Meerjarenraming groot onderhoud jachthaven Watersport Vereniging Makkum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Meerjarenraming groot onderhoud jachthaven Watersport Vereniging Makkum"

Transcriptie

1 Meerjarenraming groot onderhoud jachthaven Watersport Vereniging Makkum 0. Inleiding De haven en de gebouwen van de WV Makkum vragen jaarlijks om onderhoud. Een groot deel daarvan wordt door de leden verzorgd op de werkdag. De leden nemen het klein onderhoud voor groenwerk, onderhoud van steigers en bestrating voor hun rekening alsmede klein onderhoud en reparaties aan gebouwen en voorzieningen. Voor het onderhoud van steigers en walbeschoeiing moet de vereniging uitwijken naar externe bedrijven. 1. Aanleiding De walbeschoeiing die ca.12 jaar gelden is aangelegd in gewolmaniseerd hout, blijkt niet de verwachte levensduur te halen. De haven is daardoor, eerder dan gepland, aan extra onderhoud toe. Gezien de benodigde investeringen, heeft het bestuur een meerjarenraming van groot onderhoud opgesteld. Hiermee houdt zij rekening met planning van verschillende delen van de haven, ontwikkelingen in toepasbare materialen en verwachte levensduur per materiaalsoort. 2. Walbeschoeiing De haven bestaat uit 305 meter walbeschoeiing, als volgt verdeeld: - Plan B Insteek ligplaatsen aan Makkummer Diep. Lengte 76,5 meter. Veel golfslag, grote peilverschillen als gevolg van zomer/- winterpeil (+/- 0,50m), wester- en oosterwind (+/- 0,75m). Staat van onderhoud: goed; beschoeiing van 2007/2011, levensduur 25 jaar. planning vernieuwing Meldsteiger. Lengte 31,5 meter. Open wal aan water, karakteristiek idem aan Plan B. Minder beschutting van permanent afgemeerde schepen. Leeftijd 12 jaar. Staat van onderhoud: zeer slecht. Zichtbare scheuren en houtrot. Tijdelijke voorziening Planning vernieuwing eind Buitenkant noord/oost lengte 18mtr. Staat van onderhoud: slecht leeftijd 15 jaar Open wal aan water, karakteristiek idem aan Plan B - Havenkom Insteekligplaatsen aan binnenzijde haven WVM. Lengte 180 meter. Rustiger water, minder golfslag, wel significant peilverschil. Staat van onderhoud: Zuidzijde: Oost- en westzijde: redelijk slecht/ zeer slecht, leeftijd 12 jaar houtrot en scheuren tijdelijke voorziening 2012 Evenals de meldsteiger, dient met name aan noord/oost, oost- en westzijde eerder onderhoud te worden verricht dan gepland.

2 3. Materiaalkeuze walbeschoeiing Tot op heden is de beschoeiing uitgevoerd in gewolmaniseerd hout. Gezien de slechte ervaring met de 15 jaar oude beschoeiing, heeft het bestuur onderzoek gedaan naar mogelijk te gebruiken materialen. Criteria bij selectie zijn: kwaliteit, levensduur, prijs en esthetiek. 305 meter kwaliteit levensduur meters vervanging AZOBE Staal Kunststof 60 mm; Zwaarte voor buitenwal identiek aan havenkom 7 mm onbehandeld*; buitenwal zwaarder dan kom Gesloten wal; zwaarte bepaald door wapening** Prijs per meter nieuw incl. btw prijs meter/ investering 25 jaar 12,2 m 1000,- 40, ,- 50 jaar 6,1 m 1700,- 34, ,- 40 jaar*** 7,6 m 1000,- 25,- 7600,- * staal: behandeling staal levert beperkte verlenging levensduur, is esthetisch aantrekkelijk. levert meerprijs ** kunststof: in de kom kan wellicht lichtere bewapening worden gebruikt. Dit kan prijsverlagend werken. Sonderingsonderzoek moet uitsluitsel bieden. *** kunststof: minimale levensduur, verwachting langer.

3 4.1 Esthetiek Bij de keuze van materialen is ook het aanzicht van de haven van belang. Mede op basis daarvan zijn bovenstaande materialen geselecteerd en uitgewerkt. AZOBE Staal Kunststof - aanzicht bekend. - ziet er goed uit mits bewerkt en in kleur bijvoorbeeld zwart behandeld en voorzien van houten gording en deksloof - huidige materialen zijn visueel aantrekkelijker, zeker de systeemwallen zoals Proloc. De wanden lijken op stalen wanden, uitgevoerd in donkergrijs. Gelijk een stalen wand kunnen deze voorzien worden van houten afwerking. 4.2 Overige overwegingen De haven van de WVM heeft een fluctuerend waterpeil. Zowel door (harde) noordoosten- of zuidwestenwind, staat er minder of meer water. Ook door het per seizoen aanpassen van het waterpeil in het IJsselmeer fluctueert de stand. Dit is nadelig voor de walbeschoeiing in die zin dat roest en rot ontstaat op het scheidingsvlek tussen lucht en water. In ons geval ontstaat hierdoor een groter rottingsvlak. Dit is zowel bij de meldsteiger als in de oost- en westkade in de kom goed zichtbaar. De beschoeiing wordt hier sneller aangetast. Hout en staal zijn voor deze schommeling vatbaar; kunststof niet. Een terugkerend probleem in de koppen van de wallen is het weglopen van zand. Met het water spoelt de fundering redelijk snel tussen de houten planken door weg. Bijna elke werkdag wordt er zand toegevoegd en de bestrating hersteld. Bij een AZOBE beschoeiing blijft dit probleem bestaan, bij stalen en kunststof damwanden niet. Dat zijn gesloten damwanden (delen haken in elkaar). In de damwand wordt drainage geplaatst. Zowel stalen als kunststof damwanden kunnen als systeem aangebouwd worden. Ook al worden delen eerst apart geplaatst, later kunnen zij worden verbonden. Ten aanzien van de kosten moet gekeken worden naar efficiency van mens en materialen. Qua investering is het wellicht makkelijker om de beschoeiing in kleine delen aan te pakken. Gezien opstart- en logistieke kosten per project, is het efficiënter om grotere delen tegelijk aan te pakken. Bovenvermelde prijzen gaan uit van een gemiddeld grote projectomvang (vergl. Plan B) 4.3 Voorstel bestuur materiaalkeuze Op basis van het bovenstaande stelt het bestuur voor om toekomstige walbeschoeiing in kunststof uit te voeren. Dit neemt een zware investeringslast op korte termijn niet weg, maar levert een technisch duurzame oplossing en verlaging van de kosten per meter op lange termijn. 4.4 Sonderingsonderzoek Het bestuur heeft voorafgaande aan definitieve besluitvorming- opdracht gegeven tot een sonderingsonderzoek door een ingenieursbureau. In dit onderzoek wordt de gesteldheid van bodem en water accuraat in kaart gebracht. Dit onderzoek is noodzakelijk voor het kunnen vaststellen van exacte eisen voor de beschoeiing; en dus voor het vaststellen van de prijs.

4 5. Investeringsraming Prijs per meter is een financiële overweging voor de lange termijn. De benodigde investering legt echter bij elk systeem op korte termijn een hoge druk op de financiën van de vereniging. Hieronder staat de investeringsraming: Meerjaren groot onderhoud jachthaven WVM jaar Vervanging walbeschoeiing meldsteiger over een lengte van 31,5mtr Vervanging walbeschoeiing haven westkant over een lengte van 38mtr Vervanging walbeschoeiing haven oostkant over een lengte van 38 mtr Vervanging walbeschoeiing haven zuidkant over een lengte van 100 mtr Vervanging walbeschoeiing buitenkant oost over een lengte van 18 mtr Steigers oost en west regelmatig onderhoud in eigen beheer Palen vervangen of repareren van de steiger Vervanging Chalet havenmeester Baggeren (raming) Totaal Toelichting investering Naast groot onderhoud, wordt klein onderhoud betaald uit de post onderhoud haven. In dit overzicht is 2,5% prijsindexering verwerkt De huidige hypotheek van de verenging is in 2022 teruggebracht tot ca Hiermee ontstaat dan ruimte voor additionele financiering van via de/een bank. Het bestuur zal zich inspannen dit bedrag extern te lenen tegen redelijke financieringslasten. 5.2 Voorstel bestuur plan van aanpak investering verhoging liggelden In het jaar 2013/2014 wordt de walbeschoeiing van de meldsteiger vervangen. Noodreparaties zijn niet langer (goed) mogelijk omdat achter de huidige beschoeiing de oude nog aanwezig is. We hopen dat de huidige noodreparatie nog 1 jaar standhoud. Zandaanvulling blijft tot de vernieuwing periodiek nodig. De eerste twee investeringen van en zullen uit eigen middelen moeten worden gedaan. Het huidige leningsniveau staat verdere uitbreiding van vreemd vermogen nu niet toe. Los van het feit dat banken momenteel zeer terughoudend zijn.

5 Bij een investeringvooruitzicht van in de komende 10 jaar is het wenselijk structureel te reserveren. Voor het eerste boekjaar voert het bestuur een reservering op van voor het vervangen van de beschoeiing. Deze reservering wordt jaarlijks gecontinueerd en geïndexeerd met de berekende percentages. Overwinsten uit de haven zullen aan deze reserve worden toegevoegd. Om over de benodigde financiële middelen te kunnen beschikken zullen de liggelden voor de vaste ligplaatshouders moeten worden verhoogd. Voor het seizoen 2013 is een verhoging van 20% berekend. Voor de jaren 2014 tot en met 2017 is een jaarlijkse verhoging van 8,8% berekend. Dit is inclusief de jaarlijkse indexatie van 2,5%. In de onderstaande tabel treft u de berekening aan: liggeld reservering Reservering Reservering Liggeld jaar vaste liggers verhoging begroting overwinst jaar totaal per m , % ,29 Nodig voor walbeschoeiing meldsteiger tekort ,80% , ,80% , ,80% , ,80% ,42 Nodig voor walbeschoeiing oost, west en noordoost tekort Verhoging ,80% Het verhogingspercentage is inclusief een jaarlijkse inflatiecorrectie van 2,5%. Het bestuur vraagt de ledenvergadering van 2012 met deze aanpak voor groot onderhoud in te stemmen, inclusief de voorgestelde tariefsverhogingen, zodat de haven voor toekomstige generaties bewaard kan blijven. Omdat we eventuele vragen en opmerkingen over deze meerjarenraming graag mee willen nemen in de besluitvorming op 24 november, verzoeken we u vriendelijk om de vragen en opmerkingen graag uiterlijk 16 november in te dienen bij het secretariaat via njuta@upcmail.nl Bestuur Watersport Vereniging Makkum, Oktober 2012

Technische uitvoering van damwanden, steigers en meerpalen

Technische uitvoering van damwanden, steigers en meerpalen Technische uitvoering van damwanden, steigers en meerpalen Damwanden Damwand wordt in de waterbouw toegepast om water en grond te scheiden, veelal langs een oever waar een bepaalde waterdiepte vereist

Nadere informatie

Voorzienings- en reserveringsbeleid Coöperatieve Vereniging Meerewijck II u.a.

Voorzienings- en reserveringsbeleid Coöperatieve Vereniging Meerewijck II u.a. Voorzienings- en reserveringsbeleid Coöperatieve Vereniging Meerewijck II u.a. Inleiding. Zoals afgesproken in de ledenvergadering 2004 is het voorzienings- en reserveringsbeleid van onze vereniging door

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen

Nota van B&W. Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen Onderwerp kredietaanvraag realisatie tijdelijke ligplaatsen Nota van B&W Portefeuille M. Divendal Auteur A.M. Schneider Telefoon 5113691 E-mail: a.schneider@haarlem.nl WZ/OGV Reg.nr. 2008/38395 Bijlage

Nadere informatie

Catalogus KLP-Online

Catalogus KLP-Online Catalogus KLP-Online Voor meer producten en maten www.klp-online.nl Tel: 0548-362890 Mob: 06-47149146 E-mail: karman.wilp@hetnet.nl Inhoud Over ons... 3 Duurzame producten uit gerecycled kunststof... 4

Nadere informatie

Catalogus KLP-Online

Catalogus KLP-Online Catalogus KLP-Online Voor meer producten en maten www.klp-online.nl Tel: 0548-362890 Mob: 06-47149146 E-mail: karman.wilp@hetnet.nl Inhoud Over ons... 3 Openingstijden KLP-Online... 4 Duurzame producten

Nadere informatie

Aanbiedingsbrief. Status. O ter kennisneming O ter (oriëntatie) bespreking X ter besluitvorming. Samenvatting

Aanbiedingsbrief. Status. O ter kennisneming O ter (oriëntatie) bespreking X ter besluitvorming. Samenvatting Aanbiedingsbrief aan: Algemeen Bestuur RUD Utrecht van: Dagelijks Bestuur steller: M. van Bockel onderwerp: AP03.2a_Reactie zienswijzen ontwerp 1 e Begrotingswijziging 2018 t.b.v.: Vergadering Algemeen

Nadere informatie

Vraag en antwoord 2 februari 2017

Vraag en antwoord 2 februari 2017 Vraag en antwoord 2 februari 2017 1. Algemeen 1.1. Mag er in de tuin een tuinhuisje gebouwd worden? Tuinhuisjes mogen geplaatst worden. Sommige bouwwerken zijn vergunningsvrij, de bebouwingsmogelijkheden

Nadere informatie

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp. : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties. Programma.

Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp. : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties. Programma. Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van : Onderwerp Programma : onderbouwing voorziening gemeentelijke accommodaties : Financiën Voorstelnummer : 18.32 Info bij afdelingshoofd : J.W.A. van der Heijden

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/ Inleiding

Raadsstuk. Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/ Inleiding Raadsstuk Onderwerp: Herstellen Buitenrustbruggen BBV nummer: 2013/375078 1. Inleiding De Buitenrustbruggen zijn in 1935 en 1964 aangelegd. De bruggen zijn volgens het Haarlems Verkeer en Vervoerplan (HVVP)

Nadere informatie

Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6

Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6 Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6 De werkzaamheden zijn in volle gang. Deze fotoreportage geeft de stand van zaken van de werkzaamheden van onder andere de viaducten over de A6.

Nadere informatie

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046

Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 25 juni 2015 AB15.00400 RV2015-046 Gemeente Bussum Ter beschikking stellen krediet en budget t.b.v. transformatie Grondwal De Nieuwe Vaart

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud:

Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Voorgestelde besluit: Inhoud: Vergadering: 16 mei 2006 Agendanummer: 10 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar H. Vlessert, 0595-447794 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. H. Vlessert) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanleg van

Nadere informatie

Almere Haven (15) Inventarisatie buitendijkse regionale waterkeringen. T. Blaakmeer-Kruidhof

Almere Haven (15) Inventarisatie buitendijkse regionale waterkeringen. T. Blaakmeer-Kruidhof Inventarisatie buitendijkse regionale waterkeringen Almere Haven (15) Juni 2014 T. Blaakmeer-Kruidhof Waterschap Zuiderzeeland Postbus 229 8200 AE LELYSTAD telefoon: (0320) 274 911 www.zuiderzeeland.nl

Nadere informatie

b Onvermijdelijk Er moeten keuzes worden gemaakt ten aanzien van de investeringsportefeuille.

b Onvermijdelijk Er moeten keuzes worden gemaakt ten aanzien van de investeringsportefeuille. gemeente Eindhoven Raadsnummer Inboeknummer 12BST02184 Beslisdatum B&W Dossiernummer RaadsvoorstelMeerjaren Investeringsprogramma 2013 na MKBA Inleiding De gemeente Eindhoven wil blijvend investeren in

Nadere informatie

inzake vaststelling van de uitgangspunten voor de programmabegroting 2017 van de Metropoolregio Eindhoven

inzake vaststelling van de uitgangspunten voor de programmabegroting 2017 van de Metropoolregio Eindhoven Voorstel inzake vaststelling van de uitgangspunten voor de programmabegroting 2017 van de Metropoolregio Eindhoven Vergadering Algemeen Bestuur d.d. 16 december 2015 AGENDAPUNT 7 Aan het Algemeen Bestuur,

Nadere informatie

Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016

Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016 Onderhoudsplan sportparken Nieuw- West 2015-2016 Inhoud Inleiding In stadsdeel Nieuw-West liggen zes sportparken, te weten sportpark Spieringhorn, sportpark de Eendracht, sportpark Ookmeer, sportpark Sloten,

Nadere informatie

Uitgangspunten Programma De Uitgangspunten Programma geven de richting aan de op te stellen conceptbegrotingen.

Uitgangspunten Programma De Uitgangspunten Programma geven de richting aan de op te stellen conceptbegrotingen. Adviescommissie 7 oktober 2013 agendapunt 8 Dagelijks bestuur 17 oktober 2013 Algemeen bestuur 21 november 2013 Bijlagen 1 Uitgangspunten Programma 2014-2015 De Uitgangspunten Programma 2014 2015 geven

Nadere informatie

Urk (1/2) Inventarisatie buitendijkse regionale waterkeringen. T. Blaakmeer-Kruidhof

Urk (1/2) Inventarisatie buitendijkse regionale waterkeringen. T. Blaakmeer-Kruidhof Inventarisatie buitendijkse regionale waterkeringen Urk (1/2) juni 2014 T. Blaakmeer-Kruidhof Waterschap Zuiderzeeland Postbus 229 8200 AE LELYSTAD telefoon: (0320) 274 911 www.zuiderzeeland.nl Verantwoording

Nadere informatie

KLP-Online. Voor meer producten en maten Tel: Mob:

KLP-Online. Voor meer producten en maten  Tel: Mob: KLP-Online Voor meer producten en maten www.klp-online.nl Tel: 0548-362890 Mob: 06-47149146 E-mail: karman.wilp@hetnet.nl Inhoud Over ons... 3 Duurzame producten uit gerecycled kunststof... 4 Kunststof

Nadere informatie

Vervanging oeverconstructies Oude Wetering, Woudwetering en Heijmanswetering

Vervanging oeverconstructies Oude Wetering, Woudwetering en Heijmanswetering Vervanging oeverconstructies Oude Wetering, Woudwetering en Heijmanswetering De oeverconstructie van de drie weteringen tussen de Drecht bij Leimuiden en de Oude Rijn bij Alphen aan den Rijn is op sommige

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7. Doetinchem, 22 mei 2013. Bijstellen begroting rentekosten met ingang van begrotingsjaar 2014

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7. Doetinchem, 22 mei 2013. Bijstellen begroting rentekosten met ingang van begrotingsjaar 2014 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 7 Bijstellen begroting rentekosten met ingang van begrotingsjaar 2014 Voorstel: 1. Met ingang van de programmabegroting 2014-2017 een bijstelling doorvoeren van de wijze van

Nadere informatie

Verslag. 2 1400 meter ligt te laag en moet verhoogd worden: is dat zowel aan de west- als oostkant?

Verslag. 2 1400 meter ligt te laag en moet verhoogd worden: is dat zowel aan de west- als oostkant? Aan aan- en afwezigen en tijd bespreking, 20.00 uur Plaats bespreking Het Plashuis, Noorden Projectnummer 01.0638 E-mail noordsedorpsweg @waternet.nl Aanwezig bewoners en geïnteresseerden Onderwerp bespreking

Nadere informatie

Voorlopig Ontwerp Turfhaven Doesburg

Voorlopig Ontwerp Turfhaven Doesburg Voorlopig Ontwerp Turfhaven Doesburg CR projectbureau bv Rick Schonis Opdracht om samen met de gemeente Doesburg de ontwerpopgave in te vullen, om te komen tot de realisatie van een aantrekkelijke kade

Nadere informatie

Aantal bijlagen 2. Meerjarenperspectief en Nota van Uitgangspunten programma 2013 en Onderwerp

Aantal bijlagen 2. Meerjarenperspectief en Nota van Uitgangspunten programma 2013 en Onderwerp RECREATIESCHAP ALKMAARDER- EN UITGEESTERMEER Adviescommissie 9 oktober 2012 agendapunt 7 Dagelijks bestuur 18 oktober 2012 Algemeen bestuur 15 november 2012 Aantal bijlagen 2 Onderwerp Meerjarenperspectief

Nadere informatie

(pagina 3) (pagina 6)

(pagina 3) (pagina 6) JAARREKENING 2014 Tijdigheid Is de jaarrekening op tijd (voor 15 april) ontvangen? Accountantsverklaringen Is de verklaring aanwezig (ja /nee) en welke soort verklaring? Weerstandsvermogen Hoogte algemene

Nadere informatie

Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6

Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6 Fotoreportage Fotoreportage van de werkzaamheden aan de A6 De werkzaamheden zijn in volle gang. Deze fotoreportage geeft de stand van zaken van de werkzaamheden van onder andere de viaducten over de A6.

Nadere informatie

Onderwerp Doordecentralisatie Rijnlands Lyceum Sassenheim (RLS) - Besluitvormend

Onderwerp Doordecentralisatie Rijnlands Lyceum Sassenheim (RLS) - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 4 februari 2014 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2014_BW_00072 Onderwerp Doordecentralisatie Rijnlands Lyceum Sassenheim (RLS) - vormend Beknopte samenvatting De gemeenteraad

Nadere informatie

Financieel. Jaarverslag 2014-2015

Financieel. Jaarverslag 2014-2015 Financieel Jaarverslag 2014-2015 26 november 2015 Versie 1.1 Financieel Jaarverslag 2014-2015 versie 1.1.docx 29-11-2015 pagina 1 Voorwoord Voor u ligt het financieel verslag over het verenigingsjaar 1

Nadere informatie

Projectvoorstel aanlegsteiger Hoofdkade

Projectvoorstel aanlegsteiger Hoofdkade Projectvoorstel aanlegsteiger Hoofdkade Datum; 04-09-2014 Pilotproject; Aanbrengen aanlegsteiger Hoofdkade Stadskanaal Constructie; Op basis van een publiek private samenwerking wil de gemeente Stadskanaal

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van watersportvereniging Flacquee

Huishoudelijk reglement van watersportvereniging Flacquee Huishoudelijk reglement van watersportvereniging Flacquee Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 De verantwoordelijkheid voor de gebouwen van de vereniging berust bij het bestuur. Het beheer wordt uitgevoerd

Nadere informatie

Beheerplan Kades (zoet water) Harlingen

Beheerplan Kades (zoet water) Harlingen Beheerplan Kades (zoet water) Harlingen Januari 2016 Beheerplan Kades (zoet water) Harlingen Januari 2016 Gemeente Harlingen Inleiding In de maanden mei en juni 2015 heeft Oosterhof Holman Beton- en waterbouw

Nadere informatie

aan: de gemeenteraad van Noordoostpolder initiatiefvoorstel van de fractie ChristenUnie - SGP datum: 13 mei 2008 OP HET WATER WONEN IN EMMELOORD

aan: de gemeenteraad van Noordoostpolder initiatiefvoorstel van de fractie ChristenUnie - SGP datum: 13 mei 2008 OP HET WATER WONEN IN EMMELOORD aan: de gemeenteraad van Noordoostpolder initiatiefvoorstel van de fractie ChristenUnie - SG datum: 13 mei 2008 O HET WATER WONEN IN EMMELOORD Inhoud Aanleiding 2 Voorstel 3 Schetsplan Op het water wonen

Nadere informatie

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING 2016 BEGROTING 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding Algemene toelichting 3 Begroting 2017 5 Contributies 2017 6 Exploitatierekening Exploitatierekening 1 Toelichting exploitatierekening

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 8 april 2014

Algemene ledenvergadering 8 april 2014 Algemene ledenvergadering 8 april 2014 Operationeel Jaarverslag 2013 Organogram Watersportvereniging U.N.O. Leden Dagelijks bestuur Secretaris Voorzitter Penningmeester 2e Secretaris 2e Penningm. Algemeen

Nadere informatie

De optimale constructie van uw terras bereikt u wanneer u het vanaf grondniveau als volgt opbouwt.

De optimale constructie van uw terras bereikt u wanneer u het vanaf grondniveau als volgt opbouwt. Voor een perfect terras is vooral de planning en de stabiliteit van de onderconstructie belangrijk. Wilt u langer plezier hebben van uw terras, neem dan de volgende tips en informatie in acht. Opbouwschema

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw verzoek sturen wij onze offerte voor het vernieuwen van het damwand voor Vereniging Het Brekkense Wiel.

Naar aanleiding van uw verzoek sturen wij onze offerte voor het vernieuwen van het damwand voor Vereniging Het Brekkense Wiel. Vereniging Het Brekkense Wiel T.a.v. het bestuur Brekkenweg 10 8531 PM Lemmer AANNEMINGSBEDRIJF BOUMA LEMSTERPAD 52 8531 AA LEMMER NEDERLAND TEL 0514-541364 FAX 0514-541920 INFO@AANNEMINGSBEDRIJFBOUMA.NL

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 5

Raadsvoorstel. Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel Agendapunt 09 Raadsvergadering 21 februari 2018 Portefeuillehouder Marcel Melissen Begrotingsprogramma Paragraaf grote Projecten / programma 4 Mobiliteit Onderwerp Extra middelen beschikbaar

Nadere informatie

Advies. Begroting Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN)

Advies. Begroting Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN) Advies Begroting 2017 Gemeenschappelijke Regeling Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen (MARN) Gemeente Nijmegen Adviesfunctie Gemeenschappelijke Regelingen Peggy van Gemert RA/AA Rob Jilisen

Nadere informatie

Eerste begrotingswijziging 2018

Eerste begrotingswijziging 2018 Eerste begrotingswijziging 2018 Colofon Uitgave Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant Datum 15 december 2017 Adresgegevens Spoorlaan 181 5038 CB Tilburg Telefoon (013) 206 01 00 www.omwb.nl info@omwb.nl

Nadere informatie

Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging

Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging Opname en opmeting bestaande schuur t.b.v. functiewijziging TacoBouwadvies Bovenbergweg 4 te Markelo Bevindingen en opmerkingen bij inmeting werknr.201205 Behorende bij tekeningen : 1205BT-01,02 en 03

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Jachthaven de Brasem N.V.

Jachthaven de Brasem N.V. Plantage 37 2377 AB Oude Wetering Tel. Haven 071 3312664 Tel. Havenmeester 06 15091232 Email: info@jachthavendebrasem.nl Website: www.jachthavendebrasem.nl ING Bank: NL83INGB0000361500 KVK 28015827 BTW

Nadere informatie

Wat gebeurt er buiten langs de A6?

Wat gebeurt er buiten langs de A6? Fotoreportage Wat gebeurt er buiten langs de A6? De werkzaamheden voor de verbreding van de A6 zijn sinds april van dit jaar in volle gang. Langs het tracé liggen metershoge zandhopen die laag voor laag

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE HUUR- EN VERHUUR VAN LIGPLAATSEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE HUUR- EN VERHUUR VAN LIGPLAATSEN ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE HUUR- EN VERHUUR VAN LIGPLAATSEN Uitgave 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. (Toepasselijkheid van deze voorwaarden) Artikel 2. (Definities) Artikel 3. (Ligplaatsen seizoen) Artikel

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0701 *B.19.0701* Landgraaf, 8 april 2019 ONDERWERP: Begroting 2020 Veiligheidsregio Zuid-Limburg PROGRAMMA 2. Veiligheid

Nadere informatie

Versie Maart Legakker beschoeiing

Versie Maart Legakker beschoeiing Legakker beschoeiing De meeste legakkers in de Vinkeveense Plassen blijven niet vanzelf boven water. De legakkers hebben een steile oever, op de meeste plaatsen is direct naast de legakkers een diepte

Nadere informatie

Voorstel/alternatieven

Voorstel/alternatieven Voorstraat 31, Wissenkerke 4491 EV Postbus 3, 4490 AA Wissenkerke Tel 14 0113 Fax 0113 377 300 Raadsvergadering d.d. 11-2-2016 Aan de Raad No. 8. Wissenkerke, 26-01-2016 Onderwerp: Voorstel bouw appartementencomplex

Nadere informatie

Aan de Raad Raad Made, 20 mei 2014

Aan de Raad Raad Made, 20 mei 2014 Aan de Raad Raad Made, 20 mei 2014 Agendapuntnummer: 10 Raadsvergadering 26 juni 2014 Onderwerp: Baggeren havens Registratienummer: 14int02330 Casenr: 14.00797 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage:

Nadere informatie

H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke. Actualisatie huisvestingsplannen.

H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke. Actualisatie huisvestingsplannen. SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 09G200896 318912 / 318912 ONDERWERP Actualisatie huisvestingsplannen. H.C.J. Meijvis, 9710 IF Ke AGENDANUMMER B2 BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Vocational Training Centrum

Vocational Training Centrum Aanvulling voortgangsverslag nieuwbouw Vocational Training Centrum Mpongwe, Zambia 1 Algemene omschrijving De in het verslag aangegeven bouwstroom is op gang gekomen. De vier theorielokalen zijn van een

Nadere informatie

(Onderhouds-) werkzaamheden civieltechnische kunstwerken in twee havens van de Gemeente Drimmelen

(Onderhouds-) werkzaamheden civieltechnische kunstwerken in twee havens van de Gemeente Drimmelen (Onderhouds-) werkzaamheden civieltechnische kunstwerken in twee havens van de Gemeente Drimmelen 1 (Onderhouds-) werkzaamheden civieltechnische kunstwerken Agenda - Voorstellen - Aanleiding en doelstelling

Nadere informatie

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost.

Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. gemeente Eindhoven 17R7206 Raadsnummer Inboeknummer 17bst00423 B&W beslisdatum 04 april 2017 Dossiernummer 17.14.151 Raadsvoorstel Zienswijze ontwerp begroting 2018 Veiligheidsregio Brabant Zuidoost. Inleiding

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT * M ï. ft f N RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer 11-08 Registratienummer raad 606186 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 606186 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Prijslijst Eikenhout 1/8

Prijslijst Eikenhout 1/8 Prijslijst Eikenhout 1/8 Belangrijk! Vergelijk geen appels met peren: Ons Eikenhout draagt de QPA-QP1 constructiekwaliteit en komt uit Oost-Europa. De eikenbomen groeien daar langzamer dan hier omdat het

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : 25 juni 2013 Agendanummer : 16 Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : drs. J.F.N. Cornelisse : Veiligheid, Vergunningen en Handhaving : E. Plomp Voorstel aan

Nadere informatie

Memo. Omschrijving werkzaamheden molenerven

Memo. Omschrijving werkzaamheden molenerven Memo Voor: Gemeente Molenwaard Datum: 23 augustus 2016 Referentie: INFR150820 160718 M-45 Onderwerp: Omschrijving werkzaamheden molenerven Molenkade Omschrijving werkzaamheden molenerven Aanleiding De

Nadere informatie

Kapschuur. Contact: Staatsbosbeheer Dienstverlening T of E 1

Kapschuur. Contact: Staatsbosbeheer Dienstverlening T of E 1 Kapschuur Contact: Staatsbosbeheer Dienstverlening T 030-69 77 749 of E hout@staatsbosbeheer.nl 1 Kapschuur voor bij huis Voor u ligt het informatiepakket over de kapschuren van Staatsbosbeheer. Hierin

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.0754 B.18.0754 Landgraaf, 24 april 2018 ONDERWERP: ontwerpbegroting 2019 en meerjarenraming 2019-2023 BsGW Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014

Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014 Restauratie Dorpskerk Woubrugge januari october 2014 Plan Stabiliseren van het hele kerkgebouw zodat ongelijkmatig verzakken wordt voorkomen. Er wordt niet geprobeerd de kerk weer recht te zetten. Niemand

Nadere informatie

Investering terreinverbetering Houtrak

Investering terreinverbetering Houtrak Adviescommissie 18 maart 2013 agendapunt 9 Dagelijks bestuur 3 april 2013 Algemeen bestuur 24 april 2013 Aantal bijlagen Onderwerp Besluit Korte toelichting Consequenties Geen Investering terreinverbetering

Nadere informatie

Onderwerp: Vervanging bomen Koemarkt

Onderwerp: Vervanging bomen Koemarkt Vervanging bomen Koemarkt Samenvatting: Na afronding van de werkzaamheden op de Koemarkt bleek al snel dat de hergebruikte linden het niet goed deden. Bij de aanleg van de plantgaten bleek de aannemer

Nadere informatie

Raadsmarkt Factsheet Bakenessergracht. 30 oktober 2014

Raadsmarkt Factsheet Bakenessergracht. 30 oktober 2014 Raadsmarkt Factsheet Bakenessergracht 30 oktober 2014 Agenda 1. Welkom en opening door de heer Van Haga 2. Toelichting proces factsheet (gemeente en de Vrienden) 3. Huidige situatie en varianten 4. Bespreking

Nadere informatie

Constructie vissteigers en visstoepen

Constructie vissteigers en visstoepen Constructie vissteigers en visstoepen Wanneer de materiaalkeuze, de vorm en grootte van de vissteiger of visstoep zijn bepaald, kan de constructie ervan worden uitgewerkt. Het aanleggen van deze voorzieningen

Nadere informatie

In de prijsvorming is niet altijd meegenomen, ontwerpkosten, omgevingsvergunning, aansluitkosten Grond wordt bouwrijp geleverd door derden

In de prijsvorming is niet altijd meegenomen, ontwerpkosten, omgevingsvergunning, aansluitkosten Grond wordt bouwrijp geleverd door derden Onderzoek Area Contactpersoon Jan van Vucht Produktverkenning naar tijdelijke huisvesting in opdracht van Area. Doelgroep: mensen die door persoonlijke omstandigheden snel een andere woning nodig hebben.

Nadere informatie

Voorstel Algemeen Bestuur

Voorstel Algemeen Bestuur Voorstel Algemeen Bestuur Zaakkenmerk: Documentkenmerk: 1449074 1449090 Algemeen Bestuur: 23 juni 2015 Afdelingshoofd: J. Hulzebos Behandeld door: dhr. G. Olthof/mw. M. Brasjen E-mail: Marianne.Brasjen@ommen-hardenberg.nl

Nadere informatie

13.0. Aanleg 6e hockeyveld sportcomplex de Meerpaal

13.0. Aanleg 6e hockeyveld sportcomplex de Meerpaal 13.0. Aanleg 6e hockeyveld sportcomplex de Meerpaal Inhoudsopgave 13.0. Aanleg 6e hockeyveld sportcomplex de Meerpaal... 2 Raadsvoorstel Aanleg 6e hockeyveld sportcomplex de Meerpaal... 3 Bijlage: Opzet

Nadere informatie

Goothoogte 4,00 m; dakhelling 15. Ongeïsoleerd. Meerprijs 5 m¹ langer (incl.montage) 30.700 23.025 7.675 5.710 32.315 9.680 8.115 38.

Goothoogte 4,00 m; dakhelling 15. Ongeïsoleerd. Meerprijs 5 m¹ langer (incl.montage) 30.700 23.025 7.675 5.710 32.315 9.680 8.115 38. Goothoogte 4,00 m; dakhelling 15 Ongeïsoleerd Geïsoleerd R=3,5 Breedte Lengte 10 20 12 15 20 50 60 50 100.700 41.995 23.0 7.675 5.710 32.315 9.6 8.115 38.5 52.915 28.770 9.770 5.995 41.0 11.875 7.4 47.975

Nadere informatie

YERSEKE HANDEL WEG- EN WATERBOUW

YERSEKE HANDEL WEG- EN WATERBOUW Van rondhout tot bestekhout Hout heeft een eigen karakter, is vriendelijk en past daarom uitstekend in ons leefmilieu. Stammen Azobé en Billinga met een diameter van 1.0-1.7 meter, afkomstig uit tropisch

Nadere informatie

BIJLAGE PROJECTPLAN DAMWAND PLUUTHAVEN

BIJLAGE PROJECTPLAN DAMWAND PLUUTHAVEN DATUM 30 april 2017 BIJLAGE PROJECTPLAN DAMWAND PLUUTHAVEN DEEL I VERVANGEN DAMWANDEN REGIONALE WATERKERING PLUUTHAVEN ZEEWOLDE 1. Aanleiding en doel Het waterschap is naar aanleiding van het AV besluit

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 16

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 16 GEMEENTE LEEUWARDERADEEL 16 Raadsvergadering: 16 februari 2012 Voorstelnummer: 2011/46 Stiens, 2 februari 2012 Behandelend ambtenaar: T. Otter E-mail: t.otter@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058 257 66

Nadere informatie

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven

Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio Eindhoven Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/45 Agendapunt nummer: 16 Onderwerp Programmabegroting 2012 Samenwerkingsverband Regio

Nadere informatie

Aantal bijlagen: - Agendapunt: 8

Aantal bijlagen: - Agendapunt: 8 Adviescommissie 5 oktober 2011 Dagelijks bestuur 12 oktober 2011 Algemeen bestuur 2 november 2011 Aantal bijlagen: - Agendapunt: 8 Onderwerp Uitgangspunten financieel beleid 2012-2013 Het algemeen bestuur

Nadere informatie

Dit moet je moet weten voordat je een schutting koopt

Dit moet je moet weten voordat je een schutting koopt Dit moet je moet weten voordat je een schutting koopt - door Zuidema Schuttingen - Gratis e-book Oriënteer jij je op een passende schutting voor in je tuin dan is dit e-book bij uitstek geschikt. We laten

Nadere informatie

Schriftelijke toelichting op Aanvraag bouwvergunning haven WSV t Wrijfhout.

Schriftelijke toelichting op Aanvraag bouwvergunning haven WSV t Wrijfhout. Schriftelijke toelichting op Aanvraag bouwvergunning haven WSV t Wrijfhout. Algemene toelichting: De vereniging, WSV t Wrijfhout is een kleine vereniging met momenteel 11 leden. Dit gaat van jong tot oud.

Nadere informatie

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.:

Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.: Preadvies Portefeuillehouder : W.C. Luijendijk Datum collegebesluit : 28 mei 2013 Corr. nr.: 2013.08474 Onderwerp : Voorstel inzake jaarstukken 2012 en begroting 2014 Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Nadere informatie

Notulen Bijzondere Ledenvergadering

Notulen Bijzondere Ledenvergadering Notulen Bijzondere Ledenvergadering LTVB: Gereed voor de toekomst Vernieuwde inrichting tennispark LTVB Dinsdag 5 april 2016 Versie 0.2 van 14 april 2016 Bladzijde 1 van 6 Algemeen Aanwezig: Afwezig met

Nadere informatie

Softclosure t/m oktober 2016

Softclosure t/m oktober 2016 Softclosure t/m oktober 2016 1. Inleiding Hierbij treft u de tussentijdse rapportage aan over de periode januari tot en met oktober 2016. Deze rapportage volgt op de Bestuursrapportage over het eerste

Nadere informatie

Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad

Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad RAADSVOORSTEL Verseon kenmerk: 329069 Raadsvergadering van 28 juni 2012 Agendanummer: 10.3 Onderwerp: Eenmalige bijdrage groot onderhoud Gebouw Irene, Willemstad Verantwoordelijk portefeuillehouder: L.M.

Nadere informatie

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport

Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport Voorbeeld Meerjarenonderhoudsplan Rapport Projectnummer : 4522999 Datum : 01-01-2013 Inhoudsopgave Gebouwinformatie 3 Adresgegevens. 3 Gebouwkenmerken.. 3 Geconstateerde onderhoudsconditie 4 Doel meerjaren

Nadere informatie

Instructie onderhoud balkons

Instructie onderhoud balkons Instructie onderhoud balkons 1. Geschiedenis van de balkons. 2. Wat zijn de meest voorkomende balkonconstructie. 3. Wat voor type schades zijn herkenbaar. 4. Hoe dient het onderhoud te worden uitgevoerd.

Nadere informatie

De haven van Willemstad. Belangen van WillemSTAD

De haven van Willemstad. Belangen van WillemSTAD De haven van Willemstad Belangen van WillemSTAD Blue Progress BV, 13 juni 2017 Opdracht gemeente Moerdijk Onderzoek welke mogelijkheden er zijn om de werkzaamheden en / of exploitatie van de haven van

Nadere informatie

Bijlagen: Gemeentelijk Rioleringsplan , inclusief samenvatting

Bijlagen: Gemeentelijk Rioleringsplan , inclusief samenvatting svoorstel Onderwerp: Vaststellen Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP) 2010-2015 Portefeuillehouder: J. Kuper Dienst Gebied Inrichting en beheer J. Vos, telefoon (0591-68 52 82) Aan de gemeenteraad Voorgesteld

Nadere informatie

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.650 en Y = 447.600.

De projectlocatie ligt globaal op de coördinaten: X = 140.650 en Y = 447.600. Bijlage I Technische beoordeling van de vergunningsaanvraag van Ontwikkelingsverband Houten C.V. voor het onttrekken van grondwater ten behoeve van de bouw van een parkeerkelder onder het nieuw realiseren

Nadere informatie

Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries ( ) (t.a.v. J. Koomans van den Dries)

Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries ( ) (t.a.v. J. Koomans van den Dries) Vergadering: 10 januari 2012 Agendanummer: 7 Status: Besluitvormend Portefeuillehouder: J. Hoekzema Behandelend ambtenaar J. Koomans van den Dries (0595-447784) E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. J. Koomans

Nadere informatie

Memo Inleiding Conclusie Inspectiemethodiek Situatie op locatie

Memo Inleiding Conclusie Inspectiemethodiek Situatie op locatie Memo memonummer 2016-05-17-1 datum 19 mei 2016 aan G. vd Horst Gemeente Stadskanaal van G.J. Verhoef Antea Group kopie project Inspectie kademuur projectnr. 266797 betreft Inspectie kademuur aan de A-kade

Nadere informatie

Bouwtechnische beoordeling Groeterschool Korhoendersweg 4 in Groet.

Bouwtechnische beoordeling Groeterschool Korhoendersweg 4 in Groet. Bouwtechnische beoordeling Groeterschool Korhoendersweg 4 in Groet. rapport: 41402012 datum: Maart 2014 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Bouwtechnische beoordeling 3 Conclusie bevindingen: 4 Kosten raming achterstallig

Nadere informatie

Werkdagen voorjaar 2014:

Werkdagen voorjaar 2014: Werkdagen voorjaar 2014: vrijdagmorgen 28 maart en zaterdagmorgen 29 maart van 9.00 tot 13.00 uur. Op zaterdag wordt er erwtensoep geserveerd bij: Grand café de Linde Kalovenwegje 1 te Hasselt ( Bij gemeentehuis

Nadere informatie

Notitie Rentebeleid 2007

Notitie Rentebeleid 2007 Notitie Rentebeleid 2007 Inhoudsopgave Inleiding 3 De positie van de nota rentebeleid 3 De werking van het marktconform percentage 3 Totaalfinanciering versus project- of objectfinanciering 4 Rentetoerekening

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad: 648759 Datum: 15 feb. 2012 Behandeld door: A. Bergstra Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling/Projecten Onderwerp: Vervanging bomen Koemarkt (herzien

Nadere informatie

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herstel wateroverlast kunstgrasveld IJFC

Raadsvoorstel. agendapunt. Aan de raad van de gemeente IJsselstein. Onderwerp Herstel wateroverlast kunstgrasveld IJFC Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/05959 Datum : 26 maart 2013 Programma : Sport Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder : mw. M. van

Nadere informatie

Te koop: Kavel voor stijlvolle horecalocatie

Te koop: Kavel voor stijlvolle horecalocatie Te koop: Kavel voor stijlvolle horecalocatie Op een unieke locatie, in het centrum van Zeewolde, aan het Wolderwijd, een van de Veluwerandmeren is een kavel beschikbaar aan het open water voor een horecavestiging.

Nadere informatie

11-9-2015. Informatieavond eigenaren Pluuthaven Zeewolde. 10 september 2015. Implementatie Zorgtaak Buitendijkse Gebieden. Welkom

11-9-2015. Informatieavond eigenaren Pluuthaven Zeewolde. 10 september 2015. Implementatie Zorgtaak Buitendijkse Gebieden. Welkom Informatieavond eigenaren Pluuthaven Zeewolde 10 september 2015 Implementatie Zorgtaak Buitendijkse Gebieden Welkom Implementatie Zorgtaak Buitendijkse Gebieden 1 Programma 19.45 uur 20.00 uur 20.10 uur

Nadere informatie

Bestuursvoorstel. Onderwerp 3 e begrotingswijziging 2016

Bestuursvoorstel. Onderwerp 3 e begrotingswijziging 2016 Bestuursvoorstel Onderwerp 3 e begrotingswijziging 2016 Status Gevraagd besluit Intrekken van eerdere besluitvorming Portefeuillehouder bestuur Besluitvormend Het Algemeen Bestuur wordt gevraagd: 1. In

Nadere informatie

Vervanging 5 gravelbanen

Vervanging 5 gravelbanen Vervanging 5 gravelbanen TV ALKEMADE 27 oktober 2014 Onderbouwing Bestuur Waarom vervanging 5 gravelbanen De huidige gravelbanen voldoen, qua speeleigenschappen nog steeds en kunnen nog zeker 5 jaar mee,

Nadere informatie

Telefoonnummer

Telefoonnummer Voorstel aan de gemeenteraad van Harlingen *GR16.00139* GR16.00139 Behandeld in Raadscommissie en Raad Datum Commissie 12 oktober 2016 Agendanummer 8 Datum Raad 25 oktober 2016 Agendanummer 7 Opsteller

Nadere informatie

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas

Zuidplas. Raadsvoorstel. Aan de raad van de gemeente Zuidplas Raadsvoorstel raadsvergadering 04/07/2017 portefeuillehouder J. Hordijk L. Evers behandelend ambtenaar datum 24/05/2017 bijlagen Openbaar Geheim 8 ja nee Aan de raad van de gemeente Toelichting op de beslispunten

Nadere informatie

AVA Buitengewone Algemene Ledenvergadering. Vrijdagavond 9 november Het gaat gebeuren! AVA Algemene Ledenvergadering 9 november 2018

AVA Buitengewone Algemene Ledenvergadering. Vrijdagavond 9 november Het gaat gebeuren! AVA Algemene Ledenvergadering 9 november 2018 AVA Buitengewone Algemene Ledenvergadering Vrijdagavond Het gaat gebeuren! 1 Agenda 1. Opening (mededelingen, ingekomen stukken) 2. Verslag Alg. Ledenvergadering 3 april 2018 (zie bijlage) 3. Achtergronden,

Nadere informatie

Voorstel: Beslisnota Winkelgebied Diezerbrink, opstellen agenda en uitvoeringsplan Bijlage: Uitwerking agenda Diezerbrink

Voorstel: Beslisnota Winkelgebied Diezerbrink, opstellen agenda en uitvoeringsplan Bijlage: Uitwerking agenda Diezerbrink Raadsplein besluitvormend Datum 11 september 2017 onderwerp Winkelgebied Diezerbrink, opstellen agenda en uitvoeringsplan portefeuillehouder Rene de Heer informant Oosterhout, Rob van (2047) medeopstellers

Nadere informatie

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar

Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort. Schooljaar Concept Financieel jaarverslag van de De Stam Oudervereniging van de Aloysiusschool te Amersfoort Schooljaar 2010-2011 1 Balans 1 aug 2010 1 aug 2011 1 aug 2011 1 aug 2012 Bezittingen Giro Stam 11.526

Nadere informatie