MODELWINGS TERNAT V.Z.W.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MODELWINGS TERNAT V.Z.W."

Transcriptie

1 MODELWINGS TERNAT V.Z.W. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Versie 2017 Door aansluiting bij vzw MODELWINGS Ternat verbindt elk lid zich ertoe dit reglement stipt na te leven. Artikel 1: TOESTELLEN. 1.1 Volgende toestellen zijn toegelaten bij MWT:. Vliegtuigen uitgerust met een verbrandingmotor.. Vliegtuigen uitgerust met een elektromotor.. Zwevers uitgerust met een verbrandingsmotor als hulpmotor.. Zwevers uitgerust met een elektromotor als hulpmotor.. Helikopters met electromotoren.. Een combinatie van motorvliegtuig met zwever, al dan niet getrokken of gedragen.. Experimentele modellen, voor zover deze voldoen aan alle wettelijke voorschriften. 1.2 Alleen vliegwaardige en veilige toestellen krijgen toelating om te vliegen. Daarvoor zal elk toestel voor de eerste vlucht nagekeken worden door een bestuurslid. 1.3 Het totale gewicht van het vliegtuig mag niet hoger zijn dan 12 Kg. De totale spanwijdte is maximaal 280 cm voor motor- en experimentele modellen. 1.4 Vliegtuigen met reactiemotoren en raketten zijn niet toegelaten. 1.5 Helikopters met 2-takt motoren zijn toegelaten als trainingstoestel met bijkomende beperkingen en in een beperkte ruimte. Artikel 2: MOTOREN. 2.1 Onbeperkt toegelaten motoren zijn:. Verbrandingsmotoren van het 4-takt (methanol) type tot 20ccm.. Verbrandingsmotoren van het 2-takt type (benzine) vanaf 20ccm tot maximum 50ccm.. Elektromotoren. 2.2 Beperkt toegelaten is een 2-takt motor uitsluitend op een trainingshelikopter met afdoende demping waarbij geluidsproductie maximaal 77 db bedraagt. 2.3 De verbrandingsmotoren zijn verplicht voorzien van een geluiddemper. In elk geval zal elke motor moeten voldoen aan de geldende geluidsnormen zoals voorgeschreven in de uitbatingsvergunning van het Directoraat -generaal der Luchtvaart en/of andere vigerende wetgeving. Het gebruik van meerdere geluiddempers in serie is hierbij toegestaan. 2.4 De gezamenlijke cilinderinhoud van alle op éénzelfde vliegtuig gemonteerde motoren mag niet meer bedragen dan 20ccm (4T), 20 tot 50ccm (2T).

2 2.5 Met betrekking tot de geluidshinder zullen alle motoren bij het begin van elk vliegseizoen gecontroleerd worden op de geluidsproductie. Nieuwe motoren zullen worden gecontroleerd bij de eerste ingebruikname op een vliegtuig. De praktische uitvoering zal conform de vigerende wetgeving zijn. 2.6 Starten en proefdraaien van motoren is toegelaten voor zover voldaan is aan voorgaande punten. 2.7 Electro toestellen uitgerust met een soundmodule en EDF-Jets zullen enkel toegelaten worden tijdens de thermische vlieguren/dagen. 2.8 Gezien thermische toestellen zéér beperkt zijn in vlieguren/dagen krijgen deze voorrang tot het vliegen. Artikel 3: VLIEGSECTOR - VOORSCHRIFTEN OM TE VLIEGEN. 3.1 De vliegsector is bepaald als een halve cirkel met een straal van 400 meter en middelpunt in het centrum van het vliegterrein, richting Noord- Noordoost. Deze sector is ten zuiden begrensd door de Beeldekensstraat. Het gebied ten zuiden van deze baan mag niet overvlogen worden. 3.2 Het is verboden over begaanbare wegen te vliegen, dus ook niet over de Beeldekensstraat. 3.3 Het is verboden op minder dan 200m te vliegen van de hoogspanningslijnen en masten. Elke bestuurder en/of eigenaar die schade toebrengt aan deze hoogspanningslijnen en/of masten door toedoen van zijn modelvliegtuig is zelf aansprakelijk voor deze schade. Onder geen beding kan de club noch haar bestuur hiervoor aansprakelijk gesteld worden. 3.4 Het landen en opstijgen gebeurt tegen de wind in, dit volgens de richting 28/10. Bij hevige cross winden mag hiervan afgeweken worden, doch denk eraan dat de Beeldekensstraat onder geen beding overschreden mag worden. Voor heli s gebeurt het landen en opstijgen vanaf het midden van de piste voor één enkele piloot en vanaf het respectievelijke gekozen uiteinde van de piste in geval van twee piloten.(zie ook 4.3) Met de motor uitgeschakeld, wordt de heli gedragen naar de opstijgplaats. Na het landen wordt de heli uitgeschakeld en gedragen naar de pits. 3.5 Het vliegen is beperkt door volgende elementen:. Een maximale vlieghoogte van 120 meter boven het aardoppervlak.. Nooit in de wolken vliegen noch op een afstand minder dan 300 meter van de wolkenbasis.. Niet vliegen indien de zichtbaarheid niet toelaat alle vliegactiviteiten te observeren.. Een minimale horizontale zichtbaarheid op grond van 1 km is vereist. 3.6 De heli vliegt uitsluitend over de piste en in de vliegsector. In het geval van 2 heli s, vliegt iedere piloot in de voor hem gelegen helft van de vliegsector maar niet verder dan het midden van de lengte van de piste.

3 3.7 Er wordt met maximaal twee/drie (2/3) vliegtuigen gelijktijdig gevlogen. We verwijzen hierbij naar het document uitbreiding elektrisch vliegen. 3.8 Elk toestel zal, op een zichtbare plaats, de VML-registratie van de eigenaar dragen. Tevens zal de eigenaar de VML-contactgegevens aanbrengen aan de binnenkant van zijn toestel. Contactgegevens van VML zijn Tf ; 03/ en GSM ; 0496/ Trainingsvluchten met Helikopter uitgerust met 2T motor is bovendien onderworpen aan volgende voorschriften:. Enkel initiatie en basic training, GEEN Acro of 3D.. Slechts 1 Helikopter in vlucht.. Vluchtruimte beperkt tot een ruimte voor de piloot van 20/20/20 m.. Enkel voor eigen leden, niet voor derden Quadcopters/drone zullen indien ze uitgerust zijn met een camera enkel toegelaten worden boven het vliegplein en vliegsector FPV-piloten die geen rechtstreeks of blijvend oogcontact hebben met hun toestel zullen steeds vergezeld zijn van een clublid die toezicht houdt op het toestel zelf. Artikel 4: VEILIGHEID. 4.1 Tijdens de vliegactiviteiten zal een bestuurslid of een instructeur de controle en de coördinatie hebben over zowel het grond als het luchtverkeer. Alle piloten dienen zich te houden aan zijn instructies. 4.2 Het taxiën, opstijgen en landen wordt uitdrukkelijk aan deze persoon gemeld.. Een LOW PASS moet duidelijk hoorbaar aangekondigd worden, tevens moet men zich vergewissen dat er zich geen personen of dieren in het vliegtraject bevinden. Voorrang van landen ;. de landing moet tijdig, voor het nemen van de laatste bocht, aangekondigd worden. zwevers in langdingsfase genieten voorrang tov electro-en thermische toestellen. een uitzondering is wanneer een toestel motorproblemen heeft, deze geniet alle voorrang 4.3 Deze persoon zorgt ervoor dat alle piloten op één plaats gegroepeerd staan, zodanig dat zij zich buiten de start- en landingsbaan bevinden. Helipiloten (max 2) staan niet gegroepeerd maar bevinden zich op het uiteinde van de piste. Als er slechts 1 helipiloot evolueert, staat hij in het midden van de piste.(zie ook 3.4) 4.4 Tijdens de vliegactiviteiten moet de start- en landingsbaan volledig vrij zijn. Dit betekent, geen obstakels of geen personen die de vliegactiviteiten in gevaar zouden brengen. Er mag niet gevlogen worden tijdens de aanwezigheid van de grasmachine en personen die het gras afmaaien of werkzaamheden uitvoeren op het terrein. 4.5 Het is verboden:. Laag boven landbouwers te vliegen die de omliggende akkers bewerken. Te vliegen wanneer men onder invloed is van alcoholische dranken. Over de parking, de pits en over eventuele bezoekers te vliegen.

4 . Om in de richting van toeschouwers te vliegen.. Om te vliegen op minder dan 40 meter van aanwezige personen, piloot inclusief. Dit laatste is niet van toepassing tijdens start- en landingsprocedures.. Om in de richting of in de buurt te vliegen van: sportvliegtuigen, zweefvliegtuigen, ULM en ballonvluchten. Wijk steeds voldoende uit indien een dergelijk toestel uw sector overvliegt. 4.6 Testvluchten: Tijdens testvluchten is geen ander luchtverkeer toegelaten. Enkel de piloot, eventueel met begeleider mogen zich, overeenkomstig met punt 4.3, op de aangeduide plaats bevinden. Testvluchten, van welke aard ook, vereisen om veiligheidsredenen de aanwezigheid van een bestuurslid of een instructeur of een examinator. 4.7 Starten van motoren: Het starten van de vliegtuigmotoren in de pits zal gebeuren met de neus van het toestel gericht naar en loodrecht op de start- en landingsbaan. In elk geval zal de piloot ervoor zorgen dat losgeslagen schroeven geen gevaar vormen voor de andere piloten of voor bezoekers. Heli s worden NIET gestart in de pits maar op de piste. 4.8 Preflight Check: Vóór ELKE vlucht moet de piloot van een vliegtuig nakijken of alle roeruitslagen op een normale manier werken. Deze worden opnieuw gecontroleerd na het taxieën, vlak voor het opstijgen. Dat de geplaatste lipo, ontvangst-en zendbatterij voldoende geladen zijn. Bij een heli wordt met uitgeschakelde motor eveneens alle functies gecontroleerd. Bij het aanzetten mag de heli niet worden bewogen tot de gyro is geïnitialiseerd. Controleer de goede werking van de gyro door de staart te bewegen en te controleren of de bladen van de staartrotor in de juiste richting bewegen. Voor het opspinnen, bij gebruik van een heading lock gyro, controleer je dat de staartrotorbladen in neutraal geplaatst zijn zodat bij het opspinnen de heli niet gaat draaien rond zijn as. 4.9 Voor de veiligheidsvoorschriften met betrekking tot de frequenties wordt verwezen naar artikel zeven (7): zenders Leden, hun familie en kennissen die onze clubterrein bezoeken met kinderen of huisdieren, waken erover dat ze uit de flightzone blijven en niet spelen of rondlopen in de onmiddelijke omgeving van de toestellen. Hun huisdieren houden ze aan de leiband! Artikel 5: LEERLINGEN. 5.1 De leerling piloot zal nooit op eigen initiatief solo gaan vliegen. De uitdrukkelijke toestemming en aanwezigheid van hun instructeur is vereist. Vooraleer zelfstandig te mogen vliegen, zal de leerling een voorgeschreven proef, veiligheidsbrevet A met goed gevolg afleggen in aanwezigheid van een examinator. (zie VML web-site voor meer informatie) Helikopter piloten die geen veiligheidsbrevet A hebben behaald mogen zelfstandig vliegen ter voorbereiding van hun examen, dit betreft enkel de figuren die voorgeschreven zijn ter voorbereiding van dat examen, andere figuren en snelheid opbouwen zijn niet toegestaan. Deze maatregel slaat op ALLE formaten van heli s.

5 5.2 De leerlingen schikken zich naar de richtlijnen van hun instructeur, met betrekking tot het vliegtuig, de zender, vlieginstructies, enz Om panieksituaties te vermijden zullen andere piloten hun vliegtuig op voldoende afstand houden van het vliegtuig van de leerlingen. 5.4 De leerling blijft op elk ogenblik verantwoordelijk voor eventuele ongevallen veroorzaakt door zijn vliegtuig, ongeacht of dit nu bestuurd wordt door de instructeur of door de leerling zelf. 5.5 Volgende leden zijn aangeduid als instructeur: INGELS Wilbert, GHION Patrick, VAN SCHEPDAEL Julien, VERHOFSTADT Stefan. 5.6 Volgende leden zijn aangeduid als examinator: INGELS Wilbert, VAN SCHEPDAEL Julien, VERHOFSTADT Stefan. 5.7 Elk nieuwe lid (afkomstig van een andere club) zal voorafgaandelijk een veiligheidsbrevet A moeten voorleggen alvorens zelfstandig te mogen vliegen. Artikel 6: VLIEGUREN. 6.1 De vlieguren zijn afhankelijk van het toegelaten type modelvliegtuig:. Zie afzonderlijke tabel per type via de website MWT 6.2 Alle vliegactiviteiten moeten stoppen wanneer het uur van zonsondergang eerder is als uur. Bvb: Zondagavond 19.00H, zonsondergang om 18.30H: niet meer vliegen na 18.30H. Alle vliegactiviteiten die bovenvermelde beperkingen te buiten gaan zijn verboden. Artikel 7: ZENDERS & frequenties. 7.1 Nieuwe leden doen er goed aan om eerst te informeren naar vrije frequenties. In elk geval zal een nieuw lid zich schikken naar deze vrije frequenties en eventueel nieuwe kristallen aankopen. Het is niet meer toegestaan dat een nieuw lid dezelfde frequentie gebruikt van een al eerder aangesloten lid. 7.2 Bij het aanvangen van de vliegactiviteiten moet de piloot verifiëren of zijn frequentie niet toevallig in gebruik is. 7.3 Vooraleer een nieuw toestel wordt ingevlogen moet de piloot een afstandstest uitvoeren met ingeschoven zowel als met volledig uitgeschoven antenne. De zendinstallatie zal over een aanvaardbaar zendvermogen beschikken. 2.4 ghz zendergebruikers zullen altijd een rangetest uitvoeren. 7.4 Piloten die gebruik maken van PCM besturingen zullen nagaan dat de elektronische instelling van de traagloop van de motor effectief naar het traagloop regime terugvalt van zodra er een fout in het besturing systeem optreedt. Dit moet fysiek getest worden voor elke vlucht.

6 7.5 Piloten die niet in bezit zijn van een veiligheidsbrevet A (zwever, vliegtuig, heli) zullen enkel aantreden onder toezicht van een instructeur, bestuurs-of terreinverantwoordelijke voor de beoordeling van zijn toestel. 7.6 Piloten die geen veiligheidsbrevet A behaald hebben mogen slechts vliegen onder toezicht van een instructeur of bestuursverantwoordelijke. Artikel 8: NIEUWE LEDEN. 8.1 Leden die jonger zijn dan 18 jaar zullen steeds vergezeld zijn van ten minste één ouder of voogd. 8.2 Het maximum aantal leden wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur vastgelegd. 8.3 Nieuwe aanvragen worden automatisch op een wachtlijst geplaatst. In functie van de verandering van het ledenaantal kan de eerstvolgende op wachtlijst de vrijgekomen plaats innemen. 8.4 Alle leden worden via de club verplicht aangesloten bij de V.M.L. vzw. 8.5 Bij elke nieuwe aanvraag zal de kandidaat volgende documenten aan de Raad van Bestuur overmaken: a) Een kopie van de familiale verzekeringspolis waaruit blijkt dat modelluchtvaart gedekt is. b) Vereiste gegevens voor de aansluiting bij V.M.L. vzw. c) De ondertekening van de volgende documenten wat geldt als: lezing en goedkeuring van onderhavig huishoudelijk reglement. kennisname van de statuten van de MWT vzw. verklaring van de gebruikte frequentie. d) Voor leden jonger dan 18 jaar: een door de ouders ondertekende toestemming om een zendinstallatie op te stellen en daaruit voortvloeiend modelvliegtuigen te laten evolueren. 8.6 Voor de aansluiting van nieuwe leden vanaf 1 februari wordt het lidgeld bepaald op basis van het resterend aantal maanden van het lopende jaar. (Factor: X/12) 8.7 De V.M.L. bijdrage zal steeds 100% bedragen ongeacht het tijdstip van toetreding gedurende het lopende jaar. 8.8 Bij niet betaling van de verschuldigde bijdrage binnen een termijn van 10 dagen na het afleveren van de onder 8.5 vermelde documenten, wordt de aanvraag vernietigd.

7 Artikel 9: LIDGELD. 9.1 Al eerder aangesloten leden betalen alle bijdragen (lidgeld en VML bijdrage) voor het komende jaar uiterlijk op 31 januari van dat jaar. 9.2 Het eerder aangesloten lid wiens bijdrage (lidgeld club en VML bijdrage) niet gestort werd op de rekening van de club, , uiterlijk toegekomen op 31 januari (zie art. 9.1), dient een bijkomende administratieve kost te betalen van 20 euro. Zolang het lid in gebreke blijft ten aanzien van de club, zowel nopens de lidgelden als nopens de opgelegde administratieve kost, blijft hij/zij uitgesloten van elke vliegactiviteit. Het lid mag pas dan terug vliegen wanneer zijn bijdrage(n) toegekomen zijn op de rekening. 9.2 Voor nieuwe leden geldt artikel 8.6, 8.7 en 8.8. Artikel 10: ALGEMEENHEDEN De statuten van de MWT vzw maken het onderscheidt tussen werkende en nietwerkende leden. Bij toetreding tot de MWT-vzw heeft het lid de hoedanigheid van nietwerkend lid. Hij krijgt automatisch de hoedanigheid van werkend lid wanneer hij voldoet aan de volgende voorwaarden:. Ten minste 3 algemene vergaderingen aanwezig of verontschuldigd is.. Ouder is dan 18 jaar.. Geen leerling meer is. Een werkende lid kan, op zijn schriftelijke aanvraag gericht aan de Raad van Beheer, verkiezen om niet-werkend lid te worden. Daarmee ziet hij af van zijn statutaire rechten en plichten Elk lid draagt steeds de volle verantwoordelijkheid voor de schade die hijzelf of zijn eigen vliegtuig toebrengt. Onder geen beding kan de club noch haar bestuur aansprakelijk gesteld worden Elk lid moet een eigen verzekering B.A. t.o.v. derden afsluiten waardoor de modelluchtvaart verzekerd is. Een kopie ter bevestiging hiervan moet in het bezit zijn van de Raad van Bestuur Indien schade wordt vastgesteld of aangericht, aan materiaal op of rondom het luchtvaart terrein, moet dit onmiddellijk aan het bestuur gemeld worden Indien een vliegtuig in een veld of op een privaat terrein terechtkomt, mag slechts ÉÉN (1) persoon het vliegtuig recupereren, echter zonder schade toe te brengen aan de goederen of de gewassen op het privaat terrein of op het veld Elke piloot dient ervoor te zorgen dat hij het terrein proper achterlaat. M.a.w., laat geen blikken of flessen, etensresten, vliegtuigresten, vodden e.d. achter. Zorg er tevens voor dat ook bezoekers zich hieraan houden; maak indien nodig hierover zeker een opmerking.

8 10.7 Het bestuur is niet verantwoordelijk voor ongevallen en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het verlies, diefstal of vernieling van materiaal noch voor lichamelijke letsels Bezoekers: a) Piloten, die geldig aangesloten zijn bij VML vzw maar toch geen lid zijn van de MWT vzw worden occasioneel toegelaten op de club mits voorafgaandelijk vraag aan en toelating van één van de bestuursleden. Deze piloten dienen zich onvoorwaardelijk te schikken naar dit reglement. De genodigde zal voorafgaandelijk een formulier invullen en ondertekenen waarin hij alle verantwoordelijkheid op zich neemt bij eventuele schade of ongevallen. Zijn toestel en zendapparatuur moet voldoen aan de gestelde eisen, dit onder toezicht van een bestuurslid, alvorens te mogen vliegen. b) Bezoekers of eventuele voorbijgangers worden niet geacht zich op de start- en landingsbaan te bevinden. Maak deze mensen duidelijk welke de gevaren en of de gevolgen kunnen zijn indien zij blijven staan. Dit is eveneens geldig voor bezoekers die bij de piloten staan Informatieve berichten naar aanleiding van vergaderingen, met onder meer een samenvatting van de vergadering en eventueel andere afspraken zullen binnen de kortst mogelijke tijd aan alle leden worden doorgegeven. In elk geval zal de actuele informatie beschikbaar zijn via de web-site Artikel 11: Dit huishoudelijk regelement is opgesteld op basis en volgens de voorschriften van de vigerende wetgeving. Enkel de leden die een voor akkoord ondertekend huisreglement aan het bestuur of het secretariaat hebben laten geworden, worden toegelaten om vanop het vliegterrein modelvliegtuigen te laten evolueren. Bij ontstentenis hiervan, blijft hij uitgesloten van elke vliegactiviteit. Artikel 12: SANCTIES. In geval van overtreding van dit reglement of voorvermelde circulaire, kan door het bestuur een gepaste sanctie opgelegd worden. Ernstige inbreuken kunnen zelfs de uitsluiting van het lid tot gevolg hebben, conform aan de statuten van de MODELWINGS TERNAT vzw.

9 Samenstelling Raad van Bestuur: Voorzitter VERHOFSTADT Stefan, wonende te Kasteellaan 33, 1740 Ternat - 02/ Secretaris VAN SCHEPDAEL Julien, wonende te Kleiweg 3, 1761 Roosdaal - 02/ Penningmeester GHION Patrick, wonende te Moeremanslaan 15, 1700 Dilbeek - 02/ Bestuurder INGELS Wilbert, wonende te Bestuurder VAN DROOGENBROECK Patrick, wonende te Piezelstraat 118, 1760 Roosdaal 0496/

V.M.L. Brevetvliegen

V.M.L. Brevetvliegen V.M.L. Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport vzw Auteur : Reinhard Wagemakers Uitgegeven op : 06/04/15 Versie : 1.3.0 Inhoud 1. Algemeenheden... 3 2. Voorwaarden

Nadere informatie

Huishoudelijk en Vliegreglement 2018

Huishoudelijk en Vliegreglement 2018 Zetel: Meulestraat 22, 9520 Bavegem Vliegplein: Houwstraat, 9520 Bavegem Ondernemingsnummer: 887 906 227 JMei Huishoudelijk en Vliegreglement 2018 Inhoud: 1. Intrede in de club 2. Lidgeld 3. Clubleden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Roder Luchtvaartclub

Huishoudelijk Reglement Roder Luchtvaartclub Huishoudelijk Reglement Versie 1 23 maart 2010 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemeen...3 Begripsbepaling...3 Artikel 0: Algemeen...3 Artikel 1: Verzekering/schade....3 Artikel 2: Gebruik vliegterrein....4 Artikel

Nadere informatie

Model Aero Club Herentals vzw

Model Aero Club Herentals vzw Reglement van inwendige orde. Art. 1: Het terrein is enkel toegankelijk voor leden van M.A.C.H. vzw., uitgezonderd vreemde personen onder begeleiding van een M.A.C.H.-lid. Piloten niet eigen aan onze club

Nadere informatie

Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw

Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Auteur : Dirk Van Lint Uitgegeven op : 28/11/06 Versie : 1.0.0 Inhoud 1. Algemeenheden...3 2. Voorwaarden om

Nadere informatie

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Technische voorschriften. 3 Vliegreglement

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Technische voorschriften. 3 Vliegreglement VLIEGREGLEMENT 1 Administratief Het lidgeld wordt bepaald door het bestuur en jaarlijks op de algemene vergardering meegedeeld. Ieder lid zal bij zijn/haar familiale verzekering een attest vragen ter bewijs

Nadere informatie

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Voorschriften modelbouwvliegtuigen. 3 Vliegreglement

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Voorschriften modelbouwvliegtuigen. 3 Vliegreglement VLIEGREGLEMENT 1 Administratief Het lidgeld wordt bepaald door het bestuur en jaarlijks op de algemene vergadering meegedeeld. Ieder lid zal bij zijn/haar familiale verzekering een attest vragen ter bewijs

Nadere informatie

Huishoudelijk en Vliegreglement 2011

Huishoudelijk en Vliegreglement 2011 Zetel: Meulestraat 22, 9520 Bavegem Vliegplein: Houwstraat, 9520 Bavegem Ondernemingsnummer: 887 906 227 Juli, 2011 Huishoudelijk en Vliegreglement 2011 Inhoud: 1. Intrede in de club 2. Lidgeld 3. Clubleden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk Reglement. Roder Luchtvaartclub. Versie 3 maart 2017

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk Reglement. Roder Luchtvaartclub. Versie 3 maart 2017 Huishoudelijk Reglement Versie 3 maart 2017 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemeen... 3 Begripsbepaling... 3 Artikel 0: Algemeen... 3 Artikel 1: Verzekering/schade.... 3 Artikel 2: Gebruik vliegterrein.... 4 Artikel

Nadere informatie

Afdeling Modelvliegsport. TERREINREGLEMENT voor de MODELVLIEGSPORT

Afdeling Modelvliegsport. TERREINREGLEMENT voor de MODELVLIEGSPORT TERREINREGLEMENT voor de MODELVLIEGSPORT BIJLAGE 3, behorende bij het BVR INHOUD TERREINREGLEMENT... 2 ARTIKEL A - BEGRIPSBEPALINGEN... 2 ARTIKEL B - ALGEMENE EN BIJZONDERE GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN... 2 ARTIKEL

Nadere informatie

Model Aero Club Herentals vzw

Model Aero Club Herentals vzw Reglement van inwendige orde. Art. 1: Het terrein is enkel toegankelijk voor leden van M.A.C.H. vzw., uitgezonderd vreemde personen onder begeleiding van een M.A.C.H.-lid. Piloten niet eigen aan onze club

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT. Modelluchtvaartclub TORNADO vzw VML club nr Doelstelling

CLUBREGLEMENT. Modelluchtvaartclub TORNADO vzw VML club nr Doelstelling 1 CLUBREGLEMENT Modelluchtvaartclub TORNADO vzw VML club nr 6. 1. Doelstelling -vliegen met modelluchtvaartuigen. -wedstrijden. -brevetvliegen. -tentoonstellingen. -modelluchtvaartmeeting. -vriendenclubontmoetingen.

Nadere informatie

A.S.B.L. AERO MODELISME COMINES AIR A.M.C.A. REGLEMENT

A.S.B.L. AERO MODELISME COMINES AIR A.M.C.A. REGLEMENT A.S.B.L. AERO MODELISME COMINES AIR A.M.C.A. REGLEMENT Belangrijk: A.M.C.A is aangesloten bij de Franstalige Aero modelbouw vereniging A.A.M. en heeft hun reglement overgenomen en past de richtlijnen in

Nadere informatie

Artikel 4 Het is ten strengste verboden om vanuit de pits/startplaats op te stijgen. Dit mag alleen op de start/landingsbaan.

Artikel 4 Het is ten strengste verboden om vanuit de pits/startplaats op te stijgen. Dit mag alleen op de start/landingsbaan. Vliegveld reglement Vliegveiligheid Vliegen als enige op het veld wordt uit veiligheidsoogpunt sterk afgeraden De vliegers dienen zich tijdens het vliegen in het verlengde van de startplaats in een groepje

Nadere informatie

VELDREGLEMENT LUCHTVAARTCLUB EMMELOORD

VELDREGLEMENT LUCHTVAARTCLUB EMMELOORD VELDREGLEMENT LUCHTVAARTCLUB EMMELOORD Verlengde Revisieweg 4-23 november 2016 Algemeen 1. Het modelvliegterrein van is gelegen aan de Verlengde Revisieweg 4 op de kavel naast het Concern voor Werk. Het

Nadere informatie

Reglement voor het behalen van een brevet RC multicopter

Reglement voor het behalen van een brevet RC multicopter Reglement voor het behalen van een brevet RC multicopter Rev. 20180113 1.5 pagina 1 van 10 INHOUD Nr. Pagina 1. ALGEMEEN 3 1.1 Doel van het brevetvliegen 3 1.2 Bouwer van het model 3 1.3 Starten 3 1.4

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MOVE

Huishoudelijk reglement MOVE Huishoudelijk reglement MOVE Hoofdstuk I 1. Wie kan lid worden? Elke kandidaat die aanvaard wordt door de Raad van Bestuur, en het jaarlijks lidgeld betaald heeft. 2. Wie is een werkend lid? De werkende

Nadere informatie

Terreinreglement GMVC Versie 20150512

Terreinreglement GMVC Versie 20150512 Artikel A Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Modelvliegterrein: Het vliegterrein van de Goudse Modelvliegclub aan de Hoogeveenseweg te Waddinxveen. b. Vereniging: De Goudse Modelvliegclub,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden

Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden Huishoudelijk Reglement Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden. deze hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen niet tot lid van de Raad

Nadere informatie

VEILIGHEIDS REGLEMENT

VEILIGHEIDS REGLEMENT versie 8 VEILIGHEIDS REGLEMENT Algemeen: Modelvliegers vallen onder het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport en de Regeling Modelvliegen van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat van 2 december

Nadere informatie

Reglement voor het behalen van een brevet RC heli en modelvliegtuigen

Reglement voor het behalen van een brevet RC heli en modelvliegtuigen Reglement voor het behalen van een brevet RC heli en modelvliegtuigen 1 ALGEMEEN 1.1 Doel van het brevetvliegen Het doel van het brevetvliegen is de modelvlieger een bewijs te geven dat hij een bepaalde

Nadere informatie

Vliegclub Hoevenen. Gelegen aan de Dijkstraat. B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41

Vliegclub Hoevenen. Gelegen aan de Dijkstraat. B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41 Vliegclub Hoevenen Gelegen aan de Dijkstraat B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41 Website: www.ebhn.be Welkom op EBHN EBHN staat voor EuropeBelgiumHoeveneN. Het vliegveld Hoevenen, met een oppervlakte van

Nadere informatie

Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport versie 2.01 juni 2013 Pagina 1 van 6

Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport versie 2.01 juni 2013 Pagina 1 van 6 Bijlage 2- Examens rotor modellen (A-HELI, A-MULTIKOPTER) Inleiding Dit document kan op enkele plaatsen Engelstalige woorden bevatten indien dit woorden zijn die in de modelvliegwereld ingeburgerd zijn,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

MODELWINGS TERNAT V.Z.W.

MODELWINGS TERNAT V.Z.W. MODELWINGS TERNAT V.Z.W. Verslag van de Algemene Vergadering van 05 februari 2016. Aanwezig / Verontschuldigd /Afwezig: zie afzonderlijk document. 1. Inleiding voorzitter MWT. De vergadering wordt geopend

Nadere informatie

Basis Veiligheidsreglement

Basis Veiligheidsreglement Artikel A - INLEIDING Bij het van kracht worden van de Regeling modelvliegen op 8 december 2005 (Staatscourant nr. 239,pagina 13) heeft de overheid aangegeven dat de sector zelf dient te zorgen voor een

Nadere informatie

De clubactiviteiten bestaan uit het beoefenen en promoten van de modelluchtvaartsport en alle activiteiten die daartoe bijdragen zoals :

De clubactiviteiten bestaan uit het beoefenen en promoten van de modelluchtvaartsport en alle activiteiten die daartoe bijdragen zoals : HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. Introductie 1.1 DOELSTELLING VAN ONZE CLUB De clubactiviteiten bestaan uit het beoefenen en promoten van de modelluchtvaartsport en alle activiteiten die daartoe bijdragen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement.

Huishoudelijk reglement. 1 Huishoudelijk reglement. Inhoudsopgave: 1. Algemeen 1.1 Begripsbepaling 1.2 Algemeen 1.3 Lidmaatschap. 1.4 Verzekering / schade. 2. Vliegtijden en vlieggebied. 2.1 Vliegtijden. 2.2 Vlieggebied radiografisch

Nadere informatie

Veldreglement. Artikel A Begripsbepalingen. Versie: 2.0 Datum: 21 maart 2019 Pagina: 1 van 8. In dit reglement wordt verstaan onder:

Veldreglement. Artikel A Begripsbepalingen. Versie: 2.0 Datum: 21 maart 2019 Pagina: 1 van 8. In dit reglement wordt verstaan onder: Artikel A Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Aspirant lid Clubhuis Convenant Evenement Examenkandidaat Frequentiebord Gastvlieger Gebruiker Helper Het bestuur Instructeur Jetvlieger

Nadere informatie

VZW GANNET Hazelaarstraat 60 9940 Evergem

VZW GANNET Hazelaarstraat 60 9940 Evergem VZW GANNET Hazelaarstraat 60 9940 Evergem HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN Art. 1 Dit reglement vormt een aanvulling op de statuten opgemaakt op 1 februari 2008. Het is bindend voor alle toegetreden leden,

Nadere informatie

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W.

Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Federatie voor Kattenliefhebbers V.Z.W. Toegetreden Leden 1. Toegetreden lid Huishoudelijk Reglement Iedereen kan toegetreden lid van de vereniging worden, hetzij als fokkerlid, steunend lid of familielid.

Nadere informatie

Brevetvliegen Brevet Instructeur Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw

Brevetvliegen Brevet Instructeur Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Brevetvliegen Brevet Instructeur Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Auteur : Dirk Van Lint Uitgegeven op : 21/01/2013 Versie : 1.0.2 Inhoud 1. Structuur... 3 2. Voorwaarden... 3 3. Kennis en

Nadere informatie

BML / LBA Belgische Modelluchtvaart Liga - Ligue Belge d Aéromodélisme

BML / LBA Belgische Modelluchtvaart Liga - Ligue Belge d Aéromodélisme BML / LBA Belgische Modelluchtvaart Liga - Ligue Belge d Aéromodélisme F3A Programma VINTAGE RADIOBESTUURD KUNSTVLUCHT VLIEGTUIG De categorie «VINTAGE» zal eerst en vooral gebruiksvriendelijk zijn, waar

Nadere informatie

Reglement voor het behalen van een VML veiligheidsbrevet A en B

Reglement voor het behalen van een VML veiligheidsbrevet A en B Reglement voor het behalen van een VML veiligheidsbrevet A en B 1. ALGEMEEN 1.1 Doel van het brevetvliegen Het doel van het brevetvliegen is de modelvlieger een bewijs te geven dat hij een bepaalde prestatie

Nadere informatie

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw Huishoudelijk Reglement Bredense Bruinvissen vzw Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Bredense Bruinvissen vzw (verder te gebruiken als BBV)

Nadere informatie

Welkom. Infovergadering Koninklijk Besluit van 9 juli 2014 voor paramotoren

Welkom. Infovergadering Koninklijk Besluit van 9 juli 2014 voor paramotoren Welkom Infovergadering Koninklijk Besluit van 9 juli 2014 voor paramotoren Stand van zaken, na publicatie KB Voorwoord en stand van zaken Fed./DGLV. Publicatie KB op 9 juli 2014 Regelmatig overleg bij

Nadere informatie

REGELING (V4-2015) LIDMAATSCHAP EN ONTSLAG AEROMODELISME COMINES AIR ASBL AMCA

REGELING (V4-2015) LIDMAATSCHAP EN ONTSLAG AEROMODELISME COMINES AIR ASBL AMCA ASBL AMCA AEROMODELISME COMINES AIR REGELING (V4-2015) BELANGRIJK A.M.C.A is aangesloten bij de franstalige aeromodelbouw vereniging A.A.M.en heeft hun reglement overgenomen volgens de richtlijnen van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD)

Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Huishoudelijk reglement van Tennis Club Latem Deurle vzw (TCLD) Uitgebreid reglement voor de leden van de vzw TCLD, de gebruikers en bezoekers van de buiten tennisterreinen en het clublokaal. Lidmaatschap

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Modelclub VENUS 72

Huishoudelijk Reglement Modelclub VENUS 72 Huishoudelijk Reglement Modelclub VENUS 72 1. Tot de in art. 3 van de Statuten omschreven middelen om de verenigingsdoelstelling te bereiken behoort ook a. het waar nodig onderling uitwisselen van technische

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE)

Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE) Huishoudelijk Reglement Turn en Dans Everberg (TeDE) Deel 1: Statutaire bepalingen Artikel 1: Turn en Dans Everberg (TeDE) heeft het wettelijke statuut van een vzw (vereniging zonder winstoogmerk). De

Nadere informatie

BASIS VEILIGHEIDSREGLEMENT MODELVLIEGSPORT (BVM) Versie 2.0 december 2012

BASIS VEILIGHEIDSREGLEMENT MODELVLIEGSPORT (BVM) Versie 2.0 december 2012 BASIS VEILIGHEIDSREGLEMENT MODELVLIEGSPORT (BVM) Versie 2.0 december 2012 Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport versie 2.0 december 2012 Pagina 1 van 7 Inhoud: INLEIDING BASIS VEILIGHEIDSREGLEMENT

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2019 2020 Lidmaatschap 1. Indien een lid zich aansluit bij de club, verklaart het lid zich door deze aansluiting akkoord met dit huishoudelijk reglement, waarvan het lid

Nadere informatie

Lidmaatschapsaanvraag

Lidmaatschapsaanvraag Lidmaatschapsaanvraag Naam : Adres : Postcode / plaats : Telefoon: E-mail adres : Geboortedatum : Kanaalnr. / Frequentie : (indien van toepassing) KNVvL Lidmaatschap nr : (Indien van toepassing) Ondergetekende

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 1/5 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 20/12/2017 Referentienummer agendapunt: GR/2017/240 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OP DE GEMEENTELIJKE UITLEENDIENST - BESLUIT Toelichting De gemeente

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Hondenschool Adler Dogs vzw

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Hondenschool Adler Dogs vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT Hondenschool Adler Dogs vzw HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dit huishoudelijk reglement is bedoeld om de leden van Adler Dogs vzw te informeren over de gewoonten en gebruiken in de hondenschool.

Nadere informatie

MODELWINGS TERNAT V.Z.W.

MODELWINGS TERNAT V.Z.W. MODELWINGS TERNAT V.Z.W. Verslag van de Algemene Vergadering van 31/01/2014. Aanwezig: Verhofstadt Stefan, Deloof Willy, Van Schepdael Julien, Abraham Ghislain, Ghion Patrick, Raes Ronald, Snyers Stefan,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Art.1 Algemeen. Het lid is pas volwaardig lid van Artgym nadat hij/zij zijn/haar lidmaatschapsbijdrage vereffend heeft. Aansluiting bij Artgym houdt ook in dat het lid (en indien

Nadere informatie

Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen

Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen Reglement van orde op de stedelijke sport- en recreatiecentra en -plaatsen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 juni 1999 Gewijzigd in de gemeenteraad van 27 maart 2006 en 26 juni 2012 Bekendgemaakt op

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ATLETIEKCLUB HAMME VZW ARTIKEL 1 ALGEMEEN Art 1.1 Iedereen wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te leven. De leden die in strijd met de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging

Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging Huishoudelijk reglement V.Z.W. Vereniging Krav Maga Zelfverdediging Artikel 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de meest recente versie van de statuten

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CRIMILUMNI VZW

HUISHOUDELIJK REGLEMENT CRIMILUMNI VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT CRIMILUMNI VZW VOORAFGAANDE TITEL Artikel 1. Het huishoudelijk reglement verduidelijkt de organisatie en de werking van de V.Z.W. Crimilumni, waarvan de statuten op 15-02-2011 onder

Nadere informatie

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden. STATUTEN. Verschenen in het Belgisch staatsblad van 30 juli 2018. Titel I. Algemeen Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam Koninklijk werk der Volkstuinen afdeling Merksem vzw en heeft als maatschappelijke

Nadere informatie

RAPPORT PRAKTISCH EXAMEN RPAS

RAPPORT PRAKTISCH EXAMEN RPAS RAPPORT PRAKTISCH EXAMEN RPAS NAAM EN VOORNAAM RPA-BESTUURDER:. # Deel A Documenten en elementen A: Admin 1 A: Admin 2 A: Admin 3 A: Admin 4 A: Admin 5 A: Admin 6 A: Admin 7 Geslaagd zijn op het theoretisch

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN

HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN 1 5/02/2015 TTC DRIVE OOSTENDE VZW HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN VZW VTTL 1 2 Tafeltennisclub Drive Oostende vzw afkorting : T.T.C. Drive Oostende vzw TTC DRIVE OOSTENDE HUISHOUDELIJKE REGLEMENTEN Artikel

Nadere informatie

3. Eisen aan de gebruikers (vliegers).

3. Eisen aan de gebruikers (vliegers). LUCHTVAARTCLUB LENTICULARIS Februari 2010 RegeIs voor het gebruik van het modelvliegveld 1. Gebruikers: 1.1 Leden van Lenticularis 1.2 Gasten van Lenticularis. (zie toelichting A) 2. Publiek: 2.1 Het publiek

Nadere informatie

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011 Huishoudelijk reglement Februari 2011 Leden artikel 1 De aanvrage van het lidmaatschap geschiedt schriftelijk bij het bestuur. Het lidmaatschap gaat daadwerkelijk in, als aan de financiële verplichting

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA

INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA INTERN REGLEMENT ZONNEWIND CVBA AFDELING 1 : VOORAFGAANDE BEPALINGEN Artikel 1.1: Bij toepassing van artikel 37 van de Statuten wordt een intern reglement opgesteld. Zonder strijdig te zijn met de bindende

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

U NI Z O E - C O M M E R C E L A B E L

U NI Z O E - C O M M E R C E L A B E L R EGLEMENT U NI Z O E - C O M M E R C E L A B E L Teneinde handelaars te stimuleren een veilige en klantvriendelijke webwinkel te ontwikkelen, heeft UNIZO het e-commerce label ontwikkeld (het UNIZO e-commerce

Nadere informatie

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw Huishoudelijk Reglement Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de (verder te gebruiken als BBV) in uitvoering van de statuten. De leden dienen

Nadere informatie

Voor het praktische beleid is de vereniging onderverdeeld in volgende afdelingen:

Voor het praktische beleid is de vereniging onderverdeeld in volgende afdelingen: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. De vlag door de vereniging aangenomen is driehoekig, witte grond met een brede en twee smalle, horizontaal en verticaal lopende rode strepen, kruis vormend. Vanaf 1955

Nadere informatie

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W.

Beschut Wonen Noord-Limburg V.Z.W. woensdag 20 juli 2016 VERBLIJFSOVEREENKOMST Tussen : 1. De V.Z.W. Beschut Wonen Noord-Limburg, Burgemeester Laenenstraat 7 bus 25 3900 Overpelt, hier vertegenwoordigd door Fons Plas (ondergetekende), in

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement TURNKRING RUST ROEST s-gravenwezel Schilde Huishoudelijk Reglement 1. Algemeenheden Artikel 1. Onderhavig reglement regelt het dagelijks bestuur van de vereniging s-gravenwezel-schilde. Artikel 2. Ieder

Nadere informatie

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "Olympia B.C.", v.z.w.

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: Olympia B.C., v.z.w. Olympia Badmintonclub Vereniging zonder winstoogmerk Oogststraat 1A bus 6B 2600 Berchem Verenigingsnummer : 865787 Ondernemingsnummer : 433509034 Tel. : 03/440.34.19 e-mail : cornelis.vanlaer@skynet.be

Nadere informatie

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw)

WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) WEGI-VOLLEY GROOT-Lille vzw (afgekort: Wegi Volley vzw) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gelet op de goedgekeurde statuten van 2014 Hoofdstuk 1: Algemene vergadering Art.1 De algemene vergadering komt minstens

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier

Inschrijvingsformulier Inschrijvingsformulier Schooljaar 2013 2014 InlICHTIngen InTern Naam & voornaam Geboorteplaats Geboortedatum School Klas GSM Datum inschrijving Nationaliteit rijksregisternr. M/V InlICHTIngen gezinshoofd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Maatschappelijke zetel: Brusselsesteenweg 24/G bus 15, 9090 Melle HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemene regels Artikel 1 De regels en voorschriften, vervat in onderhavig huishoudelijk reglement bepalen samen

Nadere informatie

A. ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN DE WEBSITE

A. ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN DE WEBSITE A. ALGEMENE GEBRUIKSVOORWAARDEN VAN DE WEBSITE Het gebruik van deze website (hierna de Jeram website ) impliceert uw onvoorwaardelijke aanvaarding van alle onderstaande algemene voorwaarden (hierna de

Nadere informatie

Belangrijke weetjes over de opleiding tot privaat piloot

Belangrijke weetjes over de opleiding tot privaat piloot Vliegen is een droom. Maar beginnen aan een vliegopleiding is ook een belangrijke beslissing voor jou en je gezin. Luchtvaart is een materie waarop meerdere reglementeringen van toepassing zijn. Met dit

Nadere informatie

Brevetvliegen Richtlijnen voor de examinatoren Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw

Brevetvliegen Richtlijnen voor de examinatoren Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Brevetvliegen Richtlijnen voor de examinatoren Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Auteur : Dirk Van Lint Uitgegeven op : 13/11/2006 Versie : 1.0.0 Inhoud 1. Algemeenheden...3 2. Voorwaarden

Nadere informatie

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf

Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Gebruiksreglement polyvalente zaal Serviceflatcomplex Duinenzichterf Goedgekeurd op 27 juni 2012 door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn Hervastgesteld op 26 februari 2013 door de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

LIMBURGSE VLEUGELS vereniging zonder winstoogmerk

LIMBURGSE VLEUGELS vereniging zonder winstoogmerk LIMBURGSE VLEUGELS vereniging zonder winstoogmerk Vliegplein 1 B-3600 GENK België Tel : +32 89 383273 e-mail : Limburgse.Vleugels@pandora.be www.ebzw.be Reglement van Inwendige Orde V.Z.W. LIMBURGSE VLEUGELS

Nadere informatie

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw

S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw S.K.I.F BELGIUM asbl/vzw Shotokan Karate-Do International Federation Belgium www.skifb.be Member of S.K.I.F. Federation of Master KANAZAWA, 10 th Dan Tokyo Japan "Shotokan Karate-Do International Federation

Nadere informatie

Basis Veiligheidsreglement

Basis Veiligheidsreglement Artikel A - INLEIDING Bij het van kracht worden van de Regeling Modelvliegen(*) van 8 december 2005 (Staatscourant nr. 239, pagina 13) heeft de overheid aangegeven dat de sector zelf dient te zorgen voor

Nadere informatie

STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops

STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops Artikel 1 Begripsomschrijving Voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW

Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW Huishoudelijk reglement Abada Capoeira Benelux VZW 1.Algemene bepalingen a) De vereniging Abada Capoeira Benelux vzw is gevestigd te Gent b) Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas

Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas Artikel 1. De club Huishoudelijk Reglement Sini-Beach Sint-Niklaas 1. Sini-Beach werd opgericht als vereniging zonder winstoogmerk op 4 januari 2012. De oprichtingsakte werd gepubliceerd in de Bijlagen

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier Schooljaar 2016 2017

Inschrijvingsformulier Schooljaar 2016 2017 Inschrijvingsformulier INLICHTINGEN INTERN Naam & voornaam Geboorteplaats Geboortedatum School Klas INLICHTINGEN GEZINSHOOFD Naam & voornaam Straat en nr. Land Telefoon Geboorteplaats Rijksregisternr.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement LEDEN

Huishoudelijk reglement LEDEN Inhoud A Sympathiserend lid... 2 A.1. Toetredingsvoorwaarden... 2 A.2. Toetredingsprocedure... 2 A.3. Rechten... 2 A.4. Plichten... 2 A.5. Beperkingen... 3 A.6. Uittredingsprocedure... 3 B Gewoon Lid...

Nadere informatie

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 GEZINSBOND vzw DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 Vooraf De verkiezingen op plaatselijk vlak zullen plaatshebben tussen 15 oktober 2010 en 15 maart 2011. Deze tijdspanne van vijf

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics

Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics Huishoudelijk reglement Antwerp Dynamics 1. Algemeen De vereniging draagt als naam Antwerp Dynamics en is aangesloten bij de VBL onder het stamnummer 5016. Antwerp Dynamics gaat de verbintenis aan de statuten

Nadere informatie

Versie 2018/1 van het huishoudelijk reglement goedgekeurd door de algemene vergadering op:

Versie 2018/1 van het huishoudelijk reglement goedgekeurd door de algemene vergadering op: 1. Toetreden tot de vereniging a. Toetreden tot de vereniging kan op elk moment door een inschrijvingsformulier in te vullen en dit te bezorgen aan de werkende leden van de v.z.w. zijnde: Alexander Heremans

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING RUNNERS MAARKEDAL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Runners Maarkedal, met zetel te 9688 Maarkedal, Bosterijststraat 15.

Nadere informatie

SCHOLARSHIPS UITGEREIKT DOOR HET BELGIAN HANDFLIGHT FUND

SCHOLARSHIPS UITGEREIKT DOOR HET BELGIAN HANDFLIGHT FUND SCHOLARSHIPS UITGEREIKT DOOR HET BELGIAN HANDFLIGHT FUND Criteria & Procedures Type 1 JAR PPL Pagina 1 van 10 INHOUDSOPGAVE 1. Introductie 2. Criteria & procedures 3. De verschillende scholarships 4. Aanvragen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van AEROCLUB BLADEL

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van AEROCLUB BLADEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT van AEROCLUB BLADEL Huishoudelijk Reglement van de "Aëroclub Bladel", zoals vastgesteld door de algemene ledenvergadering van 24 februari 1983 en laatstelijk gewijzigd in de algemene

Nadere informatie

VERGUNNING ONDER VOORWAARDEN VOOR EEN OCCASIONEEL EVENEMENT MET OPENBAAR KARAKTER 32 ste Titanic rit op 30 september 2017

VERGUNNING ONDER VOORWAARDEN VOOR EEN OCCASIONEEL EVENEMENT MET OPENBAAR KARAKTER 32 ste Titanic rit op 30 september 2017 R.T. Titanic en Rijkevorsel Leeft Holemans Patrick en Dirk Akkerveken 9 2310 Rijkevorsel Hoogstraten, 19 september 2017 Ons kenmerk: Evenementenloket/EG-KN/-1.758.1/toel17.285 VERGUNNING ONDER VOORWAARDEN

Nadere informatie

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement

VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement VZW Airsoft Oostende Huishoudelijk Reglement 1 LAST SAVED ON: 3/5/2013 7:40:00 BY: DAVY KYNDT V1: Eerste Versie van Huishoudelijk Reglement. V2: Aanpassing Reglement Aanpassing naar nieuwe stijl. Aanpassingen

Nadere informatie

OPLEIDING PPL. Inhoud:

OPLEIDING PPL. Inhoud: OPLEIDING PPL Inhoud: 1. Overzicht van de opleiding 2. Hoe kan ik piloot worden via de Limburgse Vleugels 3. De medische keuring 4. De oefenvergunning 5. Het logboek 6. Theoretische opleiding 7. Praktijk

Nadere informatie

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd;

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Reglement tot gemeentelijke erkenning van sportverenigingen De gemeenteraad, Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

The Name in Sports Insurance

The Name in Sports Insurance Verzekering Sportfederaties Leden Polissen Niet-leden Polissen L.O. 1.102.184 A B.A. 1.102.185 A L.O. B.A. 1.102.184 B 1.102.185 B ADMINISTRATIEF BIJVOEGSEL Verzekeringnemer V.C.H.H.D. - AFDELING V.V.H.V.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor verhuur Chalet Les Papooses

Algemene Voorwaarden voor verhuur Chalet Les Papooses Algemene Voorwaarden voor verhuur Chalet Les Papooses 1. Begripsbepalingen 1.1. (Hoofd)huurder: een natuurlijk persoon of rechtspersoon die met de verhuurder een huurovereenkomst sluit ten aanzien van

Nadere informatie

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL

STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL 21-06-2013 STATUTEN JOGGINGCLUB BRAKEL 1/6 STATUTEN FEITELIJKE VERENIGING JOGGINGCLUB BRAKEL Titel I: Omschrijving van de vereniging Artikel 1 1.1 De naam van de vereniging luidt Joggingclub Brakel 1.2

Nadere informatie

Vliegen van, op en naar Terlet

Vliegen van, op en naar Terlet Vliegen van, op en naar Terlet versie 5 pagina 1 datum 28-11-2017 Vliegen van, naar, en op Terlet Het nationale zweefvliegcentrum Terlet biedt aan vele zweefvliegers de mogelijk hun luchtsport 7 dagen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Reglement Happy Dogs Kalken VZW

Reglement Happy Dogs Kalken VZW Reglement Happy Dogs Kalken VZW Hoofdstuk 1: Leden. Art.01. De vzw bestaat uit effectieve en toegetreden leden. 1) Effectieve leden De effectieve (werkende leden) zijn deze die toegang en stemrecht hebben

Nadere informatie