Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015"

Transcriptie

1 Thinking of Art Claudia Bronneberg GAR2A 22 Okt 2015 Mash up opdracht Sonja van Vuure

2 Voorbeeld karakter: Maribo en Mirabo Analyse: De opvallende kwaliteiten van deze karakters zijn voornamelijk de staartjes die bij Maribo omhoog staat en bij Mirabo omlaag. Maribo draagt een hamer en bal bij zich en Mirabo een Jojo. Ze hebben beide rood haar en dragen school uniformen met een grote strik op de voorkant. Beide dragen ze knie kousen en sneakers. Hun iconishe kleuren zijn roze en paars voor Maribo en rood en zwart voor Mirabo. Maribo heeft een blij karakter en dan kun je aan haar zien. Mirabo heeft een stiller, serieuzer karakter wat ook aan haar te zien is. Deze elementen vind ik belangrijk om naar de andere stijl te vertalen. Black rock shooter stijl: De stijl van black rock shooter bestaat vooral uit veel zwart en een kleur per karakter. Iedereen in deze stijl bevat een vorm van grote wapens. Iconisch hebben ze ook vaak gestreepte riemen of gestreepte patronen in hun outfit verwerkt. Het zwarte word vaak bewerkt met ruwe brushes of materialen en heeft vaak een andere lichtbron/kleur erin verwerkt.

3 Testen/ begin tekening: Dit is de schets waar ik mee begonnen ben, ik wilde hierbij de belangrijkste elementen van de karakters neerzetten, maar al naar de stijl van Black rock shooter vertalen. De handen heb ik veranderd naar de skelet handen die vaak voorkomen in de Black rock shooter stijl, en ik heb de items veranderd naar grote wapens. Iedereen in Black rock shooter heeft grote wapens. Later in de tekening laat ik misschien de hamer en de jojo nog terug komen. Ze zijn nog goed herkenbaar zonder de hamer en jojo. De houding van de twee creëren naar mijn smaak een interessante vorm en laat in zekere zin zien dat ze zusjes zijn.

4 Hier ben ik voor mezelf experimenteel aan de gang gegaan. Voor dat ik begon heb ik een speed paint video bekeken van de artist van deze stijl. De stappen die hij ondernam in die video heb ik proberen na te doen om de gewenste stijl te bereiken. Ik ben begonnen met een zwart silhouet om eerst een interessante vorm neer te zetten. Ik heb rekening gehouden met tips uit de les om met een grijze en niet witte achtergrond te werken. Daarna ben ik met grijs de huid en details gaan vormen. Alle dingen die ik geen kleur wil geven maar die zwart blijven definieer ik nog niet.

5 Ik ben deze tekening met kleur gaan bewerken voor om te testen hoe het eruit kwam te zien. Ik was blij met de kleuren keuze en de linten zien er aardig uit. Ik vond het resultaat niet slecht, maar realiseerde me al gauw dat het geen bruikbare tekening was omdat het anime is. Ik wilde heel graag iets maken wat ik ook voor mijn portfolio zou kunnen gebruiken. Toen heb ik deze tekening opgegeven en ben ik opnieuw begonnen.

6 Nieuw karakter en stijl Zelda Skyward sword Final fantasy 14 Zelda is een heel bekend karakter en ik komt in veel verschillende Zelda games voor. In elke Zelda game ziet ze er anders uit, maar ze is altijd herkenbaar als Zelda. Dit komt vooral door het lange blonde haar, en de linten erin. Haar outfit is altijd roze en/of bevat paars tinten. Ze heeft elfen oren en heeft blauwe ogen. Deze outfit is heel iconisch door de schouder doeken, gouden ketting om de middel en het blauwe stuk doek aan haar rok met het hyrule logo erop. De stijl van final fantasy word volgens mij gemaakt vanuit line art en vervolgens gemaakt met een grayscale laag. Waar vervolgens dan kleur op word verwerkt. De kleding en wapens zijn heel gedetailleerd. De hele art stijl bestaat uit kleine decoraties en gedetailleerde aspecten.

7 15 Pose schetsen Hier zijn de 15 pose schetsen die ik heb gemaakt voor Zelda. Het belangrijkste vond ik dat het echt Zelda leek in de schetsen al. Vandaar dat ze vaak haar vogel bij heeft en haar harp. Aangezien in Final fantasy Chocobo s voorkomen, leek het me een leuk idee om de vogel uit Skyward sword te vertalen naar een chocobo. Na deze schetsen werd het me snel duidelijk dat ik voor een pose wilde gaan die ook de vogel bevat om het wat meer karakter te geven.

8 3 uitgelicht Dit zijn de 5 schetsen die ik een beetje uitgewerkt heb en het meest interessant vond. 3 en 13 vond ik het meest interessant, ook al zijn ze niet heel dynamisch. In deze schetsen kun je beide de outfit van Zelda en de vogel goed zien. In de schetsen 5 en 6 kun je Zelda zelf bijna niet goed zien, wat jammer is want deze schetsen zijn veel dynamischer. De opdracht was dat het karakter er wel helemaal op moest staan vandaar. 12 viel al snel af toen ik hem ging uitwerken. Deze schets was een beetje saai vergeleken met de rest.

9 Uitwerking Uiteindelijk ben ik schets 13 gaan uitwerken. Deze schets vond ik het mooiste in balans qua compositie. Ik kon in deze tekening mooi veel tijd besteden aan de outfit van Zelda en de gear van de Chocobo. Ik vond nog steeds dat ik niet genoeg in de buurt kwam van de final fantasy 14 stijl. Ik dacht dat het probleem lag aan de line art, dat het niet gedetailleerd genoeg was. Uiteindelijk bleek dit ook de oorzaak te zijn, maar ik besloot verder te gaan met de belichting. De line art heeft veel langer geduurd dan ik had verwacht, voornamelijk door huiswerk vanuit school.

10 Belichting variaties Variatie 1 Op zich ging het niet heel slecht met de belichting tot ik met de achtergrond begon. Ik vond het allemaal redelijk goed gaan, tot ik de stijl er opnieuw bij haalde van final fantasy en ik ben er helemaal niet blij mee. Ik vind het niet genoeg op de gewenste stijl lijken en had er graag meer tijd aan willen besteden. Ik heb nog door middel van line art er wat meer details in proberen te verwerken. De vogel heb ik ruw belicht omdat ik al een vermoeden heb dat ik die niet ga krijgen. De karakters vallen beide weg op de achtergrond.

11 Variatie 2 Bij de tweede versie heb ik de belichting heel simpel van de andere kant laten komen. Zo kwam de Chocobo veel meer in beeld. Maar ik wil juist dat Zelda meer in beeld komt. Vandaar dat ik de lichting van de eerste beter vind. Ik heb nog veel te leren als het op contrast aankomt. Ik heb helemaal geen rekening gehouden met de zon die op de achtergrond staat, en had dus veel meer tijd moeten besteden aan de achtergrond. Ik heb eigenlijk niet heel veel aandacht besteed aan de achtergrond, omdat ik het belangrijker vond om de karakters goed neer te zetten.

12 Uitgewerkt Bij de uitwerking ging alles fout. Ik ben totaal niet tevreden met het eind resultaat en heb al snel de tekening opgegeven. Ik ben met een grey scale basis begonnen en ben daarna in een aparte laag er kleur op gaan toepassen. De greyscale laag ging op zich nog goed (naast het feit dat ik geen tijd meer had voor de vogel). Ik had de belichting nog sterker willen maken en meer tijd in de achtergrond willen steken. Maar ik had het idee dat ik dat niet meer gedaan kreeg voor de deadline. Uiteindelijk ben ik niet blij met het eind resultaat en had ik graag meer tijd in de opdracht willen steken.

13 Dus uiteindelijk: Uiteindelijk ben ik deze maar af gaan maken. Ik had meer vertrouwen in deze tekening en dat ik deze tekening beter kon neerzetten voor de deadline. Voor de afwerking ben ik verder gegaan met de greyscale laag en ben ik me gaan focussen op de wapens. Voor de afwerking heb ik een laag roestig metaal erover gegooid om de tekening wat meer texture te geven. Ik heb de kettingen toe gevoegd omdat in bijna elk werk van BRS kettingen verwerkt zijn. Ik had graag nog meer tijd in de achtergrond willen steken. Ik ben wel heel blij met de hand rechts onder. Het is een goede materiaal studie geweest.

14 Recap opdracht Ik vond het een hele leuke opdracht, maar ik had niet genoeg rekening gehouden met school. In principe had ik het mezelf een beetje te moeilijk gemaakt omdat ik geen rekening had gehouden met school. Dus daar ik heb zeker van geleerd. Ik had er graag portfolio werk van willen maken, maar dat is bijna niet mogelijk met school opdrachten. Ik heb in het begin veel tijd verloren aan het niet kunnen kiezen welk karakter of stijl ik ging maken. Ik ben 3 of 4 keer opnieuw begonnen maar ben uiteindelijk aan twee tekeningen gaan werken. Bij de eerste tekening vond ik het vrij goed gaan, maar ben ik mee gestopt omdat ik iets portfolio waardig wilde maken. Uiteindelijk ben ik dus gaan werken in een totaal andere stijl, en dat ging goed tot de belichting. Bij mijn EYA heb ik feedback gekregen dat ik meer tonale studies moet doet, en uit dit werk blijkt weer eens dat dat heel er nodig is. Bij de kleur ging het helemaal fout, dus daar wil ik ook meer studie in stoppen. Uiteindelijk heb ik de eerste tekening afgemaakt en daar ben ik redelijk tevreden mee. Jammer genoeg vind ik het niet portfolio waardig en heb ik het gevoel dat ik een aantal weken heb weggegooid aan werk.

THINKING OF ART MASH UP OPDRACHT

THINKING OF ART MASH UP OPDRACHT THINKING OF ART MASH UP OPDRACHT Naam Loïs Vehof Datum 23-10-15 Klas GAR2D Docent Sonja Vuure INHOUD 2 - Analyse character blz 3 - Analyse stijl blz 4 - Pose schetsen blz 6-3 uitgewerkte poses blz 7-6

Nadere informatie

Steven Universe in the zombie apocalypse. Mashup-Opdracht Thinking of Art Door Zoë Tabak GAR2D Docent: Sonja van Vuure

Steven Universe in the zombie apocalypse. Mashup-Opdracht Thinking of Art Door Zoë Tabak GAR2D Docent: Sonja van Vuure Steven Universe in the zombie apocalypse Mashup-Opdracht Thinking of Art Door Zoë Tabak GAR2D Docent: Sonja van Vuure 23-10-2015 Character analyse Volle lichaamsbouw Donker krullend haar Grote wenkbrauwen

Nadere informatie

Thinking of Art - Stijl Document

Thinking of Art - Stijl Document Thinking of Art - Stijl Document Door Tim Janssen Klas: GDD1A Datum 28-11 - 2014 Stijl: Star Wars Stijl onderzoek Star Wars Star wars zijn Amerikaanse sci-fi films die zich afspelen in een andere galaxy.

Nadere informatie

OPDRACHT 2. Heroes of the storm HERKANSING MASHUP. Samurai Jack x Roronoa Zoro SABETH VAN DER VOORT GAR2C DATUM: 04/12/2015

OPDRACHT 2. Heroes of the storm HERKANSING MASHUP. Samurai Jack x Roronoa Zoro SABETH VAN DER VOORT GAR2C DATUM: 04/12/2015 OPDRACHT 2 Heroes of the storm HERKANSING MASHUP Samurai Jack x Roronoa Zoro SABETH VAN DER VOORT GAR2C DATUM: 04/12/2015 VAK: THINKING OF ART OPDRACHT 2 + HERKANSING MASHUP DOCENT: SONJA VAN VUURE MOODBOARD

Nadere informatie

FOTOGRAFEREN MET GEMAK. Webinar serie - vervolg

FOTOGRAFEREN MET GEMAK. Webinar serie - vervolg FOTOGRAFEREN MET GEMAK Webinar serie - vervolg Landschapsfotografie LANDSCHAPSFOTOGRAFIE Wat is een landschap? LANDSCHAPSFOTOGRAFIE Wat is een landschap? Een geheel van geologische, biologische en cultuurhistorische

Nadere informatie

make things ETA by Boudewijn Naaijkens

make things ETA by Boudewijn Naaijkens ET S make things ETA by Boudewijn Naaijkens VISUAL IDENTITY Student Boudewijn Naaijkens 2060969 Avans Hogeschool 42CM04 (O) Vakcoördinator Brenda Renssen Avans Hogeschool Overige betrokken docent(en) Marcel

Nadere informatie

Thinking of art: Screenshot. Joanna Siccama GAR2D Docent: Sonja van Vuure

Thinking of art: Screenshot. Joanna Siccama GAR2D Docent: Sonja van Vuure Thinking of art: Screenshot Joanna Siccama GAR2D 4-12-2015 Docent: Sonja van Vuure Proces Ik begon met het uitzoeken van een thema. Dit werd voor mij vriendelijke monsters. Omdat ik bij vriendelijk ook

Nadere informatie

Look & Inspire. Inhoud

Look & Inspire. Inhoud Inhoud 1, Textielen en stoffen blz.1 2.Documentatie blz.2 3. Verwerkingskeuze Analyse en vervolgstappen blz.15 4. Expo uitwerking blz.16 5. Reflectie met Games & Interactie en de kunstwereld blz.17 Textielen/stoffen

Nadere informatie

Thinking of Art Stijldocument

Thinking of Art Stijldocument Thinking of Art Stijldocument Niels de Jong GDD1A Inspiratie: M.C. Escher Inhoudsopgave Inleiding...2 1 Moodboard / stijlinspiratie kiezen...2 Kiezen stijlinspiratie...3 Beeldmateriaal in Moodboards...4

Nadere informatie

Art and windmills. Doelgroep onderzoek. Valérie den Besten G&I A

Art and windmills. Doelgroep onderzoek. Valérie den Besten G&I A Art and windmills Doelgroep onderzoek Valérie den Besten G&I A Research project context 13-03-2016 1 Inleiding Naar aanleiding van het project Van Venster naar Poort maak ik met mijn team een applicatie

Nadere informatie

In de screenshot is een soort weg te zien die naar een punt in de verte leidt. Dit geeft het idee dat de

In de screenshot is een soort weg te zien die naar een punt in de verte leidt. Dit geeft het idee dat de Inleiding: Dit is een verslag over het zoeken van een artstyle voor een spel met de gameplay van Parachute Panic of Speed Racer. Ik heb eerst een kleine mindmap gemaakt met verschillende soort stijlen

Nadere informatie

Doordrukken en tegenhouden in Photoshop

Doordrukken en tegenhouden in Photoshop Doordrukken en tegenhouden in Photoshop Het zijn twee termen die nog stammen uit de ouderwetse donkere kamer van de fotografie. Doordrukken en tegenhouden zijn echter nog dingen die anno nu ook actueel

Nadere informatie

ISA PROJECT. Loïs Vehof 2015

ISA PROJECT. Loïs Vehof 2015 ISA PROJECT Loïs Vehof INHOUD UITLEG MOODBOARDS SCHETSEN WERK LOGBOEK Met ISA heb ik samen gewerkt met Esmeé van t Hoff, Youri Stans en Thirza Boshuijzen. Samen hadden we besloten om een Motion book voor

Nadere informatie

Autobiotic Selfie. Stijn van Wakeren, G&I D1. Art Media & Me: Saskia Freeke, Sonja van Vuure, Martin Lacet en John Hennequin

Autobiotic Selfie. Stijn van Wakeren, G&I D1. Art Media & Me: Saskia Freeke, Sonja van Vuure, Martin Lacet en John Hennequin Autobiotic Selfie Stijn van Wakeren, G&I D1 Art Media & Me: Saskia Freeke, Sonja van Vuure, Martin Lacet en John Hennequin Het Artefact Mijn artefact is een gif bestand. Een gif bestand is een type afbeelding

Nadere informatie

Art, Media & Me: Autobiotic Selfie herkansing

Art, Media & Me: Autobiotic Selfie herkansing Art, Media & Me: Autobiotic Selfie herkansing Naam: Lennart Kuyvenhoven Klas: GI1C Datum: 5 4 16 Docenten: Saskia Freeke Martin Lacet Wat heb ik gemaakt? Voor mijn Autobiotic Selfie heb ik een zwemmende

Nadere informatie

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A

Digitale Media Handleiding Tool. Judith Koedam DBKV 1A Digitale Media Handleiding Tool Judith Koedam 0838338 DBKV 1A Inhoudsopgave Inleiding Het maken van de site (stappenplan) Stroomschema Beschrijving website Lay out Website Inleiding Voor de opdracht van

Nadere informatie

GEHAAKTE MUTS. donderdag 7 april :13

GEHAAKTE MUTS. donderdag 7 april :13 Crochet Pagina 1 GEHAAKTE MUTS donderdag 7 april 2016 10:13 Ja ja, dit mutsje heeft een mutsje gehaakt. Ik ben zo verliefd op mijn paarse starstitch sjaal, dat ik er graag een bijpassend mutsje bij wilde

Nadere informatie

Betreft: TICKETS Kaarten zijn beschikbaar van maandag 6 januari 2014 vanaf 9u Reserveren kan enkel via CC t Schaliken

Betreft: TICKETS Kaarten zijn beschikbaar van maandag 6 januari 2014 vanaf 9u Reserveren kan enkel via CC t Schaliken hou uw bankkaart en kaartlezer bij de hand, u moet direct betalen (visa maximaal 8 tickets per voorstelling, u kunt de plaatsen niet kiezen, het u moet de 1 e x een gebruikersnaam en paswoord aanmaken

Nadere informatie

Eerste indruk: je eigen online stijladviseur met Outfittery

Eerste indruk: je eigen online stijladviseur met Outfittery Eerste indruk: je eigen online stijladviseur met Outfittery Geen zin om in een krap pashokje broeken te passen, maar wil je wel advies op maat? Outfittery biedt een oplossing. Kleding wordt nog grotendeels

Nadere informatie

Jaap Bierman G&I klas 1A. Auto-biotic self-portrait Art, Media & Me Docenten: Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin

Jaap Bierman G&I klas 1A. Auto-biotic self-portrait Art, Media & Me Docenten: Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin G&I klas 1A Auto-biotic self-portrait Art, Media & Me Docenten: Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin Mijn Artefact: Personaliteam Van links naar rechts: Luther, Luna, Lucina, Lucas

Nadere informatie

Zoals je hier kunt zien is de latex helemaal gescheurd. De vorm is ook niet meer te herkennen en hij plakt hier en daar Een beetje aan elkaar.

Zoals je hier kunt zien is de latex helemaal gescheurd. De vorm is ook niet meer te herkennen en hij plakt hier en daar Een beetje aan elkaar. Procesverslag Woensdag 25 mei Opstart met nieuw project. Bij Angelique moest je een voorstel hebben van je plan. Deze ochtend heb ik me vooral geconcentreerd op mijn idee. Het moest nu toepasbaar gemaakt

Nadere informatie

Thinking of art opdracht 2 : Stijldocument

Thinking of art opdracht 2 : Stijldocument Thinking of art opdracht 2 : Stijldocument Naam: Zoë Tabak Klas: GAR 1-B Stijlinspiratie: Chausseurs de Dragons Versie 1 Mijn gekozen stijlinspiratie Als stijlinspiratie heb ik gekozen voor de stijl uit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Angel roelofs ( ) G&I1C Saskia Freeke & Sonja van Vuure Art, Media & Me - Inspiratie in ontwerp 1

Inhoudsopgave. Angel roelofs ( ) G&I1C Saskia Freeke & Sonja van Vuure Art, Media & Me - Inspiratie in ontwerp 1 Inhoudsopgave Dark Souls...2 Zijn inspiratie...3 Waarom?...9 Conclusie...10 Extra s...11 Angel roelofs (3006410) G&I1C 09-10-2015 Saskia Freeke & Sonja van Vuure Art, Media & Me - Inspiratie in ontwerp

Nadere informatie

Autobiotic Selfie. Firza Sulistio Klas G&I 1D Datum Art Media & Me Docenten: Saskia Freeke - Sonja van Vuure - Martin Lacet -John Hennequin

Autobiotic Selfie. Firza Sulistio Klas G&I 1D Datum Art Media & Me Docenten: Saskia Freeke - Sonja van Vuure - Martin Lacet -John Hennequin Autobiotic Selfie Firza Sulistio Klas G&I 1D Datum 20-11-2015 Art Media & Me Docenten: Saskia Freeke - Sonja van Vuure - Martin Lacet -John Hennequin Autobiotic Selfie artefact Concept en uiteindelijke

Nadere informatie

Geef je ontwerpproces een boost. Andrée Lange Wordcamp Rotterdam 24 Maart 2018

Geef je ontwerpproces een boost. Andrée Lange Wordcamp Rotterdam 24 Maart 2018 Geef je ontwerpproces een boost Andrée Lange Wordcamp Rotterdam 24 Maart 2018 NOPE. Duur Snel Scope downgraden Grootte van scope Goedkoop Minder snel Zeldzaam Snel Grootte van scope Goedkoop Realiteit

Nadere informatie

Abstracte fotografie in rook op laten gaan

Abstracte fotografie in rook op laten gaan Abstracte fotografie in rook op laten gaan Vandaag kwam ik een artikel op Photocritic.org tegen waarin uitgelegd werd hoe je prachtige abstracte foto's kunt maken van rook. Zij hebben gesproken met Graham

Nadere informatie

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B

Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B Look! Inspire : De schaduw kant van verslavende middelen Daan Hermans G&I 1B 1 Inhoudsopgave Inleiding.. 3 Tijdlijn verzameling..4 week 1 & 2..4 week 3 & 4..5 week 5 & 6..6 week 7...7 De verwerkingskeuze....7

Nadere informatie

Niels de Jong - GDD1A

Niels de Jong - GDD1A Niels de Jong - GDD1A Maya interior werkdocument Opdracht Ontwerp een kleine binnen ruimte van zo'n 15 tot 50 vierkante meter. De ruimte moet eruit zien als of het bewoond word/in gebruik is door intelligent

Nadere informatie

ontwerpdocument sophieanne - the vnknown - logo en graphc design - 15 oktover 2016

ontwerpdocument sophieanne - the vnknown - logo en graphc design - 15 oktover 2016 ontwerpdocument sophieanne - the vnknown - logo en graphc design - 15 oktover 2016 Inhoudsopgave inleiding 3 visual research 4 brainstormen 5 ontwerpkeuzes 6 stijlteg 7 ontwerprechten 8 inleiding In dit

Nadere informatie

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B

Piotr Tekien. Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl GAR1-B. 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B Piotr Tekien GAR1-B Grafische Vormgeving Revisie portfoliostijl 3 december 2014 PIOTR TEKIEN HKU GAME ART GAR-1B INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Revisie Portfoliostijl 1 Inleiding 1 Vergelijking eigen site

Nadere informatie

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION

THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION THE POSITIVE FEEDBACK TRAINER MANAGER AND EMPLOYEE VERSION VRIJE UNIVERSITEIT AMSTERDAM Roy van de Vathorst (2556746) Thomas Gruben (2554243) Informatie, Multimedia en Management Project Interactive Multimedia

Nadere informatie

OVER JOURNALING 10 WAT HEB JE NODIG? 12 TIPS & INSPIRATIE 14

OVER JOURNALING 10 WAT HEB JE NODIG? 12 TIPS & INSPIRATIE 14 KARIN LUTTENBERG 3 4 HANDLETTERING JOURNAL DOE JE ZO! OVER JOURNALING 10 WAT HEB JE NODIG? 12 TIPS & INSPIRATIE 14 PAPERFUEL STYLE 18 5 AQUAREL & VERF 38 ILLUSTRATIES 54 STEMPELS 64 ANDERE ONDERGROND 74

Nadere informatie

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB.

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB. SLB reflectie eindverslag Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: 12043273 Datum: 05.11.2012 Vak: SLB 1 Inhoudsopgave Bijeenkomst 1 Blz. 3 Bijeenkomst 2 Blz. 4 Reflectie 3 + competenties

Nadere informatie

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304)

Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Making an interactive video Door Remco Draijer (imm08304) Achtergrond Deze paper is een opdracht voor het vak Inleiding Multimedia voor de studie Informatica aan de Vrije Universiteit. In de periode van

Nadere informatie

ZMC. Practicum opdrachten. Sander Doomen G&I 1B zondag Heleen Bulthuis

ZMC. Practicum opdrachten. Sander Doomen G&I 1B zondag Heleen Bulthuis ZMC Practicum opdrachten Sander Doomen G&I 1B zondag 10-01-2016 Heleen Bulthuis ZMC ZMC Practicum opdrachten Opdracht 1: Wat is je motivatie voor deze opleiding? Mijn doel is om mijn eigen games te gaan

Nadere informatie

2.3 Uitwerking van iteratieve conceptbepaling.

2.3 Uitwerking van iteratieve conceptbepaling. 2.3 Uitwerking van iteratieve conceptbepaling. Doelstelling van het project Met dit ESF project wordt een ontwikkeld waarmee bedrijven een korte opleiding in een mini-game kunnen aanbieden. De is zo samengesteld

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Algemene tips Tips voor mama 8. Tips voor kinderen. 10. Kledinginspiratie meisjes.. 11

Inhoudsopgave. Inleiding 3. Algemene tips Tips voor mama 8. Tips voor kinderen. 10. Kledinginspiratie meisjes.. 11 WHAT TO WEAR GUIDE Inhoudsopgave Inleiding 3 Algemene tips... 4 Tips voor mama 8 Tips voor kinderen. 10 Kledinginspiratie meisjes.. 11 Kledinginspiratie jongens.. 12 Kledinginspiratie baby s 13 Alle tips

Nadere informatie

100% presence reflectie (logboek)

100% presence reflectie (logboek) 100% presence reflectie (logboek) Naam: Thomas Meiborg Klas: 1C Groep: 11 Naam Groep: Team 14 Andere Groepsleden: Valérie den Besten, Olaf van Boetzelaer, Rik Geersing, Tobias Roquas, Terry Tanke Module:

Nadere informatie

Inhoud: Intro. Proces. voortzetting

Inhoud: Intro. Proces. voortzetting Inhoud: Intro Proces voortzetting De inspiratie kwam van ontwerpers als Iris van herpen, Noa Raviv s en Lucy Simpson wie overigens niet met 3d printen heeft gewerkt maar wel textile creëert die een interresanten

Nadere informatie

Autobiotic Selfie Art Media & Me. Saskia freeke Sonja van vuure Martin lacet John hennequin

Autobiotic Selfie Art Media & Me. Saskia freeke Sonja van vuure Martin lacet John hennequin Autobiotic Selfie Art Media & Me Saskia freeke Sonja van vuure Martin lacet John hennequin Alice Steneker, G&I1D 20-11-2015 In de 2 jaar tijd voordat ik op deze opleiding kwam had ik enorm wat slechte

Nadere informatie

Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309

Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309 Naam: Louay Alzaghtity StudentNum:1593536 GroepNum: imm08309 Abstract In dit essay zal ik uitleg geven over het samenwerken en wat ik vooral geleerd hebt. Verder zal ik uitleggen over mijn interactieve

Nadere informatie

Ieper. Ervaringen Schilderijen :

Ieper. Ervaringen Schilderijen : Ieper Ervaringen Schilderijen : Tijdens het schilderen wist ik niet zo goed waar ik moest beginnen. Bovenaan, onderaan, in het midden Ik heb gekozen om eerst de achtergrond te el schilderen. Bij mijn ontwerp

Nadere informatie

Haak-Oma. Afkortingen: MR = Magische ring V = Vaste L = Losse St = Steek Hv = Halve vaste

Haak-Oma. Afkortingen: MR = Magische ring V = Vaste L = Losse St = Steek Hv = Halve vaste Haak-Oma Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkopen, ruilen, openbaar maken, en/of verspreiden van dit patroon (incl. vertalingen), is niet toegestaan. Natuurlijk mogen ook het patroon,

Nadere informatie

Energie Drink sensagram

Energie Drink sensagram Energie Drink sensagram Setting Bij deze test hebben we verschillende merken energie drink tegenover elkaar gezet en bekeken wat we het beste merk vonden. Deze test heb ik samen met mijn vriendin uitgevoerd.

Nadere informatie

Grafische Interface Lettertypen veranderen

Grafische Interface Lettertypen veranderen Grafische Interface Lettertypen veranderen 1.) Bij deze fysiotherapeut vond ik dat de letters iets te veel uit elkaar stonden. Daardoor leest het als geheel niet echt lekker. In mijn verbetering heb ik

Nadere informatie

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek

Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek Lesbrief voor leerlingen: hoe ontwerp je een omslag voor een boek KIEZEN Een goed begin is het kiezen van het juiste boek. Er zijn zo veel mooie verhalen waardoor het soms lastig is om een goede keuze

Nadere informatie

Portfolio Miguel Agterberg

Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Portfolio Miguel Agterberg Student: Miguel Agterberg Studenten nummer: 12109886 Datum: 3-6-2013 Klas en practicumgroep: 2P2R.a Voorwoord In dit portfolio zal ik bijhouden wat

Nadere informatie

Rokken maken de vrouw?

Rokken maken de vrouw? Rokken maken de vrouw? Jazeker! Rokken zijn vrouwelijk, zitten heerlijk en kunnen in één keer van een saaie outfit een geweldige outfit maken. Ik hou zelf enorm veel van rokken! Rokken zijn voor mij het

Nadere informatie

Autobiotic Selfie Naam Klas Datum Docenten Module Opdracht

Autobiotic Selfie Naam Klas Datum Docenten Module Opdracht Autobiotic Selfie Naam: Daniel Seton Klas: G&I 1D Datum: 20 November 2015 Docenten: Saskia Freeke, Sonja van Vuure, Martin Lacet, John Hennequin Module: Art/Media & Me Opdracht: Autobiotic selfie document

Nadere informatie

Voorwoord 9. Inleiding 10. Hoofdstuk 1: Mindmap de Mind-app 14

Voorwoord 9. Inleiding 10. Hoofdstuk 1: Mindmap de Mind-app 14 Inhoud Voorwoord 9 Inleiding 10 Hoofdstuk 1: Mindmap de Mind-app 14 Mind-app 15 De kracht van de mindmap 16 Overzicht en inzicht 16 Ordenen, onthouden en bedenken 17 Een mindmap voor alles! 17 Gebruik

Nadere informatie

Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding?

Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding? Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding? Welk verhaal vertel jij met je eigen kleding? Waarom is het belangrijk je eigen persoonlijkheid te laten zien in je outfits? Waarom ik jou kan helpen

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Striptekenen deel 2. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Striptekenen deel 2. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Striptekenen deel 2 wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Inleiding deel 2 kijkt terug op de lesstof

Nadere informatie

Studieplan Naam Nr. Klas Datum

Studieplan Naam Nr. Klas Datum Studieplan Jaar 2 Naam Jeffrey van der Lingen Nr. 500724549 Klas IS205 Datum 19/11/2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Waar kom ik vandaan?... 4 1.1 Inleiding... 4 1.2 Mijn situatie... 4 1.3 Mijn vooropleiding...

Nadere informatie

Inspiratie in ontwerp Skyrim

Inspiratie in ontwerp Skyrim Inspiratie in ontwerp Skyrim Naam: Hicham Bendris docenten: Saskia Freeke en Sonja van Vuure Klas: G&IA Datum: 10/16/2015 Vak: Art, Media & Me Omschrijving project Skyrim speelt zich af in Tamriel. Dit

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 3 Inleiding 3 Achtergrond 3 Storygraph 4 Beeld- en geluidsmateriaal 4 Ximpel 5 Website 5 Conclusie 5 Referenties 6

Inhoudsopgave. Voorwoord 3 Inleiding 3 Achtergrond 3 Storygraph 4 Beeld- en geluidsmateriaal 4 Ximpel 5 Website 5 Conclusie 5 Referenties 6 1 Inhoudsopgave Inhoud Pagina Voorwoord 3 Inleiding 3 Achtergrond 3 Storygraph 4 Beeld- en geluidsmateriaal 4 Ximpel 5 Website 5 Conclusie 5 Referenties 6 2 Voorwoord Dit document dient ter verduidelijking

Nadere informatie

Hoe mijn stad werkt. projectdag 1. Wat is de bedoeling? Hoe pak je het aan?

Hoe mijn stad werkt. projectdag 1. Wat is de bedoeling? Hoe pak je het aan? Hoe mijn stad werkt projectdag 1 Wat is de bedoeling? Vandaag kom je te weten hoe een nieuwbouwwijk in een stad wordt opgezet en wat er allemaal komt kijken bij de voorbereiding van de bouw. Je leert welke

Nadere informatie

Ik heet u namens Paalonline, Beverlo.net en Koerselonline graag welkom op deze Meet & friet.

Ik heet u namens Paalonline, Beverlo.net en Koerselonline graag welkom op deze Meet & friet. Ik heet u namens Paalonline, Beverlo.net en Koerselonline graag welkom op deze Meet & friet. 1 Bij het begin van de avond wil ik even schetsen hoe deze ontmoeting tot stand kwam en daarna willen we graag

Nadere informatie

THINKING OF ART. Saskia Freeke. Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS. HKU Games & Interactie

THINKING OF ART. Saskia Freeke. Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS. HKU Games & Interactie THINKING OF ART Saskia Freeke Sonja van Fuure 29 OKTOBER 2015 CAST MEMBERS HKU Games & Interactie INLEIDING STIJLKEUZE VERANTWOORDING We hebben specifiek voor deze stijl gekozen omdat we de oranje kleur

Nadere informatie

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

Research Art verslag Project vrij

Research Art verslag Project vrij Research Art verslag Project vrij Projectgroep Virtual Fatality Melissa Tammens 24-05-2015 GAR1-D Versie 1 Inleiding Voor het project vrij hadden wij de opdracht gekregen om een ride te creëren of het

Nadere informatie

! Miriam Kieboom ( ) Opdracht 1: Beeldanalyse. Filmposter 1 The Day After Tomorrow

! Miriam Kieboom ( ) Opdracht 1: Beeldanalyse. Filmposter 1 The Day After Tomorrow ! Miriam Kieboom (0776413) Opdracht 1: Beeldanalyse Filmposter 1 The Day After Tomorrow Punt Er zijn 2 aandrachtspunten in deze poster. Primair aandachtspunt is het opspattende water, secundair aandachtspunt

Nadere informatie

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf!

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf! Baby Sneakers Er staan op het www veel patroontjes van babysneakers, maar iedere keer was ik niet tevreden. Dan was het zooltje niet mooi, dan vond ik de hiel uitgezakt of de neus te bol. Tja, dan kan

Nadere informatie

Programma van Inhoud en Toetsing (PIT)

Programma van Inhoud en Toetsing (PIT) Verdiepingsopdracht diepte. Schets een landschap en schilder die in met atmospherishperspectief. Schilderen plakkaatverf Papier A3 Kantlijn 3cm. Diepte ontstaat niet alleen door verkleining maar ook door

Nadere informatie

ZELFMANAGEMENT & COMMUNICATIE NADIA GROENEWALD G&IB - 3012673

ZELFMANAGEMENT & COMMUNICATIE NADIA GROENEWALD G&IB - 3012673 ZELFMANAGEMENT & COMMUNICATIE NADIA GROENEWALD G&IB - 301673 Opdracht 1 Opdracht Wat is je motivatie voor deze opleiding? Ik ben vooral geïnteresseerd in de Interaction Design aspecten van de opleiding.

Nadere informatie

Klas op Stand voortgang

Klas op Stand voortgang Klas op Stand voortgang Doelstelling 2013-24 KLOS - Stef Mijn doelstelling voor de KLOS is: Doorgaan op de probleemstelling van het voorgaande jaar en verder op zoek gaan naar Het perfecte schilderij.

Nadere informatie

Prijslijst OneWave Photography

Prijslijst OneWave Photography Prijslijst OneWave Photography Hieronder vind u de prijzen en mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Fotoshoot bij ons in de studio: Ongeveer 1 uur fotografie met 3 foto s van 13x19cm: 75,00 Voor elk extra

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp!

Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! Boekverslag Nederlands Verliefd zijn is een ramp! door Caja Cazemier Boekverslag door een scholier 1869 woorden 28 januari 2006 7,2 133 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

DIGITAL DESIGN MONOGRAM MARIUS DE JONG CMV1H

DIGITAL DESIGN MONOGRAM MARIUS DE JONG CMV1H DIGITAL DESIGN MONOGRAM MARIUS DE JONG CMV1H 1 INHOUD Brainstorm op papier... 3 Schets op papier... 4 Gedachte achter het monogram... 4 Verwerking in Adobe Illustrator CC... 5 Product placement... 6 Desk...

Nadere informatie

Begrippenlijst 6 Massamedia Klas 3

Begrippenlijst 6 Massamedia Klas 3 Begrippenlijst 6 Massamedia Klas 3 = herhaling van een begrip van begrippenlijst 1, 2, 3, 4 of 5 Computeranimatie Massamedia Animatie op de computer gemaakt. Animatie is een film die gemaakt is door foto

Nadere informatie

1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4

1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4 Inhoudsopgave Pagina: 1. Inleiding 3 2. Waarom heb ik voor deze verzameling gekozen? 3 3. Foto s verzameling 4 3.1. 9 september: Huisduinen, Donkere Duinen 4 3.2. 20 september: Donkere Duinen 5 3.3. 27

Nadere informatie

Piotr Tekien. Thinking of Art Stijldocument GAR1-B. 2 december 2014

Piotr Tekien. Thinking of Art Stijldocument GAR1-B. 2 december 2014 Piotr Tekien GAR1-B Thinking of Art Stijldocument 2 december 2014 Inhoudsopgave Stijldocument 1 Inleiding 1 Stijlonderzoek 1 Mindmap 1 Gameplay 1 Eerste schetsen & iteraties 2 Analyse 4 Uitleg/Conclusie

Nadere informatie

R-Type 2009 Developing in XNA

R-Type 2009 Developing in XNA R-Type 2009 Developing in XNA Door : Martin Broos Student nr : 0794155 Vak : IMP08 Herkansing Docent: Bob Pikaar Versie : 2 1 Inhoud Inleiding... 3 Concept... 4 Uitdaging... 4 Features... 4 Vijanden...

Nadere informatie

Inhoud Voorwoord Steekproefsamenstelling Resultaten Conclusies

Inhoud Voorwoord Steekproefsamenstelling Resultaten Conclusies Onderzoek Instagram Uitgevoerd door Scholieren.com in november 2015 Inhoud Voorwoord Steekproefsamenstelling Resultaten Conclusies Voorwoord Scholieren.com heeft haar bezoekers middels een enquête vragen

Nadere informatie

Hiervoor heb ik verschillende kenmerkende woorden opgeschreven om de huisstijl te bepalen.

Hiervoor heb ik verschillende kenmerkende woorden opgeschreven om de huisstijl te bepalen. Er werden drie verschillende eettenten genoemd waaruit we mochten kiezen, maar deze spraken mij niet zo aan, dus heb ik een eigen restaurant verzonnen. Hiervoor heb ik verschillende kenmerkende woorden

Nadere informatie

Zelfmanagement. & Communicatie. Verslag Practica Docenten: Heleen Bulthuis Wendelien Koop Victor ter Horst G&I 1-B

Zelfmanagement. & Communicatie. Verslag Practica Docenten: Heleen Bulthuis Wendelien Koop Victor ter Horst G&I 1-B Zelfmanagement 10-1-2016 Verslag Practica Docenten: Heleen Bulthuis Wendelien Koop Victor ter Horst G&I 1-B Inhoudsopgave: Opdracht 1: Motivaties Pagina 2 Opdracht 2: Het Leerteam Pagina 2 Opdracht 3:

Nadere informatie

Scratch les 3: Quiz! Je eigen spelshow

Scratch les 3: Quiz! Je eigen spelshow Scratch les 3: Quiz! Je eigen spelshow Hoeveel weten jouw vriendjes en vriendinnetjes over jouw favoriete onderwerp? Test het met je zelfgemaakte quiz! Ga naar https://scratch.mit.edu/projects/112774047/.

Nadere informatie

3. Lees: Bovendien kleren. (r. 3 en 4). Wat past het best in de plaats van Bovendien?

3. Lees: Bovendien kleren. (r. 3 en 4). Wat past het best in de plaats van Bovendien? Groep 7 Beoordelingstoetsen leesbegrip Toets 2 (na thema 4) 1 Hoe komt het dat zoveel kinderen alleen maar dure merkkleding willen dragen? 2 Voor we die vraag kunnen beantwoorden, kijken we eerst eens

Nadere informatie

Autobiotic Selfie. (Herkansing 1) Sascha de Waal. Studierichting: Game Development. Datum: 31 Maart 2016

Autobiotic Selfie. (Herkansing 1) Sascha de Waal. Studierichting: Game Development. Datum: 31 Maart 2016 Autobiotic Selfie (Herkansing 1) Door: Klas: Sascha de Waal G&I1D Studierichting: Game Development Datum: 31 Maart 2016 Docenten: Module: Opdracht: Saskia Freeke, Martin Lacet, Sonja van Vuure en John

Nadere informatie

Een fascinatie met water

Een fascinatie met water Een fascinatie met water Ontwikkelingslijn deel 1 De eerste paar dagen van dit project ben ik door alle rotzooi gaan spitten die ik in mijn huis kon vinden, opzoek naar een aanknopingspunt voor het starten

Nadere informatie

http://www.dvua.nl/images/project07/proj07_01.jpg

http://www.dvua.nl/images/project07/proj07_01.jpg PORTFOLIO http://www.dvua.nl/images/project07/proj07_01.jpg 30-10-2006 http://www.dvua.nl/images/project02/project02_01b.jpg 30-10-2006 http://www.dvua.nl/images/project15/proj15_01.jpg 30-10-2006 http://www.aronsengelauff.nl/afbeeldingen/04092006%20de%20plus%20jeroen/058-...

Nadere informatie

Pim Broekhof. Art Media en Me. Autobiotic Selfie Verslag G&I1A 19-11-2015. Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin

Pim Broekhof. Art Media en Me. Autobiotic Selfie Verslag G&I1A 19-11-2015. Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin Pim Broekhof G&I1A 19-11-2015 Saskia Freeke Sonja van Vuure Martin Lacet John Hennequin Art Media en Me Autobiotic Selfie Verslag WHAT THE **** IS FLAT DESIGN? THE FALLOUT SHELTER APP PRESENTED BY VAULT

Nadere informatie

Hoe maak je een HDR-foto?

Hoe maak je een HDR-foto? Hoe maak je een HDR-foto? De eerste vraag is natuurlijk; wat is HDR. HDR staat voor High Dynamic Range en betekent niets meer en minder dat je gewoon een heel groot verschil van donker naar licht in je

Nadere informatie

We beginnen met een proeflapje je zou dit in KLEUR 3, 4 of 5 kunnen doen. Van deze kleur houden we de meeste wol van over.

We beginnen met een proeflapje je zou dit in KLEUR 3, 4 of 5 kunnen doen. Van deze kleur houden we de meeste wol van over. Sterrendeken van Muis Week 1 Proeflapje We beginnen met een proeflapje! Dit moet iedereen zeker doen omdat je anders niet weet of je de juiste naalddikte gebruikt. Wat voor mij werkt hoeft voor jou niet

Nadere informatie

Design This! Kim van Dessel

Design This! Kim van Dessel Design This! Kim van Dessel Mijn ambities Dit kwartaal was ik eigenlijk allereerst van plan om meer visueel bezig te zijn. Na wat onderzoek te hebben gedaan ben ik uiteindelijk toch weer van gedachte veranderd.

Nadere informatie

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen -

mailgroep photoshop Copyright Lesje: Stel je eigen kamer samen - Lesje: Stel je eigen kamer samen - http://www2.hku.nl/~fotoshop/img-tutorial5 In deze les gaan we een drie-dimensionale ruimte bouwen, in dit geval een gezellige woonkamer. Uiteraard mag je deze zelf in

Nadere informatie

- Interactieve video -

- Interactieve video - - Interactieve video - Naam: Ayse Yüksel Studentnr: 1756192 Groep: IMM 08302 0 Inhoud: Inleiding 2 Concept 3 Script / storyboards 3 Filmen 4 Montage 6 Ximpel 7 Slot 8 blz. 1 Inleiding Voor het vak multimedia

Nadere informatie

Hoe een overladen kompas creëren Rose in Illustrator

Hoe een overladen kompas creëren Rose in Illustrator Hoe een overladen kompas creëren Rose in Illustrator Ik heb onlangs een aantal tips gedeeld met een abonnee over hoe ik een nautische sterontwerp in Illustrator creëerde, waardoor ik de traditionele nautische

Nadere informatie

Plan van aanpak SPNS

Plan van aanpak SPNS Plan van aanpak SPNS Namen: Max Aarts Yannick van Bladel Femke Claessens Klas: MV3B Inhoudsopgave Inleiding 2 Doelstelling 3 De producten en tussenproducten 4 De planning 6 Risicoanalyse 7 Inleiding De

Nadere informatie

Witbalanscorrectie: Ik vind de foto wat aan de blauwe kant en ga daarom op zoek naar iets dat grijs of wit zou moeten zijn zonder kleurzweem.

Witbalanscorrectie: Ik vind de foto wat aan de blauwe kant en ga daarom op zoek naar iets dat grijs of wit zou moeten zijn zonder kleurzweem. Hieronder een onbewerkte foto van het Lexkesveer tijdens zonsopgang. Op het eerste gezicht een hopeloze foto. In het histogram kun je zien dat zowel aan de lichte (rechter) als donkere (linker) kant de

Nadere informatie

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden

Vragen gesteld in het evaluatieformulier + Antwoorden Verslag Studenten Evaluatie Videoproject Door Tonny Mulder, a.b.mulder@uva.nl, 26 sept 213 De studenten van de opleidingen Biologie, Biomedische Wetenschappen en Psychobiologie krijgen in het 1 ste jaar

Nadere informatie

ATELIER Magazine, #190, September~Oktober 2017, Pagina 74 tm 77, Tekst en beeld: Liseth Visser

ATELIER Magazine, #190, September~Oktober 2017, Pagina 74 tm 77, Tekst en beeld: Liseth Visser Portretschilder Liseth Visser voor Atelier Magazine Fantaseren in Kleur. Instructief FANTASEREN IN KLEUR Wanneer Portrettist Liseth Visser vrij werk maakt laat ze haar fantasie graag de vrije loop. Zij

Nadere informatie

Aan dit reclamebord is werkelijk van alles mis. Is de tekstuitlijning gecentreerd, en zo wel wat is dan de middenlijn? Of is de tekstuitlijning links,

Aan dit reclamebord is werkelijk van alles mis. Is de tekstuitlijning gecentreerd, en zo wel wat is dan de middenlijn? Of is de tekstuitlijning links, Het onder elkaar zetten van tekst gebeurt wel vaker, daar is vaak genoeg ook niks mis mee. In dit geval daarentegen, naar mijn mening, wel. Zowel bij de kabeljauwhaas, schol, heilbot, scholfilet en makreel

Nadere informatie

beeldanalyse-kunstbeschouwing

beeldanalyse-kunstbeschouwing beeldanalyse-kunstbeschouwing Bij het kijken naar kunstwerken kun je je allerlei vragen stellen wat het kunstwerk met je doet. Door aandachtig te kijken verzamel je informatie over vorm en inhoud. In deze

Nadere informatie

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Stedelijk Museum VMBO leerlingen interactieve rondleiding Ontwerpspecificatie Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Inhoud INHOUD OPDRACHT CONCEPT ONTWERP HIGH LEVEL DETAIL

Nadere informatie