Opmerkingen in reactie op de opmerkingen van de aannemer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opmerkingen in reactie op de opmerkingen van de aannemer."

Transcriptie

1 Opmerkingen in reactie op de opmerkingen van de aannemer. - Eerste en tweede gebrek Als de aannemer ergens tegenstrijdigheden aantreft op de aangeleverde plannen dan hoort hij contact op te nemen met de desbetreffende architect. Vermits dit volgens de uitleg van de aannemer niet gebeurt is ben ik toch van oordeel dat hij (de aannemer) de plannen duidelijk genoeg vond om deze uit te voeren. Daarmee willen we zeggen dat de aannemer niet in staat is om plannen op een correcte manier te lezen en interpreteren. Indien hij dit wel zou kunnen, zou hij nog voor de aanvang der werken contact opgenomen hebben met de architect om de onduidelijke zaken te verduidelijken. Hierbij vinden wij dus dat de aannemer ook schuld heeft aan deze gebreken. - Derde gebrek De schade die ons is berokkend, is dat de voor en achtergevel niet evenwijdig lopen. Dit heeft grote gevolgen qua afwerking in de woning zelf. Vermits de muren in de gang op de eerste verdieping niet evenwijdig lopen, ga je die afwijking ten allen tijden kunnen zien in bv. de vloerbedekking. Dit gaat ook veel geld kosten om meubels in een hoek te plaatsen. De hoeken zijn geen 90 dus kan je ook geen meubelstuk die je zo in de winkel koopt plaatsen, omdat deze gewoonweg niet passen. Als je dit probleem wil oplossen zouden we al onze meubels speciaal op maat moeten laten waken. Dit zal bij gevolg zelfs nog veel meer bedragen dan euro. - Vierde gebrek Dat de werken uitgevoerd werden door de onderaannemer dakwerker is niet onze zaak. De hoofdaannemer is verantwoordelijk voor de werken die zijn onderaannemer uitvoerd. Als hij dit wil gaan verhalen op zijn onderaannemer dan moet hij dat maar doen, maar dit heeft niets met deze zaak te maken. Eigelijk hebben wij met de firma dakwerker niets te maken. Wij kende de firma zelfs niet en er is ons ook nooit gevraagd of het voor ons goed was dat de firma dakwerker deze werken zou uitvoeren. - Vijfde gebrek Hij heeft dus de werken uitgevoerd overeenkomstig met de plannen? Hier kunnen we dan weer stellen dat de aannemer geen plannen kan lezen of interpreteren. Als je de naam aannemer waard bent dan kan je zulke dingen voorzien zelfs voor je met de bouwwerken begint. Hier heeft hij weer geen contact genomen met de architect om zijn input hier omtrent te vragen. Dat de architectuurplannen onze

2 goedkeuring kreeg wil niet zeggen dat wij kunnen weten of plannen uitvoerbaar zijn of niet. Als we het zelf zouden kunnen of de know-how zouden hebben dan hadden we geen architect nodig gehad en hadden we zelf de bouwwerken kunnen uitvoeren. Ja, wij zijn leken en de architect had ons moeten beschermen. Deze heeft daarin zwaar gefaald. Maar zomaar zeggen dat het nu plots onze fout zou zijn dat dit op een amateuristische wijze is gedaan is ook wel kort door de bocht. - Zesde gebrek Wij hebben inderdaad gekozen voor deze steen. Als de aannemer met deze steen niet kan werken dan had hij deze opdracht nooit mogen aannemen. Bij de vorige aanbouw zijn er hier en daar eens een steen verkeerd, maar niet in de hoedanigheid dat het direct in het oog springt. Bij de nieuwe aanbouw zijn er volledige vlakken die verkeerd zitten. Hier gaat het niet meer over hier en daar. Dat deze steen niet makkelijk is om mee te werken mag geen rede zijn om de schuld af te wimpelen. De stelling dat de helft van de demerbloem veld steen voor het stort zou geweest zijn is zever. De andere kant van de steen is WEL gebloemt. Ze hebben gewoon niet gekeken naar hun steen en deze gewoon verwerkt hoe ze hem vast pakte. Hier hadden ze gewoon eens goed moeten kijken en bij twijfel de ruwste kant naar buiten hebben gezet. Indien het niet uit te maken is welke kant nu de juiste kant is hadden ze de steen inderdaad niet mogen gebruiken op een plaats waar je weet waar ze zichtbaar zullen zijn zoals boven het portiek. Als je de naam aannemer waard wil zijn dan kan je daar WEL mee werken. Zoals in de vorige aanbouw kan ik geloven dat je na de voegwerken nog amper of niet kan zien welke steen er verkeerd zit. Bij de nieuwe aanbouw kan ik dat niet geloven omdat het hier over grote vlakken gaat waar alle stenen verkeerd zitten. Enige ernst van hunnen twegen zou ook niet mis staan. - Zevende gebrek Dit zal je na de voegwerken volgens ons net wel beter zien omdat we een zeer lichte/gele kleur gaan voegen. Daardoor gaan de voegen net nog meer uitkomen omdat er zo een brede voegen zijn ten opzichten van de rest van de voegen. Tijdens de uitvoering hebben we dat niet gezien omdat er een stelling voor de muur stond en dat je dat dan gewoon niet zo goed kan zien. Het is wel degelijk een gebrek dat de esthetische waarde zeer zwaar zal beinvloeden.

3 - Achtste gebrek Hier weer heeft hij niet de moeite gedaan om de architect te raadplegen. Als hij niet zeker was had hij het moeten vragen maar niet zomaar iets doen op goed dunken uit. Daar is trouwens in het enkele verslag van de architect WEL over gesproken. Hij zei daar letterlijk in het verslag gaan die wel blijven hangen. Daar is dus wel degelijk de vraagstelling gedaan. Niet tegen staande is daar nooit geen gevolg aan gegeven en bleef er lustig door gebouwd. Dat wij er proberen munt uit te slagen, uit onze miserie, is een lage slag onder de gordel. Als alles zo goed en degelijk zou uitgevoerd zijn als ze beweren, nodig ik hun uit om van huis te wisselen. Dit is gewoon onbewoonbaar. Ook hier zou ik toch wel enige ernst willen vragen voor de miserie die zij ons hebben aangedaan. - Negende gebrek Hier geeft de aannemer te kennen dat hij deze werken niet kan uitvoeren. Als aannemer hoor je zulke dingen gewoon te weten. Weer wil ik hier zeggen dat er geen contact genomen is met de architect bij twijfel. - Tiende gebrek De aannemer vond het te moeilijk om de betonnen vloerplaat te laten aansluiten met de bestaande woning. Dat was de enige rede die hij naar ons toe gezegt heeft. Hij heeft toen wel contact gehad met de architect (dat zegt hij toch) en zij zouden samen beslist hebben om het op deze manier op te lossen omdat dat het gemakkelijkst was om uit te voeren. Nooit hebben wij die beslissing genomen op het op die manier te doen. Het is dus zeker niet de bedoeling om de kostprijs op te voeren. Het gaat over een miskleun te danken aan de twee heren die nu hun verantwoordelijkheid niet nemen. - Elfde gebrek Het is niet omdat een aansluiting correct gedaan word dat deze estetisch uitgevoerd is. Het gaat hier niet over een bochtje ergens in de grond dat je nadien toch niet meer ziet. Dit is voor altijd zichtbaar dus kan je wel zeggen dat dit een estetische minwaarde betreft.

4 - Twaalfde gebrek Hier spreekt de deskundige in geen enkel geval over een detail. Tevens kan het probleem met voegwerken niet verholpen worden omdat er zelfs geen voegwerk tussen kan op sommige plaatsen en op andere heb je dan weer een zeer grote voeg zodat die heel lelijk gaat over komen tegenover de andere voegen. De stompe hoek staat gewoon te veel naar rechts zodat heel het verband van de hoek scheef getrokken wordt. Die had in dezelfde lijn moeten liggen als de muur die van op het teras naar boven gaat, geen 10cm meer naar rechts. Dat zorgt er dan ook nog eens voor dat de hoek nog in de uitbouw zit waardoor het estetisch nog erger word. Heel die hoek is een nachtmerie. - Dertiende gebrek. Het huis is volledig geïsoleerd behalve daar. Waarom zou het plots daar niet nodig zijn om te isoleren? Wij hebben betaald om het huis te isoleren. Indien dit niet zo zou zijn betaald, waarom zou hij dan de rest wel geïsoleerd hebben? Hij diende dus niet gratis isolatie aanleveren, hij diende te doen waar hij voor betaald was. - Veertiende gebrek Deze scheur is er wel en dat bewijst die foto net wel. Je kan zien dat de voeg gescheurd is, dus kan je wel stellen dat deze stelling niet overdreven is. De aannemer heeft zelf op eigen houtje die platen besteld bij leverancier. Indien hij het niet zeker wist had hij contact moeten opnemen met de achitect voor verduidelijking. Het enige dat de aannemer heeft voorgelegd is de factuur van de leverancier. Bij de werfvergadering heeft hij duidelijk aan de expert te kennen gegeven dat hij in het bezit was van de berekeningen van de leverancier van de betonplaten. Nu plots heeft hij die toch niet? Welk spelletje wordt er hier gespeeld? - Vijftiende gebrek De aannemer heeft bij het graven van de fundering langs de achterzijde aan ons gezegd dat hij niet dieper als 60cm kon gaan met de funderingen. Dat was omdat je net iets lager met kwelmgrond zit. Als we dieper graven ga je palen moeten laten steken en dat gaat u geld kosten. Daags nadien waren de funderingen gegoten. Dan heb je op de eerste verdieping dat de ringbalk in de oude muur gegoten is zodat beide verankerd zijn aan elkaar. Als het nieuwe gedeelte zich gaat beginnen zetten, gaat het nieuwe gedeelte aan het oude gaan trekken, met alle gevolgen vandien. Hier gaat het dus ook niet om zomaar geld te winnen.

5 Trouwens wij zijn er terdegen van bewust dat we met dit proces geen geld zullen winnen maar wel verliezen. Wij zijn geen geldwolven, maar wel mensen die waar willen voor hun geld.

6 - Zestiende gebrek Dat geven we ook toe dat de uiteindelijke beslissing door ons genomen is. Toch wil ik er wel even op wijzen dat deze beslissing genomen is op aanraden van de aannemer. Hij vertelde ons dat we best daar een raam zouden steken om die blinde muur een beetje te breken. - Zeventiende gebrek De aannemer is hiermee afgekomen. Hij had ons dat voorgesteld om daar een berging/kelder te maken. Wij hebben er inderdaad niet bij stil gestaan welke gevolgen dit zou hebben. Het gaat hier dan ook over een berging die gedeeltelijk onder de grond zit, dus kan er even goed over een kelder gesproken worden. - Achttiende gebrek Dat is ook zo, het is zelfs nu na lange droogte nog erger geworden dan voorheen. Dit was niet zo voor dat die werken daar gedaan zijn geweest. Door het ontbreken van de dakgoot (die nota bene zij er afgezaagd hebben) wordt het regenwater nu niet meer opgevangen. Daarbij komt dat er geen degelijke waterkering aangebracht is zodat het water alle kansen krijgt. - Negentiende gebrek Je kan op de foto duidelijk WEL zien dat ze enkel op de voorgevel rusten. Hier zijn nog meer foto s van waar je het ook kan op zien. Op het ogenblik van de vaststelling door ons hebben wij de architect hiervan op de hoogte gebracht. Die zou naar eigen zeggen langs geweest zijn op de werf en dit werk goedgekeurd hebben. Er was dus wel controle van de architect al zijn deze controles ook met een koreltje zout te nemen blijkbaar. We willen er nog eens op wijzen dat alle gebreken gevonden zijn door ons en niet door de architect. Elk gebrek in dit dossier zijn gebreken die wij als leken zelf hebben moeten ontdekken. - Twintigste gebrek Deze is zelfs verkeerd aangeloten. De oude afvoer gaat zelfs niet naar de geurafsnijder. Dat weet ik zelfs dat dit niet juist is. Nu gaat enkel de afvoer van de sepische put naar de afvoer en die geur komt gewoon terug het huis in via de bestaande afvoer. De bestaande afvoer had onderbroken moeten worden en ook naar de geurafsluiter moeten gaan zodat de geurafsnijder zijn werk kon doen. Dit is gewoon knoeiwerk.

7 - Eenentwintigste gebrek De aannemer heeft de nieuwe septische put kapot getrokken bij het maken van de funderingen. Waarna hij besliste om de septische put te herstellen, door deze mee in de fundering te gieten. De septische put zou ook leeggetrokken worden, doordat er afbraakstenen in was terecht gekomen. Wat ook niet gebeurt is. - Tweeëntwintigste gebrek Het gaat dan ook niet over mijn aanhanger die ik daar gezet heb. Ik moet die ergens zetten en dat is nu eenmaal de plek waar ze mij op dit ogenblik het minste in de weg staat. Het gaat over het steenpuin aan de linkerzijde van de aanhanger en al de rommel aan de rechterzijde van de aanhanger. Daar kan hier en daar iets van ons tussen zitten, maar het gros is zeker bouwafval. Planken die ze gebruikt hebben voor bekistingen te maken, dakgoot die van de linkerkant van het gebouw verwijderd is door hen, onderdak platen die van het oude dak gekomen zijn, stukken isolatieplaten, enz... In bijlage nog extra foto s. Tevens is de berg aarde de aarde die ze uitgegraven hebben om de funderingen te steken. Zit dit niet in de offerte?

Mag ik u vragen kennis te willen nemen van de opmerkingen van mijn cliënt op uw voorverslag?

Mag ik u vragen kennis te willen nemen van de opmerkingen van mijn cliënt op uw voorverslag? MAILED Deskundige Ninove, 6 september 2012. Geachte Heer Deskundige, Betreft: O. ref.: H6274/2011/315 Mag ik u vragen kennis te willen nemen van de opmerkingen van mijn cliënt op uw voorverslag? - eerste

Nadere informatie

Burgerlijk Wetboek Wet toezicht accountantsorganisaties

Burgerlijk Wetboek Wet toezicht accountantsorganisaties Transponeringstabel Richtlijn nr. 2006/43/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Burgerlijk Wetboek Wet toezicht accountantsorganisaties Besluit toezicht accountantsorganisaties Wet RA en de Wet

Nadere informatie

Hierna wordt de artikelnummering van genoemd verslag hernomen. 2. GEBREKEN EN TEKORTKOMINGEN

Hierna wordt de artikelnummering van genoemd verslag hernomen. 2. GEBREKEN EN TEKORTKOMINGEN Hierna wordt de artikelnummering van genoemd verslag hernomen. 2. GEBREKEN EN TEKORTKOMINGEN Eerste gebrek Verschil in dakhellingen tussen realiteit en architectuurplannen. De deskundige schrijft dat de

Nadere informatie

Samenvattende meetstaat ARTIKEL IND HOEV ARCH HOEV AANN EENHEIDSPR SOM OPMERKINGEN

Samenvattende meetstaat ARTIKEL IND HOEV ARCH HOEV AANN EENHEIDSPR SOM OPMERKINGEN HOOFDSTUK 00 : INRICHTING VAN DE BOUWPLAATS. werfkast elek. te voorzien HOODSTUK 01 : VOORBEREIDENDE WERKZAAMHEDEN. 01.1 : Schoonmaak van de werf. uitgraven van stronken 4 stuks HOOFDTSUK 02 : GRAAFWERKEN.

Nadere informatie

Inventaris van het archief van de polders van Ordam, Muisbroek en Ettenhoven,

Inventaris van het archief van de polders van Ordam, Muisbroek en Ettenhoven, BE-A0511_107156_105698_DUT Inventaris van het archief van de polders van Ordam, Muisbroek en Ettenhoven, 1841-1895. Het Rijksarchief in België Archives de l'état en Belgique Das Staatsarchiv in Belgien

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal Zitting 1979-1980 14 497 Bepalingen in het belang van de veiligheid, de gezondheid en het welzijn in verband met de arbeid (Arbeidsomstandighedenwet) Nr. 138 VIERDE NOTA

Nadere informatie

R. VERBELENSTRAAT 43/ PUURS

R. VERBELENSTRAAT 43/ PUURS TE KOOP R. VERBELENSTRAAT 43/110 2870 PUURS INDELING Gelijkvloers: inkomsas met lift naar +1 en -1, keldertrap en fietsenberging; 3 buitentrappen naar +1 Verdieping +1: inkomhal met apart toilet, vestiairekast

Nadere informatie

Kruisweg in Flanelscenes

Kruisweg in Flanelscenes 1 e statie: Jezus wordt ter dood veroordeeld Kruisweg in Flanelscenes Achtergrond: Interieur T1 = trap (Troonzaal) T3 = paars gordijn (Troonzaal) T4 = 3 pilaren (Troonzaal) 70 = Jezus (ontkleed) 70A =

Nadere informatie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN. Beschikking. Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN. Beschikking. Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN Kabinet van de voorzitter Beschikking Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen Gelet op art. 88 1 Gerechtelijk Wetboek, zoals gewijzigd door de Wet van

Nadere informatie

Infil.krat 272 L 85*81*40. Infil.krat 272 L 85*81*40

Infil.krat 272 L 85*81*40. Infil.krat 272 L 85*81*40 228 066 29 06 60 06 228 D02 Nota infiltratie: - Min 0cm onder maailveld - Min 0m Achter achtergevel - Nood overloop naar riool Afwaterend oppervlak: 0-0 = 0 m² infiltratie kratten: Min inhoud 80 L > geplaatst:

Nadere informatie

Het sorteren van post

Het sorteren van post Het sorteren van post Jeroen Wessels 0778324 Ruben Kwant 0780949 15 mei 2012 1 1 Samenvatting Na het ontvangst van de post op het postkantoor wordt de postcode gelezen en het postadres door middel van

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 660 Wijziging van de Comptabiliteitswet 2001 houdende bepalingen betreffende het toezicht op en de controle van derden die collectieve middelen

Nadere informatie

Zichtbeton is teamwerk! Tim Voets Bouwonderneming Voets Yves Verdickt Inter-Beton

Zichtbeton is teamwerk! Tim Voets Bouwonderneming Voets Yves Verdickt Inter-Beton Tim Voets Bouwonderneming Voets Yves Verdickt Inter-Beton 16/10/2014 1 Nationale dekking Inter-Beton: kerncijfers Marktleider in België Medewerkers 537 Centrales 28 Mixers 252 feurs 40 2 1 Zoveel meer

Nadere informatie

Uit LandIdee 03 juni-juli 2014. Gehaakt en gebreid alles van raffia

Uit LandIdee 03 juni-juli 2014. Gehaakt en gebreid alles van raffia Uit LandIdee 03 juni-juli 2014 Gehaakt en gebreid alles van raffia Dankzij het gemakkelijk te verwerken rayon raffia (strengen met een looplengte van 20 m) creëer je leuke voorwerpen die de (voor)zomer

Nadere informatie

TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL. Vergaderjaar 2011/12

TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL. Vergaderjaar 2011/12 TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL Vergaderjaar 2011/12 33 106 Wijziging van enkele onderwijswetten in verband met een herziening van de organisatie en financiering van de ondersteuning van leerlingen in

Nadere informatie

STAGEWERKBOEK. Piter Jelles YnSicht Prinsessenweg EG Leeuwarden

STAGEWERKBOEK. Piter Jelles YnSicht Prinsessenweg EG Leeuwarden STAGEWERKBOEK Piter Jelles YnSicht Prinsessenweg 4 8931 EG Leeuwarden STAGEWERKBOEK van klas Piter Jelles YnSicht Prinsessenweg 4 8931 EG Leeuwarden tel 058-8801500 ynsicht@pj.nl Stagewerkboek Piter Jelles

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1969 Nr. 59

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1969 Nr. 59 6 (1969) Nr. 1 * TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1969 Nr. 59 A, TITEL Vierenveertigste Aanvullend Protocol bij het op 25 juli 1958 te Brussel ondertekende Protocol tussen het

Nadere informatie

Zomertijd samenstelling: Pieter Endedijk

Zomertijd samenstelling: Pieter Endedijk Liedsuggesties uit Liedboek zingen en bidden in huis en kerk bij het Zomertijd 2017 samenstelling: Pieter Endedijk 11 juni 2017 Trinitatis oude testament: Exodus 34,4-9 antwoordpsalm: Psalm 150 2 Korintiërs

Nadere informatie

Kabinet van de voorzitter. Beschikking

Kabinet van de voorzitter. Beschikking RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN Kabinet van de voorzitter Beschikking Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen Wij, Thomas Van Houtte, voorzitter van de rechtbank van koophandel Antwerpen,

Nadere informatie

Zwemschema voor gevorderde zwemmers

Zwemschema voor gevorderde zwemmers Zwemschema voor gevorderde zwemmers Hoe verbeter ik mijn aërobe uithouding in het zwemmen? Filip Roelandt Praktijkassistent Universiteit Gent Docent Zwemmen BLOSO Deze tekst bevat praktische informatie

Nadere informatie

In artikel 39, derde lid, wordt onder vervanging van de punt aan het eind van onderdeel h door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

In artikel 39, derde lid, wordt onder vervanging van de punt aan het eind van onderdeel h door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende: 34333 Wijziging van de Zorgverzekeringswet, de Wet marktordening gezondheidszorg en de Wet financiering sociale verzekeringen in verband met grensoverschrijdende zorg TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING Het voorstel

Nadere informatie

College van B&W gemeente Uden Postbus EJ Uden. Geacht college,

College van B&W gemeente Uden Postbus EJ Uden. Geacht college, College van B&W gemeente Uden Postbus 83 5409EJ Uden Geacht college, In antwoord op uw brief van 24 december 2015 dienen wij, op verzoek en in opdracht van Thomassen Timmerwerken, Korenbloemstraat 28 te

Nadere informatie

Werkomschrijving verbouwingswerkzaamheden Bergse Linker Rottekade 148 te Rotterdam. Fam. Noorman Bergse Linker Rottekade 148 Rotterdam

Werkomschrijving verbouwingswerkzaamheden Bergse Linker Rottekade 148 te Rotterdam. Fam. Noorman Bergse Linker Rottekade 148 Rotterdam Werkomschrijving verbouwingswerkzaamheden Bergse Linker Rottekade 148 te Rotterdam Fam. Noorman Bergse Linker Rottekade 148 Rotterdam NR OMSCHRIJVING AANTAL EENHEID algemeen I Alle punten in overeenstemming

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 33 993 Wijziging van de Wet op het voortgezet onderwijs in verband met de integratie van het leerwegondersteunend onderwijs en praktijkonderwijs

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2014 167 Wet van 7 mei 2014 tot wijziging van de Algemene nabestaandenwet en de Wet uitkeringen burger-oorlogsslachtoffers 1940 1945 in verband met

Nadere informatie

Constructiedetails: Bouwknopen

Constructiedetails: Bouwknopen Constructiedetails: Bouwknopen Joachim Coopman en Devin De Brabander 1 Vastgoed-Landmeten Constructies 1 Bouwheer: Architect: Kassymo nv Zeedijk, Nieuwpoort Bert Janssens Oudburg 30B, Gent Aannemingsbedrijf:

Nadere informatie

EXPERTISEVERSLAG 28/06/2011

EXPERTISEVERSLAG 28/06/2011 EXPERTISEVERSLAG 28/06/2011 Dhr. & Mevr. DECOSTER - 20110628.REM 0. Inhoudstafel 1. Opdracht.p.3 2. Opdrachtgever..p.3 3. Verklaring..p.3 4. Onderzoek van het niet-geïnventariseerde stukkenbundel p.5 5.

Nadere informatie

Aanvraag offerte - Plan B. Mansardendakopbouw (3e verdieping) op plat dak. Grootte: ca 48-51m 2.

Aanvraag offerte - Plan B. Mansardendakopbouw (3e verdieping) op plat dak. Grootte: ca 48-51m 2. Aanvraag offerte - Plan B. Mansardendakopbouw (3e verdieping) op plat dak. Grootte: ca 48-51m 2. Adres: Naam: Nieuwe Groenmarkt 41, 2011 TV Haarlem Familie Kolf Naam aannemer: Datum aanvraag: Januari 2016

Nadere informatie

Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen.

Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen. Opdrachtomschrijving: dakrenovatie oude woning, bestaande uit meerdere klussen. Deze renovatie aan een woning in Dordrecht bestaat uit meerdere klussen die naar verwachting binnen enkele werkdagen kunnen

Nadere informatie

CONSTRUCTIES BOUWKNOPEN

CONSTRUCTIES BOUWKNOPEN 2015 2016 Faculteit Natuur en Techniek CONSTRUCTIES BOUWKNOPEN PROJECT CHOCOLATERIE WILLAERT BOUWHEER: FRANCIS WILLAERT ARCHITECT: CHARLOTTE PATTYN INE DECOCK GROEP 1F 0 DOCENT: DHR. GIJSEMANS Inhoudsopgave

Nadere informatie

De VvE heeft in haar vergadering van 1 maart 2010 besloten om de vochtproblemen in de kruipruimtes te gaan aanpakken.

De VvE heeft in haar vergadering van 1 maart 2010 besloten om de vochtproblemen in de kruipruimtes te gaan aanpakken. Nadere informatie over de werkzaamheden n.a.v. de vochtproblematiek in de kruipruimtes van het woonblok aan de Joos Banckersweg, de Jan van Galenstraat en de Adm. de Ruyterweg De VvE heeft in haar vergadering

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 oktober 2016

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 oktober 2016 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 oktober 2016 2016 November Deze maand voeren wij onderstaande werkzaamheden uit: De werkzaamheden aan de afbouw zullen op alle verdiepingen

Nadere informatie

STABILITEIT. scheuren in gebouwen

STABILITEIT. scheuren in gebouwen STABILITEIT scheuren in gebouwen Uit analyse van de TV s (2011, zelfstandige woningen): - 27 % van de onderzochte niet-conforme woningen minstens 1 ernstig of zeer ernstig stabiliteitsprobleem; - 7 % met

Nadere informatie

RENOVATIE Sint-Servaes: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS

RENOVATIE Sint-Servaes: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS RENOVATIE Sint-Servaes: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS Welkom! Voorwoord: Johan Vandekerckhove, directeur Maaslands Huis Deel 1: renovatietraject Pieter Neyens, hoofd Technische Dienst Maaslands Huis Deel

Nadere informatie

2HOB te LOZEN Lastenboek

2HOB te LOZEN Lastenboek 2HOB te LOZEN Lastenboek Wind- en waterdicht 1 LIGGINGSPLAN KAVEL 1 KAVEL 2 : 2a87ca : 2a87ca 2 INHOUDSTAFEL 1 ALGEMEEN 2 LASTENBOEK 2.1 Werfinrichting 2.2 Grondwerken 2.3 Rioleringswerken 2.4 Ruwbouw

Nadere informatie

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN. Kabinet van de voorzitter. Beschikking. Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN. Kabinet van de voorzitter. Beschikking. Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen RECHTBANK VAN KOOPHANDEL ANTWERPEN Kabinet van de voorzitter Beschikking Bijzonder reglement rechtbank van koophandel Antwerpen Wij, Thomas Van Houtte, voorzitter van de rechtbank van koophandel Antwerpen,

Nadere informatie

Heikestraat 20 - ruwbouw

Heikestraat 20 - ruwbouw Heikestraat 20 - ruwbouw De funderingszool in beton (60 x 65 cm) wordt door de bouwheer aangebracht (eventueel dramix staalvezelbeton, 30 kg/m3 wapening) Metselwerken buiten (alle oppervlakten zijn netto

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1964 Nr. 63

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1964 Nr. 63 8 (1964) Nr. 1 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1964 Nr. 63 A. TITEL Twintigste Aanvullend Protocol bij het op 25 juli 1958 te Brussel ondertekende Protocol tussen het Koninkrijk

Nadere informatie

DEELNAMEFORMULIER BESTE BOUWTEAM 2017

DEELNAMEFORMULIER BESTE BOUWTEAM 2017 DEELNAMEFORMULIER BESTE BOUWTEAM 2017 Om uw deelname aan de wedstrijd het beste bouwteam 2017 te vergemakkelijken, hebben wij voor u een vragenlijst samengesteld. Door deze nauwkeurig in te vullen geeft

Nadere informatie

Inspectie rapport. Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo. Ing. B. Wortelboer

Inspectie rapport. Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo. Ing. B. Wortelboer Inspectie rapport Opname rapport Bosrand 16 Dwingeloo Ing. B. Wortelboer 28 mei 2015 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Historische weging... 5 1.1. Opname binnenzijde voorhuis... 5 1.2. Opname

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR

OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR RSO/LW/EXT/DOC/037bijl25 1 1. BESCHRIJVING Referentiekader: Nota WELZIJN OP HET WERK (SERV oktober 2004) Beroepsprofielen in de bouwnijverheid METSELAAR (SERV/FVB 1998) Instapcompetenties

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2015 2016 34 391 Wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001, de Wet op de loonbelasting 1964, de Wet op de belasting van personenauto s en motorrijwielen

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 december 2016

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 december 2016 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 december 2016 2017 Deze maand voeren wij onderstaande werkzaamheden uit: Januari De werkzaamheden aan de afbouw zullen op alle verdiepingen

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 30 november 2016

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 30 november 2016 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 30 november 2016 2016 December Deze maand voeren wij onderstaande werkzaamheden uit: De werkzaamheden aan de afbouw zullen op alle verdiepingen

Nadere informatie

07/06/2013 1 DELTA BATI N.V. Diestsesteenweg 261 3210 LINDEN 016/656847 FAX 016/652035. Lastvoorwaarden uitvoering. : - 1,00: voorzien Elektriciteit

07/06/2013 1 DELTA BATI N.V. Diestsesteenweg 261 3210 LINDEN 016/656847 FAX 016/652035. Lastvoorwaarden uitvoering. : - 1,00: voorzien Elektriciteit 07/06/2013 1 DELTA BATI N.V. Diestsesteenweg 261 3210 LINDEN 016/656847 FAX 016/652035 Dossier nr: Werf: VELDENSTRAAT Architect: Datum 1 werfbespreking: Gelegen: Tel klant (p): (B. Mr): (B. Mevr): Type

Nadere informatie

VERZEKERINGS- VOORSTEL A.B.R

VERZEKERINGS- VOORSTEL A.B.R VERZEKERINGS- VOORSTEL A.B.R pagina 1/5 - versie 01/03/2012 I INDIENER VAN DE VERZEKERINGSAANVRAAG Naam: Adres: Tel. + fax + e-mail: Hoofdactiviteit: Te verzekeren personen: Opdrachtgever: Algemene aannemer

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 DECEMBER 2018 OPENBARE ZITTING. Danny SMESSAERT, voorzitter

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 DECEMBER 2018 OPENBARE ZITTING. Danny SMESSAERT, voorzitter VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 DECEMBER 2018 OPENBARE ZITTING AANWEZIG Danny SMESSAERT, voorzitter Ann DELLAERT, Nicole DE MUNTER, Christiaan DE SCHEPPER, Christiaan DE WULF, Janick

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 maart 2017

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 maart 2017 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 maart 2017 2017 April 2017 Maart Deze maand voeren wij onderstaande werkzaamheden uit: In de afbouw wordt nu ook gestart met het aanbrengen

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 29 mei 2017

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 29 mei 2017 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 29 mei 2017 2017 Juni Deze maand voeren wij onderstaande werkzaamheden uit: Er wordt gestart met het leggen van de diverse vloerafwerkingen die

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR. Specifiek uitvoeringswerk

OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR. Specifiek uitvoeringswerk OPLEIDINGENSTRUCTUUR METSELAAR 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) METSELAAR Beroepsprofielen in de bouwnijverheid (SERV/FVB, 1998) METSELAAR Instapcompetenties

Nadere informatie

Gedeelde smart, halve smart? Over samenwerken in de bouw

Gedeelde smart, halve smart? Over samenwerken in de bouw Gedeelde smart, halve smart? Over samenwerken in de bouw mr. Marijn Nuijens PlasBossinade Legal Updates 8 oktober 2015 Faalkosten Krijgen we maar niet omlaag in de bouw. Al jarenlang 5 tot 35% van alle

Nadere informatie

PLAATSBESCHRIJVING VOOR AANVANG WERKEN

PLAATSBESCHRIJVING VOOR AANVANG WERKEN PLAATSBESCHRIJVING VOOR AANVANG WERKEN Inspectiedatum en plaats: dinsdag 4 december 2015 om 9u, xstraat 37, 2018 Antwerpen Opgesteld door: Ine Loosveld Blent In opdracht van: Bouwbedrijf X Aanwezig tijdens

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BEKISTER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BEKISTER OPLEIDINGENSTRUCTUUR BEKISTER RSO/LW/EXT/DOC/037bijl3 1 1. BESCHRIJVING Referentiekader: Nota WELZIJN OP HET WERK (SERV oktober 2004) Beroepsprofielen in de bouwnijverheid BEKISTER (SERV /FVB 1998) De

Nadere informatie

Verbouwingschecklist De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën.

Verbouwingschecklist De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. Verbouwingschecklist De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. Stap 1 idee Heeft u uw idee(ën) opgeschreven? Heeft u het idee besproken met uw gezinsleden? Heeft u (genoeg)

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 januari 2017

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 januari 2017 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 31 januari 2017 2017 Februari Deze maand voeren wij onderstaande werkzaamheden uit: De werkzaamheden aan de afbouw zullen op alle verdiepingen

Nadere informatie

Memorial Administratif de la Flandre Oriental 1817 : tome 1 Memorial Administratif de la Flandre Orientale - deel Memorial Administratif de la

Memorial Administratif de la Flandre Oriental 1817 : tome 1 Memorial Administratif de la Flandre Orientale - deel Memorial Administratif de la Memorial Administratif de la Flandre Oriental 1817 : tome 1 Memorial Administratif de la Flandre Orientale - deel 1-1817 Memorial Administratif de la Flandre Oriental 1818 : tome 2 Memorial Administratif

Nadere informatie

VEILINGVOORWAARDEN Lloydtoren te Rotterdam

VEILINGVOORWAARDEN Lloydtoren te Rotterdam Dossiernummer: MK/kp 16069 VEILINGVOORWAARDEN Lloydtoren te Rotterdam Op vierentwintig december tweeduizend dertien verscheen voor mij, mr. --------- Meindert Rudolf Hendrik Krans, notaris te Rotterdam:

Nadere informatie

Veiligheid hoeft niet moeilijk en duur te zijn! Moeilijke en tijdrovende beveiliging hoort vanaf nu tot het verleden!

Veiligheid hoeft niet moeilijk en duur te zijn! Moeilijke en tijdrovende beveiliging hoort vanaf nu tot het verleden! Veiligheid hoeft niet moeilijk en duur te zijn! Moeilijke en tijdrovende beveiliging hoort vanaf nu tot het verleden! De façade metselen als de welfsels wat later komen is hier niet aan de orde! Montage

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 8 februari 2018

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 8 februari 2018 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 8 februari 2018 2018 Februari Op 1 februari is de eind inspectie van bouw- en woningtoezicht geweest met een positief resultaat, het gebouw voldoet

Nadere informatie

ALGEMENE TECHNISCHE BESCHRIJVING AARSCHOT - POORTVELDEN 1STE FASE. volgens E70-K40 normering. UITVOERING - CASCO

ALGEMENE TECHNISCHE BESCHRIJVING AARSCHOT - POORTVELDEN 1STE FASE. volgens E70-K40 normering. UITVOERING - CASCO ALGEMENE TECHNISCHE BESCHRIJVING AARSCHOT - POORTVELDEN 1STE FASE volgens E70-K40 normering. UITVOERING - CASCO ALGEMEEN: Dit lastenboek werd opgesteld om de kandidaat-kopers een beknopt overzicht te geven

Nadere informatie

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 1 oktober 2017

VOORTGANGSRAPPORTAGE. Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 1 oktober 2017 VOORTGANGSRAPPORTAGE Faculteit Geowetenschappen te Utrecht 1 oktober 2017 2017 Oktober De opdrachtgever, Universiteit Utrecht, zal in de maand oktober de vaste inrichting gaan plaatsen. Naast de vaste

Nadere informatie

Beton is een mengsel van grind, zand, cement en water. Gewapend beton is beton dat verstevigd is met ijzer.

Beton is een mengsel van grind, zand, cement en water. Gewapend beton is beton dat verstevigd is met ijzer. De ruwbouw is het geheel van funderingen, muren, balken, welfsels en dak. Een aannemer in bouwwerken voert de ruwbouw uit. Hij heeft gekwalificeerde vaklui als metselaars, betonbekisters en ijzervlechters

Nadere informatie

Week 1 CAL Ersboda-poncho

Week 1 CAL Ersboda-poncho Week 1 CAL Ersboda-poncho Omdat er vraag was naar een echt ronde Southbay omslagdoek, bedacht ik ook een ècht ronde, de Ersboda sjaal ;) Ersboda betekent Echt Ronde SouthBay OmsalgDoek Anne-marie, en het

Nadere informatie

Nieuwe ICF-module. Nb. Huidige berichten hoeven niet eerst volledig verwerkt te worden om te kunnen overstappen op deze nieuwe module.

Nieuwe ICF-module. Nb. Huidige berichten hoeven niet eerst volledig verwerkt te worden om te kunnen overstappen op deze nieuwe module. Nieuwe ICF-module Vanaf versie 5.1.4.26 is er een nieuwe ICF-module, voor de ENK Pro en Enterprise-gebruikers, die de samenstelling EF aan hebben staan. Het inlezen en verwerken van elektronische inkoopfacturen

Nadere informatie

PROFIEL ONGEWIJZIGD T E R R E I N S N E D E S C H A A L 1/ 200 I N P L A N T I N G S P L A N S C H A A L 1/ 200 INPLANTINGSPLAN SCHAAL 1/200

PROFIEL ONGEWIJZIGD T E R R E I N S N E D E S C H A A L 1/ 200 I N P L A N T I N G S P L A N S C H A A L 1/ 200 INPLANTINGSPLAN SCHAAL 1/200 FOTO 4 FOTO 5 FOTO 6 3,8 ZONSOPGANG MAARTSEPTEMBER bouwzone ZONSONDERGANG MAARTSEPTEMBER 3,6. LINKERBUUR ONBEBOUWD 4,58,8 5,46 AS VAN DE WEG MOLENBERG NR GEMEENTEWEG BETONVERHARDING ALLE NUTSVOORZIENINGEN;

Nadere informatie

Rapportage opname ten behoeve MJOP

Rapportage opname ten behoeve MJOP Rapportage opname ten behoeve MJOP Schilperoortstraat 45 te Rotterdam Juli 2018 Bouwkundig Adviesbureau Rietdijk B.V. Inleiding Bouwkundig Adviesbureau Rietdijk B.V. is een onafhankelijk adviesbureau dat

Nadere informatie

Gemeente van Jezus Christus, Misschien kent u het verhaal van de man in de put?! Een man viel in een put en kon er niet meer uit.

Gemeente van Jezus Christus, Misschien kent u het verhaal van de man in de put?! Een man viel in een put en kon er niet meer uit. WOORDEN VAN UITLEG Gemeente van Jezus Christus, Misschien kent u het verhaal van de man in de put?! Een man viel in een put en kon er niet meer uit. Een meelevend iemand kwam langs en sprak: ik voel met

Nadere informatie

c. In de aanhef van onderdeel A, onder 3, wordt "negen leden" vervangen door: tien

c. In de aanhef van onderdeel A, onder 3, wordt negen leden vervangen door: tien 33 007 Wijziging van de Wet op de belasting van personenauto s en motorrijwielen 1992, de Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994 en enige andere wetten (Wet uitwerking autobrief) NOTA VAN WIJZIGING Het

Nadere informatie

Nieuwe regeling voor verplichte deelneming in een beroepspensioenregeling (Wet verplichte beroepspensioenregeling)

Nieuwe regeling voor verplichte deelneming in een beroepspensioenregeling (Wet verplichte beroepspensioenregeling) 29 481 Nieuwe regeling voor verplichte deelneming in een beroepspensioenregeling (Wet verplichte beroepspensioenregeling) NOTA VAN WIJZIGING Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd: 1 Artikel 1,

Nadere informatie

Uit de gesprekken met de aannemers is het volgende naar voren gekomen ten aanzien van de constructie.

Uit de gesprekken met de aannemers is het volgende naar voren gekomen ten aanzien van de constructie. Uit de gesprekken met de aannemers is het volgende naar voren gekomen ten aanzien van de constructie. Algemeen: Op de tekeningen staat ook een aanbouw (bijkeuken) en veranda aan de achterzijde van de woning.

Nadere informatie

Werken in een groep van 4 max 40 punten. Inleverdatum vóór wo 30 maart 16.00u.

Werken in een groep van 4 max 40 punten. Inleverdatum vóór wo 30 maart 16.00u. PvB-7 OM-1 Opdracht 2 Leren werken met planning. Werken in een groep van 4 max 40 punten. Inleverdatum vóór wo 30 maart 16.00u. Situatie. Jullie werken voor een onderhoudsbedrijf aan allerlei klussen bij

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 33 966 Wijziging van de Herzieningswet toegelaten instellingen volkshuisvesting Nr. 15 DERDE NOTA VAN WIJZIGING Ontvangen 2 december 2014 A In

Nadere informatie

BINNENPRET MET IJSKRISTALLEN LandIdee kerstspecial 2014

BINNENPRET MET IJSKRISTALLEN LandIdee kerstspecial 2014 BINNENPRET MET IJSKRISTALLEN LandIdee kerstspecial 2014 Haal de sierlijke ijskristallen, tere sneeuwvlokjes en fraaie sneeuwballen met wol, brei- en haaknaalden als superzachte accessoires in huis. Deze

Nadere informatie

GEGEVENS TEN BEHOEVE VAN CONSTRUCTIE TEKENING AANBOUW

GEGEVENS TEN BEHOEVE VAN CONSTRUCTIE TEKENING AANBOUW GEGEVENS TEN BEHOEVE VAN CONSTRUCTIE TEKENING AANBOUW 1. Project Omschrijving Het gaat om het gedeeltelijk vergroten van een bestaande hoekwoning. Naast een bijkeuken en uitbreiding van de bestaande woonkamer

Nadere informatie

De Praktijkdag Cobouw Circulair (2): Begin en ga prutsen

De Praktijkdag Cobouw Circulair (2): Begin en ga prutsen Nieuws ( De Praktijkdag Cobouw Circulair (2): Begin en ga prutsen bouwbreed 715 Op de eerste Praktijkdag Cobouw Circulair kregen opdrachtgevers, architecten, bouwers, adviseurs en toeleveranciers verschillende

Nadere informatie

Dhr. en Mevr. Beullens Joosen, Peter & Krista. Oude Schrieksebaan. 2820 Bonheiden GSM 0478/ 37 77 10. peter@beullens.com.

Dhr. en Mevr. Beullens Joosen, Peter & Krista. Oude Schrieksebaan. 2820 Bonheiden GSM 0478/ 37 77 10. peter@beullens.com. Onderhouds- en herstellingswerken aan woning Bouwheer: Dhr. en Mevr. Beullens Joosen, Peter & Krista Oude Schrieksebaan 79B 2820 Bonheiden GSM 0478/ 37 77 10 Mail peter@beullens.com Bouwplaats: Oude Schrieksebaan

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1994-1995 23943 Wijziging van de Wet op de loonbelasting 1964 en van een aantal andere wetten houdende aanpassing van het regime voor werknemersspaarregelingen

Nadere informatie

Aanvulling op Bouwhistorisch onderzoek dd Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf

Aanvulling op Bouwhistorisch onderzoek dd Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf Aanvulling op Bouwhistorisch onderzoek dd 16-06-2014 Boerderij aan de Graafdijkwest 10/11 te Molenaarsgraaf IJsselstein 22-09- 2014 Constructie achterhuis Zoals in bouwhistorische onderzoek van 16-06-2014

Nadere informatie

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018

ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 ENQUETE VOORTGANG ONDERHOUD FRANSE GAT SP VEENENDAAL; 2018 Enquête door: Dataverwerking: Vormgeving: SP Veenendaal Hennie Horn Jan Breur Enquête uitgevoerd in januari/februari 2018 Enquête Patrimonium

Nadere informatie

Functie Deel I (1e gedeelte): uitbreiding van de woonkamer met zicht op het bos.

Functie Deel I (1e gedeelte): uitbreiding van de woonkamer met zicht op het bos. Inhoud Beschrijving project eenlaagse aanbouw... 2 Algemeen... 2 Deel EEN... 3 Deel TWEE... 3 Estetisch... 3 Bestemmingsplan... 3 Kadastertekening... 4 Foto's huidige situatie... 5 Plattegrond huidig vergeleken

Nadere informatie

Matteüs 7:24-27 Luister naar Jezus!

Matteüs 7:24-27 Luister naar Jezus! Matteüs 7:24-27 Luister naar Jezus! Wat doe je met wat Jezus zegt? Daar vertelt Jezus een verhaal over. Het gaat over 2 mannen die een huis bouwen. De één luistert, de ander gaat zijn eigen gang. Op welke

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1995 1996 24 696 Wijziging van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 met het oog op het tegengaan van uitholling van de belastinggrondslag en het versterken

Nadere informatie

Werfverslag Louis Vrijders

Werfverslag Louis Vrijders WERF : De Rop DATUM 09/06/2008 ADRES: Kruiskouter 47 BEZOEK: 1730 Asse m². DOSSIERNR : TEMPERATUUR : Maak uw keuze GESPROKEN MET : Johan, zijn vrouw en zijn ouders 1. Persoon op voorgrond ( mooie grijze

Nadere informatie

GREVENBROEK meester saklaan te Hamont OVERZICHTSPLANNEN BOUWAANVRAAG. 1 - bouwen van een kantoor met 1 appartement 2 - bouwen van 2 appartementen

GREVENBROEK meester saklaan te Hamont OVERZICHTSPLANNEN BOUWAANVRAAG. 1 - bouwen van een kantoor met 1 appartement 2 - bouwen van 2 appartementen 1400 bad 366 14 215 14 370 14 343 lavabo kelder / funderingsplan douche lavabo 595 14 120 575 vloersifon aanrecht en vaatwas 521 14 194 575 overloop cv verdiep 2: bad, douche, 2x lavabo verdiep 1: aanrecht,

Nadere informatie

Bouwtechniek Basisonderwijs Groep 7 en 8

Bouwtechniek Basisonderwijs Groep 7 en 8 Bouwtechniek Basisonderwijs Groep 7 en 8 Bouwplan Mooi huis hè! Ten minste laten we hopen dat het mooi wordt. Het moet namelijk nog gebouwd worden. We beginnen met een plan, een bouwplan. In de bouw kom

Nadere informatie

RENOVATIE Mariaheide: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS

RENOVATIE Mariaheide: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS RENOVATIE Mariaheide: TOELICHTING VOOR DE BEWONERS Welkom! Voorwoord: Johan Vandekerckhove, directeur Maaslands Huis Deel 1: renovatietraject (15 ) Pieter Neyens, hoofd technische dienst Maaslands Huis

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot instelling

Nadere informatie

De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën.

De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. Checklist Verbouwen algemeen De checklist is een handig hulpmiddel bij de uitwerking van uw ideeën. U kunt de lijst printen en de hokjes eventueel afvinken en om tijdens het verbouwproces te gebruiken.

Nadere informatie

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BEKISTER

OPLEIDINGENSTRUCTUUR BEKISTER OPLEIDINGENSTRUCTUUR BEKISTER 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) BEKISTER Beroepsprofielen in de bouwnijverheid (SERV/FVB, 1998) De bekister bepaalt

Nadere informatie

Opdracht: Constructies bouwknopen

Opdracht: Constructies bouwknopen Opdracht: Constructies bouwknopen Makelaardij 1D1 Joren De Cré Gegevens woning 1.1 Situatie Negenbunderstraat 74, 1750 Lennik Provincie: Vlaams-Brabant 1.2 Opdrachtgever/bouwheer Ann Limbourg Kestergat

Nadere informatie

RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN

RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN RESTAURATIE en VERBOUWING VESTESTRAAT 146, LEIDEN Datum : Kenmerk : 3 november 2017 1725-002 0. Vestestraat 146, Leiden monumentnummer 435 A. Globale omschrijving werkzaamheden Het plan bestaat uit een

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 133 Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Fiscale onderhoudswet 2010) Nr. 2 VOORSTEL VAN WET Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

5.19 Bouwwerken in de kern- en beschermingszone van een waterkering

5.19 Bouwwerken in de kern- en beschermingszone van een waterkering 5.19 Bouwwerken in de kern- en beschermingszone van een waterkering Kader Keur Deze beleidsregel gaat over keurartikel 3.1 eerste lid onder b: Zonder vergunning van het bestuur is het verboden gebruik

Nadere informatie

Uitspraak van de Arbiter Aardbevingsschade van 15 september 2016

Uitspraak van de Arbiter Aardbevingsschade van 15 september 2016 uitspraak ARBITER AARDBEVINGSSCHADE Zaaknummer: 16/16 Uitspraak van de Arbiter Aardbevingsschade van 15 september 2016 inzake X, wonende te Groningen, eigenaar van het pand aan de [adres] te Groningen

Nadere informatie

We vonden het logisch om weer te bouwen. sibomat.be

We vonden het logisch om weer te bouwen. sibomat.be We vonden het logisch om weer te bouwen. sibomat.be Tien jaar geleden bouwden Michaël en Tina een eigen woning. Ze kozen toen voor een traditionele bouwmethode, maar toen ze kinderen kregen, werd het huis

Nadere informatie

KIJKEN NAAR GEBOUWEN. Mathieu Peters. Fontys PTH Eindhoven. Studentennummer: 2073444

KIJKEN NAAR GEBOUWEN. Mathieu Peters. Fontys PTH Eindhoven. Studentennummer: 2073444 KIJKEN NAAR GEBOUWEN Mathieu Peters Fontys PTH Eindhoven Studentennummer: 2073444 2013 2014 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 2. 10 PANDEN IN OSS... 3 3. PATIOWONING HEISCHEUTSTRAAT... 4 4. WONING ST.LEONARDUSSTRAAT...

Nadere informatie

Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Fiscale onderhoudswet 2010)

Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Fiscale onderhoudswet 2010) Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Fiscale onderhoudswet 2010) VOORSTEL VAN WET Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten: Alzo Wij in overweging genomen

Nadere informatie

Wanbeheer als syndicus in verschillende mede-eigendommen, weigering van medewerking aan het BIV in het kader van het tuchtdossier.

Wanbeheer als syndicus in verschillende mede-eigendommen, weigering van medewerking aan het BIV in het kader van het tuchtdossier. Jurisdictie: Nederlandstalige Uitvoerende Kamer Datum: 14 februari 2013 Beslissing: eerste aanleg bij verstek Beslissingsnummer: UK-T5980-T6137-T6297-T6312-T6313-T6327-T6331- T6362-T6407 Wanbeheer als

Nadere informatie