Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?"

Transcriptie

1 Hoe vind je in Gouda een huis? In deze brochure beantwoorden we de meest gestelde vragen over het kopen of huren van een huis in Gouda. Staat uw vraag er niet bij? Neem voor een sociale huurwoning contact op met de woningcorporaties Mozaïek Wonen of Woonpartners Midden-Holland. Ook staat veel informatie op de website van WoningNet: Voor woningen van particuliere verhuurders: zoek via op huren en Gouda. Of neem contact op met een verhuur-makelaar. Voor een koopwoning kunt u terecht bij een makelaar. Of kijk op Veel succes met uw zoektocht naar een geschikte woning!

2 ? Gelden er regels voor het huren van een woning in Gouda? Afhankelijk van de prijs van een woning gelden er in Gouda regels voor het huren van een woning. Woningen met een huurprijs boven de huurprijsgrens ( 710,68, prijspeil 2016) zijn voor iedereen be schikbaar. Wel stellen verhuurders aan deze woningen vaak inkomenseisen. Makelaars en particuliere verhuurders bieden hoofdzakelijk deze duurdere huurwoningen aan. De woningcorporaties verhuren vooral de goedkopere huurwoningen, maar ook andere verhuurders verhuren wel goedkopere woningen. Voor goedkope huurwoningen is een huisvestingsvergunning nodig. De twee woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners behandelen de aanvragen voor een huisvestingsvergunning namens de gemeente. Hoe zit dit met het kopen van een woning in Gouda? Voor het kopen van een woning gelden geen gemeentelijke regels.

3 Welke mogelijkheden zijn er voor ouderen? Voor een seniorenwoning komen alleen huishoudens in aanmerking waarvan tenminste één persoon 55 jaar of ouder is. Dit zijn woningen voor mensen die nog zelfredzaam zijn. De corporaties Mozaïek Wonen, Woonpartners Midden-Holland en Woonzorg Nederland hebben diverse appartementen gereserveerd voor 55-plussers. Op deze woningen kunt u via Woningnet reageren. Ook Zorgpartners Midden-Holland en Huize Winterdijk verhuren seniorenwoningen. Neem voor informatie hierover contact op met deze organisaties: Zorgpartners Midden-Holland, telefoon woonconsulent , mail: verhuur@zorgpartners.nl of kijk op bij woningaanbod Huize Winterdijk, telefoon ,of kijk op En voor jongeren? De woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland bieden daarnaast w oningen aan speciaal voor jongeren. Op deze woningen kunt u via woningnet reageren. Neem voor meer informatie contact op met de corporaties. Andere mogelijkheden zijn particuliere (kamer)huur of anti-kraak wonen. Hierover kunt u informatie opvragen bij makelaars of op internet vinden.

4 Voor mensen die ondersteuning nodig hebben in het zelfstandig wonen vanwege een zorgvraag, zijn er speciale zorgwoningen. Dit zijn woningen waar zorg of begeleiding in de directe nabijheid is. Wilt u in aanmerking komen voor dit type woning, dan heeft u een zorgindicatie nodig. Deze wordt afgegeven door CIZ of via de WMO. Een thuiszorgindicatie is niet voldoende. Woningen van de corporaties die als zorgwoning verhuurd worden zijn te vinden op Woningnet. Daarnaast verhuren ook enkele zorgorganisaties zorgwoningen. Neem daarvoor contact op met de zorgorganisatie. Voor informatie zie bijvoorbeeld: Voor informatie over zorgwoningen van Zorgpartners kunt u contact opnemen met de woonconsulent van Zorgpartners Midden-Holland via , mail: verhuur@zorgpartners.nl Neem voor vragen over wonen bij WelThuis contact op met één van de adviseurs via het telefoonnummer

5 Hoe kan ik een woning van een woningcorporatie huren? Om voor een huurwoning van een woningcorporatie in aanmerking te komen, moet u zich eerst inschrijven bij WoningNet. Dit kan uitsluitend via de site van WoningNet; Hieraan zijn inschrijvingskosten verbonden ( prijspeil 2016). Heeft u geen internet tot uw beschikking, neem dan contact op met Mozaïek Wonen of Woonpartners Midden-Holland. Zij kunnen u verder helpen. Zodra u een huurwoning accepteert, vervalt uw inschrijving automatisch. Komt er een huurwoning vrij dan wordt deze gepubliceerd op de site van WoningNet. Er worden dagelijks woningen aangeboden waarop u gedurende een week kunt reageren. Als woningzoekende kunt gratis een abonnement op Digizine nemen. Digizine is een met nieuw passend aanbod die u twee keer per week verstuurd wordt. Is er geen nieuw passend aanbod voor u? Dan ontvangt u ook geen Digizine. Ziet u een huis dat u graag zou willen huren? U kunt reageren via de site van WoningNet of bellen naar de reactielijn van WoningNet ( , 0,50 p/m ). Per keer kunt u op maximaal twee woningen reageren.

6 Kan ik op elke huurwoning reageren? Op de site van Woningnet staat bij de woningadvertentie aangegeven wie daarop kunnen reageren. Woningcorporaties kunnen woningen bestemmen voor bepaalde (leeftijd)groepen. Dit staat aangegeven bij de woningadvertentie. Voor woningen van woningcorporaties geldt meestal een maximum inkomensgrens. Hoe wordt bepaald wie welke woning krijgt? Er reageren soms tientallen mensen op dezelfde woning. Woningcorporaties hanteren de zogenaamde B-/L-score: deze bepaalt wie de woning aangeboden krijgt. De B-/L-score wordt als volgt berekend: als u over zelfstandige woonruimte beschikt, geldt de datum vanaf wanneer u volgens de BasisRegistratie Persoonsgegevens (BRP) in uw huidige woning woont (bewoningsduur). Als u onzelfstandig woont, geldt de datum waarop u 18 jaar bent geworden (leeftijd). Hoe hoger uw B-/L-score hoe meer kans op een woning! Ook kunnen woningcorporaties woningen verloten. Andere verhuurders dan woningcorporaties kunnen andere rangordecriteria hanteren.

7 Kan ik voorrang krijgen bij het verkrijgen van een woning? Huishoudens met een laag inkomen krijgen voorrang bij de toewijzing van sociale huurwoningen met een lage huurprijs. Zie verder onder het hoofdstukje Prijzen en Tarieven en van corporatie woningen. In alle andere gevallen krijgt u alleen voorrang als u een urgentieverklaring hebt. Deze wordt alleen toegekend als er sprake is van een (acute) noodsituatie. De twee samenwerkende woningcorporaties handelen de aanvraag voor een urgentieverklaring namens de gemeente af.

8 Waar kan ik zien of ik een woning heb gekregen? Na de sluitingstermijn kunt u het resultaat van uw reactie op zien. U kunt ook de resultatenlijn bellen: ( 0,50 p/m). Krijgt u een huis aangeboden dan hebt u enkele dagen de tijd om het huis te bekijken en te beslissen of u het huis accepteert. U krijgt hierover bericht van de corporatie.

9 Mozaïek Wonen WoningNet: Bachstraat 1 Reactielijn: ( 0,50 p/m ) 2807 HZ Gouda Resultatenlijn: ( 0,50 p/m) Tel: Mail: info@mozaiekwonen.nl Voor vragen over wonen, zorg en welzijn: Internet: WMO loket van de gemeente Gouda Tel: of Woonpartners Midden-Holland Mail: gemeente@gouda.nl Achterwillenseweg 22A Internet: JX Gouda Tel: Algemene Informatie over wonen in Gouda: Mail: vestiging.gouda@woonpartners-mh.nl Tel: Internet: Mail: gemeente@gouda.nl Internet:

10 23,00 Huisvestingsvergunning 52,00 Inschrijvingskosten WoningNet Urgentieverklaring 69,35 Wanneer moet ik een huisvestingsvergunning hebben? Huurwoningen in Gouda onder de huurprijsgrens: 710,68 Voorrangsregel artikel 11 Huisvestingsverordening Gouda 2016: Deze regel geldt voor alle verhuurders: Woningen met een huur tot 628,76 (2e aftoppingsgrens) worden met voorrang verhuurd aan huishoudens met een inkomen tot (eenpersoonshuishoudens) of (meerpersoons huishoudens). Een verhuurder mag geen minimum inkomenseisen stellen waardoor huishoudens uitgesloten worden van woningen met een huurprijs onder de aftoppingsgrenzen.

11 Bent u het niet eens met uw verhuurder of huurder over de huurprijs of het onderhoud van uw won- ing? Of over de servicekosten of kosten voor nutsvoorzieningen? Dan kunt u mogelijk de Huurcom- missie inschakelen om een uitspraak te doen over uw probleem. Kijk voor meer informatie op Daar kunt u vinden wanneer u wel of juist niet bij de huurcommissie terecht kunt. Postbus BL Den Haag Telefoon: bel 1400 (lokaal tarief) op werkdagen van uur. via het contactformulier op de website van de Rijksoverheid website huurcommissie:

12 Sociale huurwoningen moeten in principe aan de doelgroep van de corporaties worden verhuurd: huishoudens met een inkomen onder euro. Het Rijk stelt vanaf 1 januari 2016 de volgende voorwaarden aan de woningcorporaties: Ten minste 95% van de huishoudens met een inkomen tot de maximum inkomensgrens voor huurtoeslag* moet in een woning met een huur tot de aftoppingsgrens worden gehuisvest ( 586,68 voor een- en tweepersoonshuishoudens en 628,76 voor gezinnen); Minimaal 80% van de sociale huurwoningen (huurprijs tot 710) wordt toegewezen aan huishoudens met een inkomen tot ; Daarnaast is er - tot 1 januari ruimte om 10% van de woningen toe te wijzen aan huishoudens met een inkomen tussen en ; De resterende 10% mag aan hogere inkomens worden verhuurd, maar met voorrang aan personen die door omstandigheden moeilijkheden ondervinden bij het vinden van passende huisvesting. Dit geldt bijvoorbeeld voor personen met fysieke of psychische beperkingen. * naast de hoogte van de huurprijs wordt er bij de beoordeling van het recht op huurtoeslag ook naar de hoogte van het inkomen en vermogen gekeken. Meer informatie kunt u vinden op

13 U kunt huurtoeslag aanvragen als uw huishoudinkomen onder een bepaald maximum ligt*; U kunt huurtoeslag aanvragen voor woningen met een huur tot maximaal 710,68; Als u jonger bent dan 23 jaar (en zonder handicap) mag uw huurprijs niet hoger zijn dan 409,92 om huurtoeslag aan te vragen; Het gedeelte van de huur dat boven de aftoppingsgrenzen uitkomt, wordt niet of slechts gedeelte lijk (bij ouderen, alleenstaanden en gehandicapten) meegenomen voor het vaststellen van de hoogte van de huurtoeslag. * naast de hoogte van de huurprijs wordt er bij de beoordeling van het recht op huurtoeslag ook naar de hoogte van het inkomen en vermogen gekeken. Meer informatie kunt u vinden op Maximum inkomensgrenzen huurtoeslag 2016 Aftoppingsgrenzen 2016 eenpersoonshuishouden één- en tweepersoonshuishouden 586,68 meerpersoonshuishouden drie- en meerpersoonshuishouden 628,76 Eenpersoonshuishouden meerpersoonshuishouden Let op! gelden vanaf 1 januari 2016.

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis? Hoe vind je in Gouda een huis? In deze brochure beantwoorden we de meest gestelde vragen over het kopen of huren van een huis in Gouda. Staat uw vraag er niet bij? Neem voor een sociale huurwoning contact

Nadere informatie

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis? Wonen in Gouda Hoe vind je in Gouda een huis? februari 2010 Hoe vind je in Gouda een huis? Over het kopen of huren van een huis in Gouda hebben veel mensen vragen. U wellicht ook. Bijvoorbeeld waar u moet

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over Passend Toewijzen

Veelgestelde vragen over Passend Toewijzen Veelgestelde vragen over Passend Toewijzen Waar heeft u als woningzoekende met een inkomen tot 35.739 recht op? Voorbeeld 1 Kees is 28 jaar en wil gaan samenwonen met zijn vriendin. Samen verdienen ze

Nadere informatie

Een woning huren in Brummen

Een woning huren in Brummen Een woning huren in Brummen Informatie voor woningzoekenden Een woning huren in Brummen Een woning huren in Brummen: Hoe gaat dat in zijn werk? Woningzoekenden die belangstelling hebben voor een huurwoning

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over Passend Toewijzen

Veel gestelde vragen over Passend Toewijzen Veel gestelde vragen over Passend Toewijzen Waar heeft u als woningzoekende met een inkomen tot 36.798 recht op? Voorbeeld 1 Kees is 28 jaar en wil gaan samenwonen met zijn vriendin. Samen verdienen ze

Nadere informatie

17 i 20 Januar U zoekt een woning

17 i 20 Januar U zoekt een woning U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Noordoost-Groningen? Dan kunt u terecht bij Acantus. Wij verhuren zo n 13.000 sociale huurwoningen. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, in verschillende

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ALLES RONDOM PASSEND TOEWIJZEN

VEELGESTELDE VRAGEN ALLES RONDOM PASSEND TOEWIJZEN VEELGESTELDE VRAGEN ALLES RONDOM PASSEND TOEWIJZEN Passend toewijzen 1. WAT IS PASSEND TOEWIJZEN? Passend toewijzen betekent dat wij bij de toewijzing van een huurwoning rekening houden met uw inkomen,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurverhoging 2015. 1. Huurverhoging algemeen

Veel gestelde vragen huurverhoging 2015. 1. Huurverhoging algemeen Naar aanleiding van de huurverhoging per 1 juli 2015 en vragen daaromtrent hebben wij de veel gestelde vragen onderstaand weergegeven en voorzien van een beantwoording. Hierbij hebben we de volgende indeling

Nadere informatie

met voorrang een woning

met voorrang een woning Hier leest u meer over de verschillende soorten urgentie. Ook leest u hoe de procedure verloopt om een urgentie te verkrijgen. Klik op de pijl om verder te gaan. De sociale huurwoningen in de regio Stedendriehoek

Nadere informatie

Onderbouwing huur-inkomenstabellen per 01-07-2015

Onderbouwing huur-inkomenstabellen per 01-07-2015 Onderbouwing huur-inkomenstabellen per 01-07-2015 Datum: 10 juni 2015 Uitgangspunten voor de huur-inkomens tabellen a. De 95% toewijzingseis voor huishoudens met recht op huurtoeslag moet gehaald kunnen

Nadere informatie

1. De tabellen met betrekking tot de passendheidsregels voor de woonruimteverdeling 2013 vast te stellen.

1. De tabellen met betrekking tot de passendheidsregels voor de woonruimteverdeling 2013 vast te stellen. COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Tabellen woonruimteverdeling 2013 Te besluiten om 1. De tabellen met betrekking tot de passendheidsregels voor de woonruimteverdeling 2013 vast te stellen. Inleiding Deze nota

Nadere informatie

Appartementen t Doel van Benthuizen

Appartementen t Doel van Benthuizen Appartementen t Doel van Benthuizen Appartementen t Doel van Benthuizen In deze brochure vindt u alle informatie over de procedure rondom de verhuur van de twaalf appartementen in ons project t Doel van

Nadere informatie

Wooninfo. Nijkerk NIJKERK. Woningstichting. Nijkerk

Wooninfo. Nijkerk NIJKERK. Woningstichting. Nijkerk Wooninfo INFORMATIEFOLDER IN OVER DE DE VERDELING GEMEENTE VAN HUURWONINGEN NIJKERK Nijkerk Woningstichting Nijkerk Woningstichting Nijkerk Bezoekadres: Van t Hoffstraat 40 3863 AX NIJKERK Postadres: Postbus

Nadere informatie

Huurwoningen uit de hele regio!

Huurwoningen uit de hele regio! Huurwoningen uit de hele regio! SOCIALE HUURWONINGEN IN HOLLAND RIJNLAND Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Op www.woningnethollandrijnland.nl staan alle sociale huurwoningen van de woningcorporaties

Nadere informatie

Huurwoningen uit de hele regio! 106140105 WoningNet A5 folder uitleg website 06-03.indd 1 06/03/14 11:15

Huurwoningen uit de hele regio! 106140105 WoningNet A5 folder uitleg website 06-03.indd 1 06/03/14 11:15 Huurwoningen uit de hele regio! 106140105 WoningNet A5 folder uitleg website 06-03.indd 1 06/03/14 11:15 SOCIALE HUURWONINGEN IN HOLLAND RIJNLAND Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Op www.woningnethollandrijnland.nl

Nadere informatie

Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden

Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden Informatie over het systeem voor de verdeling van huurwoningen in Zwolle, Kampen en IJsselmuiden e.o. Bent u op zoek naar een huurwoning in Zwolle, Kampen

Nadere informatie

HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL

HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL HUURDERS BELANGEN ORGANISATIE DE PEEL Wat verandert er voor huurders in 2019 Een hogere liberalisatiegrens. Geïndexeerde grenzen voor de toewijzing van sociale huurwoningen en de huurtoeslag. Hogere kosten

Nadere informatie

Ik zoek een woning. Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium?

Ik zoek een woning. Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium? Ik zoek een woning Hoe kom ik in aanmerking voor een woning van Actium? Actium verhuurt rond de 16.000 woningen in Drenthe en Zuidoost Friesland. Ons werkgebied omvat de gemeenten Assen, De Wolden, Hoogeveen,

Nadere informatie

MEMO van college aan de algemene raadscommissie

MEMO van college aan de algemene raadscommissie MEMO van college aan de algemene raadscommissie datum : 19 februari 2012 aan : Gemeenteraad van : College onderwerp : Huisvestingsverordening gemeente Bergen, aanpassen Bijlagen 1 en 2 per 1 maart 2013

Nadere informatie

Hoe kom ik aan een huurwoning

Hoe kom ik aan een huurwoning Hoe kom ik aan een huurwoning Op zoek naar een huurwoning in Maasland, Schipluiden of Den Hoorn? Wonen Midden- Delfland is de grootste aanbieder van huurwoningen in deze drie dorpskernen. In deze folder

Nadere informatie

M E M O De situatie De veranderingen

M E M O De situatie De veranderingen M E M O Aan : Commissie SOB Van : Wethouder Krieger Tel. nr : 0299-452637 Datum : 8 januari 2016 Onderwerp : Woonmatch Regio Waterland Bijlagen : Veel gestelde vragen, persbericht en brief aan ingeschrevenen.

Nadere informatie

met voorrang een woning

met voorrang een woning Hier leest u meer over de verschillende soorten urgentie. Ook leest u hoe de procedure verloopt om een urgentie te verkrijgen. Klik op de pijl om verder te gaan. De sociale huurwoningen in de regio Stedendriehoek

Nadere informatie

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop

Ik zoek een woning. Woonwensen staan voorop Ik zoek een woning Woonwensen staan voorop Wij verhuren zo n 2.200 woningen in alle kernen van de gemeente Laarbeek. In soorten en maten, goed, gevarieerd en betaalbaar. Voor gezinnen, stelletjes en alleenstaanden.

Nadere informatie

Huren bij Viverion. ruimte voor leven

Huren bij Viverion. ruimte voor leven Huren bij Viverion ruimte voor leven De vervolgstap hangt af van uw persoonlijke situatie: 1. U huurt al bij Viverion? Dan gebruikt u de optiestap. 2. U huurt nog niet bij Viverion? Dan gebruikt u de aanbod/lotingstap

Nadere informatie

Deze notitie is bedoeld om de schaarste en de verdringing in Gouda aan te tonen, als bijlage bij de Huisvestingsverordening 2019.

Deze notitie is bedoeld om de schaarste en de verdringing in Gouda aan te tonen, als bijlage bij de Huisvestingsverordening 2019. Bijlage bij de Huisvestingsverordening 2019 Onderbouwing van de schaarste aan goedkope huurwoningen en verdringingseffecten daardoor op de Goudse woningmarkt 1. Doel van deze onderbouwing De Huisvestingswet

Nadere informatie

Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen

Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen A) WONINGWET: ALGEMEEN 1. Wat is de nieuwe Woningwet? De nieuwe Woningwet geeft nieuwe regels voor de sociale huursector. Met de herziening wil de overheid

Nadere informatie

Appartementen Van den Boschstraat

Appartementen Van den Boschstraat Appartementen Van den Boschstraat Appartementen Van den Boschstraat In deze verhuurbrochure vindt u alle informatie over de procedure rondom de verhuur van 24 appartementen in de Van den Boschstraat in

Nadere informatie

Informatiefolder WoningNet

Informatiefolder WoningNet 1 Informatiefolder WoningNet Op zoek naar een huurwoning in de Stadsregio Amsterdam De woningcorporaties uit vijftien gemeenten in de Stadsregio Amsterdam bieden hun beschikbare huurwoningen aan via één

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

WONEN OP DE NOORD-VELUWE

WONEN OP DE NOORD-VELUWE WONEN OP DE NOORD-VELUWE ALLE REGELS OP EEN RIJ Wonen op de Noord-Veluwe De regio Noord-Veluwe bestaat uit Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten, en Epe, Hattem en Heerde. Zoekt u een

Nadere informatie

14 Juli 20 U zoekt een woning

14 Juli 20 U zoekt een woning U zoekt een woning U zoekt een huurwoning in Noordoost-Groningen? Dan kunt u terecht bij Acantus. Wij verhuren zo n 13.000 sociale huurwoningen. Van eengezinswoningen tot seniorenappartementen, in verschillende

Nadere informatie

Inschrijven en woningtoewijzing

Inschrijven en woningtoewijzing Wilt u een woning huren bij Destion? In deze brochure kunt u lezen hoe dat werkt en wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor een huurwoning van onze woningcorporatie. Inschrijven U komt voor een

Nadere informatie

Welkom bij WoonService!

Welkom bij WoonService! wegwijzer Welkom bij WoonService! 3 Bent u op zoek naar een huurwoning in s-hertogenbosch, Berlicum, Den Dungen, Middelrode (gemeente Sint-Michielsgestel) of Heeswijk-Dinther (gemeente Bernheze)? Dan is

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Informatieblad 1 team Wmo Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In dit informatieblad vindt u mogelijkheden op het gebied van wonen. De informatie heeft betrekking op zelfstandige huurwoningen

Nadere informatie

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk. Wat moet ik hiervoor doen?

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk. Wat moet ik hiervoor doen? Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk. Wat moet ik hiervoor doen? Als 55 plusser denkt u misschien al na over hoe u zou willen wonen als u bijvoorbeeld wat slechter ter been bent. U woont nu nog in een

Nadere informatie

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen

Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Informatieblad 1 team Wmo Woonvormen voor ouderen in Amstelveen Algemene informatie In dit informatieblad vindt u informatie over mogelijkheden op het gebied van wonen. De informatie heeft betrekking op

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging Mijn huishoudinkomen was in 2015 lager dan in 2014, kan ik bezwaar maken? U kunt bezwaar maken als uw huishoudinkomen in 2015

Nadere informatie

TOELICHTING BEHORENDE BIJ HET INSCHRIJFFORMULIER

TOELICHTING BEHORENDE BIJ HET INSCHRIJFFORMULIER TOELICHTING BEHORENDE BIJ HET INSCHRIJFFORMULIER Bunderstraat 28 Rabobank: ING: Postbus 100 NL89RABO0132601915 NL51INGB0001057954 6230 AC MEERSSEN BIC: RABONL2U BIC: INGBNL2A telefoon: 043-3664777 internet:

Nadere informatie

Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden

Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden Een woning huren in Zwolle, Kampen of IJsselmuiden Informatie over het systeem voor de verdeling van huurwoningen in Zwolle, Kampen en IJsselmuiden e.o. Bent u op zoek naar een huurwoning in Zwolle, Kampen

Nadere informatie

Woonruimteverdeling. Een woning huren van St. Joseph

Woonruimteverdeling. Een woning huren van St. Joseph Woonruimteverdeling Een woning huren van St. Joseph Woonruimteverdeling 1. Inleiding Woningstichting St. Joseph verhuurt circa 460 woningen in Stramproy en omgeving. We willen graag dat de juiste woning

Nadere informatie

HOE VIND JE EEN HUIS OP TERSCHELLING?

HOE VIND JE EEN HUIS OP TERSCHELLING? HOE VIND JE EEN HUIS OP TERSCHELLING? HOE VIND JE EEN HUIS OP TERSCHELLING? Dat is niet zo eenvoudig. Zoals je vast wel weet, is de vraag naar (sociale) huurwoningen groter dan het aanbod. Zeker op Terschelling.

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren.

U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. U zoekt een woning? In deze brochure leest u wat u moet doen om een woning van ons te kunnen huren. Inhoud Veel woningen, veel woningzoekenden pagina 3 Eerst inschrijven... pagina 4...dan reageren op een

Nadere informatie

Informatiefolder WoningNet

Informatiefolder WoningNet 1 Informatiefolder WoningNet Op zoek naar een huurwoning in de Stadsregio Amsterdam De woningcorporaties uit vijftien gemeenten in de Stadsregio Amsterdam bieden hun beschikbare huurwoningen aan via één

Nadere informatie

inschrijven als woningzoekende

inschrijven als woningzoekende inschrijven als woningzoekende Inschrijven als woningzoekende bij Woonbedrijf Op zoek naar een huurwoning? We helpen u graag! Inschrijven als woningzoekende 3 Een gewone eengezinswoning, een luxe appartement,

Nadere informatie

het Raadbesluit tot wijziging van de de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 gemeente Nieuwegein

het Raadbesluit tot wijziging van de de Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 gemeente Nieuwegein 20 16-156 Raadsbesluit De raad van de gemeente Nieuwegein; gelet op artikel 4 van de Huisvestingswet 2014; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 12 april 2016; besluit: vast te stellen:

Nadere informatie

Informatiefolder WoningNet

Informatiefolder WoningNet 1 Informatiefolder WoningNet Op zoek naar een huurwoning in de Stadsregio Amsterdam De woningcorporaties uit vijftien gemeenten in de Stadsregio Amsterdam bieden hun beschikbare huurwoningen aan via één

Nadere informatie

Inschrijven en woningtoewijzing

Inschrijven en woningtoewijzing Wilt u een woning huren bij Destion? In deze brochure kunt u lezen hoe dat werkt en wat u kunt doen om in aanmerking te komen voor een huurwoning van onze woningcorporatie. Inschrijven U komt voor een

Nadere informatie

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen?

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen? Bent u het niet eens met uw verhuurder of huurder over de huurprijs, het onderhoud, servicekosten of kosten van nutsvoorzieningen van de woning? En komt u er samen niet uit? Dan kunt u mogelijk de Huurcommissie

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsurgent. Informatie en regelgeving

Stadsvernieuwingsurgent. Informatie en regelgeving Stadsvernieuwingsurgent Informatie en regelgeving 2 Aan deze uitgave kunnen geen rechten ontleend worden. Inhoud Inleiding 1. Stadsvernieuwingsurgent 1.1 Stadsvernieuwingsurgent, wat is dat? 5 1.2 Wanneer

Nadere informatie

Bijlage 2 Toelichting wijzigingen ten opzichte van Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (vastgesteld 22 juni 2015)

Bijlage 2 Toelichting wijzigingen ten opzichte van Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (vastgesteld 22 juni 2015) Bijlage 2 Toelichting wijzigingen ten opzichte van Huisvestingsverordening Regio Utrecht 2015 Gemeente Montfoort (vastgesteld 22 juni 2015) Overzicht: aanpassingen huisvestingsverordening per 1 juli 2016

Nadere informatie

Gevolgen passendheidstoets

Gevolgen passendheidstoets Gevolgen passendheidstoets Corporaties moeten jaarlijks 90% van de vrijkomende huurwoningen tot de vrije-sector toewijzen aan huishoudens met een inkomen tot de EU-grens. Vanaf 1 januari 2015 gaat er ook

Nadere informatie

ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE?

ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE? ONINGWET WAT BETEKENT DIT VOOR DE GEMEENTE? WWW.AEDES.NL MAART 2015 DE NIEUWE ONINGWET Vanaf 1 juli 2015 gelden nieuwe regels voor woningcorporaties. De invoering van de nieuwe Woningwet betekent dat ook

Nadere informatie

Hof van Helsdingen. Huur Inkomenstabel. Toewijzingsvoorwaarden

Hof van Helsdingen. Huur Inkomenstabel. Toewijzingsvoorwaarden Hof van Helsdingen De verhuur van Hof van Helsdingen start op donderdag 12 april. Tot en met maandag 30 april 08.00 uur kunt u reageren op de 27 appartementen via www.woningnetregioutrecht.nl. Vanwege

Nadere informatie

Sociaal plan Warmunda

Sociaal plan Warmunda Sociaal plan Warmunda 1. Wat is een sociaal plan 3 2. Algemeen 2.1 Partijen. 3 2.2 Startdatum herhuisvesting: de peildatum.. 3 2.3 Huisbezoeken.. 3 3. Verhuizen/herhuisvesting 3.1 Algemeen... 3 3.2 Verhuizen

Nadere informatie

Memo. aan. de leden van de gemeenteraad rapportage woonruimteverdeling. van

Memo. aan. de leden van de gemeenteraad rapportage woonruimteverdeling. van Memo aan onderwerp van directie afdeling telefoon datum de leden van de gemeenteraad rapportage woonruimteverdeling het college van burgemeester en wethouders ro Ruimtelijk beleid en advies 0182-588288

Nadere informatie

Huurverhoging 2015. Over het hoe en waarom van de huurverhoging

Huurverhoging 2015. Over het hoe en waarom van de huurverhoging Huurverhoging 2015 Over het hoe en waarom van de huurverhoging 2 3 Inhoud 1 Spelregels 4 2 Wat doet Rochdale met de huuropbrengst? 8 3 Bezwaar tegen de huurverhoging 10 4 Huurtoeslag en inkomensdaling

Nadere informatie

met voorrang een woning

met voorrang een woning Hier leest u meer over de verschillende soorten urgentie. Ook leest u hoe de procedure verloopt om een urgentie te verkrijgen. Klik op de pijl om verder te gaan. De sociale huurwoningen in de regio Stedendriehoek

Nadere informatie

Ik zoek een woning in Almere

Ik zoek een woning in Almere Ik zoek een woning in Almere Stappenplan en spelregels voor een huurwoning Inhoud Woningen die vrijkomen in Almere worden op een eerlijke manier verdeeld. De afspraken hierover zijn vastgelegd in het Convenant

Nadere informatie

Inflatie Huuropslag Totaal. Inkomen lager dan ,- 2,5% 1,5% 4% - 4% Inkomen tussen ,- en ,-

Inflatie Huuropslag Totaal. Inkomen lager dan ,- 2,5% 1,5% 4% - 4% Inkomen tussen ,- en ,- Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2014 17 april 2014 HUURVERHOGING (SOCIALE HUURWONINGEN) Inleiding Na jaren van inflatievolgend huurbeleid wordt de huurverhoging sinds 2013

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2013 22 april 2013 HUURVERHOGING Na jaren van inflatievolgend huurbeleid wordt de huurverhoging dit jaar op een andere manier vastgesteld.

Nadere informatie

MEMO van college aan de commissie R&B

MEMO van college aan de commissie R&B MEMO van college aan de commissie R&B datum : 18 juni 2008 aan : Commissie R&B van : College onderwerp : Jaarlijkse aanpassing van bedragen in passendheidstabellen Portefeuillehouder:J. Mesu Inlichtingen

Nadere informatie

Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR

Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR Nieuwbouwproject Bakkerspunt In het centrum van Zoeterwoude-Dorp TE HUUR Dr. Bouwdijkstraat 21b, 21c, 21d, 21e, 21f en 25a In het centrum van Zoeterwoude Dorp Huurprijs 499,20 1 woning op de begane grond

Nadere informatie

Samenvatting. Toelichting. Bijlage 2; artikelsgewijze toelichting op wijzigingen. De aanpassingen hebben betrekking op de volgende onderwerpen:

Samenvatting. Toelichting. Bijlage 2; artikelsgewijze toelichting op wijzigingen. De aanpassingen hebben betrekking op de volgende onderwerpen: Samenvatting De aanpassingen hebben betrekking op de volgende onderwerpen: Overzicht 1: aanpassingen huisvestingsverordening per 1 juli 2016 I. Begripsbepalingen Artikel 1.1. Woningtype; student II. Huur

Nadere informatie

Afsprakenmonitor regio Haaglanden > Halfjaarmonitor > kerngegevens - concept

Afsprakenmonitor regio Haaglanden > Halfjaarmonitor > kerngegevens - concept Afsprakenmonitor regio Haaglanden > Halfjaarmonitor 2019-1 > kerngegevens - concept Halfjaarmonitor 2019-1 kerngegevens - concept Uitgevoerd in opdracht van Vereniging Sociale Verhuurders Haaglanden 19

Nadere informatie

Informatiefolder WoningNet

Informatiefolder WoningNet 1 Informatiefolder WoningNet Op zoek naar een huurwoning in de Stadsregio Amsterdam De woningcorporaties uit vijftien gemeenten in de Stadsregio Amsterdam bieden hun beschikbare huurwoningen aan via één

Nadere informatie

In vijf stappen naar een nieuwe woning

In vijf stappen naar een nieuwe woning In vijf stappen naar een nieuwe woning Zoekt u een huurwoning in Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout? Dan heeft u zelf een actieve rol. Hieronder vertellen we hoe u in vijf stappen een geschikte woning

Nadere informatie

Rapportage woonruimteverdeling Gouda Sturing via de Huisvestingsverordening Gouda 2015

Rapportage woonruimteverdeling Gouda Sturing via de Huisvestingsverordening Gouda 2015 Rapportage woonruimteverdeling Gouda 2018 Sturing via de Huisvestingsverordening Gouda 2015 Afd. RBA, juni 2019 Inhoudsopgave Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 Toewijzingsregels voor woningcorporaties...

Nadere informatie

Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden

Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden Inhoud Algemeen... 3 1. Waarom verhoogt Mooiland ieder jaar de huur (meer/minder)?... 3 2. Hoeveel mag de huur maximaal stijgen per 1 juli 2019?... 3 3. Hoe bepaalt

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie 1 februari 2014

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie 1 februari 2014 Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie 1 februari 2014 VRAGEN OVER HUURVERHOGING Geldt de inkomensafhankelijke huurverhoging ook voor huurders van onzelfstandige

Nadere informatie

meestgestelde vragen huurverhoging

meestgestelde vragen huurverhoging HOE HOOG MAG DE HUURVERHOGING ZIJN? WAAROM IS DE HUURVERHOGING VAN MERCATUS AFHANKELIJK VAN HET INKOMEN? WAAROM IS DE HUURVERHOGING NIET VOOR IEDEREEN GELIJK? HOE KAN HET DAT DE HUURPRIJS VOOR DEZELFDE

Nadere informatie

Voorrang bij woningtoewijzing. Sneller een woning door extra inschrijftijd

Voorrang bij woningtoewijzing. Sneller een woning door extra inschrijftijd Voorrang bij woningtoewijzing Sneller een woning door extra inschrijftijd Soms is het noodzakelijk dat woningzoekenden voorrang krijgen bij het vinden van een huurwoning. Vaak gaat het om vervelende situaties

Nadere informatie

> Melden van klachten. Niet tevreden? Laat het ons weten!

> Melden van klachten. Niet tevreden? Laat het ons weten! > Melden van klachten Niet tevreden? Laat het ons weten! > Inhoudsopgave > Wat te doen bij klachten? 1 Wat te doen bij klachten? 2 Waar kunt u met uw klacht terecht? 4 Voor welke klachten kan ik terecht

Nadere informatie

Woonruimteverdeling. Een wonig huren van St. Joseph

Woonruimteverdeling. Een wonig huren van St. Joseph Woonruimteverdeling Een wonig huren van St. Joseph Woonruimteverdeling 1. Inleiding Woningstichting St. Joseph verhuurt circa 460 woningen in Stramproy en omgeving. We willen graag dat de juiste woning

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014 Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014 Wat is de 'inkomensafhankelijke huurverhoging'? De regering wil graag dat de woningmarkt beter doorstroomt en dat er minder mensen scheefwonen (mensen met

Nadere informatie

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk Wat moet ik hiervoor doen?

Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk Wat moet ik hiervoor doen? Wonen in een woonzorgcomplex in Nijkerk Wat moet ik hiervoor doen? Als 55 plusser denkt u misschien al na over hoe u zou willen wonen als u bijvoorbeeld wat slechter ter been bent. U woont nu nog een in

Nadere informatie

MEMO van college aan de raadscommissie

MEMO van college aan de raadscommissie MEMO van college aan de raadscommissie datum : 21 december 2010 aan : Algemene raadscommissie van : College onderwerp : jaarlijkse regionale aanpassing passendheidstabellen Huisvestingsverordening Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Toelichting op de verdeling van vrijkomende sociale huurwoningen in Almere met een huurprijs tot 710,68 met ingang van 19 januari 2015

Toelichting op de verdeling van vrijkomende sociale huurwoningen in Almere met een huurprijs tot 710,68 met ingang van 19 januari 2015 1 Alle wijzigingen op een rijtje Toelichting op de verdeling van vrijkomende sociale huurwoningen in Almere met een huurprijs tot 710,68 met ingang van 19 januari 2015 Aanleiding In de regio Almere zijn

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW )

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW ) Inkomensafhankelijke huurverhoging 2018 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Rijksoverheid, Aedes en SSW ) Hoe hoog mag de huurverhoging zijn voor huurders van een zelfstandige woning? Voor zelfstandige

Nadere informatie

Kale huurprijs Aantal personen Totaal belastbaar jaarinkomen. 695,- en 699,- 3 Minimaal en maximaal

Kale huurprijs Aantal personen Totaal belastbaar jaarinkomen. 695,- en 699,- 3 Minimaal en maximaal Hendrick De verhuur van Hendrick start op woensdag 17 oktober. Tot en met donderdag 1 november 08.00 uur kun je reageren op de 15 woningen via www.woningnetregioutrecht.nl. Vanwege de verschillende woningtypen

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 284906 Datum : 25 april 2016 Programma : Wonen en ruimte Blad : 1 van 6 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van

Nadere informatie

Op zoek naar een woning

Op zoek naar een woning Samen bouwen aan beter wonen Op zoek naar een woning 3 Welkom U bent op zoek naar een woning. Misschien wilt u een grotere woning, of juist een kleinere woning. U gaat op eigen benen staan, krijgt werk

Nadere informatie

Géén huurverhoging per 1 juli Waarom krijg ik per 1 juli 2018 géén huurverhoging?... 6

Géén huurverhoging per 1 juli Waarom krijg ik per 1 juli 2018 géén huurverhoging?... 6 Huuraanpassing 2018 Vragen en antwoorden Inhoud Algemeen... 3 1. Waarom verhoogt Mooiland ieder jaar de huur (meer/minder)?... 3 2. Hoeveel mag de huur maximaal stijgen per 1 juli 2018?... 3 3. Hoe bepaalt

Nadere informatie

Woord vooraf. Ik wens u veel woongenot toe in onze prachtige stad. A.T. Kamsteeg. Wethouder Volkshuisvesting, Welzijn en Zorg

Woord vooraf. Ik wens u veel woongenot toe in onze prachtige stad. A.T. Kamsteeg. Wethouder Volkshuisvesting, Welzijn en Zorg Woord vooraf Nieuwe woningen worden steeds vaker levensloopbestendig gemaakt: passend, ook als uw persoonlijke situatie verandert. Dat lukt steeds vaker ook bij bestaande woningen. Ook komen er nieuwe

Nadere informatie

Huren in Hoef en Haag Het Lint Huurprijzen, inkomensgrenzen en toewijzingsvoorwaarden

Huren in Hoef en Haag Het Lint Huurprijzen, inkomensgrenzen en toewijzingsvoorwaarden Huren in Hoef en Haag Het Lint Huurprijzen, inkomensgrenzen en toewijzingsvoorwaarden De verhuur van de 7 woningen in de wijk Het Lint in Hoef en Haag start op vrijdag 26 januari. Tot en met woensdag 7

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke

Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke Vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging 2013 22 april 2013 Sociale huur HUURVERHOGING Na jaren van inflatievolgend huurbeleid wordt de huurverhoging dit jaar op een andere manier

Nadere informatie

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden

Bij antwoord datum, kenmerk en onderwerp vermelden Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 11 12 www.utrecht.nl /twitter @PaulusJansenSP Aan de leden van de commissie Stad en Ruimte Behandeld door B.J. Brijder Doorkiesnummer 030-28 64408

Nadere informatie

Stap voor stap naar een woning van Woningstichting Barneveld

Stap voor stap naar een woning van Woningstichting Barneveld Een huurwoning zoeken doe je zelf Stap voor stap naar een woning van Woningstichting Barneveld Zoekt u een huurwoning van Woningstichting Barneveld? Houd dan onze website in de gaten. Daar bieden wij namelijk

Nadere informatie

Toewijzingsbeleid huurwoningen toegelaten instelling Woningstichting Woensdrecht

Toewijzingsbeleid huurwoningen toegelaten instelling Woningstichting Woensdrecht Toewijzingsbeleid huurwoningen toegelaten instelling Woningstichting Woensdrecht 1. Voor wie? (toelatingscriteria) Iedereen die 18 jaar of ouder is en die legaal in Nederland verblijft, komt in principe

Nadere informatie

====================================================== Hoe hoog mag dit jaar de huurverhoging zijn van een sociale huurwoning?

====================================================== Hoe hoog mag dit jaar de huurverhoging zijn van een sociale huurwoning? INHOUD Vragen over huurverhoging 1 Vragen over inkomensverklaringen 3 Vragen over bezwaarmogelijkheden 4 Vragen over huurverlaging 5 ====================================================== VRAGEN OVER HUURVERHOGING

Nadere informatie

Urgentie: met voorrang een woning

Urgentie: met voorrang een woning op zoek naar woonruimte Urgentie: met voorrang een woning Wordt u plotseling geconfronteerd met een ernstig probleem, dat alleen kan worden opgelost met een andere woning? Dan kunt u misschien urgentie

Nadere informatie

Toelichting op de huurverhoging 2014

Toelichting op de huurverhoging 2014 Toelichting op de huurverhoging 2014 Onlangs hebt u als huurder de aanzeggingsbrief voor de huurverhoging ontvangen. Bij veel huurders leven er vragen over deze huurverhoging. Hieronder geven wij u enige

Nadere informatie

Nieuws. Jaarlijkse uitgave. Huurverhoging. Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer...

Nieuws. Jaarlijkse uitgave. Huurverhoging. Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer... Nieuws Jaarlijkse uitgave Huurverhoging Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer... Info Algemeen Postbus 1502 320 BA Oud-Beijerland Lamborghinilaan

Nadere informatie

regionaal & betrokken Woning zoeken

regionaal & betrokken Woning zoeken regionaal & betrokken Woning zoeken Als u op zoek bent naar een huurwoning in de gemeente Borsele of Reimerswaal dan bent u bij R&B Wonen aan het goede adres. R&B Wonen is de grootste verhuurder in deze

Nadere informatie

Kale huurprijs Aantal personen Totaal belastbaar jaarinkomen

Kale huurprijs Aantal personen Totaal belastbaar jaarinkomen Amelie De verhuur van gebouw Amelie start op woensdag 14 november. Tot en met donderdag 29 november 08.00 uur kunt u reageren op de 18 driekamerappartementen via www.woningnetregioutrecht.nl. Vanwege de

Nadere informatie

Wijziging inschrijfbeleid en toewijzingsbeleid naar aanleiding van Europese regelgeving

Wijziging inschrijfbeleid en toewijzingsbeleid naar aanleiding van Europese regelgeving Wijziging inschrijfbeleid en toewijzingsbeleid naar aanleiding van Europese regelgeving Met ingang van 1 januari 2011 gelden er Europese regels voor de verdeling van woonruimte van woningcorporaties. Woningcorporaties

Nadere informatie

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT Beste bewoner, In dit boekje leest u welke vijf keuzes u heeft als bewoner van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt. Mocht

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Aedes en SSW )

Inkomensafhankelijke huurverhoging 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Aedes en SSW ) Inkomensafhankelijke huurverhoging 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden (bron: Aedes en SSW ) Hoe hoog mag de huurverhoging zijn voor huurders van een zelfstandige woning? Voor zelfstandige woningen

Nadere informatie