Regeling inzake het van gemeentewege vieren van bepaalde jubilea gebeurtenissen betrekking hebben op het personeel in dienst van de gemeente Grave

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Regeling inzake het van gemeentewege vieren van bepaalde jubilea gebeurtenissen betrekking hebben op het personeel in dienst van de gemeente Grave"

Transcriptie

1 Regeling inzake het van gemeentewege vieren van bepaalde jubilea gebeurtenissen betrekking hebben op het personeel in dienst van de gemeente Grave I. Protocol bij viering van jubilea, pensioneringen e.d.; II. Protocol bij vertrek collega naar een andere werkgever; III. De regeling inzake het van gemeentewege vieren van bepaalde jubilea en gebeurtenissen betrekking hebbende op het personeel in dienst van de gemeente Grave. Algemeen Het hiernavolgende is van toepassing op: - het gemeentepersoneel; - de leden van de vrijwillige brandweer; - het onderwijzend personeel aan de openbare basisschool Hartenaas; - de raadsleden; - de wethouders. Mede in verband met uniformiteit doen wij u onderstaand toekomen een beschrijving van het protocol bij jubilea, pensionering e.d., het vertrek van een collega naar een andere werkgever en de regeling inzake het van gemeentewege vieren van bepaalde jubilea en gebeurtenissen. betrekking hebbende op het personeel in dienst van de gemeente Grave. I. Protocol bij viering van jubilea, pensioneringen e.d. Er vindt een viering en/of receptie plaats bij de volgende gebeurtenissen: a. bij een 25-jarig ambtsjubileum wegens overheids- of gemeentedienst; bij een 40-jarig ambtsjubileum wegens overheids- of gemeentedienst; b. bij het verlaten van de gemeentedienst wegens: 1. pensionering wegens het bereiken van de 65-jarige leeftijd; 2. pensionering als gevolg van het geraken in een toestand van blijvende ongeschiktheid voor vervulling van de betrekking; 3. deelneming aan een regeling vervroegd uittreden. Wanneer een dergelijke gebeurtenis zich voordoet neemt een medewerker van het bureau Personeelszaken contact op met de betreffende functionaris. Afhankelijk van de wens van de functionaris vindt er al dan niet een viering plaats. Het bureau Personeelszaken maakt daartoe afspraken met de betreffende ambtenaar, bijvoorbeeld over de datum waarop de viering plaatsvindt. Met betrekking tot de viering vindt overleg plaats tussen het bureau Personeelszaken en het bureau Interne Zaken. Het hoofd van het bureau Personeelszaken is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken bij de recepties. De viering heeft de afgelopen jaren het karakter gekregen van een besloten receptie, met speeches. Dit laatste ter keuze van de betreffende functionaris. Indien er sprake is van een besloten officieel gedeelte en een open deel dan wordt dit in de uitnodiging aangegeven. De tijdsduur van de receptie wordt beperkt tot maximaal 2 uur, van tot uur. Gebruikelijk is dat er zo weinig mogelijk verschil in de wijze van viering is teneinde een ieder gelijk te behandelen.

2 Het protocol: a. Ontvangst van de betrokkene bij de ingang van het gemeentehuis door: 1. Tenminste een lid van het college, zo mogelijk de burgemeester; 2. De gemeentesecretaris. b. Daarna wordt de betreffende ambtenaar met zijn familie begeleid naar de plek waar de viering plaats zal vinden, het oude hal op de bovenverdieping. c. Hierna vinden speeches plaats door: 1. een lid van het college van B&W, die tevens een cadeau namens het gemeentebestuur aanbiedt, alsmede een boeket bloemen; 2. het sectorhoofd of het bureauhoofd, die ook een boeket bloemen aanbiedt; 3. een lid van de gemeenteraad; 4. dankwoord van de betrokkene (eventueel). d. Hierna wordt een ieder in de gelegenheid gesteld de betreffende functionaris de hand te schudden. Tevens wordt er een drankje en hapje geserveerd. e. Na afloop van het officiële gedeelte zullen de burgemeester en/of de wethouders niet steeds aanwezig zijn; f. In verband met de viering van een gebeurtenis worden extra mededelingen aangebracht op de publicators van het gemeentehuis, de gemeentewerf, de brandweerkazerne, de openbare basisschool Hartenaas en de dependance van de obs Hartenaas. Voorts worden deze mededelingen verzonden aan de leden van de raad, van B&W, de commissieleden niet-zijnde raadslid, de leden van de gemeentelijke vrijwillige brandweer en de opgegeven gepensioneerden. Op verzoek van betrokkene kunnen nog een tal persoonlijke relaties worden uitgenodigd. Daarnaast kunnen er nog een aantal zakelijke relaties worden uitgenodigd; g. Indien betrokkene dat wenst wordt een kort berichtje verzonden aan de Graafsche Courant; h. Van de receptie wordt een fotoreportage gemaakt die in de regel ±20 kleurenfoto s bevat; i. De bijeenkomst wordt door een medewerker van het bureau Personeelszaken gesloten. j. Er worden fictieve werktijden gehanteerd van tot uur voor de werknemers van de gemeente Grave. Bij eerder vertrek geldt de werkelijke vertrektijd. Wanneer de jubilaris bij zijn 25 of 40 jarig ambtsjubileum wegens overheids- of gemeentedienst er voor kiest geen receptie te houden dan zal, op zijn verzoek, door het gemeentebestuur, het gehele personeel op een gebakje of worstenbroodje worden getrakteerd. De kosten van het houden van een receptie (huur, hapje en drank) op een andere plaats dan in het gemeentehuis, de openbare basisschool Hartenaas, de dependance van de obs Hartenaas, de brandweerkazerne of de gemeentewerf zullen niet worden vergoed. Indien in voorkomende gevallen een ambtenaar binnen één jaar twee jubilea heeft, dan geldt dit protocol slechts voor één van die jubilea, zulks ter keuze van de ambtenaar. Los van het vorenstaande staan bijzondere vieringen, dus wanneer het gaat om de burgemeester en secretaris. Hiervoor geldt een andere opzet. Burgemeester en wethouders kunnen van dit protocol afwijken.

3 II. Protocol bij vertrek van een collega naar een andere werkgever Wanneer een medewerker vertrekt naar een andere werkgever dan neemt een medewerker van het bureau Personeelszaken contact op met de betreffende functionaris. Alleen wanneer een medewerker een jaar of langer in dienst van de gemeente Grave is geweest, wordt hem bij vertrek naar een andere werkgever een afscheidsborrel aangeboden. De kosten van het houden van een afscheidsborrel op een andere plaats dan in het gemeentehuis, de openbare basisschool Hartenaas, de dependance van de obs Hartenaas, de brandweerkazerne of de gemeentewerf zullen niet worden vergoed. Het protocol: a. Er wordt een cadeau aangeboden naar rato van het aantal gewerkte dienstjaren. Tot 1 jaar 25,00 Van 1 tot 3 jaar 35,00 Van 3 tot 6 jaar 50,00 Meer dan 6 jaar 65,00 b. Door het bureauhoofd wordt, indien daar prijs op wordt gesteld, een woordje gezegd; c. Indien mogelijk zal een lid van het college de afscheidsreceptie bezoeken; d. Van de afscheidsborrel kunnen, in eigen beheer, foto s worden gemaakt. De kosten van ± 20 kleurenfoto's komen voor rekening van de gemeente; e. De kosten van de afscheidsborrel incl. nootjes en chips komen voor rekening van de gemeente, indien dit afscheid wordt gevierd in het gemeentehuis, de openbare basisschool Hartenaas, de dependance van de obs Hartenaas, de brandweerkazerne of de gemeentewerf; f. De raadsleden worden geïnformeerd over het vertrek van een ambtenaar zodat zij, indien daaraan behoefte mocht bestaan, van hem/haar afscheid kunnen nemen; g. Er worden fictieve werktijden gehanteerd van tot uur voor de werknemers van de gemeente Grave. Bij eerder vertrek geldt de werkelijke vertrektijd. Burgemeester en wethouders kunnen van dit protocol afwijken. III Regeling inzake het van gemeentewege vieren van bepaalde jubilea en gebeurtenissen betrekking hebbende op het personeel in dienst van de Gemeente Grave Ambtsjubilea of gebeurtenissen Actie /2 jaar in overheidsdienst Hieraan wordt geen aandacht geschonken /2 jaar in dienst van de gemeente Geschenk t.w.v. 100, jaar in overheidsdienst * Geschenk t.w.v. 230,00 Aanbiedingsbloemstuk t.w.v. 16,00,

4 4. 25 jaar in dienst van de gemeente * Geschenk t.w.v. 230,00, deze komen voor rekening van de gemeente jaar in overheidsdienst * Geschenk t.w.v. 545,00 Bloemstuk t.w.v. 12, jaar in dienst van de gemeente * Geschenk t.w.v. 545,00 7. Pensionering (invaliditeit, 65 jarige leeftijd, FPU, VUT) 8. Bij vertrek van een collega naar een andere werkgever 9. Ontslag op een andere grond dan pensionering of vertrek naar een andere werkgever Geschenk t.w.v. 455,00 Zie hoofdstuk II Van geval tot geval bezien 10. Afscheid van tijdelijke krachten en stagiaires Naar rato van het aantal te werken uren per week een bloemstuk of enveloppe t.w.v. 25,00 met een minimum van 12,00, aanbieden. Bij een dienstverband van minder dan één maand alleen een bloemstuk t.w.v.

5 20,00 aanbieden. 11. Bij beëindiging lidmaatschap OR Privé jubilea of gebeurtenissen 12. Huwelijk Geschenk t.w.v. 90,00 Op verzoek van betrokkene vindt de huwelijksvoltrekking plaats door de burgemeester. Tenminste een lid van B&W is bij de receptie aanwezig /2 - jarig huwelijksfeest jarig huwelijksfeest Bloemstuk t.w.v. 23,00 Bezoek aan de receptie Geschenk t.w.v. 90, jarig huwelijksfeest Bloemstuk t.w.v. 23,00 Bezoek aan de receptie Geschenk t.w.v. 115, Nieuw personeel Als welkomstgebaar een bloemstuk aanbieden op de eerste werkdag t.w.v. 20, Geboorte 18. Behalen van diploma 19. Ziekte (bij langere duur 3 a 4 weken) Bloemstuk, fruitmand of iets dergelijks t.w.v. 20, Ziekenhuisopname Bloemstuk, fruitmand of iets dergelijks t.w.v. 20, Overlijden 10 H. Missen, krans of grafboeket t.w.v. 100,00 * Bij samenloop van ambtsjubilea of gebeurtenissen geldt als algemene regel dat 100% van de gecumuleerde bedragen worden uitgekeerd. Burgemeester en wethouders kunnen van deze regeling afwijken.

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Inhoud RICHTLIJN REPRESENTATIE GEMEENTE SCHERPENZEEL 2016... 2 Artikel 1 Begripsbepaling... 2 Artikel 2 Geboorte... 2 Artikel 3 Verhuizing... 2 Artikel 4 Ziekte/ziekenhuisopname...

Nadere informatie

Richtlijnen personele gebeurtenissen Gemeente Tiel 2004

Richtlijnen personele gebeurtenissen Gemeente Tiel 2004 Richtlijnen personele gebeurtenissen Gemeente Tiel 2004 Dienstverband bij de gemeente Tiel samenvallend met ambtsjubileum 25 jaar Receptie/bijeenkomst * Aandenken namens het college van Burgemeester en

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 28294. Gemeente Raalte Regeling attenties. 21 mei 2014. Officiële uitgave van gemeente Raalte.

GEMEENTEBLAD. Nr. 28294. Gemeente Raalte Regeling attenties. 21 mei 2014. Officiële uitgave van gemeente Raalte. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Raalte. Nr. 28294 21 mei 2014 Gemeente Raalte Regeling attenties Het college van de gemeente Raalte, gelet op artikel 125 Ambtenarenwet; gelet op de wens het

Nadere informatie

Regeling Bijzondere gebeurtenissen 2014

Regeling Bijzondere gebeurtenissen 2014 1. Beleid Bewust belonen is ingevoerd om medewerkers te binden, meer gestructureerd te belonen en waardering te geven aan arbeidsprestaties. Het doel is de beloning beter af te stemmen op de geleverde

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR330171_2

CVDR. Nr. CVDR330171_2 CVDR Officiële uitgave van Raalte. Nr. CVDR330171_2 8 mei 2018 Regeling attenties gemeente Raalte Het college van de gemeente Raalte, gelet op artikel 125 Ambtenarenwet; gelet op artikel 160 Gemeentewet;

Nadere informatie

Regeling Bijzondere gebeurtenissen 2014

Regeling Bijzondere gebeurtenissen 2014 1. Beleid Bewust belonen is ingevoerd om medewerkers te binden, meer gestructureerd te belonen en waardering te geven aan arbeidsprestaties. Het doel is de beloning beter af te stemmen op de geleverde

Nadere informatie

Regeling Bijzondere gebeurtenissen 2016 B&W besluit van 8 december 2015, gewijzigd 12 december 2017

Regeling Bijzondere gebeurtenissen 2016 B&W besluit van 8 december 2015, gewijzigd 12 december 2017 1. Beleid Bewust belonen is ingevoerd om medewerkers te binden, meer gestructureerd te belonen en waardering te geven aan arbeidsprestaties. Het doel is de beloning beter af te stemmen op de geleverde

Nadere informatie

NOTITIE REPRESENTATIEKOSTEN

NOTITIE REPRESENTATIEKOSTEN NOTITIE REPRESENTATIEKOSTEN De Lichtenvoorde Lichtenvoorde, mei 2013 E. Huitink Manager Bedrijfsbureau Versie: juni 2014 1 1 Status Beleidsnotitie Representatiekosten Auteur(s) E. Huitink, manager bedrijfsbureau

Nadere informatie

Gratificaties en attenties

Gratificaties en attenties Gratificaties en attenties Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van de regeling wordt verstaan onder: a. ambtenaar: De ambtenaar, genoemd in het eerste lid onder a van artikel 1:1 CAR, werkzaam

Nadere informatie

Waar in deze regeling wordt gesproken over de Vereniging wordt de huidige vereniging VPCPO De Akker inclusief haar rechtsvoorgangers bedoeld.

Waar in deze regeling wordt gesproken over de Vereniging wordt de huidige vereniging VPCPO De Akker inclusief haar rechtsvoorgangers bedoeld. Attentieregeling Vereniging voor Protestants Christelijk Primair Onderwijs in de gemeente Oldebroek eo. De Akker Postbus 7 8090 AA Wezep T 038 3763118 E info@vpcpodeakker.nl W www.schoolverenigingdeakker.nl

Nadere informatie

Samenvatting. BELONING- en JUBILEUMBELEID

Samenvatting. BELONING- en JUBILEUMBELEID Samenvatting van de notitie BELONING- en JUBILEUMBELEID zoals vastgesteld in oktober 2008 door de Vereniging School met de Bijbel Te Boven- Hardinxveld Samenvatting notitie beloning- en jubileumbeleid

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z Documentnummer: ZD

Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z Documentnummer: ZD *ZD16022803* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001222 Documentnummer: ZD16022803 Rubriek: Personeel en organisatie Naam regeling: Regeling jubel en treur gemeente Zundert 2016 Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement artikel 1: In het bestuur dienen de afdelingen/samenwerkingsverbanden zo evenwichtig mogelijk vertegenwoordigd te zijn. artikel 2: Indien een bestuurslid zich herkiesbaar stelt,

Nadere informatie

Vanuit een gelijke insteek is er ook aandacht voor de vrijwilliger die jubileert.

Vanuit een gelijke insteek is er ook aandacht voor de vrijwilliger die jubileert. MEMO Datum : 8 november 2016 Aan : Leon Poels, bestuurder Van : Anja Halmans, vrijwilligers coördinator en Marcel Janssen, manager HRM Betreft : Attentieregeling, aanpassingen m.b.t. vrijwilligers. Attentieregeling

Nadere informatie

Regeling Lief en Leed. Stichting Eem-Vallei Educatief

Regeling Lief en Leed. Stichting Eem-Vallei Educatief werkveld datum Instemming/advies GMR Goedkeuring RvT Vastgesteld CvB Personeel/MD 25-11-2016 nee nee 14-12-2016 Stichting Eem-Vallei Educatief Inhoudsopgave Inleiding 3 Bedragen Lief en Leed 4 2 met ruimte

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement artikel 1: In het bestuur dienen de afdelingen/samenwerkingsverbanden zo evenwichtig mogelijk vertegenwoordigd te zijn. artikel 2: Indien een bestuurslid zich herkiesbaar stelt,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement artikel 1: In het bestuur dienen de afdelingen/samenwerkingsverbanden zo evenwichtig mogelijk vertegenwoordigd te zijn. artikel 2: Indien een bestuurslid zich herkiesbaar stelt,

Nadere informatie

ATTENTIEREGELING (m.i.v. 1 augustus 2012)

ATTENTIEREGELING (m.i.v. 1 augustus 2012) ATTENTIEREGELING (m.i.v. 1 augustus 2012) STICHTING OVO Stichting voor Openbaar Verenigd Onderwijs in Gorinchem en de regio Spijksedijk 28 F 4207 GN Gorinchem Tel.nr.: 0183 650 440 E-mail: info@stichtingovo.nl

Nadere informatie

Voorstel. Algemene toelichting AGP 21

Voorstel. Algemene toelichting AGP 21 Voorstel AGP 21 Aan : Algemeen Bestuur Datum : 3 april 2013 Bijlagen : - Steller : Jacky Luypen Onderwerp : Jubilea / Attentieregeling Algemene toelichting Aanleiding De attentieregeling is in het afgelopen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Regeling jubileum- en afscheidsvieringen gemeente Venray

B en W Adviesnota ADVIES. Regeling jubileum- en afscheidsvieringen gemeente Venray Onderwerp Regeling jubileum- en afscheidsvieringen gemeente Venray Zaaknummer Teammanager Mark-Jan Katz B & W datum 2 september 2019 Afdeling/Team Bedrijfsvoering/Human Resource Management Naam steller

Nadere informatie

RICHTLIJN PERSONEELSGERELATEERDE VOORZIENINGEN

RICHTLIJN PERSONEELSGERELATEERDE VOORZIENINGEN RICHTLIJN PERSONEELSGERELATEERDE VOORZIENINGEN Tilburg University wil aandacht schenken aan momenten die in het leven van haar medewerkers een bepaalde betekenis hebben. Zij wil haar zorg en aandacht laten

Nadere informatie

PERSONELE PRIVÉ-GEBEURTENISSEN

PERSONELE PRIVÉ-GEBEURTENISSEN PROTOCOL BIJ JUBILEA & BIJZONDERE PERSONELE PRIVÉ-GEBEURTENISSEN Voorlopige vaststelling d.d. 25 mei 2004 Instemming PMR Definitieve vaststelling d.d. d.d. Protocol bij Jubilea en bijzondere personele

Nadere informatie

Regeling lief en leed

Regeling lief en leed Regeling lief en leed Stichting Vrije Scholen Noord en Oost Nederland Status: vastgesteld beleid 12 januari 2014 Opgesteld door: Ad Slob Voorwoord Het ontbreekt nog aan beleid in de Stichting op het gebied

Nadere informatie

REPRESENTATIEBELEID. Vastgesteld bij raadsbesluit van 31 maart Kernbegrippen van bestuurlijke representatie

REPRESENTATIEBELEID. Vastgesteld bij raadsbesluit van 31 maart Kernbegrippen van bestuurlijke representatie Vastgesteld bij raadsbesluit van 31 maart 2005 REPRESENTATIEBELEID Deel 1. Kernbegrippen van bestuurlijke representatie 1. Inleiding In verband met de regelmatige werkbezoeken, enkele zaken die hebben

Nadere informatie

NOTA. nota voor burgemeester en wethouders. datum: 1 april 2009 registratienummer: I/

NOTA. nota voor burgemeester en wethouders. datum: 1 april 2009 registratienummer: I/ NOTA dienst: Dienst Inwoners datum: 1 april 2009 registratienummer: I/0903768 afdelingsnaam: DI/PUZA steller: Pilic, Canan paraaf chef: kopie aan: onderwerp: Reglement burgerlijke stand Hilversum 2009

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement burgerlijke stand Brielle 2015

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement burgerlijke stand Brielle 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Brielle. Nr. 4434 16 januari 2015 Reglement burgerlijke stand Brielle 2015 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepaling Artikel 2. (Buitengewoon) ambtenaar van de

Nadere informatie

Artikel 2 Ambtenaar van de burgerlijke stand, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Artikel 2 Ambtenaar van de burgerlijke stand, buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand Reglement burgerlijke stand Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom, gelet op het bepaalde in artikel 16, Boek 1 van het Burgerlijk Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit burgerlijke

Nadere informatie

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB

Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel November 2009 n.v.t. November 2009 3.7 Lief en leed richtlijnen Personeel/Lief en leed Inhoudsopgave 1. Beleidsinhoud 3 1.1 Toelichting richtlijnen

Nadere informatie

Gemeente Landgraaf- Reglement burgerlijke stand Landgraaf 2018

Gemeente Landgraaf- Reglement burgerlijke stand Landgraaf 2018 CVDR Officiële uitgave van Landgraaf. Nr. CVDR612818_1 26 september 2018 Gemeente Landgraaf- Reglement burgerlijke stand Landgraaf 2018 Burgemeester en wethouders van L a n d g r a a f ; Gelet op het bepaalde

Nadere informatie

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57;

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57; CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR385492_1 31 juli 2018 Verordening op de Rekeningcommissie 2005 Nr. 1.7 DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Overzicht Werknemersgerelateerde vergoedingen en verstrekkingen 2015

Overzicht Werknemersgerelateerde vergoedingen en verstrekkingen 2015 verstrekkingen 2015 Arbo (verstrekkingen, terbeschikkingstellingen en in geld Arbovoorzieningen op de werkplek,inclusief de werkplek in de woning Veiligheidsbrillen, beeldschermbrilen EHBO-cursussen, stoelmassage,

Nadere informatie

3.7 Lief en Leed. richtlijnen 3.7. Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel 1 januari 2019 I/A n.v.t.

3.7 Lief en Leed. richtlijnen 3.7. Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel 1 januari 2019 I/A n.v.t. Werkveld Datum Instemming/Advies GMR Vastgesteld CvB Personeel 1 januari 2019 I/A n.v.t. 1 januari 2019 Lief en Leed richtlijnen Personeel/ Lief en Leed Inhoudsopgave 1. Beleidsinhoud 1.1 Toelichting richtlijnen

Nadere informatie

Verordening Bezwarenprocedure Personele Aangelegenheden

Verordening Bezwarenprocedure Personele Aangelegenheden Verordening Bezwarenprocedure Personele Aangelegenheden Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

uw kenmerk Lbr. 101086

uw kenmerk Lbr. 101086 LOGA Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Landelij k Overleg Gemeentelijke Arbeidsvoorwaarden informatlecentrum tel. (070) 373 8020 uw kenmerk betreft ons kenmerk Aanvulling: Wijzigingen CAR

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling generatiepact gemeente Veere 2019

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling generatiepact gemeente Veere 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Veere Nr. 283177 31 december 2018 Regeling generatiepact gemeente Veere 2019 Het college van Burgemeester en wethouders, Overwegende, dat het wenselijk is

Nadere informatie

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg;

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schiedam Nr. 211333 30 november 2017 Regeling Generatiepact gemeente Schiedam Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam; gelet op de CAO gemeenten

Nadere informatie

NOTITIE BELONING- en JUBILEUMBELEID. Stichting Openbaar Primair Onderwijs. Zuid-Kennemerland

NOTITIE BELONING- en JUBILEUMBELEID. Stichting Openbaar Primair Onderwijs. Zuid-Kennemerland NOTITIE BELONING- en JUBILEUMBELEID Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland 1. Inleiding Naast zijn/haar salaris kan het onderwijspersoneel ook extra beloningen als prestatiebeloningen,

Nadere informatie

Leerplicht?! Wat u moet weten over de leerplicht. Deze folder is een gezamenlijke uitgave van de gemeenten:

Leerplicht?! Wat u moet weten over de leerplicht. Deze folder is een gezamenlijke uitgave van de gemeenten: Deze folder is een gezamenlijke uitgave van de gemeenten: Leerplicht?! Fotografie: communicatie, gemeente Steenbergen. Foto: Leerlingen OBS De Regenboog in Dinteloord Wat u moet weten over de leerplicht

Nadere informatie

Postbus 21 K.v.K. 40046286 7948 ZG Nijeveen

Postbus 21 K.v.K. 40046286 7948 ZG Nijeveen PROTOCOL LIEF & LEED Korfbalvereniging DOS 46 Opgericht 22 mei 1946 Algemeen Dit protocol beschrijft hoe wordt gehandeld en door wie bij bijzondere gebeurtenissen binnen de vereniging. Het protocol heeft

Nadere informatie

Attentieregeling Vrijwilligers WijZ

Attentieregeling Vrijwilligers WijZ Attentieregeling Vrijwilligers WijZ A. van der Kolk april 2013 Bitterstraat 57 t. 038 851 57 00 ABN-AMRO 45.91.44.561 Postbus 1378 e. info@wijz.nu KvK 05048779 8001 BJ Zwolle www.wijz.nu niet BTW plichtig

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR406711_1. Rouwprotocol. Rouwprotocol. Rouwprotocol. 8 november Officiële uitgave van Scherpenzeel.

CVDR. Nr. CVDR406711_1. Rouwprotocol. Rouwprotocol. Rouwprotocol. 8 november Officiële uitgave van Scherpenzeel. CVDR Officiële uitgave van Scherpenzeel. Nr. CVDR406711_1 8 november 2016 Rouwprotocol Rouwprotocol Rouwprotocol Inhoudsopgave 1a. Inleiding 1b. Korte samenvatting 1c. Leeswijzer 2 Overlijden bestuurder

Nadere informatie

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding Gist-Brocades. VUT Reglement

Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding Gist-Brocades. VUT Reglement Stichting Vrijwillig Vervroegde Uittreding Gist-Brocades VUT Reglement Uitgave februari 2006 REGLEMENT VRIJWILLIG VERVROEGDE UITTREDING DSM GIST SERVICES B.V. Inhoudsopgave blz. Artikel 1 Definities...

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgelijke stand Westvoorne juli Officiële uitgave van gemeente Westvoorne.

GEMEENTEBLAD. Nr Reglement Burgelijke stand Westvoorne juli Officiële uitgave van gemeente Westvoorne. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Westvoorne. Nr. 96821 18 juli 2016 Reglement Burgelijke Westvoorne 2016 Inhoudsopgave Artikel 1. Begripsbepaling Artikel 2. (Buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke

Nadere informatie

verordening bezwaarschriftencommissie Gouda

verordening bezwaarschriftencommissie Gouda regeling nummer 1.2.2 verordening bezwaarschriftencommissie Gouda vastgesteld 31 januari 1994/19 januari 1994/19 januari 1994 bekendgemaakt 23 maart 1994 inwerkingtreding 1 april 1994 laatste wijziging

Nadere informatie

Attentieregeling. Inhoud. Regeling geldend voor HTC

Attentieregeling. Inhoud. Regeling geldend voor HTC Attentieregeling Regeling geldend voor HTC Inhoud Algemeen Doel Doelgroep Status document Verwijzing Evaluatie Regelingen VERJAARDAGEN HUWELIJK/GEREGISTREERD PARTNERSCHAP GEBOORTE / ADOPTIE ZIEKTE OVERLIJDEN

Nadere informatie

c. Werknemers die werkelijk in drieploegendienst werkzaam zijn hebben recht op een verlofdag extra.

c. Werknemers die werkelijk in drieploegendienst werkzaam zijn hebben recht op een verlofdag extra. Artikel 15 Vakantie 1. Het vakantiejaar loopt gelijk met het kalenderjaar. 2. De werknemer heeft per vakantiejaar recht op 25 verlofdagen / diensten met behoud van salaris. 3. Jeugdigen tot en met 18 jaar

Nadere informatie

Wijziging van het Ambtenarenreglement 's-gravenhage en de Arbeidsovereenkomstenverordening inzake seniorenbeleid.

Wijziging van het Ambtenarenreglement 's-gravenhage en de Arbeidsovereenkomstenverordening inzake seniorenbeleid. rv 119 Bestuursdienst nr. PI6000388 Den Haag, 16 april 1996 Aan de gemeenteraad Wijziging van het Ambtenarenreglement 's-gravenhage en de Arbeidsovereenkomstenverordening inzake seniorenbeleid. 1. Inleiding.

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 16, Boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit Burgerlijke Stand 1994,

gelet op het bepaalde in artikel 16, Boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit Burgerlijke Stand 1994, REGLEMENT BURGERLIJKE STAND Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen; gelet op het bepaalde in artikel 16, Boek 1 van het Burgerlijke Wetboek en de artikelen 1 tot en met 4 van het Besluit

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling 1Stroom Nr. 242 6 maart 2018 Besluit van de Stuurgroep ambtelijke fusie Duiven en Westervoort houdende regels omtrent

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17036648* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001446 Documentnummer: ZD17036648 Rubriek: Personeel en organisatie Naam regeling: Regeling generatiepact gemeente Zundert 2017-2018 Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

Gelet op artikel C.22 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies;

Gelet op artikel C.22 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincies; Besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland van 12 juli 2016, nr. 805709, tot vaststelling van de Jubileumgratificatieregeling Noord-Holland 2016 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland; Gelet op artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Het HOFnetwerk. 1. Deelnemers. 1. Aanmelding

Huishoudelijk Reglement. Het HOFnetwerk. 1. Deelnemers. 1. Aanmelding Huishoudelijk Reglement Het HOFnetwerk 1. Deelnemers 1. Aanmelding Potentiële deelnemers dienen zich altijd aan te melden via de website van het HOFnetwerk. Het aanmeldingsformulier dient volledig te worden

Nadere informatie

Stichting Metro Pensioenfonds. ANW Hiaatreglement. 28 oktober 2008

Stichting Metro Pensioenfonds. ANW Hiaatreglement. 28 oktober 2008 Stichting Metro Pensioenfonds ANW Hiaatreglement Inhoudsopgave BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN... 1 DEELNEMERSCHAP... 1 KEUZEMOGELIJKHEID ANW-HIAATPENSIOEN... 1 AANVANG EN WIJZIGING VAN DE VERZEKERING VAN ANW-HIAATPENSIOEN...

Nadere informatie

Verordening commissie bezwaarschriften Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant 2010

Verordening commissie bezwaarschriften Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant 2010 Verordening commissie bezwaarschriften Veiligheidsregio Midden- en West- Brabant 2010 Het Algemeen Bestuur, het Dagelijks Bestuur en de Voorzitter van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant, ieder

Nadere informatie

Verordening rechtspositie gemeentelijke ombudsman en directeur Rekenkamer Rotterdam 2004

Verordening rechtspositie gemeentelijke ombudsman en directeur Rekenkamer Rotterdam 2004 Verordening rechtspositie gemeentelijke ombudsman en directeur Rekenkamer Rotterdam 2004 De raad der Gemeente Rotterdam, Gelezen het voorstel van het presidium, gelet op het advies van de commissie voor

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR424088_1. Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016

CVDR. Nr. CVDR424088_1. Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016 CVDR Officiële uitgave van Dongen. Nr. CVDR424088_1 12 september 2017 Werktijdenregeling gemeente Dongen 2016 Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling

Nadere informatie

Onderwerp Taken en bevoegdheden werkgeverscommissie en vaststellen delegatie- en mandaatbesluit

Onderwerp Taken en bevoegdheden werkgeverscommissie en vaststellen delegatie- en mandaatbesluit Voorstel aan de raad Nummer: A13-03615 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: n.v.t. n.v.t. n.v.t. Steller: N. IJnema Afdeling: Griffie Telefoon: 0320-278417 E-mail: na.ijnema@lelystad.nl Punt 8f

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden van het Commanderij College Werken met Plezier

Secundaire arbeidsvoorwaarden van het Commanderij College Werken met Plezier Secundaire arbeidsvoorwaarden van het Commanderij College Werken met Plezier September 2016 1 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. PERSONEELSVERENIGING... 3 PERSONEELSDAG... 4 ORGANISATIE RONDOM JUBILEA (25 OF

Nadere informatie

Elektronisch gemeenteblad

Elektronisch gemeenteblad Elektronisch gemeenteblad 15 februari 2017 Verordening commissie bezwaarschriften 2010. Deze wijziging heeft betrekking op de door de bezwarencommissie gevolgde werkwijze inzake de toezending van het advies

Nadere informatie

Verordening rekenkamercommissie gemeente Hengelo 2005, gedeeltelijk gewijzigd op 21 februari 2012

Verordening rekenkamercommissie gemeente Hengelo 2005, gedeeltelijk gewijzigd op 21 februari 2012 Commissie: Wet: Raad : College: Gemeente: Interne leden: Verordening rekenkamercommissie gemeente Hengelo 2005, gedeeltelijk gewijzigd op 21 februari 2012 Artikel 1. Begrippen Rekenkamercommissie als bedoeld

Nadere informatie

27 BEHANDELING BEZWAARSCHRIFTEN DOOR DE COMMISSIE VAN ADVIES VOOR BEZWAARSCHRIFTEN PERSONELE AANGELEGENHEDEN

27 BEHANDELING BEZWAARSCHRIFTEN DOOR DE COMMISSIE VAN ADVIES VOOR BEZWAARSCHRIFTEN PERSONELE AANGELEGENHEDEN 27 BEHANDELING BEZWAARSCHRIFTEN DOOR DE COMMISSIE VAN ADVIES VOOR BEZWAARSCHRIFTEN PERSONELE AANGELEGENHEDEN Inhoudsopgave Onderwerp Artikel * Inleidende bepaling 27:1:1 * Begripsomschrijvingen 27:1:2

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond Nr. 1337 29 november 2018 3e Wijziging Besluit bezwarende functie VRR Het Dagelijks

Nadere informatie

ter vervanging van het besluit van 3 juli 1979 vast te stellen de navolgende: Artikel 1

ter vervanging van het besluit van 3 juli 1979 vast te stellen de navolgende: Artikel 1 Burgemeester en wethouders van Ferwerderadiel; overwegende, dat het noodzakelijk is de Instructie voor de bodeconciërge in het gemeentehuis van Ferwerderadiel en bijgebouwen, welke werd vastgesteld op

Nadere informatie

overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren;

overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren; Burgemeester en wethouders van Menaldumadeel; overwegende dat het aanbeveling verdient om de bezoldigingsverordening te actualiseren; Besluit: vast te stellen de navolgende verordening: Verordening tot

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN. Rechtspositieregeling buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. b e s l u i t e n :

GEMEENTE HOOGEVEEN. Rechtspositieregeling buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. b e s l u i t e n : GEMEENTE HOOGEVEEN Rechtspositieregeling buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen, gelet op het reglement houdende bepalingen ten aanzien van de ambtenaren

Nadere informatie

Protocol aanvraag verlof

Protocol aanvraag verlof Protocol aanvraag verlof Definitieve versie maart 2011 PROTOCOL AANVRAAG VERLOF OBS DE VOS Leerplicht is leerrecht. Ieder kind in Nederland heeft recht op onderwijs. Uw kind mag vanaf het vierde jaar naar

Nadere informatie

WERKGELEGENHEID BIJ CONTRACTSWISSELING

WERKGELEGENHEID BIJ CONTRACTSWISSELING WERKGELEGENHEID Artikel 38 WERKGELEGENHEID BIJ CONTRACTSWISSELING 1. Van een contractswisseling is sprake indien een schoonmaakbedrijf- of glazenwassersbedrijf als gevolg van een heraanbesteding hetzelfde

Nadere informatie

Reglement Anw-hiaatpensioen

Reglement Anw-hiaatpensioen Reglement Anw-hiaatpensioen Vastgesteld in de bestuursvergadering van 5 december 2013 Laatste aanpassing vastgesteld in de bestuursvergadering van 27 januari 2017 A.F. Rijksen, voorzitter P. Dijkstra,

Nadere informatie

Werktijdenregeling 2014 Gemeente Hellevoetsluis. Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis

Werktijdenregeling 2014 Gemeente Hellevoetsluis. Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Hellevoetsluis. Nr. 8894 30 januari 2015 Werktijdenregeling 2014 Gemeente Hellevoetsluis Het college van burgemeester en wethouders van Hellevoetsluis; gelet

Nadere informatie

Verordening werkgeverscommissie griffie

Verordening werkgeverscommissie griffie Zoek regelingen op overheid.nl Gemeente Weert Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële

Nadere informatie

FACILITEITENREGELING ONDERNEMINGRAAD KERNDEPARTEMENT

FACILITEITENREGELING ONDERNEMINGRAAD KERNDEPARTEMENT FACILITEITENREGELING ONDERNEMINGRAAD KERNDEPARTEMENT 2008 Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze bijlage wordt verstaan onder: a. minister: de minister

Nadere informatie

Protocol aanvraag verlof

Protocol aanvraag verlof Protocol aanvraag verlof Definitieve versie september 2011 Vastgesteld door MR d.d. 15-3-2012 PROTOCOL AANVRAAG VERLOF OBS HOUTRUST Leerplicht is leerrecht. Ieder kind in Nederland heeft recht op onderwijs.

Nadere informatie

Gemeentewet, overzicht van de artikelen betreffende de Rekenkamer

Gemeentewet, overzicht van de artikelen betreffende de Rekenkamer Gemeentewet, overzicht van de artikelen betreffende de Rekenkamer Hoofdstuk IVa. De Rekenkamer Paragraaf 1. De gemeentelijke rekenkamer Artikel 81a 1. De raad kan een rekenkamer instellen. 2. Indien de

Nadere informatie

Regeling Jubilea. Kenmerk: CvB UIT 3877 Datum vastgesteld: Datum laatste wijziging vastgesteld: Auteur: Koopmans

Regeling Jubilea. Kenmerk: CvB UIT 3877 Datum vastgesteld: Datum laatste wijziging vastgesteld: Auteur: Koopmans Regeling Jubilea Kenmerk: CvB UIT 3877 Datum vastgesteld: 1-07-2010 Datum laatste wijziging vastgesteld: 11-04-2019 Auteur: Koopmans Inhoudsopgave I. BEGRIPSBEPALINGEN... 2 Artikel 1... 2 II. AMBTSJUBILEUM...

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand gemeente Scherpenzeel 2015

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand gemeente Scherpenzeel 2015 Inhoud Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand gemeente Scherpenzeel 2015... 2 Artikel 1 Begripsbepaling... 2 Artikel 2 Aanstelling... 2 Artikel 3 Bezoldiging... 2 Artikel

Nadere informatie

De Provinciewet en de Rekenkamer

De Provinciewet en de Rekenkamer De Provinciewet en de Rekenkamer HOOFDSTUK XIa. DE BEVOEGDHEID VAN DE REKENKAMER Artikel 183 1. De rekenkamer onderzoekt de doelmatigheid, de doeltreffendheid en de rechtmatigheid van het door het provinciebestuur

Nadere informatie

========= ===== * Recht op uitkering 5a:1. * Berekeningsgrondslag 5a:2. * Hoogte van de Aanvulling werkgever 5a:3

========= ===== * Recht op uitkering 5a:1. * Berekeningsgrondslag 5a:2. * Hoogte van de Aanvulling werkgever 5a:3 5 SENIORENMAATREGELEN (Vervallen) / 5a FPU GEMEENTEN EN NIEUWE SENIORENMAATREGELEN Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== HOOFDSTUK 5 (Vervallen) HOOFDSTUK 5a: 1 FPU GEMEENTEN * Recht op uitkering

Nadere informatie

gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet,

gelet op de artikelen 44, tweede en derde lid, 95 tot en met 99 en 147 van de Gemeentewet, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zuidhorn. Nr. 29803 28 mei 2014 Verordening rechtspositie wethouders en raadsleden 2014 De raad van de gemeente Zuidhorn gelet op de artikelen 44, tweede en

Nadere informatie

W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering M.L.A. Vermaaten

W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering M.L.A. Vermaaten Raadsvoorstel Onderwerp Vaststelling verordening commissie bezwaarschriften Raadsvergadering 29 juni 2010 Agendapunt Portefeuillehouder Afdeling Ambtenaar W.J.G. Delissen- van Tongerlo Bedrijfsvoering

Nadere informatie

(070) 373 8021. Wijziging salarisbedragen, eindejaarsuitkering en levensloop Lbr. 08/31 CvA/LOGA 08/08. 17 maart 2008

(070) 373 8021. Wijziging salarisbedragen, eindejaarsuitkering en levensloop Lbr. 08/31 CvA/LOGA 08/08. 17 maart 2008 Brief aan de leden T.a.v. het college informatiecentrum tel. (070) 373 8021 uw kenmerk bijlage(n) 18 betreft Wijziging salarisbedragen, ons kenmerk ECCVA/U200800195 eindejaarsuitkering en levensloop Lbr.

Nadere informatie

Voorbeeld Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand versie per 1 januari 2018

Voorbeeld Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand versie per 1 januari 2018 Voorbeeld Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand versie per 1 januari 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente, gelet op het reglement houdende bepalingen

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W nr. 07.1027 d.d. 16-10-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging rechtspositie buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Leiden per 1 december 2007 BESLUITEN Behoudens

Nadere informatie

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO

REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Almelo. Nr. 14194 9 februari 2016 REGLEMENT BURGERLIJKE STAND 2016 GEMEENTE ALMELO HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Overwegende dat Per 1 januari 1995

Nadere informatie

Protocol. * Schoolverlaten * o.b.s. de Wezeboom

Protocol. * Schoolverlaten * o.b.s. de Wezeboom Protocol * Schoolverlaten * o.b.s. de Wezeboom Inleiding Voor u ligt het protocol schoolverlaten van o.b.s. de Wezeboom. Kinderen kunnen, om verschillende redenen, onze school verlaten. Meestal is dit

Nadere informatie

Verboden handelingen en gedragscode raadsleden Artikel 15 Opleggen geheimhoudingsplicht Artikel 25

Verboden handelingen en gedragscode raadsleden Artikel 15 Opleggen geheimhoudingsplicht Artikel 25 Bijlage bij het voorstel inzake de gedragscode leden van de gemeenteraad en gedragscode burgemeester en wethouders bepalingen uit de Gemeentewet over de integriteit. RAADSLEDEN Nevenfuncties Artikel 12

Nadere informatie

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID Contractcateringbranche Vrijwillig Vervroegd Uittreden 2004/2008 Verbindendverklaring gewijzigde CAO-bepalingen MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID BESLUIT VAN DE MINISTER VAN SOCIALE ZAKEN

Nadere informatie

Reglement Anw-hiaatpensioen

Reglement Anw-hiaatpensioen Vastgesteld in de bestuursvergadering van 5 december 2013 H. Langeveld, voorzitter P. Dijkstra, secretaris Postbus 94202, 1090 GE Amsterdam Bestuursmanagement: Mol & Pensioen T 035-642 29 21 M 06-832 33

Nadere informatie

vast te stellen de 4e wijziging van de Rechtspositieregeling Brandweer Brabant Noord als volgt:

vast te stellen de 4e wijziging van de Rechtspositieregeling Brandweer Brabant Noord als volgt: AGP 19 (d) ABVRBN 20130403 Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, - gelet op het bepaalde in de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Brabant-Noord 2011; - gelet op het voorstel

Nadere informatie

Richtlijnen sociale gebeurtenissen HVZ Rivierenland (versie 1.2 d.d. 12/01/2017)

Richtlijnen sociale gebeurtenissen HVZ Rivierenland (versie 1.2 d.d. 12/01/2017) Richtlijnen sociale gebeurtenissen HVZ Rivierenland (versie 1.2 d.d. 12/01/2017) Richtlijnen sociale gebeurtenissen : versie 1.2 Pagina 1 Inhoudstafel 1. Doel 3 2. Beschrijvend gedeelte (activiteiten)

Nadere informatie

UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden.

UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden. Nr 3213 ar. JZio GEMEENTE DORDRECHT UITKERINGSVERORDENING vrijwillig vervroegd uittreden. Artikel l Deze verordening verstaat onder: a. ontslag: ontslag als bedoeld in artikel H 12a van het Algemeen Ambtenarenreglement

Nadere informatie

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd.

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd. III.1 BEZOLDIGINGSREGELING 1997 - Besluit van de gemeenteraad van Voorst 24 maart 1997. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Deze regeling verstaat onder: 1 Ambtenaar: hij, die overeenkomstig de bepalingen van

Nadere informatie

Regeling Werktijden en Verlof

Regeling Werktijden en Verlof Regeling Werktijden en Verlof Uitvoeringsbesluit krachtens artikelartikel 3:28, lid 3, 4:2, 6:2:1, lid 1, lid 2, lid 3,lid 5, lid 7 en 6:4 lid 2 van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Vastgesteld

Nadere informatie

Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden

Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden Gemeente Haarlem Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden Verordening nr. Datum in werking 15 Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. bijstand: het ambtelijke

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van ; gehoord de Commissie Burgerzaken van 18 juni 2003;

gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van ; gehoord de Commissie Burgerzaken van 18 juni 2003; De Raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het College van burgemeester en wethouders van 29-4- 2003; gehoord de Commissie Burgerzaken van 18 juni 2003; BESLUIT: Vast te stellen de

Nadere informatie

HOOFDSTUK 5 - VAKANTIE

HOOFDSTUK 5 - VAKANTIE HOOFDSTUK 5 - VAKANTIE Artikel 5.1 Omschrijving 1. Algemene bepalingen 1. Als vakantie worden beschouwd de dagen, welke door de werkgever als zodanig met inachtneming van artikel 5.7 zijn vastgesteld.

Nadere informatie

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht:

Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: Dit is een voorbeeld van Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zoals gegenereerd met de Arbeidsovereenkomst generator van ICTRecht: https://ictrecht.nl/diensten/juridische- generatoren/arbeidsovereenkomst-

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober 2016, B&W nummer 16/786;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober 2016, B&W nummer 16/786; De raad van de gemeente Emmen; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 11 oktober 2016, B&W nummer 16/786; besluit: vast te stellen het Reglement commissie bezwaarschriften gemeente Emmen

Nadere informatie

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Beemster

Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Beemster CVDR Officiële uitgave van Beemster. Nr. CVDR611038_1 26 juni 2018 Rechtspositieregeling voor de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Beemster Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

gelet op de resultaten van het overleg in de commissie voor het georganiseerd overleg;

gelet op de resultaten van het overleg in de commissie voor het georganiseerd overleg; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Delft. Nr. 115074 19 augustus 2016 Regeling 60-80-100 en Regeling 80-90-100 Het college van burgemeester en wethouders van Delft; gelet op de resultaten van

Nadere informatie