3. Lees: Bovendien kleren. (r. 3 en 4). Wat past het best in de plaats van Bovendien?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "3. Lees: Bovendien kleren. (r. 3 en 4). Wat past het best in de plaats van Bovendien?"

Transcriptie

1 Groep 7 Beoordelingstoetsen leesbegrip Toets 2 (na thema 4) 1 Hoe komt het dat zoveel kinderen alleen maar dure merkkleding willen dragen? 2 Voor we die vraag kunnen beantwoorden, kijken we eerst eens welke merken er 3 zijn en hoe die kleding gemaakt wordt. Bovendien is het goed om eens iets te lezen over de 4 manier waarop de reclame wordt gebruikt voor de verkoop van deze kleren. Want die speelt een 5 belangrijke rol. En natuurlijk willen we ook weten welke kinderen deze reclame wel invloed heeft 6 en op welke kinderen niet. Je ziet: we moeten een hele omweg maken om de vraag hierboven te 7 kunnen beantwoorden. 1. Wat voor soort tekst is dit? A. Een verhaal B. Een weettekst C. Een brief D. Een reclametekst 2. Wat is het onderwerp van deze tekst? A. Reclame over dure merkkleding B. Wat willen kinderen graag dragen? C. Hoe maak je dure merkkleding? D. Waarom zoveel kinderen merkkleding dragen 3. Bovendien kleren. (r. 3 en 4). Wat past het best in de plaats van Bovendien? A. Toch B. Daarnaast C. Weliswaar D. Natuurlijk 1 Nu wij niet meer in India maar in Nederland wonen, moeten onze kinderen op de 2 Nederlandse kinderen lijken. Natuurlijk niet wat hun denken betreft, maar qua uiterlijk. Ze 3 hoeven niet op te vallen door oude kleren of door een hoofddoek of zo. Zelfs henna, dat haar 4 moeder zo vaak gebruikt, heb ik Gulderen niet toegestaan. Ze vertelde me namelijk, dat de 5 Nederlandse kinderen haar in de maling namen met haar vieze handen. Ze mag ook geen 6 make-up aanbrengen hoor, dat ook niet. Maar gewoon, een spijkerrok dragen of zoiets, dat 7 mag ze wél. Die hoeft niet zo strak te zitten. Die hoeft van mij niet als gegoten te zitten. Wat 8 haar Nederlandse leeftijdgenoten dragen, mag ze van mij ook aantrekken. Ze moet zonder 9 angst in haar kleren durven lopen.

2 4. Welke titel past het best boven deze tekst: A. Opvallende kleding dragen B. Strakke spijkerrokken C. Gewoon een Nederlands uiterlijk! D. Geen make-up voor Indiase meisjes! 5. Natuurlijk uiterlijk. (r. 2) Wat betekent deze zin? De schrijver wil dat zijn kinderen A. net zo praten als Nederlandse kinderen. B. net zo denken als ze er uit zien. C. qua uiterlijk op elkaar lijken. D. er als Nederlandse kinderen uitzien. 6. Lees : Zelfs henna toegestaan. (r. 3 en 4) En: Ze handen. (r. 4 en 5) Wat hebben deze twee zinnen met elkaar te maken? A. De tweede zin betekent het tegengestelde van de eerste zin. B. De tweede zin betekent hetzelfde als de eerste zin. C. De tweede zin geeft de oorzaak van de eerste zin. D. De tweede zin geeft het gevolg van de eerste zin. 7. Wat voor soort tekst is dit? A. een weettekst B. een verhaal C. een reclametekst D. een meningstekst De mensen kleden zich passend bij het klimaat van het land waarin ze wonen. In een heet klimaat is de traditionele kleding voor mannen en vrouwen een los zittend kledingstuk in de vorm van een jurk. In Indonesië dragen vrouwen bijvoorbeeld sari s en in Marokko vind je djelabba s of kaftans. En in Japan is de traditionele dracht voor vrouwen de kimono. Meer dan twee lagen kleding zijn ongebruikelijk in een heet klimaat. Maar een hoofddeksels als een tulband bestaat uit wel meer dan twee lagen. Het is logisch dat in een koud klimaat de mensen meer lagen kleding gebruiken om hun lichaamswarmte vast te houden. In een nat klimaat is een poncho aan te raden om droog te blijven. 8. Welke titel past het best boven deze tekst? A. Traditionele kleding B. Vrouwenkleren C. Kledingstukken uit andere landen D. Klimaat en kleding

3 9. Als je een tekst kritisch leest, moet je A. het met de mening van de schrijver eens zijn. B. zelf controleren of de feiten uit de tekst kloppen en of de informatie volledig is. C. de schrijver van de tekst vragen of de feiten kloppen. D. alles geloven wat de schrijver zegt. 10. Waarom heeft de schrijver deze tekst vooral geschreven? A. Hij wil ervoor zorgen dat mensen bij regen een poncho dragen. B. Hij wil uitleggen dat kleren en klimaat met elkaar te maken hebben. C. Hij wil duidelijk maken dat kleding uit meer lagen bestaat. D. Hij wil vertellen dat mensen in andere landen andere kleren dragen. Aan de redactie van Kids & Kleding Beste redactie, 1 Ik heb gisteren jullie artikel over kindermode gelezen. Daarin werd door Tonia gezegd 2 dat je er ook best leuk uit kunt zien als je geen merkkleding draagt. Op de foto s kon je dat ook 3 zien. Het was vooral grappig dat later niemand bij die test in de gaten had dat er nepmerkjes op de 4 kleren genaaid waren. 5 Ik ben het helemaal met Tonia eens. In onze klas maakt het gelukkig niet uit wat je draagt. Er is 6 trouwens veel meer keus in merkloze kleding dan in merkkleding. Bovendien is het echt stukken 7 goedkoper. Mijn moeder kocht voor mij een blouse, twee rokken en een leuke shawl voor een 8 bedrag waarvoor je nog niet eens een merkblouse kunt kopen. 9 Kortom: Ga zo door met jullie artikelen! Jullie helpen ons hier echt mee. Groetjes van Sophie 11. Op de ook zien. (r. 2 en 3) Wat kon je ook zien? A. dat je er zonder merkkleding ook goed uit kunt zien B. dat de kinderen op de foto s geen merkkleding droegen C. dat het artikel van Tonia een leuk artikel was D. dat het niet klopte wat Tonia had gezegd 12. In onze klas draagt. (r. 5) Wat past het best achter draagt? In onze klas maakt het gelukkig niet uit wat je draagt... A. want niemand van ons kan merkkleding betalen. B. want dat vinden wij niet belangrijk. C. want wij hebben allemaal merkkleding. D. want in onze klas zitten alleen meisjes.

4 13. Jullie mee. (r. 9) Waarom helpen de artikelen van Kids en Kleding Sophie? A. Ze koopt nu geen merkkleding meer. B. Andere kinderen gaan daardoor inzien dat merkkleding niet belangrijk is. C. Sophie is het eens met de mening van Tonia over merkkleding. D. Sophie heeft nu een duidelijke mening gekregen over merkkleding. 14. Mijn moeder kopen. (r. 7 en 8) Wat doet Sophie in dit stukje vooral? A. Ze geeft een samenvatting B. Ze geeft voorbeelden. C. Ze trekt conclusies. D. Ze waarschuwt de lezer. 15. Kortom artikelen. (r. 9) Door welk woord kun je Kortom het best vervangen? A. Dus: B. Hoewel: C. Maar: D. Want: 1 Ik woon in de buurt van een groot gebouw. Dat heet universiteit, geloof ik. Regelmatig zie ik 2 vanaf de parkeerplaats bij ons op de hoek deftig geklede mensen voorbijkomen. De mannen 3 dragen altijd keurige pakken en de vrouwen zien eruit om door een ringetje te halen. Als er 4 kinderen bij zijn, zien die er ook heel netjes uit. 5 Na een poos komen ze allemaal weer terug. Met hun handen op hun rug lopen de mannen 6 tegen elkaar te praten. De kinderen zien er opeens veel vrolijker uit. Een paar vrouwen laten soms 7 hun tassen rondzwieren. 8 Ik snap er helemaal niets van. Waarom zouden ze in dat deftige gebouw geweest zijn? En waarom 9 waren ze zo keurig gekleed? Zouden ze dat vaker doen? Ik zou best eens een kijkje in die 10 universiteit willen nemen. Maar daarvoor zal ik wel niet belangrijk genoeg zijn. 16. Welke titel past het best boven deze tekst? A. Naar de universiteit B. Een keurige optocht C. Onbegrijpelijk! D. Vrolijke mensen 17. Ze zijn vast blij dat het voorbij is, denk ik dan. Waar past deze zin het best? A. Achter: uit (r. 4) B. Achter: praten. (r. 6) C. Achter: rondzwieren. (r. 7) D. Achter: van. (r. 8)

5 18. Maar daarvoor zijn. (r. 10) Wat bedoelt de schrijver daarmee? A. Hij vindt het jammer. B. Hij denkt dat men hem in de universiteit niet belangrijk vindt. C. Hij vindt zichzelf nu wel belangrijk genoeg. D. Hij zou graag belangrijk willen zijn in de universiteit. Laatst reed ik met mijn vrouw door het bos. Toen zagen we een man en een vrouw die 1 met dezelfde kleuren droegen. De man droeg een beige broek met lichtgroen overhemd en de vrouw droeg een beige rok met lichtgroene blouse. Wij vonden dit zo leuk dat we direct hebben afgesproken om ook kleren met dezelfde kleuren te dragen. We zijn met zijn tweeën naar de winkel gegaan en hebben meteen een garderobe met dezelfde kleuren aangeschaft. Al 2, om precies te zijn twee maanden, dragen we nu kleren met dezelfde kleuren. Draagt mijn vrouw een spijkerrok met witte blouse, dan draag ik een spijkerbroek met een wit overhemd. En wil ik mijn grijze pak aan, dan haalt zij haar grijze mantelpakje uit de kast. Kleding met dezelfde kleuren of unikleurkleding zoals mijn vrouw en ik dat noemen, kan ik iedereen aanraden. Het geeft je als echtpaar het gevoel dat je echt 3. Ik hoop dat veel mensen ons dit na gaan doen. Zo gauw een jongen en een meisje verkering krijgen, zouden ze kleren met dezelfde kleuren moeten gaan dragen. 4 laat je dan direct zien dat je bij elkaar hoort. 19. Wat past het best op plaats 1? A. bloemen B. paddenstoelen C. bladeren D. kleren 20. Wat past het best op plaats 2? A. uren B. weken C. jaren D. nachten 21. Wat past het best op plaats 3? A. hetzelfde bent B. bij elkaar hoort C. pas getrouwd bent D. op elkaar lijkt 22. Wat past het best op plaats 4? A. op die manier B. ondertussen C. toch D. desondanks

6 Vrijdag, 5 augustus 2005 Hoi!!! 1 Ik heb vandaag niet zoveel gedaan. Ik moest van mijn moeder maar eens 12 kilo boeken in mijn 2 gymtas stoppen om te kijken of ik het kon dragen. Ik kon er maar 8 kilo in krijgen en dat was al 3 heel erg zwaar! Ik wil een Spirit-rugtas als ik naar de middelbare school ga. Die vind ik zo 4 mooi!! Maar mijn moeder wil dat ik een SouthBound-rugtas neem. Ze zegt dat die sterker zijn. 5 Dat kan best zo wezen, maar ik houd toch vol, want ik wil gewoon een Spirit! En ik zál mijn zin 6 krijgen! Joedoe!!!!! Sanne 23. Welke zin uit de brief van Sanne vermeldt een feit? A. Sanne is de hele dag druk bezig geweest met haar schoolboeken. B. Een Spirit-rugtas is de mooiste tas van allemaal. C. Sanne kon maar 8 kilo boeken in de tas krijgen. D. Sanne krijgt een SouthBound-rugtas van haar moeder. 24. Ik wil krijgen. (regel 3 t/m 6) Wat blijkt uit dit deel van de tekst over Sanne? A. Ze is boos. B. Ze is verwend. C. Ze is koppig. D. Ze is hebberig 25. Maar dat viel tegen. Waar past deze zin het best? A. Achter: gedaan (r. 1) B. Achter: dragen. (r.2). C. Achter: school ga (r. 3) D. Achter: mooi. (r. 4)

Leesboekje de kleding

Leesboekje de kleding Leesboekje de kleding Leesboekje De Kleding Pagina 1 Dit is de broek. Dit is de trui. Dit is de rok. Dit is de jurk. Dit is de bh. Dit is de onderbroek. Dit is het T-shirt. Dit is de panty. Dit is het

Nadere informatie

Les 2 Samenvatten. Leestekst: Lachen. 1. "We gaan vandaag weer proberen om de tekst die jullie krijgen samen te vatten."

Les 2 Samenvatten. Leestekst: Lachen. 1. We gaan vandaag weer proberen om de tekst die jullie krijgen samen te vatten. Les 2 Samenvatten Leestekst: Lachen 1. "Goedemorgen." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag weer proberen om de tekst die jullie krijgen samen te vatten." 2. Vraag: "Wie kan vertellen wat we de vorige les

Nadere informatie

Mooie muts! gemeente Kampen

Mooie muts! gemeente Kampen De meeste mensen in de kleedden zich vroeger in de traditionele streekdracht. Dat deze kleding heel anders was dan de kleding van nu, ontdekken de leerlingen in dit thema. erst inventariseren de leerlingen

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

1. Naar het erf van dominee Visky

1. Naar het erf van dominee Visky 1. Naar het erf van dominee Visky Fek, Fek. Een jongen met zwart haar, die naast Freek aan de tafel zit, trekt Freek aan zijn mouw en wijst naar buiten. Freek, die samen met Gerdien en hun moeders in Roemenië

Nadere informatie

Dingetjes I. Kleuter-kabouters

Dingetjes I. Kleuter-kabouters Dingetjes I Kleuter-kabouters 2018 David Arts Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur worden verveelvoudigd, opgeslagen in een

Nadere informatie

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook.

Druk de A, B en C vragen op hetzelfde kleur papier af (v.b. op geel papier) Druk de P-vragen op een afwijkende kleur papier af en de D vragen ook. Praten over boeken Kaartjes van iden hambers Handleiding bij onderstaande kaartjes: llereerst treft u een aantal pagina s aan met kaartjes met vragen. Deze zijn per categorie ingedeeld. -vragen: Eerste

Nadere informatie

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet.

Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Toets 2 Naam Wat ga je doen? Je gaat een toets maken over begrijpend lezen. Maak vraag 1 tot en met 9. Lees de teksten nog niet. Moeilijke woorden verschijnen een besluit nemen = van boeken: voor het eerst

Nadere informatie

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten Woordenlijst bij hoofdstuk 7 Deel 1 aanhebben (kleren) dragen Hij h een warme trui a, want het is koud. afgeven de kleur gaat in de Dit rode overhemd moet je apart wassen, want het g a. andere kleren zitten

Nadere informatie

Melkweg. In de war. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Gezondheid: Omgaan met problemen. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. In de war. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Gezondheid: Omgaan met problemen. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C In de war Gezondheid: Omgaan met problemen Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: In de war, 2016 Dit boekje is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken.

Spekkoek. Op de terugweg praat zijn oma de hele tijd. Ze is blij omdat Igor maandag mag komen werken. Spekkoek Oma heeft de post gehaald. Er is een brief van de Sociale Werkplaats. Snel scheurt ze hem open. Haar ogen gaan over de regels. Ze kan het niet geloven, maar het staat er echt. Igor mag naar de

Nadere informatie

Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken. Introductiefase

Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken. Introductiefase Les 2 Integratie Leestekst: Begeleid Werken "Welkom:... " Introductiefase 1. "In de vorige les hebben we weer met een kaart gewerkt. Daarop stonden alle 4 de vragen die we de vorige lessen gebruikt hebben

Nadere informatie

Boekverslag Engels Dear nobody door Berlie Doherty

Boekverslag Engels Dear nobody door Berlie Doherty Boekverslag Engels Dear nobody door Berlie Doherty Boekverslag door een scholier 1627 woorden 11 mei 2005 6,5 42 keer beoordeeld Auteur Berlie Doherty Eerste uitgave 1994 Vak Engels A.Zakelijke gegevens

Nadere informatie

Pannenkoeken met stroop

Pannenkoeken met stroop Pannenkoeken met stroop Al een maand lang zegt Yvonne alleen maar nee. Heb je je best gedaan op school? Nee. Was het leuk? Nee. Heb je nog met iemand gespeeld? Nee. Heb je lekker gegeten? Nee. Heb je goed

Nadere informatie

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal!

De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Hé hoi, hallo! Ik zal me even voorstellen. Ik ben Bloem. Bloem van Plastic. Maar je mag gewoon Bloem zeggen. Wow! Wat goed dat jullie even

Nadere informatie

Het leesspel Voorbereiding: Doel van het spel: Het spel:

Het leesspel Voorbereiding: Doel van het spel: Het spel: Het leesspel Dit spel is gebaseerd op vragen over boeken zoals weergegeven in het boekje Vertel eens van Aiden Chambers en op vragen over boeken uit het boek Open Boek van Jos Walta. Voorbereiding: Kopieer

Nadere informatie

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1

MEMORY WOORDEN 1.1. TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 MEMORY WOORDEN 1.1 TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 1 ik jij hij zij wij jullie zij de baby het kind ja nee de naam TaalCompleet A1 Memory Woorden 1 2 MEMORY WOORDEN 1.2 TaalCompleet A1 Memory Woorden

Nadere informatie

Boekopdracht 2 Love, Simon gemaakt door Lise Visschedijk 4G2 LOVE, SIMON GESCHREVEN DOOR BECKY ALBERTAL GEMAAKT DOOR LISE VISSCHEDIJK

Boekopdracht 2 Love, Simon gemaakt door Lise Visschedijk 4G2 LOVE, SIMON GESCHREVEN DOOR BECKY ALBERTAL GEMAAKT DOOR LISE VISSCHEDIJK LOVE, SIMON GESCHREVEN DOOR BECKY ALBERTAL GEMAAKT DOOR LISE VISSCHEDIJK Helemaal links zie je Becky Albertalli. OPDRACHT 1 De titel van het boek is Love, Simon en het boek is geschreven door Beckey Albertalli.

Nadere informatie

6,4. Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave 2008 Nederlands

6,4. Boekverslag door N woorden 23 februari keer beoordeeld. Eerste uitgave 2008 Nederlands Boekverslag door N. 1549 woorden 23 februari 2013 6,4 9 keer beoordeeld Auteur Maren Stoffels Genre Jeugdboek Eerste uitgave 2008 Vak Nederlands Opdracht 1. Welke verwachtingen had je toen je het boek

Nadere informatie

Algemene instructies voor de strategie: Voorspellen. Introductiefase bij de eerste les: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?

Algemene instructies voor de strategie: Voorspellen. Introductiefase bij de eerste les: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Algemene instructies voor de strategie: Voorspellen "Welkom,." Introductiefase bij de eerste les: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Nadere informatie

Ik ben de Bloem! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Het MILIEU 5 6 GROEP

Ik ben de Bloem! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Het MILIEU 5 6 GROEP Het MILIEU Ik ben de Bloem! De Bloem (van plastic) is een meid van nu! Tikkeltje brutaal! Aangeboden door Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. www.eu.nl -> onderwijs Europese Unie Hé

Nadere informatie

En er komt nog een derde vinger bij: Ik heb nog niets aan mijn boekverslag gedaan.

En er komt nog een derde vinger bij: Ik heb nog niets aan mijn boekverslag gedaan. Kenneth en Iwan Hé, kijk, zegt Kenneth. Check dat uit, man. Kenneth knikt met zijn hoofd naar een groepje meisjes. Ze staan aan de overkant van de straat en wachten voor het stoplicht. Ze komen net uit

Nadere informatie

Melkweg. Een basisschool kiezen. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: De basisschool

Melkweg. Een basisschool kiezen. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: De basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een basisschool kiezen Taal en ouders: De basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een basisschool kiezen, 2014 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop

Nadere informatie

Letters, woorden, boeken

Letters, woorden, boeken Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Letters, woorden, boeken Participatie: De bibliotheek Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Letters, woorden, boeken, 2016 Dit boekje

Nadere informatie

BEGRIJPEND LEZEN 1 NEDERLANDS TEKSTSOORTEN EN TEKSTDOELEN

BEGRIJPEND LEZEN 1 NEDERLANDS TEKSTSOORTEN EN TEKSTDOELEN BEGRIJPEND LEZEN 1 NEDERLANDS TEKSTSOORTEN EN TEKSTDOELEN 0 AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je het onderwerp uit een zin bepalen. - Kun je het onderwerp van een tekst bepalen. - Kun je een soort tekst

Nadere informatie

Schrijfopdracht 5: Zijn vrienden het altijd eens?

Schrijfopdracht 5: Zijn vrienden het altijd eens? Leerlingboekje Les 9 en 10 Naam:. Schrijfopdracht 5: Zijn vrienden het altijd eens? Groep 7 Leren schrijven met peer response Tekst: M. Hoogeveen, A. van Gelderen, A. Wijnbergh Illustraties: V. van Asperen

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit

Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag Nederlands De ijzeren maagd door Bobje Goudsmit Boekverslag door een scholier 1871 woorden 12 maart 2006 6,1 70 keer beoordeeld Auteur Genre Bobje Goudsmit Oorlogsroman, Jeugdboek Eerste uitgave

Nadere informatie

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr

Dit is een download bij het artikel Omdat je het kunt uit JOP COACH magazine, nr Honger! (voor jonge kinderen) Drie kinderen lopen naar school. Opeens zien ze een heel rare man in oude kleren. Hij vraagt om een beetje geld voor eten. Natuurlijk schrikken de kinderen en denken ze aan

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg

Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag Nederlands Ik mail je door Yvonne Kroonenberg Boekverslag door een scholier 1665 woorden 24 april 2006 6,4 82 keer beoordeeld Auteur Genre Yvonne Kroonenberg Jeugdboek Eerste uitgave 2004 Vak

Nadere informatie

3 Pesten is geen lolletje

3 Pesten is geen lolletje Na deze les kun je: het verschil tussen plagen en pesten noemen; jouw ervaringen met pesten vertellen; uitleggen hoe je pesten kunt stoppen; afspraken maken over pesten. 3 Pesten is geen lolletje Pesten

Nadere informatie

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy

Reality Reeks Verwerkingsopdrachten. Mooi meisje Verliefd op een loverboy Reality Reeks Verwerkingsopdrachten Mooi meisje Verliefd op een loverboy Lees blz. 3. Woont Laura in de stad of op het platteland? Hoe weet je dat? Lees blz. 5 en 7. Woont Laura s oma al lang op de boerderij?

Nadere informatie

Welkom op de peuterspeelzaal

Welkom op de peuterspeelzaal Welkom op de peuterspeelzaal Peuterspeelzaal Het Groene Kikkertje Witte de Withstraat 85 2518 CR Den Haag Telefon: (070) 4129598 E-Mail: pszhetgroenekikkertje@scoh.nl www.cbsdespiegel.nl Wat houdt de Haagse

Nadere informatie

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan

Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan Boekverslag Nederlands Raak me dan, als je kan door Siska Goeminne Boekverslag door S. 1232 woorden 19 februari 2016 7,4 10 keer beoordeeld Auteur Siska Goeminne Eerste uitgave 2012 Vak Methode Nederlands

Nadere informatie

8 Antwoorden op veel voorkomende vragen

8 Antwoorden op veel voorkomende vragen 36 Voorbeeldzinnen Als je dit leest, weet je dat het belangrijk is om te weten wat je zegt. Daarom krijg je hier 36 voorbeeldzinnen die je kan gebruiken om het gesprek leuker te maken. 8 Antwoorden op

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

-------------------------------------------------------

------------------------------------------------------- Samenvatting van Dokter, ik heb hier zo n pijn Voor 4 tot 10 personen. Een doldwaze sketch van ca. 15 minuten, verpakt in 8 korte, maar erg vrolijke moppen, die door 4, maar ook door 10 personen kan worden

Nadere informatie

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02

Voor Indigo en Nhimo Papahoorjeme_bw.indd :02 Papahoorjeme_bw.indd 2 05-05-11 15:02 Papahoorjeme_bw.indd 3 05-05-11 15:02 Voor Indigo en Nhimo Tamara Bos Papa, hoor je me? met tekeningen van Annemarie van Haeringen Leopold / Amsterdam De liefste

Nadere informatie

Nederlands. verhaal 5. verhaal 6

Nederlands. verhaal 5. verhaal 6 verhaal 5 verhaal 6 Rolf Onderwijs bv Mercuriusweg 14 4051 CV Ochten Holland Tel. +31 344 647 647 Fax +31 344 647 610 Nederlands Beregoed Art. 240.5449 Inhoud: Beregoed bestaat uit zes op cassettebandjes

Nadere informatie

Alleen een plastic tasje

Alleen een plastic tasje Alleen een plastic tasje Gaat u zitten, fijn dat u er bent. Wilt u thee? Met suiker? Zal ik beginnen bij het begin? Ik woon hier sinds 1970. Toen ik hier aankwam, had ik alleen een klein plastic tasje

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest

Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12. Bruiloftsfeest Bijbellezing: Johannes 2 vers 1-12 Bruiloftsfeest Sara en Johannes hebben een kaart gekregen In een hele mooie enveloppe Met de post kregen ze die kaart Weet je wat op die kaart stond? Nou? Wij gaan trouwen!

Nadere informatie

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar

zondagmorgen 14 november 2010 Welkomkerk ds. W.H. Hendriks-Vogelaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Jongeren, ouderen, kinderen van God, Zoals ik voor de lezing al gezegd heb; het gaat vanmorgen niet over trouwen of getrouwd zijn, dat is alleen een voorbeeld verhaal.

Nadere informatie

Filmverslag Nederlands De kleine blonde dood (Boudewijn Büch)

Filmverslag Nederlands De kleine blonde dood (Boudewijn Büch) Filmverslag Nederlands De kleine blonde dood (Boudewijn Büch) Filmverslag door een scholier 1871 woorden 8 juni 2011 4,3 4 keer beoordeeld Vak Nederlands Inhoudelijke vragen tijdens het kijken van de film

Nadere informatie

Spekkie en Sproet Spion uit de lucht

Spekkie en Sproet Spion uit de lucht Vivian den Hollander Spekkie en Sproet Spion uit de lucht Met illustraties van Juliette de Wit Uitgeverij Ploegsma Amsterdam Opgepast! Mam, heb je mijn rugtas gezien? roept Spekkie. Ze zit op haar bed

Nadere informatie

Onderwerp: DRINGEND!!!!!

Onderwerp: DRINGEND!!!!! Van: Edward Smit-Sproetje Aan: Mart Sproetje Datum: zondag 31 juli Onderwerp: DRINGEND!!!!! Bijlage(n): de draak Beste oom Mart, Je moet NU meteen in het vliegtuig stappen en hierheen komen! Je draak heeft

Nadere informatie

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet.

Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Bezoek op kantoor Papa en mama hebben ruzie. Ton en Toya vinden dat niet leuk. Papa wil graag dat Ton en Toya bij hem op bezoek komen, maar van mama mag dat niet. Ton en Toya hebben wat problemen thuis.

Nadere informatie

Het allerleukste meisje

Het allerleukste meisje > > 0 0 0 Het allerleukste meisje Er zijn meisjes die het liefst met poppen spelen er zijn meisjes die vaak voor de spiegel staan er zijn meisjes die zich als een bruid verkleden en dan wensen dat ze ooit

Nadere informatie

Malka Mai. Mirjam Presseler. Rose Kattenberg, 4V2 16 november 2015

Malka Mai. Mirjam Presseler. Rose Kattenberg, 4V2 16 november 2015 Malka Mai Mirjam Presseler Rose Kattenberg, 4V 6 november 05 Inhoud Samenvatting Tijd 3 Ruimte 3 Perspectief 3 Thema 3 Personages 3 Titel 3 De auteur 4 Eindoordeel 4 Het boek bestaat uit 34 bladzijdes

Nadere informatie

Les 2 Vragen stellen Leestekst: Veiligheid. Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we voor de tweede keer een tekst lezen en daarbij vragen maken.

Les 2 Vragen stellen Leestekst: Veiligheid. Introductiefase: 1. Vandaag gaan we voor de tweede keer een tekst lezen en daarbij vragen maken. Les 2 Vragen stellen Leestekst: Veiligheid "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we voor de tweede keer een tekst lezen en daarbij vragen maken." 2. Vraag: "Wie weet nog welke nieuwe vraag er

Nadere informatie

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1.

Eerwraak. Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman. Blz 1. Eerwraak Naam: Paul Rustenhoven Klas: 4GTL1 Inlever datum : Titel: Eerwraak Schrijver: Karin Hitlerman Blz 1. Vra!n. 1) Wat voor soort verhaal is je boek? Mijn boek is een eigentijdsverhaal/roman 2) Waar

Nadere informatie

Begrijpend lezen Strategie 6 en 7. Extra oefenen Niveau A

Begrijpend lezen Strategie 6 en 7. Extra oefenen Niveau A Begrijpend lezen Strategie 6 en 7 Extra oefenen Niveau A Remediëringsbladen - strategie 6 en 7 Niveau A 2 Je gaat leren om je leesdoel bij een tekst te bepalen en je leert om te controleren of je je leesdoel

Nadere informatie

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten)

Boekverslag. Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten) Onderbouw Boekverslag Verwerk de onderstaande punten in je boekverslag. (Maximaal 50 punten). Titelpagina. (2 punten) o Naam o Klas o Datum o Titel van het boek o Schrijver o Jaar van uitgave o Uitgever

Nadere informatie

Lees je mee? Blaffende agent en andere bijzondere verhalen. werkbladen om methodisch en thematisch te werken aan leesbeleving

Lees je mee? Blaffende agent en andere bijzondere verhalen. werkbladen om methodisch en thematisch te werken aan leesbeleving Lees je mee? Blaffende agent en andere bijzondere verhalen werkbladen om methodisch en thematisch te werken aan leesbeleving 2013 De Stiep Educatief Werkbladen bij de boeken voor het project Taal voor

Nadere informatie

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?"

Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent? Les 1 Voorspellen Leestekst: De nieuwe computer "Welkom:..." Introductiefase: 1. "We gaan vandaag proberen te voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand mij vertellen wat voorspellen betekent?" 3. Discussie:...

Nadere informatie

Lesbrief Leeslicht Het gouden uur Karin Giphart

Lesbrief Leeslicht Het gouden uur Karin Giphart Lesbrief Leeslicht Het gouden uur Karin Giphart Over het boek Bekijk en lees de voorkant, de achterkant en de inhoud.. Hoe heet het boek?.2 Hoe heet de schrijver van het boek?. Hoeveel verhalen staan er

Nadere informatie

Kom op, Maarten, je moet naar school! Moeder geeft haar jongen een duwtje. Even later loopt Maarten door de straten van Mansfeld. Dat is de stad waar

Kom op, Maarten, je moet naar school! Moeder geeft haar jongen een duwtje. Even later loopt Maarten door de straten van Mansfeld. Dat is de stad waar 6 Het is een jongen! Blij kijkt vader Hans Luther naar zijn zoon. De kleine jongen ligt tevreden bij zijn moeder in de armen. Het is 10 november. Buiten is het koud, maar binnen is het warm. Dat is goed

Nadere informatie

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands

Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september keer beoordeeld. Eerste uitgave 1997 Nederlands Boekverslag door een scholier 1899 woorden 27 september 2006 6 13 keer beoordeeld Auteur Genre Caja Cazemier Jeugdboek Eerste uitgave 1997 Vak Nederlands Opdracht 1: 1 Onderwerp: Het onderwerp van het

Nadere informatie

Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers

Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers Vertel eens - aanpak van Aidan Chambers bijlage 6 2 Theorie Aidan Chambers wil met de Vertel eens-aanpak kinderen helpen goed te praten over wat zij hebben gelezen en goed naar elkaar te leren luisteren.

Nadere informatie

Wat doe je in deze les?

Wat doe je in deze les? Handleiding Strategieles Ophelderen van onduidelijkheden niveau A Een onderdeel van Nieuwsbegrip XL zijn de strategielessen. De strategielessen zijn bedoeld om de strategieën voor begrijpend lezen bij

Nadere informatie

Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding?

Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding? Module 1 Welk verhaal vertel jij met jouw kleding? Welk verhaal vertel jij met je eigen kleding? Waarom is het belangrijk je eigen persoonlijkheid te laten zien in je outfits? Waarom ik jou kan helpen

Nadere informatie

Samen lezen. > Reporter: Dagemawi Sisay Tedla. Tekst

Samen lezen. > Reporter: Dagemawi Sisay Tedla. Tekst Tekst > Reporter: Dagemawi Sisay Tedla Mieke Geenen Ik zal het eerst lezen en dan zal ik wat vragen stellen. En dan mogen jullie zeggen wat je er van vindt. Mezelf in de spiegel zien kijken naar mij. Daar

Nadere informatie

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama

Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Boek 1 De jongen in de gestreepte pyjama Zakelijke gegevens: 1. Titel van het boek: De jongen in de gestreepte pyjama. 2. Het boek heeft geen ondertitel. 3. De auteur van het boek is John Boyne 4. Het

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken

Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Les 1: Je eigen vredesspreuk bedenken Waarom ga je schrijven: het Jeugdjournaalfilmpje bekijken Bekijk met de klas het Jeugdjournaalfilmpje op www.nieuwsbegrip.nl. Let er vooral op wat vrede precies betekent.

Nadere informatie

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Melkweg. Naar de speelzaal. Lezen van Alfa B naar Alfa C. Taal en ouders: Peuters. Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Naar de speelzaal Taal en ouders: Peuters Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Naar de speelzaal, 0 Dit boekje is een uitgave van Stichting

Nadere informatie

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen.

Ik heb dit boek gekozen, omdat ik hem kreeg bij de Grote Lijsters vorig jaar. Toen ik de achterkant had gelezen, wilde ik weten hoe het zou aflopen. Boekverslag door een scholier 1942 woorden 16 juni 2007 7 13 keer beoordeeld Auteur Genre Tim Krabbé Psychologische roman Eerste uitgave 2002 Vak Nederlands I Beschrijvingsopdracht. 1. Motivatie van mijn

Nadere informatie

Kennisles Mediawijs: Wat is waar?

Kennisles Mediawijs: Wat is waar? Kennisles Mediawijs: Wat is waar? Wat is nu eigenlijk de waarheid? In het woordenboek staat: Iets dat waar is. Woorden overeenstemmen met feiten. Het probleem is alleen dat er maar heel weinig sprake is

Nadere informatie

BIJLAGEN. Onbedoelde zwangerschap

BIJLAGEN. Onbedoelde zwangerschap BIJLAGEN Onbedoelde zwangerschap 1 LANG LEVE DE LIEFDE - Entreeopleidingen in het mbo - WERKBLAD - 79 Vragen over zwangerschap ZWANGERSCHAP, WAT WEET JIJ HIEROVER? 1 Hoe kan een meisje merken dat ze zwanger

Nadere informatie

Gebr. Naam: Ken Witbreuk. Klas: 3G3. Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout. Eerste jaar uitgave: Uitgever: Van Goor. Aantal pagina s: 118

Gebr. Naam: Ken Witbreuk. Klas: 3G3. Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout. Eerste jaar uitgave: Uitgever: Van Goor. Aantal pagina s: 118 Gebr. Naam: Ken Witbreuk Klas: 3G3 Titel: Gebr. Auteur: Ted van Lieshout Eerste jaar uitgave: 1996 Uitgever: Van Goor Aantal pagina s: 118 Druk: 1 ste druk Auteur: Ted van Lieshout Ted van Lieshout is

Nadere informatie

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout

D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout D E P A U L U S C A K E of de suiker is niet méér waard dan het zout Personen Verteller Huisvrouw Cake ingrediënten; o Bloem o Zout o Suiker o Eieren o Kersen o Sukade o Krenten o Boter (Bij dit toneelstuk

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

door Sebastiaan Heins

door Sebastiaan Heins door Sebastiaan Heins 3 2 e druk november 2012 Sebastiaan J.R. Heins - 23 mei 2012 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Mijn oma, Groetjes van Joost ( groep 1-2 C )

Mijn oma, Groetjes van Joost ( groep 1-2 C ) Mijn oma, Mijn oma is bijzonder Mijn oma kan heel veel, van mijn oma krijg ik lekkere snoepjes zeker als wij samen terug komen van de kapper. Ik mag meer bij mijn oma dan thuis. Wisten jullie ook dat mijn

Nadere informatie

Werkstuk Maatschappijleer Lolita

Werkstuk Maatschappijleer Lolita Werkstuk Maatschappijleer Lolita Werkstuk door M. 1320 woorden 24 maart 2014 5,5 43 keer beoordeeld Vak Methode Maatschappijleer Thema's maatschappijleer Hoofdstuk 1 Lolita en hun informatie. Lolita is

Nadere informatie

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard Dresscode

Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard Dresscode Handelsstraat 3, 6135 KK Sittard 046-451 23 86 www.veelzijdig.com Dresscode Op onze dag zullen de kleuren wit, zilver en lichtblauw centraal staan. Daarom zouden we het leuk vinden als u een accessoire/kledingstuk

Nadere informatie

TaalCompleet. InkijkExemplaar. Nederlands voor anderstaligen. Klassikaal leren

TaalCompleet. InkijkExemplaar. Nederlands voor anderstaligen. Klassikaal leren TaalCompleet A1 Nederlands voor anderstaligen InkijkExemplaar Klassikaal leren Zelfstudie Online leren 1 1.1 Hallo, mijn naam is Julia. 1 Lees de tekst. ** Hallo, mijn naam vrouw jaar Ik kom uit Ik woon

Nadere informatie

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA

OPA EN OMA DE OMA VAN OMA Hotel Hallo - Thema 4 Hallo opdrachten OPA EN OMA 1. Knip de strip. Strip Knip de strip los langs de stippellijntjes. Leg de stukken omgekeerd en door elkaar heen op tafel. Draai de stukken weer om en

Nadere informatie

Peter van den Bijllaardt

Peter van den Bijllaardt Hier de informatie over deze sketch, het begin van de sketch en een paar korte scènes. Dit om je een indruk te geven hoe een manuscript in elkaar steekt en je te laten lezen hoe eigentijds en met hoeveel

Nadere informatie

"Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5"

Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5 "Afraid of the Dead ( The Escape ) Hoofdstuk 5" Voor het eerst alleen Ik werd wakker in een kamer. Een witte kamer. Ik wist niet waar ik was, het was in ieder geval niet de Isolatieruimte. Ik keek om me

Nadere informatie

HOE BOER JAN AAN ZIJN ACHTERNAAM KWAM.

HOE BOER JAN AAN ZIJN ACHTERNAAM KWAM. HOE BOER JAN AAN ZIJN ACHTERNAAM KWAM. Poppen: 4 Wannes, Keizerin, Liesje, Boer Achterwand: neutraal of zaal in paleis. Spelers: 2 Bladzijden: 9 (als achterwand een grote zaal van een kasteel oid) (lakei,

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps 33,2

Nadere informatie

Auditieve oefeningen thema kleding

Auditieve oefeningen thema kleding Auditieve oefeningen thema kleding Boek van de week: 1; 2; 3; 4; Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik de volgende vragen: Wat staat er op de voorkant Hoe zou het boek heten Waarom denk je dat? Wat staat

Nadere informatie

Afval Anne en de Sorteerbrigade

Afval Anne en de Sorteerbrigade Afval Anne en de Sorteerbrigade Verhaal ontwikkeld voor educatieproject Afval groep 3 School en Cultuur Veenendaal 2014 Geschreven door: Sanne Heymann Tekeningen door: Sjoerd Kreijns Dit is Afval Anne.

Nadere informatie

lesmateriaal Taalkrant

lesmateriaal Taalkrant lesmateriaal Taalkrant Toelichting Navolgend vindt u een plan van aanpak en 12 werkbladen voor het maken van de Taalkrant in de klas, behorende bij het project Taalplezier van Stichting Wereldleren. De

Nadere informatie

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts

Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts Les 1 Vragen stellen Leestekst: De tandarts "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie heet vragen stellen. We gaan

Nadere informatie

Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A

Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A Strategieles Verbanden (Relaties en verwijswoorden) niveau A Wat doe je in deze les? Bij Nieuwsbegrip lees je altijd een tekst met het stappenplan. Je gaat vaak op zoek naar verbanden in een tekst. Wat

Nadere informatie

Topscorer. Marian Hoefnagel. Daar kun je. 2 op rekenen! BOEKEN BOEIEN

Topscorer. Marian Hoefnagel. Daar kun je. 2 op rekenen! BOEKEN BOEIEN Topscorer Marian Hoefnagel Daar kun je BOEKEN BOEIEN 2 op rekenen! Scoren Kijk, daar! Die jongen met dat blonde haar! Daan wijst naar een jongen die net de tram inkomt. Hij heeft een grote sporttas bij

Nadere informatie

LESMATERIAAL BOEKVERSLAG 2.0

LESMATERIAAL BOEKVERSLAG 2.0 LESMATERIAAL BOEKVERSLAG 2.0 EEN BOEKRECENSIE SCHRIJVEN Inhoud Inleiding... 2 Verwerkingsopdracht 1... 3 Verwerkingsopdracht 2... 5 Bijlage 1: Waarom lezen?... 8 Bijlage 2: Boekenkring vragen van Aidan

Nadere informatie

Het meisje De volgende dag is de soldaat er niet. De negers zijn weer naar het front vertrokken, hoort ze de opgeluchte zuchten in het dorp. De sfeer verandert als blanke soldaten hen aflossen. De mensen

Nadere informatie

Pas op, Tirza! Auteur: Netty van Kaathoven Foto omslag: Bas Kijzers/Estella Snellen. Boekverslag van:... Klas:...

Pas op, Tirza! Auteur: Netty van Kaathoven Foto omslag: Bas Kijzers/Estella Snellen. Boekverslag van:... Klas:... Pas op, Tirza! Auteur: Netty van Kaathoven Foto omslag: Bas Kijzers/Estella Snellen Boekverslag van:... Klas:... 2 Lees dit boek lekker rustig door. Beantwoord iedere keer als je een hoofdstuk uitgelezen

Nadere informatie

pest eruit? De baas spelen

pest eruit? De baas spelen Hoe ziet iemand die een ander pest eruit? Waarschijnlijk heb je wel gemerkt dat het ontzettend moeilijk is om zo n beschrijving te geven. Dat is logisch want er bestaat niet iemand die eruit ziet als een

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen.

Wat gaan we doen? Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch. 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 103 103 HOOFDSTUK 7 Wat gaan we doen? WOORDEN 1 Kies uit: bijzondere dagelijks gratis aanstaande praktisch 1 Dick en Anna gaan vrijdag trouwen. Dat is over twee dagen. 2 Op 22 november zijn we 25 jaar

Nadere informatie

Als Jasmijn weer eens verliefd is, komt ze meteen naar Lonnie toe.

Als Jasmijn weer eens verliefd is, komt ze meteen naar Lonnie toe. Nieuwe buren Er zijn nieuwe buren bij ons in de straat komen wonen. Jasmijn hijgt van het harde fietsen. Ze wil het nieuwtje zo gauw mogelijk aan haar vriendin vertellen. En?, vraagt Lonnie lachend. Leuke

Nadere informatie

7,6. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari keer beoordeeld. Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Nederlands. Inleiding.

7,6. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari keer beoordeeld. Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Nederlands. Inleiding. Boekverslag door een scholier 1933 woorden 2 januari 2007 7,6 24 keer beoordeeld Auteur Genre A.P. Wisse Jeugdboek, Non-fictie Eerste uitgave 1990 Vak Nederlands Inleiding. 1. Gegevens van het boek. Auteur:

Nadere informatie

Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen. Introductiefase bij de eerste les:

Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen. Introductiefase bij de eerste les: Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen "Welkom,." Introductiefase bij de eerste les: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie

Nadere informatie

Preek Prediker 9 de zin van het leven

Preek Prediker 9 de zin van het leven Lieve gemeente, Vorige week was er een bijeenkomst voor vrijzinnige voorgangers en die ging over het hiernamaals. Wat stel je je voor bij het hiernamaals, bij de hemel of eventueel bij een hel? Mijn collega

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord 4. Tips en suggesties 46

Inhoud. Voorwoord 4. Tips en suggesties 46 Inhoud Voorwoord 4 Het wordt licht 7 Goed verzorgd 9 Een lekkere geur 11 Aangeraakt worden 13 Noem mijn naam 15 Sta op en eet wat 17 De Heer is mijn herder 19 Niemand houdt de liefde tegen 21 Een open

Nadere informatie

Hoe maak ik een werkstuk?

Hoe maak ik een werkstuk? Hoe maak ik een werkstuk? Je gaat, misschien wel voor de eerste keer, een eigen werkstuk maken. Dat is leuk, maar ook best moeilijk. Je moet er namelijk een heleboel voor doen. Heb je al eens een eigen

Nadere informatie

Actielessen. Lesbrief 1. Nederlands leren. Wat leert u in deze les? Veel succes!

Actielessen. Lesbrief 1. Nederlands leren. Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl Actielessen Lesbrief 1. Nederlands leren Wat leert u in deze les? Op welke manieren je Nederlands kunt leren. Zinnen met als. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

Grammatica Woordbenoemen 2. Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6

Grammatica Woordbenoemen 2. Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6 Grammatica 2 Werkboek Geschikt voor de groepen 5 en 6 Inhoudsopgave Voegwoord 4 Telwoorden: hoofdtelwoorden 7 Telwoorden: rangtelwoorden 10 Telwoorden: hoofd- en rangtelwoorden 13 Persoonlijk voornaamwoord

Nadere informatie

DE NAAM JON FOSSE. NAMNET (1995) Een toneelstuk. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN. Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne ***********

DE NAAM JON FOSSE. NAMNET (1995) Een toneelstuk. Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN. Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne *********** jon fosse - de naam JON FOSSE DE NAAM NAMNET (1995) Een toneelstuk Vertaling Tom Kleijn ********** PERSONEN Meisje Jongen Zus Moeder Vader Bjarne *********** Copyright : Jon Fosse 1995, Colombine Teaterförlag

Nadere informatie