met voorrang een woning

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "met voorrang een woning"

Transcriptie

1 Hier leest u meer over de verschillende soorten urgentie. Ook leest u hoe de procedure verloopt om een urgentie te verkrijgen. Klik op de pijl om verder te gaan.

2 De sociale huurwoningen in de regio Stedendriehoek worden zo eerlijk mogelijk verdeeld. Sociale huurwoningen zijn woningen met een huurprijs tot 710,68 per maand (prijspeil 2015). Hiervoor zijn regels opgesteld. Soms krijgt een woningzoekende voorrang op andere woningzoekenden. Dit kan zijn om sociale, medische. Een woningzoekende krijgt dan urgentie. Het kan ook zijn dat uw woning gesloopt of gerenoveerd moet worden en u om die reden een andere woning nodig heeft.

3 Het kan voorkomen dat u op zeer korte termijn een (andere) woning nodig heeft. Mogelijk komt u dan in aanmerking voor. Voorrang krijgt u niet zomaar. Als de ene woningzoekende voorrang krijgt, moet een andere woningzoekende immers langer wachten. Wilt u urgentie, dan moet u allereerst voldoen aan enkele praktische voorwaarden: u heeft de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfstitel, u bent 18 jaar of ouder, u staat ingeschreven als woningzoekende bij Woonkeus Stedendriehoek, u heeft een positieve verhuurdersverklaring. Een urgentieverklaring wordt alleen in uitzonderlijke en dringende situaties toe gekend. Er moet sprake zijn van een noodsituatie. U bent niet zelf verantwoordelijk voor het ontstaan van de situatie. U kunt de situatie ook niet zelf oplossen. Hieronder volgt een toelichting op elk criterium. > noodsituatie > eigen verantwoordelijkheid > zelfredzaamheid

4 < terug > noodsituatie > eigen verantwoordelijkheid > zelfredzaamheid Noodsituatie Een noodsituatie houdt het volgende in: uw probleem heeft een directe relatie met uw woning of woonomgeving. Een (andere) zelfstandige sociale huurwoning in de regio Stedendriehoek moet de oplossing zijn voor de huidige noodsituatie; uw huidige woning is niet geschikt (te maken) om het probleem te verhelpen; de noodsituatie is zo ernstig dat het onverantwoord is deze langer dan vier maanden te laten voortbestaan; u kunt aantonen dat het probleem in de regio Stedendriehoek moet worden opgelost, ook al stond u minimaal de afgelopen 12 maanden niet ingeschreven op een zelfstandig adres bij een gemeente in deze regio.

5 < terug > noodsituatie > eigen verantwoordelijkheid > zelfredzaamheid Eigen verantwoordelijkheid Eigen verantwoordelijkheid houdt het volgende in: u bent niet verwijtbaar verantwoordelijk voor het ontstaan van het probleem; de noodsituatie was niet te voorzien. U was niet in staat op tijd andere maatregelen te treffen, bijvoorbeeld door u in te schrijven als woningzoekende in de regio Stedendriehoek; voordat u een urgentie aanvraagt, heeft u eerst zelf naar een oplossing gezocht.

6 < terug > noodsituatie > eigen verantwoordelijkheid > zelfredzaamheid Zelfredzaamheid U bent niet zelfredzaam in de volgende gevallen: uw belastbaar jaarinkomen en uw eventuele vermogen zijn onvoldoende om zelf een huur- of koopwoning te betrekken op de particuliere markt; uw inschrijftijd is onvoldoende om op korte termijn via Woonkeus Stedendriehoek een passende woning te vinden; u reageert wel op passende lotingwoningen maar u bent nog niet ingeloot; u heeft geen mogelijkheid om onzelfstandige woonruimte (een kamer) te gaan bewonen; uw financiële en/of sociale en/of medische situatie is zodanig dat een urgentie gerechtvaardigd is.

7 Er zijn situaties waarbij vooraf al vaststaat dat u geen urgentie kunt krijgen. Hieronder staan enkele voorbeelden. U komt niet voor urgentie in aanmerking als u: ruimtegebrek heeft in uw huidige woning; heimwee heeft naar uw oude buurt; ruzie heeft met buren; uw woning verkoopt voordat u vervangende woonruimte heeft gevonden; een kind verwacht, maar geen zelfstandige woonruimte heeft; een slechte relatie heeft met uw ouders bij wie u inwonend bent; niet over een positieve verhuurdersverklaring beschikt. Meer weten? Wilt u weten of u aan de voorwaarden voor urgentie voldoet? Neem dan contact op met één van de samenwerkende verhuurders van Woonkeus Stedendriehoek.

8 Een urgentieverklaring, kost 40,-. Als u daadwerkelijk een urgentie krijgt, ontvangt u 20,- retour. In grote lijnen verloopt de aanvraagprocedure volgens de volgende 6 stappen: > stap 1 > stap 2 > stap 3 > stap 4 > stap 5 > stap 6

9 < terug > stap 1 > stap 2 > stap 3 > stap 4 > stap 5 > stap 6 Stap 1 U neemt contact op met één van de samenwerkende corporaties van Woonkeus Stedendriehoek. Een medewerker van de corporatie schat in of u kans maakt op urgentie. Als dat zo is, dan krijgt u een urgentiewijzer. Dit is een speciaal formulier. Dit formulier vult u thuis in of samen met een medewerker van de corporatie. Uit de urgentiewijzer blijkt of het zin heeft om uw aanvraag door te zetten. Als dat het geval is, volgt stap 2.

10 < terug > stap 1 > stap 2 > stap 3 > stap 4 > stap 5 > stap 6 Stap 2 U heeft een kansadviesgesprek met een urgentiefunctionaris van de corporatie. U bespreekt of het zinvol is om de procedure te starten. Besluit u uw aanvraag in te dienen? Vul dan het aanvraagformulier in dat bij de urgentiewijzer zit. Als u het aanvraagformulier inlevert, moet u eenmalig 40,- betalen.

11 < terug > stap 1 > stap 2 > stap 3 > stap 4 > stap 5 > stap 6 Stap 3 De urgentiefunctionaris schrijft een rapport over uw persoonlijke situatie. Samen met u verzamelt de functionaris gegevens van derden voor uw urgentiedossier. De functionaris vertelt u welke informatie u moet aanleveren. U bent zelf verantwoordelijk voor het op tijd aanleveren van de gegevens.

12 < terug > stap 1 > stap 2 > stap 3 > stap 4 > stap 5 > stap 6 Stap 4 De Urgentiecommissie Regio Stedendriehoek beoordeelt uw aanvraag. Dit is een onafhankelijke commissie. Iedere aanvraag wordt individueel behandeld. De commissie neemt haar besluit op basis van het dossier. De urgentiecommissie moet zich houden aan de urgentieregels die zijn opgesteld. Binnen zes weken nadat de urgentiefunctionaris uw dossier heeft doorgezonden, stuurt het secretariaat u bericht over de uitslag.

13 < terug > stap 1 > stap 2 > stap 3 > stap 4 > stap 5 > stap 6 Stap 5 Krijgt u urgentie? Dan is uw urgentieverklaring vier maanden geldig. Met heeft u voorrang op andere woningzoekenden. Via kunt u zoeken naar een woning. Een urgentieverklaring is geldig in het stedelijke gebied (dus in de bebouwde kom) van Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Soms is een urgentie ook geldig in het landelijk gebied van de regio Stedendriehoek. Met urgentie krijgt u voor de meeste woningen voorrang op andere woningzoekenden. Als er meerdere urgent woningzoekenden op dezelfde woning reageren, dan geldt de regel: de woningzoekende die het eerst urgentie heeft gekregen, gaat voor. Lees goed wat er in de woningadvertenties staat. U heeft namelijk niet bij alle woningen voorrang met uw urgentieverklaring. Dit staat in de advertentie. Heeft u voor een woning geen voorrang met uw urgentie? Dan kunt u wel reageren, maar op basis van uw inschrijfduur. Reageert u op een lotingwoning? Dan is uw urgentie niet geldig. Lotingwoningen worden willekeurig toegewezen zonder rekening te houden met inschrijfduur of voorrangsregels. De urgentiecommissie mag speciale voorwaarden verbinden aan een urgentie. De commissie kan bijvoorbeeld bepalen dat een urgentie alleen geldig is in een bepaalde wijk, voor een bepaald woningtype of alleen in combinatie met hulpverlening. Als dit zo is, staat dit in het besluit wat u ontvangt van de urgentiecommissie.

14 < terug > stap 1 > stap 2 > stap 3 > stap 4 > stap 5 > stap 6 Stap 6 Uw urgentieverklaring vervalt in de volgende gevallen: u accepteert woonruimte. Daarmee vervalt ook uw inschrijving als woningzoekende; u weigert een lotingwoning. U kunt dan zes maanden niet meer reageren op woningen; na het verstrijken van de urgentietermijn. In zeer uitzonderlijke gevallen kan de urgentiecommissie besluiten de urgentieperiode met maximaal vier maanden te verlengen. Bijvoorbeeld als er binnen de periode van vier maanden geen passend aanbod voor u was. Een verzoek voor verlenging van de urgentietermijn moet u zelf indienen. Dit kan minimaal een week voordat de geldigheidstermijn van uw urgentieverklaring verloopt. U dient het verzoek voor verlenging in bij het secretariaat van de urgentiecommissie. In het verlengingsverzoek geeft u aan waarom u een langere urgentieperiode nodig heeft.

15 Soms moeten woningen worden gerenoveerd of zelfs worden gesloopt. Woont u in een woning waar dit gebeurt? Dan kan het zijn dat u, kosteloos, een krijgt. Een wordt een jaar vóór de vastgestelde sloopdatum toegekend. In het landelijk gebied kan in overleg de eerder worden toegekend. Per project wordt bepaald of een voorrang heeft voor een speciaal type woning.

16 Woningzoekenden met een medische, financiële en/of sociale urgentie hebben meestal voorrang op personen met een. Dit is echter niet altijd het geval. In een woningadvertentie kan bijvoorbeeld een van de volgende opmerkingen staan: geen voorrang voor urgenten: dit betekent dat urgentie geen voorrang geeft, ook niet voor herstructureringsurgenten. De volgorde van kandidaten wordt bepaald op inschrijfduur, geen voorrang voor urgenten, behalve herstructureringsurgenten.

17 Wanneer krijgt u? De urgentiecommissie wijst uw urgentieaanvraag af, maar vindt toch dat er een oplossing moet komen voor uw woonsituatie. Dan geeft de urgentiecommissie dit door aan uw verhuurder. Daarna besluit uw verhuurder of zij een verzoek voor voor u wil indienen. Alleen een corporatie of een gemeente kan een verzoek voor indienen. U kunt dit niet zelf doen. Wat is? Een van de samenwerkende corporaties biedt u rechtstreeks een woning aan. Als u via een woning krijgt aangeboden, dan mag u maximaal éénmaal weigeren. Weigert u een tweede maal? Dan vervalt uw recht op.

18 Mag u aangeboden woningen weigeren? Als u een lotingwoning krijgt aangeboden, dan mag u deze niet weigeren. Als u dat wel doet, dan kunt u een half jaar niet meer reageren op woningen. Als u een woning krijgt aangeboden die verdeeld wordt op basis van inschrijfduur, dan mag u deze weigeren. U dient dan wel tijdig te reageren op de aangeboden woning en een duidelijke weigeringsreden op te geven. Als u dit niet doet en u geeft binnen één kwartaal twee keer geen reactie of duidelijke weigeringsreden op een aangeboden woning, dan kunt u ook een half jaar niet meer reageren op woningen. Bent u een urgent woningzoekende en wordt u zes maanden geblokkeerd? Dan zal uw urgentie in die periode verlopen. Een urgentie is immers vier maanden geldig. Het is dus belangrijk om altijd te reageren op een aangeboden woning, ook als u er toch geen belangstelling voor heeft.

19 Bent u het niet eens met een besluit van de urgentiecommissie? Dan kunt u in beroep gaan tegen dit besluit bij de Geschillencommissie woonruimteverdeling regio Stedendriehoek. In het document bezwaar maken kunt u lezen hoe u uw bezwaar kunt indienen. Hierin leest u ook hoe uw bezwaar wordt behandeld. Zie de website voor adressen en telefoonnummers. Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend.

met voorrang een woning

met voorrang een woning Hier leest u meer over de verschillende soorten urgentie. Ook leest u hoe de procedure verloopt om een urgentie te verkrijgen. Klik op de pijl om verder te gaan. De sociale huurwoningen in de regio Stedendriehoek

Nadere informatie

met voorrang een woning

met voorrang een woning Hier leest u meer over de verschillende soorten urgentie. Ook leest u hoe de procedure verloopt om een urgentie te verkrijgen. Klik op de pijl om verder te gaan. De sociale huurwoningen in de regio Stedendriehoek

Nadere informatie

Met voorrang. een woning

Met voorrang. een woning Met voorrang een woning Als u zich als woningzoekende heeft laten inschrijven, moet u behalve bij het reageren op lotingwoningen voor spoedzoekers - wachten tot u met uw inschrijftijd voor een woning aan

Nadere informatie

een woning huren? woonkeus stedendriehoek

een woning huren? woonkeus stedendriehoek Hier leest u meer over hoe het zoeken naar een woning in de regio Stedendriehoek in zijn werk gaat. Klik op de pijl om verder te gaan.? Zoekt u een huurwoning in de Stedendriehoek? Dan kunt u zich inschrijven

Nadere informatie

Denkt u met voorrang in aanmerking te komen voor een woning? In deze folder vindt u informatie over de voorwaarden en de procedure voor een urgentie.

Denkt u met voorrang in aanmerking te komen voor een woning? In deze folder vindt u informatie over de voorwaarden en de procedure voor een urgentie. urgentiecommissie woonruimteverdeling Stap-voor-stap urgentiewijzer Denkt u met voorrang in aanmerking te komen voor een woning? In deze folder vindt u informatie over de voorwaarden en de procedure voor

Nadere informatie

Met voorrang een woning

Met voorrang een woning Met voorrang een woning Zijn er in uw persoonlijke situatie medische of sociale omstandigheden waardoor u op zeer korte termijn een andere woning nodig heeft? Dan kunt u een urgentieverklaring aanvragen.

Nadere informatie

URGENTIECOMMISSIE STAP-VOOR-STAP URGENTIEWIJZER STADSREGIO ARNHEM NIJMEGEN

URGENTIECOMMISSIE STAP-VOOR-STAP URGENTIEWIJZER STADSREGIO ARNHEM NIJMEGEN URGENTIECOMMISSIE STAP-VOOR-STAP URGENTIEWIJZER STADSREGIO ARNHEM NIJMEGEN Heeft u de Nederlandse Nationaliteit? Staat u ingeschreven als woningzoekende? uw meettijd zelf een woning te vinden? dit aantonen?

Nadere informatie

Urgentiewijzer Regio Bommelerwaard

Urgentiewijzer Regio Bommelerwaard Urgentiewijzer Regio Bommelerwaard Er is sprake van urgentie als u buiten uw eigen verantwoordelijkheid om in een noodsituatie verkeert, bijvoorbeeld in het geval van ernstige bedreiging van de lichamelijke-

Nadere informatie

Een woning huren op de Noord-Veluwe.

Een woning huren op de Noord-Veluwe. Een woning huren op de Noord-Veluwe www.hurennoordveluwe.nl Een woning huren op de Noord-Veluwe Bent u op zoek naar een huurwoning in de regio Noord-Veluwe? Dan kunt u zich inschrijven bij www.hurennoordveluwe.nl.

Nadere informatie

Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar

Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar Deze informatiebrochure is een uitgave van de gemeenten in de regio Alkmaar, februari 2014 Als u op zeer korte termijn een andere woning nodig heeft Wanneer

Nadere informatie

Uw huidige woning is ongeschikt om te blijven wonen vanwege:

Uw huidige woning is ongeschikt om te blijven wonen vanwege: Uitleg urgentieverklaring Holland Rijnland Een urgentieverklaring voor woonruimte Sommige woningzoekenden kunnen op grond van de Huisvestingsverordening in aanmerking komen voor een urgentieverklaring.

Nadere informatie

Urgentiebeleid Woningstichting Voerendaal

Urgentiebeleid Woningstichting Voerendaal Urgentiebeleid Woningstichting Voerendaal Urgentie: met voorrang een woning Indien u plotseling geconfronteerd wordt met een ernstig probleem dat alleen kan worden opgelost met een andere woning, dan kunt

Nadere informatie

Of u in aanmerking komt voor sociale urgentie hangt af van de volgende voorwaarden:

Of u in aanmerking komt voor sociale urgentie hangt af van de volgende voorwaarden: Sociale urgentie Wanneer u als woningzoekende een ernstig huisvestingsprobleem heeft, en daarvoor met voorrang andere woonruimte krijgt, noemen we dat sociale urgentie. Om te beoordelen of u in aanmerking

Nadere informatie

Een verzoek om urgentie

Een verzoek om urgentie Een verzoek om urgentie 100% wonen Urgentie Kom ik in aanmerking? Als u door een acute noodsituatie, zonder dat u die kon voorzien, op korte termijn andere huisvesting nodig heeft, komt u eventueel in

Nadere informatie

Urgentie: met voorrang een woning

Urgentie: met voorrang een woning op zoek naar woonruimte Urgentie: met voorrang een woning Wordt u plotseling geconfronteerd met een ernstig probleem, dat alleen kan worden opgelost met een andere woning? Dan kunt u misschien urgentie

Nadere informatie

Urgentiewijzer Regio Land van Heusden en Altena

Urgentiewijzer Regio Land van Heusden en Altena Urgentiewijzer Regio Land van Heusden en Altena Er is sprake van urgentie als u buiten uw eigen verantwoordelijkheid om in een noodsituatie verkeert. Bijvoorbeeld wanneer u door brand dakloos bent geworden,

Nadere informatie

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop Ik zoek een woning Woonwensen staan voorop Wij verhuren zo n 2.200 woningen in alle kernen van de gemeente Laarbeek. In soorten en maten, goed, gevarieerd en betaalbaar. Voor gezinnen, stelletjes en alleenstaanden.

Nadere informatie

Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar

Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar Dit is een uitgave van de gemeenten in de regio Alkmaar, mei 2014 Als u op zeer korte termijn een andere woning nodig heeft Wanneer er bij u een noodsituatie

Nadere informatie

Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar

Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar Dit is een uitgave van de gemeenten in de regio Alkmaar, juli 2015 Indien u op zeer korte termijn een andere woning nodig heeft Wanneer er bij u een noodsituatie

Nadere informatie

Welkom bij WoonService!

Welkom bij WoonService! wegwijzer Welkom bij WoonService! 3 Bent u op zoek naar een huurwoning in s-hertogenbosch, Berlicum, Den Dungen, Middelrode (gemeente Sint-Michielsgestel) of Heeswijk-Dinther (gemeente Bernheze)? Dan is

Nadere informatie

Urgentiewijzer Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden

Urgentiewijzer Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden Urgentiewijzer Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden In deze urgentiewijzer leest u wat er met urgentie wordt bedoeld en hoe u eventueel voor urgentie in aanmerking kunt komen. Er zijn binnen de regio

Nadere informatie

Urgentiewijzer Regio Land van Heusden en Altena

Urgentiewijzer Regio Land van Heusden en Altena Urgentiewijzer Regio Land van Heusden en Altena Er is sprake van urgentie als u buiten uw eigen verantwoordelijkheid om in een noodsituatie verkeert. Bijvoorbeeld wanneer u door brand dakloos bent geworden,

Nadere informatie

Sociale urgentie. Wat verstaat Woonmeij onder sociale urgentie?

Sociale urgentie. Wat verstaat Woonmeij onder sociale urgentie? Sociale urgentie Wat verstaat Woonmeij onder sociale urgentie? Wat verstaat Woonmeij nu onder sociale urgentie? Urgent zijn die woningzoekenden die buiten eigen schuld een acuut huisvestingsprobleem hebben,

Nadere informatie

Algemene Inschrijfvoorwaarden

Algemene Inschrijfvoorwaarden Algemene Inschrijfvoorwaarden A. Algemene bepalingen 1. De algemene inschrijfvoorwaarden zijn van toepassing op alle inschrijvingen van woningzoekenden in het woningzoekendenregister van Wonenindekrimpenerwaard.

Nadere informatie

WONEN OP DE NOORD-VELUWE

WONEN OP DE NOORD-VELUWE WONEN OP DE NOORD-VELUWE ALLE REGELS OP EEN RIJ Wonen op de Noord-Veluwe De regio Noord-Veluwe bestaat uit Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten, en Epe, Hattem en Heerde. Zoekt u een

Nadere informatie

Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar

Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar Urgentiewijzer voor een woning in de regio Alkmaar Dit is een uitgave van de gemeenten in de regio Alkmaar, mei 2014 Als u op zeer korte termijn een andere woning nodig heeft Wanneer er bij u een noodsituatie

Nadere informatie

beroep indienen? woonkeus stedendriehoek

beroep indienen? woonkeus stedendriehoek Hier leest u hoe u een beroepschrift kunt indienen. Ook leest u hoe de procedure verloopt. Klik op de pijl om verder te gaan.? de? In de regio Stedendriehoek werken vijf gemeenten samen als het gaat om

Nadere informatie

Urgentieverklaring voor een woning in de regio West-Friesland

Urgentieverklaring voor een woning in de regio West-Friesland Urgentieverklaring voor een woning in de regio West-Friesland Deze informatiebrochure is een uitgave van de woningcorporaties en gemeenten in de regio West-Friesland, juli 2015 Als u op zeer korte termijn

Nadere informatie

Een verzoek om urgentie

Een verzoek om urgentie Een verzoek om urgentie 100% wonen Urgentie Kom ik in aanmerking? Als u door een acute noodsituatie, zonder dat u die kon voorzien, op korte termijn andere huisvesting nodig heeft, komt u eventueel in

Nadere informatie

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren.

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. Inhoud Veel woningen, veel woningzoekenden pagina 3 Eerst inschrijven... pagina 4...dan reageren op een

Nadere informatie

Voorrang bij woningtoewijzing. Sneller een woning door extra inschrijftijd

Voorrang bij woningtoewijzing. Sneller een woning door extra inschrijftijd Voorrang bij woningtoewijzing Sneller een woning door extra inschrijftijd Soms is het noodzakelijk dat woningzoekenden voorrang krijgen bij het vinden van een huurwoning. Vaak gaat het om vervelende situaties

Nadere informatie

Hoe kom ik aan een huurwoning

Hoe kom ik aan een huurwoning Hoe kom ik aan een huurwoning Op zoek naar een huurwoning in Maasland, Schipluiden of Den Hoorn? Wonen Midden- Delfland is de grootste aanbieder van huurwoningen in deze drie dorpskernen. In deze folder

Nadere informatie

Het aanvragen van een urgentieverklaring

Het aanvragen van een urgentieverklaring Het aanvragen van een urgentieverklaring Inhoud Het aanvragen van een urgentieverklaring Het aanvragen van een 3 urgentieverklaring Is het zinvol om urgentie 4 aan te vragen? Wanneer u vanwege een persoonlijke

Nadere informatie

Informatiefolder WoningNet

Informatiefolder WoningNet 1 Informatiefolder WoningNet Op zoek naar een huurwoning in de Stadsregio Amsterdam De woningcorporaties uit vijftien gemeenten in de Stadsregio Amsterdam bieden hun beschikbare huurwoningen aan via één

Nadere informatie

Hoe vindt u een passende huurwoning?

Hoe vindt u een passende huurwoning? Hoe vindt u een passende huurwoning? WONEN IN NOORD BRABANT 2 Hoe vindt u een passende huurwoning? In deze folder informeren wij u over de belangrijkste vragen over inschrijven, adverteren, reageren, selecteren

Nadere informatie

Informatiefolder WoningNet

Informatiefolder WoningNet 1 Informatiefolder WoningNet Op zoek naar een huurwoning in de Stadsregio Amsterdam De woningcorporaties uit vijftien gemeenten in de Stadsregio Amsterdam bieden hun beschikbare huurwoningen aan via één

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Voor woningzoekenden in de regio Alkmaar

Voor woningzoekenden in de regio Alkmaar Voor woningzoekenden in de regio Alkmaar (Gemeentes: Alkmaar, Bergen, Castricum, Graft-De Rijp, Heerhugowaard, Heiloo, Langedijk en Schermer) Zoekt u een woning? Langer dan 4 tot 6 jaar ingeschreven? (afhankelijk

Nadere informatie

Informatiefolder WoningNet

Informatiefolder WoningNet 1 Informatiefolder WoningNet Op zoek naar een huurwoning in de Stadsregio Amsterdam De woningcorporaties uit vijftien gemeenten in de Stadsregio Amsterdam bieden hun beschikbare huurwoningen aan via één

Nadere informatie

Algemene Inschrijfvoorwaarden

Algemene Inschrijfvoorwaarden Algemene Inschrijfvoorwaarden A. Algemene bepalingen 1. De algemene inschrijfvoorwaarden zijn van toepassing op alle inschrijvingen van woningzoekenden in het woningzoekendenregister van Wonenindekrimpenerwaard.

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Een woning huren in Brummen

Een woning huren in Brummen Een woning huren in Brummen Informatie voor woningzoekenden Een woning huren in Brummen Een woning huren in Brummen: Hoe gaat dat in zijn werk? Woningzoekenden die belangstelling hebben voor een huurwoning

Nadere informatie

Urgentieverklaring voor een woning in de regio West-Friesland

Urgentieverklaring voor een woning in de regio West-Friesland Urgentieverklaring voor een woning in de regio West-Friesland Deze informatiebrochure is een uitgave van de woningcorporaties en gemeenten in de regio West-Friesland, oktober 2011 Als u op zeer korte termijn

Nadere informatie

Aanvulling reglement urgentiecommissie

Aanvulling reglement urgentiecommissie Aanvulling reglement urgentiecommissie Onafhankelijke urgentiecommissie Het bestuur van Woning in Zicht benoemt elke drie jaar de nieuwe leden van een onafhankelijke urgentiecommissie. De leden hebben

Nadere informatie

Brabantse Waard over het toewijzen van urgentie

Brabantse Waard over het toewijzen van urgentie Brabantse Waard over het toewijzen van urgentie Inhoudsopgave 3 Wat is urgentie precies en hoe gaat Brabantse Waard hiermee om? 4 Aanvraag op medische gronden 5 Overzicht situaties waarvoor geen urgentie

Nadere informatie

Informatiefolder WoningNet

Informatiefolder WoningNet 1 Informatiefolder WoningNet Op zoek naar een huurwoning in de Stadsregio Amsterdam De woningcorporaties uit vijftien gemeenten in de Stadsregio Amsterdam bieden hun beschikbare huurwoningen aan via één

Nadere informatie

Met voorrang een woning zoeken in Delft

Met voorrang een woning zoeken in Delft Met voorrang een woning zoeken in Delft Door persoonlijke omstandigheden kan het gebeuren dat u op zeer korte termijn dringend een andere woning nodig heeft. Dit noemen we urgentie. Met een urgentieverklaring

Nadere informatie

Urgentie! Kom ik in aanmerking?

Urgentie! Kom ik in aanmerking? Urgentie! Kom ik in aanmerking? Urgentie! Kom ik in aanmerking? Urgentie is bedoeld voor een woningzoekende met een ernstig huisvestingsprobleem. U komt uitsluitend in aanmerking als er sprake is van een

Nadere informatie

Woonruimteverdelingsreglement. Reglement met betrekking tot de inschrijving. als woningzoekende bij ZOwonen en de

Woonruimteverdelingsreglement. Reglement met betrekking tot de inschrijving. als woningzoekende bij ZOwonen en de Woonruimteverdelingsreglement Reglement met betrekking tot de inschrijving als woningzoekende bij ZOwonen en de toewijzing van huurwoningen door ZOwonen Ingangsdatum 1 maart 2016 Artikel 1 Begrippen Woningzoekende:

Nadere informatie

Huurwoningen uit de hele regio!

Huurwoningen uit de hele regio! Huurwoningen uit de hele regio! SOCIALE HUURWONINGEN IN HOLLAND RIJNLAND Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Op www.woningnethollandrijnland.nl staan alle sociale huurwoningen van de woningcorporaties

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Postbus 150, 3830 AD Leusden, telefoon 14033,

Postbus 150, 3830 AD Leusden, telefoon 14033, Postbus 150, 3830 AD Leusden, telefoon 14033, email: gemeente@leusden.nl HOE VRAAG IK VOORRANG AAN? In bijzondere situaties kan het nodig zijn dat iemand sneller aan woonruimte wordt geholpen en daarom

Nadere informatie

Een woning huren. in de regio Stedendriehoek

Een woning huren. in de regio Stedendriehoek Een woning huren in de regio Stedendriehoek Bent u op zoek naar een huurwoning in de Stedendriehoek dan kunt u zich inschrijven bij Woonkeus Stedendriehoek. Dat is het centrale punt voor de toewijzing

Nadere informatie

Urgentieregeling s-hertogenbosch Mei 2017

Urgentieregeling s-hertogenbosch Mei 2017 Urgentieregeling s-hertogenbosch Mei 2017 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: a. Huishouden: een alleenstaande, dan wel twee of meer personen die een duurzame gemeenschappelijke

Nadere informatie

Huurwoningen uit de hele regio! 106140105 WoningNet A5 folder uitleg website 06-03.indd 1 06/03/14 11:15

Huurwoningen uit de hele regio! 106140105 WoningNet A5 folder uitleg website 06-03.indd 1 06/03/14 11:15 Huurwoningen uit de hele regio! 106140105 WoningNet A5 folder uitleg website 06-03.indd 1 06/03/14 11:15 SOCIALE HUURWONINGEN IN HOLLAND RIJNLAND Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Op www.woningnethollandrijnland.nl

Nadere informatie

Aanvulling reglement urgentiecommissie

Aanvulling reglement urgentiecommissie Aanvulling reglement urgentiecommissie Onafhankelijke urgentiecommissie Het bestuur van Woning in Zicht benoemt elke drie jaar de nieuwe leden van een onafhankelijke urgentiecommissie. De leden hebben

Nadere informatie

Inschrijven en woningtoewijzing

Inschrijven en woningtoewijzing Wilt u een woning huren bij Destion? In deze brochure kunt u lezen hoe dat werkt en wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor een huurwoning van onze woningcorporatie. Inschrijven U komt voor een

Nadere informatie

Urgentie! Kom ik in aanmerking?

Urgentie! Kom ik in aanmerking? Urgentie! Kom ik in aanmerking? Urgentie! Kom ik in aanmerking? Urgentie is bedoeld voor een woningzoekende met een ernstig huisvestingsprobleem. U komt uitsluitend in aanmerking als er sprake is van een

Nadere informatie

Woonruimteverdeling. Een woning huren van St. Joseph

Woonruimteverdeling. Een woning huren van St. Joseph Woonruimteverdeling Een woning huren van St. Joseph Woonruimteverdeling 1. Inleiding Woningstichting St. Joseph verhuurt circa 460 woningen in Stramproy en omgeving. We willen graag dat de juiste woning

Nadere informatie

Woonruimte zoeken? D a t g a a t z o...

Woonruimte zoeken? D a t g a a t z o... Woonruimte zoeken? D a t g a a t z o... U bent op zoek naar woonruimte in de gemeente Wierden. In deze brochure vindt u informatie over de volgende onderwerpen: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Wanneer is inschrijving

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

17 i 20 Januar U zoekt een woning

17 i 20 Januar U zoekt een woning U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Noordoost-Groningen? Dan kunt u terecht bij Acantus. Wij verhuren zo n 13.000 sociale huurwoningen. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, in verschillende

Nadere informatie

Huren bij Viverion. ruimte voor leven

Huren bij Viverion. ruimte voor leven Huren bij Viverion ruimte voor leven De vervolgstap hangt af van uw persoonlijke situatie: 1. U huurt al bij Viverion? Dan gebruikt u de optiestap. 2. U huurt nog niet bij Viverion? Dan gebruikt u de aanbod/lotingstap

Nadere informatie

Urgentiebeleid Viverion

Urgentiebeleid Viverion Urgentiebeleid Viverion Criteria voor urgentieverlening 1. Inleiding Een van de belangrijke aspecten bij de verdeling van huurwoningen is het stellen en toepassen van humane en rechtvaardige criteria op

Nadere informatie

Woningruil via Woongaard.com

Woningruil via Woongaard.com Woningruil via Woongaard.com U wilt graag uw woning ruilen met iemand anders. In deze brochure leest u wat woningruil is en hoe de procedure om woningruil aan te vragen bij Woongaard.com verloopt. Wat

Nadere informatie

Aanvraagformulier Urgentiebeschikking

Aanvraagformulier Urgentiebeschikking Aanvraagformulier Urgentiebeschikking Ter voorbereiding op het intakegesprek met de corporatie, kunt u het aanvraagformulier alvast invullen. Komt u er niet helemaal uit? De medewerker van de corporatie

Nadere informatie

Stap voor stap naar een woning van Woningstichting Barneveld

Stap voor stap naar een woning van Woningstichting Barneveld Een huurwoning zoeken doe je zelf Stap voor stap naar een woning van Woningstichting Barneveld Zoekt u een huurwoning van Woningstichting Barneveld? Houd dan onze website in de gaten. Daar bieden wij namelijk

Nadere informatie

Aanvrager dient hiervan officiële documenten te overleggen zoals politierapporten (aangifte), gemeentelijke documenten of anderszins.

Aanvrager dient hiervan officiële documenten te overleggen zoals politierapporten (aangifte), gemeentelijke documenten of anderszins. URGENTIE AANVRAGEN Met het maken van uitzonderingen bij woningtoewijzingen dient zeer zorgvuldig omgegaan te worden. Immers, het geven van voorrang aan de één, betekent langer wachten voor de ander. Er

Nadere informatie

Reglement Urgentiecommissie Woonruimteverdeling

Reglement Urgentiecommissie Woonruimteverdeling Reglement Urgentiecommissie Woonruimteverdeling Artikel 1 De commissie 1.1 Vestigingsplaats De commissie is gevestigd op het kantoor van Enserve te Elst. 1.2 Samenstelling De commissie bestaat uit twee

Nadere informatie

14 Juli 20 U zoekt een woning

14 Juli 20 U zoekt een woning U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Noordoost-Groningen? Dan kunt u terecht bij Acantus. Wij verhuren zo n 13.000 sociale huurwoningen. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, in verschillende

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis? Hoe vind je in Gouda een huis? In deze brochure beantwoorden we de meest gestelde vragen over het kopen of huren van een huis in Gouda. Staat uw vraag er niet bij? Neem voor een sociale huurwoning contact

Nadere informatie

Wat zijn de regels voor urgentie? Sofie (25 jaar)

Wat zijn de regels voor urgentie? Sofie (25 jaar) urgentie huurwoning Wat zijn de regels voor urgentie? Sofie (25 jaar) Mijn vriend heeft me op straat gezet, ik kan nergens heen! Heb ik nu wel of geen recht op urgentie? 3 Wie zich inschrijft voor een

Nadere informatie

Voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning

Voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning Voorrang krijgen bij het zoeken naar een woning Als u zich inschrijft als woningzoekende, kunt u reageren op woningen die worden aangeboden in de hele regio (de gemeenten Stichtse Vecht, Lopik, Montfoort,

Nadere informatie

Aanvraagformulier Urgentiebeschikking 1

Aanvraagformulier Urgentiebeschikking 1 Aanvraagformulier Urgentiebeschikking 1 Ter voorbereiding op het intakegesprek met de corporatie, kunt u het aanvraagformulier alvast invullen. U kunt dit uiteraard ook samen met de medewerker van de corporatie

Nadere informatie

Aanvraagformulier Urgentiebeschikking 1

Aanvraagformulier Urgentiebeschikking 1 Aanvraagformulier Urgentiebeschikking 1 Ter voorbereiding op het intakegesprek met de corporatie, kunt u het aanvraagformulier alvast invullen. U kunt dit uiteraard ook samen met de medewerker van de corporatie

Nadere informatie

MET VOORRANG EEN ANDER HUIS

MET VOORRANG EEN ANDER HUIS MET VOORRANG EEN ANDER HUIS Wie het langst als woningzoekende staat ingeschreven of wie het langst een woning van ons huurt, komt als eerste in aanmerking voor een ander huis. Dat is tenminste de normale

Nadere informatie

Inschrijven en woningtoewijzing

Inschrijven en woningtoewijzing Wilt u een woning huren bij Destion? In deze brochure kunt u lezen hoe dat werkt en wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor een huurwoning van onze woningcorporatie. Inschrijven U komt voor een

Nadere informatie

gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet;

gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet; Raadsbesluit De raad van de gemeente Heerde; gelezen het voorstel van het college d.d. 7 april 2015; gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12, 13, 18, 19 en 20 van de Huisvestingswet 2014 en de artikelen

Nadere informatie

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis? Hoe vind je in Gouda een huis? In deze brochure beantwoorden we de meest gestelde vragen over het kopen of huren van een huis in Gouda. Staat uw vraag er niet bij? Neem voor een sociale huurwoning contact

Nadere informatie

Gemeente Opmeer. besluit vast te stellen de 'HUISVESTINGSVERORDENING 2015 REGIO WEST-FRIESLAND Gemeente Opmeer 2015'

Gemeente Opmeer. besluit vast te stellen de 'HUISVESTINGSVERORDENING 2015 REGIO WEST-FRIESLAND Gemeente Opmeer 2015' HUISVESTINGSVERORDENING 2015 REGIO WEST-FRIESLAND Gemeente Opmeer De raad van de gemeente Opmeer; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van burgemeester en wethouder van 12 mei 2015; gelet

Nadere informatie

Ik zoek een woning in Almere

Ik zoek een woning in Almere Ik zoek een woning in Almere Stappenplan en spelregels voor een huurwoning Inhoud Woningen die vrijkomen in Almere worden op een eerlijke manier verdeeld. De afspraken hierover zijn vastgelegd in het Convenant

Nadere informatie

Verseon DSO/2012/2497577svdz. Nadere regels urgentie. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere,

Verseon DSO/2012/2497577svdz. Nadere regels urgentie. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, Nadere regels urgentie Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, Gelet op het bepaalde in de artikelen 1, 2, 4, 10, 11, 17, 19, 20, 22 en 23 van de Huisvestingsverordening Almere

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Huisvestingsverordening gemeente Oldebroek 2015 Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen In deze verordening wordt verstaan onder: a. Commissie Bezwaarschriften Woonruimteverdeling

Nadere informatie

ik zoek een woning

ik zoek een woning ik zoek een woning www.lefier.nl huren bij Lefier Bent u op zoek naar een woning in de gemeente Emmen, Hoogezand- Sappemeer, Borger-Odoorn, Slochteren of Stadskanaal. Lefier biedt de beschikbare woningen

Nadere informatie

HANDLEIDING INSCHRIJVEN EN REAGEREN OP EEN WONING

HANDLEIDING INSCHRIJVEN EN REAGEREN OP EEN WONING HANDLEIDING INSCHRIJVEN EN REAGEREN OP EEN WONING U bent op zoek naar een woning. Daarbij komt veel op u af. Viverion wil u helpen zaken makkelijk te maken. Om te zorgen dat uw inschrijving en reactie

Nadere informatie

Informatie over woonurgentie

Informatie over woonurgentie Informatie over woonurgentie Informatie over woonurgentie In deze folder staat wat woonurgentie inhoudt en wanneer u hiervoor in aanmerking komt. Houdt u er rekening mee dat urgentie alleen in zeer uitzonderlijke

Nadere informatie

Aanvrager dient hiervan officiële documenten te overleggen zoals politierapporten (aangifte), gemeentelijke documenten of anderszins.

Aanvrager dient hiervan officiële documenten te overleggen zoals politierapporten (aangifte), gemeentelijke documenten of anderszins. URGENTIE AANVRAGEN Met het maken van uitzonderingen bij woningtoewijzingen dient zeer zorgvuldig omgegaan te worden. Immers, het geven van voorrang aan de één, betekent langer wachten voor de ander. Er

Nadere informatie

Urgentiemogelijkheden

Urgentiemogelijkheden Urgentiemogelijkheden www.utrecht.nl April 2010 Voor huurders van woningen die gesloopt worden Met voorrang een andere woning Omdat uw woning gesloopt wordt, krijgt u voorrang bij het zoeken naar een andere

Nadere informatie

Aanvraagformulier urgentie regio Alkmaar

Aanvraagformulier urgentie regio Alkmaar Aanvraagformulier urgentie regio Alkmaar Dit aanvraagformulier geldt alleen voor inwoners van de gemeente Alkmaar en de gemeente Heerhugowaard. Alleen in zeer uitzonderlijke situaties kunt u een urgentieverklaring

Nadere informatie

MET VOORRANG EEN ANDER HUIS

MET VOORRANG EEN ANDER HUIS MET VOORRANG EEN ANDER HUIS Wie het langst als woningzoekende staat ingeschreven of wie het langst een woning van ons huurt, komt als eerste in aanmerking voor een ander huis. Dat is tenminste de normale

Nadere informatie

MET VOORRANG EEN ANDER HUIS

MET VOORRANG EEN ANDER HUIS MET VOORRANG EEN ANDER HUIS Wie het langst als woningzoekende staat ingeschreven of wie het langst een woning van ons huurt, komt als eerste in aanmerking voor een ander huis. Dat is tenminste de normale

Nadere informatie

Handboek. d.cornelissen

Handboek. d.cornelissen Handboek d.cornelissen Inhoudsopgave 1. Een nieuwe inschrijving op Thuis in Limburg 2 2. Inloggen met uw bestaande inloggegevens 6 3. Reageren op woningen 8 4. Algemene informatie 10 1 Een nieuwe inschrijving

Nadere informatie

Woonruimteverdeling. Een wonig huren van St. Joseph

Woonruimteverdeling. Een wonig huren van St. Joseph Woonruimteverdeling Een wonig huren van St. Joseph Woonruimteverdeling 1. Inleiding Woningstichting St. Joseph verhuurt circa 460 woningen in Stramproy en omgeving. We willen graag dat de juiste woning

Nadere informatie

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers)

d.d Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) d.d. 18-06-2018 Sociaal plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Sociaal Plan Spatterstraat 23 t/m 45 (oneven nummers) Uw portiekwoning aan de Spatterstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw voor

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX; Huisvestingsverordening gemeente Oldebroek 2015 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. XXXXXX 2015, nr. XXXXXX; gelet op de artikelen 4, 5, 7, 9, 10,

Nadere informatie

Dringend op zoek naar een woning? Dit zijn de mogelijkheden

Dringend op zoek naar een woning? Dit zijn de mogelijkheden Dringend op zoek naar een woning? Dit zijn de mogelijkheden Centrada verdeelt de huurwoningen in Lelystad op basis van wachttijd. Hoe langer u staat ingeschreven, hoe groter de kans is dat u voor een woning

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B ; Huisvestingsverordening gemeente Harderwijk 2015 De raad van de gemeente Harderwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 maart 2015, nr. B15.000858; gelet op de artikelen 4, 5,

Nadere informatie