WebGenerator ProSite

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WebGenerator ProSite"

Transcriptie

1 WebGenerator ProSite Content management systeem Volledige controle over uw website Met WebGenerator ProSite CMS kunt u niet alleen geheel zelfstandig de inhoud (pagina's, teksten, beeldmateriaal, downloadbare bestanden, etc.) van uw website beheren, maar heeft u ook de volledige controle over de navigatiestructuur. Met het CMS kunt u eenvoudig zonder programmeerkennis uw website actueel houden. Het CMS is een online programma waarmee u vanaf iedere locatie, op elk moment, de structuur, de inhoud en de functies van uw website eenvoudig kunt aanpassen. Voor het gebruik van het CMS hoeft dus geen software te worden geïnstalleerd. Het is mogelijk om meerdere mensen toegang tot het CMS te geven. Gebruikersrechten kunnen op groeps- en gebruikersniveau worden vastgelegd. Het is daardoor mogelijk verschillende medewerkers of zelfs externe partijen (tekstschrijvers, communicatiebureaus) decentraal toegang te geven tot het systeem en tegelijkertijd centraal de regie en eindcontrole in handen te houden. Standaard functies van het CMS Standaard is het CMS uitgerust met de volgende functionaliteiten: Navigatie aanpassen In tegenstelling tot veel andere content management systemen is de navigatie van uw website volledig te beheren. Er kunnen onbeperkt (sub)menu's worden aangemaakt en de structuur is geheel naar wens aan te passen. Inhoud aanpassen U kunt de inhoud van de website zelf beheren met een zeer complete en gebruiksvriendelijke editor. Deze editor, die beschikt over een knoppenbalk zoals MS Word, biedt alle denkbare functies voor het bewerken en opmaken van de inhoud. Bovendien kunnen hyperlinks, tabellen en afbeeldingen met een muisklik worden toegevoegd. Vooraf gedefinieerde templates zorgen voor een consistente opmaak van pagina's door de hele site. Het beheer van afbeeldingen en bestanden Met het CMS kunt u eenvoudig afbeeldingen en bestanden vanaf uw PC uploaden naar een daarvoor bestemde map in uw CMS, om ze vandaaruit in pagina's op de site te plaatsen. Upgrades Het CMS wordt voortdurend verbeterd en uitgebreid met nieuwe functies. Deze upgrades en uitbreidingen worden gratis aan uw systeem toegevoegd. U kunt zelf bepalen of deze upgrades automatisch of pas na uw akkoord worden doorgevoerd.

2 Prullenbakfunctie en historie Dankzij de prullenbakfunctie kunt u verwijderde items terugzetten. Een 'foutje' is dus eenvoudig te herstellen. Met de historiefunctie kunt u in één oogopslag zien wie, wanneer, welke acties in het CMS heeft ondernomen. Versiebeheer Omdat het voor kan komen dat meerdere mensen tegelijk aan de website werken, is het CMS voorzien van een versiebeheersysteem. Op elk moment kunnen de versies van een document worden bekeken, verwijderd of worden gepubliceerd. Gebruikers en gebruikersgroepen Het CMS ondersteunt een ongelimiteerd aantal gebruikers en gebruikersgroepen voor één en hetzelfde licentiebedrag. U betaalt niets extra als meerdere gebruikers met het systeem gaan werken. Gebruikersrechten De functies van het CMS zijn eenvoudig per gebruikersgroep in te stellen. Gebruikersrechten zijn opgesplitst in diverse secties zoals: publiceren, inhoud bewerken, bestanden, menustructuur, talen, etc. Voor iedere sectie kan door middel van het plaatsen van een vinkje worden bepaald wat een gebruikersgroep wel en niet mag binnen de aangegeven sectie. Talen Het CMS maakt het mogelijk om taalversies toe te voegen aan uw website. Het is dus niet nodig om de gehele site opnieuw op te zetten bij het toevoegen van extra talen aan uw website. De menustructuur, mappen, templates en privileges kunnen eenvoudig worden gekopiëerd. In tegenstelling tot andere CMS-systemen betaalt u geen licentiekosten voor extra talen die u binnen uw website aanbrengt. Speciale aandacht voor actiematige / bijzondere content Een standaardfunctie in het CMS zijn de zogeheten 'tekstblokken'. Hiermee kunt u content die u speciale aandacht wilt geven, prominent onder de aandacht te brengen. Het tekstblok (of meerdere tekstblokken) krijgt een plaats in de basisopmaak van de site, zodat items die hierin worden weergegeven terugkeren op elke pagina van de site. Meestal gebeurt dit aan de linker- of rechterkant van de contentpagina's. U kunt de tekstblokken dus zien als een soort 'actieblokken', die u facultatief kunt invullen.

3 Modules voor extra functionaliteit De standaardfuncties kunnen - tegen geringe meerkosten - worden uitgebreid met modules voor extra functionaliteiten. Dat kan tijdens de initiële realisatie van de website, maar ook op elk gewenst later moment. Zo kunt u de functionaliteit van de website laten meegroeien met uw behoefte. Hieronder een overzicht van de meest toegepaste modules. Voor een compleet overzicht inclusief kosten verwijzen wij u naar de laatste pagina van dit factsheet. Module Nieuws Hiermee plaatst u eenvoudig en gestructureerd nieuwsitems op uw site. De module kent een archieffunctie en nieuwsitems kunnen worden onderverdeeld in rubrieken. Ook is het mogelijk om nieuwsitems 'klaar te zetten' om ze vanaf een ingestelde datum te publiceren. Module Sitemap Biedt de bezoeker snel inzicht in de structuur en de inhoud van uw website. De sitemap wordt automatisch gegenereerd en bijgehouden. Belangrijk bijkomend voordeel is dat een sitemap uw site beter vindbaar maakt voor zoekmachines. Module Formulieren Hiermee maakt en plaatst u snel en eenvoudig webformulieren, bijvoorbeeld een contact- of een enquêteformulier. U kunt de historische gebruiksinformatie bekijken per formulier. Module Statistieken Met de statistiekenmodule beschikt u over informatie over het bezoek en het bezoekersgedrag op uw website, zoals: aantal bezoeken, unieke bezoekers, herkomst bezoekers, gebruikte trefwoorden, de gemiddelde bezoekduur, bezoekersgedrag, etc. Module FAQ (Frequently Asked Questions - Veelgestelde vragen) Hiermee kunt u veelgestelde vragen met de daarbij behorende antwoorden direct communiceren op uw website. De vragen zijn desgewenst onder te verdelen in rubrieken. Module Nieuwsbrief Met deze module verzendt u digitale nieuwsbrieven in uw eigen opmaak naar uw relaties. Inclusief aan- en afmeldfunctie op uw website. Module Zoeken Hiermee maakt u uw site doorzoekbaar voor de bezoeker en stelt u hem of haar in staat snel naar de relevante inhoud door te klikken. Module Log-in Hiermee schermt u delen van uw website af, en maakt u ze middels een gebruikersnaam en wachtwoord beschikbaar voor geselecteerde bezoekers. Catalogusfunctie Voor overzichtelijke, gestructureerde publicatie van producten. Deze functie kan worden uitgebreid met een winkelmandje en betaalfunctie.

4 Module X: maatwerk tegen standaard prijzen Online applicaties kunnen communicatie en bedrijfsprocessen vele malen efficiënter laten verlopen. Voor veel toepassingen op dit gebied biedt WebGenerator ProSite dan ook standaardoplossingen in de vorm van eerder omschreven modules, die snel en kostenefficiënt kunnen worden ingezet (bijvoorbeeld de module Formulieren en Nieuwsbrief). Voor applicaties die buiten de scope van de standaardmodules vallen bestaat echter ook een oplossing: "Module X". Dit concept biedt u de mogelijkheid om zelfs zeer complex maatwerk binnen WebGenerator ProSite te laten realiseren tegen verrassend lage kosten en in korte doorlooptijden. "Module X" biedt de volgende voordelen: Online maatwerkapplicaties kunnen zeer snel worden ontwikkeld. Ontwikkelingskosten liggen vele malen lager dan bij andere partijen. Veelvoorkomende functies zijn al aanwezig en hoeven alleen maar geactiveerd te worden (flexibele database-opslag, zoek- en sorteerfuncties, content management, genereren van PDF's, etc.) Geen beperkingen wat betreft gewenste functionaliteiten. Koppelingen met andere online en offline systemen eenvoudig tot stand te brengen. Hosting zowel intern (op uw eigen server) als extern (op onze servers) mogelijk. 100% integratie in uw website (ook intranet en extranet), onafhankelijk van het feit of deze door ons is gerealiseerd. Geschikt voor zowel klein maatwerk als voor complexe, bedrijfskritische applicaties. Zeer stabiel en robuust door toepassing van.net-technologie. Training en ondersteuning in het gebruik van het CMS De werking van het CMS is voor wat betreft het bewerken van pagina's sterk vergelijkbaar met die van bekende tekstverwerkingsprogramma's zoals Microsoft Word en voor iedereen met enige affiniteit met computers eenvoudig en snel onder de knie te krijgen. Daarnaast wordt het CMS opgeleverd met een uitgebreide handleiding en kunnen gebruikers een professionele training volgen. De ervaring leert dat gebruikers van het CMS de slag snel te pakken hebben na enig regelmatig gebruik.

5 Optimale 'leesbaarheid' van uw site voor zoekmachines Een basisvoorwaarde om gevonden te kunnen worden door zoekmachines zoals Google, is dat deze zoekmachines uw site goed kunnen 'lezen'. De techniek waarop een website is gebaseerd speelt daarin een belangrijke rol. WebGenerator ProSite is op verschillende manieren optimaal voorbereid om uw website goed vindbaar en leesbaar te maken voor zoekmachines: Zoekmachines lusten het liefst pure HTML Zoekmachines inventariseren het web voortdurend door middels van zogenaamde 'spiders', 'crawlers' of 'bots'. Deze crawlers bezoeken elke aangemelde site en indexeren de inhoud. Op basis daarvan worden sites al dan niet weergegeven in de zoekresultaten van de zoekmachine. Crawlers houden van 'transparante' sites, dat wil zeggen: sites waarvan zij alle pagina's en informatie goed kunnen doorzoeken. Sommige technologie kan een negatieve invloed uitoefenen op die transparantie. WebGenerator ProSite zorgt echter voor een website in pure HTML en zo hebben zoekmachines ze het liefst. Zoekmachine-vriendelijke paginatitels en URL's Als u een website bezoekt ziet u in de bovenste rand van uw interbrowser een tekst staan, vaak de naam van de betreffende organisatie of een korte tekst over de producten of dienstverlening. Deze tekst heet de paginatitel en voor zoekmachines is deze tekst in hoge mate bepalend voor de relevantie van de site. Hetzelfde geldt voor het adres dat u in de adresbalk van de internetbrowser ziet staan. WebGenerator ProSite zorgt daarom voor een paginatitel én webadres-weergave die zoekmachines goede informatie geeft over de inhoud van de website en de verschillende pagina's. Zelf eenvoudig toevoegen van metatags Metatags zijn korte teksten die voor de bezoeker van een website niet zichtbaar zijn, maar wel voor zoekmachines. De 'keyword metatag' wordt bijvoorbeeld gebruikt om de belangrijkste trefwoorden van een webpagina op te sommen. In de 'description metatag' kan een korte omschrijving van een website of specifieke pagina worden opgenomen, die door zoekmachines wordt weergegeven in de vindresultatenoverzichten (als er geen description metatag is, gebruikt de zoekmachines de eerste paar zinnen van de webpagina en dat is niet altijd gewenst). WebGenerator ProSite maakt het u gemakkelijk deze metatags per pagina toe te voegen.

6 Technische informatie Hostinglocatie Uw nieuwe website wordt in principe gehost bij een professionele en betrouwbare internet service provider. Het is echter ook mogelijk om uw website op een eigen webserver van uw organisatie of een door uzelf ingeschakelde service provider te hosten. In dat geval wordt een ander betalingsmodel gehanteerd (éénmalige licentie-afkoopsom, extra implementatiekosten en verplichte afname onderhoudscontract). Domeinverhuizing of -verwijzing Heeft u al een website en/of een domeinnaam, dan brengt dit een zogeheten 'domeinverhuizing' of 'domeinverwijzing' met zich mee, een kleine administratief-technische handeling die wij voor u uitvoeren. verkeer Beschikt u al over een domeinnaam, dan is de kans groot dat u uw al via een bepaalde provider laat verlopen. U kunt er voor kiezen uw verkeer via die bestaande hostingprovider of eigen server te laten blijven verlopen. U kunt echter ook (zonder meerkosten) uw meeverhuizen, waarbij standaard 5 accounts krijgt en onbeperkt adressen kunt aanmaken. Hosting capaciteit In het hostingpakket van uw site is standaard 150 Mb data-opslag opgenomen (de schijfruimte die op de webserver wordt ingenomen door de data die u op uw site publiceert) en 2 Gb dataverkeer (de hoeveelheid data die bezoekers van uw site bekijken en downloaden). In de regel is dit ruim voldoende. Indien 2 opeenvolgende maanden de dataverkeerlimiet wordt overschreden, dan zullen wij een voorstel doen voor een nieuw hostingpakket. Beveiliging en back-up Uw site wordt gehost op een zowel fysiek als elektronisch beveiligde webserver op een professionele hostinglocatie. Dagelijks ('s nachts) wordt een volledige kopie van uw website gemaakt en als backup weggeschreven. Bij calamiteiten kan uw site daarom binnen 24 uur weer online zijn.

7 Kostenoverzicht basis-cms en additionele modules Standaard CMS Per maand WebGenerator ProSite CMS basisabonnement inclusief hosting en 69,00 Additionele modules Per maand Nieuws 5,00 F.A.Q. (Veelgestelde vragen) 5,00 Portfolio 5,00 Vacatures 5,00 Agenda 5,00 Fotoalbum 5,00 Gastenboek 2,50 Links 2,50 Statistieken 5,00 Log-in 7,50 Sitemap 2,50 Zoeken 2,50 Formulieren 15,00 Formulieren Lite (maximaal 2 formulieren) 7,50 Catalogus 5,00 Catalogus add-on: winkelmandje 5,00 Catalogus add-on: online betalen 5,00 Makelaarsaanbod 15,00 Marktplaats 15,00 Nieuwsbrief (max berichten per maand) 15,00 Nieuwsbrief add-on: extra berichten per maand 6,00 Nieuwsbrief add-on: extra berichten per maand 25,00 Prijswijzigingen voorbehouden. Prijzen zijn exclusief BTW. Eenmalige projectkosten (consultancy, design, redactie, technische implementatie, etc.) worden per project afzonderlijk vooraf begroot en zijn niet inbegrepen.

Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011

Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011 Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011 2. Overzicht en specificering van additionele modules Naast de basis implementatie is het Steenstra CMS systeem uit te breiden met

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Xsite - easy content management

Xsite - easy content management Xsite - easy content management www.fullmoon.nl/xsite Datum: Juni 2011 1 É c h t e e nvoudig w ebsiteonderhoud Xsite is het online Content Management Systeem (CMS) van Fullmoon, waarmee u snel en eenvoudig

Nadere informatie

Websites aanpassen. Voor iedereen.

Websites aanpassen. Voor iedereen. Websites aanpassen. Voor iedereen. Teksten aanpassen en afbeeldingen toevoegen. Links naar andere pagina s of documenten. Pagina s toevoegen, kopiëren en verplaatsen. Ondersteuning voor meerdere talen.

Nadere informatie

Addendum handleiding WebGenerator ProSite CMS

Addendum handleiding WebGenerator ProSite CMS Addendum handleiding WebGenerator ProSite CMS Nieuwe functies in CMS Versie 2.2.446 Met de update naar Versie 2.2.446 in februari 2008 is een aantal nieuwe functies toegevoegd aan WebGenerator ProSite

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

tarieven 2014 Powered by:

tarieven 2014 Powered by: tarieven 2014 Powered by: Producten van Ziber inclusief hosting, updates & support Software uit de Ziber cloud 2 Voor iedere ondernemer de beste oplossing Voordelig Standaardsitelite 4 Design en eenvoud

Nadere informatie

Content.Web 09 Commerce.Web Zoekmachine Marketing

Content.Web 09 Commerce.Web Zoekmachine Marketing Content.Web 09 Commerce.Web Zoekmachine Marketing Prijslijst en modules 2009 (update 1 Oktober 2009) TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout

Nadere informatie

WebHare Professional en Enterprise

WebHare Professional en Enterprise WebHare Professional en Enterprise Publicatie module Site inrichting handleiding Datum 19 november 2002 Aantal pagina s: 31 Versie: 2.01 Doelgroep Sysops Gebruikers met site aanmaak rechten Gebruikers

Nadere informatie

tarieven 2015 / 2016 Powered by:

tarieven 2015 / 2016 Powered by: tarieven 2015 / 2016 Powered by: Producten van Ziber Inclusief hosting, updates & support 2 Software uit de Ziber Cloud Voor iedere ondernemer de beste oplossing Webbly Design & eenvoud 4 Sitehand Professioneel

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE,

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, CLOSED SOURCE CMSEN Versie: 2.0 Dit onderzoek betreft de zoekmachine vriendelijkheid van commerciële CMS-systemen, m.a.w. systemen waar de

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1

A SIMsubsites algemeen A-1. B Beheren van subsites B-1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave A SIMsubsites algemeen A-1 A.1 Over SIMsite A-1 A.2 Technische specificaties A-1 B B-1 B.1 Aanmaken van subsites B-1 B.2 Autoriseren van subsites B-4 Algemeen A SIMsubsites

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE,

ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, ONDERZOEK NAAR DE ZOEKMACHINE VRIENDELIJKHEID VAN COMMERCIËLE, CLOSED SOURCE CMSEN Versie: 2.0 Dit onderzoek betreft de zoekmachine vriendelijkheid van commerciële CMS-systemen, m.a.w. systemen waar de

Nadere informatie

Naast bovenstaande beheergereedschappen heeft het ECMS nog legio andere functies en voordelen:

Naast bovenstaande beheergereedschappen heeft het ECMS nog legio andere functies en voordelen: Enterprise Content Management System NetBiz ontwerpt voor u een professionele website, waarin alle facetten van uw bedrijf worden gepresenteerd. Door middel van het ECMS wordt deze website gepubliceerd

Nadere informatie

Handleiding Update - FAQ

Handleiding Update - FAQ Handleiding Update - FAQ 1.1 Document distributie Naam Functie Bedrijf Tel E-mail Kenny De Boe Developer e2e 09-267-64-70 kenny.deboe@e2e.be Michaël Geens Bestuurder e2e 09-267-64-71 Michael.geens@e2e.be

Nadere informatie

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1

A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 B SIMSTAT - BEHEER B-1 A SIMSTAT - ALGEMEEN A-1 A.1 OVER SIMSITE A-1 A.2 TECHNISCHE SPECIFICATIES A-1 A.3 AAN DE SLAG A-2 B SIMSTAT - BEHEER B-1 B.1 AUTORISATIE B-1 B.2 ALGEMEEN B-1 B.2.1 HUIDIGE SITUATIE B-1 B.2.2 DAGELIJKS

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

ExpressionEngine CMS. Content Management Systeem/Publicatieplatform NOAH DESIGN CREATIE & WEBDEVELOPMENT

ExpressionEngine CMS. Content Management Systeem/Publicatieplatform NOAH DESIGN CREATIE & WEBDEVELOPMENT ExpressionEngine CMS Content Management Systeem/Publicatieplatform NOAH DESIGN CREATIE & WEBDEVELOPMENT ExpressionEngine is een ijzersterk Content Management Systeem gebouwd op CodeIgniter, één van de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

8. Windows Live Writer

8. Windows Live Writer 153 8. Windows Live Writer Windows Live Writer is een programma waarmee u offline weblogberichten kunt maken die u vervolgens op een weblog kunt publiceren. Writer ondersteunt een groot aantal weblogdiensten,

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie

Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie Omschrijving enquête module VervangingsManager webapplicatie OnderwijsApps B.V. Innovatieweg 26-03 7007 CD DOETINCHEM Tel. 0314-368250 Postbus 704 7000 AS DOETINCHEM KvK 51377888 www.onderwijsapps.nl info@onderwijsapps.nl

Nadere informatie

Content Management Systeem (beheer website)

Content Management Systeem (beheer website) Digizon Webmanager DIGIZON WEBMANAGER... 1 CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM (BEHEER WEBSITE)... 1 KORTE UITLEG CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM:... 1 BEHEERSYSTEEM MODULES... 3 AGENDA... 3 FAQ (FREQUENTLY ASKED QUESTIONS)...

Nadere informatie

Croon Procurement Service

Croon Procurement Service Wat is een CMS? Een content-beheersysteem of Content Management Systeem is een softwaretoepassing, meestal een web-applicatie, die het mogelijk maakt dat mensen eenvoudig, zonder veel technische kennis,

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

Studio Visual Steps Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice

Studio Visual Steps Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice Studio Visual Steps Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice Aanvullend PDF-bestand bij het boek Websites bouwen met Web Easy Een website aanpassen via uw eigen webhostingservice 2 Een website

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding Plesk. Eddy De Bock

Handleiding Plesk. Eddy De Bock Handleiding Plesk Eddy De Bock 1 1 STARTPAGINA Hier krijgt u een samenvattend overzicht van de functies die Plesk u biedt. 2 GEBRUIKERS Hier kan u gebruikers aanmaken, verwijderen en beheren. Onder Gebruikersrollen

Nadere informatie

Cerium CMS versie 4.0. Wat is nieuw in versie 4.0. www.cerium.nl

Cerium CMS versie 4.0. Wat is nieuw in versie 4.0. www.cerium.nl Cerium CMS versie 4.0 Wat is nieuw in versie 4.0 www.cerium.nl Bijgewerkt februari 2014 Cerium BV 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Nieuwe onderhouds URL 4 3. Drag and drop upload 5 4. Spring naar item

Nadere informatie

Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron.

Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron. Zeer beknopte handleiding Joomla Deze handleiding geldt voor Joomla 3.x. In andere versies zijn kleine afwijkingen mogelijk. Copyright 2016 Websitebron. Waarschuwingen vooraf Pas op: u kunt als eigenaar

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

van het Máxima Medisch Centrum

van het Máxima Medisch Centrum Gebruikershandleiding onderhoud websites van het Máxima Medisch Centrum versie 1.1 Myxt Web Solutions Het Brikzeil 10 5247 LM Rosmalen Telefoon: 073 850 51 85 Email: HUsupport@myxt.nlU MMC web gebruikershandleiding

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

OpenIMS 4.2. Content Management Server. Gebruikers handleiding

OpenIMS 4.2. Content Management Server. Gebruikers handleiding OpenIMS 4.2 Content Management Server Gebruikers handleiding OpenSesame ICT Januari 2004 Inhoudsopgave 1 INLEIDING...3 1.1 Cliënt specificaties...3 2 INTRODUCTIE OPENIMS CMS...4 2.1 Inloggen...4 2.2 Het

Nadere informatie

Inhoud Inleiding... 1 Aanbevelingen... 3 Belangrijke instellingen... 4 Zo gebruikt u het systeem... 7 Meer kennis... 15

Inhoud Inleiding... 1 Aanbevelingen... 3 Belangrijke instellingen... 4 Zo gebruikt u het systeem... 7 Meer kennis... 15 Dit is een introductie over het gebruik van het additionele product Mamut Enterprise Klant- en Partner Web. Het gebruik van het systeem wordt beschreven aan de hand van het fictieve voorbeeld van de firma

Nadere informatie

Wij hebben getracht het content management systeem zo eenvoudig mogelijk te houden. Hierdoor kunt u snel uw content op uw site aanpassen.

Wij hebben getracht het content management systeem zo eenvoudig mogelijk te houden. Hierdoor kunt u snel uw content op uw site aanpassen. Inhoud Inleiding:... 3 Speciale pagina lay-outs... 3 Vaste lay-outs:... 4 Vaste pagina s... 4 Inloggen... 4 Default settings:... 5 Algemeen:... 5 Wat betekenen de velden:... 6 Onderhouden van website teksten:...

Nadere informatie

HvA CMS: Hippo. Concept

HvA CMS: Hippo. Concept HvA CMS: Hippo Concept Deze uitgave wordt uitsluitend voor persoonlijk gebruik aan cursisten meegegeven. Alle rechten worden voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag door fotokopieën of op enige andere

Nadere informatie

WebHare Professional en Enterprise

WebHare Professional en Enterprise WebHare Professional en Enterprise Systeem module Systeem configuratie handleiding Datum: 19 november 2002 Aantal pagina s: 20 Versie: 2.01 Doelgroep: Sysops Inhoudsopgave Inleiding... 1 1 Vooraf... 2

Nadere informatie

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving

Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Zicht - Content Management Systeem een algemene beschrijving Versie april/2008 Zicht nieuwe media ontwerpers 2008 1 Inleiding Een Content Management Systeem (CMS) is een webapplicatie waarmee je zonder

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

IcarOS maakt het mogelijk op een veilige manier bestanden en informatie online uit te wisselen. IcarOS biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke

IcarOS maakt het mogelijk op een veilige manier bestanden en informatie online uit te wisselen. IcarOS biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke IcarOS maakt het mogelijk op een veilige manier bestanden en informatie online uit te wisselen. IcarOS biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface waarmee u meteen aan de slag kan. Zonder enige

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBHARE 1

HANDLEIDING WEBHARE 1 HANDLEIDING WEBHARE 1 2 INHOUDSOPGAVE HANDLEIDING WEBHARE... 1 Introductie... 4 Inloggen... 5 Publisher... 7 De knoppenbalk... 7 Context Menu... 8 Rotary Word sjabloon... 9 Basis WebHare beheer... 11 Nieuwe

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS

Handleiding IZEE CMS. Dit is de handleiding voor IZEECMS Handleiding IZEE CMS Dit is de handleiding voor IZEECMS Inhoudsopgave Inleiding... 4 Laatste update... 4 Voor wie is deze handleiding... 4 Vaste pagina s op de website... 4 Onduidelijkheden... 4 Voor het

Nadere informatie

CMS Made Simple productsheet

CMS Made Simple productsheet CMS Made Simple productsheet Algemene informatie CMS made Simple CMS made Simple is open source CMS Made Simple (CMSMS) is een Open Source Content Management System. Bij de meeste commerciële software

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Concept. Google Sites Handleiding

Concept. Google Sites Handleiding Google Sites Handleiding Inhoud Inleiding... 1 Handleiding... 2 Aanmaken Google Site... 2 Aanpassen uiterlijk Google Site... 3 Configureren Google Site... 3 Uitnodigen mede eigenaren, bijdragers en kijkers...

Nadere informatie

XITEFORCE CMS. december 2013

XITEFORCE CMS.   december 2013 XITEFORCE CMS V6 www.nexxite.nl december 2013 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Xiteforce... 4 3. Een eerste kennismaking met de gebruikersomgeving... 5 3.1. Indeling van het scherm...5

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Rafra Information Services belgium Rijksweg 22, B-8520 KUURNE Belgium Tel +32(0)56/32.50.27 (3l) Fax +32(0)56/32.50.29

Rafra Information Services belgium Rijksweg 22, B-8520 KUURNE Belgium Tel +32(0)56/32.50.27 (3l) Fax +32(0)56/32.50.29 De RIS Belgium geïntegreerde Statistieken Server Velen hebben een teller of een statistisch programma (Nedstat e.d.) op hun site staan. De Nedstat Pro versie voor bedrijven is een goede uitbreiding voor

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong

HANDLEIDING CMS. Blackbrick.nl. Datum Oktober Versie Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong HANDLEIDING CMS Blackbrick.nl Datum Oktober 2013 Versie 3.24 Auteurs Online-Marketingmachine, Marco Bouman en Maico de Jong INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. AAN DE SLAG 3. TE BEHEREN ELEMENTEN IN DE SITE

Nadere informatie

Uitleg functie "Moduleregistratie" Inhoud. Inleiding. WebGenerator ProSite CMS

Uitleg functie Moduleregistratie Inhoud. Inleiding. WebGenerator ProSite CMS Uitleg functie "Moduleregistratie" WebGenerator ProSite CMS Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 1 Wanneer en waarom "registreren als module"?... 2 Hoe werkt het?... 2 Voorbeeld: een formulier als een module

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3

Clixmaster Studio R3.7. Wat is nieuw in Clixmaster Studio? Release notes R3.7 Support 1/3 1/3 Clixmaster Studio R3.7 Dit document beschrijft alle verbeteringen, wijzigingen en bekende verbeterpunten in Clixmaster Studio ten opzichte van voorgaande releases. Gedetailleerde informatie kunt u

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev-

CasualCMS heeft de volgende structuur: De website: pagina s beheren en algemene instellingen. De gebruiker: bezoekers, bezoekers met toegang tot bev- CasualCMS Inhoud CasualCMS Website Een nieuwe pagina maken Een pagina later wijzigen Een pagina verwijderen De volgorde van pagina s in het menu wijzigen Website instellingen Gebruikers Inhoud Modules

Nadere informatie

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content.

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content. De belangrijkste applicatie van WappTools is Contentbeheer. Dit is een CMS. CMS staat voor Content Management Systeem. Hiermee kunt u de content van uw website eenvoudig beheren. Onder content wordt verstaan

Nadere informatie

Prijslijst. Een professionele, responsive website. Goedkoper kan bijna niet. Mooi online is onderdeel van Ersite webdesign

Prijslijst. Een professionele, responsive website. Goedkoper kan bijna niet. Mooi online is onderdeel van Ersite webdesign Mooi online is onderdeel van Ersite webdesign www.ersite.nl Hazenweg 2 7556 BM Hengelo T: 074 711 0324 E: info@mooionline.nl K.v.K. 08092369 BTW. NL128172848B02 Prijslijst Een professionele, responsive

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten

SIMsite. SIMsite, full service web content management. digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite, full service web content management digitale dienstverlener voor e-gemeenten SIMsite SIMsite 2 Een kwalitatief hoogstaande webportal, die op een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Clixmaster Studio en zoekmachines

Clixmaster Studio en zoekmachines Quick guide Clixmaster Studio en zoekmachines R5.0 Gebruikersdocumentatie Clixmaster Studio Quick guide 1/18 Clixmaster Studio en zoekmachines Version management Based on Clixmaster Studio R.5.0 Date Version

Nadere informatie

SEO advies plan. Tim Pieters M41T

SEO advies plan. Tim Pieters M41T SEO advies plan Tim Pieters M41T Inhoudsopgave -Inleiding -Stand van zaken -Optimalisatie -Resultaten -Toekomstige aanbevelingen Inleiding De website die zal worden behandeld in dit SEO plan is www.tp-media.design.

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

SkoolSite Leerkrachten Handleiding Skool BV Build 3.3.0

SkoolSite Leerkrachten Handleiding Skool BV Build 3.3.0 SkoolSite Leerkrachten Handleiding SkoolSite Leerkrachten Handleiding Alle rechten voorbehouden. Deze uitgave mag voor eigen gebruik vermenigvuldigd worden in originele vorm. Het is niet toegestaan op

Nadere informatie

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers De website van het openbaar ministerie is momenteel (tijdelijk) te vinden op volgende intranetadres: http://10.241.132.229.

Nadere informatie

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 Inhoud INLOGGEN CMS... 2 WELKOM SCHERM... 3 MODULES - CONTROL PANEL... 4 BEHEER - CONTROL PANEL... 5 GEBRUIKERSBEHEER - TOEVOEGEN... 6 GEBRUIKERSBEHEER

Nadere informatie

Naast bovenstaande beheergereedschappen heeft het HCMS nog legio andere functies en voordelen:

Naast bovenstaande beheergereedschappen heeft het HCMS nog legio andere functies en voordelen: Hospitality Content Management System uw website à la carte Is uw website net zo gastvrij als uw horecabedrijf? Kunnen bezoekers op uw website de informatie vinden die zij zoeken? Kunt u zelf uw website

Nadere informatie

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant

Handleiding CMS. Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Handleiding CMS Auteur: J. Bijl Coldfusion Consultant Inhoudsopgave 1.0 Inleiding 3 2.0 Introductie CMS en websites 4 3.0 Inloggen in beheer 5 4.0 Dashboard 6 4.1 Bezoekers totalen 6 4.2 Bezoekers 7 4.3

Nadere informatie

Handleiding QLiCT Webstarter Inhoudsopgave

Handleiding QLiCT Webstarter Inhoudsopgave Handleiding QLiCT Webstarter Inhoudsopgave Handleiding QLiCT Webstarter... 1 Inhoudsopgave... 1 Inloggen Dynaweb Application Manager... 2 Welkom in de Dynaweb Application Manager... 2 Schermuitleg... 3

Nadere informatie

Studio Visual Steps Een website aanpassen via Avanquest webhosting

Studio Visual Steps Een website aanpassen via Avanquest webhosting Studio Visual Steps Een website aanpassen via Avanquest webhosting Aanvullend PDF-bestand bij het boek Websites bouwen met Web Easy Een website aanpassen via Avanquest webhosting 2 Een website aanpassen

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Installatiehandleiding Business Assistent

Installatiehandleiding Business Assistent Installatiehandleiding Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 25-09-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 1.0 04-11-2014 Geen: Commercieel maken

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365

HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 HANDLEIDING ONEDRIVE IN OFFICE365 1 van 13 OGD ict-diensten Inhoud Wat is onedrive for Business?... 3 Werken met onedrive for Business... 4 Inloggen:... 4 Nieuwe bestanden aanmaken:... 4 Bestanden openen

Nadere informatie

Uwschoolonline.nl. Wij zetten uwschoolonline.nl

Uwschoolonline.nl. Wij zetten uwschoolonline.nl Uwschoolonline.nl U wilt een website die helemaal van deze tijd is en op alle apparaten goed te bekijken is? Die u en uw collegae zelf actueel kunnen houden, zonder ingewikkelde handelingen? Wij zetten

Nadere informatie

Hieronder vind u alle aangeboden pakketten. Alle pakketten zijn exclusief domein registratie. Alle prijzen die u hieronder vind zijn incl. BTW.

Hieronder vind u alle aangeboden pakketten. Alle pakketten zijn exclusief domein registratie. Alle prijzen die u hieronder vind zijn incl. BTW. 1 Hieronder vind u alle aangeboden pakketten. Alle pakketten zijn exclusief domein registratie. Alle prijzen die u hieronder vind zijn incl. BTW. Domeinnaam registratie: Prijs 29,- excl. Administratie

Nadere informatie

Google Applicaties Online samenwerken. Paul Diliën ICT integratie 2012. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs

Google Applicaties Online samenwerken. Paul Diliën ICT integratie 2012. Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Google Applicaties Online samenwerken Paul Diliën ICT integratie 2012 Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs Guimardstraat 1, 1040 Brussel Vlaams Verbond van het Katholiek Secundair Onderwijs

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie