CLUBREGLEMENT. Modelluchtvaartclub TORNADO vzw VML club nr Doelstelling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CLUBREGLEMENT. Modelluchtvaartclub TORNADO vzw VML club nr Doelstelling"

Transcriptie

1 1 CLUBREGLEMENT Modelluchtvaartclub TORNADO vzw VML club nr Doelstelling -vliegen met modelluchtvaartuigen. -wedstrijden. -brevetvliegen. -tentoonstellingen. -modelluchtvaartmeeting. -vriendenclubontmoetingen. -gemeentelijke sportactiviteiten. Alle andere activiteiten zijn verboden. 2. Lidmaatschap Aansluiting/ lidgeld/ inschrijving. Bij hun inschrijving verplichten alle leden er zich toe ongeacht hun functie in de club alle hierna beschreven reglementen, alsook de statuten van de vzw. te aanvaarden en na te lezen. Het lidgeld wordt geïnd voor een periode van 12 maanden vanaf op 1 januari en neemt een einde de laatste dag van december van dat lopende jaar. Het bestuur zal vermijden personen aan te werven die zaakvoerder zijn van modelbouwartikelen, ten einde de clubaangelegenheden te vrijwaren van ongunstige invloeden welke hierdoor zouden kunnen ontstaan. Nieuwe leden welke toetreden na 01 september van het lopende jaar betalen nog 40 % van het lidgeld. Leden 18 jaar genoemd junioren betalen slechts 50 % van het normaal te betalen lidgeld. Zij moeten een schriftelijke toestemming van de ouders of voogd afleveren. De lidgelden moeten uiterlijk op 20 januari van het nieuwe vliegseizoen betaald worden op rekeningnummer van modelvliegclub Tornado met vermelding Lidgeld jaartal. Na betaling lidgeld alsook de voorzien bijdrage voor V.M.L waarvan de club deel uitmaakt is elk lid verzekerd tegen schade aan derden door het beoefenen van de activiteiten met modelvliegtuigen op het terrein en dit binnen de door de V.M.L gestelde limieten.

2 2 Alle nieuwe leden die nog niet aangesloten zijn bij de V.M.L zal een fotokopie afleveren van hun verzekeringspolis waarin de clausule vliegen met modelvliegtuigen vermeld staat. Leden worden als ontslagnemend beschouwd wanneer zij hun lidgeld niet betaald hebben 14 dagen na de uiterlijk vastgestelde datum, en nadat zij vooraf schriftelijk door het bestuurd hiertoe werden aangemaand. Elk lid zal na lezing van het clubreglement en na het invullen van het aanvraagformulier voor lidmaatschap dit formulier ondertekenen en overhadigen aan het bestuur. De lidmaatschapskaart zal afgeleverd worden wanneer aan bovenvermelde formaliteiten is voldaan. Dezelfde regels zijn van toepassing voor de aflevering van de V.M.L. kaart (vereniging voor modelluchtvaart ) De toetreding van een nieuw lid gebeurt slechts na goedkeuring door het bestuur. Het lidgeld bevat inclusief de V.M.L. bijdragen De bijdrage V.M.L. kan jaarlijks verschillen en is afhankelijk van de beslissing van het bestuur van de vereniging van modelluchtvaart vzw. Leeftijd Ieder lid moet 16 jaar zijn om met modelvliegtuigen te vliegen uitgerust met een brandstofmotor. Ieder lid vanaf 14 jaar mag vliegen met modelvliegtuigen aangedreven met elektromotor en zweeftoestellen al dan niet voorzien van motor. In de categorie 14 tot 16 jaar moet het lid dat zijn modelluchtvaartuig bestuurd bijgestaan worden tijdens het vliegen door een persoon met de nodige ervaring of instructeur. Verplichtingen tegenover de club Nieuwe leden kunnen op uitnodiging van een lid van de club eenmalig een vlucht doen bijgestaan door dat lid. Het toestel zal door de terreinverantwoordelijke vooraf gekeurd worden en een geldig bewijs van verzekering of V.M.L kaart dient vooreerst voorgelegd te worden. Het is verboden aan nieuwe leden die nooit een modelluchtvaartuig bestuurd hebben te vliegen indien zij niet bijgestaan worden door een ervaren lid of instructeur. Nieuwe leden met enige vliegervaring zullen vooraleer te mogen solo vliegen vooraf een proef dienen af te leggen in aanwezigheid van een volleerd piloot. Elk lid is verantwoordelijk om het terrein, clubhuis en aanhorigheden net en zuiver te houden. Aangrenzende percelen mogen niet betreden worden uitzonderlijk in geval een modelvliegtuig gecrasht is op een aangrenzend perceel. Alle afgevallen wrakstukken dienen onmiddellijk verwijderd te worden. Er mag geen schade toegebracht worden aan enig perceel. Verplichtingen ten overstaan van bezoekers en/of toeschouwers. Toeschouwers noch familieleden mogen de landingspiste of pits betreden en moeten zich in de voor hen toegestane zones ophouden. Ieder lid zal daar op toezien en hen eventueel op hun plichten wijzen. Kinderen dienen in de nabijheid te blijven van hun ouders of personen aan wie ze zijn toevertrouwd. Honden dienen aan de leiband gehouden te worden. De medewerking van ieder lid wordt verwacht ten bate van de club en activiteiten. Een goede onderlinge samenwerking tussen de clubleden wordt verwacht van ieder lid.

3 Ontslag/ schorsing/ uitsluiting. 3 Zware inbreuken inzake veiligheidsvoorschriften kunnen een uitsluiting of schorsing tot gevolg hebben zonder dat het lid aanspraak kan maken op enige vergoeding. Een ontslagen of geschorst lid, noch erfgenamen van een overleden lid hebben enig verhaal op de bezittingen van de club.zij kunnen geen zegellegging uitlokken geen inventaris eisen nog terugbetaling van bijdrage vorderen. Elk lid hetzij ontslagen geschorst of zelf uit eigen beweging de club verlaat, heeft geen recht meer zijn bijdrage terug te vorderen. Het lid kan eventueel terug aanvaard worden in de club na goedkeuring door het bestuur met dien verstande dat hij terug het volledige lidgeld betaald. Tijdelijke schorsingen of uitsluitingen worden uitgesproken door het bestuur. 3. Bestuur Samenstelling Het bestuur is samengesteld uit: voorzitter penningmeester secretaris terrienverantwoordelijke Andere personen kunnen nog een functie uitvoeren voor de goede werking van de club zoals een terrein en veiligheidsverantwoordelijke. Alle bestuursleden zijn uittreedbaar en kunnen zich herkiesbaar stellen. Het bestuur is een officiële vertegenwoordiging van alle leden voor wie zij de administratieve en organisatorische zaken afhandelt. De club en het clubbestuur is niet verantwoordelijk voor ongevallen en niet aansprakelijk voor diefstallen,verlies, vernieling van materiaal of lichamelijk letsel. Schade teweeggebracht aan derden moet binnen de 24 uur gemeld worden aan het bestuur. De vliegclub Tornado vzw noch het bestuur of terreinverantwoordelijke kunnen op geen enkel ogenblik verantwoordelijk gesteld worden voor enige schade aangebracht aan derden welke zou veroorzaakt worden door een der leden of bezoekers van de club. Het bestuur zal strikt toezien op de naleving van de clubreglementen en de overtreders ter verantwoording roepen. Vergaderingen Een jaarvergadering is een algemene ledenvergadering. Alle leden worden van de algemene ledenvergadering vooraf tijdig in kennis gesteld per en worden geacht deze vergadering bij te wonen. De bestuursvergadering is een vergadering die zal doorgaan nadat het bestuur dat nodig acht en na onderlinge afspraak. 4. Terrein De ingang van het terrein is afgesloten door een bareel voorzien van een cijferslot. Het slot is voorzien van een cijfercombinatie. Het lid die als laatste het terrein verlaat is verantwoordelijk voor het afsluiten van het clubhuis en bareel.

4 4 Alle gebruikte materialen dienen opgeruimd en terug op de voorziene plaatsen gezet te worden. Alle clubleden dienen hun voertuig te parkeren tussen het clubhuis en de ingang van het terrein. Dit geld ook voor uitgenodigde familieleden en/ of bezoekers. voertuigen mogen niet geparkeerd te worden op de rijbaan, om de doorgang van andere weggebruikers niet te bemoeilijken. Elk lid in regel met de clubreglementen ontvangt bij toetreding in de club de cijfercodes van de sloten. De cijfercombinatie van het slot bareel en sleutelkastje worden jaarlijks veranderd. Elk lid zal de nieuwe cijfercombinatie schriftelijk of per ontvangen bij het begin van het nieuwe vliegseizoen. Een kopie van de ligging van het terrein situatieplan is beschikbaar in het clubhuis met aanduiding van de verboden vliegzones. Het is toegelaten op het terrein te vliegen : - met verbrandingsmotor : van 1 april tot 31 augustus, alle weekends vanaf uur tot uur - met electro : alle dagen ongeacht het uur Het aantal toestellen in de lucht : - maximum 3 kleine motorvliegtuigen en 2 zweeftoestellen - maximum 2 grote toestellen ( > 50 cc ) - maximum 1 jet Alle leden waken over de veiligheid van de apparatuur, de modelvliegtuigen, en het vliegen. In de pits dient ieder piloot onder de uitlaat van zijn toestel een voorwerp te plaatsen ten einde de uitlaatresten van olie en brandstof op te vangen ter voorkoming van vervuiling van het terrein ( in kader milieu ) Eigen dranken nuttigen op het terrein is ten strengste VERBODEN 5. Vliegen Frequenties Er moet een zender en ontvangerinstallatie gebruikt worden die goedgekeurd wordt door het B.I.P.T die werkt op het door het ministerie van verkeer en infrastructuur bepaalde frequenties van het K.B. van Artikels 12 en 21. Alle leden dienen op een verschillende frequentie te vliegen. Nieuwe leden dienen een nog beschikbare en vrije frequenties te gebruiken. Alle leden zijn verplicht de voorziene frequentiespelden te gebruiken bevestigd op het frequentiebord in het clubhuis. Alleen frequenties bepaald door B.I.P.T. zijn toegelaten op ons terrein. Vooraleer de zender in te schakelen moet de frequentiespeld op de zender bevestigd zijn. Uitgezonderd de 2.4 zenders Indien de frequentiespeld niet voorhanden is op het frequentiebord, is het ten strengste verboden de zender in te schakelen. Na einde gebruik zendapparatuur de frequentiespeld terug plaatsen op het frequentiebord. Niet naleving van het frequentiegebruik kan schorsing of uitsluiting tot gevolg hebben. Inlopen motor. Het opstarten van een motor gebeurt altijd in de pits.

5 5 Regelmatig zal controle uitgevoerd worden bij de toestellen betreffende het geluid voortgebracht door de motor. Elk lid dient te weten dat het geluidsniveau voor ons terrein is vastgesteld op 80 db(a) en waaraan ieder lid zich strikt dient te houden. Het inlopen van motoren is toegelaten op het terrein na overleg en toelating van andere aanwezige leden. Het is verboden een motor in te lopen in de pits of in de nabijheid van andere geparkeerde modelvliegtuigen of personen. Motoren te laten inlopen terwijl andere piloten aan het vliegen zijn. Vliegen zonder knaldemper is verboden. Bij verlies van de knaldemper tijdens het vliegen, wordt onmiddellijk geland. In de pits mogen enkel de piloten aanwezig zijn, en eventueel hun helper. Ieder piloot is verantwoordelijk voor zijn toestel in de pits Het toestel moet derwijze beveiligd zijn dat bij defecten aan het toestel of zendapparaat het modelbouwvliegtuig geen schade kan toebrengen aan andere vliegtuigen, materialen of personen Verboden vliegzones De verboden vliegzones zijn aangeduid ( zie plan clubhuis) en moeten gekend zijn door elk lid. Elk lid dient zich te houden aan de voorwaarden vermeld in de milieuvergunning art ( zie afschrift clubhuis ) Het is tevens verboden te vliegen tussen de pilotenboxen en clubhuis. Te vliegen boven het clubhuis, parking en aangrenzende woningen. Opstijgen en landen wanneer er personen of voertuigen zich op de openbare weg bevinden ter hoogte van de landingspiste. De terreinverantwoordelijke zal instaan voor de algemene veiligheid op het terrein en onmiddellijke omgeving en voor het strikt naleven van de gevolgde vliegroutes Alle piloten dienen plaats te nemen in de pilotenboxen tijdens het vliegen. 6. Vliegprocedure Drankgebruik, veiligheidsvoorschriften Voor en tijdens het vliegen is het gebruik van alcoholische dranken voor piloten verboden. Het is verboden gevaarlijke vliegmanoeuvres uit te voeren naar het clubhuis en parking toe. Bij vertrek in de pits moeten de toestellen met draaiende motor onder begeleiding van de piloot of helper tot aan het begin van de taxiweg begeleidt worden (bij kielvlak vasthouden- of toestel dragen). Vanaf dat ogenblik is taxiën toegestaan tot op de piste. Voor het oprijden van de piste dient men toestemming te krijgen van de andere piloten aanwezig in de pilotenbox. Het is verboden op piste te blijven staan. Na het opstijgen onmiddellijk plaats nemen in de pilotenbox. Voor de landing de andere aanwezige piloten verwittigen door te roepen landing. Na de landing onmiddellijk het modelvliegtuig naar de voorziene taxie weg sturen. Voor het binnenrijden van de pits MOTOR STILLEGGEN. Het is verboden een landing uit te voeren wanneer voertuigen of personen halt gehouden hebben op de openbare weg ter hoogte van de landingspiste. Onderbreekt de landing, verwittigd een andere lid die op een vriendelijke manier de persoon(en) of bestuurder(s) zal verzoeken voorbij het terrein halt te houden.

6 6 Tijdens een vlucht zal een modelvliegtuig zonder motor (hulpmotor, verbrandingsmotor, elektrische motor die niet draait) voorrang hebben op een modelvliegtuig met draaiende motor. Er kan gevlogen worden op bestaande piste nr 1 ofwel op de nieuwe piste nr 2. Vooraf wordt door de aanwezige piloten en terreinverantwoordelijke en afhankelijk van de windrichting bepaald welke piste zal gebruikt worden.. Alle piloten dienen zich dan strikt te houden aan de richtingen bepaald voor het opstijgen en het landen. Indien de windrichting sterk veranderd kan in samenspraak met de aanwezige piloten veranderd worden van piste. Het invliegen van een nieuw gebouwd, of herstelt modelvliegtuig mag gebeuren na controle van de terreinverantwoordelijke. Niet luchtwaardige toestellen krijgen geen starttoelating. Piloten die op een gevaarlijke of onverantwoorde manier vliegen zullen een vermaning krijgen van het bestuur, met mogelijke schorsing of uitsluiting tot gevolg. Bij botsingen in de lucht van 2 of meerdere modelvliegtuigen blijven de piloten verantwoordelijk voor hun eigen schade. Elk modelvliegtuig kan onderworpen worden aan een controle door de terreinverantwoordelijke. Deze kan vliegverbod opleggen indien het toestel niet voldoet aan de veiligheidsvoorschriften, zoals besturingselementen, zwaartepuntafstelling,uitlaat moter en werking van zendapparatuur. 7. Goedkeuring reglement Ieder lid wordt geacht te voldoen aan de vigerende wetgeving Circulaire CIR/GDF-01 d.d ( Alle artikelen van dit clubreglement kunnen verbeterd, gewijzigd, aangevuld of geschrapt worden. Bij enige verandering van dit reglement zullen alle leden hiervan in kennis gesteld worden. Het clubreglement werd opgesteld op en aangepast op en goedgekeurd door het bestuur. Het wordt bezorgd aan alle leden van de club hetzij per of schriftelijk en is steeds consulteerbaar op de website Ieder lid zal zich akkoord verklaren met het reglement.

De clubactiviteiten bestaan uit het beoefenen en promoten van de modelluchtvaartsport en alle activiteiten die daartoe bijdragen zoals :

De clubactiviteiten bestaan uit het beoefenen en promoten van de modelluchtvaartsport en alle activiteiten die daartoe bijdragen zoals : HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. Introductie 1.1 DOELSTELLING VAN ONZE CLUB De clubactiviteiten bestaan uit het beoefenen en promoten van de modelluchtvaartsport en alle activiteiten die daartoe bijdragen

Nadere informatie

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Voorschriften modelbouwvliegtuigen. 3 Vliegreglement

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Voorschriften modelbouwvliegtuigen. 3 Vliegreglement VLIEGREGLEMENT 1 Administratief Het lidgeld wordt bepaald door het bestuur en jaarlijks op de algemene vergadering meegedeeld. Ieder lid zal bij zijn/haar familiale verzekering een attest vragen ter bewijs

Nadere informatie

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Technische voorschriften. 3 Vliegreglement

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Technische voorschriften. 3 Vliegreglement VLIEGREGLEMENT 1 Administratief Het lidgeld wordt bepaald door het bestuur en jaarlijks op de algemene vergardering meegedeeld. Ieder lid zal bij zijn/haar familiale verzekering een attest vragen ter bewijs

Nadere informatie

Model Aero Club Herentals vzw

Model Aero Club Herentals vzw Reglement van inwendige orde. Art. 1: Het terrein is enkel toegankelijk voor leden van M.A.C.H. vzw., uitgezonderd vreemde personen onder begeleiding van een M.A.C.H.-lid. Piloten niet eigen aan onze club

Nadere informatie

Model Aero Club Herentals vzw

Model Aero Club Herentals vzw Reglement van inwendige orde. Art. 1: Het terrein is enkel toegankelijk voor leden van M.A.C.H. vzw., uitgezonderd vreemde personen onder begeleiding van een M.A.C.H.-lid. Piloten niet eigen aan onze club

Nadere informatie

Afdeling Modelvliegsport. TERREINREGLEMENT voor de MODELVLIEGSPORT

Afdeling Modelvliegsport. TERREINREGLEMENT voor de MODELVLIEGSPORT TERREINREGLEMENT voor de MODELVLIEGSPORT BIJLAGE 3, behorende bij het BVR INHOUD TERREINREGLEMENT... 2 ARTIKEL A - BEGRIPSBEPALINGEN... 2 ARTIKEL B - ALGEMENE EN BIJZONDERE GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN... 2 ARTIKEL

Nadere informatie

Veldreglement. Artikel A Begripsbepalingen. Versie: 2.0 Datum: 21 maart 2019 Pagina: 1 van 8. In dit reglement wordt verstaan onder:

Veldreglement. Artikel A Begripsbepalingen. Versie: 2.0 Datum: 21 maart 2019 Pagina: 1 van 8. In dit reglement wordt verstaan onder: Artikel A Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Aspirant lid Clubhuis Convenant Evenement Examenkandidaat Frequentiebord Gastvlieger Gebruiker Helper Het bestuur Instructeur Jetvlieger

Nadere informatie

Huishoudelijk en Vliegreglement 2011

Huishoudelijk en Vliegreglement 2011 Zetel: Meulestraat 22, 9520 Bavegem Vliegplein: Houwstraat, 9520 Bavegem Ondernemingsnummer: 887 906 227 Juli, 2011 Huishoudelijk en Vliegreglement 2011 Inhoud: 1. Intrede in de club 2. Lidgeld 3. Clubleden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. 1 Huishoudelijk reglement. Inhoudsopgave: 1. Algemeen 1.1 Begripsbepaling 1.2 Algemeen 1.3 Lidmaatschap. 1.4 Verzekering / schade. 2. Vliegtijden en vlieggebied. 2.1 Vliegtijden. 2.2 Vlieggebied radiografisch

Nadere informatie

Artikel 4 Het is ten strengste verboden om vanuit de pits/startplaats op te stijgen. Dit mag alleen op de start/landingsbaan.

Artikel 4 Het is ten strengste verboden om vanuit de pits/startplaats op te stijgen. Dit mag alleen op de start/landingsbaan. Vliegveld reglement Vliegveiligheid Vliegen als enige op het veld wordt uit veiligheidsoogpunt sterk afgeraden De vliegers dienen zich tijdens het vliegen in het verlengde van de startplaats in een groepje

Nadere informatie

Huishoudelijk en Vliegreglement 2018

Huishoudelijk en Vliegreglement 2018 Zetel: Meulestraat 22, 9520 Bavegem Vliegplein: Houwstraat, 9520 Bavegem Ondernemingsnummer: 887 906 227 JMei Huishoudelijk en Vliegreglement 2018 Inhoud: 1. Intrede in de club 2. Lidgeld 3. Clubleden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Roder Luchtvaartclub

Huishoudelijk Reglement Roder Luchtvaartclub Huishoudelijk Reglement Versie 1 23 maart 2010 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemeen...3 Begripsbepaling...3 Artikel 0: Algemeen...3 Artikel 1: Verzekering/schade....3 Artikel 2: Gebruik vliegterrein....4 Artikel

Nadere informatie

A.S.B.L. AERO MODELISME COMINES AIR A.M.C.A. REGLEMENT

A.S.B.L. AERO MODELISME COMINES AIR A.M.C.A. REGLEMENT A.S.B.L. AERO MODELISME COMINES AIR A.M.C.A. REGLEMENT Belangrijk: A.M.C.A is aangesloten bij de Franstalige Aero modelbouw vereniging A.A.M. en heeft hun reglement overgenomen en past de richtlijnen in

Nadere informatie

Terreinreglement GMVC Versie 20150512

Terreinreglement GMVC Versie 20150512 Artikel A Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Modelvliegterrein: Het vliegterrein van de Goudse Modelvliegclub aan de Hoogeveenseweg te Waddinxveen. b. Vereniging: De Goudse Modelvliegclub,

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Hondenschool Adler Dogs vzw

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Hondenschool Adler Dogs vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT Hondenschool Adler Dogs vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is bedoeld om de leden van Adler Dogs vzw te informeren over de gewoonten en gebruiken in de hondenschool.

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

Informatie inschrijving Breese Modelvleugels V.Z.W.

Informatie inschrijving Breese Modelvleugels V.Z.W. Informatie inschrijving Welkom bij Wij zijn een vereniging van modelluchtvaartsport gelegen te Bree en wij zijn blij u te verwelkomen in onze club. Daarom geven we je een klein woordje uitleg over hoe

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren

Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Gecoördineerde statuten Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren Titel I. Naam, zetel Artikel 1 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de benaming Ouderraad Gemeentelijke Basisschool Tervuren.

Nadere informatie

K.B.C. BILJARTVRIENDEN

K.B.C. BILJARTVRIENDEN K.B.C. BILJARTVRIENDEN STATUTEN Koninklijke Biljartclub Biljartvrienden Reglement van inwendige orde Datum van stichting : 12 mei 1928 Datum van aansluiting bij de KBBB : september 1960 Aanduiding van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk Reglement. Roder Luchtvaartclub. Versie 3 maart 2017

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk Reglement. Roder Luchtvaartclub. Versie 3 maart 2017 Huishoudelijk Reglement Versie 3 maart 2017 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemeen... 3 Begripsbepaling... 3 Artikel 0: Algemeen... 3 Artikel 1: Verzekering/schade.... 3 Artikel 2: Gebruik vliegterrein.... 4 Artikel

Nadere informatie

VEILIGHEIDS REGLEMENT

VEILIGHEIDS REGLEMENT versie 8 VEILIGHEIDS REGLEMENT Algemeen: Modelvliegers vallen onder het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport en de Regeling Modelvliegen van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat van 2 december

Nadere informatie

VELDREGLEMENT LUCHTVAARTCLUB EMMELOORD

VELDREGLEMENT LUCHTVAARTCLUB EMMELOORD VELDREGLEMENT LUCHTVAARTCLUB EMMELOORD Verlengde Revisieweg 4-23 november 2016 Algemeen 1. Het modelvliegterrein van is gelegen aan de Verlengde Revisieweg 4 op de kavel naast het Concern voor Werk. Het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Aldus opgesteld in overeenstemming met de volledige Raad van Bestuur van Hockey Club Patria Aalst VZW, hierna 'de Club', tijdens de zitting van de Raad van Bestuur van 2 juni 2015.

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA AFDELING 1 : VOORAFGAANDE BEPALINGEN Artikel 1.1: Bij toepassing van artikel 37 van de Statuten wordt een intern reglement opgesteld. Zonder strijdig te zijn met de bindende

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE 2015

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE 2015 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE 2015 INLEIDING Dit reglement werd opgesteld door de Raad van Bestuur van de Royal Antwerp Golf Club, hierna R.A.G.C. genoemd. In de statuten staat beschreven in welke mate

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Art.1 Algemeen. Het lid is pas volwaardig lid van Artgym nadat hij/zij zijn/haar lidmaatschapsbijdrage vereffend heeft. Aansluiting bij Artgym houdt ook in dat het lid (en indien

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE)

Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE) Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE) Deel 1: Statutaire bepalingen Artikel 1: Turn en Dans Everberg (TeDE) heeft het wettelijke statuut van een vzw (vereniging zonder winstoogmerk). De

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

Reglement Lidmaatschap Ternesse Golf & Country Club vzw

Reglement Lidmaatschap Ternesse Golf & Country Club vzw Reglement Lidmaatschap Ternesse Golf & Country Club vzw 1. Algemeen Dit reglement is een aanvulling van de Statuten van Ternesse Golf en Country Club en werd opgemaakt door de Raad van bestuur in vergadering

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement V.Z.W Huishoudelijk reglement TITEL I : BENAMING EN ZETEL Art. 1 - De vereniging werd opgericht onder de benaming: Lak@rt kunstenaarscollectief Laarne Kalken V.Z.W afgekort Lak@rt V.Z.W. te Laarne op 05/01/2015

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wichelen

Gemeentebestuur Wichelen Gemeentebestuur Wichelen Sociaal Huis Oud Dorp 2 9260 Wichelen - Tel. 052/43.24.22 Fax. 052/43.04.25 email : Ann.demeyer@wichelen.be Openinguren : van maandag tot vrijdag : van 8.00u tot 12.00u dinsdagavond

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT. Rechten en plichten van leden. Alle leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten:

INTERN REGLEMENT. Rechten en plichten van leden. Alle leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten: Artikel 1 Algemene bepalingen 1. De naam van de vereniging is Tafeltennisklub Zwijndrecht (hierna: de vereniging ), afgekort TTK Zwijndrecht. 2. De vereniging heeft als doel het beoefenen van tafeltennis

Nadere informatie

MODELWINGS TERNAT V.Z.W.

MODELWINGS TERNAT V.Z.W. MODELWINGS TERNAT V.Z.W. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Versie 2017 Door aansluiting bij vzw MODELWINGS Ternat verbindt elk lid zich ertoe dit reglement stipt na te leven. Artikel 1: TOESTELLEN. 1.1 Volgende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van AEROCLUB BLADEL

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van AEROCLUB BLADEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT van AEROCLUB BLADEL Huishoudelijk Reglement van de "Aëroclub Bladel", zoals vastgesteld door de algemene ledenvergadering van 24 februari 1983 en laatstelijk gewijzigd in de algemene

Nadere informatie

ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN

ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN ARVICOLA ZWEMCLUB KALMTHOUT KALMTHOUT STATUTEN 1. BENAMING, MAATSCHAPPELIJKE ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de benaming "Arvicola Zwemclub Kalmthout, evenwaardig afgekort tot "AZK. Deze

Nadere informatie

V.M.L. Brevetvliegen

V.M.L. Brevetvliegen V.M.L. Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport vzw Auteur : Reinhard Wagemakers Uitgegeven op : 06/04/15 Versie : 1.3.0 Inhoud 1. Algemeenheden... 3 2. Voorwaarden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MOVE

Huishoudelijk reglement MOVE Huishoudelijk reglement MOVE Hoofdstuk I 1. Wie kan lid worden? Elke kandidaat die aanvaard wordt door de Raad van Bestuur, en het jaarlijks lidgeld betaald heeft. 2. Wie is een werkend lid? De werkende

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement van modelvliegvereniging de Hoofddorpse Luchtvaart Club, ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 594159. Herziene uitgave maart 2019 Artikel A Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel ASOC Ramsel KC vzw Statuten vzw ASOC Ramsel Benaming, zetel en doel Art. 1 : Op 29 november 2003 werd te Aarschot de ASOC Korfbal Club, bij verkorting ASOC KC als feitelijke vereniging opgericht. Op 16

Nadere informatie

LIMBURGSE VLEUGELS vereniging zonder winstoogmerk

LIMBURGSE VLEUGELS vereniging zonder winstoogmerk LIMBURGSE VLEUGELS vereniging zonder winstoogmerk Vliegplein 1 B-3600 GENK België Tel : +32 89 383273 e-mail : Limburgse.Vleugels@pandora.be www.ebzw.be Reglement van Inwendige Orde V.Z.W. LIMBURGSE VLEUGELS

Nadere informatie

KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W.

KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W. KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W. INTERN REGLEMENT Algemeen : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor iedere

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

VVW Leuven vzw CLUBREGLEMENT

VVW Leuven vzw CLUBREGLEMENT 1. Doelstellingen van de jachtclub van VVW Leuven 1.1. Aanmoedigen en promoten van het watertoerisme door regelmatig activiteiten te organiseren die, in het bijzonder, het toervaren en het motorbootvaren

Nadere informatie

Reglement Happy Dogs Kalken VZW

Reglement Happy Dogs Kalken VZW Reglement Happy Dogs Kalken VZW Hoofdstuk 1: Leden. Art.01. De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. 1) Effectieve leden De effectieve (werkende leden) zijn deze die toegang en stemrecht hebben

Nadere informatie

REGELING (V4-2015) LIDMAATSCHAP EN ONTSLAG AEROMODELISME COMINES AIR ASBL AMCA

REGELING (V4-2015) LIDMAATSCHAP EN ONTSLAG AEROMODELISME COMINES AIR ASBL AMCA ASBL AMCA AEROMODELISME COMINES AIR REGELING (V4-2015) BELANGRIJK A.M.C.A is aangesloten bij de franstalige aeromodelbouw vereniging A.A.M.en heeft hun reglement overgenomen volgens de richtlijnen van

Nadere informatie

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007

WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN. Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 WIJNCLUB T WIJNKRANSJE, LICHTERVELDE STATUTEN Gecoördineerde statuten. Statuten opgesteld te LICHTERVELDE op ALGEMENE VERGADERING van 06/11/2007 INLEIDENDE BEPALINGEN 1. Doel van de Vereniging. Deze statuten

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Hoofdstuk I benaming en zetel artikel 1 De deelraad draagt als naam muziek en

Nadere informatie

Reglement voor het behalen van een brevet RC heli en modelvliegtuigen

Reglement voor het behalen van een brevet RC heli en modelvliegtuigen Reglement voor het behalen van een brevet RC heli en modelvliegtuigen 1 ALGEMEEN 1.1 Doel van het brevetvliegen Het doel van het brevetvliegen is de modelvlieger een bewijs te geven dat hij een bepaalde

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW BONHEIDENSE HONDENVRIENDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW BONHEIDENSE HONDENVRIENDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VZW BONHEIDENSE HONDENVRIENDEN De Raad van Bestuur, overeenkomstig artikel 38 van de Statuten, heeft het hiernavolgend Huishoudelijk Reglement opgesteld. Het werd goedgekeurd voorgelegd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR

GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR Vrije Basisschool De Twijg 3018 Wijgmaal tel.: 016 44.63.48 fax.: 016 44.86.48 www.detwijg.be GEBRUIKERSREGLEMENT SCHOOLINFRASTRUCTUUR GOEDGEKEURD DOOR HET SCHOOLBESTUUR OP 9/11/2011 3018 Wijgmaal pagina

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

HONDENSCHOOL HOND EN BAAS VZW

HONDENSCHOOL HOND EN BAAS VZW HONDENSCHOOL HOND EN BAAS VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT A. ALGEMEEN 1. Elk lid van Hondenschool Hond en Baas VZW zal zich waardig gedragen en het belang van de club vooropstellen. 2. Alle leden zijn elkaar

Nadere informatie

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W.

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid Huishoudelijk Reglement Iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden, hetzij als fokkerlid, steunend lid of familielid.

Nadere informatie

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw Shotokan Karate-Do International Federation Belgium www.skifb.be Member of S.K.I.F. Federation of Master KANAZAWA, 10 th Dan Tokyo Japan "Shotokan Karate-Do International Federation

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement 1 LAST SAVED ON: 3/5/2013 7:40:00 BY: DAVY KYNDT V1: Eerste Versie van Huishoudelijk Reglement. V2: Aanpassing Reglement Aanpassing naar nieuwe stijl. Aanpassingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Modelclub VENUS 72

Huishoudelijk Reglement Modelclub VENUS 72 Huishoudelijk Reglement Modelclub VENUS 72 1. Tot de in art. 3 van de Statuten omschreven middelen om de verenigingsdoelstelling te bereiken behoort ook a. het waar nodig onderling uitwisselen van technische

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD)

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Uitgebreid reglement voor de leden van de vzw TCLD, de gebruikers en bezoekers van de buiten tennisterreinen en het clublokaal. Lidmaatschap

Nadere informatie

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN

STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN STATUTEN VZW LET US CHANGE ETHIOPIË VZW LET US CHANGE ETHIOPIË ADRES: MINNEVELD 13, 3000 L EUVEN ONDERNEMINGSNUMMER: 0836.951.434 GERECHTERLIJK ARRONDISSEMENT: LEUVEN I. NAAM // ADRES // DOEL // DUUR Statuten

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement 1. Algemeenheden : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor

Nadere informatie

REGLEMENT SPEELSTRAAT

REGLEMENT SPEELSTRAAT REGLEMENT SPEELSTRAAT Artikel 1 : wetgeving Koninklijk Besluit d.d. 9/10/1998 tot wijziging van het Koninklijk Besluit d.d. 01/12/1975 houdende het algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur.

Naam en zetel. De vereniging draagt de naam SPOORWEG SPORTVERENIGING VENLO, afgekort S.S.V. Zij is gevestigd te Venlo. Duur. Statuten Spoorweg Sportvereniging Venlo (Notarieel bekrachtigd op 9 juni 1999) (artikel 01 t/m 19) 1 e wijziging art. 11 met ingang van 25 maart 2011. 2 e wijziging art. 5+6+7 met ingang van 30 maart 2012.

Nadere informatie

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV Verkeersreglement E.M. Treur en Zn. BV Versie 1 Januari 2012 Inhoudsopgave 1. Doel/toepassingsgebied 2. Definities 3. Verantwoordelijkheden 4. Maatregelen 4.1 Algemeen 4.2 Toelating tot het besturen van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Topdogs Kruibeke vzw Versie JULI 2017

Huishoudelijk reglement Topdogs Kruibeke vzw Versie JULI 2017 Ondernemings nr. 0817.018.924 KKUSH nr. 1253 Rekeningnummer: KBC - BE46 7360 4032 0136 Huishoudelijk reglement Topdogs Kruibeke vzw Versie JULI 2017 Leden Iedereen in het bezit van een hond, zonder onderscheid

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 De aanmelding voor het lidmaatschap van de vereniging moet geschieden, met vermelding van naam, voornamen, geboortedatum en volledig adres bij de secretaris

Nadere informatie

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal.

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal. Statuten Lubko vzw Titel I NAAM - ZETEL - DOEL DUUR Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd Korfbalclub Lubko, afgekort Lubko. 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen,

Nadere informatie

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder de vereniging: Dansvereniging Sapphire het bestuur: het bestuur van de vereniging de algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 05-09-2014 1 Afstemmen op gebruik gemeentelijke zalen 23-05-2017 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is vanaf de datum van bekendmaking van toepassing

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement pagina 1 Huishoudelijk Reglement Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Dalemse Volleybalvereniging "DAVO '77". Zij is gevestigd in Dalem (toenmalige gemeente Vuren) en opgericht op 7 november 1977.

Nadere informatie

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004.

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Tussen ondergetekenden : Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Titel I Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Studiekring

Nadere informatie

Politiereglement Evenementen

Politiereglement Evenementen Politiereglement Evenementen Gelet op de artikelen 19, 26 en 27 van de Grondwet; Gelet op de artikelen 112, 117 t.e.m. 119ter en 133 t.e.m. 135 van de Nieuwe Gemeentewet; Gelet op het Milieuvergunningsdecreet

Nadere informatie

Reglement van Inwendige Orde (RIO)

Reglement van Inwendige Orde (RIO) Reglement van Inwendige Orde (RIO) ORGANISATIE VAN DE WINGE GOLF & COUNTRY CLUB ARTIKEL 1 - NV WINGE GOLF De NV WINGE GOLF en zijn Raad van Bestuur hebben de uitsluitende bevoegdheid over de organisatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Organen CYANA De dagelijkse leiding bij onderwatersportvereniging CYANA bestaat uit de volgende organen: Bestuur Trainings commissie (TC) Evenementen commissie (EC) Materiaal commissie (MC) Kascontrole

Nadere informatie

Vliegclub Hoevenen. Gelegen aan de Dijkstraat. B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41

Vliegclub Hoevenen. Gelegen aan de Dijkstraat. B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41 Vliegclub Hoevenen Gelegen aan de Dijkstraat B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41 Website: www.ebhn.be Welkom op EBHN EBHN staat voor EuropeBelgiumHoeveneN. Het vliegveld Hoevenen, met een oppervlakte van

Nadere informatie

Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw

Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Auteur : Dirk Van Lint Uitgegeven op : 28/11/06 Versie : 1.0.0 Inhoud 1. Algemeenheden...3 2. Voorwaarden om

Nadere informatie

Lidmaatschapsaanvraag

Lidmaatschapsaanvraag Lidmaatschapsaanvraag Naam : Adres : Postcode / plaats : Telefoon: E-mail adres : Geboortedatum : Kanaalnr. / Frequentie : (indien van toepassing) KNVvL Lidmaatschap nr : (Indien van toepassing) Ondergetekende

Nadere informatie

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement

Lokaal Dienstencentrum Oud St. Jozef gebruikersreglement VERSIE WIJZIGING GOEDGEKEURD RMW GEPUBLICEERD 0-26-08-2014 Artikel 1 Toepassingsgebied Dit is van toepassing op volgende lokalen: - algemene cafetaria met bar en terras - gelijkvloers - polyvalente zaal

Nadere informatie

Atletiekvrienden Roeselare afgekort: AVR Roeselare. Identificatienummer: 5533/81 STATUTEN

Atletiekvrienden Roeselare afgekort: AVR Roeselare. Identificatienummer: 5533/81 STATUTEN Atletiekvrienden Roeselare afgekort: AVR 8800 Roeselare Identificatienummer: 5533/81 STATUTEN Bij beslissing van de algemene vergadering van de v.z.w Atletiekvrienden Roeselare, op datum van 14 december

Nadere informatie

Vlaamse overheid. Agentschap voor Natuur en Bos

Vlaamse overheid. Agentschap voor Natuur en Bos Vlaamse overheid Agentschap voor Natuur en Bos Besluit van de administrateur-generaal houdende goedkeuring van de toegankelijkheidsregeling voor het domein Zorgvliet, gelegen op het grondgebied van de

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Gallaitstraat 86 bus 12 I 1030 Brussel I 02 244 93 39 I info@defederatie.org www.defederatie.org Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Art. 1. De vereniging draagt de naam De Federatie Sociaal-Cultureel Werk

Nadere informatie

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Damme Golf & Country Club

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Damme Golf & Country Club REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Damme Golf & Country Club ARTIKEL 1 CVBA Ter Wyndt De organisatie en het beheer van de Golf gebeuren onder het uitsluitend gezag en de volledige verantwoordelijkheid van de

Nadere informatie

Voor het praktische beleid is de vereniging onderverdeeld in volgende afdelingen:

Voor het praktische beleid is de vereniging onderverdeeld in volgende afdelingen: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. De vlag door de vereniging aangenomen is driehoekig, witte grond met een brede en twee smalle, horizontaal en verticaal lopende rode strepen, kruis vormend. Vanaf 1955

Nadere informatie

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w.

Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. Statuten KC Floriant Merelbeke v.z.w. I. Naam, zetel, doel, duur Art. 1 : Een vereniging zonder winstoogmerk wordt gesticht onder de benaming KC Floriant Merelbeke v.z.w.. Al de facturen, aankondigingen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN Art 1.1 Iedereen wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te leven. De leden die in strijd met de statuten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 01-01-2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 01-01-2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT 01-01-2016 1. Algemeen Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 De vzw "hondenschool Canis Merendree" is gesticht op 27/09/1988 en is aangesloten bij de Koninklijke Kynologische

Nadere informatie

Basis Veiligheidsreglement

Basis Veiligheidsreglement Artikel A - INLEIDING Bij het van kracht worden van de Regeling modelvliegen op 8 december 2005 (Staatscourant nr. 239,pagina 13) heeft de overheid aangegeven dat de sector zelf dient te zorgen voor een

Nadere informatie

3. Eisen aan de gebruikers (vliegers).

3. Eisen aan de gebruikers (vliegers). LUCHTVAARTCLUB LENTICULARIS Februari 2010 RegeIs voor het gebruik van het modelvliegveld 1. Gebruikers: 1.1 Leden van Lenticularis 1.2 Gasten van Lenticularis. (zie toelichting A) 2. Publiek: 2.1 Het publiek

Nadere informatie

vzw TENNISCLUB "KASTEEL VAN HAM" HUISHOUDELIJK REGLEMENT

vzw TENNISCLUB KASTEEL VAN HAM HUISHOUDELIJK REGLEMENT vzw TENNISCLUB "KASTEEL VAN HAM" HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1: Algemeen A. Alleen de leden die in regel zijn met de betaling van hun bijdragen voor het lopende seizoen hebben toegang tot de tennisterreinen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Maatschappelijke zetel: Brusselsesteenweg 24/G bus 15, 9090 Melle HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene regels Artikel 1 De regels en voorschriften, vervat in onderhavig huishoudelijk reglement bepalen samen

Nadere informatie

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw Huishoudelijk Reglement Bredense Bruinvissen vzw Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Bredense Bruinvissen vzw (verder te gebruiken als BBV)

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND DEFINITIES. OGK. De Oost Gelderse Kegelbond. KNKB. De Koninklijke Nederlandsche Kegelbond. OGK-lid. Een lid van de OGK is een club inclusief al haar

Nadere informatie