Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Algemene Afdelingsvergadering"

Transcriptie

1 Notulen Algemene Afdelingsvergadering 15 december 2015 Jonge Democraten Amsterdam

2 20.00 Opening AAV (20.10) Installatie Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie David opent de vergadering en stelt de stem- en notulencommissie voor. Instelling van SNC per acclamatie Mededelingen Geen mededelingen Vaststellen agenda Malu: Ik wil een actuele organimo indienen, wanneer kan dit, kunnen we die op de agenda zetten? David: Ja dat doen we dan voor de politieke moties. Bas: Toevoegen afzwaai huidige kascommissie. Stelt voor dit na het financiële blok te doen. De voorzitter stelt de agenda vast Beroepsmogelijkheid notulen Geen opmerkingen of aanpassingen Bestuursverantwoording Mededeling Tessa: Tessa trekt zich terug als voorzitter van de afdeling wegens persoonlijke omstandigheden. Anniek zal als ad interim de rol van voorzitter op zich nemen. Tessa zal de rol van ad interim Secretaris Organisatie op zich nemen tot de nieuwe verkiezingen. 2 minuten schorsing. David heropent de vergadering. Tessa: We gaan door met de bestuursverantwoording. We gingen wat moeizaam van start doordat het bestuur in twee keer is gekozen. Blij met Anniek en Laura. Daarna zijn we er op volle kracht in gegaan. De bestuurstraining was wat laat door de eerste hobbels maar wel heel goed. Drie punten in het bestuursplan. 1. Actief bij de JDA, daarbij speelde diversiteit een belangrijke rol. Een voorbeeld van een diversere activiteit is Op bezoek bij. Deze activiteit speelde hier een belangrijke rol in. Zo zijn we bij de Noord-Zuid Lijn geweest en gaan we binnenkort op bezoek bij de Provinciale Staten. We hebben de samenwerking op gang gehouden met Stichting Argan, en zullen mogelijk ook met andere organisaties gaan samenwerken. Het MBO plan is opgepakt door de commissies diversiteit en participatie en onderwijs.

3 2. Betrokken bij de JDA. We zijn gaan bellen naar nieuwe leden en hebben ook persoonlijke s gestuurd. Dit is gedaan wanneer de nieuwe leden zich aanmeldden en voor de deelname aan de masterclass. We stimuleren nieuwe leden om actief te worden in commissies en teams. Tevens wordt er dit jaar de prijs voor JD er van het jaar uitgereikt tijdens het kerstdiner. Ook overweegt het bestuur om in te voeren dat maandelijks en JDA er van de maand wordt gekozen. 3. Continuïteit bij de JDA. Er is een nieuwe commissieleidraad ingesteld om continuïteit te borgen. Ook zijn we op zoek gegaan naar nieuwe locaties voor activiteiten, bijvoorbeeld in Amsterdam Zuid. Er zal vanavond ook een nieuwe RVA worden gekozen, dit zijn leden die al langer actief en betrokken zijn. Dit is ook belangrijk voor continuïteit. Er is steeds een van ons aanwezig bij D66 fractievergaderingen. Het bestuur tracht tevens een diner met het D66 bestuur te plannen, maar dit komt er steeds niet van. Door het artikel waarin de JDA reageert op een kwestie betreffende de Amsterdamse wethouder van onderwijs in het Parool en AT5 is de band met D66 niet verslechterd. Vragen Naam: Malu Q: Betrokken bij de JDA, persoonlijk contact nieuwe handelingen staat in het beleidsplan. Maar als ik om me heen kijk zie ik hier niet de resultaten van. Hoe gaat het met de ledenactivering en zien jullie hier de resultaten van? A: Tessa: We zien dit ook als probleem en begrijpen zelf ook niet precies wat er mis gaat, waarom nieuwe leden niet blijven hangen. We moeten nieuwe dingen gaan proberen. Marnix: De doorloop in commissies is groot. Mensen die maar 1x bij een commissie zijn geweest, moeten we vragen waarom zij het daarbij laten. Kijken wat we hier überhaupt aan kunnen doen. Leenstelsel is bijvoorbeeld een factor dat dit tegen werkt. Naam: Malu Q: Ik zie jullie weinig bij landelijke activiteiten terug en bij de kaderdag viel het op dat Amsterdam bij elkaar zat. Hoe is jullie contact met andere afdelingen? En zijn jullie van plan input op de landelijke ALV te leveren? A: Anniek: We zijn bezig met het organiseren van een activiteit met Leiden Haaglanden en met Rotterdam. Dit is nog in de opstart fase, maar zijn ermee bezig. Marnix: Input op de landelijke ALV is te verwachten. Ik wil hier een avond voor gaan organiseren. Naam: Malu Q: Over de Kukenheimaffaire, hier is al veel over geschreven en ik heb er veel verhalen over gehoord, maar hoe kijken jullie hier op terug, wat hebben jullie ervan geleerd? A:Tessa: we zien de plaatsing van dit artikel als een leermoment. We zijn bij de Jonge Democraten en zijn hier ook om te leren. We weten nu beter hoe we in zo n situatie moeten

4 handelen. We willen hiervoor een protocol opzetten zodat ook andere besturen een richtlijn hebben. Felix: kan iemand de Kukenheim affaire toelichten. Tessa: wethouder onderwijs had rapport achtergehouden en Jan Paternotte zou die wel ingezien hebben. Hier hebben we een persbericht over naar buiten gebracht wat geplaatst is door het Parool en AT5 Mart: Ik heb een aanvullende vraag op Malu. Er is van alles gezegd en jullie trekken dit naar jezelf toe, verwijten jullie D66 iets en zo ja wat op dit dossier? Anniek: mocht het zo zijn dat Simone dit rapport echt heeft achtergehouden dan is dit niet goed. Tessa: we verwijten D66 niks. Aanvullende vraag Hadassa: Bestuur stond niet helemaal als geheel achter het persbericht, heeft dat problemen opgeleverd? Tessa: Daarom willen we ook dit protocol opstellen, zodat we in het vervolg als één bestuur handelen in dit soort situaties. We hebben geen spijt van persbericht aan zich, maar we hadden het persbericht meer tijd hadden moeten geven, om erover na te denken. Mart: Staan jullie nog steeds achter de inhoud? Tessa: We staan hier nog steeds achter Mart: Maar waarom is het dan een debacle geworden? Anniek: In het tweede persbericht stond een naam die we er niet in hadden willen hebben, maar dit is toch gebeurd. Cars: in hoeverre is Laura hiervoor verantwoordelijk geweest, of het hele bestuur, hoe is dit tot stand gekomen? Tessa: Laura kent het beste de inhoud van het dossier en weet het best hoe het proces is gegaan. Ik weet het ook wel ongeveer maar Laura weet dit het best. Cars: maar zit Laura dan ook bij de fractie vergaderingen van D66, want daar is dit besproken en ook de aanloop hiernaartoe. Tessa: dit is niet besproken bij de fractievergaderingen. Charles: In mijn jaar heeft mijn bestuur ook zo n persbericht gestuurd, dus goed idee om tips door te geven aan volgende besturen. Malu: Goed dat jullie dit hebben gedaan. Vraag voor Roel. In september had je aangekondigd te gaan experimenteren met nieuwe vormen masterclasses, hoe is dit gegaan? Roel: De eerste reeks was nog in de oude stijl, de volgende wordt nieuw, dus voor de volgende AAV hebben we de masterclass nieuwe stijl gehad, dan kan je de vraag nog een keer stellen.

5 Felix: hoeveel leden komen bij activiteiten opdraven? Tessa: ik denk dat er gemiddeld zo n 15 leden naar de activiteit komen, maar dit verschilt per activiteit. Jelle: Bedankt bestuur voor het eerste half jaar. Ik heb een vraag over de AAVs, is er geen AAV meer in januari/ februari volgens de begroting, klopt dit? Jimme: Er wordt wel een AAV georganiseerd, maar dit zal in het Gespuis zijn, maar we zouden wel wat kunnen schuiven. Er zou mogelijk ook een aanvraag bij het LB kunnen worden gedaan. Anniek: Er was inderdaad gepland om geen AAV in te plannen, maar er moeten verkiezingen komen, waarschijnlijk wordt het een low budget AAV. Cars: Wanneer is de beslissing gevallen van Tessa om zich terug te trekken als voorzitter, is dit tijdens een bestuursvergadering gedaan of is dit persoonlijk gekomen? Tessa: persoonlijk gekomen voor het weekend en het leek een goed idee om dat nu te vertellen, zodat leden vragen kunnen stellen. Wij zullen dit in de nieuwsbrief meedelen. Cars: waarom is de nieuwsbrief niet eerder gestuurd, voor de AAV? Tessa: ik voelde me beter bij deze keuze, om de AAV niet te beladen te maken. Malu: vervolgvraag: of ik hem goed begrijp: Tessa wordt ad interim organisatie en Anniek blijft Algemeen Secretaris en ad interim voorzitter? Tessa: Klopt Felix: Gaan jullie op bezoek bij andere organisaties, als visitekaartje van de JD bij andere organisaties? Tessa: We krijgen hier niet veel uitnodigen voor. Ik kreeg wel een uitnodiging van een studentenvereniging. Daar is Elene naartoe gegaan, dus daar was een JD er bij. Charles: hoe is jullie band met de andere PJO s? Tessa: Ja die zijn er wel, maar ze zijn niet heel actief. Er gebeurt niet heel veel op dat niveau. Felix: Zullen jullie daar een voortrekkersrol in kunnen spelen, want de JD is een grote organisatie. Zijn jullie bij andere JD afdelingen geweest? Tessa: Nee het is gebleven bij Amsterdam Verkiezingen Kascommissie David roept de kandidaten naar voren. Ruben en Rob. Krijgen allebei 1 minuut om zich voor te stellen.

6 Bob: welkom, ik draai al een tijdje in deze organisatie mee en ik ben econoom dus als de vereniging mee nodig heeft, doe ik dat. Stem op mij. Ruben: Ooit was ik secretaris organisatie en toen woonde ik ver weg. Ik ben nu een paar jaar verder. Ik heb werkervaring opgedaan met boekhouden. Ik wil me nog één jaar inzetten voor deze prachtige afdeling, voor ik volgend jaar 30 word. Hoe anders dan als lid van de Kasco. Vragen Felix: wat is de termijn waarop jullie je verkiesbaar stellen? Tessa: het idee was om het een boekjaar te laten lopen zodat het over het bestuursjaar heen loopt. Bas; inderdaad, zodat penningmeester en kasco niet tegelijk beginnen en vertrekken en er nog kennis is. Ruben: vol jaar, totdat ik helaas afzwaai bij de JD Pauze Financiële verantwoording Toelichting Jimme: Beste leden, goed dat jullie er zijn, ik zal de begroting 2016 aan jullie presenteren. Voor het grootste deel hetzelfde gebleven als vorig jaar, maar een aantal dingen wat concreter gemaakt om iets meer transparantie en duidelijkheid te geven. Ik zal toelichten vanuit de uitgaven kant. Algemene kosten voor 2016 zijn hoger omdat bestuursweekend en bedankje bestuur zijn meegenomen. Deze kosten zijn ook aan de inkomsten kant neergezet, inkomen door subsidie. Activiteiten is voor 2016 ook hoger, vanwege symposium, twinning en commissie bedankdag zijn dit jaar ingepland adv LB subsidie richtlijn. Om door te gaan naar de AAVs. iets minder voor begroot dit jaar, maar neemt niet niet weg dat er minder mogelijkheden zijn. We zullen dit ook voor januari meenemen, we zouden het altijd nog in het Gespuis kunnen doen. Volgende post: Zomeroffensief, we willen dit jaar wel gaan staan met stands op de HvA en UvA campussen, Dit zullen we verkrijgen met een LB subsidie, dus zo afgedekt. Laatste post, samenwerkingsactiviteiten met D66 amsterdam. Overlegd met de penningmeester van D66 Amsterdam, van hieruit weer 1000 euro beschikbaar gesteld. Bedankt voor jullie aandacht. Vragen: Naam: Kharina Q: Hoeveel is er begroot voor bedankjes gastsprekers?

7 A: Jimme: We moeten nieuwe bedankjes kopen voor sprekers, want de wijnflessen zijn op. Kharina: is er al gekeken naar wijnflessen met ons logo erop, want dat is vorige AAV besproken. Jimme: Dit is gecommuniceerd naar het LB, die zijn er mee bezig, Als de stickers beschikbaar zijn, kunnen we die erop plakken. Naam: Bob Q: Inkomsten en uitgaven gaan omhoog, waar komt dit vandaan? Eigen bijdragen voor activiteiten? A: Jimme: Dit komt doordat de commissiebedankdag, twinning en symposium hierin zijn meegenomen, daarom zijn inkomsten en uitgaven omhoog gegaan. Naam: Malu Q: In mijn herinnering werden LB subsidies niet in de begroting meegenomen. Is het een bewuste keuze dit wel te doen? A: Jimme: Ik heb hier overleg over gehad met de penningmeester van het LB en met de Kasco, die hebben aangeraden dit zo te doen. Malu: Dus het was een verplichting vanuit landelijk? Jimme: Het was een advies vanuit landelijk. Bas: Dit is goed voor transparantie, zo staat alles erin en is het duidelijk voor de leden. Jimme bedankt de KasCo voor de goede samenwerking. Begroting is met een overweldigende meerderheid aangenomen Installatie Raad van Advies David roept het bestuur naar voren om raad van advies toe te lichten. Tessa: RvA is fijn en belangrijk om problemen mee te overleggen. Tessa stelt de nieuwe leden van de RvA voor. Eerst Charles, hij is voorzitter geweest en nog steeds erg actief. Tessa denkt veel aan zijn inzet te hebben. Ingrid van Rijn. Landelijk bestuur en trainer bij de JD. Zij heeft onze bestuurstraining gedaan. Kharina Tromp, oud voorzitter JDA en betrokken. Deze drie zijn allemaal lid. Mathijs en Patrick zullen afscheid nemen. Cas Aan Charles: is het niet moeilijk aangezien jouw vriendin (Anniek) in het bestuur zit. Charles Voordeel is wel dat de RvA altijd binnen handbereik is. Het kan echter wel lastig worden op bepaalde punten, maar er zijn nog andere leden. Raad van advies wordt door bestuur per acclamatie voorgesteld. Tessa afscheid nemen van Mathijs en Patrick. David bij deze bedankt.

8 21:45 Politieke Moties PM 1: anoniem solliciteren Woordvoerder Nienke: discriminatie komt veel voor. Jan wel, en Achmed niet. Niet alleen met niet-westerse. Maar ook gender en seksualiteit. In gemeente Utrecht en Nijmegen eerder een anonieme sollicitatie. Dit is een goed idee, zonder een quota moet worden gehaald. De motie is met overweldigende meerderheid aangenomen. PM2: That s nog my cup of TTIP Woordvoerder Marnix: TTIP een aanval op onze rechtspraak. Motie van orde Te rumoerig. Motie van orde In de tekst staat alle JD leden, niet alleen van Amsterdam (JDA). Motie van orde Tenzij je de motie landelijk gaan indienen Marnix: dit gaan we doen. Insprekers: Ruben: wacht het nog even af, totdat er meer bekend is. Cars: We weten nog niet wat erin staat en daar zit het probleem. Onderhandelingen niet transparant, we weten niet of het goed is. Bijvoorbeeld voor het klimaat, er is bekend geworden dat de regels die tijdens de klimaattop zijn aangenomen niet in strijd moeten zijn met TTIP, TTIP gaat voor, dit kan niet. Bas: tegen deze motie, de staatssecretaris en het Europees Parlement hebben zich uitgesproken dat deze wetgeving niet verslechterd gaat worden. Bob: Ga niet een verdrag afschieten voor je weet wat erin staat. afsluitend: Marnix: volgend jaar dertiende onderhandel ronde, dus we weten al wel ongeveer wat erin komt en het ISDS argument blijft staan. Motie is een overweldigende meerderheid aangenomen PM3: Vluchtelingen Hadassa: De oorlog in Syrië toestroom vluchtelingen. Aan de slag gegaan met Leger des Heils en Regenbooggroep. Gestopt met 1300 vluchtelingen. Ter Apel nog steeds problemen met intake. Roept op om ons te houden aan 1500 vluchtelingen.

9 Insprekers: Nick: niet alleen vanuit oogpunt vluchteling goed om deze motie aan te nemen maar ook voor ons. Minder overlast als ze een baan hebben en scholing Geen afsluitende woorden Deze motie is met een overweldigende meerderheid aangenomen. PM4: Vluchtelingen op straat Hadassa: Ik woon nu al lang in Amsterdam en ik heb gemerkt dat vluchtelingen op straat liepen die niet weten waar ze naartoe moesten. Burgers benaderen deze mensen net als zwervers en wimpelen ze af. Waar kunnen ze naartoe, dat weten veel mensen niet. Iedereen zou ze hierover moeten kunnen informeren. Deze motie is unaniem aangenomen Amendementen politiek programma AM1: Knallen op de wallen Ruben: We zijn progressief, liberaal niet tegen stigmatisering van vrouwelijke sekswerkers. Maar vrouwen en mannen uitbuiting, hoe gaan we dit bestrijden, concreet. Meer gebruik maken wet Bibob en meer onaangekondigde controles. Dit amendement is met een overweldigende meerderheid aangenomen. AM2: Boerkaverbod. Ruben: Opnieuw willen we dit deel van het PP meer tijdloos maken. Ingetrokken na val Rutte 1, maar we moeten als Jonge Democraten blijven uitspreken tegen een boerkaverbod. Dit amendement is met een overweldigende meerderheid aangenomen. AM3: Drugs zijn ook best chill Hadassa: Openingszin een parafrasering die de JD niet past, daarom hebben we deze aangepast. We hebben een positievere en pragmatische beschrijving nodig van drugs.

10 Dit amendement is met een overweldigende meerderheid aangenomen. AM4: Van der Laan is geen teler Hadassa: Deze resolutie is de afgelopen AAV aangehouden, maar inmiddels ingetrokken. Er moeten wel wat dingen uit. We roepen de gemeente op de wet te overtreden zolang dit landelijk nog niet is toegestaan. VNG rapport met beste aanpak drugs is te reguleren en legaliseren. Insprekers Cars: Tegen want in Tilburg is er een motie aangenomen om dit wel te doen, roept op dit in Amsterdam ook te doen. Insprekers: Nick: Stem voor, eens dat het geen overheidstaak is, op de goede weg met licentiesysteem en daar moet het bij blijven. Afsluitend Hadassa: niet gemeente oproepen de wet te overtreden zolang dit nog niet mag, liever aan markt over laten. Dit amendement is met acht stemmen voor en 10 stemmen tegen verworpen. AM5: Van der laan is al helemaal geen XTC laborant. Hadassa: Als het mogelijk is, moet de gemeente ook harddrugs gaan produceren. Dit moet niet kunnen. Bij legalisering van hard drugs kunnen we hier over nadenken maar nu is het nog veel te vroeg. Geen XTC laboranten bij de gemeente in dienst. Insprekers Cars: Tegen want: voor legalisering harddrugs. Hoe wil je waarborgen dat de middelen goed en niet gevaarlijk zijn. Hadassa: Laten we de resolutie volksgezondheid afwachten. Dit amendemet is met 10 voor en 9 tegen aangenomen. AM6: Dealen met dealers Ruben: We zijn liberaal als het gaat om drugs, maar er zijn straatdealers. Toeristen kunnen hier geen weerwoord tegen bieden, er zijn incidenten geweest die we niet moeten willen. Straatdealers moeten we aanpakken. Dit amendement is met 11 voor en 5 tegen aangenomen.

11 AM7: Barbeknoeien in het park. Ruben: actualisering van ons programma. BBQ verbod is al min of meer aangenomen omdat plekken zijn aangewezen waar het wel en niet mag. Wanneer AM7 wordt aangenomen, wordt 8 geschrapt omdat 7 verregaander is. Dit amendement is met overweldigende meerderheid aangenomen. AM8: vervalt met het aannemen van AM7 AM9: De Roze agenda Ruben: De Roze Agenda is aangenomen in Amsterdam, en het moet ook voor JD streven worden dat de roze agenda permanent op de agenda moet blijven staan. Insprekers Cars: We hebben dit net mooi voor de toekomst vastgelegd, terwijl je niet weet wat er in de Roze agenda blijft staan, dit kan veranderen. Afsluitend Ruben: Het is een visiestuk met achterliggend idee wat ons idee is van acceptatie van LHBTs. Deze motie is met 5 stemmen voor en 8 tegen verworpen. AM10: Verhuizen geen optie. Ruben: Weggepest worden is de aller ergste reden om te moeten verhuizen. Dit kan zijn op ras, geaardheid, meerdere gronden. Ook verhuizen binnen Amsterdam is vervelend dit willen we duidelijk maken in ons programma. Insprekers: Malu: Ik heb een vraag aan de indieners, voor duiding bij de motie, gaat het om mensen die weggepest worden op basis van geaardheid, gedrag, geloof. Afsluitend Ruben: In onze samenleving zijn er een aantal gronden niet aanvaardbaar als je op deze gronden wordt gediscrimineerd. Dit amendement is met een overweldigende meerderheid aangenomen. AM11: Schoenmaker blijf bij je leest. Ruben: dit is een landelijk onderwerp, strafmaat, streven naar hogere of lagere straffen hoort niet thuis in pp van de afdeling maar landelijk.

12 Insprekers: Samira: Past misschien wel beter in landelijk PP, maar jullie hebben ook nog een reden aangegeven discriminatoire motieven dit moeten we steunen en duidelijker signaal geven. Dit niet schrappen, wel behouden, en graag landelijk indienen. Afsluitend: Ruben: Graag wil ik hieraan mee werken dit in landelijk PP in te dienen. Afdeling blijf bij je leest. Dit amendement is met een overweldigende meerderheid aangenomen Uitslag verkiezingen Bob is met 17 stemmen voor, 3 tegen en 2 blanco verkozen in de KasCommissie. Ruben is met 20 stemmen voor, 2 tegen en 0 blanco verkozen in de KasCommissie. Er zijn geen stemmen ongeldig verklaard. Kasco krijgt een bedankje van Jimme. Jimme bedankt ze voor hun inzet Sluiting AAV (21.59)

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 2 februari 2016 Jonge Democraten Amsterdam 20.00 Opening Anniek stelt voorzitter en SNC vast. 20.01 Installatie Congresvoorzitters en Stem- en Notulencommissie Malu

Nadere informatie

AAV 15 DECEMBER 2015 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV 15 DECEMBER 2015 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 15 DECEMBER 2015 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Programma... 3 Locatie... 3 Bestuursverantwoording... 4 Verkiezingen Kascommissie... 5 Financiële verantwoording... 6 Begroting 2016... 6

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen Algemene Afdelingsvergadering 04-09-2017 te Nijmegen 1 Notulen Maandag 4 september 2017, 19:45 Café de 4 Heeren, Nijmegen. 1. Opening door Cyriel van Vugt Cyriel heet iedereen welkom en geeft een korte

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 1 september 2015 Jonge Democraten Amsterdam Inhoudsopgave Opening... 2 Mededelingen... 2 Vaststellen agenda... 2 Bestuursblok... 2 Verkiezingsblok... 3 Kandidaat secretaris

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen

Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen Algemene Afdelingsvergadering 15 november 2016 Voorzitter Wouter van Erkel SNC: Nienke Vennik en Marjet van Bezooijen 1. Opening AAV Wouter opent om 20:08 de AAV. 2. Mededelingen Mededeling van Wouter

Nadere informatie

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg 1 Voorwoord Lieve Brabantse (en Zeeuwse) Jonge Democraten, De eerste activiteit na de zomer en dan meteen een Afdelingscongres. En dit

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 Jonge Democraten Arnhem Nijmegen Notulen door: Stem- en Notulencommissieleden Merel

Nadere informatie

AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 2 FEBRUARI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Agenda... 3 Programma... 3 Locatie... 3 Bestuursblok... 4 Verkiezing voorzitter... 5 Financieel blok... 6 2 AGENDA Opening Beroepsmogelijkheid

Nadere informatie

Malu loopt de agenda door en legt uit wat een AAV is voor de mensen die nog nooit een AAV bijgewoond hebben.

Malu loopt de agenda door en legt uit wat een AAV is voor de mensen die nog nooit een AAV bijgewoond hebben. Marnix opent de vergadering Installatie congresvoorzitters en stem- en notulencommissie Voorzitter is Malu Pasman en Stem- en notulencommissie bestaat uit Pauline Gerth van Wijk en Nienke Vennik. Voorzitter

Nadere informatie

AAV der Jonge Democraten Limburg

AAV der Jonge Democraten Limburg AAV der Jonge Democraten Limburg 11-1-2017 Notulen AAV JD Limburg 11 januari 2017 Opening 19:38 Dennis wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar. Benoeming SNC Hans is benoemd. Vaststellen Agenda Jaarrekening

Nadere informatie

Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017

Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017 Agenda Algemene Afdelingsvergadering 24 juni 2017 Opening AAV 15:04 Voorzitter: Malu Pasman Snc: Laura Bongers, Sandra Tawiah 15:04u. Voorzitter opent vergadering Installatie Congresvoorzitter en Stem-

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Versie januari 2017 Politieke jongerenorganisatie Jonge Democraten Afdeling Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten afdeling Fryslân Dit Afdelingsreglement

Nadere informatie

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Najaar 2016 1 Inleiding Op het moment dat we dit plan schrijven, zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van het zomeroffensief en de activiteiten van

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 18-03-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 18-03-2019 Jonge Democraten Arnhem - Nijmegen Notulen door: Secretaris Bas Smit en Stem- en

Nadere informatie

Agenda Congresdag (AAV)

Agenda Congresdag (AAV) Agenda Congresdag (AAV) Concept agenda, derde versie 12-01-2019 te Nijmegen, Titus Brandsma Memorial 1 Voorwoord Waarde leden van de, Dit is de agenda van onze eerste echte Congresdag! Dat betekent dat

Nadere informatie

AAV 21 JUNI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV 21 JUNI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 21 JUNI 2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM INHOUDSOPGAVE Programma... 3 Agenda... 3 Locatie... 3 Bestuursverantwoording... 4 Kandidaatstellingen nieuw bestuur... 6 Winst- en verliesrekening... 9 Balans...

Nadere informatie

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 06-09-2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Programma... 3 Agenda... 3 Kandidaatstelling penningmeester... 4 Beleidsplan bestuur-heemskerk... 5 2 PROGRAMMA 19.30 Opening AAV 19.31 Installatie

Nadere informatie

Notulen AAV te Nijmegen

Notulen AAV te Nijmegen Notulen AAV 30-08-2016 te Nijmegen 1 Opening Jasper opent de AAV om 20:09 en heet iedereen van harte welkom. Ingrid Weerts wordt per acclamatie tot technisch voorzitter benoemd. Lou Maessen en Rosanne

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 27 juni 2015 = Jonge Democraten Amsterdam Inhoudsopgave Opening... 2 Beroepsmogelijkheid notulen vorige AAV... 2 Bestuursblok... 2 Vragen vanuit de zaal... 2 Financieel

Nadere informatie

AAV Brabant 8 september 2015

AAV Brabant 8 september 2015 AAV Brabant 8 september 2015 20:07. Peet opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Op de agenda staan het bestuursplan en het RPP. Mieke is per acclamatie benoemd tot congresvoorzitter. Thomas

Nadere informatie

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen 1 Afdelingsreglement Jonge Democraten Groningen Vastgesteld op de Algemene Afdelingsvergadering van 29 januari 2013 en voor het laatst gewijzigd op 9 maart 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Bestuursplan Geervliet

Bestuursplan Geervliet Bestuursplan Geervliet Samen verder Remco Geervliet Voorzitter Mieke de Wit Algemeen Secretaris Zeno Thijsse Penningmeester Mitchel Eijkemans Secretaris Organisatie Thijs van Rens Secretaris Politiek Marceline

Nadere informatie

Het indienen van moties en amendementen

Het indienen van moties en amendementen Het indienen van moties en amendementen Ieder stemgerechtigd D66 lid heeft de mogelijkheid om een motie of amendement op het congres in te dienen. Goede amendementen en moties dragen bij aan heldere besluitvorming.

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering

Algemene Afdelingsvergadering Algemene Afdelingsvergadering 13-06-2017 Jonge Democraten Leiden-Haaglanden Notulen door: Danny Hoogstad & Cyriel van Vugt Datum: Dinsdag 13 juni, 2017 Tijd: 20.00-22.00 Locatie: De Zalen, Riouwstraat

Nadere informatie

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur.

Datum: 17 juni 2017 Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum. 6. Moties De vicevoorzitter opent het openbare gedeelte van de vergadering om uur. Notulen (concept) Algemene Leden Vergadering (openbaar) Datum: 17 juni 2017 Locatie: Aanwezig: Theater Gooiland, Emmastraat 2 Hilversum Jan Nagel (voorzitter) Maurice Koopman (HB-vicevoorzitter) Hans Cornet

Nadere informatie

Notulen verkiezings-aav

Notulen verkiezings-aav Notulen verkiezings-aav 18-06-2018 te Nijmegen, Café de 4Heeren Afdelingsvergadering 18-06-2018 Jonge Democraten Arnhem Nijmegen Notulen door: Matthijs Paul, Marit Gorissen Datum: maandag 18 juni 2018

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering 17 mei 2017 Friesland Genotuleerd door Thomas van de Vijver 1. Opening Jildau heet iedereen welkom en begint

Notulen Algemene Afdelingsvergadering 17 mei 2017 Friesland Genotuleerd door Thomas van de Vijver 1. Opening Jildau heet iedereen welkom en begint Notulen Algemene Afdelingsvergadering 17 mei 2017 Friesland Genotuleerd door Thomas van de Vijver 1. Opening Jildau heet iedereen welkom en begint met een openingspraatje. Ze erkent dat er dingen fout

Nadere informatie

Handboek Politiek 2. Derde Kamer der Staten-Generaal

Handboek Politiek 2. Derde Kamer der Staten-Generaal Handboek Politiek 2 Derde Kamer der Staten-Generaal Plak hier je pasfoto Derde Kamerlid Dit Handboek Politiek is van: Naam Klas Leeftijd Fractie Fotografie & cartoons: - Hans Kouwenhoven - RVD: p. 17 -

Nadere informatie

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen

Afdelingsreglement NOAB 6 mei 2013 AFDELINGSREGLEMENT NOAB. Inhoudsopgave. Artikel 1 Afdelingsreglement. Artikel 2 Afdelingen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 AFDELINGSREGLEMENT NOAB Inhoudsopgave Artikel 1. Afdelingsreglement

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN

AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN AFDELINGSREGLEMENT D66 VLAARDINGEN De Algemene Afdelingsvergadering (AAV) van D66 Vlaardingen, op maandag 16 januari 2017 bijeen, heeft besloten dat voor de afdeling D66 Vlaardingen het standaard afdelingsreglement

Nadere informatie

verstuurd via de mail en zoals gebruikt in deze notulen. Josianne: Er zijn badges besteld voor de leden met daarop de naam van het lid en de

verstuurd via de mail en zoals gebruikt in deze notulen. Josianne: Er zijn badges besteld voor de leden met daarop de naam van het lid en de Notulen algemene ledenvergadering VCMS Nijmegen Genodigd Alle leden der VCMS Nijmegen Datum 07-10-2015 Locatie studiecentrum Radboudumc (precieze lokaal volgt) Aanvang 19:30 Aanwezigen: Josianne luijten,

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Samira: omdat er verder geen opmerkingen zijn over de notulen van 15 november worden die bij dezen vastgesteld.

Samira: omdat er verder geen opmerkingen zijn over de notulen van 15 november worden die bij dezen vastgesteld. Notulen Algemene Afdelingsvergadering 03 januari 2017 Voorzitter Samira Rivela SNC: Michiel Lemmers en Sandra Tawiah 1. Opening AAV Samira opent om 20:19 de AAV. 2. Mededelingen Samira: weet iedereen wat

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 3. Doelen 4. Financiën 5. Commissies 6. Jaarplanning 7

Inhoudsopgave. Voorwoord 3. Doelen 4. Financiën 5. Commissies 6. Jaarplanning 7 Werkplan VUUR 16-17 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Doelen 4 Financiën 5 Commissies 6 Jaarplanning 7 2 Voorwoord Dit jaar heeft de Universiteit Utrecht een weer nieuwe koers ingezet. Tijdens de presentatie van

Nadere informatie

DWARS Begroting 2019

DWARS Begroting 2019 Hhhhhhhhhhhhhhhhhhh Wintercongres 2018 Rotterdam DWARS Begroting 2019 Hhhhhhhhhhhhhhhhhhhh dwarsdwarsdwarsdwars Begroting DWARS, GroenLinkse Jongeren 2018 2019 Boeknr. Post Budget Budget UITGAVEN 4010

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018

Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018 Notulen ALV CCN Nijmegen 30 augustus 2018 Aanwezig, 11 personen om 20.00 uur 1. Opening: Afmeldingen 27 personen en aanwezig 11 personen. Vraag van Piet, waarom staan de notulen van afgelopen ALV niet

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering VERSLAG 24 mei 2017

Algemene Ledenvergadering VERSLAG 24 mei 2017 Algemene Ledenvergadering VERSLAG 24 mei 2017 Kargadoor, Oudegracht 36, Utrecht... Start ALV: 20:00 uur Afmeldingen: Mathieu Nijenhuis en Steven de Vries 1) Opening en vaststellen agenda Iedereen wordt

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging.

Artikel 6 Lid van de vereniging kan zijn iedere natuurlijk persoon die instemt met het doel van de vereniging. Statuten Zoals vastgesteld door het Congres bijeen op 16 december 1990 te Wageningen; waarna verleden in een akte houdende de oprichting van de vereniging, op 4 januari 1991 te Amsterdam; en voor het laatst

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

Motivaties Kandidaatstellingen

Motivaties Kandidaatstellingen Jonge Democraten Groningen Motivaties Kandidaatstellingen Voor het 39e bestuur Matt Veerkamp 13-6-2017 Matt Veerkamp voor Voorzitter Beste sociaal-liberalen, De afgelopen maanden ben ik met veel plezier

Nadere informatie

AAV Jonge Democraten Limburg

AAV Jonge Democraten Limburg AAV Jonge Democraten Limburg 22-06-2016 Opening 19:45 Vastelling agenda Tom (uit Venlo) voegt nog een organimo toe, Miel wil de organimo s omwisselen met verkiezingen zodat in de pauze stemmen geteld kunnen

Nadere informatie

Bestuursplan Cramer I

Bestuursplan Cramer I Voorwoord Er staat een nieuw, fris bestuur klaar om de afdeling te dienen. Een van de kerntaken van de Jonge Democraten is het enthousiast maken van jongeren voor politiek. Dit jaar willen wij ook daar

Nadere informatie

AAV. Midden-Brabant. 9 december 2015

AAV. Midden-Brabant. 9 december 2015 AAV Midden-Brabant 9 december 2015 Agenda AAV Voor de Pauze 1. Opening & Vaststellen agenda 2. Mededelingen 3. Toelichting bestuur AAV oktober 4. Notulen 24 juni 5. Realisatie begroting 2015 6. Beleidsplan

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019

Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019 Verslag Algemene Ledenvergadering Buurtschap Nobelhorst Zuid van 7 februari 2019 Locatie: Sterrenschool Het Universum, Max Planckstraat 74, 1341 DA Almere 1. Opening De voorzitter opent om 20:05 uur de

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant

Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant Afdelingsreglement Jonge Democraten Brabant Laatste update: 31 augustus 2016 Hoofdstuk I Algemeen Ar6kel 1. Begrippen a) Afdeling: de binnenlandse afdeling van de Jonge Democraten, genaamd Jonge Democraten

Nadere informatie

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K.

1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. STATUTEN Artikel 1: ALGEMEEN 1. De vereniging is genaamd: Bliekse Darts kompetitie. De verkorte naam luidt: B.D.K. De vereniging wordt hierna genoemd de B.D.K. 2. De B.D.K. zetelt in Gorinchem. Artikel

Nadere informatie

Docentenhandleiding Rollenspel Politiek

Docentenhandleiding Rollenspel Politiek Docentenhandleiding Rollenspel Politiek Voorbereiding 1. Bepaal hoeveel tijd er is: kies voor 45, 60 of 90 uten versie 2. Deel tijdschema uit en bespreek dit met de leerlingen 3. Verdeel de rollen, zie

Nadere informatie

Reglement Congres 103

Reglement Congres 103 Onderstaand congresreglement is van toepassing op het D66 congres van zaterdag 16 april 2016. Conform artikel 4.7 van het Huishoudelijk Reglement is dit congresreglement door het Landelijk Bestuur ter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement NSHV

Huishoudelijk Reglement NSHV Huishoudelijk Reglement NSHV Algemeen Artikel 1 - begripsbepalingen 1. De vereniging genaamd Nijmeegse Studenten Honoursvereniging is bij notariële akte opgericht op vier januari tweeduizend elf en wordt

Nadere informatie

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort

Preambule AFDELINGSREGLEMENT. DEMOCRATEN 66, Afdeling Amersfoort Preambule Dit reglement is gemaakt voor de D66-leden van de afdeling Amersfoort. D66 is een ledenpartij. Op alle niveaus binnen de partij landelijk, regionaal en afdeling bepalen de leden met elkaar wat

Nadere informatie

2. Vaststellen verslagen 7 mei 2014 Zie het verslag in de bijlage. Het bestuur stelt voor om het verslag goed te keuren.

2. Vaststellen verslagen 7 mei 2014 Zie het verslag in de bijlage. Het bestuur stelt voor om het verslag goed te keuren. ALV 5 NOVEMBER 2014 Tijd: 20:15 uur (inloop 20:00 uur) Locatie: Bezoekerscentrum Sonsbeek Agenda 1. Opening en mededelingen 2. Vaststellen verslagen 7 mei 2014 Zie het verslag in de bijlage. Het bestuur

Nadere informatie

Bijlage op basis van artikel 2 van het Schoolstatuut van het R.K. Gymnasium Juvenaat H. Hart

Bijlage op basis van artikel 2 van het Schoolstatuut van het R.K. Gymnasium Juvenaat H. Hart Bijlage op basis van artikel 2 van het Schoolstatuut van het R.K. Gymnasium Juvenaat H. Hart Leerlingenraadreglement Voor de leesbaarheid zijn in dit reglement alle functies in mannelijke vorm geschreven.

Nadere informatie

Derde Kamer Handboek Politiek 2

Derde Kamer Handboek Politiek 2 Derde Kamer Handboek Politiek 2 Derde Kamer der Staten-Generaal Hallo Kamerlid, Jij bent lid van de Derde Kamer der Staten-Generaal. Als politicus moet je natuurlijk wel verstand hebben van politiek. Samen

Nadere informatie

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân bestuur Meister I 2016/2017 Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en doelstellingen 3. Het beleid 3.1 Leden en promotie 3.1 Activiteiten

Nadere informatie

Agenda Bestuursvergadering december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER

Agenda Bestuursvergadering december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER Agenda Bestuursvergadering 11 19 december 2014 S.D.V.N. DANCE FEVER Locatie en tijd Secretariaat Villa van Schaeck, 13.00 uur Aanwezigen Tom Lormans, Carine Eskes, Roxanne Oude Alink en Kim Schuurman Agenda

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten

Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 08-05-2017 Joost van der Putten Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten BEGRIPSBEPALING Kandidaat-bestuur - Het beoogd nieuwe bestuur, voordat dit

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 15 maart 2017 Joost van der Putten Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement, hierna te noemen HR,

Nadere informatie

Reglement Congres 106

Reglement Congres 106 Onderstaand congresreglement is van toepassing op het D66 congres van zaterdag 18 november 2017. Conform artikel 3.7 van het Huishoudelijk Reglement is dit congresreglement door het Landelijk Bestuur ter

Nadere informatie

Reglement Congres 107

Reglement Congres 107 Onderstaand congresreglement is van toepassing op het D66 congres van zaterdag 3 maart 2018. Conform artikel 3.7 van het Huishoudelijk Reglement is dit congresreglement door het Landelijk Bestuur ter vergadering

Nadere informatie

Notulen AAV der Jonge Democraten Brabant. Notulen AAV 10 juni 2017 JD Brabant

Notulen AAV der Jonge Democraten Brabant. Notulen AAV 10 juni 2017 JD Brabant Notulen AAV 10 juni 2017 JD Brabant 1 DATUM te PLAATS Inhoudsopgave Opening 3 Bestuursverantwoording 3 Financieel blok 5 Organisatorisch blok 6 Verkiezingsblok 7 Uitreiking Boris IJlandtrofee 12 Verkiezingsuitslag

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Handboek Politiek 2. Derde Kamer der Staten-Generaal

Handboek Politiek 2. Derde Kamer der Staten-Generaal Handboek Politiek 2 Derde Kamer der Staten-Generaal Hallo Kamerlid, Jij bent lid van de Derde Kamer der Staten-Generaal. Als politicus moet je natuurlijk wel verstand hebben van politiek. Samen met je

Nadere informatie

Docentenhandleiding Rollenspel Politiek

Docentenhandleiding Rollenspel Politiek Docentenhandleiding Rollenspel Politiek Voorbereiding 1. Bepaal hoeveel tijd er is: kies voor 45, 60 of 90 uten versie 2. Deel tijdschema uit en bespreek dit met de leerlingen 3. Verdeel de rollen, zie

Nadere informatie

Er is een verkiezingscommissie vastgesteld onder de leden.

Er is een verkiezingscommissie vastgesteld onder de leden. Notulen Algemene ledenvergadering d.d. 14 april 2019 Locatie: Pand 54 Agenda Algemene Ledenvergadering COC Eindhoven en regio 1. Opening Bianca opent de vergadering om 14:05 uur. 2. Vaststellen agenda

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013

Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Openbare basisschool De Trinoom OUDERRAAD Notulen Ouderraadsvergadering maandag 18 februari 2013 Aanwezig: Anita Thomassen, Barbara Wolff, Bert Hogemans, Edith Keller, Francien Mels (penningmeester), Ingrid

Nadere informatie

AAV Bestuursverkiezingen Woensdag :00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1.

AAV Bestuursverkiezingen Woensdag :00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1. AAV Bestuursverkiezingen Woensdag 08-03-2017 20:00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1. Opening 2. Mededelingen 3. Vaststellen agenda 4. Vaststellen

Nadere informatie

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013

Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Informatiepakket TeMa-bestuur 2012-2013 Voorwoord Beste lezer, Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in een bestuursfunctie binnen studievereniging TeMa. Voor je ligt het bestuur informatiepakket van TeMa.

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

Pendelbemiddeling, wat is het

Pendelbemiddeling, wat is het Pendelbemiddeling, wat is het Pendelbemiddeling kan worden ingezet als het niet lukt de buren na 1 intake gesprek bij elkaar te brengen voor een gezamenlijk gesprek en de bemiddelaars van oordeel zijn

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE

REGLEMENT VAN ORDE 2. Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE REGLEMENT VAN ORDE 2 HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN... 2 artikel 1: Toepassing van dit reglement 2 artikel 2: Definitiebepalingen 2 artikel 3: Handhaving van de orde 2 artikel 4: Amendementen

Nadere informatie

JAARREKENING D66 AMERSFOORT

JAARREKENING D66 AMERSFOORT JAARREKENING D66 AMERSFOORT 2015 Voorwoord Geachte leden van D66 afdeling Amersfoort, Hierbij heb ik het genoegen om u de jaarstukken over 2015 aan te bieden, met daarbij een korte toelichting. We hebben

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten

Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 18 06 2017 door Joost van der Putten, namens het 27 e bestuur van de FUF. BEGRIPSBEPALING Kandidaat bestuur

Nadere informatie

Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement. Inleiding

Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement. Inleiding Voorstel invoering referenda in nieuw Huishoudelijk Reglement Inleiding Op de algemene ledenvergadering (ALV) van 28 november 2015 vond discussie en stemming plaats over een nieuw Huishoudelijk Reglement

Nadere informatie

VERSLAG ALV d.d. 7 maart 2015

VERSLAG ALV d.d. 7 maart 2015 VERSLAG ALV d.d. 7 maart 2015 1. Opening De voorzitter opent de negende ALV en heet iedereen namens het bestuur welkom. De voorzitter dankt de IVA Driebergen (IVA), goede vriend, wederom voor de gastvrijheid.

Nadere informatie

AV Edese Golf Club Papendal

AV Edese Golf Club Papendal AV Edese Golf Club Papendal 8 april 2019 WELKOM Agenda 1. Opening 2. Ingekomen post 3. Notulen Algemene Vergadering van 27 november 2018 4. Mededelingen van het bestuur 6. Vaststelling Bestuursreglement

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d

AFDELINGSREGLEMENT. Afdelingsreglement NHV d.d AFDELINGSREGLEMENT INHOUDSPGAVE: Artikel 1. Afdelingsreglement Artikel 2. Afdelingen Artikel 3. Taken en bevoegdheden afdelingen Artikel 4. Samenstelling en verkiezing afdelingsbestuur Artikel 5. Taken

Nadere informatie

ALV - 12 december 2016

ALV - 12 december 2016 ALV - 12 december 2016 datum: 12 december 2016 tijd en locatie 20:00 Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60 aanwezigen afwezigen Vanuit het bestuur: van Seters, Pieter Duif, Inge Verhoef Vanuit de organisatie:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Begrippenlijst: ALV: Algemene leden vergadering Artikel 1. Leden en vrienden (zie Afdelingsstatuten art. 5 t/m 9) 1.1 IVN Apeldoorn kent de volgende soorten leden: a. Leden; b.

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009

Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Notulen Algemene Ledenvergadering d.d. 23 februari 2009 Aanwezig zijn: De heer N. Graaf, voorzitter De heer H.C.P. Venema, vice-voorzitter Mevrouw E. den Nijs, bestuurslid De heer J. Komen, administrateur

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 14 september podium Mozaïek

Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 14 september podium Mozaïek Notulen Algemene Ledenvergadering Federatie GroenLinks Amsterdam 14 september 2017- podium Mozaïek 89 stemgerechtigde leden en 15 niet stemgerechtigde leden aanwezig bij de start van de vergadering. 20:00

Nadere informatie

Versie A P R I L

Versie A P R I L Versie 1.0 1 6 A P R I L 2 0 1 3 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 1 Opening Róman van der Meulen: Secretaris Pauze over ca. 1.15 uur 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 2 Agenda 1. Opening 2.

Nadere informatie

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE?

GOED VRIENDJE? FOUT VRIENDJE? Hulp Heb je vragen? Bel dan naar Veilig Thuis, tel.: 0800 2000 Internet Wil je meer lezen? Kijk op www.jipdenhaag.nl En test jezelf op www.loverboytest.nl Dit is een uitgave van JIP Den Haag en Middin.

Nadere informatie

Leeswijzer. 147 E Algemene ledenvergadering

Leeswijzer. 147 E Algemene ledenvergadering Leeswijzer 147 E Algemene ledenvergadering 15 juni 2019 Welkom op het VVD-festival! PRAKTISCHE INFORMATIE Vanaf 12.00 uur ben je van harte welkom in Studio s Aalsmeer. Tijdens het VVD-festival staat er

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium

Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium Huishoudelijk reglement Stichting Ouderraad Erasmiaans Gymnasium I. Doelstelling 1. Doel van de Ouderraad is de behartiging van de belangen van leerlingen en ouders*. De Ouderraad tracht dit te bereiken

Nadere informatie

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018).

Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Huishoudelijk reglement Fietsersbond Zoals vastgesteld door de Ledenraad op 21 juni 2003 (inclusief wijziging 3 februari 2018). Leden, begunstigers en abonnees Artikel 1 1. Aanmelding als lid of begunstiger

Nadere informatie

1 GROENLINKS ARNHEM

1 GROENLINKS ARNHEM Huishoudelijk Reglement 1. ALGEMEEN artikel 1 1. De afdeling GroenLinks in Arnhem is onderdeel van de Landelijke politieke partij GroenLinks. 2. Leden van de Vereniging GroenLinks die in het werkgebied

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) Zoals vastgesteld in de op 15 januari 2018 te Amsterdam gehouden algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie