/de huidige status quo geen rol zouden spelen. 6. Met inzet van technologie is heel veel mogelijk. Wat kan je bieden, om echt meerwaarde voor jouw klant toe te voegen?

4 1. Bouw hechte klantrelaties Het bouwen van hechte klantrelaties is essentieel voor een succesvol business model. Om twee redenen. Enerzijds omdat je top of mind wil blijven. Iedere keer dat het probleem, dat jij voor klanten kan oplossen, zich voordoet moeten ze aan jou denken en niet aan een ander. Anderzijds omdat je voortdurend op de hoogte wilt blijven van veranderende behoeften bij jouw klanten. Dit kan je deels automatiseren. Door goede marketing automation bijvoorbeeld, waarin de voorkeuren van klanten worden opgeslagen en zij alleen die aanbiedingen krijgen die aansluiten bij hun wensen en behoeften. Op een moment dat het voor de klant relevant is. Het eerder gegeven voorbeeld van Netflix beschrijft dit. 2. Transformeer jouw product of dienst Technologie maakt veel mogelijk. Hoe kan jij technologie inzetten om de waarde die je creëert voor klanten te vergroten? Kan je jouw diensten bijvoorbeeld 24/7 en plaats onafhankelijk gaan aanbieden? De maakindustrie is hiervan een mooi voorbeeld. Zo kan je 24/7 jouw ontwerp indienen. Deze wordt vrijwel direct in productie genomen en de volgende dag geleverd. Denk aan e-cards. Maar dit geldt ook in de B4B markt. Kan je van de verkoop van producten switchen naar een deel model? Card2Go won hier een aantal jaar geleden flink marktaandeel mee. Je hebt een abonnement om in een pool van auto s er een te gebruiken wanneer je die nodig hebt en betaalt enkel voor het gebruik. Car2Go wordt inmiddels weer ingehaald door een SnappCar. SnappCar brengt autobezitters die hun auto willen delen samen met mensen die een auto willen gebruiken. 3. Verbeter jouw bedrijfsvoering Technologie kan helpen bij het verbeteren van de bedrijfsvoering. Het automatiseren van processen kan leiden tot meer snelheid, minder fouten, meer inzicht in het proces en betere schaalbaarheid. Zo transformeerde Remeha haar business door chips in haar ketels te plaatsen. Daarmee kan voortdurend de performance van de ketel worden gemeten en tijdig en gericht onderhoud worden gedaan. Door van alle data te leren, kan Remeha vervolgens haar ketels beter door ontwikkelen. 4. Faciliteer jouw medewerkers de beste prestaties te leveren Tot slot kan technologie helpen meer uit medewerkers te halen. Technologie kan de flexibiliteit van je bedrijf vergroten. Door medewerkers meer tijd en plaats onafhankelijk te laten werken kan je medewerkers inzetten op projecten en processen waar tijdelijk meer mensen nodig zijn.

5 Zo verbeterde een verzekeringsmaatschappij haar dienstverlening door medewerkers daar in te zetten waar de werkvoorraad het hoogste was. Dat deed zij zowel bij de afhandeling van dossiers als bij het klant contact center. In drukke periodes werden flexibele medewerkers bijgeschakeld vanuit huis om de tijdelijke piek op te vangen. Experimenteer! Een veranderende wereld is niet alleen lastig, het biedt ook talloze mogelijkheden voor bedrijven om op nieuwe manieren waarde toe te voegen en succesvolle bedrijven te bouwen. Die wereld vol mogelijkheden vraagt om een aanpak waarbij we meerdere opties in de praktijk gaan testen. Ga dus niet op zoek naar die ene juiste oplossing of dat ene toekomstige business model. Nee! Denk als een ontwerper. Die maakt ook eerst een aantal schetsen en bespreekt die met klanten. Vervolgens maakt een ontwerper op basis van die feedback aanpassingen, toetst de uitkomsten weer en nog eens en nog eens. Diezelfde mindset helpt bij het ontwerpen van toekomstige business modellen. Genereer meerdere opties en ga zo snel mogelijk naar buiten om te experimenteren en te leren. Betrek je (potentiële) klanten in dit proces. Dat is niet alleen heel waardevol, het is ook leerzaam en je maakt direct een begin met klantenbinding. Op deze manier innoveren voorkomt dat je gaat investeren in een business model dat uiteindelijke niet succesvol gaat zijn. Dat vraagt wel om flexibiliteit om af te wijken van je oorspronkelijke idee en je bedrijf aan te passen op de inzichten die je hebt opgedaan.

6 Pak die kans! Alleen die bedrijven en ondernemers die hun klant begrijpen en hun business blijven transformeren om relevant te blijven voor hun klanten, zullen succesvol blijven. Het gaat om de juiste klant informatie die je kunt verrijken om data eenvoudig toepasbaar te houden. Deze sleutel heeft jouw onderneming in handen. Software is een geleider van al deze ontwikkelingen. Het helpt klanten te begrijpen, relevant te blijven en dit op een schaalbare manier te organiseren. De wereld vandaag zit vol met mogelijkheden. Ben jij klaar de kansen die hierdoor ontstaan te pakken? Aan de slag met business model innovatie! Innovatie start met weten waar je vandaag de dag staat, waar je het spel wilt spelen en waar je over een aantal jaar wilt staan. Werk vervolgens diverse business model opties uit om jouw ambitie te kunnen realiseren en waarde toe te voegen voor jouw klanten Ga je kantoor uit en test al jouw aannames in de praktijk. Door snel en kleinschalig te experimenteren. Leer, leer en leer! Ga op zoek naar wat je nog niet weet. Pas op basis van de verworven inzichten, jouw business model aan. Ben klaar om op te schalen zodra jouw business succesvol wordt. Omarm onzekerheid: Blijf, ook bij succes, continu valideren, leren en aanpassen! Eefje Jonker Strategy Designer Managing Director Business Models Inc. Business Models Inc. helpt als internationaal strategy design bureau organisaties met strategie en business model innovatie.

7

Business Model Innovation Guide

Business Model Innovation Guide Business Model Innovation Guide Over waarom business model innovatie cruciaal is en hoe je dat aanpakt Uitgave: April 2016 Auteur: Eefje Jonker-van Dun Strategy Designer & Managing Director Business Models

Nadere informatie

VanMeijel strategiesessie. In 5 stappen naar digitaal bouwen. vanmeijel.nl. bouwen kan simpeler

VanMeijel strategiesessie. In 5 stappen naar digitaal bouwen. vanmeijel.nl. bouwen kan simpeler VanMeijel strategiesessie In 5 stappen naar digitaal bouwen vanmeijel.nl bouwen kan simpeler digitale transformatie We leven in een tijd waarin de technologische vooruitgang over gaat in de hoogste versnelling.

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

Onze ambitie Welvaart voor toekomstige generaties mogelijk maken

Onze ambitie Welvaart voor toekomstige generaties mogelijk maken Onze ambitie Welvaart voor toekomstige generaties mogelijk maken 2 Nieuwe technologie zorgt voor fundamentele veranderingen In tijden waarin technologie en de economie ons meer welvaart geven, streven

Nadere informatie

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE

STRATEGY MANAGER. Consulting Exit #VACATURE Consulting Exit #VACATURE STRATEGY MANAGER De meeste mensen kennen Exact als één van de partners van Formule 1-coureur Max Verstappen. Maar Exact is ook en vooral de nummer 1 aanbieder van business software

Nadere informatie

VULKA "JE KUNT ALLES KWIJT IN DE SOFTWARE"

VULKA JE KUNT ALLES KWIJT IN DE SOFTWARE VULKA "JE KUNT ALLES KWIJT IN DE SOFTWARE" INHOUDSOPGAVE VAN A TOT Z INLEIDING 3 4 VRAAG HET MAX 5 BLIJVEN VERBETEREN 6 NIEUWSGIERIG NAAR ANDEREN 7 DE TIP VAN MAX 8 2 VULKA INLEIDING Het is glashelder

Nadere informatie

OM JEZELF SCHAALBAAR TE MAKEN ALS ONDERNEMER

OM JEZELF SCHAALBAAR TE MAKEN ALS ONDERNEMER - C H E C K L I S T - OM JEZELF SCHAALBAAR TE MAKEN ALS ONDERNEMER W E N D Y V A N H A R D E V E L D It s Time to Get Inspired! Als ondernemer die een service aanbiedt is het lastig om jezelf schaalbaar

Nadere informatie

Meerwaarde met Online Marketing Expertise

Meerwaarde met Online Marketing Expertise Meerwaarde met Online Marketing Expertise Webinar 26 mei 2015 Wat leer je in dit webinar? Nieuwe ontwikkelingen bij zelfstandig ondernemers De meest gestelde vraag door ondernemers Hoe je als VA daarop

Nadere informatie

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People

Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Factsheet DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People DELIVERING DIGITAL PROFESSIONALS People Onze experts brengen u digitale kennis en ervaring op locatie. Om voortdurend in te kunnen spelen op veranderende

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT

CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT Exact Online CASE STUDY JOANKNECHT & VAN ZELST DENKT VOORUIT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY GROEI DOOR PROACTIEF ADVIES Het gaat goed bij Joanknecht & Van Zelst: dit Eindhovens

Nadere informatie

Groeien door het succes van je klant

Groeien door het succes van je klant Groeien door het succes van je klant Stroopwafel effect Factsheet Commerciële Mindset Wat is een Commerciële Mindset? En wanneer ben je hier dan zo goed in dat dit zelfs 9+ is? Een commerciële mindset

Nadere informatie

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst

Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde. Uw businessmodel voor de toekomst Dries Stoel en Marcèle van Kerkvoorde Uw businessmodel voor de toekomst Missie: economische groei door versterken van innovatie in het MKB Concurrentiekracht van Nederland versterken Innovatie in het MKB

Nadere informatie

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie.

EXACT SALARIS PLUS. Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. HOME WAT VOORDELEN FUNCTIONALITEITEN Compleet Human Resource Management met salarisadministratie. RAPPORTAGE IMPLEMENTATIE SERVICE ESSENTIALS OVER EXACT IN HET KORT Werknemers zijn de ruggengraat van bedrijven.

Nadere informatie

A DIGITAL MINDSET UITDAGINGEN EN KANSEN VOOR FINANCE IN HET DIGITALE TIJDPERK 4 OKTOBER 2018 PLUC.NL

A DIGITAL MINDSET UITDAGINGEN EN KANSEN VOOR FINANCE IN HET DIGITALE TIJDPERK 4 OKTOBER 2018 PLUC.NL A DIGITAL MINDSET UITDAGINGEN EN KANSEN VOOR FINANCE IN HET DIGITALE TIJDPERK 4 OKTOBER 2018 PLUC.NL A DIGITAL MINDSET UITDAGINGEN EN KANSEN VOOR FINANCE IN HET DIGITALE TIJDPERK Tijden veranderen en snel

Nadere informatie

Factsheet STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE Mirabeau

Factsheet STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE Mirabeau Factsheet STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE Mirabeau STRATEGIE & DIGITALE TRANSFORMATIE We helpen u met resultaatgerichte strategieën en digitale transformaties De vraag hoe digitaal verder ontwikkelt

Nadere informatie

PE,PEPP en Samen Werken

PE,PEPP en Samen Werken PE,PEPP en Samen Werken Permanente Educatie Platform voor Pedagogische Professionals Begeleiding, Ondersteuning, Tijd en Moeite 15-10-2015 Alex Cornellissen Kleine Ikke lid AGOOP 1 Permanente Educatie

Nadere informatie

Deel je verhaal en blijf vernieuwen

Deel je verhaal en blijf vernieuwen Visualiseer je droomprestatie Ga experimenteren Zet door en houd vol Deel je verhaal en blijf vernieuwen Kom samen in beweging Inspiratiebronnen Over de auteur Het was tijdens een van mijn vele trainingsrondjes

Nadere informatie

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT

HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT Exact Online CASE STUDY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY HOE EEN ACCOUNTANT ZIJN DNA VERANDERT En daarna dat van ondernemers Onze branche staat

Nadere informatie

Uw businessmodel voor de toekomst 22 september 2014. Roland van de Pas

Uw businessmodel voor de toekomst 22 september 2014. Roland van de Pas Uw businessmodel voor de toekomst 22 september 2014 Roland van de Pas Even voorstellen Adviseur MKB (industrie en creatieve industrie) Focus: Roland.vande.Pas@kvk.nl www.linkedin.com/pub/roland-van-de-pas

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE

MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE MASTERCLASS STRATEGIE IN DIGITALE TRANSFORMATIE NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE CONCEPTEN EN REFERENTIEKADERS 2 VOORWOORD In deze economische realiteit

Nadere informatie

SPORT FRYSLÂN. Informatiemanager Allard Donker: IK WIL COLLEGA S STIMULEREN ZELF ZAKEN OP TE PAKKEN EN DE VOORDELEN VOOR HUN WERK LATEN ERVAREN.

SPORT FRYSLÂN. Informatiemanager Allard Donker: IK WIL COLLEGA S STIMULEREN ZELF ZAKEN OP TE PAKKEN EN DE VOORDELEN VOOR HUN WERK LATEN ERVAREN. SPORT FRYSLÂN Informatiemanager Allard Donker: IK WIL COLLEGA S STIMULEREN ZELF ZAKEN OP TE PAKKEN EN DE VOORDELEN VOOR HUN WERK LATEN ERVAREN. INHOUDSOPGAVE EEN AGILE PROJECTAANPAK 3 INLEIDING 3 4 EEN

Nadere informatie

De kracht van een sociale organisatie

De kracht van een sociale organisatie De kracht van een sociale organisatie De toegevoegde waarde van zakelijke sociale oplossingen Maarten Verstraeten. www.netvlies.nl Prinsenkade 7 T 076 530 25 25 E mverstraeten@netvlies.nl 4811 VB Breda

Nadere informatie

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN.

HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN. HOE EXACT ACCOUNTANTS HELPT GROEIEN www.exactonline.nl GROEIMODEL VOOR AMBITIEUZE ACCOUNTANTS MEER INFORMATIE? WWW.EXACTONLINE.NL/ACCOUNTANTS Hoe Exact accountants helpt groeien Exact focust zich nadrukkelijk

Nadere informatie

De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt

De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt De gemeente van de toekomst: werken waar en wanneer je wilt De digitale overheid verovert steeds meer terrein. Want burgers en bedrijven regelen hun overheidszaken steeds meer online. Dit vraagt om een

Nadere informatie

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon:

Dag 2. Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL. Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system. Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 1 Ondernemen als ZORG- PROFESSIONAL Dag 2 Probleemgerichte Doelgroep Marktanalyse Sygnature system Naam: Telefoon: ONDERNEMEN ALS ZORG-PROFESSIONAL DAG 2 2 Over Rose

Nadere informatie

E-participatie via sociale media: hoe doe je dat? Door: Janine Bake

E-participatie via sociale media: hoe doe je dat? Door: Janine Bake E-participatie via sociale media: hoe doe je dat? Door: Janine Bake Kijkt u eens om u heen, zit u ook met een computer, mobiele telefoon, misschien wel twee en mogelijk ook nog andere type computer zoals

Nadere informatie

MASTERCLASS STRATEGIE

MASTERCLASS STRATEGIE MASTERCLASS STRATEGIE BEGRIJP BETER DE STRATEGISCHE CONTEXT VAN JOUW ORGANISATIE EN VERGROOT JOUW STRATEGISCHE VAARDIGHEDEN NYENRODE. A REWARD FOR LIFE 1 EEN KENNISUPDATE OVER DE BELANGRIJKSTE STRATEGISCHE

Nadere informatie

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten FLOWR - IPTV Flowr gaat verder dan alle andere entertainment oplossingen: het transformeert elk scherm

Nadere informatie

Heb je een vraag over de Mobiles for Good Challenge? Stuur dan een email naar: foundation.nl@vodafone.com

Heb je een vraag over de Mobiles for Good Challenge? Stuur dan een email naar: foundation.nl@vodafone.com Wat is de Vodafone Mobiles for Good Challenge? Dit programma richt zich op sociaal ondernemers, met een innovatief idee voor een product of dienst, die een bijdrage levert aan de maatschappij. Mobiele

Nadere informatie

www.professionelegastouders.com Stap 1: Blijf leren Wanneer jij groeit, groeit jouw bedrijf mee. Je kunt het ook omdraaien: Wanneer jouw bedrijf stilstaat, betekent dat dat er werk voor jou aan de winkel

Nadere informatie

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business

Mastermind groep. Business Development. Leiderschap in het creëren van een sterke business Mastermind groep Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business Business Development Leiderschap in het creëren van een sterke business In turbulente tijden staat uw business voortdurend

Nadere informatie

Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen

Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen Zes must-haves voor application delivery in hybride en multicloudomgevingen Inhoud Inleiding...3 End-to-end zicht op het netwerk...4 Realtime analytics van de netwerkperformance...5 Geautomatiseerde uitrol

Nadere informatie

The digital transformation executive study

The digital transformation executive study The digital transformation executive study De noodzaak van transformatie voor kleine en middelgrote producerende bedrijven Technologie verandert de manier waarop kleine en middelgrote bedrijven zakendoen.

Nadere informatie

Hoe maak ik een succesvolle (over)stap van drukkerij naar printservice bedrijf. Albert Noppen

Hoe maak ik een succesvolle (over)stap van drukkerij naar printservice bedrijf. Albert Noppen Hoe maak ik een succesvolle (over)stap van drukkerij naar printservice bedrijf Albert Noppen Agenda Trends (analoog / digitaal) Klantbehoeften en klantfricties Strategie Praktische voorstellen voor aanpak

Nadere informatie

Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken. Patrick Dalle

Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken. Patrick Dalle Kansen in de cloud: van productgericht naar klantgericht denken Patrick Dalle Inhoudsopgave Quote... 3 Business case... 3 Introductie... 3 Een nieuwe groeistrategie voor uw bedrijf... 4 Geïntegreerde CRM:

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT #VACATURE BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER ZAKELIJKE MARKT Stella is een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland, en met meer dan 250.000 klanten is de e-bike specialist niet meer weg te denken uit

Nadere informatie

NO-NONSENSE SOFTWARE VOOR SALARIS EN HR

NO-NONSENSE SOFTWARE VOOR SALARIS EN HR Unit4 Personeel & Salaris NO-NONSENSE SOFTWARE VOOR SALARIS EN HR De wereld van salaris- en personeelsadministratie is continu in beweging. Organisaties hebben daarom behoefte aan een flexibele, betrouwbare,

Nadere informatie

Een bureau, een telefoon en een ondernemer

Een bureau, een telefoon en een ondernemer #VACATURE Op het online reisplatform Traveldeal kunnen reizigers hun hart ophalen aan het uitgebreide aanbod van bestemmingen en uitjes. De succesvolle start-up laat een jaarlijkse groei van ruim 50% zien

Nadere informatie

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl VRAGENLIJST JOnG JOnG is een initiatief van en voor jonge ondernemers. Tot de doelgroep behoren Ondernemers in de eerste 5 jaar van hun ondernemerschap. JOnG stelt zich tot doel de individuele ondernemers

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst

De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst De route van secretaresse naar VAKvrouw van de toekomst Sylvia Verhoef, adviseur en manager Opleidingen Anita Buijs, manager bedrijfsvoering backoffice 2 Ben jij de secretaresse van de toekomst? Perfecte

Nadere informatie

Nimva. Sociale Business Efficiënte e-marketing

Nimva. Sociale Business Efficiënte e-marketing Sociale Business Efficiënte e-marketing Hedendaagse business draait om vertrouwen. De technologische evolutie van internet, sociale media, mobiele toestellen hebben de klantenrelaties verschoven van controle

Nadere informatie

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau

Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau Factsheet CONTINUOUS VALUE DELIVERY Mirabeau CONTINUOUS VALUE DELIVERY We zorgen ervoor dat u in elke volwassenheidsfase van uw digitale platform snel en continu waarde kunt toevoegen voor eindgebruikers.

Nadere informatie

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming.

De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. De cloud die gebouwd is voor uw onderneming. Dit is de Microsoft Cloud. Elke onderneming is uniek. Van gezondheidszorg tot de detailhandel, van fabricage tot financiële dienstverlening: geen twee ondernemingen

Nadere informatie

Factsheet CLOUD DESIGN Managed Services

Factsheet CLOUD DESIGN Managed Services Factsheet CLOUD DESIGN Managed Services CLOUD DESIGN Managed Services We ontwerpen flexibele en kosteneffectieve cloud-architecturen als fundament voor uw digitale platform(en). De ontwikkelingen binnen

Nadere informatie

CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR SUCCESVOLLE PINDAKAASPRODUCENT.

CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR SUCCESVOLLE PINDAKAASPRODUCENT. CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR SUCCESVOLLE PINDAKAASPRODUCENT www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY VAN FISCAAL JURIST NAAR PINDAKAASPRODUCENT Stel, je bent jurist, maar iets in je fluistert:

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Megatrend. Technologie (mondiaal/globalisering) sector die een marktaandeel veroveren in de creatieve industrie

Megatrend. Technologie (mondiaal/globalisering) sector die een marktaandeel veroveren in de creatieve industrie Megatrend Megatrend Ontwikkeling Effect Praktijk Technology (digitalisering) Interne processen anders organiseren Andere manier van produceren, verkopen en distributie Technologie (mondiaal/globalisering)

Nadere informatie

Meer fans, meer focus, meer klanten. Met Anne Raaymakers

Meer fans, meer focus, meer klanten. Met Anne Raaymakers Meer fans, meer focus, meer klanten Met Anne Raaymakers Je bent op de goede plek als je weet dat je jezelf en je bedrijf online beter moet presenteren, maar je weet niet zeker hoe je dat moet doen niet

Nadere informatie

XiBE users. Met XiBE kun jij: Jouw ideeën indienen, de ideeën van anderen nog beter maken en alle ideeën volgen. Get started instructie

XiBE users. Met XiBE kun jij: Jouw ideeën indienen, de ideeën van anderen nog beter maken en alle ideeën volgen. Get started instructie Get started instructie XiBE users Zet twee mensen bij elkaar en er ontstaan ideeën: "we moeten eigenlijk eens een keer..." En in de praktijk blijft het vaak bij dat idee en het voornemen. En dat terwijl

Nadere informatie

De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering,

De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering, INLEIDING De arbeidsmarkt is turbulenter dan ooit. Automatisering, robotisering, kunstmatige intelligentie, flexibilisering, vergrijzing: talloze ontwikkelingen hebben een grote invloed op de arbeidsmarkt.

Nadere informatie

Hoe je een Nieuwe, Passende Baan vindt en weer Uitdaging & Plezier ervaart in je loopbaan.

Hoe je een Nieuwe, Passende Baan vindt en weer Uitdaging & Plezier ervaart in je loopbaan. Hoe je een Nieuwe, Passende Baan vindt en weer Uitdaging & Plezier ervaart in je loopbaan. Auteur: Tom Dekker Als je te maken krijgt met ontslag of je bent al een tijdje ontevreden over je huidige plek

Nadere informatie

BEST VALUE PROCUREMENT, HOE WERKT DAT IN DE PRAKTIJK? CASE CLOUD NATIVE ARCHITECTURE ENEXIS CORINE VAN WEIJEN

BEST VALUE PROCUREMENT, HOE WERKT DAT IN DE PRAKTIJK? CASE CLOUD NATIVE ARCHITECTURE ENEXIS CORINE VAN WEIJEN BEST VALUE PROCUREMENT, HOE WERKT DAT IN DE PRAKTIJK? CASE CLOUD NATIVE ARCHITECTURE ENEXIS CORINE VAN WEIJEN 14-02-2018 AGENDA WAAROM DEZE AANBESTEDING HOE HEBBEN WE DEZE GEDAAN RESULTATEN NA HALF JAAR

Nadere informatie

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013

FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING. 14 november 2013 FOOD2MARKET INNOVATIE TRAINING 14 november 2013 Edwin Palsma The Food Agency Specialisten in food marketing Wij verbinden voedingskennis, technologie, marketing en sales om de marktpositie van agro & food

Nadere informatie

STRATAEGOS CONSULTING

STRATAEGOS CONSULTING STRATAEGOS CONSULTING EXECUTIE CONSULTING STRATAEGOS.COM WELKOM EXECUTIE CONSULTING WELKOM BIJ STRATAEGOS CONSULTING Strataegos Consulting is een strategie consultancy met speciale focus op strategie executie.

Nadere informatie

Met behoud naar de cloud maar hoe en met wie?

Met behoud naar de cloud maar hoe en met wie? Asset 1 van 6 Met behoud naar de cloud maar hoe en met wie? Gepubliceerd op 1 juni 2015 We moeten naar of iets met de cloud. Wie heeft ondertussen niet zelf dit gevoel dan wel het verzoek gekregen van

Nadere informatie

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS

Case. VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS Case VolkerWessels Telecom FLOWFABRIC OPTIMISATION ENGINEERS FlowFabric geeft startsein voor innovatie bij VolkerWessels Telecom VolkerWessels Telecom, specialist in telecominfrastructuur, weet als geen

Nadere informatie

Agrio: we helpen boeren met hoogwaardige en gepersonaliseerde informatie :16

Agrio: we helpen boeren met hoogwaardige en gepersonaliseerde informatie :16 Agrio: we helpen boeren met hoogwaardige en gepersonaliseerde informatie 22-05-2019 13:16 Data driven marketing is niet alleen iets voor heel grote uitgeverijen, ook middelgrote zoals Agrio kunnen er veel

Nadere informatie

Transformatie naar een wendbare organisatie

Transformatie naar een wendbare organisatie Transformatie naar een wendbare organisatie Ervaringen bij ING Paul Spronk Wat speelt er in de banksector? Zijn er overeenkomsten met de zorgsector? - Productie gedreven - Gefragmenteerd - Veel procedures

Nadere informatie

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten.

Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. Wow! 17.597,14 euro in drie dagen... Dat had ik nooit gedacht en nog steeds kan ik het niet zo goed bevatten. 17.597,14 euro in drie dagen tijd... de meeste mensen zouden hier een heel jaar voor moeten

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

I N 7 S T A P P E N D O O R B R E K E N N A A R P E R J A A R

I N 7 S T A P P E N D O O R B R E K E N N A A R P E R J A A R I N 7 S T A P P E N D O O R B R E K E N N A A R 1 0 0. 0 0 0 P E R J A A R Jij als ambitieuze ondernemende vrouw hebt een DROOM. Vanuit passie en met jouw missie heb je je bedrijf opgezet. Je werkt hard

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DATA DRIVEN UX DESIGN Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy SCRUM ESSENTIALS Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

The Power of Off. Verbind elke lamp, overal.

The Power of Off. Verbind elke lamp, overal. The Power of Off Verbind elke lamp, overal. Over Chess Wij hebben het onze missie gemaakt om elke lamp, op elke locatie, draadloos te verbinden. Als ingenieurs in hart en nieren geloven wij dat technologie

Nadere informatie

6. Project management

6. Project management 6. Project management Studentenversie Inleiding 1. Het proces van project management 2. Risico management "Project management gaat over het stellen van duidelijke doelen en het managen van tijd, materiaal,

Nadere informatie

CommTalks. 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen. Concept & samenstelling. Betteke van Ruler

CommTalks. 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen. Concept & samenstelling. Betteke van Ruler CommTalks 40 Thought leaders over het communicatievak van morgen Concept & samenstelling Betteke van Ruler Interne communicatie moet anders Pieter van Gelder 104 Nederland en de manier waarop we zijn georganiseerd

Nadere informatie

DE ZES IT-SUCCES- FACTOREN

DE ZES IT-SUCCES- FACTOREN DE ZES IT-SUCCES- FACTOREN BUSINESSINNOVATIE MET IT ALS PARTNER Door: Anton Dijkhuis DE ZES IT-SUCCESFACTOREN BUSINESSINNOVATIE MET IT ALS PARTNER Mind the digital gap Mensen die reizen met de metro in

Nadere informatie

MANAGING DIRECTOR #VACATURE

MANAGING DIRECTOR #VACATURE #VACATURE MANAGING DIRECTOR Smurfit Kappa levert meer dan verpakkingen. Met innovatieve, efficiënte en duurzame verpakkingsoplossingen voegt de Europese marktleider tastbare waarde toe voor iedere klant

Nadere informatie

Gelderland Arbeidswijs

Gelderland Arbeidswijs Gelderland Arbeidswijs Inspiratiedocument 2018 v1.0 Heb jij een goed idee voor Gelderland Arbeidswijs? 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gelderland Arbeidswijs in het kort... 4 3. Gelderland Arbeidswijs...

Nadere informatie

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA MKB ondernemer wil duiding cijfers & strategisch advies van zijn accountant Uitkomst wetenschappelijk onderzoek onder ondernemers Klantonderzoek SRA en Universiteit

Nadere informatie

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau

Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau Factsheet KICKSTARTERS Mirabeau KICKSTARTERS We lanceren binnen twee maanden een nieuw digitaal platform waarmee u in hoog tempo business value genereert. De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten

Nadere informatie

Enquête Cao Zoetwaren 2019

Enquête Cao Zoetwaren 2019 1 Waar ben je werkzaam? Invulveldenvraag Ik ben werkzaam bij (naam bedrijf invullen) Ik werk op de vestiging in 2 Leeftijd 3 tot en met 25 jaar 26-35 jaar 36-45 jaar 46-55 jaar 56-65 jaar vanaf 66 jaar

Nadere informatie

Factsheet MICROSITE BEHEER Managed Services

Factsheet MICROSITE BEHEER Managed Services Factsheet MICROSITE BEHEER Managed Services MICROSITE BEHEER Managed Services We garanderen een stabiele, snelle en schaalbare microsite. Microsites vormen een belangrijk onderdeel van online marketing

Nadere informatie

In 5 stappen een businessmodel innoveren

In 5 stappen een businessmodel innoveren 1 www.pluc.nl In 5 stappen een businessmodel innoveren Inclusief 5 praktische tips voor het werken met het Business Model Canvas 2 In 5 stappen een businessmodel innoveren Over het Business Model Canvas

Nadere informatie

5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN. Design Sprint. Maak betere producten, sneller!

5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN. Design Sprint. Maak betere producten, sneller! 5 stappen DESIGN SPRINT 5 STAPPEN Design Sprint Maak betere producten, sneller! Maak het verschil Hey! In dit e-boek zul je gaan ontdekken wat in mijn optiek de meest effectieve design werkwijze is van

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Private Cloud : Intelligent Hosting. [Kies de datum]

Private Cloud : Intelligent Hosting. [Kies de datum] Private Cloud : Intelligent Hosting [Kies de datum] Inleiding WideXS is een Nederlandse aanbieder van internetoplossingen en met ruim 15 jaar ervaring een begrip in de markt. In deze whitepaper beschrijft

Nadere informatie

SMART SOCIETY DESIGN

SMART SOCIETY DESIGN SMART SOCIETY MEETS DESIGN De wereld staat voor grote uitdagingen en tegelijkertijd hebben we al die technologische mogelijkheden. dat kan alleen maar tot volledige wasdom komen met creativiteit en een

Nadere informatie

Ready Finance Tech Guide

Ready Finance Tech Guide Ready Finance Tech Guide Verzekeringen KORTING ONTGRENDELD! The future is exciting. Ready? 2 Inhoud Hoofdstuk 1 De kansen in het kort Hoofdstuk 2 Case: Behulpzame verzekeraars worden marktleiders Hoofdstuk

Nadere informatie

Business Model Canvas & Elevator pitch. Value050 Eelco Bakker

Business Model Canvas & Elevator pitch. Value050 Eelco Bakker Business Model Canvas & Elevator pitch Value050 Eelco Bakker Start Verwachtingen? Vragen? Ervaringen business model canvas? Ervaringen elevator pitch? 14.00-16.15 BMC 16.15-17.00 Pitchen 1. Het business

Nadere informatie

Cao Metalektro: die deal doen we samen

Cao Metalektro: die deal doen we samen Cao Metalektro: die deal doen we samen De drive om iets slimmer, sneller of beter te doen met de inzet van techniek, heeft de maakindustrie in ons land groot gemaakt. En daar zijn we trots op. Met technologische

Nadere informatie

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING

INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING INNOVATION BY MAKING LEARNING BY DOING 1 INNOVATION BY MAKING, LEARNING BY DOING Bij alles wat we doen, hanteren we deze twee principes. Innovation happens by making. The only way to learn innovation is

Nadere informatie

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower

Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower IN 5 STAPPEN EEN STRATEGISCHE PLANNING Plans are nothing, Planning is everything - Dwight D. Eisenhower INLEIDING 01 Generaal Dwight D. Eisenhower is de man die de invasie van de geallieerde strijdkrachten

Nadere informatie

(Keten)samenwerking: Geen technologische innovatie Zonder sociale innovatie

(Keten)samenwerking: Geen technologische innovatie Zonder sociale innovatie Digitalisering van de Supply Chain (Keten)samenwerking: Geen technologische innovatie Zonder sociale innovatie Prof.dr. Jack AA van der Veen evofenedex Leerstoel Supply Chain Management Nyenrode Business

Nadere informatie

Artificial Intelligence in Business

Artificial Intelligence in Business 2-daagse training Artificial Intelligence in Business Voeg met AI waarde toe aan uw organisatie Initiatief en organisatie In samenwerking met Wat leert u in deze training? De verschillende vormen van AI

Nadere informatie

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen

Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Baas van je eigen loopbaan in de wereld van morgen Wil je je rugzak vullen om je loopbaan nu en in de toekomst gestalte te geven en voorbereid te zijn op je toekomst? Baas van je eigen loopbaan in de wereld

Nadere informatie

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo

StudieThermometer. Temperatuur wat aan de lage kant? Mw Demo Kandidaat Instelling Demo StudieThermometer Mw Demo Kandidaat 27-11 - 2018 Temperatuur wat aan de lage kant? Instelling Demo Beste Demo, Goed dat je de StudieThermometer hebt ingevuld! Het helpt je om te bekijken of alles goed

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Indienersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Zo behoor je tot de retailers van de toekomst :10

Zo behoor je tot de retailers van de toekomst :10 Zo behoor je tot de retailers van de toekomst 21-12-2017 14:10 Door John Terra Research director retail bij Q&A Retail rules. Dat is afgelopen jaar samengevat. Ik zeg dat niet alleen om het omvangrijke

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

BUSINESS INNOVATION. BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren

BUSINESS INNOVATION. BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren BUSINESS INNOVATION BE TOMORROW, CHALLENGE TODAY > Waarom innoveren? > Innovation drivers > Succes- en faalfactoren EEN MASTERCLASS VAN MASTERCLASS INSTITUTE IN SAMENWERKING MET: BUSINESS INNOVATION Be

Nadere informatie

Grip op Ondernemerschap

Grip op Ondernemerschap Grip op Ondernemerschap Workshopreeks over 1. De juiste focus 2. Scherper positioneren 3. Acquireren met resultaat 4. Effectief communiceren 5. Beter Klantbeheer 6. De creatieve organisatie Je kunt de

Nadere informatie

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN

6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN 6 VRAGEN OM HET JUISTE BOEKHOUDPAKKET TE KIEZEN Reken op je cijfers voor meer succes www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE E-BOOK BOEKHOUDEN INHOUD 1 Eerste hulp bij het ondernemen 2 6 vragen om het juiste

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie