Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen"

Transcriptie

1 Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen 1. Opening AAV Wouter opent om 20:08 de AAV. 2. Mededelingen Mededeling van Wouter Bob heeft besloten te stoppen met de Kascommissie en daarom houden we verkiezingen op de deze AAV.: Bob: ik stop niet ik kies ervoor om mijn termijn niet te verlengen bij de Kascommissie. Erwin Douwes stelt zich kandidaat en zal zich voor de pauze presenteren. Jelle vraagt of het tweede Kascolid wel doorgaat. Ruben (het tweede kascolid) zegt ja. 3 Beroepsmogelijkheid notulen AAV 6 september Bob: waar zijn de notulen Remco die zijn meegestuurd met de uitnodiging aan het begin. Er zijn verder geen opmerkingen over de notulen dus die worden bij dezen vastgesteld 4. Installatie Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie Bij dezen nog ingevoegd op de agenda, 5. Vaststellen agenda Motie van Orde Malu: naar aanleiding van bestuursverantwoording mag je nog actuele organimo s indienen. Die zou ik dan graag indienen. Wouter: tot de pauze mag dit. Karina: tot en met? Wouter: tot einde pauze Agenda is vastgesteld met toevoegen van presentatie en verkiezingen kascoleden Bestuursblok 6. Bestuursverantwoording Voorzitter Tom Heemskek steekt van wal en neemt het woord namens het bestuur. Ten eerste wil Tom zijn verontschuldigingen aanbeiden voor mijn uitlatingen op de aav waar ik verkozen werd, heb me niet netjes uitgelaten over het vorige bestuur. Nu zie ik dat ook in en ik neem mijn woorden terug. Wat is er fout gegaan afgelopen twee maanden: wilden oude leden betrekken om de vereniging weer op gang te krijgen. Dat had beter gekund. Wel goed gegaan: structuur, elke dinsdag wel een jd activiteit of debatavond. Laatste vrijdag borrel. Promotie door geert en masterclass gaat heel erg goed daar ben ik trots op. Veel nieuwe leden uit Amsterdam waren bij het introweekend, dat ging dus goed. Bestuur kent veel ups en downs. Geprobeerd elkaar te leren kennen, geprobeerd een goede weg te vinden en tot een goede balans te komen. Op die manier JDA weer nieuw leven in te blazen. Wij moesten wel leren hoe de JD in elkaar zat en onszelf opnieuw leren kennen. Ik ben trots op m n bestuur met wat we nu hebben bereikt. Door middel van vallen en opstaan tot hier gekomen en ik ben er super trots op ze. Met vallen en opstaan hebben we elkaar leren kennen.

2 Er zijn vragen uit de zaal Bob: Jullie wilden op zoek naar een nieuwe locatie, tot nu toe zijn activiteiten vooral op traditionele locaties gehouden, hoe goed gaat die zoektocht en hoe dringend is die zoektocht in verband het sluiten van het Gespuis? Tom: dank voor je vraag. Masterclass is in de Roos gehouden, nu zitten we in stayokay, zoektocht gaat redelijk, maar locaties zijn vaak of heel klein of heel duur, daar lopen we een beetje tegenaan. Zoektocht is nog niet gestopt. Cars: Wat is jullie streven met betrekking tot aankondiging activiteiten en termijn dat jullie die aankondigen? Tom: Wij proberen drie weken van te voren alles aan te kondigen. We hebben al plannen tot februari. Indien nodig willen we dit ook betaald promoten. Drie weken is de grens. Cars: afgelopen tijd ook wel later aangekondigd, soms zie ik het pas een dag van te voren zoals bij samen reizen naar het introweekend evenement. Misschien handiger voor nieuwere leden om dat soort evenementen eerder aan te kondigen. Remco: we hebben geen vaste secretaris promo, we zijn nu bezig om daar een vast beleid voor te maken, omdat het niet zo goed ging als we gehoopt hadden. Soms pas later bekend gemaakt, omdat we nog zochten naar een locatie. Maar daar hebben we soms inderdaad te lang mee gewacht. Maar nu zouden we evenementen ook zonder locatie aan kunnen kondigen. Jelle: Bedankt voor jullie inzet tot nu toe. Veel nieuwe leden op het introweekend. Welke activiteit kijken jullie het meest positief op terug? Tom: Masterclass en activiteit met vera bergkamp. Leden waren erg actief en de avonden liepen soepel. Malu: M n hart maakte een sprongetje toen ik foto van het introweekend zag. Nieuw bloed is goed. Twee vragen: wat heeft jullie het meest verrast aan het bestuurschap en waar kunnen jullie nog hulp bij gebruiken? Tom: Elkaar liepen we het meest tegenaan. We waren nog heel erg onervaren en hadden zoiets van Wat nu?. We zijn daarom blij met ervaring van Remco. Thomas: er zijn geen grote actieve commissies dus het organiseren van activiteiten wordt onze verantwoordelijkheid waardoor je minder aan je echte bestuurstaken toekomt. Nienke: over die commissies, jullie wilden die PolICie oprichten? Martijn: we hebben de Politieke Inhoudelijke Commissie (PoliCie) in het leven geroepen om alle actieve leden bij elkaar te brengen. Mensen van de oude commissies leek lastiger dan gedacht. Eerst hebben geïnventariseerd wie er nog in de commissies zaten. Bij de eerste twee bijeenkomsten kwamen twee mensen opdagen. Derde is over anderhalve week, daar ben ik persoonlijk mensen voor gaan vragen, dat gaat beter. Wouter: vragen jullie ook nieuwe leden? Martijn: ja, we putten uit het introweekend, masterclass en de oude commissies dus. Mitchel: JD is bij uitstek plek om te leren en reflecteren. Mis de persoonlijk reflectie n het congresboek en nu ook weer. Bewuste keuze om dit niet te doen? Tom: Geen bewuste keuze, gebrek aan kennis. Ik dacht we doen een stukje en de rest vanavond.

3 Mitchel: ik vraag me af wat jullie tot nu toe geleerd hebben per persoon. Tom: Ik kan niet voor iedereen vertellen wat iedereen heeft geleerd. Na discussie wordt er besloten dat elk bestuurslid kort noemt wat voor hem het belangrijkste leermoment was afgelopen weken. Mitchel: wil iedereen dit in een zin zeggen? Geert: Voor masterclass is goede communicatie voor de zomer al belangrijk. Spreker al twee maanden van te voren benaderen. NU weet ik dat je dat moet doen. Anders was de masterclassreeks niet zo laat van start gegaan. Martijn: Organisatorische aspect, voor vormen van nieuwe politieke inhoudelijke werkgroep, geleerd dat directe communicatie belangrijk is en het motiveren en stimuleren van mensen ook. Over anderhalve week hebben weer een bijeenkomst. Thomas: Onze voorbeeldfunctie. Ten aanzien van de nieuwe leden merk ik dat als wij met z n vijven van het bestuur leuk vinden straalt ook uit op nieuwe leden. Die hechten beter aan de vereniging. Dit was tijdens het introweekend maar ook met de masterclass. Remco: geduld is een struikelpunt en een stukje planning. Heeft vooral met de rest van m n leven te maken. ook een goed overzicht krijgen van de financiële situatie is lastig in Amsterdam. Tom: Mijn geduld wordt bij de JD heel erg op de proef gesteld. Zelf wil ik graag snel veel bereiken, maar het is niet alleen mijn visie en samenwerking kost tijd. Hadassa: Ik heb een vraag voor Martijn. Over de oude commissieleden. Met Bram ben ik de oude commissie justitie, maar ik weet niets over een commissievergadering over 1,5 week. Martijn: de eerste bijeenkomst was vooral bedoeld als laatste schaduwvergadering en praten over beleidsplan. Tweede was wel bedoeld als eerste echte PolICie avond, had voorzitters van de commissies benaderd om dit te verspreiden. Nu mensen die ik op activiteiten en borrels heb gesproken vooral uitgenodigd. Dus alleen mensen die ik persoonlijk heb gesproken. Vandaar dat ik jou nog niet heb gevonden. Cars: Is het een idee om de policie evenementen op dezelfde manier dus via facebook aan bekend te maken? Martijn: lijkt me een goed idee, juist omdat we nog nieuwe leden willen winnen. Cars: er zit niemand in het bestuur die promotie taken op zich neemt, maar er komen wel verkiezingen aan, wat is jullie idee hierover en voor de voorbereiding? Tom: Geert is grafisch vormgever, dus van hem vragen we ietsjes meer. We zin heel erg aan het lobbyen bij nieuwe leden om met de verkiezingen meer te gaan doen. Met nieuwe leden vooral om een nieuw team op te zetten. Cars: zijn er al concrete ideeën voor acties? Willen jullie aanhaken bij D66? Tom: Als antwoord namens mijzelf: Aan D66 hangen lijkt mij minder. Mijn doel is om vooral de lokale krant te halen met JDA.

4 Malu: vraag aan Thomas, De stukken voor de aav kwamen een beetje laat, begroting kwam pas een paar dagen van te voren, Kasco functie nu pas, was er iets niet duidelijk en wat neem je mee voor een vervolg? Thomas: van Bob kreeg ik vrij laat door dat hij doorging als Kascolid. Dit hoorde ik vrijdag of zaterdag tijdens het introweekend. Dat was vrij last minute. Begroting hebben we wat langer over gedaan door het commentaar van de KasCo. Remco: En de overdracht was laat en de aav valt dit jaar best wel vroeg, ook omdat Tom naar het buitenland gaat. Afdracht vorig jaar was ook nog niet zo lang bekend. Bob: Over jullie leermomenten hoor ik vooral over inwerkings-uitdagingen en elkaar + JD(A) leren kennen. Dit vind ik jammer, ik zie ook geen oud bestuur. Tom: Mijn gevoel is dat het oude bestuur intern niet lekker liep. Het was een beetje van veel succes, doe je ding. Hier is je inlog, succes. Dit maakte het best lastig, we kende elkaar voorafgaand ook niet. Dit is bij iedereen zo gegaan. Daarom hebben we wat opstartproblemen gehad. En we kenden elkaar ook niet zo goed. Geert: vooral bij zomeroffensief misten we echt overdracht. Marnix heeft z n best gedaan om er iets van te maken, we hebben wel echt ons best gedaan om er iets van te maken. Martijn: Voor mijn gevoel ging mijn inwerking het best goed, alleen de ontbrekende inloggegevens vormde een probleem. Thomas; ik heb een afdelingshandboek gekregen, een stappenplan voor wat je moet doen de eerste tijd had ik wel handig gevonden. Handig voor mijn opvolger. Remco: Was ook hier heb je de spullen, digitale administratie kreeg ik ook laat en er ontbreken nog steeds bonnetjes. g. Er ontbreken nog steeds bonnetjes die bij de vorige penningmeester en voorzitter liggen, dit is vrij jammer. Kharina: volgens afdelingsreglement bestaat er een RvA, bestaat dit nog? Charles ik en ingrid zijn voor een jaar verkozen, en dat was twee jaar geleden Zien jullie dit nog zitten of wordt dit afgeschaft? Tom: Daarover ga ik niet zelf een beslissing nemen, ik ga dat overleggen met de rest van het bestuur. Verkiezingsblok: 7. Verkiezingen kasco Erwin: Kom uit Tilburg, zit hier pas net. Ik wilde graag iets doen en Remco appte mij toen ik in Berlijn was of ik Kasco wilde doen. Ik kan boekhouden en vertrouw remco niet ;). Daarmee leek het mij een goed plan om mij verkiesbaar te stellen. Vragen Malu: voor hoelang? Erwin: geen idee Remco: In het HR wordt niet over een termijn gesproken, daarmee is een aanstelling voor onbepaalde tijd. Ofwel, tot ze er geen zin meer in hebben of afgezet worden. Normaal is het per begin boekjaar, maar 2 mensen is wel fijn dus nu een wissel. Nienke geeft uitleg over het stembriefje. Wouter: We schorsen tot negen uur, stemmen mogen in de emme

5 . PAUZE Financieel blok 8. Begroting 2017 Wouter: ik geef het woord aan de penningmeester Deel 1: Inkomsten Remco: Normaal zeg ik, welke vragen zijn er over de toelichting maar ivm het late versturen zal ik het toelichten. Er zijn veel nieuwe posten bijgekomen en ook posten verdwenen. Dit komt omdat ik de landelijke format heb gebruikt maar ook dingen visueel wilde maken. 51 is de landelijke afdracht. Dit bedrag kunnen we gebruiken voor de algemene activiteiten, de bedankjes en 2x een bestuursweekend a 400,-, waarvoor dank. De nieuwe ledendagen zijn standaard, deze willen we iets kleiner aanpakken. Daaronder twee posten uit de algemene format. Dit zijn fictieve bedragen maar dit is wens van landelijk. Het domdam debat vinden we zelf belangrijk. Verder nog kerstdiner en samenwerkingsactiviteiten. De samenwerkingsactiviteiten zijn ivm de verkiezingen en zijn met andere pjo s. De bijdrage van de deelnemers voor de twinning is niet opgenomen omdat we dit willen vaststellen naar aanleiding van de kosten die nu nog niet bekend zijn. Ten aanzien van de AAV in juni vinden wij dat dit gratis toegankelijk zouden moeten zijn. Jelle: Financiën is niet mijn sterkste kant. Karina: Waar komt die 2000,- vandaan? Remco: Er is een pot voor de verkiezingen, uit mijn hoofd was dit ,- euro. Daar is die een deel van. Dit wordt verdeeld over landelijk en afdelingen. Daarbij willen we dit groots uitpakken. Landelijk is nog niet definitief doorgegeven. We verwachten dit uit te geven. Dit staat ook in mijn toelichting, de 12- activiteiten zijn projectaanvragen en niet de standaard dinsdag activiteiten. Hiervoor moeten we aanvragen doen bij landelijk. Malu: Alle mogelijke projectsubsidies geeft dit weer? Remco: Er zijn drie bedragen die landelijk vaststaan. Kharina: Kerstdiner is bijdrage die leden geven, niet landelijk. Remco: klopt, sorry dit zei ik verkeerd. Remco (vervolg): We krijgen een bedrag voor het zomeroffensief, we verwachten dat dit bedrag gelijk zal blijven. Ook dit is een bedrag dat nog hoger uit kan vallen [er meer subsidie kan worden verkregen dan nu begroot, red]. Deze zomer hebben we niet alles aangevraagd. En als we iets groots willen doen en meer materiaal nodig hebben. Remco: De D66 bijdrage van 1000,- is afgelopen twee jaar niet toegekend en daarom nu ook niet opgenomen.. Ben: Waarom is dit eerdere jaren niet toegekend? Karina: Dit is als we het echt nodig hebben en dat is niet het geval geweest, we hadden eerder te veel geld. Deel 2: Kosten. Algemene uitgaven zijn bestuurskosten etc. Ten aanzien van de activiteiten is het belangrijkste dat we de 1e en 3e dinsdag van de maand politiek inhoudelijke activiteiten willen organiseren. Hiervoor heb je een zaal en een bedankje nodig. Verder

6 willen we wat geld vrijmaken voor de borrel bitterballen [en kaasstengels, red] plus de mogelijkheid om een rondje te geven voor een klein bedrag. Bob: De JD flessen zijn ook promotiemateriaal, waarom een dopper? Mij lijkt dit geen goed idee omdat wijnflessen vaak een goed gespreksonderwerp zijn. Jelle: Ik denk hier anders over, dopper gebruik je vaker. Malu: De begroting is geen plek over dopper-discussies.. Bob: Hoe hoog de kosten zijn hangt af van waar je het aan besteed. Tom: We kiezen dopper ipv fles door hun duurzaamheid. Doppers worden vaker gebruikt. Remco: Doppers kunnen aangekocht worden voor hetzelfde bedrag als dat voor de flessen wijn. Wouter: Het gaat dus niet over de kosten van de doppers. De dopper discussie is hiermee een punt voor de WVTTK. Remco: post 63j: Zaalhuur voor de AAV komt uit 63a en de ledenbijdrage is hier ook vanaf. We doen niet langer onderverdelen in soorten activiteiten maar één post.. Dit duidt op extra lucht. Ten aanzien van promotie: Algemene afdracht en zomeroffensief is wat we van LB krijgen Komt uit landelijk. Daarnaast zijn er onvoorziene kosten, dit is 10% van algemene afdracht. Malu: Ziet er goed uit, waarvoor dank. Waar komt t verschil voor t Dom Dam debat vandaan? Tom: Het debat is dit jaar hier! Remco: We willen het groter aanpakken. Onder andere met een trainer voor het debatteam en de mogelijkheid voor een grotere/mooiere zaal. Erwin: Waarom geen campagne begroting? Remco: Deze staat onder promotie. 9.Toelichting KasCo Kasco: We zijn gevraagd om een advies. Er zijn verschillende wijzigingen ten opzichte van eerdere begrotingen en niet alle adviezen ten aanzien van deze nieuwe aanpak zijn door het bestuur overgenomen, daarom van ons nog wat extra toelichting met twee punten. 1. Vroeger was er bijvoorbeeld een afgebakend PINDA-budget, dat wel/niet overschreden werd. Nu is het budget algemeen waardoor voor AAV niet perse duidelijk is of er over het budget heen gegaan wordt. Zalen in Amsterdam zijn duur, al snel 100,- euro. Deze kosten komen nu uit een grote pot waardoor wij als Kasco niet kunnen zeggen of de begroting realistisch is. Zij is weinig specifiek. 2., Bestuur kiest er bewust voor om niet op grond van de algemene afdracht maar via projectsubsidies te begroten Dit vinden wij als Kasco gevaarlijk. Door de verkiezingen kan het zijn dat D66 vraagt om een lening en dan is er geen projectsubsidie meer beschikbaar. Daarnaast zien we als Kasco wel dat het model in lijn is met de begrotingen van bijvoorbeeld Maastricht en Groningen en daarom geven wij geen negatief advies. Remco: Ten aanzien van opmerking 1.. We willen ons niet vastzetten aan vaste activiteiten, maar daar meer flexibiliteit in hebben. We hebben ook uit algemene afdracht iets zuiniger moeten zijn. Ten aanzien van de betaalbaarheid van de (duurdere) locaties; het bedrag dat is begroot is 2x zo hoog als het Heffer-budget. Over de projectsubsidies ipv afdracht, dit

7 komt omdat de landelijk afdracht 10% van het bedrag dat voor afdeling is gereserveerd en de overige 90% bestaat uit projectsubsidies. Malu Volgens mij wordt best veel gefinancierd uit afdracht. Twinning is daarbij altijd een projectsubsidie. Ik wil het beeld tegenspreken dat het bestuur de hand ophoud. Kasco: Voorheen waren er specifieke activiteiten waarvoor de begroting heel duidelijk zichtbaar was. Daarbij was de keuze gemaakt om zoveel mogelijk gebruik te maken van het Gespuis en P96 waardoor kosten laag blijven. Nu is dit bedrag hoger omdat ze voor andere aanpak kiezen. Malu: Goed om te zien dat er met een frisse blik begroot is. Ben: waar staat IETS voor? Remco: Een IETS is een Interessante extravagante tussentijdse samenkomst. Wouter: De angst voor lege project subsidiepotjes lijkt mij ongegrond. Er is een grote algemene pot en als we (proberen) het allemaal uit te geven/ uit te lenen aan D66 zal naar alle waarschijnlijk vooral het landelijk bestuur ontslagen worden. Stemmen begroting: 17 voor en 1 tegen, de begroting is aangenomen. 10. WVTTK: Bob: er zijn veel mensen die niet zitten te wachten op doppers. Er zijn mensen die blij zijn met een dopper, die al lang een dopper gekocht hebben. En bij veel mensen eindigt een dopper in de kast. Ik weet niet wat ik met 5 doppers aan moet. Malu: hoe urgent is dit probleem? Cars: Hoe groot is de kans dat iemand zijn wijn in de kelder weg zet en nooit meer opent, misschien krijg je dan voor de tweede keer wel een fles wijn. Ben: ik vind een dopper niet slecht, vooral voor de mensen die niet drinken, ik ben voor 50/50. Mitchel: waarom verkiezen we een bestuur als we cadeaus gaan opleggen. Jelle: ik ben voor doppers, je doet er langer mee het is duurzamer en minder zwaar dan de flessen wijn. Tom: ze zijn nog niet besteld, maar we gaan ze wel bestellen en geen flessen wijn. We hebben hier hard over gediscussieerd, mensen krijgen niet alleen doppers maar iets Amsterdams. Ik vind dat de JD af moet van de flessen wijn, we moeten niet alleen maar met tradities bezig zijn ik wil het een keer anders doen. Bob: Waarom geen 2x fles wijn? sprekers hebben een verwachting. We moeten ons afvragen of iets past ; Sprekers zullen denken wat moet ik hiermee?, zeker als sprekers vaker komen. Als sprekers vaker komen moeten we dit ook gaan bijhouden en gaat dit wel goed met de bestuurswissel? Twee keer een fles wijn is beter dan twee keer een dopper. Verder vind ik dat een AAV er voor is om als leden de bestuursbeslissingen te bespreken Remco gaan we deze motie in behandeling nemen? Wouter houdt een stemming om te stemmen. Uitslag: we behandelen het niet. 11. Uitslag stemming KasCo 16 stemmen, 1 onthouding en 15 stemmen voor dus Erwin is verkozen als nieuw kascolid.

8 12. Sluiting AAV Wouter sluit de AAV

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen Algemene Afdelingsvergadering 04-09-2017 te Nijmegen 1 Notulen Maandag 4 september 2017, 19:45 Café de 4 Heeren, Nijmegen. 1. Opening door Cyriel van Vugt Cyriel heet iedereen welkom en geeft een korte

Nadere informatie

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg 1 Voorwoord Lieve Brabantse (en Zeeuwse) Jonge Democraten, De eerste activiteit na de zomer en dan meteen een Afdelingscongres. En dit

Nadere informatie

AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Agenda... 3 Programma... 3 Locatie... 3 Bestuursblok... 4 Verkiezing voorzitter... 5 Financieel blok... 6 2 AGENDA Opening Beroepsmogelijkheid

Nadere informatie

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 06-09-2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Programma... 3 Agenda... 3 Kandidaatstelling penningmeester... 4 Beleidsplan bestuur-heemskerk... 5 2 PROGRAMMA 19.30 Opening AAV 19.31 Installatie

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 2 februari 2016 Jonge Democraten Amsterdam 20.00 Opening Anniek stelt voorzitter en SNC vast. 20.01 Installatie Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie Malu

Nadere informatie

AAV der Jonge Democraten Limburg

AAV der Jonge Democraten Limburg AAV der Jonge Democraten Limburg 11-1-2017 Notulen AAV JD Limburg 11 januari 2017 Opening 19:38 Dennis wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar. Benoeming SNC Hans is benoemd. Vaststellen Agenda Jaarrekening

Nadere informatie

AAV 21 JUNI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV 21 JUNI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 21 JUNI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE Programma... 3 Agenda... 3 Locatie... 3 Bestuursverantwoording... 4 Kandidaatstellingen nieuw bestuur... 6 Winst- en verliesrekening... 9 Balans...

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 1 september 2015 Jonge Democraten Amsterdam Inhoudsopgave Opening... 2 Mededelingen... 2 Vaststellen agenda... 2 Bestuursblok... 2 Verkiezingsblok... 3 Kandidaat secretaris

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 15 december 2015 Jonge Democraten Amsterdam 20.00 Opening AAV (20.10) 20.02 Installatie Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie David opent de vergadering

Nadere informatie

Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017

Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017 Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017 Opening AAV 15:04 Voorzitter: Malu Pasman Snc: Laura Bongers, Sandra Tawiah 15:04u. Voorzitter opent vergadering Installatie Congresvoorzitter en Stem-

Nadere informatie

Agenda Congresdag (AAV)

Agenda Congresdag (AAV) Agenda Congresdag (AAV) Concept agenda, derde versie 12-01-2019 te Nijmegen, Titus Brandsma Memorial 1 Voorwoord Waarde leden van de, Dit is de agenda van onze eerste echte Congresdag! Dat betekent dat

Nadere informatie

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Najaar 2016 1 Inleiding Op het moment dat we dit plan schrijven, zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van het zomeroffensief en de activiteiten van

Nadere informatie

Malu loopt de agenda door en legt uit wat een AAV is voor de mensen die nog nooit een AAV bijgewoond hebben.

Malu loopt de agenda door en legt uit wat een AAV is voor de mensen die nog nooit een AAV bijgewoond hebben. Marnix opent de vergadering Installatie congresvoorzitters en stem- en notulencommissie Voorzitter is Malu Pasman en Stem- en notulencommissie bestaat uit Pauline Gerth van Wijk en Nienke Vennik. Voorzitter

Nadere informatie

Notulen AAV te Nijmegen

Notulen AAV te Nijmegen Notulen AAV 30-08-2016 te Nijmegen 1 Opening Jasper opent de AAV om 20:09 en heet iedereen van harte welkom. Ingrid Weerts wordt per acclamatie tot technisch voorzitter benoemd. Lou Maessen en Rosanne

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Versie januari 2017 Politieke jongerenorganisatie Jonge Democraten Afdeling Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten afdeling Fryslân Dit Afdelingsreglement

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 18-03-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 18-03-2019 Jonge Democraten Arnhem - Nijmegen Notulen door: Secretaris Bas Smit en Stem- en

Nadere informatie

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen 1 Afdelingsreglement Jonge Democraten Groningen Vastgesteld op de Algemene Afdelingsvergadering van 29 januari 2013 en voor het laatst gewijzigd op 9 maart 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 Jonge Democraten Arnhem Nijmegen Notulen door: Stem- en Notulencommissieleden Merel

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015

Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015 Algemene Ledenvergadering, 2 juli 2015 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Notulen ALV 27-01-2015 4. Verantwoording bestuur 2014-2015 5. Halfjaarrekening 2015 6. Verkiezen nieuw bestuur 7. Sluiting Agenda

Nadere informatie

Bestuursplan Geervliet

Bestuursplan Geervliet Bestuursplan Geervliet Samen verder Remco Geervliet Voorzitter Mieke de Wit Algemeen Secretaris Zeno Thijsse Penningmeester Mitchel Eijkemans Secretaris Organisatie Thijs van Rens Secretaris Politiek Marceline

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

AAV Brabant 8 september 2015

AAV Brabant 8 september 2015 AAV Brabant 8 september 2015 20:07. Peet opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Op de agenda staan het bestuursplan en het RPP. Mieke is per acclamatie benoemd tot congresvoorzitter. Thomas

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering

Algemene Afdelingsvergadering Algemene Afdelingsvergadering 13-06-2017 Jonge Democraten Leiden-Haaglanden Notulen door: Danny Hoogstad & Cyriel van Vugt Datum: Dinsdag 13 juni, 2017 Tijd: 20.00-22.00 Locatie: De Zalen, Riouwstraat

Nadere informatie

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur

Begroting 2014-2015. Studievereniging PAP 13 e bestuur Begroting 2014-2015 Studievereniging PAP 13 e bestuur Brenda Renes Hanneke Vingerling Anne Stevers Puck van den Bosch Myrthe Overbeek Laura Peters Roos Vandebriel Voorzitter Secretaris Penningmeester Vice-voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Gezamenlijke AAV. Dongen Langstraat Midden-Brabant. 13 oktober 2016

Gezamenlijke AAV. Dongen Langstraat Midden-Brabant. 13 oktober 2016 Gezamenlijke AAV Dongen Langstraat Midden-Brabant 13 oktober 2016 Agenda 1. Openingstoespraak voorzitter Letty Demmers 2. Vaststellen agenda 3. Notulen AAV D66 Midden-Brabant 23-03-2016 (Bijlage 1) 4.

Nadere informatie

Stichting Paul erdős. Onderwerpen

Stichting Paul erdős. Onderwerpen Stichting Paul erdős Voorzitter David Laan Notulist Mike de Haan Aanwezig David Laan, Melin Walet, Mike de Haan Gasten Locatie van de bijeenkomst Brainwave Datum 11 december 2015 11:21 12:08 Onderwerpen

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 27 juni 2015 = Jonge Democraten Amsterdam Inhoudsopgave Opening... 2 Beroepsmogelijkheid notulen vorige AAV... 2 Bestuursblok... 2 Vragen vanuit de zaal... 2 Financieel

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Bestuursplan Cramer I

Bestuursplan Cramer I Voorwoord Er staat een nieuw, fris bestuur klaar om de afdeling te dienen. Een van de kerntaken van de Jonge Democraten is het enthousiast maken van jongeren voor politiek. Dit jaar willen wij ook daar

Nadere informatie

1. Functieomschrijvingen

1. Functieomschrijvingen Beleidsplan Bestuur 2011 2012 1. Functieomschrijvingen Voorzitter De functie van Voorzitter wordt dit jaar bekleed door Erlijn Netz. De Voorzitter heeft zitting in het dagelijks bestuur van de vereniging

Nadere informatie

Motivaties Kandidaatstellingen

Motivaties Kandidaatstellingen Jonge Democraten Groningen Motivaties Kandidaatstellingen Voor het 39e bestuur Matt Veerkamp 13-6-2017 Matt Veerkamp voor Voorzitter Beste sociaal-liberalen, De afgelopen maanden ben ik met veel plezier

Nadere informatie

AAV Jonge Democraten Limburg

AAV Jonge Democraten Limburg AAV Jonge Democraten Limburg 22-06-2016 Opening 19:45 Vastelling agenda Tom (uit Venlo) voegt nog een organimo toe, Miel wil de organimo s omwisselen met verkiezingen zodat in de pauze stemmen geteld kunnen

Nadere informatie

DWARS Begroting 2019

DWARS Begroting 2019 Hhhhhhhhhhhhhhhhhhh Wintercongres 2018 Rotterdam DWARS Begroting 2019 Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dwarsdwarsdwarsdwars Begroting DWARS, GroenLinkse Jongeren 2018 2019 Boeknr. Post Budget Budget UITGAVEN 4010

Nadere informatie

Samira: omdat er verder geen opmerkingen zijn over de notulen van 15 november worden die bij dezen vastgesteld.

Samira: omdat er verder geen opmerkingen zijn over de notulen van 15 november worden die bij dezen vastgesteld. Notulen Algemene Afdelingsvergadering 03 januari 2017 Voorzitter Samira Rivela SNC: Michiel Lemmers en Sandra Tawiah 1. Opening AAV Samira opent om 20:19 de AAV. 2. Mededelingen Samira: weet iedereen wat

Nadere informatie

AAV 15 DECEMBER 2015 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV 15 DECEMBER 2015 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 15 DECEMBER 2015 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Programma... 3 Locatie... 3 Bestuursverantwoording... 4 Verkiezingen Kascommissie... 5 Financiële verantwoording... 6 Begroting 2016... 6

Nadere informatie

Notulen verkiezings-aav

Notulen verkiezings-aav Notulen verkiezings-aav 18-06-2018 te Nijmegen, Café de 4Heeren Afdelingsvergadering 18-06-2018 Jonge Democraten Arnhem Nijmegen Notulen door: Matthijs Paul, Marit Gorissen Datum: maandag 18 juni 2018

Nadere informatie

Wij wensen iedereen een voorspoedige vergadering toe en samen redden wij het beter.

Wij wensen iedereen een voorspoedige vergadering toe en samen redden wij het beter. Bijzondere algemene ledenvergadering. Aanwezige: zie presentielijst Opening van de vergadering: Stephan van Dorp opent de vergadering om 19:30 uur. Graag willen wij u attenderen op de regels, leden van

Nadere informatie

Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB

Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB Declaratiereglement Versie 3.0 Opgemaakt door: Martijn Kösters / Bram van Wickeren Vastgesteld door LB 21-09-2017 op: Ingangsdatum: 21-09-2017 1. Uitgaven gedaan ten behoeve van de vereniging zijn declarabel

Nadere informatie

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster

[PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster [PILOT] Aan de slag met de Hoofdzaken Ster! Hoofdzaken Ster Copyright EffectenSter BV 2014 Hoofdzaken Ster SOCIALE VAARDIGHEDEN VERSLAVING DOELEN EN MOTIVATIE 10 9 8 10 9 8 7 6 4 3 2 1 7 6 4 3 2 1 10 9

Nadere informatie

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen!

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! Zoekboekje 2017-2018 Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! bestuursfunctie bij DWARS Groningen Wil jij een jaar lang bezig houden met groene en linkse politiek? Bestuurlijke en politieke ervaring

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito

Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito Huishoudelijk Reglement Studievereniging der Kennistechnologie Incognito October 30, 2013 Begripsbepaling: De Vereniging - de Studievereniging der Kennistechnologie Incognito te Maastricht De Statuten

Nadere informatie

De besproken agendapunten worden teruggekoppeld door de begeleidende leerkracht aan het team.

De besproken agendapunten worden teruggekoppeld door de begeleidende leerkracht aan het team. Inhoud 1. Wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. Samenstelling van de leerlingenraad. 3. Vergaderingen. 4. Agendapunten van de leerlingenraad. 5. Taken van de leerlingenraad. 6. De leerlingenraad

Nadere informatie

Notulen ALV 15-09-15. Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen

Notulen ALV 15-09-15. Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Notulen ALV 15-09-15 Aanwezig: Bestuur (4): Lisa Koks Judith Pel Emma Kabel Nynke van Leeuwen Kandidaatsbestuur (5): Sara Corbey Merel de Beer Steven Lindelauff Stijn Voet Ali Yurtseven Leden: Melle Koletzki

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

AAV. Midden-Brabant. 23 maart 2016

AAV. Midden-Brabant. 23 maart 2016 AAV Midden-Brabant 23 maart 2016 Agenda AAV Voor de Pauze 1. Opening & Vaststellen agenda 2. Vaststellen notulen AAV 9 december 3. Mededelingen 4. Financiën a. Verantwoording 2015 b. Toelichting witte

Nadere informatie

JAARREKENING D66 AMERSFOORT

JAARREKENING D66 AMERSFOORT JAARREKENING D66 AMERSFOORT 2013 Voorwoord Geachte leden van D66 afdeling Amersfoort, Hierbij heb ik het genoegen om u de jaarstukken over 2013 aan te bieden, met daarbij een korte toelichting. De kascommissie

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Afdelingscongres JD Brabant 11 juni 2016. Afdelingscongres. zaterdag 11 juni 2016, 14.00 uur Café Karel, Tilburg

Afdelingscongres JD Brabant 11 juni 2016. Afdelingscongres. zaterdag 11 juni 2016, 14.00 uur Café Karel, Tilburg Afdelingscongres zaterdag, 14.00 uur Café Karel, Tilburg 1 Voorwoord Eerwaarde Jonge Democraten, Het afdelingscongres in juni staat weer voor de deur. Het congres dat op een of andere manier de afsluiting

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Nederlandse Rope Skipping Organisatie Brediusweg 15 1401 AA, Bussum ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Plaats: UWC Maastricht, Discusworp 65, 6225XP, Maastricht Aanvang vergadering: 15:00 Copyright

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten. Datum: 1 oktober 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten. Datum: 1 oktober 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering der Faculteitsvereniging Utrechtse Filosofiestudenten Datum: 1 oktober 2009 Locatie: Langeveld E036, Langeveldgebouw, Heidelberglaan 1, 3584 CS Utrecht Aanwezig: Tineke

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

AAV. Midden-Brabant. 9 december 2015

AAV. Midden-Brabant. 9 december 2015 AAV Midden-Brabant 9 december 2015 Agenda AAV Voor de Pauze 1. Opening & Vaststellen agenda 2. Mededelingen 3. Toelichting bestuur AAV oktober 4. Notulen 24 juni 5. Realisatie begroting 2015 6. Beleidsplan

Nadere informatie

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen

Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Overzicht aandachtspunten voor de organisatie van evenementen Het Duisenberg Gebouw met haar prachtige Plaza en onderwijsruimtes is een uitstekende plek voor studenten, staf en externen om een evenement

Nadere informatie

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten

Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Project Verwenmorgen voor ouderen organiseren Groepen van 5 leerlingen Totaal: 560 minuten Inleiding en werkwijze: De meeste ouderen vinden het leuk om samen met jongeren iets te doen. Op deze manier hebben

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant

Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant Laatste update: 31 augustus 2016 Hoofdstuk I Algemeen Ar6kel 1. Begrippen a) Afdeling: de binnenlandse afdeling van de Jonge Democraten, genaamd Jonge Democraten

Nadere informatie

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid.

Januari. Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. Januari Ik accepteer en waardeer mijn ( hoog) gevoeligheid. (Hoog) gevoelig zijn krijgt in deze tijd steeds meer ruimte en bekendheid, dat is fijn. Een generatie geleden was het niet wenselijk om gevoelig

Nadere informatie

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân bestuur Meister I 2016/2017 Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en doelstellingen 3. Het beleid 3.1 Leden en promotie 3.1 Activiteiten

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

Vereniging van Oud-Medewerkers

Vereniging van Oud-Medewerkers datum 15 december 2016 datum vergadering 25 januari 2017 van Amber Verrycken (secretaris) tijd vergadering 14:30 16:00 e-mail amj.verrycken@avans.nl locatie vergadering Tilburg, Prof. Cobbenhagenlaan 13

Nadere informatie

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten.

Doel van de eerste bijeenkomst was kennismaking en het vaststellen van onderwerpen ter bespreking van de volgende bijeenkomsten. Notulen bijeenkomst Studentenraad Economie Aspasialaan Dinsdag 30 oktober 2012 13:00-14:15 Inleiding Aanwezigheid Bij de eerste studentenraad waren er in totaal 24 studenten aanwezig. Sommige studenten

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 3. Doelen 4. Financiën 5. Commissies 6. Jaarplanning 7

Inhoudsopgave. Voorwoord 3. Doelen 4. Financiën 5. Commissies 6. Jaarplanning 7 Werkplan VUUR 16-17 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Doelen 4 Financiën 5 Commissies 6 Jaarplanning 7 2 Voorwoord Dit jaar heeft de Universiteit Utrecht een weer nieuwe koers ingezet. Tijdens de presentatie van

Nadere informatie

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk

Plan van aanpak. Jongerenraad Moerdijk Plan van aanpak Jongerenraad Moerdijk Inhoud Aanleiding... 3 Jongerengemeenteraad 2015... 3 Beleid... 3 Missie... 3 De rol van de jongerenraad in gemeente Moerdijk... 3 Wat heeft de jongerenraad nodig?...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement Vereniging SAM Waadhoeke Hoofdstuk I. Leden en Algemene Ledenvergadering(ALV) Artikel 1. 1. Het lidmaatschap staat open voor alle inwoners

Nadere informatie

Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018

Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018 Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018 Aanwezig, 11 personen om 20.00 uur 1. Opening: Afmeldingen 27 personen en aanwezig 11 personen. Vraag van Piet, waarom staan de notulen van afgelopen ALV niet

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014/2015

JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM. Financieel jaarverslag 2014/2015 JOVD Amsterdam e.o. Postbus 70268 1007KG AMSTERDAM Financieel jaarverslag 2014/2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Balans per 01/09/2015 en toelichting Hoofdstuk 3: Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

VERGADEREN VOOR DUMMIES

VERGADEREN VOOR DUMMIES VERGADEREN VOOR DUMMIES DE AGENDA VASTSTELLEN Er zijn verschillende soorten agendapunten: Open Bij open agendapunten zijn er nog geen plannen gemaakt, er is nog geen concreet voorstel. De discussie is

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

STEM JIJ OOK? VERKIEZINGEN TWEEDE KAMER WAAROM IS STEMMEN BELANGRIJK? OP WIE KAN IK STEMMEN? WAAROVER BESLIST DE TWEEDE KAMER? HOE MOET IK STEMMEN?

STEM JIJ OOK? VERKIEZINGEN TWEEDE KAMER WAAROM IS STEMMEN BELANGRIJK? OP WIE KAN IK STEMMEN? WAAROVER BESLIST DE TWEEDE KAMER? HOE MOET IK STEMMEN? STEM JIJ OOK? Kijk voor meer informatie op: www.stemjijook.nu WAAROM IS STEMMEN BELANGRIJK? OP WIE KAN IK STEMMEN? WAAROVER BESLIST DE TWEEDE KAMER? HOE MOET IK STEMMEN? VERKIEZINGEN TWEEDE KAMER WOENSDAG

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort Preambule Dit reglement is gemaakt voor de D66-leden van de afdeling Amersfoort. D66 is een ledenpartij. Op alle niveaus binnen de partij landelijk, regionaal en afdeling bepalen de leden met elkaar wat

Nadere informatie

1. Opening Voorzitter Wibeks opent de vergadering om 18: Notulen & Actielijst De notulen worden met enkele aanpassingen vastgesteld.

1. Opening Voorzitter Wibeks opent de vergadering om 18: Notulen & Actielijst De notulen worden met enkele aanpassingen vastgesteld. Vergadering PV 6 september 2018 Tijd 18:00 Voorzitter Willemijn Beks Aanwezig Willemijn Beks (Wibeks) Krijn de Groot, Feline Lindeboom, Casper van Eijden, Nina Wagenaar, Martijn Brehm, Simon Wittkamp,

Nadere informatie

Voorwoord Geachte leden,

Voorwoord Geachte leden, Voorwoord Geachte leden, Voor u ligt het beleidsplan van het 45 e bestuur. Met zorg hebben wij onze visie, doelen en plannen voor volgend jaar op schrift gesteld. Wij hopen dat u bij het lezen merkt dat

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden.

Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Ledenvergadering S.V. Pegasus Notulen 06-09-2016 Notulist: Marcel Pol Afwezig met kennisgeving: Hedzer Terpstra, Herman Schreurs, Dick Metz. Aanwezig: 17 leden. Bestuur: Voorzitter: Piet van der Wal Penningmeester:

Nadere informatie

In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt

In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt In 5 stappen een werkoverleg houden dat wél het verschil maakt Vergaderen, je hebt er vaak geen zin in. Toch is het belangrijk om af en toe belangrijke zaken met elkaar als team te bespreken. Met deze

Nadere informatie

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP

Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Voorstel tot wijziging huidige gang van zaken VIP Algemene ledenvergadering 18 januari 2017 Britt Mirlynn van Vliet Voorzitter Secretaris Penningmeester Externe Contacten Dit plan is geschreven, omdat

Nadere informatie

Tijdens de lessen loop ik rond en probeer ik de leerlingen te helpen, vragen te beantwoorden, tips te geven en de leerlingen wat te leren.

Tijdens de lessen loop ik rond en probeer ik de leerlingen te helpen, vragen te beantwoorden, tips te geven en de leerlingen wat te leren. Fase 1 Reflectie week 1 Wat gedaan De eerste week meteen alleen voor een nieuwe klas en een nieuwe les opstarten. Hoe zullen de leerlingen reageren? Hoe hoog is het niveau? Hoe is de werkhouding? Zijn

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe.

Myrte opent om 19.05u de vergadering en licht het verloop van de ALV toe. Vergadering: ALV Datum: 03-10-2007 Aanwezig: Bestuur 06-07: Myrte, Marleen, Jos, Karijn, Mike en Arieke Bestuur 07-08: Jorien, Gaby, Milou, Jacqueline en Meike Raad van Advies: Christiane en Carlijn Leden:

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 16 juni 2015 Inloop 19.30 uur, start 20.00 Grand Café Time Out (Poelestraat 34-36) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Dit document helpt je om een actie voor ZOA op te zetten. Je kan met een maatschappelijke stage voor ZOA 15 tot 30 uur maken. Wat vind je in

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4

Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4 Hoorcollege ZMC 2- Blok 3 en 4 Planning Wat is mijn planningssysteem? Ik gebruik een agenda om deadlines van projecten en opdrachten te noteren. Vervolgens kijk ik hoeveel weken ik voor een taak heb voordat

Nadere informatie

Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor (JV) Rene van der Meijden (RM) Paul van der Valk (PV) Wycher Dijkhuis (WD) Afwezig met melding: geen

Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor (JV) Rene van der Meijden (RM) Paul van der Valk (PV) Wycher Dijkhuis (WD) Afwezig met melding: geen Notulen vergadering bestuur 2015/2018 van de oudervereniging van de Oranje Nassau School (ONS) te Badhoevedorp Datum: 10.01.2017 Tijdstip: 19:00 h 20:30 h Aanwezig: Maarten Dekker (MD) Jeroen Vreenegoor

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 D66 Amsterdam Centrale Stad

Jaarrekening 2017 D66 Amsterdam Centrale Stad Jaarrekening 2017 D66 Amsterdam Centrale Stad Inhoudsopgave Pagina 1) Voorwoord.. 3 2) Balans..4 3) Staat van baten en lasten 5 4) Grondslagen voor waardering. 6 5) Toelichting op de Balans..7 6) Toelichting

Nadere informatie

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures.

In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures. In deze uitgave: - Voorwoord - Kort verslag ALV 20 oktober - De Grote Clubactie - Rabo Clubkas Campagne - LSV Kerstmarkt - Vacatures 1 Voorwoord: Hier is al weer de derde nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018.

Nadere informatie