Fotografisch abc boek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fotografisch abc boek"

Transcriptie

1 Fotografisch abc boek voor kinderen die al groot zijn Piet Lied bron. F.G. Kroonder, Bussum ca Zie voor verantwoording: dbnl

2

3 3 a A is de Aardbol, een heel grote bal. Dat leerde natuurlijk de meester je al. En dat hij steeds wentelt en draait om zijn as. Of leer je dat eerst in de volgende klas?

4 4 a is de aardbol

5 5 b B is de Baby met vingertjes klein. Een poezelig neusje en oortjes heel fijn; Met stralende kijkers; zou ze misschien Heel in de verte moeder soms zien?

6 6 b is de baby

7 7 c C is de gele en zure Citroen. Weet je nog van die verkoudheid van toen? Wat was je gauw beter, toen moeder je rap Lekker liet drinken van dat heilzame sap!

8 8 c is de citroen

9 9 d D is iets dat niet iedereen kent. De Doedelzak is geen bekend instrument. De Schotten gekleed in hun wondere pak, Bespelen uitsluitend die sombere zak.

10 10 d is de doedelzak

11 11 e E vind je in boeken, maar toch niet bij jou? Een Ezelsoor noemt men zo'n lelijke vouw. Nog steeds zijn er kinderen, hoe kan het bestaan. Die slordig met boeken en schriften omgaan.

12 12 e is een ezelsoor

13 13 f F is de Fiets, je moet er eens raden Hoeveel daarvan rijden op Hollandse paden. Iedereen fietst, groot en klein, jong en oud Is hier in Holland met fietsen vertrouwd.

14 14 f is een fiets

15 15 g G is het Glas, dat aan zo heel velen Lafenis bracht voor dorstige kelen. Maar ben je ziek, staat het vlak bij je bed, Is het drinken daaruit lang niet altijd een pret.

16 16 g is een glas

17 17 h H brengt muziek voort, geliefd bij zeer velen. Zou jij ook niet dolgraag Harmonica spelen? Kon jij 't maar zo goed als die knaap op dit blad, Maar die heeft er natuurlijk les in gehad.

18 18 h is een harmonica

19 19 i I is de Inktvlek, die zonder je 't weet En juist als je extra je best er eens deed, Pats, op je schrift ligt, en hoeveel verdriet Gaf dan het zien van die inktmop je niet.

20 20 i is een inktvlek

21 21 j J dat zijn Jongens, van die stevige knapen, Die spelen en stoeien, niet suffen of slapen. Het soort, zoals eertijds Michieltje eens was, Dat is het echte, goed Hollandse ras.

22 22 j dat zijn jongens

23 23 k K de Kastanje, zo mooi glanzend bruin, Hangt stekelig en groen eerst in heel hoge kruin. Plots barst er de bolster en als het dan waait Is de grond met kastanjes als 't ware bezaaid.

24 24 k is de kastanje

25 25 l L is de Lantaarn, die bij avond en nacht In huis en op straat, op zee, in de schacht Steeds op zijn post met zijn heldere schijn De mensen geleidt en laat zien waar ze zijn.

26 26 l is de lantaarn

27 27 m M de Magneet is een heel wonder ding. Breng hem vlak bij een spijker of ijzeren ring, 't Lijkt of hij plotseling het leven hun gaf Want ze vliegen direct met een vaart op hem af.

28 28 m is de magneet

29 29 n N is, dat kun je toch zeker wel raden, Nederland, klein, maar groot door zijn daden. Want betere vaklui zijn er haast niet Op landbouw- en veeteelt- en scheepvaartgebied.

30 30 n is Nederland

31 31 o O is dat dier met die heel lange snuit, De Olifant ziet er wel zonderling uit; Het is een goed beest, maar blijf van hem vandaan, Verbeeld, dat hij eens op je tenen gaat staan.

32 32 o is de olifant

33 33 p P is de Poort, waar het, net als bij deze, Somtijds zo griezelig donker kan wezen. En praat je wat hard in zo'n duistere gang, Dat maakt een lawaai en word je haast bang.

34 34 p is de poort

35 35 q Q Quatre-mains, kijk dit plaatje eens aan, Dan zal je die uitdrukking beter verstaan. Twee mensen, zij spelen gelijk, zo je ziet, Op deze piano hetzelfde lied.

36 36 q is quatre-mains

37 37 r R is de Rolschaats, met heel grote zwaaien Kan je daarmee op het asfalt fijn draaien. Probeer 't ook eens, maar voorzichtigjes aan, Want 't valt heusch niet mee op die wieltjes te staan.

38 38 r is de rolschaats

39 39 s S is de Sleutel en hier op dit plaatje Stak men per abuis de verkeerde in 't gaatje. Één uit de bos is de goede misschien, Maar precies kan je dat op de foto niet zien.

40 40 s is de sleutel

41 41 t T is de Trein, hè daarin te rijden En dorpjes en steden voorbij te zien glijden. Dat kan niet met deze, want die is van hout En alleen maar voor jullie als speelgoed gebouwd.

42 42 t is de trein

43 43 u U zijn Uien, daarbij denk je Aan een heerlijk bord haché. Als je het krijgt, kom me maar roepen, Eet ik graag een hapje mee.

44 44 u is de ui

45 45 v V dat zijn Varkens, je ziet hier zes biggen, Zo noemt men de kleintjes, rustigjes liggen. Moeder, de zeug, laat heerlijk hen smullen, Zie van genot nu hun staartjes eens krullen?

46 46 v is et varken

47 47 w W is de Worst; zou het je spijten Als men je vroeg daar eens flink in te bijten? Ik heb wel trek, ga je mee aan da slag? Ik wed, dat je gauw van de worst niets meer zag.

48 48 w is een worst

49 49 x X is een Xylophoon, bestaat uit wat houtjes Eenvoudig verbonden door enige touwtjes. Toch geeft het muziek, je moet horen hoe schoon Als belletjes klinkt het, ook heel hoog van toon.

50 50 x is een xylophoon

51 51 ij IJ is een IJsco, zo'n heerlijke dikke Waaraan je zo zalig, zo fijntjes kunt likken Net als die knaap hier, zijn ogen stijf dicht. Of het hem smaakt? Kijk maar naar zijn gezicht!

52 52 y is een ijsco

53 53 z Z is Zebra, twee zie je er hier Prachtig gestreept is dit wonderlijk dier. Hij heeft heel veel weg van een ezel of paard Maar is mooier getekend en schuwer van aard.

54 54 z is de Zebra

Per vliegtuig naar droomland

Per vliegtuig naar droomland Per vliegtuig naar droomland J.P.J.H. Clinge Doorenbos bron. Mulder & Zoon, Amsterdam ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/clin001perv01_01/colofon.php 2012 dbnl / erven J.P.J.H.

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de

Na een paar weken is de marionet eindelijk klaar. Vol trots neemt Bas hem mee naar school. In de Pino, jij bent b van mij "Hé Bas, ga je mee voetballen? We hebben jou al een paar dagen gemist op ons voetbalpleintje." Roy staat met zijn voetbal in de werkplaats van Bas zijn vader, waar Bas bij de werkbank

Nadere informatie

Monique Picavet Twee hondjes in het gras

Monique Picavet Twee hondjes in het gras Monique Picavet Twee hondjes in het gras Twee hondjes in het gras Beide van een duister ras Ze rennen achter elkaar Zij achter hem, hij achter haar Tot ze bij hun baasje uit gaan hijgen En wat te eten

Nadere informatie

Deze liedjes zingen we met de kinderen

Deze liedjes zingen we met de kinderen Deze liedjes zingen we met de kinderen Klein rood autootje Klein rood autootje, waar breng je ons naar toe? Naar opa en naar oma en naar de koetjes boe En de handjes gaan van klap, klap, klap! En de voetjes

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen,

De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, De eekhoorn kon niet slapen. Hij liep van zijn deur om zijn tafel heen naar zijn kast, bleef daar even staan, aarzelde of hij de kast zou opendoen, deed hem niet open, liep langs de andere kant van de

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Pannekoeken bakken. Anna Sutorius. Zie voor verantwoording:

Pannekoeken bakken. Anna Sutorius. Zie voor verantwoording: Pannekoeken bakken Anna Sutorius bron. Met illustraties van B. Midderigh-Bokhorst. Uitg. Venn. v/h erven Martin G. Cohen, Den Haag 1929 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/suto002pann01_01/colofon.php

Nadere informatie

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij?

Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Een meneer heeft veel ballonnen. Hij roept: Kinderen, kom erbij! Mijn ballonnen die zijn gratis. Wie wil een ballon van mij? Wat een mooie luchtballonnen! Geel, oranje, groen en blauw. Kies maar uit Daan,

Nadere informatie

Het boek met verrassingen

Het boek met verrassingen Het boek met verrassingen Thérèse Hoven bron. L.J. Veen, Amsterdam 1897 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/hove006boek01_01/colofon.php 2010 dbnl 3 Hoe piet verdween. Piet, Henk en kleine

Nadere informatie

yvon jaspers Ties en Trijntje op de boerderij met tekeningen van Philip Hopman Uitgeverij Ploegsma Amsterdam

yvon jaspers Ties en Trijntje op de boerderij met tekeningen van Philip Hopman Uitgeverij Ploegsma Amsterdam yvon jaspers Ties en Trijntje op de boerderij met tekeningen van Philip Hopman Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Logeren 8 Ik denk dat ik het al ruik! roept Ties op de achterbank. Mama zit achter het stuur.

Nadere informatie

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel

Melkweg. Hier is de bon. Lezen Alfa A. Naar de winkel Melkweg Lezen Alfa A Hier is de bon Naar de winkel Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hier is de bon, 205 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Naar bed, naar bed! Rik van Spronsen. Zie voor verantwoording:

Naar bed, naar bed! Rik van Spronsen. Zie voor verantwoording: Naar bed, naar bed! Rik van Spronsen bron Z.n., z.p. ca. 1940 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/spro009naar01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven Rik van Spronsen en Freddie Langeler 1 Wie

Nadere informatie

In den hoenderhof. Betsy Blitz-Kater. bron Betsy Blitz-Kater, In den hoenderhof. Uitgevers-Maatschappij "De blauwvoet", Hilversum ca

In den hoenderhof. Betsy Blitz-Kater. bron Betsy Blitz-Kater, In den hoenderhof. Uitgevers-Maatschappij De blauwvoet, Hilversum ca In den hoenderhof Betsy Blitz-Kater bron. Uitgevers-Maatschappij "De blauwvoet", Hilversum ca. 1925 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/blit013inde01_01/colofon.php 2011 dbnl 3 In den Hoenderhof.

Nadere informatie

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes

De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes De Kok Sterren met onze bekendste kinderliedjes 1.KOK dat gun je mij Gaat mama werken, ja dan brengt ze mij naar KOK Dat vind ik echt niet erg, want daar is het altijd top Met vriendjes en vriendinnen,

Nadere informatie

inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen Winterkost Beweeg 12 9.

inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen Winterkost Beweeg 12 9. Winter inhoud blz. 1. Donker 3 2. Dikke jas 4 3. Het vriest 5 4. Sneeuw 6 5, Dieren in de winter 8 6. Bomen 10 7. Winterkost 11 8. Beweeg 12 9. Filmpjes 13 Pluskaarten 14 Bronnen en foto s 16 Colofon en

Nadere informatie

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum

Arie van der Veer & Ellen Laninga. Luister maar. Met illustraties van Rike Janssen. Boekencentrum Luister maar Met illustraties van Rike Janssen Arie van der Veer & Ellen Laninga Boekencentrum Verhalen uit het Oude Testament 4 Het begin van de wereld God maakt de wereld Genesis 1:1-2:4 Lang, heel

Nadere informatie

Johan van Caeneghem. Het Schemerhuis

Johan van Caeneghem. Het Schemerhuis Johan van Caeneghem Het Schemerhuis 4 Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen De nieuwe weg Hé, kijk daar eens, zegt Jay. Wat is dat?, vraagt Johanna. Dat is een weg, zegt Jay. Dat kan niet, zegt Johanna.

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten:

Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Brood eten: Liedjes Zingen Fruit eten: Appel, kiwi en banaan Fruit, dat moet je eten. Stop het nu maar in je mond Fruit, dat is gezond! En jullie krijgen een bakje fruit Dan worden jullie sterk en stoer Bewegingen

Nadere informatie

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land

dan stonden we hier nu niet zo verloren in het land Goh, wat is de wereld groot, of zijn wij zo klein? En waar zou de brievenbus zijn? Want ik wil zo graag mijn brief posten voor de poes, is de brievenbus soms achter de roze bloem? Waarom heeft ze die er

Nadere informatie

Hier vind je leuke extra oefeningen en spelletjes bij de cd BOER! Met deze oefeningen en spelletjes kan je op een leuke manier Nederlands oefenen.

Hier vind je leuke extra oefeningen en spelletjes bij de cd BOER! Met deze oefeningen en spelletjes kan je op een leuke manier Nederlands oefenen. Hallo Hier vind je leuke extra oefeningen en spelletjes bij de cd BOER! Met deze oefeningen en spelletjes kan je op een leuke manier Nederlands oefenen. Veel plezier! BOER! is een product van Wesp vzw

Nadere informatie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie

Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie Iedereen welkom 1 Hallo, Ik ben Juul de giraf en ik heb gehoord dat jij je eerste communie wil doen. Klopt dat? Weet je wel wat dat is: communie? Het is zo n moeilijk woord. Wees gerust het is geen ziekte

Nadere informatie

Copyright Beertje Anders

Copyright Beertje Anders Copyright Beertje Anders Beren hebben allerlei gevoelens. Kun jij zien hoe Beertje Anders zich nu voelt? Blij. Ik ben blij als ik jarig ben, als ik spelen mag met Beertje Bruin, als ik met de andere beren

Nadere informatie

Liedjesboek met gebaren

Liedjesboek met gebaren Liedjesboek met gebaren 15 liedjes met ondersteunende gebaren 2017 Baby- en kindergebaar Illustraties: Liedee (Lisanne van Osch) Uitgegeven door: Baby- en kindergebaar, www.babygebaar.nl Alle rechten voorbehouden.

Nadere informatie

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink

Poekie is verdrietig. Want zijn papa en mama gaan scheiden. Geschreven door. Mariska van der Made. Illustraties van. Dick Rink Poekie is verdrietig Want zijn papa en mama gaan scheiden Geschreven door Mariska van der Made Illustraties van Dick Rink Poekie is een lief klein monstertje van vijf jaar oud. Hij woont samen met zijn

Nadere informatie

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde.

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde. Jimmy s thuiskomst H et was kerstavond en het was bitter koud in het jaar 1953. De mensen deden nog snel hun laatste kerstinkopen en in de betere buurten waren de huizen gezellig verlicht. Er was echter

Nadere informatie

HANDIG SPELEN MET EEN HOND

HANDIG SPELEN MET EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG SPELEN MET EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER SPELEN MET EEN HOND. JE

Nadere informatie

Het speelhuis van Lotte en Nina

Het speelhuis van Lotte en Nina VERHAAL Het speelhuis van Lotte en Nina Uit logeren Nina zit achter in de auto van mama. Spannend, hè? zegt mama. Voor het eerst ga jij ergens logeren. Aap steekt zijn kop uit haar rugzak. Hij lacht, omdat

Nadere informatie

Niet in slaap vallen hoor!

Niet in slaap vallen hoor! Niet in slaap vallen hoor! Marcus 13: 33-37: Dierenversie Geïllustreerd door: 30 november 2014 Maria Koninginkerk Baarn 2 De oude leeuw heeft vakantieplannen. Dat vertelde hij vanmorgen aan alle dieren:

Nadere informatie

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg

Pasen met peuters en kleuters. Jojo is weg Pasen met peuters en kleuters Beertje Jojo is weg Thema Maria is verdrietig, haar beste Vriend is er niet meer. Wat is Maria blij als ze Jezus weer ziet. Hij is opgestaan uit de dood! Wat heb je nodig?

Nadere informatie

Zie ginds komt de stoomboot. Hij komt, hij komt!

Zie ginds komt de stoomboot. Hij komt, hij komt! Hij komt, hij komt! Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint. Mijn beste vriend, jouw beste vriend, De vriend van ieder kind. Mijn hartje klopt, Mijn hartje klopt zo blij. Wat brengt hij jou, wat brengt

Nadere informatie

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal!

Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal, Dag vriendjes allemaal! Goeiemorgen! Goeiemorgen! Dag vriendjes allemaal! Wij komen om te zingen, Te dansen en te springen, Goeiemorgen! Goeiemorgen!

Nadere informatie

Het feest van de olifant

Het feest van de olifant Het feest van de olifant door Marike Jongsma In een land hier ver vandaan leefde eens een mooie olifant. Olifant had vele vrienden in het woud. Maar zijn vrienden hadden olifant al een poosje niet meer

Nadere informatie

Adam en Eva eten van de boom

Adam en Eva eten van de boom Adam en Eva eten van de boom God maakt een prachtig paradijs. Hij zegt: Het is heel goed. Maar God heeft ook een vijand, En weet jij wel wat hij doet? Het mooie wat God heeft gemaakt, maakt hij juist graag

Nadere informatie

ISBN Daniel Nesquens Sergio Mora Tattoo-papa De Vier Windstreken. De Vier Windstreken

ISBN Daniel Nesquens Sergio Mora Tattoo-papa De Vier Windstreken. De Vier Windstreken ISBN 978 90 5116 293 6 Daniel Nesquens Sergio Mora Tattoo-papa De Vier Windstreken De Vier Windstreken De Vier Windstreken 1 Papa komt en gaat, zoals de dag en de nacht. Vooral wanneer je hem totaal niet

Nadere informatie

Lente. Zomer. Winter. Herfst. Winter

Lente. Zomer. Winter. Herfst. Winter Lente Winter Winter Zomer Herfst Goedemorgen, Beertje, het is tijd om op te staan. Je moet naar school. Maar kijk eerst maar eens naar buiten, want het sneeuwt, zegt Moeder Beer. Beertje springt uit bed

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Het apenboekje. drie stoute aapjes. C.A. Leembruggen. bron C.A. Leembruggen, Het apenboekje. W. van Hoeve, Deventer 1944.

Het apenboekje. drie stoute aapjes. C.A. Leembruggen. bron C.A. Leembruggen, Het apenboekje. W. van Hoeve, Deventer 1944. Het apenboekje drie stoute aapjes C.A. Leembruggen bron. W. van Hoeve, Deventer 1944 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/leem026apen01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 Het apenboekje. Drie stoute

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Waarom? 3 1. Waarom heeft een zebra witte en zwarte strepen? 4 2. Waarom worden bladeren in de herfst geel en oranje? 5 3. Waarom hebben leeuwen

Waarom? 3 1. Waarom heeft een zebra witte en zwarte strepen? 4 2. Waarom worden bladeren in de herfst geel en oranje? 5 3. Waarom hebben leeuwen Waarom? Waarom? 3 1. Waarom heeft een zebra witte en zwarte strepen? 4 2. Waarom worden bladeren in de herfst geel en oranje? 5 3. Waarom hebben leeuwen manen? 6 4. Waarom slaapt je arm of been soms? 7

Nadere informatie

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis

Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis Cursistenboek Taalklas.nl Hoofdstuk 1 Het huis 1 Woorden 1 de badkamer 2 het bed 3 de deur 4 de doek 5 de doos 6 de douche 7 het huis 8 de huiskamer 9 de kapstok 1 10 de keuken 11 de muis 12 de muur 13

Nadere informatie

Marietje Witteveen. bron Marietje Witteveen, Karel en Mienet 2. Luctor, z.p. ca dbnl / erven Marietje Witteveen

Marietje Witteveen. bron Marietje Witteveen, Karel en Mienet 2. Luctor, z.p. ca dbnl / erven Marietje Witteveen Karel en Mienet 2 Marietje Witteveen bron. Luctor, z.p. ca. 1950 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/witt133kare01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven Marietje Witteveen 2 [Karel en Mienet

Nadere informatie

De kleine wildebras. Th. Storm. Magda Stomps. Zie voor verantwoording:

De kleine wildebras. Th. Storm. Magda Stomps. Zie voor verantwoording: De kleine wildebras Th. Storm Magda Stomps bron (vert. Magda Stomps). De Pelgrim, Eindhoven 1943 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/stor047klei01_01/colofon.php 2010 dbnl / erven Else Wenz-Viëtor

Nadere informatie

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen

Johanna Kruit. Gedichten, geïnspireerd door bomen. Geheimen 1 Gedichten, geïnspireerd door bomen Geheimen In het donker huizen bomen die overdag gewoner zijn. Wij slaan de bochten van een pad mee om en gaan, ontkomen aan het licht af op geheimen.kleine geluiden

Nadere informatie

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram,

Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, Soms is er thuis ruzie Dan is mama boos en roept soms omdat ik mijn speelgoed niet opruim Maar ik heb daar helemaal niet mee gespeeld Dat was Bram, mijn kleine broer Dat is niet van mij mama Dan zegt ze

Nadere informatie

Ons eerste boek. plaatjes en bijschriften voor 't jonge volkje dat lezen leert. W.F. Oostveen

Ons eerste boek. plaatjes en bijschriften voor 't jonge volkje dat lezen leert. W.F. Oostveen Ons eerste boek plaatjes en bijschriften voor 't jonge volkje dat lezen leert W.F. Oostveen bron. A.W. Sijthoff, Leiden 1880-1890 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/oost080onse01_01/colofon.php

Nadere informatie

Hij zorgt voor zijn volk, ook in de woestijn.

Hij zorgt voor zijn volk, ook in de woestijn. Voor volwassenen is het boekje Feest van het Koninkrijk beschikbaar. Hierin staan de themahoofdstukken waar je elke dag thuis een stukje uit kunt lezen. Hier ligt de nadruk op je eigen persoonlijke verwerking

Nadere informatie

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam

Paul van Loon. Allemaal Onzin. Tekeningen Hugo van Look. Leopold / Amsterdam Paul van Loon Allemaal Onzin Tekeningen Hugo van Look Leopold / Amsterdam Onzin Vladimir kan niet slapen. Hij ligt in bed en staart naar het raam. De maan schijnt door de gordijnen. Plotseling ritselt

Nadere informatie

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter Melkweg Lezen Alfa A Hoe gaat het? De dokter Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hoe gaat het?, 2015 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg

Nadere informatie

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping

juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping juni 2015 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Naar de camping Naar de camping 1 We slapen in een tent. Dat zijn we zo gewend. tekst: Marian van Gog muziek: Ton Kerkhof Refrein: Dan gaan

Nadere informatie

Joris wil gezien worden.

Joris wil gezien worden. JORIS Joris wil gezien worden. Joris is ruim anderhalf jaar oud als hij mij dwingt om hem bewuster te zien. Ik sta bij Snowy en Joris in de stal. Ik praat met Snowy en aai hem over zijn snuit. Ineens voel

Nadere informatie

Auditieve oefeningen Sinterklaas

Auditieve oefeningen Sinterklaas Auditieve oefeningen Sinterklaas Auditieve synthese (Henk Hak en Piet Plak) Lettergrepen samenvoegen tot een woord Letters samenvoegen tot een woord zak mantel sinterklaas rood baret marsepein paard speelgoed

Nadere informatie

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster

Liedjes Kerstmusical: Volg die ster 14-1: Waar ben je geboren Waar ben je geboren, waar kom je vandaan Waar is het begonnen, waar is het ontstaan Waar ken jij de weg zelfs met je ogen dicht Waar ben je geboren, waar zag jij het licht Iedereen

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 7 Delen maakt blij. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 7 Delen maakt blij Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 7 blz. 1 Als je niet wilt delen krijg je ruzie.

Nadere informatie

Antoine in Nepal. Karel Peeraer.

Antoine in Nepal. Karel Peeraer. Antoine in Nepal Karel Peeraer www.ezelen.be Een wereldreis naar geluk! Welkom Het is fijn wandelen als de natuur je rugzakje draagt. Antoine wandelt door de bergen. Zijn oogjes kijken in het rond. Plots

Nadere informatie

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast

Rick de Leeuw. Hou me stevig vast Rick de Leeuw Hou me stevig vast Ik zit op de trap En luister naar de radio Er klinkt een mooi en triestig lied Ik neurie zachtjes mee Ik wil muziek als het sneeuwt Ook al sneeuwt het nu even niet Ik neem

Nadere informatie

Hond. in s he van t Wolf. hui. Sylvia Vanden Heede. Met illustraties van Marije Tolman

Hond. in s he van t Wolf. hui. Sylvia Vanden Heede. Met illustraties van Marije Tolman Hond Sylvia Vanden Heede Met illustraties van Marije Tolman hui in s he van t Wolf www.lannoo.com Registreer u op onze website en we sturen u regelmatig een nieuwsbrief met informatie over nieuwe boeken

Nadere informatie

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden

Om een of andere reden zijn ze daar allebei heel tevreden Tweelingen Anna en Thijs wonen in de Verlegenstraat. Zo heet hun straat niet echt. Ze is vernoemd naar een Franse schilder. Fer. Léger staat er op het straatnaambordje. Maar als je de naam hardop uitspreekt

Nadere informatie

DE SPROOKJESPARADE. Rolverdeling:

DE SPROOKJESPARADE. Rolverdeling: DE SPROOKJESPARADE Rolverdeling: Prinses Petronella: Prinses Petronella is een Prinsesje die precies weet wat ze wil. Als ze ergens geen zin in heeft probeert ze er onder uit te komen. Kikker: De Kikker

Nadere informatie

Ik wou dat het raven werden.

Ik wou dat het raven werden. De 7 raven Met 9 zitten ze aan tafel: papa, mama en 7 zonen. De zonen schoppen met hun voeten en zwieren met hun armen. Af en toe valt er een glas om of kwakt er iets op de grond. Dus na de maaltijd zegt

Nadere informatie

Voeten in de lucht. sofie! brult Donny. zeg dat het niet waar is! roept Donny.

Voeten in de lucht. sofie! brult Donny. zeg dat het niet waar is! roept Donny. Voeten in de lucht Hggr! Billie is als eerste bij de keukendeur de keukendeur van Sofies oma. Hij gooit hem open en schreeuwt: Ja hoor, het is weer poepfeest vandaag! Daar is Timmie ook. Klopt! roept hij.

Nadere informatie

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de

Het is druk op het schoolplein. Overal zie je kinderen die aan het knikkeren zijn. Joost heeft een grote zware knikkerzak. Hij roept: 'Ik heb de De regenboogbonk Oma is op bezoek. 'Kijk eens Floor,' zegt ze. 'Ik heb een cadeautje voor je.' Ze geeft Floor een klein rond pakje. Floor doet snel het papiertje eraf. 'Wow,' zegt ze, 'wat mooi!' In haar

Nadere informatie

Cornelia's dierenboek

Cornelia's dierenboek Cornelia's dierenboek Reinoudina de Goeje bron. S. Warendorf Jr., Amsterdam ca. 1889 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/goej001corn01_01/colofon.php 2011 dbnl 2 [Cornelia's dierenboek]

Nadere informatie

Auditieve oefeningen herfst. Hakken en plakken

Auditieve oefeningen herfst. Hakken en plakken Auditieve oefeningen herfst Hakken en plakken (hak de woorden in stukken, laat de kinderen het hele woord zeggen) eek-hoorn vlie-gen-zwam ka-stan-jes pad-den-stoel ka-bou-ter beu-ken-noot e-gel spin-nen

Nadere informatie

Sinterklaas in een regenpak

Sinterklaas in een regenpak Sinterklaas in een regenpak Kolletje staat met Waffie in haar armen voor het raam en kijkt naar buiten. Het regent hard en de takken van de bomen zwiepen in de wind. Ze heeft net een paar sinterklaasliedjes

Nadere informatie

Ik heb geen zin om op te staan

Ik heb geen zin om op te staan Liedteksten De avonturen van mijnheer Kommer en mijnheer Kwel Voorbereiding in de klas: meezingen refrein Het Dorp Het is weer tijd om op te staan Maar ik heb geen zin Hij heeft geen zin Om naar m n school

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

Leesboekje de seizoenen

Leesboekje de seizoenen Leesboekje de seizoenen Leesboekje De Seizoenen Pagina 1 Dit is de winter. Dit is de sneeuw. Dit is de hagel. Dit is de ijzel. Dit is het ijs. Dit is het donker. Dit is het licht. Dit is de kat. Dit is

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Woordsoorten. Lidwoord Bijvoeglijk naamwoord Zelfstandig naamwoord Voorzetsels Werkwoorden

Woordsoorten. Lidwoord Bijvoeglijk naamwoord Zelfstandig naamwoord Voorzetsels Werkwoorden Woordsoorten Lidwoord Bijvoeglijk naamwoord Zelfstandig naamwoord Voorzetsels Werkwoorden In dit boekje ga je leren dat er verschillende woordsoorten zijn in de Nederlandse taal. Je gaat de verschillende

Nadere informatie

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek

De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3. Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek De leessleutel Begrijpend luisteren-lezen thema 5 verhaal 1 groep 3 Thema 5 Verhaal 1 bladzijde 2 t/m 5 van het leesboek Het wiel doet raar! 1 Naar wie gaat Daan? a Naar school b Naar Loes c Naar Rik 2

Nadere informatie

Leven en Nu. Monique Goemans

Leven en Nu. Monique Goemans Leven en Nu Monique Goemans Wie snapt dat bijzonder Wie gewoon snapt dat gewoon bijzonder is is Heeft opgemerkt hoe bijzonder gewoon is Heeft opgemerkt hoe bijzonder gewoon is Eerste druk, februari 2017

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN

ALFA A ANTWOORDEN STER IN LEZEN STER IN LEZEN ALFA A LES 1: NAAR SCHOOL 1 Ziek 1 b 2 3 b 4 a a B maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag C Dit is een vraag Hoe gaat het? Het gaat wel. En met jou? Waarom kom je niet?

Nadere informatie

ij / ei/ sch 9 De geit is grijs Kijk en schrijf de... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X IJ Z

ij / ei/ sch 9 De geit is grijs Kijk en schrijf de... A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X IJ Z Pen! nr. 9 - De geit is grijs versie 1 november 2017 1 9 De geit is grijs de geit het schaap Kijk en schrijf de... ij / ei/ sch Pen! nr. 9 - De geit is grijs versie 1 november 2017 2 9.1 Lees, luister

Nadere informatie

Opa Vogel in het land van de neushoorns

Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel in het land van de neushoorns Opa Vogel, hebben jullie echt neushoorns gezien? Jazeker! Een heleboel zelfs, en nog héél veel andere dieren. En opa heeft veel foto s gemaakt, dus kijk maar gauw

Nadere informatie

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde.

1 In het begin. In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. 1 In het begin GENESIS 1:1-25 In het begin leefde alleen God. De Heere God is er altijd geweest. En Hij maakte de hemel en de aarde. De aarde is nat en donker. God wil van de aarde iets heel moois maken.

Nadere informatie

Naam: Welkom op De Leer!

Naam: Welkom op De Leer! Naam: Welkom op De Leer! Basisschool De Leer St. Michielsstraat 6 7255 AP Hengelo 0575-46 17 15 Welkom! Hallo, Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons in de klas. Nu mag je een paar keer komen

Nadere informatie

Billie Ritchie en zijn ezel

Billie Ritchie en zijn ezel Billie Ritchie en zijn ezel D.A. Bueno de Mesquita bron. Vennootschap Letteren en Kunst, Amsterdam 1918 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/buen003bill01_01/colofon.php 2011 dbnl 2 [Billie

Nadere informatie

Sinterklaas liedboek

Sinterklaas liedboek Sinterklaas liedboek Hij komt, hij komt Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint: mijn beste vriend, jouw beste vriend, de vriend van ieder kind. Mijn hartje klopt, mijn hartje klopt zo blij. Wat brengt

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn'; jij

Nadere informatie

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi

Moshi gaat met het vliegtuig naar Malawi Malawi Auditieve analyse: 1.2 Eén en twee lettergrepen 1.3 Drie of meer lettergrepen Auditieve synthese 4.1 Lettergrepen samenvoegen tot een woord 4.2 Letters samenvoegen tot een woord Zon varken Malawi

Nadere informatie

Materiaal Groen. Deel 3: Groen groeit

Materiaal Groen. Deel 3: Groen groeit Materiaal Groen Deel 3: Groen groeit Colofon Deel 3: Groen groeit Onderdeel van het materiaal Groen, met de thema s: Seizoenen (dl. 1), Groen in de stad (dl. 2), Groen groeit (dl. 3), Thuis tuinieren (dl.

Nadere informatie

Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje

Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje naam: Voorjaarsboekje Voorjaarsboekje 1 Ukkies Ben Bus rijdt door Leesstad. 'Ik hoor iets raars,' zegt Ben. Hoe heet elk ukkie? Trek een lijn. 'Er tikt iets op het dak.' Ben zet de bus stil en stapt uit.

Nadere informatie

Ze lopen heerlijk te genieten van de akkerwindes. Dat vinden ze heerlijk.

Ze lopen heerlijk te genieten van de akkerwindes. Dat vinden ze heerlijk. Année de foin, année de rien Sinds 14 juli valt er bijna geen drup regen. Het is overal al weer aardig geel. De graanoogst is vreselijk tegengevallen, er is ruim voldoende hooi. Zelfs zoveel dat enkele

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website.

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website. Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Ze verschijnen ook op de Oase website. Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Licht en Zout Navertelling Matteüs 5,13-16

Nadere informatie

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak.

Tik-tak Tik-tak tik-tak. Ik tik de tijd op mijn gemak. Ik haast me niet zoals je ziet. Tik-tak tik-tak, ik denk dat ik een slaapje pak. Tik-tak - Lees het gedicht tik-tak voor. Doe dit in het strakke ritme van een langzaam tikkende klok: Tik - tak - tik - tak Ik tik - de tijd - op mijn - gemak. Enzovoort. - Laat de kinderen vrij op het

Nadere informatie

nog aan het schip toegevoegd. Het goud van de piraten werd

nog aan het schip toegevoegd. Het goud van de piraten werd Schip AHOY Piraten!! Zo begonnen we deze week. Heel enthousiast gingen we aan de slag met de eerste plannen die we vorige week maakten: onze boot afwerken. Er moest nog een vlag komen, die moest gehesen

Nadere informatie

De wedstrijd. Nee, nog niet goed. Kun jij hem laten zien...? Als een ballon geel is, is hij wat? (child may be coached)

De wedstrijd. Nee, nog niet goed. Kun jij hem laten zien...? Als een ballon geel is, is hij wat? (child may be coached) 7.2 Script en plaatjes pre-test De wedstrijd Op dit plaatje zien we drie dieren: een konijntje, een hond, en een kat. Het konijntje en de hond zijn klein, maar de kat is heel groot. Eén van de dieren houdt

Nadere informatie

2

2 2 Het kerstverhaal Kijk ook op: www.ploegsma.nl www.viviandenhollander.nl www.miesvanhout.nl ISBN 978 90 216 7085 0 / NUR 227 Tekst: Vivian den Hollander 2012 Illustraties: Mies van Hout 2012 Vormgeving:

Nadere informatie

Voorzichtig schuift hij het zware gordijn weg. Voor alle kamers hangt zo n goudkleurig gordijn. Om de warmte buiten te houden. Want het is erg warm,

Voorzichtig schuift hij het zware gordijn weg. Voor alle kamers hangt zo n goudkleurig gordijn. Om de warmte buiten te houden. Want het is erg warm, Prins Floris In de tuin van het paleis loopt een jongen. Een bruine jongen met zwarte krullen. Floris heet hij, en hij is een prins. De vader van Floris is de koning van Spanje. Rijk is hij, heel rijk.

Nadere informatie

Lust ik niet! Junior. groep 1/2/3/4

Lust ik niet! Junior. groep 1/2/3/4 Lust ik niet! Tekst: Marisa Stoffers illustraties: Gert-Jan Bos Isa de ijsvogel was pas vier weken oud. Haar veren glommen en glansden. En ze kon al goed vliegen. Vandaag, zei ze tegen zichzelf, vandaag

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

Lucie en hare moeder

Lucie en hare moeder Lucie en hare moeder Reinoudina de Goeje bron. Jacs. G. Robbers, Rotterdam 1870 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/goej001luci01_01/colofon.php 2011 dbnl 1 Lucie en hare moeder, door Agatha.

Nadere informatie

Balans. Boom na boom na boom

Balans. Boom na boom na boom Balans Dit veld is als een voetbalveld zo groot, een boswei met bomen ernaast, een laan van kastanjes Ik zie bewegen, glinsteren en stippelen En buigen en weer stilstaan En een tent met een tafel en bank

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie