Huishoudelijk reglement.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk reglement."

Transcriptie

1 1 Huishoudelijk reglement. Inhoudsopgave: 1. Algemeen 1.1 Begripsbepaling 1.2 Algemeen 1.3 Lidmaatschap. 1.4 Verzekering / schade. 2. Vliegtijden en vlieggebied. 2.1 Vliegtijden. 2.2 Vlieggebied radiografisch bestuurde vliegtuigen. 2.3 Vlieggebied lijnbestuurde vliegtuigen. 3. Reglement terreinen en opstallen. 3.1 Algemeen gebruik van het terrein. 3.2 Gebruik van het clubhuis. 4. Veiligheidsreglement. 4.1 Algemeen. 4.2 Eisen te stellen aan en veiligheid van de modelvliegtuigen. 5. Vliegersreglement. 5.1 Algemeen. 5.2 Gastvliegers. 6. Taken en bevoegdheden terreincommissaris. 7. Slotbepalingen.

2 2 1. ALGEMEEN. Het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) is onverkort van toepassing op alle activiteiten van de vereniging en haar leden. 1.1 Begripsbepaling. In dit reglement wordt verstaan onder: Vliegveld: het voor de directe vliegactiviteiten, maar ook alle technische werkzaamheden aan de modelvliegtuigen bestemde terrein van de Modelvliegclub Stadskanaal en Omstreken (hierna: MSO) Vlieger: hij die op het vliegveld de modelvliegsport beoefent, waaronder directe vliegactiviteiten worden bedoeld, maar ook alle technische werkzaamheden aan de modelvliegtuigen Terreincommissaris: hij die is belast met het toezicht op de naleving van de in dit reglement gestelde bepalingen Het bestuur: het bestuur van de Modelvliegclub Stadskanaal en Omstreken Toeschouwer: iedere betreder van het vliegveld, met uitzondering van de terreincommissaris en vliegers Instructeur: lid van de MSO die als zodanig in onderstaande artikelen wordt genoemd Lid: een persoon die is aangemeld als lid, als zodanig opgenomen in de ledenadministratie en aan zijn contributieverplichting voldoet Overal waar in dit reglement een persoon aangeduid is met "hij" wordt in voorkomende gevallen ook "zij" bedoeld. 1.2 Algemeen Alle leden ontvangen bij de invoering van dit reglement, dan wel bij toetreding tot de vereniging een exemplaar van dit huishoudelijk reglement. Door de ontvangst van dit reglement verklaart ieder lid zich te zullen onderwerpen aan dit reglement en alle toekomstige wijzigingen Het bestuur kan ontheffing verlenen ten aanzien van de in dit reglement opgenomen regels. 1.3 Lidmaatschap Iedereen die de modelvliegsport beoefent op het vliegveld van de MSO moet lid zijn van de MSO (met uitzondering van gastvliegers als bedoeld in artikel 5.2) De vereniging zal de leden voorzien van alle noodzakelijke informatie over geldende regelgeving en andere wetenswaardigheden, voor zover dat in haar macht ligt. Hier kennis van (kunnen) nemen en het naleven ervan is een verantwoordelijkheid die bij elk lid individueel ligt.

3 3 1.4 Verzekering / schade Ieder lid die op het vliegveld van de MSO de modelvliegsport beoefent moet er voor zorgen dat hij persoonlijk een verzekering voor WETTELIJKE AAN- SPRAKELIJKHEID heeft afgesloten, waarin de modelvliegsport gedekt is. Wanneer een lid deze verzekering niet meer heeft, moet hij dit onmiddellijk melden aan het bestuur De vereniging en haar bestuur en vrijwillige medewerkers zijn niet aansprakelijk voor lichamelijk letsel en/of schade aan persoonlijke eigendommen van haar leden, gastvliegers en/of toeschouwers tijdens haar activiteiten of bijeenkomsten De vereniging en haar bestuur zijn niet aansprakelijk voor ontvreemding van persoonlijke eigendommen van haar leden, gastvliegers en/of toeschouwers tijdens haar activiteiten en bijeenkomsten Ieder lid, gastvlieger of toeschouwer is en blijft altijd persoonlijk aansprakelijk voor de door hem met of zonder modelvliegtuigen of onderdelen daarvan toegebrachte materiële of immateriële schade aan de MSO, diens eigendommen, bij MSO in gebruik zijnde goederen of aan andere leden persoonlijk of hun eigendommen of aan derden persoonlijk of hun eigendommen. Hij dient alles in het werk te stellen om de toegebrachte schade te herstellen of vergoeden In het geval van een ongeval, veroorzaakt door een modelvliegtuig, met aanzienlijke schade dan wel persoonlijk letsel, dient het bestuur onmiddellijk (telefonisch) op de hoogte worden gebracht; er mogen geen toezeggingen aan de benadeelde perso(o)n(en) worden gedaan De vereniging en haar bestuur zijn niet aansprakelijk voor het niet of niet goed nakomen van onderhavig reglement door haar leden. Bij overtreding van dit reglement is het bestuur gemachtigd de overtreder een tijdelijk vliegverbod op te leggen of de toegang tot het veld te ontzeggen. Het bestuur kan tot schorsing en beëindiging van het lidmaatschap overgaan

4 4 2. VLIEGTIJDEN EN VLIEGGEBIED Vliegtijden Vliegtuigen met verbrandingsmotoren mogen alleen tussen uur en uur vliegen. Dit onder voorwaarde dat deze vliegtijden liggen tussen zonsopkomst en zonsondergang en er sprake is van weersomstandigheden met voldoende zicht om de vliegtuigen te kunnen zien. Wanneer een model is voorzien van navigatieverlichting mag ook na zonsondergang, maar wel binnen de hierboven gestelde tijden, worden gevlogen Modelvliegtuigen met elektromotoren en zweefmodellen mogen alleen tussen uur en uur vliegen. Dit onder voorwaarde dat deze vliegtijden liggen tussen zonsopkomst en zonsondergang en er sprake is van weersomstandigheden met voldoende zicht om de vliegtuigen te kunnen zien. Wanneer een model is voorzien van navigatieverlichting mag ook na zonsondergang, maar wel binnen de hierboven gestelde tijden, worden gevlogen Tijdens evenementen mag van bovenvermelde tijden worden afgeweken onder voorwaarden zoals door het bestuur gesteld Vlieggebied radiografisch bestuurde vliegtuigen Reguliere vliegbewegingen mogen alleen op het groene gebied zoals aangegeven op bijgaande kaart, plaatsvinden Het vliegen boven de openbare weg aan de noord-west zijde van het vliegveld, langs de heg dus, moet worden voorkomen. Als echter door de windrichting bij het starten en landen de openbare weg toch moet worden gekruist, moet dit plaatsvinden op een hoogte van ten minste 5 meter boven de weg en (z.v.m.) haaks op deze weg. Voor het opstijgen en landen mag, indien de windrichting dit noodzakelijk maakt, ook van het rode vlieggebied gebruik worden gemaakt Het met geel aangegeven vlieggebied (aan de noord-west zijde boven het industrieterrein) mag alleen bij evenementen gebruikt worden Vlieggebied lijnbestuurde vliegtuigen Lijnbestuurde modelvliegtuigen kunnen op het gebied vóór het clubhuis vliegen.

5 5 3. REGLEMENT TERREINEN EN OPSTALLEN. 3.1 Algemeen gebruik van het terrein Het parkeren van auto's en andere voertuigen is te allen tijde op eigen risico en dient voor zover mogelijk in de daarvoor bestemde ruimte plaats te vinden Er mogen geen voertuigen geparkeerd worden vóór het toegangshek van het terrein Iedereen is verplicht het terrein, de omgeving en het clubhuis bij vertrek netjes en ordelijk achter te laten. Een ieder ruimt tenminste zijn eigen afval op Degene die na een vliegsessie als laatste vertrekt zorgt ervoor het toegangshek te sluiten. 3.2 Gebruik van het clubhuis De in het clubhuis aanwezige consumpties dienen na nuttiging in alle gevallen betaald te worden Degene die het clubhuis opent, is ook verantwoordelijk voor de sluiting ervan, eventueel door afspraken te maken met anderen Degenen die stoelen of ander meubilair uit het clubhuis naar buiten halen, zorgen er zelf voor dat deze weer teruggezet worden Het meenemen van brandstofmodellen in het clubhuis is niet toegestaan Roken is in het clubgebouw niet toegestaan.

6 6 4. VEILIGHEIDSREGLEMENT. 4.1 Algemeen Iedere vlieger stelt tijdens het uitoefenen van de modelvliegsport op het veld van de MSO de veiligheid voorop. Het is de plicht van ieder MSO-lid om hierop toe te zien en wanneer nodig anderen er op aan te spreken Toeschouwers mogen slechts op de toegestane plek bij het clubhuis achter het hek, staan en worden er op aangesproken wanneer ze zich elders bevinden Het aantal vrij vliegende modelvliegtuigen binnen het vlieggebied is ten hoogste 6, waarvan 4 met een verbrandingsmotor. Tijdens evenementen kan met meer toestellen dan 6 resp. 4 worden gevlogen Ieder lid is verplicht het bestuur op de hoogte te stellen van onregelmatigheden. Bij schade aan derden moet het bestuur binnen 24 uur worden ingelicht. 4.2 Eisen te stellen aan en veiligheid van de modelvliegtuigen De geluidsemissie van de modellen mag de maximale geluidsdruk van 80 dba, zoals genoemd in de Omgevingsvergunning van de vereniging, niet overschrijden. De geluidsmetingen moeten plaatsvinden op een door de gemeente aangegeven wijze Een vlieger vliegt alleen met een model wanneer hij ervan overtuigd is dat de technische toestand van het model een veilige vluchtuitvoering mogelijk maakt Ieder vrijvliegend model dat van het vliegveld gebruik maakt moet voorzien zijn van naam en adres van de eigenaar Modellen met één of meer verbrandingsmotoren moeten conform de Omgevingsvergunning van de vereniging in een logboek worden geregistreerd Elk modelvliegtuig van de MSO, dat het luchtruim kiest, dient gekeurd te zijn. Wanneer de omstandigheden dat vereisen (na een crash of ingrijpende herbouw o.i.d.) dient herkeuring plaats te vinden Modellen met turbine-/ jet-aandrijving zijn op het terrein van de MSO niet toegestaan.

7 7 5. VLIEGERSREGLEMENT. 5.1 Algemeen Gebreveteerde radiovliegers van de MSO mogen op het vliegveld zelfstandig vliegen. Vliegers met een oefenbrevet van de MSO mogen alleen vliegen indien een vlieger met brevet aanwezig is Het bestuur wijst instructeurs aan volgens de procedures van de KNVvL Iedere radiovlieger die niet in het bezit is van een oefenbrevet of brevet mag uitsluitend modelvliegen onder persoonlijk toezicht van een instructeur Het radiovliegen van jeugdleden, onder de 14 jaar en in het bezit van een brevet, is slechts toegestaan onder begeleiding van een gewoon lid. Dit behoeft geen instructeur te zijn Bij twee of meer radiovliegers die geen 2,4 Ghz zender gebruiken dient een frequentieknijper te worden gebruikt. Frequentieknijpers bevinden zich op het frequentiebord, dat aanwezig is in het clubhuis of buiten wordt neergezet. Een 35 Mhz of 40 Mhz zender mag pas ingeschakeld worden wanneer de betreffende knijper op de zender is geplaatst. Direct na het vliegen dient de knijper te worden teruggezet op het frequentiebord Om verontreiniging van de bodem te voorkomen dient het tanken van modelvliegtuigen te geschieden op een terreingedeelte dat is voorzien van een niet oliedoorlatende bodem. Op andere terreingedeelten moet tijdens het tanken een opvangbak of -mat gebruikt worden De start- en landingsrichting van de radiomodellen en als gevolg daarvan de positie van het vliegersvak is afhankelijk van de heersende windrichting en wordt in onderling overleg tussen de aanwezige vliegers bepaald. De terreincommissaris kan hierbij een coördinerende rol vervullen Tijdens het vliegen dienen de radiovliegers in elkaars nabijheid te staan op een plek die definitief of tijdelijk afgebakend wordt. Het is n.l. strikt noodzakelijk dat de vliegers goed met elkaar kunnen communiceren. De terreincommissaris kan hierbij een coördinerende rol vervullen Een vrijvliegend modelvliegtuig moet tijdens de vlucht steeds binnen de gezichtskring van de bestuurder blijven en mag zich tijdens de vlucht niet verder van de bestuurder verwijderen dan de maximale afstand waarop het nog effectief bestuurd kan worden doch in ieder geval niet verder dan 500 meter. Het modelvliegtuig mag niet hoger vliegen dan 300 meter boven de grond Niet-vliegers mogen zich niet op het vliegveld begeven, maar blijven in de pits of op het terrein rond het clubhuis (voor toeschouwers geldt art ). Uitzondering geldt voor instructeurs, helpers e.a. personen, zulks ter beoordeling van de terreincommissaris Op het vliegveld mag alleen worden gevlogen met goedgekeurde modelvliegtuigen Bij het aanvliegen van een radiomodel, niet zijnde een heli, voor een landing moet duidelijk "LANDING" geroepen worden Bij het inzetten van een noodlanding moet "NOODLANDING" of "STORING"

8 8 geroepen worden. De overige vliegers dienen direct ruimte te maken en vliegers van wie de vliegtuigen al - of nog- op de grond staan maken ook meteen ruimte op het veld. Vóór de start en na de landing mag niet van resp. naar de startkist in de pits getaxied worden, maar moet het vliegtuig met de hand voortgeduwd worden. Bij het betreden van het veld om zijn vliegtuig op te halen roept een vlieger "MAN OP HET VELD" Als er meerdere vliegers in de lucht zijn is het niet onverstandig om ook bij het opstijgen te roepen START. Alle vliegende verkeer heeft voorrang boven opstijgende vliegtuigen Het samen vliegen van heli's en vleugelkisten kan soms risico's met zich meebrengen. Daarom geldt als richtlijn dat, als er één of meerdere heli-vliegers aanwezig zijn, die door de vleugelvliegers de mogelijkheid wordt geboden separaat te vliegen. Het initiatief daartoe kan van een ieder uitgaan; de heli-vlieger kan het vragen, maar het kan door de vleugelvliegers ook aangeboden worden. De terreincommissaris kan hierbij een coördinerende rol vervullen. Proefdraaien met een modelhelikopter mag uitsluitend plaatsvinden op het veld naast of achter het clubhuis, gezien vanuit de richting van het vliegveld Iedere vlieger met een door een brandstofmotor aangedreven model maakt na het uitvoeren van vluchten, per dag, een aantekening van zijn vliegactiviteiten ten behoeve van het logboek dat in het clubgebouw ligt Het tijdens vlieguren door vliegers gebruiken van alcoholhoudende drank en/of drugs op het vliegveld en/of ander terreingedeelte en opstallen, is niet toegestaan. Het is niet toegestaan een modelvliegtuig te besturen wanneer de vliegvaardigheid wordt beïnvloed of kan worden beïnvloed door het gebruik van geneesmiddelen, alcohol of drugs. In het clubgebouw mag geen alcoholhoudende drank worden verkocht. 5.2 Gastvliegers Gastvliegers worden alleen toegelaten wanneer zij kunnen aantonen dat zij gebrevetteerd lid zijn van de KNVvL, in gezelschap zijn van een lid van de MSO, zijnde de gastheer, en onderhavig reglement in acht nemen. De gastheer is verplicht tijdens het vliegen aanwezig te zijn en is te allen tijde verantwoordelijk voor zijn gastvlieger De gastvlieger moet aanspraak kunnen maken op een WA-verzekering, welke schade aan derden, toegebracht door modelvliegtuigen, dekt. Men moet dit kunnen aantonen.

9 9 6. TAKEN EN BEVOEGDHEDEN TERREINCOMMISSARIS. 6.1 Het bestuur bepaalt de omstandigheden waaronder slechts onder leiding van een terreincommissaris wordt gevlogen. 6.2 Het bestuur wijst personen aan die dienst kunnen doen als terreincommissaris. 6.3 De terreincommissaris is verantwoordelijk voor het toezien op de naleving van alle in dit reglement opgenomen bepalingen. 6.4 De terreincommissaris heeft tevens tot taak meningsverschillen op te lossen tussen vliegers onderling of met toeschouwers. 6.5 De terreincommissaris geeft, indien nodig, vliegers een waarschuwing indien zij zich zodanig gedragen dat de veiligheid in gevaar komt. 6.6 De terreincommissaris is bevoegd bij grove overtredingen een vliegverbod op te leggen of eerst een waarschuwing te geven. Bij meerdere waarschuwingen volgt overleg met het bestuur. 6.7 Vliegers die zich niet houden aan de aanwijzigen van de terreincommissaris kunnen op advies van de terreincommissaris door het bestuur voor een bepaalde tijd worden geschorst of geroyeerd.. SLOTBEPALINGEN. 7.1 Bij alle situaties waarin dit reglement niet voorziet is het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport van toepassing. 7.2 Bij conflictsituaties betreffende identieke regelgeving tussen dit Huishoudelijk Reglement en het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport, dient de laatste gehanteerd te worden. Aldus vastgesteld in de algemene ledenvergadering op 1 april 2015.

10 10 BIJLAGE 1.

Huishoudelijk Reglement Roder Luchtvaartclub

Huishoudelijk Reglement Roder Luchtvaartclub Huishoudelijk Reglement Versie 1 23 maart 2010 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemeen...3 Begripsbepaling...3 Artikel 0: Algemeen...3 Artikel 1: Verzekering/schade....3 Artikel 2: Gebruik vliegterrein....4 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk Reglement. Roder Luchtvaartclub. Versie 3 maart 2017

Huishoudelijk reglement. Huishoudelijk Reglement. Roder Luchtvaartclub. Versie 3 maart 2017 Huishoudelijk Reglement Versie 3 maart 2017 1 INHOUD Hoofdstuk 1 Algemeen... 3 Begripsbepaling... 3 Artikel 0: Algemeen... 3 Artikel 1: Verzekering/schade.... 3 Artikel 2: Gebruik vliegterrein.... 4 Artikel

Nadere informatie

Veldreglement. Artikel A Begripsbepalingen. Versie: 2.0 Datum: 21 maart 2019 Pagina: 1 van 8. In dit reglement wordt verstaan onder:

Veldreglement. Artikel A Begripsbepalingen. Versie: 2.0 Datum: 21 maart 2019 Pagina: 1 van 8. In dit reglement wordt verstaan onder: Artikel A Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Aspirant lid Clubhuis Convenant Evenement Examenkandidaat Frequentiebord Gastvlieger Gebruiker Helper Het bestuur Instructeur Jetvlieger

Nadere informatie

Terreinreglement GMVC Versie 20150512

Terreinreglement GMVC Versie 20150512 Artikel A Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Modelvliegterrein: Het vliegterrein van de Goudse Modelvliegclub aan de Hoogeveenseweg te Waddinxveen. b. Vereniging: De Goudse Modelvliegclub,

Nadere informatie

Afdeling Modelvliegsport. TERREINREGLEMENT voor de MODELVLIEGSPORT

Afdeling Modelvliegsport. TERREINREGLEMENT voor de MODELVLIEGSPORT TERREINREGLEMENT voor de MODELVLIEGSPORT BIJLAGE 3, behorende bij het BVR INHOUD TERREINREGLEMENT... 2 ARTIKEL A - BEGRIPSBEPALINGEN... 2 ARTIKEL B - ALGEMENE EN BIJZONDERE GEBRUIKSVOORSCHRIFTEN... 2 ARTIKEL

Nadere informatie

Artikel 4 Het is ten strengste verboden om vanuit de pits/startplaats op te stijgen. Dit mag alleen op de start/landingsbaan.

Artikel 4 Het is ten strengste verboden om vanuit de pits/startplaats op te stijgen. Dit mag alleen op de start/landingsbaan. Vliegveld reglement Vliegveiligheid Vliegen als enige op het veld wordt uit veiligheidsoogpunt sterk afgeraden De vliegers dienen zich tijdens het vliegen in het verlengde van de startplaats in een groepje

Nadere informatie

VEILIGHEIDS REGLEMENT

VEILIGHEIDS REGLEMENT versie 8 VEILIGHEIDS REGLEMENT Algemeen: Modelvliegers vallen onder het Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport en de Regeling Modelvliegen van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat van 2 december

Nadere informatie

VELDREGLEMENT LUCHTVAARTCLUB EMMELOORD

VELDREGLEMENT LUCHTVAARTCLUB EMMELOORD VELDREGLEMENT LUCHTVAARTCLUB EMMELOORD Verlengde Revisieweg 4-23 november 2016 Algemeen 1. Het modelvliegterrein van is gelegen aan de Verlengde Revisieweg 4 op de kavel naast het Concern voor Werk. Het

Nadere informatie

Basis Veiligheidsreglement

Basis Veiligheidsreglement Artikel A - INLEIDING Bij het van kracht worden van de Regeling Modelvliegen(*) van 8 december 2005 (Staatscourant nr. 239, pagina 13) heeft de overheid aangegeven dat de sector zelf dient te zorgen voor

Nadere informatie

Basis Veiligheidsreglement

Basis Veiligheidsreglement Artikel A - INLEIDING Bij het van kracht worden van de Regeling modelvliegen op 8 december 2005 (Staatscourant nr. 239,pagina 13) heeft de overheid aangegeven dat de sector zelf dient te zorgen voor een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Modelclub VENUS 72

Huishoudelijk Reglement Modelclub VENUS 72 Huishoudelijk Reglement Modelclub VENUS 72 1. Tot de in art. 3 van de Statuten omschreven middelen om de verenigingsdoelstelling te bereiken behoort ook a. het waar nodig onderling uitwisselen van technische

Nadere informatie

A A N M E L D I NG S F O R MU L I E R

A A N M E L D I NG S F O R MU L I E R A A N M E L D I NG S F O R MU L I E R Hier s.v.p. 1 x Pasfoto (met naam op achterzijde) Ondergetekende meldt zich aan als aspirant lid van de Hoofddorpse Luchtvaart Club en verklaart de verschuldigde contributie

Nadere informatie

Lidmaatschapsaanvraag

Lidmaatschapsaanvraag Lidmaatschapsaanvraag Naam : Adres : Postcode / plaats : Telefoon: E-mail adres : Geboortedatum : Kanaalnr. / Frequentie : (indien van toepassing) KNVvL Lidmaatschap nr : (Indien van toepassing) Ondergetekende

Nadere informatie

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Technische voorschriften. 3 Vliegreglement

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Technische voorschriften. 3 Vliegreglement VLIEGREGLEMENT 1 Administratief Het lidgeld wordt bepaald door het bestuur en jaarlijks op de algemene vergardering meegedeeld. Ieder lid zal bij zijn/haar familiale verzekering een attest vragen ter bewijs

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van AEROCLUB BLADEL

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van AEROCLUB BLADEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT van AEROCLUB BLADEL Huishoudelijk Reglement van de "Aëroclub Bladel", zoals vastgesteld door de algemene ledenvergadering van 24 februari 1983 en laatstelijk gewijzigd in de algemene

Nadere informatie

3. Eisen aan de gebruikers (vliegers).

3. Eisen aan de gebruikers (vliegers). LUCHTVAARTCLUB LENTICULARIS Februari 2010 RegeIs voor het gebruik van het modelvliegveld 1. Gebruikers: 1.1 Leden van Lenticularis 1.2 Gasten van Lenticularis. (zie toelichting A) 2. Publiek: 2.1 Het publiek

Nadere informatie

CLUBREGLEMENT. Modelluchtvaartclub TORNADO vzw VML club nr Doelstelling

CLUBREGLEMENT. Modelluchtvaartclub TORNADO vzw VML club nr Doelstelling 1 CLUBREGLEMENT Modelluchtvaartclub TORNADO vzw VML club nr 6. 1. Doelstelling -vliegen met modelluchtvaartuigen. -wedstrijden. -brevetvliegen. -tentoonstellingen. -modelluchtvaartmeeting. -vriendenclubontmoetingen.

Nadere informatie

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Voorschriften modelbouwvliegtuigen. 3 Vliegreglement

VLIEGREGLEMENT. 1 Administratief. 2 Voorschriften modelbouwvliegtuigen. 3 Vliegreglement VLIEGREGLEMENT 1 Administratief Het lidgeld wordt bepaald door het bestuur en jaarlijks op de algemene vergadering meegedeeld. Ieder lid zal bij zijn/haar familiale verzekering een attest vragen ter bewijs

Nadere informatie

BASIS VEILIGHEIDSREGLEMENT MODELVLIEGSPORT (BVM) Versie 2.0 december 2012

BASIS VEILIGHEIDSREGLEMENT MODELVLIEGSPORT (BVM) Versie 2.0 december 2012 BASIS VEILIGHEIDSREGLEMENT MODELVLIEGSPORT (BVM) Versie 2.0 december 2012 Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport versie 2.0 december 2012 Pagina 1 van 7 Inhoud: INLEIDING BASIS VEILIGHEIDSREGLEMENT

Nadere informatie

Gelet op artikel 5.7 van de Wet luchtvaart en artikel 56 van het Luchtverkeersreglement;

Gelet op artikel 5.7 van de Wet luchtvaart en artikel 56 van het Luchtverkeersreglement; Datum Nummer HDJZ/LUV HOOFDDIRECTIE JURIDISCHE ZAKEN Onderwerp Regeling van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat, houdende nadere regels voor vluchten met een modelvliegtuig (Regeling modelvliegen)

Nadere informatie

gerekend en op een bord in het clubhuis worden kenbaar gemaakt.

gerekend en op een bord in het clubhuis worden kenbaar gemaakt. Bestuursreglement Drank- en horeca wetgeving. Dit bestuursreglement is opgesteld om onder andere te voldoen aan de nationale wetgeving en de gemeentelijke verordening voor het verkrijgen van de vergunning

Nadere informatie

Bijlage 1 - Lidmaatschap en contributie

Bijlage 1 - Lidmaatschap en contributie Bijlage 1 - Lidmaatschap en contributie Het lidmaatschap van de Hoofddorpse Luchtvaartclub is geldig gedurende het verenigingsjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Het lidmaatschap is persoonlijk

Nadere informatie

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal

Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Huurvoorwaarden Sporthal De Sophiahal Artikel 1 definities In het hierna volgende artikelen wordt verstaan onder: a. Sporthal: de beide sporthallen die bekend staan onder de naam Sporthal De Sophiahal

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Beachsportvereniging Aiolos

Huishoudelijk reglement Beachsportvereniging Aiolos Huishoudelijk reglement Beachsportvereniging Aiolos Algemeen Artikel 1. De Beachsportvereniging Aiolos, hierna te noemen de vereniging is opgericht op 16 april 2010. De bepalingen in dit reglement zijn

Nadere informatie

Vliegreglement FMS versie januari 2009

Vliegreglement FMS versie januari 2009 FEDERATIE MODELVLIEGERS SPAARNWOUDE VLIEGREGLEMENT 1 VOORWAARDEN VOOR TOELATING 1.1 Lidmaatschap FMS, minimum leeftijd is 14 jaar. 1.2 Op uitnodiging van een FMS-lid en met toestemming van het FMS-bestuur

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS HUISHOUDELIJK REGLEMENT KYNOLOGENCLUB ZOYS INHOUDSOPGAVE 1. VERZEKERINGEN 2. VELDEN, KANTINE EN PARKEERPLAATS 3. CONTRIBUTIE EN CURSUSGELD 4. DE LESSEN 5. AGILITY 6. DE HONDEN 7. JEUGDLEDEN 8. SLOTBEPALING

Nadere informatie

TERREINREGLEMENT. Terreinreglement Pagina 1 van 6

TERREINREGLEMENT. Terreinreglement Pagina 1 van 6 TERREINREGLEMENT Toelichting en verantwoording Dit reglement is ontleend aan de volgende reglementen: - Basis-veiligheidsreglement Modelvliegsport (BVM), uitgave 2013 van de KNVvL, afdeling Modelvliegsport.

Nadere informatie

OPTOCHTCOMMISSIE OPTOCHTREGLEMENT

OPTOCHTCOMMISSIE OPTOCHTREGLEMENT OPTOCHTREGLEMENT De tijdens de carnavalsdagen en bij andere gelegenheden vanwege de Stichting te organiseren optochten/parade geschieden overeenkomstig de hierna volgende regels. Art.1 Route, duur en tijdstip

Nadere informatie

Theorie Veiligheids Vliegbrevet A. Richard van Wijk Delta Oss

Theorie Veiligheids Vliegbrevet A. Richard van Wijk Delta Oss 2011 Theorie Veiligheids Vliegbrevet A Richard van Wijk Delta Oss Theorie Veiligheids Vliegbrevet A Delta Oss Versie 1.0 Pagina 2 Inleiding Voorwoord Het halen van een veiligheidsbrevet is niet alleen

Nadere informatie

Reglement Alcohol bij Korfbalvereniging Groen-Geel

Reglement Alcohol bij Korfbalvereniging Groen-Geel Reglement Alcohol bij Korfbalvereniging Groen-Geel Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement (HHR) van de Modelvliegtuigclub Gilze-Rijen Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering d.d.18-nov-2015

Huishoudelijk Reglement (HHR) van de Modelvliegtuigclub Gilze-Rijen Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering d.d.18-nov-2015 Huishoudelijk Reglement (HHR) van de Modelvliegtuigclub Gilze-Rijen Vastgesteld door de Algemene Ledenvergadering d.d.18-nov-2015 Art. 1. De Modelvliegtuigclub Gilze-Rijen 1.1 De afkorting MVCGR staat

Nadere informatie

R E G L E M E N T V A N O R D E. Vastgesteld door de Vereniging Tennispark Directies. Artikel 1

R E G L E M E N T V A N O R D E. Vastgesteld door de Vereniging Tennispark Directies. Artikel 1 R E G L E M E N T V A N O R D E Vastgesteld door de Vereniging Tennispark Directies Artikel 1 1. Tot het park hebben uitsluitend toegang die spelers (speelsters) die voorzien zijn van een parkkaart (seizoenkaart

Nadere informatie

KERKBEHEER HERVORMDE GEMEENTE GOUDSWAARD BELEID VERHUUR KERKELIJKE GEBOUWEN. Inleiding.

KERKBEHEER HERVORMDE GEMEENTE GOUDSWAARD BELEID VERHUUR KERKELIJKE GEBOUWEN. Inleiding. KERKBEHEER HERVORMDE GEMEENTE GOUDSWAARD BELEID VERHUUR KERKELIJKE GEBOUWEN Inleiding. Op grond van artikel 3 Algemene Wet Gelijke Behandeling is deze wet niet van toepassing op rechtsverhoudingen binnen

Nadere informatie

versie 3.1 d.d

versie 3.1 d.d versie 3.1 d.d. 16-06-2017 Inhoudsopgave 1 Begripsbepalingen 3 2 Gebruik vliegveld 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Schade en incidenten 4 2.3 Toegangswegen en parkeren 4 2.4 Toegangshek 5 3 Terreincommissaris en

Nadere informatie

1. Begrippen: In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

1. Begrippen: In deze voorwaarden wordt verstaan onder: HUUR-EN GEBRUIKSVOORWAARDEN JEUGDHUIS PIUS X ANNEX SPORTHAL, 1. Begrippen: In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a. de stichting de Stichting Jeugdbelangen Liempde; b. de beheerder de door de stichting

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN EINDHOVEN AIRPORT

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN EINDHOVEN AIRPORT ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET GEBRUIK VAN EINDHOVEN AIRPORT Artikel 1 Toepasselijkheid Algemene Voorwaarden 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van de Exploitant en op

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement van modelvliegvereniging de Hoofddorpse Luchtvaart Club, ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 594159. Herziene uitgave maart 2019 Artikel A Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Bestuursreglement. Ter zake van. Alcoholgebruik in de ClubArk van watersportvereniging Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede

Bestuursreglement. Ter zake van. Alcoholgebruik in de ClubArk van watersportvereniging Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede Bestuursreglement Ter zake van Alcoholgebruik in de ClubArk van watersportvereniging Rijn en Lek in Wijk bij Duurstede Bestuursreglement alcoholgebruik in de ClubArk van watersportvereniging Rijn en Lek

Nadere informatie

. LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN" Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico.

. LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB RHOON & OMSTREKEN Het betreden van het terrein geschiedt geheel op eigen risico. . LANDELIJKE RUITER EN PONYCLUB "RHOON & OMSTREKEN" OPGERICHT 1972 AANGESLOTEN BIJ DE KONINKLIJKE NEDERLANDSE HIPPISCHE SPORTFEDERATIE Algemene bepalingen van LR & PC Rhoon en Omstreken Artikel 1.Terrein

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING. Sterksel. Opgericht 01-04-1960. Ingeschreven bij het. Nederlands Handbal Verbond. HUISHOUDELIJK REGLEMENT HANDBALVERENIGING te Sterksel Opgericht 01-04-1960 Ingeschreven bij het Nederlands Handbal Verbond onder de naam HV De Vlinders INHOUDSOPGAVE: OMSCHRIJVING: ARTIKEL: ALGEMEEN 1

Nadere informatie

TERREINREGLEMENT versie 3.0 d.d

TERREINREGLEMENT versie 3.0 d.d TERREINREGLEMENT versie 3.0 d.d. 12-11-2014 Inhoudsopgave 1 Begripsbepalingen 3 2 Gebruik vliegveld 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Schade en incidenten 4 2.3 Toegangswegen en parkeren 4 2.4 Toegangshek 5 3 Terreincommissaris

Nadere informatie

De clubactiviteiten bestaan uit het beoefenen en promoten van de modelluchtvaartsport en alle activiteiten die daartoe bijdragen zoals :

De clubactiviteiten bestaan uit het beoefenen en promoten van de modelluchtvaartsport en alle activiteiten die daartoe bijdragen zoals : HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. Introductie 1.1 DOELSTELLING VAN ONZE CLUB De clubactiviteiten bestaan uit het beoefenen en promoten van de modelluchtvaartsport en alle activiteiten die daartoe bijdragen

Nadere informatie

Paragraaf 1 Algemene bepalingen

Paragraaf 1 Algemene bepalingen Reglement Alcohol bij Korfbalvereniging Groen- Geel Preambule In overweging nemende dat: - sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit

Nadere informatie

a) Het Park: het Seru Coral Resort, gelegen aan de Kaya Progreso 10 (v/h Koraal Partier 10) te Curacao;

a) Het Park: het Seru Coral Resort, gelegen aan de Kaya Progreso 10 (v/h Koraal Partier 10) te Curacao; SCCB Parkregels (versie 170506) Deel 1: Regels voor Eigenaren, Gebruikers en Introducés 1) Werkingssfeer en Begripsbepalingen Deze Parkregels bevatten regels voor de Eigenaars en Gebruikers van het Seru

Nadere informatie

Bestuursregelement VV Lekkerkerk

Bestuursregelement VV Lekkerkerk Bestuursregelement VV Lekkerkerk Artikel 1 Begripsbepalingen Paragraaf 1 Algemene bepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING KENPO KARATE UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING KENPO KARATE UTRECHT DOEL Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement beoogt, in samenhang met het bepaalde in andere reglementen, de relatie tussen de Stichting Kenpo Karate Utrecht (hierna: de Stichting ) en haar studenten en

Nadere informatie

Terreinreglement van de Kralingsche Zeilclub

Terreinreglement van de Kralingsche Zeilclub Terreinreglement van de Kralingsche Zeilclub Art. 1 1.1 Dit reglement is van toepassing op: 1. Het ter beschikking van de vereniging staande water en terrein; 2. De zich hierin en hierop bevindende opstallen

Nadere informatie

Tielse LTC. Bestuursreglement 'alcohol in sportkantines

Tielse LTC. Bestuursreglement 'alcohol in sportkantines Bestuursreglement 'alcohol in sportkantines Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; in dit verband met

Nadere informatie

- 1 - Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3:

- 1 - Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: - 1 - Artikel 1: In dit reglement wordt verstaan onder: a. haven: de bij de vereniging in eigendom zijnde aanlegsteiger met toegangstrap en constructies; b. visboot: een vaartuig dat door middel van roeiriemen

Nadere informatie

Reglement Alcohol in sportkantines december 2011

Reglement Alcohol in sportkantines december 2011 Reglement Alcohol in sportkantines december 2011 Preambule In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een alcoholreglement; in dit verband

Nadere informatie

a. Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol;

a. Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15% alcohol; BESTUURSREGLEMENT VOOR HET CLUBGEBOUW Preambule In overweging nemende: - dat sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - dat in dit verband

Nadere informatie

HAVENREGLEMENT. Algemeen

HAVENREGLEMENT. Algemeen HAVENREGLEMENT Algemeen Artikel 1 Het havenreglement wordt vastgesteld door een algemene leden vergadering en zal alles wat het gebruik van de haven betreft regelen. Dit haven reglement mag gewijzigd worden

Nadere informatie

VEILIGHEIDSPROTOCOLLEN SPORTBEDRIJF TILBURG IJSACCOMMODATIES AANSPRAKELIJKHEDEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN BIJ ALGEMENE OPENSTELLING, HUUR & VERHUUR VAN

VEILIGHEIDSPROTOCOLLEN SPORTBEDRIJF TILBURG IJSACCOMMODATIES AANSPRAKELIJKHEDEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN BIJ ALGEMENE OPENSTELLING, HUUR & VERHUUR VAN VEILIGHEIDSPROTOCOLLEN SPORTBEDRIJF TILBURG AANSPRAKELIJKHEDEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN BIJ ALGEMENE OPENSTELLING, HUUR & VERHUUR VAN ZWEMACCOMMODATIES IJSSPORTACCOMMODATIES SPORTHALLEN GYMZALEN IJSACCOMMODATIES

Nadere informatie

REGELING betreffende de algemene gebruikersvoorwaarden voor de sporthal De Haverkamp te Markelo.

REGELING betreffende de algemene gebruikersvoorwaarden voor de sporthal De Haverkamp te Markelo. REGELING betreffende de algemene gebruikersvoorwaarden voor de sporthal De Haverkamp te Markelo. ******** Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. Sporthal: de aan de Stationsstraat, nummer

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Sportcentrum De Trits Goeman Borgesiuslaan CR BAARN Tel:

Algemene Voorwaarden Sportcentrum De Trits Goeman Borgesiuslaan CR BAARN Tel: Algemene Voorwaarden Sportcentrum De Trits Goeman Borgesiuslaan 2 3741 CR BAARN Tel: 035-5418348 info@detrits.nl www.detrits.nl 1 Inhoudsopgave ARTIKEL 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 3 ARTIKEL 2 GEBRUIKSVORMEN...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI DIEPENVEENSE SPORTCLUB D.S.C. HUISHOUDELIJK REGLEMENT OMNI DEFINITIEF GOEDGEKEURD DOOR DE ALGEMENE LEDENVERGADERING VAN 14 NOVEMBER 2012 December 2012 D I E P E N V E E N S E S P O R T C L U B ( DSC )

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE

BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE BESTUURSREGLEMENT KSV DE BETUWE Januari 2013 Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan

Nadere informatie

GEDRAGSREGELS KV DOT

GEDRAGSREGELS KV DOT GEDRAGSREGELS KV DOT 1. Voorwoord [Doelstelling gedragsregels] Het bestuur van KV DOT hecht er grote waarde aan dat normen en waarden binnen onze vereniging gehandhaafd blijven. Wij als bestuur willen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOGELWACHT UTRECHT Lidmaatschap Art.1 Art. 2 De namen der leden, jeugdleden en donateurs worden door publikatie in het orgaan van de vereniging bekend gemaakt. Een lid, jeugdlid, of donateur wordt als zodanig toegelaten

Nadere informatie

Bestuursreglement Alcoholverstrekking (Concept)

Bestuursreglement Alcoholverstrekking (Concept) BRIDGECLUB VICTORIA SINDS 15 FEBRUARI 1960 Bestuursreglement Alcoholverstrekking (Concept) INHOUD: Paragraaf 1 Algemene bepalingen Pag. 2 Paragraaf 2 Sociale Hygiënische bepalingen Pag. 3 Paragraaf 3 Paracommercie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Laatste wijziging: 3 juni 2010 (Blad 1 van 6)

Algemene Voorwaarden Laatste wijziging: 3 juni 2010 (Blad 1 van 6) (Blad 1 van 6) Artikel 1: Definities 1, De organisatie : Stichting Tilburg University Cantus Heuvelring 102 5038 CL Tilburg Nederland 2, De bezoeker : Iedere persoon die op enige wijze, direct of indirect

Nadere informatie

Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw

Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Auteur : Dirk Van Lint Uitgegeven op : 28/11/06 Versie : 1.0.0 Inhoud 1. Algemeenheden...3 2. Voorwaarden om

Nadere informatie

Artikel 1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter

Artikel 1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter Artikel 1 Voorzitter en plaatsvervangend voorzitter... 1 Artikel 2 De portefeuille Dagelijks Beheer... 1 Artikel 3 De portefeuille Onderhoudswerkzaamheden... 1 Artikel 4 De financiële commissie (de kascommissie)...

Nadere informatie

B&W 7 september 2010 Gemeenteblad

B&W 7 september 2010 Gemeenteblad Jaar: 2010 Nummer: 81 Besluit: B&W 7 september 2010 Gemeenteblad GARAGEREGLEMENT HELMOND 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen Voor de toepassing van dit reglement wordt verstaan onder: Parkeerder: de eigenaar/gebruiker

Nadere informatie

Informatiegids. Veendammer Luchtvaart Club. Opgericht 27 maart 1975

Informatiegids. Veendammer Luchtvaart Club. Opgericht 27 maart 1975 Informatiegids Veendammer Luchtvaart Club 2015 Opgericht 27 maart 1975 VOORWOORD Voor u ligt een informatiegids, welke dat door de VLC wordt verstrekt aan nieuwe leden en zij die serieus geïnteresseerd

Nadere informatie

bestuursreglement kv De Hazenkamp richtlijnen alcohol

bestuursreglement kv De Hazenkamp richtlijnen alcohol bestuursreglement kv De Hazenkamp richtlijnen alcohol Preambule In overweging nemende dat: - Sportvereniging op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - in dit

Nadere informatie

Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn

Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn Reglement alcoholgebruik sportkantine WFHC Hoorn Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a) Alcoholhoudende dranken: Zwak alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder

Nadere informatie

Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe

Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe Bestuursreglement alcoholgebruik TC Rodhe Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepalingen a. Alcoholhoudende drank Zwak-alcoholhoudende drank: bier, wijn en gedistilleerd met minder dan 15%

Nadere informatie

Parkeerverordening. C!! emborg

Parkeerverordening. C!! emborg Parkeerverordening 202 C!! emborg De raad van de gemeente Culemborg gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 juni 2012, registratienummer 1207821/4134; gelet op artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Regelement CV de Hekkesluiters

Huishoudelijk Regelement CV de Hekkesluiters Huishoudelijk Regelement CV de Hekkesluiters Artikel 1. Begripsbepalingen. 1. In dit huishoudelijk reglement van Carnavalsvereniging de Hekkesluiters worden, tenzij anders vermeld, de begrippen en definities

Nadere informatie

GEBRUIKSREGLEMENT BUITENSPORTACCOMMODATIES IN DE GEMEENTE BORSELE De gemeente: burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele.

GEBRUIKSREGLEMENT BUITENSPORTACCOMMODATIES IN DE GEMEENTE BORSELE De gemeente: burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele. GEBRUIKSREGLEMENT BUITENSPORTACCOMMODATIES IN DE GEMEENTE BORSELE 2017 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De gemeente: burgemeester en wethouders van de gemeente Borsele.

Nadere informatie

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011

Leden. Huishoudelijk reglement Februari 2011 Huishoudelijk reglement Februari 2011 Leden artikel 1 De aanvrage van het lidmaatschap geschiedt schriftelijk bij het bestuur. Het lidmaatschap gaat daadwerkelijk in, als aan de financiële verplichting

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat onder a Vereniging: IJsvereniging Doetinchem 96 b bestuur: het bestuur van de Vereniging; c statuten: de statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent

Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Gebruikersreglement inzake het parkeren op het parkeerterrein handelsdok van de Stad Gent Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006 en 21 december 2010 Bekendgemaakt op 28 september 2006 en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Parkeergarages

Algemene voorwaarden Parkeergarages INHOUDSOPGAVE Algemene voorwaarden Parkeergarages HOOFDSTUK I - ALGEMEEN... 2 Artikel 1. Begripsbepaling... 2 Artikel 2. Algemene voowaarden van toepassing voor kortparkeerders en abonnementhouders...

Nadere informatie

Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport versie 2.01 juni 2013 Pagina 1 van 6

Basis Veiligheidsreglement Modelvliegsport versie 2.01 juni 2013 Pagina 1 van 6 Bijlage 2- Examens rotor modellen (A-HELI, A-MULTIKOPTER) Inleiding Dit document kan op enkele plaatsen Engelstalige woorden bevatten indien dit woorden zijn die in de modelvliegwereld ingeburgerd zijn,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018; Raadsbesluit De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 6 november 2018; gelet op de artikel 149 van de Gemeentewet en artikel 2a van de

Nadere informatie

V.M.L. Brevetvliegen

V.M.L. Brevetvliegen V.M.L. Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport vzw Auteur : Reinhard Wagemakers Uitgegeven op : 06/04/15 Versie : 1.3.0 Inhoud 1. Algemeenheden... 3 2. Voorwaarden

Nadere informatie

heeft het bestuur het volgende bestuursreglement Alcohol in sportkantines vastgesteld. Paragraaf 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 - Begripsbepalingen

heeft het bestuur het volgende bestuursreglement Alcohol in sportkantines vastgesteld. Paragraaf 1 - Algemene bepalingen Artikel 1 - Begripsbepalingen DVH BESTUURSREGLEMENT ALCOHOL IN SPORTKANTINES Inleiding In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; in dit verband

Nadere informatie

PROCEDURE HANDHAVING PARKREGELS BEDRIJVENPARK BORCHWERF II

PROCEDURE HANDHAVING PARKREGELS BEDRIJVENPARK BORCHWERF II PROCEDURE HANDHAVING PARKREGELS BEDRIJVENPARK BORCHWERF II Datum: 17 september 2015 Versie: 2 (versie 1 d.d. 4 juni 2013 + lijst De zes geboden Borchwerf II + boetelijst d.d. 30 juli 2015) Auteur: A.J.H.

Nadere informatie

DeltionLAN. Reglement

DeltionLAN. Reglement DeltionLAN Reglement Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Accomodatie... 4 2. Deelname... 5 3. Eigen risico... 6 4. Gedrag... 7 5. Brand Preventie... 8 6. Apparatuur... 9 7. Eten en drinken...10 8. Illegale

Nadere informatie

MAF VLIEGDAG. Algemene informatie. Voel je MAF-piloot. OP EEN MAF-VLIEGDAG

MAF VLIEGDAG. Algemene informatie. Voel je MAF-piloot.   OP EEN MAF-VLIEGDAG www.maf.nl MAF VLIEGDAG Algemene informatie Voel je MAF-piloot OP EEN MAF-VLIEGDAG Welkom IN DE HANGAAR U gaat een rondvlucht maken bij MAF. Een prachtige ervaring waarbij u over bijvoorbeeld Apeldoorn

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK

GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK GEBRUIKERSREGLEMENT INZAKE HET PARKEREN OP HET PARKEERTERREIN HANDELSDOK Goedgekeurd in de gemeenteraad van 25 september 2006, 21 december 2010, 14 december 2015 Bekendgemaakt op 28 september 2006, 23

Nadere informatie

Huishoudelijk en Vliegreglement 2018

Huishoudelijk en Vliegreglement 2018 Zetel: Meulestraat 22, 9520 Bavegem Vliegplein: Houwstraat, 9520 Bavegem Ondernemingsnummer: 887 906 227 JMei Huishoudelijk en Vliegreglement 2018 Inhoud: 1. Intrede in de club 2. Lidgeld 3. Clubleden

Nadere informatie

HAVENGELDREGELING STICHTING VLIEGVELD DRACHTEN 2017

HAVENGELDREGELING STICHTING VLIEGVELD DRACHTEN 2017 HAVENGELDREGELING STICHTING VLIEGVELD DRACHTEN 2017 De Stichting Vliegveld Drachten, exploitant van het aangewezen luchtvaart Drachten; Overwegende, dat bij KB d.d. 6 april 1993, nummer 93.003101, van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud

Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud Huishoudelijk reglement van de Paardensportvereniging Laarwoud Versiebeheer Versie Datum Auteur Opmerkingen 1 12-04-2005 Bestuur PSV Laarwoud Initiele versie 2 15-05-2008 R. Pieters Aanpassingen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Aanvullende voorwaarden Garageverzekering 2007 Rubriek A

Aanvullende voorwaarden Garageverzekering 2007 Rubriek A Inhoudsopgave Aanvullende begripsomschrijvingen 1.1. Verzekerde Artikel 1 1.2. Derden 1.3. Schade Biezenvijver 1.4. 7 Aanspraak Artikel 2 Artikel 3 1.5. Omstandigheid 1.6. Handelen of nalaten 1.7. Milieuaantasting

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion

Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Huishoudelijk Reglement van Schaakvereniging EsPion Lidmaatschap Artikel 1 Met het aangaan van het lidmaatschap onderwerpt men zich aan de binnen de vereniging geldende statuten en reglementen. Artikel

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT VOOR HET CLUBHUIS

BESTUURSREGLEMENT VOOR HET CLUBHUIS BESTUURSREGLEMENT VOOR HET CLUBHUIS Preambule In overweging nemende: - dat sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement; - dat in dit verband met

Nadere informatie

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer. Regeling schorsing & verwijdering

Stichting Openbaar Primair Onderwijs Haarlemmermeer. Regeling schorsing & verwijdering Regeling schorsing & verwijdering 01 januari 2016 INHOUDSOPGAVE A) REGELING SCHORSING EN VERWIJDERING... 3 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Vaststelling van de regeling... 3 Artikel 3 Inwerkingtreding

Nadere informatie

Alcohol in het Atalante clubhuis. Bestuursreglement AKV Atalante

Alcohol in het Atalante clubhuis. Bestuursreglement AKV Atalante Alcohol in het Atalante clubhuis Bestuursreglement AKV Atalante juni 2004 2 Inleiding In overweging nemende dat: sportverenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement;

Nadere informatie

Bestuursreglement inzake het schenken van alcohol in ons clubhuis

Bestuursreglement inzake het schenken van alcohol in ons clubhuis Bestuursreglement inzake het schenken van alcohol in ons clubhuis In overweging nemende dat: Preambule - verenigingen op basis van de Drank- en Horecawet dienen te beschikken over een bestuursreglement;

Nadere informatie

Begrippen. Overwegingen. VvE s Parkeergarage Timmerwerf fase 1 en fase 2. dit huishoudelijk reglement wordt aangeduid als: `Huishoudelijk Reglement

Begrippen. Overwegingen. VvE s Parkeergarage Timmerwerf fase 1 en fase 2. dit huishoudelijk reglement wordt aangeduid als: `Huishoudelijk Reglement HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING VAN EIGENAARS PARKEERGARAGE TIMMERWERF FASE 1 EN VERENIGING VAN EIGENAARS PARKEERGARAGE TIMMERWERF FASE 2 TE UTRECHT dit huishoudelijk reglement wordt aangeduid

Nadere informatie

Reglement alcohol en de tuinvereniging

Reglement alcohol en de tuinvereniging Reglement alcohol en de tuinvereniging Bestuursreglement alcohol in het clubhuis voor de Volkstuinparken van de Bond van Volkstuinders In overweging nemende dat: Volkstuinparken, op basis van de Drank-

Nadere informatie

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v.

HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. HUISHOUDEIJIJK REGLEMEMT T.C. PANTA RHEI m..i.v. Leden art. 1 Een verzoek om als lid te worden toegelaten, dient op een voor dit doel ontworpen aanmeldingsformulier, bij bet secretariaat te worden ingediend.

Nadere informatie

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV

Verkeersreglement. E.M. Treur en Zn. BV Verkeersreglement E.M. Treur en Zn. BV Versie 1 Januari 2012 Inhoudsopgave 1. Doel/toepassingsgebied 2. Definities 3. Verantwoordelijkheden 4. Maatregelen 4.1 Algemeen 4.2 Toelating tot het besturen van

Nadere informatie

KORFBALVERENIGING IJSSELVOGELS BESTUURSREGLEMENT INZAKE DE VERSTREKKING EN HET GEBRUIK VAN ALCOHOL IN HET CLUBHUIS

KORFBALVERENIGING IJSSELVOGELS BESTUURSREGLEMENT INZAKE DE VERSTREKKING EN HET GEBRUIK VAN ALCOHOL IN HET CLUBHUIS KORFBALVERENIGING IJSSELVOGELS BESTUURSREGLEMENT INZAKE DE VERSTREKKING EN HET GEBRUIK VAN ALCOHOL IN HET CLUBHUIS MOORDRECHT, 14 JULI 2001, GEWIJZIGD 26 OKTOBER 2005 Preambule In overweging nemende dat:

Nadere informatie

Bestuursreglement. alcohol en rookbeleid in het paviljoen R.K.T.V.V.

Bestuursreglement. alcohol en rookbeleid in het paviljoen R.K.T.V.V. Bestuursreglement alcohol en rookbeleid in het paviljoen R.K.T.V.V. Vastgesteld in de vergadering van het bestuur d.d. 29 7 2014 Preambule (Inleiding en doel) In overweging nemende dat: sportverenigingen

Nadere informatie