INTERNETMARKETING VOOR DUMMIES

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTERNETMARKETING VOOR DUMMIES"

Transcriptie

1 INTERNETMARKETING VOOR DUMMIES

2 Causeffect is een communicatiebureau dat de digitalisering van de maatschappij met alle liefde omarmt, maar zich er niet blind op staart.daarnaast geloven we heilig in duurzame communicatie. Communicatie die er voor zorgt dat zowel jij als je doelgroep weet waar ze op lange termijn aan toe zijn. Communicatie waarin niet gemanipuleerd wordt. Kortom, communicatie die winst oplevert voor alle betrokken partijen. Bij Causeffect gaan we graag communicatie-uitdagingen aan met onze klanten en dat doen we op het gebied van: Branding & Design; Webdesign; App-ontwikkeling; Zoekmachineoptimalisatie; Adverteren op Facebook; En marketingcampagnes. Ons doel is om samen met onze klanten een brand identiteit te realiseren die bij ze past en daarom des te meer gewaardeerd wordt door hun doelgroep.

3 INHOUD 1. Voorwoord 2. Ontwikkel een zoekwoordenstrategie 3. Optimaliseer je website om goed gevonden te kunnen worden 4. Maak een blog en ontwikkel marketing resources 5. Promoot je content via social media Volg ons ook op social media:

4 It is more important to click with people than to click the shutter. ALFRED EISENSTAEDT

5 HOOFDSTUK 1 VOORWOORD

6 Welkom bij Internetmarketing Voor Dummies. Als je dit e-book leest, snap je het belang van internetmarketing. Je begrijpt dat de traditionele marketingmethoden steeds vaker ineffectief en te duur worden. Bovendien weet je dat je een groot deel van je markt misloopt als je geen aandacht besteed aan online. Het doet er niet toe of je bedrijf net is begonnen met internetmarketing of dat je gewoon je basiskennis wilt opfrissen, dit e-book zal je helpen bij het opzetten en implementeren van een succesvolle internetmarketingstrategie. Of je nou een schoorsteenveger, een kleermaker of een reisbureau bent.

7 HOOFDSTUK 2 ONTWIKKEL EEN ZOEKWOORDENSTRATEGIE

8 WAT IS EEN ZOEKTERM? Met zoektermen worden alle kreten of zinnen bedoeld die een persoon gebruikt om informatie over een onderwerp online te verzamelen. Mensen gebruiken zoektermen om in zoekmachines zoals Google en Bing of op social media-sites zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. WAAROM HEB JE EEN ZOEKWOORDENSTRATEGIE NODIG? Consumenten vinden bedrijven online vaak via zoekopdrachten. Je kunt profiteren van deze gewoonte door je website en social mediaprofielen te optimaliseren rondom de zoekwoorden die relevant zijn voor je bedrijf en die consumenten gebruiken om je online te vinden. Dit zal de kansen om gevonden te worden door mensen die met deze zoekwoorden zoeken verhogen. Vervolgens zorgt dit voor meer en kwalitatief beter verkeer naar je bedrijfswebsite. Hoewel het moeilijk is om precies te weten welke zoekwoorden het meest relevant zijn en het meest gebruikt worden, zijn er manieren om de populariteit en het concurrentievermogen van bepaalde zoekwoorden te bepalen. Je kunt ook testen en analyseren hoe effectief verschillende zoekwoorden zijn bij het aantrekken van bezoekers naar je site. Zoekwoordenonderzoek is een continu proces, maar het geeft waardevol inzicht in de trends en de vraag naar producten. Een uitgebreid zoekwoordenonderzoek kan je helpen om je organisch verkeer te laten groeien en het bespaart je veel geld dat beter besteed zou kunnen worden aan pay-per-click (PPC) campagnes zoals Google AdWords. HOE KAN IK EEN ZOEKWOORDENSTRATEGIE CREËREN? Maak een lijst van 3 tot 5 trefwoorden die relevant zijn voor je bedrijf. Probeer te denken als iemand die online op zoek is naar je product of dienst. TIP: je zoekwoorden zijn niet je merknaam. Denk aan woorden en korte zinnen die over je product of dienst gaan. De zoekwoorden moet worden gekozen op basis van moeilijkheidsgraad en relevantie. Zeer algemene woorden, zoals marketing of schoenen, zijn zeer concurrerend, waardoor het moeilijker wordt om een goede ranking in de zoekmachines te realiseren. Vooral als je een klein tot middelgroot bedrijf bent, is het handiger om voor meer specifieke zoektermen te kiezen (deze worden meestal aangeduid als longtail-zoekwoorden). Hoe groter het volume van de zoekopdrachten op een zoekwoord, hoe meer concurrentie er op dit zoekwoord is. Er zijn een aantal verschillende tools die je kunt gebruiken om de concurrentiekracht van een specifiek zoekwoord te bepalen, zoals Google Zoekwoordplanner. Een andere belangrijke factor bij het kiezen van zoektermen is de relevantie ervan voor je bedrijf. Kies de zoekwoorden die goed overeenkomen met jouw bedrijf.

9 Het kan zijn dat deze zoekwoorden niet perfect zullen zijn tijdens je eerste poging. Je kunt verschillende zoekwoorden uitproberen om te zien welke het beste voor jou werken. Ontwerpen en optimaliseren van je website rond je zoekwoorden. Nu de zoekwoorden zijn gekozen, moeten deze worden opgenomen in je website. Optimaliseer je website zodanig dat je deze woorden op de belangrijkste plaatsen vermeldt. Vooral op je landingspagina s moeten je belangrijkste zoektermen terug komen.

10 HOOFDSTUK 3 OPTIMALISEER JE WEBSITE OM GOED GEVONDEN TE KUNNEN WORDEN

11 JE DOEL IS OM IN DE TOP DRIE TE KOMEN Nu je de zoekwoorden gekozen hebt, moet je de kansen om beter te scoren voor deze zoekwoorden verhogen. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is precies wat daar voor nodig is! Om goed gevonden te kunnen worden via zoekmachines, moet je ernaar streven om op de eerste pagina terecht te komen. Het liefst in de top drie. Vandaag de dag zijn deze resultaten makkelijker te bereiken dan een paar jaar geleden, dankzij de social media. Het is erg nuttig voor je SEO-inspanningen om je Google+ -account te koppelen met je website. Het is van belang om ervoor te zorgen dat je al je social media-profielen optimaliseert en update met belangrijke zoekwoorden. Google suggereert dat je de website voor bezoekers moet optimaliseren en niet voor zoekmachines. Houd dit principe goed in je achterhoofd. Het is de moeite waard om een beetje meer over SEO te leren om het optimaliseren van je website beter te begrijpen. WAT JE MOET WETEN OVER SEO SEO kan worden onderverdeeld in twee categorieën: on-page SEO en off-page SEO. On-page SEO On-page SEO verwijst naar hoe goed de inhoud van je website is geoptimaliseerd. Dit kan vaak direct worden verbeterd. Off-page SEO Off-page SEO verwijst naar de totale autoriteit van je site op het web. Deze autoriteit wordt vaak bepaald door wat andere websites over jouw site vermelden. Het kan veel tijd kosten om dit te verbeteren. On-page SEO is goed voor slechts 25% van de totale score van je SEO, maar is zeker de moeite waard om het als eerste aan te pakken, omdat je hier veel meer invloed op hebt. 9 ELEMENTEN VAN ON-PAGE WEBSITEOPTIMALISATIE Paginatitel Paginatitels zijn een van de belangrijkste on-page SEO-factoren. Het is de tekst die je ziet staan bovenin het browservenster bij het bekijken van een webpagina. Het is ook gelijk de titel van een pagina die gepresenteerd wordt in de zoekmachines. Paginatitels kunnen worden gevonden en bewerkt in de HTML-code van je website. De tekst die is omgeven met een <title> tag is de titel van je pagina. Hier zijn enkele richtlijnen voor het bedenken van effectieve paginatitels: Maak de titels minder dan 70 tekens lang. Langere paginatitels zullen niet worden gezien in je webbrowser of in de zoekresultaten van Google.

12 Plaats je zoekwoorden zo dicht mogelijk aan het begin van de titel. Maak het leesbaar voor de bezoekers van de site. Vermeld je bedrijfsnaam aan het einde van de paginatitel. Gebruik verschillende paginatitels voor elke pagina. META DESCRIPTION De meta description is de tekst die gezien wordt als een beschrijving van een website in Google search. Deze woorden trekken de aandacht van een zoeker en geven aan of het zoekresultaat relevant is voor de zoeker. De meta description heeft niet direct invloed op je zoekmachineranking. Toch is het goed om zoekwoorden in je meta description te plaatsen. Door goed gebruik te maken van je meta description kun je veel meer bezoekers naar je site trekken. KOPPEN Als een stuk tekst groter lijkt of opvallender is dan de andere tekst op een pagina, is het waarschijnlijk een deel van een kop. Je kunt dit controleren door in de HTML-code van je website te zoeken naar tekst met een <h1>, <h2> of <h3> tag eromheen. Tekst in de koppen wordt waarschijnlijk door zoekmachines meer gezien als een zoekwoord dan tekst in de rest van de pagina. Om deze reden is het belangrijk om zoekwoorden in je koppen te plaatsen waar het mogelijk is. Probeer koppen met een <h1> tag maar één keer in je content te gebruiken, de <h2> en <h3> mogen vaker voorkomen. De meta description is niet zichtbaar op je webpagina. Het is een korte samenvatting van een webpagina die meestal aan de bovenkant in de broncode van de pagina te vinden is in een <META description> tag. Een meta description heeft verder niets met je ranking te maken. De meta descriptie wordt gebruikt om de zoeker te voorzien van een korte beschrijving van de pagina (exact < 150 tekens) onder elk zoekresultaat. AFBEELDINGEN Afbeeldingen op een webpagina kunnen de gebruikerservaring verbeteren. Houd echter altijd rekening met de volgende richtlijnen: Maak geen overmatig gebruik van afbeeldingen. Ze kunnen de laadtijd van de pagina namelijk vertragen. Dit heeft een negatieve invloed op zowel de gebruikerservaring als de zoekmachineoptimalisatie. Probeer je pagina altijd onder 1 MB te houden voor een optimale laadtijd. Gebruik tekst in foto s. Zoekmachines lezen geen beelden ze lezen alleen tekst. Je kunt via de ALT-tekst een HTMLkenmerk toevoegen aan een foto zodat zoekmachines de afbeelding met een bijbehorende tekst vervangen. H1> Gebruik zoekwoorden in de bestandsnaam van je afbeelding. Dit zal je helpen met verkeer

13 binnen te halen vanuit Google Afbeeldingen. Scheid de zoekwoorden in de bestandsnaam met een streepje (-). DOMEINNAAM Zoekmachines geven meer voorrang aan domeinnamen die al langere tijd geregistreerd zijn. Reeds lang geregistreerde domeinen wijzen op een hogere betrokkenheid bij de website en geven een signaal dat de site een lagere kans op spam heeft. Het wordt sterk aangeraden om je geregistreerde domeinnamen ieder jaar te verlengen. MOZRANK MozRank is een algemene score voor de online autoriteit die je website heeft. Hoe hoger de MozRank hoe beter. MozRankfactoren zijn zowel on-page en off-page SEO. Het verbeteren van je on-page SEO kan helpen bij het verbeteren van je MozRank. Voor meer informatie over MozRank bekijk Moz.com. GOOGLE CRAWL Wanneer Google je site doorzoekt (crawlt), wordt informatie zoals zoekwoorden en andere SEO-factoren bijgewerkt. Het is daarom van belang dat Google je site zo vaak mogelijk doorzoekt. Het beste wat je kunt doen om Google je site vaker te laten doorzoeken, is om regelmatig verse inhoud, bijvoorbeeld blogberichten, te plaatsen op je website. URL-STRUCTUUR De URL van een webpagina is het webadres. Onze eigen blog heeft als URL De URL-structuur van een website vertelt ons hoe de verschillende URL s met elkaar verbonden zijn. Helaas is het verbeteren van de URLstructuur een van de moeilijkste aspecten van on-page optimalisatie. Het is erg belangrijk om een goede CMS (content management systeem) te kiezen om mee te werken, zodat deze problemen gemakkelijk op te lossen zijn. VERMIJD TEVEEL ZOEKWOORDEN Zoektermen zijn vrij belangrijk, maar maak er vooral geen misbruik van. Ze helpen je inderdaad om een betere positie in Google te scoren, maar denk niet dat het vullen van een pagina met overdreven veel zoekwoorden je hierbij gaat helpen. Het is niet zo makkelijk als je denkt. Mede door het feit dat er in het verleden veel misbruik van gemaakt is en dat Google steeds meer waarde is gaan hechten aan de bezoekerservaring, zijn zoekmachines tegenwoordig slim genoeg om fout gedrag te detecteren. Het misleiden van zoekmachines is niet bepaald de slimste SEO-strategie.

14 VERBETERING VAN OFF-PAGE SEO MET LINKSBUILDING Als on-page SEO goed is voor 25% van je totale zoekmachine-ranking, wat is dan de resterende 75%? Zoals eerder vermeld, is off-page SEO gebaseerd op de autoriteit van je website online en op wat andere websites over jou te zeggen hebben. Simpel gezegd: websites met een hogere autoriteit zullen beter scoren dan websites met een lagere autoriteit. Links zijn de belangrijkste aspecten voor het gezag van een website. Wanneer een andere website een link naar een pagina op jouw website plaatst, wordt deze een inkomende link genoemd. Hoe meer inkomende links hoe beter en hoe meer inkomende links van websites met een hoge autoriteit is nog beter (een inkomende link van de Telegraaf op Nu.nl is bijvoorbeeld veel meer waard dan een inkomende link van een onbekende blog). Dus wat is dan de beste manier om meer inkomende links aan te trekken? Veel contacten te creëren! Veel waardevolle en opmerkelijke content te creëren waar andere websites graag naartoe linken, is een geweldige manier om meer inkomende links op je website te krijgen. Bovendien kun je de kansen op het aantrekken van inkomende links verbeteren door de content te delen op social media. BEKIJK VOOR MEER INFORMATIE OOK ONZE SEO-GIDS

15 HOOFDSTUK 4 MAAK EEN BLOG EN ONTWIKKEL MARKETING RESOURCES

16 HOE BLOGGEN JE VOORUIT KAN HELPEN "Bloggen is een krachtige manier om meer mensen te bereiken die kennis met je bedrijf willen maken." Platforms als WordPress hebben het gemakkelijker dan ooit gemaakt om content op het web te plaatsen. Nu je een duidelijk inzicht in de zoekwoorden van je bedrijf ontwikkeld hebt en je je website geoptimaliseerd hebt voor zoekmachines, is het aantrekken van meer bezoekers op de website je volgende grote stap. Bloggen en het maken van andere content, zoals e-books en webinars zijn krachtige manieren om de juiste doelgroep online te bereiken. Het doel van je blog is om waardevolle artikelen te publiceren, niet alleen promotionele artikelen. Net zoals de artikelen die je zelf leest in je favoriete tijdschrift. Denk ook goed na over de woorden die je gebruikt. Vermijd vooral vakjargon dat alleen jijzelf en je medewerkers begrijpen. Net als bij het ontwikkelen van een zoekwoordenstrategie, is het verstandig om aan woorden te denken die je klanten zouden gebruiken om je bedrijf te beschrijven. Gebruik deze woorden vervolgens in je blogtaal. Een blog maakt je website dynamischer door telkens nieuwe content te publiceren. Zoekmachines belonen websites met hogere posities als deze consequent verse content toevoegen. Door deze hogere posities krijgt je website steeds meer nieuwe bezoekers en leads. BLOGPLATFORMEN OM TE OVERWEGEN Er zijn heel veel content managementsystemen die je kunt gebruiken voor je blog, maar de belangrijkste en meest gebruikte zijn Wordpress, Drupal en Joomla. Voor deze heb je de minste kennis nodig en zo kun je je website up-to-date houden zonder afhankelijk te zijn van een webmaster om wijzigingen door te voeren. BELANGRIJK VOOR EEN GEWELDIG BLOGBERICHT Hoe ziet een echt goede blogpost er dan uit? Een goed opgezet artikel bevat een aantal belangrijke onderdelen die van essentieel belang zijn voor het aantrekken van verkeer naar je website en het omzetten van het verkeer in leads:

17 EEN BOEIENDE TITEL De titel van je blogbericht is het eerste wat mensen lezen, dus de titel moet duidelijk aangeven waar het artikel over gaat. De titel moet ook zoekmachine vriendelijk zijn, vergeet niet om de belangrijkste zoekwoorden in de titel te verwerken. EEN GOED GESCHREVEN EN OPGEMAAKTE TEKST De inhoud van je artikel moet goed geschreven en opgemaakt zijn zodat het gemakkelijk te lezen is. Vraag een collega of een vriend om het artikel te lezen voordat je het publiceert VOEG MULTIMEDIA CONTENT TOE Relevante multimedia content kan een blogartikel aantrekkelijker en leuker om te lezen maken. Probeer om tenminste één relevante afbeelding per blogpost te voegen. Diapresentaties, video s en infographics zijn voorbeelden van andere multimedia content die je toe kunt voegen aan je bericht. LINKS Voeg links naar relevante content toe aan je berichten, dit geeft lezers de mogelijkheid dieper in de content te duiken waar zij geïnteresseerd in zijn. Je links kunnen natuurlijk ook naar interne pagina s wijzen. Dit kan je helpen meer leads te genereren. HOE BESLIS JE WAAR JE OVER GAAT SCHRIJVEN? De meeste blogberichten beginnen met een doel. Wat probeer jij potentiële klanten over je branche bij te brengen? Probeer geen sales pitch te schrijven over wat je product of dienst voor de klant kan betekenen. Het moet juist gaan over herkenbare gemeenschappelijke vraagstukken in de sector, de problemen waar potentiële klanten dagelijks mee geconfronteerd worden en soms de oplossingen die je product of dienst kan bieden om deze uitdagingen aan te pakken. Een geweldige manier om te beginnen met bloggen is om de tien meest voorkomende vragen van potentiële nieuwe klanten te beantwoorden. Doe dit een keer per week gedurende tien weken en je hebt de fundamenten van een succesvol blog. Zodra de eerste tien weken voorbij zijn, kijk je in de website analytics om te zien welke artikelen het meest bij je publiek aansloegen. Als je merkt dat twee of drie van je berichten een opmerkelijk hoger aantal bezoekers trokken dan de rest, dan is het verstandig om deze onderwerpen proberen uit te breiden. Interview een van je collega s om zijn of haar gedachten over dit onderwerp te belichten. Vergeet niet om je expertise en passie in je blog naar voren te laten komen.

18 MEER LEADS DOOR TE BLOGGEN Bloggen biedt een fantastische mogelijkheid voor het aantrekken van organisch verkeer en de interactie met je doelgroep. Echter meer conversies binnenhalen zal het primaire doel van je blog moeten zijn. Om dit doel te bereiken is interactie met je doelgroep erg belangrijk. Voeg daarom call-to-action (CTA s) aan je berichten toe. Zorg voor links die doorverwijzen naar bestemmingspagina s die toegang bieden tot meer diepgaande content, zoals een e-book of webinar. Hoewel content schrijven een geweldige manier is om te beginnen met je inbound marketing avonturen, is het niet de enige manier die het succes van internetmarketing garandeert. De kunst is om content te creëren die lang mee gaat. Items zoals e-books, white papers of onderzoeksrapporten kunnen ook worden gebruikt om meer leads te genereren. Kijk ook eens naar het creëren van niet-tekstgebaseerde aanbiedingen zoals how-to-video's, webinars en diavoorstellingen. Dergelijke aanbiedingen zullen meer conversies voor je bedrijf aantrekken. Interessante content die enige tijd kost om samen te stellen biedt je bezoekers het soort waarde wat ze zoeken. Het kan onderwijzend zijn, iemands kennis verrijken of gewoon vermakelijk zijn. Het biedt in ieder geval de mogelijkheid om informatie uit te wisselen. Vraag de bezoeker van je website om zijn of haar mailadres achter te laten voor het downloaden van je content. Dit is een belangrijk punt in de verkoopcyclus. ANDERE CONTENT OM MEER LEADS TE GENEREREN Zorg ervoor dat er zowel in de zijbalk van je blog en op elk individueel artikel dat je publiceert, CTA's te vinden zijn. Naast de CTA's, buttons en afbeeldingen, kun je ook tekst-cta's binnen de content van je blog plaatsen. Aan het begin, midden of einde van elk blogbericht moeten een aantal CTA s geplaatst worden die mensen zullen aanmoedigen om actie te ondernemen. Een voorbeeld: Download wat inhoud Volg ons op social media Abonneer op de blog Registreer voor nieuwsbrief Zorg er altijd voor dat je CTA s bij je geschreven blogberichten passen.

19 BEKIJK VOOR MEER INFORMATIE DEZE BLOGS: VAN CONTENT NAAR CONVERSIE ALTIJD CONTENT IDEEËN MET DEZE TIPS MEER TRAFFIC EN PUBLIEK OPBOUWEN MET CONTENT

20 HOOFDSTUK 5 PROMOOT JE CONTENT VIA SOCIAL MEDIA

21 Social media genereert vaak een buzz bij marketeers en ondernemers. Degenen die goed kunnen werken met social media en goed zijn in het sociale netwerken om zakelijke contacten te leggen, ervaren aanzienlijke groei van hun omzet. Social media biedt een platform voor directe communicatie tussen je klanten, prospects en medewerkers. Onthoud goed dat het een belangrijke motor is van het verspreiden van de content en de zichtbaarheid van het merk online. Terwijl de nieuwe sociale netwerken zoals Google+ en Pinterest een aanzienlijke invloed kunnen hebben op het landschap van social media, is het verstandig voor de meeste bedrijven om zich eerst te richten op de grote spelers: Twitter, Facebook en LinkedIn. Vergeet niet dat het erg belangrijk is om ook de data van je social media te kunnen analyseren. MONITOR JE SOCIAL MEDIA Een belangrijk deel van de hefboomwerking van social media voor het bedrijfsleven is om te begrijpen wat voor industriegerelateerde gesprekken er online plaatsvinden en om te herkennen wanneer je moet reageren. Hier zijn een aantal tools die je kunt gebruiken om bedrijven en gesprekken binnen je branche te volgen. GOOGLE ALERTS Een belangrijk deel van de hefboomwerking van social media voor het bedrijfsleven is om te begrijpen wat voor industriegerelateerde gesprekken er online plaatsvinden en om te herkennen wanneer je moet reageren. Hier zijn een aantal tools die je kunt gebruiken om bedrijven en gesprekken binnen je branche te volgen. HUBSPOT Met HubSpot kun je filters instellen voor de belangrijkste social media netwerken om zo gesprekken te traceren die voor je merk en de industrie relevant zijn. HOOTSUITE Met behulp van een tool als HootSuite kunt je zoeken op zoekwoorden en ze opslaan als een live stream zodat je niets mist over wat er gezegd wordt over je merk, branche en je producten.

22 AAN DE SLAG MET TWITTER FOR BUSINESS Twitter is een sociaal netwerk waar mensen berichten van 140 tekens delen. Gebruikers volgen elkaar of abonneren zich op elkaars updates. Via Twitter kun je berichten ontvangen op verschillende apparaten, waaronder desktopcomputers, smartphones en tablets. Voordat je tijd gaat investeren in een Twitter-account is het belangrijk om te begrijpen hoe en wanneer mensen over je bedrijf en industrie op Twitter praten. Als je besluit dat Twitter goed voor je bedrijf is, kun je je op Twitter.com aanmelden voor een gratis account. Hier zijn een paar tips voor het opzetten van een Twitter-account: Gebruik de naam van je bedrijf als Twitter gebruikersnaam. Gebruik je bedrijfslogo als profielafbeelding voor je account. Maak een aangepaste Twitter achtergrond die aanvullende informatie biedt over je business. Gebruik tools zoals TweetDeck om de industriebeïnvloeders te achterhalen en om te bepalen welke klanten je bedrijf moet volgen. AAN DE SLAG MET FACEBOOK VOOR BUSINESS Met meer dan 1,2 miljard actieve gebruikers per maand (begin 2014), is Facebook uitgegroeid tot de belangrijkste speler in de socialmedia-industrie. Vanuit een marketing perspectief fungeert Facebook als een krachtig platform voor het bouwen van een gemeenschap die in toenemende mate voor mond-tot-mond marketing zorgt. De eerste stap in het gebruikmaken van Facebook is het opzetten van een bedrijfspagina. Bekijk deze video voor een stap-voor-stap handleiding voor het aanmaken van een Facebook bedrijfspagina. AAN DE SLAG MET LINKEDIN VOOR BUSINESS Het meest bekende sociale netwerk voor ondernemers is LinkedIn. Dit netwerk van meer dan 300 miljoen zakelijke gebruikers is een belangrijke speler in de leadgeneratie (vooral voor B2B-bedrijven). Als je nog geen persoonlijk profiel hebt begin dan met het opzetten ervan. Aansluitend kun je ook een zakelijk profiel opzetten. Vergeet niet bij het opzetten om je profiel te optimaliseren met de juiste informatie en het toevoegen van links naar je website en blog. Neem de tijd om goede beschrijvingen te maken van jezelf en je bedrijf.

23 CONCLUSIE Je weet nu hoe je een zoekwoordenstrategie opbouwt, hoe je een SEO-plan ontwikkelt en hoe verkeer omgezet wordt in leads. In het begin zal het concept van internetmarketing moeilijk lijken en wellicht ontmoedigend zijn. Maar door elke basis internetmarketingtactiek stap voor stap aan te pakken en toe te passen, kunnen bedrijven het beter beheersbaar maken en al erg snel resultaten zien. We hopen dat je door het lezen van dit e-book een goed begrip hebt gekregen van hoe internetmarketing je totale marketing kan verbeteren en je kan helpen groei te realiseren. Begin nu meteen en verover de internetmarketing stap voor stap!

24 Leren, inspireren en verbeteren.

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT?

HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? HOE WORD JE HET EERSTE ZOEKRESULTAAT? WEBDESIGN DIGITALE MARKETING OPLEIDING & ADVIES GRAFISCH ONTWERP Inleiding Wat is zoekmachine optimalisatie? SEO, search engine optimization ook wel zoekmachine optimalisatie

Nadere informatie

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen.

Woord vooraf. Deze handleiding geeft je inzichten in hoe SEO werkt en wat je moet doen om resultaat te behalen. Woord vooraf Een goede zoekmachine optimalisatie strategie gaat uit van een langere termijn commitment. SEO (search engine optimization) is niet iets wat je zomaar kunt implementeren. Er is een duidelijke

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen.

Voor het schrijven van goede content voor websites voor SEO is het van belang om de volgende punten goed in acht te nemen. SEO Content Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is de inhoud/ content van de website. Je wilt immers niet alleen méér bezoekers op je website, maar vooral bezoekers die daadwerkelijk

Nadere informatie

Verdien model. Affiliate marketing

Verdien model. Affiliate marketing Verdien model Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je site. Als je slim bent gebruik je alle manieren zo kan je op zo veel mogelijk manieren geld uit je site halen. Al deze manieren

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST

1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST 1 / 5 BOOZD SEO CHECKLIST Yes! Onze checklist. Een (kleine) boozd voor jouw online journey. Wij helpen jou graag een stuk op weg met jouw zoekmachine optimalisatie. In deze handige checklist vind je belangrijke

Nadere informatie

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012

Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Jouw bedrijf in 3 stappen bovenin Google Whitepaper online vindbaarheid versie augustus 2012 Whitepaper Online vindbaarheid Allebedrijvenin augustus 2012 Pagina 1 Een woord vooraf Je hebt een prachtige

Nadere informatie

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com

SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK. Piksen.com SEO SCAN & PLAN VAN AANPAK Piksen.com Opbouw van de SEO Scan Content... 3 Tekstlengte... 3 Title... 3 Meta description... 4 Zoekwoorddichtheid... 4 Koppen... 4 Interne links... 5 Blog functie... 5 Duplicate

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Workshop. SEO & SEA in a nutshell

Workshop. SEO & SEA in a nutshell Workshop SEO & SEA in a nutshell Matthias de Smit Webdesign Interaction design IxD SEO en SEA Doel van deze workshop SEO en SEA begrijpelijker maken Tips en informatie krijgen waar je echt iets aan hebt

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

Hoger in Google komen in half uur met deze tips

Hoger in Google komen in half uur met deze tips Hoger in Google komen in half uur met deze tips Kan je in een half uur hoger in Google komen? Zeker. Het kan zelfs in een paar minuten. Of in een paar dagen. Een week. Maar. het gaat niet om de tijd. Het

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO?

HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? HOE SCOOR JE HOGER IN GOOGLE MET SEO? TECHNESS Whitepaper #1 HOGER IN GOOGLE! SEO GUIDE Let s take the next step and work together! - Techness 2 = TECHNESS - SEO GUIDE Het optimaliseren van een website

Nadere informatie

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites?

Klik&Steen Dashboard. Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Klik&Steen Dashboard Wat zijn nou interessante statistieken bij websites? Inleiding Dit document dient als onderzoek naar de statistieken die interessant zijn om te laten zien in het dashboard van Klik&Steen.

Nadere informatie

INBOUND MARKETING STRATEGIE

INBOUND MARKETING STRATEGIE Webinar INBOUND MARKETING STRATEGIE voor GROEI! Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies

WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies WEBSITE SCAN Vrijblijvend advies IBAN: NL57ABNA0479025207 Inleiding: Wij hebben uw website op diverse facetten geanalyseerd en hier een bondig rapport voor geschreven. Door het uitvoeren van onderstaande

Nadere informatie

SEO webinar Beginnen met SEO

SEO webinar Beginnen met SEO SEO webinar Beginnen met SEO 20 September 2017 Alon Bromet & Robbert Kleijwegt WAT IS DE NUMMER 1 PRIORITEIT VOOR ONDERNEMERS O.G.V. ONLINE MARKETING? Vindbaarheid op het Internet! 0% 5% 10% 15% 20% 25%

Nadere informatie

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO.

ZOEKOPTIMALISATIE. Meer bezoekers op jouw website met SEO. ZOEKOPTIMALISATIE Meer bezoekers op jouw website met SEO. Inhoudsopgave. 01 Wat is SEO precies?. 02 Zoekwoordanalyse. 03 Het belang van goede en kwalitatieve content. 04 Belangrijke SEO onderdelen. 05

Nadere informatie

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door:

WEBANALYSE. WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013. Vervaardigd door: WEBANALYSE WEBPAGINA: http://www.joy-ce.com/ April 2013 Vervaardigd door: Inhoudsopgave Inhoud.2 Introductie 3 Social Media 4 Mobiel 5 SEO..6 Basis. Inhoud. Links.. Keywords. Autoriteit. Linkuitwisseling...

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl

Websitecheck. Taak en Tekst voor websites die werken. www.jouwsite.nl Taak en Tekst voor websites die werken www.jouwsite.nl Websitecheck Taak en Tekst, www.taakentekst.nl Buijs Ballotstraat 27A, 2563 ZH Den Haag 06-13935470 1 Websitecheck Website: Eigenaar: Datum: www.jouwsite.nl

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl

Ondernemers-Sociëteit KAN. Workshop zoekmachineoptimalisatie. www.cowpunks.nl Ondernemers-Sociëteit KAN Workshop zoekmachineoptimalisatie www.cowpunks.nl Mark Beuzel Ton Buurman Léon Collaris www.cowpunks.nl De missie van Google is alle informatie ter wereld te organiseren en universeel

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail

HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail HOE TREKT U ONLINE MEER KLANTEN AAN? UNIZO Retail Inleiding syllabus Pagina s syllabus: Dit is de syllabus bij de UNIZO retail sessie Hoe trekt u online klanten aan?. In deze syllabus hernemen we enkele

Nadere informatie

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Zoekmachine Optimalisatie (SEO) Dit ebook wordt u geheel gratis aangeboden door Usense - Dé Online Marketing Specialist. Zoekmachine Optimalisatie Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO, gaat over het

Nadere informatie

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten!

Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Uw website gaat internationaal? Denk aan goede SEO-teksten! Zo zorgt u voor een SEO-vriendelijke vertaling WHITEPAPER Internationale SEO Google heerst over het internet. Ingewikkelde algoritmes bepalen

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

Bron: SEMPO.org, 2009

Bron: SEMPO.org, 2009 Even vooraf o site niet in Google? Geen zoekresultaat! o google heeft marktaandeel van 95%! o arbeids- en kennis intensief; o dynamisch: 400 veranderingen in 2009! o iedereen is online: 90% van de huishoudens!

Nadere informatie

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011

Zoekmachine optimalisatie Trends 2011. SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Zoekmachine optimalisatie Trends 2011 SEO ontwikkelingen om rekening mee te houden in 2011 Een woord vooraf Bronnen: bruceclay.com, searchengineland.com, frankwatching.com, marketingfacts.nl, dutchcowboys.nl,

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization

Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Ik ben hier! Zorg dat je wordt gevonden! De basis van Search Engine Optimization Is jouw site SEO-proof? Mensen zijn online constant op zoek naar informatie, diensten en producten. Zorg er daarom voor

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Welcome back. WebwinkelSucces - Seminar

Welcome back. WebwinkelSucces - Seminar Welcome back Middag Programma Zoekmachine optimalisatie Adwords Korte pauze Bezoekers krijgen Socialmedia Rule the Web Borrel Zoekmachine Optimalisatie Wat is Search Engine Optimalisation? Waarom SEO?

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer SEO Optimalisatie tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Carlo Konijn uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui 29-5-2013 Chi Computers opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website

15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Speciaal Rapport 15 Geweldige Stappen Om Meer Gratis Bezoekers Te Genereren Voor Je Website Published By: Martijn Smidtman http://www.veelbezoekers.com Doel van dit document Welkom bij deze training over

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Search Engine Optimalization (SEO)

Search Engine Optimalization (SEO) Opdracht 1 Organische zoekresultaten zijn de resultaten die weergeven worden onder en naast de gesponsorde (betaalde) koppelingen. Deze positie is gratis en wordt bepaald door het algoritme van de zoekmachine

Nadere informatie

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google?

SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? SEO: Hoe komt mijn webshop hoger in Google? 1. HOGER IN GOOGLE? SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel in het gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisatie. Het is een onderdeel van zoekmachinemarketing

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

Internet Marketing Termen

Internet Marketing Termen Internet Marketing Termen Als beginnend Internet Marketeer ga je veel termen tegen komen, die je in verwarring zullen brengen. Hieronder heb ik een lijst met termen voor je samengesteld om jouw leven als

Nadere informatie

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten.

SEO. Wat is SEO? Het optimaliseren van je online informatie, zodat deze zo goed mogelijk scoort in de zoekresultaten op relevante zoekopdrachten. SEO Leerdoel: De student kan SEO planmatig toepassen op een mediacampagne criterium goed voldoende onvoldoende SEO advies plan Het SEO adviesplan van de student gaat verder dan een check met de geijkte

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Help, ik heb een website!

Help, ik heb een website! Help, ik heb een website! Help, ik heb een website Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren: wat houdt dit in en wat kan/moet ik ermee? De zin en onzin van Zelf check: hoe doet mijn website

Nadere informatie

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines.

1. Inleiding Hoe wordt mijn website gemakkelijk gevonden in de verschillende zoekmachines. Samenvatting In deze whitepaper wordt de vraag beantwoord: Hoe kan ik mijn website beter vindbaar maken in zoekmachines?. Om hier achter te komen wordt eerst achtergrond informatie gegeven over hoe zoekmachines

Nadere informatie

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10

SEO whitepaper. 1. Inleiding 3. 2. Wat is SEO? 4. 3. Onderdelen SEO 5. 4. Praktische SEO tips 8. 5. Hulp nodig? 10 SEO SEO whitepaper 1. Inleiding 3 2. Wat is SEO? 4 3. Onderdelen SEO 5 4. Praktische SEO tips 8 5. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid opgesteld, echter kunnen fouten voorkomen.

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter?

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Inhoudsopgave Inleiding... 2 Gebruik campagne metingen om de impact van je betaalde kanalen te bepalen!... 3 Hoe bepaal je of een organisch/betaald

Nadere informatie

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren

Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Belangrijkste zoekmachine optimalisatiefactoren Er zijn verschillende technieken die je kunt of moet inzetten om een betere positie voor zoektermen te krijgen in Google en andere zoekmachines. On Page

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Maart 2016 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG Van voorbereiding tot uitvoering WHITEPAPER 2016 TIPS VOORDAT JE GAAT SCHRIJVEN Het schrijven van een goede blog kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met deze tips en structuur

Nadere informatie

9 Content Marketing Fouten

9 Content Marketing Fouten 9 Content Marketing Fouten Meer rendement uit online content marketing voor zoekmachines en sociale media http://www.frankhusmann.nl Copyright 2013 Fout #1: Onbekend zijn met je doelgroep... 3 Fout #2:

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten?

Case Studie: Groothandelsbedrijf. Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Case Studie: Groothandelsbedrijf Hoe Kom Je Via Het Internet Aan Nieuwe Klanten? Voorwoord Welkom bij de case studie. Ik ga je aan de hand van een praktijk voorbeeld en 5 stappen laten zien hoe je als

Nadere informatie

Internet Marketing Plan

Internet Marketing Plan Internet Marketing Plan Bedrijf Door Datum : : : Stap 1 Wat is je jaarlijks marketingbudget? Welk deel daarvan gaat naar online? En volgend jaar? Stap 2. Je website Hoe goed in je website in de ogen van

Nadere informatie

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord.

We hebben gerelateerde zoekwoorden gezocht op basis van de door jou opgegeven zoekwoord. Zoekwoord analyse & selectie Voer hier je zoekwoord in en vraag een analyse en suggesties op. Als je al zeker weet welk zoekwoord je Zoekwoordanalyse website 'ho Gerelateerde zoekwoorden die interessant

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl

SEO Webanalyse. www.voorbeeld.nl SEO Webanalyse www.voorbeeld.nl Web analyse voor www.voorbeeld.nl Dit rapport geeft een overzicht van de belangrijkste factoren die de zoekmachine- en gebruiksvriendelijkheid van uw website beïnvloeden.

Nadere informatie

WEBSITE RAPPORT. Opgesteld voor

WEBSITE RAPPORT. Opgesteld voor WEBSITE RAPPORT Opgesteld voor http://degroenebron.nl 26 jan. 2019 http://degroenebron.nl SEO PROBLEMEN OP JE WEBSITE (26 JAN. 2019) Deze rapportage toont SEO-problemen die je kan oplossen om je ranking

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

Kennisevent. beter zichtbaar online

Kennisevent. beter zichtbaar online Kennisevent beter zichtbaar online GIJS NILLESSEN Agenda 15:30-16:00 16:00-16:45 16:45-17:45 17:45-18:15 18:15-19:00 19:00-19:30 19:30-20:30 intro Online zichtbaarheid sessie 1 Beter zichtbaar door SEO

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Wrap It Up

INBOUND MARKETING. Wrap It Up Wrap It Up Wat Ú wilt Prospects winnen en klanten binden. Een nooit eindigend proces. Optimaal gebruik email-adressen Toekomstig gebruik Social Media. Daarnaast wordt het monitoren van Forums steeds belangrijker.

Nadere informatie

Meer winst uit WordPress. (en online marketing)

Meer winst uit WordPress. (en online marketing) Meer winst uit WordPress (en online marketing) Introductie Martijn Duker 26 jaar Online marketing Pronamic Waarom WordPress? 1. Eenvoudig in beheer 2. Open source community 3. Talloze uitbreidingsmogelijkheden

Nadere informatie

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN

KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN 1 KOM HOGER IN GOOGLE DOOR RUTGER STEENBERGEN Over mij 2 Trainer, schrijver en online marketeer Auteur boek Schrijven voor SEO in 60 minuten Dol op creëren 3 1: Wat is SEO? 4 A. Sociaal Economisch Onderzoeksbureau

Nadere informatie

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends

Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Google, een korte inleiding Zoektips binnen Google SEO en SEA Verbeter de vindbaarheid van uw site Wat u kunt doen zonder website Tips en trends Vragenronde Afsluiting Uw zoekopdracht begint lang voordat

Nadere informatie

Trek meer bezoekers naar je shop

Trek meer bezoekers naar je shop Trek meer bezoekers naar je shop Je weet nu hoeveel bestellingen je maandelijks nodig hebt om genoeg te verdienen om je ideale leven te leiden (zie dag 1 van deze challenge). Als je de opdracht van gisteren

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website

Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Praktische SEO tips voor een Google vriendelijke website Wil je met je bedrijfswebsite hoger in Google komen en meer omzet genereren? Zoekmachine optimalisatie maakt je website beter vindbaar en zorgt

Nadere informatie

Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots

Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots Hoe vinden ze uw website in de zoekrobots ICT-COACH - 11 oktober - Laakdal 2 1 3 http://tools.summitmedia.co.uk/spider/ 4 2 Sector Trefwoord populariteit Reputatie 30 dagen => 3, 4 maanden 5 Analyse 6

Nadere informatie

De Ideale Combinatie van Content en Marketing

De Ideale Combinatie van Content en Marketing De Ideale Combinatie van Content en Marketing Content Marketing. De eerste keer dat ik over content marketing hoorde was in mijn eiwitpoeder.nl tijdperk zo n 10 jaar geleden. Je moet goede content schrijven,

Nadere informatie

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM)

Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Lesweek 7 Zoekmachinemarketing/ Search Engine Marketing (SEM) Voor dit hoofdstuk is gebruik gemaakt van teksten uit het boek: Interactieve Marketing, van Reijsen, M. Zweers, T. Jansen, H. Pearson Education

Nadere informatie

ABC Analytics Handleiding

ABC Analytics Handleiding ABC Analytics Handleiding Online zichtbaarheid wordt steeds belangrijker en je moet er in blijven investeren met het aantrekken van bezoekers door middel van campagnes, zoekmachine optimalisatie en social

Nadere informatie

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren:

Hieronder vindt u een aantal tips die kunnen helpen de vindbaarheid te verbeteren: Zoekmachine tips In dit document wordt een aantal tips gegeven om de vindbaarheid van uw website in zoekmachines te verbeteren. Hiermee zou u er voor kunnen zorgen dat u site hoger in de zoekresultaten

Nadere informatie

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl

SEO en Beslist.nl. Copyright Starteenwinkel.nl SEO en Beslist.nl Copyright Starteenwinkel.nl Lees in deze handleiding over: SEO en Beslist.nl 1. Hoe word ik goed gevonden in Google? 2. Waarom SEO en Beslist.nl belangrijk zijn 3. Hoe denkt Google? 4.

Nadere informatie

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven.

Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. Handleiding meta descriptions Het stappenplan dat u helpt om goede meta descriptions te schrijven. In deze beknopte handleiding zal met ondersteuning van beeldmateriaal worden uitgelegd hoe u goede meta

Nadere informatie

Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren

Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren On Page optimalisatie Gids Alles wat je moet weten waarop je je website kunt optimaliseren Zolang Google de belangrijkste zoekmachine is, zullen we ons voor een belangrijk deel moeten houden aan de spelregels

Nadere informatie

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening.

Paginaweergaven. Dit zijn alle bekeken pagina s op jouw site. Herhalingsbezoeken tellen ook mee in deze berekening. Maak gebruik van actiegerichte rapportages In Google Analytics kun je kiezen uit een veelvoud aan rapporten. Ik zal in deze handleiding 7 praktische rapporten beschrijven, die je direct kunt gaan gebruiken.

Nadere informatie

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN

WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN WIE A ZEGT MOET OOK B ZEGGEN INHOUD 01. 02. 03. 04. 05. 06. 07. Dit is een een uitgave van: BlackBoxPublishers In opdracht van: Fitbrand 08. Auteurs: Nick Boer, Peter van der Steege Copyright 2019: BlackBoxPublishers

Nadere informatie

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie?

Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij jouw organisatie? FabWeb Checklist website bouwen Je wilt een bedrijfswebsite laten maken. Een website laten maken, vraagt tijd en aandacht. Er is veel mogelijk en je moet in het proces allerlei keuzes maken. Wat past bij

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

Uw website optimaliseren voor zoekmachines

Uw website optimaliseren voor zoekmachines Uw website optimaliseren voor zoekmachines Waarom zou je optimaliseren? Met een goede website of goed product ben je er nog niet. Wanneer je product of dienst namelijk niet bekend is bij de gebruiker,

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

In 10 stappen hoger in Google

In 10 stappen hoger in Google In 10 stappen hoger in Google Beginnersguide Meer weten? Bel: 085-4019161 of mail ons op: sales@vrijdagonline.nl Whitepaper Inleiding... 2 H1 Zo moeilijk is het helemaal niet... 3 1.1 Slechts 3 ranking

Nadere informatie

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken.

Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. WELKOM Bedankt om dit gratis e-book te downloaden! J Ik weet dat het soms best wel allemaal wat ingewikkeld kan lijken. Als anderen vertellen over de hosting van hun website, en updates doen en backups

Nadere informatie

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER

BLOGARTIKEL STAPPENPLAN 19 STAPPEN: VAN IDEE, PROMOTIE EN VERDER Een blogarikel maken is een kwesie van DOEN. Maar hoe? Waar begin je? Wat zijn handige stappen om te nemen? Waar moet je opleten? Wat doe je nadat je gepubliceerd hebt? Dit stappenplan geet de grote lijnen

Nadere informatie