1. Opening en mededelingen Opening door Marieke Zeilstra en korte voorstelronde langs de aanwezigen. Extra agendapunten: geen Mededelingen: geen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening en mededelingen Opening door Marieke Zeilstra en korte voorstelronde langs de aanwezigen. Extra agendapunten: geen Mededelingen: geen"

Transcriptie

1 Notulen regiotafel 20 juli 2015 Woerden 09:30-12:00 Aanwezig: Marieke Zeilstra (UW), Hans Attema (Altrecht), Koen van Leer (Timon), Fawzia Nasrullah (Youké), Helga Peters (SAVE), Yvonne Meijer (LdH), Renate de Vries (De Rading), Marleen Voorn (UW), Anniek van der Ploeg (UW), Melle Wijma (UW),Max Gijtenbeek Afwezig: Henk Jonker (Timon), Karolijn van den Heuvel (UW), Annet van Ginkel (Sherpa), Alian de Jong (UW). 1. Opening en mededelingen Opening door Marieke Zeilstra en korte voorstelronde langs de aanwezigen. Extra agendapunten: geen Mededelingen: geen 2. Verslag 1 juni 2015 Wijziging in de namen, enkele namen stonden niet juist vermeld. Punt 2: Geen aanvullingen Punt 3: geen aanvullingen Punt 4: Komt terug in overleg, met huidige stand van zaken Punt 5: Komt terug in dit overleg. Notulen regiotafel 1 juni zijn vastgesteld. 3. Productie en bevoorschotting Bij aangeven overproductie wordt er een format opgestuurd naar aanbieder. Op basis van dit voorstel wordt contact opgenomen met gemeente en wordt gekeken naar vierkant. Daarna akkoord of niet akkoord. Het is de bedoeling om dit om en nabij de twee weken rond te krijgen. Onderproductie: In extreme, wanneer er geen productie is, wordt bevoorschotting stop gezet en gekeken naar verwachting tweede half jaar. Het is aan de aanbieder om onderproductie te signaleren en aan te kaarten. Ministeriële opdracht om te gaan factureren op BSN. Daarmee moet de administratie beter gaan lopen omdat de het proces voor factureren in gang kan worden gezet. Ministeriële opdracht om de lacune tussen nu en ingaan veegwet te kunnen overbruggen. Deze is overrulend aan CBP, al is CBP akkoord met deze opdracht. De opdracht komt zo snel als mogelijk.

2 VNG heeft nieuwe coderingen (standaardcoderingen) afgegeven. Utrecht West deze coderingen zoveel mogelijk door te voeren. Met de standaardcoderingen wordt het aantal codes teruggebracht, hoewel het er nog steeds veel zijn. Belangrijk om hier scherp op te zijn omdat er met nieuwe contracten ook nieuwe codes ontstaan. Factureren 2016: Utrecht West wil toewerken naar facturatie voor 2016 en daarbij het afschaffen van de bevoorschotting. Daarbij wordt wel gekeken naar maatwerk. Mocht een aanbieder in de problemen komen, dan zal in individuele gevallen worden gekeken naar de bevoorschotting en waar nodig in zetten. De Rading: Het is zoeken naar wat de facturatie voor gevolgen heeft voor bepaalde zorgvormen. Risico dat je met facturatie alleen krijgt waar je voor factureert. Terwijl bepaalde zorgvormen ook ongebruikt betaald moet worden (Bijvoorbeeld crisisplekken). Wordt dit een gespreksonderwerp op regionaal niveau of per aanbieder apart? Altrecht : Dan moet er een bepaalde norm komen met wat in stand gehouden moet worden. Youké: Dit thema moet geagendeerd worden en wij moeten aangeven welke vormen overeind gehouden moeten worden. Dit kan bovenregionaal (bijv. Cluster 1 en werkgroep Crisis) en regionaal op de agenda worden gezet. Is inzichtelijk welke zorgvormen hieronder vallen (zowel bovenregionaal als regionaal?) Het niet bovenregionale deel is niet inzichtelijk in de regio. Utrecht West is wel bezig hiermee. Kijken of dit in een groter geheel kan worden opgepakt, met o.a. huisvesting. Daarbij is niet goed om per organisatie af te bouwen bovenregionaal en regionaal, maar per inhoudelijk segment. Youké: om deze beweging te maken is het van belang om dit bovenregionaal bespreekbaar te maken. Doel is echt om efficiënter en overzichtelijker te werken. Niemand zit te wachten op de administratieve last bij een uitvraag. Uitnodiging staat aan de aanbieders om hierin mee te denken en daarbij aan te geven waar het beter kan. Bovenregionaal wordt met de ADD groep gekeken hoe de monitoring (intersectoraal) kan worden verbeterd. In Gelderland wordt ook gewerkt met zorgpaden. 4. Verlengen contracten en mogelijkheden tot vernieuwing Verlenging Wordt gekeken naar Cluster 1 gedeelte, of hier nog een bezuiniging in kan worden aangebracht. Wordt gewerkt aan een voorstel (op basis van nieuwe meicirculaire). Waar aanbieders een lagere uitnutting hebben wordt gekeken naar de mogelijkheden om het contract naar beneden bij te stellen. Voorzieningenniveau wordt per gemeente in kaart gebracht en de zorgpaden. Wordt gekeken hoe dit met de wijkteams kan worden gesitueerd. Bedoeling is dat er in september/oktober met een voorstel te komen naar de aanbieders.

3 Ruimte tot vernieuwing in verlening: het huidige contract biedt al ruimte tot vernieuwing. Kan o.a. worden gewerkt met onderaannemerschap. Kan ook in overleg worden getreden met Utrecht West. Utrecht West zet in op kwaliteitsverbetering en kostenbesparing, dit vraagt vanuit ondernemerschap een andere invulling. Altrecht: Wordt dit vanuit de bestaande kubus gedaan? Wat betekent dat we andere zorgvormen moeten loslaten of kunnen we dit naast de huidige zorgvormen doen? De Rading: voorzichtig transformeren. Moet gekeken worden naar de afstemming of te voorkomen dat zorgvormen worden afgestoten die we wel nodig hebben. Marieke: Kan gekeken worden hoe onderling invulling wordt gegeven aan nieuwe zorgvormen. Bijvoorbeeld intersectoraal koppeling J&O en GGZ niet werken met en een DBC en een trajectprijs. (Onderlinge afstemming) Youké: Naast onderling overleg vraag innoveren een investering. Vraag is wat kunnen aanbieders investeren en hoe kunnen we dit onderling afstemmen? Hiervoor is het belangrijk overzicht te hebben in o.a. onder- en overproductie. Belangrijk dat aanbieders aangeven wat er nodig is om te kunnen innoveren en over de obstakels in innoveren heen te kunnen stappen. Bestuurlijke afspraken zijn hierin nodig. Utrecht West gaat bezig om overzichten te maken om met elkaar te kunnen naar risico s en kansen en afspraken te maken met elkaar wat gaan wij doen en wat gaan jullie doen? Wat betekent deze stap voor de volgende? Deze input is belangrijk om inzichtelijk te krijgen van jullie. Binnen Woerden is investeringsplan, hierdoor iets meer ruimte. 1 september eerste deadline. Tweede deadline 1 november. (Voor de lokale investering). Marieke: Concretisering is hierin wel van belang. Mogelijk dient een businesscase als goede grondlegger om te kunnen aangeven waar de ruimte ligt en hoe dit kan worden vormgegeven. Dit biedt ook de mogelijkheid om aan een gemeenteraad aan te geven wat de resultaten zijn en wat de noodzaak is. Belangrijk is om transparantie te hebben in elkaars ideeën. Om te voorkomen dat er dubbel werk verzet moet worden. Vraagt om duidelijkheid van gemeenten, maar ook van aanbieders. Vernieuwing betekent niet altijd extra financieringsmiddelen, maar ook verschuiving binnen aanbod (intersectoraal bijvoorbeeld). 5. Transformatie: projecten jeugdhulp Vorige regiotafel concept transformatieagenda besproken. Wat nu is gedaan, binnen regio; s aangegeven over meer domeinen. Thema s nu op Jeugd, Wmo en Participatie. Voor Jeugd komen wel aparte projecten (afgebakend op ambtelijke capaciteit, maar voor nu de volgende): Dyslexie Procesoptimalisatie; start met SAVE/Veilig thuis met mogelijke doorontwikkeling naar andere aanbieders Nieuw concept KmB Crisis (Bovenregionaal)

4 Cluster 1: loopt al, met aandacht voor zorgketen Specialistische GGZ: aandacht voor intersectoraal Intersectorale voorzieningen (regionaal) borgen van voorzieningen Doorlooplijnen Komt een ambtelijk voorstel (eind juli naar stuurgroep) waarna gekeken kan worden wie dit ambtelijk gaat trekken. Projectplannen vooral gericht op vaststellen kaders. Projectleider zal met de aanbieders in contact treden over de betrekkende projectpunten om hier verder invulling aan te geven. Doel is landing in 2017 en uitwerking tot (Marieke stuurt de lijst nog) Aantal punten lopen al en vanuit de regio de bedoeling om nu verder aan te werken. Dyslexie blijkt een groeimarkt, vandaar dat deze is meegenomen in de lijst. 6. Knelpunten in de zorgketen en mogelijkheden voor verbetering / vernieuwing. 7. Regiotafel; a. Terugblik zorgmarkt 23 juni 2015 In augustus evaluatie van de projectgroep, ook gericht op nieuwe vormgeving, vervolg. Korte terugblik al wel geweest. Twee delen: eerst een zorgmarkt en vervolgens theatersport met casus vanuit wijkteam. Vervolgens nog ruimte om met elkaar in gesprek te kunnen op basis van de theatersport. Reacties die terugkwamen, erg laagdrempelig waardoor goede basis lag om in gesprek te gaan. Voor wijkteams goed om te herkennen welke aanbieders er zijn in de regio. Goede van theatersport was dat het concreet gemaakt kon worden welke handelingsmogelijkheden er zijn en waar elkaars verschillen in visie ook liggen. Aandachtspunt: was niet voor iedereen duidelijk dat er ook echt een zorgmarkt was met standjes. Voor herhaling vatbaar, doelstelling kan wat explicieter. Opkomst wijkteams had groter gemogen. Vanuit de wijkteams was een wisselende behoefte. Goed om in voorbereidingsgroep ook teamleider te betrekken om goed aan te sluiten op de behoefte. b. Voorstel vervolg regiotafel Voorstel gemaakt voorafgaand aan deze regiotafel gewerkt aan een voorstel. Frequentie is een principeafspraak. Planning is vast maar op basis van noodzaak kan ook worden afgelast. Instellingsniveau: ruimte voor gesprek bij casuïstiek en kwartaalgesprekken. Kenniscafé: dialoog Doel: Inspireren en korte communicatielijnen. Frequentie: 4 keer per jaar (voorbereidingsgroep Timon, SAVE, Reinaerde, gemeente: beleid en wijkteam (Woerden, Stichtse Vecht of Montfoort). Bespreken van voorstel met managementniveau. Projecten: Doel: Resultaatgericht (intersectoraal) - transformatie Frequentie: Doorlopend

5 Managementniveau intersectoraal regiotafel Doel: Borgen samenhang en gericht op samenhang. Thema s vaststellen (projecten), landelijke ontwikkelingen. Deelnemers: + Altrecht, Opvoedpoli, vrijgevestigde (vertegenwoordiger). KmB Frequentie: 2 tot 4 keer per jaar Geen bestuurlijke tafel. Notulen openbaar op de website, digitaal reageren. Voorbereidingsgroep (vast): Marieke, Ldh, Altrecht, Rading, Timon. Pragmatisch (per mail, alleen bijeen indien nodig). Sherpa wordt nog nagevraagd. Bestuurlijk niveau: Doel: Lange termijn transformatie tussen gemeenten, in de regio, bovenregionaal Frequentie: 1x per jaar in de regio. Wordt neergelegd bij Karolijn voor verder oppakken 8. Rondje langs de aanbieders en gemeenten Rading: Geen aanvullingen/ bijzonderheden t.o.v. vorige keer. LdH: beschikkingen lopen intussen. In verhouding met vorig jaar. Verder geen bijzonderheden. Youké: Tevreden over beleid regio (verlenging contracten), rustgevend. Prognose gegeven voor productie is wel spannend, moet op worden gestuurd. SAVE: Opvallend is dat na eerste half jaar samenwerken dat we nu toekomen aan andere thema s bijvoorbeeld op- en afschalen. Dit valt op door o.a. een toename in onderzoeken (zorgelijke casuïstiek). Samenwerking hierin wordt hierdoor (nog) belangrijker. Afname in VOT in eerste twee kwartalen trekt nu weer aan. Leerproces hoe de lokale zorg optimaal kan worden ingezet. Belangrijk om komend halfjaar de aansluiting met lokale teams goed in te regelen. (Door o.a. afschalen op casusniveau, interne afspraken om bij bepaalde zorgvormen afspraken te maken met het lokale team. Automatische gang om contact op te nemen met lokaal team was er niet, nu afgesproken.) Betrekken van J&O aanbieders kan helpen bij overdragen kennis (signaal Youké) Bevordert de afschaling naar lokale teams. Afgesproken werkprocessen, bijeenkomst geweest om de werkprocessen te verduidelijken. SWW: Aantal beleidsregisseurs aangenomen. Worden inspiratiedagen georganiseerd waarbij aanbieders worden uitgenodigd om deel te nemen. Woerden: al veel gezegd Oudewater: worden nieuwe afspraken gemaakt om (binnen bestaande) om zorg meer naar voren te halen. Altrecht: Instroom is binnen de verwachtingen. Nieuwe ontwikkeling, meer inzet van ACT teams, is formatie voor vrijgemaakt binnen Altrecht. Wordt gekeken naar verdere mogelijkheden om dit uit te zetten.

6 Timon: geen aanvullingen. Montfoort: Flinke kortingen op de jeugdzorg. Zorgt voor grote uitdagingen. Wordt gekeken welke bewegingen kunnen worden opgevangen. Wanneer er meer besluitvorming is wordt hierover gecommuniceerd. Jeugdteam loopt op dit moment. In contact met huisartsen over de hoge J-GGZ casuïstiek.

Transitie Jeugdzorg. Woerden, 17 oktober 2013

Transitie Jeugdzorg. Woerden, 17 oktober 2013 1. Transitie Jeugdzorg Woerden, 17 oktober 2013 Inhoud Stand van zaken Jeugdwet Regionaal Transitiearrangement Regionale Samenwerking Jeugdwet Voor de zomer wetsvoorstel ingediend 9, 10 en 15 oktober:

Nadere informatie

Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015

Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015 Procesbeschrijving transformatie agenda Jeugd Gelderland Versiedatum 8 juni 2015 Vanaf 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor alle hulp en ondersteuning aan jeugd. Na de transitie (overdracht van taken)

Nadere informatie

Verslag fysieke overlegtafel-jeugd

Verslag fysieke overlegtafel-jeugd Verslag fysieke overlegtafel-jeugd Naam overleg Fysiek overlegtafel-jeugd datum: 24-10-2016 voorzitter: Hanneke Knijf verslaglegger: Amber Loth tijd van: 16.00 tot 18.00 Aanwezig: Afwezig: Tevens kopie

Nadere informatie

Verslag fysieke overlegtafel-jeugd

Verslag fysieke overlegtafel-jeugd Verslag fysieke overlegtafel-jeugd Naam overleg Fysiek overlegtafel J&O, KmB, JGGZ datum: voorzitter: 16-10-2017 Nico Kersten verslaglegger: Amber Loth tijd van: 16.00 tot 18.00 Aanwezig: locatie: Gemeentehuis

Nadere informatie

Bijlage 1 Toelichting inkoop essentiële functies 2017

Bijlage 1 Toelichting inkoop essentiële functies 2017 Bijlage 1 Toelichting inkoop essentiële functies 2017 In deze toelichting worden de gezamenlijke inkoopafspraken van de vijf 5 Utrechtse regio s voor de essentiële functies 2017 beschreven. Deze bijlage

Nadere informatie

Transitie en transformatie jeugdzorg

Transitie en transformatie jeugdzorg Transitie en transformatie jeugdzorg Financiële kaders Jeugdzorg 2015 Gemeenteraad Leusden 3 juli 2014 Het spelersveld Om welke zorg gaat het? Preventie Generalistische ondersteuning Specialistische voorzieningen

Nadere informatie

INKOOP JEUGDHULP REGIO FOODVALLEY. Tweede werkgroep perceel Verblijf Veenendaal, 15 oktober uur

INKOOP JEUGDHULP REGIO FOODVALLEY. Tweede werkgroep perceel Verblijf Veenendaal, 15 oktober uur INKOOP JEUGDHULP REGIO FOODVALLEY Tweede werkgroep perceel Verblijf Veenendaal, 15 oktober 2015 13.30 16.00 uur Agenda Opening, mededelingen en vaststelling agenda Proces rondom de deelovereenkomst Toelichting

Nadere informatie

Verslag en afspraken perceel werkgroep Ambulant

Verslag en afspraken perceel werkgroep Ambulant Verslag en afspraken perceel werkgroep Ambulant 12-10-2015 Deelnemers Thilda Geverick (pro persona), Saskia van Dongen (Karakter), Margreet van Ommering (Reinaerde), Han Bijleveld (Youké), Jan Smolders

Nadere informatie

Advies: De raadsinformatiebrief met de Update week 24, 2014 ter informatie aan de raad zenden.

Advies: De raadsinformatiebrief met de Update week 24, 2014 ter informatie aan de raad zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD EN RAADSINFORMATIEBRIEF Van: L. Boeij Tel.nr.: 06-20094926 Nummer: 14A.00483 Datum: 12 juni 2014 Team: Onderwijs Welzijn en Zorg Tekenstukken:

Nadere informatie

Decentralisaties in het sociaal domein Stand van Zaken. Informatieve raadssessie 23 mei 2013

Decentralisaties in het sociaal domein Stand van Zaken. Informatieve raadssessie 23 mei 2013 Decentralisaties in het sociaal domein Stand van Zaken Informatieve raadssessie 23 mei 2013 Uitbreiding van het Sociaal Domein 2007: Invoering Wmo 2015: Participatiewet 2015: Jeugdzorg 2015: AWBZ Bedreiging:

Nadere informatie

MEMO Bijlage 1 Aan Van Datum Betreft 1. Inleiding 2. Sturing

MEMO Bijlage 1 Aan Van Datum Betreft 1. Inleiding 2. Sturing MEMO Bijlage 1 Aan Fysieke Adviestafel Van Peter de Geus en Jan-Peter Stolte Datum 15 november 2016 Betreft Vervolgproces aanvullende acties m.b.t. terugdringen financieel tekort 2017 1. Inleiding Tijdens

Nadere informatie

#5052485 1. 1 Hervorming Langdurige Zorg

#5052485 1. 1 Hervorming Langdurige Zorg Agendapunt 6 060915 BOSD Vergadering : Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 17 september 2015 Onderwerp : Notitie aansluiting regionaal HLZ agenda op vast te stellen regionaal convenant

Nadere informatie

Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten

Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten Jeugdhulp in Holland Rijnland Van, voor en door 13 gemeenten 1 Even terug in de historie van de regio Savanna: start regionale samenwerking jeugd 1 gezin 1 plan is in de regio ontstaan Gezamenlijk Verwijsindex

Nadere informatie

Kwartaal rapportage Q1. Fysieke Overlegtafel Jeugd 15 juni

Kwartaal rapportage Q1. Fysieke Overlegtafel Jeugd 15 juni Kwartaal rapportage Q1 Fysieke Overlegtafel Jeugd 15 juni 2 Maatwerk Q1 2016 Q1 * 4 = 33,3 mln. Begroting 2016: 27,7 mln. Verschil = + 17% 3 Oorzaken overschrijding??? 4 Oplossingen terugdringen overschrijding

Nadere informatie

Memo Bijlage 5. Aan: Deelnemers fysieke adviestafel Van: Peter de Geus Datum: 8 maart 2017 Betreft:

Memo Bijlage 5. Aan: Deelnemers fysieke adviestafel Van: Peter de Geus Datum: 8 maart 2017 Betreft: Memo Bijlage 5 Aan: Deelnemers fysieke adviestafel Van: Peter de Geus Datum: 8 maart 2017 Betreft: Voortgang aanvullende acties terugdringen financieel tekort Bijlage strategische agenda 2017 Gevraagd:

Nadere informatie

Wethouder J. Coes. Voorstel Kennisname van het financieel overzicht over de maanden januari tot en met juli 2015 alsmede de prognose voor 2015.

Wethouder J. Coes. Voorstel Kennisname van het financieel overzicht over de maanden januari tot en met juli 2015 alsmede de prognose voor 2015. Openbaar ja Voorstel voor BC OZJT / BO Samen 14 Datum vergadering 1 oktober 2015 Agendapunt Portefeuillehouder(s) Wethouder J. Coes Domein, behandelend ambtenaar, tel. Evelien Fokkink, manager OZJT Onderwerp

Nadere informatie

Afbouw DBC systematiek Jeugd GGz. Zorg om Tafel 13 juli 2017

Afbouw DBC systematiek Jeugd GGz. Zorg om Tafel 13 juli 2017 Afbouw DBC systematiek Jeugd GGz Zorg om Tafel 13 juli 2017 Inhoud Toelichting vanuit de werkgroep op het proces tot nu toe Toelichting op de uitgangpunten en uitwerking tot nu toe Welke onderdelen worden

Nadere informatie

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017

CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 CONCEPT BESLUITENLIJST PHO MAATSCHAPPIJ d.d. 15 februari 2017 Aanwezig: Naam Gemeente Naam Gemeente Naam Gemeente H. de Jager Alphen aan den Rijn A.D. de Roon Lisse I. van Breda Holland Rijnland F.Q.A.

Nadere informatie

Technische briefing Gemeenteraad Wmo/Jeugdhulp Beleidsplan Jeugdhulp / Inkoopproces

Technische briefing Gemeenteraad Wmo/Jeugdhulp Beleidsplan Jeugdhulp / Inkoopproces Technische briefing Gemeenteraad Wmo/Jeugdhulp Beleidsplan Jeugdhulp / Inkoopproces 14 april 2014 Waar staan we? Door de Raad vastgesteld beleid: Meedoen naar Vermogen Nota Visie & uitgangspunten Transitie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer raad 1110466 Datum: 28 januari 2014 Behandeld door: M. Megens Afdeling / Team: MO/BMO Onderwerp: Raadsvoorstel bij beleidsplan jeugdzorg Purmerend Samenvatting:

Nadere informatie

06-35113534 NEE. Van: C. de Jongh Tel.nr. : Datum: 11 juli 2014 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: Nummer: 14A.00573

06-35113534 NEE. Van: C. de Jongh Tel.nr. : Datum: 11 juli 2014 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: Nummer: 14A.00573 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: C. de Jongh Tel.nr. : Datum: 11 juli 2014 Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: 06-35113534 Team: Onderwijs, Welzijn en Zorg K. van den Heuvel, R. de

Nadere informatie

Platformtaak volgens gemeente

Platformtaak volgens gemeente Oplegvel 1. Onderwerp Wijziging bekostigingssystematiek ambulante jeugdhulp individueel per 1-1-2018 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Platformtaak volgens gemeente 3. Regionaal belang

Nadere informatie

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders

Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders Informatienotitie AAN VAN Raadsleden College van Burgemeester en Wethouders ONDERWERP Informatienotitie resultaat inkoop voorzieningen jeugdhulp en Wmo 2016 DATUM 28 januari 2016 BIJLAGE Zorgproducten

Nadere informatie

Transitie Autoriteit Jeugd

Transitie Autoriteit Jeugd Transitie Autoriteit Jeugd Ontwikkelingen jeugdhulp 2015-2017: samenvatting Onderzoek naar de vorderingen op het gebied van transformatie en de ontwikkelingen van het aantal trajecten specialistische jeugdhulp

Nadere informatie

26 oktober Jeugdhulp Zuid-Holland Zuid

26 oktober Jeugdhulp Zuid-Holland Zuid 26 oktober 2016 Jeugdhulp Zuid-Holland Zuid Programma Tekst 1) Inleiding en welkom door Jolanda de Witte (regionaal portefeuillehouder Jeugd) doel is ophalen en discussie Nu met vertegenwoordiging vanuit

Nadere informatie

Op weg naar een uitvoeringsplan Sociale Agenda College 10 maart 2015

Op weg naar een uitvoeringsplan Sociale Agenda College 10 maart 2015 Op weg naar een uitvoeringsplan Sociale Agenda 2015 College 10 maart 2015 Uitvoeringsplan 2015 Bondig: sheets / punten plus bijlagen Innovatie-agenda 2015: o Veranderstrategie / methodiek o Overzicht lokale

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Evaluatie Inkoop

NIEUWSBRIEF Evaluatie Inkoop NIEUWSBRIEF Evaluatie Inkoop 30 juni 2015 COLOFON uitgave OZJT/Samen14 datum 30 juni 2015 Reageren infosamen14@regiotwente.nl Meer informatie www.samen14.nl IN DEZE NIEUWSBRIEF: * Korte samenvatting van

Nadere informatie

Contractering jeugdhulp 2016 in Holland Rijnland. Terugblikken en vooruitzien!

Contractering jeugdhulp 2016 in Holland Rijnland. Terugblikken en vooruitzien! Contractering jeugdhulp 2016 in Holland Rijnland Terugblikken en vooruitzien! 1 Welke hulp wordt gecontracteerd? Vrijwillig kader Jeugd en opvoedhulp: bv pleegzorg, ambulante/residentiele hulp, crisishulp

Nadere informatie

Bijeenkomst 2 advies- & cliëntenraden Inkoop Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom!

Bijeenkomst 2 advies- & cliëntenraden Inkoop Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! Bijeenkomst 2 advies- & cliëntenraden Inkoop 2018-2020 Jeugdhulp & Wmo (inclusief Beschermd Wonen) Welkom! 18 september 2017 Zaal 2.03 Huis van de Stad Opening: Corine Dijkstra Wethouder gemeente Gouda

Nadere informatie

Toekomst samenwerking Jeugdhulp Raadsbijeenkomsten September & oktober 2016

Toekomst samenwerking Jeugdhulp Raadsbijeenkomsten September & oktober 2016 Toekomst samenwerking Jeugdhulp Raadsbijeenkomsten September & oktober 2016 Programma bijeenkomst 19.30 uur : Welkom door Ton Sprenger, VGG 19.35 uur : Inleiding door Herwil van Gelder, wethouder De Marne

Nadere informatie

Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017

Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017 Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017 Hieronder volgt het verslag van de eerste marktconsultatie. De vragen die tijdens deze bijeenkomst zijn gesteld zijn in een overzicht onderaan dit verslag opgenomen.

Nadere informatie

Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van uur

Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van uur Raad op zaterdag Eindhoven 28 januari 2017 Ronde 1 van 10.30-11.45 uur Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe

Nadere informatie

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel Jeugd 10 mei 2017

Uitgangspunten Inkoopkader Fysieke Overlegtafel Jeugd 10 mei 2017 Uitgangspunten Inkoopkader 2018 Fysieke Overlegtafel Jeugd 10 mei 2017 Aanleiding Aflopen van de huidige deelovereenkomsten: Deelovereenkomst Jeugd 31 dec. 2017 Jeugdbescherming/Jeugdreclassering 31 dec.

Nadere informatie

Raad op zaterdag 30 januari 2016

Raad op zaterdag 30 januari 2016 Raad op zaterdag 30 januari 2016 Astrid Jansen, projectleider jeugd VNG Afke Donker, Nederlands Jeugdinstituut Gespecialiseerde jeugdhulp en meten van effecten Hoe weet u of uw beleid effect heeft? Programma

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Jeugdhulp Rijnmond 23 april 2015

Algemeen Bestuur Jeugdhulp Rijnmond 23 april 2015 Algemeen Bestuur Jeugdhulp Rijnmond 23 april 2015 Te volgen procedure kaderbrief 2016 23 april instemming AB met kaderbrief, verzending aan de gemeenteraden. tot 15 juni opmerkingen en suggesties van raden

Nadere informatie

Regionale taskforces. De eerste inzichten. Congres Meer grip op de wachttijden in de GGz. 12 april 2018

Regionale taskforces. De eerste inzichten. Congres Meer grip op de wachttijden in de GGz. 12 april 2018 Regionale taskforces Wachtti j d en GGz De eerste inzichten Congres Meer grip op de wachttijden in de GGz 12 april 2018 1 Regionale aanpak om complex probleem aan te pakken Achtergrond Uitdaging Doel Aanhoudende

Nadere informatie

Stand van zaken Transformatie sociaal domein en werkplan 2015

Stand van zaken Transformatie sociaal domein en werkplan 2015 Stand van zaken Transformatie sociaal domein en werkplan 2015 Transitie: vòòr 2015 de overgang van verantwoordelijkheden naar gemeenten Transformatie: m.i.v. 2015 het opnieuw inrichten van (werk)processen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015 JEUGD Beste zorgaanbieders, Dit is de tweede nieuwsbrief van Zorg om Tafel Jeugd. Met een nieuwsbrief informeren wij u actief over de stand van zaken en ontwikkelingen. Besluitvorming

Nadere informatie

Agendapunt 011015 BO GGDRU Vergadering Datum Onderwerp Bijlage Doel agendering Toelichting

Agendapunt 011015 BO GGDRU Vergadering Datum Onderwerp Bijlage Doel agendering Toelichting Agendapunt Mededelingen 011015 BO GGDRU Vergadering : BO Adviescommissie GGDrU Datum : 15 oktober 2015 Onderwerp : Voortgang gezondheidscommunicatie, alcoholpreventie en convenant jeugd Bijlage : Evaluatie

Nadere informatie

VOORTGANG TRANSITIE JEUGD

VOORTGANG TRANSITIE JEUGD VOORTGANG TRANSITIE JEUGD Derde kwartaal 2015 De decentralisatie van de jeugdhulp is sinds 1 januari 2015 een feit. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft met het ministerie van VWS afgesproken

Nadere informatie

Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015

Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015 Gemeente Zoetermeer Vraag en antwoord naar aanleiding van fysieke overlegtafel vrij inzetbare voorzieningen op 25 juni 2015 Tabel Overzicht met vraag en antwoord Nr. Vraag Antwoord 1. Wat is het doel en

Nadere informatie

VOORTGANG TRANSITIE JEUGD

VOORTGANG TRANSITIE JEUGD VOORTGANG TRANSITIE JEUGD Tweede kwartaal 2015 De decentralisatie van de jeugdhulp is per 1 januari 2015 een feit. Om de vinger aan de pols te houden voerde het ministerie van VWS voorgaande jaren de Transitiemonitor

Nadere informatie

Inleiding Er is een werkgroep geformeerd bestaande uit aanbieders en gemeenten die werkt aan een alternatief voor de DBC.

Inleiding Er is een werkgroep geformeerd bestaande uit aanbieders en gemeenten die werkt aan een alternatief voor de DBC. Contourenvoorstel ontwikkeltafel jeugd (werkgroep DBC s) Inleiding Er is een werkgroep geformeerd bestaande uit aanbieders en gemeenten die werkt aan een alternatief voor de DBC. huidige situatie / op

Nadere informatie

G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017

G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017 G5 Uitgangspunten Bovenregionale Inkoop Jeugdhulp 2017 Opgesteld door: G5 Team Bovenregionale Inkoop en Contractmanagement Datum: 26 mei 2016 Versie: ter bestuurlijke instemming naar inkoop G5 Vooraf Vanuit

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Beoordeling plan in het kader van het Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Beoordeling plan in het kader van het Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Beoordeling plan in het kader van het Tijdelijk Fonds Jeugdhulp Holland Rijnland 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Efficiencytaak Holland Rijnland 3. Regionaal belang De gemeenten

Nadere informatie

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010

Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 Plan van aanpak Centrum Jeugd en Gezin BMWE-gemeenten Februari 2010 1. Aanleiding De BMWE-gemeenten willen zoveel mogelijk gezamenlijk het Centrum Jeugd en Gezin realiseren. Dit plan van aanpak is hierop

Nadere informatie

Nieuwsbrief Utrecht West

Nieuwsbrief Utrecht West Nieuwsbrief Utrecht West beleid inkoop wijkteams backoffices innovatie Heb je een aankondiging, nieuwtje, verslag van een bijeenkomst of iets anders voor de volgende nieuwsbrief? Stuur je bijdrage uiterlijk

Nadere informatie

Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017

Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017 Wat is Jeugdhulp? Kaders, uitgangspunten en inkoop, directeur sociaal domein Informatiebijeenkomst Raad 11 oktober 2017 Wet Jeugdhulp; aanleiding > Sterke stijging vraag naar zorg /verwijzingen (ook indicaties

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Onderwerp: Transitie jeugdzorg inkoop Registratienummer: 00523307 Datum: 25 juni 2014 Portefeuillehouder: M. Schlösser Steller: E. Meulman Nummer: RIB-MS-1407 1. Inleiding Per 1-1-2015

Nadere informatie

Projectvoorstel. 1. Achtergrond en probleemstelling. Datum 24 jan Herformulering opdracht t.b.v. positionering Jeugd en Dorpenteams

Projectvoorstel. 1. Achtergrond en probleemstelling. Datum 24 jan Herformulering opdracht t.b.v. positionering Jeugd en Dorpenteams Projectvoorstel Herformulering opdracht t.b.v. positionering Jeugd en Dorpenteams Datum 24 jan 2017 Versie 0.2 concept Bestuurlijk opdrachtgever S. Stellinga Beheerder E. Bontekoe Ambtelijk opdrachtgever

Nadere informatie

Consultatiedocument. Ombouw DBC JGGZ 2018

Consultatiedocument. Ombouw DBC JGGZ 2018 Consultatiedocument Ombouw DBC JGGZ 2018 Naar een nieuwe bekostigingsvariant 3 Reikwijdte wijzigingen 2018 3 Keuze uitvoeringsvariant 2018 3 Wijzigingen in producten en tarieven. 4 Product en tarief 4

Nadere informatie

Stadsteam Welzijn Oudewater. Resultaten 2015

Stadsteam Welzijn Oudewater. Resultaten 2015 Stadsteam Welzijn Oudewater Resultaten 2015 Onderwerpen Programmadoelen 2015 Beroep op stadsteam Transitie, continuïteit van zorg Beroep zorg jeugd en WMO Herindicaties Financiën / Budgetten Samenwerking

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het beleidsplan Wmo 2015 en Jeugdwet 2015 en 2016 Samen kan er meer vast te stellen.

Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld het beleidsplan Wmo 2015 en Jeugdwet 2015 en 2016 Samen kan er meer vast te stellen. Raadsvoorstel Aan : Gemeenteraad Datum vergadering : 15 oktober 2014 Agenda nummer : 2014-07-13997 Portefeuillehouder : K. Krook Onderwerp : Vaststelling beleidsplan Wmo 2015 en Jeugdwet 2015 en 2016 Samen

Nadere informatie

GEMEENTE HEUMEN. MEDEDELING AAN DE RAAD ss

GEMEENTE HEUMEN. MEDEDELING AAN DE RAAD ss GEMEENTE HEUMEN MEDEDELING AAN DE RAAD ss Onderwerp: Managementrapportage Wmo, Jeugdhulp en Beschermd wonen Gemeente Heumen, 15 december 2016 Samenvatting Met de managementrapportage (nnarap) geeft het

Nadere informatie

Fysieke Adviestafel Jeugdhulp Regio FoodValley Voortgang ontwikkelagenda

Fysieke Adviestafel Jeugdhulp Regio FoodValley Voortgang ontwikkelagenda Fysieke Adviestafel Jeugdhulp Regio FoodValley Voortgang ontwikkelagenda 20 juni 2016 Proces uitwerking ontwikkelagenda Deelovereenkomsten jeugdhulp: ontwikkelopgaven om de gewenste transformatie van de

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein

INFORMATIEPAKKET. voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein INFORMATIEPAKKET voor dienstverleners met betrekking tot de marktverkenning van de gemeente Leeuwarden binnen het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Maart 2014 Blad 2 Blad 3 Algemene informatie Deze informatie

Nadere informatie

Verslag Bijeenkomst Resultaatsturing en inkoop 26 mei te Culemborg

Verslag Bijeenkomst Resultaatsturing en inkoop 26 mei te Culemborg Verslag Bijeenkomst Resultaatsturing en inkoop 26 mei te Culemborg Organisator: regionale ambtelijke werkgroep zorginhoud regio Rivierenland Aanwezig: diverse gecontracteerde aanbieders ondersteuning en

Nadere informatie

Inkoop & subsidie 2018

Inkoop & subsidie 2018 Inkoop & subsidie 2018 AGENDA 1.Welkom en korte inleiding door Myra van den Hoed 2. Stand van zaken Inkoop en subsidie 2017 3. Jeugdhulp Transformatie 2018 4. Jeugdhulp Kenmerken Model 2018 5. Jeugdhulp

Nadere informatie

Terugblik Inkoop 2016 Vooruitblik Inkoop BG, BW & O Datum: 21 januari 2016 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop)

Terugblik Inkoop 2016 Vooruitblik Inkoop BG, BW & O Datum: 21 januari 2016 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop) Terugblik Inkoop 2016 Vooruitblik Inkoop BG, BW & O 2017 Datum: 21 januari 2016 Auteur: Anoek Huigen (projectleider inkoop) Terugblik inkoop 2016 (1) NB: deze input van zorgaanbieders heeft uitsluitend

Nadere informatie

Informatiebrief inkoopmodel Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland december 2018

Informatiebrief inkoopmodel Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland december 2018 Informatiebrief inkoopmodel Regionaal Serviceteam Jeugd IJsselland december 2018 Het afgelopen jaar is volop gewerkt aan de doorontwikkeling van het inkoopmodel voor de jeugdhulp in de regio IJsselland.

Nadere informatie

PERCEEL VERBLIJF. s Heerenloo, Timon, Intermetzo, Eleos, Stichting Breder, Driestroom, GGZ Centraal, Karakter, Pluryn, Youké

PERCEEL VERBLIJF. s Heerenloo, Timon, Intermetzo, Eleos, Stichting Breder, Driestroom, GGZ Centraal, Karakter, Pluryn, Youké PERCEEL VERBLIJF s Heerenloo, Timon, Intermetzo, Eleos, Stichting Breder, Driestroom, GGZ Centraal, Karakter, Pluryn, Youké Eerste werkgroep 10 september Cascadering alles bezien in relatie met elkaar

Nadere informatie

Projectorganisatie 3D Leiderdorp structuur WERK

Projectorganisatie 3D Leiderdorp structuur WERK Projectorganisatie 3D Leiderdorp structuur WERK 1 Projectstructuur 3D Leiderdorp uitwerking WMO / AWBZ 2 Projectstructuur 3D Leiderdorp - uitwerking Jeugd 3 Deelprojecten 3D Leiderdorp 1, versie 18 februari

Nadere informatie

Verslag G7 Bestuurlijk Overleg. 26 februari Aanwezig:

Verslag G7 Bestuurlijk Overleg. 26 februari Aanwezig: Verslag G7 Bestuurlijk Overleg 26 februari 2015 Aanwezig: Regio Achterhoek Arnhem Food Valley Midden-IJssel/Oost-Veluwe Nijmegen Noord-Veluwe Rivierenland Aanwezig namens het G7 Ambtelijk Overleg Aanwezig

Nadere informatie

Onderwerp Reactie aanbieders Antwoord gemeenten

Onderwerp Reactie aanbieders Antwoord gemeenten Reacties en vragen aanbieders bij de marktconsultatie van 27 augustus 2015 1 Onderwerp: productindikking Wmo, Jeugd Ambulant en Jeugd Residentieel Versie: 16 september 2015 Wmo Onderwerp Reactie aanbieders

Nadere informatie

Aanvraag Transformatiefonds Jeugdhulp regio Amersfoort

Aanvraag Transformatiefonds Jeugdhulp regio Amersfoort Aanvraag Transformatiefonds Jeugdhulp regio Amersfoort Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Ambitie en inkoop regio Amersfoort 3. Transformatie agenda jeugd 4. Samenwerking Utrechtse regio s 5. Inzet transformatiefonds

Nadere informatie

Jeugdhulp Regio FoodValley. 25 januari 2016

Jeugdhulp Regio FoodValley. 25 januari 2016 Informatiebijeenkomst 2016 Jeugdhulp Regio FoodValley 25 januari 2016 Gastheren Bedrijfsvoering en Administratie Lauran van Kaam Guido Uland Monitoring John Stevens Veilige Email Peter Paffen Agenda 1.

Nadere informatie

: 11 februari 2014 : 24 februari : dhr. J.L.M. Vlaar : Mevr. M.P.C. Gadella - van Gils

: 11 februari 2014 : 24 februari : dhr. J.L.M. Vlaar : Mevr. M.P.C. Gadella - van Gils RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : 11 februari 2014 : 24 februari 2014 : dhr. J.L.M. Vlaar : Mevr. M.P.C.

Nadere informatie

1. Samenvatting. 2. Inleiding. 3. Informatie. Agenda nr.7c

1. Samenvatting. 2. Inleiding. 3. Informatie. Agenda nr.7c Agenda nr.7c Onderwerp: Soort: Opsteller: Portefeuillehouder: Zaaknummer: Informatieve notitie betreffende de inkoop jeugdhulp Informatieve notitie E.J.M. Toonen-van den Berg T.C.W. Maas SOM/2014/003961

Nadere informatie

Opdracht sociaal domein

Opdracht sociaal domein Opdracht sociaal domein 2016 - Kaders om te transformeren in de sociale uitvoeringspraktijk Bestuurlijke Informatiebijeenkomst, 9 juli 2015 Boodschap kickoff Evoluon, 28 april Kaders vooraf Inkoop/subsidie

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELS. Bij de verordening jeugdhulp SWW. Programma Jeugd SWW. Uitvoeringsregels bij de verordening jeugdhulp SWW. Datum 01 december 2014

UITVOERINGSREGELS. Bij de verordening jeugdhulp SWW. Programma Jeugd SWW. Uitvoeringsregels bij de verordening jeugdhulp SWW. Datum 01 december 2014 UITVOERINGSREGELS Bij de verordening jeugdhulp SWW Programma Jeugd SWW Uitvoeringsregels bij de verordening jeugdhulp SWW Naam M. Brouwer Datum 01 december 2014 Versie V 3.1 1 collegevoorstel Bijlagen

Nadere informatie

Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014

Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014 Regionale samenwerking voor de Wmo in BNO-oost Besluit Portefeuillehouders overleg AWBZ 27 maart 2014 Inleiding Voor de transitie AWBZ werken we samen in de regio Brabant Noordoost-oost. We hebben het

Nadere informatie

ERVARINGEN VAN INSTELLINGEN NA EEN JAAR DECENTRALISATIE

ERVARINGEN VAN INSTELLINGEN NA EEN JAAR DECENTRALISATIE ERVARINGEN VAN INSTELLINGEN NA EEN JAAR DECENTRALISATIE drs. Frank Kriek drs. Luuk Mallee drs. Katrien de Vaan dr. Miranda Witvliet Amsterdam, januari 2016 Regioplan Jollemanhof 18 1019 GW Amsterdam Tel.:

Nadere informatie

Wmo 2015 in uitvoering:

Wmo 2015 in uitvoering: Bijeenkomst Wmo 2015 in Uitvoering Zwolle 8 maart 2018 In samenwerking met: Wmo 2015 in uitvoering: Gezamenlijk de vernieuwing doorzetten 1 Agenda Opening Aanleiding van de bijeenkomst Doel van de bijeenkomst

Nadere informatie

Voortgang Transitie Jeugd

Voortgang Transitie Jeugd Voortgang Transitie Jeugd Vierde kwartaal 2015 De decentralisatie van de jeugdhulp is sinds 1 januari 2015 een feit. De heeft met het ministeries van VWS en VenJ afgesproken om vier keer per jaar een enquête

Nadere informatie

Startbijeenkomst inkoop Jeugdhulp Regio FoodValley. 9 juli 2015

Startbijeenkomst inkoop Jeugdhulp Regio FoodValley. 9 juli 2015 Startbijeenkomst inkoop Jeugdhulp Regio FoodValley 9 juli 2015 Agenda Opening Uitgangspunten inkoop 2016 Bestuurlijk Aanbesteden Procesovereenkomst en deelovereenkomsten Voorstel invulling adviestafels

Nadere informatie

Samen sterk in het sociaal domein

Samen sterk in het sociaal domein Samen sterk in het sociaal domein Duurzaam organiseren van het sociaal domein door intergemeentelijke samenwerking In dit artikel gaan we in op de meerwaarde van samenwerking tussen gemeenten in het sociaal

Nadere informatie

Tabel saldi Inkoop en prognose per perceel (afgeronde bedragen) Inkoop Prognose Tekort

Tabel saldi Inkoop en prognose per perceel (afgeronde bedragen) Inkoop Prognose Tekort Memo Aan: de gemeenteraad van Leusden Cc: Van: College van Leusden Datum: 25 oktober 2017 Betreft : Tekort op begroting Sociaal Domein 2017 Met deze memo informeren wij u over de prognose van de uitgaven,

Nadere informatie

disclaimer: Rosarium 10 juli (regionaal transitiearrangement)

disclaimer: Rosarium 10 juli (regionaal transitiearrangement) disclaimer: Deze brief is voor uw gemak ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de ondertekende schriftelijke versie is bindend. Rosarium 10 juli

Nadere informatie

Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd

Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd Notulen Regionale Fysieke Ontwikkeltafel (FOT) Jeugd Betreft: vergadering van 4 september 2018, Locatie: Boscotondo, Frans Joseph van Thielpark 1 Helmond, aanvang 14:30-16:30 Aanwezig: Affect, Gemeente

Nadere informatie

Sociaal Domein 2016 in de IJmond

Sociaal Domein 2016 in de IJmond Sociaal Domein 2016 in de IJmond Monitoring en sturing Els Diepenmaat Contractbeheer en financiën Cees de Ridder Transformatie Derkje Veurink Rapportage 1e kwartaal 2016 1 2 Monitoring en sturing Aan welke

Nadere informatie

Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt

Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt Datum vergadering gemeenteraad Voorstelnummer Agendapunt 20 december 2016 RV/16/00724 Z16-44594 Voorstel ingebracht door Portefeuillehouder Begrotingsprogramma Beheerproduct Onderwerp E.A. Grudzinska A.K.

Nadere informatie

Bekostiging specialistische jeugdhulp naar een nieuw model in 2018

Bekostiging specialistische jeugdhulp naar een nieuw model in 2018 Bekostiging specialistische jeugdhulp naar een nieuw model in 2018 Voorlichtingsbijeenkomst 27 september 2016 Even voorstellen De GRJR is één van de 42 regio s voor jeugdhulp Verantwoordelijk voor het

Nadere informatie

Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant.

Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant. Zaaknummer Documentnummer Z-12-02024 INT/005217 Raadsvergadering : 9 december 2013 Agendapunt : 8 Onderwerp : Transitiearrangement Jeugdzorg regio Noordoost Brabant. Samenvatting voorstel Door de decentralisatie

Nadere informatie

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten

Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2017-084 Houten, 28 november 2017 Onderwerp: Regionale koers beschermd wonen en maatschappelijke opvang U16 gemeenten Beslispunten: 1. De regionale koers maatschappelijke

Nadere informatie

Prestatieafspraken CJG gemeente Veenendaal 2018

Prestatieafspraken CJG gemeente Veenendaal 2018 Prestatieafspraken CJG gemeente Veenendaal 2018 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Ontwikkeling van het CJG... 4 2.1 Afgelopen jaren... 4 2.2 Signaal: sterke toename ambulante jeugdhulpverlening door CJG... 4

Nadere informatie

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel

Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo e plenaire sessie fysieke overlegtafel Verslag Bestuurlijke aanbesteding Inkoop Wmo 2015 4 e plenaire sessie fysieke overlegtafel Dinsdag 29 juli 2014 11.00-14.00 uur Stadskantoor Gemeente Dordrecht Voorzitter: Tim Robbe (Extern adviseur Robbe

Nadere informatie

Startnotitie Ontwikkeltafel 2016

Startnotitie Ontwikkeltafel 2016 Startnotitie Ontwikkeltafel 2016 Inleiding Net als de afgelopen jaren komen gemeenten in Zuid Limburg samen met zorgaanbieders via het traject van Bestuurlijk aanbesteden en ontwikkeltafels tot contractafspraken

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Uitvoeringsplan Wmo. 5 juni 2019

Informatiebijeenkomst Uitvoeringsplan Wmo. 5 juni 2019 Informatiebijeenkomst Uitvoeringsplan Wmo 5 juni 2019 Agenda Proces: Stappen sinds vorige bijeenkomst Vervolg na vanavond Ingekomen brief Kwadrantgroep, Alliade, GGZ, ROZGroep Inhoud: Werkwijze Buurt-

Nadere informatie

Hart voor de jeugd en bouwstenen voor transformatie (concept)

Hart voor de jeugd en bouwstenen voor transformatie (concept) Hart voor de jeugd en bouwstenen voor transformatie (concept) Nu de contractering voor 2015 is afgerond, de tijdelijke werkorganisatie is ingericht en de Jeugd- en Gezinsteams in alle gemeenten van start

Nadere informatie

AB Jeugdhulp Rijnmond. Datum vergadering: 8 december Agendapunt nr.: 16. Onderwerp: Knelpunten 2017 en verder

AB Jeugdhulp Rijnmond. Datum vergadering: 8 december Agendapunt nr.: 16. Onderwerp: Knelpunten 2017 en verder Overleg: AB Jeugdhulp Rijnmond Datum vergadering: 8 december 2016 Agendapunt nr.: 16 Onderwerp: Knelpunten 2017 en verder Gevraagde beslissing: 1. Kennisnemen van de geconstateerde knelpunten 2017; 2.

Nadere informatie

Cluster 1 Rapportage Samenwerkende regio's Provincie Utrecht tot en met 2de kwartaal 2015

Cluster 1 Rapportage Samenwerkende regio's Provincie Utrecht tot en met 2de kwartaal 2015 Cluster 1 Rapportage Samenwerkende regio's Provincie Utrecht tot en met 2de kwartaal 15 Datum 22-8-15 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Bijlagen Pagina 1 Inleiding 3 2 Totaal overzicht 4 3 Aanmeldingen 5 4 Wachtlijsten

Nadere informatie

ons kenmerk ECSD/U201400672 Lbr. 14/014

ons kenmerk ECSD/U201400672 Lbr. 14/014 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8393 betreft Inkoop Jeugd-GGZ door gemeenten uw kenmerk ons kenmerk ECSD/U201400672 Lbr. 14/014 bijlage(n) datum 18 maart

Nadere informatie

2 e Werksessie Inkoop behandeling 2018

2 e Werksessie Inkoop behandeling 2018 2 e Werksessie Inkoop behandeling 2018 gesprek aanwezig van 5 april 2017, om 08.30 uur, locatie: Huis van de Stad, Gouda Zorgaanbieders: Fleur Mommersteeg, Jeugdbescherming West Heleen de Boer, Jeugdbescherming

Nadere informatie

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 7e fysieke overlegtafel Jeugd (J&O) van 5 november 2014.

CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 7e fysieke overlegtafel Jeugd (J&O) van 5 november 2014. CONCEPTVERSLAG EN ACTIELIJST 7e fysieke overlegtafel Jeugd (J&O) van 5 november 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in

Nadere informatie

Ontwikkelingen integrale arrangementen Thuisondersteuning

Ontwikkelingen integrale arrangementen Thuisondersteuning Ontwikkelingen integrale arrangementen Thuisondersteuning Informatiebijeenkomst 6 juli 2017 6-7-2017 1 Agenda 1. Inleiding en doel informatiebijeenkomst 2. Model integrale arrangementen thuisondersteuning

Nadere informatie

Ureninzet De inzet van de Programmamanager is geraamd op 20 uur per week, uitgaande van de volgende verdeling:

Ureninzet De inzet van de Programmamanager is geraamd op 20 uur per week, uitgaande van de volgende verdeling: NOTITIE: EVALUATIE PROGRAMMAMANAGEMENT SOCIAAL DOMEIN Inleiding In juli 2013 is door de colleges van de gemeenten Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Heemstede besloten om de implementatie van

Nadere informatie

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding. Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen

Inkoop Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding. Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Inkoop 2017 Bestuurlijk Aanbesteden (BA) Wmo Begeleiding Datum: 25 februari 2016 Auteur: Anoek Huigen Kader en leerpunten Kader: - Wmo 2015 - Nieuwe Europese aanbestedingsrichtlijn (per 18 april 2016)

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : WGSSD Regio Amersfoort Datum : 3 december 2018 Onderwerp : Stand van zaken Sluitende aanpak 18-/18+ regio Amersfoort Bijlage : Concept presentatie BO SD 20 december Integraal

Nadere informatie

Zesmaandsrapportage Jeugdhulp

Zesmaandsrapportage Jeugdhulp Zesmaandsrapportage Jeugdhulp Opbouw presentatie 1. Zesmaandsrapportage 2. Duiding van de cijfers per sector 3. Algemene maatregelen 4. Financiering en risico 5. Beslispunten 6. Mogelijke maatregelen 7.

Nadere informatie

Vragen tijdens miniconferentie Modulaire Gemeenschappelijke Regeling sociaal domein centraal Gelderland op 10 en 13 september 2018

Vragen tijdens miniconferentie Modulaire Gemeenschappelijke Regeling sociaal domein centraal Gelderland op 10 en 13 september 2018 Vragen tijdens miniconferentie Modulaire Gemeenschappelijke Regeling sociaal domein centraal Gelderland op 10 en 13 september 2018 Vraag MGR algemeen 1 Waarom is gekozen voor een modulaire Gemeenschappelijke

Nadere informatie